Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Siivoussota

Lapset tekevät mitä tahansa luistaakseen kotitöistä, mutta äitiä ei kannata aliarvioida.
Taustatietoja: Neea on 4-vuotias. Moi kaikille! Lukijamme ovat parhaita. Kiitos, kun käyt täällä! T: FMteam

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 49 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +316 (434 ääntä)
      Lapset <3 Muistan kun Tädin lapset joita aina välillä olen hoitamassa eivät koskaan halunneet syödä, paitsi hilloa, ja ei siinä melkeen mikään auttanut, väkisin melkeen joutu ruokaa antamaan. Mutta sitten tajusin että tarvin vain jonkun "kiristys" välineen, joten seuraavana yönä kannoin keinun, kaikki lelut ja muut hauskat välineet piiloon navettaan, ja aamulla vielä sanoin tytölle ettei tänään ratsasteta jos ei ole oikeen kiltisti. Alko muuten ruoka maistumaan eikä enää maha ollut kipeä tai ruoka pahaa :) PS. Ruoka kyllä saattoi olla pahaa, ku en suolaa uskaltanut käyttää paljon kun lapset ovat nii herkkiä sen suhteen :)

      Lainaa

    2. Tulos: +292 (308 ääntä)
      ihana! :D

      Lainaa

    3. Tulos: -562 (684 ääntä)
      Vapaa kasvatus = menetetty tapaus.

      Lainaa

    4. Tulos: +680 (714 ääntä)
      Miten vapaa kasvatus liittyy tähän..? :o

      Lainaa

    5. Tulos: +717 (731 ääntä)
      Ikivarmat lasten kasvatuskeinot: lahjonta, uhkailu ja kiristys.

      Lainaa

    6. Tulos: +344 (364 ääntä)
      On se hienoo miten ihan pienet lapset ei ikinä älyä että aikuiset kyllä tajuaa niiden huijaukset :D

      Lainaa

    7. Tulos: +344 (350 ääntä)
      Eihän tuo mitään vapaakasvatusta ole. :) Lapsi tietää itsekin puhuvansa höpöjä, joten aikuinen voi tällaisissa tilanteissa käyttää aika paljon mielikuvitustaan. Jos lapsi on kierolla päällä, ei käskyttäminen auta, koska keksii aina uusia syitä, miksi ei voi tehdä jotain. Kätevämpää on siis alkaa pelata itsekin samaa peliä.

      Lainaa

    8. Tulos: -486 (542 ääntä)
      jakki: Miten vapaa kasvatus liittyy tähän..?
      Siten, ettei tuollaiseen temppuiluun pitäisi vanhemman mennä mukaan. Kyllä meille olisi sanottu että "sä siivoat tai sä itket ja siivoat".

      Lainaa

    9. Tulos: -208 (220 ääntä)
      huoh. siis Ei pitäisi. hehee jee, kirjoitusvirhe!

      Lainaa

    10. Tulos: +428 (446 ääntä)
      karamelli: Siten, ettei tuollaiseen temppuiluun pitäisi vanhemman mennä mukaan. Kyllä meille olisi sanottu että “sä siivoat tai sä itket ja siivoat”.
      Jolloin lapsista kasvaa vanhemmilleen katkeria vapaakasvattajia...

      Lainaa

    11. Tulos: +181 (185 ääntä)
      No jos tässä olis kyseessä ollut vapaa kasvatus,olisikohan joutunut lapsi siivoamaan huoneensa? :D Meidän lapset yleensä vetoavat siihen,"ettei ole vielä sotkuista".Joka siis tarkoittaa,että ovelta on käytävä sänkyyn ja puuhapöydän ääreen.

      Lainaa

    12. Tulos: -32 (120 ääntä)
      Joo sopii yrittää! Te lapsettomat luulette että lapsi pitää syntyessään ohjeistaa 168-lukuisella käytöskirjalla eikä yhtään lipsahdusta saa koskaan tulla tai lapsi on tuleva rikollinen ja murhaaja ja äiti moraaliton horo joka antaa kaikille viinaryypystä ja lapsen isä, kunniallinen kaveri, pisti viisi muuta naista paksuksi ja joutui linnaan.

      Lainaa

    13. Tulos: +426 (436 ääntä)
      karamelli: Siten, ettei tuollaiseen temppuiluun pitäisi vanhemman mennä mukaan. Kyllä meille olisi sanottu että “sä siivoat tai sä itket ja siivoat”.
      Miksi ihmeessä pitäisi asia hoitaa uhkailulla, kun vähän enemmän oveluutta käyttämällä äiti sai tilanteen ratkeamaan oman mielensä mukaan?

      Lainaa

    14. Tulos: +158 (162 ääntä)
      karamelli: Siten, ettei tuollaiseen temppuiluun pitäisi vanhemman mennä mukaan. Kyllä meille olisi sanottu että “sä siivoat tai sä itket ja siivoat”.
      Niin, teillä oltiin vasta "uhkailussa", kun Emma päätti käyttää varmempaa keinoa, "kiristystä". Tuo uhkailu on parempi jollekkin 10-vuotiaalle, ei taida kiristys enää auttaa hirveesti siinä iässä. Tai no ehkä joo, "et saa pelata tietokoneella". ..

      Lainaa

    15. Tulos: +264 (272 ääntä)
      Jos tässä tapauksessa olisi käytetty vapaata kasvatusta, olisi Emma ollut sitä mieltä, ettei hänen pikku prinsessansa tarvitse siivota, jos hän ei kerran HALUA. Ei saa pakottaa mihinkään... -.-

      Lainaa

    16. Tulos: -46 (104 ääntä)
      Eläinsuojeluilmoitus!! tussista voi saada verenmyrkytyksen

      Lainaa

    17. Lapsena sitä piirreltiin kädet täyteen... 16.7.2013 13:22
      Tulos: -42 (154 ääntä)
      oemp: Eläinsuojeluilmoitus!!tussista voi saada verenmyrkytyksen
      1. Ihminen ei ole eläin. 2. Lapsi itse piirsi tussilla ensin ihoonsa. 3. Se saattoi olla myrkytöntä kuten usein nykyään. 4. Ite vuosien kokemuksella voin kertoa että aikalailla sun pitäis joko piirtää aukinaiseen haavaan tai peittää koko kehos sillä tussilla että jotain kävis. 5. Melkein kaikki on joskus piirrelly ihoonsa. Varmaan aikuisetkin. Itsellä tuppaa muisti pätkimään, niin kirjoitan kämmeneen jos on joku tärkeä tehtävä jota ei saa unohtaa. Koska saatan unohtaa muistikirjan kotiin, tai unohtaa katsoa sitä. PS: Huutomerkkien määrästä päätellen sanoisin että olit sarkastinen, mutta joku tänne kuitenkin tulee valittamaan tussien myrkyistä. Mutta oon sen verran väsyny että sarkasmitutkain ei oikeen toimi.

      Lainaa

    18. Lapseton aikuinen 16.7.2013 14:18
      Tulos: +93 (93 ääntä)
      Hahahah.. :D ovelaa! Hyviä vihjeitä antoi ystävät.. Näköjään täytyy olla tosi ovela lasten kanssa.. :D Aploodit äipälle!

      Lainaa

    19. bilsa haltuun 16.7.2013 15:10
      Tulos: +125 (191 ääntä)
      Lapsena sitä piirreltiin kädet täyteen…: 1. Ihminen ei ole eläin. 2. Lapsi itse piirsi tussilla ensin ihoonsa. 3. Se saattoi olla myrkytöntä kuten usein nykyään. 4. Ite vuosien kokemuksella voin kertoa että aikalailla sun pitäis joko piirtää aukinaiseen haavaan tai peittää koko kehos sillä tussilla että jotain kävis. 5. Melkein kaikki on joskus piirrelly ihoonsa. Varmaan aikuisetkin. Itsellä tuppaa muisti pätkimään, niin kirjoitan kämmeneen jos on joku tärkeä tehtävä jota ei saa unohtaa. Koska saatan unohtaa muistikirjan kotiin, tai unohtaa katsoa sitä. PS: Huutomerkkien määrästä päätellen sanoisin että olit sarkastinen, mutta joku tänne kuitenkin tulee valittamaan tussien myrkyistä. Mutta oon sen verran väsyny että sarkasmitutkain ei oikeen toimi.
      Jos ihminen ei ole eläin, niin mikä sitten? Kasvi? Sieni?

      Lainaa

    20. Emma täälä hei! 16.7.2013 15:15
      Tulos: +227 (229 ääntä)
      Eli siis Neean äiti. Huvittaa tuo vapaakasvatus-kommentti, kun todellisuudessa vain kasvatan lapseni Suomen lakeja noudattaen, en tyylillä "siivoot, tai itket ja siivoot", josta ainut mielikuva jonka itse saan, on fyysinen rangaistus. Toki itkuhan tuossaki olis tullu jos se kauan odotettu Linnanmäki reissu olis jääny välii.. Mutta Lapsi toimi niinku toivoin, siistiä tuli! Ja siivous suoritettiin hyvällä tuulella jotta siivoaminen muistettaisiin aikuisenaki pakollisena, mutta ihan mukavana puuhana jonka jälkeen saa itsensä palkita.

      Lainaa

    21. Tulos: +3 (95 ääntä)
      bilsa haltuun: Jos ihminen ei ole eläin, niin mikä sitten? Kasvi? Sieni?
      Opettele lukemaan. Vastaus oli tarkoitettu kommentoijalle jonka ensimmäinen sana oli "Eläinsuojeluilmoitus". Ihmisistä ei tehdä eläinsuojeluilmoituksia, joten tuossa tapauksessa kommentti "ihminen ei ole eläin" sopii kuin nyrkki silmään.

      Lainaa

    22. Tulos: -52 (104 ääntä)
      Oma äiti kerto joskus että olin itkeny eteisen lattialla että "ei mee kengät jalkaan yhyy" ni äiti oli sitten huutanu olohuoneesta et "tuu tänne ! Hakkaan sulta kirveellä kantapäät irti, tulee muuten sellaset liuskat että menee kengät aina jalkaan!" Ja ikinä ei olla sen jälkeen itketty ettei menis :)

      Lainaa

    23. Tulos: -29 (65 ääntä)
      tantta: Opettele lukemaan. Vastaus oli tarkoitettu kommentoijalle jonka ensimmäinen sana oli “Eläinsuojeluilmoitus”. Ihmisistä ei tehdä eläinsuojeluilmoituksia, joten tuossa tapauksessa kommentti “ihminen ei ole eläin” sopii kuin nyrkki silmään.
      Oh, my. Oh my. Mää toivon et en enää kuule susta.

      Lainaa

    24. Tulos: +101 (101 ääntä)
      Eihän tässä kyseessä ollut mikään uhkailu. Tuohan oli ovela tapa opettaa lapsi siihen että asioita pitää tehdä saavuttaakseen jotain. Jos tämä Emma antaisi tälläisten asioiden vain olla, niin pidemmän päälle tästä lapsesta voisi kasvaa sellainen tapaus joka yrittää livistää kaikesta myöhemminkin (kuten esittävää sairasta jotta saisi töistä vapaata auringossa makoiluun).

      Lainaa

    25. Tulos: +105 (105 ääntä)
      komplex: Miksi ihmeessä pitäisi asia hoitaa uhkailulla, kun vähän enemmän oveluutta käyttämällä äiti sai tilanteen ratkeamaan oman mielensä mukaan?
      Jep. Sitäpaitsi tuo "itket ja teet" on ääkiä aika kulunu juttu, eikä se johda mihinkään muuhun kuin "enkä" "entä jos en". Äärimmäisen hyvin toimi tuo, kun käytti oveluutta eikä uhkailua,

      Lainaa

    26. Tulos: +107 (107 ääntä)
      karamelli: Siten, ettei tuollaiseen temppuiluun pitäisi vanhemman mennä mukaan. Kyllä meille olisi sanottu että “sä siivoat tai sä itket ja siivoat”.
      Autoritäärinen kasvatus on kivikautinen kasvatusmenetelmä. Nykyään suositaan ohjaavaa kasvatusta niin kuin tässä feissarimokassa puolet olikin. Eli jos kerran olet sairas niin sitten ei kyllä voi siivota, mutta ei kyllä tehdä mitään muutakaan. Ohjaavassa kasvatuksessa lapselle selitetään mikä tilanne on ja mitkä siitä on seurakset. Ei pakoteta vaan annetaan lapsen itse funtsia ja löytää oikea ratkaisu. Silloin lapsi voi oppia joskus ajattelemaan itse omilla aivoillaan. Missä vaiheessa opitaan yhtään mitään jos vanhemmat vain käskyttävät mitä pitää tehdä? Lisää eri kasvatusmetodeista voipi lukea vaikka täältä -> http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tietokulma/vanhemmuus_ja_kasvatus/kasvatuksen_tapoja/kasvatustavat/ Kuulostaako tosiaan tuo aikuislähtöinen kasvatustapa oikeasti siltä, mitä haluat toteuttaa? Ehkä tosiaan syy on siinä, että sinut on kasvatettu sillä tavalla etkä ehkä osaa ajatella tekojen seurauksia kun ei sinua ole koskaan ohjattu tekemään niin.

      Lainaa

    27. Tulos: +11 (19 ääntä)
      no awwws :'3

      Lainaa

    28. Tulos: +54 (58 ääntä)
      Voin kuvitella miltä tosta lapsesta tuntuu, kun se vuosien päästä tajuaa, että kusetus meni pieleen ja häntä itteään viilattiin linssiin ;DD

      Lainaa

    29. Tulos: +21 (23 ääntä)
      Hehe :D Ei tainnut mennä homma suunnitelmien mukaan lapsen mielestä. Tämä moka talteen että tämä lapsi pääsee lukemaan sen myöhemmällä iällä ;)

      Lainaa

    30. TurkkaHuttusuo 17.7.2013 9:48
      Tulos: -85 (91 ääntä)
      Lainaaa: Lapset ♥ Muistan kun Tädin lapset joita aina välillä olen hoitamassa eivät koskaan halunneet syödä, paitsi hilloa, ja ei siinä melkeen mikään auttanut, väkisin melkeen joutu ruokaa antamaan. Mutta sitten tajusin että tarvin vain jonkun "kiristys" välineen, joten seuraavana yönä kannoin keinun, kaikki lelut ja muut hauskat välineet piiloon navettaan, ja aamulla vielä sanoin tytölle ettei tänään ratsasteta jos ei ole oikeen kiltisti. Alko muuten ruoka maistumaan eikä enää maha ollut kipeä tai ruoka pahaa PS. Ruoka kyllä saattoi olla pahaa, ku en suolaa uskaltanut käyttää paljon kun lapset ovat nii herkkiä sen suhteen
      Ei millään pahalla.. Mutta ei kiinnosta :)

      Lainaa

    31. Tulos: +78 (78 ääntä)
      Minusta emma hoiti homman hienosti. Itse muistan omasta lapsuudesta, että vaikka äiti olikin se ns, paras äiti maailmassa mutta ei se kyllä koskaan tilannetta näin hyvin osannut hoitaa. Emma osasi hoitaa asian leikkimielisesti niin, että sai lapsen siivoamaan hyvillä mielin ja niin, että kaikilla on hyvä olla. Meillä vaan sanottii jykevästi, että joko siivoat tai sitten et saa sitä tai tätä ja yleensä se oli enemmän huutamista. Voin vannoa, että jos jonkun mielestä suora kiristys, rankaiseminen ja huutaminen toimii lapseen joka ei vielä niin paljon ymmärrä mistään mitään niin ei toimi. Parempi on oppia ja opettaa hoitamaan asiat viisaasti ja rauhallisesti.

      Lainaa

    32. Tulos: -123 (127 ääntä)
      Käsittämätöntä. Penska siivomaan ja pää kiinni. En mäkään keksi ns. "syitä". Tossa sen näkee, kuinka avuttomia nykyvanhemmat on!

      Lainaa

    33. Tulos: -81 (91 ääntä)
      Olisin sanonu, että lopetas ny toi pelleily ja ala siivota.

      Lainaa

    34. Tulos: +50 (52 ääntä)
      ^ no voi elämä.

      Lainaa

    35. Tulos: +44 (48 ääntä)
      Olisin toivonut itse samanlaista kasvatusta :P Nyt kun miettii, niin taidan olla saanut vapaan kasvatuksen. (Esim. minulle ei ole koskaan opetettu "kiitos" ja "anteeksi" -sanoja, joka kertonee jo paljon.) Ihmekkös olenkin pohjasakkaa ja saamaton sossupummi. Kasvattakaa lapsianne niin, että saatte olla heistä ylpeitä vielä joskus :)

      Lainaa

    36. Tulos: +43 (43 ääntä)
      Hirvee riita täällä taas voi luoja! Mulle ainakin tuli tästä hyvä mieli jotenkin ja en nää tässä mitään valittamisen aihetta. Hyvä äiti emma <3

      Lainaa

    37. Tulos: +32 (32 ääntä)
      Ennenkaikkea tuosta varmasti jäi kummallekkin ihan hyvä mieli

      Lainaa

    38. Tulos: +67 (67 ääntä)
      6x äiti: Käsittämätöntä.Penska siivomaan ja pää kiinni.En mäkään keksi ns. “syitä”.Tossa sen näkee, kuinka avuttomia nykyvanhemmat on!
      Millä tavalla tuossa oli avuttomuutta? Jos olisi ollut avuton, lapsi ei olisi siivonnut huonettaan mitenkään. Äiti käytti oveluutta hyväkseen, koska lapsi selkeästi valehteli, jotta ei tarvitsi siivota. Käyttää samaa peliä hyväksi ja lopputulos oli kaikkia osapuolia miellyttävä. Huone tuli siivotuksi ja lapsella hyvä mieli, kun pääsee linnanmäelle ja uimaankin kesän aikana :)

      Lainaa

    39. Tulos: +1 (25 ääntä)
      Lainaaa: Muistan kun Tädin lapset
      Urpo. Ne ovat serkkujasi.

      Lainaa

    40. Tulos: +29 (29 ääntä)
      Lasten kanssa saa kyllä välillä oikeasti olla ovela. Ne osaa kyllä kyseenalaistaa ja kiertää sääntöjä.

      Lainaa

    41. Tulos: +27 (27 ääntä)
      tuli ihan hyvä mieli, lapset on vaan niin mahtavia! ihana äiti ja osasi hoitaa tilanteen erinomaisesti. tuollainen minäkin haluan sitten olla tulevaisuudessa omille lapsille. :D

      Lainaa

    42. Tulos: +30 (32 ääntä)
      Kolmen pienen lapsen isänä voin sanoa, ettei todellakaan ole helppoa saada lapsia siivoamaan. Ei esikoisenikaan (5-vuotias tyttö) kovin mielellään sitä aina tee, mutta toisaalta en vaimoni kanssa muunlaista siivousta tämän ikäiseltä vaadikaan, kuin että illalla ennen nukkumaan lelunsa kerää pois lattioilta. Hyvä kuitenkin Emma, että noin ovelasti homman hoidit :)

      Lainaa

    43. Tulos: +4 (18 ääntä)
      väkivalta on lasten pelastus! Hitler oli oikeassa! Natsi saksa kuri lapsille niin oppivat!! Hakkaamista joka lauvantaina!

      Lainaa

    44. Tulos: +8 (20 ääntä)
      tantta: Opettele lukemaan. Vastaus oli tarkoitettu kommentoijalle jonka ensimmäinen sana oli “Eläinsuojeluilmoitus”. Ihmisistä ei tehdä eläinsuojeluilmoituksia, joten tuossa tapauksessa kommentti “ihminen ei ole eläin” sopii kuin nyrkki silmään.
      Ei voi tehdä ihmisestä eläinsuojelu ilmoitusta, mutta oli konteksti mikä tahansa, niin "ihminen ei ole eläin" on aika absurdi väite. P.S. Miten isot silmät sulla on jos saat nyrkin mahtumaan niihin?

      Lainaa

    45. helvettienhelvetti 29.7.2013 9:22
      Tulos: -22 (24 ääntä)
      ´´Nyt siivoamaan huone ja helevetin äkkiä´´ ..

      Lainaa

    46. Tulos: -1 (7 ääntä)
      Harvoinpa eläinsuojeluilmoitusjutun kaltainen trolli troolaa noin helposti ja paljon. Trolling is a art.

      Lainaa

    47. Tulos: -4 (6 ääntä)
      Hiljaa elämäm koululaiset.

      Lainaa

    48. Tulos: +22 (22 ääntä)
      Äitini aina uhkasi "isolla mustalla jätesäkillä" minkä mukana kaikki lelut ja tavarat katoavat roskiin jossei siivousta tapahdu. Toimi kylläkin lapsena hyvin, mutta enpä voi sanoa että olisin varsinaisesti kasvanut siistiksi aikuiseksi, eli pitkän ajan ratkaisuna ei ilmeisesti ollut toimiva!

      Lainaa

    49. Hyökkäävä kana 12.6.2022 22:30
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Illusia: Äitini aina uhkasi "isolla mustalla jätesäkillä" minkä mukana kaikki lelut ja tavarat katoavat roskiin jossei siivousta tapahdu. Toimi kylläkin lapsena hyvin, mutta enpä voi sanoa että olisin varsinaisesti kasvanut siistiksi aikuiseksi, eli pitkän ajan ratkaisuna ei ilmeisesti ollut toimiva!
      Meillä ei pelkästään uhkailtu. Kerran äiti keräs säkkiin lattialta meidän lelut ja vei ne oikeasti roskikseen. 
      En muuten oo kovin hyvä siivoamaan enkä ees tykkää siitä. 

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: siivota, siivous, äiti, tytär, lapsi, ovela, tekosyy