Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Huippukokki haussa, osa 11

  Suurenna näkymä

  110 kommenttia

  1. Papu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1225 (1275 ääntä)

   Siinä on taas Nessan vanhemmat hoitanu hommansa oikein… NOOT.

     Lainaa

  2. Elli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +510 (542 ääntä)

   Ei hyvää päivää… Ja sitten kaikki pitää edelleenkin jakaa Facebookissa.

     Lainaa

  3. jogu uggeli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +842 (868 ääntä)

   Eikö kouluissa opeteta enää kotitaloutta?

     Lainaa

  4. taku kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +481 (501 ääntä)

   Pese perunat. Öö, mitä se tarkoittaa? :)

     Lainaa

  5. tuure kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +601 (629 ääntä)

   millasessa perheessä voi elää 18v teitämättä miten perunat keitetään?

     Lainaa

  6. äkstee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +170 (188 ääntä)

   Tuleva master chef..

     Lainaa

  7. Paketti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +355 (365 ääntä)

   Ei voi olla totta. Tai onhan se. Tuleehan näitä Nessan kaltaisia aina välillä vastaan. Herää vain kysymys, että miksi kotona ei ole tuon ikäiseltä vaadittu mitään osallistumista kotitöihin? Miten vanhemmat kuvittelee, että tyttö pärjää omassa asunnossa, jos ei tiedä, miten perunat keitetään. Osaakohan vettäkään keittää kattilassa?
   Vanhempien piikkiinhän tuo menee, ettei tarpeeksi ajoissa aloitettu opettamaan näitä ihan perusasioita.

     Lainaa

  8. Komteat kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +206 (228 ääntä)

   Häpeisin silmät päästä jos toi 18vuotias olis mun tytär..
   Stiisus…

     Lainaa

  9. Esa M kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +283 (285 ääntä)

   Nessa ei nähtävästi ole koskaan edes nähnyt ruoanlaittoa.. Ymmärrän kyllä, että kaikki ei osaa laittaa ruokaa ja kaikkia se ei edes kiinnosta, mutta jos perunoiden pesemiseenkin tarvitaan puhelu äidille niin jokin on mennyt pahasti pieleen.

     Lainaa

  10. pee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +70 (276 ääntä)

   Elin 22-vuotiaaksi ilman että olisi koskaan tullut eteen tilanne jossa pitäisi keittää perunaa. Kotona meillä ei opetettu, olisin halunnut oppia mutta isä potki aina pois keittiöstä tieltä. Kotitaloustunneillakaan ei keitetty perunoita. Tai jos keitettiin niin minä en keittänyt: meillä tehtiin ryhmissä ruuat eli yksi teki jotain ja toinen jotain. Jotenkin onnistuin aina järjestämään itseni siihen pöydänkattausporukkaan joka vain kurkki olan yli mitä muut teki.

   Olin 22 ja silloisen poikaystävän kanssa mökillä kun hän sanoi että lähtee grillaamaan, keitä sinä perunat sillä aikaa. Minä seisoin hellan edessä perunasäkin kanssa ja hetken perästä soitin äidille että iik apua miten perunat keitetään. Ei ollut siihen aikaan älypuhelimia millä olis päässyt nettiin tutkimaan asiaa.

     Lainaa

  11. derp kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +143 (229 ääntä)

   Kyllä se Nessa tietää miten perunat pestään ja mikä on lihaliemikuutio. Hän yrittää vain olla söpö. Tämä ilmiö on valitettavan yleinen teinityttöjen keskuudessa, tekeydytään suorastaan idiooteiksi ja ollaan olevinaan niin söpöä että.

     Lainaa

  12. mursu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -46 (170 ääntä)

   pee:
   Elin 22-vuotiaaksi ilman että olisi koskaan tullut eteen tilanne jossa pitäisi keittää perunaa. Kotona meillä ei opetettu, olisin halunnut oppia mutta isä potki aina pois keittiöstä tieltä. Kotitaloustunneillakaan ei keitetty perunoita. Tai jos keitettiin niin minä en keittänyt: meillä tehtiin ryhmissä ruuat eli yksi teki jotain ja toinen jotain. Jotenkin onnistuin aina järjestämään itseni siihen pöydänkattausporukkaan joka vain kurkki olan yli mitä muut teki.

   Olin 22 ja silloisen poikaystävän kanssa mökillä kun hän sanoi että lähtee grillaamaan, keitä sinä perunat sillä aikaa. Minä seisoin hellan edessä perunasäkin kanssa ja hetken perästä soitin äidille että iik apua miten perunat keitetään. Ei ollut siihen aikaan älypuhelimia millä olis päässyt nettiin tutkimaan asiaa.

   No älä viitsi, ihan oikeasti. Et muka 22v:nä tiennyt mitä tarkoittaa keittäminen? Älä viitsi valehdella, ei kukaan ole niin tynnyrissä kasvanut.

     Lainaa

  13. ... kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +118 (130 ääntä)

   Paketti:
   Ei voi olla totta. Tai onhan se. Tuleehan näitä Nessan kaltaisia aina välillä vastaan. Herää vain kysymys, että miksi kotona ei ole tuon ikäiseltä vaadittu mitään osallistumista kotitöihin? Miten vanhemmat kuvittelee, että tyttö pärjää omassa asunnossa, jos ei tiedä, miten perunat keitetään. Osaakohan vettäkään keittää kattilassa?
   Vanhempien piikkiinhän tuo menee, ettei tarpeeksi ajoissa aloitettu opettamaan näitä ihan perusasioita.

   Ikävä kyllä itsekin muutaman tälläisen ihmisen tiedän, ja ovat varakkaista ja “paremmista” perheistä, missä ei ole ikinä tarvinnut tehdä minkäänlaisia kotitöitä. Aikamoisen karhunpalveluksen vanhemmat tehneet :/

     Lainaa

  14. anniiina kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +36 (66 ääntä)

   oon asunu 3 vuotta omoillani enkä osaa vieläkään sanoa kauanko perunoita keitetään :D vaikka joka viikko sitä tehdäänkin.. testaamalla mennään ;)

     Lainaa

  15. minnemonne kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +33 (59 ääntä)

   Itsehän olen todella huono kokki: tiedän noin niinku perjaatteessa, miten asiat pitää tehdä, mutta aina menee hirveeksi säheltämiseksi ja kaikki komponentit menee jotenki pieleen (palaa pohjaan, jää raa’aks yms.) vaikka kaikkensa yrittää. Mutta ainaki mä nyt osaan ees teoriassa jotain vaikka nyt käytäntö onki sitte eriasia… Kyllä mun mielestä kuuluu ihan yleissivistykseen tai maalaisjärjen piiriin tai johonkin muuhun ihmiselle luontaiseen tietouteen että tietää mitä tarkottaa sellaset termit ku ‘keittää, ‘paistaa’ (joka joskus on jossain ohjeessa ahdistanu koska: paistetaanko uunissa vai paistetaanko pannulla), ‘höyryttää’, puhumattakaan sanoista ‘pestä’ ja ‘kuoria’…

     Lainaa

  16. mustakuu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -13 (91 ääntä)

   Kyl mä tavallaan ymmärrän tota Nessaa. Aikoinaan kun muutin pois kotoa päätin kans kerran alkaa kokkaamaan, Ensimmäinen puhelu äitille oli: “Pitääks perunat keittää, ennen ku ne paistaa?”

     Lainaa

  17. Axu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +223 (229 ääntä)

   No kyllä nyt perunoiden pesu täytyisi osata. Sinne vaan perunat pesukoneen pohjalle, annostellaan pyykkiaine ja neljänkympin ohjelma pyörimään!

     Lainaa

  18. Luumu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +61 (73 ääntä)

   minnemonne:
   (joka joskus on jossain ohjeessa ahdistanu koska: paistetaanko uunissa vai paistetaanko pannulla),

   Yleensä, jos paistetaan uunissa, niin annetaan tiedot myös lämpötilasta ja paistoajasta, esim. 200 asteessa 20 minuuttia. Poikkeuksia voi toki olla, mutta näin yleensä.

     Lainaa

  19. IrisxRose kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -56 (128 ääntä)

   Niin siis itehan leivoin pullaa ja esim mokkapaloja ku ikaa oli 9 vee ja koskaa keneltakaan kysyny apua. Ite etin reseptit ja aloin leipomaan. Pitaa olla kylla jollain tavalla vajaa jos ei 15 vuotiaaseen mennessa oo oppinu kokkaamaan jotain noinki yksinkertasta ku perunoiden keittaminen. EI_SE_OO_NIIN_VAIKEETA. Vⅰtun idiootit. Lopettais valmisruokien vallmistuksen nii paastais hyvissa ajoin eroon tallasistakin idiooteista.

     Lainaa

  20. Hemohessi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +84 (104 ääntä)

   Kiitos äiti, kun opetit minut laittamaan ruokaa!! Nää on nää nykyajan wannabe carriet ja sinkkuelämää katsojat. Luulee et on kovinkin hienoa ettei osaa laittaa ruokaa.

     Lainaa

  21. rofl kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (51 ääntä)

   Nessa vähintäänkin vaimoainesta .

     Lainaa

  22. bethos kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +51 (73 ääntä)

   derp:
   Kyllä se Nessa tietää miten perunat pestään ja mikä onlihaliemikuutio. Hän yrittää vain olla söpö. Tämä ilmiö on valitettavan yleinen teinityttöjen keskuudessa, tekeydytään suorastaan idiooteiksi ja ollaan olevinaan niin söpöä että.

   Minä kieltäydyn uskomasta että kukaan olisi tarpeeksi idiootti tehdäkseen niin.

     Lainaa

  23. Galle kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +23 (43 ääntä)

   Makkaran kohdalla Nessa olisi luultavasti ihmetellyt, että miksi mistään ei löydy tietoa mistä aineksista makkara pitäisi valmistaa.

     Lainaa

  24. tony kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +72 (78 ääntä)

   Eikö ketään muuta jääny häiritsemään tuo annan lampun sulaminen? Suht tehokkaat hellanlevyt tai jotain?

     Lainaa

  25. Huuhuu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +23 (71 ääntä)

   pee:
   Elin 22-vuotiaaksi ilman että olisi koskaan tullut eteen tilanne jossa pitäisi keittää perunaa. Kotona meillä ei opetettu, olisin halunnut oppia mutta isä potki aina pois keittiöstä tieltä. Kotitaloustunneillakaan ei keitetty perunoita. Tai jos keitettiin niin minä en keittänyt: meillä tehtiin ryhmissä ruuat eli yksi teki jotain ja toinen jotain. Jotenkin onnistuin aina järjestämään itseni siihen pöydänkattausporukkaan joka vain kurkki olan yli mitä muut teki.

   Olin 22 ja silloisen poikaystävän kanssa mökillä kun hän sanoi että lähtee grillaamaan, keitä sinä perunat sillä aikaa. Minä seisoin hellan edessä perunasäkin kanssa ja hetken perästä soitin äidille että iik apua miten perunat keitetään. Ei ollut siihen aikaan älypuhelimia millä olis päässyt nettiin tutkimaan asiaa.

   Eli toisinsanoen hommasit itsesi siihen porukkaan, joka vain laiskotteli kaikki tunnit. Ja varmaan ryhmätöissäkin olit pelkkä siipeilijä?

     Lainaa

  26. Niis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +63 (65 ääntä)

   Mulla on kaveri, joka on tietysti varakkaasta perheestä. Ei osaa keittää perunoita, joten huomautin kerran ku puhuttiin aiheesta että ei kai se niin vaikeaa ole, keität vettä ja laitat perunat sekaan? :D

   Suuttui.

     Lainaa

  27. Manjaana kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (14 ääntä)

   Luumu: Yleensä, jos paistetaan uunissa, niin annetaan tiedot myös lämpötilasta ja paistoajasta, esim. 200 asteessa 20 minuuttia. Poikkeuksia voi toki olla, mutta näin yleensä.

   Luumu, mä oon törmänny samaan ongelmaan minnemonnen kanssa: reseptissä osa paistetaan pannulla, osaa ei, sitten ne työnnetään uuniin ja sitte jonkun kohdalla vaan ilmoitetaan että se pitää ‘paistaa’, mutta mistään ei selviä, että pannulla vai uunissa ja molemmat välineet on reseptissä käytössä :)

     Lainaa

  28. J kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +53 (61 ääntä)

   Nessan päivitys vain myötähävettää kun joku osaa olla noin saatanan avuton, ettei edes itseään osaa ruokkia.

   Annan päivitys sen sijaan hirvittää. Montakohan asuntopaloa nämä mestarikokit vielä onnistuvat sytyttämään, kun unohdetaan hellanlevyjä ja uuneja päälle ja sekin on vain niin helvetin hauska juttu, joka jaetaan facebookissa.

   Toivottavasti eivät asu naapurissani.

     Lainaa

  29. J kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -11 (41 ääntä)

   pee:
   Elin 22-vuotiaaksi ilman että olisi koskaan tullut eteen tilanne jossa pitäisi keittää perunaa. Kotona meillä ei opetettu, olisin halunnut oppia mutta isä potki aina pois keittiöstä tieltä. Kotitaloustunneillakaan ei keitetty perunoita. Tai jos keitettiin niin minä en keittänyt: meillä tehtiin ryhmissä ruuat eli yksi teki jotain ja toinen jotain. Jotenkin onnistuin aina järjestämään itseni siihen pöydänkattausporukkaan joka vain kurkki olan yli mitä muut teki.

   Olin 22 ja silloisen poikaystävän kanssa mökillä kun hän sanoi että lähtee grillaamaan, keitä sinä perunat sillä aikaa. Minä seisoin hellan edessä perunasäkin kanssa ja hetken perästä soitin äidille että iik apua miten perunat keitetään. Ei ollut siihen aikaan älypuhelimia millä olis päässyt nettiin tutkimaan asiaa.

   Sano jooko että sä olet trolli.. Ei voi olla noin avuton, ettei osaa yhtä vⅰtun perunaa huuhtaista, heittää vettä täynnä olevaan kattilaan ja kattilaa hellalle.

     Lainaa

  30. soop kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +44 (52 ääntä)

   Näitä lukiessa tulee vain entistä kiitollisemmaksi äidilleni, joka otti minut tosi nuoressa iässä “keittiöapuriksi” ja sain kokeilla, oppia, joskus epäonnistua ja sitten kokeilla uudelleen. Leivontakokeiluista se lähti ja tietous ja taitotaso laajeni, kun ikää tuli ja kiinnostus vain kasvoi koko ajan. Eipä ollut mitään ongelmaa, kun 16-vuotiaana muutin kotoa pois. Taloudenhoitokin on ollut helppoa (kaikki opintotuen määrän tietävät, miksi tämän otin esiin), kun pystyi tehdä järkevää, terveellistä ja halpaa kotiruokaa isoja annoksia pikku solukämpässä, josta pakasti osan ja sitä söi pitkään. Koskaan ei raha loppunut kesken, enkä eineksiä ole ostanut koskaan omaan kämppään.

   Nykyään parikymppisenä olen tosi intohimoinen ruuanlaittaja ja koska kasvissyönti on kuulunut touhuun jo useita vuosia, niin terveyspuolestakin on tullut otettua selvää. Nautin siitä hetkestä päivässä, kun saan kokeilla. Kokkailu on kokeilua. Harjoitus oikeasti tekee mestarin, eikä epäonnistumisia pidä pelätä. Ruuanlaittotaito on mielestäni todella tärkeää ja jos minunkin ikäluokastani iso osa elää eineksillä eikä osaa keittää perunoita, niin ei ne taidot seuraavallekaan sukupolvelle kulkeudu.

     Lainaa

  31. :) kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (16 ääntä)

   MITEN Anna on onnistunu tossa? ;00000

     Lainaa

  32. kippari kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +39 (49 ääntä)

   : Ikävä kyllä itsekin muutaman tälläisen ihmisen tiedän, ja ovat varakkaista ja “paremmista” perheistä, missä ei ole ikinä tarvinnut tehdä minkäänlaisia kotitöitä. Aikamoisen karhunpalveluksen vanhemmat tehneet :/

   Täytyy kyllä sanoa omasta ystäväpiiristä täysin päinvastaista. Hyvätuloisemmissa perheissä on yleensä harrastettu monimuotoisempaa ruoanlaittoa kuin vähätuloisemmissa, ja vanhemmat ovat yleensä yrittäneet siirtää tätä kulinarismi-kulttuuria jälkipolvilleen. Niin rikkaita ihmisiä en tosin tunne, joiden kotona olisi ollut ihan palvelusväkeä, mihin käsittääkseni viestisi viittaa, vai meinaatko että varakkaissa talouksissa talo siivoaa itse itsensä ja valmistaa pöperöt?

     Lainaa

  33. Suosiili kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +36 (68 ääntä)

   No vaikka itse olen jo kymmen vuotiaasta asti osannut itselle jonkin sortin ruuat kokata niin en näe mitään outoa Nessan päivityksessä. Ei kaikkia sinne keittiöön kotona päästetä tai vaikka päästettäisiin niin ei ne sinne välttämättä halua. Minusta on hienoa että edes aikoo yrittää ja mitä pahaa on neuvojen kysymisessä. Minusta ei mitään.

   Btw uskon vahvasti että kaikki täällä on yli neljä vuotiaita eli se mielen teorian pitäisi kaikilla olla halussa edes alkeellisella tasolla.

     Lainaa

  34. Dam kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +34 (46 ääntä)

   En mäkään oo koskaan perunoita keittänyt, vaikka omillani olen asunut jo viitisen vuotta. Yksinkertaisesti inhoan keitettyjä perunoita, enkä siksi tule koskaan ajatelleeksikaan mahdollisuutta sellaisten valmistamisesta itselleni yksin kotona. Ei se aina ole uusavuttomuudesta kiinni (vaikka Nessalla toki on).

     Lainaa

  35. Plywood kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +57 (71 ääntä)

   Voi vain kuvitella miten vaikeaa kaikki muu arkielämä on jos ei osaa edes päätellä mitä “pese” tarkoittaa. Esim koulussa: ” Avaa kirja. ” ” Ai pitääks se niinku leikellä vai miten kun ei tässä kannessa oo kahvaa ja apua mistä mä avaan tän kun tää leviää joka kohdasta apuaaaa…”

     Lainaa

  36. Nipsu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +85 (103 ääntä)

   pee:
   Elin 22-vuotiaaksi ilman että olisi koskaan tullut eteen tilanne jossa pitäisi keittää perunaa. Kotona meillä ei opetettu, olisin halunnut oppia mutta isä potki aina pois keittiöstä tieltä. Kotitaloustunneillakaan ei keitetty perunoita. Tai jos keitettiin niin minä en keittänyt: meillä tehtiin ryhmissä ruuat eli yksi teki jotain ja toinen jotain. Jotenkin onnistuin aina järjestämään itseni siihen pöydänkattausporukkaan joka vain kurkki olan yli mitä muut teki.

   Olin 22 ja silloisen poikaystävän kanssa mökillä kun hän sanoi että lähtee grillaamaan, keitä sinä perunat sillä aikaa. Minä seisoin hellan edessä perunasäkin kanssa ja hetken perästä soitin äidille että iik apua miten perunat keitetään. Ei ollut siihen aikaan älypuhelimia millä olis päässyt nettiin tutkimaan asiaa.

   Inhosin sun kaltaisia tyyppejä aina kotitaloustunneilla. Ette ikinä tehny mitään paitsi katoitte pöydän, ja siihenki meni kaks tuntia, ja sit tuijottelitte kun muut teki kaiken. Lopuks söitte kaikki saatanan ruoat mitä muut oli tehny, otitte piirakasta isoimman palan, pihvistä leikkasitte ittellenne parhaimman siivun ja mehukannusta otitte puolet.

   Jumalauta.

     Lainaa

  37. make kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -23 (37 ääntä)

   Voi jumalauta sentään! Ihte täytän just viikon päästä 17 ja osaan tehdä keittiössä ties mitä. Enkä ole millään kokkilinjalla amiksessa, vaan kielipainotteisessa erikoislukiossa. Eikä mun tarvitse googlettaa ja soitella äitille pottujen keitosta. Mitäköhän Nessa on tehnyt esim. köksän tuntien aikana?

     Lainaa

  38. Slerp kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -5 (19 ääntä)

   MÄ. EN. KESTÄ. NESSAA.

   Jouduin myös vuotta vanhemmalle (20) kaverille kertomaan, miten perunat keitetään. Kyllä häneltä sujuu kanan paistaminen, mutta ei perunoiden keittäminen?

   Kyllä äitin apuna oon ollu siitä asti kun oon hellalle ylettäny nähdä, niin en ymmärrä mistä tämä uusavuttomuus tulee ihmisille…

     Lainaa

  39. Wut kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -25 (27 ääntä)

   Jesse hei.. (mikä helvetin nimi)

     Lainaa

  40. Wut kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -13 (27 ääntä)

   Ok autcorrect.. Tarkotin Nessaa..

     Lainaa

  41. 45645 kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (24 ääntä)

   Kuole nälkään

     Lainaa

  42. Eletha kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +48 (52 ääntä)

   taku:
   Pese perunat. Öö, mitä se tarkoittaa?

   Perunoiden vaahtokylpyä poreammeessa tietenkin.

     Lainaa

  43. p kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +33 (41 ääntä)

   Voisin ymmärtää epäröinnin, jos kyse on siitä että laitetaanko perunat kylmään vai kiehuvaan veteen ja kauanko niitä keitetään, mutta tuosta saa jotenkin se käsityksen että ei ole hajuakaan mitä niille pitäisi tehdä…

     Lainaa

  44. Kicha kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +19 (25 ääntä)

   Tuli näistä tapauksista mieleen, että jos joku miettii kotoa pois muuttavalle valmistujaislahjaa, suosittelen kotitalouden oppikirjaa. Eli siis ihan niitä samoja kirjoja joita käytetään köksän tunneilla, joita löytyy ainakin verkkokirjakaupoista.

   Itse hankin valinnaisköksän kirjan heti peruskoulun jälkeen, ja se on ollut ehkä paras ostamani keittokirja ikinä: ohjeet ovat yksinkertaisia, suht nopeita, mutta silti monipuolisia ja hyviä.

   Itse esim. juuri tänään tarkistin köksän peruskirjasta, mitä pesuainetta kannattaa laittaa ikkunanpesuveteen. Myös perunoiden keittäminen on selitty kirjoissa hyvin ;)

     Lainaa

  45. kotitaloustunnit kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +15 (23 ääntä)

   Täällä lähti ny joku ihme haukkukierre tolle avuttomalle 22-vuotiaalle :D me ei ainakaa köksän tunnilla saatu ite päättää, mitä tehään. Opettaja meiät ryhmitteli pöydänkattajiksi, kokeiksi, leipureiksi ynnä muiksi. Pöydänkattajat joutu tekeen muita kotihommia sen aikaa kun muut teki ruokaa, mm. mankeloimaan, silittämään pöytäliinoja, pyyhkimään pölyjä..
   Ja onhan se hassua omasta mielestä kun joku ei osaa laittaa ruokaa. Itehä en käytä edes keittokirjaa mihinkään ruokalajiin, vaan sovellan itse. Ja hyvältä maistuu! Mut eihä kaikki voi kaikkee osata..vaik onhan toi jo aika noloa.

     Lainaa

  46. Jep Jep kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (15 ääntä)

   jogu uggeli:
   Eikö kouluissa opeteta enää kotitaloutta?

   Kyllähän siellä kotitaloutta opetetaan muttä tämä Nessa on tainnut teettää hommat kavereiden avulla.

     Lainaa

  47. Herranjumala!!! kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -75 (93 ääntä)

   NESSA! Minä jo 8vuotiaana leivoin ensimmäiset sämpyläni ja tein salaatin, ja sinä et osaa edes perunoita keittää? Saati tiedä mikä on lihaliemikuutio, tai edes valkosipulin kynsi?! Nyt herranjestas! Epäterveellistä tuollanen elämä tulee olemaan. Naisen pitää osata ruokaa sentää laittaa lapsillekkin (jos sellaisia tulee) ja vieraille (eihän heille voi saarioisten kinkkupitsaa eteen laittaa?) ja tietenkin omalle puolisolle. Nainen ei ole nainen jos ruokaa ei osaa laittaa!

   T: 15vuotias tyttö joka aikoo opiskella kokiksi.

     Lainaa

  48. hmm kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +19 (29 ääntä)

   jogu uggeli: Eikö kouluissa opeteta enää kotitaloutta?

   yhden vuoden on pakollista, ei siinä paljon kerkee oppia, ku suurin osa siitäki on teoriaa.

     Lainaa

  49. EiKestä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +27 (43 ääntä)

   En kestä..

   Tunnen Nessan oikeasta elämästä, en facebookista, ja en voi kun nauraa kuinka osuvia kommentteja täällä on.

   Ja kuten joku mainitsikin tämän “itsestään idiootin tekemisen”, se on täysin osuva termi Nessan kohdalla..

     Lainaa

  50. hiili kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +21 (33 ääntä)

   Voi ihanuutta. Eläköön vapaa kasvatus, kauan eläköön uusavuttomuus, kukoistakoon kädettömyys.

     Lainaa

  51. J kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +60 (64 ääntä)

   Herranjumala!!!:
   NESSA! Minä jo 8vuotiaana leivoin ensimmäiset sämpyläni ja tein salaatin, ja sinä et osaa edes perunoita keittää? Saati tiedä mikä on lihaliemikuutio, tai edes valkosipulin kynsi?! Nyt herranjestas! Epäterveellistä tuollanen elämä tulee olemaan. Naisen pitää osata ruokaa sentää laittaa lapsillekkin (jos sellaisia tulee) ja vieraille (eihän heille voi saarioisten kinkkupitsaa eteen laittaa?) ja tietenkin omalle puolisolle. Nainen ei ole nainen jos ruokaa eiosaa laittaa!

   T: 15vuotias tyttö joka aikoo opiskella kokiksi.

   Voi helevetti… Eiköhän se nyt kuule ole niin, että yhtä vajukki on sekä mies että nainen, joka ei osaa edes perunoita keittää.

     Lainaa

  52. totuuden_torvi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +20 (24 ääntä)

   LIhaliemikuutia ja valkosipulin kynsi.. Ole varonen, Nessa! Varmaan jotakin noitien taikaliemen aineksia!

   PS. Kannattasko Annalla joskus pyyhkiä tuo seinäkin. Hyi hitto! :S

     Lainaa

  53. Herranjumala!!! kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -63 (69 ääntä)

   J: Voi helevetti… Eiköhän se nyt kuule ole niin, että yhtä vajukki on sekä mies että nainen, joka ei osaa edes perunoita keittää.

   Minä sentään vielä mieheltä voin jotenkuten hyväksyä sen ettei perunoita osata keittää (paitsi no jos ei tiedä edes miten perunat kuoritaan, siinä tapauksessa huolestun). Törmään päivittäin poikiin ja miehiin jotka eivät osaa mitään koska ei ole edes intoa opetella/kuunnella. Sen tosiaan ymmärrän vielä jotenkuten, mutta naisen pitäisi ruokaa laittaa nyt sentään. Jos ei vain osaa niin sitten ei vain osaa, mutta yritystä Nessan jutussa nyt ei ainakaan ole.

     Lainaa

  54. tantta kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +30 (32 ääntä)

   tuure:
   millasessa perheessä voi elää 18v teitämättä miten perunat keitetään?

   Aikanaan kun olin kokkikoulussa, opettaja kertoi eräästä tytöstä joka oli hakenut kouluun, päässyt, ja ensimmäisellä keittiötunnilla kysynyt mitä tuolle vedelle tapahtuu kun se noin kuplii. Vesi kiehui. Tyttö tajusi kyllä aika pian että kokkikoulu ei ollut ihan hänen paikkansa. En tosin tajua kuinka nuo tapaukset on koskaan selviytyneet kotitaloustunneilta. Ei oo tainnut paljoa siellä tunneilla näkyä.

     Lainaa

  55. tantta kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +72 (80 ääntä)

   Herranjumala!!!:
   NESSA! Minä jo 8vuotiaana leivoin ensimmäiset sämpyläni ja tein salaatin, ja sinä et osaa edes perunoita keittää? Saati tiedä mikä on lihaliemikuutio, tai edes valkosipulin kynsi?! Nyt herranjestas! Epäterveellistä tuollanen elämä tulee olemaan. Naisen pitää osata ruokaa sentää laittaa lapsillekkin (jos sellaisia tulee) ja vieraille (eihän heille voi saarioisten kinkkupitsaa eteen laittaa?) ja tietenkin omalle puolisolle. Nainen ei ole nainen jos ruokaa eiosaa laittaa!

   T: 15vuotias tyttö joka aikoo opiskella kokiksi.

   Minä en ainakaan mikään kotiorja ole, en katselisi päivääkää miestä joka ei itselleen osaa ruokaa laittaa. Missähän lahkossa sinäkin oot kasvanu..

     Lainaa

  56. m kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +21 (23 ääntä)

   J:

   Annan päivitys sen sijaan hirvittää. Montakohan asuntopaloa nämä mestarikokit vielä onnistuvat sytyttämään, kun unohdetaan hellanlevyjä ja uuneja päälle ja sekin on vain niin helvetin hauska juttu, joka jaetaan facebookissa.

   Toivottavasti eivät asu naapurissani.

   Haha, tää Annahan asuu itse asiassa MUN naapurissa! Onneks palovarotinjärjestelmä uusittiin vastikään…

   (No, itse asiassa toi lampun kupu on suurimmassa osassa näistä opiskelijakämpistä poistettu juurikin yllä ilmenevästä syystä, en mä vielä huolissani ole. :) )

     Lainaa

  57. Herranjumala!!! kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -55 (67 ääntä)

   tantta: Minä en ainakaan mikään kotiorja ole, en katselisi päivääkää miestä joka ei itselleen osaa ruokaa laittaa. Missähän lahkossa sinäkin oot kasvanu..

   Sitten sinä et katso. Se olkoon sinun mielipiteesi, mutta minä arvostan naista joka osaa laittaa kotona ruokaa miehelle joka palaa töistä. Toki se toisinpäinkin voi olla mutta minun ihanteeni on minun ihanteeni.

     Lainaa

  58. Elvis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -5 (23 ääntä)

   On vielä ihan okei, ettei vielä 18-vuotiaana osaa keittää perunaa, tunnista valkosipulinkynttä tai tiedä, mikä on lihaliemikuutio. On myös ihan okei, että Anna-parka unohti hellan päälle, ei kiinnittänyt huomiota outoon kärtsänneen hajuun, vaan huomasi vahingon vasta lampun…suliessa.

   On kuitenkin ihan vⅰtun noloa kertoa nuo asiat FB:ssä. Onko tää nyt sitä “hihi kivaa olla tyhmä ja söpö” -meininkiä vai mitä ihmettä? Jos mulle kävis jompi kumpi noista, niin voisin naureskella häpeääni kavereille sillä tyylillä, et päivittelisin tyhmyyttäni, mut en mä kyllä ikinä FB kirjottais. :D Vaikka toisaalta, ilman näitä idareita ei välttämättä olis Feissarimokiakaan… :)

     Lainaa

  59. Me, Myself and I kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (14 ääntä)

   Totta se on, ite en ole missään vaiheessa vielä kuutenatoista ikävuotenani keittämään perunoita, mut se ei silti tarkota sitä ettenkö osais.
   Onkohan Nessa nukkunu kaikkien köksäntuntien läpi?

   No, en tiedä kumpi on parempi, Nessa, vai kaverini, joka ei osannut keittää kanamunia.

     Lainaa

  60. murjantu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +28 (30 ääntä)

   Mielenkiintoisessa paikassa tuo lamppu sijainnut… vaarallinen ja epäkäytännöllinen

     Lainaa

  61. tuuli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +37 (43 ääntä)

   Herranjumala!!!: Sitten sinä et katso. Se olkoon sinun mielipiteesi, mutta minä arvostan naista joka osaa laittaa kotona ruokaa miehelle joka palaa töistä. Toki se toisinpäinkin voi olla mutta minun ihanteeni on minun ihanteeni.

   Ahahahhahhaa! Jossain vaiheessa saatat ehkä miettiä tuota kirjoittamaasi uudelleen vähän eri näkökulmasta, jos oman työpäiväsi jälkeen vain sinulla on vastuu ja velvollisuus hoitaa ruoka pöytään (ja ehkä myös hoitaa tiskit ja pyykit ja siivous).

     Lainaa

  62. Qerttu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (7 ääntä)

   Nessa tainnu lintsata kotitalouden tunnit…

     Lainaa

  63. Rankeli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +18 (24 ääntä)

   “kuka muka tiätää mikä on joku lihaliemikuutio tai valkosipulin kynsi?! :(”

   Kuolin sisäisesti.

     Lainaa

  64. mrt kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +21 (23 ääntä)

   hmm: yhden vuoden on pakollista, ei siinä paljon kerkee oppia, ku suurin osa siitäki on teoriaa.

   Suurin osa teoriaa? :D Meidän yläasteella siis oli onnea kun meidän ope kerto vaan mitä tänään tehdään ja sitten passitti meidän ruuanlaittoon. Neuvoja sai kysyä opelta ruuanlaiton ohessa jos oli jotai kysyttävää.

     Lainaa

  65. J kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +55 (59 ääntä)

   Herranjumala!!!: Minä sentään vielä mieheltä voin jotenkuten hyväksyä sen ettei perunoita osata keittää (paitsi no jos ei tiedä edes miten perunat kuoritaan, siinä tapauksessa huolestun). Törmään päivittäin poikiin ja miehiin jotka eivät osaa mitään koska ei ole edes intoa opetella/kuunnella. Sen tosiaan ymmärrän vielä jotenkuten, mutta naisen pitäisi ruokaa laittaa nyt sentään. Jos ei vain osaa niin sitten ei vain osaa, mutta yritystä Nessan jutussa nyt ei ainakaan ole.

   Millähän periaatteella se olisi miehiltä hyväksyttävämpää? Aiheuttaako ne kivekset sen, että ruoanlaitto olisi vaikeampaa opetella? Vastaavasti taas rinnat ja kohtu sen, että ruonlaitto pitäisi olla jo verissä?

   No, pistän toivon sille, että menin nyt vaan huonoon provoon.

     Lainaa

  66. rusina kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -10 (20 ääntä)

   Ton ämmän pitäisi painua kokkikouluun tai johonkin opiskelemaan ruoanlaittoa, jos ei kerran tiedä mikä valkosipulin kynsi tai lihaliemikuutio on. : D

     Lainaa

  67. randomname kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -6 (22 ääntä)

   “Äitiiiii, mulle sanottii kampaajalla ku kävin hääkampauksessa et pitää pestä hiukset ennen häitä, ni tarkottaaks se sillon sitä et ne pitää harjata, kastella vai kihartaa?!?!?!??!?!?!”

   Anteeks, oli pakko.

     Lainaa

  68. Kahvikuppi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (11 ääntä)

   Huhhuh, ja mä ajattelin et mä en oo kovin hyvä tuolla keittiössä kun en juuri muuta osaa kuin keittää perunoita, paistaa lettuja ja tehdä makaroonia ja jauhelihakastiketta. Mut Nessa veti nyt kyllä pohjat!

     Lainaa

  69. kylläh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (12 ääntä)

   Aika kuumana on kyllä levy sitten ollu, jos lamppu sulaa, vaikka ei ees koske. Suosittelen olemaan käyttämättä hellaa.

     Lainaa

  70. kettuvain kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (13 ääntä)

   Niiiice one.

   Itsehän en mikään kotitalouskokki ole koskaan ollut, mutta pienestä pitäen olen kokenut suhtkoht elintärkeeks osata tehdä perusruokia. Juuu, keitin perunavedet pohjaan ja kerran paistoin pannunalusen, mutta nytpähän tiedän mitä ei kannata tehdä ja mitä kannattaa! Naurettavaa, ettei ihmisillä nykyään ole mitään mielenkiintoa syödä terveellisesti ja nauttia omien käsien tekosista, vaan haetaan ihan p_skalta maistuvia valmisruokia kaupasta ja sit ihmetellään ku lihoo tai ei jaksa elämää.. Huhheijjaaaaaa

   Ja ihan näin btw jos ikinä vanhemmat on ruokkinu tavallisella kotiruolla, mun tietääkseni ne on ihan kohtuu hyviä auttamaan tukalissa tilanteissa. Ei ne teinit (en halua yleistää, mutta yleistän silti) siellä facessa osaa sanoo muuta kun ‘kyl siis mun mielest niinku mäkis ois vissiin kivempaa syyä ku vaiks niinku heses tai silleen’

     Lainaa

  71. Tonzo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (9 ääntä)

   Ihmeellistä on nykyajan kasvatus. Ite muistan alottaneeni kokkailun 3-4 vuotiaana. Löytyypäs niistä kokkailu touhuista kuviakin, kun keittiön tuolilla seisoskelen hellan edessä kokkaamassa :)

     Lainaa

  72. Mila kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (5 ääntä)

   Luulis nyt, että koulussa ois ollu ees jonkin näkösiä köksäntunteja.

     Lainaa

  73. datfac kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +12 (16 ääntä)

   Oma äiti on entinen kotitalouden opettaja ja kertonut, ettei se ole kovinkaan yllättävää ettei vielä ysiluokalla oppilaat osaa ostaa maitorahkaa kaupasta tai perunoita kuoria. Tosiaan, kerran oli oppilaat tulleet kaupasta rahat kourassa takaisin ja sanoneet “Kun ei me löydetty mitään maitorahkaa, eiks se oo niiku piimää?”.

   …….. piimäähän se. Varmaan ne on just näitä tulevia Nessoja.

     Lainaa

  74. Tintte kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (10 ääntä)

   taku:
   Pese perunat. Öö, mitä se tarkoittaa?

   Ottaa käsisaippuan kätee ja hinkkaa rätillä.

     Lainaa

  75. E kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +15 (17 ääntä)

   Eniten mua ihmetyttää, minkä helevetin takia toi lamppu ylipäätänsä on laitettu hellan yläpuolelle!!??

     Lainaa

  76. Juupajuu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (9 ääntä)

   Miten Nessa on läpäissyt kotsantunnit noilla taidoilla? Ihan surettaa miten ihminen voi olla noin avuton.

     Lainaa

  77. Sopuli__ kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (6 ääntä)

   Nessa kuulunee niihin ihmisiin, jotka ois valmiita muuttamaan pois vanhempien luota vasta n. 30-vuotiaana….. ainakin tuollaisen oma-aloitteisuuden perusteella. Mutta siis ihan oikeasti: voiko tuota uusavuttomampaa olla olemassa, joka ei osaa perunoita pestä? ja sitä hetkee ku Nessa alkaa niitä keittämään, niin en halua edes ajatella…

     Lainaa

  78. tiilimies kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -1 (5 ääntä)

   tony:
   Eikö ketään muuta jääny häiritsemään tuo annan lampun sulaminen? Suht tehokkaat hellanlevyt tai jotain?

   Varmasti jäi, mutta Nessan moka oli… MUAHAHAHAHAHAA!!! Hauskempi.

     Lainaa

  79. Juupsista kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +26 (28 ääntä)

   No onhan tuo Nessa aika avuton, mutta muistan että olin kyllä itsekin kun kotoa pois muutin 16-vuotiaana. Eineksiä tuli syötyä, nuudeleita, makaronia ja pussipastoja osasin keittää… :P minua ei lapsena päästetty keittiöön, koska äitini oli ylihuolehtivainen: uuniinhan saattoi polttaa itsensä, kiehuva vesi voi kaatua päälle, veitsellä voi leikata sormeen tai levänpaahtimeen voi jäädä hiukset… Mikroa sain käyttää kun ajastin aina korkeintaan 30 sekuntia kerrallaan ja seisoin parin metrin päässä kun mikro oli päällä. Kotitaloustunneista selvisin, mutta kyllä siellä kaikki asiat oli uusia ja voin sanoa että tuskan hiki valui aina tuntien ajan… Muistan kun johonkin ohjeeseen piti rikkoa kananmunia enkä ollut sitä koskaan tehnyt, samoin kun joskus piti sipulista leikata renkaita mutta minulla ei ollut mitään havaintoa kuinka. Tiesin kyllä mikä on valkosipuli, mutta en että mikä on sen kynsi (minusta esim. “lohko” olisi ollut sille kuvaavampi sana). Voin sanoa että oli aika voittajafiilis kun ekan kerran ihan itse tein makaronilaatikkoa ja lohikiusausta! :) nykyisin teen kyllä itse kaikki ruoat ja leivon aika paljon.

     Lainaa

  80. jo aikuinen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (8 ääntä)

   Täytyy myöntää, että kerran jouduin oikeasti miettimään, että kuinkas ne perunat keitetäänkään. Olisikohan ollut köksäntunti vai olinko jo peräti talouskoulussa…

   MUTTA selitys tähän oli se, että kotonani perunat on aina höyrytetty, ja nyt ei siis ollut sellaista ritilää kattilan pohjalle. Jonkin aikaa pohdittuani järkeilin sen varmaan ihan oikein, mutta enpä ole tainnut koskaan oikeasti *keittää* perunoita, joten täysin varma en vieläkään ole… :D Ruokaa olen kyllä tehnyt jo teini-ikäisestä lähtien.

     Lainaa

  81. JesseJames kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +16 (16 ääntä)

   anniiina:
   oon asunu 3 vuotta omoillani enkä osaa vieläkään sanoa kauanko perunoita keitetään vaikka joka viikko sitä tehdäänkin.. testaamalla mennään

   Perunoita keitetään niin kauan et ne on kypsiä :P

     Lainaa

  82. King Inkrabbit kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +16 (18 ääntä)

   Annasta tulee mieleen oma veljeni. Vanhempi kuin minä. Aina joutui kävellä kyseisen tyypin perässä sammuttamassa helloja, kun ei koskaan muistanut sammuttaa. Osasi sentään ruokaa laittaa, hella vain tuntui ongelmalta.

   Nessan kanssa on joko kaksi vaihtoehtoa;
   Joko tyttö on oikeasti uusavuton/tyhmä tai tämä nykyteinien uusi “hitti” olla “söpösti tyhmä”.
   Itseäni vain mietityttää, että mikä ihmeen logiikka siinäkin on, että tyhmä ihminen olisi söpö. Tyhmä ihminen on tyhmä, ei tee siitä söpöä. Itseäni ainakin ketuttaa suuremmoisesti ihmiset, jotka eivät osaa ajatella itse.

     Lainaa

  83. Jinx kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (13 ääntä)

   Meillä alakoulu-ikäiset osaavat keittää ja paistaa ruokia, ja uuniakin käyttää. Aikuisten valvonnassa tietysti. Eihän noita uskaltaisi päästää omilleen asumaan jos ei ruokaa osaisi itselleen tehdä. Siivoushommissa ovat mukana myös. Jos lapsia tekee niin kyllä pitäisi vanhempien jaksaa ja viitsiä elämän perusasiat opettaa.

     Lainaa

  84. Sp kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (13 ääntä)

   derp:
   Kyllä se Nessa tietää miten perunat pestään ja mikä onlihaliemikuutio. Hän yrittää vain olla söpö. Tämä ilmiö on valitettavan yleinen teinityttöjen keskuudessa, tekeydytään suorastaan idiooteiksi ja ollaan olevinaan niin söpöä että.

   Jep. Noi tytöt ei selkeestikään tiedä, että “smart is the new sexy”… Mutta toisaalta kaunis ja hyvin itsestään huolta pitänyt 40v voittaa seksikkyydessä 16v pissiksen 10-0 niin on tollakin tytöllä vielä aikaa sisäistää lukemansa ja ottaa kirjan kouraan.

     Lainaa

  85. Amari kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (12 ääntä)

   Ja mä kun luulin, että se oli pohjanoteeraus, kun seiskalla kaveri laittoi pieneen kattilalliseen puuroa 1 desilitran suolaa, kun ei saanut selvää oliko ohjeessa tl vai dl. Mulla kun olis kyl jo seiskalla kyl soittanut hälytyskelloa noin iso määrä suolaa. Toki kuulun niihin onnellisiin, joka on aina saanut pienestä pitäen mennä keittiöön ja häseltää siellä omiaan. Ainoa, mitä sanottiin oli, et se mitä teet niin syöt kanssa, teet niin vähän kerrallaan et voit maistaa ensin ja sit tehä lisää jos onnistuu!!!!

     Lainaa

  86. nuunuuu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (12 ääntä)

   mikä on peruna?!?!?!!1

     Lainaa

  87. :) kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (9 ääntä)

   nuunuuu:
   mikä on peruna?!?!?!!1

   Onko se jotain syötävää?

     Lainaa

  88. minäkin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -10 (18 ääntä)

   Kyllä minäkin Nessan tunnen ja sitäpaitsi tuosta julkasusta on jätetty kaikki selitävät kommentit pois. Ja kyllähän toi päivitys ittelläkin hymyn huulille nosti, mut tulipas taas iso juttu asiasta ja varsinkin, kun ei kommentoijat hänen elämästään mitään tiiä.

     Lainaa

  89. Joanna kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (12 ääntä)

   Itsekkin olin se laiskuri kotitaloustunneilla, joka vain kattoi pöydät ja kurkisteli mitä muut teki (tämä ei kuitenkaan tarkoita että livistin kaikista muistakin ryhmätöistä, kotitalouksesta en vain tykännyt, mutta tiedeaineet oli niitä lemppareita) ja kotonakaan ei huvittanut opetella kun alkoholistiäiti vietti aikansa lähinnä keittiössä poltellen. Olen siis melko uusavuton mitä kokkaukseen tulee, tosin pakko sanoa että kyllä minä googlella yleensä pärjään, mutta kyllä sitä vähän väliä pitää härnätä kavereita kysymyksillä “miten kauan munia pitikään keittää?” tai jotain vastaavaa. Perunoitakaan en ole oikeastaan koskaan keittänyt, jos joku kertoisi minulle että pitääkö ne perunat laittaa kylmään vai kiehuvaan veteen ja kuinka kauan niitten pitää antaa kiehua, homma kyllä hoituisi. Paitsi tuon saa selville googlettamallakin.

     Lainaa

  90. Pupunen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (12 ääntä)

   Lapsen pitäisi saada osallistua kotitöihin vanhempien kanssa, sillä siitähän tässä on pohjimmiltaan kyse. Lapsesta on monesti alkuun enemmän haittaa kuin hyötyä, joten vanhemman on helpompi komentaa lapsi tv:ääreen kuin nähdä vaivaa opettaa lapselle yksinkertaisia kotitaloustöitä (esim. perunan keittäminen). Lisäksi nykyparikymppisten vanhemmat aika usein “suojelivat” lapsiaan kotitöiltä, kun itse joutuivat niitä niin paljon tekemään sota-aikojen jälkeisessä kiireessä, kaaoksessa ja köyhyydessä. Muistan kun lapsena halusin osallistua ruuanlaittoon ja imurointiin, mutta tämä järjestelmällisesti kiellettiin. Sitten yhtäkkiä se kaikki läjähtää päin naama, ilman minkäälaista kokemusta tai tottumusta hommaan, ja sitä pitäisi jotenkin kaikki jo osata, kun “sulla tota ikääkin jo on”. Kamala karhunpalvelus vanhemmilta. Pienet lapset tykkäävät kun saavat osallistua aikuisten hommiin, miksi sitä ei hyödynnetä? Kotitaloustunneilla ei opi oikein mitään. Riippuu koulusta ja opettajasta ja muusta, mutta porukka jaetaan tunnilla pieniin ryhmiin, joissa ohjat ottaa usein ne, joilla on kokemusta hommista jo ennestään. Ei siinä oikein mitään tartu päähän, kun kerran vierestä sivusilmällä hieman perunoiden keittämistä ym. seurata. Todennäköisesti kehnoimmille nakitetaan joku tyhjänpäiväinen pikkuhomma, jonka takia ne tärkeät jutut menee täysin ohi.

     Lainaa

  91. Galle kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (10 ääntä)

   Täällähän on lampun sulaminen unohtunu ihan täysin!

     Lainaa

  92. Cae kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (15 ääntä)

   tantta: Minä en ainakaan mikään kotiorja ole, en katselisi päivääkää miestä joka ei itselleen osaa ruokaa laittaa. Missähän lahkossa sinäkin oot kasvanu..

   Niinpä, tulisi mieleen että mikä siinä miehessä on vikana jos ei edes osaa ruokaa itselleen laittaa. Ajatteliko kenties elää aina jonkun passattavana? Eipä silti, jokainen ihminen joka ei osaa yksin elää ilman että kuolee nälkään, olipa sitten mies tai nainen, on vässykkä.

     Lainaa

  93. kylläh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +12 (12 ääntä)

   Joanna:
   Itsekkin olin se laiskuri kotitaloustunneilla, joka vain kattoi pöydät ja kurkisteli mitä muut tekee –.

   En ymmärrä, miten tämä on ollut mahdollista. Ei kai nyt pöytien kattamisessa millää voi mennä samaa kahta tuntia, kuin ruuan valmistukeen. Meillä jokainen teki aina jotain ja se joka oli ensimmäisenä valmis, kattoi pöydän.

     Lainaa

  94. turnipsitonttu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (8 ääntä)

   Oon kyllä pitkään miettinyt ketkä näitä keittiöitä oikein suunnittelee ja remontoi. Meilläkin on fiksusti pistorasia hellan yläpuolella. Eli vedenkeitin ja leivänpaahdin on otettava töpsästä aina pois ensin. Puhumattakaan miten nastaa on siivota alituiseen pistorasiaa roiskeista, äly hoi.

     Lainaa

  95. jtk kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -1 (3 ääntä)

   Ei jumalauta, ei riitä sanat kommentoimaan…

     Lainaa

  96. skamp kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (10 ääntä)

   Tuli Nessasta vielä mieleen, että joskus aikoinaan teimme köksän tunnilla lihapullia ja muusia. Kaveri, jonka vastuualueelle tuli lihapullat, alkoi touhuamaan heti niiden parissa varmalla otteella. Me muut ei ihan seurattu sen touhuja, kun homma tuntui olevan hallussa. Sitten jossain vaiheessa karu totuus selvisi ja tämä poika oli alkanut ruskistaa ja murustaa jauhelihaa pannulle. :D Noh, sillä kertaa meidän ryhmän menu oli hieman erilaisempi kuin muiden ja sovellettiin se sitten jauhelihakastikkeeksi.

     Lainaa

  97. kaisu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (10 ääntä)

   Nessasta tuli mieleen isäpuoleni, lähempänä 50, joka kyllä “osaa” keittää perunat (meillä käytössä höyrykattila) laittamalla kattilaan vain pari senttiä vettä, levy 2:lle ja sitten häipyy kotoa lenkille. Tai vielä parempaa, 15 litran kattila, vettä puoleen väliin tai yli ja sinne YKSI kananmuna keittymään, peräti 7 tai 8:lla (12 asti valittavana). Keitto myös kiehuu hyvin kun vettä on paljon ja levy 2:lla…. Meni kaksi tuntia ennen kuin koko keitto edes kiehui! Ja silloinkin äitini kävi keittiössä valittamassa että pistä nyt se levy jumalauta suuremmalle, mutta ei, vaihtoi sen aina pienemmälle “säästääkseen” energiaa.

   Ennen kuin muutti äitini kanssa yhteen oli elänyt kebabeilla ja proteiinijuomilla ym. ja pienellä ehkä 1 litran kattilalla…

     Lainaa

  98. Outokainen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (10 ääntä)

   Ja mä kun luulin pohjanoteeraukseksi sitä, kun kaverini laittoi muffinsitaikinaan 3dl kahvinporoja valmiin juoman sijasta..

     Lainaa

  99. Gonamies kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (10 ääntä)

   King Inkrabbit:
   Annasta tulee mieleen oma veljeni. Vanhempi kuin minä. Aina joutui kävellä kyseisen tyypin perässä sammuttamassa helloja, kun ei koskaan muistanut sammuttaa. Osasi sentään ruokaa laittaa, hella vain tuntui ongelmalta.

   Nessan kanssa on joko kaksi vaihtoehtoa;
   Joko tyttö on oikeasti uusavuton/tyhmä tai tämä nykyteinien uusi “hitti” olla “söpösti tyhmä”.
   Itseäni vain mietityttää, että mikä ihmeen logiikka siinäkin on, että tyhmä ihminen olisi söpö. Tyhmä ihminen on tyhmä, ei tee siitä söpöä. Itseäni ainakin ketuttaa suuremmoisesti ihmiset, jotka eivät osaa ajatella itse.

   Tyhmäksi heittäytyminen on huomiohakuisuutta. On surullista ajatella sellaisen ihmisen minä-kuvaa, jolle ainoa pätemisen keino on näyttää olevansa tyhmempi kuin muut. Ihmiselle on tärkeää tuntea olevansa hyvä jossain ja saavansa huomiota jostain. Jollei muuta ole näyttää, pitää sitten esitellä ylivertaisia negatiivisia ominaisuuksia.

   Tämä ei mitenkään sulje pois sitä, etteikö oikeasti olisi uusavuton. Kuitenkin on niin, että ihminen, joka tuntee pärjäävänsä jossain positiivisessa, pyrkii pikemminkin peittelemään heikkouksiaan. Jos taas ei pärjää oikein missään positiivisessa, negatiivisilla asioilla elvistellään, oli sitten kyse uusavuttomuuden korostamisesta, häiriköinnistä, kännisekoiluilla elvistelystä tai muista vastaavista.

     Lainaa

  100. Evo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (6 ääntä)

   nuunuuu:
   mikä on peruna?!?!?!!1

   Etelä-Amerikkalaisen koristekasvin juuri.

     Lainaa

  101. Kossu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (8 ääntä)

   Mul oli hyvä lapsuus siinä mielessä, kun tiesin mitä kaikki ruoka-ainekset on… koska mä maistoin kaikkea vihanneksesta lihaliemikuutioon ja sitten kysyin mikä tää on… ._.

     Lainaa

  102. Nutella kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -6 (6 ääntä)

   Mua hävettäis jo elää, jos olisin Nessa. Ei saatana kukaan voi olla noin tyhmä.

     Lainaa

  103. Anteroinen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (7 ääntä)

   Olen 19-vuotias, enkä todellakaan osaa kuoria perunoita. Minusta kun ne maistuvat kuorineen paremmilta kuin ilman. Jostain muista kuulleeni, että ne olisivat terveellisempiäkin kuorineen, mutta tiedä tuota…

     Lainaa

  104. Ohikulkija kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (9 ääntä)

   Jostain muista kuulleeni, että ne olisivat terveellisempiäkin kuorineen, mutta tiedä tuota…

   Itseasiassa kyllä. Perunan hyvät ravintoaineet itseasiassa ovat suurimmaksi osaksi juurikin niissä kuorissa.

     Lainaa

  105. Anarchrist kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (8 ääntä)

   tony:
   Eikö ketään muuta jääny häiritsemään tuo annan lampun sulaminen? Suht tehokkaat hellanlevyt tai jotain?

   Tossa lampun sulamisesessa mä syyttäisin sitä joka sen lampun on siihen kohtaan ruuvannut. Onhan toi nyt aivan saatanan tyhmää ruuvata muovikupunen (tai mikään muukaan) lamppu 30cm paistolevyjen yläpuolelle.

   Nessasta mulla ei oo mitään sanottavaa, hyppäis vaikka sillalta tai jotain.

     Lainaa

  106. ex master kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (10 ääntä)

   Puolustan nessaa, ei kaikkia oikeasti lasketa keittiöön. Itse kyllä jo ihan vaahtosammuttimesta asti olin keittiössä tekemässä kaikkea mahd. Mutta rakas aviomieheni kuului tähän onnettomaan ryhmään. Äiti ei laskenut kuin tasan kahvin keittoon jos silloinkaan. Ammattikoulu meni mikroeineksillä. Ei sen puoleen ei osannut edes lakanoitaan vaihtaa kun tapasimme saatikka pestä. Yhteen muutettuamme jouduin opettamaan aivan kaiken mikä kotitalouteen kuului, luuttuamisen, pyykin, viikkaamisen, silittämisen,ja ruoan laiton puuron keittämisestä lähtien. Mutta siitä vähitellen heräsi palo ruuan laittoon, tarkat ohjeet ja saattaa olla illalla odottamassa mutakakku :) nykyään minut häädetään keittiöstä kun toinen haluaa itse maustaa ja hienosäätää ruoan. Kyllä se 5 vuoden koulutus kannatti ;)

     Lainaa

  107. haannnna kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -2 (4 ääntä)

   Ei se ole ainoastaan vanhempien tehtävä opettaa lasta kokkaamaan. Kyllähän koulussakin on pakko opetella jotain tekemään. Mutta kaikki lähtee aina itsestä.

     Lainaa

  108. Kokkiysikolmonen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -9 (9 ääntä)

   Mitä käy, kun tuollaiset ihmiset saa sitten lapsia, mitä ne lapset syö? H*tlerin suihkukäytäntö takaisin.

     Lainaa

  109. Lol kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (7 ääntä)

   Kuten aikaisemmin joku sanoikin, kyllä Nessa varmasti oikeasti tietää mikä on lihaliemikuutio (sitäpaitsi niissä lukee paletin kyljessä nimi, joten pienellä etsinnällä löytyy kyllä kaupasta), valkosipulin kynnen taas voi päätellä olevan jokin osa valkosipulista tai katsoa sieltä Googlesta, mistä Nessa aikaisemminkin oli apua etsinyt.
   Nessa yritti vain olla söpö hassu “blondi”. Yritys meni kuitenkin pieleen, koska tuollainen tyhmyys ei ole enää hassua eikä luultavasti kukaan pidä tuollaista söpönä, tuollaisen idiotismin suoltaminen saa ihmiset vain pitämään Nessaa oikeasti hieman vähä-älyisenä idioottina.

     Lainaa

  110. Sissi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (3 ääntä)

   Kuinka kauan “Kotitalous” on ollut yläasteella pakollinen??
   Just thinking…

     Lainaa

  111. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , ,