Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ratkaisu rahaongelmiin

Rahaongelmiin on hyvin yksinkertainen ratkaisu. Katja kertoo lisää.
Suurenna näkymä
Ratkaisu rahaongelmiin

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 64 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +785 (843 ääntä)
   Niinkun yksinäinen vauva jo sanoo; Itku tulee.

   Lainaa

  2. Tulos: +454 (476 ääntä)
   Ai hyvä luoja...

   Lainaa

  3. Tulos: +997 (1029 ääntä)
   Mihin sitä rahaa tarvii kun on luottokortti?

   Lainaa

  4. Tulos: -37 (181 ääntä)
   no niin mitä? niimpä

   Lainaa

  5. Tulos: +631 (663 ääntä)
   Kyllä meilläkin kasvaa viljaa luonnossa ihan lähimetsikössä, omenapuun lisäksi kasvatamme myös perunapuuta ja porkkanat keräämme myös puiden oksilta.

   Lainaa

  6. Tulos: +78 (304 ääntä)
   Katja on galaksin epäonnistunein ja tyhmin otus.

   Lainaa

  7. Tulos: +321 (367 ääntä)
   Katjan mielestä maitokin tulee kaupasta.. säälittävä tapaus.

   Lainaa

  8. Tulos: +444 (468 ääntä)
   Siis voiko Katja olla 22vee? Ymmärtäisin jos vaikka ekaluokkalainen pohtisi tuota, mutta 22!? Ei näin...

   Lainaa

  9. Tulos: +59 (99 ääntä)
   Ei v**tu...

   Lainaa

  10. Tulos: +96 (138 ääntä)
   Ei jumalauta. Tätä idiotismiä.

   Lainaa

  11. wwwwwwwwwwwwwwww 19.9.2013 8:30
   Tulos: -126 (234 ääntä)
   Naiset keittiöön, eiku pellolle... xDDDDD

   Lainaa

  12. Pöyristynyt... 19.9.2013 9:46
   Tulos: +220 (238 ääntä)
   Katjalle: Raha on tavaroiden/asioiden vaihdon väline. Sille on määritelty arvo. Ei sen rahan tarvitse olla välttämättä paperia, muovia tai metallia, voihan se olla vaikka kiviä, kunhan X määrällä kiviä saa X määrän (esim) leipää.

   Lainaa

  13. Tulos: -29 (217 ääntä)
   katja on selvästi helsingistä. ei tuon ikäinen voi vaan olla noin idiootti. :facepalm:

   Lainaa

  14. Tulos: -113 (289 ääntä)
   Katja on selvästi Vihreiden äänestäjä... tai Vasemmistoliiton. Yhtä kuutamolla ovat kumpikin puolue.

   Lainaa

  15. Tulos: +36 (70 ääntä)
   zoolo: Siis voiko Katja olla 22vee? Ymmärtäisin jos vaikka ekaluokkalainen pohtisi tuota, mutta 22!? Ei näin…
   Moneskohan tällainen kommentti tää on Feissarimokissa....

   Lainaa

  16. Tulos: -50 (120 ääntä)
   Pöyristynyt…: Katjalle: Raha on tavaroiden/asioiden vaihdon väline. Sille on määritelty arvo. Ei sen rahan tarvitse olla välttämättä paperia, muovia tai metallia, voihan se olla vaikka kiviä, kunhan X määrällä kiviä saa X määrän (esim) leipää.
   Mielestäni olisikin parempi, että alettaisiin vaihtaa asioita / tavaroita / työtä rahan sijaan. Palkkaerot ei enää haittaisi, eikä naisten tarvitsisi tuskailla lasikattojen ja 80 sentin kanssa.

   Lainaa

  17. Olen puhunut... 19.9.2013 11:07
   Tulos: +64 (102 ääntä)
   Ehdotan opintosuunnitelmaan pientä muutosta: Perustetaan jokaiselle teinille pakollinen "elämän kesä koulu", joka pidetään siis kesäloman aikana, eikä se olisi siis pois mistään muusta aineesta vaan kaiken sen lisäksi. Se voisi vaikka kestää kuukauden verran ja ensimmäisen viikon teinit viettäisivät maatilalla pelto- ja lypsyhommissa. Toisen viikon he viettäisivät ruokakaupassa tavaraa hyllyttämässä. Kolmannen viikon ravintolassa keittiöapulaisena/tiskaajana ja neljännen viikon vaikkapa hotellissa kerrossiivoojana. Miinuspuolena Feissarimokien mahdollinen sisältöpula...

   Lainaa

  18. Tulos: +42 (104 ääntä)
   Jan Eric: Katja on selvästi Vihreiden äänestäjä…tai Vasemmistoliiton. Yhtä kuutamolla ovat kumpikin puolue.
   Kommariksi itse noiden juttujen perusteella laskisin.

   Lainaa

  19. Tulos: +61 (69 ääntä)
   Tulee jotenki mieleen tää lottohenkilö joka selitti: "Joojoo kyllä mä tiiän ettei ne ala jakelee niitä lottorahoja kaikille, mikä on mun mielest tosi tyhmää"

   Lainaa

  20. Tulos: +52 (60 ääntä)
   22v, nyt on varmasti vanhemmat ylpeitä...

   Lainaa

  21. Voi nolous! 19.9.2013 11:48
   Tulos: -56 (98 ääntä)
   Tämä Katja on vissiin joku vasemmistonuori.

   Lainaa

  22. Voi nolous! 19.9.2013 11:50
   Tulos: -38 (76 ääntä)
   Jii: Kommariksi itse noiden juttujen perusteella laskisin.
   Sama asia.

   Lainaa

  23. Tulos: +1 (23 ääntä)
   Voi hyvä luoja!. 22v!!!

   Lainaa

  24. Tulos: +28 (132 ääntä)
   Kyllä Katjalla periaatteessa on tuossa ihan järkevä pointti, mutta ei oikein ole osanut pukea sitä sanoiksi. Kyllä minuakin ärsyttää usein kun kaikki on niin kallista ja raha on ainut millä on enää nykyään merkitystä. Ihminen selvisi hengissä ihan hyvin aika monta vuotta ennenkun rahaa alettiin käyttää ja ihminen on ainut eläin jonka elämä on täysin riippuvaista rahasta. Rahaa myös käytetään kurjuuden lisäämiseen. Ihmiset potkitaan ulos työpaikoistaan, koska on taloudellisesti kannattavampaa korvata ihmiset koneilla tai ukoistaa tuotanto jonnekin missä on halvempaa eli missä voi rauhassa polkea ihmisoikeuksia ja teettää pitkiä päiviä raskasta työtä käytännössä ilman palkkaa. Raha on ihan hyödyllinen vaihdonväline, mutta teollisuus ja rahan ihannointi on mennyt aivan liian pitkälle eikä ihmisten ja luonnon hyvinvointi kiinnosta enää juuri ketään. Ihmisten pitäisi ottaa muista eläimistä vähän mallia ja alkaa elää enemmän luonnon ehdoilla ja palvoa vähemmän materialistista vaurautta. Palveluiden vaihto voisi olla paljon ekologisempaa ja muutenkin kannattavampaa. Ihmiset olisivat toisilleen ystävällisempiä eikä köyhyyttä olisi koska kaikilla on jotain mitä voi antaa.

   Lainaa

  25. Tulos: -26 (48 ääntä)
   Sosialistit... -_-'

   Lainaa

  26. Tulos: +34 (64 ääntä)
   no mun mielest iha järkevää et muut tekis työtä mut mä kävisin vaa kaupas jne, öö ?

   Lainaa

  27. tympääntynyt 19.9.2013 13:51
   Tulos: +15 (33 ääntä)
   fly: Katja on galaksin epäonnistunein ja tyhmin otus.
   tähän mennessä

   Lainaa

  28. Tulos: -33 (51 ääntä)
   Jii: Kommariksi itse noiden juttujen perusteella laskisin.
   Oon kuullu että vihreetkin on salaa kommareita.

   Lainaa

  29. Tulos: -17 (47 ääntä)
   Katja sinä idiootti... Varmaan ajattelee että kaikki muu toimis niinkuin ennenkin, mutta hänen ei tarvis maksaa mistään. Savusaunan taa tollaset.

   Lainaa

  30. Tulos: +44 (62 ääntä)
   Normaalisti rahaton talous -idea juolahtaa noin viisivuotiaan mieleen. Jotkut tietysti hoksaavat hitaammin. Yhteiskuntaopin tunnilla muistaakseni paljastettiin suuri salaisuus: raha on arvon mitta, arvon säilyttäjä ja vaihdon väline. Miksi kukaan vaivautuisi tekemään mitään, jos kaikkea saisi ilmaiseksi kun vain viitsii ojentaa kätensä ja ottaa? Eikö tämä johtaisi varsin pian siihen, ettei olisi mitään otettavaa?

   Lainaa

  31. Tulos: +89 (105 ääntä)
   HeliCee: Mielestäni olisikin parempi, että alettaisiin vaihtaa asioita / tavaroita / työtä rahan sijaan. Palkkaerot ei enää haittaisi, eikä naisten tarvitsisi tuskailla lasikattojen ja 80 sentin kanssa.
   vaikeus tuolla logiikalla muodostuu tilanteessa, jossa haluat vaikka ruokaa, mutta sinulla on tarjota tavaroina vain esim sohva, joka on paljon päivän ruokaostoksia arvokkaampi, ja työnä vaikkapa puutarhanhoitopalvelua, mutta kauppiaallapa ei olekaan puutarhaa. Mitä sitten, jätätkö sinä päivänä syömättä? Siksi on rahaa. + kuinka vaikeaa niitä sohvia, kirjahyllyjä ja kukkaruukkuja olisi roudata ympäri kaupunkia, samalla kun yrittää löytää sen yhden tennisvalmentajan, joka on valmis opettamaan sinua ja sattuu juuri nyt tarvitsemaan jotain edellisistä.

   Lainaa

  32. Tulos: +57 (59 ääntä)
   Niinpä, olis se helppoa jos me kaikki oltais vaikka ameeboja.

   Lainaa

  33. Tulos: +28 (56 ääntä)
   Mun mielestä kyllä Katjan lohkaisujen (joissa piilee loppujen lopuksi pointti) sijaan tämän mokan tyhmin kommentti oli "nykyihminen ei osaa toimia ilman rahaa". Ihankuin raha olisi joku evoluution kehittämä biologinen eloonjäämiskeino. Ja kaikki me muutkin olemme tämän uskoneet ja hiljaa hyväksyneet, ihmekös tosin, kun jo ala-asteesta asti se survotaan kurkusta alas totuutena. Syy siihen miks meillä menee "paskasti" ja massijehuilla "hyvin"?

   Lainaa

  34. Tulos: +21 (25 ääntä)
   outs: vaikeus tuolla logiikalla muodostuu tilanteessa, jossa haluat vaikka ruokaa, mutta sinulla on tarjota tavaroina vain esim sohva, joka on paljon päivän ruokaostoksia arvokkaampi, ja työnä vaikkapa puutarhanhoitopalvelua, mutta kauppiaallapa ei olekaan puutarhaa. Mitä sitten, jätätkö sinä päivänä syömättä? Siksi on rahaa. + kuinka vaikeaa niitä sohvia, kirjahyllyjä ja kukkaruukkuja olisi roudata ympäri kaupunkia, samalla kun yrittää löytää sen yhden tennisvalmentajan, joka on valmis opettamaan sinua ja sattuu juuri nyt tarvitsemaan jotain edellisistä.
   Muistuu mieleen tapaus entiseltä työpaikalta. Paikallinen kebab-kuningas toi tietokoneensa korjattavaksu ja siigen piti laittaa kaikki ohjelmat alusta asti. Noin 8h homma josta firma pyysi 59 egeä. Tyyppi tuumasi että se on sikahinta, kävisikö jos tarjoaisin kaikille kebabin? Samalle tyypille käytiin pari kertaa säätämässä satelliittiviritin ja antenni uusiksi... kun kuva hävisi, se käänteli antennia... ja jos ei auttanut se haki kanavat uudestaan. Sillä nyt vaan ei ollut kaikki lastut leivän välissä.

   Lainaa

  35. Tulos: +68 (72 ääntä)
   noh: Katjan mielestä maitokin tulee kaupasta.. säälittävä tapaus.
   Maitopurkit kasvavat kylmäkaapeissa, joissa niitä viljellään.

   Lainaa

  36. Tulos: +45 (47 ääntä)
   valitettava totuushan on että ihan sama onko 10-, 20-, 30- vai 60-vuotias, näitä Katjan kaltaisia idiootteja löytyy kyllä ihan jokaisesta ikäluokasta...

   Lainaa

  37. Tulos: -18 (20 ääntä)
   Kyllä minulle passaisi että kukin hakisi ruokansa mistä haluaa, sillä ehdolla että säännökset ja lait kumottaisiin.

   Lainaa

  38. Tulos: +67 (67 ääntä)
   Varhaisissa ihmisyhteisöissä ei käytetty rahaa vaan metsästettiin/ kerättiin se mitä tarvittiin ja jaettiin sitten kaikille. Tuo "hakisin vain kaupasta sen mitä tarvitsen" sujui ihan hyvin kunnes tyttö totesi ettei todellakaan aio minnekään pellolle viljelemään. Vielä muutama vuosisata sitten normaalissa huushollissa kaikki tekivät töitä minkä voivat, ja aitasta/ maakellarista/ navetasta se jonka vastuulle ruoanlaitto kuului haki mitä tarvittiin. Oikein tehokastahan se ei ole, ja joku kännykän ostaminen porkkanoilla voisi olla hiukan haasteellista, mutta luulen kyllä että Katjalle vuosi jossain kommuunifarmilla tutkimassa teoriaa "ellet kasvata ruokaa, et syö sitä" voisi olla ihan opettavainen...

   Lainaa

  39. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Yhdyn edelliseen, varsin älykkääseen kommenttiin.

   Lainaa

  40. Mitä vittua 20.9.2013 16:23
   Tulos: +12 (24 ääntä)
   Samaa mieltä ! Ja silloin tosiaan kun toisella on hätä autetaan (sairas tms) mutta toisaalta.. Käy tämä nykyjärjestelmäkin missä minä istun sairaslomalla (kohta vuosi ja varmaan joudun jatkamaan) ja sossut sanoo, että nykyään on ihmisen PERUSTARVE omistaa tv, johon annetaan rahaa 500e Harmittelen tosin, että ostin ison telkkarin, enkä esim. Juonut niitä rahoja, kun selvisi ettei siitä mitään kuittia tarvitse viedäkkään. Ei ennen vaan ollut aikaa masennuksen, traumojen yms häiriöiden miettimiseen, kun piti tehdä vain töitä. Ja nauran kyllä itsekkin, että ajattelen näin, mutta kerta on mahdollisuus niin voinhan minä nauttia elämästäkin, selvitellä menneisyyden asioita, olla alakuloinen ja kouluttautua ja antaa panokseni sitten myöhemmin (sentään ajattelen joskus olevani kunnon töissä)

   Lainaa

  41. Tulos: +3 (15 ääntä)
   Jii: Kommariksi itse noiden juttujen perusteella laskisin.
   Harva kommarikaan on noin tyhmä.

   Lainaa

  42. Tulos: +19 (29 ääntä)
   HeliCee: Mielestäni olisikin parempi, että alettaisiin vaihtaa asioita / tavaroita / työtä rahan sijaan. Palkkaerot ei enää haittaisi, eikä naisten tarvitsisi tuskailla lasikattojen ja 80 sentin kanssa.
   Plegis: Mun mielestä kyllä Katjan lohkaisujen (joissa piilee loppujen lopuksi pointti) sijaan tämän mokan tyhmin kommentti oli “nykyihminen ei osaa toimia ilman rahaa”. Ihankuin raha olisi joku evoluution kehittämä biologinen eloonjäämiskeino. Ja kaikki me muutkin olemme tämän uskoneet ja hiljaa hyväksyneet, ihmekös tosin, kun jo ala-asteesta asti se survotaan kurkusta alas totuutena. Syy siihen miks meillä menee “paskasti” ja massijehuilla “hyvin”?
   Niin no tavallaan rahankäyttö on kehittynyt ihmiselle evoluutiossa. Se on ihmiselle ajan myötä kehittynyt selviytymiskeino. Kulttuurievoluutiokin on evoluutiota. Ja jossain alkuasukasyhteisöissä pystytään elämään ilman rahaa, mutta niillä ei sitten ole esim. kehittynyttä lääketiedettä. Kuinka moni olisi halukas opiskelemaan vuosia lääkäriksi jos ei sen avulla saisi enemmän rahaa, kun joku joka tekee vähemmän haastavaa työtä? Jos kaikki sais ilmaseks peruselintason (koska miten esim. työkyvyttömät muuten selviäisi hengissä?) niin voisi käydä niin, että ihmiset tekisi vain helppoja töitä, koska joka tapauksessa saisi ruuan ilmaiseks ja kohta ei olisi enää yhtään lääkäriä tai muita vaikean alan osaajia ja se laskisi yleistä hyvinvointia. Oon ite kans miettiny tätä oisko maailma parempi ilman rahaa, mut en keksi miten se olisi mahdollista ilman että jouduttaisi sitten muutenkin laskeutumaan johonkin alkuasukaselintasoon.

   Lainaa

  43. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Eikö esim. se olisi evoluutiota teidän mielestä, jos vaikkapa leijonat oppisi käyttämään työkaluja? (joo aika random esimerkki mut ehkä tajuatte mitä ajan takaa...) Ei evoluutiossa ole kyse pelkistä fyysisistä muutoksista.

   Lainaa

  44. Tulos: +39 (49 ääntä)
   Oisko muka parempi elää vaihtotaloudessa? Enpä tiiä. Jos me vaan vaihdeltais tavaroita toiseen ilman rahaa, tulis nopeesti vastaan ongelmia. Pitäis sit muuttaa koko maailman (suurimman osan yhteiskunnista) rakennetta, jotta homma toimis. Kun ei oo kaikki tavarat ja palvelut samanarvosia, niin miten mä vaihdan mun tekemät villasukat lämmitykseen ja kulkemiseen ja lääkärikäyntiin. Ois niin kätsy jos kaikille palveluille vois määrittää jonkun arvon ja sit vaihdettais niinku et mulla on jotain arvosta 10 ja tartten 140 saadakseni jotain. Ja ois helpompi jos sen vaihtamisen vois tehä mukanakannettavilla pikkuesineillä, niin sen maajussin ei tarttis koko ajan kuljettaa lehmää mukana, vaan se vois tehä ihmisten kaa sopimuksia ja vaihdella niitä "arvoja" ja tiettekö!! Vähäks se ois siistii! Niitä "arvoja" vois olla kaikkii erikokosia, joku tosi suuri jolla saa paljon juttuja, ja sit jotain pikkusia, joilla saa vaikka vaihdettua yhteen kananmunaan tms. Ja jos mä sitten suostuisinki tekemään jotain kovaa duunia, niin siitä voisin saada vaihdossa paljon sitä "arvoa", jota voisin sitte vaihtaa niihin kasviksiin sun muuhun mitä tartten elääkseni. Pitäs tietty olla jotain laitoksia, jotka erikoistuu "arvon" käsittelyyn ja talletukseen. Sinne vois laittaa "arvonsa" turvaan, ehkä se jopa kasvais jotain korkoo siellä, emt, kunhan pohdin.

   Lainaa

  45. Tulos: -18 (22 ääntä)
   kukkakaali: Oisko muka parempi elää vaihtotaloudessa? Enpä tiiä. Jos me vaan vaihdeltais tavaroita toiseen ilman rahaa, tulis nopeesti vastaan ongelmia. Pitäis sit muuttaa koko maailman (suurimman osan yhteiskunnista) rakennetta, jotta homma toimis. Kun ei oo kaikki tavarat ja palvelut samanarvosia, niin miten mä vaihdan mun tekemät villasukat lämmitykseen ja kulkemiseen ja lääkärikäyntiin. Ois niin kätsy jos kaikille palveluille vois määrittää jonkun arvon ja sit vaihdettais niinku et mulla on jotain arvosta 10 ja tartten 140 saadakseni jotain. Ja ois helpompi jos sen vaihtamisen vois tehä mukanakannettavilla pikkuesineillä, niin sen maajussin ei tarttis koko ajan kuljettaa lehmää mukana, vaan se vois tehä ihmisten kaa sopimuksia ja vaihdella niitä “arvoja” ja tiettekö!! Vähäks se ois siistii! Niitä “arvoja” vois olla kaikkii erikokosia, joku tosi suuri jolla saa paljon juttuja, ja sit jotain pikkusia, joilla saa vaikka vaihdettua yhteen kananmunaan tms. Ja jos mä sitten suostuisinki tekemään jotain kovaa duunia, niin siitä voisin saada vaihdossa paljon sitä “arvoa”, jota voisin sitte vaihtaa niihin kasviksiin sun muuhun mitä tartten elääkseni. Pitäs tietty olla jotain laitoksia, jotka erikoistuu “arvon” käsittelyyn ja talletukseen. Sinne vois laittaa “arvonsa” turvaan, ehkä se jopa kasvais jotain korkoo siellä, emt, kunhan pohdin.
   RAHA!

   Lainaa

  46. Tulos: +24 (34 ääntä)
   Katjan kaltaiset ihmiset eivät osaa nähdä metsää puilta, eli eivät pysty hahmottamaan kokonaiskuvaa. He keskittyvät yksityiskohtiin - tässä tapauksessa pelkkään maksamiseen - eivätkä tajua, että ruoka ei tosiaan itsestään ilmesty kaupan hyllylle. Joku valmistaa nekin valmisruoat, joita tämä säälittävä eliö nimeltään Katja mussuttaa päivästä toiseen, eikä näiden valmistaja tätä suostuisi ilmaiseksi tekemään. Katja on niitä, jotka zombiapokalypsin aikana olisivat zombien ruokaa ennen kuin mitään zombeja olisi edes ilmaantunut. Katja on tyhmä, mutta pärjää normaalissa elämässä, koska tyhmiä suositaan. Kaikkeen laitetaan varoituksia ja neuvoja, jotta Katjan kaltaiset ihmiset eivät tukehtuisi muovipusseihin.

   Lainaa

  47. Anteroinen 21.9.2013 5:06
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Luulin ensin, että tässä voisi olla takana joku syvempi pohdiskelu arvosta ja vaihtotaloudesta, mutta ei... Unohdin varmaan hetkeksi missä olin.

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (4 ääntä)
   nyt rasahti rusinat

   Lainaa

  49. Tulos: +3 (17 ääntä)
   Olen puhunut…: Ehdotan opintosuunnitelmaan pientä muutosta: Perustetaan jokaiselle teinille pakollinen “elämän kesä koulu”, joka pidetään siis kesäloman aikana, eikä se olisi siis pois mistään muusta aineesta vaan kaiken sen lisäksi. Se voisi vaikka kestää kuukauden verran ja ensimmäisen viikon teinit viettäisivät maatilalla pelto- ja lypsyhommissa. Toisen viikon he viettäisivät ruokakaupassa tavaraa hyllyttämässä. Kolmannen viikon ravintolassa keittiöapulaisena/tiskaajana ja neljännen viikon vaikkapa hotellissa kerrossiivoojana. Miinuspuolena Feissarimokien mahdollinen sisältöpula…
   Tää kuulostaa ihan maalaisen peruskesältä, mutten tiedä sitten kaupunkilaisista.

   Lainaa

  50. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Periaatteessahan tämä voisi toimia niin, että sitten maanviljelijätkin kävisivät hakemassa kaupasta sen mitä tarvitsisivat niin hekään eivät tarvitsisi palkkaa. Ongelman tässä aiheuttaisi ihmisten ahneus, tai ylipäätään se, että halutaan joskus jotain muutakin kuin päivittäisiä kulutustavaroita. Plus, että sitten kukaan ei tekis paskaduuneja, jos ilmaseksikin sais kaupasta tavaraa.

   Lainaa

  51. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Voi nolous!: Sama asia.
   Kommenttaattoeienkin järki tuntuu välillä olevan kaukana.

   Lainaa

  52. Tulos: +3 (3 ääntä)
   *huutonaurua*

   Lainaa

  53. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Jan Eric: Katja on selvästi Vihreiden äänestäjä…tai Vasemmistoliiton. Yhtä kuutamolla ovat kumpikin puolue.
   En usko, että Katja paljon äänestää yhtään mitään.

   Lainaa

  54. Tulos: -6 (8 ääntä)
   KOMMUNISMI ON VAPAUS!! HURRAA!! KIm Jong Un maailman valtiaaksi ja usaan ydinohjuksia! Hurraa!!

   Lainaa

  55. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Siis ajatushan on hyvä, esim. venus projekti perustuu samaan ideaan. Rahaton yhteiskunta olisi kaikkein ideaalisin, varat jaettaisiin tasan kaikille, ihmiset tekisivät sitä mikä olisi mielekkäintä, mutta töitä olisi tehtävä yhteisön hyväksi oli se työ sitten kulttuurin kehitystä tai toimistotyötä, kenelläkään ei olisi toista enempää ja teknologia hyödyttäisi kaikkia. kukaan ei voisi sanoa että olen parempi kuin sinä kun "omistan" enemmän kuin sinä. nykyinen järjestelmä hyödyttää oikeasti vain sitä prosenttia-promillea väestöstä ja suurin osa maailman lapsista syövät ja elävät kaatopaikoilta, siis jos syövät ollenkaan, vaikka maailmassa olisi tarpeeksi ruokaa ja asuntoja kaikille. suurimmassa osassa maailmaa ei lääketieteen keksinnöt hyödytä mitään kun ei ole sitä rahaa niitä ostaa ja ihmiset kuolevat rahan takia. muijalla meni siinäkohtaa överiksi kun sanoi että ei tekisi itse töitä ruoan eteen.

   Lainaa

  56. Tulos: -2 (22 ääntä)
   Siinäpä on meille malliesimerkki vasemmistonuoren ajatusmaailmasta.

   Lainaa

  57. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Katjan kannattaa hommata Rahapuu -niminen ruukkukasvi. Siitä on helppo napsia seteleitä tarpeisiinsa. Muista vain ottaa oikeaa lajiketta, olisihan se perin ikävää, kun kasvi pukkaisi ruplia eurojen sijaan!

   Lainaa

  58. Tulos: +6 (16 ääntä)
   Vvasemmistonuorihenkisenä koen että kaikki täysjärkiset ihmiset ilmanmuuta haluavat sinne pellolle ruokaa kasvattamaan. Kuka haluaa olla, ja tietää joka ainut päivä olevansa, taakka ja kiusa muille? Kenen itsetunto sitä kestäisi? Todella negatiivinen ihmiskuva jossa kaikki vain istuisivat olutta juomassa jollei olisi rahallista syytä tehdä toisin. Itse ainakin haluan eniten arvostusta, sekä muilta että itseltäni, joka syntyy siitä että on hyödyllinen ja muille avuksi.

   Lainaa

  59. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Kommunismihan on sinänsä ihan hyvä idea, mutta se kaatuu ihmisten ahneuteen.

   Lainaa

  60. Tulos: +5 (9 ääntä)
   ensin luulin, että seuraa filosofista pohdiskelua, mutta seurasikin vain tyhmyyttä

   Lainaa

  61. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Maya: . Katja on tyhmä, mutta pärjää normaalissa elämässä, koska tyhmiä suositaan. Kaikkeen laitetaan varoituksia ja neuvoja, jotta Katjan kaltaiset ihmiset eivät tukehtuisi muovipusseihin.
   Ei tyhmiä suosita. Tyhmiä autetaan. Niin kuin oikein onkin, heikompaa nimittäin pitää auttaa.

   Lainaa

  62. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Täällä on muutkin miettinyt samankaltaista kuin mitä itsekkin aloin pohtimaan.. Rahan avulla jokainen saa mitä haluaa. Jos sinulla olisi esim puhelin jonka haluaisin. Minulla olisi vaikka kello, mutta et halua sitä vaihdossa vaan vaikka kengät. Tässä olisi heti jo ongelma. 5 aikaan yöstä en ala enempää tätä pohtimaan, mutta tuossa rahatta elämisessä voisi olla oikeasti ihan hyvä pointtikin :))

   Lainaa

  63. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Pointti: Kyllä Katjalla periaatteessa on tuossa ihan järkevä pointti, mutta ei oikein ole osanut pukea sitä sanoiksi. Kyllä minuakin ärsyttää usein kun kaikki on niin kallista ja raha on ainut millä on enää nykyään merkitystä. Ihminen selvisi hengissä ihan hyvin aika monta vuotta ennenkun rahaa alettiin käyttää ja ihminen on ainut eläin jonka elämä on täysin riippuvaista rahasta. Rahaa myös käytetään kurjuuden lisäämiseen. Ihmiset potkitaan ulos työpaikoistaan, koska on taloudellisesti kannattavampaa korvata ihmiset koneilla tai ukoistaa tuotanto jonnekin missä on halvempaa eli missä voi rauhassa polkea ihmisoikeuksia ja teettää pitkiä päiviä raskasta työtä käytännössä ilman palkkaa. Raha on ihan hyödyllinen vaihdonväline, mutta teollisuus ja rahan ihannointi on mennyt aivan liian pitkälle eikä ihmisten ja luonnon hyvinvointi kiinnosta enää juuri ketään. Ihmisten pitäisi ottaa muista eläimistä vähän mallia ja alkaa elää enemmän luonnon ehdoilla ja palvoa vähemmän materialistista vaurautta. Palveluiden vaihto voisi olla paljon ekologisempaa ja muutenkin kannattavampaa. Ihmiset olisivat toisilleen ystävällisempiä eikä köyhyyttä olisi koska kaikilla on jotain mitä voi antaa.
   No sitten kasvatat ruokasi itse ja teet muutenkin kaiken ite. Ei kai siinä mitään.

   Lainaa

  64. Tulos: +4 (6 ääntä)
   "Kyllä minun pitäisi saada mennä kaupasta ottamaan ilmaiseksi mitä haluan, mutta en minä aio ilmaiseksi pellolle mennä töitä tekemään."

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: raha, kauppa, ilmainen, leipä, vilja, pelto, yhteiskunta, työ, palkka