Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kissa vieköön!

"Taas tyhmiä huijataan!"
Kissa vieköön!

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 105 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Jokuvaaaaaaan 2.3.2013 1:23
      Tulos: +1194 (1276 ääntä)
      Ei ne kakut mikskään muutu kolmessa kuukaudessa, jos ne on pakkasessa.

      Lainaa

    2. Tulos: +655 (751 ääntä)
      Julia siis käytännössä tarkotti tossa tokavikassa viestissä et löytöeläinkodin kissat hyvin voi noit kakkui viel vetää, ei muut kissat... wtf?

      Lainaa

    3. Tulos: -53 (229 ääntä)
      Mutsis meni vanhaks.

      Lainaa

    4. Tulos: +134 (168 ääntä)
      Kyllä vetää sanattomaksi.

      Lainaa

    5. ...ääliö 2.3.2013 1:34
      Tulos: +262 (274 ääntä)
      Pakaste voi hyvinkin olla kelvollista... Toisaalta sittenhän sen vasta näkis, kun sais naaman eteen kyseisiä kakkuja. Oma kissa ei huolis pilallista. :) Tuossa on muuten tietoa kissankakuista: http://www.lemmikkileipuri.fi/

      Lainaa

    6. Tulos: -64 (132 ääntä)
      En jaksanu lukee loppuun, tunnen itseni laiskaksi ja pahaksi.

      Lainaa

    7. Tulos: +220 (364 ääntä)
      jos ostaa 50eurolla tavaraa ja saa siihen kaupan päälle kakun, kai se ny on ilmanen sillon ?!

      Lainaa

    8. Tulos: +87 (271 ääntä)
      Julia olet I-DI-OOT-TI!!!

      Lainaa

    9. Tulos: -158 (372 ääntä)
      Käyn ostamassa seitsemän kiloa jauhelihaa huomenna ja pistän sen pakastimeen. Ajattelin kymmenen vuoden päästä pitää jauhelihapirskeet. Hitsi, mun maailma avartui kun kuulin että pakastimessa ei mikään pilaannu!

      Lainaa

    10. Tulos: +342 (392 ääntä)
      Olenko nyt ainoa jota jäi mietityttämään, että kun tuossa nyt selvästi nettitilauksesta puhuttiin, niin mitenköhän Vauhti-Raksu aikoi postittaa tuon kakun..? Kas kun pakasteen lähettäminen ei ole ihan niin helppoa - tai no toki on, mutta perille saapuessaan tuskin aivan syömäkelpoista, sen enempää kissalle kuin ihmisellekään.

      Lainaa

    11. Tulos: +406 (434 ääntä)
      Tärkeää on erottaa toisistaan termit "viimeinen käyttöpäivä" ja "parasta ennen". "Viimeinen käyttöpäivä" = ei saa myydä eikä syödä. "Parasta ennen" = tuotetta voi hyvin jakaa ilmaiseksi tai myydä, kunhan ei ole merkkejä tuotteen pilaantimisesta.

      Lainaa

    12. Jeppisjappis 2.3.2013 2:00
      Tulos: +68 (214 ääntä)
      Ja vain suomessa voidaan käydä väittelyä näin typerästä asiasta. Julia vaikuttaa tyhmältä bimbolta joka tilaisuuden tullen alkaa pätemään puolittaisella älykkyydellä. Kun tietäisi totuuden ruoasta jota itse suuhunsa tunkee niin ehkä muuttuisi ajatus tässäkin aiheessa. Mutta kun asutaan suomessa ja ollaan luusereita, niin riidellään sitten turhanpäiväisistä asioista jotka eivät vaikuta kenenkään elämään yhtään miläään tavalla PLUS yritetään saada se näyttämään tärkeältä. Maatamme vaivaa rutto nimeltä idioottismi. Olen nyt hyvin hyvin vihainen.

      Lainaa

    13. Tilitantti 2.3.2013 2:15
      Tulos: +151 (179 ääntä)
      Todellakin, mitähän Julia kuvitteli, että sinne ruokaan puikahtaa... Ne samat "ties mitä siel seassa" on siellä jo pakkaseen mennessäkin, jos siellä jotain on. Parasta ennen pakasteissa tarkoittaa sitä, että pitkään pakastetun elintarvikkeen rakenne voi muuttua. Yleensä tuotteet kuivahtavat: liha, leipä jne. Tai "hileytyy", kuten jäätelö. Edelleen, täysin ruoaksi kelpaavia tuotteita, mutta makuelämys ei ehkä ole samankaltainen kuin "parasta ennen"... (ja tässä tapauksessa kisset nyt viimesenä murehtii jotain rakennemuutoksia kakuissaan)

      Lainaa

    14. Sähköauto 2.3.2013 2:15
      Tulos: +77 (117 ääntä)
      Parasta ennen-päiväyksen jälkeenkin tuotetta saa myydä niin kauan, kun se on myyntikelpoinen - yleissivistykseenkin kuulunee ero sen ja viimeisen käyttöpäivän välillä.

      Lainaa

    15. Tilitantti 2.3.2013 2:27
      Tulos: -39 (113 ääntä)
      Sähköauto: Parasta ennen-päiväyksen jälkeenkin tuotetta saa myydä niin kauan, kun se on myyntikelpoinen – yleissivistykseenkin kuulunee ero sen ja viimeisen käyttöpäivän välillä.
      .....eikä saa. Vai rajaatko vähän käsitettä "tuote"? Elintarvikkeistaki on joistain vaikea nähä päältäpäin, mikä on jo pilalla, kun "parasta ennen" ohitetaan. Eihän ne nyt heti seuraavana päivänä pilaannu, mut milläs sanot, minä päivänä ne on käyttökelvottomia. Kyllä se on kuluttajaturvallisuusasia, ettei "parasta ennen" päiväyksen jälkeen _myydä_. Ellei sitten samassa tuotteessa ole jostain kumman syystä "viimeistä käyttöpäivää" tai "viimeistä myyntipäivää"...

      Lainaa

    16. Idioottisti 2.3.2013 2:30
      Tulos: +83 (229 ääntä)
      Ja vain suomessa voidaan käydä väittelyä näin typerästä asiasta. Julia vaikuttaa tyhmältä bimbolta joka tilaisuuden tullen alkaa pätemään puolittaisella älykkyydellä. Kun tietäisi totuuden ruoasta jota itse suuhunsa tunkee niin ehkä muuttuisi ajatus tässäkin aiheessa. Mutta kun asutaan suomessa ja ollaan luusereita, niin riidellään sitten turhanpäiväisistä asioista jotka eivät vaikuta kenenkään elämään yhtään miläään tavalla PLUS yritetään saada se näyttämään tärkeältä. Maatamme vaivaa rutto nimeltä idioottismi. Olen nyt hyvin hyvin vihainen.
      * Suomi kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. * Relatiivilauseen alkuun (ennen relatiivipronominia) tulee pilkku "...tyhmältä bimbolta, joka..." "...ruoasta, jota..." "...asioista, jotka..." * Ilmaisu "alkaa pätemään" on kieliopillisesti virheellinen. Ilmaisu "alkaa päteä" sen sijaan ei ole. * Huolellisuutta kirjoitusasuun toivotaan muutenkin; Ilmaisu "yhtään miläään tavalla" ei tuo argumentteihisi sitä ponnetta, jota siellä toivoisi olevan. * Käyttämäsi sana "idioottismi" sai minut oksentamaan kielioppia.

      Lainaa

    17. Tulos: -36 (92 ääntä)
      Taas on lemmikinomistaja vauhdissa.... Julia todistaa, ettei aina tarvi olla koiraihminen ollakseen järjetön!

      Lainaa

    18. Tulos: +138 (146 ääntä)
      Tilitantti: …..eikä saa. Vai rajaatko vähän käsitettä “tuote”? Elintarvikkeistaki on joistain vaikea nähä päältäpäin, mikä on jo pilalla, kun “parasta ennen” ohitetaan. Eihän ne nyt heti seuraavana päivänä pilaannu, mut milläs sanot, minä päivänä ne on käyttökelvottomia. Kyllä se on kuluttajaturvallisuusasia, ettei “parasta ennen” päiväyksen jälkeen _myydä_. Ellei sitten samassa tuotteessa ole jostain kumman syystä “viimeistä käyttöpäivää” tai “viimeistä myyntipäivää”…
      Vitun iso höpöhöpö sinne. Tässä lainaus eviran sivuilta: 2. Saako kauppa myydä ja voiko kuluttaja syödä päiväysvanhoja elintarvikkeita? – Saa, jos kyseessä on tuote, jossa on merkintä ”parasta ennen”. Sen sijaan ”viimeinen käyttöpäivä” -merkinnällä varustettua elintarviketta ei saa enää myydä eikä sitä pidä syödä merkityn päiväyksen jälkeen. ”Parasta ennen” -merkintä tarkoittaa ajankohtaa, johon asti elintarvikkeen aistittava laatu varmasti pysyy hyvänä, kun tuote säilytetään oikein. Tuote on yhä käyttökelpoinen päiväyksen jälkeenkin. Käyttökelpoisuuden voi todeta katsomalla, haistamalla ja maistamalla tuotetta. ”Parasta ennen” -päiväyksen jälkeen myytävien tuotteiden yhteyteen suositellaan tehtäväksi merkintä, että kyse on päiväysvanhasta tuotteesta.

      Lainaa

    19. Tulos: -109 (153 ääntä)
      Tuotetta ei saa myydä eikä käyttää myynnin kylkiäisenä, jos parasta ennen on ylitetty. Sen saa lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, mutta siihenkin tarvitaan terveystarkastajan hyväksyntä.

      Lainaa

    20. Tilitantti 2.3.2013 3:06
      Tulos: +34 (84 ääntä)
      faarao: Vitun iso höpöhöpö sinne. Tässä lainaus eviran sivuilta: 2. Saako kauppa myydä ja voiko kuluttaja syödä päiväysvanhoja elintarvikkeita? – Saa, jos kyseessä on tuote, jossa on merkintä ”parasta ennen”. Sen sijaan ”viimeinen käyttöpäivä” -merkinnällä varustettua elintarviketta ei saa enää myydä eikä sitä pidä syödä merkityn päiväyksen jälkeen. ”Parasta ennen” -merkintä tarkoittaa ajankohtaa, johon asti elintarvikkeen aistittava laatu varmasti pysyy hyvänä, kun tuote säilytetään oikein. Tuote on yhä käyttökelpoinen päiväyksen jälkeenkin. Käyttökelpoisuuden voi todeta katsomalla, haistamalla ja maistamalla tuotetta. ”Parasta ennen” -päiväyksen jälkeen myytävien tuotteiden yhteyteen suositellaan tehtäväksi merkintä, että kyse on päiväysvanhasta tuotteesta.
      Hyvä on, kyllä minä Eviraa uskon. Käytäntö vain onnistui huijaamaan minua. Kassalla, kun on otettu tuotteet multa pois, jos niissä on huomattu ylittynyttä päivämäärää. Mutta tämä ilmeisestikin siitä syystä, että jos "parasta ennen" ylittäneen tuotteen laatu onkin heikko, vastuu on myyjällä. Eli teoriassa saa myydä, käytännössä ei myydä. Tosin onko vanhentuneista pakasteista jollakulla kokemusta? Myykö kaupat? Ainiin ja pidän enemmän ihmisistä, jotka argumentoivat ilman kirosanoja.

      Lainaa

    21. wat is nimi? 2.3.2013 3:17
      Tulos: +57 (97 ääntä)
      Ei tarvinnu kovin kova Sherlockki olla tai edes Matlockki että löys tämän Julian tiedot ja ammattina on oikeen Ambulanssi, ei kyllä kovin suuresta älykkyydestä taida kertoa sekään :/

      Lainaa

    22. Tulos: +1 (67 ääntä)
      Tilitantti: Hyvä on, kyllä minä Eviraa uskon. Käytäntö vain onnistui huijaamaan minua. Kassalla, kun on otettu tuotteet multa pois, jos niissä on huomattu ylittynyttä päivämäärää. Mutta tämä ilmeisestikin siitä syystä, että jos “parasta ennen” ylittäneen tuotteen laatu onkin heikko, vastuu on myyjällä. Eli teoriassa saa myydä, käytännössä ei myydä. Tosin onko vanhentuneista pakasteista jollakulla kokemusta? Myykö kaupat? Ainiin ja pidän enemmän ihmisistä, jotka argumentoivat ilman kirosanoja.
      Anteeksi kiroiluni. Mä en tiedä missä sinä asut, mutta väitätkö todella,että kassalla myyjät tarkastaa jotain päiväyksiä saatika analysoivat onko laatu vielä heikko? Viivakoodia ne etsivät... Siellä teillä mahtaa olla pitkät jonot? Mun on aika hankala kuvitella edes kovin realistista tilannetta jossa parasta ennen päiväyksen ylittänyt tuote napataan kassalla pois. Ehkäpä tietämätön kassaneiti voisi olla mahdollinen syy? Ja näin sulle on käynyt tekstistä päätellen useamman kerran? Kerro ihmeessä lisää minkälaisista tuotteista on ollut kyse... Ainiin ja pidän enemmän ihmisistä, jotka eivät väitä omia "mutujaan" faktoiksi.

      Lainaa

    23. Tulos: -76 (116 ääntä)
      * Käyttämäsi sana “idioottismi” sai minut oksentamaan kielioppia.
      tehoilemisesi sai minut sylkemään spermaa tekstillesi, olet vastenmielisempi kuin minä. UGH, Olen puhunut!

      Lainaa

    24. Tulos: +66 (90 ääntä)
      itse olen työskennellyt ison supermarketin kassalla vuosia ja jos satun huomaamaan (ei, en rupea joka ikistä tavaraa erikseen tarkistamaan) kassalla tuotteen missä on parasta ennen päiväys mennyt mainitsen siitä kyllä asiakkaalle ja kieltäydyn myymästä kyseistä tuotetta, oli sitten kyse maitopurkista tai vaikka säilyke ananaksesta. ja uskoisin että ihan joka kaupassa on asiasta sama ohjeistus.. ei se ole kassatädin/-sedän asia ruveta arvioimaan että onko päiväysvanha tuote käyttökelpoinen vielä vaan sen takia siihen laitetaan se parasta ennen päivä. mutta alkuperäisessä mokassa ymmärrän kyllä molempia osapuolia, kissan kakut tuskin on menny miksikään jos pakkasessa ovat koko ajan ollut mutta en kyllä sen takia rupeisi 50 eurolla ostamaan että saisin "vanhentuneita" kakkuja kaupan päälle. Itse ehkä olisin vienyt esim sinne löytöeläin kotiin missä varmasti niille olisi tarvetta

      Lainaa

    25. Tulos: -104 (140 ääntä)
      Ensimmäinen kommentti ikinä tänne. Vaikka kakut olisivatkin vielä syötäviä niinkuin varmasti ovatkin, mutta kun niitä ei yksinkertaisesti SAA myydä eikä antaa pois eteenpäin kuluttajille...

      Lainaa

    26. Tulos: 0 (128 ääntä)
      Minusta tuo Julia oli aikalailla oikeassa. Vanhentuneiden kakkujen jakeleminen kaupanpäällisinä on se moka.

      Lainaa

    27. Tulos: +14 (38 ääntä)
      Kyllä joissakin myymälöissä tarkastellaan päiväykset. Olen tehnyt vuoroja muutamassa kymmenessä pienessä kaupassa ja kyllä siellä myyjät joka päivä kävivät läpi ainakin leivät, einekset, maidot. Kaikki vanhaksi menevät otettiin pois.

      Lainaa

    28. Vauhtiraksun asiakas 2.3.2013 9:08
      Tulos: +80 (134 ääntä)
      Vauhtiraksulla on kotiinkuljetus tuotteille, jotka tilataan netistä. Autossa on pakastin, joten tuotteet eivät sula matkalla. Monet asiakkaat tilaa kerralla paljon, joten 50 e täyttyy helposti ja itsekin olisin voinut ottaa kokeeksi tuon kakun kaupanpäälle! Minusta Vauhtiraksu on loistava, kun saa kotiinkuljetettuna edullista ja laadukasta lihaa kissoille pakkaseen. En näe kyllä mitään vääryyttä tuossa kakkuasiassa. Kaikesta ihmiset jaksaakin... :)

      Lainaa

    29. Tulos: +7 (43 ääntä)
      Pasi: tehoilemisesi sai minut sylkemään spermaa tekstillesi, olet vastenmielisempi kuin minä. UGH, Olen puhunut!
      mitä vittua ?? :D

      Lainaa

    30. Tulos: +29 (37 ääntä)
      noh itteäkin ärsyttää tuo sanan "ilmanen" käyttö, jos joudut maksaa kuitenkin jotain et saat sen "ilmasen" tuotteen. tuostakin on itse asiassa olemassa ihan joku pykälä miten saat käyttää tuota termiä. mut tottahan tuo on, ettei nyt mihinkään siellä pakkasessa mene, jos on oikein säilytetty. itelläkin ollut joskus pakkasessa jtn lihoja useemman kuukauden, ja kummasti henki viel pihisee vaik ne on tullu syötyä... :D

      Lainaa

    31. Tulos: +33 (59 ääntä)
      "Ne on valmistettu noin vuosi sitten ja lopputuote on kypsennetty." Lukaisin tuon linkin minkä ...ääliö oli tänne lisännyt http://www.lemmikkileipuri.fi/ niin siellä on tällainen maininta että "Tuote säilyy kotipakastimessa seitsemän kuukautta valmistuspäivästä ja sulatettuna viileässä kolmen päivän ajan." Jos ne on noin vuosi sitten valmistettu niin eikös ne sitten ole pilalla, vaikka ne pakastimessa onkin koko ajan olleet?

      Lainaa

    32. Tulos: +4 (54 ääntä)
      Vauhtiraksun asiakas: Vauhtiraksulla on kotiinkuljetus tuotteille, jotka tilataan netistä. Autossa on pakastin, joten tuotteet eivät sula matkalla. Monet asiakkaat tilaa kerralla paljon, joten 50 e täyttyy helposti ja itsekin olisin voinut ottaa kokeeksi tuon kakun kaupanpäälle! Minusta Vauhtiraksu on loistava, kun saa kotiinkuljetettuna edullista ja laadukasta lihaa kissoille pakkaseen. En näe kyllä mitään vääryyttä tuossa kakkuasiassa. Kaikesta ihmiset jaksaakin…
      T. Vauhtiraksun "asiakas"

      Lainaa

    33. Tulos: +27 (33 ääntä)
      Tuotteen pilaantumisen näkee haistamalla ja tarvittaessa varovasti maistamalla. Pakasteista kuitenkin sanoisin, että nissä on parasta ennen päiväys laitettu jopa liian pitkälle, sillä lähellä parasta ennen päivää olevat pakasteet ovat jo koostumukseltaan muuttuneet. Sama koskee myös joitain muita tuotteita, esim. suklaapatukoita. Valveutuneet myyjät laittavatkin tuotteita aleen silloin kun parasta ennen päiväys alkaa lähestyä, eikä vasta sen jälkeen. Näin tuotteet saa paremmin kaupaksi ja kaikki ovat tyytyväisiä. Pilaantunutta tuotetta ei saa myydä ja myyjän pitää varmistua, että päiväyksen ohittanut tuote on kelvollinen, kun myy sitä eteenpäin.

      Lainaa

    34. Tulos: +23 (35 ääntä)
      Jeppisjappis: Ja vain suomessa voidaan käydä väittelyä näin typerästä asiasta. Julia vaikuttaa tyhmältä bimbolta joka tilaisuuden tullen alkaa pätemään puolittaisella älykkyydellä. Kun tietäisi totuuden ruoasta jota itse suuhunsa tunkee niin ehkä muuttuisi ajatus tässäkin aiheessa. Mutta kun asutaan suomessa ja ollaan luusereita, niin riidellään sitten turhanpäiväisistä asioista jotka eivät vaikuta kenenkään elämään yhtään miläään tavalla PLUS yritetään saada se näyttämään tärkeältä. Maatamme vaivaa rutto nimeltä idioottismi. Olen nyt hyvin hyvin vihainen.
      Se ois sit idiotismi, ei idioottismi.

      Lainaa

    35. Tulos: +49 (55 ääntä)
      Huomaa, että on hyvin kauppojen aivopesu onnistunut, kun ihmiset eivät osaa enää omaa järkeään käyttää, vaan kaikki uskotaan suoraan paketin kyljestä. Jos tuote haisee tai maistuu omituiselta, se on aika varmasti mennyt vanhaksi. Pakasteet, suklaat, keksit, jauhot ja muut vastaavat kestävät kyllä hyvin sen parasta ennen päivän ylikin. Ei välttämättä ole enää ihan niin hyvää/vitamiinipitoista kuin alunperin, mutta milloin pakasteet ovat sellaisia. Ja mitä tulee kissankakkujen jakamiseen kaupanpäälliseksi: mikä ettei. Jos firmalla on kotiinkuljetus (tai tuotteet pitää ylipäänsä postittaa), niin sitä tavaraa kannattaa tilata enemmän kuin euron edestä tai postikuluista tulee turhan isot. Ihme itkemistä, kun kyse on kuitenkin ilmaisella jaettavista kakuista.

      Lainaa

    36. Tulos: +28 (36 ääntä)
      Vai että oikeen yks "paikka" ois kiinnostunu Vauhti-Raksun toiminnasta...

      Lainaa

    37. tai sit ei 2.3.2013 11:14
      Tulos: +27 (39 ääntä)
      Tilitantti: Hyvä on, kyllä minä Eviraa uskon. Käytäntö vain onnistui huijaamaan minua. Kassalla, kun on otettu tuotteet multa pois, jos niissä on huomattu ylittynyttä päivämäärää. Mutta tämä ilmeisestikin siitä syystä, että jos “parasta ennen” ylittäneen tuotteen laatu onkin heikko, vastuu on myyjällä. Eli teoriassa saa myydä, käytännössä ei myydä. Tosin onko vanhentuneista pakasteista jollakulla kokemusta? Myykö kaupat? Ainiin ja pidän enemmän ihmisistä, jotka argumentoivat ilman kirosanoja.
      Kyllä muakin kävi jo suoraan sanoen vituttamaan sun vänkäyksesi asiasta josta et sitten kuitenkaan mitään tiennyt, joten olisin varmaan sisällyttänyt myös pari hyvin valittua voimasanaa. Vastauksena kysymykseen: en tiedä yhtään ruokakauppaa joka tieten tahtoen myisi päiväysvanhoja tuotteita. Mutta esim. Tarjoustalo-henkiset kaupat myy. Se yksi iso karkkikauppa Helsigin asematunnelissa myy. Videovuokraamot myy. Nimenomaan merkinnällä "Huom! Päiväys", tai vastaavaa. Mutta ei ole myöskään syytä olettaa että joku limu esimerkiksi menee miksikään, vähän vaan vähemmän hapokkaaksi. Epäilen myös että mikään "valmis" tuote tässä maassa ei myrkylliseksi muutu heti sillä sekunnilla kun parasta ennen-aika raukeaa. Eri asia sitten tietysti lihat tai muut raakatuotteet jotka voivat pilaantua jo ennenkin päiväystä.

      Lainaa

    38. Tulos: +49 (49 ääntä)
      "Hyvä on, kyllä minä Eviraa uskon. Käytäntö vain onnistui huijaamaan minua. Kassalla, kun on otettu tuotteet multa pois, jos niissä on huomattu ylittynyttä päivämäärää. Mutta tämä ilmeisestikin siitä syystä, että jos “parasta ennen” ylittäneen tuotteen laatu onkin heikko, vastuu on myyjällä. Eli teoriassa saa myydä, käytännössä ei myydä. Tosin onko vanhentuneista pakasteista jollakulla kokemusta? Myykö kaupat?" Itse olen ollut töissä kaupassa (eräänlainen halpahalli), jossa säännöllisesti tilattiin halvalla suuria parasta ennen -päiväystuotteita ja myytiin niitä, myös pitkälle päiväyksen jälkeen. Päiväys ilmoitettiin näkyvästi, jotta asiakas voi itse arvioida haluaako ostaa "vanhan" tuotteen. Tuotteet olivat pitkän päiväyksen kuivatuotteita, esim. karkkeja, keksejä, mausteita ym. jotka käytännössä eivät pilaannu koskaan, vaikka ominaisuudet toki pikkuhiljaa muuttuvat, rakenne ja maku eivät enää ole parhaimmillaan jne. Sitähän parasta ennen -päiväys tarkoittaa. Se on eri asia kuin viimeinen käyttöpäivä, jonka jälkeen tuotetta ei saa lain mukaan myydä. Itselleni ei tuottaisi mitään ongelmia syödä pakastetta, jonka parasta ennen -päiväys on ollut muutama kuukausi sitten, jos tuote on jatkuvasti pysynyt pakastettuna. Bakteerit ja homeet eivät lisäänny -20 asteessa, joten ruoka ei siellä PILAANNU. Ei vaikka parasta ennen -päiväyksestä olisi tuhat vuotta. Sen rakenne ja maku voi muuttua, mutta se ei tee tuotteesta vielä terveydelle vaarallista.

      Lainaa

    39. Tulos: +27 (33 ääntä)
      Parasta ennen on eri asia kuin viimeinen myyntipäivä. Parasta ennen -päivän ylittäneitä tuotteita SAA myydä.

      Lainaa

    40. Puolikiero_savolainen 2.3.2013 11:49
      Tulos: +39 (59 ääntä)
      Eikö kukaan muu kiinnittänyt huomiota tämän yrityksen vähintäänkin harhaanjohtavaan markkinointiin? ILMAINEN on ilmainen, eikä edellytä 50 € kiikuttamista kenellekään. Markkinointialalla olleena annan neuvon. Tarkkana ilmainen-sanan kanssa.

      Lainaa

    41. Tulos: +10 (18 ääntä)
      Jeppisjappis: Ja vain suomessa voidaan käydä väittelyä näin typerästä asiasta. Julia vaikuttaa tyhmältä bimbolta joka tilaisuuden tullen alkaa pätemään puolittaisella älykkyydellä. Kun tietäisi totuuden ruoasta jota itse suuhunsa tunkee niin ehkä muuttuisi ajatus tässäkin aiheessa. Mutta kun asutaan suomessa ja ollaan luusereita, niin riidellään sitten turhanpäiväisistä asioista jotka eivät vaikuta kenenkään elämään yhtään miläään tavalla PLUS yritetään saada se näyttämään tärkeältä. Maatamme vaivaa rutto nimeltä idioottismi. Olen nyt hyvin hyvin vihainen.
      Tuskinpa se " idioottismi" suomalaisuudesta johtuu.

      Lainaa

    42. Vai miten se meni? 2.3.2013 12:14
      Tulos: +1 (47 ääntä)
      tuire: itse olentyöskennellyt ison supermarketin kassalla vuosia ja jos satun huomaamaan (ei, en rupea joka ikistä tavaraa erikseen tarkistamaan) kassalla tuotteen missä on parasta ennen päiväys mennyt mainitsen siitä kyllä asiakkaalle ja kieltäydyn myymästä kyseistä tuotetta, oli sitten kyse maitopurkista tai vaikka säilyke ananaksesta.ja uskoisin että ihan joka kaupassa on asiasta sama ohjeistus.. ei se ole kassatädin/-sedän asia ruveta arvioimaan että onko päiväysvanha tuote käyttökelpoinen vielä vaan sen takia siihen laitetaan se parasta ennen päivä. mutta alkuperäisessä mokassa ymmärrän kyllä molempia osapuolia, kissan kakut tuskin on menny miksikään jos pakkasessa ovat koko ajan ollut mutta en kyllä sen takia rupeisi 50 eurolla ostamaan että saisin “vanhentuneita” kakkuja kaupan päälle. Itse ehkä olisin vienyt esim sinne löytöeläin kotiin missä varmasti niille olisi tarvetta
      Siis todellako KIELTÄYDYT myymästä tuotetta missä parasta ennen-päiväys on mennyt? Ihan kassaneitinä teet tällaisen päätöksen? (Vai ymmärsinkö jotain väärin, kun teksti oli aika hankalalukuista monien pilkkujen puuttuessa? ..) Ethän sinä voi olla myymättä asiakkaalle tuotetta missä parasta ennen-päiväys on mennyt. Nekin -30%-tarroilla varustetut tuotteetko otat pois asiakkaalta, että "ehei, tässä on mennyt päiväys". PS. Sen sijaan suosittelen tarkistamaan asiakkaan tullessa ykköskaljapäkin kanssa kassalle, että haluatko varmasti tätä YKKÖSolutta..? En tiedä, voi olla että ymmärsin vain tekstisi väärin.

      Lainaa

    43. Hämmentynyt 2.3.2013 12:24
      Tulos: +10 (24 ääntä)
      Itelläniki on pakastimessa avaamattomat paketit jauhelihaa ja kanaa joista on aika varmasti päiväys jo menny, mutta kyllä aion syödä ne, kun ei siellä pakastimessa niihi mikään iske

      Lainaa

    44. Tulos: +31 (39 ääntä)
      Jos on käyny hygieniapassin, ni sitten pitäis tietää että myös pakastimessa voi ruuat pilaantua. En nyt muista sitä itiötä joka viihtyy sekä kylmässä, että lämpimässä. Mutta pointtina oli se, että myös pakastimessa olevat voi pilaantua.

      Lainaa

    45. Tulos: +7 (17 ääntä)
      faarao: Anteeksi kiroiluni. Mä en tiedä missä sinä asut, mutta väitätkö todella,että kassalla myyjät tarkastaa jotain päiväyksiä saatika analysoivat onko laatu vielä heikko? Viivakoodia ne etsivät… Siellä teillä mahtaa olla pitkät jonot? Mun on aika hankala kuvitella edes kovin realistista tilannetta jossa parasta ennen päiväyksen ylittänyt tuote napataan kassalla pois. Ehkäpä tietämätön kassaneiti voisi olla mahdollinen syy? Ja näin sulle on käynyt tekstistä päätellen useamman kerran? Kerro ihmeessä lisää minkälaisista tuotteista on ollut kyse… Ainiin ja pidän enemmän ihmisistä, jotka eivät väitä omia “mutujaan” faktoiksi.
      Esimerkiks multa on kassa vieny kädestä ainuut grillipihvit mitä suostun syömään, ku oli päiväys menny. Sanoin että haluun ostaa sen ku laitan ne heti grilliin, mutta en saanu ostaa niitä. ( ja oli muuten ainuut siinä kaupassa, että marssimpa sitten toiseen)

      Lainaa

    46. Tulos: -2 (6 ääntä)
      siis myyjä*^^

      Lainaa

    47. Tulos: +4 (20 ääntä)
      Ja ainii, oon itekki ollu kaupassa töissä, ja jouduin kerran kaatamaan monta korillista kaljaa ja limpparia lavuaarista alas, ku niistä oli päiväys menny. vaikka sanoin että mä voin ottaa ne, mutta esimies ei antanu ku niistä oli se hiton päiväys menny. eihän ne nyt oikeesti muutu miksään parissa kuukaudessa. niitä ei vaan saanu myydä eikä antaa ees omaan käyttöön.

      Lainaa

    48. Tulos: +9 (21 ääntä)
      onkoha näis hevosenlihaa

      Lainaa

    49. Tulos: +13 (25 ääntä)
      Jos on käyny hygieniapassin, ni sitten pitäis tietää että myös pakastimessa voi ruuat pilaantua. En nyt muista sitä itiötä joka viihtyy sekä kylmässä, että lämpimässä. Mutta pointtina oli se, että myös pakastimessa olevat voi pilaantua.
      Kyllä vain! Esimerkiksi norovirus (oksennustautinakin tunnettu) johtuu useimmiten ihmisista jotka ajattelevat että "ei pakkasessa mikään pilaannu". Norovirus tykkää oikein kivasti lisääntyä siellä pakastimessa...

      Lainaa

    50. Tulos: +12 (26 ääntä)
      Ihanaa, että näitä valittajia, pilkun viilaajia ja muutenkin hankalia asiakkaita Suomessa riittää. Lisää vaan narinaa ja määyntää kehiin, kyllä maailmasta näin tulee paaaaljon parempi paikka.

      Lainaa

    51. Palauttaja 2.3.2013 14:49
      Tulos: +25 (25 ääntä)
      Täällähän soljuu keskustelu kuin vuoripuro <3

      Lainaa

    52. Tulos: +21 (27 ääntä)
      Jos on käyny hygieniapassin, ni sitten pitäis tietää että myös pakastimessa voi ruuat pilaantua. En nyt muista sitä itiötä joka viihtyy sekä kylmässä, että lämpimässä. Mutta pointtina oli se, että myös pakastimessa olevat voi pilaantua.
      Bakteerit voivat muuttua huonoissa olosuhteissa (esim. lämpötilan käydessä liian kylmäksi) itiömuotoon, joka kyllä säilyy sellaisenaan, mutta ei lisäänny. Oletkohan varmasti suorittanut sen hygieniapassin? Kaikki mikrobit tarvitsevat lisääntyäkseen nestemäistä vettä. Bakteerien määrä ei lisäänny pakastimessa, eli tuote ei mikrobien vuoksi pilaannu. Piste. Jos väität muuta, niin ole hyvä ja linkkaa johonkin tieteelliseen lähteeseen, jonka mukaan on löydetty jäässä lisääntyvä bakteeri. Mikrobit ovat itse suurimmaksi osaksi vettä, joten ne eivät voi toimia -20 asteessa (vaikka voivat säilöä itsensä passiiviseen itiömuotoon).

      Lainaa

    53. Tulos: +62 (64 ääntä)
      Kissat syövät luonnossa kuolleita eläimiä ja tonkivat roskapöntöistä herkkuja. Ja jo jano tulee, niin vettä juodaan likaojasta. Tuskin parasta ennen päiväyksen ylittäneen kakun syöminen aiheuttaa kissalle mitään ongelmaa.

      Lainaa

    54. ...ääliö 2.3.2013 16:11
      Tulos: +17 (23 ääntä)
      Jos on käyny hygieniapassin, ni sitten pitäis tietää että myös pakastimessa voi ruuat pilaantua. En nyt muista sitä itiötä joka viihtyy sekä kylmässä, että lämpimässä. Mutta pointtina oli se, että myös pakastimessa olevat voi pilaantua.
      Ainuttakaan bakteeria ei näin äkkiseltään tuu mieleen, jotka pystyisivät lisääntymään alle 0 celsiusasteessa. Virukset omaavat hyvän kylmänkestokyvyn ja voivat hyvinkin selvitä pakastuksesta hengissä. Tällöinkin mikrobit ovat jo valmiiksi ruoassa. Tokihan aina voi mennä aivastelemaan sinne pakastimeenkin, mutta tuotteiden pitäisi olla asiallisesti pakattuja. Ruoka menee toki pilalle myös pakastimessa. Pilaantuminen hidastuu, mutta kemiallinen pilaantuminen jatkuu pakastamisesta huolimatta. Mikrobien tuottamat kemialliset myrkyt pystyvät aiheuttamaan tuhojaan vaikka itse mikrobi olisi jo kuollut. Jokainen osaa, tai ainakin pitäisi osata, käyttää omaa harkintaa sen suhteen onko tuote yhä kelvollinen pakastuksen jälkeen. Marjat voivat säilyä kelvollisina pakkasessa useampiakin vuosia, mutta lihan kanssa pitää olla jo varuillaan. Riippuu toki lihasta. Eiköhän se pakkanen kuitenkin tyhjene yleensä ennen ruoan pilalle menoa. :)

      Lainaa

    55. Tulos: +22 (22 ääntä)
      Esimerkiks multa on kassa vieny kädestä ainuut grillipihvit mitä suostun syömään, ku oli päiväys menny. Sanoin että haluun ostaa sen ku laitan ne heti grilliin, mutta en saanu ostaa niitä. ( ja oli muuten ainuut siinä kaupassa, että marssimpa sitten toiseen)
      Lihassa on viimeinen käyttöpäivä ja niitä tuotteita ei todellakaan saa myydä. Päiväys ei tosiaan kerro kaikkea säilymisestä, sillä asiaan vaikuttaa mm. se onko ketjun aikana tuotetta käsitelty oikein, ts. ollut oikeat lämpötilat kuljetuksen aikana, säilytetty valolta suojattuna yms. Aika usein pakasteista tulee vastaan tuotteita, joissa on reilusti hilettä. Silloin joko pakkauksessa on vikaa tai tuote sulanut välillä kokonaan tai osittain - joko kaupassa tai kuljetusketjun aikana. Sellaista tuotetta ei saisi myydä, mutta kylläpä vaan myydään.

      Lainaa

    56. Tulos: +26 (28 ääntä)
      Parasta ennen, hyvää sen jälkeen. :)

      Lainaa

    57. Tulos: -1 (19 ääntä)
      Juulia on tyhmä akka.

      Lainaa

    58. Tulos: -19 (43 ääntä)
      Ei mulla muuta, mutta eräspä läheiseni sai järkyttävän ruokamyrkytyksen syötyä päiväyksen ohittanutta pakastepitsaa. Samaa yrjöilyä en soisi edes pahimmalle vihamiehelleni ja vielä vähemmän lemmikeille. Kieltämättä laittaa vähän kiukuksi tuollainen kieroilu yrittäjän puolelta. No, tolla menolla on kylläkin entinen yritys.

      Lainaa

    59. Tulos: +7 (21 ääntä)
      Toivottavasti Julialle kerrotaan jossain veiheessa elämää, että mikä ero on parasta ennen ja viimeinen käyttöpäivä käsitteessä. Idiootti.

      Lainaa

    60. Tulos: -5 (11 ääntä)
      Anteeksi, siis, jossain vaiheessa.

      Lainaa

    61. joopatijoo 2.3.2013 17:44
      Tulos: +10 (14 ääntä)
      Parasta ennen on eri asia kuin viimeinen käyttöpäivä. Ruokakaupatkin saa myydä parasta ennen-päivän ohi menneitä tuotteita, alennuksella tosin.

      Lainaa

    62. Tulos: -1 (21 ääntä)
      Tuolla nettisivuillalukee, että tuote säilyy pakastimessa 7kk valmistamisen jälkeen. Eli tuote on auttamatta vanhaa vuoden siellä pakastimessa köllöteltyään...

      Lainaa

    63. Tulos: -6 (6 ääntä)
      Mut tää veti kyllä täysin sanattomaksi :D

      Lainaa

    64. Arthur Brown 2.3.2013 22:20
      Tulos: +20 (24 ääntä)
      Limppu: Kyllä vain! Esimerkiksi norovirus (oksennustautinakin tunnettu) johtuu useimmiten ihmisista jotka ajattelevat että “ei pakkasessa mikään pilaannu”. Norovirus tykkää oikein kivasti lisääntyä siellä pakastimessa…
      Limpulle tiedoksi, että norovirus ei lisäänny itsestään koska...tadaa...se on virus. Ne kyllä selviytyvät pakkaslämpötiloista, mutteivät lisäänny. Konkreettisesti ero on siinä, että vatsataudin saa pakastamattomastakin saastuneesta ruuasta, mutta VAIN JOS ruoka on huonosti kypsennetty (< 90 C sisälämpötila). Vitsi on siinä, että jos vanhentuneen pakasteen sulattaa hitaasti, niin se pilaantuu hyvin helposti sulamisvaiheessa, etenkin jos se sulatetaan huonelämmössä pakkauksesta poistettuna.

      Lainaa

    65. Tulos: +13 (21 ääntä)
      Onko kukaan koskaan katsonut päiväystä -30% -laputetuista tuotteista? Vaikka lain mukaan parasta ennen -päiväyksellä olevia tuotteita saisi kaupat vielä myydä, enpä suomessa ole missään näin nähnyt tehtävän (ja puhun nyt esim. maidoista ja eineksistä). Kaupoissa laputetaan joko illalla seuraavan päivän päiväyksellä olevat tuotteet tai aamulla kyseisen päivän tuotteet, ihan riippuen kunkin kaupan käytännöistä. Samalla kerätään edellisenä päivänä laputetut tuotteet roskiin, jos niitä ei kukaan ole ostanut - ja niitä muuten on paljon, jos kukaan on kaupan hävikkikärryjä nähnyt. Kierrän työkseni mittaamassa kauppojen omavalvontaa, eikä kyllä yhdessäkään ole päiväykset jääneet katsomatta. Toki virheitä sattuu kaikille, ja joskus joku tuote jää erehdyksessä ottamatta pois hyllystä. Tämä on ainut tapa, kuinka päiväysvanha tuote pääsee kassan läpi asiakkaalle asti...

      Lainaa

    66. Tulos: -4 (20 ääntä)
      Vauhtiraksun asiakas: Vauhtiraksulla on kotiinkuljetus tuotteille, jotka tilataan netistä. Autossa on pakastin, joten tuotteet eivät sula matkalla. Monet asiakkaat tilaa kerralla paljon, joten 50 e täyttyy helposti ja itsekin olisin voinut ottaa kokeeksi tuon kakun kaupanpäälle! Minusta Vauhtiraksu on loistava, kun saa kotiinkuljetettuna edullista ja laadukasta lihaa kissoille pakkaseen. En näe kyllä mitään vääryyttä tuossa kakkuasiassa. Kaikesta ihmiset jaksaakin…
      Onneksi et ole Vauhtiraksun palkkalistoilla. :-DDDD Muuten ihan jees!

      Lainaa

    67. Tulos: -4 (12 ääntä)
      Be Happy: “Ne on valmistettu noin vuosi sitten ja lopputuote on kypsennetty.” Lukaisin tuon linkin minkä …ääliö oli tänne lisännyt http://www.lemmikkileipuri.fi/ niin siellä on tällainen maininta että “Tuote säilyy kotipakastimessa seitsemän kuukautta valmistuspäivästä ja sulatettuna viileässä kolmen päivän ajan.” Jos ne on noin vuosi sitten valmistettu niin eikös ne sitten ole pilalla, vaikka ne pakastimessa onkin koko ajan olleet?
      Huoh.. Se seitsemän kuukautta juuri viittaa parasta ennen -päivämäärään. :)

      Lainaa

    68. Tulos: -3 (13 ääntä)
      hiili: Ihanaa, että näitä valittajia, pilkun viilaajia ja muutenkin hankalia asiakkaita Suomessa riittää. Lisää vaan narinaa ja määyntää kehiin, kyllä maailmasta näin tulee paaaaljon parempi paikka.
      Itse tiedän kauppiaita, joitakin pieniä, jotka purkavat pakkaukset kun viimeinen myyntipäivä on ja pakkaavat ne uudelleen. En minä valita tai viilaa pilkkua, en vain käy kyseisissä kaupoissa ja varoita myös tuttaviani asiasta. En kerro niitä missään julkisesti, sinun kaltaisesi saavat käydä ne uudelleen irtopakatut vanhentuneet tuotteet ostamassa ihan huoletta.

      Lainaa

    69. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Jokuvaaaaaaan: Ei ne kakut mikskään muutu kolmessa kuukaudessa, jos ne on pakkasessa.
      Ja huom! Parasta ennen-päiväys ei kiellä myymästä eikä estä käyttämästä. Säilytysolosuhteista riippuu, kauanko tuote tuon päivän jälkeen säilyy. Pakkasessa tosi kauan. Viimeinen myyntipäivä kieltää myymästä. Vain juntti sotkee nämä kaksi. Kissa on nuuka eläin, se ei syö härskiintynyttä kissankakkua, joten jos kissa syö, kakussa ei ole mitään vikaa.

      Lainaa

    70. Tulos: +10 (14 ääntä)
      Ihmisillä on näissä kommenteissakin puurot ja vellit menneet sekaisin. Kerrataan vielä: PARASTA ENNEN merkintä ei ole sama asia kuin VIIMEINEN KÄYTTÖPÄIVÄ Parasta ennen-merkinnät löytyy yleensä kuiva-aineista, pakasteista ja muista vastaavista, viimeinen käyttöpäivä yleensä tuore- ja kylmätuotteista, kuten lihasta, kalasta ja juustosta. Ei siis ihme jos jollekin ei suostuta myymään vanhalla päiväyksellä olevaa grillipihviä, kun todennäköisimmin k.o. tuotteella on viimeinen käyttöpäivä. Ja vielä henkilökohtaisena pointtina tähän että olen syönyt esim. riisimuroja joissa parasta ennen päiväys oli kaksi vuotta sitten. Maistuivat hieman pahville mutta muuten olivat ihan syömäkelpoisia.

      Lainaa

    71. Yli opistö hörhö 3.3.2013 11:17
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      Jeppisjappis: Maatamme vaivaa rutto nimeltä idioottismi. Olen nyt hyvin hyvin vihainen.
      Hmm _idiotismi_.. En haluaisi kettuilla tai mtn, mutta etkös nyt itse langennut siihen samaan kuoppaan?

      Lainaa

    72. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Siruka: Olenko nyt ainoa jota jäi mietityttämään, että kun tuossa nyt selvästi nettitilauksesta puhuttiin, niin mitenköhän Vauhti-Raksu aikoi postittaa tuon kakun..? Kas kun pakasteen lähettäminen ei ole ihan niin helppoa – tai no toki on, mutta perille saapuessaan tuskin aivan syömäkelpoista, sen enempää kissalle kuin ihmisellekään.
      Elintarvikkeita pystyy lähettämään kiireellisenä esim postin kautta kotiinkuljetuksena, se on sit oma moka jos ei oo himassaan sillon. Ja ruokalähetykset kulkevat aina kylmälaukussa.

      Lainaa

    73. Tulos: -17 (49 ääntä)
      Ihan sama, onko tuote syömäkelpoinen vai ei. Vauhti-Raksun vastaaminen asiakaspalautteisiin tuolla tavoin sai minut oksentamaan. Voisipa vaikka hiukan blogata asiasta, ärsyttää.

      Lainaa

    74. Tulos: -27 (37 ääntä)
      mitä helvettiä taas ihmiset?? olokoo parasta ennen / viimenen käyttöpäivä tai mikä tahansa nii ei niitä päivämääriä tuotteisiin huvikseen lätkitä..! olokoo pakkasessa mutta silti hyi helvetti kuka menee monta kuukautta vanhaa ruokaa syömää hei haloo....

      Lainaa

    75. Tulos: +6 (14 ääntä)
      Eikö ihmiset tajua, että parasta ennen päiväys ei ole sama asia kuin viimeinen käyttöpäivä.

      Lainaa

    76. Tulos: +2 (2 ääntä)
      kävinmpähän huvin vuoks lukee ton tuolta sivuilta, nii oli kyllä huvittavas x)

      Lainaa

    77. Kissanruoka on kissanruokaa 3.3.2013 20:12
      Tulos: +3 (23 ääntä)
      Kommenteissa on taas mopo karannut käsistä. Ehkä et itse söisi marraskuussa vanhentuneita pakasteita, mutta tässä on nyt kyse KISSAN ruuasta, ei ihmisen! Aivan varmasti on syömäkelpoista ruokaa eläimelle. Kissat syövät muutenkin ulkona ollessaan hiiriä ja lintuja ja ties mitä jätöksiä, niin tuskin parasta ennen -päiväyksen ohittanut pakasteruoka on mikään ongelma. Ihmisen ruoka on AIVAN ERI ASIA.

      Lainaa

    78. Tulos: +4 (18 ääntä)
      Julian 'parasta ennen' -päiväys on nähtävästi mennyt jo ajat sitten.

      Lainaa

    79. Tulos: -10 (26 ääntä)
      Vähän kyseenalaista toimintaa kuitenkin. Entä jos jonkun kissa sairastuu kakkusista? Sen jälkeen oppisivat ettei vanhentuneita tuotteita myydä.

      Lainaa

    80. Tulos: +12 (16 ääntä)
      Siruka: Olenko nyt ainoa jota jäi mietityttämään, että kun tuossa nyt selvästi nettitilauksesta puhuttiin, niin mitenköhän Vauhti-Raksu aikoi postittaa tuon kakun..? Kas kun pakasteen lähettäminen ei ole ihan niin helppoa – tai no toki on, mutta perille saapuessaan tuskin aivan syömäkelpoista, sen enempää kissalle kuin ihmisellekään.
      Vauhti-Raksu myy mm. raakapakasteita kissoille ja koirille. Tilaukset tehdään netissä ja noudetaan joko varastomyymälästä tai pitkin Suomea kiertävistä autoista jotka pysähtyvät aina jollain tietyllä paikalla. Samalla periaatteella toimivia yrityksiä on Suomessa muutamia muitakin. Itse olen kerran Vahti-Raksulta tilannut ja ihan tyytyväinen olin. HIukan tuossa kyllä hämää tuo 50e katto millä pitää tilata, että saa päiväysvanhan tuotteen, mutta mutta..

      Lainaa

    81. kukkakaali 3.3.2013 23:22
      Tulos: +9 (37 ääntä)
      Se että Julia käyttäytyy tossa vähän **ttuilevalla asenteella, ei tarkota että Vauhti-Raksu olis oikeassa. Antaisivat oikeesti ilmaiseksi ne vanhat kakut, eivätkä kaupanpäällisiksi. Ja mikä ihmeen asiakaspalvelun amatööri siellä on edes töissä, kun tolla lailla vastaa. Ihan samat asiat se ois voinut kertoa ystävällisesti ja ilman huonoa asennetta. Vaikuttaa suoraan mun halukkuutteen käyttää kyseisen paikan palveluita. Firman kannattaisi oikeesti huomata millon ja millä tavalla asiakkaiden huomio herää. Jos parikin asiakasta julkisesti huomauttaa että hei mitäs hittoa te teette, niin on uskomattoman typerää lähteä JULKISESTI siihen vastaamaan tollasella lapsellisella tavalla. Kuka sitä mestaa pyörittää? Ei taida kummemmin välittää mitä ihmiset puljusta ajattelee..

      Lainaa

    82. Tulos: 0 (16 ääntä)
      Julia, pidä jo se turpas kii.

      Lainaa

    83. Tulos: +23 (23 ääntä)
      Syökööt kissa vaikka kuinka hiiriä ja muita niin pilaantunutta ruokaa se ei syö. Kokemusta on, käänsi selkänsä purkkiruualle ja kyllähän se oli erilaista kuin tavallisesti. Kissat on aika nirsoja. Hiiret, jotka kissa pyydytstää, on tuoreita. Toiset tässä kirjoittavat että vaikka mitä jätöksiä, minun kohdalleni ei ole sattunut kissaa, joka söisi jätöksiä.

      Lainaa

    84. Tulos: +31 (31 ääntä)
      "Silloin kun tarjotun lisäedun saaminen edellyttää toisen tuotteen ostamista, sanan "ilmainen" käyttö on kuluttajasuojalain vastaista." <--- Tuollaisen pätkän löysin lakitiedon kirjastani.

      Lainaa

    85. Tulos: +15 (15 ääntä)
      Minkä vuoksi pitää käyttää joka välissä näitä "silmänisku" -hymiöitä kun selvästi ollaan asioista eri mieltä ja lähdetty sotajalalle?

      Lainaa

    86. Tulos: +4 (12 ääntä)
      wtf: Käyn ostamassa seitsemän kiloa jauhelihaa huomenna ja pistän sen pakastimeen. Ajattelin kymmenen vuoden päästä pitää jauhelihapirskeet. Hitsi, mun maailma avartui kun kuulin että pakastimessa ei mikään pilaannu!
      Ei ne pirkan kääretortutkaan pilaantunut keittiökaapissa, vaikka päiväys mennyt 7v. sitten. Miksi pakastekakku siis menisi pilalle muutamassa kuukaudessa? Toki, kyllähän ne joskus tiensä päähän tulevat.

      Lainaa

    87. turnipsitonttu 4.3.2013 18:15
      Tulos: +10 (12 ääntä)
      Eniten ihmetytti se, että ensin pitää ostaa paljon ja sitten kissankakkusen saa kaupan päälle. Ei mikään shokkitarjous.

      Lainaa

    88. Tulos: -1 (5 ääntä)
      varsinainen ambulanssi keski-suomen keskussairaalassa,toivottavasti en joudu siihen lanssiin...

      Lainaa

    89. Tulos: +1 (11 ääntä)
      Mua veti kans tällainen keskustelu sanattomaksi. Toi Juliahan on aivan tampio :D -kele ko olis sellainen akka, ko alan tehä ruokaa, otan pakkasesta jauhelihan joka on ollu vaikkapa viime joulusta siellä, niin alkaa huutaa, että sitä voi syödä, pilaantunutta lihaa perkele, eli sillä kakulla ei ole mitään vatasen väliä, kuinka vanhaa se on, koska pakaste. Ja eläintenruuan jälleenmyyjiltä saattaa ostaa helpostikin esim. koirakenneli lihaa yli 50 €:n edestä, niin ihan reilua kun saa joku kissalleen kakun samalla, vaikka tosin 20€ olisi kohtuullisempi.

      Lainaa

    90. Tulos: +19 (33 ääntä)
      Mikä vajakkien vuosikokous täällä on meneillään? Yrittäkää nyt hyvät ihmiset ja idiootit muistaa, että kissa on eläin. Eläin, joka syö hiiriä ja vanhojakin raatoja. Jos nuo kohutut kissankakut voisivat edes teoriassa olla kissalle vaaraksi, ei niitä jaettaisi ilmaiseksi eikä kaupanpäällisiksi. Ihmetyttää myös tuo vinkuminen Vauhti-Raksun vastauksista. Mitä vikaa niissä nyt oli? Ei kai kenenkään tarvitse loputtomiin kiltisti ja kärsivälisesti puhua järkeä Julian kaltaisille ääliöille? Ei tuo edes ollut mitenkään erityisen loukkaavaa tai asiatonta. Mielensäpahoittajat taas vauhdissa näemmä. Ja mikä ihmeen kuluttajansuoja?

      Lainaa

    91. Tulos: +19 (21 ääntä)
      ninni: Tuolla nettisivuillalukee, että tuote säilyy pakastimessa 7kk valmistamisen jälkeen. Eli tuote on auttamatta vanhaa vuoden siellä pakastimessa köllöteltyään…
      Sori nyt mutta ihan oikeastiko te kuvittelette, että valmistaja, mikä lie pienyritys, on tehnyt ennen markkinoinnin aloittamista näillä tuotteillaan lähemmäs vuoden kestävät tieteelliset kokeet varmistaakseen, että joo, nyt on yksi kuukausi mennyt, tutkitaanpa, nyt on kaksi kuukautta... kun nämä ovat nyt olleet 7 kk pakastimessa, ovat ihan syömäkelposia, ja sitten kuukauden päästä on todettu, että ai jaa, tämä toinen erä, joka on ollut 8 kk, ei olekaan enää laboratoriokokeiden mukaan kissalle syömäkelpoinen, joten 7 kk siis on parasta ennen -raja... Haloo. Olen ihan varma, että siinä on vain suurin piirtein lätkäisty tavaralle joku kuukausimäärä, josta on ajateltu, että tähän asti ainakin voidaan mennä säilyvyydestä takuuseen ilman että tulee takkiin suuren tyytymättömän asiakasmäärän vuoksi. Ja sillä on lähdetty liikenteeseen sitten. Oikea säilyvyys voi olla vaikka kuinka paljon pidempään. Parasta ennen -päiväys (tai jopa viimeinen käyttöpäivä) on lähinnä vakuutus, jonka valmistaja antaa itselleen asiakkaiden valituksia vastaan, ja siinä on joskus isotkin marginaalit. Esimerkiksi jugurtti säilyy jääkaapissa täysin syömäkelpoisena sihen asi kun se vetää homeeseen tai alkaa käydä. Mikä voi kestää jopa monta kuukautta. Ei ihan kannata ottaa Jumalan sanana kaikkea, mitä pakkaukseen on painettu.

      Lainaa

    92. Tulos: +11 (17 ääntä)
      Limppu: Kyllä vain! Esimerkiksi norovirus (oksennustautinakin tunnettu) johtuu useimmiten ihmisista jotka ajattelevat että “ei pakkasessa mikään pilaannu”. Norovirus tykkää oikein kivasti lisääntyä siellä pakastimessa…
      Minä taas olen aina kuvitellut, että norovirus leviää tarttumalla ihmisestä toiseen ja etteivät virukset lisäänny itsekseen pakastimessa tai missään muuallakaan vaan pelkästään elävissä soluissa. Aina sitä oppii. Tuleeko tuokin tieto hygieniapassin mukana?

      Lainaa

    93. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Tunnustan, luulin pitkään mokan syyn olevan se että, Vauhti- Raksu jakelee ilmaiseksi 50 euron maksua vastaan kakkuja.

      Lainaa

    94. säilöntäaineet rocks! 5.3.2013 15:39
      Tulos: +8 (14 ääntä)
      Grillasin ja söin viime kesänä 2 vuotta sitten parasta ennen -päiväyksensä ohittanutta lihaa, joka oli ollut pakastimessa. En kuollut. Olen usein syönyt useita kuukausia tai vuosia vanhoja elintarvikkeita. Kerran huvitti kun söin ½vuotta vanhaa aamupalajuustoa yli vuoden vanhan hapankorpun päällä ja join 3 päivää vanhaa maitoa :)

      Lainaa

    95. kukkakaali 5.3.2013 16:27
      Tulos: +5 (19 ääntä)
      hmm: Tunnustan, luulin pitkään mokan syyn olevan se että, Vauhti- Raksu jakelee ilmaiseksi 50 euron maksua vastaan kakkuja.
      Ja se onkin. Vaikka täällä otetaan hernettä nenään julian pottuilusta. On se silti ihan läppä mainostaa että "ooh kuinka hienoa, nyt vain viidelläkympillä saat tälläsen kakun jota kukaan ei oo halunnut ostaa niin on vanhaksi mennyt. Kannattaa toimia nopeasti, nää menee kuin kuumille kiville. Not."

      Lainaa

    96. Tulos: +4 (16 ääntä)
      Hullut kissanomistajat. Haloo, KOLME kuukautta ja PAKASTETTU tuote! Ovatko ihmiset aivan seonneet? :D MINÄ SÖISIN sen kissankakun ihan itse! Aivan älytöntä. Eikö ihmisillä ole enää mitään omaa järkeä? Olen ällistynyt.

      Lainaa

    97. Tulos: +1 (17 ääntä)
      Mie: Kissat syövät luonnossa kuolleita eläimiä ja tonkivat roskapöntöistä herkkuja. Ja jo jano tulee, niin vettä juodaan likaojasta. Tuskin parasta ennen päiväyksen ylittäneen kakun syöminen aiheuttaa kissalle mitään ongelmaa.
      Kissat tonkivat roskapönttöjä? Ettet nyt kuitenkin sekoittanut koiriin? Kissoille kelpaa huonontunut ruoka korkeintaan kehitysmaissa.

      Lainaa

    98. Tulos: +1 (11 ääntä)
      Kyllä voi ihmiset tehdä vaikeeksi monet asiat, vauhti-raksun vakioasiakkaana voin kertoa että en mistään ole saanut näin hyvää asiakaspalvelua! Ja nämä tuotteet kuulkaas tuodaan kotiovelle saakka osassa Suomea ja pohjoisempana (niin kuin itse asun) tuodaan tiettyyn paikkaan, josta sitten itse noudetaan tuoteet. Itekkin kun tilaan lähemmäs 40 kg kerralla koirille pakasteita, ovat kyllä umpijäässä kun heittelen pahvilaatikkoja oman auton perälootaani. Ja sitten tyytyväisenä asiakkaana kuskaan ruuat omaan pakkaseeni. Ruuissa on aina pitkä päiväys, mutta eivätpä ne ole siihen kuolleet jos pakkasen perältä on löytynyt "unohtunut" ruokapötkö, jonka parasta ennen päiväys on jo mennyt. Hyvää tekee koiran vatsalle kun joutuu vähän tujumpaa tavaraa sulattelemaan, ei meidän koirilla ainakaan pienestä vedä vatsat sekaisin.

      Lainaa

    99. Tulos: -2 (12 ääntä)
      VAU! Tuo Julia taitaa olla melkoisen varma nakki yökerhon tiskillä. Ehkä tyhmin tapaus, mitä olen täällä mokissa nähnyt.

      Lainaa

    100. Tulos: +7 (13 ääntä)
      Oikea sana tähän olisi "kaupanpäällisiksi". Jaksan ihmetellä yritysten asiakaspalvelua Facebookissa. Siellä pitää kohdella asiakkaita ihan yhtä kunnioittavasti kuin kasvotusten liikkeessäkin.

      Lainaa

    101. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Ja mun mielestäni se asiakaspalvelutaito punnitaan nimenomaan näissä negatiivisissa tilanteissa.

      Lainaa

    102. Tulos: -8 (16 ääntä)
      Haluan kertoa teille, että minulla oli pakasteessa jauhelihapaketti. Se oli ollut siellä noin 2 kuukautta, ja se oli ostettu -30% alennuksella. Kun otin sen pakkasesta ja valmistin sen paistamalla itselleni, niin tuli koko kämpän täyttävä pilaantunut haju, jota sain tovin tuuletella pois. Eli opin, että pakkasessa olevat ruuat eivät ole ikuisia eikävät säily ikuisuuksiin. Mielipide itse mokaan on, että Vauhti-Raksun olisi pitänyt heittää kakut menemään eikä kaupata niitä kaupanpäällisinä. Jos kyseessä on oikea yritys, niin yritys pitäisi jotain tolkkua tuotteiden seurannassa, jolloin Vauhti-Raksun olisi pitäny tarjota näitä kakkuja kaupanpäällisenä ENNEN kuin se päiväys menee umpeen. Ja lopuksi; MITÄ HELV... ON KISSANKAKUT?! Taisi olla alunperinkin huono idea leipoa niitä...

      Lainaa

    103. Tulos: +6 (14 ääntä)
      Minkä ihmeen takia yrityksen pitäisi ajkaa tavaraa ilmaiseksi ENNEN kuin PARASTA ENNEN (ei siis edelleenkään viimeinen käyttöpäivä!) -päiväys menee umpeen? En ymmärrä. Se nyt vaan johtaisi siihen, että asiakkaat lakkaisivat ostamasta tuotteita, ja kyttäisivät silmä kovana niitä ilmaisia poistotuotteita. Järki käteen nyt. Ehkä Safiirin ja muiden aivopierujen kannattaa suosiolla pitäytyä jatkossakin yrittäjyydestä.

      Lainaa

    104. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Safiiri: Haluan kertoa teille, että minulla oli pakasteessa jauhelihapaketti. Se oli ollut siellä noin 2 kuukautta, ja se oli ostettu -30% alennuksella. Kun otin sen pakkasesta ja valmistin sen paistamalla itselleni, niin tuli koko kämpän täyttävä pilaantunut haju, jota sain tovin tuuletella pois. Eli opin, että pakkasessa olevat ruuat eivät ole ikuisia eikävät säily ikuisuuksiin. Mielipide itse mokaan on, että Vauhti-Raksun olisi pitänyt heittää kakut menemään eikä kaupata niitä kaupanpäällisinä. Jos kyseessä on oikea yritys, niin yritys pitäisi jotain tolkkua tuotteiden seurannassa, jolloin Vauhti-Raksun olisi pitäny tarjota näitä kakkuja kaupanpäällisenä ENNEN kuin se päiväys menee umpeen. Ja lopuksi; MITÄ HELV… ON KISSANKAKUT?!Taisi olla alunperinkin huono idea leipoa niitä…
      Riippuu aivan siitä mitä pakastaa. Kaupasta ostettu raaka jauheliha ei välttämättä säily niin hyvin kuin jokin kypsennetty tuote.

      Lainaa

    105. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Ei helvetti kun tuo Julia ei ymmärrä että Parasta Ennen lauseessa on "PARASTA"

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kissa, kakku, kissankakku, parasta ennen, pakaste, kaupanpäällinen, ilmainen

  • Uusimmat

  • Kategoriat