Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pikkutyttö pakoteillä

"Toivottavasti Sini löytyy pian!"
Taustatietoja: Viimeksi tapasimme Sinin julkaisussa Pikkutytöt pilvessä. Tässä uusimmat kuulumiset. Pikkutyttö pakoteillä

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 93 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +522 (1036 ääntä)
      Onko todella nuoriso jo noin alhaalla että ei osata pitää hauskaa ilman pilvee ja viinaa??

      Lainaa

    2. Tulos: +935 (1097 ääntä)
      Joku: Onko todella nuoriso jo noin alhaalla että ei osata pitää hauskaa ilman pilvee ja viinaa??
      Hyvä yleistää varmaan tommosen yhen urpon perusteella. Sinäkään tuskin itse edustat omaa ikäluokkaas

      Lainaa

    3. Tulos: +234 (490 ääntä)
      Siis 13-vuotias käyttää tällaista kieltä ja käyttäytyy miten sattuu, ilmeisesti äiti yrittää pitää huolta, mutta kyllä kasvatajassa täytyy olla jotain vikaa jos näin nuori voi noin käyttäytyä. Olipas muuten paljon vanhoja tuttuja näissä mokissa.

      Lainaa

    4. Tulos: +327 (407 ääntä)
      Voi herranjesta sentään. Kunnon kurinpalautuksen tarttis toi tyttö! Onko tässä nyt tulos kun kaikki on annettu periks, eikä lapsi oo ikinä kokenu pettymyksiä. Ei mitään kunnioitusta vangempia kohtaan... Prkl!

      Lainaa

    5. Tulos: +66 (104 ääntä)
      Tulevaisuuden toivo.

      Lainaa

    6. Tulos: +79 (269 ääntä)
      Joku: Onko todella nuoriso jo noin alhaalla että ei osata pitää hauskaa ilman pilvee ja viinaa??
      Ainahan ne nuoret on viinaa ja pilveä kiskoneet. Se ikään kuin kuuluu nuoruuteen, se kokeilu. Päihteet ylipäätään ihmisyyteen. Ihan turha ruveta taivastelemaan, jos muutamalla homma menee ongelmaksi saakka. Ongelmakäyttäjiä on aina ja kaikissa ikäluokissa.

      Lainaa

    7. Tulos: +134 (200 ääntä)
      Vradchuk: Siis 13-vuotias käyttää tällaista kieltä ja käyttäytyy miten sattuu, ilmeisesti äiti yrittää pitää huolta, mutta kyllä kasvatajassa täytyy olla jotain vikaa jos näin nuori voi noin käyttäytyä. Olipas muuten paljon vanhoja tuttuja näissä mokissa.
      Tästä olen osaksi samaa mieltä. Olettaen siis, että lapsi on "terve" ja "tavallinen" nuori (kuten tuntuisi käytöksensä perusteella olevan). Pitää kuitenkin muistaa, että on nuoria joilla on esim. asperger tai ad/hd ynnä muu eikä heidän kanssa toimi tavalliset "olet kotiarestissa" tai "rahat pois" -jutut. Näiden nuorten kanssa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin antaa enemmän periksi ja tukea, siitäkin huolimatta että niillä on nuoruudessa elämä ihan hukassa ja saamarin vaikeeta. Näille nuorille päihteet on yleensä se pakokeino ja nämä nuoret usein ajautuvat rikoksen tielle (nämä ovat myös niitä fiksuja nuoria, jotka oikeasti kyseenalaistavat sen virkavallan,- ja vanhemman,- auktoriteetin, miettivät mikä on oikeasti fiksua jne. ja muistetaan, että nuoren fiksu on yleensä.. no, kovin typerää). Meni sekavaksi. Yritän siis sanoa, että muistetaan ettei jokaisessa tapauksessa ongelma ole itse asiassa kasvattajassa (vaikkakin nämä on siis tottakai ihan harvinaisuuksia). Ja että tännekin sopisi varmaan sitten laittaa ideoita miten niitä asioita parantaisi, eikä lässytettäisi kuinka tässäkin mutsi on p*ska, buu. Tsempataan tätä äitiä mäessä ja annetaan ideoita kokeiltavaksi. Suomalaisilla on ankea tapa ilkkua ja halventaa muita, eikä ojentaa auttavaa kättä.

      Lainaa

    8. Tulos: +117 (135 ääntä)
      Mitä helvettiä? Kiva miettiä mitä tästäkin tulee aikuisena.. :P

      Lainaa

    9. Tulos: +177 (205 ääntä)
      Minullakin oli hieman paha murrosikä, vaikka lapsuus, vanhempani ja kotini olivat mitä parhaimmat. Sitten aikuistuin ja nykyään olen korkeakoulutettu, hyvässä työssä ja palkkakin on sellainen, että verojakin tulee maksettua ihan kivasti. Mieheni, ystävien, sukulaisten, työkavereiden jne. mukaan olen kiva, tavallinen ihminen, vaikka nuorena kokeilin päihteitä, lintsasin koulusta ja haistattelin vanhemmileni! ;) Omat lapseni ovat vielä pieniä, mutta ainakin tiedän, että ihan tavallisilla, hyvien kotien lapsillakin voi murrosikä olla rajua aikaa eikä siitä tarvitse heti diagnosoida lasta, vanhempia, kotia ja yhteiskuntaa. Useimmilla se menee ohi ja toislla taas tulee pahoja ongelmia joskus myöhemmin, vaikka teini-ikä menisikin siististi...

      Lainaa

    10. Tulos: +144 (148 ääntä)
      No mutta onneksi Sini nostaa kunnianloukkauksen! Bitch plz..

      Lainaa

    11. Tulos: +61 (61 ääntä)
      Voi itku.

      Lainaa

    12. Tulos: -169 (209 ääntä)
      Vrm järkee puuttuu toiste asioihi ! (: mua ainki nolottas jos mu äiti pistäis kuvan must jos ei ois ees mtn blurrauksii .. toivottavast tos on .. tai emmä ny jostai randomist väälit kyl o.o

      Lainaa

    13. Tulos: -100 (132 ääntä)
      Jessica puhuu asiaa!

      Lainaa

    14. Tulos: +34 (102 ääntä)
      Tuommoset kakarat sietäis oikeestikin hävitä jonnekin mistä niitä ei koskaan löydettäisi. Maailma olisi paljon parempi paikka.

      Lainaa

    15. Tulos: +64 (82 ääntä)
      ei pikku-sinillä ainakaan kirjotustaitoa ole. laitokseen vaan.

      Lainaa

    16. Tulos: +83 (97 ääntä)
      Sini väittää yhdessä kommentissa: tää ei kuulu muille.... Miks ihmeessä se sit huutelee facebookissa?

      Lainaa

    17. Tulos: +23 (157 ääntä)
      Eikö tollaset nuoret vois vaan lopettaa, viedä piikille? Samaa mietin jo yhdessä vähän aikaa sitten pyörineestä katoamisilmoituksessa, jossa joku kuvaili alaikäistä tytärtään arvaamattomaksi alkoholistiksi jota kannattaa varoa.

      Lainaa

    18. Tulos: +90 (94 ääntä)
      Pissis karkuteillä. Cool. Next.

      Lainaa

    19. Tulos: +82 (100 ääntä)
      Vradchuk: Siis 13-vuotias käyttää tällaista kieltä ja käyttäytyy miten sattuu, ilmeisesti äiti yrittää pitää huolta, mutta kyllä kasvatajassa täytyy olla jotain vikaa jos näin nuori voi noin käyttäytyä. Olipas muuten paljon vanhoja tuttuja näissä mokissa.
      Ei se ole aina vanhempien vika, miten nuori käyttäytyy. Sisarukset voivat käyttäyä hyvin eri tavoin, vaikka tulevat samasta perheestä ja ovat kasvatettu suunnilleen samalla lailla. Toinen voi olla kiltti lapsi, joka ei murrosiässäkään aiheuta häikkää, kun taas toinen menee 14-vuotiaana vetämään kännit kavereiden kanssa, aloitti 13-vuotiaana tupakan polton ja seksiäkin harrastaa ties kenen kanssa jo yläasteella, saa seksitaudin ja tulee itse raskaaksi tai aiheuttaa raskauden. Sitäpaitsi jotkut nuoret ovat joskus vain idiootteja. Pakko on kokeilla kaikkea kiellettyä, eikä valistuskaan auta. Jos se auttaisi, ei tällaisia ongemlia olisi.

      Lainaa

    20. Kouluhieroja 16.3.2013 10:37
      Tulos: +16 (90 ääntä)
      Feissarimokien täydelliset ihmiset kokoontuvat tuomitsemaan o/

      Lainaa

    21. Tulos: +67 (69 ääntä)
      Yhdyn xxx.:n kommenttiin, mutta päinvastaisesti. Omat vanhempani olivat alkoholisteja eivätkä juuri välittäneet panostaa minun menemisiin, tulemisiin ja tekemisiin, mutta en kuitenkaan liiemmin sekoillut nuorena. Joskus tuli murrosiässä juopoteltua, kuten sen jälkeenkin, mutta kuitenkin olen nyt tervejärkinen aikuinen, korkeakoulutettu ja kohta perheellinen. Jos vanhempani olisivat panostaneet kasvatukseeni enemmän, en tiedä mikä olisi paremmin? Eli loppupäätelmä: ei kasvatus ja koti-olot ole kaikki kaikessa, lapsilla myös on (tai ei ole) omaa järkeä. Lapest ja nuoret voivat olla tapauskohtaisesti toivottomia, vaikka vanhemmat parhaansa yrittäisi, ja joskus taas päinvastoin. Näillä feissarimokissa osoitetuilla tiedoilla on mahdoton vetää mitään johtopäätöstä vanhempien roolista suuntaan tai toiseen, ainoastaan se on selvää että huonosti menee ja syyt jäävät epäselviksi. Itse ainakin nostan peukut pystyyn ja sormet ristiin että Sini saisi otteen elämästä ja varttuisi kypsäksi aikuiseksi ennen kuin pilaa elämänsä kokonaan.

      Lainaa

    22. Tulos: +88 (96 ääntä)
      Tosi surullista lukee ton nuoren neitosen sekoiluja.. Vaikka päihdekokeilut voi kuulua nuoren elämään, ei mielestäni kuitenkaan 13 vuotiaalle. Siis herranjestas! 13 vuotiashan on aivan lapsi vielä! Ei itselleni olisi tullut mielenkään polttaa pilveä, juoda viinaa saati käyttäytyä tollatavoin vanhemmille.

      Lainaa

    23. Tulos: +36 (68 ääntä)
      Voi hyvänen aika. Itse vietin 13-vuotiaana aikaani skeitaten ja pleikkari kakkosta pelaten colapullo vieressä, kyllä on valitettavasti ajat muuttuneet.

      Lainaa

    24. Tulos: +39 (61 ääntä)
      Jessica: Vrm järkee puuttuu toiste asioihi ! (: mua ainki nolottas jos mu äiti pistäis kuvan must jos ei ois ees mtn blurrauksii .. toivottavast tos on.. tai emmä ny jostai randomist väälit kyl o.o
      Mikä on ideana laittaa katoamisilmoitukseen blurattu kuva?

      Lainaa

    25. Tulos: +64 (78 ääntä)
      voi jessus. tuon ikäsen minä leikin villikoiraa ja kirmasin mettässä

      Lainaa

    26. Tulos: +18 (64 ääntä)
      Jessica: Vrm järkee puuttuu toiste asioihi ! (: mua ainki nolottas jos mu äiti pistäis kuvan must jos ei ois ees mtn blurrauksii .. toivottavast tos on.. tai emmä ny jostai randomist väälit kyl o.o
      Jessica: Olen jo muutaman kuukauden lukenut sun juttujas ja mietin, pitäisikö sinun mennä takaisin koulun penkille tai vaihtoehtoisesti lakkaat kirjoittelemasta tänne? Sinun aivopierusi ovat ehkä kamalinta luettavaa, niin kirjoitusasu kuin tyylikin. Sen lisäksi noissa sun jutuissa on harvemmin järkeä, jonka olet varmaan huomannutkin lukuisista miinuksista, joita sinulle on annettu. Kolmanneksi vielä, eli se tärkein eli laitetaan kirsikka kakun päälle: jokaiseen feissarimokaan EI TARVITSE kommentoida JOS ei ole mitään asiaa!!!!

      Lainaa

    27. Tulos: +28 (34 ääntä)
      Ai jai... Mitäs tähän nyt oikein voi sanoa. No ensinnäkin tunnen suurta myötähäpeää Sinin puolesta. Varmaa vanhempana (jos silloinkaan aikuistuu yhtään) sitten hävettää, että miten on käyttäydytty. Toisaalta en tiedä, että vetääkö tää tyttö oikeesti jotai pilvee ja viinaa vai onko se vaan sitä "pakko esittää et oon hirvee K-5". Ja sen verran vielä, että jos oikeasti on noin häiriintyny nuori niin hoitoon/laitokseen pitäis viiä. Vanhempia en viitsi alkaa kasvatuksesta syyttämään, kun en oikeasti tiiä, että onko se nyt se vanhempien vika vai onko muuten vain huonoa seuraa/ päässä vikaa. Excuse my language.

      Lainaa

    28. Tulos: +19 (25 ääntä)
      Mitä hattivattia

      Lainaa

    29. Tulos: +19 (29 ääntä)
      Tämmöset jutut tekee mut surulliseks...

      Lainaa

    30. Tulos: +35 (37 ääntä)
      Kai ihmiset ymmärtää, että nimenomaan nuorisosta ne tyhmimmät yksilöt päätyvät Feissarimokiin?

      Lainaa

    31. Yli opistö hörhö 16.3.2013 13:25
      Tulos: +12 (44 ääntä)
      Sanokaa mitä sanotte, mutta ensimmäisenä tulee mieleen "vapaakasvatus". Voihan se tietysti olla että vanhemmat vetää viinaa minkä ehtii, mutta voihan se olla niinkin että tyttö on tottunut tekemään mitä huvittaa kun saa kaikessa periksi. Vittumaisinta on että noi tollaset pilaa ihan tietentahtoen elämänsä, ja sitten syyttävät vanhempiaan siitä. Jos et pärjää enää lapsellesi, mitä muuta vaihtoehtoa sulla on kuin passittaa paikkaan jossa se pysyy kurissa? Lastenkoti, perhetukikeskus etc.

      Lainaa

    32. Tulos: +19 (21 ääntä)
      Onneksi mulla jäi tämä vaihe väliin. Mä vaan haaveilijan kirjailijan ammatista ja pelasin vitusti pleikkarilla, :D

      Lainaa

    33. varvaskuningas 16.3.2013 15:30
      Tulos: +10 (30 ääntä)
      Kiukuttaa lukea tälläistä. Itelle pikkupenskasta asti opetettu että vanhempia arvostetaan, tuo on jo törkeää tekstiä kolmetoista vee penskalta ÄIDILLEEN? Ei hyvää päivää..

      Lainaa

    34. Tulos: +60 (74 ääntä)
      Mitäs jos Sini ei jauhakaan ihan täyttä kukkua? Mitä jos äiti tosiaan on alkoholisti ja lyö tytärtään? Oma äitini oli juoppo kun olin tuon ikäinen, ja lukemattomia kertoja sain ihme uhkauspuheluita häneltä kännissä. Kerran siksi, että luuli nähneensä minut kaupungilla - ja nämä ovat äitini sanoja, eivät minun - "mutanaamojen" kanssa, ja hänhän ei sellaista hyväksy. Lähetti jonkun äijän perääni kirjastoon, jossa olin koko ajan istunut kaikessa rauhassa. Vika oli aina minussa, ei hänessä. Jätti tulematta valmistujaisiini, koska oli liian kova krapula. Varasti minulta ja siskoltani rahaa, että sai vetää viinaa. Piti minua pitkin yötä hereillä tuodessaan jotain miehiä kotiimme aamuyöllä, soittamalla musiikkia täysillä ja muuten vaan möykkäämällä. Kerran 12-vuotiaana valvoin aamukolmesta aamuseitsemään tällaisen takia, ja sitten menin kahdeksaksi töihin. Joskus en viikonloppuaamuisin uskaltanut mennä alakertaan edes vessaan, koska talo oli täynnä vieraita ihmisiä, kaikki humalassa. Joskus olin ollut muualla yön ja tullessani kotiin, sängyssäni nukkui vieras mies. Joten niin kamalalta kuin se kuulostaakin, jos Sinin sanomiset ovat totta, olen hänen puolellaan. Kyllä minunkin äitini kielsi olevansa alkoholisti ja syytti minua kaikesta ulkopuolisille ihmisille. Minä olin kuulemma valehtelija, kun kerroin mitä hän oli kännissä tehnyt.

      Lainaa

    35. Tulos: +47 (49 ääntä)
      Töihin = kouluun. En käynyt 12-vuotiaana sentään töissä...

      Lainaa

    36. Tulos: -40 (56 ääntä)
      Maya: Mitäs jos Sini ei jauhakaan ihan täyttä kukkua? Mitä jos äiti tosiaan on alkoholisti ja lyö tytärtään? Oma äitini oli juoppo kun olin tuon ikäinen, ja lukemattomia kertoja sain ihme uhkauspuheluita häneltä kännissä. Kerran siksi, että luuli nähneensä minut kaupungilla – ja nämä ovat äitini sanoja, eivät minun – “mutanaamojen” kanssa, ja hänhän ei sellaista hyväksy. Lähetti jonkun äijän perääni kirjastoon, jossa olin koko ajan istunut kaikessa rauhassa. Vika oli aina minussa, ei hänessä. Jätti tulematta valmistujaisiini, koska oli liian kova krapula. Varasti minulta ja siskoltani rahaa, että sai vetää viinaa. Piti minua pitkin yötä hereillä tuodessaan jotain miehiä kotiimme aamuyöllä, soittamalla musiikkia täysillä ja muuten vaan möykkäämällä. Kerran 12-vuotiaana valvoin aamukolmesta aamuseitsemään tällaisen takia, ja sitten menin kahdeksaksi töihin. Joskus en viikonloppuaamuisin uskaltanut mennä alakertaan edes vessaan, koska talo oli täynnä vieraita ihmisiä, kaikki humalassa. Joskus olin ollut muualla yön ja tullessani kotiin, sängyssäni nukkui vieras mies. Joten niin kamalalta kuin se kuulostaakin, jos Sinin sanomiset ovat totta, olen hänen puolellaan. Kyllä minunkin äitini kielsi olevansa alkoholisti ja syytti minua kaikesta ulkopuolisille ihmisille. Minä olin kuulemma valehtelija, kun kerroin mitä hän oli kännissä tehnyt.
      ööh joo kamalaa ihan varmasti, mutta tuokin on vain yksittäistapaus. ei se tarkoita että jos sinulle on käynyt huonosti niin kaikille käy niin. not offensive :)

      Lainaa

    37. Tulos: +34 (38 ääntä)
      Joku: Onko todella nuoriso jo noin alhaalla että ei osata pitää hauskaa ilman pilvee ja viinaa??
      Nuoriso? LAPSI.

      Lainaa

    38. Tulos: +10 (18 ääntä)
      Maya: Mitäs jos Sini ei jauhakaan ihan täyttä kukkua? Mitä jos äiti tosiaan on alkoholisti ja lyö tytärtään? Oma äitini oli juoppo kun olin tuon ikäinen, ja lukemattomia kertoja sain ihme uhkauspuheluita häneltä kännissä. Kerran siksi, että luuli nähneensä minut kaupungilla – ja nämä ovat äitini sanoja, eivät minun – “mutanaamojen” kanssa, ja hänhän ei sellaista hyväksy. Lähetti jonkun äijän perääni kirjastoon, jossa olin koko ajan istunut kaikessa rauhassa. Vika oli aina minussa, ei hänessä. Jätti tulematta valmistujaisiini, koska oli liian kova krapula. Varasti minulta ja siskoltani rahaa, että sai vetää viinaa. Piti minua pitkin yötä hereillä tuodessaan jotain miehiä kotiimme aamuyöllä, soittamalla musiikkia täysillä ja muuten vaan möykkäämällä. Kerran 12-vuotiaana valvoin aamukolmesta aamuseitsemään tällaisen takia, ja sitten menin kahdeksaksi töihin. Joskus en viikonloppuaamuisin uskaltanut mennä alakertaan edes vessaan, koska talo oli täynnä vieraita ihmisiä, kaikki humalassa. Joskus olin ollut muualla yön ja tullessani kotiin, sängyssäni nukkui vieras mies. Joten niin kamalalta kuin se kuulostaakin, jos Sinin sanomiset ovat totta, olen hänen puolellaan. Kyllä minunkin äitini kielsi olevansa alkoholisti ja syytti minua kaikesta ulkopuolisille ihmisille. Minä olin kuulemma valehtelija, kun kerroin mitä hän oli kännissä tehnyt.
      Tuosta loppupuolelta saan sellaisen käsityksen, että Sini on laitettu laitokseen, ilman varsinaista huostaanottoa, ja äiti on jättänyt väliin moikkauksen, eli ei ole käynyt tervehtimässä - mistä Sini on loukkaantunut. Mutta voi sitä silti olla huolissaan ja ei ole ilmeisesti omena kauas puusta...

      Lainaa

    39. Tulos: -3 (21 ääntä)
      Minusta tuntuu aina hassulta, että oikeasti on olemassa kakaroita jotka todella ovat niin "alhaalla". Itse kun olen aina ollut niin kiltti ja niin päin pois. Omakehuu joo.

      Lainaa

    40. Tulos: -8 (10 ääntä)
      Oivoi. Oli pakko peukuttaa alaspäin, koska ainoo sana mikä tästä tulee mieleen, on "surullista :/ En osaa kuvitellakaan miltä Sinin äidistä mahtaa tuntua. Toisaalta, komppaan edellisiä kommentoijia ja ihmettelen, miten tän ikänen voi jo mennä omia menojaa ja "olla vastuussa itestään".

      Lainaa

    41. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Naa: Minusta tuntuu aina hassulta, että oikeasti on olemassa kakaroita jotka todella ovat niin “alhaalla”. Itse kun olen aina ollut niin kiltti ja niin päin pois. Omakehuu joo.
      No eipä tuollaisia Sinin kaltaisia lapsia ole kovin usein tullut vastaan. Omat lapseni ovat käyneet aika isoja kouluja ja vastaavia tapauksia on ollut samoissa kouluissa muutama, ei läheskään joka luokalla edes.

      Lainaa

    42. Tulos: -32 (36 ääntä)
      tämä neiti on kyllä pian 14, eikä 13.

      Lainaa

    43. Tulos: +11 (31 ääntä)
      jorma: tämä neiti on kyllä pian 14, eikä 13.
      No sehän muuttaakin asiaa... Seriously just because she's turning 14 soon doesn't mean that her behavior is any more acceptable.

      Lainaa

    44. Tulos: +1 (13 ääntä)
      Eipä taida tietää että sossu ei katso hyvällä 13-vuotiaan ryyppäämistä. Pahimmillaan vanhemmat saavat sakot tai ottavat huostaan :/

      Lainaa

    45. Tulos: +36 (40 ääntä)
      jorma: tämä neiti on kyllä pian 14, eikä 13.
      13-vuotias on 13 niin kauan kunnes täyttää 14. Sitä paitsi, mitä väliä? Nippanappa teini-ikäinen, mutta lapsi silti. Kaikki alle 18-vuotiaat on lapsia, joten ihan reilusti lapsi.

      Lainaa

    46. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Ei hitto. En tiedä kumpi on enemmän sekaisin, äiti vai tytär, mutta tällaisia asioita ei todellakaan pitäisi käydä läpi Facebookissa.

      Lainaa

    47. Tulos: +9 (19 ääntä)
      eekoo: Ei se ole aina vanhempien vika, miten nuori käyttäytyy. Sisarukset voivat käyttäyä hyvin eri tavoin, vaikka tulevat samasta perheestä ja ovat kasvatettu suunnilleen samalla lailla. Toinen voi olla kiltti lapsi, joka ei murrosiässäkään aiheuta häikkää, kun taas toinen menee14-vuotiaana vetämään kännit kavereiden kanssa, aloitti 13-vuotiaana tupakan polton ja seksiäkin harrastaa ties kenen kanssa jo yläasteella, saa seksitaudin ja tulee itse raskaaksi tai aiheuttaa raskauden. Sitäpaitsi jotkut nuoret ovat joskus vain idiootteja. Pakko on kokeilla kaikkea kiellettyä, eikä valistuskaan auta. Jos se auttaisi, ei tällaisia ongemlia olisi.
      Kyse voi olla siitäki, että perheessä voidaan kohdella lapsia eri tavalla. Tai jos vaikka lapsilla on paljon ikäeroa ja välissä tapahtu jotain kamalaa vanhemmille, kuten ero niin vaikuttaahan se nyt eri lailla, jos toinen lapsi on 5v ja toinen on 15v. Suuremmassa osassa vanhemmista johtuu tämmöne käyttäytymine, mitä vanhemmat ite suostuu uskomaan. Yläasteella mulla oli kaveri, joka oli hyvästä perheestä. "Liianki hyvästä" mm. asetti liian tiukkoja sääntöjä. Tää kaveri kerto, että se saa suurta tyydytystä tullessaa kotiin kännireissulta, eikä sen vanhemmat aavistaa mitää ja luulee hänen olevan niin kiltti ja hyvä tyttö. Ku vanhemmille lopulta selvis tää juominen, huumeet ja lintsaaminen niin ne syytti kavereiden vaikutusta, eivät itteään tietenkään.

      Lainaa

    48. Tulos: +33 (55 ääntä)
      Dsf: Eikö tollaset nuoret vois vaan lopettaa, viedä piikille? Samaa mietin jo yhdessä vähän aikaa sitten pyörineestä katoamisilmoituksessa, jossa joku kuvaili alaikäistä tytärtään arvaamattomaksi alkoholistiksi jota kannattaa varoa.
      Pidettäiskö hiljainen hetki sille, että kommentti jossa puhutaan lasten tappamisesta on plussan puolella?
      varvaskuningas: Kiukuttaa lukea tälläistä. Itelle pikkupenskasta asti opetettu että vanhempia arvostetaan, tuo on jo törkeää tekstiä kolmetoista vee penskalta ÄIDILLEEN? Ei hyvää päivää..
      Ja kunnioituksen puute vanhempia kohtaanko on tässä se ongelma joka hyppäsi silmille? Are you fucking kidding me?

      Lainaa

    49. Tulos: -21 (25 ääntä)
      Sini on kyllä kohta 15 :D

      Lainaa

    50. Tulos: +27 (43 ääntä)
      RonJaki: Tuommoset kakarat sietäis oikeestikin hävitä jonnekin mistä niitä ei koskaan löydettäisi. Maailma olisi paljon parempi paikka.
      Dsf: Eikö tollaset nuoret vois vaan lopettaa, viedä piikille? Samaa mietin jo yhdessä vähän aikaa sitten pyörineestä katoamisilmoituksessa, jossa joku kuvaili alaikäistä tytärtään arvaamattomaksi alkoholistiksi jota kannattaa varoa.
      Siis mitä helvettiä? Ettehän te nyt tosissanne voi ehdottaa kirjaimellisesti lapsen tappamista. Kai te tajuatte miten vitun sairasta on ajatella näin? Ei ihmisarvo mitenkään lakkaa olemasta siinä vaiheessa kun tekee virheitä elämässään.

      Lainaa

    51. Tulos: +13 (17 ääntä)
      juujaei: Kyse voi olla siitäki, että perheessä voidaan kohdella lapsia eri tavalla. Tai jos vaikka lapsilla on paljon ikäeroa ja välissä tapahtu jotain kamalaa vanhemmille, kuten ero niin vaikuttaahan se nyt eri lailla, jos toinen lapsi on 5v ja toinen on 15v. Suuremmassa osassa vanhemmista johtuu tämmöne käyttäytymine, mitä vanhemmat ite suostuu uskomaan. Yläasteella mulla oli kaveri, joka oli hyvästä perheestä. “Liianki hyvästä” mm. asetti liian tiukkoja sääntöjä. Tää kaveri kerto, että se saa suurta tyydytystä tullessaa kotiin kännireissulta, eikä sen vanhemmat aavistaa mitää ja luulee hänen olevan niin kiltti ja hyvä tyttö. Ku vanhemmille lopulta selvis tää juominen, huumeet ja lintsaaminen niin ne syytti kavereiden vaikutusta, eivät itteään tietenkään.
      Varmasti on perhekohtaista variaatiota, mutta lapset ovat jokainen aivan omanlaisensa persoona. En tosin kiellä sitä, etteikö olisi myös perheitä, joissa lapsia kohdellaan eriarvoisesti, ja näin kasvatetaan eri tavalla. Perheetkin ovat kaikki omanlaisiaan yksiköitä. Uskoisin, että on olemassa sinun mainitsemiasi perheitä, ja sitten on minun mainitsemiani. Joskus, vaikka ihan tosi kasvattaisit samanikäisiä lapsia samalla lailla (suunnilleen) niin silti toisesta voi tulla kusipää ja toisesta ei. Kasvatus ei ole ainoa asia, joka vaikuttaa lapseen ja nuoreen, myös hänen geeninsä ja temperamenttinsa vaikuttavat asiaan.

      Lainaa

    52. Tulos: -8 (24 ääntä)
      Selkeesti ei oo ikinä saanu selkäänsä toikaan pentu

      Lainaa

    53. Tulos: -3 (13 ääntä)
      Heidi: Voi herranjesta sentään. Kunnon kurinpalautuksen tarttis toi tyttö! Onko tässä nyt tulos kun kaikki on annettu periks, eikä lapsi oo ikinä kokenu pettymyksiä. Ei mitään kunnioitusta vangempia kohtaan… Prkl!
      Ei lapsi mitään tahallisia pettymyksiä tarvitse. Tällä tenavalla niitä on ilmeisesti ollut jo kyllin siinä mielessä, ettei huoltaja kykene asettamaan turvallisia rajoja. Normitenava käy tuon kehitysvaiheen läpi 3-5-vuotiaana, Sini ei ole päässyt uhmaiästä yli ollenkaan, kun ei niitä rajoja eli turvallista vanhemmuutta ole. Ja outoa tämäkin: alaikäistä jahdataan FB:n avulla, kun oikea osoite olisi poliisi.

      Lainaa

    54. Tulos: +25 (29 ääntä)
      aaaaaaa: Jessica: Olen jo muutaman kuukauden lukenut sun juttujas ja mietin, pitäisikö sinun mennä takaisin koulun penkille tai vaihtoehtoisesti lakkaat kirjoittelemasta tänne? Sinun aivopierusi ovat ehkä kamalinta luettavaa, niin kirjoitusasu kuin tyylikin. Sen lisäksi noissa sun jutuissa on harvemmin järkeä, jonka olet varmaan huomannutkin lukuisista miinuksista, joita sinulle on annettu. Kolmanneksi vielä, eli se tärkein eli laitetaan kirsikka kakun päälle: jokaiseen feissarimokaan EI TARVITSE kommentoida JOS ei ole mitään asiaa!!!!
      älä syötä trollia

      Lainaa

    55. Tulos: +3 (15 ääntä)
      Ninnu: Ei lapsi mitään tahallisia pettymyksiä tarvitse. Tällä tenavalla niitä on ilmeisesti ollut jo kyllin siinä mielessä, ettei huoltaja kykene asettamaan turvallisia rajoja. Normitenava käy tuon kehitysvaiheen läpi 3-5-vuotiaana, Sini ei ole päässyt uhmaiästä yli ollenkaan, kun ei niitä rajoja eli turvallista vanhemmuutta ole. Ja outoa tämäkin: alaikäistä jahdataan FB:n avulla, kun oikea osoite olisi poliisi.
      Itseasiassa, ammattikasvattajien mukaan tarvitsee!!! En tiedä taustoja, mut jos kaikki on annettu periks ja paha mieli taltutettu jollain kivalla joka kerta. Syntyy juuri tällaisia pikkuprinsessoja, jotka käyttäytyy näin, eikä kunnioita vanhempiaan...

      Lainaa

    56. Tulos: +12 (18 ääntä)
      Bonita: Sini on kyllä kohta 15
      13 tai 15, täys pentu silti.

      Lainaa

    57. Tulos: -7 (17 ääntä)
      Vradchuk: Siis 13-vuotias käyttää tällaista kieltä ja käyttäytyy miten sattuu, ilmeisesti äiti yrittää pitää huolta, mutta kyllä kasvatajassa täytyy olla jotain vikaa jos näin nuori voi noin käyttäytyä.
      Näinpä. Kasvattaja ei hirveästi pysty puuttumaan siihen ystäväpiiriin, mikä nyky teinixeillä on. Lastenkodin riiviöitä ja muita sekasikiöitä, sitten koulukiusataan "hyviä" kakaroita kunnes ne kyllästyy siihen, että koulu ei tee mitään asialle ja ostaa tupakkaa, jotta pääsevät "kavereiksi". Kai ymmärrät, että nyky kakara pystyy pistämään vastaan, koska loppujen lopuksi kun lasket kädet teinille niin on tietoinen siitä, että lasta ei saa kurittaa fyysisesti. :P Ennen kun lapsi käyttäyty huonosti, niin remmillä muistutettiin käyttäytymisestä. Nykyään raahaat pleikkarit, tietokoneet varastoot ja otat puhelimen pois...Ei mitään vaikutusta. Kakara korkeintaan kantaa divariin pleikkari pelit. Sinin kaltaset "pist jointtii palaa" ihmiset poistuu muonavahvuudesta siinä 20 vuoden hujakoilla, jotkut selvii vähän pidemmälle, jotkut tajuaa virheensä jo pilvenpoltossa...Osa ei. Harmi Sinin äidille, että joutuu huolehtii kun pelkästään pikkutytön parin rivin tuotoksista voi huomata, että ei tuo pärjäisi montaa päivää.

      Lainaa

    58. Tulos: 0 (10 ääntä)
      Itse 15-vuotiaana voin sanoa, että yksikään nuori ei mene vanhemmilleen näyttämään jos polttaa tai juo? Ei se aina kasvattajasta kiinni ole...

      Lainaa

    59. Tulos: 0 (14 ääntä)
      Taas on päässyt vanhemmuuden tabu loistamaan. Vanhemmat on jumalia joiden käytöstä ei saa arvostella ja jossa ei koskaan ole mitään vikaa. Kommenteista päätellen voisi jo melkein faktana olettaa että ihminen syntyy täysin valmiina omana persoonanaan eikä vanhempien opit ja arvot vaikuta häneen ollenkaan.. Toki alkoholistiperhestä syntyy hyviä yksilöitä ja ns. normi perheistä ongelmanuoria mutta jos niin olisi tässäkin kyse eikö 13v. Sini silloin kommentoisi takaisin äidilleen esim. "älä komenna/kontrolloin minua taas!" tai "en ole yhtä tylsä kuin sinä" tms. eikä "olet alkoholisti, lyöt minua, et saapunut kun olit krapulassa"?? Ei tässä nyt kuitenkaan ole mikään panipuloiva nero kyseessä vaan lapsi ja vielä suhteellisen yksinkertainen sellainen. Tietysti pitäisi jo tuon ikäisellä olla jo hieman omaakin järkeä mutta en millään usko että äiti on täysin syytön asiaan itsekään...

      Lainaa

    60. Tulos: -9 (33 ääntä)
      Taas lapsi jota ei ole hakattu tarpeeksi.

      Lainaa

    61. Tulos: -13 (19 ääntä)
      Lisse: Tästä olen osaksi samaa mieltä. Olettaen siis, että lapsi on “terve” ja “tavallinen” nuori (kuten tuntuisi käytöksensä perusteella olevan). Pitää kuitenkin muistaa, että on nuoria joilla on esim. asperger tai ad/hd ynnä muu eikä heidän kanssa toimi tavalliset “olet kotiarestissa” tai “rahat pois” -jutut. Näiden nuorten kanssa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin antaa enemmän periksi ja tukea, siitäkin huolimatta että niillä on nuoruudessa elämä ihan hukassa ja saamarin vaikeeta. Näille nuorille päihteet on yleensä se pakokeino ja nämä nuoret usein ajautuvat rikoksen tielle (nämä ovat myös niitä fiksuja nuoria, jotka oikeasti kyseenalaistavat sen virkavallan,- ja vanhemman,- auktoriteetin, miettivät mikä on oikeasti fiksua jne. ja muistetaan, että nuoren fiksu on yleensä.. no, kovin typerää). Meni sekavaksi. Yritän siis sanoa, että muistetaan ettei jokaisessa tapauksessa ongelma ole itse asiassa kasvattajassa (vaikkakin nämä on siis tottakai ihan harvinaisuuksia). Ja että tännekin sopisi varmaan sitten laittaa ideoita miten niitä asioita parantaisi, eikä lässytettäisi kuinka tässäkin mutsi on p*ska, buu. Tsempataan tätä äitiä mäessä ja annetaan ideoita kokeiltavaksi. Suomalaisilla on ankea tapa ilkkua ja halventaa muita, eikä ojentaa auttavaa kättä.
      Sekä ADHD että asperger liittyy sikiökauden ajan vauriohin, ja niiden suurin yksittäinen syy on äidin elämäntavat. Siis tupakointi ja päihteet. ADHD:n osalta yhteys on kiistaton, Aspergerissa ei näyttöä. On ajattelematonta pyrkiä lieventämän kasvattajan vastuuta ADHD-lapsista, koska juuri se sairaus on useimmiten vältettävissä noudattamalla terveitä elämäntapoja raskaus- ja imetysaikana. ADHD on perinnöllistä koska elämäntavat opitaan ADHD-vanhemmilta.

      Lainaa

    62. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Dsf: Eikö tollaset nuoret vois vaan lopettaa, viedä piikille? Samaa mietin jo yhdessä vähän aikaa sitten pyörineestä katoamisilmoituksessa, jossa joku kuvaili alaikäistä tytärtään arvaamattomaksi alkoholistiksi jota kannattaa varoa.
      ja muut vastaavat kommentoijat.... Tuo tyttö on 13. siis pieni lapsi vielä, 13 vuotta, eli 3 vuotta sitten saattoi leikkiä vielä vaikka nukeilla. Muistatteko kuinka paljon liikkui omassa päässänne siihen aikaan? Ei kukaan "normaali" hyvissä oloissa kasvanut lapsi/nuori käyttäydy noin tuon ikäisenä (itehän leikin vielä barbeilla 12v), ja kuten kommenteistakin voi päätellä, ei hänelläkään varmaan helppo elämä ole ollut. Tuo tyttö käy läpi samaa mitä varmaan tuhannet muut samanikäiset ongelmaperheestä kotoisin olevat. On myöskin vielä liian pieni tajutakseen netissä kirjoittelun seurauksia, joten kirjoittaa mitä vaan ja kuvittelee varmaan vaikuttavansa siistiltä (johon sortuu moni vanhempi ja viisaampikin.). Lapsi tarvitsisi ohjausta ja huolenpitoa, jotta hänestä voisi joskus vielä kasvaakin kunnollinen aikuinen, eikä niskalaukausta. Nyt hei joku järki käteen. Tää juttu ei oo mun mielestä missään määrin hauskaa luettavaa, tai "voi nykynuoriso, siinä on taas suomen toivot ja eiku ladon taakse". Eriasia jos tyttö ois vaikka 18, ja käyttäytyis yhä noin typerästi.

      Lainaa

    63. Tulos: +12 (12 ääntä)
      Lapsen fyysisesta kurittamisesta on tehty huomattava maara tutkimuksia, ja vaikka tulokset vaihtelevat paljon tutkijasta riippuen, kaytannossa vaihteluvali on se, etta joidenkin tutkimusten mukaan fyysinen kuritus aiheuttaa huomattavaa, pysyvaa haittaa lapselle, toisten tutkimusten mukaan fyysinen kuritus ei valttamatta ole olennaisesti huonompaa kuin vakivallaton kasvatus. Yhden yhta tutkimusta en tieda jossa olisi huomattu etta fyysiselle kuritukselle olisi mitaan lapsesta lahtoisin olevaa perustetta, toisin sanoen, "joka vitsaa saastaa se lastaan vihaa" -sanonta on nykytieteen valossa silkkaa potaskaa. http://en.wikipedia.org/wiki/Corporal_punishment_in_the_home#Research_on_parental_corporal_punishment Sinin tapauksesta, hyvin surullista. Luultavasti tuohon tilanteeseen joutuakseen enemman kuin yhden asian on taytynyt menna pieleen

      Lainaa

    64. SpaceInvader 18.3.2013 17:17
      Tulos: +2 (6 ääntä)
      Minun kaupungissani on sama ongelma heti kun siirrytään yläasteelle tulee useimmilla kuvioihin tupakka, ehkäpä jopa kalja tai viina. Vähän pelottaa kun siirryn kohta yläasteelle.

      Lainaa

    65. Tulos: +9 (11 ääntä)
      SpaceInvader: Minun kaupungissani on sama ongelma heti kun siirrytään yläasteelle tulee useimmilla kuvioihin tupakka, ehkäpä jopa kalja tai viina. Vähän pelottaa kun siirryn kohta yläasteelle.
      Useimmilla? Kolme neljäsosaa teini-ikäisistä EI tupakoi. Ei sinun mitään tarvitse pelätä, et ole ainoa "kiltti". Pysyt vain noista lapsellisista mukakoviksta kaukana, sinä olet fiksumpi ja aikuisempi kuin ne toiset, kun pidät pääsi etkä sorru.

      Lainaa

    66. Tulos: +4 (18 ääntä)
      Kouluhieroja: Feissarimokien täydelliset ihmiset kokoontuvat tuomitsemaan o/
      No kyllä mä ainakin olen kolmetoistakesäsenä vanhempiani kunnioittanut. Aina olen. Riidelty ollaan ja mulla oli perkeleen paha murkkuikä, mutten silti koskaan alkanut huorittelemaan äitiäni tai julkisesti huutelemaan ties miksi siaksi.

      Lainaa

    67. Tulos: -3 (5 ääntä)
      Bonita: Sini on kyllä kohta 15
      "Sini tykkää"

      Lainaa

    68. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Jotenkin ei äitinä lohduttais vaikka noi facebookpäivitykset näkeekin. Tai no, sen verran lohduttaa että tietää ettei se oo kuollut. Mutta minkähän aineen vaikutuksen alaisena tuota kirjoittaa ja mitä tehnyt sitä saadakseen..

      Lainaa

    69. Tulos: 0 (4 ääntä)
      XYZ: Useimmilla? Kolme neljäsosaa teini-ikäisistä EI tupakoi. Ei sinun mitään tarvitse pelätä, et ole ainoa “kiltti”.Pysyt vain noista lapsellisista mukakoviksta kaukana, sinä olet fiksumpi ja aikuisempi kuin ne toiset, kun pidät pääsi etkä sorru.
      Itse jo 20 vuotiaana voin sanoa, että paljon helpompaa kun ei ikinä edes aloita tupakointia.

      Lainaa

    70. Tulos: +17 (19 ääntä)
      Tylsimys: Sekä ADHD että asperger liittyy sikiökauden ajan vauriohin, ja niiden suurin yksittäinen syy on äidin elämäntavat. Siis tupakointi ja päihteet. ADHD:n osalta yhteys on kiistaton, Aspergerissa ei näyttöä.
      Höpö höpö. ADHD voi tulla esim. vaikeassa synnytyksessä hapenpuutteesta, perimästä yms. Asperger on selkeästi geneettinen ja usein aspergeria/autismin kirjojen ongelmia esiintyy samoissa suvuissa kuin "normaalia" erityislahjakkuutta. Lähisuvussa on asperger-lapsi ja siinä tapauksessa ei äiti ole ikinä maistanutkaan tupakkaa ja on raitis. Vaikea synnytys, mutta samassa suvussa on toinenkin as ja se äiti kyllä tupakoi, mutta ei ole takuulla raskausaikana alkoholia käyttänyt. Tarkemmin mietittyämme on suvun ukkikin ollut aika selkeä as, mutta ei sen ikäisiä ole diagnosoitu.

      Lainaa

    71. Tulos: +17 (19 ääntä)
      XYZ: Höpö höpö. ADHD voi tulla esim. vaikeassa synnytyksessä hapenpuutteesta, perimästä yms. Asperger on selkeästi geneettinen ja usein aspergeria/autismin kirjojen ongelmia esiintyy samoissa suvuissa kuin “normaalia” erityislahjakkuutta. Lähisuvussa on asperger-lapsi ja siinä tapauksessa ei äiti ole ikinä maistanutkaan tupakkaa ja on raitis. Vaikea synnytys, mutta samassa suvussa on toinenkin as ja se äiti kyllä tupakoi, mutta ei ole takuulla raskausaikana alkoholia käyttänyt. Tarkemmin mietittyämme on suvun ukkikin ollut aika selkeä as, mutta ei sen ikäisiä ole diagnosoitu.
      Niin ja voin sanoa kun kukaan tuskin tunnistaa: mun veli on adhd ja takuulla ei ole äiti käyttänyt mitään päihteitä, me muut ainakin kuvittelemme olevamme taviksia. Veljen taustalla on juuri tuo vaikea synnytys toista vuorokautta ja hapen puute. Tunnen muutamia adhd- ja aspergerlasten vanhempia ja yksi nyt tulee mieleen, jolla on epämääräiset elintavat. Muut eivät ole sen kummempia ihmisiä kuin muutkaan. Törkeää viljellä ennakkoluuloja, kun ihmisillä on muutenkin vaikeaa syyllistämisten ja vaikeiden lasten kanssa. Aspergerihmiset eivät hirveästi erottuneet ennen, hyvätasoiset aika normaaleja, mutta erikoisia ja työelämä on heitä täynnä. Nykyaikana kun pitää olla ylisosiaalinen, aspergerihmisille on maailma vaikeampi. Ennen sai olla omassa rauhassaan ja keskittyä, mutta sellaiset työt on vähenemässä. Koulussakin oli as-ihmisille ennen vanhaan helpompaa, kun tehtiin mitä käskettin ja sillä sipuli.

      Lainaa

    72. Tulos: -7 (7 ääntä)
      Tää Sini on kyl tosi nolo hahmo!

      Lainaa

    73. Tulos: -4 (6 ääntä)
      Ja minä kun olen aina luullut, että AS- ja ADD-oireeni ovat vain seurausta siitä, että biologinen äitini joi raskausaikana eivätkä siis mitenkään voi oikeuttaa kunnon diagnoosiin, vaan johonkin joka leimaisi oikean äitini aika kurjasti.

      Lainaa

    74. Vanhus muinaisuudesta 20.3.2013 14:57
      Tulos: +2 (6 ääntä)
      XYZ: 13-vuotias on 13 niin kauan kunnes täyttää 14. Sitä paitsi, mitä väliä? Nippanappa teini-ikäinen, mutta lapsi silti. Kaikki alle 18-vuotiaat on lapsia, joten ihan reilusti lapsi.
      Teen- eli teini-ikä tulee engl. lukusanoista alkaen thirteen, jatkuen aina nineteeniin asti. Ette varmaan usko, mutta 25-vuotiaskin voi olla täysi kakara vielä, samoin 50-vuotias, jos ei ole kasvattanut järkeä ja vastuuntuntoa päähänsä.

      Lainaa

    75. Ei se nyt ihan niinkään mene 20.3.2013 15:20
      Tulos: +13 (13 ääntä)
      Tylsimys: Sekä ADHD että asperger liittyy sikiökauden ajan vauriohin, ja niiden suurin yksittäinen syy on äidin elämäntavat. Siis tupakointi ja päihteet. ADHD:n osalta yhteys on kiistaton, Aspergerissa ei näyttöä. On ajattelematonta pyrkiä lieventämän kasvattajan vastuuta ADHD-lapsista, koska juuri se sairaus on useimmiten vältettävissä noudattamalla terveitä elämäntapoja raskaus- ja imetysaikana. ADHD on perinnöllistä koska elämäntavat opitaan ADHD-vanhemmilta.
      Miksi viljelet omia mielipiteitäsi faktoina täällä? Niinkuin joku jo mainitsikin, as/ADHD lasten perheillä jo muutenkin tarpeaksi vaikeaa, ja sitten tulee tuollainen idiootti syyllistämään äitejä lastensa sairauksista. Mieti vähän! Siskollani on asperger sekä ADHD ja vanhempamme ovat aina omanneet terveelliset elämäntavat; urheilevat paljon, syövät hyvin, eivät tupakoi eivätkä juo. Isäni, joka lähentelee jo 70-vuotta juoksee edelleen usean kilometrien lenkkejä. Ja äitini tekee päivittäin pitkiä kävelylenkkejä. Uskon siis, että elämäntavat eivät tähän siskoni sairauteen vaikuttaneet :P

      Lainaa

    76. Tulos: -4 (8 ääntä)
      420 blaze it faggots too kewl fer school so what if i do drugs so what if i drink alcohol so what if i have sex so what if i'm 13 you don't know m story it's called swag, get some #YOLO bitches ain't got $WAGG Näitä aivokuolleita päästetään oikeaan maailmaan ja internettiin, pannuhuoneisiin ne pitäs lukita...

      Lainaa

    77. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Joku: Taas lapsi jota ei ole hakattu tarpeeksi.
      Tai liikaa.

      Lainaa

    78. Tulos: -12 (20 ääntä)
      Ei se nyt ihan niinkään mene: Miksi viljelet omia mielipiteitäsi faktoina täällä? Niinkuin joku jo mainitsikin, as/ADHD lasten perheillä jo muutenkin tarpeaksi vaikeaa, ja sitten tulee tuollainen idiootti syyllistämään äitejä lastensa sairauksista. Mieti vähän! Siskollani on asperger sekä ADHD ja vanhempamme ovat aina omanneet terveelliset elämäntavat; urheilevat paljon, syövät hyvin, eivät tupakoi eivätkä juo. Isäni, joka lähentelee jo 70-vuotta juoksee edelleen usean kilometrien lenkkejä. Ja äitini tekee päivittäin pitkiä kävelylenkkejä. Uskon siis, että elämäntavat eivät tähän siskoni sairauteen vaikuttaneet
      Jep. Ja siis kun yksi tuntemasi tapausi kuuluu siihen erittäin pieneen vähemmistöön jolle ko. sairaus on tullut vanhempien terveistä elämäntavoista huolimatta, olet sitä mieltä että odottavien äitien kannattaa ryypätä ja polttaa koska sairaus voi tulla muutoinkin ? En ihan tajua mitä meinaat. On täysin kiistatonta että kuten selvästi sanoin, äidin alkoholinkäyttö on SUURIN YKSITTÄINEN SYY tähän. Se ei ole ehdoton edellytys, eikä ainoa syy, mutta siitä huolimatta on aivan järjetöntä kenenkään vetää herne nenään jos tällasesta asiasta mainitsee. Joka ainoa alaan liittyä tutkimus toteaa yksiselitteisesti että äidin päihteidenkäyttö on suurin riskitekijä. Keuhkosyöpäkin voi tulla tupakoimattomalle. Täytyykö siis lopettaa tupakoinnin riskeistä kertominen ettei joku yksittäinen tupakoimaton keuhkosyöpäpotilas loukkaannu.

      Lainaa

    79. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Ja siis kun yksi tuntemasi tapausi kuuluu siihen erittäin pieneen vähemmistöön jolle ko. sairaus on tullut vanhempien terveistä elämäntavoista huolimatta, olet sitä mieltä että odottavien äitien kannattaa ryypätä ja polttaa koska sairaus voi tulla muutoinkin ? En ihan tajua mitä meinaat. On täysin kiistatonta että kuten selvästi sanoin, äidin alkoholinkäyttö on SUURIN YKSITTÄINEN SYY tähän. Se ei ole ehdoton edellytys, eikä ainoa syy, mutta siitä huolimatta on aivan järjetöntä kenenkään vetää herne nenään jos tällasesta asiasta mainitsee. Joka ainoa alaan liittyä tutkimus toteaa yksiselitteisesti että äidin päihteidenkäyttö on suurin riskitekijä. Keuhkosyöpäkin voi tulla tupakoimattomalle. Täytyykö siis lopettaa tupakoinnin riskeistä kertominen ettei joku yksittäinen tupakoimaton keuhkosyöpäpotilas loukkaannu. Herttileijaa! Missä kohti luki, että vanhempien kannattaa ryypätä ja polttaa? Minunkaan tietämissäni tapauksissa syynä eivät ole olleet vanhempien huonot elämäntavat, Pistäpä linkki tutkimukseen, jonka perusteella väität, että ADHD ja Asperger olisivat vanhempien ryyppäämisen ja tupakoinnin seurausta.

      Lainaa

    80. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Anteeksi, että äskeisestä puuttui viittaus lainaukseen. Oma osuuteni alkoi kohdasta "Herttileijaa".

      Lainaa

    81. Tulos: -5 (7 ääntä)
      Ja näitä ei tulisi näin paljon jos vanhemmat sais pitää mukuloilleen kuria.. Pitkin korvia vaan.

      Lainaa

    82. Tulos: +5 (5 ääntä)
      okei luin koko kommentti ketjun. mitä vittua ihmiset? ensinnäkin, puolet jengistä huutelee pilvenpolttelusta, missään ei sanota että sini olisi näin tehnyt. toinen puoli taas ehdottaa ratkaisuksi sinin ja mervin kiistaan väkivaltaa, niskalaukauksia ja lopetuspiikkejä. 'Maya' antoi ihan järkevän kommentin tuolla ylempänä, että entä jos sini ei puhukkaan paskaa? niin entä jos. entä jos sini on koko lapsuutensa ajan joutunut katsomaan vanhempiensa ryyppäämistä, tappelemista, tuntemattomia ihmisiä? äiti on saattanut hakata siniä, tai haukkua siniä kun hän on ollut vasta pieni lapsi. vanhempien/vanhemman jokapäiväinen viha saattaa häiritä normaalia kehitystä. tähän lisätään vielä koulukiusatun tausta ja homma onkin siinä. murrosikään tullessaan (ja kyllä joillain tytöillä lapsesta nuoreksi kehittyminen voi tapahtua jo 11 vuotiaana) teini alkaa kostaa vanhemmilleen kaikkea mitä on joutunut kärsimään lapsena. ja tämä on yleisempää kuin uskottekaan. vaikka feissari mokien lukijakunta ei voikkaan uskoa että kaikki ongelmat eivät johdu ihmisestä itsestään. tällaisiin tilanteisiin pitäisi puuttua oikeasti, eikä vain selittää kuinka alas nykynuoriso on vajonnut. asian koominen laita saattaa kadota kun ahdistunut pikkutyttö vetää itsensä narun jatkoksi.

      Lainaa

    83. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Turhake: Voi hyvänen aika. Itse vietin 13-vuotiaana aikaani skeitaten ja pleikkari kakkosta pelaten colapullo vieressä, kyllä on valitettavasti ajat muuttuneet.
      Ajat muuttuneet? Niinkuin täällä on moni sanonut, päihteitä käyttäviä nuoria on ollut aina. Mutta niin ollut kunnollisiakin, ja kunnollisia on nykyäänkin. Ihmiset on erilaisia. Joillakin on tapana angstata ja kokeilla rajojaan, joillakin ei.

      Lainaa

    84. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Mä olin tunnollinen koululainen, kiltti nuori joka ei koskaan tupakoinut tai polttanut tai lintsannut, mulla oli kotona tiukat rajat ja kuri... Mutta ei se hyvä kasvatus aina auta. Mä oon ollut vuosikausia työtön, masentunut, itsetuhoinen, yksinäinen, kaikin tavoin syrjäytynyt. :( Että ehkä tuosta Sinistä vielä kasvaa menestyvän firman pomo!

      Lainaa

    85. Tulos: +1 (7 ääntä)
      "Minulla ei tullu mielenkään tuossa iässä...." "Minä olin tunnollinen..." "13-vuotias on vielä ihan lapsi...." Miksi ihmeessä kaikki tulee ulisemaan tähän mitä he kolmetoistavuotiaina tekivät? Mulla oli tiukat rajat kotona, ja rikoin niitä aina kun vain mahdollista. Poltin tupakkaa, kokeilin pilveä, ryyppäsin ja harrastin seksiä, ja musta tuli kuin tulikin "normaali" ihminen. Nykyään lapset kasvaa nopeammin kuin ennen, maailma on muuttunut. Uusavuttomia ja aivottomia pentuja kasvatetaan just siten, et niitä hyysätään ja kasvatetaan pumpulissa johonkin 20 ikävuoteen saakka. Hävetkää!

      Lainaa

    86. Tulos: 0 (0 ääntä)
      "Nostan kunnianloukkauksen" :DD

      Lainaa

    87. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Disturbed: “Minulla ei tullu mielenkään tuossa iässä….” “Minä olin tunnollinen…” “13-vuotias on vielä ihan lapsi….” Miksi ihmeessä kaikki tulee ulisemaan tähän mitä he kolmetoistavuotiaina tekivät? Mulla oli tiukat rajat kotona, ja rikoin niitä aina kun vain mahdollista. Poltin tupakkaa, kokeilin pilveä, ryyppäsin ja harrastin seksiä, ja musta tuli kuin tulikin “normaali” ihminen. Nykyään lapset kasvaa nopeammin kuin ennen, maailma on muuttunut. Uusavuttomia ja aivottomia pentuja kasvatetaan just siten, et niitä hyysätään ja kasvatetaan pumpulissa johonkin 20 ikävuoteen saakka. Hävetkää!
      Manaat muita omaelämänkerran jakaamisesta tehdäksesi saman heti perässä. Point taken.

      Lainaa

    88. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Mitenköhän tämä tänne on joutunut. Sinistä tosiaan yrittänyt pitää huolta koko perhe ja suku. Tyttö ei vaan totellut ja lähti aina omille teilleen ja hankkiutu ongelmiin. Lopulta tilanne meni niin pahaksi, että se piti laittaa laitokseen, mutta se ei parantanut tilannetta. Ammattilaisetkaan eivät pystyneet pitämään sitä aisoissa ja tyttö karkaili edelleenkin. Mutta nyt tyttö on alkanut rauhoittumaan ja on taas mukavaa seuraa ja on alkanut käyttäytymään hyvin tähän verrattuna. Toivottavasti tyttö on ottanut opikseen ja häpee tekojaan. T. Sinin veli.

      Lainaa

    89. ihan vaan mä 26.12.2013 22:31
      Tulos: +2 (4 ääntä)
      tota....miksi mä olen ollut näin nolo joskus, voi että ku hävetää toden teolla.....

      Lainaa

    90. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Yläasteella kysely. "Oletko käyttänyt huumetta?" en "mistä olet saanut ne?" Sitä tässä itekki ihmettelen...

      Lainaa

    91. Tulos: -3 (3 ääntä)
      Mistä tuokin pentu on huumeita saanut? Tuon ikäisenä pahinta mitä oman luokan tyypit teki oli tupakanpoltto salaa jossakin nurkalla (kyllä kaikki sen polton tiesi kun jätkä haisi kuin kärpänraato).

      Lainaa

    92. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Onkohan Sini millainen nykyään?

      Lainaa

    93. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Lisse: Tästä olen osaksi samaa mieltä. Olettaen siis, että lapsi on "terve" ja "tavallinen" nuori (kuten tuntuisi käytöksensä perusteella olevan). Pitää kuitenkin muistaa, että on nuoria joilla on esim. asperger tai ad/hd ynnä muu eikä heidän kanssa toimi tavalliset "olet kotiarestissa" tai [...]
      Ime aspergeria

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: karannut, hatkat, riita, äiti, tytär, lapsi, kadonnut