Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Juttuja joukkoliikenteestä, osa 4

"Unohdin ostokset dösään!"
Suurenna näkymä
Juttuja joukkoliikenteestä, osa 4

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 97 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -369 (1009 ääntä)
   "Se, joka on unohtanut". Kaiutin kirjoitetaan myös ihan kaiuttimen, ei kaijuttimen.

   Lainaa

  2. Tulos: -122 (256 ääntä)
   Hyvä Dea. =)

   Lainaa

  3. Tulos: -147 (259 ääntä)
   Se tunne kun, on tietysti ihan, oikein.

   Lainaa

  4. Tulos: -65 (335 ääntä)
   dea: “Se, joka on unohtanut”. Kaiutin kirjoitetaan myös ihan kaiuttimen, ei kaijuttimen.
   Lisäksi naiskonnari kirjoitetaan yhteen. Paljon oikeinkirjoitusvirheitä Jimin tekstissä.

   Lainaa

  5. Tulos: +292 (516 ääntä)
   dea: “Se, joka on unohtanut”. Kaiutin kirjoitetaan myös ihan kaiuttimen, ei kaijuttimen.
   mulla ärsyttää myös tuo sana "ketä".

   Lainaa

  6. Tilitantti 7.2.2013 4:45
   Tulos: +512 (656 ääntä)
   Annamma murteitten kukostaa! Ei se kettään satuta ;) Elämäs voi kuluttaa aikaansa paremminki ko feissarimokien oikolukuun! Ei ketään tarvi vaatia käyttämään kirjakieltä omissa henk.koht. päivityksissään :D

   Lainaa

  7. Autisti-Elmeri 7.2.2013 5:37
   Tulos: -237 (351 ääntä)
   dea: “Se, joka on unohtanut”. Kaiutin kirjoitetaan myös ihan kaiuttimen, ei kaijuttimen.
   Vitun autisti.

   Lainaa

  8. Ministeri Nieminen 7.2.2013 5:45
   Tulos: -85 (181 ääntä)
   Täysin keksitty juttu. Ihan OK kirjoittaa tarinoita statuspäivityksiin, mutta vain jotenkin silti hieman säälittävää.

   Lainaa

  9. Tulos: +446 (518 ääntä)
   juu: mulla ärsyttää myös tuo sana “ketä”.
   Mua ärsyttää toi "mulla"...

   Lainaa

  10. Tulos: +83 (229 ääntä)
   no voi nyt herrajumala näitä pilkun nussijoita! vai oliko sekin yhdyssana?!

   Lainaa

  11. Ministeri Nieminen 7.2.2013 6:34
   Tulos: +90 (180 ääntä)
   tuutuu: no voi nyt herrajumala näitä pilkun nussijoita! vai oliko sekin yhdyssana?!
   *herra jumala

   Lainaa

  12. JackNicholson 7.2.2013 6:58
   Tulos: +124 (200 ääntä)
   Valitettavasti ne eivät ole autisteja, eikä tyhmiä jotka osaavat yhdyssanat. Eikä siitä nyt pidä niin itseensä ottaa jos siitä vähän huomautta, tuskin pahaa tarkoittavat :)

   Lainaa

  13. donitsimestari 7.2.2013 7:02
   Tulos: -15 (173 ääntä)
   dea: “Se, joka on unohtanut”. Kaiutin kirjoitetaan myös ihan kaiuttimen, ei kaijuttimen.
   Minkätasoista kirjallista ulosantia odotit henkilöltä jonka nimi on Jimi?

   Lainaa

  14. Tulos: +125 (169 ääntä)
   Jos miehen nimi on Jimi, miten se vaikuttaa kirjalliseen ulosantiin?

   Lainaa

  15. Tulos: -11 (67 ääntä)
   Tuo kuka / ketä yhdistelmä kuuluu paljon ainakin turun murteessa

   Lainaa

  16. Tulos: +11 (53 ääntä)
   Hyvä että konnarit osaa käsitellä junaa muttei saa vibraa yhestä ja ainoosta napista sammutettua :)

   Lainaa

  17. Tulos: +55 (135 ääntä)
   juuh: Tuo kuka / ketäyhdistelmä kuuluu paljon ainakin turun murteessa
   Pitäköön tautinsa tykönään. Savolaisetkin vääntävät hassusti, mutta tekevät sitä sentään kielioppisääntöjen mukaan.

   Lainaa

  18. Tulos: +55 (73 ääntä)
   Alethampa ihan kaikki kirjottamhan feissarimokhiin murtheella, nii kaikkii pilkunlempijöitä alkaa ärsyttämhän. :D No ei nyt sentään. Omasta mielestäni murretta on huomattavasti helpompaa puhua kuin kirjoittaa. Pistää tuo "ketä" minunkin silmiini, mutta kun tiedän, että se kuuluu murteeseen niin annan olla :D. Murteet ovat ihania.

   Lainaa

  19. Tulos: -12 (36 ääntä)
   Siis vähäkö ällööö :S

   Lainaa

  20. Tulos: +46 (58 ääntä)
   donitsimestari: Minkätasoista kirjallista ulosantia odotit henkilöltä jonka nimi on Jimi?
   Ei nimi miestä pahenna..

   Lainaa

  21. Tulos: +25 (73 ääntä)
   *herra jumala Herra Jumala

   Lainaa

  22. Tulos: +62 (80 ääntä)
   Autisti-Elmeri: Vitun autisti.
   Pitäisiköhän tässä alkaa tahallaan kirjoittamaan huonosti ettei syytettäisi autistiksi?

   Lainaa

  23. Tulos: +31 (49 ääntä)
   Pitkäästä aikoo hyvet jutut. Ensin Olgan naamapalmuilut nauratti ja sitten tuo Jimi kyllä vei potin. Raivokasta huutonaurua! Sitten sen jälkeen voi niin urpoja kommentteja lukea, että niillä pitäisi olla oma "feissarimokien mokat"-osio.

   Lainaa

  24. Tulos: +81 (83 ääntä)
   Onpas fiksuja kommentteja...

   Lainaa

  25. Tulos: +46 (90 ääntä)
   juuh: Tuo kuka / ketäyhdistelmä kuuluu paljon ainakin turun murteessa
   Itse oon turkulainen ja VIHAAN tota ketä-pronominin väärinkäyttöä. Saa sitä kieltä viäntää vaikka minkälaisella nuotilla ja murteelle ominaisia sanoja käyttää, muttta tehtäis se mieluummin kielioppia raiskaamatta.

   Lainaa

  26. Jokuvaaaaaaan 7.2.2013 12:16
   Tulos: -29 (55 ääntä)
   Onko dösä raitiovaunu?

   Lainaa

  27. Tulos: -10 (26 ääntä)
   juuh: Jos miehen nimi on Jimi, miten se vaikuttaa kirjalliseen ulosantiin?
   mä tunnen yhen jimin ja se ei osaa kirjottaa mitää!

   Lainaa

  28. Tulos: -5 (39 ääntä)
   On siinä ollut hauskat paikat junassa olevilla :D Hirveän paljon näitä pilkun vääntäjiä liikenteessä. Ymmärrän toki jos jollakin ärsyttää kirjoitusvirheet, mutta itse näen tarvetta valittaa vasta kun sellainen tulee vastaan jollakin jonka pitäisi osata kirjoittaa oikein. Kuten uutisissa. Esimerkkinä tämä eräs iltasanomien kirjoitus, jossa toimittaja käytti useaan otteeseen sanaa "lampaitten". Tietääkseni ei ole oikein kirjoittaa murteella silloin kun pitäisi yrittää kirjoittaa mahdollisimman hyvää kirjakieltä.... Facebookissa taas on täysin hyväksyttävää kirjoittaa miten haluaa, koska kyseessä on sosiaalinen media eikä mikään äidinkielen kirjallinen koe. Tietenkin olisi lohduttavaa jos jotkut harvat kirjoittaisivat edes luettavasti....

   Lainaa

  29. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Jokuvaaaaaaan: Onko dösä raitiovaunu?
   Ei, dösä on bussi. Spora on raitiovaunu.

   Lainaa

  30. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Voi, Olga oli ihana.

   Lainaa

  31. Tulos: +33 (37 ääntä)
   Luulisin ettei kukaan ole ilmoittautunut vibraattorin omistajaksi, sillä eihän kukaan "vahingossa" unohda sellaista junan vessaan.

   Lainaa

  32. Tulos: +5 (47 ääntä)
   Ei seitan. Meikäki oli joskus kielioppinatsi, sitte kasvoin aikuiseksi.

   Lainaa

  33. Tulos: +3 (13 ääntä)
   foo: Ei, dösä on bussi. Spora on raitiovaunu.
   Osa meistä suhaa skurulla.

   Lainaa

  34. Tulos: +46 (60 ääntä)
   Liityn autistijoukkoon. Iiris: "ostin melkee 500 euroa vaatteita" - uusi mittayksikkö?

   Lainaa

  35. Tulos: -4 (26 ääntä)
   Elkää nyt helvetti soikoon jankatko jostain murteesta..-.-" mikä vittu siinä on jos joku haluaa puhua murteella..?

   Lainaa

  36. Tulos: +22 (46 ääntä)
   K: Ei seitan. Meikäki oli joskus kielioppinatsi, sitte kasvoin aikuiseksi.
   Miten vehnägluteeni tähän liittyy?

   Lainaa

  37. Tulos: -14 (44 ääntä)
   Se ketä toisten tekstejä korjailee, on nussisti. Ja paha sellainen.

   Lainaa

  38. Tulos: -33 (47 ääntä)
   Marsu: Mua ärsyttää toi “mulla”…
   Minulla ärsyttää sana: mua

   Lainaa

  39. Ministeri Nieminen 7.2.2013 16:52
   Tulos: +44 (54 ääntä)
   juu: Minulla ärsyttää sana: mua
   *Minua ärsyttää

   Lainaa

  40. Ministeri Nieminen 7.2.2013 16:53
   Tulos: +4 (16 ääntä)
   JackNicholson: Valitettavasti ne eivät ole autisteja, eikä tyhmiä jotka osaavat yhdyssanat. Eikä siitä nyt pidä niin itseensä ottaa jos siitä vähän huomautta, tuskin pahaa tarkoittavat
   *huomauttaa

   Lainaa

  41. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Elkää nyt helvetti soikoon jankatko jostain murteesta..-.-” mikä vittu siinä on jos joku haluaa puhua murteella..?
   Tässä tapauksessa kylläkin kirjoittaa...

   Lainaa

  42. On se vaan "kuka/joka", ei ketä.. 7.2.2013 17:10
   Tulos: -8 (28 ääntä)
   Iiris ei varmaankaan aikuinen tuosta nälkälipas-kommentista päätellen? Siitä voisi myös päätellä, että ne 500euroa ei ole tullut omasta palkkapussista (vaikka on alaikäisiäkin, jotka tekevät töitä, tosin eivät niin paljon, että voisivat uhrata 500euroa VAATTEISIIN..). Näin ollen voisin jopa naurahtaa tälle sattumalle. Olga, ihanaa, päivän piristys:) (facepalm-tunne tullut tutuksi itsellekin..)

   Lainaa

  43. Tulos: -7 (17 ääntä)
   No jopas ny kuis sitä pilkkuu ruvettii taas nussimaan parin kirijotusvirheen tähren...

   Lainaa

  44. Tulos: +14 (64 ääntä)
   juu: mulla ärsyttää myös tuo sana “ketä”.
   'Ketä' nyt on yksi urpoimmista virheistä, mitä ihminen kirjoittaessaan voi tehdä (tai puheessaan). Jos joku on niin umpityhmä, että käyttää tuota sanaa, en voi missään asiassa ottaa henkilöä tosissani, ikinä.

   Lainaa

  45. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Mullakin jääny joskus urheiluvaatekassi linja-autoon. Eikä löytyny vaikka soittelin monet varikot läpi. No, toivottavasti jollakin on hyvät treenit mun vaatteissa!

   Lainaa

  46. Kultamitali 7.2.2013 18:49
   Tulos: +14 (24 ääntä)
   Mielenkiintoista, että melkein kaikki kommentit tässä mokassa ovat miinuksella. Taitaa olla aika harvinaista. Enkä kyllä, totta puhuakseni uskonut, että tämän mokan kommentit keskittyisivät pääasiassa kielioppiasioihin. Oppia ikä kaikki.

   Lainaa

  47. Ministeri Nieminen 7.2.2013 19:00
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Kultamitali: Mielenkiintoista, että melkein kaikki kommentit tässä mokassa ovat miinuksella. Taitaa olla aika harvinaista. Enkä kyllä, totta puhuakseni uskonut, että tämän mokan kommentit keskittyisivät pääasiassa kielioppiasioihin. Oppia ikä kaikki.
   Ehkäpä tämän mokan kommentointi on ollut pitkälti kirjoitustaitoisten flash mob -henkinen tempaus.

   Lainaa

  48. TurkkaHuttusuo 7.2.2013 19:39
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   Pitäkää turpanne kiinni älkääkä kirjoitelko enää

   Lainaa

  49. Tulos: +21 (33 ääntä)
   dea: “Se, joka on unohtanut”. Kaiutin kirjoitetaan myös ihan kaiuttimen, ei kaijuttimen.
   Miksi oikeinkirjoitusta puolustavat kommentit saavat aina paljon miinusääniä?

   Lainaa

  50. Tulos: +18 (24 ääntä)
   toope. kotus.fi kertoo molempien muotojen olevan oikeita.
   Irkku: On siinä ollut hauskat paikat junassa olevilla Hirveän paljon näitä pilkun vääntäjiä liikenteessä. Ymmärrän toki jos jollakin ärsyttää kirjoitusvirheet, mutta itse näen tarvetta valittaa vasta kun sellainen tulee vastaan jollakin jonka pitäisi osata kirjoittaa oikein. Kuten uutisissa. Esimerkkinä tämä eräs iltasanomien kirjoitus, jossa toimittaja käytti useaan otteeseen sanaa “lampaitten”. Tietääkseni ei ole oikein kirjoittaa murteella silloin kun pitäisi yrittää kirjoittaa mahdollisimman hyvää kirjakieltä…. Facebookissa taas on täysin hyväksyttävää kirjoittaa miten haluaa, koska kyseessä on sosiaalinen media eikä mikään äidinkielen kirjallinen koe. Tietenkin olisi lohduttavaa jos jotkut harvat kirjoittaisivat edes luettavasti….

   Lainaa

  51. Tulos: +13 (31 ääntä)
   On vain tervettä, että ketä sana väärinkäytettynä lauseessa ärsyttää.

   Lainaa

  52. Tulos: -47 (61 ääntä)
   hei vitun pässit, 500e vaatteita = 500 eurolla vaatteita, 500 euron edestä vaatteita. facebook statuksiin kun ei yleensä kirjoitella mitään fuckin oikeinkirjotus lässyn lässyn lää-tyyylillä? vaan daiju ei voi ymmärtää mitä tossa tarkotetaa. toiseks, ihan omasta pussista meni noi 500e, eikä edes paljoa painanut. saatanan somalikuski tietenkään palauttanu kassia ikinä. ikää mulla on valitettavasti 23. sit suosittelisin vielä kaikille nälkälipaspelleille TÖIDEN TEKOA.. sillä ansaitsee parhaiten? myös alaikäisenä. itsekkin tein töitä sillon niin mikseipä alaikäinen voisi itse 500 euron arvoista vaatekassia kustantaa? HALOO nyt eletään 2000 luvulla. sit sanoisin et vittu te ootte oikeesti daijuu jengii kaikki, ihan itkunaurattaa noi pilkunnussimis kommentit tossa. mun elämä on pelastettu ku laittoitte mun päivityksen tänne, tunnen kerranki onnistuneeni mun paskoilla päivityksillä mitä kirjottelen kaikkien näkyville ihan vaan nauraakseni yksikseni himassa niinä iltoina kun en jaksa liikkua sohvalta mihinkään! vittu mä fiilaan teitä ja itkunauran uuestaan jos tääl on joku kirosanasensuuri, ei mul muutaku rauhaa ja rakkautta AAHHAHAHAHAHAHAHAAAAAH ps ampukaa ittenne vitun oikeinkirjottajat ja menkää suomen tietotoimistoon tai ruikkipediaan töihin :DDDDD

   Lainaa

  53. Pöytä osaa puhua 7.2.2013 20:55
   Tulos: +8 (30 ääntä)
   dea: “Se, joka on unohtanut”. Kaiutin kirjoitetaan myös ihan kaiuttimen, ei kaijuttimen.
   Pitäisikö konduktöörien siis puhua mielestäsi täydellistä kirjakieltä?

   Lainaa

  54. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Autisti-Elmeri: Vitun autisti.
   Ootko aivan varma, että tiedät sanan "autistinen" oikean merkityksen?

   Lainaa

  55. Tulos: 0 (26 ääntä)
   Pöytä osaa puhua: Pitäisikö konduktöörien siis puhua mielestäsi täydellistä kirjakieltä?
   No ei nyt ole mitään rakettitiedettä oppia ketä- ja joka-sanojen oikeat käyttötarkoitukset.

   Lainaa

  56. Daa,daijut. 7.2.2013 22:37
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   iiris: hei vitun pässit, 500e vaatteita = 500 eurolla vaatteita, 500 euron edestä vaatteita. facebook statuksiin kun ei yleensä kirjoitella mitään fuckin oikeinkirjotus lässyn lässyn lää-tyyylillä? vaan daiju ei voi ymmärtää mitä tossa tarkotetaa.toiseks, ihan omasta pussista meni noi 500e, eikä edes paljoa painanut. saatanan somalikuski tietenkään palauttanu kassia ikinä.ikää mulla on valitettavasti 23. sit suosittelisin vielä kaikille nälkälipaspelleille TÖIDEN TEKOA.. sillä ansaitsee parhaiten? myös alaikäisenä. itsekkin tein töitä sillon niin mikseipä alaikäinen voisi itse 500 euron arvoista vaatekassia kustantaa? HALOO nyt eletään 2000 luvulla. sit sanoisin et vittu te ootte oikeesti daijuu jengii kaikki, ihan itkunaurattaa noi pilkunnussimis kommentit tossa. mun elämä on pelastettu ku laittoitte mun päivityksen tänne, tunnen kerranki onnistuneeni mun paskoilla päivityksillä mitä kirjottelen kaikkien näkyville ihan vaan nauraakseni yksikseni himassa niinä iltoina kun en jaksa liikkua sohvalta mihinkään! vittu mä fiilaan teitä ja itkunauran uuestaan jos tääl on joku kirosanasensuuri, ei mul muutaku rauhaa ja rakkautta AAHHAHAHAHAHAHAHAAAAAH ps ampukaa ittenne vitun oikeinkirjottajat ja menkää suomen tietotoimistoon tai ruikkipediaan töihin DDDD
   Huoh, "saatanan somalikuski", "vittu te ootte oikeesti daijuu jengii kaikki" ja "ampukaa ittenne vitun oikeinkirjottajat" kertonee kaiken oleellisen. Ikä on vaan numeroita eikä yli 18vuotias ole välttämättä aikuinen. ps. Isolla osalla töissä käyvillä ei ole varaa tuhlata 500euroa vaatteisiin, kun perus palkalla (n.1500-2000e) maksaa vuokran, lainat ja kaikki muut kulut. Mutta hienoa, jos 23-vuotiaana ansaitsee niin paljon, että 500euroa menee helposti vaatteisiin, voisinpa itse sanoa samaa näin jonkin verran vanhempana.

   Lainaa

  57. Tulos: -23 (35 ääntä)
   kuka tässä on aikusista puhunu? kyse oli täysikäsestä joka käsittää 18 vuotiaan, ota nyt hyvä AIKUINEN se silmä käteen ja lue! lisäksi, kaikkihan on siitä kiinni mihin ne rahat käyttää. kannattaako maksaa henkihieverissä lainoja jos ei niihin varaa ole? saati sitte luottokorttia ottaa jos ei sitä osaa käyttää? älä elä varojesi yli, elä varojesi mukaisesti. eli toisinsanoen: unohda vaatekassisi dösään, hyväntekeväisyyttä suomen somaleille! ÄLÄKÄ HAASTA IHMISTÄ JONKA PARHAAT KAVERIT OVAT PROVOSOINTI, SARKASMI JA HUONOT VITSIT!!!!! TERVEISIN HYVINVOINTIVALTION LAPSELLISIN TÄYSI-IKÄINEN!!!! seuraavaks ota otsalamppu ja suurennuslasi käteen ja rupee ettii lisää kirjotusvirheitä. mä kerron sulle ensimmäisen, se on toi koko tekstin eka kirjan. se on pienellä kirjoitettu... hyvää yötä ja lyökää viisaat päänne yhteen useemminki
   Daa,daijut.: Huoh, “saatanan somalikuski”, “vittu te ootte oikeesti daijuu jengii kaikki” ja “ampukaa ittenne vitun oikeinkirjottajat” kertonee kaiken oleellisen. Ikä on vaan numeroita eikä yli 18vuotias ole välttämättä aikuinen. ps. Isolla osalla töissä käyvillä ei ole varaa tuhlata 500euroa vaatteisiin, kun perus palkalla(n.1500-2000e)maksaa vuokran, lainat ja kaikki muut kulut. Mutta hienoa, jos 23-vuotiaana ansaitsee niin paljon, että 500euroa menee helposti vaatteisiin, voisinpa itse sanoa samaa näin jonkin verran vanhempana.

   Lainaa

  58. Tulos: +19 (25 ääntä)
   vaikka on alaikäisiäkin, jotka tekevät töitä, tosin eivät niin paljon, että voisivat uhrata 500euroa VAATTEISIIN..).
   Mitenniin? Jos asuu vanhempien luona niin mihin ne muuhun rahat menisi kun meikkeihin ja vaatteisiin tai muuhun nuorten juttuihin?

   Lainaa

  59. Pöytä osaa puhua 8.2.2013 0:05
   Tulos: +18 (34 ääntä)
   Urso: No ei nyt ole mitään rakettitiedettä oppia ketä- ja joka-sanojen oikeat käyttötarkoitukset.
   Hyvänen aika, ei sen tarvitse puhekielessä niin tarkkaa olla. Sitä paitsi konduktöörihän voi olla kotoisin alueelta, jossa tuo "ketä"-muoto on ihan yleisesti käytössä. Tätä outoa ufokieltä kutsutaan toisinaan myös murteeksi.

   Lainaa

  60. Tulos: +27 (27 ääntä)
   olga älä itke, just tässä puhuttii kaverin kans miten kuurot herää herätyskelloon, ku ei ne kuule, noh tämä totes et tietyst sil on sellanen opaskoira mikä herää siihen ja sit herättää sen haukkumalla. logiikka haloo taas... :D

   Lainaa

  61. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Buswanker

   Lainaa

  62. Tulos: -10 (14 ääntä)
   kirijOitan tämäHän aivan persiilleen, jOtta että teitä varmaHasti ärsyttelee, jOtta kirjOttelin täMän persiilleen. ärsyttelleekös nytten paHasti teitä kirijOitusOpin taitajjia?

   Lainaa

  63. Tulos: +16 (16 ääntä)
   mua ahistaa jostain syystä tuo eka moka. siis ylipäätään se että miten voi edes ostaa noin paljon vaatteita ja noin kalliilla D:

   Lainaa

  64. Suomalainen 9.2.2013 9:52
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   dea: “Se, joka on unohtanut”. Kaiutin kirjoitetaan myös ihan kaiuttimen, ei kaijuttimen.
   Juuri niin. En kyllä tajua miksi oot saanut noin paljon miinusta.

   Lainaa

  65. Suomalainen 9.2.2013 9:53
   Tulos: +12 (28 ääntä)
   juuh: Tuo kuka / ketäyhdistelmä kuuluu paljon ainakin turun murteessa
   tuo "ketä" ei ole murretta koska sitä käytetään ympäri suomea. Se on aivovamma.

   Lainaa

  66. Suomalainen 9.2.2013 9:57
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Lootushka: Itse oon turkulainen ja VIHAAN tota ketä-pronominin väärinkäyttöä. Saa sitä kieltä viäntää vaikka minkälaisella nuotilla ja murteelle ominaisia sanoja käyttää, muttta tehtäis se mieluummin kielioppia raiskaamatta.
   Olen iloisesti yllättynyt ettei ympäristö ole saanut sinua kuvittelemaan sitä (ketä-sanan väärinkäyttöä) oikeaoppiseksi käytännöksi :)

   Lainaa

  67. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Eipä minulta liikenisi kuluttaa 500 €:a tuosta vain, saati sitten vaatteisiin... Miksi pitää vaatteita hankkia puolella tonnilla, haloo? Mitä rahan tuhlausta. Kyllä 100-200 € saa ihan kunnollisia vaatteita.

   Lainaa

  68. Tulos: +2 (26 ääntä)
   Pinkki: ‘Ketä’ nyt on yksi urpoimmista virheistä, mitä ihminen kirjoittaessaan voi tehdä (tai puheessaan). Jos joku on niin umpityhmä, että käyttää tuota sanaa, en voi missään asiassa ottaa henkilöä tosissani, ikinä.
   Ketä oikeesti suuttuu tollasesta? :(

   Lainaa

  69. Tulos: -21 (25 ääntä)
   sinä oot sinä ja minä oon minä. jos mul on varaa ostaa 500 EUROLLA vaatteita, niin kai mä (tässä kohdassa olisi kirosana mut haluun et tää teksti tulee esiin ku tää prkl feissarimokat sensuroi mun viestejä täällä, ettekste kestä todellisuutta vai häh?) saan ihan ite päättää mihin mä mun rahat käytän! eilen ostin 500eurolla alkoholia, kaikki kurkusta alas hahahahahah onko siinä nyt sitte parempi käyttötarkotus häh? kerronpahan vaan että mä teen mun rahoilla just mitä mä ite haluan ja mihin mun resurssit riittää. siihen ei oo kellään teillä pässinpäillä mitään varaa sanoa :D maksan vuokraa, netin, puhelinlaskut, matkaliput pk seutuliikenteessä kuukausittain, en oo vielä halunnu velkahelvettiin lainojen tai muunkaan kanssa. seon täysin oma valinta mitä rahoillaan tekee. koittakaa tunkea se teijän pieniin matokaaleihinne aivottomat pohjolan idiootit
   meh: Eipä minulta liikenisi kuluttaa 500 €:a tuosta vain, saati sitten vaatteisiin… Miksi pitää vaatteita hankkia puolella tonnilla, haloo? Mitä rahan tuhlausta. Kyllä 100-200 € saa ihan kunnollisia vaatteita.

   Lainaa

  70. Tulos: -29 (33 ääntä)
   tonni ei ees loppupeleissä oo iso summa, saati sitte puol tonnia. mä en tajuu mitä ihmeen nälkäpalkkatyötä te painatte jos teil ei oo varaa mihinkää hohhoijaa :D

   Lainaa

  71. Tulos: +15 (17 ääntä)
   iiris: hei vitun pässit, 500e vaatteita = 500 eurolla vaatteita, 500 euron edestä vaatteita. facebook statuksiin kun ei yleensä kirjoitella mitään fuckin oikeinkirjotus lässyn lässyn lää-tyyylillä? vaan daiju ei voi ymmärtää mitä tossa tarkotetaa.toiseks, ihan omasta pussista meni noi 500e, eikä edes paljoa painanut. saatanan somalikuski tietenkään palauttanu kassia ikinä.ikää mulla on valitettavasti 23. sit suosittelisin vielä kaikille nälkälipaspelleille TÖIDEN TEKOA.. sillä ansaitsee parhaiten? myös alaikäisenä. itsekkin tein töitä sillon niin mikseipä alaikäinen voisi itse 500 euron arvoista vaatekassia kustantaa? HALOO nyt eletään 2000 luvulla. sit sanoisin et vittu te ootte oikeesti daijuu jengii kaikki, ihan itkunaurattaa noi pilkunnussimis kommentit tossa. mun elämä on pelastettu ku laittoitte mun päivityksen tänne, tunnen kerranki onnistuneeni mun paskoilla päivityksillä mitä kirjottelen kaikkien näkyville ihan vaan nauraakseni yksikseni himassa niinä iltoina kun en jaksa liikkua sohvalta mihinkään! vittu mä fiilaan teitä ja itkunauran uuestaan jos tääl on joku kirosanasensuuri, ei mul muutaku rauhaa ja rakkautta AAHHAHAHAHAHAHAHAAAAAH ps ampukaa ittenne vitun oikeinkirjottajat ja menkää suomen tietotoimistoon tai ruikkipediaan töihin DDDD
   Sinäkö 23-vuotias? Hah tuskimpa vaan. Ja ootko tosiaan nuin rasisti. Kyllä niillä somaleilla on kuule omastakin takaa varoja hommata vaatteita ja toisekseen niillä on omat kulttuuriin sopivat kamppeet. Tuskin ne sun rääsyjä päälleen laittaa, ehkä myy :) Ihan oikeen tuommoselle suun soittajalle. T. Ei rasisti

   Lainaa

  72. Tulos: +23 (25 ääntä)
   iiris: tonni ei ees loppupeleissä oo iso summa, saati sitte puol tonnia. mä en tajuu mitä ihmeen nälkäpalkkatyötä te painatte jos teil ei oo varaa mihinkää hohhoijaa
   No ei tosissaan, jos on syntynyt kultalusikka perseessä. Jos sinulle toi tonni on niin pieni summa, niin lähetäpä tännekin sitä rahaa. Tavalliselle tallaajalle tonni ON iso summa. Tajuatko, että suomalainen duunari saa keskiverroin n. 2800 €/kk ja siitä 1000€ on YLI KOLMASOSA. Ainiin, ettehän te porvarit sitä tajua, tehän voitte pistää rahaa palamaan tuosta vain. Taitaapi soittoäänenäsi olla juuri Kristalin "Rahaa palaa". Ainakin se kuvastaisi sua täydellisesti.

   Lainaa

  73. Tulos: -3 (19 ääntä)
   Tuo ketä-sanasta skitsoaminen on huvittavaa. Toki jokainen saa ärsyyntyä kielestä ja ilmauksista aivan vapaasti, eihän makuasioista voi kiistellä. On kuitenkin järjen köyhyyttä esittää, että sen käyttö tavallisessa puhekielessä kertoo jotain puhujan älykkyydestä tai sivistystasosta. Kuten mainittua, joissain länsimurteissa sitä käytetään kuka- tai joka-sanan tilalla, vähän samalla tavalla, kuin Pohjanmaalla käytetään kehtaa-sanaa kun tarkoitetaan viitsiä. Kielitaitoon kuuluu myös ymmärrys siitä, miten kieltä kannattaa käyttää eri tilanteissa. Itse ainakin kokisin tilanteen varsin kiusallisena, jos minulle puhuttaisiin arkipäiväisissä tilanteissa kirjakielellä, enkä toisaalta kyllä haluaisi katsoa uutisia, joissa ankkuri ilmaisisi itseään tyylillä "Nii ja sit se ketä täst asiast ihan ensiks puhu ni se..."

   Lainaa

  74. Tulos: +11 (19 ääntä)
   Tuosta kuka-ketä-asiasta, molemmat ovat ihan oikeita sanoja, mutta ei niiden merkitys ole sama ja ketä-sanaa ei pitäisi käyttää kuka-sanan tilalla. Kuka on tekijä ja ketä on teon kohde. Esimerkkejä: Kuka potkaisee? Ketä potkaisee? Ensimmäisessä lauseessa kysytään kuka on potkaisija ja toisessa taas kuka oli potkaisun kohde. Jos ensimmäisessä lauseessa joku käyttäisi sanaa "ketä" sanan "kuka" tilalla, koko lauseen merkitys muuttuisi. Eikä se ole ihan sama asia kuka potkaisee ja ketä potkaisee, ainakaan sen mielestä ketä potkaistaan... :)

   Lainaa

  75. kehvakalevi 11.2.2013 18:12
   Tulos: -12 (18 ääntä)
   dea: “Se, joka on unohtanut”. Kaiutin kirjoitetaan myös ihan kaiuttimen, ei kaijuttimen.
   paskahousu pilkunnussija

   Lainaa

  76. Tulos: +17 (19 ääntä)
   meh: No ei tosissaan, jos on syntynyt kultalusikka perseessä. Jos sinulle toi tonni on niin pieni summa, niin lähetäpä tännekin sitä rahaa. Tavalliselle tallaajalle tonni ON iso summa. Tajuatko, että suomalainen duunari saa keskiverroin n. 2800 €/kk ja siitä 1000€ on YLI KOLMASOSA. Ainiin, ettehän te porvarit sitä tajua, tehän voitte pistää rahaa palamaan tuosta vain. Taitaapi soittoäänenäsi olla juuri Kristalin “Rahaa palaa”. Ainakin se kuvastaisi sua täydellisesti.
   Hämmentävää on tosin, että väitetään duunarin saavan keskimäärin 2800e/kk, kun todellisuus on kuitenkin, että normi duunarin palkka roikkuu siinä 2000e:n ja 2500e:n paikkeilla. Itse en henkkoht tunne ketään, joka tienaisi noin lähelle kolmea tonnia bruttona. Muuten mainio kommentti sinulta ja iiriksen kommentit sen sijaan kertovat, että kultalusikka perseessä kasvaneet eivät myöskään tunnu paljon välittävän sellaisista asioista kuin käytöstavat tai muuten vain muiden ihmisten samanarvoisena pitäminen. -En toki yleistä kaikkiin porvareihin, varmasti siitä jengistä löytyy fiksuakin sakkia, jonka maineen em.neiti lokaa käsittämättömän typerillä kommenteillaan. Ei ihme, että feissarimoka-sivusto ei julkaise kaikkia neidin heittoja..

   Lainaa

  77. Tulos: +7 (15 ääntä)
   ata: Tuosta kuka-ketä-asiasta, molemmat ovat ihan oikeita sanoja, mutta ei niiden merkitys ole sama ja ketä-sanaa ei pitäisi käyttää kuka-sanan tilalla. Kuka on tekijä ja ketä on teon kohde. Esimerkkejä: Kuka potkaisee? Ketä potkaisee? Ensimmäisessä lauseessa kysytään kuka on potkaisija ja toisessa taas kuka oli potkaisun kohde. Jos ensimmäisessä lauseessa joku käyttäisi sanaa “ketä” sanan “kuka” tilalla, koko lauseen merkitys muuttuisi. Eikä se ole ihan sama asia kuka potkaisee ja ketä potkaisee, ainakaan sen mielestä ketä potkaistaan…
   Erittäin hyvä pointti ja just tän takia ketä-sanan käyttö väärin on todella ärsyttävää. Jos sanoo "ketä kiinnostaa?" niin tarkottaako se sillon "kuka kiinnostaa?" Kaikissa murteessa sanoja väännellään, mutta kun keksitään olemassa oleva sana täysin väärään paikkaan niin se vaan saa näkemään punasta..

   Lainaa

  78. Tulos: +6 (10 ääntä)
   iiris: sinä oot sinä ja minä oon minä. jos mul on varaa ostaa 500 EUROLLA vaatteita, niin kai mä (tässä kohdassa olisi kirosana mut haluun et tää teksti tulee esiin ku tää prkl feissarimokat sensuroi mun viestejä täällä, ettekste kestä todellisuutta vai häh?) saan ihan ite päättää mihin mä mun rahat käytän! eilen ostin 500eurolla alkoholia, kaikki kurkusta alas hahahahahah onko siinä nyt sitte parempi käyttötarkotus häh? kerronpahan vaan että mä teen mun rahoilla just mitä mä ite haluan ja mihin mun resurssit riittää. siihen ei oo kellään teillä pässinpäillä mitään varaa sanoa maksan vuokraa, netin, puhelinlaskut, matkaliput pk seutuliikenteessä kuukausittain, en oo vielä halunnu velkahelvettiin lainojen tai muunkaan kanssa. seon täysin oma valinta mitä rahoillaan tekee. koittakaa tunkea se teijän pieniin matokaaleihinne aivottomat pohjolan idiootit
   Oot kyllä hurja :D:::D:D:D::D: luulen että eniten huutonaurua täällä on noille sun kommenteilles. Plus puhut ku miun 14-vuotias tenupikkusisko. Ei uskois että "23-vuotiaan" suusta tulee tommosta puhetta :D:D:D

   Lainaa

  79. Tulos: -6 (8 ääntä)
   Kiviäkin kiinnostaa tuo teidän kielioppinatsismi. Paremmat naurut (ja myös suunnattoman vitutuksen) sain kommenteista, kun idiotismi loistaa ja se ei tule ikinä loppumaan maailmasta. Kek..

   Lainaa

  80. Tulos: -6 (6 ääntä)
   iirikseen voi nii mukautuu vaikka oonki poika että iha samalla tavalla vituttais:D

   Lainaa

  81. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Eikä konnarit käsittele junaa yhtään enempää kuin että paiskaavat ulko-ovet kiinni. Eiköhän siellä ole kuljettaja joka sitä junaa käsittelee. Mutta, jotkut haluaa kuulostaa tärkeiltä.

   Lainaa

  82. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Voi PYHÄ PASKA teidän pilkunviilaajien kanssa

   Lainaa

  83. Ei stadilainen 24.2.2013 11:20
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Suprnova: Osa meistä suhaa skurulla.
   He, taas opin jotain uutta :D Kiitän siitä :3

   Lainaa

  84. Tulos: 0 (4 ääntä)
   noi teidän väittelyt tässä naurettavia on! kyllä taas äitiä hävettää jos lapsensa tunnistaa!

   Lainaa

  85. Tulos: +7 (9 ääntä)
   juu: mulla ärsyttää myös tuo sana “ketä”.
   hmm.. "mulla ärsyttää" ? WTF! ? Iniset muille ku sua ärsytää joku ja sit et osaa ees ite kirjottaa.. :)

   Lainaa

  86. massimiika 7.5.2013 11:07
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   dea: “Se, joka on unohtanut”. Kaiutin kirjoitetaan myös ihan kaiuttimen, ei kaijuttimen.
   pää kii perkele

   Lainaa

  87. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Suprnova: Pitäköön tautinsa tykönään. Savolaisetkin vääntävät hassusti, mutta tekevät sitä sentään kielioppisääntöjen mukaan.
   minu mielest ei ne savolaiset käy lähelläkää mittä kielioppisääntöjä :D tai käy mut niillon omat säänöt ;) oot hitusen vääräs :p

   Lainaa

  88. Tulos: +4 (6 ääntä)
   dea: “Se, joka on unohtanut”. Kaiutin kirjoitetaan myös ihan kaiuttimen, ei kaijuttimen.
   Viilataanko vähän lisää pilkkua? "Hän, joka --". Ihmisestä puhutaan sanalla hän, eläimistä käytetään se-sanaa.

   Lainaa

  89. Tulos: +4 (4 ääntä)
   donitsimestari: Minkätasoista kirjallista ulosantia odotit henkilöltä jonka nimi on Jimi?
   * minkä tasoista

   Lainaa

  90. Tulos: -1 (9 ääntä)
   On erittäin koomista että ihmiset jaksavat olla näitä "oikeinkirjoitus" poliiseja.. jos kuitenkin ymmärtävät mitä tekstissä lukee... omia sormenpäitään vaan turhaan kuluttavat

   Lainaa

  91. Tulos: +1 (1 ääni)
   JackNicholson: Valitettavasti ne eivät ole autisteja, eikä tyhmiä jotka osaavat yhdyssanat. Eikä siitä nyt pidä niin itseensä ottaa jos siitä vähän huomautta, tuskin pahaa tarkoittavat
   huomauttaa* :)

   Lainaa

  92. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Pikkuse häpiää kommenttia äijjät laittanu! Pittäiskö antaa selekää teille vai mitä te haluatte?

   Lainaa

  93. Tulos: -2 (10 ääntä)
   Hei ihan oikeesti, feissarimokat on viihdesivusto netissä eikä netissä todellakaan tartte kirjoittaa kirjakieltä ja saada kielioppia ihan kohilleen.. Kyllä muakin kirjotusvirheet häiritsee, ja joskus korjaan niitä kavereiltani (ennen jopa niin paljon että siitä tuli riitoja..), mutta eiks nyt netissä sais ottaa vähän rennommin? Ja mä ainakin luen feissarimokia että saisin nauraa tai edes vähän paremman mielen... + mun mielestä nää mokat oli ihan jees ja kaikki mitä te keksitte kommentoida on meidän murteista ja kieliopista tappeleminen??

   Lainaa

  94. Tulos: +4 (4 ääntä)
   angst: Ei nimi miestä pahenna..
   Jossei mies nimeä...

   Lainaa

  95. Viisas nainen 10.3.2017 20:11
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   iiris: sinä oot sinä ja minä oon minä. jos mul on varaa ostaa 500 EUROLLA vaatteita, niin kai mä (tässä kohdassa olisi kirosana mut haluun et tää teksti tulee esiin ku tää prkl feissarimokat sensuroi mun viestejä täällä, ettekste kestä todellisuutta vai häh?) saan ihan ite päättää mihin mä mun rahat käytän! eilen ostin 500eurolla alkoholia, kaikki kurkusta alas hahahahahah onko siinä nyt sitte parempi käyttötarkotus häh? kerronpahan vaan että mä teen mun rahoilla just mitä mä ite haluan ja mihin mun resurssit riittää. siihen ei oo kellään teillä pässinpäillä mitään varaa sanoa maksan vuokraa, netin, puhelinlaskut, matkaliput pk seutuliikenteessä kuukausittain, en oo vielä halunnu velkahelvettiin lainojen tai muunkaan kanssa. seon täysin oma valinta mitä rahoillaan tekee. koittakaa tunkea se teijän pieniin matokaaleihinne aivottomat pohjolan idiootit
   Pidä vaa omasta perseestäs huolta, ylimielinen Stadissa asuva nuori. Maalla on enemmän järkee kun Helsingissä. Ja oot kyl aika tyhäm, ku ostat puolella tonnilla alkoholia

   Lainaa

  96. Viisas nainen 10.3.2017 20:13
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   iiris: tonni ei ees loppupeleissä oo iso summa, saati sitte puol tonnia. mä en tajuu mitä ihmeen nälkäpalkkatyötä te painatte jos teil ei oo varaa mihinkää hohhoijaa
   Tällaista "nälkäpalkkatyötä" kutsutaan säästämiseksi. Olet sinä Iiris aikamoinen kermaperse. Mitäs sitten teet, kun rahat loppuu? Hä? Hä?

   Lainaa

  97. Kaikkitietävä ahven 2.11.2021 0:11
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kylläh: Viilataanko vähän lisää pilkkua? "Hän, joka --". Ihmisestä puhutaan sanalla hän, eläimistä käytetään se-sanaa.
   Olisi kannattanut jättää viilaamatta. Joka-sanan kanssa käytetään ihmisestäkin pääsääntöisesti sanaa se, kun puhutaan yleisellä tasolla. Hän-sanaa käytetään vain, kun puheena oleva henkilö on tiedossa. Kielitoimisto tietää. http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/selaus/2918.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: vaatteet, ostokset, bussi, linja-auto, juna, kuulutus, sokea