Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Otan ja ajan

Kaikki ongelmat voi ratkaista rattijuopumuksella. Vai miten se nyt menikään?
Otan ja ajan

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 108 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1024 (1094 ääntä)
      Huhhuh. Epätoivoisen ihmisen epätoivoinen teko. Vähän käy jotenki sääliks.

      Lainaa

    2. Tulos: +796 (822 ääntä)
      Merja. Parisuhteesta lähteminen ei varmasti ole helppoa, mutta onko nykyinen elämäsikään? Pyydä heti apua! Sitä varten lääkärit on töissä.

      Lainaa

    3. Tulos: +243 (291 ääntä)
      vittuun narsistit ja sosiopaatit

      Lainaa

    4. Tulos: +235 (291 ääntä)
      Hei oikeesti, mitä vittua?! Ei se varmasti olekaan helppoo lähtee, mut joku roti nyt silti..

      Lainaa

    5. Tulos: -5 (295 ääntä)
      Tyhmyydellä ei näemmä ole rajaa.

      Lainaa

    6. Tulos: -173 (271 ääntä)
      jorkki: Huhhuh. Epätoivoisen ihmisen epätoivoinen teko. Vähän käy jotenki sääliks.
      Oma moka.

      Lainaa

    7. Tulos: +140 (196 ääntä)
      Merjan suurin virhe oli kertoa tuosta Feississä. Itse asia on sen vertaa vaikea, että harvapa sitä ymmärtää, jos ei kohdalle osu. :/

      Lainaa

    8. Tulos: +367 (429 ääntä)
      Käsitinkö minä nyt oikein, että Merja vaaransi liikenteen, jottei hänen tarvitsisi toimia kännikuskina miesystävälleen? Eikö olisi vain riittänyt, että hän olisi laittanut kortin piiloon ja väittänyt miehelleen näin? Jos on valmis vaarantamaan ihmishenkiä, niin luulisi sitä nyt olevan valmis valehtelemaankin...

      Lainaa

    9. Tulos: +56 (236 ääntä)
      jorkki: Huhhuh. Epätoivoisen ihmisen epätoivoinen teko. Vähän käy jotenki sääliks.
      Ei vaan tyhmän ihmisen käsittämättömän tyhmä teko. Sääliksi ei käy muuta kuin järjen juoksun hitautta.

      Lainaa

    10. Tulos: +147 (203 ääntä)
      On kai Merja lukenut liikaa kauhukokemuksia, kuinka narsistien puolisot ovat joutuneet vaihtamaan kymmeniä kertoja puhelinnumeronsa/henkilöllisyytensä, kunnes ovat ex-puolisot lakanneet ottamasta yhteyttä, eikä jaksa lähteä sille tielle. SILTI, voi Merja, kasvata se kuuluisa selkäranka ja lähde sinut tuhoavasta suhteesta! Ei kai se läheisriippuvaisuus niin voimakasta voi olla? Olet vielä nuori, löydät taatusti uuden kunnon miehen.

      Lainaa

    11. Puolikiero_savolainen 5.11.2013 7:16
      Tulos: +160 (218 ääntä)
      Noin, kannattiko ottaa rattijuopumus-merkintä sen m**kun takia? Ja entäs jos olisit satuttanut jotain toista kännissä autoillessasi? Jos on mies narsisti, niin ei mene tämä nainenkaan kaukaa siitä määritelmästä. Niin typerä, itsekäs ja kusipäinen teko on ajaa kännissä!

      Lainaa

    12. Tulos: +38 (114 ääntä)
      Siis wtf? Luulis että jos on valmis tekemään jotain noin idioottimaista, niin ei se kortittomuus sitten estä lähteä kännikuskiksi. Jos on noin pelle, niin melkeen jo ansaitseekin olla toisen pellen kanssa yhdessä.

      Lainaa

    13. Tulos: +79 (87 ääntä)
      Olisi ollut mielenkiintoista nähdä poliisisedän tai -tädin naama jos selitys tuli ilmi. Ei muuta kuin apua hakemaan. Lähteminen ei ole helppoa, mutta joskus edellytys, että voi päästä eteenpäin elämässään. Täytyy sanoa, ettei tuo tahallinen rattijuopuminen olisi ollut se ihan ensimmäinen toimiva konsti itselläni.

      Lainaa

    14. Tulos: -100 (132 ääntä)
      Hahaha eli siis mieen syy ja mies on muutenkin narsisti. Liikaa naistenlehtiä lukenu toi akkam 110 pros.... JUNTTI :)))

      Lainaa

    15. Tulos: +74 (238 ääntä)
      Siis syytättekö oikeasti narsistin uhria holtittomasta ja epätoivoisesta käyttäytymisestä? Ette ole vissiin olleet lähelläkään tällaisia tapahtumia koskaan. Tiesittekö, että väkivaltaa suhteessa kokeva tilastollisesti todennäköisesti hakataan pahemmin kuin koskaan/tapetaan juuri silloin, kun hän yrittää lähteä suhteesta. Te ette voi puhua mistään selkärangasta tälle ihmiselle, ennen kuin olette kokeneet saman. Huhhuh.

      Lainaa

    16. Tulos: +94 (128 ääntä)
      Huhis: Siis wtf? Luulis että jos on valmis tekemään jotain noin idioottimaista, niin ei se kortittomuus sitten estä lähteä kännikuskiksi. Jos on noin pelle, niin melkeen jo ansaitseekin olla toisen pellen kanssa yhdessä.
      Hän halusi menettää korttinsa, koska toivoi, että mies ei enää pakottais ajamaan, jos on kortiton. Ja kyllä ihmisen voi pakottaa vaikka mihin väkivallan uhalla, henkisellä ja taloudellisella väkivallalla, uhkailemalla tämän läheisiä yms.

      Lainaa

    17. Tulos: -34 (78 ääntä)
      Puolikiero_savolainen: Noin, kannattiko ottaa rattijuopumus-merkintä sen m**kun takia? Ja entäs jos olisit satuttanut jotain toista kännissä autoillessasi? Jos on mies narsisti, niin ei mene tämä nainenkaan kaukaa siitä määritelmästä. Niin typerä, itsekäs ja kusipäinen teko on ajaa kännissä!
      Kyllä säkin muuttuisit äkkiä itseäsi ja lastasi ajattelevaksi, jos joutuisit sellaisen ihmisen uhriksi. Vai oletko myös esim. sitä mieltä, että ilman korttia ei saa lähteä ajamaan toista pakkotilanteessa esim. sairaalaan? kortitta ajaminen on kusipäistä ja laitonta aina, mutta ei enää niin kovin kusipäistä jos on kyse omasta/toisen hengestä.

      Lainaa

    18. Tulos: +60 (80 ääntä)
      Kala: Käsitinkö minä nyt oikein, että Merja vaaransi liikenteen, jottei hänen tarvitsisi toimia kännikuskina miesystävälleen? Eikö olisi vain riittänyt, että hän olisi laittanut kortin piiloon ja väittänyt miehelleen näin? Jos on valmis vaarantamaan ihmishenkiä, niin luulisi sitä nyt olevan valmis valehtelemaankin…
      narsistilta ei kovin helposti mitään piiloteta. tai väitetä ja valehdella.

      Lainaa

    19. Tulos: +150 (164 ääntä)
      Itse narsistin kanssa eläneenä en olis kyllä uskaltanut ikinä laittaa tuon luokan päivitystä minnekään esille, mutta enpä kyllä olisi ikinä mitään tonluokan repäsyä tehnyt.. Kun suhde vie enemmän mitä antaa niin pakko siitä on lähteä, tässä viestissä teki surullisimmaksi lopussa kommentti että naisella on poikakin. En kyllä saanut mitään huumoria tästä irti.

      Lainaa

    20. Tulos: +81 (101 ääntä)
      eh: Siis syytättekö oikeasti narsistin uhria holtittomasta ja epätoivoisesta käyttäytymisestä? Ette ole vissiin olleet lähelläkään tällaisia tapahtumia koskaan. Tiesittekö, että väkivaltaa suhteessa kokeva tilastollisesti todennäköisesti hakataan pahemmin kuin koskaan/tapetaan juuri silloin, kun hän yrittää lähteä suhteesta. Te ette voi puhua mistään selkärangasta tälle ihmiselle, ennen kuin olette kokeneet saman. Huhhuh.
      En, minä syytän häntä toisten ihmisten hengen ja terveyden vaarantamisesta. En tiedä, miten suuren alkoholimäärän vaikutuksen alaisena Merja on ajelemaan lähtenyt, mutta ei se ihan pientä ole ollut jos kerran kortinkin menetti. Ymmärrän sen, että ihminen voi epätoivoisessa tilanteessa alkaa asettaa itseään holtittomasti vaaraan. Ehkä perheväkivallan uhri on erotilanteessa suurimmassa vaarassa, mutta miksi asiasta täysin ulkopuoliset ihmiset pitää vetää siihen tilanteeseen tahallisesti mukaan? Asiaa tietysti lieventää se, jos Merja on juonut itsensä juuri rattijuopumuksen rajalle asti ja ajanut jossain tutulla, turvallisella, keskellä ei-mitään sijaitsevalla metsätiellä, mutta siinäkään tapauksessa en kykene ymmärtämään hänen tekoaan tai sitä, että rattijuopumus olisi muka ollut viisain tai "ainoa" tapa hoitaa tämä asia. Ehkä tänne tulee joku asiasta tietävä selventämään tapahtumia, lisätiedot saattavat tietysti muuttaa mielipidettäni suuntaan tai toiseen, mutta epäilen silti sitä että mikään saisi minut näkemään Merjan ratkaisun ymmärrettävän lisäksi hyväksyttävänä vaihtoehtona.

      Lainaa

    21. Puolikiero_savolainen 5.11.2013 8:38
      Tulos: +74 (102 ääntä)
      eh: Kyllä säkin muuttuisit äkkiä itseäsi ja lastasi ajattelevaksi, jos joutuisit sellaisen ihmisen uhriksi. Vai oletko myös esim. sitä mieltä, että ilman korttia ei saa lähteä ajamaan toista pakkotilanteessa esim. sairaalaan? kortitta ajaminen on kusipäistä ja laitonta aina, mutta ei enää niin kovin kusipäistä jos on kyse omasta/toisen hengestä.
      Minä olen pistänyt pari narsistia kuriin elämäni aikana, sillä tiedän mitä he hakevat jokaisella pienelläkin liikkeellään ja tiedän heidän päämäärän. Ei onnistu siis kohdallani. Mutta narsistin uhreiksi joutuu ihmisiä ja se on kylmä fakta. SILTI, se ei ole mikään jokamiehenoikeus lähteä kännissä ajamaan. Ja tässä tapauksessa ei ollut kyse sairaalaan menosta tai kenenkään hengestä, joten älä dramatisoi, vaan ihan siitä, että piti polttaa korttinsa. JA tiedämmekö me oikeasti, oliko kyseessä narsisti? Sitäkin nimeä heilutellaan nykyään joka puolella, joskus aiheesta ja joskus ilman. Entäs jos tämä valopää olisi ajanut jonkun lapsen ylitse? Olisitko vielä ymmärtänyt tätä järjettömyyttä? Ei tuota voi puolustella oikein millään. Kännissä ajaminen on edelleen idiotismia parhaimmillaan.

      Lainaa

    22. Tulos: +22 (84 ääntä)
      jorkki: Huhhuh. Epätoivoisen ihmisen epätoivoinen teko. Vähän käy jotenki sääliks.
      Epätoivo ei ole oikea sana. Oikea sana on yksinkertaisuus ja keinottomuus. Yhdellä sanalla tollous. Ajokortista pääsee ilman rikosrekisteriä eroon viemällä sen poliisille ja allekirjoittamalla luopumislomakkeen. Narsistista pääsee eroon avioerolla. Lomake löytyy netistä ja myös toimintaohjeet.

      Lainaa

    23. Tulos: +78 (106 ääntä)
      Huomaa näistäkin vastauksista että on kahdenlaisia ihmisiä. Niitä jotka tietävät mitä narsismi on ja niitä jotka eivät tiedä. Merja mokasi siinä että kertoi tuon julkisesti kaikille. Kun itse seurustelin narsistin kanssa niin salasin kaiken koska en olisi ikinä kestänyt kuulla tuollaisia "hei idiootti, hanki selkäranka, dumppaa se ja ala elää, urpo" -kommentteja. Koska tiesin kyllä niiden olevan totta.

      Lainaa

    24. Tulos: +127 (131 ääntä)
      Eihän sitä autoa kortilla ajeta. Jos mies on sitä luokkaa, että pakottaa lähtemään juoppokuskiksi, niin kyllä se pakottaa lähtemään ilman korttiakin. Parempi Merjan olisi ollut hankkiutua eroon autosta. Ajokortilla kai on harvemmin ketään kapakkaan kärrätty.

      Lainaa

    25. tuli vaan mieleen 5.11.2013 9:22
      Tulos: +38 (54 ääntä)
      eh: Siis syytättekö oikeasti narsistin uhria holtittomasta ja epätoivoisesta käyttäytymisestä? Ette ole vissiin olleet lähelläkään tällaisia tapahtumia koskaan. Tiesittekö, että väkivaltaa suhteessa kokeva tilastollisesti todennäköisesti hakataan pahemmin kuin koskaan/tapetaan juuri silloin, kun hän yrittää lähteä suhteesta. Te ette voi puhua mistään selkärangasta tälle ihmiselle, ennen kuin olette kokeneet saman. Huhhuh.
      Ei vaan minä syytän aikuista, täysi-ikäistä ihmistä holtittomasta käytöksestä. Käytöksestä joka vaaransi sekä hänen oman että muiden autoilijoiden hengen. Pienen pojan äidiltä pitää pystyä odottamaan järkevämpää toimintaa. Mitä jos äiti olisi kuollut? Lapsi olisi jäänyt kahdestaan alkoholistisen ja narsistisen isänsä kanssa. Ja tuo käyttämäsi "et voi neuvoa jollet ole itse kokenut" on täyttä p*skaa. Sillä kyllä vaan voin. Voin esimerkiksi vallan hyvin sanoa, että toisen hengen vaarantaminen on väärin vaikken ole koskaan kenenkään henkeä vaarantanut. Olen itse kaiken lisäksi jättänyt narsistisen ja sairaanloisen mustasukkaisen kumppanin. Se ei ollut helppoa. Surin, toivuin, sain itseluottamusta, opin virheestäni, löysin lähes täydellisen kumppanin ja sain vielä lisää itseluottamusta. Nykyään, noin reilu 5v kuluneesta, jaan tuon ihmisen, mitä silloin olin, kanssa vaan yhteiset muistot ja saman kehon mutta muuten olen kuin eri ihminen. Minulla ei olle lapsia, joka olisi tietysti osaltaan tehnyt tuon huonon kumppanin jättämisestä entistäkin tärkeämpää. Ja kuten sanoin, tuollaisen kumppanin jättäminen todella on ainoa vaihtoehto. Huonojen, vaikkakin itselle tuttujen rutiinien takia ei kannata jäädä huonoon suhteeseen vaikka se mies onkin muka niin ihana kun se on hyvällä päällä ja selvänä. Tämä saattaa kuulostaa yllättävältä mutta hyvässä suhteessa on paljon enemmän hyviä asioita kuin huonossa... ;)

      Lainaa

    26. Tulos: +12 (30 ääntä)
      Pointsit Merjalle siitä, että osasi käyttää oikein termiä läheisriippuvainen!

      Lainaa

    27. Tulos: -33 (97 ääntä)
      Voi vehnä. Sama kuin amputoisi jalkansa ettei tarvitsisi osallistua liikuntatunnille. Saman tuloksen olisi saanut käyttämällä yhtä sanaa: ei. Merja, olet säälittävä heittopussi.

      Lainaa

    28. Tulos: +59 (71 ääntä)
      Merjalla on ainakin hyviä ystäviä, olisi iloinen heistä.

      Lainaa

    29. Tulos: -56 (80 ääntä)
      Kala: En, minä syytän häntä toisten ihmisten hengen ja terveyden vaarantamisesta. En tiedä, miten suuren alkoholimäärän vaikutuksen alaisena Merja on ajelemaan lähtenyt, mutta ei se ihan pientä ole ollut jos kerran kortinkin menetti. Ymmärrän sen, että ihminen voi epätoivoisessa tilanteessa alkaa asettaa itseään holtittomasti vaaraan. Ehkä perheväkivallan uhri on erotilanteessa suurimmassa vaarassa, mutta miksi asiasta täysin ulkopuoliset ihmiset pitää vetää siihen tilanteeseen tahallisesti mukaan? Asiaa tietysti lieventää se, jos Merja on juonut itsensä juuri rattijuopumuksen rajalle asti ja ajanut jossain tutulla, turvallisella, keskellä ei-mitään sijaitsevalla metsätiellä, mutta siinäkään tapauksessa en kykene ymmärtämään hänen tekoaan tai sitä, että rattijuopumus olisi muka ollut viisain tai “ainoa”tapa hoitaa tämä asia. Ehkä tänne tulee joku asiasta tietävä selventämään tapahtumia, lisätiedot saattavat tietysti muuttaa mielipidettäni suuntaan tai toiseen, mutta epäilen silti sitä että mikään saisi minut näkemään Merjan ratkaisun ymmärrettävän lisäksi hyväksyttävänä vaihtoehtona.
      Eli sun mielestä merjan pitäis vaan jäädä loppyelämäks lapsensa kanssa kärsimään väkivallasta TAI tapattaa itsensä ja mahdollisesti lapsensakin mieluummin ku tehdä näin?

      Lainaa

    30. Tulos: +55 (79 ääntä)
      Kirnu: Voi vehnä. Sama kuin amputoisi jalkansa ettei tarvitsisi osallistua liikuntatunnille. Saman tuloksen olisi saanut käyttämällä yhtä sanaa: ei. Merja, olet säälittävä heittopussi.
      Kaikki ihmiset ei kuuntele sanaa "ei". Yllättävän monet.

      Lainaa

    31. Tulos: +79 (95 ääntä)
      Ei vaikuta tuo Merja ainakaan puolisoaan pelkäävän, jos julkisesti uskaltaa puolisoaan haukkua. Tuon tekstin perusteella voisi jopa ajatella, että se narsisti on Merja. Oli miten oli, suhde vaikuttaa sairaalta ja avioero on varmasti ainoa oikea ratkaisu lapsen kannalta. Mietitkö muuten, Merja, että tuollainen törppöily parantaa miehesi mahdollisuuksia saada lapsen huoltajuus avioerotilanteessa? Mun on pakko tosin todeta, että en ole narsistin uhri ja en osaa samaistua. Mä olen kurjan lapsuuden elänyt, vailla perheen tukiverkkoa ja jokseenkin läheisriippuvainen, mutta en ole ikinä kokenut mielekkääksi jäädä riippumaan kusipäihin. Mä olen sinnitellyt yksinäni, kunnes olen löytänyt jotain kaunista ja lähtenyt kävelemään heti, jos alkaa tuntua pahalta. Mä en osaa samaistua uhrien kanssa. Tämä Merjan toiminta ei vaan kuulosta mun korviini mitenkään järkevältä toiminnalta, ainoastaan sairaalta ja sairaalloisen huomionhakuiselta. Eikö siellä poliisiasemalla olisi voinut kertoa asioita niinkuin ne on ja toivoa, että joku selkärangan omaava hyvä ihminen olisi tarjonnut apua?

      Lainaa

    32. Tulos: +49 (59 ääntä)
      eh: Eli sun mielestä merjan pitäis vaan jäädä loppyelämäks lapsensa kanssa kärsimään väkivallasta TAI tapattaa itsensä ja mahdollisesti lapsensakin mieluummin ku tehdä näin?
      En missään tapauksessa sanonut niin. Sanoin, että hänen ei olisi pitänyt vaarantaa liikennettä menemällä tahallisesti humalassa ajamaan. Tilanteeseen olisi varmasti muitakin vaihtoehtoja kuin loppuelämän kärsimys, itsensä tapattaminen tai tahdonalaisesti otettu riski jonkun sivullisen ja asiaankuulumattoman kuolemasta/neliraajahalvaantumisesta/muusta ikävästä. Kuten täällä on sanottu, kortista olisi voinut luopua ilman rikosta, ja sekään ei olisi loppujenlopuksi auttanut hänen tilannettaan yhtään. Ehkä häntä ei enää pakoteta/painosteta kännikuskiksi, mutta ajokortittomuus ei luultavasti auta häntä ollenkaan pääsemään eroon vahingoittavasta parisuhteesta.

      Lainaa

    33. Tulos: +46 (52 ääntä)
      eh: Eli sun mielestä merjan pitäis vaan jäädä loppyelämäks lapsensa kanssa kärsimään väkivallasta TAI tapattaa itsensä ja mahdollisesti lapsensakin mieluummin ku tehdä näin?
      Siis Merjahan valitsi näistä sun vaihtoehdoista juurikin tuon "jäädä loppyelämäks lapsensa kanssa kärsimään väkivallasta", kun ei pyytänyt apua ongelmaansa vaan tekee täysin epäloogisen "ajanpas kännissä ja menetän korttini"-ratkaisun. Mä en voi ymmärtää mitä sekin muka ratkaisee. Ja aika outoa väittää, että Merja pelkää puolisoaan, kun kuitenkin julkisesti jauhaa kyseisestä asiasta facebookissa. Luulisi että omasta maineestaan ja egostaan tarkka narsisti kilahtaisi sellaisesta aika isosti. Tai että kilahdus voisi helposti alkoholisoituneella puolisolla tapahtua siinä vaiheessa, kun kännikuskia ei löydy. Sen sijaan tavaroiden pakkaaminen ja turvakotiin muuttaminen kuulostaisi aika turvalliselta ratkaisulta.

      Lainaa

    34. Tulos: -22 (48 ääntä)
      Puolikiero_savolainen: Minä olen pistänyt pari narsistia kuriin elämäni aikana, sillä tiedän mitä he hakevat jokaisella pienelläkin liikkeellään ja tiedän heidän päämäärän. Ei onnistu siis kohdallani. Mutta narsistin uhreiksi joutuu ihmisiä ja se on kylmä fakta. SILTI, se ei ole mikään jokamiehenoikeus lähteä kännissä ajamaan. Ja tässä tapauksessa ei ollut kyse sairaalaan menosta tai kenenkään hengestä, joten älä dramatisoi, vaan ihan siitä, että piti polttaa korttinsa. JA tiedämmekö me oikeasti, oliko kyseessä narsisti? Sitäkin nimeä heilutellaan nykyään joka puolella, joskus aiheesta ja joskus ilman. Entäs jos tämä valopää olisi ajanut jonkun lapsen ylitse? Olisitko vielä ymmärtänyt tätä järjettömyyttä? Ei tuota voi puolustella oikein millään. Kännissä ajaminen on edelleen idiotismia parhaimmillaan.
      Jos merja olis ajanut lapsen yli kännissä minkä en usko olevan todennäköistä kun LUULISIN hänen tehneen tän jutun niin että minimoi sen mahdollisuuden, se olisi seurausta väkivallasta. tottakai merja saisi siitä syytteet ja tuomiot. ymmärtäisin edelleen merjan ratkaisua, mutta en tarkoittaisi että on oikein ajaa lapsen päältä. kännissä lapsen päältä ajaminen on kammottavaa ja rangaistavaa. jotkut asiat vaan kuitenkaan eivät ole niin yksinkertaisia, että löytyisi ihminen, joka on ehdottomasti syyllinen kaikkeen tapahtuneeseen. joillekin tapauksille ei löydetä ehdotonta syyllistä. niin ei tässä ollut kyse sairaalaan ajosta, mutta jonkun ihmisen elämästä kuitenkin. et voi tosissasi väittää, että kaikkien pitäisi pystyä laittamaan "narsistit kuriin" vaikka kuinka olisit sellaiseen itse pystynyt. mistä sitten tiedät että juuri nämä kuriin laittamasi narsistit ovat kärsineet oikeasti narsistisesta persoonallisuushäiriöstä?

      Lainaa

    35. Tulos: +13 (43 ääntä)
      epätoivoisen ihmisen epätoivoinen teko. tyhmyydellä ei ole tämän kanssa tekemistä, vaan epätoivolla. toivottavasti saa voimia lähteä suhteesta!

      Lainaa

    36. Tulos: +39 (49 ääntä)
      Yleensä jos ymmärtää olevansa narsistin kanssa yhdessä, olevansa läheisriippuvainen ja tiedostaa toisen käyttävän henkistä väkivaltaa "110%" niin sitä tajuaa myös hakea apua siihen.. Kuulostaa äärimmäisen huomionhakuiselta ja epäterveelliseltä käytökseltä puhua tuollaisia facessa ja silti suhteessa jumittaa! Jos edes oikeasti narsisti on ja jos edes oikeasti korttiaan on menettänyt. Narsisti toisaalta helposti pilaa kumppaninsa mielenterveyden jopa lopullisesti joissain tapauksissa.. Nimim. itse jätin narsistin välittömästi herättyäni siihen viimein, keräsin viimeiset voimanrippeeni ja taistelin tiukkana tarvittavat vuodet irrottaakseni hänen sairaat vallanyrityksensä minusta ja lapsistamme. En kuvitellut hetkeäkään jääväni siihen *askaan, kun tajusin miten kaikintavoin sairas ja manipuloiva exäni oli ja on.

      Lainaa

    37. pönttöpää einari 5.11.2013 11:09
      Tulos: +35 (45 ääntä)
      jorkki: Huhhuh. Epätoivoisen ihmisen epätoivoinen teko. Vähän käy jotenki sääliks.
      Kunnes tajuaa, että toi ääliö on tieten tahtoen lähtenyt kännissä ajamaan samalla vaarantaen muita asiaan liittymättömiä ihmisiä.

      Lainaa

    38. Tulos: +19 (21 ääntä)
      Urpo se on ku kännis lähtee autolla..miten sit jos jonkun päälle ajaa?

      Lainaa

    39. Tulos: +41 (51 ääntä)
      MIKÄÄN syy ei oikeuta ajamaan kännissä. Piste.

      Lainaa

    40. Tulos: +26 (36 ääntä)
      Ei ollu ees hauska. Lähinnä hirvittävää idiotismia.

      Lainaa

    41. Tulos: -23 (43 ääntä)
      eh: Eli sun mielestä merjan pitäis vaan jäädä loppyelämäks lapsensa kanssa kärsimään väkivallasta TAI tapattaa itsensä ja mahdollisesti lapsensakin mieluummin ku tehdä näin?
      Jos on niin selkärangaton ihminen ettei pysty turmiollisesta parisuhteesta lähtemään, ansaitsee kärsimyksensä.

      Lainaa

    42. Puolikiero_savolainen 5.11.2013 11:58
      Tulos: +37 (49 ääntä)
      eh: Jos merja olis ajanut lapsen yli kännissä minkä en usko olevan todennäköistä kun LUULISIN hänen tehneen tän jutun niin että minimoi sen mahdollisuuden, se olisi seurausta väkivallasta. tottakai merja saisi siitä syytteet ja tuomiot. ymmärtäisin edelleen merjan ratkaisua, mutta en tarkoittaisi että on oikein ajaa lapsen päältä. kännissä lapsen päältä ajaminen on kammottavaa ja rangaistavaa. jotkut asiat vaan kuitenkaan eivät ole niin yksinkertaisia, että löytyisi ihminen, joka on ehdottomasti syyllinen kaikkeen tapahtuneeseen. joillekin tapauksille ei löydetä ehdotonta syyllistä. niin ei tässä ollut kyse sairaalaan ajosta, mutta jonkun ihmisen elämästä kuitenkin.et voi tosissasi väittää, että kaikkien pitäisi pystyä laittamaan “narsistit kuriin” vaikka kuinka olisit sellaiseen itse pystynyt. mistä sitten tiedät että juuri nämä kuriin laittamasi narsistit ovat kärsineet oikeasti narsistisesta persoonallisuushäiriöstä?
      Ensinnäkin sanoit: "kortitta ajaminen on kusipäistä ja laitonta aina, mutta ei enää niin kovin kusipäistä jos on kyse omasta/toisen hengestä." A) Tämä välkky ei ajanut kortitta vaan kännissä. ja B) ei ollut kyse kenenkään hengestä. Mikä tässä on niin vaikeaa? Miksi liioittelet asioita? Taitaa olla tapasi. Seurausta väkivallasta? Mistä väkivallasta? Ei kukaan ole sellaisesta puhunut, vaan kuskina olemisesta. Taas liioittelet! Ymmärtäisit Merjan ratkaisua lähteä ajamaan kännissä tuonne ja vaarantamaan ihmishenkiä? Kaikkea sitä teikäläisetkin ymmärtävät. Ja vain ja ainoastaan sen takia, ettei tarvitse olla kuskina ukolleen. MIETI NYT! "joillekin tapauksille ei löydetä ehdotonta syyllistä. " Tälle tapaukselle löydetään ja se on Merja. Hän syyllistyi rattijuopomukseen, mikä on idioottamaista ja k*sipäistä. Taitaa narsisti löytyä peilin takaa, kun luulee olevansa oikeutettu tuollaiseen. Vaan kukkahattutädit ymmärtävät, kun tuntematonta puolustavat törkeistä rikoksista. "niin ei tässä ollut kyse sairaalaan ajosta, mutta jonkun ihmisen elämästä kuitenkin." Ei ollut. Tässä oli kyse lapsellisen muijan tempusta vaarantaa itsensä ja muut ainoastaan sen takia, ettei tarvitse olla kuskina ukolleen. Sinä se puhut pehmeitä, vai mistä sinä keksit nuo tarinat, kun tuossa ei niitä ainakaan lukenut? "et voi tosissasi väittää, että kaikkien pitäisi pystyä laittamaan “narsistit kuriin” vaikka kuinka olisit sellaiseen itse pystynyt. mistä sitten tiedät että juuri nämä kuriin laittamasi narsistit ovat kärsineet oikeasti narsistisesta persoonallisuushäiriöstä" Älä syötä sanoja suuhuni. Sinä itse aloitit: "kyllä sinäkin, jos narsistin kohtaat.." Kait minulla oli oikeus kertoa kokemuksestani? Missä kohtaa väitin, että muutkin siihen pystyvät kerran minäkin? Heidän teoistaan ja tunteettomuudestaan muita kohtaan. Toisen luokitus saattoi jopa olla psykopaatti, mutta vähintään narsisteja he olivat. Toisekseen, silloin tyttöystäväni opiskeli psykiatriaa ja hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että molemmila on tämä luonnehäiriö.

      Lainaa

    43. Tulos: -17 (27 ääntä)
      Ex-puolisoNI on narsipaattti!!!!! Peukuta jos ymmärrät ;)

      Lainaa

    44. Tulos: +25 (37 ääntä)
      eh: Siis syytättekö oikeasti narsistin uhria holtittomasta ja epätoivoisesta käyttäytymisestä? Ette ole vissiin olleet lähelläkään tällaisia tapahtumia koskaan. Tiesittekö, että väkivaltaa suhteessa kokeva tilastollisesti todennäköisesti hakataan pahemmin kuin koskaan/tapetaan juuri silloin, kun hän yrittää lähteä suhteesta. Te ette voi puhua mistään selkärangasta tälle ihmiselle, ennen kuin olette kokeneet saman. Huhhuh.
      Mä olen ja sanoisin silti Merjalle että kasvata selkäranka ja poistu...

      Lainaa

    45. I Don't Want To Live On This Planet Anymore. 5.11.2013 12:25
      Tulos: +16 (32 ääntä)
      Tämä ei voi olla totta. Olen taksinkuljettaja, ja meidänkään ei tarvitse ottaa humalaista kyytiin, joten mikä HEL*ETIN järki tällä ihmisellä on? Vois se kortti olla hyllyllä lopun elämää hänen kohdalla.

      Lainaa

    46. Tulos: -33 (65 ääntä)
      vierestä narsismia nähneenä ymmärrän aivan täysin. te, jotka elätte niin helvetin hyvää elämää pienestä asti pumpulissa, ette koskaan voi ymmärtää.

      Lainaa

    47. Tulos: +13 (45 ääntä)
      ja tämä ei ole moka, tämä on hätähuuto!

      Lainaa

    48. Tulos: +38 (42 ääntä)
      Niin, kumma juttu kyllä että julkisesti (tai ainakin kaveripiirissään, eikö muuten narsistimies olisi ystävä myös fb:ssä?) haukkuu miestään, jos ei muuten osaa/voi sanoa sille vastaan. Samaten se, että jos kortin kanssa on pakotettu ajamaan, niin mikä estää miestä pakottamasta vaikkei korttia olekaan? Ajotaito ja -kunto säilyy kortista huolimatta. Narsisteista en kyllä osaa oikein muuten sanoa paljon mitään.

      Lainaa

    49. Tulos: +3 (43 ääntä)
      f: vierestä narsismia nähneenä ymmärrän aivan täysin. te, jotka elätte niin helvetin hyvää elämää pienestä asti pumpulissa, ette koskaan voi ymmärtää.
      Juttu onkin siinä, että esim. oma elämäni on mennyt niin monella tavalla päin helvettiä moneen otteeseen (vaikeat sairaudet, konkurssi ja velkavankeus jne.), että olisin iloinen jos yksi niistä olisi ollut vain vaikea ja väkivaltainen parisuhde, siinä sentään laki ja oikeus olisi ollut turvana ja asian olisi voinut yrittää myös puhua, vaikka hautaan olisi joutunutkin. Että nyt sitä selkärankaa kehiin kaikki "vaikeassa" parisuhteessa elävät. Ovi löytyy jokaisesta kotitaloudesta.

      Lainaa

    50. Tulos: +32 (42 ääntä)
      saras: epätoivoisen ihmisen epätoivoinen teko. tyhmyydellä ei ole tämän kanssa tekemistä, vaan epätoivolla. toivottavasti saa voimia lähteä suhteesta!
      Tyhmyydellä on tämän asian kanssa paljonkin tekemistä. Jos Merja ei olisi tyhmä, hän olisi keksinyt ongelmaan monta muuta toimivaa ja turvallista ratkaisua. Ihan ekana tulee mieleen se, että vie korttinsa laitokselle ja kertoo miehelleen että ottivat sen pois. Ihan ilman että vaarantaa muiden turvallisuuden ja ottaa vielä rattijuopumustuomion kaupan päälle. En tiedä uskonko koko juttuun. Jos Merja kuitenkin oikeasti on toiminut näin niin hoitoon pitäisi päästä ja äkkiä, jotta saadaan mieli taas tasapainoon. Pelkkää toimimatonta parisuhdetta on tässä turha syyttää. Tuntuu olevan muotia kaataa kaikki narsistien niskaan. Kaikki tekevät kuitenkin elämässään omat pätäköksensä, vaikka se joskus vaikeaa onkin.

      Lainaa

    51. Tulos: -13 (37 ääntä)
      Kaikki ihmiset ei kuuntele sanaa “ei”. Yllättävän monet ja varsinkaan jos miehenä sattuu oleman tosiaakin narsistisia piirteitä hyvinkin paljon ja joka sattuu olemaan myös ALKOHOLISTI.
      R: Jos on niin selkärangaton ihminen ettei pysty turmiollisesta parisuhteesta lähtemään, ansaitsee kärsimyksensä.
      Voitko tosiaankin sanoa että joku ihminen ansaitsee henkisen väkivallan selkärangattomuutensa takia. ja jos voit näin sanoa, olet itse kylmä ihminen. tuosta lapsen huoltajuus asiasta, elän tällä hetkellä mieheni kanssa avoliitossa ja tämä mies ei ole lapsen isä. Meinaatko että mieheni saisi tämän lapsen huoltajuuden joskus. "Heidän teoistaan ja tunteettomuudestaan muita kohtaan. Toisen luokitus saattoi jopa olla psykopaatti, mutta vähintään narsisteja he olivat. Toisekseen, silloin tyttöystäväni opiskeli psykiatriaa ja hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että molemmila on tämä luonnehäiriö." Voin mainita että sairastan toistuvaa vaikeaa masennusta. En ole saanut psykoottisia kohtauksia, näin lekurin pkirjoittamien papereiden mukaan. ja kun tätä minun episodia on jatkunut vuosia, niin koskaanko ei hermot sais mennä! Tämä oli ihan oma päätökseni ja kannan itse vastuun teoistani.

      Lainaa

    52. Tulos: +10 (22 ääntä)
      Milläs sitä nyt sitten lähtee suhteesta karkuun, kun ei ole sitä ajokorttia? Vaikeeta on.

      Lainaa

    53. Tulos: +28 (34 ääntä)
      Seuraavaks sit Merja lähtee kuskiks ilman korttia :/

      Lainaa

    54. Tulos: +9 (21 ääntä)
      Idiootti

      Lainaa

    55. Tulos: +19 (45 ääntä)
      Kirnu: Juttu onkin siinä, että esim. oma elämäni on mennyt niin monella tavalla päin helvettiä moneen otteeseen (vaikeat sairaudet, konkurssi ja velkavankeus jne.), että olisin iloinen jos yksi niistä olisi ollut vain vaikea ja väkivaltainen parisuhde, siinä sentään laki ja oikeus olisi ollut turvana ja asian olisi voinut yrittää myös puhua, vaikka hautaan olisi joutunutkin. Että nyt sitä selkärankaa kehiin kaikki “vaikeassa” parisuhteessa elävät. Ovi löytyy jokaisesta kotitaloudesta.
      Jaa että olisit iloinen jos olis ollut vaan vaikea ja väkivaltainen parisuhde? Onnittelut sulle. Minä olen kokenut myös sekä konkurssin, velkavankeuden että sen vaikean ja väkivaltaisen parisuhteen ja voin kertoa että kyllä se viimeksimainittu on huomattavasti hankalampi juttu kuin nuo raha-asioiden persiilleen menemiset. Viimeinen lauseesi kertoo kaiken sinun ymmärrystasostasi näiden asioiden suhteen, luuletko ihan tosissasi että se ovesta käveleminen lopettaa kaiken paskan? Et siis tiedä että useasti sitä pääsee hengestään kun siitä ovesta sitten lopulta uskaltaa kävellä? Eikä se laki ja oikeus kuule ihan oikeasti auta yhtään mitään, täällä kun poliisi ei tee mitään ennenkuin jotain tapahtuu ja usein siinä vaiheessa onkin jo liian myöhäistä kun on lusikka nurkassa. Ja paljonkos luulet lähestymiskiellonkaan suojelevan jos se toinen on totaalisen sekopäätilassa? Sinun käsityksesi väkivaltaisesta suhteesta taitaa olla se, että reiska läppäsee humalapäissään ja ritu tirvasee takasin, eikä aamulla kumpikaan muista enää mitään. Että sinuna en kyllä hirveästi kehtaisi huudella ja etenkään arvioida väkivaltaisen suhteen paskamaisuustasoa konkurssiin verrattuna kun sinä et oikeasti tiedä siitä yhtään mitään. Ja siitä sinun olisi syytä olla onnellinen.

      Lainaa

    56. Tulos: +20 (30 ääntä)
      Joo-oh, valitettavasti narsistin ja läheisriippuvaisen suhde on semmonen kombo, että siitä lähteminen ei olekaan mikään "no tästä mä nyt päätän lähteä" - ja moni tarina saa hyvin surullisen lopun... SIITÄ HUOLIMATTA toivon, että Merja pääsee narsustaan eroon, tuo korttijuttu on juuri tuollainen epätoivoinen teko, mikä kertoo ikävää tarinaa heidän suhteestaan ja Merjan asemasta siinä =(

      Lainaa

    57. yli opistö hörhö 5.11.2013 16:12
      Tulos: +23 (35 ääntä)
      Voi elämä.. Sais kyllä jäädä miettimään että mitä jos olis vahingossa ajanut jonkun yli? Tappanut vahingossa jonkun. "Halusin vain kortin pois kun mies on narsisti". Kyllä pitää olla vitun typerä ihminen. Yhtään vähättelemättä elämäntilannetta. Mutta siitähän se vasta olisi parantunut joo kyllä.

      Lainaa

    58. Tulos: +26 (52 ääntä)
      Miksi täällä haukutaan naista? Hänhän kertoi soittaneensa itse poliisin, eli tuskin on ajellut kauas. Kortin menettämiseen riittää, että auto on päällä ja istuu siinä humalassa. Eikö kukaan katso Poliiseja? Sääliksi käy Merjaa. Minusta moka on nyt siinä, että päivitys on täällä, hauskuutta ei saa mistään. Narsissit hallitsevan todella hyvin henkisen väkivallan.

      Lainaa

    59. Tulos: +34 (36 ääntä)
      Voin kertoa, että kun on painostavassa suhteessa, jossa alkoholi esittää suurinta roolia, ei paljon auta kortittomuus. Veikkaan, että 90 % varmuudella sitä joutuu painostuksen, uhkailun ja henkisen väkivallan kautta ajamaan sitä autoa, vaikkei korttia olisikaan. Ja tietämäni vastaavat parisuhteet ovat olleet lisäksi kaikkea muutakin, esimerkiksi uhkaileva puoliso on saanut alistuvalta osapuolelta luottotiedot menemään, välit sukulaisiin katkaistua sekä uskomaan asioita, jotka eivät ole tottakaan. Ja vasta kun uhri tajuaa olevansa pahasti kusessa, ei hänellä luultavasti ole enää voimia tai itsetuntoa/omanarvontuntoa tehdä asioille mitään. Tietämissäni parisuhteista yhdessä asiaan auttoi, kun kaverit menivät pahassa tilanteessa hakemaan uhrin pois kotoaan ja tavarat he kävivät hakemassa isommalla porukalla pois asunnosta. Arvioisin siis, että tämä Merja ei selviä yksin vaan tarvitsee ehdottamasti ulkopuolista apua pistämään lopun tuolle. Ja on rohkeaa ystäviltä puuttua tilanteeseen ilman, että kukaan alkaa syyllistämään "pidä huoli omista asioistasi" tai "älä puutu toisten asioihin". Voimia kaikille vaikeita parisuhteita kokeneille. Ja rohkeutta narsistien uhreille!

      Lainaa

    60. Tulos: -11 (19 ääntä)
      Ba-dum-tss: Jaa että olisit iloinen jos olis ollut vaan vaikea ja väkivaltainen parisuhde? Onnittelut sulle. Minä olen kokenut myös sekä konkurssin, velkavankeuden että sen vaikean ja väkivaltaisen parisuhteen ja voin kertoa että kyllä se viimeksimainittu on huomattavasti hankalampi juttu kuin nuo raha-asioiden persiilleen menemiset. Viimeinen lauseesi kertoo kaiken sinun ymmärrystasostasi näiden asioiden suhteen, luuletko ihan tosissasi että se ovesta käveleminen lopettaa kaiken paskan? Et siis tiedä että useasti sitä pääsee hengestään kun siitä ovesta sitten lopulta uskaltaa kävellä? Eikä se laki ja oikeus kuule ihan oikeasti auta yhtään mitään, täällä kun poliisi ei tee mitään ennenkuin jotain tapahtuu ja usein siinä vaiheessa onkin jo liian myöhäistä kun on lusikka nurkassa. Ja paljonkos luulet lähestymiskiellonkaan suojelevan jos se toinen on totaalisen sekopäätilassa?Sinun käsityksesi väkivaltaisesta suhteesta taitaa olla se, että reiska läppäsee humalapäissään ja ritu tirvasee takasin, eikä aamulla kumpikaan muista enää mitään. Että sinuna en kyllä hirveästi kehtaisi huudella ja etenkään arvioida väkivaltaisen suhteen paskamaisuustasoa konkurssiin verrattuna kun sinä et oikeasti tiedä siitä yhtään mitään. Ja siitä sinun olisi syytä olla onnellinen.
      Näin kärjistettynä, kyllä. Laki ja oikeus toteutuu viimeistään kunnes joku on haudassa (jos tekijä saadaan kiinni, mutta puoliso nyt on joka tapauksessa aina ensimmäinen epäilty). Lisäksi aseellinen itsepuolustus on sallittua jos se on perusteltua. Paskamainen tilanne tietysti, mutta maailmassa on paljon muitakin vääryyksiä. Poliisi auttaa kyllä mielellään näissä asioissa, kunhan vain soitat ajoissa ja pidät kulissia yllä siihen saakka. Tarkoitinkin lähinnä, että parisuhteesta pääsee kyllä helposti pois verrattuna esimerkiksi sairauteen, loppuiän velkavankeuteen, tai vankeuteen. Ei ehkä aina hengissä, mutta saappaat jalassa kuitenkin. Ei siihen tarvita mitään poppaskonsteja, jos sinun on pakoiltava psykopaattia, kannattaa muuttaa eri paikkakunnalle ja salata osoitetiedot jne. Mieluusti aloita pakomatka työpäivän tai kauppareissun aikana äläkä edes mene kotiin. Kunpa sama toimisi ulosottomieheen.

      Lainaa

    61. Tulos: -4 (18 ääntä)
      Haku anto vaivaiset 54 tulosta hakusanalla: narsis (sisältää toki lainaukset). Hiton muotisanat, pitääkö tota narsistia nyt hokea jokapaikassa, ku se on somessa tullu käytetyks jo muutenki normaalia enemmän?!?! Ja ite asiaan, harvinaisen tyhmä ton ikäseks ja ilmeisesti vielä yhden lapsen äiti, kyl pitäs sen verran omaa tahtoa riittää, että osaa sanoa EI ennemmin ku lähtee tollasta hölmöilemään.

      Lainaa

    62. Tulos: +7 (17 ääntä)
      Ja mikä tässä parasta, olisi Merja hyvinkin voinut sitten vetäistä vaikka jonkun pikkulapsen yli kännipäissään...

      Lainaa

    63. Tulos: +18 (24 ääntä)
      Onneksi tuo idiootti ei ajanut kenenkään päälle tai aiheuttanut harmia muutenkaan muille kuin itselleen. VIHAAN rattijuoppoja! Olisi ollut kyllä miljoona muutakin vaihtoehtoa kuin tämä. Ei paljon järki pakota Merjan päätä.

      Lainaa

    64. Tulos: +16 (22 ääntä)
      eh: Eli sun mielestä merjan pitäis vaan jäädä loppyelämäks lapsensa kanssa kärsimään väkivallasta TAI tapattaa itsensä ja mahdollisesti lapsensakin mieluummin ku tehdä näin?
      ei tällä tempulla kusipäämiehestä eroon pääse.piste. turhaan vai vaaransi myös sivullisten hengen, ja oman ja pokansa tulevaisuuden. ehdottaisin eroa miehestä, poliisin avulla jos ei muuten. kämpän tai/ja paikkakunnanvaihtoa. sosiaalitoimen apua, lastensuojelun apua jne jne. vaikea sanoa enempää kun ei tarkemmin tiedä tilannetta. mutta huonossa suhteessa ei todellakaan ole pakko olla! suomessa saa apua. ei eletä missään vinkuintiassa.

      Lainaa

    65. Arthur Brown 5.11.2013 20:21
      Tulos: 0 (12 ääntä)
      Mitä halvattua tälläinen sosiaaliporno täällä tekee?

      Lainaa

    66. Tulos: +27 (31 ääntä)
      Helpompi keino: Aja auto ensin poiliisilaitoksen asiakasparkkiin selvin päin. Sitten mene lähikapakkaan vetämään pää täyteen, minkä jälkeen kävelet asemalle sanomaan, että tulit autolla. Näin ei sivulliset vaarannu. Jos kerran tämä on ainoa keino....

      Lainaa

    67. asiallista? 5.11.2013 21:57
      Tulos: -4 (16 ääntä)
      Kirnu: Näin kärjistettynä, kyllä. Laki ja oikeus toteutuu viimeistään kunnes joku on haudassa (jos tekijä saadaan kiinni, mutta puoliso nyt on joka tapauksessa aina ensimmäinen epäilty). Lisäksi aseellinen itsepuolustus on sallittua jos se on perusteltua. Paskamainen tilanne tietysti, mutta maailmassa on paljon muitakin vääryyksiä. Poliisi auttaa kyllä mielellään näissä asioissa, kunhan vain soitat ajoissa ja pidät kulissia yllä siihen saakka. Tarkoitinkin lähinnä, että parisuhteesta pääsee kyllä helposti pois verrattuna esimerkiksi sairauteen, loppuiän velkavankeuteen, tai vankeuteen. Ei ehkä aina hengissä, mutta saappaat jalassa kuitenkin. Ei siihen tarvita mitään poppaskonsteja, jos sinun on pakoiltava psykopaattia, kannattaa muuttaa eri paikkakunnalle ja salata osoitetiedotjne. Mieluusti aloita pakomatka työpäivän tai kauppareissun aikana äläkä edes mene kotiin. Kunpa sama toimisi ulosottomieheen.
      Voi kuule kyllä mistä tahansa sairaudesta, velkavankeudesta tai vankeudestakin pääsee pois aivan milloin haluaa (vankeudesta vaikeimmiten näistä). Ei ehkä hengissä, mutta mitäpä tuosta, eikö!?!? Miksi et tappanut itseäsi omissa ongelmissasi, vaikka mielestäsi olisi ollut parempi kokea kuolema väkivaltaisessa parisuhteessa, kuten täällä muille neuvot???

      Lainaa

    68. Tulos: +9 (19 ääntä)
      On kyllä helvetin vastuutonta mennä ajamaan edes pienessä humalassa, vaikka olisi mikä syy. Itse en koe tippaakaan sääliä tota ämmää kohtaan, vaikka mies olisi kuinka narsisti.

      Lainaa

    69. Tulos: +13 (19 ääntä)
      Narsisti huutaa: EI sitä kortilla ajeta! Ja kuskaaminen jatkuu...

      Lainaa

    70. Tulos: +7 (17 ääntä)
      Rattijuoppouteen riittää, ku istuu kännissä käynnissä olevan auton ratissa... ei sitä tarvitse mihinkään lähteä...

      Lainaa

    71. Tulos: +14 (24 ääntä)
      Monelle selvästi myös käsitteenä läheisriippuvaisuus näyttäisi olevan tuntematon. Pahimmissa tapauksissa sekin voi olla yhtä paha sairaus, kuin narsismi tai vaikka joku järjetön ja elämää hallitseva fobia, sillä sitä se nimenomaan on. Silloin ihminen ei kykene järkeviin ja loogisiin ratkaisuihin. Hylkäämisen ja yksinolon pelko voi olla niin suuri, että on valmis mihin tahansa. Ja tähän yhdistettynä narsisti puoliso niin huh huh mikä helvetti on valmis. Tämä Merjan päivitys voi olla myös eräänlainen avunhuuto. Merja tarvitsisi konkreettista apua eikä naljailua. Emme tosin voi mistään tietää onko kyseessä vain joku idiootti, joka tykkää haukkua miestään..

      Lainaa

    72. Tulos: -11 (33 ääntä)
      Ei voi olla todellista että ihmiset puolustaa rattijuoppoa. Rikollista. Ei saatana, ihmisten tyhmyys on näköjään rajatonta. I don't want to live on this planet anymore.

      Lainaa

    73. Tulos: +2 (8 ääntä)
      Eikö tollasesta saa jo rikosrekisteriinkin merkinnän? Ja menee toisten hengen vaarantamaan.. Vähän pidemmälle olis kannattanut miettiä.

      Lainaa

    74. Tulos: +21 (21 ääntä)
      eh: Eli sun mielestä merjan pitäis vaan jäädä loppyelämäks lapsensa kanssa kärsimään väkivallasta TAI tapattaa itsensä ja mahdollisesti lapsensakin mieluummin ku tehdä näin?
      Siis mitä kettua? Merjahan nimenomaan valitsi nyt sen, että hän jää siihen suhteeseen, optiona valitsi myös mahdollisesti tuon jälkimmäisenkin vaihtoehdon samalla. Joko perheväkivalta kärjistyy siihen tilanteeseen, että nyrkki kopsahtaa kalloon vähän turhan lujaa tai sitten Merjalta itseltään loppuu voimat ja "vahingossa" tappaa itsensä jollain vastaavalla tempauksella kuin minkä nyt oli tehnyt. Ei hän tuolla saa mitään muuta aikaan kuin entistä kiukkuisemman miehen ja suuremmat sakot seuraavaksi kun ajaa jatkossa kortitta. Lähteminen ja oman elämänsä eläminen itse on aina parempi vaihtoehto kuin p*skassa suhteessa eläminen. Myös sille läheisriippuvaiselle, riippuvuus kun ei parane riippuvuutta aiheuttavassa asiassa roikkuessa. Helppoa se ei ole, mutta palkitsevaa. Suomessa ei sitäpaitsi yleisesti hyväksytä perheväkivaltaa, olipa sitten henkistä tai fyysistä ja apua on saatavilla hyvin, on turvakoteja, poliisit kuuntelee, sosiaalitoimi kuuntelee. Lisäksi tuohon paljon puhuttuun läheisriippuvuuteen saa ihan yhteiskunnan rahoilla apua kun vain menee sitä hakemaan. Ja jottei tarvitse kenenkään mussuttaa etten tiedä mistä puhun, niin en varmaan tiedäkään, koska en tohdi exääni ihan suoraan narsistiksi tai psykoksi väittää, ei katsokaas ole valtuuksia tehdä psykiatrisia diagnooseja. Sen kuitenkin tiedän ja muistan miltä tuntui kun elämäni oli jatkuvan valvonnan alla, kuinka minä olin aina epäkelpo ihminen jota aina piti hävetä, kuinka mitään en osannut ja olin laiska p*ska kun yritin opiskella, enkä siis pystynyt osallistumaan elämiskuluihin tasan omaa puolikastani. Muistan sen, kuinka minutkin saatiin painostettua tekemään asioita vasten tahtoani, kuinka toista miellyttääkseni olisin varmaan seissyt aidan seipäänä. Muistan myös miltä tuntui pelätä iltaisin toista kotiin odottaessa, kuinka huono päivä taas oli ollut töissä ja kuinka suuri osa siitä ketutuksesta piti kaataa minun niskaani? Muistan myös sen normaalia isomman pelon pe-la ja la-su öisin kun toinen mahdollisesti oli tulossa kotiin aamuyöllä kännissä, ellei sitten mennyt jonkun muun luokse, koska minä olin niin vastenmielinen. Muistan myös sen, miltä tuntui kun otettiin väkisin ja sitten kiellettiin itkemästä, koska sehän oli ihan kokonaan minun syytäni, jos olisin halunnut niin mitään ongelmaa ei olisi ollut (daa, niin yksinkertaista!). Ja miltä se tuntui kun lopulta rupesi nyrkistä tulemaan. Ja teille kaikille jotka elätte noissa samoissa tunnelmissa, niin voin kertoa, ettei kenenkään tarvitse elää niin. Se ON oma valinta, joko jäät siihen p*skaan tai lähdet siitä p*skasta. Itse olisin mieluummin sitten vaikka kuollut exäni käsittelyssä, kuin jäänyt noihin lopputunnelmiin. Se oli kuin olisi elänyt kauhuelokuvassa, semmoinen ei ole mitään elämää ja se on positiivista, että se loppuu, ihan sama miten. Miksi sitä kuolemaa pelätä jos ei nytkään ole elämää? Lähteminen oli loppujen lopuksi minulle helppoa, vaikka jouduinkin lähtemään kirjaimellisesti karkuun keräten vain välttämättömimmät tavarat. Tunteet katosivat, en pelännyt, en surrut, ne joutui käsittelemään jälkeenpäin ja kyllä niitä on saanutkin työstää. Exä soitteli jatkuvalla syötöllä muutaman kuukauden ja haukkui, uhkaili milloin milläkin, vaati minua maksamaan velkani, kun olin elänyt hänen rahoillaan ja vaati vaatteitakin päältäni, kirjaimellisesti. Minulla oli takki, jonka hän oli maksanut paria vuotta aiemmin, sekin olisi pitänyt palauttaa koska se oli hänen, samoin yhdet kengät. Etsi hän uuden osoitteenikin ja kävi oven takana, en osannut enää varsinaisesti pelätä. En tiedä mitä hän oli ajatellut tekevänsä tai saavansa aikaan, mutta ei hän mitään tehnyt, kävi vain jurnuttamassa. Ja lähti kiukkuisesti pois, soitteli perään ja haukkui. Koska meillä ei ollut yhteistä velkaa, yhteisiä lapsia tai muutakaan semmoista niin tuohan oli varsin helppoa viranomaisten taholta, päästiin toisistamme eroon nopeasti ja helposti. Meni siihen kaikenkaikkiaan pari vuotta, että yhteydenotot hänen puoleltaan loppuivat, itse en ole kertaakaan ollut vapaaehtoisesti häneen yhteydessä sen jälkeen kun lähdin.

      Lainaa

    75. Ansa-Elmeri 6.11.2013 13:24
      Tulos: -1 (11 ääntä)
      Oon nyt jo pitkään miettinyt et miksi käyn täällä lukemassa näitä, kun suurimman osan ajasta alkaa vaan vituttaa nämä ihmiset. Ja tällä siis kommentoin yleisesti tämän sivuston tasoa, en pelkästään tätä kyseistä "helmeä". Ehkä olen optimisti ja toivon näkeväni aidosti hauskoja päivityksiä. Tai sitten haluan kokea ylemmyydentunnetta koska oikeasti olen pikkusieluinen kusipää.

      Lainaa

    76. Tulos: -12 (12 ääntä)
      Kuule kala ja muut... itse monia sairauksia sairastavana ihmisenä voin sanoa että humalassa ajaminen on ollut helpompaa kuin selvinpäin, ja turha ilmotella mihinkään, suoritan YHDYSKUNTApalvelua, ja se on mukavaa, oikeasti. On kiva tehdä hyvää ;)

      Lainaa

    77. Tulos: +10 (12 ääntä)
      Te, jotka täällä ääneen ihmettelette miksi Merja laittoi tämän julkisesti Facebookkiin kun on mahdollista, että tämä puoliso näkee päivityksen. Ehkä hän laittoi tämän siksi, että ei osannut muuta keinoa kertoa tarpeeksi ääneen, että nyt ois hyvä hetki jo saada apua. Että jos tämän jälkeen jotain tapahtuu, niin ääneen on ainakin sanottu. Mä luulen, että kyllä hänkin katuu päätöstään jossain kohtaa, ehkä se tuntui sillä hetkellä hyvältä vaihtoehdolta. Turha sitä on jälkikäteen enää haukkua kun jaskat on jo housussa.

      Lainaa

    78. Tulos: +3 (7 ääntä)
      asiallista?: Voi kuule kyllä mistä tahansa sairaudesta, velkavankeudesta tai vankeudestakin pääsee pois aivan milloin haluaa (vankeudesta vaikeimmiten näistä). Ei ehkä hengissä, mutta mitäpä tuosta, eikö!?!? Miksi et tappanut itseäsi omissa ongelmissasi, vaikka mielestäsi olisi ollut parempi kokea kuolema väkivaltaisessa parisuhteessa, kuten täällä muille neuvot???
      Idiootti. Lueppas uudestaan. Itsemurha on tietysti ratkaisu (kaikkiin) ongelmiin, mutta tässä haettiin nyt jotain muuta. Kyllä suhteesta helpommin pois pääsee kuin vaikkapa syövästä. En silti ole väittänyt, että se olisi helppoa.

      Lainaa

    79. Tulos: +4 (14 ääntä)
      Mä en nyt tajua. Jos ei kehtaa sanoa kavereille että ei halua olla juoppokuskina aina niin ois sitten vaikka valehdellut että menetti korttinsa tai että terveys ei jostain syystä salli ajamista (huono näkö tms) ja oikeasti piilottanut sen jonnekkin. No joo toisaalta, eihän me tiietä tästä tilapäivityksestä onko toi oikeasti käynyt. Käsittämätöntä jokatapauksessa. Tuntuu vaan jotenkin turhan huomiohakuiselta tahallisesti ottaa, ajaa, soittaa hätänumeroon ja kertoo kaikille fb:s.

      Lainaa

    80. asiallista? 6.11.2013 20:43
      Tulos: +6 (18 ääntä)
      Kirnu: Idiootti. Lueppas uudestaan. Itsemurha on tietysti ratkaisu (kaikkiin) ongelmiin, mutta tässä haettiin nyt jotain muuta. Kyllä suhteesta helpommin pois pääsee kuin vaikkapa syövästä. En silti ole väittänyt, että se olisi helppoa.
      Joo, kyllä pääsee, muttei välttämättä hengissä. Sehän sinun pointtisi oli. Miten se murhatuksituleminen on parempi ratkaisu kuin itsemurha? Vai oletko niin imbesilli, ettet tajua edes väittäväsi niin? Vai ovatko sinun ongelmasi suurempia ja vaikeampia kuin muiden vain, koska ovat sinun? Laskeudupa sieltä norsunluutornistasi meidän tavallisten pulliaisten tasolle ja lakkaa kuvittelemasta itsestäsi liikoja.

      Lainaa

    81. Tulos: -1 (5 ääntä)
      Tyhmästihän tuo oli tehty. Oli kyllä itselläkin vaihe töissä, jolloin tuli ajeltua vähän reippaammin ylinopeutta. Selvinpäin tosin aina, ja niin että oma perse vaarassa, ei muiden, koskaan. Halusin sen kortin hemmettiin, ja mustaa valkoisella siitä että tämä jannu EI aja autoa ihan heti. Ja en tosiaan jäänyt kiinni, en kyllä olisi voinut soittaa kytille - että moi, tuolla tulee kohta sellainen auto ylinopeutta, ottakaas kiinni. Kuka uskois. Yritys hyvä, tulos nolla. Luovutin sitten kun ei niitä poliiseja joko näkynyt tai kiinnostanut. Kännissä ei kyllä tulisi mieleenkään, se on vaarallista itselle ja muille, toisekseen jos jotain käy niin siinähän maksellaan loppuikä mahdollisia vahinkoja. Onnetonta kyllä, mutta järki käteen kuitenkin ettei kukaan nyt ainakaan muita kun omaa lompakkoaan ala vahingoittamaan, sen kortin menetyksen toivosta. Vaikea selittää.

      Lainaa

    82. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Onko kenelläkään muulla sitä ongelmaa että moka ei lataa, mutta kommentit kyllä? Olishan se ollu kiva lukea ite moka sen sijaan et koittais kommenteista arvailla ._.

      Lainaa

    83. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Wut: Onko kenelläkään muulla sitä ongelmaa että moka ei lataa, mutta kommentit kyllä? Olishan se ollu kiva lukea ite moka sen sijaan et koittais kommenteista arvailla ._.
      Kokeile tätä: http://www.feissarimokat.com/files/2013/11/otan-ja-ajan.jpg

      Lainaa

    84. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Ootteko ajatellu, että kaikki eivät ole facessa? Vaikka se aika harvinaista kai nykyään onkin, niin itse ainakin tunnen monia joilla ei ole profiilia. Toiseksi, mikäli tuolla aiemmin kommentoinut ihminen on tämä kyseinen Merja, niin hän kertoi olevansa myös masentunut. Onko teille tuttua masennuksen oireet? Ihminen tekee järjettömän epätoivoisia tekoja, eikä ajattele seurauksia. Tässäkin tapauksessa seuraukset voivat tuntua jopa helpottavilta. Ei se tietenkään ole mikään puolustus ja kännissä ajaminen on aina tyhmää, mutta tällä ihmisellä tuntuu olevan oikeasti hätä. Niin ja siitä rattijuoppoudesta, riippuu kai sitten poliisista, mutta itse olen ollut todistamassa tilannetta jossa mies istui kuskin paikalla, auto käynnissä ja kieltämättä oli lähdössä ajamaan. Eipä kerennyt liikuttamaan autoa ennen kuin avaimet saatiin pois. Poliisin mukaan rattijuoppoutta ei ollut tapahtunut. Sekä auto että mies saivat jäädä samalle paikalle.

      Lainaa

    85. Tulos: +9 (9 ääntä)
      epo: Mä en nyt tajua. Jos ei kehtaa sanoa kavereille että ei halua olla juoppokuskina aina niin ois sitten vaikka valehdellut että menetti korttinsa tai että terveys ei jostain syystä salli ajamista (huono näkö tms) ja oikeasti piilottanut sen jonnekkin. No joo toisaalta, eihän me tiietä tästä tilapäivityksestä onko toi oikeasti käynyt. Käsittämätöntä jokatapauksessa. Tuntuu vaan jotenkin turhan huomiohakuiselta tahallisesti ottaa, ajaa, soittaa hätänumeroon ja kertoo kaikille fb:s.
      Ei tainnut olla kyse kavereista, vaan puolisosta, jonka käytös rivien välistä päätellen on pelottavaa.

      Lainaa

    86. Tulos: +7 (11 ääntä)
      Pari juttua mitkä on kommenteissa nousseet esille: 1) Tuosta EI tule rikosrekisterimerkintää, koska uskon että ihan sakkorangaistuksella on selvitty. 2) Rattijuopumukseen EI riitä, että istut käynnissä olevan auton kuskinpaikalla (vaikka koskisit hallintalaitteisiin). Paikallaan olevassa ajoneuvossa istuminen ei ole kuljettamista ja Rikoslain 23 luvun 3§ puhutaan nimenomaan kuljettamisesta.

      Lainaa

    87. Tulos: +7 (19 ääntä)
      En lukenut puoliakaan kommenteista, mutta pari narsistia tunteneena voin sanoa, että kenenkään on turha viisastella, kuinka itse olisi toiminut tai arvostella narsistin uhrin toimintaa. Narsisti osaa kyllä lyödä uhrinsa niin maahan, että sivulliselle varmasti uhrin teot vaikuttavat typeriltä, mutta uhrin näkökulmasta se voi tuntua ainoalta mahdollisuudelta. Oman käsitykseni mukaan narsistejakin on erilaisia, eivätkä tuntemani narsistit tietääkseni ole käyttänyt fyysistä väkivaltaa, mutta henkistä sitäkin enemmän. Itse olen siis ollut narsistin "hyvä" ystävä ja voin vain kuvitella millaista olisi olla parisuhteessa sellaisen kanssa, niin paljosta jouduin luopumaan, että tästä pääsin eroon. Toinenkin tuttava paljastui yhteisen tutun kautta narsistiksi ja onneksi tässä tapauksessa osasi olla varuillaan, ettei päästä tätä ihmistä liian "lähelle".

      Lainaa

    88. Tulos: +16 (22 ääntä)
      Kerron nyt vielä, kuinka kuvittelisin Merjan tilanteen menevän: Merja, mies ja lapsi elävät parisuhteessa omakotitalossa, josta lainaa jäljellä 120000€. Talo saattaa olla yhteinen, miehen tai Merjan nimellä riippuen vähän ovatko avo- vai avioliitossa. Mies on perheen pääasiallinen elättäjä ja Merja mahdollisesti kotiäiti tai jossain matalapalkkaisessa työssä. Vuosia jatkunut narsismi on aiheuttanut sen, että kaikki heidän ystävät ovat miehen puolelta. Saattaa olla vuosia, kun Merja on viimeksi nähnyt vanhoja omia kavereitaan, koska mies on tehnyt selväksi, että nämä kaverit eivät ole hyväksi heille, eikä niihin kannata pitää yhteyttä. Samoin luultavasti on käynyt Merjan suvulle, ehkä he ovat miehen painostuksesta hankkineet asunnon niin kaukaa, että yhteydenpito Merjan perheeseen on ollut helppo vaiheittain jättää vähemmälle. Mies käy päivisin töissä ja pitää yllä kaverisuhteitaan ja hänen puoleltaan kaikki näyttää ulos päin hyvältä. Kotona mies on alkanut ryyppäämään ja kaikki ongelmat ovat AINA Merjan syytä. Vuosien saatossa Merja alkaa uskomaan itsekin siihen, kuinka mitätön ihminen hän on. No nyt on se tilanne, että mies ryyppää ja Merja joutuu häntä kuskaamaan päivät pitkät ja tähän kyllästyneenä on asian ottanut puheeksi miehen kanssa ja uhannut lähteä. Tässä vaiheessa narsistimies lyö vuosien työllä hankitut kortit kehiin ja sanoo "Siitäs lähdet, minne meinasit mennä? Millä maksat velat? Lapsihan jää muuten minulle!" ym. Tässä vaiheessa uhri on jo niin lyöty, ettei todella usko pärjäävän tai kenenkään auttavan, jos hän yrittäisi lähteä. Eli minun mielestäni tämä Merjan tekemä "typerä" ratkaisu on ollut hänen ensimmäinen askeleensa asiassa eteenpäin ja siitä faceen kirjoittaminen oli SUURI avunpyyntö. On totta, että Merja olisi voinut vain soittaa kaverille, pyytää yösijaa ja lähteä, mutta mies on vienyt häneltä kaiken sen uskon, että kukaan häntä auttaisi. Siispä hänen täytyi tehdä jotain joka pistää ihmiset miettimään, että miksi kukaan tekisi jotain noin typerää ja toivoa, että joku tämän avunpyynnön ymmärtäisi. Toivottavasti Merjan läheiset ottavat tämän asian vakavasti, eivätkä anna miehen vaikutusvallan vaikuttaa.

      Lainaa

    89. Tulos: -7 (15 ääntä)
      Typeryys tavoitti jälleen uuden tason. Hävettäis tuntea tuollanen pirkko .

      Lainaa

    90. Tulos: +14 (18 ääntä)
      Mihinkään muuhun kuin Kaisan ignoranttiin kommenttiin narsistisista ihmisistä en ota kantaa. Kyllä narsisti voi pakottaa toisen kuskaamaan. Narsisti voi pakottaa tekemään paljon, PALJON pahempiakin asioita. Ja jos ihminen pidemmän aikaa elää narsistisen ihmisen kanssa, sana "ei" voi kadota kokonaan sanavarastosta. Henkisestikin ihminen voi murentua niin, että puolien pitäminen voi olla täysin, tyystin, sataprosenttisen mahdotonta. Pistää vihaksi, kun ihmiset puhuvat asioista, joista eivät mitä ilmeisimmin tiedä yhtään mitään.

      Lainaa

    91. Tulos: -9 (17 ääntä)
      eh: narsistilta ei kovin helposti mitään piiloteta. tai väitetä ja valehdella.
      Sotket nyt narsistin älykköön. Useimmat narsistit eivät ole kovin älykkäitä, muuten he eivät olisi narsisteja. Älykäs ihminen tunnistaa ongelmansa ja hankkii siihen hoitoa. Narsisti ei koskaan ole itse väärässä, vaan hänestä kaikki vika on aina muissa. Narsistin "nerokkuus" liittyy vain ja ainoastaan hänen taitoonsa simuloida erilaisia tunteita, joita hän oikeasti ei tunne, koska hänellä on erittäin tyhjä persoona ja vajavainen tunne-elämä. Narsisti on vaikeavammainen ihminen sen lisäksi, että on vaikea ihminen.

      Lainaa

    92. Tulos: +6 (20 ääntä)
      Aivan sairasta, että täällä syyllistetään uhria. Menee samaan kategoriaan raiskauksen uhrien syyllistämisen kanssa. "Mitäs pukeuduit noin" ja niin edelleen. Vastenmielistä. Ei, Merja ei toiminut järkevästi, mutta epätoivoisuus ajaa epätoivoisiin tekoihin. Vaikeahan sitä on ymmärtää, jos ei pysty asettamaan itseään toisen asemaan. Ja täällä ei selkeästi kovin monikaan siihen pysty.

      Lainaa

    93. Tulos: +11 (11 ääntä)
      Toivottavasti pääsee pois tommosen miehen luota.

      Lainaa

    94. Tulos: -2 (16 ääntä)
      dollyboy: Aivan sairasta, että täällä syyllistetään uhria. Menee samaan kategoriaan raiskauksen uhrien syyllistämisen kanssa. “Mitäs pukeuduit noin” ja niin edelleen.
      Se johtuu siitä että halutaan syytää naisia kaikesta. Voi ei 6 vuotiaan pikku liisan hame on liian lyhyt nyt papan on ihan pakko hiplata.

      Lainaa

    95. Tulos: -3 (19 ääntä)
      dollyboy: Aivan sairasta, että täällä syyllistetään uhria. Menee samaan kategoriaan raiskauksen uhrien syyllistämisen kanssa. “Mitäs pukeuduit noin” ja niin edelleen. Vastenmielistä. Ei, Merja ei toiminut järkevästi, mutta epätoivoisuus ajaa epätoivoisiin tekoihin. Vaikeahan sitä on ymmärtää, jos ei pysty asettamaan itseään toisen asemaan. Ja täällä ei selkeästi kovin monikaan siihen pysty.
      Niin, uhria joka ajaa tahallaan ylinopeutta ja ajaa tahallaan humalassa. Voi kamalaa. Jos ei tällaista ihmistä saa syyllistää toiminnastaan, se on kuin raiskauksen uhri saisi vaikkapa tappaa lapsen. "No mutta hei, hänethän oli raiskattu, joten siksi hän saa tehdä mitä huvittaa!" - onnea vain siihen. Suhteeseen jääminenkin on kyllä naisen oma vika. Tämä ei ole kuin vertaisi naisen pukeutumista ja raiskaukseen syyllistämistä, vaan jos nainen lähtee vapaaehtoisesti raiskaajaksi tietämänsä miehen kämpälle vaikkapa yöksi ja tulee raiskatuksi, olisi nainen kyllä omalla toiminnallaan aika vahvasti voinut ehkäistä tämän. Tietenkin itse raiskaus on naisen vika, mutta tyhmältähän nainen vaikuttaa jos tietää toisen olevan raiskaaja ja menee silti kämpille. Sama tässä, tietää suhteen olevan huono mutta väkisin jää siihen roikkumaan.

      Lainaa

    96. Tulos: +7 (13 ääntä)
      eh: Siis syytättekö oikeasti narsistin uhria holtittomasta ja epätoivoisesta käyttäytymisestä? Ette ole vissiin olleet lähelläkään tällaisia tapahtumia koskaan. Tiesittekö, että väkivaltaa suhteessa kokeva tilastollisesti todennäköisesti hakataan pahemmin kuin koskaan/tapetaan juuri silloin, kun hän yrittää lähteä suhteesta. Te ette voi puhua mistään selkärangasta tälle ihmiselle, ennen kuin olette kokeneet saman. Huhhuh.
      Ei silti oikeuta rattijuoppomusta.

      Lainaa

    97. Tulos: +1 (5 ääntä)
      "n50-80tkm vuodessa" --> Ohhhoh, melkoisen mobiili juoppo tämä Merjan huonompi puolisko! Tuohan vastaa jo keskiverto kulkutautikauppiaan ajomääriä. Ja saman tien alkoi kiinnostamaan että mihin ja miksi sitä juokaletta pitää noin mahdottomasti kyyditä? Tuskin katkolle/-lta sentään..?

      Lainaa

    98. Tulos: +7 (15 ääntä)
      Partaaaa:Suhteeseen jääminenkin on kyllä naisen oma vika. Tämä ei ole kuin vertaisi naisen pukeutumista ja raiskaukseen syyllistämistä, vaan jos nainen lähtee vapaaehtoisesti raiskaajaksi tietämänsä miehen kämpälle vaikkapa yöksi ja tulee raiskatuksi, olisi nainen kyllä omalla toiminnallaan aika vahvasti voinut ehkäistä tämän. Tietenkin itse raiskaus on naisen vika, mutta tyhmältähän nainen vaikuttaa jos tietää toisen olevan raiskaaja ja menee silti kämpille. Sama tässä, tietää suhteen olevan huono mutta väkisin jää siihen roikkumaan.
      Hohhotihoijaa. Oli taas niin paksua bullshittiä ettei tosikaan. Ekaan osaan en jaksa edes kommentoida, koska pointti ei kuitenkaan menisi perille, mutta tämä jälkimmäinen osa... Herranjumala, miten sä elät itsesi kanssa? On naisen vika, että hän tulee raiskatuksi, koska jos hän tietää herra x:n olevan raiskaaja, poistuu silloin herralta vastuu teoistaan? "Se tiesi mikä mä olen, oma vika". Ei, ei, ei. Ihmiset ovat katsos sellaisia, että he kovasti toivovat, että pystyisivät muuttamaan toisia ihmisiä. Miksi niin moni muuten jäisi huonoon suhteeseen? He toivovat ja kuvittelevat, että "kyllä se muuttuu". Äläkä yritä väittää, että "mä en koskaan", koska jos ei ole koskaan ollut kyseisessä tilanteessa, ei voi sanoa miten siinä toimisi. Voi vaan toivoa, että osaisi toimia oikein, mutta ei se aina niin mene. Ymmärtäkää nyt, että kun eläimen ajaa nurkkaan, se käyttäytyy arvaamattomasti ja epätoivoisesti, ja ihmiset ovat hyvin yksinkertaisia eläimiä pohjimmiltaan. Mekin tehdään uhkatilanteissa typeriä ratkaisuja, koska paniikki ja epätoivo ajaa siihen. Ihme vitun moraalisaarnaa ihmisiltä, jotka todennäköisesti uhkatilanteessa tekisivät jotain aivan yhtä radikaalia.

      Lainaa

    99. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Pete: Merjan suurin virhe oli kertoa tuosta Feississä. Itse asia on sen vertaa vaikea, että harvapa sitä ymmärtää, jos ei kohdalle osu. :/
      No sen ainakin ymmärtää jokainen millä mallilla tuo parisuhde on. Ja tätini useita vuosia narsistin kanssa jatkuneen seurustelun jälkeen voin kyllä todeta että toisinaan se tilanne vaan on ihmiselle itselleen noin vaikea, vaikka kuinka ulkopuolisen järjellä pitäisi toimia toisin. Yksin jääminen vaan on usein varsin pelottavaa, varsinkin jos takana jo yksi avioero.

      Lainaa

    100. Tulos: +9 (9 ääntä)
      vanha kaveri kävi samaa koulua yhtien idioottien kanssa. tämä kaveri siis rikkaasta perheestä. käyttivät tätä hyväkseen, niin paljon kuin pystyivät. Hän joutui maksamaan kaiken. jos sanoi vastaan niin meinasi nyrkki heilua. Olivat tulossa yksi kaunis päivä kouluun ja nopeutta oli n. 120/80. Poliisi tulee vastaan ja takapenkillä nämä kaksi "kaveria" huutavat, että anna mennä vaa karkuu kyl me keretää! noh. tämä sitten jatkoi matkaansa. Lehtijutun mukaan keskinopeus takaa-ajon aikana oli n.150km/h tätä tapahtui jokusen minuutin, kun päässä oli käynyt ajatus, et nyt ei tartteis enää kuskata näitä idiootteja. vilkku oikealle ja pysähdys pientareelle. mukavat sakot ja kortti pois pitkäksi aikaa:) Kaverit takapenkillä olivat huutaneet, että mitä sä teet ? voi ei nyt me jäätiin kiinni! ja kun poliisi tulee paikalle, niin olivat kuulemma sepittäneet, että yritettiin sanoa sille, et pysähdy, mut ei se kuunnellu. Tätä asiaa minulle ja parille muulle frendille kertoessaan olisi kyllä tehnyt mieli tietää näistä kavereista aikaisemmin :/

      Lainaa

    101. narsistinlapsi 12.11.2013 12:31
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      Ymmärrän tapauksen. Itselläni isä, jolla ihan virallisesti todettu narsismi. Äitini ei ole vieläkään, 40 vuoden jälkeen päässyt hänestä eroon. Narsisti osaa manipuloinnin ja henkisen ja fyysisen väkivallan paremmin kuin kukaan. Jos uhrina on hiukankaan liian kiltti ihminen, niin oikeasti pelastautuminen on lähes mahdotonta :( Uhri alkaa itsekin uskoa olevansa koko maailman kaiken pahan alku ja juuri ja ansaitsevansa huonon kohtelun. Yleensä narsistin uhrit salaavatkin kaiken hyvin tarkkaan juuri siksi. Kovinkaan moni uhreista ei valitettavasti koskaan uskalla hakea apua ja kaikki selviää muille läheisille ja ystäville vasta kun on liian myöhäistä.. Merja kuitenkin ymmärtää oman tilanteensa ja ehkä tämä epätoivoinen teko oli hänen ainoa keinonsa "pyytää apua". Toivottavasti Merjan ystävät nyt kannustavat ja tukevat Merjaa, että hän uskaltaa oikeasti pelastautua kamalasta suhteesta. En voi kuin toivottaa paljon voimia ja jaksamista taistoon!!

      Lainaa

    102. Pallomember 13.11.2013 7:56
      Tulos: -8 (14 ääntä)
      Sieltähän löytyi heti sekä NARSISTI että LÄHEISRIIPPUVAINEN! Hyvä Merja, tarkkaan olet Eeva-lehden psykologian tarjonnan selannut! Nyt vaan polkupyörä alle ja väitöskirjaa tekemään!

      Lainaa

    103. Tulos: 0 (6 ääntä)
      eh: Siis syytättekö oikeasti narsistin uhria holtittomasta ja epätoivoisesta käyttäytymisestä? Ette ole vissiin olleet lähelläkään tällaisia tapahtumia koskaan. Tiesittekö, että väkivaltaa suhteessa kokeva tilastollisesti todennäköisesti hakataan pahemmin kuin koskaan/tapetaan juuri silloin, kun hän yrittää lähteä suhteesta. Te ette voi puhua mistään selkärangasta tälle ihmiselle, ennen kuin olette kokeneet saman. Huhhuh.
      Mistä sä ylipäätään tiedät onko se mies oikeasti narsisti, vai onko toi naikkonen vaan niin typerä tallukka että ei osaa sanoa ikinä ei? (koska on sellasiakin tavattu, että aina suostutaan kaikkeen ja sitten itketään kun pitää tehdä sitä ja tätä, kun ei sitten ole itse viitsinyt sanoa, ettei halua tehdä, kun on niin ylikiltti, että luulee että kaikki pitää tehdä mitä muut pyytää.) Narsisteja on oikeasti tosi harvassa ja oon lukenu lehtijuttuja oikeasta narsismista ja niissä on todettu että nykyään tuntuu olevan muotia "diagnosoida" kaikki lähipiirin ikävät ihmiset narsisteiksi heppoisin perustein. Joten en osaa ottaa tosissaan näitä juttuja kun ei niistä oikeasti voi tietää. Jos näitä uskoisi niin vaikuttaa siltä että joka toinen ihminen on nykyään narsisti. Lähipiirissäkin kolme kaveria väittää että exä oli narsisti. Juupajuu, se tuntuu nykyään olevan vastaus kaikkeen. Leimataan toinen narsistiksi niin saa sympatiat osakseen.

      Lainaa

    104. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Minä: Ei tainnut olla kyse kavereista, vaan puolisosta, jonka käytös rivien välistä päätellen on pelottavaa.
      Tuli tässä myöhemmin mieleen, että ehkä se ei oikeasti ajanutkaan kännissä, vaan sanoo näin myös facebookissa, että mies uskoisi paremmin ja oikeasti on vaan heittänyt kortin roskiin. Toivon että näin päin.

      Lainaa

    105. Tulos: -3 (3 ääntä)
      Turhake: Tyhmyydellä ei näemmä ole rajaa.
      No ei tosiaan. Olis vaan voinu olla ajamatta

      Lainaa

    106. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Toi JAA nappi tossa texting alapyölel o nii #lol et melkej #lmoOnDaFloor

      Lainaa

    107. Todellista tietoa 5.10.2017 9:30
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      Minäpä kerron oikeasta, väkivaltaisesta narsistista. Narsisti yrittää erottaa sut muusta maailmasta, koska joku saattaa "kuiskutella korvaan". Hän erottaa sut sun perheestä, kavereista, työpaikasta, mistä tahansa koska voit saada ulkopuolisia vaikutteita ja sehän on tavallaan "vaarallista" itse narsistille. Jos narsisti on väkivaltanen niin jo se, että kehtaat mennä ilmottamaan johonki naamakirjaan (mikä on jo itsessään yllätys, koska sehän tarkoittaa sitä vaaratilannetta, jossa voi se "kuiskuttelu" tapahtua) tai ylipäätänsä kerrot jollekki, mitä kotona oikeasti tapahtuu. Jo se voi aiheuttaa väkivaltareaktion jossa voi myös olla henki kyseessä. Asioista ei puhuta ulkopuolisille, piste! Voi se eron ottaminen olla vaarallista, tai sitten ei. Koskaan ei voi tietää, eikä kannata myöskään olettaa. Itse soitin poliisille ja he veivät minut turvakotiin, eikä se narsisti perään lähteny tai palkannu tarkka-ampujaa perään. Toki voit ottaa riskin ja tehä sellaisen skenaarion, missä oikeen dramaattisesti lähteä ovet paukkuen, mutta se lisää riskiä. Suhteesta lähteminen ei ole helppoa, mutta se oli helpompaa, ku käydä tyyliin joka toinen päivä paikkaamassa rikkoontuneet hampaat tai katkenneet kylkiluut. Omalla kokemuksella epäilen, ettei kyseessä "mokassa" oo mitään tekemistä todellisen narsistin kanssa tai se "narsistin paljastuminen" on vasta alussa. Tarkoitan tällä, että narsisti on aluksi niin ihana, romanttinen, hellä ym. Paskaa, koska hän yrittää kiedota sut sormen ympärille. Mä voin sanoa, että kyllä sitä välillä miettii todella epätoivoisia tekoja, jotka just sillä hetkellä tuntuu ihan loogiselta. Jokatapauksessa, kyllä natsistin uhrille VOI sanoa, ota ittees niskasta kiinni tai kasvata selkäranka. Ei se kivalta kuulosta, mutta niin se vaan menee. Ei ketään voi toisesta erottaa vaan se pitää tehdä itse! Se ei todellakaan ole helppoa, mutta ei se mahdotontakaan ole eikä siihen kuole. Väkivaltaisen narsistin kanssa voi kuolla joka ikinen päivä, yrität eroa tai et. Riskit on ihan samat. Jo se, että katot narsistia väärällä tavalla, voi olla yhtä paha asia, kun yrität lähteä. Kaikki tuo "riskeeraat itsesi ja mahdollisesti lapsesi" paska on niin turhanpäivästä!! Riksi on aina olemassa! Itse mokaan lisäen... Idiootti!

      Lainaa

    108. Tulos: +1 (1 ääni)
      Tämä ei mun mielestä ole moka. Tiiän tommosia psykoja sosiopaatti narsisti puolisoita jotka uhkaa henkisellä ja fyysisellä väkivallalla. Semmosista suhteista ei niin vaan lähetä. Ja se että pakottaa kännikuskisk on aika pieni juttu vielä, kun tietää mihin kaikkiin semmoset ihmiset pystyy. Tuo nainen on ollu varmasti todella epätoivonen ja ahdistavassa tilanteessa. Toivottavasti pääsee pois

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: rattijuoppo, auto, ajokortti, rattijuopumus, poliisi, parisuhde, narsisti