Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Piristystä arkeen, osa 5

Hyviä ihmisiä on vielä olemassa.
Suurenna näkymä
Piristystä arkeen, osa 5

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 96 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1352 (1410 ääntä)
   Aww. Ihana Henna <3

   Lainaa

  2. Tulos: -764 (1284 ääntä)
   Buuuuullshit

   Lainaa

  3. Tulos: +1016 (1086 ääntä)
   Hennan kaltaisia ihmisiä sais olla enemmän olemassa. Jos luet tätä, niin tiedäkin se, että OLET IHANA! :)

   Lainaa

  4. Tulos: +580 (636 ääntä)
   oh my god. Kiitos Henna. Täälläkin ollaan kyyneleet silmissä <3 Olet ihana <3

   Lainaa

  5. Tulos: -595 (703 ääntä)
   olisi lyönyt vain massit käteen ja käskenyt käyttämään netflixiä

   Lainaa

  6. Kasavattaja 28.11.2013 2:16
   Tulos: +405 (561 ääntä)
   Jos tuo todella tapahtui, niin todella surkeaa vanhemman toiminta. Missään nimessä omat halut eivät saa lapsen halujen päälle mennä.

   Lainaa

  7. Tulos: +569 (603 ääntä)
   Kasavattaja: Jos tuo todella tapahtui, niin todella surkeaa vanhemman toiminta. Missään nimessä omat halut eivät saa lapsen halujen päälle mennä.
   Riippuu lapsen haluista. Ei niitä kaikkia kannata toteuttaa, jos niitä on paljon. Tuossa tapauksessa toki olisi olut parempi huomioida lapsen toive.

   Lainaa

  8. Tulos: -157 (455 ääntä)
   jos henna ois ollu trolli se ois juossu sen lapsen kiinni ja näyttäny niitä leffoja ja sanonu "lääläläl katoppas mitä mulla on"

   Lainaa

  9. Tulos: +262 (282 ääntä)
   henna, olet ihana. hyvää joulua sullekin <3

   Lainaa

  10. Tulos: +203 (255 ääntä)
   Ihana! Olisin varmaan tehnyt samoin <3 Ihmisten ilahduttaminen on ihanaa, ihan pienilläkin asioilla. Tykkään ostaa krääsää niistä pikkulasten krääsäautomaateista, olen hankkinut mm. rubik-kuution bjd-nukeilleni, mutta suurin osa palloista sisältää jotain täysin turhaa. Sellaiset laitan takaisin luukkuun, jolloin seuraava ostaja (todennäköisesti lapsi) saa kaksi palloa yhden hinnalla ja yllättyy iloisesti. Ei mitään verrattuna tuohon tarinaan, mutta hymy se on pienikin hymy =)

   Lainaa

  11. Puolikiero_savolainen 28.11.2013 6:18
   Tulos: -193 (419 ääntä)
   Jaa-a. Tuo "pitää jäädä rahaa kaljaankin"-läppä on aika vanha täällä Suomessa. Haluaisin uskoa, mut en. Ehkä isä ei ollutkaan alkkis, vaan osti itselleen pari lempileffaa ja sanoi vain tyttärelleen että "ei, tässä on jo sinun valitsema elokuva." Yleensä hyviä tekoja tekevien ei tarvitse erikseen mainostaa niitä facessa.

   Lainaa

  12. Tulos: +248 (266 ääntä)
   Harmittiko tyttöä enemmän se, että leffat jäi saamatta vai se, että isä juo?

   Lainaa

  13. Tulos: +27 (163 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Jaa-a. Tuo “pitää jäädä rahaa kaljaankin”-läppä on aika vanha täällä Suomessa. Haluaisin uskoa, mut en. Ehkä isä ei ollutkaan alkkis, vaan osti itselleen pari lempileffaa ja sanoi vain tyttärelleen että “ei, tässä on jo sinun valitsema elokuva.” Yleensä hyviä tekoja tekevien ei tarvitse erikseen mainostaa niitä facessa.
   Vaikea sanoa onko totta vai keksitty/väritetty juttu, mutta kyllä niitä huonojakin vanhempia on olemassa. Ja mistä lähtien hyviä tekoja tekevien ei tarvi erikseen mainostaa niitä facessa? Sillonhan koko hyvä työ on menny hukkaan jos kukaan ei siitä kuule!

   Lainaa

  14. Tulos: +46 (66 ääntä)
   Oi miten ihana ihminen! :) Isä sen sijaan täysi juntti...

   Lainaa

  15. Tulos: +33 (45 ääntä)
   http://www.pakkotoisto.com/attachments/kamppailulajit/108018d1384439949-vapaaottelun-uutislinkit-vaarallaan-spoilereita-paska-puhetta-mutta-uskon.jpg

   Lainaa

  16. kyyninenp*ska 28.11.2013 7:54
   Tulos: +54 (90 ääntä)
   My faith on humanity has restored

   Lainaa

  17. Tulos: -45 (93 ääntä)
   Hyvää joulua.. Nyt on marraskuu prkle.

   Lainaa

  18. Tulos: +40 (88 ääntä)
   riesa: Vaikea sanoa onko totta vai keksitty/väritetty juttu, mutta kyllä niitä huonojakin vanhempia on olemassa. Ja mistä lähtien hyviä tekoja tekevien ei tarvi erikseen mainostaa niitä facessa? Sillonhan koko hyvä työ on menny hukkaan jos kukaan ei siitä kuule!
   Olihan toi vitsi Lissu-rakas?

   Lainaa

  19. Tulos: +78 (126 ääntä)
   tsoege: olisi lyönyt vain massit käteen ja käskenyt käyttämään netflixiä
   Kuka helvetti sitä edes käyttää? Ja paljon iloisempi olisin jos joku mulle pari leffaa antais 7 euron sijaan.

   Lainaa

  20. ihan ok jos ärsyttää 28.11.2013 9:25
   Tulos: -57 (147 ääntä)
   Olisin äänestänyt etusivulle tätä juttua muuten mutta ärsytti vaan niin kovin tuo "abaut"... Juu saatoin rikkoa kahvinkeittimeni tänään aamulla ja ehkä astuin myös koirankakkaan matkallani töihin, mutta näistäkin huolimatta vihaan sitä, että ihmisillä on jokin ihme tarve kirjoittaa vieraskielisiä tai muuten itselle vaikeista sanoja jotenkin kansanomaisemmin. Se ei ole söpöä eikä hassunhauskaa vaan kahden kielen pahoinpitely sekä raiskaus. Jos vieraskielisten sanojen kirjoittaminen tai lausuminen on niin pirun vaikeaa sinulle, niin kirjoita sitten suomeksi.

   Lainaa

  21. Miksi positiivisyys on huono asia? 28.11.2013 9:35
   Tulos: +134 (158 ääntä)
   Kommentteja lukiessa huomaa, miten tylsä joidenkin ihmisten maailma on. Eikö teille ikinä tapahdu mitään hyvää, kun pitää heti epäillä toisten ihmisten iloisia tarinoita? Ette varmasti itse toimisi samalla tavalla...

   Lainaa

  22. Tulos: +90 (108 ääntä)
   Kyllä, ihmiset kirjoittelevat Facebookiin vain keksittyjä päivityksiä, jotta näyttäisivät paremmilta ihmisiltä Feissarimokien kommenttiosion idioottien kokoontumisajoissa.

   Lainaa

  23. kamelinkyttyrä 28.11.2013 10:06
   Tulos: -101 (155 ääntä)
   Typerää "leijua" kertomalla omia maailmanparannusjuttuja , jotka eivät välttämättä edes pidä paikkaansa.

   Lainaa

  24. Tulos: +186 (192 ääntä)
   Kasavattaja: Jos tuo todella tapahtui, niin todella surkeaa vanhemman toiminta. Missään nimessä omat halut eivät saa lapsen halujen päälle mennä.
   Olen kaupassa töissä ja silloin tällöin näkee sitä että vanhemmat ostavat laatikon kaljaa ja kun lapsi pyytää pientä patukkaa tai vaikka tikkaria, niin ei osteta kun "Ei nyt oo rahaa semmoseen" Kyllä tekis monesti mieli vähän sanoa asiasta. Eihän sen lapsen tarvi aina karkkia saada kun haluaa, mutta tuo että itelle ostetaan vlopuks olutta, mutta lapselle ei oo muka varaa ostaa yhtä 0,15€ tikkaria???

   Lainaa

  25. Tulos: -76 (128 ääntä)
   Kivasti tehty, mutta miksi sitä hyvää tekoa pitää mainostaa facebookissa? Eikö se riitä että itselle tulee hyvä mieli kun teki jotain kivaa toiselle ihmiselle? Pitäisikö itsekin aina päivittää facebookkia kun hoitaa sukulaislapsia, auttaa vanhusta pakkaamaan ostoksia tai lahjoittaa euron Unicefille? Sääli että osa ihmisistä auttaa muita vaan jotta virtuaaliystävilleen voi antaa itsestään paremman kuvan.

   Lainaa

  26. Tulos: -25 (61 ääntä)
   Ilu: Hyvää joulua.. Nyt on marraskuu prkle.
   Niinpä. Ihme kun yhden juhlan täytyy määritellä koko loppuvuosi.

   Lainaa

  27. Tulos: +25 (65 ääntä)
   Minkähän verran ne isän "ainakin sata" leffaa veivät tilaa. Tunki muovikassiin ja lähti himaan? Vai onko tää jokin ihan normi liioittelutermi kahdellekymmenelle?

   Lainaa

  28. Tulos: +21 (43 ääntä)
   Miksi positiivisyys on huono asia?: Kommentteja lukiessa huomaa, miten tylsä joidenkin ihmisten maailma on. Eikö teille ikinä tapahdu mitään hyvää, kun pitää heti epäillä toisten ihmisten iloisia tarinoita? Ette varmasti itse toimisi samalla tavalla…
   No tuo oli varmasti aika epätodennäköinen skenaario monen mielestä, mutta ei sen positiivisuuden takia.

   Lainaa

  29. Tulos: +44 (48 ääntä)
   http://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/86/4a/15/864a159e1ca653cb955e870d5e40576d.jpg

   Lainaa

  30. Pienten puolella 28.11.2013 11:00
   Tulos: +72 (88 ääntä)
   jay: Kivasti tehty, mutta miksi sitä hyvää tekoa pitää mainostaa facebookissa?
   Ehkä tarinan (oli tosi tai ei) tarkoitus kertojalla ei ollut niinkään nostaa omaa häntää kuin tehdä tiettäväksi, että millaisella pienelläkin teolla pystyy toisia auttamaan ja piristämään jos vain malttaa hetken olla keskittymästä vain itseensä ja voivottelemaan sivusta jos voit tehdäkin jotain hyvää. Tarinan isän käytös oli ikävää ja toivottavasti hänkin meni kaljan lisäksi itseensä. Onkohan vaan niin, että täällä epäilevät ja valittajat myös kokevat pistin sydämessään, kun toivovat että olisivat itse osanneet toimia samalla lailla? Tehkää perässä ja postatkaa se sitten FB:iin, kyllä mä uskoisin, että näitä tämmöisiä positiivisia "itsekehuja" jaksetaan lukea :)

   Lainaa

  31. Tulos: +79 (81 ääntä)
   Ei oo mitenkää älyttömän harvinainen tilanne kassalla työskentelevälle..Lapsi/nuori pyytää saada jotain ja useimmiten vanhemman vastaus on, ettei me tuollaisia turhuuksia osteta ja kuitenkin ainut ostos hihnalla on kaljakeissi..:/ Kivasti toimittu Henna :)

   Lainaa

  32. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Ei se kulutettu rahamäärä, vaan se ihana ajatus :)

   Lainaa

  33. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Hyvä mieli <3 pieni teko, iso vaikutus :)

   Lainaa

  34. Tulos: -31 (65 ääntä)
   Didn't happen

   Lainaa

  35. Tulos: -10 (34 ääntä)
   Paskapuhetta, mutta uskon

   Lainaa

  36. Asiantuntia 28.11.2013 11:49
   Tulos: -25 (75 ääntä)
   Ottaa kevyesti pattiin nämä amerikkasivuilta kopsatut kömpelöt tarinat, joita kerrotaan ominaan,.

   Lainaa

  37. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Faith in humanity, restored

   Lainaa

  38. niinpäniin 28.11.2013 12:01
   Tulos: +26 (44 ääntä)
   teit henna hyvän teon<3 moni täälläkään irvailijoista ei pystyisi samaan! oma napa on tärkein monilla,valitettavasti.

   Lainaa

  39. Jerryteacup 28.11.2013 12:07
   Tulos: +57 (77 ääntä)
   Voisiko joku vähän sivistää minua? En nimittäin ymmärrä paria asiaa. Ensinnäkin, miksi tämän tarinan on oltava trolli (niin, ja se, joka siellä yllä manasi vieraskielisiä sanoja, voisi tarjota sen suomenkielisen nimityksen trollille. Itse olen kaiketi liian vanha tietääkseni sitä)? Toisekseen, miten ihmeessä tällainen tarina on päätynyt Feissarimokat.com -sivustolle. Eihän siinä kukaan tee itsestään pelleä. mikä tuntuu olevan Feissarimokat.com -sivuston kantavia teemoja (Ei silti, saahan se täällä olla, ei sillä ole niin väliä ainakaan minulle). Juttu saattaa olla vähän naiivi tai peräti tekaistu, mutta ainakaan se ei loukkaa ketään. Tai no, eihän tänä mielensäpahoittajien aikakautena voi tietää. Joku varmasti löytää Hennan tarinasta jonkin yhtymäkohdan natsitorttuihin tai Lapuan liikkeen univormuun, vaikkei niitä siinä mainita. Itse vain näkisin tarinan lähinnä inspiroivana, oli se totta tai ei. Tuolla joku tuli jo maininneeksi sen, että Suomessa todella näkee paljon sitä, että vanhemmat ovat jälkikasvun kanssa kaupassa ja isoon olutkoppaan löytyy kyllä rahaa, mutta ei siihen suklaapatukkaan. Sitten voisin vielä kysäistä, miksei siitä hyvästä teostaan pitäisi kertoa Facebookissa. Eikös se Facebook ole juuri sitä varten, että siellä kertoillaan omista vaiheista kaikelle kansalle? Facebookiin päätyy huomattavasti Hennan kertomusta typerämpiä juttuja. Tämä sivusto, jolla tätä väittelyä käymme, perustaa olemassaolonsa juuri siihen tosiseikkaan. Hennan tarina ei varsinaisesti sisällä mitään, jonka turvin se sivuston yleisen teeman huomioon ottaen perustelisi paikkaansa täällä.

   Lainaa

  40. Jerryteacup 28.11.2013 12:12
   Tulos: +21 (29 ääntä)
   Jajja, tuli tutkittua tämä Piristystä arkeen -kategoriakin tässä. Selvä, eivät ole sivuston yleisen linjan mukaisia, mutta ovat kyllä ihan paikallaan täällä. :)

   Lainaa

  41. Tulos: +47 (65 ääntä)
   ihan ok jos ärsyttää: Olisin äänestänyt etusivulle tätä juttua muuten mutta ärsytti vaan niin kovin tuo “abaut”… Juu saatoin rikkoa kahvinkeittimeni tänään aamulla ja ehkä astuin myös koirankakkaan matkallani töihin, mutta näistäkin huolimatta vihaan sitä, että ihmisillä on jokin ihme tarve kirjoittaa vieraskielisiä tai muuten itselle vaikeista sanoja jotenkin kansanomaisemmin. Se ei ole söpöä eikä hassunhauskaa vaan kahden kielen pahoinpitely sekä raiskaus. Jos vieraskielisten sanojen kirjoittaminen tai lausuminen on niin pirun vaikeaa sinulle, niin kirjoita sitten suomeksi.
   no voi herranjestas..

   Lainaa

  42. Tulos: +53 (65 ääntä)
   Ihana! Onpa täällä kyynistä sakkia, vissiin elämä maistuu.

   Lainaa

  43. Tulos: +68 (82 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Jaa-a. Tuo “pitää jäädä rahaa kaljaankin”-läppä on aika vanha täällä Suomessa. Haluaisin uskoa, mut en. Ehkä isä ei ollutkaan alkkis, vaan osti itselleen pari lempileffaa ja sanoi vain tyttärelleen että “ei, tässä on jo sinun valitsema elokuva.” Yleensä hyviä tekoja tekevien ei tarvitse erikseen mainostaa niitä facessa.
   Just just. Eli siis facebookissa ei saa kertoa itselleen merkityksellisistä kokemuksista, koska se on "mainostamista"? Ja missä vaiheessa suomeenkin on rantautunut tämä amerikkalianen kommentti-kulttuuri jossa ensimmäisenä reaktiona on että "tätä ei tapahtunut, en usko, ei mulle koskaan käy noin niin ei kenellekään voi käydä noin". Vaikka sinun oma elämä olisi säälittävän tyhjää ja tapahtumatonta, ei tarkoita sitä kaikkien muiden elämä olisi samanlaista.

   Lainaa

  44. Tulos: +41 (51 ääntä)
   Elämän katkeraa kalkkia on maisteltu täällä. Kyynisyys on ok, mutta mulle tuli tästä hyvä mieli, joten ihan sama, onko totta vai ei. Mä haluan uskoa, että hyviäkin ihmisiä löytyy, liikaa tulee luettua niistä pahoista. Hyvin tuoreena esimerkkinä lostprophetsien ex-laulajan tapaus. Koittakaa joskus nähdä myös niitä hyviä asioita elämässä.

   Lainaa

  45. Tulos: +29 (35 ääntä)
   Olkoon miten paljon amerikkalaistarinoiden väännös, olen itse monta kertaa todistanut miten vanhemmat ostavat kahmalokaupalla alkon tuotteita ja kaljaa ja lapselle sanotaan todella rumasti ettei se saa jotain kymmenen sentin tikkaria.

   Lainaa

  46. Tulos: -22 (52 ääntä)
   Kaljaviittaus paljasti paskapuheen. Loppu meni ohessa niin siirapiksi et alko lähinnä ärsyttää.

   Lainaa

  47. Tulos: +29 (33 ääntä)
   Kasavattaja: Jos tuo todella tapahtui, niin todella surkeaa vanhemman toiminta. Missään nimessä omat halut eivät saa lapsen halujen päälle mennä.
   Olin ennen huoltsikan kassalla töissä ja vastaavaa sattu tosi usein! Isät jä äidit osti kaljaa ja siideriä, mutta rahat oli niin tiukilla ettei lapselle voinu ostaa viikonlopuks limsaa, purkkaa tai karkkia.

   Lainaa

  48. Luikihärö 28.11.2013 16:09
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Kiitos Henna. Pelastit miun päiväni.

   Lainaa

  49. Tulos: -3 (19 ääntä)
   Faith in humanity restored.

   Lainaa

  50. Tulos: -18 (34 ääntä)
   Jerryteacup: se, joka siellä yllä manasi vieraskielisiä sanoja, voisi tarjota sen suomenkielisen nimityksen trollille. Itse olen kaiketi liian vanha tietääkseni sitä
   liian vanha tai vain tyhmä; eng. kielinen termi troll ja suomeksi trolli. kvg

   Lainaa

  51. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Tämä ei ole moka vaan halusin tämän etusivulle, jotta muutkin saisivat lukea :)

   Lainaa

  52. Tulos: -21 (41 ääntä)
   mistähän mä löytäisin mummon tai jonkun muun hyväntekijän, joka ostaa mulle sen mitä haluan ku vähä tirautan?

   Lainaa

  53. Tulos: -9 (21 ääntä)
   jen!: Olin ennen huoltsikan kassalla ja vastaavaa sattu tosi usein! Isät jä äidit osti kaljaa ja siideriä, mutta rahat oli niin tiukilla ettei lapselle voinu ostaa viikonlopuks limsaa, purkkaa tai karkkia.
   tuon takia en koskaan hanki lapsia, ei niille rahaa riittäisi sitte millää... ja aina lapsettomia vaan sorretaan ja sit ku niitä hankkii ja ne ei mahdukkaa pakettiin, niin sit ihmiset arvostelee netissä, koittakaa nyt ihmiset päättää,

   Lainaa

  54. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Ihana <3

   Lainaa

  55. Tulos: +55 (75 ääntä)
   Satun tuntemaan tän Hennan, ja tiedän kyllä, että tapahtunut on tosi. Ikinä hän ei valehtelisi tuollaisesta omille kavereilleen Facebookissa! Ärsyttävää, että ihmisten tarvitsee olla niin kyynisiä ja elämäänsä pettyneitä, että heti kun joku haluaa kertoo hyvästä fiiliksestään muille, sanotaan vaan kuivasti, et ei tää oo tapahtunut, tää on jostain lainattu jenkkitarinoista tmv. Toiset vaan tekee joskus jotain hyvää, saa siitä hyvän mielen ja on niin täynnä sitä iloa, että haluaa kertoa siitä muillekin. Muistuttaa, kuinka itselle pienellä asialla voi saada paljon hyvää aikaan. Ei sen tarvitse olla sen kummempaa.

   Lainaa

  56. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Pointti: Riippuu lapsen haluista. Ei niitä kaikkia kannata toteuttaa, jos niitä on paljon. Tuossa tapauksessa toki olisi olut parempi huomioida lapsen toive.
   höhö "olut"

   Lainaa

  57. Puolikiero_savolainen 28.11.2013 20:10
   Tulos: -25 (35 ääntä)
   Smash: Just just. Eli siis facebookissa ei saa kertoa itselleen merkityksellisistä kokemuksista, koska se on “mainostamista”? Ja missä vaiheessa suomeenkin on rantautunut tämä amerikkalianen kommentti-kulttuuri jossa ensimmäisenä reaktiona on että “tätä ei tapahtunut, en usko, ei mulle koskaan käy noin niin ei kenellekään voi käydä noin”. Vaikka sinun oma elämä olisi säälittävän tyhjää ja tapahtumatonta, ei tarkoita sitä kaikkien muiden elämä olisi samanlaista.
   Just, no ihan tiedoksi vaan, että hiljattain sain toisen lapseni maailmaan ja viimeksi tänään autoin mummelia tankkaamaan autoaan. En silti kokenut tarpeelliseksi hehkuttaa sitä kaikille. Mielestäni ihminen ei ole onnellinen, jos pitää ruveta täällä anonyymina menemään henk.kohtaisuuksiin. Tsemppiä sulle, mulla ainakin elämä on ihan hyvin!

   Lainaa

  58. Tulos: -41 (47 ääntä)
   vittu tollaset lapa huorat sais tappaa! KUOLEMA!

   Lainaa

  59. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Vaikkei olisi tottakaan (en tiedä tyyppiä joten ei mitään mahdollisuutta sanoa); tällaisen jakaminen on silti kiva. Monen varmaan tekisi mieli mennä väliin monessakin tilanteessa, mutta ei sitä kehtaa/ uskalla/ tiedä mitä pitäisi tehdä. Ajattelen että on hyvä jos normalisoidaan puuttumista että joku toinenkin jatkossa uskaltaa.

   Lainaa

  60. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Oon ite kassalla töissä ja viime viikonloppuna tuli eräs nainen lapsensa kanssa siihen kassalle ja se lapsi kysyi äidiltään voisko äiti ostaa vähemmän tuota kaljaa. Äiti tylysti vastas että ohan tuossa enemmän limukkaa ku kaljaa litroina. Kaljaa oli 12 tölkkiä ja limukkaa 3 pulloa. Meinasin ruveta räyhäämään sille ämmälle, mutta pelkäsin työni puolesta.

   Lainaa

  61. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Jerryteacup: Toisekseen, miten ihmeessä tällainen tarina on päätynyt Feissarimokat.com -sivustolle. Eihän siinä kukaan tee itsestään pelleä. mikä tuntuu olevan Feissarimokat.com -sivuston kantavia teemoja (Ei silti, saahan se täällä olla, ei sillä ole
   Huoh... kerrotaan vielä kerran että "mokat ja muut facebookin helmet" . Tän kaltaisia tarinoita on täällä aika paljon. Toki mun mielestä ne pelleksitekemistarinat on mielenkiintoisempia.

   Lainaa

  62. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Ette vissiin osaa lukea ja ajatella sen enempää: Pistäkää hyvä kiertämään, oli se pointti tässä päivityksessä!

   Lainaa

  63. Tulos: +34 (50 ääntä)
   Omaksi onnekseen yksikään näistä "ei tämmöst voi tapahtuu"-ruikuttajista ei luultavasti ole alkoholistiperheen lapsia. Jos sitä touhua on läheltä nähnyt niin ei varmasti ole mitään vaikeuksia uskoa alkuperäistä kertomusta. Tämän tapauksen isän kaltaisia kasvattajia on tässä maassa todella paljon, eikä tuommoista tarvitse alkaa päästään keksimään kun sitä näkee ihan jatkuvasti. Mulle tuli niin paha mieli tuon tytön puolesta että hyi olkoon. Varmasti hänen päiväänsä piristi tuo elokuvien saaminen ystävälliseltä vieraalta ja tuo oli hirmu hienosti tehty, mutta masentaa ajatella että tytön elämä on luultavasti jatkuvasti samanlaisia pettymyksiä oman vanhemman taholta.

   Lainaa

  64. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Sait hymyilemään! Hyvä!

   Lainaa

  65. Tulos: +30 (36 ääntä)
   ihme dissausta. facebookissa ainakin mun tapauksessa lukee "what's on your mind" tai jotain vastaavaa siinä statuspäivityspalkin kohalla. jää kai tommonen mieleen hetkeksi... mun mielestä kirjoituksen pointti oli nimenomaan tytön reaktio ja sen aikaansaama universaalin rakkauden kokemus, molemminpuolinen. jos on ok kertoo mitä söi päivällä, eikö tämmönen sitten oo ihan postaamisen arvoinen tapahtuma ?:) one love & respect... share, care and stay aware.

   Lainaa

  66. Tulos: -7 (9 ääntä)
   jannu: Olihan toi vitsi Lissu-rakas?
   EI

   Lainaa

  67. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Henna on sankari. Tälle isälle sais antaa kasvatusmielessä lentopallomailaa.

   Lainaa

  68. Tulos: -10 (32 ääntä)
   kovasti kyllä haisee häränpaska tässä hommassa nyt.

   Lainaa

  69. Tulos: +26 (38 ääntä)
   Ne jotka sanovat tätä häränpaskaksi voisivat hetken miettiä, tälläisiä ihmisiä on todella olemassa. Oma isäni oli juuri tälläinen ja käytti kaikki lapsilisät kaljaan eikä minulla ollut lapsena kuin tuttujeni vanhoja leluja. Tälläisellä pienellä tuntemattoman ihmisen teolla on suuri vaikutus tuon nuoren tytön elämään ja uskoon ihmisiin.

   Lainaa

  70. Tulos: +12 (26 ääntä)
   En kritisoinut Hennaa tai hänen tekoaan, kuten jo aiemmin totesin se oli kivasti tehty ja tyttö varmasti muistaa sen aina. Kritisoin sitä, miten joidenkin ihmisten mielestä hyvää tekoa ei lasketa jos ei siitä joku kuule tai ole sitä näkemässä. On ihan itseisarvo yrittää joka päivä olla hyvä ihminen. Ei tarvitse mennä henkilökohtaisuuksiin jos joku on eri mieltä asioista kuin itse.

   Lainaa

  71. Tulos: +12 (20 ääntä)
   jay: Kivasti tehty, mutta miksi sitä hyvää tekoa pitää mainostaa facebookissa? Eikö se riitä että itselle tulee hyvä mieli kun teki jotain kivaa toiselle ihmiselle? Pitäisikö itsekin aina päivittää facebookkia kun hoitaa sukulaislapsia, auttaa vanhusta pakkaamaan ostoksia tai lahjoittaa euron Unicefille? Sääli että osa ihmisistä auttaa muita vaan jotta virtuaaliystävilleen voi antaa itsestään paremman kuvan.
   Arvaa mitä? Ehkä Henna halusi kertoa lähinnä siitä miten vittumainen tuo jutun isä oli, eikä kehua itseään?

   Lainaa

  72. Tulos: -15 (39 ääntä)
   Söpö tarina. hyvän kierto on erinomainen asia. Muutama asia kuitenkin mielestäni tekee tästä epäuskottavan. Ensinnäkin, millainen 13-vuotias alkaa parkumaan julkisilla paikoilla? Sehän on jo vähintään kutosluokalla, ellei yläasteella! Toisekseen, millainen ihminen sanoo, että pitää ostaa kaljaa? Todennäköisemmin olisi sanonut, että pitää käydä kaupassa tmv. Ja ainakin sata tarkoittanee paria-, ehkä kolmeakymmentäkin leffaa. mutta tarinana ihana!

   Lainaa

  73. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Jäi häiritsemään kun ei mainittu miten "isäntä" tähän maailmanparantajaan suhtautui...True story.. or not ?

   Lainaa

  74. Tulos: -5 (23 ääntä)
   Toivottavasti juttu ei mennyt niinkuin siinä annettiin ymmärtää koska silloin tyttön kotiolot olisivat kurjat. :) Mutta ensinnäkin eihän sitä voi tietää mitä kaikkea sille tytölle on jo ostettu? Oliko leffapinossa jo puolet tytön valitsemia leffoja? Sama juttu niissä kaupan kassan tilanteissa joissa vanhemmat ostaa kaljaa ja lapselle ei osteta tikkaria, voi olla että muut ostokset on tehty aiemmin ja siinä on ostettu pussi tolkulla karkkia ja pulloittain limsaa, lapsella pitää olla rajat ja se tarkottaa että jos karkit on jo ostettu niin lisää ei tipu jos ei ole sen aika. Mutta onhan niitä toki sellaisiakin lapsia joiden perheessä kaikki raha menee kaljaan, jos karkit jää saamatta niin se on vielä pientä, moni ei pääse harrastamaan tai kaikki ei saa edes perusvaatteita ja ruokaa... Eli jos joku ostaa kaupan kassalla keissin kaljaa ja lapsi pyytää että voitaisiinko ostaa ruokaa, niin sitten pitäisi hälytyskellot soida. Ja lisäksi, tuon ikäiset työt nyt pillahtelevat dramaattisesti itkuun millon mistäkin asioista ja ovat sitten taas dramaattisesti tosi onnellisia kun joku toteuttaa toiveen ja sitten taas 5min päästä ollaan vinkumassa karkkia, leffoja, vaatteita, meikkejä jne. Eli en pitäisi tytönkään käytöstä minään todisteena huonosta lasten kohtelusta.

   Lainaa

  75. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Itsekin oon ollut kaupan kassalla myyjänä ja katsonut vierestä, kun isä pelasi pelikoneella. Isällä oli kourassaan kolikoita, joita syötti koneeseen ja pieni tytär seisoi vieressä. Tytär pyysi isältään, että saisiko hän ostaa kaupasta jotain karkkia ja tähän isä vastasi, että "Ei mulla oo rahaa, mee pyytään äitiltäs." Äiti siis oli vielä kaupan puolella tekemässä ostoksia.

   Lainaa

  76. Tulos: +30 (36 ääntä)
   "millainen 13-vuotias alkaa parkumaan julkisilla paikoilla?" Mä olen mm. yli 30-vuotiaana alkanut parkumaan julkisella paikalla. On ihmisiä jotka ei itke koskaan tai pelkästään jos ei oo muita näkemässä. Mut ainakin itselläni se on asia mihin ei hirveästi voi vaikuttaa jos joku ahdistaa/vituttaa/tms tarpeeksi. Joten en sanois erityisen epäuskottavaksi.

   Lainaa

  77. Tulos: -25 (29 ääntä)
   murri: Söpö tarina. hyvän kierto on erinomainen asia. Muutama asia kuitenkin mielestäni tekee tästä epäuskottavan. Ensinnäkin, millainen 13-vuotias alkaa parkumaan julkisilla paikoilla? Sehän on jo vähintään kutosluokalla, ellei yläasteella! Toisekseen, millainen ihminen sanoo, että pitää ostaa kaljaa? Todennäköisemmin olisi sanonut, että pitää käydä kaupassa tmv. Ja ainakin sata tarkoittanee paria-, ehkä kolmeakymmentäkin leffaa. mutta tarinana ihana!
   Tiedän yhden 6-luokkalaisen tytön, joka rupesi itkemään, koska häntä sanottiin isoksi.. Siinä tuli mieleen vain, että mitä h*lvettiä noin vanha tyttö rupee itkee tommosesta pienestä asiasta

   Lainaa

  78. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Miksei olisi totta? Kyllä täälläkin on näkyny semmost, et äidil oli kärryllinen kaljaa ja kun pien laps pyysi namupussia ni vastaus oli, että ei heil ollut sellaseen varaa. Ei raaskinu paria kaljaa jättää, jotta ois laps saanu pussin karkkia.

   Lainaa

  79. peikkopoika 30.11.2013 16:27
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Henna, sinä olet enkeli. Valoa ja lämpöä jouluusi. Todella lämminhenkistä ja rakkaudella tehtyä toimintaa.<3

   Lainaa

  80. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Pienten puolella: Ehkä tarinan (oli tosi tai ei) tarkoitus kertojalla ei ollut niinkään nostaa omaa häntää kuin tehdä tiettäväksi, että millaisella pienelläkin teolla pystyy toisia auttamaan ja piristämään jos vain malttaa hetken olla keskittymästä vain itseensä ja voivottelemaan sivusta jos voit tehdäkin jotain hyvää. Tarinan isän käytös oli ikävää ja toivottavasti hänkin meni kaljan lisäksi itseensä. Onkohan vaan niin, että täällä epäilevät ja valittajat myös kokevat pistin sydämessään, kun toivovat että olisivat itse osanneet toimia samalla lailla? Tehkää perässä ja postatkaa se sitten FB:iin, kyllä mä uskoisin, että näitä tämmöisiä positiivisia “itsekehuja” jaksetaan lukea
   Itse ainakin mielelläni lukisin tällaisia tilapäivityksiä facen uutissyötteestä. Ei se että kehutaan muille kuinka hyvä ihminen oli ole tämän pointti, vaan se että muillekin tulee hyvä mieli tällaisten päivitysten lukemisesta. Veikkaan että tosiaankin ne jotka tätä ovat negatiivisesti kommentoineet tuntevat piston sydämmessään kun ovat olleet jossain toisessa tilanteessa välinpitämättömiä, tai sit ne vaan on näitä yleisiä mielensäpahoittajia joille ei mikään kelpaa (feissarimokien kommentit ovat muuten aika täynnä senhenkisiä kommentteja joista tulee mieleen ammattimaiset mielensäpahoittajat)

   Lainaa

  81. Tulos: -10 (24 ääntä)
   En usko tarinaa, mutta jotta teille ei tulisi paha mieli niin VOI MITEN IHQSTI TEHTY! Trolli eli troll on suomeksi peikko.

   Lainaa

  82. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Pointti: Riippuu lapsen haluista. Ei niitä kaikkia kannata toteuttaa, jos niitä on paljon. Tuossa tapauksessa toki olisi olut parempi huomioida lapsen toive.
   Jeh. Mut se ei oo mikään peruste ikinä, että ei siksi osteta jotain että vanhempi saa kaljaa/tupkakkaa. Väännän jok helkkarin päivä kakaran kanssa joka haluaa kaikkea ja on aika rasittavaa niin ison lapsen kanssa mennä kauppaan kun ei auta että kaupan ovella kerrataan, ei karkkia kun lauantaisin, ei leluja kun jouluksi/synttäreiksi tai extrasuperkiltteys palkkioksi. Omalla rahalla voi ostaa, esim. kirpparilta ja raaa saa kun luopuu ja myy vanhoja pois. Mut ei. Joka kerta lähes itkuraivarit. Ja joo, kyllä erityisopettajaa on konsultoitu jo tän keskittymiskyvyn ja ohjeiden noudattamatta jättämisen mahdollisista syistä, aika vaan tuntuu pitkältä.. ja ei auta että paheksuvaa silmää tulee, kun ei vastaa lapsen haluihin saada toi.toi,toi, vetää herkkuu napaa täyteen jne.

   Lainaa

  83. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Just, no ihan tiedoksi vaan, että hiljattain sain toisen lapseni maailmaan ja viimeksi tänään autoin mummelia tankkaamaan autoaan. En silti kokenut tarpeelliseksi hehkuttaa sitä kaikille. Mielestäni ihminen ei ole onnellinen, jos pitää ruveta täällä anonyymina menemään henk.kohtaisuuksiin. Tsemppiä sulle, mulla ainakin elämä on ihan hyvin!
   Niinno, jos et koe tarpeelliseksi hehkuttaa lapsen saamistas kavereillesi, joita joillakin facebookissakin yleensä on on toki oma asiasi. Aika moni kuitenkin noinkin suuren elämän mullistuksen haluaa muille kertoa, enkä näe, että se tekisi kenestäkään mitenkään itserakasta tai "hehkuttajaa".

   Lainaa

  84. Tulos: +14 (16 ääntä)
   jay: Kivasti tehty, mutta miksi sitä hyvää tekoa pitää mainostaa facebookissa? Eikö se riitä että itselle tulee hyvä mieli kun teki jotain kivaa toiselle ihmiselle? Pitäisikö itsekin aina päivittää facebookkia kun hoitaa sukulaislapsia, auttaa vanhusta pakkaamaan ostoksia tai lahjoittaa euron Unicefille? Sääli että osa ihmisistä auttaa muita vaan jotta virtuaaliystävilleen voi antaa itsestään paremman kuvan.
   Ota huomioon, että joillain on kaverilistallaan oikeasti vain niitä läheisimpiä ihmisiä, jotka oikeasti tuntee, ei kaikkia satunnaisia siskon luokkakaverin veljen kaverin naapureita sun muita. Näinollen naamakirjan päivitykset voi olla vain ihan tavallista kuulumisten kertomista kaikille tutuilleen, ei mitään oman paremmuutensa kuuluttamista kaikille kateellisille. Ja vaikka tuosta päivityksestä se hyvä teko jää mieleen, niin ajatuksena on ollut varmaan jakaa myös tuo kamala vääryys mitä yhden lapsen kohdalla on tapahtunut. Olisko Hennan pitänyt kirjoittaa vain nähneensä tuollaisen isän lapsensa kanssa, jolle kaljan osto oli tärkeämpää kuin lapsen toivomat elokuvat vai olisiko ehdottomasti pitänyt jättää koko päivitys kirjoittamatta? Korkeintaan kertoa vain käyneensä leffa-alessa? En ymmärrä miksi ihmisiä niin suunnattomasti risoo toisten päivitykset. Kaverilistaansa pystyy vapaasti muokkailemaan ja päättämään kenen päivitykset näkyy ja kenen ei. Lisäksi tännekään ei ole pakko tulla lukemaan tuntemattomien päivityksiä, jos ne niin riepoo. Parhaimmillaan kuitenkin Hennan päivitys rohkaisee hänen kaverilistallaan olevia pitämään silmänsä auki ja piristämään satunnaisten ihmisten päivää tällaisilla pienillä hyvillä teoilla.

   Lainaa

  85. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Hennalle iso hali myös minulta! Feissarimokien kommentoijille esittäisin kuitenkin seuraavan toiveen: jos haluatte tekin piristää ainakin yhden ihmisen arkea, voisitteko jättää kaikki englanninkieliset, toiston kautta "hauskoiksi" muodostuneet replyt (kuten "Faith in humanity: restored", "Facepalm", "Well that escalated quickly" jne. jne) väliin ja keksiä itse jotain nokkelampaa tilalle? Jos ei mieleen pinnistelyistä huolimatta tule mitään muuta sanottavaa kuin maailman turuilla ja toreilla jo biljoona kertaa heitetty väsynyt läppä (sen suomentaminen esim. "naamapalmuksi" ei auta asiaa, itseasiassa se vain pahentaa sitä), niin saa myös jättää vaikka kokonaan kommentoimatta. Kiitos! :)

   Lainaa

  86. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Paistaminen ja maustaminen on Hennan erikoisalaa. :)

   Lainaa

  87. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Mietin itse, että mitähän se isä sanoi siihen että vieras tulee antamaan lapselle ne leffat. Monet ihmisethän tähän sanoisi että "Me ei mitään almuja huolita" tms... Ihan vaan mietin että sanoko hää mitään.

   Lainaa

  88. Tulos: -6 (12 ääntä)
   Pics or did not happen.

   Lainaa

  89. Tulos: -1 (15 ääntä)
   olipas niin keksimällä keskitty juttu kuin vain voi olla

   Lainaa

  90. Puolikiero_savolainen 13.12.2013 22:40
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Naa: Niinno, jos et koe tarpeelliseksi hehkuttaa lapsen saamistas kavereillesi, joita joillakin facebookissakin yleensä on on toki oma asiasi. Aika moni kuitenkin noinkin suuren elämän mullistuksen haluaa muille kertoa, enkä näe, että se tekisi kenestäkään mitenkään itserakasta tai “hehkuttajaa”. Kyllä lapsen saamisen ilmoitin koko maailmalle, mutta lähinnä tarkoitin tuota mummon auttamista. Se on arkipäivää, autetaan kun voidaan. Anteeksi, jos pilasin illuusiosi tästä laupiaasta samarialaisesta, mutta juttu ei ehkä ole tosi. Deal with it.

   Lainaa

  91. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Kun mies tekee jotain samallaist kaikki palvoo sitä jätkää vuosia "ihana mies!" "hyvä jätkä" "olispa enemmän tämmösiä tyyppejä" mutta jos nainen tekee jotain kivaa "en usko" "paskapuhetta" "miks lesoo facebookissa"

   Lainaa

  92. Tulos: +6 (6 ääntä)
   jay: Kivasti tehty, mutta miksi sitä hyvää tekoa pitää mainostaa facebookissa? Eikö se riitä että itselle tulee hyvä mieli kun teki jotain kivaa toiselle ihmiselle?
   Kyllä musta ainakin on kiva lukea näitä tarinoita. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.

   Lainaa

  93. Tuntematonsotilas 11.6.2014 14:33
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Mahtavaa Henna. Tytön elämä voi olla kovin perseestä kotona, mut annoit pienen ilon pienelle lapselle. Aina kun hän niitä elokuvia katselee, muistaa varmasti ikuisesti sut hyvänä ihmisenä ja ehkä oli tytölle tuo päivä maailman parhain päivä. :) Ja ABAUT kaikki ne joille tää päivitys on ongelma, menkää kotiinne!

   Lainaa

  94. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Tästä tarinasta on niin monta versiota.. Toivottavasti joku on tosi.

   Lainaa

  95. Tulos: -8 (10 ääntä)
   mistä sen tietää oliko ees oma lapsi?jos se oli vaikka isäpuoli.emmääkää mun miehen lapselle osta mitään.se penska ei oo mun virhe vaan mun miehen ja sen eks akan.ei oo mun päänsärky...ja oli kyllä meleko lellitty penikka jos alko itkemään ku ei saa jotain.joltaki 4 vuotiaalta tuota vois oottaakki.mut ei nuin vanhalta.ei ois tarttenu mitään...

   Lainaa

  96. No herra ite 2.6.2016 2:44
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   riesa: Vaikea sanoa onko totta vai keksitty/väritetty juttu, mutta kyllä niitä huonojakin vanhempia on olemassa. Ja mistä lähtien hyviä tekoja tekevien ei tarvi erikseen mainostaa niitä facessa? Sillonhan koko hyvä työ on menny hukkaan jos kukaan ei siitä kuule!
   No ei kyllä mene hyvä työ ikinä hukkaan

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: videovuokraamo, Makuuni, elokuva, leffa, dvd, Blu-ray, tuntematon