Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Heikki kuin Heikki

"Kuinka suurella todennäköisyydellä näin tapahtuu?"
Taustatietoja: Erika tuskaili viimeksi Wikipedian kanssa julkaisussa Sekalaisia, osa 141. Heikki kuin Heikki

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 49 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +249 (317 ääntä)
      Ei ole todellakaan mitenkään erikoista, että on sama suku- ja etunimi ja paikkakunta. Meidänkin perheen yhdelle jäsenelle tulee silloin tällöin ihan outoja työpuheluita. Sillioin kun oli vielä lankapuhelin, yksi ihminen alkoi huutaa mulle, että hän on tämän numeron ottanut netistä. Tarkistin asian ja sanoin, että siellä on samanniminen ihminen näkökään töissä, mutta numero on selvästi eri kuin tämä meidän. Sanoin, (kohteeliasti toki) että olet ilmeisesti ottanut luettelosta ja kotinumero saattaa ollla siksi salainen, koska ihmiset soittelee kotiin. Mulle lyötiin luuri korvaan. Minulla on muuten ollut naapurina kaksi täysnimi kaimaa jopa toiset nimet huomioiden ja kaiken lisäksi samanikäisiä...60-luvulla yleiset nimet olivat tosi yleisiä.

      Lainaa

    2. Tulos: +183 (213 ääntä)
      "sama puhelin numero"

      Lainaa

    3. Tulos: -432 (546 ääntä)
      noo, aika perus nainen/facebookin käyttäjä. mitä ny voi odottaa?

      Lainaa

    4. Tulos: +430 (500 ääntä)
      fsdfsdfsd: noo, aika perus nainen/facebookin käyttäjä. mitä ny voi odottaa?
      Kerrotko miten asiaan vaikutti se että Erika on nainen ja hän käyttää Facebookia?

      Lainaa

    5. Tulos: +333 (343 ääntä)
      Heikki vaikuttaa asialliselta kaverilta :D

      Lainaa

    6. Tulos: +88 (116 ääntä)
      Joskus noita outoja puhelinnumero sotkuja on sattunut itsellenikin. Soitin kaverille ja valitsin numeron oman puhelimeni muistista. Siellä vastasi joku aivan muu, asui ihan eri paikkakunnalla - ja aivan sama puhelinnumero! En tajua vieläkään miten se oli mahdollista. Kuitenkin kaveri sai esim. tekstarit omaan numeroonsa.

      Lainaa

    7. Tulos: +110 (154 ääntä)
      HeliC: Joskus noita outoja puhelinnumero sotkuja on sattunut itsellenikin. Soitin kaverille ja valitsin numeron oman puhelimeni muistista. Siellä vastasi joku aivan muu, asui ihan eri paikkakunnalla – ja aivan sama puhelinnumero! En tajua vieläkään miten se oli mahdollista. Kuitenkin kaveri sai esim. tekstarit omaan numeroonsa.
      Ei taida olla ihan mahdollista. :D

      Lainaa

    8. Nuori nainen 92 23.4.2013 9:53
      Tulos: +138 (138 ääntä)
      Joskus on niissä numeroiden yhdistämisissä ongelmia. Itsekin olen esim. äitilleni soittaessa kuullut jonkun ihan oudon tyypin vastaavan puhelimeen, joskus parikin kertaa peräkkäin ja jopa eri ihmisten, mutta kohta kun olen soittanut uudestaan samaan numeroon niin äitini onkin vastannut. Ja numero on tosiaan varmasti ollut oikea.

      Lainaa

    9. Tulos: +128 (128 ääntä)
      Itselläni on nimikaimoja (ainakin) viisi samalla paikkakunnalla, ei ollenkaan tavatonta. Paikallisessa terveyskeskuksessa tuli odotushuoneessa lääkärin kutsuessa sisään mielenkiintoinen hetki, kun meistä oli kaksi ilmeisesti paikalla. Selvisihän sekin tilanne sotun avulla.

      Lainaa

    10. Tulos: +48 (50 ääntä)
      Joo on se mahdollista että soittaa väärälle ihmiselle vaikka soittaa oikeaan numeroon. Tosiaan niissä yhdistyspalveluissa voi joskus olla vikaa, eli se puhelu vaan automaattisesti siirtyy ihan väärälle ihmiselle. Sitten tietenkin on mahdollista tuo prepaid numero, jos on ollu vuosi käyttämättä voidaan sama numero taas myydä jollekkin, ja huonolla tuurilla tälle ihmiselle sitten soitellaan kun ollaan soittamassa sille edelliselle omistajalle. Mutta sitä en tiedä miten voi vielä sattua saman niminen ja samalla paikkakunnalla asuva, ehkä hän vitsaili? :o :D

      Lainaa

    11. Tulos: +62 (62 ääntä)
      Mun papalle aina soitettiin lankapuhelinaikoihin vihkimis-, hautajais- tai kastamisasioissa kun samalla paikkakunnalla oli samanniminen pappi. :D

      Lainaa

    12. Tulos: +27 (43 ääntä)
      Pfs: Ei taida olla ihan mahdollista.
      Kyllä voi olla mahdollista. Joskus koitin soittaa kaverilleni, valitsin numeron oman puhelimen muistista, ja puheluun vastas joku ulkomaalainen nainen. Samaisen kaverin kanssa kävi niin, että hän lähetti minun puhelimesta itselleen jonku viestin, niin vastaus tuli joltain vanhalta mieheltä, tai niin siinä viestissä luki, ja kaverini ei ollut sitä vastausta lähettänyt, koska oli kokoajan vieressäni. Näitä sattuu..

      Lainaa

    13. Tulos: +48 (50 ääntä)
      Timon: Itselläni on nimikaimoja (ainakin) viisi samalla paikkakunnalla, ei ollenkaan tavatonta. Paikallisessa terveyskeskuksessa tuli odotushuoneessa lääkärin kutsuessa sisään mielenkiintoinen hetki, kun meistä oli kaksi ilmeisesti paikalla. Selvisihän sekin tilanne sotun avulla.
      Mullakin on nimikaimoja samalla paikkakunnalla. Ja sen lisäksi yhden kanssa on vielä sotun alkuosakin täsmälleen sama. ;)

      Lainaa

    14. Tulos: +24 (30 ääntä)
      Minulla oli ennen kaksi kaveria joilla oli kuusi tai seitsemän samaa viimeistä numeroa puhelinnumerossaan ja kun he soittivat minulle nimi ei näkynyt ja selvisi, että puhelin tunnistaa/käyttää ainoastaan viisi viimeistä numeroa eikä koko litaniaa. Tämä ei varmaan liity asiaan mitenkään, mutta kerroin nyt kuitenkin :D

      Lainaa

    15. Miumaumiumau 23.4.2013 12:02
      Tulos: -32 (42 ääntä)
      Mä taidan arvata kuka Heikki tuolla langan päässä oli. X-D Jäätävää settiä.

      Lainaa

    16. Tulos: +62 (62 ääntä)
      Kyllähän näitä sattuu, että keskuksessa puhelut yhdstyy sekaisin. Itsekin olen yrittänyt kerran soittaa äidille ja puhelimeen vastasi joku Jani, jonka puhelin kuulemma väitti, että hänelle soitti ystävänsä Kari. Heti perään soitin uudestaan äidille, joka kertoi, että vastasi puhelimeen äsken hei muru, kun luuli puhelun tulevan minulta. Siellä olikin ollut joku Kari, joka oli yrittänyt soittaa Janille. Mutta totta tosiaan, melkoinen sattuma, että on yhdistynyt juuri samannimiselle ihmiselle :)

      Lainaa

    17. Tulos: +70 (88 ääntä)
      Minä ite: 60-luvulla yleiset nimet olivat tosi yleisiä.
      olispa outoa jos yleiset nimet olis ollut harvinaisia :D

      Lainaa

    18. Tulos: +38 (40 ääntä)
      Pfs: Ei taida olla ihan mahdollista.
      Ihan normaalia ainakin minun nykyisellä Lumiallani. Vaikka soittaa tallennettuun numeroon, aina välillä yhdistyy ihan mihin sattuu tai ei mihinkään. Hämmennys on aina yhtä suuri kun toisessa päässä ei olekaan äiti/sisko/veli tms. joka tallennetusta numerosta yleensä vastaa. Ja puhelimen ruudulla näkyy oikea numero, vaikka tosiasiassa puhelu onkin yhdistynyt muualle.

      Lainaa

    19. Tulos: +46 (46 ääntä)
      HeliC: Joskus noita outoja puhelinnumero sotkuja on sattunut itsellenikin. Soitin kaverille ja valitsin numeron oman puhelimeni muistista. Siellä vastasi joku aivan muu, asui ihan eri paikkakunnalla – ja aivan sama puhelinnumero! En tajua vieläkään miten se oli mahdollista. Kuitenkin kaveri sai esim. tekstarit omaan numeroonsa.
      Itse tiedän parikin tapausta, jossa kaverit on soittanut keskenään toisilleen, ja yhtäkkiä linjat onkin menny sekasin ja molempien puhelimista alkanu kuulumaan jonkun toisen puhetta.. Liekö tässä tapahtunu joku samantapanen linjahyppy.

      Lainaa

    20. Yli opistö hörhö 23.4.2013 13:56
      Tulos: +55 (61 ääntä)
      Linjahypyt on mahdollisia (joskin harvinaisia), mutta samat puhelinnumerot ei.

      Lainaa

    21. Tulos: +7 (19 ääntä)
      Puhelinyhditystymistä tuli mieleen, että välillä käy niinkin, että joku herpertti jossain laittaa väärän numeron puhelunsiirtoon, nimim. jouduin selittämään asian noin kymmenen kertaa neljälle eri vanhalle rouvalle, jotka yrittivät tavoittaa jotakuta Siniä syntymäpäivänään...

      Lainaa

    22. Tulos: -11 (13 ääntä)
      Timon: Itselläni on nimikaimoja (ainakin) viisi samalla paikkakunnalla, ei ollenkaan tavatonta. Paikallisessa terveyskeskuksessa tuli odotushuoneessa lääkärin kutsuessa sisään mielenkiintoinen hetki, kun meistä oli kaksi ilmeisesti paikalla. Selvisihän sekin tilanne sotun avulla.
      Sama juttu, saman nimisiä löytyy kyllä ihan kulmilta. Jossain kohtaa kyllästyin ja numero salaiseksi. Muut sekoilut päälle. Keksin kyllä kivaakin, ihan julkisesti, siinä yksi tunari sai näpeilleen :D

      Lainaa

    23. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Heikki ei tainnu tykätä haalareista...

      Lainaa

    24. Tulos: -5 (11 ääntä)
      Mulle soitti kerran joku sirkka ilosaaresta joka luuli soittaneensa kummityttärelleen.

      Lainaa

    25. Tulos: +41 (45 ääntä)
      Toi " Onks sun wikipedia vielä englanniks? " kruunas kaiken.. :D

      Lainaa

    26. Tulos: +39 (39 ääntä)
      Soittipa mulle eräs vanhempi rouvashenkilö useamman kerran saman illan aikana ja ihmetteli että mikä tää juttu nyt on... Kysyin sitten että ketähän hän mahtaa tavoitella. -No tuota naapurin XXX, se on antanut mulle tämän numeron. -Minäpä katson vaikka tuolta numeropalvelusta jos löytyisi. lähetän kohta tekstiviestin. -En minä mistään tekstiviesteistä ymmärrä. -No sitten minä soitan takaisin. 16400:aa kiusaamalla löytyi yksi vastaus ja täsmäsi annettuun nimeen ja kuntaan. Numero erosi omastani yhdellä. Soitin rouvalle, joka katkaisi puhelun. Ja toisen. Ja kolmannen. Lähetin siis sen tekstiviestin. Mutta eipä ole enää soitellut.

      Lainaa

    27. Tulos: +34 (36 ääntä)
      Meidän tädillä kävi kerran niin, että hänelle sairaalasta soitettiin, että ois sinne pakko äkkiä lähtee ku heidän isä kuulemma teki kuolemaa. No siinä tämä tätini sitten vänkkäsi sen hoitajan kanssa, ettei voi olla hänen isä, kun hänen isä on tossa ihan parinkorttelin päässä, ihan kunnossa ja terve. No tää hoitaja vaan änkytti, et kyllä se on häen isä ja, että sinne ois sitten mentävä. No täti sitten lähti kotona käymään ja siellähän heidän isä oli ihan kunnossa eikä lähelläkään kuolemaa. Siinä sitten sairaalaan soiteltii uudelleen ja saatiinkin selville, että kyseessä on eri henkilö jolla on sama nimi, asuu samassa paikkakunnassa ja puhelinnumerossakin oli kuulemma vain yhden numeron ero. Täti oli sit myöhemmin saanu yhteyden tähän oikeaan tyttäreen ja tämä oli päässyt turvallisesti isänsä tueksi sinne. Täti siinä vielä vitsaili, että onko hän joku avioton lapsi jos häen isä ei ookkaa häne oikee isä.

      Lainaa

    28. Tulos: +15 (25 ääntä)
      Minusta tuntuu että tämä kuitenkin meni niin että kyseinen Heikki jolle soitettiin, oli ihan oikea Heikki, jota yritettiinkin tavoittaa. Heikki vaan heitti pienen jerryn.

      Lainaa

    29. Tulos: +16 (20 ääntä)
      Mulle kävi joskus niin, että oli päässyt numero jonkun oudon käänteen seurauksena menemään soitonsiirrolle, joka sitten siirsi kaikki mulle tulevat puhelut jollekin aivan toiselle ihmiselle. Tekstarit kyllä tulivat perillä. Mitä en tässä tajua on tuo kommentti tuohon statukseen. Miten se nyt liittyy mihinkään?

      Lainaa

    30. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Mä en tajunnu tätä.. Sama nimi, sama paikkakunta, sama puhelinnumero.. Eihän toi ole mahdollista mitenkään. Joko toi Eerika sählää nyt jotain tai toi tyyppi valehtelee ettei ole sama Heikki.

      Lainaa

    31. duck of doom 23.4.2013 18:49
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      Minä ite: Ei ole todellakaan mitenkään erikoista, että on sama suku- ja etunimi ja paikkakunta. Meidänkin perheen yhdelle jäsenelle tulee silloin tällöin ihan outoja työpuheluita. Sillioin kun oli vielä lankapuhelin, yksi ihminen alkoi huutaa mulle, että hän on tämän numeron ottanut netistä. Tarkistin asian ja sanoin, että siellä on samanniminen ihminen näkökään töissä, mutta numero on selvästi eri kuin tämä meidän. Sanoin, (kohteeliasti toki) että olet ilmeisesti ottanut luettelosta ja kotinumero saattaa ollla siksi salainen, koska ihmiset soittelee kotiin. Mulle lyötiin luuri korvaan. Minulla on muuten ollut naapurina kaksi täysnimi kaimaa jopa toiset nimet huomioiden ja kaiken lisäksi samanikäisiä…60-luvulla yleiset nimet olivat tosi yleisiä.
      meidänki koulussa on kaks aivan saman nimistä henkilöä.

      Lainaa

    32. Tulos: +10 (12 ääntä)
      Ahaa, puhelut siis voi tehdä tepposia. :'D Eipä ihme, että kerran kun soitin kerran kaverilleni heti kun tiesin hänen kotiutuneen Suomeen ulkomaanmatkalta ja puhelu ohjautui (siitä huolimatta, että valitsin numeron kännykkän muistista) äänestä päätellen jollekin nuorelle miehelle, jonka nimestä en saanut selvää. Siinä sitten yritin sille selittää etten ollut hänelle yrittänyt soittaa. :/ Oli muuten innokas tekemään tuttavuutta. En valitettavasti lämmennyt.

      Lainaa

    33. Tulos: +26 (26 ääntä)
      No nyt selvis sitten mitä se oli, kun mun laulunopettaja joskus väitti että olin antanut väärän numeron. Se oli kuulemma yhdistänyt jollekin vanhalle naiselle, mutta kun sitten tunnilla kokeiltiin, menisikö tekstiviesti perille, niin kaikki toimi ihan normaalisti.

      Lainaa

    34. Tulos: +18 (20 ääntä)
      Juu ei uutta että sama etu- ja sukunimi + sama paikkakunta, itsekin kasvoin ala-asteesta lukion läpite samalla luokalla olevan henkilön kanssa jolla oli samat etu- ja sukunimi. Puhelinnumero taisi kyllä olla eri! :D

      Lainaa

    35. Tulos: +32 (32 ääntä)
      No ei kai se nyt mitenkään erikoista olekaan, että sattuu olemaan kokonimi kaima, mutta millä todennäköisyydellä soittaa sellaiselle, kun tavoittelee sitä toista?

      Lainaa

    36. Tulos: +17 (17 ääntä)
      Liqualian: Mitä en tässä tajua on tuo kommentti tuohon statukseen. Miten se nyt liittyy mihinkään?
      lue taustatiedot ja sen linkki? :D

      Lainaa

    37. Tulos: +1 (1 ääni)
      http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2013/01/30/H%C3%A4iri%C3%B6t+vaivasivat+DNA-puheluita+Kouvolan+keskustassa/2013214/4

      Lainaa

    38. Tulos: +26 (30 ääntä)
      Öö, mutta erika kysyy, että "asutko edes Savonlinnassa" ja mies vastaa asuvansa Iisalmessa, niin, mitenkä ne on samat paikkakunnat?!

      Lainaa

    39. Tulos: -1 (5 ääntä)
      Kukaan kuullut soitonsiirrosta?

      Lainaa

    40. Tulos: +20 (20 ääntä)
      ??: Öö, mutta erika kysyy, että “asutko edes Savonlinnassa” ja mies vastaa asuvansa Iisalmessa, niin, mitenkä ne on samat paikkakunnat?!
      Olisikohan mahdollista, että Erika tietää tämän oikean Heikin olevan myös kotoisin Iisalmesta tai vastaavaa? Hänhän toteaa tuossa "koska oot Iisalmesta..."

      Lainaa

    41. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Mulle kävi lapsena niin, että soitin mun parhaalle kaverille, ja kun puhelu yhdistyi niin linjoille hyppäsi toinen puhelu samaan aikaan. Kaksi naista jutteli siis toisilleen ja kuulivat ilmeisesti toisiaan, minä kuulin heidät mutta MYÖS kaverini Annen, jolle olin soittanut. Olin ehkä 6 tai 7v. niin kutsuin toki isin hätiin ja hän yritti keskeyttää rouvien jutustelua siinä onnistumatta... Joten naiset eivät ilmeisesti kuulleet meitä, toista samalle linjalle (?) hypännyttä puhelua. Friikkiä. Tämä tapahtui lankapuhelinaikaan, mutta kaipa näitä voi sattua nykyäänkin!

      Lainaa

    42. Tulos: +14 (14 ääntä)
      petteri: Olisikohan mahdollista, että Erika tietää tämän oikean Heikin olevan myös kotoisin Iisalmesta tai vastaavaa? Hänhän toteaa tuossa “koska oot Iisalmesta…”
      Opiskelijoistahan tuossa on selvästi kysymys. Ihan tavallista opiskelijan olla kotoisin jostain muualta kuin missä opiskelee.

      Lainaa

    43. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Pfs: Ei taida olla ihan mahdollista.
      On kyllä mahdollista. Operaattorin täytyy sitten vain korjata liittymä.

      Lainaa

    44. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Tunnen 3 henkilöä joilla on täysin sama nimi. myös toiset nimet. ne oli myös samalla luokalla eli kaikki saman ikäisiä. parasta tässä oli myös se, että ne oli ainuut tytöt pienoisluokalla.

      Lainaa

    45. Tulos: +1 (1 ääni)
      siis samalla luokalla, joka sattui vain olemaan pienoisluokka ^^

      Lainaa

    46. että tämmöstä 26.4.2013 18:02
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      Juu, itsellä kans tällainen legendaarinen soitto. Olin hukannu kaverin numeron ja se oli vieläpä muuttanut uudelle paikkakunnalle. Ei muutaku numerotiedustelua ja sieltä tulee samalla nimellä kaks numeroa. Hienoa sitten soittaa ja arvuutella kun keskustelu menee: "Ville" "tuota, oliko **** ville?" "joo" "anteeksi väärä numero" Alko kumpaistaki naurattaa ja kerroin sitten ettei äänen perusteella ole etsimäni henkilö :D

      Lainaa

    47. Tulos: -3 (3 ääntä)
      Kuinka moni täällä huomasi, että Erika sano et samasta paikkakunnasta? Toinen Heikki oli Savonlinnasta ja toinen Iisalmesta...

      Lainaa

    48. viertolan jyrki 9.5.2013 10:50
      Tulos: -5 (5 ääntä)
      Minä ite: Ei ole todellakaan mitenkään erikoista, että on sama suku- ja etunimi ja paikkakunta. Meidänkin perheen yhdelle jäsenelle tulee silloin tällöin ihan outoja työpuheluita. Sillioin kun oli vielä lankapuhelin, yksi ihminen alkoi huutaa mulle, että hän on tämän numeron ottanut netistä. Tarkistin asian ja sanoin, että siellä on samanniminen ihminen näkökään töissä, mutta numero on selvästi eri kuin tämä meidän. Sanoin, (kohteeliasti toki) että olet ilmeisesti ottanut luettelosta ja kotinumero saattaa ollla siksi salainen, koska ihmiset soittelee kotiin. Mulle lyötiin luuri korvaan. Minulla on muuten ollut naapurina kaksi täysnimi kaimaa jopa toiset nimet huomioiden ja kaiken lisäksi samanikäisiä…60-luvulla yleiset nimet olivat tosi yleisiä.
      Yleiset nimet on edelleen yleisiä. Oikeä älykkö olet

      Lainaa

    49. Tulos: -2 (2 ääntä)
      mun koulus oli joskus kaks tyyppii, kel oli sama suku aj etunimi

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: puhelu, kännykkä, numero, kaveri, väärä numero