Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Apua uusavuttomalle, osa 2

Vaatteiden silittäminen voi olla yllätävän vaikeaa.
Suurenna näkymä
Apua uusavuttomalle, osa 2

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 28 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +613 (681 ääntä)
   Melkonen kuumemittari Reetalla, jos se näyttää 150C asti. :)

   Lainaa

  2. Tulos: -126 (292 ääntä)
   ^ Nimen omaan ei näytä sinne asti, vaikka yritti.

   Lainaa

  3. Tulos: +645 (675 ääntä)
   En mäkään ole tiennyt, että silitysraudan kaks palluraa tarkottaa 150 astetta. Mä oon pärjännyt ihan hyvin niin, että oon kattonu vaatteesta, monellako palluralla se pitää silittää. Aika tyhmää, jos jossakin vaatteessa on silitysohjeet numeroina.

   Lainaa

  4. Tulos: +383 (407 ääntä)
   En olisi osannut auttaa. t. mies 23v.

   Lainaa

  5. Tulos: +280 (290 ääntä)
   Susi: En mäkään ole tiennyt, että silitysraudan kaks palluraa tarkottaa 150 astetta. Mä oon pärjännyt ihan hyvin niin, että oon kattonu vaatteesta, monellako palluralla se pitää silittää. Aika tyhmää, jos jossakin vaatteessa on silitysohjeet numeroina.
   Jos vaatteessa ei ole niitä symboleita, saa asiasta syyttää taas jälleen kerran tekijänoikeusmafiaa. Nimittäin niinkin naurettavaa asiaa, kuin pesuohjesymboleita suojaa tekijänoikeudet ja niiden käytöstä joutuu maksamaan vuosimaksua. Jotkut valmistajat boikotoivat tätä ja laittavat ohjeet pelkästään tekstimuodossa. Vaatteissa saa käyttää vain JUURI NIITÄ tiettyjä symboleita, ei esim. itse suunniteltuja, joten mitään kilpailua ei ole. Ihan hyvä, että standardi on olemassa, jotta kuluttajat tunnistavat ne, mutta niiden tekijänoikeussuoja johtaa siihen, että iso paha Ginetex repii rahaa jokaisesta räkäisestä t-paidan niskalapusta, jossa nuo symbolit ovat.

   Lainaa

  6. Tulos: +49 (55 ääntä)
   kolme: Jos vaatteessa ei ole niitä symboleita, saa asiasta syyttää taas jälleen kerran tekijänoikeusmafiaa. Nimittäin niinkin naurettavaa asiaa, kuin pesuohjesymboleita suojaa tekijänoikeudet ja niiden käytöstä joutuu maksamaan vuosimaksua. Jotkut valmistajat boikotoivat tätä ja laittavat ohjeet pelkästään tekstimuodossa. Vaatteissa saa käyttää vain JUURI NIITÄ tiettyjä symboleita, ei esim. itse suunniteltuja, joten mitään kilpailua ei ole. Ihan hyvä, että standardi on olemassa, jotta kuluttajat tunnistavat ne, mutta niiden tekijänoikeussuoja johtaa siihen, että iso paha Ginetex repii rahaa jokaisesta räkäisestä t-paidan niskalapusta, jossa nuo symbolit ovat.
   https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70

   Lainaa

  7. Tulos: +123 (149 ääntä)
   sini: ↑ Nimen omaan ei näytä sinne asti, vaikka yritti.
   Thank you Captain Obvious.

   Lainaa

  8. Tulos: +36 (142 ääntä)
   "Ekaa kertaako sä silitätä?" "No joo ku tää mekko on niin kiva enkä haluu et se joutuu roskiin" Onkohan kerran käyttänyt vaatetta, se on rypistynyt ja Reetta on sitten pähkäillyt, että heittäisikö mekon roskiin vai vaivautuisiko ensimmäistä kertaa jopa silittämään. Kenelle tulee edes mieleen, että rypistyneen vaatteen voisi heittää roskiin :D.

   Lainaa

  9. Tulos: +13 (35 ääntä)
   Moka tais kuitenkin olla silitysraudan lämmön mittaaminen kuumemittarilla, jonka asteikko on jotain max. 43-45 astetta. Saunan löylymittarilla ois voinut saadakin jo todellisen arvon, jos ohjeiden googlettaminen ei ole vaihtoehto. :D

   Lainaa

  10. Tulos: +65 (81 ääntä)
   Ei ois ollu mitään käryä silitysraudan palluroista t:mies 26v

   Lainaa

  11. Tulos: -22 (34 ääntä)
   ja idea oli ? mitä tapahtu niiku jne

   Lainaa

  12. Tulos: +35 (65 ääntä)
   minäkään en tiennyt noista palluroista mitään :o t. nainen 24v

   Lainaa

  13. Tulos: -48 (68 ääntä)
   Susi: En mäkään ole tiennyt, että silitysraudan kaks palluraa tarkottaa 150 astetta. Mä oon pärjännyt ihan hyvin niin, että oon kattonu vaatteesta, monellako palluralla se pitää silittää. Aika tyhmää, jos jossakin vaatteessa on silitysohjeet numeroina.
   Ei sitten tullut kotitaloustunnilla tai kässäntunnilla oltua tajuissaan? Netistä kyllä löytyvät kaikki tekstiilien huolto-ohjesymbolit ihan hakukoneilla. Esim tämä: http://www.intrade.fi/pics/hoito-ohjemerkit_su.pdf

   Lainaa

  14. Tulos: +54 (54 ääntä)
   googlehan ei olisi tiennyt

   Lainaa

  15. Tulos: +22 (38 ääntä)
   Ninni: Ei sitten tullut kotitaloustunnilla tai kässäntunnilla oltua tajuissaan? Netistä kyllä löytyvät kaikki tekstiilien huolto-ohjesymbolit ihan hakukoneilla. Esim tämä:http://www.intrade.fi/pics/hoito-ohjemerkit_su.pdf Itse en ole koskaan kuullut, monta astetta mikäkin pallura olisi. :) Peruskoulun päättötodistuksessa oli käsityö ja kotitalous 10.

   Lainaa

  16. Tulos: +80 (84 ääntä)
   What: “Ekaa kertaako sä silitätä?” “No joo ku tää mekko on niin kiva enkä haluu et se joutuu roskiin” Onkohan kerran käyttänyt vaatetta, se on rypistynyt ja Reetta on sitten pähkäillyt, että heittäisikö mekon roskiin vai vaivautuisiko ensimmäistä kertaa jopa silittämään. Kenelle tulee edes mieleen, että rypistyneen vaatteen voisi heittää roskiin .
   Hih! Vai olisiko tyttö ollut huolissaan, että vaate kärähtää liian kuumasta raudasta ja että sitä ei enää sitten voisi käyttää?

   Lainaa

  17. Tulos: +47 (49 ääntä)
   rac: Moka tais kuitenkin olla silitysraudan lämmön mittaaminen kuumemittarilla, jonka asteikko on jotain max. 43-45 astetta. Saunan löylymittarilla ois voinut saadakin jo todellisen arvon, jos ohjeiden googlettaminen ei ole vaihtoehto.
   Jäin pohtimaan, miten silitysraudan lämpötila saadaan mitattua saunan lämpömittarilla. Jesarilla kiinni kylkeen? Hienoja visioita sain tästä päähäni. Vähän mythbusters-henkeä.

   Lainaa

  18. Tulos: -30 (36 ääntä)
   Siis mitä siellä koulussa nykyään opetetaan??? Ehdinkö nyt varmasti ekana sylkee ton suustani, ehdinkö?

   Lainaa

  19. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Eikö vaatteissa yleensä oo ohje just sillee että monella pisteellä se kuuluu silittää...? En ois itsekkään tajunnu tota 150 astetta :D

   Lainaa

  20. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Soopeli: Siis mitä siellä koulussa nykyään opetetaan??? Ehdinkö nyt varmasti ekana sylkee ton suustani, ehdinkö?
   Et.

   Lainaa

  21. Tulos: +14 (18 ääntä)
   What: “Ekaa kertaako sä silitätä?” “No joo ku tää mekko on niin kiva enkä haluu et se joutuu roskiin” Onkohan kerran käyttänyt vaatetta, se on rypistynyt ja Reetta on sitten pähkäillyt, että heittäisikö mekon roskiin vai vaivautuisiko ensimmäistä kertaa jopa silittämään. Kenelle tulee edes mieleen, että rypistyneen vaatteen voisi heittää roskiin .
   Tai sitten tarkoitti, että ei halua silittää mekkoa vahingossa liian kuumalla, saaden siihen reiän tmsp?

   Lainaa

  22. kahdella pallolla 27.6.2013 17:00
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   kolme: Jos vaatteessa ei ole niitä symboleita, saa asiasta syyttää taas jälleen kerran tekijänoikeusmafiaa. Nimittäin niinkin naurettavaa asiaa, kuin pesuohjesymboleita suojaa tekijänoikeudet ja niiden käytöstä joutuu maksamaan vuosimaksua. Jotkut valmistajat boikotoivat tätä ja laittavat ohjeet pelkästään tekstimuodossa.
   Mutta voisihan siihen tekstimuotoon laittaa esim. "silitä kahdella pallukalla" tai "silitä kakkostasolla". Ellei sitten palloista puhuminen silitysraudan tehon yhteydessä riko sekin tekijänoikeutta kun joku on jo ne pallot varannut itselleen...

   Lainaa

  23. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Eyys: En olisi osannut auttaa. t. mies 23v.
   En kyllä minäkään. t: toinen mies 23v.

   Lainaa

  24. Tulos: +5 (11 ääntä)
   En ole eläissäni omistanut silitysrautaa. Ei mitään hajua mistään palluroista. t. mies 25 v

   Lainaa

  25. Tulos: +11 (11 ääntä)
   What: “Ekaa kertaako sä silitätä?” “No joo ku tää mekko on niin kiva enkä haluu et se joutuu roskiin” Onkohan kerran käyttänyt vaatetta, se on rypistynyt ja Reetta on sitten pähkäillyt, että heittäisikö mekon roskiin vai vaivautuisiko ensimmäistä kertaa jopa silittämään. Kenelle tulee edes mieleen, että rypistyneen vaatteen voisi heittää roskiin .
   Mä aattelin et se tarkotti sillä roskiin heittämisellä sitä, että se haluu varmistaa ton silittämisasian siks ettei se mekko menis pilalle ku silittäiski liian kuumalla ja sit joutuis heittää sen roskiin.

   Lainaa

  26. Tulos: +7 (7 ääntä)
   What: “Ekaa kertaako sä silitätä?” “No joo ku tää mekko on niin kiva enkä haluu et se joutuu roskiin” Onkohan kerran käyttänyt vaatetta, se on rypistynyt ja Reetta on sitten pähkäillyt, että heittäisikö mekon roskiin vai vaivautuisiko ensimmäistä kertaa jopa silittämään. Kenelle tulee edes mieleen, että rypistyneen vaatteen voisi heittää roskiin .
   Taitaapi olla kyse enemmänkin siitä että Reetta ei halua pilata mekkoa silittämällä liian kuumalla raudalla?

   Lainaa

  27. Tulos: -7 (7 ääntä)
   Hohhoijaa...olen sanaton.

   Lainaa

  28. Tulos: +2 (2 ääntä)
   En todellakaan olisi tiennyt tuollaista enkä muista sitä enää huomenna.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: silittää, silitysrauta, asetus, lämpö, lämpötila