Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kassatäti kiusaa

Ilkeät kassatädit kiusaavat asiakkaitaan erityisen häijyllä tavalla.
Kassatäti kiusaa

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 87 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1996 (2016 ääntä)
      Vuoden asiakaspalvelija tuo alempi tapaus.

      Lainaa

    2. Tulos: +708 (766 ääntä)
      Noi simat on kyllä ikuinen ongelma. Ite kävin joskus kaverin kanssa ostamassa sitä täysin alkoholitonta versiota ja kassatädin piti piristää työpäiväänsä syynäämällä ne molemmat, täysin samanlaiset pullot milli milliltä läpi, ettei niissä nyt VAAN kummassakaan ole alkomahoolia. Mikäs siinä odotellessa.

      Lainaa

    3. Tulos: -190 (248 ääntä)
      En nyt ihan ymmärtänyt ekaa.

      Lainaa

    4. Tulos: +679 (707 ääntä)
      En ole ikinä ymmärtänyt, että miksi simaa ei myydä alaikäisille, mutta tiramisua myydään. Kaupan valmiissa tiramisussa 2-3 kertaa siman alkoholiprosentti.

      Lainaa

    5. Tulos: -234 (288 ääntä)
      Olisi ollut kiva tietää mihin tyttö sitä simaa noin kovin tarvitsi. Ja Michael, Michael. Kai annoit köyhän/kananhimoisen kassatädin viedä koipesi? Toivotaan näin.

      Lainaa

    6. Tulos: +343 (371 ääntä)
      Minulle on myös käynyt noin siman ostamisen kanssa... itkin itseni uneen sinä yönä. :'( Terveisin siman suuri ystävä.

      Lainaa

    7. Tulos: -119 (207 ääntä)
      Tiramisussa se alkoholimäärä on loppujen lopuksi niin pieni, että niitä sais syödä kottikärryllisen ja sitä ennen tulisit sokerihumalaan.
      V: En ole ikinä ymmärtänyt, että miksi simaa ei myydä alaikäisille, mutta tiramisua myydään. Kaupan valmiissa tiramisussa 2-3 kertaa siman alkoholiprosentti.

      Lainaa

    8. turnipsitonttu 4.4.2013 3:06
      Tulos: +204 (244 ääntä)
      Muistan vielä ajat kun perhekaljaa (tai mitä se nyt oli) sai käydä ostamassa ilman mitään papereita. Painavan lasipullon kotiin kantamisesta on jäänyt ikuiset traumat. Vanhemmat antoivat juodakin sitä vielä, damn. Siis yhdessä "ryypättiin" pullollinen ja syötiin sunnuntaisafkaa. Ai, siitäkö mun omituisuus johtuukin...

      Lainaa

    9. Tulos: -73 (235 ääntä)
      Harmi vaan että Suomen Lähikaupan kassamyyjät ei saa viedä vanhentunutta tavaraakotiin, eli feikki. Muuten ihan hauska

      Lainaa

    10. Tulos: +78 (86 ääntä)
      turnipsitonttu: Muistan vielä ajat kun perhekaljaa (tai mitä se nyt oli) sai käydä ostamassa ilman mitään papereita. Painavan lasipullon kotiin kantamisesta on jäänyt ikuiset traumat. Vanhemmat antoivat juodakin sitä vielä, damn.Siis yhdessä“ryypättiin” pullollinen ja syötiin sunnuntaisafkaa. Ai, siitäkö mun omituisuus johtuukin…
      Niin totta! Se jumalattoman kokoinen ruskea lasipullo olisi tänä päivänä ehtaa kamaa vaikkapa huutnettiin tai miksei muuallekin... Mut hyvää se kotikalja oli silti... ja on vieläkin.

      Lainaa

    11. Tulos: +53 (129 ääntä)
      nimeni: Noi simat on kyllä ikuinen ongelma. Ite kävin joskus kaverin kanssa ostamassa sitä täysin alkoholitonta versiota ja kassatädin piti piristää työpäiväänsä syynäämällä ne molemmat, täysin samanlaiset pullot milli milliltä läpi, ettei niissä nyt VAAN kummassakaan ole alkomahoolia. Mikäs siinä odotellessa.
      Ei se ole työpäivän piristämistä, vaan ihan sääntö, jota täytyy noudattaa. Ja mitä tulee tuohon Michaelin mokaan, jotenkin en kyllä usko, että tuo on totta. Eipä meillä ainakaan saa tavaraa ilmaiseksi viedä kotiin. Ihan sen takia vartijat tekevät poistumistarkastuksia, ettei näin tehdä. Tai no, kyllähän sitä varmasti jonkun keinon keksii ujuttaa sen kanapaketin pihalle ilman riskiä jäädä kiinni, kun kaikki ilmainenhan tunnetusti on kivaa, mutta tuskin sitä kukaan ääneen sanoo.

      Lainaa

    12. Tulos: -52 (230 ääntä)
      Toivottavasti kana oli jo hiukan pilalla. Kerran olisin ostanut paikallisesta ÅÄÖ:stä kiikunkaakun edellisiltaisen (kello oli 00:10) suklaakakun joka oli 30% hinnalla. Myyjä sanoi ettei myy sitä mulle. Sanoin sille että ei kakku kymmenessä minuutissa huonoksi ole mennyt, ellei ole ollut jo. Tämä siihen, ettei heillä ole oikeutta myydä vanhentunutta, vaan se menee hylkyyn. Kysyin sitten kurillani että voiko hän lahjoittaa sen mulle, kun se on kaupalle rahallisesti yksi ja sama. Ei kuulemma voinut. Heitin siihen, että myyjä varmaan kutsuisi vartijan ja poliisin jos yrittäisin häipyä lopunajan kakun kanssa, joten pitäkää mokoma. Olisi pitänyt olla kamera valmiina sille ilmeelle. Vähät kuvaamiskiellosta. Samassa liikkeessä aikaisemmin eräs neitonen kieltäytyi myymästä mulle pizzaan kebab-lihaa, kun sitä ei ole täytteiden listalla. Sanoin että kyllä mulle tähänkin asti on myyty. "En mä voi kun siitä tulee huomautus pomolta". Tuumasin että niin, sun pomo tottakai vahtii vierestä mitä kokki piilottaa juuston alle, ja saat kenkää jos olet mennyt lupaamaan jotain listan ulkopuolelta? "Ei se vahdi eikä se oo paikallakaan, mutta emmäsiltiuskalla". No tuttu kokki sitten tuli juuri siihen morjestamaan mua ja kysyin siltä että voiko se laittaa mulle pizzaan kebabia. Tottakai, sanoi kokki ja kysyi muut ainekset. Tyttö katseli hämillään ja kysyi "voiksnäintehdä"... johon kokki sanoi että "lyö vain kassaan häränliha, tarttis noi leikatut kepsut saada menemään kun ei tänään oo kukaan oikein ostanut".

      Lainaa

    13. nähty on 4.4.2013 7:36
      Tulos: +188 (262 ääntä)
      JK: Toivottavasti kana oli jo hiukan pilalla. Kerran olisin ostanut paikallisesta ÅÄÖ:stä kiikunkaakun edellisiltaisen (kello oli 00:10) suklaakakun joka oli 30% hinnalla. Myyjä sanoi ettei myy sitä mulle. Sanoin sille että ei kakku kymmenessä minuutissa huonoksi ole mennyt, ellei ole ollut jo. Tämä siihen, ettei heillä ole oikeutta myydä vanhentunutta, vaan se menee hylkyyn. Kysyin sitten kurillani että voiko hän lahjoittaa sen mulle, kun se on kaupalle rahallisesti yksi ja sama. Ei kuulemma voinut. Heitin siihen, että myyjä varmaan kutsuisi vartijan ja poliisin jos yrittäisin häipyä lopunajan kakun kanssa, joten pitäkää mokoma. Olisi pitänyt olla kamera valmiina sille ilmeelle. Vähät kuvaamiskiellosta. Samassa liikkeessä aikaisemmin eräs neitonen kieltäytyi myymästä mulle pizzaan kebab-lihaa, kun sitä ei ole täytteiden listalla. Sanoin että kyllä mulle tähänkin asti on myyty. “En mä voi kun siitä tulee huomautus pomolta”. Tuumasin että niin, sun pomo tottakai vahtii vierestä mitä kokki piilottaa juuston alle, ja saat kenkää jos olet mennyt lupaamaan jotain listan ulkopuolelta? “Ei se vahdi eikä se oo paikallakaan, mutta emmäsiltiuskalla”. No tuttu kokki sitten tuli juuri siihen morjestamaan mua ja kysyin siltä että voiko se laittaa mulle pizzaan kebabia. Tottakai, sanoi kokki ja kysyi muut ainekset. Tyttö katseli hämillään ja kysyi “voiksnäintehdä”… johon kokki sanoi että “lyö vain kassaan häränliha, tarttis noi leikatut kepsut saada menemään kun ei tänään oo kukaan oikein ostanut”.
      Ai kun olet ihana. Ja sitten kun aletaan kaikki tekemään asioita aivan oman harkinnan mukaan niin saadaan keskustella jokaisen asiakkaan kanssa erikseen myyntiajat, hinnat, raaka-aineet, aukioloajat jne. Tulee henkilökohtaisempi ote kaupankäyntiin, mukavampaa silleen. Kuluuhan se aika niinkin, ja vauhdilla kuluukin. Jos kukaan ikinä sitten oikeasti haluaisi noudattaa annettuja ohjeita vaikkapa tuntien talkootyötä välttääkseen tai koska se pomo seisoo vieressä niin saadaan parhaassa tapauksessa mukava show pystyyn kun asiakas polkee jalkaa kuin pikkulapsi ja ulvoo kuinka hän on ennenkin saanut tehdä näin ja noin ja kuinka naapurin Jaskakin on kuulemma saanut, määäää taaaahooo-o-on. Nykyään ihminen ei ymmärrä hävetä jos on vaikkapa liian myöhään liikkeellä ja arvostaa sitä että saa palvelua siitä huolimatta, asiansa hoidettua ja pääsee pulasta. EI, moinen opettaa ihmisen hoitamaan asiansa jatkossakin leväperäisesti eikä kyseinen ihminen hoida enää ikinä asioitaan ajoissa varsinkaan siinä liikkeessä jossa hänet on kertaalleen pelastettu. Ja jos ne lopunajan kakut sitten ovatkin pilalla niin siitä lähtee taivastelu yritykselle, iltalehdille ja terveysviranomaisille, vaikka kakun olisi saanut ilmaiseksi. Ja lisäksi siinä vaiheessa kun alat jakamaan tavaraa ilmaiseksi niin maksavia asiakkaita ei näy yhtään mutta kun kotiin pitäisi lähteä niin jono on ovella ystävällisesti vapauttamassa sinua roskiskeikasta.

      Lainaa

    14. Tulos: +51 (63 ääntä)
      Aika kätevää jos kauppias saa viedä vanhaa ruokaa kotia.

      Lainaa

    15. kassaneiti 4.4.2013 7:49
      Tulos: +32 (54 ääntä)
      V: En ole ikinä ymmärtänyt, että miksi simaa ei myydä alaikäisille, mutta tiramisua myydään. Kaupan valmiissa tiramisussa 2-3 kertaa siman alkoholiprosentti.
      Ei muuten sais myydä ;) Eli jos nii on tehty nii on tehty väärin.

      Lainaa

    16. Tulos: +170 (184 ääntä)
      Turha siitä myyjää on syyttää, jos ylemmältä taholta on käsky tullut toimia tietyllä tavalla. Itsekin kassaneitinä usein ihmettelen erikoisia sääntöjä, mutta minkäs teet. Sitä paitsi on helpompaa kohdella kaikkia asiakkaita tasavertaisesti kuin alkaa jokaisen kohdalla miettimään, että "mites tällä kertaa tehtäis?". Täytyy myöntää, että entisessä työpaikassani sain silloin tällöin saman päivän tuotteita työpäivän lopuksi mukaan, mutta kyseinen myymälä sijaitsee sen kuuluisan jumalan selän takana, todella pienessä kylässä, joten ei todellakaan mitenkään tavallinen käytäntö kaupoissa ole. Ja muistaakseni lopussa sekin kiellettiin. Uskoisin alemman tapauksen feikiksi siis itsekin.

      Lainaa

    17. harmistunut 4.4.2013 8:08
      Tulos: +38 (60 ääntä)
      Myöskaan alkoholittoman glögin ostaminen ei onnistu ilman henkkareita. Onneksi iskä pelasti ja sain glögini<3

      Lainaa

    18. Tulos: +67 (139 ääntä)
      Lissu: Harmi vaan että Suomen Lähikaupan kassamyyjät ei saa viedä vanhentunutta tavaraakotiin, eli feikki. Muuten ihan hauska
      Harmi vaan, että ainakin täällä K-kauppa työntekijöiden annetaan tehdä noin (sisko ainakin kantaa tavaraa kassitolkulla aina sieltä kotiin)... Eli kannattaisi perehdytyä asioihin. Jos oman paikkakuntasi kaupat eivät toimintaan suostu - se ei tarkoita että muualla tehdään samoin.

      Lainaa

    19. Tulos: +51 (59 ääntä)
      V: En ole ikinä ymmärtänyt, että miksi simaa ei myydä alaikäisille, mutta tiramisua myydään. Kaupan valmiissa tiramisussa 2-3 kertaa siman alkoholiprosentti.
      Ei sitä tiramisua saisikaan myydä alaikäisille, mutta kassatädit usein unohtavat tarkistaa. Oman kotikaupunkini kaikissa kaupoissa, siinä tiramisuhyllyn alla, lukee kissankokoisin kirjaimin "Huomioithan, että tiramisu sisältää alkoholia, eikä sitä myydä alaikäisille" tms. Harvoin kuitenkin ovat muistaneet kysyä henkkareita.

      Lainaa

    20. Tulos: -12 (60 ääntä)
      wituttava toi alempi -.-

      Lainaa

    21. Tulos: -38 (60 ääntä)
      90-luvulla sai laillisesti ostaa ykköskaljaa ilman papereita, onko laki tiukentunut vai kassaneidit?

      Lainaa

    22. Tulos: 0 (26 ääntä)
      Lissu: Harmi vaan että Suomen Lähikaupan kassamyyjät ei saa viedä vanhentunutta tavaraakotiin, eli feikki. Muuten ihan hauska
      Njaa, ehkä se on sitten vievinään sen jonnekin muualle mutta pihistää itselleen?

      Lainaa

    23. Tulos: +54 (64 ääntä)
      Ite tuli ostettua ala-asteella ollessa niitä 1,5l vai oliko jopa 2litran päärynä siiderijuomia jossa tais alkoholipitoisuus olla jotain 0,5-0,7 luokkaa. Tuskin niitä sillonka olis saanu alaikäsille myydä, mutta aina nuo kuitenki myivät.

      Lainaa

    24. Tulos: -30 (64 ääntä)
      nähty on: Ai kun olet ihana. Ja sitten kun aletaan kaikki tekemään asioita aivan oman harkinnan mukaan...
      No kuule jos mä itse tietoisena ostan lopunajan ruokaa niin en mä siitä ala urputtaa jos se on pilalla... kermaperseet erikseen, ne nyt urputtavat pelkästä ilosta. B) Itsekin kaupan alalla työskentelevänä, olen niitä kohdannut. Pyrin omalla tontillani toimimaan joustavasti kun tiedän ettei asialla ole seksuaalista merkitystä. Vielä ei ole kukaan tullut neuvottelemaan itselleen eri aukioloaikoja tai hintoja. Tarjouspyynnöt hinnaston ulkopuolelta ohjaan tekemään pomolle. Mitä tulee pizzaan, ymmärrän kyllä sinun ja toisaalta myös silloisen työntekijän näkökannan, hän oli ehkä kolmatta yötä töissä siellä. Uutena työntekijänä uudessa tilanteessa ei aina ole helppoa. Vakkariväki on myynyt mulle sitä ennen ja sen jälkeenkin kebab-lihaa pizzaan enempiä kyselemättä. Olisin jättänyt sikseen siltä kertaa ja ottanut jotain muuta jos se kokki ei olisi mennyt siitä silloin ohi.

      Lainaa

    25. Tulos: -74 (134 ääntä)
      nähty on: Ai kun olet ihana. Ja sitten kun aletaan kaikki tekemään asioita aivan oman harkinnan mukaanniin saadaan keskustella jokaisen asiakkaan kanssa erikseen myyntiajat, hinnat, raaka-aineet, aukioloajat jne. Tulee henkilökohtaisempi ote kaupankäyntiin, mukavampaa silleen. Kuluuhan se aika niinkin, ja vauhdilla kuluukin. Jos kukaan ikinä sitten oikeasti haluaisi noudattaa annettuja ohjeita vaikkapa tuntien talkootyötä välttääkseen tai koska se pomo seisoo vieressä niin saadaan parhaassa tapauksessa mukava show pystyyn kun asiakas polkee jalkaa kuin pikkulapsi ja ulvoo kuinka hän on ennenkin saanut tehdä näin ja noin ja kuinka naapurin Jaskakin on kuulemma saanut, määäää taaaahooo-o-on. Nykyään ihminen ei ymmärrä hävetä jos on vaikkapa liian myöhään liikkeellä ja arvostaa sitä että saa palvelua siitä huolimatta, asiansa hoidettua ja pääsee pulasta. EI, moinen opettaa ihmisen hoitamaan asiansa jatkossakin leväperäisesti eikä kyseinen ihminen hoida enää ikinä asioitaan ajoissa varsinkaan siinä liikkeessä jossa hänet on kertaalleen pelastettu. Ja jos ne lopunajan kakut sitten ovatkin pilalla niin siitä lähtee taivastelu yritykselle, iltalehdille ja terveysviranomaisille, vaikka kakun olisi saanut ilmaiseksi. Ja lisäksi siinä vaiheessa kun alat jakamaan tavaraa ilmaiseksi niin maksavia asiakkaita ei näy yhtään mutta kun kotiin pitäisi lähteä niin jono on ovella ystävällisesti vapauttamassa sinua roskiskeikasta.
      uli uli uli uli

      Lainaa

    26. Tulos: +81 (109 ääntä)
      Jakke: Minulle on myös käynyt noin siman ostamisen kanssa… itkin itseni uneen sinä yönä. :’( Terveisin siman suuri ystävä.
      Ei siman suuri ystävä ostaisi kaupan simaa.

      Lainaa

    27. kahviakahvia 4.4.2013 11:37
      Tulos: +85 (95 ääntä)
      nimeni: Noi simat on kyllä ikuinen ongelma. Ite kävin joskus kaverin kanssa ostamassa sitä täysin alkoholitonta versiota ja kassatädin piti piristää työpäiväänsä syynäämällä ne molemmat, täysin samanlaiset pullot milli milliltä läpi, ettei niissä nyt VAAN kummassakaan ole alkomahoolia. Mikäs siinä odotellessa.
      Kokemuksesta voin sanoa, että nolompaa se on kassatyöntekijälle syynätä kaikkien ostokset, valitettavasti ohjeet on ohjeet ja laki on laki, jos myyt alaikäselle alkoholia, se on sun syy ja virheestä voi tulla koviakin seuraamuksia. Että ihan hyvin voi odottaa sen verran, että ihmiset saavat työnsä tehtyä. Mikään ei ole ärsyttävämpää ku huokailevat ja kynsiä naputtavat asiakkaat. Joskus joutuu oottaan, itse kukin.

      Lainaa

    28. Siwan tätsy 4.4.2013 11:39
      Tulos: +44 (64 ääntä)
      EI muuten pidä tuo alempi paikkaansa. Jos myyjä tekee noin ja jää kiinni lähtee duuni ennen kuin ehtii kanankoipea sanoa.

      Lainaa

    29. Yli opistö hörhö 4.4.2013 11:41
      Tulos: +23 (53 ääntä)
      Ikäänkuin simalla voisi tulla humalaan. Ainakaan sillä mitä kaupassa myydään. Jos siinä onkin se 0,7% niin kyllä sitä nyt saisi myydä alaikäisille. Eihän siinä ole mtn järkeä ettei sitä saa myydä koska on alkoholia se 0,0000001ml. Nämä on taas näitä järkeviä sääntöjä yhdessä tulitikut=tupakkatuote ja alkoholittomat siiderit/oluet on kielletty alle 18v.

      Lainaa

    30. Tulos: +4 (20 ääntä)
      Vanhentuneita tuotteita saa myydä kaupoissa sikäli ne ovat nimenomaan "parasta ennen" merkittyjä eikä "viimeinen käyttöpäivä" merkittyjä. Tosin myytäessä vanhentuneita tuotteita on tuotteen käyttökelpoisuus asiakkaan vastuuööa ja kaupan on vain ilmoitettava, että tuote on parasta ennen päiväyksensä nähnyt.

      Lainaa

    31. Länsirannikko 4.4.2013 12:05
      Tulos: +49 (57 ääntä)
      Ei näin: Harmi vaan, että ainakin täällä K-kauppa työntekijöiden annetaan tehdä noin (sisko ainakin kantaa tavaraa kassitolkulla aina sieltä kotiin)… Eli kannattaisi perehdytyä asioihin. Jos oman paikkakuntasi kaupat eivät toimintaan suostu – se ei tarkoita että muualla tehdään samoin.
      K-kaupat ovat itsenäisen yrittäjän omistamia, joten tietyssä määrin joka kauppa varmaan laatii omat sääntönsä. Suomen Lähikaupan omistus taas on keskittynyt, eli ylhäältä määrätään, mitä voi tehdä ja mitä ei, ja säännöt ovat joka paikassa samat.

      Lainaa

    32. Tulos: +50 (56 ääntä)
      Siwan kassahan ei saa viedä päiväystuotteita kotiinsa, ilmaiseksi eikä millään hinnalla ja jos kuitenkin vie (ja jää tästä kiinni) se johtaa työsuhteen irtisanomiseen. Ja ihan on Lähikaupan yleinen linjaus koskien kaikkia kauppoja.

      Lainaa

    33. IhmettelempäVaan 4.4.2013 12:45
      Tulos: +88 (98 ääntä)
      Ensimmäisenä tuli mieleen et kuka ihme ottaa kärryt Siwassa.

      Lainaa

    34. Tulos: -12 (38 ääntä)
      Reilut kakskymmentä vuotta sitte käytiin kavereitten kanssa ostamassa huoltsikalta pullo pilsneriä mieheen. Istuttiin sitten auringonpaisteessa ja reteesti siemailtiin pilsneriä pullonsuusta. Ja tietenki savut päälle. Oi niitä aikoja.

      Lainaa

    35. Tulos: -19 (31 ääntä)
      Olen 17 ja mulle myydään alkoholillista simaa, glögiä jne näitä tuotteita. Brb pistää miettimään että näytänkö jotenkin kolmikymppiseltä vai onko täälläpäin vaan todella välinpitämättömiä myyjiä.

      Lainaa

    36. Siwan kassa 4.4.2013 13:12
      Tulos: +36 (44 ääntä)
      Ei näin: Harmi vaan, että ainakin täällä K-kauppa työntekijöiden annetaan tehdä noin (sisko ainakin kantaa tavaraa kassitolkulla aina sieltä kotiin)… Eli kannattaisi perehdytyä asioihin. Jos oman paikkakuntasi kaupat eivät toimintaan suostu – se ei tarkoita että muualla tehdään samoin.
      No Suomen Lähikauppa Oylla sattuu olemaan yhtenevät säännöt, ja yksi säännöistä on, että vanhentuneita tuotteita ei tosiaan saa viedä kotiin. Turhaan siis tulet huutelemaan asioihin perehtymisestä, ja tiettyjen paikkakuntien säännöistä. Ne kun menevät usein yrityksen, eikä paikkakuntien mukaan.

      Lainaa

    37. Tulos: -31 (47 ääntä)
      Tarttis se aasiakas.netti toimia vielä, ettei kassaneitien tarttis feissarimokien kommenteissa itkeä kovaa kohtaloaan ja ojentaa kurittomia asiakkaita.

      Lainaa

    38. Tulos: +16 (26 ääntä)
      Nuorempia kun oltiin niin myivät meille 10-vuotiaille 0,7 siideriä lähikaupassa. Sitten kun ikää tuli lisää, oltiin 14-15v, niin ei kaupan tätit antaneet ostaa liköörikarkkejakaan! On se tarkkaa.

      Lainaa

    39. Tulos: +1 (13 ääntä)
      Kyllä taitaa olla ihan yleinen laki että vanhentuneita ruokia ei viiä mihinkään muualle kun roskiin. Eri asia miten toimitaan, voihan kauppias päättää että työntekijät saa niitä ottaa, mutta se on sitten kauppiaan vastuulla.

      Lainaa

    40. Tulos: +45 (53 ääntä)
      Ensinnäkään mikään lakihan ei kiellä alle 2,8 % alkoholien myyntiä ala-ikäisille. Eli lain mukaan simaa ja alkoholittomia siidereitä ja oluita saa myydä alle 18 vuotiaille. Eli kyllä simaa ja näitä päärynäsiidereitä saisi lapsille myydä. Se on päivittäistavaraliiton suositus ettei mitään alkoholia sisältäviä juomia myydä ala-ikäisille. Sama homma siis kuin, että henkilöllisyystodistus pitää kysyä kaikilta alle 30 vuotiaan näköisiltä. Jotkut kaupat sitten taas vievät tämän niin äärimmäisiin ettei mitään tuotteita joiden nimet viittaavat alkohollilisiin tuotteisiin saa myydä ala-ikäisille.

      Lainaa

    41. Tulos: +30 (40 ääntä)
      "Sen RESPONSSI"? Kuinka vaikeaa se suomen kieli on?

      Lainaa

    42. Tulos: +23 (29 ääntä)
      Limu-simassa ja perhekaljassa (alle 1%) ei ole oikein mitään järkeä alkaa kysellä ikää jos ei ostaja vaikuta olevan alle 10v. Perhekaljan kohdalla olisin huolestuneempi makeutusaineista. Jos taas simassa on 0,7% ja tiramisussa kolminkertaisesti eli 2,1% niin tuskin kukaan niin paljoa tiramisua syö että tuolla on merkitystä. Molemmissa on sokerihumalan riski isompi.

      Lainaa

    43. Tulos: +12 (24 ääntä)
      nimeni: Noi simat on kyllä ikuinen ongelma. Ite kävin joskus kaverin kanssa ostamassa sitä täysin alkoholitonta versiota ja kassatädin piti piristää työpäiväänsä syynäämällä ne molemmat, täysin samanlaiset pullot milli milliltä läpi, ettei niissä nyt VAAN kummassakaan ole alkomahoolia. Mikäs siinä odotellessa.
      ikuinen ongelma? ei ole ongelma ollut ikuisesti vaan siitä lähtien kun kaupat päättivät olla myymättä vähäisiäkään alkoholitilavuusprosentteja sisältäviä juomia alaikäisille. omassa nuoruudessani 1-olutkin oli "virvoitusjuoma" jota saivat ostaa keskenkasvuisetkin.

      Lainaa

    44. Tulos: +42 (44 ääntä)
      D: Olisi ollut kiva tietää mihin tyttö sitä simaa noin kovin tarvitsi.
      no onhan sima helvetin hyvää ja perinteinen kevätjuoma, kyllä sitä ittekki tuli penskana himoittua.

      Lainaa

    45. Tulos: -22 (52 ääntä)
      M=myyjä A= asiakas "M:En myy tätä sulle. O:Mikset. M:Koska tää menee vanhaks ja jos kukaan ei osta tätä niin saan viedä sen ilmasiks kotia." No eikö sitä oltu just ostamas?

      Lainaa

    46. Tulos: +51 (59 ääntä)
      On uskomatonta, että päiväystuotteet heitetään roskiin eikä lahjoiteta tarvitseville. On se niin väärin.

      Lainaa

    47. täysi-ikäinen 4.4.2013 16:16
      Tulos: +2 (6 ääntä)
      Itelle kävi just ku tos yllä, tosin asiakkaana :D

      Lainaa

    48. Tulos: +11 (17 ääntä)
      Hiphei: On uskomatonta, että päiväystuotteet heitetään roskiin eikä lahjoiteta tarvitseville. On se niin väärin.
      kyllä hurstin apuun lahjoitetaan paljonkin päiväystuotteita

      Lainaa

    49. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Kai myös esimerkiksi liköörikonvehteihin tarvitsee henkkarit?

      Lainaa

    50. haista paska 4.4.2013 16:59
      Tulos: +49 (67 ääntä)
      JK: Toivottavasti kana oli jo hiukan pilalla. Kerran olisin ostanut paikallisesta ÅÄÖ:stä kiikunkaakun edellisiltaisen (kello oli 00:10) suklaakakun joka oli 30% hinnalla. Myyjä sanoi ettei myy sitä mulle. Sanoin sille että ei kakku kymmenessä minuutissa huonoksi ole mennyt, ellei ole ollut jo. Tämä siihen, ettei heillä ole oikeutta myydä vanhentunutta, vaan se menee hylkyyn. Kysyin sitten kurillani että voiko hän lahjoittaa sen mulle, kun se on kaupalle rahallisesti yksi ja sama. Ei kuulemma voinut. Heitin siihen, että myyjä varmaan kutsuisi vartijan ja poliisin jos yrittäisin häipyä lopunajan kakun kanssa, joten pitäkää mokoma. Olisi pitänyt olla kamera valmiina sille ilmeelle. Vähät kuvaamiskiellosta. Samassa liikkeessä aikaisemmin eräs neitonen kieltäytyi myymästä mulle pizzaan kebab-lihaa, kun sitä ei ole täytteiden listalla. Sanoin että kyllä mulle tähänkin asti on myyty. “En mä voi kun siitä tulee huomautus pomolta”. Tuumasin että niin, sun pomo tottakai vahtii vierestä mitä kokki piilottaa juuston alle, ja saat kenkää jos olet mennyt lupaamaan jotain listan ulkopuolelta? “Ei se vahdi eikä se oo paikallakaan, mutta emmäsiltiuskalla”. No tuttu kokki sitten tuli juuri siihen morjestamaan mua ja kysyin siltä että voiko se laittaa mulle pizzaan kebabia. Tottakai, sanoi kokki ja kysyi muut ainekset. Tyttö katseli hämillään ja kysyi “voiksnäintehdä”… johon kokki sanoi että “lyö vain kassaan häränliha, tarttis noi leikatut kepsut saada menemään kun ei tänään oo kukaan oikein ostanut”.
      Paskin argumentti ikinä: "On mulle ennenkin myyty". Kuka omahyväinen paska kuvittelee että työntekijä hankkiutuisi vaikeuksiin vain koska asiakkaan pitää saada mitä tahansa hän keksii pyytää.

      Lainaa

    51. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Olipa hieno myyjä Michaelilla! "Joo sä et nyt saa tätä ku mä haluun tän" ...

      Lainaa

    52. Tulos: +17 (25 ääntä)
      Kui toi Michaelin juttu haiskahti kovin homeiselle. Ei kai kukaan oikeasti sano toiselle ettei myy että saa ilmaiseksi sen itselleen. Ei ainakaan ketään täysjärkinen.

      Lainaa

    53. Tulos: -31 (53 ääntä)
      haista paska: Paskin argumentti ikinä: “On mulle ennenkin myyty”. Kuka omahyväinen paska kuvittelee että työntekijä hankkiutuisi vaikeuksiin vain koska asiakkaan pitää saada mitä tahansa hän keksii pyytää.
      haista kuule ihan itse. kuten viiveellä ilmestyneessä kommentissani totesin, minulle on tuota ennen ja tuon jälkeen esim myyty kebabliha pizzaan siellä. siinä ei ole mitään omahyväistä. ei liioin siinä jos haluan omalla vastuulla ostaa jonkun tuotteen pois kuleksimasta. katson ihan omaksi mokakseni jos ostan vanhentunutta ja tulen siitä kipeäksi.

      Lainaa

    54. Tulos: +11 (15 ääntä)
      V: En ole ikinä ymmärtänyt, että miksi simaa ei myydä alaikäisille, mutta tiramisua myydään. Kaupan valmiissa tiramisussa 2-3 kertaa siman alkoholiprosentti.
      En nyt sit muista kaupoista tiiä, mut Lidlissä ainaki kone kysyy kaikkien tuotteiden, jotka sisältää alkoholia, kohalla onks asiakas täysikänen. Jos ei ni sit ei myydä edes sitä tiramisua.

      Lainaa

    55. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Wattu: Ite tuli ostettua ala-asteella ollessa niitä 1,5l vai oliko jopa 2litran päärynä siiderijuomia jossa tais alkoholipitoisuus olla jotain 0,5-0,7 luokkaa. Tuskin niitä sillonka olis saanu alaikäsille myydä, mutta aina nuo kuitenki myivät.
      veljelle ei myyny ;(

      Lainaa

    56. Tulos: +17 (25 ääntä)
      Peeveli: Tiramisussa se alkoholimäärä on loppujen lopuksi niin pieni, että niitä sais syödä kottikärryllisen ja sitä ennen tulisit sokerihumalaan.
      En tiä, mutta helmikuussa kun ostin two-packin Runebergin torttuja, ni väitän että jos oisin molemmat syöny ja menny hönkäseen työkalun alkolukkoon, ni kyllä ois koululaiset jääny kyytimättä sillä kertaa. Sen verta oli rommia lorahtanu niihin torttuihin.

      Lainaa

    57. Tulos: +7 (13 ääntä)
      Lissu: Harmi vaan että Suomen Lähikaupan kassamyyjät ei saa viedä vanhentunutta tavaraakotiin, eli feikki. Muuten ihan hauska
      Paitti jos sen esimies on antanu luvan. Tai se nakkaa ne roskiin ja dyykkaa ne sieltä mennessään?

      Lainaa

    58. Kommentoija 4.4.2013 23:24
      Tulos: +4 (16 ääntä)
      JK: Olisi pitänyt olla kamera valmiina sille ilmeelle. Vähät kuvaamiskiellosta.
      Ei siellä mitään kuvaamiskieltoa ole, vaikka ovessa sellaista osoittava tarra saattaa ollakin. Kaupat, huoltoasemat jne. ovat Suomen lain mukaan julkisia paikkoja, joissa saa kuvata ja materiaalinkin saa julkaista, kunhan muistaa, ettei syyllisty yksityiselämää loukkaavan sisällön levittämiseen, julkaise materiaalia epäasiallisessa yhteydessä jne. Jos ei halua, että omassa kaupassa saa kuvata, niin sitten ei tarvitse perustaa omaa kauppaa. Sellainen on Suomen laki.

      Lainaa

    59. Tulos: +3 (7 ääntä)
      V: En ole ikinä ymmärtänyt, että miksi simaa ei myydä alaikäisille, mutta tiramisua myydään. Kaupan valmiissa tiramisussa 2-3 kertaa siman alkoholiprosentti.
      Multa on kysytty paperit kun ostin tiramisua : DD Nauratti myyjääkin.

      Lainaa

    60. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Peeveli: Tiramisussa se alkoholimäärä on loppujen lopuksi niin pieni, että niitä sais syödä kottikärryllisen ja sitä ennen tulisit sokerihumalaan.
      Ja simassa ei...? :D

      Lainaa

    61. Tulos: -20 (26 ääntä)
      haista paska: Paskin argumentti ikinä: “On mulle ennenkin myyty”. Kuka omahyväinen paska kuvittelee että työntekijä hankkiutuisi vaikeuksiin vain koska asiakkaan pitää saada mitä tahansa hän keksii pyytää.
      Kyseessä on näyttänyt olevan nuorempi työntekijä, tosin en ymmärrä miksi hän ei ole aina kysynyt esim. kokilta tai joltakin muulta kokeneemmalta neuvoa jos on tullut ristiriitatilanne asiakkaan kanssa, tai muuten vain tilanne jossa ei aiemmin ole ollut. Kyseinen tyttö on kyllä käyttäytynyt typerästi kun ei ole asioita ensiksi selvittänyt. Ja kyllä sen kakun olisi saanut myydä, koska aamuvuoro on se joka tekee hävikin, yövuorolaisilla ei ole mitään tekemistä kaupan puolella (oletan että kyseessä on abc-asema jollaisella itekin olen ollut töissä), kaupan tuotteissa kuitekin on -30% tarrat jotka huomauttaa asiakasta vanhentuvasta tuotteesta.

      Lainaa

    62. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Kuinka moni on tietoinen että kaikki alle 1,2 til-% sisältävät juomat ja ruoat ovat ikärajan ulkopuolella eli kaikille myytävissa? Monessa kaupassa kassakone tosiaan kysyy kuittausta iästä ja joissain kaupoissa jopa kuittiin tulostuu tuo kuittaus. Mutta kone ei ymmärrä maalaisjärkeä eli jos tuotteessa on vähemmän kuin tuo 1,2 til-% alkoholia, silloin asiakkaalla on oikeus ostaa tuote ja silloin kuitataan kassaan että menee läpi.

      Lainaa

    63. TurkkaHuttusuo 5.4.2013 17:33
      Tulos: -15 (29 ääntä)
      Ketään ei kiinnosta teidän henk koht tarinat simanostoistanne #justsaying

      Lainaa

    64. Tulos: +28 (40 ääntä)
      TurkkaHuttusuo: Ketään ei kiinnosta teidän henk koht tarinat simanostoistanne #justsaying
      Hashtagit kuuluu twitteriin, saatanan TeenSwagYolo-pelle.

      Lainaa

    65. Tulos: -5 (7 ääntä)
      kuvauskielto-asia on toki tiedossa, eihän se lainvoimainen ole... mutta ehkä silloin ei olisi toisaalta enää kannattanut provosoida tilannetta yhtään pidemmälle.

      Lainaa

    66. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Mä taas pari vuotta taaksepäin viattomana ja vielä alaikäisenä ostin kaupasta ison pullon simaa jonnekin matkalle evääks ja olin sitten ihan järkyttynyt kun huomasin etiketistä että siinä oli alkoholia.

      Lainaa

    67. Tulos: -3 (3 ääntä)
      Ainakin pari vuotta sitten Siwoissa ei ollut stevareita ja myyjät oli yksin kaupassa, joten ketään ei siellä ollut vahtimassa viekö myyjä vanhentuneet tuotteet roskiin vai omiin tarpeisiin.

      Lainaa

    68. kiskantäti 6.4.2013 9:44
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      Meillä saa viedä kotiinsa poistetut tuotteet. Niille on erikseen oikein laatikko, johon ne laitetaan poistamisen jälkeen ja laatikossa lappu "saa ottaa".

      Lainaa

    69. Tulos: -3 (9 ääntä)
      wanda: Ainakin pari vuotta sitten Siwoissa ei ollut stevareita ja myyjät oli yksin kaupassa, joten ketään ei siellä ollut vahtimassa viekö myyjä vanhentuneet tuotteet roskiin vai omiin tarpeisiin.
      Et sitten tiedä, mitä varten varastokirjanpito ja kassakirjanpito täsmäytetään määräajoin? siinä selviää hävikki, joka varastelun perusteella on x% ja henkilökunnan epärehellisyyden vuoksi x+y%. Eli kiinni siitä jää, on sitten eri juttu, annetaanko henkilökunnalle potkut epäluotettavuusjärjestyksessä vai suullinen tai kirjallinen huomautus.

      Lainaa

    70. Tulos: +11 (11 ääntä)
      Bee: Et sitten tiedä, mitä varten varastokirjanpito ja kassakirjanpito täsmäytetään määräajoin? siinä selviää hävikki, joka varastelun perusteella on x% ja henkilökunnan epärehellisyyden vuoksi x+y%. Eli kiinni siitä jää, on sitten eri juttu, annetaanko henkilökunnalle potkut epäluotettavuusjärjestyksessä vai suullinen tai kirjallinen huomautus.
      Ymmärsin, että oli puhe vanhaksi menneistä tuotteista, jotka pitäis viedä roskiin. (?) Mikä kauppa kirjaa varastokirjanpitoon ylös roskiin vietyjä tuotteita, tai millä kukaan varmistaa onko ne ruoat oikeasti viety myyjien toimesta roskiin vai kotiin?

      Lainaa

    71. Tulos: +9 (11 ääntä)
      nähty on: Ai kun olet ihana. Ja sitten kun aletaan kaikki tekemään asioita aivan oman harkinnan mukaanniin saadaan keskustella jokaisen asiakkaan kanssa erikseen myyntiajat, hinnat, raaka-aineet, aukioloajat jne. Tulee henkilökohtaisempi ote kaupankäyntiin, mukavampaa silleen. Kuluuhan se aika niinkin, ja vauhdilla kuluukin. Jos kukaan ikinä sitten oikeasti haluaisi noudattaa annettuja ohjeita vaikkapa tuntien talkootyötä välttääkseen tai koska se pomo seisoo vieressä niin saadaan parhaassa tapauksessa mukava show pystyyn kun asiakas polkee jalkaa kuin pikkulapsi ja ulvoo kuinka hän on ennenkin saanut tehdä näin ja noin ja kuinka naapurin Jaskakin on kuulemma saanut, määäää taaaahooo-o-on. Nykyään ihminen ei ymmärrä hävetä jos on vaikkapa liian myöhään liikkeellä ja arvostaa sitä että saa palvelua siitä huolimatta, asiansa hoidettua ja pääsee pulasta. EI, moinen opettaa ihmisen hoitamaan asiansa jatkossakin leväperäisesti eikä kyseinen ihminen hoida enää ikinä asioitaan ajoissa varsinkaan siinä liikkeessä jossa hänet on kertaalleen pelastettu. Ja jos ne lopunajan kakut sitten ovatkin pilalla niin siitä lähtee taivastelu yritykselle, iltalehdille ja terveysviranomaisille, vaikka kakun olisi saanut ilmaiseksi. Ja lisäksi siinä vaiheessa kun alat jakamaan tavaraa ilmaiseksi niin maksavia asiakkaita ei näy yhtään mutta kun kotiin pitäisi lähteä niin jono on ovella ystävällisesti vapauttamassa sinua roskiskeikasta.
      Pakko jatkaa vielä tähän, oon huoltoasemalla töissä ja meillä on autopesuri. 21.00 alkaa puoleen hintaan myytävät yöpesut ja siellähä aina innokkaimmat kärkkyy viimestää varttia vaille 9 että JOKO JOKO JOKO ja mä pidän aika tiukan linjan siinä että se on 9, okei 20:58 alan joskus myydä jos jono on jo ovelle. No si yks päivä just tuli tää klassine varttia vaille ostaja ja sanoin että kello ei oo 9 "no mutta on mulle ennenki viittä vaille myyty" ---NIIN viittä vaille, eli seuraavalla kerralla tuut siittä viis minuuttia aiemmi, sitä seuraavalla taas viis minuuttia ja aina vetoot siihe että mutta viime kerralla lauseesee, ja kohta me huomataa että siellä on porukka viideltä illalla ostamassa niitä puolen hinnan pesuja. Sit toinen asia; luin jostai, että tuotteita saa myydä vaikka kuukausi parasta ennen päväyksen jälkeen myös terveysviranomaise luvalla, mutta _viimeinen käyttöpäivä_ tuotteita ei saa. Esim joku makaronipaketti voi olla myynnissä ties kuinka pitkää kuha asiakas tietää että se on ostamassa "vanhaa" tavaraa...

      Lainaa

    72. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Bansku: Kyseessä on näyttänyt olevan nuorempi työntekijä, tosin en ymmärrä miksi hän ei ole aina kysynyt esim. kokilta tai joltakin muulta kokeneemmalta neuvoa jos on tullut ristiriitatilanne asiakkaan kanssa, tai muuten vain tilanne jossa ei aiemmin ole ollut. Kyseinen tyttö on kyllä käyttäytynyt typerästi kun ei ole asioita ensiksi selvittänyt. Ja kyllä sen kakun olisi saanut myydä, koska aamuvuoro on se joka tekee hävikin, yövuorolaisilla ei ole mitään tekemistä kaupan puolella (oletan että kyseessä on abc-asema jollaisella itekin olen ollut töissä), kaupan tuotteissa kuitekin on -30% tarrat jotka huomauttaa asiakasta vanhentuvasta tuotteesta.
      Meidän ABC:lla kyllä iltavuoro tekee, ja se ottaa siis kaikki jo pois mitä vois sen päivän klo 24 saakka myydä, pois myynnistä jo ilta-aikaan. Eri paikoissa eri kuviot....

      Lainaa

    73. Tulos: +5 (7 ääntä)
      urho: Ymmärsin, että oli puhe vanhaksi menneistä tuotteista, jotka pitäis viedä roskiin. (?) Mikä kauppa kirjaa varastokirjanpitoon ylös roskiin vietyjä tuotteita, tai millä kukaan varmistaa onko ne ruoat oikeasti viety myyjien toimesta roskiin vai kotiin?
      Kyseessä oli tosiaan vanhentuneet roskiin menevät tuotteet, kuten yllä kirjoitin. Ei kukaan kirjannut varastokirjanpitoon veikö myyjä oikeasti tuotteet roskiin vai omiin tarpeisiin. Tuntuu, että toistan itseäni, mutta tosiaan Siwoissa oli myyjät yksin töissä, eikä siellä kamerat vahtinut matkaa kaupasta roskikselle tai parkkipaikalle. En nyt oikein ymmärtänyt Bee:n argumenttia kirjoitukseeni...

      Lainaa

    74. nähty on 7.4.2013 7:25
      Tulos: +9 (15 ääntä)
      JK: No kuule jos mä itse tietoisena ostan lopunajan ruokaa niin en mä siitä ala urputtaa jos se on pilalla… kermaperseet erikseen, ne nyt urputtavat pelkästä ilosta. B) Itsekin kaupan alalla työskentelevänä, olen niitä kohdannut. Pyrin omalla tontillani toimimaan joustavasti kun tiedän ettei asialla ole seksuaalista merkitystä. Vielä ei ole kukaan tullut neuvottelemaan itselleen eri aukioloaikoja tai hintoja. Tarjouspyynnöt hinnaston ulkopuolelta ohjaan tekemään pomolle. Mitä tulee pizzaan, ymmärrän kyllä sinun ja toisaalta myös silloisen työntekijän näkökannan, hän oli ehkä kolmatta yötä töissä siellä. Uutena työntekijänä uudessa tilanteessa ei aina ole helppoa. Vakkariväki on myynyt mulle sitä ennen ja sen jälkeenkin kebab-lihaa pizzaan enempiä kyselemättä. Olisin jättänyt sikseen siltä kertaa ja ottanut jotain muuta jos se kokki ei olisi mennyt siitä silloin ohi.
      No sitä kun ei tiedä kuka urputtaa ja mistä, ei se otsassa lue. Sun pitää sitten rakennella vieläkin henkilökohtaisemmat suhteet puljuun että saat juuri sinun persoonaasi sopivaa palvelua kesähessuiltakin, vaikka tässä kohtaa alkaisin kyllä itsekin asiakkaana ihmettelemään jos toisille myydään ja toisille ei. Pitääkö raahata paikalle luonnetodistaja jos tarttisin kakun mutta kassan neiti päättelisi hiusmallistani ja tähtien asennosta että just minulle sitä ei voi myydä vaikka tietäisin jonkun toisen kakun sieltä saaneen? Vai hakijako tarttis hommata? "Ei me sulle myydä kun näytät kettumaiselta ihmiseltä eikä me muutenkaan tykätä sun naamataulusta." Tulisipa tosi lämmin fiilis. No, sinunpa on sitten helppo olla joustava kun kerran tiedät millä on merkitystä ja millä ei. Jossain päivittäistavarakaupankäynnissä ei usein osu kassalle se henkilö jotka nämä asiat tuotteista tietävät. Ei todellakaan tiedetä ostohintoja ja tarvittavaa myyntivoittoa jotta hommassa olisi järkeä ja liike pysyy pystyssä, isoista rahoista per tuotehan ei voi olla kyse koska koko tuotekaan ei maksa paljoa. Tuottoa siitä kai silti olisi kaikkien kulujen jälkeen saatava tai eiköhän ole entinen firma/myyntipiste muuten? Asiakkaan mielestä millään ei ole mitään väliä koska kyse on muutamista senteistä mutta missäköhän kunnossa olisi puolenkaan vuoden päästä saldot, menekit, tuotot yms. mainitsemasikin ketjun keskeisessä paikassa jos edes puolelle myydään mitä sattuu ja miten sattuu, ottaen huomioon kaikkien pyhienkin asiakasmäärät meno-ja paluuliikenteineen? Joku nämä asiat sielläkin suunnittelee ja laskee mutta jonkun kassatytön pitäisi sorvata homma siinä kassalla uusiksi vailla minkäänlaista pohjatietoutta mistään. En tiedä mitä itse myyt mutta hieman harvinaista on käsitellä asioita tarjouspyyntöjen kautta päivittäistavaroissa ja pitserioissa? Käytännössä se kohta olisi sitten kai tullut siinä kun pyysit täytettä jota ei virallisesti ole saatavilla, mutta sinun käsityksesi mukaanko hintoja ei kukaan ole vaatinut uusiksi laittamaan. Täyte voi olla halvempi tai kalliimpi kuin se koneelle lyödään tai loppua yhtäkkiä koska ei vähene saldolta oikein jolloin tilataan erikseen, tulee pientoimituslisää tms. Noin niinkuin simerkiksi siis. Itse olen päässyt iltavuorossa ELÄMÄNI aikana ehkä muutaman kerran pois työajan puitteissa , joten en todellakaan kaipaa jonoa ovelle roskiinmeneviä tuotteita kerjäämään enää lisäksi. Tavallisetkin mattimyöhäiset ovat ihan riittävän mukavia. Matalapalkka-alojen naisten ilmaistyön määrä maassamme on aivan järjetön suoraan sanottuna. Sitä työtä kun voi olla monenlaista vielä sen jälkeenkin kun sulkemisaika koittaa tai lähestyy, ei se nyt ihan niin mene että poistutaan asiakkaan kanssa samalla ovenavauksella ja sammutetaan valot. Aamulla on omat kiireensä eikä siinä ehtisi iltavuoron jälkiä korjailemaan jos ilta vaan tiputtaa hanskat siihen paikkaan kun kello lyö.

      Lainaa

    75. Arthur Brown 7.4.2013 13:37
      Tulos: +11 (11 ääntä)
      Jakke: Minulle on myös käynyt noin siman ostamisen kanssa… itkin itseni uneen sinä yönä. :’( Terveisin siman suuri ystävä.
      Siman suuri ystävä voisi ostaa: - Kannellisen ämpärin - Muutaman sitruunan - Sokeria - Fariinisokeria - Hiivaa Ja tehdä simaa itse.

      Lainaa

    76. .............. 7.4.2013 16:02
      Tulos: +1 (1 ääni)
      hmm: 90-luvulla sai laillisesti ostaa ykköskaljaa ilman papereita, onko laki tiukentunut vai kassaneidit? Wattu: Tuskin niitä sillonka olis saanu alaikäsille myydä, mutta aina nuo kuitenki myivät. kirpbu: Nuorempia kun oltiin niin myivät meille 10-vuotiaille 0,7 siideriä lähikaupassa. Sitten kun ikää tuli lisää, oltiin 14-15v, niin ei kaupan tätit antaneet ostaa liköörikarkkejakaan! On se tarkkaa. mirppa: Ensinnäkään mikään lakihan ei kiellä alle 2,8 % alkoholien myyntiä ala-ikäisille. JK: Limu-simassa ja perhekaljassa (alle 1%) ei ole oikein mitään järkeä alkaa kysellä ikää jos ei ostaja vaikuta olevan alle 10v. jorma: ei ole ongelma ollut ikuisesti vaan siitä lähtien kun kaupat päättivät olla myymättä vähäisiäkään alkoholitilavuusprosentteja sisältäviä juomia alaikäisille. Tilulilu: Kuinka moni on tietoinen että kaikki alle 1,2 til-% sisältävät juomat ja ruoat ovat ikärajan ulkopuolella eli kaikille myytävissa?
      Suomen alkoholilaki: Alkoholipitoisella aineella tarkoitetaan sellaista ainetta tai tuotetta, joka sisältää enemmän kuin 2,8 tilavuusprosenttia etyylialkoholia. Vähintään 1,2 tilavuusprosenttia etyylialkoholia sisältävää juomaa ei saa myydä henkilölle, joka on kahdeksaatoista vuotta nuorempi. Mutta: Päivittäistavarakauppa ry yhteistyössä Sosiaali- ja terveysministeriön kanssa on päättänyt vuonna 2008 seuraavaa: "Vähintään 1,2 tilavuusprosenttia alkoholia sisältävien juomien myyminen alle 18-vuotiaille on kiellettyä. PTY:n jäsenyritykset ovat kuitenkin päättäneet yhteisestä suosituksesta, jonka mukaan 1.5.2008 alkaen mitään juomia, jotka sisältävät alkoholia (esimerkiksi sima), ei tule myydä alle 18-vuotiaille." Edellä mainitussa tekstissä puhutaan ainoastaan juomista, joten tästä käsittäisin, että edelleen alle 1,2% alkoholia sisältäviä muita tuotteita (liköörikarkit, leivokset) voidaan myydä alle 18-vuotiaalle. Omalla työpaikallani näiden tuotteiden myyntiä ei ole kielletty. Korjatkaa toki.
      Yli opistö hörhö: Nämä on taas näitä järkeviä sääntöjä yhdessä tulitikut=tupakkatuote ja alkoholittomat siiderit/oluet on kielletty alle 18v.
      Alkoholittomia (0,0%) juomia saa myydä alaikäiselle. Tupakkatuotteita ovat mm. savukkeet, pikkusikarit, sikarit ja irtotupakka, kuten savuketupakka ja piipputupakka. Tupakointivälineitä ovat mm. savukepaperi, tupakan sytyttimet, niiden polttoainesäiliöt ja muut osat sekä tuhkakupit. Tulitikut eivät ole tupakointivälineitä.

      Lainaa

    77. Ei se nyt ihan niinkään mene 7.4.2013 19:45
      Tulos: +7 (9 ääntä)
      …………..: Tupakkatuotteita ovat mm. savukkeet, pikkusikarit, sikarit ja irtotupakka, kuten savuketupakka ja piipputupakka. Tupakointivälineitä ovat mm. savukepaperi, tupakan sytyttimet, niiden polttoainesäiliöt ja muut osat sekä tuhkakupit. Tulitikut eivät ole tupakointivälineitä.
      Kyllä ne tulitikut ovat nykypäivänä tupakointivälineitä. Jos ei lain mielestä, niin myyjien mielestä ainakin. Monet alaikäiset ovat valittaneet sitä, kuinka ei edes tulitikkuja saa ostettua. Ja olen minä yhdelle alaikäiselle, joka ei itse edes polttanut tupakkaa, hakenut tulitikut. Häneltä itseltään oli kysytty paperit ja vaikka kuinka oli oikeaa käyttötarkoitusta koittanut selittää, niin eivät myyneet. En tiedä mikä on laki, mutta suurimmat osat kaupoista eivät tulitikkuja myy alaikäisille.

      Lainaa

    78. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Ei se nyt ihan niinkään mene: Kyllä ne tulitikut ovat nykypäivänä tupakointivälineitä. Jos ei lain mielestä, niin myyjien mielestä ainakin. Monet alaikäiset ovat valittaneet sitä, kuinka ei edes tulitikkuja saa ostettua. Ja olen minä yhdelle alaikäiselle, joka ei itse edes polttanut tupakkaa, hakenut tulitikut. Häneltä itseltään oli kysytty paperit ja vaikka kuinka oli oikeaa käyttötarkoitusta koittanut selittää, niin eivät myyneet. En tiedä mikä on laki, mutta suurimmat osat kaupoista eivät tulitikkuja myy alaikäisille.
      Samaa olen seurannut vierestä ja täytyy asiallisesti todeta että aivan saatanan vammaistahan tuollainen perkeleellinen hyysäys on. Tulitikuille on miljoona käyttötapaa jotka eivät mitenkään liity savutteluun ja "laki ei vaadi meiltä mitään mutta kielletään ihan vittuilun vuoksi koska asiakkaat ansaitsevat vain harjanvartta perseeseen"-asenne mietoihin alkoholijuomiin on samaa sarjaa.

      Lainaa

    79. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Ei näin: Harmi vaan, että ainakin täällä K-kauppa työntekijöiden annetaan tehdä noin (sisko ainakin kantaa tavaraa kassitolkulla aina sieltä kotiin)… Eli kannattaisi perehdytyä asioihin. Jos oman paikkakuntasi kaupat eivät toimintaan suostu – se ei tarkoita että muualla tehdään samoin.
      Sama meno täällä. Sisko kantaa lähikaupasta päivän päätteeksi lihatiskistä kaiken vanhenevan kotiin, koirille, vieraille ja itselleen.

      Lainaa

    80. Justjoo-.- 9.4.2013 16:13
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      V: En ole ikinä ymmärtänyt, että miksi simaa ei myydä alaikäisille, mutta tiramisua myydään. Kaupan valmiissa tiramisussa 2-3 kertaa siman alkoholiprosentti.
      Ja supermarketissa myydään liköörikarkkeja joissa 2.8% alkoholia. Ja ne on kaiken lisäksi irtokarkkihyllyllä ...

      Lainaa

    81. Suomalainen 13.4.2013 12:11
      Tulos: +1 (3 ääntä)
      En ymmärrä miksi porukka sanoo nykyään sanan ilmaiseksi monikossa _aina_. -.-

      Lainaa

    82. Tulos: 0 (4 ääntä)
      wanda: Ainakin pari vuotta sitten Siwoissa ei ollut stevareita ja myyjät oli yksin kaupassa, joten ketään ei siellä ollut vahtimassa viekö myyjä vanhentuneet tuotteet roskiin vai omiin tarpeisiin.
      Vanhentuneet tuotteet poistetaan pakkauksista ja laitetaan biojätteisiin (ainakin mikäli kaupalle ei ole lukittavaa roskakatosta jonne ulkopuolisille ei ole asiaa) näin estetään dyykkausmahdollisuus myös ulkopuolisilta ja työsopimuksessa on maininta "Poistumistarkastuksia tehdään". Eli sinä kauniina päivänä kun lähdet takaovesta kotiin -30% jauhelihapaketti kourassa ja oven takana odottaakin vartija eikä sinulla ole jauhelihasta kuittia, se on hyvästit työpaikalle.

      Lainaa

    83. Tulos: +2 (4 ääntä)
      jorma: ikuinen ongelma? ei ole ongelma ollut ikuisesti vaan siitä lähtien kun kaupat päättivät olla myymättä vähäisiäkään alkoholitilavuusprosentteja sisältäviä juomia alaikäisille. omassa nuoruudessani 1-olutkin oli “virvoitusjuoma” jota saivat ostaa keskenkasvuisetkin.
      Tätä pilkunnussinnan määrää.

      Lainaa

    84. Tulos: +5 (5 ääntä)
      "Joo, mut jos mä ostan sen nyt, niin mä saan illaks ruokaa"

      Lainaa

    85. Tulos: +1 (1 ääni)
      hmm: 90-luvulla sai laillisesti ostaa ykköskaljaa ilman papereita, onko laki tiukentunut vai kassaneidit?
      Ei kumpikaan, vaan kaupat ovat keskenään sopineet, etteivät myy alaikäisille mitään, missä on yhtään tilavuus-% alkomahoolia

      Lainaa

    86. Tulos: -5 (5 ääntä)
      Näissä kauppa- ymv. tarinoissa hauskaa on se, että itse käy lähes päivittäin kaupassa ja homma menee aina tavallisella rutiinilla, kun taas joku Michaelin kaltainen käy kaupassa ja johan siellä myyjät puhuvat omituisia ja tapahtuu kaikenlaista jännittävää ja erikoista. Lopettakaa se paskanjauhanta, aikuiset ihmiset. Myyjät saavat ostaa (!) muutamalla kymmenellä sentillä hävikkituotteita, ilmaiseksi ei kukaan saa mitään ja vielä vähemmän yksikään myyjä jauhaa tuollaista settiä asiakkaalle.

      Lainaa

    87. Tulos: -2 (8 ääntä)
      Kommenttiosiossa tuli puheeksi tulitikkujen myymättä jättäminen alaikäisille. Infoaisin vielä sen verran, että kyllä tosiaan tulitikuilla on monta eri käyttötapaa tupakan sytyttämisen lisäksi. Tulitikuilla saa syttymään vaikka ja mitä mukavaa, ja siksipä onkin yleisesti katsottu paremmaksi vaihtoehdoksi, että angstiset teinit eivät liiku ulkona tulentekotarvikkeiden kera.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kassa, kauppa, sima, ikäraja, alaikäinen, henkilötodistus, kana, viimeinen käyttöpäivä, parasta ennen, päiväys, ilmainen