Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Niksi-Pirkka, osa 3

Pirkka-lehden lukijoilla on taas välähtänyt.
Suurenna näkymä
Niksi-Pirkka, osa 3

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 35 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +473 (545 ääntä)
   Kyllä ainoo suomalainen mies kiikaroimassa näitä kisoja on Lasse Kukkonen

   Lainaa

  2. Tulos: +498 (532 ääntä)
   hahah nää niksipirkat on aina niin mahtavia :---D

   Lainaa

  3. Tulos: +247 (303 ääntä)
   Nauroin itteni kipeeksi jo kaikista, mutta viiminen räjäytti pankin!

   Lainaa

  4. Tulos: +103 (131 ääntä)
   Hahhah :D Nää oli hauskoja

   Lainaa

  5. Tulos: +627 (655 ääntä)
   Niksi-Pirkka on yksi Suomen vanhimmista ja parhaista trolleista

   Lainaa

  6. Tulos: +321 (351 ääntä)
   Itsekin vähän ihmettelin noita "niksejä"... Vauvan kylpyvesi jalkakylpynä kuulostaa vain ja ainoastaan ällöttävältä.

   Lainaa

  7. Pinkkihinkki 16.5.2013 2:58
   Tulos: +102 (150 ääntä)
   Sinänsä ihan järkevä tuo viimeinen neuvo, koska varsinkin täällä Suomessa nuo MM-liput taitavat olla ihan helvetin ylikalliita. Mutta en näkisi kiikareita kovin hyväksi vaihtoehdoksi. Ehkä mielekkäämpää olisi isolla kaveriporukalla huutaminen (peliä katsoessa), juominen ja mahdollinen loppuillan tappelu. Ehkäpä tuo voisi antaa hieman paremmin osviittaa kiekko-ottelun aiheuttamasta tunteiden kirjosta?

   Lainaa

  8. Tulos: +148 (158 ääntä)
   blop: Itsekin vähän ihmettelin noita “niksejä”… Vauvan kylpyvesi jalkakylpynä kuulostaa vain ja ainoastaan ällöttävältä.
   Samallahan siitä voisi tehdä kanssa käsikylvyn, niin voi sitten rauhassa tehdä sekä mani- että pedikyyrin itselleen. Turhaa hyvää vettä heittää menemään pelkän jalkakylvyn jälkeen!

   Lainaa

  9. Tulos: +469 (475 ääntä)
   wanda: Samallahan siitä voisi tehdä kanssa käsikylvyn, niin voi sitten rauhassa tehdä sekä mani- että pedikyyrin itselleen. Turhaa hyvää vettä heittää menemään pelkän jalkakylvyn jälkeen!
   Manikyyrin jälkeen veden voi kaataa ämpäriin ja kuljettaa vessaan, missä sillä voi vetää pöntön ja säästää huimia summia rahaa! Toinen vaihtoehto on suodattaa epäpuhtaudet pois sukkahousujen läpi, jolloin vesi kelpaa vielä mainiosti ruoanlaittoon.

   Lainaa

  10. Kolmen kauhukakaran mutsi 16.5.2013 6:43
   Tulos: -56 (230 ääntä)
   Ei vauvat kakkaa kylpyveteensä. Pissa voi tulla, mut periaatteessa sekin on hyvin puhdasta. Sitä paitsi jalkakylpysuolat sisältävät ureaa muutenkin. Periaatteessa siis jalkakylpy olisi mahdollinen, käytännössä ei. Kun vauvan on kylvettänyt, täytyy vauva kuivata, rasvata ja laittaa talkkia. Tämän jälkeen puetaan vaippa, vaatteet ja monesti vielä jokin pieni myssy, jotta pää ei palele punkkailun jälkeen. Vauvoille tulee muuten aina kova nälkä kylvyn jälkeen, joten näiden ed. mainittujen toimenpiteiden jälkeen vauvaa saa imettää ainakin vartin. Hyvä idea tuo jalkakylpy, mutta vesi on täysin jäähtynyttä, kun vauva on saatu valmiiksi.

   Lainaa

  11. 3 muksun äiti tämäkin 16.5.2013 7:22
   Tulos: +92 (116 ääntä)
   Kolmen kauhukakaran mutsi: Ei vauvat kakkaa kylpyveteensä. Pissa voi tulla, mut periaatteessa sekin on hyvin puhdasta. Sitä paitsi jalkakylpysuolat sisältävät ureaa muutenkin. Periaatteessa siis jalkakylpy olisi mahdollinen, käytännössä ei. Kun vauvan on kylvettänyt, täytyy vauva kuivata, rasvata ja laittaa talkkia. Tämän jälkeen puetaan vaippa, vaatteet ja monesti vielä jokin pieni myssy, jotta pää ei palele punkkailun jälkeen. Vauvoille tulee muuten aina kova nälkä kylvyn jälkeen, joten näiden ed. mainittujen toimenpiteiden jälkeen vauvaa saa imettää ainakin vartin. Hyvä idea tuo jalkakylpy, mutta vesi on täysin jäähtynyttä, kun vauva on saatu valmiiksi.
   Ja vielä parempaa tuuriahan on, kun kaikki lapsista menee kylpyyn peräkkäin. Ensin kylvetetään meillä kaksoset, tämän jälkeen sitten vielä kylpyyn menee isompi lapsi, jolle on vaihdettu kyllä jo oma vesikin. Mies seuraa isompaa lasta, kun tämä kylpee ja äitee imettää. Sitten alkaa se kauhea iltarumba, kylpyä ennen on luonnollisesti isompi jo syönyt iltapalan, mutta se pitäisi saada nukkumaankin. Missä helvetin välissä tuokin ihminen on keksinyt, että sen veden voi hyödyntää jalkakylpyyn? Tosiaan, kun sitä "omaa aikaa" tulee, se vesi on ehtinyt mennä jo ihan kylmäksi eikä se todellakaan enää ole edes rentouttavaa...

   Lainaa

  12. Tulos: -46 (106 ääntä)
   Veikkaanpa, että aikuisen jalat ovat likaisemmat kuin normaalisti hoidetun vauvan kylpyvesi. Eiväthän vauvat edes hikoile. Mutta joo, onhan tuo vähän noloa vaahdota hiilenä joistain pirkkanikseistä, joista 90% on lähetetty vitsinä.

   Lainaa

  13. jalkakylpy 16.5.2013 9:34
   Tulos: +49 (65 ääntä)
   Kolmen kauhukakaran mutsi: Ei vauvat kakkaa kylpyveteensä. Pissa voi tulla, mut periaatteessa sekin on hyvin puhdasta. Sitä paitsi jalkakylpysuolat sisältävät ureaa muutenkin. Periaatteessa siis jalkakylpy olisi mahdollinen, käytännössä ei. Kun vauvan on kylvettänyt, täytyy vauva kuivata, rasvata ja laittaa talkkia. Tämän jälkeen puetaan vaippa, vaatteet ja monesti vielä jokin pieni myssy, jotta pää ei palele punkkailun jälkeen. Vauvoille tulee muuten aina kova nälkä kylvyn jälkeen, joten näiden ed. mainittujen toimenpiteiden jälkeen vauvaa saa imettää ainakin vartin. Hyvä idea tuo jalkakylpy, mutta vesi on täysin jäähtynyttä, kun vauva on saatu valmiiksi.
   Oma tietämykseni vauvoista rajoittuu siihen aikaan kun olin itse vauva ja ne muistikuvat ovat hieman hämärän peitossa mutta pädempä silti. Voisiko tuon jalkakylvyn suorittaa samalla kun imetät? Jos siinä menee ainakin vartti niin eikö olisi ihan kelpo aika kylvettää niitä jalkoja siinä samalla. Oikein hyvällä tuurilla isäntä voisi kantaa kortensa kekoon ja kuivata imettävän rouvansa jalat imetyksen/jalkakylvyn loppu vaiheessa ettei naisen tarvitse kipitellä märillä jaloilla ympäriinsa vauva sylissä toimenpiteen jälkeen. Tai sitten pyyhe lattialle... Voisi olla varmempi konsti ainakin jos oman ukkoni tunnen :D

   Lainaa

  14. Tulos: +10 (44 ääntä)
   Meinasin kirjoittaa juuri samantapaisin kommentin, kuin "3 kauhukakaran mutsi", mutta annoin sitten peukkua sille. Tosiaan, jos oliskin mahdollisuus(kuten aika monella, ja itselläni myös) vauvan kylvettämisen jälkeen, että vauvan ISÄ kuivaa ja pukee lapsen, niin kyllähän sen sillon voi hyödyntää. Ei ne vauvat kakkaa sinne kylpyveteen. Tai jos kakkaakin niin aika harvoin.

   Lainaa

  15. Nymfimaatti 16.5.2013 11:43
   Tulos: +113 (125 ääntä)
   Vielä parempi kisakatsomo; Kutsu lapsesi kaverit kylään ja anna heidän mekastaa olohuoneessa samalla, kun yrität katsoa jääkiekkoa televisiosta. Radiosta soimaan joku älytön kanava sekä tuoppi lämmintä olutta käteen (muista kaataa sitä vähän rinnuksille).

   Lainaa

  16. Tulos: +59 (61 ääntä)
   Paras "vinkki" mitä Pirkasta olen lukenut oli käyttää vanhoja rintaliivejä rannetukena tietokoneen käytössä. Jostain syystä en ole kenenkään julkisesti nähnyt käyttävän vinkkiä. :)

   Lainaa

  17. Tulos: -30 (50 ääntä)
   Mä todella toivon että toi mokan henkilö on itsekkin tajunnut tuon alimman olevan todellakin vitsi. Ja hyvin vanha sellainen.

   Lainaa

  18. Viiden lapsen äiti 16.5.2013 12:37
   Tulos: +10 (52 ääntä)
   Kyllä meillä on jokainen muksu joskus kakannutkin sinne kylpyyn. Joskus jopa käytetty sitä kylpyä kakattamiseen, kun keskosilla meinasi olla vähän ummetusongelmaa... Lämmin vesi hautoo ja rentouttaa, sinne on kiva turauttaa ja sitten nostetaan heti ylös, suihkautetaan ja laitetaan vaippa. En ole muuten ikinä laittanut lapselle talkkia. En koskaan. Luulin että se on jo niin vanha juttu. Jos peppu punoittaa, niin perunajauho auttaa. Ja rasvatakaan ei tartte, jos lorauttaa kylpyveteen hiukan öljyä...

   Lainaa

  19. Tulos: +53 (79 ääntä)
   Kyllä me pentuna käärittiin serpenttiinit takas rullaksi. Olen muistaakseni ostanut elämäni aikana yhden paketin serpenttiinejä, Nalle Puh -kuvioisia. Olen itseasiassa aika varma, että mulla on edelleen yksi kymmeniä kertoja käytetty rulla tallessa.

   Lainaa

  20. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Viiden lapsen äiti: Kyllä meillä on jokainen muksu joskus kakannutkin sinne kylpyyn. Joskus jopa käytetty sitä kylpyä kakattamiseen, kun keskosilla meinasi olla vähän ummetusongelmaa… Lämmin vesi hautoo ja rentouttaa, sinne on kiva turauttaa ja sitten nostetaan heti ylös, suihkautetaan ja laitetaan vaippa. En ole muuten ikinä laittanut lapselle talkkia. En koskaan. Luulin että se on jo niin vanha juttu. Jos peppu punoittaa, niin perunajauho auttaa. Ja rasvatakaan ei tartte, jos lorauttaa kylpyveteen hiukan öljyä…
   eiköhän se perunajauhoo oo kuitenkin vanhempi keksintö kuin talkki. Perunajauho muuten hyvä, mutta ei nykyään aina kauheasti suositella, kun siinä periaatteessa kuitenkin kasvimaille heitetyt hyönteismyrkyt ja muutenkin voi muhia bakteerit helpommin sii, kun on orgaanista tavaraa. Ei siinä talkissa ja perunajauhossa juur muuta eroa ole.. Meil käytetään paljon talkkia, koska heti kun jättää laittamatta kaikki paikat alkaa punottaa. Öljyä käytetään myös mut myös rasvaa, kun ei naamakaan siellä vedessä lillu ja telvellakin tosi tärkeää naaman rasvaus niin ei seuraavana päivänä pakkanen pure tai kuivu naama :P

   Lainaa

  21. Tulos: +50 (70 ääntä)
   Nyt hei oikeesti! Mikä Kaksplus-keskustelu tästä kehkeytys?? Ja Pirkka-nikseistähän on suurin osa pelkkää trollausta, ei kannata ottaa liian vakavasti:)

   Lainaa

  22. Tulos: +29 (35 ääntä)
   Viiden lapsen äiti: En ole muuten ikinä laittanut lapselle talkkia. En koskaan. Luulin että se on jo niin vanha juttu. Jos peppu punoittaa, niin perunajauho auttaa. Ja rasvatakaan ei tartte, jos lorauttaa kylpyveteen hiukan öljyä…
   Tästä nyt vissiin tuli joku vauvahoitovinkitkehiin-keskustelu, niin jatketaan samalla linjalla. Perunajauho VOI aiheuttaa hiivatulehduksen, ei välttämättä tietenkään. Talkkia aina mielummin. Tuo perunajauhohan se vasta vanha onkin. Ennen vanhaan muinoin kun ei ollut talkkia, niin laitettiin sitä, että talkki se uudempi on ;) Ps. Atooppinen ihottuma ei hoidu sillä, että laittaa kylpyveteen öljyä :-DD

   Lainaa

  23. Tulos: +12 (28 ääntä)
   Puoli tusinaa muksuja ja oppinu ottamaan sitä ns. omaa aikaa. Imettäisin mukulaa samalla, ku koivet on vedessä.

   Lainaa

  24. Eugen Schauman 16.5.2013 19:36
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Ssiis jos auton jarrut kitisevät siitä pääsee eroon, kun laittaa vaseliinia levyille NiksiPirkan mukaan - ( ja lepikko kahisee kun kaarteessa karauttaa metsähallituksen puolelle)

   Lainaa

  25. Tulos: -6 (28 ääntä)
   hyi toi kylpyvesi D----: holy fuuuck !

   Lainaa

  26. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Viimenen oli paras :D mutta.. .. And 228 others like this?

   Lainaa

  27. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Ahahaaa!! :D niiin totta!

   Lainaa

  28. Tulos: +8 (18 ääntä)
   Vauvan kylpyvedestä huomautus: Toisin kuin aikuisilla vauvalla toimii refleksi, joka pitää sulkijalihaksen kiinni vedessä. Vauva ei myöskään kykene virtsaamaan veteen, mutta lämpimästä vedestä ylös nostettuna tekee sen melkoisella varmuudella. Kylmyys laukaisee virtsaamisrefleksin. Kun vähän mietii, näille löytää jonkin hienon evolutiivisen selityksen, mutta en jaksa. Internet tyhmentää.

   Lainaa

  29. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Kolmen kauhukakaran mutsi: kakkaa
   Voi kunpa voisin olla vielä samaa mieltä ensimmäisen lauseesi kanssa..

   Lainaa

  30. Tulos: +19 (21 ääntä)
   V: Voi kunpa voisin olla vielä samaa mieltä ensimmäisen lauseesi kanssa..
   ...Ja voi kunpa lainaus toimisi minulla normaalisti.

   Lainaa

  31. Tulos: -2 (18 ääntä)
   kyl on köyhää jos ei omaa puhdasta kylpyvettä pysty tekee. kyllä se kivempi on kylpeä raikkaassa "tuoreessa" vedessä kuin jonkun jälkikylvyissä.

   Lainaa

  32. Tulos: +1 (11 ääntä)
   Heh tunnistin kirjoituksen kaverini käsialaksi. Olin itsekin just lukenut samaisen pirkkalehden niksit ja niille naureskellut. Tän kaverin päivityksiä - ja blogia - on aina hauska lukea. Tästä puuttuu vielä eräs mieleen jäänyt niksi samaisesta pirkasta. Virkkaamalla erivärisiä pitkiä ketjuja voi tehdä kestäviä serpentiinejä. :D

   Lainaa

  33. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Pirkkalehdestä kun vitsipirkka lopetettiin, niin se taidettiinkin vaan yhdistää niksipirkan kanssa.

   Lainaa

  34. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Viiden lapsen äiti: Kyllä meillä on jokainen muksu joskus kakannutkin sinne kylpyyn. Joskus jopa käytetty sitä kylpyä kakattamiseen, kun keskosilla meinasi olla vähän ummetusongelmaa… Lämmin vesi hautoo ja rentouttaa, sinne on kiva turauttaa ja sitten nostetaan heti ylös, suihkautetaan ja laitetaan vaippa. En ole muuten ikinä laittanut lapselle talkkia. En koskaan. Luulin että se on jo niin vanha juttu. Jos peppu punoittaa, niin perunajauho auttaa. Ja rasvatakaan ei tartte, jos lorauttaa kylpyveteen hiukan öljyä…
   "Lämmitä uuni 200C. Pyöräytä mukulat oljyssä ja perunajauhoissa ja kääri nyytiksi..." Minkäs lehden nikseistä tämä tällainen?

   Lainaa

  35. 4 pojan äiti 2.6.2013 18:46
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Se talkki on kyllä niin vanha juttu, että eihän sitä suositellakaan esim. Enkuissa kun sanovat sen pöllyävän keuhkoihin. Kahdella ekalla käytin talkkia, kahdella nuoremmalla en. Bepanthen auttaa punoittavaan peppuun. Samoin ilmakylvyt. Ja hyvälaatuiset vaipat.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: niksi, Pirkka, lehti, sukkahousut, serpentiini, hattu, kylpy, jääkiekko, mm-kisat