Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Juttuja joukkoliikenteestä, osa 17

Onko tässä maailman paras bussikuski?
Juttuja joukkoliikenteestä, osa 17

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 58 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1210 (1258 ääntä)
      Stadissa se olis jättäny pysäkille

      Lainaa

    2. Tulos: +861 (897 ääntä)
      Ei ihana hei! :D Bussikuskit on parhaita yllättäjiä arjen keskellä.

      Lainaa

    3. Tulos: +764 (806 ääntä)
      Lovica

      Lainaa

    4. leijuvattissit 18.7.2013 3:26
      Tulos: +456 (474 ääntä)
      tämmöseen jos törmäis niin tulis kyllä hyvä mieli koko loppuviikoks :D olispa kaikki kuskit yhtä ystävällisiä ja avuliaita!

      Lainaa

    5. Tulos: +287 (303 ääntä)
      Arjensankarit <3!

      Lainaa

    6. Tulos: +308 (346 ääntä)
      Jos on ruuhkabussi niin voin kuvitella, että muut asiakkaat ovat olleet helisemässä bussin kurvaillessa K-marketiin kesken matkan.

      Lainaa

    7. Tulos: +499 (537 ääntä)
      Eikä tullu mieleen maksaa sitä yksittäistä matkaa sillä kakskymppisellä ja hoitaa kortin lataus huomenna? O.O

      Lainaa

    8. Tulos: -65 (257 ääntä)
      Olinko ainoa joka ensin luuli, että Lovisa yritti uusia linja-auton AJOkorttia? Koska tekstin alkuosa on tosi hämmentävä, jos näin luulee...

      Lainaa

    9. Tulos: +66 (78 ääntä)
      Onpa ollut kerrassaan ihana kuski :) Harvassa on tuollaiset. +++++

      Lainaa

    10. Tulos: -134 (186 ääntä)
      Pitäisikö otsikon olla juttu joukkoliikenteestä? Juttuja on monikko eikä tässä ole kuin yksi juttu T: Epämiellyttävä pilkunjörnijä

      Lainaa

    11. Tulos: +160 (164 ääntä)
      Äänekoski - Laukaa - Helsinki linja-autolla. Kuski kyselee kyytiiin noustessa, että mihinkäpäin Helsinkiä on menossa. Sit se ajaa asiakkaiden tarpeiden mukaan sen reitin ja hakee samoista paikoista sovittuun kellonaikaan, mihin on jättänyt.

      Lainaa

    12. Tulos: +68 (78 ääntä)
      no mut ei sitä tytsyy ois voinu nii vaa jättää pysäkillekää, ku kortti oli jo ladattu. ja raasu ei ollu älynny, ettei electronilla voi bussissa maksaa. ihana kuski!

      Lainaa

    13. Tulos: -37 (77 ääntä)
      ilmeisesti se matka maksoi sitten yli 20e. muuten en tajua?

      Lainaa

    14. Tulos: +60 (82 ääntä)
      Lovisa taitaa olla aikamoinen kinkku...

      Lainaa

    15. Tulos: +69 (85 ääntä)
      siis bussikuskin vika kun ei tarkistanut eka että mikä kortti asiakkaalla on ennen ku lataa sen kortin. ainakaan oulussa busseihin ei käy visa electron. joten se kuski ei voinut enää tyhjentää sitä korttia kun oli jo ladannut matkat. kaksi vaihtoehtoa: hakea rahaa jostain tai antaa kalliit matkat vain 20e ja maksaa ite loput tai kuulla huudot pomolta.

      Lainaa

    16. Tulos: -53 (77 ääntä)
      Olikoha tyttö kauaskin menossa, kun ei parikymppii käteistä riittäny lippuun?... Itelle tuli vaa sellane vaikutelma noista linkkikorteista ym et ois paikallisbussi...

      Lainaa

    17. Tulos: +119 (119 ääntä)
      Mä kerran vahingossa huidoin pysäkillä bussille, joka ei ollutkaan enää linjalla. Kuski kuitenkin pysäytti ja kysyi, minne päin olen menossa ja heitti mut sitten sinne ennen kuin ajoi bussin varikolle. :)

      Lainaa

    18. Tulos: +57 (63 ääntä)
      Mulle kävi aikanaan vähän samantapainen juttu, tulin Helsingistä Jyväskylään joskus yöllä, viimeset käteiset meni tohon bussimatkaan ja piti päästä vielä Jyväskylästä Korpilahdelle, sanoin kuskille että ei ole käteistä mutta tilillä on 20e, otti mut kyytiin ja kävin Korpilahdella hakemassa automaatista rahaa. Olisin voinu vaan lähteä menemään ja jättää maksamatta, mutta tunnollisena ihmisenä maksoin :) Hyvää palvelua :)

      Lainaa

    19. ihmettelijä 18.7.2013 11:17
      Tulos: +9 (25 ääntä)
      Olen kyseisen päivityksen kirjoittaneen henkilön kaveri ja ihmettelen suuresti miksi päivityksestä on poistettu 1. ja viimeinen lause ja kaksi kommenttia! Tietääkö joku miksi näin tehdään?

      Lainaa

    20. Tulos: +44 (48 ääntä)
      : Olikoha tyttö kauaskin menossa, kun ei parikymppii käteistä riittäny lippuun?… Itelle tuli vaa sellane vaikutelma noista linkkikorteista ym et ois paikallisbussi…
      No ei välttämättä. Mutta Lovisa luuli, että voi sen kortin latauksen kortilla ja luotti siihen, siksi sanoikin kuskille, että haluan ladata tämän. No, kun ei sitten voinu maksaa kortilla, niin pakkohan se homma oli jotenki hoitaa pois, kun ne matkat oli ladattu. Ei se ois hyödyttäny, et siinä vaiheessa ois se 1 matka maksettu sillä käteisellä, kun Lovisalle oli ne matkat kerta jo annettu.

      Lainaa

    21. Tulos: +63 (63 ääntä)
      Monet bussikuskit pääsevät kyllä kategoriaan arjen sankarit. Eikä lainkaan sarkasmilla. Monesti bussikuski pelastanut päivän ihan pienellä jutulla, miksei ihmisetkin voi tehdä heidän päivistään edes hieman parempia? Mitäpäs jos väläytettäisiin kaikki ensi kerralla kuskille hymy ja tervehdittäisiin sen sijaan että vain kammettaisiin itsemme sinne takimmaisiin penkkeihin?

      Lainaa

    22. Tulos: +46 (46 ääntä)
      ihmettelijä: Olen kyseisen päivityksen kirjoittaneen henkilön kaveri ja ihmettelen suuresti miksi päivityksestä on poistettu 1. ja viimeinen lause ja kaksi kommenttia! Tietääkö joku miksi näin tehdään?
      noista lauseista en tiiä.. mutta oisko että kommentteja ei ollu vielä sillon ku joku tästä otti printscreenin? tai sitten ne kommentit oli turhia?

      Lainaa

    23. Tulos: +73 (73 ääntä)
      ihmettelijä: Olen kyseisen päivityksen kirjoittaneen henkilön kaveri ja ihmettelen suuresti miksi päivityksestä on poistettu 1. ja viimeinen lause ja kaksi kommenttia! Tietääkö joku miksi näin tehdään?
      Päästähän jännityksestä ja kerro nyt ihmeessä mikä se ensimmäinen ja viimenen lause sekä kaks kommenttia oli!

      Lainaa

    24. Tulos: +26 (34 ääntä)
      : Olikoha tyttö kauaskin menossa, kun ei parikymppii käteistä riittäny lippuun?… Itelle tuli vaa sellane vaikutelma noista linkkikorteista ym et ois paikallisbussi…
      Tyttöhän ei siis ollut ostamassa lippua yksittäistä bussimatkaa varten, vaan lataamassa korttia, todennäköisesti kuukausikorttia tms., joka sitten kattaa kaikki seuraavan kuukauden bussimatkailut.

      Lainaa

    25. Tulos: +22 (22 ääntä)
      Kerranki asiakaspalvelu toimii :D Mut on mahtanu kuskilla olla omituinen olo, kun Lovisa on selittäny et hän maksaa laskulla

      Lainaa

    26. Tulos: -20 (46 ääntä)
      Se-serkku: Tyttöhän ei siis ollut ostamassa lippua yksittäistä bussimatkaa varten, vaan lataamassa korttia, todennäköisesti kuukausikorttia tms., joka sitten kattaa kaikki seuraavan kuukauden bussimatkailut.
      Kaikki varmaan tämän älyskin, että tyttö oli nimenomaan kuukausikorttia vailla... Suurin kysymys olikin, miks ihmeessä tyttö ei voinu maksaa yksittäistä matkaa kakskymppisellään, ja ostaa kuukausikortti myöhemmin, KUN rahaa olisi ollut ja toisten aika ois näin säästynyt?

      Lainaa

    27. Tulos: +24 (40 ääntä)
      "Sitt hää katsahtaa minuun, hymyilee ja sanoo jotenki hirveen ---"' Huhhuh! Tuon perusteella ehdin jo pelätä kuskin ehdottavan Lovisalle jotain IHAN muuta...

      Lainaa

    28. Tulos: +11 (17 ääntä)
      Itse asuin toisessa kaupungissa ja koulumatkani kesti yli tunnin ja bussikortti maksoi 138e. Matka yhteensuuntaan olisi maksanut melkeen sen 20e...Tää tilanne on voinut olla samallainen.

      Lainaa

    29. Tulos: -6 (26 ääntä)
      leijuvattissit: tämmöseen jos törmäis niin tulis kyllä hyvä mieli koko loppuviikoks olispa kaikki kuskit yhtä ystävällisiä ja avuliaita!
      Ootkohan tota mieltä enää kun oot oottanu omalla pysäkilläs sitä ystävällistä ja avuliasta bussikuskia tunnin verran. Vähän myöhässä kun on noita autettavia niin paljon..

      Lainaa

    30. Pikkupointti 18.7.2013 16:09
      Tulos: +37 (39 ääntä)
      Se on semmoinen juttu, että kun sen matkakortin on ladannut, niin sitä ei enää voi perua... Joten kyllä mäkin olisin kuljettajana (jep, ajan ittekin :)) keksinyt paikan, josta matkustaja voi nostaa rahat, koska tilitettävä on se, mitä kone kertoo myyntiä.. Ja mitä Visa Electroniin tulee, niin sen vois hävittää maapallolta, sen kortin kanssa ei koskaan ole kuin ongelmia (jep, yleisesti ottaen se EI käy bussissa, koska vaatii online -varmennuksen).

      Lainaa

    31. Napsu-Petteri 18.7.2013 16:42
      Tulos: +21 (39 ääntä)
      scott: Stadissa se olis jättäny pysäkille
      Mikä olisikin ihan oikein, kun vuoroväli on 5 minuuttia ja matkustajamäärä vuorokaudessa 2 miljoonaa. Mikäs hätä maalla, busseja kulkee hyvä jos kerran päivässä ja jokaisella on asenne se, ettei kiirettä ole, kun ei kerran ole mahdollisuuttakaan minuuttiaikatauluun.

      Lainaa

    32. Tulos: +33 (33 ääntä)
      Mun kohdalle osui viimeks oikein mukava bussikuski. Vitsailtiin kaikenlaista ja sitten kuski kysyi, missä kohtaa haluan jäädä. Sanoin että rautatieasemalla, ja kuski suostui ajamaan sitä kautta. Olin ainut matkustaja koko 40 kilometrin matkalla.

      Lainaa

    33. Tulos: +35 (35 ääntä)
      ff: Kaikki varmaan tämän älyskin, että tyttö oli nimenomaan kuukausikorttia vailla… Suurin kysymys olikin, miks ihmeessä tyttö ei voinu maksaa yksittäistä matkaa kakskymppisellään, ja ostaa kuukausikortti myöhemmin, KUN rahaa olisi ollut ja toisten aika ois näin säästynyt?
      Varmaankin siksi, että kuski ehti jo ladata kortin. Niitä matkoja on vähän vaikea ottaa siitä pois.

      Lainaa

    34. Tulos: +21 (25 ääntä)
      Tarkkalukuisimmat huomasivat kohdan "Saan matkat ja tarjoon Visa Electronii-" Oisko kumminkaan ollut kyse bussikuskin hyvästä hyvyydestä vaan pikemminkin siitä, ettei kuski halunnut pulittaa niitä matkoja omasta pussistaan. Mikäs siinä jos K-kauppa on lähellä. Pidemmän matkan busseilla oon iteki ollut todistamassa kun joku käy nostamassa rahaa kaupan pihasta. Tosin sillon kaupan piha oli samalla pienen paikkakunnan Matkahuollon piha, ei ollut iso lenkki.

      Lainaa

    35. Tulos: +37 (37 ääntä)
      riesa: Päästähän jännityksestä ja kerro nyt ihmeessä mikä se ensimmäinen ja viimenen lause sekä kaks kommenttia oli!
      Ensimmäisessä lauseessa kerrotaan lauseen osana kotikaupunki. Viimeinen lause on jätetty jostain syystä pois, mutta se ei ollutkaan tekstin osalta millään lailla relevantti. Toisekseen niitä muita kommentteja ei ole, koska noh.. Ei ne nekään mitenkään olennaisia olleet + niissäkin taisi olla tuttavien nimiä yms. "turhaa tietoa". Terveisin, Lovisa

      Lainaa

    36. Tulos: +21 (21 ääntä)
      Tietäjä: Ensimmäisessä lauseessa kerrotaan lauseen osana kotikaupunki. Viimeinen lause on jätetty jostain syystä pois, mutta se ei ollutkaan tekstin osalta millään lailla relevantti. Toisekseen niitä muita kommentteja ei ole, koska noh.. Ei ne nekään mitenkään olennaisia olleet + niissäkin taisi olla tuttavien nimiä yms. “turhaa tietoa”. Terveisin, Lovisa
      Harmi, että on jätetty pois kommentti, josta selviää kaupunki. Olisi mukava tietää missä kaupungissa (mm.) on tällaisia ihanan lupsakoita bussikuskeja :)

      Lainaa

    37. Tulos: -61 (65 ääntä)
      Vain köyhät kaupunkilaiset, spurgut, nistit ja maahanmuuttajat käyttävät joukkoliikennettä. Me muut kuljemme kävellen, pyörällä tai omalla autolla.

      Lainaa

    38. Tulos: -7 (25 ääntä)
      IHANAA, MAHTAVAA, ehkä Jumala sittenkin on olemassa? Aivan ihana juttu!

      Lainaa

    39. Tulos: -11 (47 ääntä)
      utale: IHANAA, MAHTAVAA, ehkä Jumala sittenkin on olemassa? Aivan ihana juttu!
      Miten sellainen satuhahmo kuin jumala liittyy tähän yhtään mitenkään...?

      Lainaa

    40. Tulos: +9 (19 ääntä)
      Turhake: Mulle kävi aikanaan vähän samantapainen juttu, tulin Helsingistä Jyväskylään joskus yöllä, viimeset käteiset meni tohon bussimatkaan ja piti päästä vielä Jyväskylästä Korpilahdelle, sanoin kuskille että ei ole käteistä mutta tilillä on 20e, otti mut kyytiin ja kävin Korpilahdella hakemassa automaatista rahaa. Olisin voinu vaan lähteä menemään ja jättää maksamatta, mutta tunnollisena ihmisenä maksoin Hyvää palvelua
      Niin eli siis Jyväskylässä ei ole pankkiautomaatteja, mutta korpilahdella on?

      Lainaa

    41. Country boy 18.7.2013 22:34
      Tulos: -10 (26 ääntä)
      "Stadissa se olis jättäny pysäkille" Ai hesassa vai? :)

      Lainaa

    42. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Thrill: Eikä tullu mieleen maksaa sitä yksittäistä matkaa sillä kakskymppisellä ja hoitaa kortin lataus huomenna? O.O
      Mä ainakin ymmärsin, että ne matkat oli siinä jo. Että ne oli laitettu jo korttiin, mutta visa electron ei toiminutkaan. En mäkään korvais kahenkympisen setelillä monenkymmenen edestä matkoja.

      Lainaa

    43. Tulos: -7 (19 ääntä)
      Epo: Mä ainakin ymmärsin, että ne matkat oli siinä jo. Että ne oli laitettu jo korttiin, mutta visa electron ei toiminutkaan. En mäkään korvais kahenkympisen setelillä monenkymmenen edestä matkoja.
      Niin niin, mutta tässä varmaan tarkotettiin että miksi Lovisa _alunperinkään_ alkoi sitä korttia latailemaan, kun olisi vaan voinut maksaa kyseisen matkan käteisellä ja ladata kortin sitten myöhemmin paremmin valmistautuneena. Mutta tietenkin kun vahinko oli jo sattunut (eli kortti ladattu), niin kuskin oli pakko keksiä jotain.

      Lainaa

    44. Tulos: +11 (15 ääntä)
      Meillä päin olisi varmaan jättänyt pysäkille -.- kerran kuin olin jtn 10ve ja matkalla kouluun, aamulla, eikä riittänyt 10 senttiä matkaan niin ukko heitti pihalle.

      Lainaa

    45. Tulos: +14 (18 ääntä)
      Mulla oli kerran liian iso seteli bussikuskin mielestä (en muista enää oliko 20 vai 50 €) ja busskikuski käski vihaisesti mennä vaan istumaan kun hänellä ei ollut vaihtorahaa. Sain siis ilmaisen matkan!

      Lainaa

    46. Tulos: +38 (38 ääntä)
      leenu: Niin niin, mutta tässä varmaan tarkotettiin että miksi Lovisa _alunperinkään_ alkoi sitä korttia latailemaan, kun olisi vaan voinut maksaa kyseisen matkan käteisellä ja ladata kortin sitten myöhemmin paremmin valmistautuneena. Mutta tietenkin kun vahinko oli jo sattunut (eli kortti ladattu), niin kuskin oli pakko keksiä jotain.
      Koska Lovisa ei ilmeisesti tajunnut, ettei visaelectron käy busseissa. Ja pakko vielä huomauttaa, että jos ihmiset jaksaisivat lukea kaikki nämä kommentit, niin tämäkin viestiketju olisi yli puolet lyhyempi, koska suurin osa päivittelee ihan samaa asiaa, vaikka se homma on selitetty jo moneen kertaan.

      Lainaa

    47. Tulos: +19 (25 ääntä)
      JJ: Lovica
      Tai jopa Lowica.

      Lainaa

    48. Tulos: +13 (13 ääntä)
      scott: Stadissa se olis jättäny pysäkille
      Eikä pelkästään helsingissä vaan myös tampereella ja varmaan muissakin paikoissa joissa pidetään tiukasti aikataulusta kiinni (tai pyritään pitämään) ja missä vuoroja tulee vähintään puolen tunnin välein. Kun taas entisessä kotikylässä jossa kulki vain koulubusseja eli kahdesti päivässä niin siellä bussikuskit olivat oikein ystävällisiä. Itselläni oli kerran raskas matkalaukku mukana ja päätepysäkiltä kotiin oli vielä jokunen kilsa niin bussikuski kävi heittämässä mut risteykseen mikä oli 200m päästä kotoa :)

      Lainaa

    49. Niinpä niin..... 20.7.2013 7:33
      Tulos: +14 (18 ääntä)
      diudau: Tarkkalukuisimmathuomasivat kohdan “Saan matkat ja tarjoon Visa Electronii-” Oisko kumminkaan ollut kyse bussikuskin hyvästä hyvyydestä vaan pikemminkin siitä, ettei kuski halunnut pulittaa niitä matkoja omasta pussistaan. Mikäs siinä jos K-kauppa on lähellä. Pidemmän matkan busseilla oon iteki ollut todistamassa kun joku käy nostamassa rahaa kaupan pihasta. Tosin sillon kaupan piha oli samalla pienen paikkakunnan Matkahuollon piha, ei ollut iso lenkki.
      Niin no mitä siitä sitten. Itse haluat tehdä ilmaiseksi töitä? Siinä tapauksessa mikä tahansa palveluammatti sopinee sinulle. Jos kuski olisi kiireestä stressaantuneena vähääkään tylysti neitiä kohdellut käymättä automaateilla mutta päästänyt silti kyytiin niin haukuthan hän olisi saanut niin neidiltä kuin muiltakin. Ilman että kukaan tajuaa kuskin tekevän sitten seuraavat tunnit ilmaista työtä vain pysyäkseen aikataulussa koska loppupäivän tienesti menee sitten neidin matkakorttin maksamiseen, ts. nimenomaan hoitaa homman viimeisen päälle ja omasta pussista että kaikki varmasti pääsevät ajoissa perille ilman ylimääräisiä mutkia. Silloin hän ei olisi sitten kenenkään mielestä ollut hyvä vaan paha paha ihminen ja huono asiakaspalvelija. Nyt edes joku on tyytyväinen vaikka sinä nyt sitten epäiletkin ettei motiivit olleet kuskilla TARPEEKSI jalot joten ei mitään aihetta kehuihin.... Asiakkaat ovat nykyään jotain ikuisia lapsia jotka sotkevat asiansa ihan itse ja vaikka kuinka talkoina heidät pelastaisi niin narina seuraa perässä kun jotain jää puuttumaan, vaikka oikeasti olisi ihan hyvin voinut jättää muhimaan heidät omaan soppaansa jo alunperin. Miten ne Electroninkin vaikeudet tulevat aina ihan puskista?

      Lainaa

    50. Arthur Brown 20.7.2013 12:57
      Tulos: +3 (13 ääntä)
      Esa M: Jos on ruuhkabussi niin voin kuvitella, että muut asiakkaat ovat olleet helisemässä bussin kurvaillessa K-marketiin kesken matkan.
      Miksi olisivat? Itse ainakin olisin tyytyväinen kuljettajan käytökseen tämmöisen tilanteen 'uhrina' (eli normimatkustajana). Varsinkin kun 20 euroa ei riittänyt matkaan, niin 5-10 minuutin lisä johonkin kaukolinjan ajeluun ei ole mitään. Sen sijaan itseäni vituttaisivat suuresti ne henkilöt, jotka alkaisivat kitisemään palvelusta.

      Lainaa

    51. Tulos: +23 (23 ääntä)
      scott: Stadissa se olis jättäny pysäkille
      pari päivää sitten itselle kävi, että huomasin bussin tullessa pysäkille, unohtaneeni matkakortin toiseen käsilaukkuun, mutta kuski tuumasi, että mene kyytiin vaan... ja nimenomaan stadissa siis. :)

      Lainaa

    52. hehheheeeee 21.7.2013 14:46
      Tulos: -11 (19 ääntä)
      Kyllä minusta linja-autokortti on ajokortti jossa on kirjaimet BECED(E), sitä harvemmin uusitaan bussikuskin avustuksella bussissa ;)

      Lainaa

    53. Tulos: -5 (9 ääntä)
      täällä yks bussikuski jätti aina kotikadun risteyksee eikä jättäny pysäkille, mistä ois tullu huimat 200m pitempi matka. muutenkin tosi puhelias ja jätti muitakin ihmisiä iha mihi vaa ne pyysi melkeimpä, mutta ei silti poikennut reitiltä. kaikki muut kuskit sit ovatki paskiaisia.

      Lainaa

    54. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Taksikuskina oon kans heittäny parilla eurolla lentokentälle stadista jos on ollu vuoron vika keikka. Joskus on kiva tehdä hyväntekeväisyyttä.

      Lainaa

    55. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Jos joku mies olis joskus noin ystävällinen, kuin tuo bussikuski tai edellinen kommentoiva taksikuski, rakastuisin.

      Lainaa

    56. Tulos: +3 (5 ääntä)
      scott: Stadissa se olis jättäny pysäkille
      Totta kai. Ja ihan syystäkin, bussit jo muutenkin on ihan tarpeeks usein pois aikataulusta.

      Lainaa

    57. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Ninni: Olinko ainoa joka ensin luuli, että Lovisa yritti uusia linja-auton AJOkorttia? Koska tekstin alkuosa on tosi hämmentävä, jos näin luulee…
      Et ollu ainoa ! :D

      Lainaa

    58. Tulos: -4 (4 ääntä)
      Thrill: Eikä tullu mieleen maksaa sitä yksittäistä matkaa sillä kakskymppisellä ja hoitaa kortin lataus huomenna? O.O
      Eihän sitä nyt järkeä saa käyttää.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: bussi, kuski, bussikuski, asiakaspalvelu