Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Kohtaamisia kaupoilla, osa 19

  "Random mies kaupassa ottaa kädestä kiinni ja kuiskaa:"
  Suurenna näkymä
  Kohtaamisia kaupoilla, osa 19

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 32 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +649 (663 ääntä)
   Toivon todella et ei oo myöskään kotiinpaluumatkalla mitään sattunut.

   Lainaa

  2. Tulos: +543 (565 ääntä)
   Pelottavaa, kun ihmiset ajaa puolisokeena autoonsa ja vielä rehvastelee sillä :(

   Lainaa

  3. Tulos: +401 (419 ääntä)
   Tomaatti-herra taas vastuuntunnottomien typeryksien aatelia. Jos on pakko oma henki vaaraantaa niin mikäs siinä, mutta muiden auton tielle osuvien hengen tai ylipäätään turvallisuuden vaarantaminen on rikos! Vituttaa tuommoset kuskit. Ja miten se on ees kyenny unohtamaan lasinsa, jos ilman niitä ei erota kookasta appelsiinia tomaatista, niin eihän sillon erota ees omaa autoa parkkikselta muiden samanmiotosten joukosta.

   Lainaa

  4. Tulos: +110 (124 ääntä)
   Säälin vasta-autoilijoita. Toivottavasti ei sit kummiskaan mee ajamaan mitään kolaria.

   Lainaa

  5. Tulos: +183 (191 ääntä)
   Hyvä tuo Millan juttu. Vähän aikaa meni naureskellessa, kun kuvittelin tilanteen oikeassa elämässä. :D

   Lainaa

  6. Tulos: +148 (158 ääntä)
   Hassua että joku _unohtaa_ lasit kotiin, vaikka on puolisokea ilman niitä. Ei ole hälytyskellot soinut missään vaiheessa?

   Lainaa

  7. Tulos: -58 (116 ääntä)
   mä ainki oisin voinu esittää jos se ois ol komee(: <3

   Lainaa

  8. Tulos: +102 (116 ääntä)
   Sen verran kyllä huomauttaisin alempaan mokaan, että likinäköisyys ei tarkoita sitä, että ei näe lähelle vaan nimenomaan, että näkee lähelle mutta ei kauas. Kiitos ja anteeksi.

   Lainaa

  9. Tulos: +75 (79 ääntä)
   töks: Sen verran kyllä huomauttaisin alempaan mokaan, että likinäköisyys ei tarkoita sitä, että ei näe lähelle vaan nimenomaan, että näkee lähelle mutta ei kauas. Kiitos ja anteeksi.
   Allekirjoitan tämän likinäköisenä, mutta veikkaan että sokea-herra ei ole liikenteessä kovinkaan vaarallinen, jos on kaukonäköinen, vai miksi niitä kutsuttiinkaan.

   Lainaa

  10. Tulos: +14 (32 ääntä)
   Jos on äskettäin päättynyt suhde niin onhan se hauskaa tehdä exä mustasukkaiseksi, mutta tuo on kyllä suht uutta, että pyytää tuntematonta esittämään uutta kumppania :D

   Lainaa

  11. Tulos: +90 (94 ääntä)
   Kerran Kuopioon motarilla ajellessa tuli ohituskaistalla joku pappa VASTAAN, voin kertoo että siinä hyppäs kyllä sydän kurkkuun. Varmaan oli kyseessä tomaatti-herra tai sen hengenheimolainen, "ups lasit jäi kotiin".

   Lainaa

  12. Tulos: +79 (81 ääntä)
   Lähinäköongelma haittaa lähellä olevien kohteiden (appelsiinien) näkemistä kunnolla. Sen sijaan kaukonäkö (se, jota motarilla tarvitaan) voi olla täydellinen. Minä en näe kauas, mutta appelsiinin tunnistan ilman lasejakin.

   Lainaa

  13. Tulos: -43 (53 ääntä)
   Onks noi landel ees moottoritietä?:) "he he"

   Lainaa

  14. Tulos: +25 (37 ääntä)
   Ele: Lähinäköongelma haittaa lähellä olevien kohteiden (appelsiinien) näkemistä kunnolla. Sen sijaan kaukonäkö (se, jota motarilla tarvitaan) voi olla täydellinen.
   Tarpeeksi huono kaukonäkö kun on, ei enää appelsiiniakaan. Tunnen henkilön, jonka näkö on viime kysymällä ollut -16. Tien toisella puolella olevia taloja ei hänelle ole olemassa, ja tomaatin erottaa omenasta vasta kun se on kymmenen sentin päässä naamasta. Ellei sitten tunto/hajuaistin perusteella. Jos tarinan ukkeli on samanlainen, en kuitenkaan pitäisi mahdottomana, että hän sen tutun kauppamatkan ajelee ongelmitta ilman lasejakin. No, ihan noin huonolla näöllä ei ehkä ajokorttia saa, mutta kuitenkin. Tämä tuntemani henkilö nimittäin kiertelee vaivatta pitkin kaupunkia eksymättä kertaakaan, vaikka pimeällä, vaikkei erotakaan silloin kuin epämääräisiä valolänttejä siellä täällä. Oma aivoni ei taivu ymmärtämään, miten hän sen tekee.

   Lainaa

  15. Tulos: -21 (37 ääntä)
   No nyt on niin soopaa. olis nyt keksiny samanväriset tuotteet.

   Lainaa

  16. Tulos: +10 (20 ääntä)
   No itte en oo likinäköinen, vaan en nää kauas, mutta kyllä mulla värinäkö sentään toimii. Appelsiinit ja tomaatit on kumminkin eri värisiä.

   Lainaa

  17. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Jii: Tarpeeksi huono kaukonäkö kun on, ei enää appelsiiniakaan. Tunnen henkilön, jonka näkö on viime kysymällä ollut -16. Tien toisella puolella olevia taloja ei hänelle ole olemassa, ja tomaatin erottaa omenasta vasta kun se on kymmenen sentin päässä naamasta. Ellei sitten tunto/hajuaistin perusteella. Jos tarinan ukkeli on samanlainen, en kuitenkaan pitäisi mahdottomana, että hän sen tutun kauppamatkan ajelee ongelmitta ilman lasejakin. No, ihan noin huonolla näöllä ei ehkä ajokorttia saa, mutta kuitenkin. Tämä tuntemani henkilö nimittäin kiertelee vaivatta pitkin kaupunkia eksymättä kertaakaan, vaikka pimeällä, vaikkei erotakaan silloin kuin epämääräisiä valolänttejä siellä täällä. Oma aivoni ei taivu ymmärtämään, miten hän sen tekee.
   Pikkaisen eri asia kierrellä kaupunkia eksymättä, kun ajaa auto liikenteessä. Idioottikuski, täytyy sanoa. Kortti pois tuollaisilta. Tuohon Millan kertomukseen: Yksi tuttuni harrasti samanlaista varhaisaikuisuudessa. Ei hänellä mitään juuri poikkimennyttä suhdetta ollut. Piti sitä vain kivana tutustumistapana.

   Lainaa

  18. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Tai jospa kyseessä olikin omasta mielestään äärimmäisen hauska herrasmies ja juttu täyttä satua? Olenpa kerran itsekin tavannut kaupassa iäkkäänpuoleisen herrasmiehen joka selitteli etuilemistaan kassajonossa sillä, että on kiire kun pitää mennä ottamaan huumediilereitä kiinni. Jakelevat kuulemma kellosepänliikkeen edessä pieniä kultaisia paketteja, siitä ne tuntee.

   Lainaa

  19. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Nämä kohtaamisia kaupoilla on kyllä aina parhaat jutut minun mielestä ^^

   Lainaa

  20. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Itse olen likinäköinen, ja kerran oli pakon edessä ajettava autolla ilman silmälaseja. Onneksi oli tuttu reitti, varhainen viikonloppuaamu, eikä ollut paljoa liikennettä, ettei se ajaminen kovin vaikeaa ollut. Ainoa ongelma oli, etten erottanut liikennevalojen väriä kaukaa, niin että piti jarrutella valoille tullessa ja tihrustaa, mikä valo siellä palaa. Itsellä -1 luokkaa näkö, eikä tarvi kauas mennä, kun värit alkavat sumentua. En ihmettele, jos ukkeli on vähänkin kauempana seissyt, ettei väristäkään erota tomaattia ja appelsiinia.

   Lainaa

  21. Äblöbblöö 18.4.2013 20:39
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Voisiko tuo alempi olla viatonta läppää jos vaikka myyjä on ollut kaunis nainen?

   Lainaa

  22. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Paras juttu näissä oli fm-tiimin laittama kysymysmerkki toiselle päivityksentekijälle:D

   Lainaa

  23. Tulos: +12 (12 ääntä)
   tuuli: Pikkaisen eri asia kierrellä kaupunkia eksymättä, kun ajaa auto liikenteessä. Idioottikuski, täytyy sanoa. Kortti pois tuollaisilta.
   Ei ollut tarkoitukseni puolustella kyseistä toimintaa, tyhmäähän se on. Kuitenkin mielestäni mahdollista vaikkakin epätodennäköistä, että ukko olisi ajanut "sokkona" kauppaan ilman kolareita. Sitähän emme tiedä, onko päässyt ehjänä enää edes kotiin asti.

   Lainaa

  24. Tulos: +1 (13 ääntä)
   SVK: Allekirjoitan tämän likinäköisenä, mutta veikkaan että sokea-herra ei ole liikenteessä kovinkaan vaarallinen, jos on kaukonäköinen, vai miksi niitä kutsuttiinkaan.
   Liki- tai kaukonäköisyys käsitteinä ei vielä kerro, kuinka huono tai hyvä näkö on. Itse olen likinäköinen ja näen selvästi vain ihan lähelle, max 20 cm päähän. Vastaavasti kaukonäköinen ei välttämättä näe kuin ihan lähelle, joten esim. auton mittarit saattavat olla jo liian kaukana ilman laseja nähtäviksi. Pelottaa sokeat ihmiset liikenteessä.

   Lainaa

  25. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Tuossa kommentissani ei ole mitään järkeä. Hups.

   Lainaa

  26. Tulos: +5 (15 ääntä)
   Hiphei: Hassua että joku _unohtaa_ lasit kotiin, vaikka on puolisokea ilman niitä. Ei ole hälytyskellot soinut missään vaiheessa?
   No ei tuo nyt niin omituista ole. Itsekin ties kuinka monta kertaa lähtenyt kotoa ja huomannut jossain vaiheessa että enpäs muuten näekään mitään, etsinyt laseja kun ne on nenällä, laittanut ensin piilarit ja sen jälkeen alkanut etsimään laseja ja ihmetellyt miksi näen huonosti kun laitan lasit päähän ennenkun muistan että niin joo mullahan on piilarit tai yrittänyt illalla ottaa piilareita pois ja ihmetellyt miksei irtoa kunnes tajuan että en niitä koskaan silmiin edes laittanut. Veikkaisin myös että lähes jokaisella likinäkösellä on vastaavia tapauksia käynyt ihan jatkuvasti. Jos ei nyt ihan täysin sokea ole siihen omaan näköönsä kuitenkin tottuu eikä sitten tule ajatelleeksi että näkeekö sitä oikeasti kuinka riittävän hyvin.

   Lainaa

  27. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Kyllä kai auton ajamiseen tarvitaan sekä liki- että kaukonäköä. Tarvis nähdä sekä likelle (kojelauta) että kauas (liikennemerkit, liikenne).

   Lainaa

  28. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Jii: Tarpeeksi huono kaukonäkö kun on, ei enää appelsiiniakaan. Tunnen henkilön, jonka näkö on viime kysymällä ollut -16. Tien toisella puolella olevia taloja ei hänelle ole olemassa, ja tomaatin erottaa omenasta vasta kun se on kymmenen sentin päässä naamasta. Ellei sitten tunto/hajuaistin perusteella. Jos tarinan ukkeli on samanlainen, en kuitenkaan pitäisi mahdottomana, että hän sen tutun kauppamatkan ajelee ongelmitta ilman lasejakin. No, ihan noin huonolla näöllä ei ehkä ajokorttia saa, mutta kuitenkin. Tämä tuntemani henkilö nimittäin kiertelee vaivatta pitkin kaupunkia eksymättä kertaakaan, vaikka pimeällä, vaikkei erotakaan silloin kuin epämääräisiä valolänttejä siellä täällä. Oma aivoni ei taivu ymmärtämään, miten hän sen tekee.
   kun joku aisti (tässä tapauksessa näkö) on sen verran huono, niin muut aistit ja suunnistusvaisto paranee

   Lainaa

  29. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Lilja: Itse olen likinäköinen, ja kerran oli pakon edessä ajettava autolla ilman silmälaseja. Onneksi oli tuttu reitti, varhainen viikonloppuaamu, eikä ollut paljoa liikennettä, ettei se ajaminen kovin vaikeaa ollut. Ainoa ongelma oli, etten erottanut liikennevalojen väriä kaukaa, niin että piti jarrutella valoille tullessa ja tihrustaa, mikä valo siellä palaa. Itsellä -1 luokkaa näkö, eikä tarvi kauas mennä, kun värit alkavat sumentua. En ihmettele, jos ukkeli on vähänkin kauempana seissyt, ettei väristäkään erota tomaattia ja appelsiinia.
   ei se oo mikään perustelu että on tuttu reitti, vaan siellä tiellä saattaa olla muitakin ketkä käyttää sitä tietä ja on hengenvaarassa tollasten kuskien takia.

   Lainaa

  30. Tulos: +3 (5 ääntä)
   miten lasit voi unohtua jos on puolisokea? näin kun itse semmonen on niin kyllä sen huomaa aikasemmin kuin vasta siinä vaiheessa kun on istunut auton rattiin

   Lainaa

  31. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Missäköhän päin lienee kysymysmerkkikaverin likinäköinen kuski? Tuli nimittäin jokinaikaa sitten ajettua autoilijan perässä joka veti reunaviivaa pitkin ja bussipysäkin tullen koukkas sieltä:D Tuli mieleen vaan et ehkä seurailee tietä sen viivan kautta.

   Lainaa

  32. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Lilja: Itse olen likinäköinen, ja kerran oli pakon edessä ajettava autolla ilman silmälaseja. Onneksi oli tuttu reitti, varhainen viikonloppuaamu, eikä ollut paljoa liikennettä, ettei se ajaminen kovin vaikeaa ollut. Ainoa ongelma oli, etten erottanut liikennevalojen väriä kaukaa, niin että piti jarrutella valoille tullessa ja tihrustaa, mikä valo siellä palaa. Itsellä -1 luokkaa näkö, eikä tarvi kauas mennä, kun värit alkavat sumentua. En ihmettele, jos ukkeli on vähänkin kauempana seissyt, ettei väristäkään erota tomaattia ja appelsiinia.
   Värisokeus tuo on eikä mikään likinäköisyys. Itselläni on -2,5 ja kyllä minä värit näen hyvinkin kaukaa. Vaikka muoto ja koko hämärtyykin matkan pidetessä niin ei se väriä minnekään vie. Mustat housut ovat edelleen mustat ja punainen takki punainen vaikka ne olisivatkin "yhtenäistä massaa" kaukaa katsottuna.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kauppa, parisuhde, ero, ex, näkö, vanhus