Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kallis kirjastoreissu

Miten olisi henkilökohtainen konkurssi palauttamattomista kirjoista?
Kallis kirjastoreissu

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 75 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. ufidjhsijdg 26.11.2013 4:19
      Tulos: -146 (286 ääntä)
      tossa on pakko olla joku virhe :DD

      Lainaa

    2. Tulos: -104 (304 ääntä)
      Mun kaveri on töissä kirjastossa. Nyt täytyy soittaa ja sanoo, et korjaa ton "pilkkuvirheen". Ei tämmöstä saa tapahtuu.

      Lainaa

    3. Tulos: +732 (754 ääntä)
      Kyllä tuo on menny jo monen karhukirheen ja ulosoton kautta (koska luottotiedotkin menneet), kai kirjastoillakin joku raja noissa myöhästymismaksujen suuruuksissa on?

      Lainaa

    4. Tulos: +630 (652 ääntä)
      Eiköhän siinä ole 24 kirjan myyntihinta. Ja laina-DVD on kallein, koska tekijänoikeudet.

      Lainaa

    5. Tulos: +468 (486 ääntä)
      Tuossa on perintätoimiston kulut korkoineen ja asian käsittelykulut. Kirjaston osuus laskusta on ehkä jotain 200e..

      Lainaa

    6. Tulos: +183 (203 ääntä)
      Helposti voi olla ilman korkoja ja kuluja tollanen. Mulla oli vaan kolmisen viikkoa myöhässä yks kirja ja kun oli vähän erikoisempaa laatua nii siitä jo pärähti 35e ja risat.

      Lainaa

    7. Tulos: +472 (480 ääntä)
      Tuohan on kirjojen KORVAUS hinta, ei myöhästymismaksut. Mietit, jos ostat täydellä hinnalla kaupasta 24 kirjaa, niin kyllähän se useemman satasen maksaa, ja tietty kaikki perintätoimiston kulut päälle. Tuostakin selviää huomattavasti vähemmällä kun palauttaa ensin kirjat.

      Lainaa

    8. Tulos: -141 (157 ääntä)
      Anime -1

      Lainaa

    9. Tulos: -224 (298 ääntä)
      792€ ja luottotiedot menny melkein? mitä vittua köyhät.

      Lainaa

    10. Tulos: +303 (331 ääntä)
      Mun mielestä on inhottavaa, kun ihmiset ei palauta kirjaston lainojaan ajoissa :( tuossakin ne on ollut ehkä jopa monta kuukautta myöhässä. Joku muukin saattaa tarvita niitä kirjoja!

      Lainaa

    11. Tulos: +245 (255 ääntä)
      Tuossa ei ole vain myöhästymismaksut, vaan siinä karhutaan myös itse kirjojen hintaa. Lisäksi kirjastolle ostettavien kirjojen hinta on yksityisille myytäviä huomattavasti korkeampi. Äiskä on kirjastolla töissä, ja kummasti kuulemma alkoi niitä kadonneita kirjoja löytyä, kun pari likemmäs tonnin laskua lähti. Sakkomaksut kuitenkin huomattavasti pienemmät. ;)

      Lainaa

    12. Nuori menestyvä jursti 26.11.2013 7:37
      Tulos: -68 (124 ääntä)
      kaikkis: Eiköhän siinä ole 24 kirjan myyntihinta. Ja laina-DVD on kallein, koskatekijänoikeudet.
      Niin, ja kirjoilla ei ole tekijänoikeuksia, vai?

      Lainaa

    13. kirjastontätisetä 26.11.2013 7:50
      Tulos: +218 (220 ääntä)
      Jos tuossa tosiaan on 24 laina-aineiston korvaushinnat, niin näyttää kyllä ihan oikealta summalta. Keskimäärin nopeasti laskemalla yhden aineiston hinnaksi tulisi n. 30 euroa, vaikka ei edes miinustettaisi perintäfirman perimiä maksuja. Korvaushinta toki riippuu aineistosta, mutta 30 euroa per kappale ei ole vielä edes erityisen suuri summa. Jotkut kirjatkin maksavat enemmän, DVD:istä puhumattakaan. Sitä sopii sitten miettiä, että kannattaako luottotietoja menettää kirjastoon palauttamatta jääneiden aineistojen takia...

      Lainaa

    14. Kirjaston työntekijä 26.11.2013 7:56
      Tulos: +274 (278 ääntä)
      Kirjoja voi ostaa kirjastoon tavallisesta kirjakaupasta, dvd-elokuviin tarvitaan LAINAUSOIKEUDET eli niitä ei voi hakea Anttilasta yms. Dvd-tallenteet ostetaan erikseen sellaisilta firmoilta, jotka myyvät niiden mukana lainausoikeudet. Tekijänoikeuslaki av-tallenteista on eri kuin kirjoissa ja musiikissa. Yksi dvd-elokuva kirjastoon maksaa helposti 70-100 euroa. Jos niitä on palauttamatta 24, niin aika nopeesti nousee lasku satasiin. Ja perintätoimiston kulut päälle. Ennen kuin laskut menevät perintään, niin niistä lähetetään kyllä muistutukset asiakkaalle, useimmissa kirjastoissa kahteen kertaan parin kuukauden aikana. Lisäksi aineistoa lainatessaan on kyllä saanut eräpäiväkuitin ja sähköpostiin voi tilata muistutuksen lähestyvästä eräpäivästä. Eli oma moga! T: Kirjastolainen

      Lainaa

    15. Tulos: -16 (80 ääntä)
      Nuori menestyvä jursti: Niin, ja kirjoilla ei ole tekijänoikeuksia, vai?
      Ei ole. Jos on esim. hävittänyt kirjan niin moni kirjasto tyytyy siihen, että ostaa ite uuden tilalle. DVD:issä eri asia juuri sen takia koska niistä on maksettu tekijänoikeudet, siksi myös paljon kalliimmat korvaushinnat.

      Lainaa

    16. Tulos: +58 (62 ääntä)
      Itsellä joskus amisaikana tuli palautettua itsepalvelupisteeseen 5 kirjaa 2pvä liian myöhään ja niistä kerti sakkoja jotakin Kympin tienoota. Siellä se seisoi maksamattomana se lasku kymmenen vuotta, kunnes kävin kirjastossa uudelleen. Edes korkoa ei ollut laskulle tullut.

      Lainaa

    17. Tulos: +75 (79 ääntä)
      jonttu: Mun kaveri on töissä kirjastossa. Nyt täytyy soittaa ja sanoo, et korjaa ton “pilkkuvirheen”. Ei tämmöstä saa tapahtuu.
      Ei siinä valitettavasti ole virhettä. Lasku tosin pienenee tuosta, kun palautukset käsitellään, mutta laskutuslisät yms. jäävät.

      Lainaa

    18. Tulos: +97 (101 ääntä)
      Ha ha ha. Tuossa on kyllä laiskuuden määrä mitattuna aika loistavasti.

      Lainaa

    19. Tulos: +87 (91 ääntä)
      blah: Ei ole. Jos on esim. hävittänyt kirjan niin moni kirjasto tyytyy siihen, että ostaa ite uuden tilalle. DVD:issä eri asia juuri sen takia koska niistä on maksettu tekijänoikeudet, siksi myös paljon kalliimmat korvaushinnat.
      Meneeköhän tässä nyt iloisesti tekijän- ja lainausoikeus sekaisin...?

      Lainaa

    20. Tulos: +119 (133 ääntä)
      Jep jep. Pääasia on se, että Sonja ei ole hoitanut asioitaan. Vaikka kyseessä onkin sinänsä vaaraton moka, maailma on paska paikka juuri tuon kaltaisten ihmisten takia. "No kun mulla on ollut niin kiire..", "Eihän tää nyt ketään voi haitata...", "mä vaan vähän/äkkiä/kokeilen".. "Mitä se muille kuuluu mitä mä teen.." jne. Minä, minä ja minä. Mitäpä muista.

      Lainaa

    21. Tulos: +8 (52 ääntä)
      blah: Ei ole. Jos on esim. hävittänyt kirjan niin moni kirjasto tyytyy siihen, että ostaa ite uuden tilalle. DVD:issä eri asia juuri sen takia koska niistä on maksettu tekijänoikeudet, siksi myös paljon kalliimmat korvaushinnat.
      Ai, no tämäpä kiva. Taidanpa sitten kirjoitella Taru sormusten herrasta uudelleen.

      Lainaa

    22. Tulos: +40 (40 ääntä)
      NeitiChan: Itsellä joskus amisaikana tuli palautettua itsepalvelupisteeseen 5 kirjaa 2pvä liian myöhään ja niistä kerti sakkoja jotakin Kympin tienoota. Siellä se seisoi maksamattomana se lasku kymmenen vuotta, kunnes kävin kirjastossa uudelleen. Edes korkoa ei ollut laskulle tullut.
      Niin, koska palautit kirjat. Siellähän se summa on ja pysyy; lainauskieltoon voi kylläkin joutua tietyn summan ylittyessä (näin ainakin mun asuinkaupungissa). On mullakin joskus ollut viikkojen tai jopa kuukausien ajan 15 euron suuruinen summa maksettavana kun ei ole tullut sinä aikana tarvetta käydä kirjastossa. Lainauskiellossa olin, mutta ei se summa siitä suurene ellet panttaa myöhästyneitä kirjoja itselläsi, tietenkään... :)

      Lainaa

    23. Tulos: +68 (72 ääntä)
      blah: Ei ole. Jos on esim. hävittänyt kirjan niin moni kirjasto tyytyy siihen, että ostaa ite uuden tilalle. DVD:issä eri asia juuri sen takia koska niistä on maksettu tekijänoikeudet, siksi myös paljon kalliimmat korvaushinnat.
      Olet kyllä oikeilla jäljillä, mutta korjataanpas hiukan: Kirjojen, elokuvien, musiikin tms. tekijällä on teokseensa tekijänoikeus. Olet oikeassa, että kadottamansa kirjastonkirjan voi korvata myös ostamalla vastaavan tuotteen kirjakaupasta. Dvd:ssä sama ei onnistu, koska anttiloissa ja prismoissa myytävät tallenteet ovat YKSITYISKÄYTTÖÖN, siksi siis korvattava aineisto on hankittava "virallisia" teitä pitkin, eli ostettava sellaisia kappaleita, jotka ovat vuokrauskäyttöön.

      Lainaa

    24. Tulos: -32 (42 ääntä)
      Miä ihmettä,onpa iso lasku! :D Mulla kirjat ollu vuoden myöhässä : sakkoa 3 e, koira söi yhdestä kirjasta kannet : korvausta 5e.

      Lainaa

    25. Tulos: +42 (48 ääntä)
      Lahna: Mun mielestä on inhottavaa, kun ihmiset ei palauta kirjaston lainojaan ajoissa tuossakin ne on ollut ehkä jopa monta kuukautta myöhässä. Joku muukin saattaa tarvita niitä kirjoja!
      Se on tosiaan raivostuttavaa, varsinkin pääsykoekirjojen kanssa. Mutta joku haastateltava joskus radiossa selitti että hän oli lainannut kirjastosta kirjan, jota ei ikinä palauttanut. Jossain vaiheessa kirjasto sitten lopetti muistutuskirjeiden lähettämisen ja se kirja on edelleen hänellä.

      Lainaa

    26. Tulos: +28 (48 ääntä)
      Miten helvetissä alaikäiseltä voi mennä luottotiedot?

      Lainaa

    27. Hörhöjä kaikkialla 26.11.2013 11:20
      Tulos: +30 (32 ääntä)
      Sen siitä saa kun ei osaa asioitaan hoitaa, saa syyttää vain itseään.

      Lainaa

    28. Ihmettelijä 26.11.2013 11:46
      Tulos: -41 (63 ääntä)
      Kirjaston työntekijä: Kirjoja voi ostaa kirjastoon tavallisesta kirjakaupasta, dvd-elokuviin tarvitaan LAINAUSOIKEUDET eli niitä ei voi hakea Anttilasta yms.
      Sinälläänhän tuossa ei ole mitään logiikkaa. Miksi kirjaa ja dvd:tä pitäisi joutua käsittelemään tuossa eri tavoin, yhtälaillahan ne ovat molemmat kopioita tekijänoikeuden alaisesta teoksesta, ja samalla tavalla lainataan sitä kopiota kirjastossa asiakkaille.

      Lainaa

    29. Tulos: +35 (45 ääntä)
      Turha sivuhuomautus: Paprika on muuten hyvä elokuva. Suosittelen katsomaan.

      Lainaa

    30. Tulos: +21 (33 ääntä)
      Turhake: Miten helvetissä alaikäiseltä voi mennä luottotiedot?
      Oiskohan tarkoittanut lainausoikeutta..?

      Lainaa

    31. Tulos: +33 (49 ääntä)
      Minä opin jo teini-ikäisenä, että jos omistaa tällaisen hajamielinen-professori-tyyppisen pään, kannattaa kirjat ostaa kaupasta kirjastosta lainaamisen sijaan. Se tulee halvemmaksi, ja kirjatkin saa pitää. Toisaalta, sama hajamielinen-professori-tyyppinen pää takaa myös sellaiset palkat, että aina on varaa ostaa kirjoja. Joten tuonkin asian hyvät ja huonot puolet tasapainottavat toisiaan.

      Lainaa

    32. khjkhjkhklhkkjh 26.11.2013 13:09
      Tulos: -33 (35 ääntä)
      Mulla jäi joskus aikoinaan palauttamatta 1 kirja, siitä tuli laskua 35 e, en maksanut eikä sen jälkeen kuulunu enää mitää. Mulla on se kirja vieläki, ja luottotiedot

      Lainaa

    33. Tulos: +19 (45 ääntä)
      DeLeon: Jep jep. Pääasia on se, että Sonja ei ole hoitanut asioitaan. Vaikka kyseessä onkin sinänsä vaaraton moka, maailma on paska paikka juuri tuon kaltaisten ihmisten takia. “No kun mulla on ollut niin kiire..”, “Eihän tää nyt ketään voi haitata…”, “mä vaan vähän/äkkiä/kokeilen”.. “Mitä se muille kuuluu mitä mä teen..” jne. Minä, minä ja minä. Mitäpä muista.
      En tule väittämään ettei tää olis ihan Sonjan omaa syytä, mut jos mokasta nyt näin pääteltäis niin välissä oli ollut muutto, missä asiat kyllä menee tosi herkästi sekaisin kun on materiaalisen kaaoksen lisänä vielä kaikki stressi ja muut. Ja kun muuttaa, niin jos ei muista vaihtaa kirjastolle niitä osoitetietoja niin ei ne muistutuskirjeetkään tule perille, mistä seurauksena kivoja yllätyksiä sit kun asian muistaa / kirjasto lähtee vakavissaan karhuamaan.

      Lainaa

    34. Tulos: +23 (31 ääntä)
      kun asuin kotona oli yksi kirja jonka olisin halunnut lukea mutta joka oli aina varattu, kun sitten tarkistin että milloin siinä seuraavan kerran loppuu laina-aika että voin varata sen jahka se vapautuu, huomasin etttä laina-aika oli umpeutunut YLI VUOSI sitten.

      Lainaa

    35. Pöytä osaa puhua 26.11.2013 15:21
      Tulos: +13 (19 ääntä)
      Paprika <3 Kyllä Inceptionit, Avaruusseikkailut ja muut andalusialaiset koirat kalpenevat tämän surrealistisen merkkiteoksen rinnalla.

      Lainaa

    36. Tulos: +30 (30 ääntä)
      Meillä on yksi Aku Ankan taskukirja vieläkin palauttamatta, olisi pitänyt palauttaa muistaakseni 32 tai 33 vuotta sitten. Se vaan ei onnistu, koska kyseistä kirjastoa ei enää ole! Paljonkohan siitä tulisi myöhästynismaksua?

      Lainaa

    37. Tulos: +11 (17 ääntä)
      +1, koska Paprika.

      Lainaa

    38. Tulos: +1 (15 ääntä)
      Colour: En tule väittämään ettei tää olis ihan Sonjan omaa syytä, mut jos mokasta nyt näin pääteltäis niin välissä oli ollut muutto, missä asiat kyllä menee tosi herkästi sekaisin kun on materiaalisen kaaoksen lisänä vielä kaikki stressi ja muut. Ja kun muuttaa, niin jos ei muista vaihtaa kirjastolle niitä osoitetietoja niin ei ne muistutuskirjeetkään tule perille, mistä seurauksena kivoja yllätyksiä sit kun asian muistaa / kirjasto lähtee vakavissaan karhuamaan.
      Kävi juuri kuten kirjoitin. Näillä ihmisillä löytyy aina jokin selitys (hyvä tai huono), miksi he eivät toimi niinkuin pitäisi. :)

      Lainaa

    39. Tulos: -21 (29 ääntä)
      MEA: Oiskohan tarkoittanut lainausoikeutta..?
      Tyhmät teinitytöt ei osaa termejäkään!

      Lainaa

    40. Tulos: +16 (16 ääntä)
      Ihmettelijä: Sinälläänhän tuossa ei ole mitään logiikkaa. Miksi kirjaa ja dvd:tä pitäisi joutua käsittelemään tuossa eri tavoin, yhtälaillahan ne ovat molemmat kopioita tekijänoikeuden alaisesta teoksesta, ja samalla tavalla lainataan sitä kopiota kirjastossa asiakkaille.
      Niin, tosin kirjoista kyllä maksetaan korvaus tekijälle sitä mukaa kun sitä lainataan. Mikään päätä huimaava summa se ei toki usein ole, mutta rahaa kuitenkin. Kirjanhan käyttöikä on usein paljon pidempi kuin dvd-levyn. Kirja pysyy lukukelvollisena vaikka sivu taittuisi, dvd saattaa mennä niin paskaksi jo yhdestä naarmusta, ettei sitä voi korjata enää hiomallakaan.

      Lainaa

    41. Tulos: +24 (32 ääntä)
      Tuo asenne... "Oho, enpäs viittiny hoitaa asioitani, enkä enää edes ole varma missä ne kirjat on. HUPS, mitä sitte :DD" Vittumaista.

      Lainaa

    42. Tulos: +1 (3 ääntä)
      No kyllä niistä tulee maksua jos pitää niitä tosi pitkiä aikoja. Jos kirjoja ei ollut mahdollista palauttaa niin oisi edes yrittänyt uusia. Dvd:illä on yleensä tosi lyhyet laina-ajat muutenkin, että sinällään ei yllätä että se oli kallein.

      Lainaa

    43. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Eponyymi: No kyllä niistä tulee maksua jos pitää niitä tosi pitkiä aikoja. Jos kirjoja ei ollut mahdollista palauttaa niin oisi edes yrittänyt uusia. Dvd:illä on yleensä tosi lyhyet laina-ajat muutenkin, että sinällään ei yllätä että se oli kallein.
      Kuten täällä on jo todettu, ei ko. lasku ole myöhästymismaksuista vaan aineiston korvauksesta. Joten ei ole väliä, onko dvd ollut myöhässä jo kaksi viikkoa pidempään kuin muut lainat.

      Lainaa

    44. Tulos: +6 (18 ääntä)
      Ja tämä piti oikein facebookissa ilmottaaa? Kertoo jotain ihmisestä...

      Lainaa

    45. Tulos: +1 (3 ääntä)
      mortal1ty: mortal1ty
      tarkennukseksi että olin kyllä lukenut ko. kirjan kerran aiemmin, mutta se oli joku muu joka oli lainannut sen ja sitten jättänyt palauttamatta, en ole tarkistanut onko ko. kirja edelleen merkittynä lainatuksi nyt jo melkein neljä vuotta vanhalla laina-ajan umpeutumispäivällä.

      Lainaa

    46. Tulos: +4 (12 ääntä)
      Kyllä kannattaa menettää luottotiedot sen takia ettei viitti huolehtia kirjojen palautuksesta kirjastoon :P Siinä on kyl tulevaisuudessa vuokraisännille selittämistä ku hakee vuokralaiseks.

      Lainaa

    47. Tulos: +48 (48 ääntä)
      Kirjastot tulee näissä kuitenkin tosi hyvin vastaan (paitsi jos kyseessä on tenttikirja tai bestselleri jonka kaikki muutkin tarvitsevat, ja siinä vaiheessa ei toki ole syytäkään) -itse olen useammankin kerran hukannut kirjaston kirjoja (olen lukemisen suurkuluttaja joten vaikka palautankin melkein kaiken lainaamani ajallaan, niin tarpeeksi monen lainan kanssa vahinkoja vain sattuu) -jos ottaa kirjastoon heti yhteyttä niin ne läppäävät siihen jonkin "asiakas etsii parhaansa mukaan" -leiman ja sakko ei juokse -ja jos sitä ei todella mistään löydy niin huolivat hyväkuntoisen samanlaisen korvaukseksi. Hajamielinenkin voi hyvin lainata, kannattaa vain tehdä vertailevat lukemiset lukusalissa ja viedä kotiin vain pari kirjaa kerrallaan. Parista kirjasta ei kuitenkaan saa aikaiseksi kuin senttien sakkoja (varsinkin kun pitää kirjastoon hyvin yhteyttä). Kirjasto <3

      Lainaa

    48. Tulos: +48 (48 ääntä)
      Kirjastot on kuluttamisen vähentämisen kannalta ehkä paras keksintö ikinä.

      Lainaa

    49. Ciriastolainen 26.11.2013 22:36
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Mokailin lainauksen kanssa, tässä tarkoittamani postaus.
      Ihmettelijä: Sinälläänhän tuossa ei ole mitään logiikkaa. Miksi kirjaa ja dvd:tä pitäisi joutua käsittelemään tuossa eri tavoin, yhtälaillahan ne ovat molemmat kopioita tekijänoikeuden alaisesta teoksesta, ja samalla tavalla lainataan sitä kopiota kirjastossa asiakkaille.

      Lainaa

    50. Luikihärö 26.11.2013 23:23
      Tulos: +12 (18 ääntä)
      Colour: En tule väittämään ettei tää olis ihan Sonjan omaa syytä, mut jos mokasta nyt näin pääteltäis niin välissä oli ollut muutto, missä asiat kyllä menee tosi herkästi sekaisin kun on materiaalisen kaaoksen lisänä vielä kaikki stressi ja muut. Ja kun muuttaa, niin jos ei muista vaihtaa kirjastolle niitä osoitetietoja niin ei ne muistutuskirjeetkään tule perille, mistä seurauksena kivoja yllätyksiä sit kun asian muistaa / kirjasto lähtee vakavissaan karhuamaan.
      Colour: Höpö höpö, kyllä ne muistutuskirjeet ja muun postin saa ainakin kotimaan kirjeiden osalta vaikkei olisi uutta osoitetta muistanut/halunnut ilmoittaa kirjastolle yms taholle. Posti (vai mikä pandan itella se nykyään on) kääntää ne jonkin aikaa. Sonja on saanut omaa typeryyttään ison laskun. En usko, että ihan jokainen aikaisempi kirje on voitu firman toimesta hukata, jossa muistetaan palauttamattomista kirjoista.

      Lainaa

    51. Tulos: +12 (12 ääntä)
      Täytyypä todeta, että kun on laskun saanut niin tuskin on vielä mennyt luottotiedot - siinä vaiheessa tuo olisi ulosotossa ja sieltä ei laskuja tulee. Jos ei ole vielä ulosotossa (eli ei ole vielä mennyt käräjäoikeuteenkaan luultavasti) niin äkkiä palauttamaan kirjat, tän tyyppisistä laskuista tippuu helposti se 90% hinnasta pois kun kirjat käy palauttamassa tiskille.

      Lainaa

    52. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Kirjaa ja DVD:tä käsitellään kirjastoaineistona eri lailla sen takia, että niistä on säädetty eri lakipykälillä. Kirja-aineistoon kirjastot ovat saaneet maksuttoman lainaoikeuden lain perusteella. Kuvaohjelmista kuitenkin on säädetty myöhemmin eri lailla, ja siihen lakiin EI ole kirjattu kirjastoille maksutonta oikeutta välittää näitä aineistoja asiakkailleen. Siksi julkaisijat saavat periä (ja myös perivät) erillisiä tekijänoikeusmaksuja kaikesta kuvaohjelma-aineistosta , ja myös määräävät annetaanko sitä kirjastokäyttöön lainkaan.

      Lainaa

    53. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Ukkonen: Täytyypä todeta, että kun on laskun saanut niin tuskin on vielä mennyt luottotiedot – siinä vaiheessa tuo olisi ulosotossa ja sieltä ei laskuja tulee. Jos ei ole vielä ulosotossa (eli ei ole vielä mennyt käräjäoikeuteenkaan luultavasti) niin äkkiä palauttamaan kirjat, tän tyyppisistä laskuista tippuu helposti se 90% hinnasta pois kun kirjat käy palauttamassa tiskille.
      Joo mutta kun kyseessä alaikäinen likka, niin luottotiedot eivät voi vielä mennä. Samalla logiikallahan alaikäiset vois ottaa pikavippejä, tilata tavaraa laskuun jne.

      Lainaa

    54. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Luikihärö: Colour: Höpö höpö, kyllä ne muistutuskirjeet ja muun postin saa ainakin kotimaan kirjeiden osalta vaikkei olisi uutta osoitetta muistanut/halunnut ilmoittaa kirjastolle yms taholle. Posti (vai mikä pandan itella se nykyään on) kääntää ne jonkin aikaa. Sonja on saanut omaa typeryyttään ison laskun. En usko, että ihan jokainen aikaisempi kirje on voitu firman toimesta hukata, jossa muistetaan palauttamattomista kirjoista.
      Oot muuten ihan oikeassa. Pahoitteluni. Ite pyörin opiskelijapiireissä ja pohjasin ton selityksen kämppää vaihtaneen kaverin kokemuksiin, mutta onhan se asia tosissaan eri, jos virallinen osoite muuttuu.

      Lainaa

    55. Pumpulipupu 27.11.2013 12:38
      Tulos: +9 (9 ääntä)
      kaikkis: Eiköhän siinä ole 24 kirjan myyntihinta. Ja laina-DVD on kallein, koska tekijänoikeudet.
      Juurikin näin. Palautumattomasta aineistosta läheteään kolme huomautusta, jonka jälkeen juttu siirretään perintään. Eli tässä on luultavasti kyse siitä, että lainaaja ei ole muistanut lainanneensa aineistoa, joka sitten on hukkunut. Ja kyllähän kirjasto perii omansa takaisin.

      Lainaa

    56. Tulos: +8 (16 ääntä)
      ufidjhsijdg: tossa on pakko olla joku virhe D
      Se virhe, että Sonjalle on myönnetty kirjastokortti.

      Lainaa

    57. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Colour: En tule väittämään ettei tää olis ihan Sonjan omaa syytä, mut jos mokasta nyt näin pääteltäis niin välissä oli ollut muutto, missä asiat kyllä menee tosi herkästi sekaisin kun on materiaalisen kaaoksen lisänä vielä kaikki stressi ja muut. Ja kun muuttaa, niin jos ei muista vaihtaa kirjastolle niitä osoitetietoja niin ei ne muistutuskirjeetkään tule perille, mistä seurauksena kivoja yllätyksiä sit kun asian muistaa / kirjasto lähtee vakavissaan karhuamaan.
      Laskun suuruuteen voi hyvinkin olla taustalla tällaiset syyt, mutta ei se kyllä poista vastuuta omista asioista.

      Lainaa

    58. yli opistö hörhö 27.11.2013 17:16
      Tulos: +12 (12 ääntä)
      Pitää olla kyllä aika helkkarin vajaa ettei voi alkaa selvittämään asiaa viimeistään siinä vaiheessa kun tulee kirjettä kotiin. Kirjasto nimittäin laittaa sulle kirjettä tulemaan kun se summa kasvaa tarpeeksi isoksi. Tyhmästä päästä kärsii koko talous.

      Lainaa

    59. Tulos: +4 (12 ääntä)
      Oman kuoppansa on kaivanut, no sympathy. Näille ihmisille on varattu ihan oma paikkansa Danten yhdeksästä helvetin piiristä.

      Lainaa

    60. Tulos: +9 (15 ääntä)
      DeLeon: Jep jep. Pääasia on se, että Sonja ei ole hoitanut asioitaan. Vaikka kyseessä onkin sinänsä vaaraton moka, maailma on paska paikka juuri tuon kaltaisten ihmisten takia. “No kun mulla on ollut niin kiire..”, “Eihän tää nyt ketään voi haitata…”, “mä vaan vähän/äkkiä/kokeilen”.. “Mitä se muille kuuluu mitä mä teen..” jne. Minä, minä ja minä. Mitäpä muista.
      aivan. tämä uusavuton jengi ei välitä mistään helvettiäkään mitä yhteiskunta on heille järjestänyt. suomalainen kirjastosysteemi on hieno! ja sitten nämä käyttää sitä typerästi ja naureskelee somessa. arrghh! meni hermot.

      Lainaa

    61. Tulos: +6 (6 ääntä)
      DeLeon: Kävi juuri kuten kirjoitin. Näillä ihmisillä löytyy aina jokin selitys (hyvä tai huono), miksi he eivät toimi niinkuin pitäisi.
      No entä jos joskus on joku syy?

      Lainaa

    62. Tulos: +1 (1 ääni)
      Pakko myöntää että mullekin on alaikäsenä rapsahtanut kirjastosakkoja lähes viiskymppiä. Siellä ne vaan kertyy, en tiiä onko siinä joku aikaraja että alkaa jotain muistutuksia tulemaan.

      Lainaa

    63. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Huomaa että Sonja asuu vielä vanhemmillaan, kun noin kovasti hymyilyttää.

      Lainaa

    64. Tulos: -9 (9 ääntä)
      Colour: En tule väittämään ettei tää olis ihan Sonjan omaa syytä, mut jos mokasta nyt näin pääteltäis niin välissä oli ollut muutto, missä asiat kyllä menee tosi herkästi sekaisin kun on materiaalisen kaaoksen lisänä vielä kaikki stressi ja muut. Ja kun muuttaa, niin jos ei muista vaihtaa kirjastolle niitä osoitetietoja niin ei ne muistutuskirjeetkään tule perille, mistä seurauksena kivoja yllätyksiä sit kun asian muistaa / kirjasto lähtee vakavissaan karhuamaan.
      Kuten joku jo sanoi niin postille/maistraatille tehtävä osoitteenmuutos kyllä hoitaa muistutuskirjeet perille. Offtopic: muuttostressi? WTF!? Naiset...

      Lainaa

    65. Kirjastolainen 29.11.2013 14:53
      Tulos: +5 (5 ääntä)
      black: Kuten joku jo sanoi niin postille/maistraatille tehtävä osoitteenmuutos kyllä hoitaa muistutuskirjeet perille. Offtopic: muuttostressi? WTF!? Naiset…
      Itseasiassa ainakaan pk-seudulla kirjastot ei saa osoitteenmuutostietoja mistään muualta kuin asiakkaalta. Posti kääntää vanhaan osoitteeseen menevät kirjeet vain tietyn aikaa uuteen osoitteeseen. Joten täysin asiakkaan oma moga jos ei ole huolehtinut osoitteen muutoksesta. Jos lainat ovat jo perinnässä niin muistutuksia on tullut kyllä jo aiemminkin joko kirjeellä tai sähköpostilla. Edellyttäen että aiempi osoite tai sähköposti ei ole muuttunut. Mitä tuohon karhusummaan tulee niin nopeasti laskettuna on täysin oikein. Helposti esim. 5 kuvakirjan summat + perimistoimiston kulut ovat 150€ luokkaa... Eli äkkiä kaivamaan niitä muuttolaatikoita!

      Lainaa

    66. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Archon: Ai, no tämäpä kiva. Taidanpa sitten kirjoitella Taru sormusten herrasta uudelleen.
      David Eddingshän tämä on jo tehnyt pariinkin otteeseen.

      Lainaa

    67. Tulos: -1 (5 ääntä)
      mul on just ainaki kuukauden myöhäs twilight :* pus

      Lainaa

    68. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Itte pidin varmaan 5 vuotta yhtä DVDtä palauttamatta, lasku: 1 euro ja lainauskielto, koska lainasin sen ehk 9 vuotiaana!:D

      Lainaa

    69. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Moni kun on tänne mankunut, ettei alaikäiseltä voi mennä luottotiedot niin kattokaapa huviksenne ennen kun asiaatuntevasti kerrotte "faktojanne".4) ulosottotietoina tiedot asiakohtaisesti eriteltyinä sellaisesta ulosottoasiasta, jossa on annettu estetodistus tai tieto ulosottokaaren 1 luvun 32 §:n 1 momentissa tarkoitetusta pitkäkestoisesta ulosotosta; (20.11.2009/933). Nuin paljon laskua kertybnyt, eli veikkaan että edellä mainittu asetus täyttyy. Pahoittelen ettei teksti ollut kirjoitettu lakitekstiksi.

      Lainaa

    70. Tulos: 0 (0 ääntä)
      11.5.2007/527 Anteeksi, unohdin. Ja edilexin kautta taisin vilkasta, finlex teille joillei tunnuksia ole ja asia kiinnostaa.

      Lainaa

    71. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Hekomopo: Itte pidin varmaan 5 vuotta yhtä DVDtä palauttamatta, lasku: 1 euro ja lainauskielto, koska lainasin sen ehk 9 vuotiaana!:D
      Lainaajan ikä ei vaikuta myöhästymismaksujen kertymiseen vaan se, onko myöhässä oleva laina aikuisten vai lasten aineistoa. Näin ainakin kaikissa kirjastoissa, joissa itse olen asioinut. Oletan siis että tuo lainaamasi dvd on ollut lasten elokuva. Sitä vain ihmettelen, miksei palauttamatonta lainaasi koskaan siirretty perintätoimiston huoleksi, kuten normaalisti on tapana...

      Lainaa

    72. Tulos: 0 (2 ääntä)
      jonttu: Mun kaveri on töissä kirjastossa. Nyt täytyy soittaa ja sanoo, et korjaa ton “pilkkuvirheen”. Ei tämmöstä saa tapahtuu.
      Kirjastoja on suomessa aika monta.

      Lainaa

    73. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Mulleki tuli kolmesta kirjasta usean 10€ lasku.. Mut palautin kirjat ja sen koommin eivät ole pyydellee mitään maksuja, edes viivästys maksuja... Tuosta jo 5 vuotta, enkä ole tuon jälkeen käynyt kirjastossakaan... Tiedä sitten toimiiko korttikaan

      Lainaa

    74. Tursas pörheä 12.1.2022 13:50
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Kakkula: Lainaajan ikä ei vaikuta myöhästymismaksujen kertymiseen vaan se, onko myöhässä oleva laina aikuisten vai lasten aineistoa. Näin ainakin kaikissa kirjastoissa, joissa itse olen asioinut. Oletan siis että tuo lainaamasi dvd on ollut lasten elokuva. Sitä vain ihmettelen, miksei palauttamatonta [...]
      "Paprika" on edesmenneen Satoshi Kōnin japanin nyky-yhteiskunnan ongelmia ja tietynlaista kaksinaamaisuutta kritisoiva animaatioelokuva jonka ikäraja on muistaakseni k13
      Ei mikään lasten elokuva.

      Lainaa

    75. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Ei laskun saaminen vie luottotietoja.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kirja, kirjasto, lasku, maksu, kuva, dvd, lainata, luottotiedot, maksuhäiriö