Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Moni kakku päältä ruma

Näillä resepteillä pilaat parhaatkin juhlat.
Moni kakku päältä ruma

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 36 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +81 (459 ääntä)
      En ymmärrä missä vaiheessa huonosta leipomis-/ruuanlaittotaidosta on tullut sen verran elvisteltävä asia, että sen kehtaa jakaa sosiaaliseen mediaan..

      Lainaa

    2. Kukapa muu ku... 27.8.2013 5:44
      Tulos: 0 (204 ääntä)
      Suvi sukua Mr. Ällölle?

      Lainaa

    3. Tulos: +93 (197 ääntä)
      trits: En ymmärrä missä vaiheessa huonosta leipomis-/ruuanlaittotaidosta on tullut sen verran elvisteltävä asia, että sen kehtaa jakaa sosiaaliseen mediaan..
      Tässä pitää tietää huomionhaku.

      Lainaa

    4. Seppo Saviniemi 27.8.2013 8:49
      Tulos: +101 (145 ääntä)
      Kikan kakku joutunut bukkaken uhriksi.

      Lainaa

    5. Tulos: +190 (226 ääntä)
      Itsekään en ole mikään huippuleipuri, mutta kun seuraa niitä ohjeita, niin ei noin vaan voi käydä. Itselle ei ainakaan koskaan ole käynyt. Eikö ihmiset vain osaa enää edes ohjeita noudattaa?

      Lainaa

    6. Tulos: +41 (65 ääntä)
      Noi liivatelehtipalaset on oikeesti aika ällöttäviä... :/

      Lainaa

    7. Tulos: +83 (111 ääntä)
      Miten liivatelehdet voi jäädä palasiks? :O Nehän liukenee tosi hyvin kuumaan nesteeseen

      Lainaa

    8. Tulos: +112 (114 ääntä)
      Porkkanakakussa näyttää vaan siltä että on laitettu kuorrute liian kuumalle kakulle, ehkäpä. Minä en kyllä toisaalta ihmettele ollenkaan ettei niitä ohjeita osata noudattaa, kun lukee noita toisia ruokamokia, joissa ihmetellään että kuka muka tietää mikä on valkosipulin kynsi ja lihaliemikuutio, tai pitääkö kananmunat keittää kuorineen vai ei...

      Lainaa

    9. Tulos: +26 (28 ääntä)
      Kaisa: Miten liivatelehdet voi jäädä palasiks? :O Nehän liukenee tosi hyvin kuumaan nesteeseen
      Ainakin itse olen joskus onnistunut saamaan liivatteet palasiksi laittamalla kylmiä marjoja seokseen - liivate paakkuuntuu heti. Ja kyllä niitä paakkuja saa, jos ei sulata kunnolla... Silti, jos leipoo jotakin, niin kannattaisiko se tehdä kunnolla?

      Lainaa

    10. Tulos: -24 (40 ääntä)
      platform: Tässä pitää tietää huomionhaku.
      Joo, hihihi, mä en niinq osaa, otampa kuvan ja laitampa facee. Hihihi.

      Lainaa

    11. Tulos: +27 (29 ääntä)
      Kaisa: Miten liivatelehdet voi jäädä palasiks? :O Nehän liukenee tosi hyvin kuumaan nesteeseen
      Jos ei liuota eka tarpeeks kauaa kylmässä vedessä ennen kuumaan veteen sulattamista, niin liivate jää sellaseks kökköseks limaks tai liisteriks, melkeimpä saman tuntusta suussa, kuin lihassa jänteet tai nahkan palaset. Tai vaihtoestosesti jos kuuma vesi ei oo tarpeeks kuumaa, niin liivate ei sula sinne kunnolla :) siten.

      Lainaa

    12. Tulos: +21 (25 ääntä)
      Minnapa: Itsekään en ole mikään huippuleipuri, mutta kun seuraa niitä ohjeita, niin ei noin vaan voi käydä. Itselle ei ainakaan koskaan ole käynyt. Eikö ihmiset vain osaa enää edes ohjeita noudattaa?
      Kaikki ei tee aina ruokaa ohjeiden kanssa. Tai jos vaikka aloittaa tekemään jotain kakkua ja huomaa jonkun ainesosan puuttuvan ja joutuu improvisoimaan niin tuollaisiakin hirvityksiä voi saada sillon tällöin :D Ei kyllä silti tulisi itselle heti ensimmäiseksi mieleen laittaa niistä kuvia fb:hen.

      Lainaa

    13. Tulos: +2 (22 ääntä)
      Ei voi olla noin vaikeeta, ei oikeesti voi.

      Lainaa

    14. Tulos: +24 (30 ääntä)
      Ja minä kun tunsin itseni epäonnistuneeksi yksilöksi, kun kakkupohja ei leivinjauheesta huolimatta kohonnut. Parempi kai lättänä "kengänpohja", kuin nuo mutanttileivokset.

      Lainaa

    15. Tulos: -12 (22 ääntä)
      ihan hyviihä noi on ?

      Lainaa

    16. Tulos: +84 (86 ääntä)
      En näe omista mokistaan omalla FB-sivullaan kertomista aina huomion hakemisena. Kyllä virheistään saa kertoa ja varsinkin, jos niille voi surutta nauraa, vähän itseironiaa. En kyllä silti tajua, kuinka itse en koskaan saa aikaan naurettavaa FB-matskua, vaikken mestarileipuri olekaan...

      Lainaa

    17. Tulos: +101 (103 ääntä)
      Miksi ei saisi omasta mielestään hauskaa juttua jakaa kavereiden kesken sosiaalisessa mediassa? Täällä kaikki tuomitaan huomiohuoraukseksi oli kyse kakasta tai kakusta. Välillä mietin että mitähän te itse mahdatte postailla?

      Lainaa

    18. Tulos: +55 (57 ääntä)
      panda: Miksi ei saisi omasta mielestään hauskaa juttua jakaa kavereiden kesken sosiaalisessa mediassa? Täällä kaikki tuomitaan huomiohuoraukseksi oli kyse kakasta tai kakusta. Välillä mietin että mitähän te itse mahdatte postailla?
      Nää kommentoijat on varmaan nääs niitä, jotka piilottaa kaikki mahdolliset todisteet tämmötteistä ettei vaan näytetä vahingossakaan tyhmältä.

      Lainaa

    19. Tulos: +4 (8 ääntä)
      mitenköhän toi katarina on tehny ton juustokakkunsa jos siä on ne liivatteet palasina??

      Lainaa

    20. Yli öpisto horhö 27.8.2013 16:57
      Tulos: +51 (51 ääntä)
      trits: En ymmärrä missä vaiheessa huonosta leipomis-/ruuanlaittotaidosta on tullut sen verran elvisteltävä asia, että sen kehtaa jakaa sosiaaliseen mediaan..
      Pitäähän sitä nyt olla huumorintajua sen verran että siitä uskaltaa ihmisille kertoa ohimennen. Voin ihan hyvin kuvitella että itsekin jakaisin tällaisen kokemuksen, kun laitan ehkä yhden päivityksen kuukaudessa, jos sattuu jtn hauskaa tai muuta sellaista.

      Lainaa

    21. Ravintolakokki pätee vol. 100 27.8.2013 19:47
      Tulos: +6 (30 ääntä)
      "Liivatteet oli siel seas palasina" Etkai sä kaima kulta (katariina) heittäny niit liivatteita kokonaisina sinne?!?!? Ne kuuluu liuottaa :') Katariinat on ihanan yksin kertainen rotu :') terv- Ravintolakokki Katariina joka heittää desin leivinjauhetta mustikkapiirakka pohjaan kun piti olla teelusikallinen <3

      Lainaa

    22. Tulos: +43 (43 ääntä)
      trits: En ymmärrä missä vaiheessa huonosta leipomis-/ruuanlaittotaidosta on tullut sen verran elvisteltävä asia, että sen kehtaa jakaa sosiaaliseen mediaan..
      Veikkaan ettei kaikkien tarkoituskaan ole jokaisessa päivityksessään ihan puhdas leuhkiminen kaikella mitä ikinä tekee ja mitä tapahtuu.

      Lainaa

    23. Tulos: +4 (10 ääntä)
      Kaisa: Miten liivatelehdet voi jäädä palasiks? :O Nehän liukenee tosi hyvin kuumaan nesteeseen
      Veikkaanpa, että niitä ei ole liuotettu tuossa kuvassa niinku olis oikeesti tarkotus :D Minä en ole mestarileipuri, mut osaan kyllä vähä paremmin kun noi ;D

      Lainaa

    24. Tulos: -4 (6 ääntä)
      Kukapa muu ku…: Suvi sukua Mr. Ällölle?
      Niin? Suviko yhtä ällöttävä?

      Lainaa

    25. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Ainakin tosi monissa resepteissä ohjeistetaan liivatteenkäyttö huonosti. Käsketään liuottaa pikkutilkkaan kuumaa nestettä sellainen määrä liivatetta mikä ei mitenkään realistisesti siihen liukene. Sitten kun sellaisen litkun pistää muuhun seokseen se jäähtyy hetkessä klimpeiksi. Kokemusta on :D Nykyään liuotan/sulatan liivatteet kattilassa. Se toimii ja säästää hermoja.

      Lainaa

    26. Tulos: +35 (37 ääntä)
      Leipominen on kemiaa, suurin osa on näyttänyt sekoittaneen sen ruoanlaittoon. Ekassa ongelmana saattaisi olla siinä, että munavaahto on vatkattu liian nopeasti, jolloin siitä on tullut kova ja joustamaton. Tai sitä on "vaivattu" jauhot lisätessä. Kuivat aineet pitäisi saada sekoitettua juuri ja juuri sekaan. Porkkanakakussa on oletettavasti tuorejuustokuorrute ja se on laitettu liian kuumalle kakulle tai sitten tuorejuustoon on laitettu liikaa tomusokeria. Sopivamäärä saa sen levittymään, liian suuri määrä muuttaa sen melkein nesteeksi. Kolmannessa on joko lipsahtanut liikaa leivinjauhetta, liian pieni vuoka tai vikana on kiertoilmauuni. Viimeisessä ongelmana on se, että on tehty löllöä liivatekakkua eikä uunissa kypsennettyä juustokakkua (aaaah, miten hyviä ne on). Liivate pitää aina liottaa kylmässä nesteessä, sitten sulattaa kuumaan nesteeseen ja sitten massan sekaan. Ja antaa hyytyä vaadittu aika. Ei se, että noissa epäonnistuu ole mun mielestä "vittu ku noi on niin käsiä ja huonoja ja noloja" -kommenttien arvoista. Ehkä niitä voi postata naamakirjaan kun oma moka huvittaa ja joku ehkä osaa neuvoa missä oli ongelma. Mä näkisin ton ennemmin kykynä nauraa itselleen kuin osaamattomuudella rehvastelulla. Sattuu noita paremmille ja osaavillekin. Toki sellainen mestarileipuri saa ilmoittautua, joka ei ole koskaan mokannut. Itse tein ihanaa suklaamoussekakkua, jossa hyydyttäjänä toimi pehmeä tofu ja mousseen tuli kaurakermaa (toimii kananmuna-allergikoille). Ekalla kerralla onnistui täydellisesti, tokalla kerralla joutui soveltamaan pienen paikkakunnan aineksista (yön yli valutettua tofujogurttia, pitäisi toimia korvaajana ja kaurakerman sijaan piti käyttää tavallista kermaa) ja kakusta tosi täyttä mössöä, joka oli tavallisen kerman takia oksettavan raskas, rasvainen ja äklömakea. Se piti nauttia jälkiruokakipoista. Kauhea avautuminen, mutta jotenkin ärsytti ihmisten "mä ainakin oon parempi" -kommentit.

      Lainaa

    27. Tulos: +4 (8 ääntä)
      ite tykkään tehä aina silloin tällöin muffinseja. ekalla kerralla ne onnistu täydellisesti. tokalla kerralla laitoin kuuman voin jossain väärässä kohassa ja ne ei kohonnu ollenkaa, ja maistukin vaan joltain mömmöltä. tein uuden satsin, ja taas onnistu täydellisesti. vaikka ois kaikki oikeet ainekset, voi se silti mennä piloille ku laittaa vaa väärässä järjestyksessä. ja joskus tein puolukkapuuroo tai jotain johon tuli 4 ruokalusikallista jauhoja, laitoinpa 4 desia. tais olla joku ymmärrysvirhe.

      Lainaa

    28. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Ite ensimmäisel kerralla ku leivoin liivatteiden kanssa niin en tietysti ohjeita lukenu. Pussissa luki liivatelehtiä ja ohjeessa luki että laita ne sekaan. No kovina levyinä ne sinne kattilaan tuli laitettua ja ne suli sellaseks hyvin kovaks kiinteeks kököks haarukan ympäril :D Sen jälkeen ku ohjeet luki että liuota niitä ensin ja sekoita pieneen määrään kiehuvaan vettä ja vasta sitten lisää niin joka kerta on onnistunu. Teen yleensä mukiin sellasen puol dl kiehuvaa vettä ja sekotan haarukal. Siin on hyvä huomioida myös se että se alkaa jäähtyy ja jähmettyy jo siin heti kun sen iskee johki kylmään taikinaan tai vastaavaan ni ei saa turhaa aikailla.

      Lainaa

    29. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Itsehän olen onnistunut saamaan liivateklimppejä hyydytetyn kakun joukkoon, kun ensimmäistä kertaa moista kakkua kokeilin tehdä. Liotin kyllä kylmässä vedessä ja sulatin lehdet kuumaan veteen mutta virhe tapahtui siinä, kun hulautin koko liivatenestehässäkän muun seoksen joukkoon ja aloin vasta sitten sekoittaa. Kerrasta oppineena osaan kyllä nykyään laittaa liivatteen "taikinan" joukkoon ohuena nauhana ja about raivokkaasti sekoittaen! Tätä kun vain ei noin tarkasti tainnut ensimmäistä kertaa käyttämässäni ohjeessa lukea, että olisin niin tajunnut tehdä. (:

      Lainaa

    30. Tulos: +22 (24 ääntä)
      Oikeassa olette koala ja raah ja ketänyt onkaan: Ei FB ole mikään oman erinomaisuutensa toitottamisen tuutti. Jos mokaa niin että lopputulos on hassu, niin on vain sosiaalinen palvelus pistää se jakoon jotta muutkin saavat nauraa. Omille viattomille sähläämisilleen nauraminen on vähiten ilkeää huumoria? Se on mielestäni myöskin terapeuttista: jos arvelee olevansa jossain aika hyvä, niin oikein kunnon epäonnistumiseen (joita sattuu aina kaikessa ja kaikille paitsi jumalolennoille, joten jos olet sellainen niin ei sitten mit) voi reagoida joko häpeällä ja ahdistuksella -tai nauramalla. Huomiohuorauksen konseptia käytetään aika räikeästi väärin -on sekapäistä soittaa lehdistölle tehtyään huonon kakun, mutta oletus siitä että ihmisen äitiä ja bestistä (jotka kuitenkin ovat ainoat jotka lukevat joka postin) kakku kiinnostaa ei ole erityisen röyhkeä...

      Lainaa

    31. tunarikokki 28.8.2013 19:20
      Tulos: +12 (14 ääntä)
      panda: Miksi ei saisi omasta mielestään hauskaa juttua jakaa kavereiden kesken sosiaalisessa mediassa? Täällä kaikki tuomitaan huomiohuoraukseksi oli kyse kakasta tai kakusta. Välillä mietin että mitähän te itse mahdatte postailla?
      Nämä postailee kaikki kätevänä emäntänä suoritetut talousaskareet, ahkeruutta, taitoa ja lahjakkuutta korostellen. Tyyliin. Haravoin puutarhan, sienestin 40 litraa tatteja ja leivoin 3litran leipätaikinan. Enää pullat, leikkokakut ja karjalanpiirakat. Sitten istahdan hetkeksi. Ja tietysti kuva pitopöydästä. Eihän huumoria saa olla faces ;)

      Lainaa

    32. Tulos: -7 (9 ääntä)
      zibadizup: Ja minä kun tunsin itseni epäonnistuneeksi yksilöksi, kun kakkupohja ei leivinjauheesta huolimatta kohonnut. Parempi kai lättänä “kengänpohja”, kuin nuo mutanttileivokset.
      Eihän siihen edes tarvi leivinjauhetta?! Kun vaahottaa kananmunan ja sokerin kunnolla.. :)

      Lainaa

    33. NatriumKloridi 30.8.2013 13:33
      Tulos: +11 (13 ääntä)
      oscar: Nää kommentoijat on varmaan nääs niitä, jotka piilottaa kaikki mahdolliset todisteet tämmötteistä ettei vaan näytetä vahingossakaan tyhmältä.
      ...ja paljastavat sitten kommenttikentissä typeryytensä. Miksi tämä ei toimi verkkopankkitunnuksilla ja omilla nimillä, haloo? Miksi pitää piilottaa nämä hengen helmet nimimerkin taa? Tein jouluna lapselleni synttärikakun, meinasi henki lähteä kun pursottelin suklaamokkakräämiä. Suklaa oli paakkuina, joka tukki tyllan ja prutkahteli eri suuntiin lähtevinä mustekalanlonkeroina ulos. Mitään niin kamalaa en ole ikinä nähnyt edes tällä palstalla. Toki tuo juttu oli hauska vain itsestäni ja perheestä, tuskin olisi teitä hykerryttänyt. Minulta meni jalat alta nauramisesta ja melkein tuli pissat housuun, vaikka onkin hyvin treenatut lihakset.

      Lainaa

    34. Tulos: -5 (7 ääntä)
      Seppo Saviniemi: Kikan kakku joutunut bukkaken uhriksi.
      le wild bukkake appeared. It was super effective!

      Lainaa

    35. Tulos: -14 (14 ääntä)
      Huomaa, että 1) kotitalous pitäisi ottaa paljon nykyistä aiemmin koulujen oppiaineeksi. 2) kotitaloustunnilla tarvittaisiin fyysistä kuritusta tehostamaan opetuksen perillemenoa.

      Lainaa

    36. Tulos: +3 (3 ääntä)
      aamu: Joo, hihihi, mä en niinq osaa, otampa kuvan ja laitampa facee. Hihihi.
      Jos kaikenlainen omalle toiminnalle nauraminen on mielestäsi huomionhakuisuutta, niin sääliksi käy sinulle. Itseironia on sitäpaitsi parasta mahdollista huumoria: Sillä ei ainakaan voi loukata ketään ja muiden kanssa yhdessä nauraminen jollekkin kommellukselle on mukavaa. Täytyykö kaikki kääntä noin negatiiviseksi, jopa tällaisella huumorisivustolla?

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kakku, kuva, juustokakku, porkkanakakku