Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Elämää ilman äitiä

19-vuotias teini yrittää pärjätä kuukauden ilman äitin apua.
Taustatietoja: Ira on muuttamassa kuukaudeksi Jonnan ja Mikan asuntoon. Elämää ilman äitiä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 92 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1387 (1439 ääntä)
   Kyllä muakin hävettäis iran äitinä kun 19 vuotiaanakin jaksaa joku vielä olla noin avuton ihminen.

   Lainaa

  2. Tulos: -147 (465 ääntä)
   Kenen äiti Riitta on? Iran. T:Ylläpito

   Lainaa

  3. Tulos: +596 (800 ääntä)
   Äiti juuri tajusi, kuinka kondomin käyttö olisi kannattanut...

   Lainaa

  4. Tulos: -125 (233 ääntä)
   voi voi näitä nykynuoria

   Lainaa

  5. turnipsitonttu 4.5.2013 3:31
   Tulos: +608 (624 ääntä)
   Äidin kommentti ei jätä mitään kommentoitavaa.

   Lainaa

  6. Tulos: +370 (442 ääntä)
   vasta lellitty kakara. Äiti vielä viimeiseksi ihmettelee kommetteja. Jos kotona ei opi käytään pesukonetta niin missä sitte??

   Lainaa

  7. pyykkipoika 4.5.2013 3:38
   Tulos: +75 (121 ääntä)
   äiti <3

   Lainaa

  8. Myrkkymuratti 4.5.2013 4:16
   Tulos: +350 (394 ääntä)
   Toivottavasti Iran äiti tajusi nyt mitä on tehnyt väärin.

   Lainaa

  9. Tulos: +245 (291 ääntä)
   Kyllä kuulostaa siltä, että itseään saa äiti syyttää, jos ei ole niin, että vanhemmat olisivat eronneet ja Ira asuisi isällään. Jos ei kotona ole vaadittu pyykinpesukoneen käyttöä, puhuttu rahan käytöstä tai laitettu lasta kauppaan, ni tuossa on tulossa. Mut laitettiin siskon mukana kahdestaan kauppaan jo, kun taisin olla 5v. Ja varmaan jo kouluikäsenä passitettiin ostamaan jotain yksinkertasta kuten purkki kermaa tai paketti voita. Eli ei oo iästä kiinni vaan kasvatuksesta. Ja yleensä lapset kyllä tykkää, kun niille antaa pieniä vastuutehtäviä.

   Lainaa

  10. Tulos: +108 (198 ääntä)
   Tota, Iran äiti: Mulla on täsmälleen tuon ikäinen vieläpä poika, joka on osannut jo kauan käyttää pesukonetta, lajitella pyykit, osaa käydä kaupassa ja laittaa ruokaa eikä tartte ruokalistoja kauppaan ja osaa paljon muutakin, siivoukset yms.. Asuu kotona. Iran äitinä häpeäisin kyllä itseäni. ikkunan pesu meillä on vielä opettelematta, mutta se harjoitellaan kun kelit lämpeää.

   Lainaa

  11. Tulos: +90 (116 ääntä)
   Itse voin sanoa, että kävin ensimmäistä kertaa kaupassa yksin vasta 15-vuotiaana mopokortin saatuani, koska asuin maalla 40 km:n päässä lähimmästä keskuksesta, josta kauppoja löytyy. Osasin silti toimia ja ostaa sen, mitä tarvitsee.

   Lainaa

  12. Tulos: +63 (93 ääntä)
   Jospa Ira on vaan laiska ja vedättää, ettei joutuis kotihommiin... :P

   Lainaa

  13. Tulos: +86 (102 ääntä)
   Siinä: vasta lellitty kakara. Äiti vielä viimeiseksi ihmettelee kommetteja. Jos kotona ei opi käytään pesukonetta niin missä sitte??
   Muutin 19 vuotiaana omilleni ja silloin tutustuin kyseiseen koneeseen ensi kerran. Kaveri näytti miten kone toimi ja pyykit vaan pyörimään. En kotona koskaan myös ollut siivonnut koska äitini oli tosi tarkka kotitöistä. Siivoamisen opin onneksi siivousfirmassa työskennellessäni (en ollu kertonut kokemuksen puutteesta, hommaan perehdytettiin kädestä pitäen). :)

   Lainaa

  14. Tulos: -13 (47 ääntä)
   Jii: Jospa Ira on vaan laiska ja vedättää, ettei joutuis kotihommiin…
   et ovi uskoa kuinka pihalla kotihommista (ja normaalista elämästä)ulkona pysyny teini voi olla..

   Lainaa

  15. Tulos: +34 (98 ääntä)
   Muutin kotoa 17 vuotiaana poikaystävän kanssa yhteen, en koskaan ollut käyttänyt tiski- ja pyykinpesukonetta, en ollut keittänyt makaroonia, saatika tehnyt mitään kastiketta. Ainut oli kotsan tunnit kun pomottelin poikia tekemään kaiken :D Nyt 2,5 vuotta myöhemmin meillä on 2 lasta ja joka päivä teen ruoan ja pidän asunnon muutenkin siistinä. Ja kyllä, osaan keittää myös makaroonia ja tehdä paljon muitakin ruokia(hyvänmakuisia sellaisia), vaikkakin alkuun piti osa ruoasta heittää roskiin kun oli niin järkyttävän pahaa :D Kyllä sitä oppii ilman vanhempien apuakin, ei sitä tarvitse kädestä pitäen opettaa ;)

   Lainaa

  16. Tulos: -22 (72 ääntä)
   miten voi tarvita mua noin paljon 1kk aikana. Muutama paita, parit housut ja yhet kengät riittää.

   Lainaa

  17. Tulos: +105 (115 ääntä)
   Kiitos äiti kun opetit mua tyhjentämään ja täyttämään pesukoneita, tiskaamaan astioita ja otit mukaan ruoanlaittoon jo siitä asti kun olin pikkutyttö.

   Lainaa

  18. Tulos: +41 (53 ääntä)
   Joo kiitokset omalle äiteelle että opetti noi perusasiat, vaikka asun ite viel kotona ainakin tän kouluvuoden loppuun :'D

   Lainaa

  19. Tulos: +4 (50 ääntä)
   Tämän takia neillä lapset on otettu mukaan kotitöihin jo pienestä pitäen. Mm. yli 10v pesevät itse vaatteensa. Toivon NIIN paljon etten ikinä omien lapsieni päivityksistä tommoista joudu lukemaan...

   Lainaa

  20. Vitun avuton teini 4.5.2013 11:21
   Tulos: -82 (106 ääntä)
   Tää on hienoo luettavaa pakko myöntää :'D... A) hyvä et ihmiset ymmärtää viel hyvää läppää.... B) hienoo et osaatte kirjottaa suomee noinkin hyvin.. C) toivottakaa nyt mulle onneeeh et pärjään mun ihQn kuukaude ilman äitiii :((((( <3 Hankkikaa huumorintajuu.

   Lainaa

  21. tää ei jää tähän.. 4.5.2013 11:53
   Tulos: -36 (54 ääntä)
   On se mukavaa kun joku urpo tulee ja tekee tämmösen asiasta mistä ei tiedä yhtään mitää... Joku tuttuhan se on ja senhän mä selville saan... ;)

   Lainaa

  22. Tulos: +88 (100 ääntä)
   Minä: Tota, Iran äiti: Mulla on täsmälleen tuon ikäinen vieläpä poika, joka on osannut jo kauan käyttää pesukonetta, lajitella pyykit, osaa käydä kaupassa ja laittaa ruokaa eikä tartte ruokalistoja kauppaan ja osaa paljon muutakin, siivoukset yms.. Asuu kotona. Iran äitinä häpeäisin kyllä itseäni. ikkunan pesu meillä on vielä opettelematta, mutta se harjoitellaan kun kelit lämpeää.
   Muuten tykkään tästä, ja plussaakin painoin, mutta olen erimieltä tuosta ns. ruokalistasta. Itse teen kauppalistan itselleni, kun kauppaan menen. En siksi että olen uusavuton, vaan siksi että muistan, mitä täytyy ostaa. Niin meillä on kotonakin aina tehty. Ehkä tosin kotona oli tärkeämpää ostaa kaikki tarvittavat kerralla, kun kauppa oli 30 kilsan päässä, mutta tapa on kätevä.

   Lainaa

  23. Tulos: +41 (63 ääntä)
   Mahtaa olla kallista Iran elämä. Joka päivälle ostaa uudet sukat ja alushousut?

   Lainaa

  24. Tulos: +1 (29 ääntä)
   eekoo: Muuten tykkään tästä, ja plussaakin painoin, mutta olen erimieltä tuosta ns. ruokalistasta. Itse teen kauppalistan itselleni, kun kauppaan menen. En siksi että olen uusavuton, vaan siksi että muistan, mitä täytyy ostaa. Niin meillä on kotonakin aina tehty. Ehkä tosin kotona oli tärkeämpää ostaa kaikki tarvittavat kerralla, kun kauppa oli 30 kilsan päässä, mutta tapa on kätevä.
   On mulla itsellänikin kauppalista, mutta poika tosiaan käy ostamassa täsmälleen sen mitä tarvitsee ja muistaa, se on toki aika harvinaista saada listat pysymään muistissa. Kauppa tosin on niin lähellä, ettei osta paljoa kerralla.

   Lainaa

  25. Tulos: +46 (60 ääntä)
   Ira vissiin siis normaalisti ostaa aina joka päivälle uudet vaatteet ja heittää seuraavana päivänä roskiin kun ei osaa käyttää pesukonetta. Helvetti.

   Lainaa

  26. Tulos: +52 (76 ääntä)
   Minä: Tota, Iran äiti: Mulla on täsmälleen tuon ikäinen vieläpä poika, joka on osannut jo kauan käyttää pesukonetta, lajitella pyykit, osaa käydä kaupassa ja laittaa ruokaa eikä tartte ruokalistoja kauppaan ja osaa paljon muutakin, siivoukset yms.. Asuu kotona. Iran äitinä häpeäisin kyllä itseäni. ikkunan pesu meillä on vielä opettelematta, mutta se harjoitellaan kun kelit lämpeää.
   Miten 19-vuotias ei voi tietää miten ikkunat pestään? Ps. ruokalistojen avulla vältytään heräteostoksilta ja muistetaan varmasti kaikki tarpeellinen, ettei tarvitse parin päivän päästä olla uudestaan menossa kauppaan.

   Lainaa

  27. Tulos: -7 (43 ääntä)
   Myrkkymuratti: Toivottavasti Iran äiti tajusi nyt mitä on tehnyt väärin.
   Kaiken.

   Lainaa

  28. Tulos: +2 (24 ääntä)
   Uusavuttomuuden huippu?

   Lainaa

  29. Tulos: +17 (33 ääntä)
   Täähän on vähän ku yks työkaveri, jannu +20 eikä eläissään käyttänyt pesukonetta, korjaan tasan kerran ja sen jälkeen ei oo saanu koskea. :D Voi nykynuoret, mut kyl se siitä sit helpottaa, ku on pakko ite jotain tehdä :)

   Lainaa

  30. Tulos: +16 (48 ääntä)
   Ite 23-v ja tartten edelleen ohjeita pesukoneen käytössä. Asuin 20v asti äidin kanssa ja sain kyllä täyttää/tyhjentää pesukoneen, mutta käynnistys kiellettiin aina vaikka pyysin saada. Kuulema kone eli niin omaa elämäänsä, että se vaati jotain tiettyä tekniikkaa käynnistää, joten helpompaa että äiti hoitaisi sen. Joka kerta sain saman vastauksen. Omilleni muutettuani piti valita pesukoneen ja suihkun väliltä (tilat niin pienet että joko yleiseen suihkuun jonne kuka tahansa voisi tulla katselemaan koska tahansa kun ei lukittua ovia saa ja pesukone kotiin tai sitten saa käydä suihkussa yksityisesti kotona mutta pesukone ei mahdu) ja valitsin suihkun, jolloin joudun kiikuttamaan pyykit edelleen äidille.

   Lainaa

  31. varvaskuningas 4.5.2013 16:02
   Tulos: -11 (21 ääntä)
   :D nää kommentit kruunaa kaiken, kiitos <3

   Lainaa

  32. Tulos: +13 (45 ääntä)
   Pfs: Miten 19-vuotias ei voi tietää miten ikkunat pestään? Ps. ruokalistojen avulla vältytään heräteostoksilta ja muistetaan varmasti kaikki tarpeellinen, ettei tarvitse parin päivän päästä olla uudestaan menossa kauppaan.
   Tietäminen ja tekeminen on eri asioita. Uskallan väittää, että suurin osa 19-vuotiaista ei ole elämänsä aikana pessyt ikkunoita. Saapi nyt lakkiaistensa kunniaksi pestä meillä ikkunat. Eiksookin kiva lahja? Saa hän muutakin.

   Lainaa

  33. Avuton teiniiii 4.5.2013 17:35
   Tulos: -56 (84 ääntä)
   bethos: Ira vissiin siis normaalisti ostaa aina joka päivälle uudet vaatteet ja heittää seuraavana päivänä roskiin kun ei osaa käyttää pesukonetta. Helvetti.
   MISTÄ TIESIT? Kylhä nyt tämmönen hemmoteltu kakara hankkii joka päivälle uudet vaatteet, sit heittää ne roskiin. ONNEKS täs jutus lukee: oon avuton enkä osaa käyttää pesukonetta + kaikki pesukoneet on erilaisii et ne pitää aina opetella käyttää. Et sä vissiin voisit hankkia elämän. Helvetti.

   Lainaa

  34. Tulos: -8 (28 ääntä)
   Pfs: Miten 19-vuotias ei voi tietää miten ikkunat pestään? Ps. ruokalistojen avulla vältytään heräteostoksilta ja muistetaan varmasti kaikki tarpeellinen, ettei tarvitse parin päivän päästä olla uudestaan menossa kauppaan.
   Kyllä niitä heräteostoksia aika monelle tulee listankin kanssa. Sillä ei ole suurta merkitystä, käykö kaupassa miten usein jos kauppa on lähellä. Saman se ruoka maksaa. Mutta mulla poika tosiaan ei osta muuta kuin sen minkä tarvitsee.

   Lainaa

  35. Tulos: +64 (74 ääntä)
   Minä: Tota, Iran äiti: Mulla on täsmälleen tuon ikäinen vieläpä poika, joka on osannut jo kauan käyttää pesukonetta, lajitella pyykit, osaa käydä kaupassa ja laittaa ruokaa eikä tartte ruokalistoja kauppaan ja osaa paljon muutakin, siivoukset yms.. Asuu kotona. Iran äitinä häpeäisin kyllä itseäni. ikkunan pesu meillä on vielä opettelematta, mutta se harjoitellaan kun kelit lämpeää.
   Mitennii _vieläpä_ poika?? Siis onhan se ehkä totta, että kovin monikaan pojista ei viitti vaivautua, mutta kun ne on kasvatettu siihen että naiset/tyttölapset hoitaa pyykin ja siivouksen (jne). Pojille sitte annetaan kaikki korjaushommat ja muut niin miehiset jutut ja sitten tytöt ei voi ikinä oppia (jos ei itte rupee opetteleen). Se on vaa siitä kiinni mitä kotona annetaan/käsketään tehä, ni sen sitte yleensä osaat. Ja sen jäkeen valitetaan ku tytöt tarvii apua lampun vaihtamisessa/ poika tuo kaikki pyykit kotiin äitin pestäväksi...

   Lainaa

  36. Tulos: -21 (21 ääntä)
   Enkai oo ainoo joka luuli ensin et kyseisen henkilön äiti olisi kuollut ja se liittyisi tapaukseen :P ?!

   Lainaa

  37. Tulos: +22 (52 ääntä)
   Minä: Kyllä niitä heräteostoksia aika monelle tulee listankin kanssa. Sillä ei ole suurta merkitystä, käykö kaupassa miten usein jos kauppa on lähellä. Saman se ruoka maksaa. Mutta mulla poika tosiaan ei osta muuta kuin sen minkä tarvitsee.
   Kylläpä sitä nyt puolustellaan omaa mussukkaa. :)

   Lainaa

  38. Tulos: +79 (85 ääntä)
   Myrkkymuratti: Toivottavasti Iran äiti tajusi nyt mitä on tehnyt väärin.
   Onhan Iralla varmaan isäkin. Miten kaikki virheet voi olla edelleen äidin....

   Lainaa

  39. Tulos: -13 (27 ääntä)
   Piti tämäkin päivä nähdä, että omat kaverit pääsee feissarimokiin :DDDDD

   Lainaa

  40. Tulos: -4 (40 ääntä)
   Jännä ajatus, itse 19 vuotiaana olin jo asunut omillani 2-3 vuotta. Siivosin, pyykkäsin + viikkasin + korjausompelin vaatteet, pesin ikkunat ja parvekelasit, tein ruokaa ja vieläpä leivoin itse leivät ja sämpylät. Ja tietenkin olin rahallisesti omillani. Ja tämä oli silloin ihan itsestään selvyys, että asiat olivat noin. Tulipa vähän perspektiiviä miten asiat voisivat olla toisaalla aivan toisin ...

   Lainaa

  41. Tulos: +49 (71 ääntä)
   Vitun avuton teini: Tää on hienoo luettavaa pakko myöntää :’D… A) hyvä et ihmiset ymmärtää viel hyvää läppää…. B) hienoo et osaatte kirjottaa suomee noinkin hyvin.. C) toivottakaa nyt mulle onneeeh et pärjään mun ihQn kuukaude ilman äitiii (((( ♥ Hankkikaa huumorintajuu.
   Jos toi oli läppää, niin harvinaisen huonoa, koska mistään ei tullut mitenkään ilmi sen olevan läppää ja nyt kaikki vaan pitävät sinua tyhmänä.

   Lainaa

  42. Tulos: +38 (58 ääntä)
   Vitun avuton teini: Tää on hienoo luettavaa pakko myöntää :’D… A) hyvä et ihmiset ymmärtää viel hyvää läppää…. B) hienoo et osaatte kirjottaa suomee noinkin hyvin.. C) toivottakaa nyt mulle onneeeh et pärjään mun ihQn kuukaude ilman äitiii (((( ♥ Hankkikaa huumorintajuu.
   Ja en siis itse usko sekuntiakaan että kyse oli vaan "hyvästä läpästä". Kunhan vaan nyt jälkikäteen yrität pelastaa kasvosi.

   Lainaa

  43. Tulos: +37 (57 ääntä)
   Avuton teiniiii: MISTÄ TIESIT? Kylhä nyt tämmönen hemmoteltu kakara hankkii joka päivälle uudet vaatteet, sit heittää ne roskiin. ONNEKS täs jutus lukee: oon avuton enkä osaa käyttää pesukonetta + kaikki pesukoneet on erilaisii et ne pitää aina opetella käyttää. Et sä vissiin voisit hankkia elämän. Helvetti.
   Jos kyse olisi ollut siitä että pesukoneet on erilaisia, niin tuskin olisit sanonut "en osaa käyttää semmosii" joka viittaa siihen että et ylipäätään osaa käyttää pesukoneita, koska kirjoitit monikossa etkä "en osaa käyttää teidän pesukonetta, koska en ole opetellut". Ja niinhän toki olisi ollutkin turha sanoa, koska sehän on itsestäänselvää, että he opastavat (ainakin kysyttäessä, jos ei muuten) pesukoneensa käytössä. Aattelin ensin et ihan normimeininki jos äiti kotona paapoo, mutta nyt kun yritit vääntää asiaa, niin aloitkin vaikuttaa todella ärsyttävältä tyypiltä. Ärsyttää sellaset ihmiset jotka ei voi tunnustaa koskaan olleensa missään asiassa huonoja/väärässä/avuttomia tms. vaikka se näkyis kilometrien päähän. Viimeseen asti yritetään vaan keksiä jotain selityksiä.

   Lainaa

  44. Tulos: -2 (32 ääntä)
   Mun 2,5 vuotias poikaki osais pestä pyykiä. Se lajittelee ite pyykkinsäja laittaa oikeisii koreihin ja se on innokas tunkemaan pyykit koneeseen ja laittamaan koneen päälle :D. Toki seison vieres kattomas, et tulee oikee ohjelma päälle ja laitan pesuaineet. Ei toi nyt niin vaikeet oo. Ja se osaa viikatakki vaatteensa (tosin kyl yleensä mä teen sen)... Ruuanlaittoonki se osallistuu innokkaasti ja siinä samal oppi ite laittamaan. Samiin muihinki kotitöihin.

   Lainaa

  45. Tulos: -16 (20 ääntä)
   Älkää vaan tulko Nokialle.

   Lainaa

  46. Tulos: +20 (36 ääntä)
   Pitää itsekkin tunnustaa, etten osaa tällä hetkellä pestä pyykkiä "OIKEIN" vaikka ikää on 30+. Mutta tästä voi täysin syyttää talon hameväkeä, kun piti entisen toimivan pyykkikoneen tilalle ostaa tommonen jumalaton elektroniikkapakkaus. Jumalaton läjä nappeja siinä ja sitten pyykkikoneesta löytyy enemmän ohjelmia kuin tästä läppäristä.. Eipähän tarvii enää itse pestä pyykkiä :)

   Lainaa

  47. tää ei jää tähän.. 4.5.2013 23:38
   Tulos: +2 (20 ääntä)
   Kabanossi: Älkää vaan tulko Nokialle.
   Niin siis nokiallekki ollaan kyllä tulossa.. Ja kannattais varmaan lukee se et ketä sinne on tulossa. Tässä taas nähtiin kuinka ihmiset osaa niin hyvin lukee selvää suomen kieltä.

   Lainaa

  48. Tulos: -44 (52 ääntä)
   tää ei jää tähän..: Niin siis nokiallekki ollaan kyllä tulossa.. Ja kannattais varmaan lukee se et ketä sinne on tulossa. Tässä taas nähtiin kuinka ihmiset osaa niin hyvin lukee selvää suomen kieltä.
   Suomen_kieltäkö?

   Lainaa

  49. Avuton teiniiii 5.5.2013 0:00
   Tulos: -37 (63 ääntä)
   Jooh: Jos kyse olisi ollut siitä että pesukoneet on erilaisia, niin tuskin olisit sanonut “en osaa käyttää semmosii” joka viittaa siihen että et ylipäätään osaa käyttää pesukoneita, koska kirjoitit monikossa etkä “en osaa käyttää teidän pesukonetta, koska en ole opetellut”. Ja niinhän toki olisi ollutkin turha sanoa, koska sehän on itsestäänselvää, että he opastavat (ainakin kysyttäessä, jos ei muuten) pesukoneensa käytössä. Aattelin ensin et ihan normimeininki jos äiti kotona paapoo, mutta nyt kun yritit vääntää asiaa, niin aloitkin vaikuttaa todella ärsyttävältä tyypiltä. Ärsyttää sellaset ihmiset jotka ei voi tunnustaa koskaan olleensa missään asiassa huonoja/väärässä/avuttomia tms. vaikka se näkyis kilometrien päähän. Viimeseen asti yritetään vaan keksiä jotain selityksiä.
   Mullehan on aivan sama mitä tääl ihmiset kelaa hyvästä läpästä... Rautalangastako se pitää vääntää et mä osaan käyttää pyykkikonetta :D? En toki tota aivan uutta tuttavuutta, mut eiköhän seki tuu viel onnistuu... Muutenki jos ihmiset ei tunne ketää meistä niin turhaa valittaa noist jutuist ku tosiaa lähes kaikki on läppää. Saatana että ottaa päähän tollaset perus idiootit. Ja ihan tässä samalla herää kysymys: missä vaiheessa mä väitän etten osaa tiskata kun siitä ihmiset jauhaa... Ja jee mäki oon pienenä innoissani, siivonnu, imuroinu, pyyhkiny pölyjä (ihan on ollu oma pölyhuiskakin), tiskannukki oon monet kerrat ja tehny ruokaa vanhempien kanssa. Ja mitä te "AIKUISET" ihmiset rupeette täällä oikeesti pätemään mun äidin kasvatuksesta, kattokaa vaan mitä teijänkin lapsista tulee..

   Lainaa

  50. Minävuan 5.5.2013 7:38
   Tulos: -9 (29 ääntä)
   Mun on vaikea käsittää tollasta uusavuttomuutta. Oon saman ikäinen kun Ira ja pyöritän tässä yhden hengen talouttani ja elämistäni ihan samoin kuin kuka tahansa kypsä aikuinen. Sillon kun asuin vielä kotona, mä nimenomaan halusin käydä kaupassa ja tein jo 12-vuotiaana ruuat koko viishenkiselle perheelle. Koska mielestäni mun safkat oli parempia kuin äiten tekemät :D

   Lainaa

  51. Tulos: -26 (36 ääntä)
   Nykynuoret on liian tyhmiä selviämään ilman vanhempia, ite olin joskus sillon kauan sitte ni jo alta 10v yksin kotona ja tein ite ruokani jne.

   Lainaa

  52. Avuton teiniii 5.5.2013 14:39
   Tulos: -26 (48 ääntä)
   Jooh: Jos toi oli läppää, niin harvinaisen huonoa, koska mistään ei tullut mitenkään ilmi sen olevan läppää ja nyt kaikki vaan pitävät sinua tyhmänä.
   No mistähä mä oisin voinu tietää et multa ja mun kaverilta löytyy niinkin ääliö kaveri joka ei tajuu et tää oli läppää :D.. Se ei oo mun ongelma et niiiiiin monelta muultakin huumorintaju puuttuu ja luulee iha tosissaa et mä ostan jokapäivälle uudet vaatteet jne. Eikä mua oikeestaa kiinnosta jos tällasella sivustolla mua pidetään tyhmänä, helvetin ylpeenä voin sanoo olevani luultavasti paljon viisaampi ku moni täällä. Ainakaan teijä kommenttien perusteella ette voi olla kovin järkeviä. Pitääks tää koko facebook keskustelu avata teille lause lauseelta, että ymmärtäisitte mitä koko keskustelussa on puhuttu ja mikä on ollu läppää.

   Lainaa

  53. Voi hyvä luoja.... 5.5.2013 14:44
   Tulos: -26 (44 ääntä)
   J-J: Äiti juuri tajusi, kuinka kondomin käyttö olisi kannattanut…
   Paljonkoha tälläkin kirjottajalla on ikää? Mun mielest on hienoo jos mun äiti tajus sen nyt... Sääliks vaan käy sun äitiä kun se ei oo tainnu sitä vieläkään tajuta.... Tai ehkä se käyttiki kondomii.... Mut.... Ehkä kävikin sit joku isompi vahinko (ihan vaa tarkentaakseni, että sinäkin ymmärrät meinaan sua :) )

   Lainaa

  54. Tulos: +13 (29 ääntä)
   Ei mullekaan kotona mitään pesukoneen käynnistyksiä ja siivoomisia opetettu, tietysti perusasiat nyt oppi ihan huomaamatta, kun näki niitä tehtävän. Mutta ei kyllä mitään ongelmia ollut kun muutin omaan asuntoon, juurikin 19-vuotiaana muuten. Pyykkikone pyöri ja lattiat tuli mopattua, ihan ilman äidin tai kenenkään muunkaan apua. Olin jopa yllättynyt, että on näinkin yleistä että vanhemmat oikein opettaa kotitöitä.

   Lainaa

  55. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Itsehän osaisin myös kaikki kotiaskareet mutta kun ei jaksa tehdä niitä.

   Lainaa

  56. Tulos: +8 (28 ääntä)
   Jooh: Jos toi oli läppää, niin harvinaisen huonoa, koska mistään ei tullut mitenkään ilmi sen olevan läppää ja nyt kaikki vaan pitävät sinua tyhmänä.
   En mäkään mun huumoripäivityksiin/ -kommentteihin kirjota perään että "tää oli sit hei vitsiiih!" siltä varalta että ne päättyvät tänne. Kaverilistallani kun on vain minut oikeasti tuntevia ihmisiä, jotka pohjatietojensa avulla ymmärtävät ne vitsiksi

   Lainaa

  57. Tulos: -9 (23 ääntä)
   14v ja kohta vuoden hoitanut kaikki talon pyykit, teen mielelläni ruokaa kun jaksan, leivon silloin tällöin, tyhjentelen, täyttelen ja osaan käyttää astianpesukonetta ... Siivoan toki itse jne. joten en edes tiedä, itkeäkkö vai nauraa, kun Ira on noin avuton :D Onhan minullakin puutteita, esim. silittäminen ei ole vahvuus, mutta silti; miksi.

   Lainaa

  58. Tulos: +39 (55 ääntä)
   Avuton teiniiii: Mullehan on aivan sama mitä tääl ihmiset kelaa hyvästä läpästä… Rautalangastako se pitää vääntää et mä osaan käyttää pyykkikonetta ? En toki tota aivan uutta tuttavuutta, mut eiköhän seki tuu viel onnistuu… Muutenki jos ihmiset ei tunne ketää meistä niin turhaa valittaa noist jutuist ku tosiaa lähes kaikki on läppää. Saatana että ottaa päähän tollaset perus idiootit. Ja ihan tässä samalla herää kysymys: missä vaiheessa mä väitän etten osaa tiskata kun siitä ihmiset jauhaa… Ja jee mäki oon pienenä innoissani, siivonnu, imuroinu, pyyhkiny pölyjä (ihan on ollu oma pölyhuiskakin), tiskannukki oon monet kerrat ja tehny ruokaa vanhempien kanssa. Ja mitä te “AIKUISET” ihmiset rupeette täällä oikeesti pätemään mun äidin kasvatuksesta, kattokaa vaan mitä teijänkin lapsista tulee..
   Facebook on siitä jännä paikka, että siellä ei ehkä kannata huudella hyvänä läppänä asioita, joita vain tietty pieni lähipiiri käsittää läpäksi (hyvänä esimerkkinä nämä hamsterinpolttajateinit, jotka myöhemmin tulivat tänne kommentteihin itkee QUI viDuN TYHMyiiiI OOTtE! LÄPÄL ME VAAN! KAIQ JOTK MEIT TUNTEE TIETÄÄ, ETT ME EI POLTETA HAPSTEREITA!!111111) Me ei sua arvon Avuton teiniiiii tunneta. Eikä varmaan välttämättä kaikki naamakirjakavereistasikaan siinä määrin, että tietävät, mikä on sinusta hyvää huumoria ja mikä vakavissaan kirjoitettua. Kannattaa vähän miettiä millaista kuvaa itsestään luo sosiaalisessa mediassa, jos ei kestä sitä, että kaikki facebook-kaverit eivät tyhmyyttään tajuakaan, että päivityksesi "raiskasin naapurin vauvan ja poltin kaverin koiran, yolo!" olikin vain sisäpiiriläppä. Sisäpiiriläpät kannattaa, niin, pitää siellä sisäpiirissä. Turha itkeä, että kaikki pitävät sinua idioottina, kun koitat parhaasi mukaan käyttäytyä kuin sellainen.

   Lainaa

  59. Vieläkin avuton teini 5.5.2013 19:46
   Tulos: -25 (47 ääntä)
   Sprinkles: Facebook on siitä jännä paikka, että siellä ei ehkä kannata huudella hyvänä läppänä asioita, joita vain tietty pieni lähipiiri käsittää läpäksi (hyvänä esimerkkinä nämä hamsterinpolttajateinit, jotka myöhemmin tulivat tänne kommentteihin itkee QUI viDuN TYHMyiiiI OOTtE! LÄPÄL ME VAAN! KAIQ JOTK MEIT TUNTEE TIETÄÄ, ETT ME EI POLTETA HAPSTEREITA!!111111) Me ei sua arvon Avuton teiniiiii tunneta. Eikä varmaan välttämättä kaikki naamakirjakavereistasikaan siinä määrin, että tietävät, mikä on sinusta hyvää huumoria ja mikä vakavissaan kirjoitettua. Kannattaa vähän miettiä millaista kuvaa itsestään luo sosiaalisessa mediassa, jos ei kestä sitä, että kaikki facebook-kaverit eivät tyhmyyttään tajuakaan, että päivityksesi “raiskasin naapurin vauvan ja poltin kaverin koiran, yolo!” olikin vain sisäpiiriläppä. Sisäpiiriläpät kannattaa, niin, pitää siellä sisäpiirissä. Turha itkeä, että kaikki pitävät sinua idioottina, kun koitat parhaasi mukaan käyttäytyä kuin sellainen.
   Mä en oo missään vaiheessa itkeny et mua pidetään idioottina, enemmä mua naurattaa miten idiootteja ihmisiä täällä on :D... Ja ensinnäki se joka tän tänne on lisänny on tienny sen olevan puhasta läppää kun tätä juttuu ei oo nähny ku tietyt ihmiset. Jospa säki ottaisit faktoista selvää ennen ku tuut kertomaan jotain päivän turhuuksia.

   Lainaa

  60. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Tää juttu sai mut miettimään mutta tuo Iran äidin kommenti sai mut repeämään :D

   Lainaa

  61. Vieläkin avuton teini 5.5.2013 22:49
   Tulos: -13 (35 ääntä)
   MeinGott: 14v ja kohta vuoden hoitanut kaikki talon pyykit, teen mielelläni ruokaa kun jaksan, leivon silloin tällöin, tyhjentelen, täyttelen ja osaan käyttää astianpesukonetta … Siivoan toki itse jne. joten en edes tiedä, itkeäkkö vai nauraa, kun Ira on noin avuton Onhan minullakin puutteita, esim. silittäminen ei ole vahvuus, mutta silti; miksi.
   Hienoo et osaat noin paljon kaikkee kotonas tehä..... Mut lukeminen ei taida olla sun vahvuus?

   Lainaa

  62. Katse horisontissa 5.5.2013 23:27
   Tulos: +24 (38 ääntä)
   Ira, älä selitä. Teet kaiken vain pahemmaksi. Mutta ei toivo ole vielä mennyttä; onneksi nuo kaikki jutut pystyy opettelemaan, (maalais)järjenkäyttö on tässäkin suureksi avuksi!

   Lainaa

  63. Tulos: +36 (48 ääntä)
   Kyllä tämä taas todisti sen, että idiootit eivät tajua olevansa idiootteja. Heidän mielestään kaikki muut ovat idiootteja! Valitat täällä kuinka ihmiset pitävät sinua uusavuttomana kyseisen keskustelun perusteella, kuinka he eivät ymmärrä tai tunne sinua... ja sitten itse kuitenkin haukut kommentoijat idiooteiksi heidän kommenttiensa perusteella! Noniin, Ira, tule kertomaan minulle kuinka idiootti minä olen tämän kommenttini takia!

   Lainaa

  64. Joonas Tikka 6.5.2013 3:44
   Tulos: -28 (42 ääntä)
   Ei jumalauta nämä naiset osaa olla välillä niin idiootteja. -.-

   Lainaa

  65. Tulos: +7 (29 ääntä)
   11-vuotias lapsenikin on omatoimisempi kuin Ira. Jos molemmat jättäisi kuukaudeksi yksin niin se olisi Ira jonka nälkiintynyt ruho lemuaisi pyykkivuoren alla. Ja selitys "tää oli vaan läppää" ei ole mennyt enää aikoihin läpi täällä.

   Lainaa

  66. Tulos: +1 (15 ääntä)
   63 kommenttia. Trolololololololololo...

   Lainaa

  67. Tulos: -2 (12 ääntä)
   Kenellä on kuukauden verran vaatteita kaapissa, tai sit on liikaa rahaa vaateostoksiin? Ite joudun pesemää kerran viikossa koneellisen ku loppuu alusvaatteet kaapista, eipä niitä kyllä yhtää sen pidempää siellä pyykkikorissa jaksas katellakkaan vaikka mite helvetinmoinen määrä puhtaita ois viel tallella...

   Lainaa

  68. Tulos: -21 (31 ääntä)
   Mä olen vaan hämmästynyt että ilmeisesti sekä 19-vuotias itse että monet muut täällä pitää 19-vuotiasta vielä "teininä". Mä olen aina luullut, että siinä iässä ollaan jo aika lailla aikuisia O_o (joo joo, nine_teen_, mutta puhun nyt ns. henkisestä iästä)

   Lainaa

  69. 19v aito ja ainoa idiootti XD 6.5.2013 14:36
   Tulos: -16 (34 ääntä)
   ehheh: Kyllä tämä taas todisti sen, että idiootit eivät tajua olevansa idiootteja. Heidän mielestään kaikki muut ovat idiootteja! Valitat täällä kuinka ihmiset pitävät sinua uusavuttomana kyseisen keskustelun perusteella, kuinka he eivät ymmärrä tai tunne sinua… jasitten itse kuitenkin haukut kommentoijat idiooteiksi heidän kommenttiensa perusteella! Noniin, Ira, tule kertomaan minulle kuinka idiootti minä olen tämän kommenttini takia!
   Voin sanoo vaan sulle että milläs perusteella mä sitten olen sun mielestä idiootti :)? Etkös säkin nyt vaan kommentteihin perusta väitteesi...

   Lainaa

  70. Tulos: +19 (29 ääntä)
   Meillä oli kesätöissä kerran 18 vuotta täyttänyt poika, ja meidän taukohuoneessa on yhteiset ruokailuvälineet. Tapana tietenkin se, että käyttäjä tiskaa ne sitten heti. Ihmeteltiin kun sinne lavuaarin pohjalle alkoi ilmestymään likasia astioita pikkuhiljaa. Jäi sitten jätkä kiinni muutaman viikon jälkeen, ja tipahdettiin kyllä selityksen jälkeen.. Ei ollu kloppi ikinä tiskannut. Ei siis osannut.

   Lainaa

  71. Tulos: -1 (21 ääntä)
   Vitun avuton teini: B) hienoo et osaatte kirjottaa suomee noinkin hyvin..
   toivottavasti sentään sun viestiäs ei tarvi pitää malliesimerkkinä oikeasta suomen kielen kirjoittamis taidoista.

   Lainaa

  72. Tulos: +38 (40 ääntä)
   leenu: Mä olen vaan hämmästynyt että ilmeisesti sekä 19-vuotias itse että monet muut täällä pitää 19-vuotiasta vielä “teininä”. Mä olen aina luullut, että siinä iässä ollaan jo aika lailla aikuisia O_o (joo joo, nine_teen_, mutta puhun nyt ns. henkisestä iästä)
   Itse täytän 26 enkä oikein vielä tiedä kuinka aikuinen tässä henkisesti oikein ollaan. EIköhän ole siis tapauskohtaista, on ihmisiä, jotka aikuistuvat jo "teininä" ja niitä, joilla aikuistuminen saattaa kestää koko eliniän..

   Lainaa

  73. Tulos: +8 (24 ääntä)
   19v aito ja ainoa idiootti XD: Voin sanoo vaan sulle että milläs perusteella mä sitten olen sun mielestä idiootti ? Etkös säkin nyt vaan kommentteihin perusta väitteesi…
   Minä en ole tässä se, joka on täällä itkenyt kuinka kukaan ei ymmärrä mua ja mun huumoria. MINUSTA on ihan ok tulkita ihmistä hänen omien kirjallisten tuotostensa perusteella. Että KYLLÄ, minusta sinä olet idiootti tuon keskustelun ja näiden kommenttien perusteella. :) Pointti oli, että ihan turhaan haukut ketään kommentoijaa täällä tyhmäksi, jos kerran sinua ei saisi arvostella idiootiksi tuon ylhäällä olevan keskustelun perusteella. Jos yrität todistaa ettet ole idiootti, stop acting like one.

   Lainaa

  74. Tulos: -21 (31 ääntä)
   Jii: Jospa Ira on vaan laiska ja vedättää, ettei joutuis kotihommiin…
   Nainen, käyttää facebookia... joo ei

   Lainaa

  75. Tulos: +19 (37 ääntä)
   Koulukiusaaminenkin on kiusaajien mielestä sarkasmia ja läppää - mutta vasta siinä vaiheessa, kun jäävät siitä kiinni. Miten tämä liittyy asiaan, no siten, että kaikki muuttuu läpäksi. Jos on sinut itsensä kanssa, osaa nauraa tyhmyydelleenkin. Iran äitin kommentti oli tyhjentävä.

   Lainaa

  76. Tulos: -12 (30 ääntä)
   Minä: Koulukiusaaminenkin on kiusaajien mielestä sarkasmia ja läppää – mutta vasta siinä vaiheessa, kun jäävät siitä kiinni. Miten tämä liittyy asiaan, no siten, että kaikki muuttuu läpäksi. Jos on sinut itsensä kanssa, osaa nauraa tyhmyydelleenkin. Iran äitin kommentti oli tyhjentävä.
   Etkai sä tosissaan vertaa facebook vitsejä ja koulukiusaamista keskenään?

   Lainaa

  77. Tulos: -6 (24 ääntä)
   Paitsi että Ira on uusavuton teini, on hän näköjään ihan puhtaasti myös tyhmä! Ei tuu koskaan selviämään omin avuin elämässä!

   Lainaa

  78. Tulos: +15 (29 ääntä)
   J-P: Mahtaa olla kallista Iran elämä. Joka päivälle ostaa uudet sukat ja alushousut?
   Tytöt on tyhmiä. Ne ei tajuu että kalsarit voi myös kääntää. Uudet tarttee vain joka toinen päivä.

   Lainaa

  79. Voi pahus 7.5.2013 2:38
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   hmm: toivottavasti sentään sun viestiäs ei tarvi pitää malliesimerkkinä oikeasta suomen kielen kirjoittamis taidoista.
   Hmmm...

   Lainaa

  80. superkisu 7.5.2013 9:30
   Tulos: +18 (38 ääntä)
   Meidän kissakin osaa pestä pyykkiä. No ei mut se oikeasti muistaa mitkä vaiheet seuraa toisiaan. Kun se huomaa, että avaan pesukoneen luukun (päältä täytettävä) se juoksee pyykkikaapille ja raapii ovea ihan kuin kertoen, että nyt tämä kuuluu avata. Kun tuo ovi on avattu ja laitan vaatteita koneeseen kisu istahtaa pesupallon viereen, kun pesuaine on laitettu ja koneen luukku suljettu kisu istahtaa suljetun kannen päälle siksi ajaksi, kun kone pyörittää ensimäiset kierrokset ilman vettä ja sen jälkeen siirtyy istumaan lavuaariin odottelemaan vesihanan ääntä. Tämä sama rutiini toistuu joka kerta. Eli voinko nyt siis sanoa että, mun 2v kisu on fiksumpi kuin 19v. ihminen?!? Tosin yhtä viisas kuin Ira voisi olla loukkaus mun kissaa kohtaan...

   Lainaa

  81. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Äiti on paras <3

   Lainaa

  82. Tulos: -5 (25 ääntä)
   Jeps: Kenen äiti Riitta on? Iran. T: Ylläpito
   Puhutteko nytten siitä valtiosta?

   Lainaa

  83. Tulos: +4 (8 ääntä)
   J-J: Äiti juuri tajusi, kuinka kondomin käyttö olisi kannattanut…
   Niin se olisi auttanut monen muunkin kohdalla.

   Lainaa

  84. Tulos: -1 (21 ääntä)
   ellu: Paitsi että Ira on uusavuton teini, on hän näköjään ihan puhtaasti myös tyhmä! Ei tuu koskaan selviämään omin avuin elämässä!
   jep, luultavasti kuolen. käytä nyt päätäs ihan oikeesti.....

   Lainaa

  85. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Nauku: En mäkään mun huumoripäivityksiin/ -kommentteihin kirjota perään että “tää oli sit hei vitsiiih!” siltä varalta että ne päättyvät tänne. Kaverilistallani kun on vain minut oikeasti tuntevia ihmisiä, jotka pohjatietojensa avulla ymmärtävät ne vitsiksi
   Joo paits että tossa selvästikään noi keskustelun muut osapuolet ei tajua ton olevan läppää. Jos jotain läppää heittää niin kannattaa miettiä keille sen suuntaa, tai muuten siinä ei ole mitään hauskaa.

   Lainaa

  86. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Aika usein vanhemmat kuvittelevat että lapset oppivat automaattisesti. He eivät muista, että asiat olivat heille itselleen joskus uusia. Kaikki eivät myöskään opi matkimalla. Toisaalta sitten on kaksi tapaa suhtautua: olla valmis yrittämään asioita, joita ei osaa tai sitten ei. Vaikka ei nyt kotona olisikaan pessyt pyykkiä, niin ohjekirja varmasti löytyy - paperisena, netistä tai viimeistään kodinkonekaupan avulla. Sama pätee kaikkeen muuhunkin. Netti on täynnä "how to" -kamaa. Ihminen, joka ei osaa jotain, mutta on valmis opettelemaan, on mielestäni ihailtava tapaus. Osaamattomuus ei ole tyhmyyttä. Tyhmyyttä on, jos kuvittelee, että osaaminen tipahtaa päähän taivaasta ilman, että itse tekisi mitään. Jokunen pointsi Iralle siitä, että hän selvittää, mitä resursseja tulevassa tilanteessa tarvitaan.

   Lainaa

  87. Tulos: +5 (9 ääntä)
   leenu: Mä olen vaan hämmästynyt että ilmeisesti sekä 19-vuotias itse että monet muut täällä pitää 19-vuotiasta vielä “teininä”. Mä olen aina luullut, että siinä iässä ollaan jo aika lailla aikuisia O_o (joo joo, nine_teen_, mutta puhun nyt ns. henkisestä iästä)
   kyllä ne 19 kesäset on aikalailla pelkkiä penskoja eikä edes teinejä iso osa. toki löytyy niitä viksujakin. itse voin myöntää että tuon iän korvilla tuli ne pahimmat typeryydet ja aivopierut kyllä tehtyä. minne sitten hävisi se yläasteaikana vielä niin fiksu poika? en tiedä.

   Lainaa

  88. Tulos: -7 (9 ääntä)
   Säälittävää, olisin pärjänny joskus seiskaluokal paremmin ku toi...

   Lainaa

  89. Ei kuulu sulle mun nimi saatana 22.6.2014 17:25
   Tulos: -8 (8 ääntä)
   Ilmeeni kun tunnen kyseisen Iran ja hän on 17v...

   Lainaa

  90. Mikan Veli 13.2.2018 3:42
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Tai oma veli.
   -melek-: Piti tämäkin päivä nähdä, että omat kaverit pääsee feissarimokiin :DDDDD

   Lainaa

  91. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Ajatella että tuossa iässä suomalaisista miehistä iso osa on jo käynyt sotilaskoulutuksen tai siviilipalveluksen

   Lainaa

  92. Nerokas kissa 30.11.2020 17:25
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Heikkolahjaiset kuten tämäkin äiti tässä sitä vaan päivittelevät aina luojaa kun tapahtuu jotain ikävää.. Luojaa ei ole..

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: muuttaa, muutto, vaatteet, pakata, uusavuton, äiti, ruoka, raha, pyykit, pyykinpesu, pesukone, pyykinpesukone, kämppis