Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kielletyt sanat

"Makrulotsku. Kielletään."
Taustatietoja: Joukko kielipoliiseja kieltää sanoja ja sanontoja Facebookin ryhmässä "Kielletyt sanat ja sanonnat". Kielletyt sanat

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 46 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +354 (384 ääntä)
      "myyjätyyppi" lool.. :D

      Lainaa

    2. Tulos: +685 (703 ääntä)
      ^ Kielletään.

      Lainaa

    3. Tulos: -253 (523 ääntä)
      Minun mielestäni tällainen on silkkaa ärsyttävää idiotismia, jos tämä ryhmä on siis aivan tosissaan toimissaan, eikä vain huumorimielellä liikkeellä. Vaikka itse ei jostain sanasta pidäkään, niin saavat muut sitä silti käyttää. Ei, makaroonilaatikon sanominen markkulotskaksi ei heikennä suomen kieltä, päinvastoin, elävään kieleen kuuluvart erilaiset ilmaukset. Sitä paitsi, miksi hitossa sanontoja pitäisi edes kieltää? Parin vuoden kuluttua tämän hetkinen fraasi on vanhetunut, eikä kukaan käytä sitä. Toki kirjoitetussa kielessä on enemmän kuin suotavaa käyttää sujuvaa kieltä, mutta en silti näe yhteyttä tiettyjen sanontojen ja sanojen kieltämisen ja ihmisten kirjoitustaiden välillä. Puhekieleen kuuluvia ilmauksi on todellakin turha kieltää, sillä puhekieli on kirjoitettua kieltä vapaampaa, eikä sitä koske aina samat säännöt. Niin ja meillähän on KOTUS, sieltä saa kyllä kielenhuolto-ohjeita, joten älkää kielipoliisit edes vaivautuko. Niin, ja aina kun joku tulee kieltämään minulta jonkun sanan käytön, alan käyttämään sitä enemmän, Jaxuhaleja vaan kaikille.

      Lainaa

    4. James Bond 12.2.2013 3:10
      Tulos: +304 (334 ääntä)
      olinkin jo unohtanut "sama vika rahikaisella" ja "maailma muuttuu, eskoseni" lainit, vois ottaa käyttöön taas 8)

      Lainaa

    5. Tulos: +41 (65 ääntä)
      sillä lailla.

      Lainaa

    6. jukkapalmu 12.2.2013 5:29
      Tulos: +48 (152 ääntä)
      se tunne kun...

      Lainaa

    7. miinaharava 12.2.2013 5:32
      Tulos: +437 (465 ääntä)
      eekoo: Minun mielestäni tällainen on silkkaa ärsyttävää idiotismia, jos tämä ryhmä on siis aivan tosissaan toimissaan, eikä vain huumorimielellä liikkeellä. Vaikka itse ei jostain sanasta pidäkään, niin saavat muut sitä silti käyttää. Ei, makaroonilaatikon sanominen markkulotskaksi ei heikennä suomen kieltä, päinvastoin, elävään kieleen kuuluvart erilaiset ilmaukset. Sitä paitsi, miksi hitossa sanontoja pitäisi edes kieltää? Parin vuoden kuluttua tämän hetkinen fraasi on vanhetunut, eikä kukaan käytä sitä. Toki kirjoitetussa kielessä on enemmän kuin suotavaa käyttää sujuvaa kieltä, mutta en silti näe yhteyttä tiettyjen sanontojen ja sanojen kieltämisen ja ihmisten kirjoitustaiden välillä. Puhekieleen kuuluvia ilmauksi on todellakin turha kieltää, sillä puhekieli on kirjoitettua kieltä vapaampaa, eikä sitä koske aina samat säännöt. Niin ja meillähän on KOTUS, sieltä saa kyllä kielenhuolto-ohjeita, joten älkää kielipoliisit edes vaivautuko. Niin, ja aina kun joku tulee kieltämään minulta jonkun sanan käytön, alan käyttämään sitä enemmän, Jaxuhaleja vaan kaikille.
      Kyllä, aivan tosissaanhan nämä ovat, ja Suomen valtion valtuuttamina kieltävät sanoja ja sanontoja. Ikinä et saa niitä enää käyttää, kun nämä ne kieltävät! Tositarina.

      Lainaa

    8. Tulos: -81 (119 ääntä)
      kirjoitusvirheet on yksi asia, mihin syyllityn itsekin varsinkin suomenkieltä käyttäen (ei äidinkieli). mutta en ymmärrä tuota että sanoja pitäisi kieltää. miksi ei sais olla murteita? tai sitten "muodissa" olevia sanoja? nämä ilmaisee kulttuuria (ei ehkä sit snobi-kulttuuria, mutta elävää kulttuuria), ja/tai antaa kielelle persoonallisuutta. se että ei ehkä tykkää kaikista sanoista, tai on sitä mieltä että kuullostaa tyhmältä (mun henk.koht. mielipide monista "nykynuorten käyttämistä stadislangista", niin se ei ole syy siihen että muut eivät saisi sitä käyttää tai että sitä pitäisi kieltää. ja joskus on joku sana joka ei ole missään sanakirjassa, mutta vaan niin hyvin ilmaisee jonkun asian, että sitä haluaa käyttää. ainakin ruotsinkielessä tiedän sellaisia sanoja. jos menisin jonnekin missä "mun" murretta ei puhuta, niin ehkä haluaisivat kieltää ne sanat. mutta mun mielestä ne ovat a) perinnettä, ja b) kuvailee asiaa mitä haluan ilmaista niin paljon paremmin kun "oikeat" sanat... (esim. voin antaa ruotsinkielinen murresana "duvi". valitettavasti en osaa antaa suomenkielistä esimerkkiä). varmasti oon jotain tässä nyt unohtanut, kun eka kahvikupponen on vasta kesken, mutta pääpointtini oli että sanojen kieltäminen on tyhmää.

      Lainaa

    9. Kielipoliisi 12.2.2013 6:45
      Tulos: +48 (112 ääntä)
      En nähnyt mitään mokaa tässä. Kuitenkin kyseisessä ryhmässä ollaan kieli poskella liikkeessä, mutta sen nyt tajusivat varmaan kaikki mokien lukijat. Seuraavaksi voitaisiin alkaa julkaisemaan niitä iänikuisia huumorikuvien jakoon perehtyneitä sivuja. Ne jos mitkä ovat mokia.

      Lainaa

    10. Tulos: +175 (195 ääntä)
      Miiko: pääpointtini oli että sanojen kieltäminen on tyhmää.
      Tosikkous on tyhmää.

      Lainaa

    11. Tulos: -75 (129 ääntä)
      Cameron: Tosikkous on tyhmää.
      sori että unohdin kaikki smileyt :D :) :P ;) ;P ;D o:) >:( >:) vähemmän tosikko nyt? :P

      Lainaa

    12. Tulos: +80 (102 ääntä)
      James Bond: olinkin jo unohtanut “sama vika rahikaisella” ja “maailma muuttuu, eskoseni” lainit, vois ottaa käyttöön taas
      Sama vika Rahikaisella!

      Lainaa

    13. Tulos: +59 (85 ääntä)
      Eekoo, kuluneiden kliseisten sanontojen jankutus ei todellakaan pidä kieltä elävänä vaan uusien keksiminen. Esimerkiksi urheilun ympärillä riittää kliseitä. Kotiluola, täysi tupa, reppu heiluu ja niin edelleen. Ärsyttää ihmiset jotka toistelevat tuollaisia sanontoja ja luulevat olevansa lähes Kiven veroisia taiteilijoita.

      Lainaa

    14. Tulos: -41 (53 ääntä)
      Kielipoliisi: En nähnyt mitään mokaa tässä. Kuitenkin kyseisessä ryhmässä ollaan kieli poskella liikkeessä, mutta sen nyt tajusivat varmaan kaikki mokien lukijat. Seuraavaksi voitaisiin alkaa julkaisemaan niitä iänikuisia huumorikuvien jakoon perehtyneitä sivuja. Ne jos mitkä ovat mokia.
      jos tarkotat naurunappulaa niin haistappa vittu :D

      Lainaa

    15. Tulos: +46 (54 ääntä)
      Noniin. Se on nyt sitten Feissarimokien vika jos romantiikka katoaa suhteestani tämän jälkeen. Seuraavan kerran kun mun raxu sanoo raxtavansa mua, mä en vaan VOI olla sanomatta että sama vika Rahikaisella. Kenelle voin valittaa jos se jättää mut?

      Lainaa

    16. Tulos: +49 (55 ääntä)
      Kuulun tohon ryhmään, en siksi että ite "kieltäisin" sanoja, vaan siellä on joskus hauska lueskella näitä. Jos yksikin tämän "mokan" lukeneista luulee, että tuolla ollaan tosissaan kieltämässä sanoja ja sen jälkeen antamassa sanaSAKKOJA, ni jo on huonosti asiat... Siellä on mm. naureskeltu väärin kuultuja laulunsanoja, ihmetelty yrityksien outoja nimiä, ihmetelty miksi joillakin joka toinen sana on "hieno" englanninkielinen sana jne. Ei pelkkää HUUMORIMIELELLÄ sanojan kieltämistä, eli niitä sanoja/sanontoja jotka jostain syystä ärsyttää. Tämän mokan lähettejä ensimmäisen kerran eksyttyään tuonne sivulle näki mielessään oikeen aarteen lähetettävksi feissarimokiin.. Todella hauskaa :D

      Lainaa

    17. Tulos: -30 (46 ääntä)
      Wtf ?? selittäkääs vanhuksel ;D

      Lainaa

    18. Tulos: -30 (38 ääntä)
      miinaharava: Kyllä, aivan tosissaanhan nämä ovat, ja Suomen valtion valtuuttamina kieltävät sanoja ja sanontoja. Ikinä et saa niitä enää käyttää, kun nämä ne kieltävät! Tositarina.
      Tuleeko myös Ajatuspoliisi ihan viemään jos niitä käyttää? Eikun Kielipoliisi? Hekoheko. En ole ihan niin tyhmä, että uskoin Suomen valtion nätiä sanoja kieltäneen.
      Timppa: Eekoo, kuluneiden kliseisten sanontojen jankutus ei todellakaan pidä kieltä elävänä vaan uusien keksiminen. Esimerkiksi urheilun ympärillä riittää kliseitä. Kotiluola, täysi tupa, reppu heiluu ja niin edelleen. Ärsyttää ihmiset jotka toistelevat tuollaisia sanontoja ja luulevat olevansa lähes Kiven veroisia taiteilijoita.
      Ei sekään mielestäni pidä kieltä elävänä, jos jokin ihmisryhmä alkaa kieltämään sanoja, ja huomauttelemaan niiden käytöstä, vaikkakin leikilläänkin. En jaksa ymmärtää, miksi ihmisillä edes on inhokkisanoja. Fraasit nyt vaihtuvat aina parin vuoden välein, joten ei niitä tarvitse edes alkaa kieltämään. Eikä minua haittaa, vaikka joku käyttäisikin joskus vanhentunutta ilmaisua, Esim. oma äitini voi joskus sanoa tuon "maailma muuttuu Eskoseni."

      Lainaa

    19. Tulos: +37 (89 ääntä)
      Ne on ranuja eikä mitään raneja.

      Lainaa

    20. Kielipoliisit perseestä 12.2.2013 10:50
      Tulos: -4 (44 ääntä)
      Itse alan aina käyttämään jotain sanontaa kun siitä valitetaan. Jaxuhaleja vaan kaikille jotka ei sitä kestä! Ja tajusin toki ryhmän olevan läppää. En nauranut mutta ehkä lievästi huvituin. Erityisesti Pirkon poikaystävä oli aika hauska.

      Lainaa

    21. Kielipoliisit perseestä 12.2.2013 10:51
      Tulos: +16 (42 ääntä)
      Okei, en aina. Kello on yksitoista reikäreikä tai yksitoista reikäleipä tms. jutut on perseestä. Samaten "tuli pari muuttujaa", jos sanontoja kulutetaan liikaa ne menee pilalle.

      Lainaa

    22. Tulos: -60 (66 ääntä)
      Siis. Mitä. Helvettiä. Onko tollanen Facebook-sivu oikeasti olemassa? Kai se nyt edes on vitsillä tehty sivu eikä siellä nyt tosissaan olla, vai?

      Lainaa

    23. Tulos: +34 (40 ääntä)
      ju: Siis. Mitä. Helvettiä. Onko tollanen Facebook-sivu oikeasti olemassa? Kai se nyt edes on vitsillä tehty sivu eikä siellä nyt tosissaan olla, vai?
      Älähän murehdi, ei siellä olla tosissaan. Itsekin vaikutan kyseisessä ryhmässä, mutta en todellakaan ole _oikeasti_ kieltämässä mitään. Lähinnä siellä kerätään sellaisia sanoja, jotka syystä tai toisesta ärsyttävät, ja ne sitten "kielletään".

      Lainaa

    24. Tulos: +37 (41 ääntä)
      Miiko ja eekoo
      Toivon tosissaan että ootte trolleja, mutta selvennän nyt tähän siis ihan vaan sen takia että en jaksa lukea uutta litaniaa siitä "kuinka typerää on kun sanoja kielletään..." - Facebook ryhmä “Kielletyt sanat ja sanonnat”, on siis kaikille ihmisille täysin avoin ryhmä johon kuka tahansa voi mennä julkaisemaan niitä sanoja ja sanontoja jotka heitä itseään henkilökohtaisesti ärsyttävät niin paljon että ovat sitä mieltä että ne voisi jopa kieltää. -Tässä ryhmässä ei siis OIKEASTI kielletä mitään. Ihmiset vain ilmaisevat turhautumistaan joihinkin sanoihin/sanontoihin mitä kuulevat 24/7. Get it?

      Lainaa

    25. Tulos: -7 (21 ääntä)
      Aika ihqu ryhmä!

      Lainaa

    26. Tulos: +22 (54 ääntä)
      Miiko: sori että unohdin kaikki smileyt ;P ;D o:) >:( >:)vähemmän tosikko nyt?
      Typerys.

      Lainaa

    27. Tulos: +72 (76 ääntä)
      ju: Siis. Mitä. Helvettiä. Onko tollanen Facebook-sivu oikeasti olemassa? Kai se nyt edes on vitsillä tehty sivu eikä siellä nyt tosissaan olla, vai?
      No mitäpä luulet? Tämähän on aivan selkeästi hallituksen nimittämä uusi työryhmä!

      Lainaa

    28. Tulos: +22 (42 ääntä)
      Miltä vuosikymmeneltä / ilmansuunnalta "sama vika Rahikaisella" on? Meinaan vaan kun en ole kyllä ikinä kuullut.

      Lainaa

    29. Tulos: -11 (23 ääntä)
      Per Ahma: Typerys.
      en ole ammatiltaan koomikko. onneksi mä ainakin tajuan sen.

      Lainaa

    30. Tulos: +24 (28 ääntä)
      eekoo: Minun mielestäni tällainen on silkkaa ärsyttävää idiotismia, jos tämä ryhmä on siis aivan tosissaan toimissaan, eikä vain huumorimielellä liikkeellä.
      Joo on tosissaan toimiva :D Ei missään nimessä huumorilla! Eduskuntaan on varmasti valunut jo ihan järkyttävä lista lailla kielletyistä sanoista!! :DD

      Lainaa

    31. Tulos: +7 (19 ääntä)
      No perkele.

      Lainaa

    32. Kultamitali 12.2.2013 16:59
      Tulos: +29 (33 ääntä)
      Vaikuttaa hauskalta ryhmältä, täytyneekin käydä katsastamassa.

      Lainaa

    33. Tulos: +27 (27 ääntä)
      Colour: Miltä vuosikymmeneltä / ilmansuunnalta “sama vika Rahikaisella” on? Meinaan vaan kun en ole kyllä ikinä kuullut.
      Jos oikein muistan, niin on alkujaa Väinö Linnan Sotaromaanista eli Tuntemattoman lyhentämättömästä versiosta.

      Lainaa

    34. Tulos: +20 (22 ääntä)
      Taidan liittyä.

      Lainaa

    35. Pöytä osaa puhua 12.2.2013 19:43
      Tulos: +36 (38 ääntä)
      ju: Siis. Mitä. Helvettiä. Onko tollanen Facebook-sivu oikeasti olemassa? Kai se nyt edes on vitsillä tehty sivu eikä siellä nyt tosissaan olla, vai?
      Itsekin olen siellä, varsin hyvä paikka. Meillä on jo varsin kattava lista kielletyistä sanoista ja niitä käyttävistä ihmisistä. Sinunkin sietäisi varoa puheitasi, tai saatat joutua Suomen kielipoliisin kuulusteltavaksi...

      Lainaa

    36. Tulos: +10 (16 ääntä)
      yh: Noniin. Se on nyt sitten Feissarimokien vika jos romantiikka katoaa suhteestani tämän jälkeen. Seuraavan kerran kun mun raxu sanoo raxtavansa mua, mä en vaan VOI olla sanomatta että sama vika Rahikaisella. Kenelle voin valittaa jos se jättää mut?
      Varmaan kannattaa valittaa sille Rahikaiselle.

      Lainaa

    37. Tulos: +15 (15 ääntä)
      nn: jos tarkotat naurunappulaa niin haistappa vittu
      Ei, vaan facebookissa olevia ryhmiä, jotka jakavat hauskoja ja ei-niin-hauskoja kuvia. Tsekkaa vaikka Troll People.

      Lainaa

    38. Tulos: +25 (27 ääntä)
      eekoo: Ei sekään mielestäni pidä kieltä elävänä, jos jokin ihmisryhmä alkaa kieltämään sanoja, ja huomauttelemaan niiden käytöstä, vaikkakin leikilläänkin. En jaksa ymmärtää, miksi ihmisillä edes on inhokkisanoja.
      No miksi ihmisillä nyt ylipäätään on inhokki-mitään? Joku ei tykkää jostakin ruoasta, väristä, musiikista... Toiset on herkempiä sille, että joku sana kuulostaa omaan korvaan tyhmältä ja rumalta. Tottakai kaikenlaiset väännökset ovat kieltä elävöittäviä ja joskus hauskojakin, mutta ei sille voi minkään jos ranut, maikkari ja bonarit saa tuntemaan myötähäpeää niiden käyttäjää kohtaan. Täytyypä käydä itsekin tsekkaamassa ko. ryhmä :)

      Lainaa

    39. Tulos: +23 (27 ääntä)
      Ekaa kertaa pysähdyin oikein miettimään noita Levottoman Tuhkimon sanoja. Totta kyllä, aivan vääräoppista suomeahan se Nipa siinä laulaa!

      Lainaa

    40. Tulos: +24 (26 ääntä)
      essi: Ekaa kertaa pysähdyin oikein miettimään noita Levottoman Tuhkimon sanoja. Totta kyllä, aivan vääräoppista suomeahan se Nipa siinä laulaa!
      No syntyjäni porilaisena ja aikuisikään asti Porissa varttuneena osaan kertoa että kyseessä on murreilmaisu eli porilaiset eivät katso itseään peilistä vaan katsovat itseään peiliin. Murresidonnaisuus aukesi minullekin vasta kun muutin pois ja opettelin toiisen murteen. Ennen se ei pistänyt korvaan vaikka dingofani olenkin.

      Lainaa

    41. Tulos: -2 (12 ääntä)
      Nobody expects the Finnish language police! Surprise is our weapon!

      Lainaa

    42. Tulos: -24 (30 ääntä)
      Kävin kattomassa tota ryhmää, niin aika tosissaan ne näytti siellä olevan... esim. sana X "miksi helkkarissa ihmiset käyttää tota sanaa??!!" "voi jumalauta kiehahtaa tuon sanan käyttö!!" "hyi vittu teki pahaa edes kirjottaa tuo sana!" ja paljon muuta.... huhhuh :D

      Lainaa

    43. Tulos: +5 (11 ääntä)
      Kielipoliisi: En nähnyt mitään mokaa tässä. Kuitenkin kyseisessä ryhmässä ollaan kieli poskella liikkeessä, mutta sen nyt tajusivat varmaan kaikki mokien lukijat. Seuraavaksi voitaisiin alkaa julkaisemaan niitä iänikuisia huumorikuvien jakoon perehtyneitä sivuja. Ne jos mitkä ovat mokia.
      Feissarimokat... JA MUUT FACEBOOKIN HELMET Mikä siinä mättää, kun ei edes sivuston tietoja jaksa lukea?

      Lainaa

    44. Tulos: +1 (19 ääntä)
      nn: jos tarkotat naurunappulaa niin haistappa vittu
      Haistapa kirjoitetaan yhdellä p:llä. Niin että haistapa vittu. Suomen kieli kannattaa opetella, jos on tähän kulttuuriin syntynyt. Mitä muuten tykkäät siitä, kun keski-ikäinen nainen tyyppiä vetelä lehmä miettii Mäkkärin kassajonossa, olisko täällä jotain "ruikkarilla". Tuleeko himo ruishampurilaiseen vai ehkä ripuliepidemia mieleen.

      Lainaa

    45. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Makaroooooooonilaatikkokin kielletään. Ei sitä o:ta tarvita kuin yksi kappale.

      Lainaa

    46. Tulos: -1 (1 ääni)
      Mikä muu se on ku makrulotsku!?

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kielipoliisi, sanat, kielto, ranskalaiset