Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Huippukokki haussa, osa 13

Palaneet popparit ja pieleen mennyt piirakka.
Huippukokki haussa, osa 13

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 54 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +113 (165 ääntä)
      Mukavaa popparihetkeä ! :)

      Lainaa

    2. Tulos: +207 (257 ääntä)
      Popparimoka käynyt itsellekin, kun unohtuivat mikroon... Keittiö täynnä savua ja mikron sisällä liekkejä, lopputuloksena epämääräinen musta möykky lavuaarissa ja hirveä palaneen katku keittiössä pari viikkoa -_-

      Lainaa

    3. Naamapalmu 30.5.2013 0:29
      Tulos: +499 (551 ääntä)
      Ihan järkevää jättää mikroon ruokaa ja lähteä itse meikkaamaan tai ylipäätään tekemään mitään muuta. Toivottavasti eivät heittäneet sitä vettä sinne mikroon. Ps. Mikroissa on nappi, josta saa säädettyä ajan.

      Lainaa

    4. Tulos: +93 (103 ääntä)
      Huippukokkeja indeed..

      Lainaa

    5. Tulos: +157 (181 ääntä)
      ehkä ihan järkevää kummiski et tyttöset ryömi lattial :)

      Lainaa

    6. Tulos: +33 (115 ääntä)
      Jenni on kyllä taas hieno esimerkki teinitytöstä.

      Lainaa

    7. Tulos: +175 (207 ääntä)
      Hankala ymmärtää tuota pop corn mokaa.. Niissä pakkauksissahan on ehdotukset kuinka pitkäksi ajaksi popparit kannattaa laittaa sinne mikroon. Meidän taloudessa mikropoppareiden tarvitsee olla mikrossa kolme minuuttia ja kaksi sekuntia. Mielenkiintoisesti se on sekunneista kiinni... Jos laittaa vain kolmeksi minuutiksi, jää paljon siemeniä, mutta kolmesta minuutista ja viidestä sekunnista taasen hieman kärähtäneitä. Tarkka mikro ;)

      Lainaa

    8. jukkapalmu 30.5.2013 5:44
      Tulos: -25 (127 ääntä)
      näyttää että tuo vuoka mahtuisi uuniin kun laittaa kiskojen päälle sen.

      Lainaa

    9. Ministeri Nieminen 30.5.2013 6:02
      Tulos: +68 (82 ääntä)
      muumilimu: Meidän taloudessa mikropoppareiden tarvitsee olla mikrossa kolme minuuttia ja kaksi sekuntia.
      Meillä on 2:27.

      Lainaa

    10. Tulos: +78 (132 ääntä)
      Axu: Popparimoka käynyt itsellekin, kun unohtuivat mikroon… Keittiö täynnä savua ja mikron sisällä liekkejä, lopputuloksena epämääräinen musta möykky lavuaarissa ja hirveä palaneen katku keittiössä pari viikkoa -_-
      miten vitussa jotain voi unohtaa mikroon?siis siten että se lämmittää? ettekö vitun apinat osaa vaikka pakkauksen kyljestä katsoa suositeltua lämmitys aikaa, ja asettaa sitä mikroon?

      Lainaa

    11. Tulos: +25 (31 ääntä)
      muumilimu: Hankala ymmärtää tuota pop corn mokaa.. Niissä pakkauksissahan on ehdotukset kuinka pitkäksi ajaksi popparit kannattaa laittaa sinne mikroon. Meidän taloudessa mikropoppareiden tarvitsee olla mikrossa kolme minuuttia ja kaksi sekuntia. Mielenkiintoisesti se on sekunneista kiinni… Jos laittaa vain kolmeksi minuutiksi, jää paljon siemeniä, mutta kolmesta minuutista ja viidestä sekunnista taasen hieman kärähtäneitä. Tarkka mikro
      Kyllä meillä tuli kolmella minuutilla sellainen iso musta möykky mikrosta ja koko mikro haisi seuraavat pari viikkoa aivan järkylle..... Sen jälkeen popparit on tehty kattilassa old fashion way. Pystyisiköhän tuon piirakan kuitenkin paistamaan vinossa...? :D

      Lainaa

    12. Tulos: +53 (65 ääntä)
      töötti: miten vitussa jotain voi unohtaa mikroon?siis siten että se lämmittää? ettekö vitun apinat osaa vaikka pakkauksen kyljestä katsoa suositeltua lämmitys aikaa, ja asettaa sitä mikroon?
      Joskus meidän vanhasta mikrosta oli mennyt tuo ajastin rikki ja eihän se tietenkään itse sitä osannut kertoa. Eli vaikka pistit siihen aikaa sen 2 minuuttia niin hurina vaan kävi kunnes itse kävit mikron sammuttamassa. Tuosta jos ei olisi ollut tietoinen niin ihan hyvin olisi voinut käydä niin että häviää toiseen huoneeseen ja unohtaa koko jutun olettaen että kyllä se itsekseen sammuu.

      Lainaa

    13. swiggity swag what's in the bag 30.5.2013 10:41
      Tulos: +22 (34 ääntä)
      mitä tää vihree on tossa popparikuvassa? Nurmikolleko ne paukkumaissinsa dumppasi?

      Lainaa

    14. yövuorolainen 30.5.2013 10:49
      Tulos: +26 (44 ääntä)
      Ministeri Nieminen: Meillä on 2:27.
      Teillä on hitaita mikroja. Mulla riittää 1:58.

      Lainaa

    15. Tulos: +62 (70 ääntä)
      jukkapalmu: näyttää että tuo vuoka mahtuisi uuniin kun laittaa kiskojen päälle sen.
      Joo, mahtuu varmasti - kunhan käyttää leveämpää uunia.

      Lainaa

    16. Tulos: +56 (68 ääntä)
      On se nyt helvetti jos ei mikropopcornejakaa osata enää tehdä.

      Lainaa

    17. Tulos: +27 (39 ääntä)
      töötti: miten vitussa jotain voi unohtaa mikroon?siis siten että se lämmittää? ettekö vitun apinat osaa vaikka pakkauksen kyljestä katsoa suositeltua lämmitys aikaa, ja asettaa sitä mikroon?
      Luulisin, että käytössä olleessa mikrossa on ollut pelkkä nuppi ajalle ilman näyttöä. Siitä sitten väännetty aikaa reilusti ja ajateltu että sammutetaan kun ovat valmiita. Nyt unohtuivat mikroon.

      Lainaa

    18. Tulos: -10 (14 ääntä)
      Mulinex tarttee 3,25min ei pyörivä alusta.

      Lainaa

    19. Tulos: +11 (15 ääntä)
      kaikissa vanhemmissa mikroissa ei ole ajastus mahdollisuutta, kuten esim omassani. Siitä huolimatta en ole koskaan polttanut mitään mikrossa noin pahasti :o

      Lainaa

    20. Tulos: +41 (51 ääntä)
      Onko Heidin uuni vain todella pieni vai vuoka todella iso? Eihän tuo moka kovin paha ole, voisi käydä itsellekin.

      Lainaa

    21. Tulos: +43 (47 ääntä)
      Vinkki: Palaneen käryn saa suht. hyvin pois siten, että keittelee etikkaa kattilassa ja sen jälkeen TUULETTAA HYVIN (älkää hengittäkö etikkahöyryä!). Etikkaa voi myös laittaa lautaselle huoneeseen muutamaksi päiväksi. Verhot kannattaa pestä. t. "huippukokki"

      Lainaa

    22. duck of doom 30.5.2013 15:21
      Tulos: +6 (12 ääntä)
      Kuinkahan kauaksi aikaa nää laitto sen mikron pyörimään? :D Minä ainaki laitan aina n. 2-3 minuutiksi kerrallaan ja pistän päälle sitte uudestaan jos ei oo viä tarpeeksi lämmintä.

      Lainaa

    23. Tyttörukka 30.5.2013 15:42
      Tulos: -22 (38 ääntä)
      Ei saatana, onko kaikki kommentoijat TLDR? Poppari kommentissa lukee: jäätiin vessaan ottaa toisiamme?!?!? Eikä kukaan o maininnu tästä mitään?!?

      Lainaa

    24. Tulos: -9 (25 ääntä)
      Tyttörukka: Ei saatana, onko kaikki kommentoijat TLDR? Poppari kommentissa lukee: jäätiin vessaan ottaa toisiamme?!?!? Eikä kukaan o maininnu tästä mitään?!?
      Eihän lue?!

      Lainaa

    25. Tulos: -37 (39 ääntä)
      heidistä tuli mieleen että mitäköhän on tekemässä kun pelkkä pohja menossa uuniin... ja mitä nyt jennin tapaukseen tulee, ihmettelen paljonko ne sitä aikaa sille mikrolle oikeen laitto

      Lainaa

    26. Tulos: +63 (65 ääntä)
      badumbidum: heidistä tuli mieleen että mitäköhän on tekemässä kun pelkkä pohja menossa uuniin…
      Jotkut kakut tai piiraat tehdään niin, että ensin paistetaan pohjaa jonkin aikaa ja sitten laitetaan täytteet/päälliset ja vielä joksikin aikaa uuniin, joskus pienemmälle lämmölle. Jos katsos pohja vaatii enemmän paistamista kuin mitä täytteet kestää.

      Lainaa

    27. Tulos: +36 (36 ääntä)
      badumbidum: heidistä tuli mieleen että mitäköhän on tekemässä kun pelkkä pohja menossa uuniin… ja mitä nyt jennin tapaukseen tulee, ihmettelen paljonko ne sitä aikaa sille mikrolle oikeen laitto
      Heidi kenties esipaistamassa?

      Lainaa

    28. Tulos: +7 (17 ääntä)
      badumbidum: heidistä tuli mieleen että mitäköhän on tekemässä kun pelkkä pohja menossa uuniin… ja mitä nyt jennin tapaukseen tulee, ihmettelen paljonko ne sitä aikaa sille mikrolle oikeen laitto
      koska joissain ohjeissa pitää laittaa pohja esipaistumaa tyylii vartiks :p terveisin ravintolakokki ;)

      Lainaa

    29. Tulos: +3 (15 ääntä)
      iidamo: koska joissain ohjeissa pitää laittaa pohja esipaistumaa tyylii vartiks :p terveisin ravintolakokki
      Joo eiköhän se tullu jo selväksi.

      Lainaa

    30. Tulos: -26 (32 ääntä)
      Naiset hahah, aina ilonamme.

      Lainaa

    31. Tulos: -4 (10 ääntä)
      Hah, ite tein poppareita muutama viikko sitte kattilassa :D Ihmettelin parin minuutin jälkee ku ei mitää poksahteluja kuulunu ravisteluista huolimatta (ja oli siel kyllä öljyäki).. Avasin kannen ja järkyttävä musta pilvi pölähti sielt ja levis koko kaks kerroksisee kämppää. Äiti tykkäs ku muutama päivä järkyttävä haju meillä:)

      Lainaa

    32. Tulos: +32 (34 ääntä)
      Plussat lattialla ryömimisestä :) Jääny tytöille sentään jotain hyödyllistä mieleen.

      Lainaa

    33. Tulos: -4 (24 ääntä)
      Kuka nyt oikeesti ees syö mikropoppareita, ne on ihan törkeen pahoja.

      Lainaa

    34. Tulos: -9 (11 ääntä)
      Veikkaan kyllä, että juustokakkua oli tekemässä.

      Lainaa

    35. Tulos: +15 (17 ääntä)
      Heh, tulipa itellekki muistoja mieleen noista poppareista. Oltasko oltu parin kaverin kanssa 13 -vuotiaita kun päätettiin että tehään poppareita kattilassa. No eihän kukaan meistä tienny miten se tapahtuu, eikä tietenkään tajuttu lukee siitä pussin takaa ohjeita. No ei kun öljyä kattilaan aivan liikaa ja se koko pussillinen niitä siemeniä sekaan. Varmaan arvaattekin että kohta kärys ja kunnolla. Kämppä ihan täynnä savua ja me kans aateltiin että ei hitsi nyt tulee häkämyrkytys, ja eikun lattioita pitkin pihalle. Niin ja toki kannettiin se kattila samalla pihalle ja iskettiin terassin kaiteelle, mihin paloikin kiva musta jälki. :) Ja vaikka nyt tiiänkin miten se valmistus tapahtuu, onnistun silti aina polttamaan ne. Joten pari kattilaa pilanneena olen vihdoin tajunnut siirtyä mikropoppareihin!

      Lainaa

    36. Tulos: +10 (12 ääntä)
      muumilimu: Hankala ymmärtää tuota pop corn mokaa.. Niissä pakkauksissahan on ehdotukset kuinka pitkäksi ajaksi popparit kannattaa laittaa sinne mikroon. Meidän taloudessa mikropoppareiden tarvitsee olla mikrossa kolme minuuttia ja kaksi sekuntia. Mielenkiintoisesti se on sekunneista kiinni… Jos laittaa vain kolmeksi minuutiksi, jää paljon siemeniä, mutta kolmesta minuutista ja viidestä sekunnista taasen hieman kärähtäneitä. Tarkka mikro
      Tunnen paljon ihmisiä, joilla on esimerkiksi säästösyistä niin vanha mikro, että ajan kuluttuakin se pyörii vielä matalalla teholla (tarkoitus varmaan pitää ruoka lämpimänä, jos sen noutaminen viivästyy). Itsekin tuppaan vaeltelemaan pois mikron luota (olen tottunut kotona olevaan ihan moderniin, itsensä pysäyttävä mikroon) ja jätän pingahduksen jälkeen aina ruuan hetkeksi jäähtymään yksinään, kunnes muistan ettei tässä nimenomaisessa talossa se toimikaan ihan niin ja juoksen pää neljäntenä jalkana takaisin keittiöön. Noin pahasti, kuin mokassa on, ei tosin ole ikinä käynyt :'D

      Lainaa

    37. Ministeri Räsänen 30.5.2013 23:24
      Tulos: +15 (35 ääntä)
      Pitäisi kieltää lailla nuo popcornit, ehdottomasti. Teen tästä aloitteen. Lisäksi, piirasvuoille tulisi asettaa vakiomitta, ko. tapausten varalle. Teen siitäkin aloitteen!

      Lainaa

    38. Tulos: -6 (30 ääntä)
      Naa: Veikkaan kyllä, että juustokakkua oli tekemässä.
      Kai tää oli vitsi..juustokakkua kun ei laiteta uuniin..

      Lainaa

    39. Tulos: +14 (18 ääntä)
      Muistan kerran, kun äiti päätti tehdä minulle ja kaverille jälkiruokaa. No en muista tarkalleen mitä mutta ainakin yksi ainesosa oli sulatettu suklaa. No äiti oli heittäny suklaan mikroon vähäks aikaa jaa kun suklaa ei muka "sulanut" niin äiti oli hettänyt vielä yli viisi minuuttia lisää aikaa. Sitten tajusin kattoa, että mitä helvettiä se suklaa on tuolla noin kauan. No ku sitten äkkiä otettiin suklaa mikrosta niin sehän oli ihan mustaa, mullantyylistä kökköä. No äiti nopeasti laittoi tulikuuman lautasen tiskipöydälle, jonka jälkeen kuului *kräks* ja lautanen halkesi ihan kokonaan kahtia. Ei siinä voinut muutakuin nauraa. Eihän äiti ollut tajunnut, että vaikka suklaa sulaa niin se ei välttämättä menetä ns."muotoaan". Mutta onneksi oli vielä suklaata jäljellä, joten eikun uusi lautanen ja mikroon mutta huomattavasti vähemmäksi aikaa ;) Saatin sitten jälkkäriä :D

      Lainaa

    40. Tulos: +6 (16 ääntä)
      rimpu: Kai tää oli vitsi..juustokakkua kun ei laiteta uuniin..
      OT, mutta kyllä minä ainakin teen juustokakut uunissa, tulee paljon parempia..

      Lainaa

    41. Tulos: +44 (44 ääntä)
      "paista 45 asteessa" piirakka.

      Lainaa

    42. Tulos: +19 (21 ääntä)
      Ns. Jenkkityyliset juustokakut tosiaan tehdään uunissa. Tosin näyttää tosi matalalta vuoalta sellaiseen. Suomessa taas myös yleisesti kutsutaan juustokakuiksi liivatteella (tai muilla kylmähyydytysmenetelmillä) hyydytettyjä tuorejuustokakkuja/hyydykekakkuja. Ja mä väännän aina "reilusti" (eli noin 5-6min) aikaa poppareihin, koska huomannut että meidän mikrolla saa parhaan lopputuloksen kuuntelemalla poppareiden poksahdusväliä. Kun alkaa tulla yli 2sec välejä, niin valmista on. Aika ei tunnu olevan ihan vakio, joten tämä on parempi menetelmä, etenkin kun mikro on vanhansorttinen ja siinä on kierrettävä ajastin jolla ei mitään sekunnin tai edes kymmenen tarkuutta saa. Tosin siinä ei kyllä lähdetä meikkaamaan välissä.

      Lainaa

    43. Tulos: -1 (5 ääntä)
      "Luultiin että savu on vaarallista" :o

      Lainaa

    44. Tulos: -5 (9 ääntä)
      muumilimu: Hankala ymmärtää tuota pop corn mokaa.. Niissä pakkauksissahan on ehdotukset kuinka pitkäksi ajaksi popparit kannattaa laittaa sinne mikroon. Meidän taloudessa mikropoppareiden tarvitsee olla mikrossa kolme minuuttia ja kaksi sekuntia. Mielenkiintoisesti se on sekunneista kiinni… Jos laittaa vain kolmeksi minuutiksi, jää paljon siemeniä, mutta kolmesta minuutista ja viidestä sekunnista taasen hieman kärähtäneitä. Tarkka mikro
      No kaikille ei tuo luetunymmärtäminen vain sovi. Soopaa osataan syytää tökkimällä kahdella sormella näppistä, mutta älyllinen viestintä jätetään toisille. Miksi ihmeessä "jäädään odottamaan toista" kotivessassa? Vessa nyt on viimeinen paikka seurustelulle bakteereineen, hajuineen, ahtauksineen.

      Lainaa

    45. Tulos: -2 (4 ääntä)
      Töötille vastaukseksi... Vähän niinkuin endu ja pere jo puhuivatkin; mikro oli vanha, ja ajansäädin siinä oli portaaton pyöreä nappi, josta oli vaikea arvioida, kuinka paljon aikaa itseasiassa sääditkään. Lisäksi mikro saattoi "jumiutua" päälle, eli nappi ei liikkunutkaan samaa matkaa mitä aika kului. Tähän vielä yhdistettynä pitkä välimatka keittiöstä olkkariin, jossa kovaäänistä sakkia bilettämässä, niin avot! Ei siinä paljoa mikron hurinat musiikin ja muun mölinän seasta kuulu tai savu samantien tavoita humalahuuruisia neniä.

      Lainaa

    46. Tulos: +5 (9 ääntä)
      Tän kissan mikropopparit oli aina puolet hyviä ja puolet jyviä, kunnes tajusin että "kunnes paukahdusten väli on noin X sekuntia" tarkoittaa välin pidentymistä, ei lyhentymistä.

      Lainaa

    47. Tulos: -1 (3 ääntä)
      "Heitettiin vettä päälle"?? :D

      Lainaa

    48. Tulos: +6 (10 ääntä)
      Minä rupesin joskus tekemään popkorneja ihan kattilassa. Pistin öljyn kattilaan ja levyn päälle ja menin odotellessa katsomaan sähköpostia, pikaviestimiä ei siihen aikaan ollut. Unohduin kirjoittamaan pitkää kannanottoa ja havahduin tilanteeseen vasta kun piti jatkuvasti huiskia savua tieltä että näki monitorin. En avannut kattilan kantta, se olisi varmaan leimahtanut saman tien, heitin koko paskan hankeen.

      Lainaa

    49. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Jos oli tekemässä sitruunamarenki torttua!? siinä paistetaan sitä pohjaa kai ensin ja sitten annetaan jäähttyä ja pannaa se kiisseli ja marenki.

      Lainaa

    50. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Tuo Heidin vuoka on ihan normaalin kokoinen (minulta lainassa), uuni vain on normaalia pienempi :D

      Lainaa

    51. 90asteenkulma 11.6.2013 8:49
      Tulos: +1 (7 ääntä)
      Eikös ohjeissa lukenut että "bake at ninety degrees" ja siitähän sitten fysiikan lakien mukaan pitäisi tortun paistua

      Lainaa

    52. Fantasiahörhö 8.6.2014 23:53
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      Ihan tämän mokan kommenttien takia pitää käydä opettelemassa ystäväni googlen avulla miten poppareita tehdään kattilassa :O

      Lainaa

    53. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Itse olen joskus laittanut popparit mikroon ja säätänyt ajan ohjeiden mukaisesti. Kävinköhän vessassa välillä tms. ja takaisin tullessa tuli savua mikrosta. En vieläkään tiedä miksi kärysi vaikka ei ollut edes täyttä aikaa ja kaikki oli muuten kunnossa, pussi avattu niin että pääsi leviämään ja pussi mahtui pyörimään mikrossa. Olikohan joku maanantaiversio tai huipputehokas (vanha) mikro. Vein pussin nopsaa ulos lumihankeen ja savun haju kesti kämpässä yli viikon. Sen jälkeen en oo mikropoppareihin edes koskenut, kattilassa tulee nätisti ja parempia.

      Lainaa

    54. FlameFucker69 25.8.2015 2:04
      Tulos: -6 (6 ääntä)
      Ite käytän vittu liäkin heittähää 5secunti

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: popcorn, piirakka, vuoka, uuni, piirakkavuoka, kuva, koko