Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Nimenmuutos

"Jos miehellä on sama sukunimi, niin pitääkö vaihtaa nimeä?"
Nimenmuutos

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 59 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Herra Huu, kukas muu 4.12.2012 4:21
      Tulos: +902 (956 ääntä)
      Ihmisten pitäisi oppia, että jos jotain ei ymmärrä tai tiedä, kannattaa googlettaa. Säästyy usein häpeältä.

      Lainaa

    2. donitsimestari 4.12.2012 6:28
      Tulos: +628 (684 ääntä)
      Lääketieteellinen skuuppi; "...elänyt jo 24-vuotiaaksi ilman aivoja."

      Lainaa

    3. Tulos: +342 (666 ääntä)
      Toisaalta, eipä Ville ole kovin reilu tyyppi, kun vielä nöyryyttää Suvia lisää.

      Lainaa

    4. Tulos: +220 (242 ääntä)
      wat.

      Lainaa

    5. Tulos: +141 (185 ääntä)
      Nyt vittu oikeesti.

      Lainaa

    6. Tulos: +255 (267 ääntä)
      Herra Huu, kukas muu: Ihmisten pitäisi oppia, että jos jotain ei ymmärrä tai tiedä, kannattaa googlettaa. Säästyy usein häpeältä.
      Tuon asian googlettaminen ei paljon taida auttaa, menis tyttö parka vielä enemmän sekaisin.

      Lainaa

    7. Tulos: +367 (405 ääntä)
      Niin mutta jos vaihtaa nimeä ja ei hanki esim. uutta ajokorttia, niin mistä poliisit teitää että se ajokortti on vanhalle "virtaselle", eikä sille miehen "virtaselle" myönnetty? Ja jos kaikki asiakirjat päivittää, mutta vahingossa jää yks päivittämättä, niin mistä sen voi esim. vuoden epäästä huomata, että tuo lappu on "tyttönimellä virtanen", eikä rouva "virtanen". Suvi on kyllä nyt asian ytimessä nyt.

      Lainaa

    8. Tulos: -18 (196 ääntä)
      Ville olis voinut jättää ton jutun kyllä kesken, toi nyt on jo ilkeetä..

      Lainaa

    9. Tulos: +68 (130 ääntä)
      Ei se Suvi nyt pirtein muumi laaksossa ole, mutta vaikuttaa ihan muuten reilulta tyypiltä.

      Lainaa

    10. Tulos: -65 (115 ääntä)
      iha tyhmä on toi :''D

      Lainaa

    11. Tulos: -60 (134 ääntä)
      Eipä taida Villekään asiaa tietää, kun ei kerro vaan huutelee vain kaikkea paskaa :D Mutta joo, luulisi olevan yleistä tietoa, ettei tarvitse muuttaa nimeä. Käsittääkseni jopa serkusten on sallittua mennä jopa naimisiin keskenään joten mitäs sitä tilanteessa jossa on joku perinteinen suomalainen sukunimi kuten Mäkinen tai Koivisto, joita on monen kokonaan eri suvun edustajilla. Ainahan joku sukulainen voi ihmetellä, mutta sitten voi asian selittää.

      Lainaa

    12. Tulos: +437 (445 ääntä)
      Yhdistelmäsukunimi Virtanen-Virtanen on ratkaisu.

      Lainaa

    13. Tulos: -110 (160 ääntä)
      Hmm. Nyt mennään riskillä, mutta mikäs tossa kysymyksessä on nyt niin erikoisen typerää? Ei ainakaan se, että olisivat sukua keskenään, koska sehän ei läheskään kaikissa tapauksissa pidä paikkaansa, vaikka oliskin sama sukunimi. Vai jäikö multakin nyt jotain huomioimatta?

      Lainaa

    14. Tulos: +66 (86 ääntä)
      Aamulypsy: Hmm. Nyt mennään riskillä, mutta mikäs tossa kysymyksessä on nyt niin erikoisen typerää? Ei ainakaan se, että olisivat sukua keskenään, koska sehän ei läheskään kaikissa tapauksissa pidä paikkaansa, vaikka oliskin sama sukunimi. Vai jäikö multakin nyt jotain huomioimatta?
      :/

      Lainaa

    15. Playa playa 4.12.2012 8:05
      Tulos: +87 (103 ääntä)
      Oisko se, että nimi ei vaihdu jos se sukunimi on sama. En suosita riskejä aamulypsy

      Lainaa

    16. Tulos: +15 (39 ääntä)
      Kommentoijillekin tiedoksi, wikipedia on ystävä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Sukunimilaki

      Lainaa

    17. Tulos: -43 (117 ääntä)
      eekoo: Toisaalta, eipä Ville ole kovin reilu tyyppi, kun vielä nöyryyttää Suvia lisää.
      tommosia pitää nöyryyttää...

      Lainaa

    18. pellepää 4.12.2012 9:04
      Tulos: +13 (33 ääntä)
      Aamulypsy: Hmm. Nyt mennään riskillä, mutta mikäs tossa kysymyksessä on nyt niin erikoisen typerää? Ei ainakaan se, että olisivat sukua keskenään, koska sehän ei läheskään kaikissa tapauksissa pidä paikkaansa, vaikka oliskin sama sukunimi. Vai jäikö multakin nyt jotain huomioimatta?
      Juurikin näin. Todella timanttinen tiivistys.

      Lainaa

    19. Tulos: -8 (20 ääntä)
      http://i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/101/791/DUMB-BITCH.jpg

      Lainaa

    20. Tulos: +57 (63 ääntä)
      Suvi Virtanen-Virtanen. Nyt rouva Virtanen kuuluu virallisesti miehen Virtasten sukuun..

      Lainaa

    21. Tulos: +16 (42 ääntä)
      Herra Huu, kukas muu: Ihmisten pitäisi oppia, että jos jotain ei ymmärrä tai tiedä, kannattaa googlettaa. Säästyy usein häpeältä.
      Tai joskus voisi käyttää myös omia aivoja ja katsoa josko sieltä löytys jotain. Harmi vaan että tämänkertainenkin moka osoittaa ettei kaikilta aivoja löydy.

      Lainaa

    22. Tulos: -42 (88 ääntä)
      Vaikka kysymys on sinällään vähän absurdi ja tyhmäkin, niin ei kaikkea voi tietää. varsinkaan mistään perinnetraditioista... en tajuu, mikä tässä oli hauskaa, villen tyhmät nöyryytykset kyllä pilasi päiväni:/

      Lainaa

    23. Tulos: +88 (110 ääntä)
      Apua! Älkää nyt oikeesti viitsikö! Minkä helvetin takia se nimi pitäisi 'vaihtaa' Virtasesta Virtaseksi? Ja kuinka ihmeessä se kävisi? Ihminen menisi maistraattiin ja täyttäisi lapun, jossa lukee että menin nyt naimisiin ja vaihdan vanhan nimeni Virtanen uudeksi nimeksi Virtanen?!? Auts kun sattui kun aivot vietiin. Vai?

      Lainaa

    24. Tulos: -69 (83 ääntä)
      Naiset ja Internet :)

      Lainaa

    25. Tulos: +62 (82 ääntä)
      Jos sama sukunimi ratkaisisi sukulaissuhteet niin minulla ei olisi kuin 30 sukulaista koko Suomessa. Isäni sekä kaksi sisaruksistani pääsisivät pois sukulaisten listalta. Toisekseen tuo sukunimen vaihtaminen puolison sukunimeen ei edes ole pakollista nykyisin, kuten Suvi tuntuu luulevan. Äitini vaihtoi tyttönimensä takaisin heti kun se oli mahdollista ja minä sekä toinen siskoistani otimme äitin nimen neljä vuotta sitten. Hyvin olemme kelvanneet isän sukujuhliin.

      Lainaa

    26. Tulos: +27 (51 ääntä)
      Alkaa jo kyllästyttää nää mukahauskat pellet. "xdd kun oon niin tyhmä ei saa kiusaa hihi en vaa tajuuu"

      Lainaa

    27. Tulos: -90 (94 ääntä)
      " Niin mutta jos vaihtaa nimeä ja ei hanki esim. uutta ajokorttia, niin mistä poliisit teitää että se ajokortti on vanhalle “virtaselle”, eikä sille miehen “virtaselle” myönnetty? Ja jos kaikki asiakirjat päivittää, mutta vahingossa jää yks päivittämättä, niin mistä sen voi esim. vuoden epäästä huomata, että tuo lappu on “tyttönimellä virtanen”, eikä rouva “virtanen”. Suvi on kyllä nyt asian ytimessä nyt." Voi jestas että ihmiset on ääliöitä. Sitähän voi vaikka ajatella ettei koko nimeä ole muuttanut, kun se on edelleen sama. Sitten jos jossain lukee neiti SE vaihdetaan rouvaan ja sukunimi pysyy samana. Koska sehän ON sama. (anteeksi tää palikkalaimaus mutta puhelimella ei toimi näköjään oikea)

      Lainaa

    28. Tulos: +84 (92 ääntä)
      hääm: ” Niin mutta jos vaihtaa nimeä ja ei hanki esim. uutta ajokorttia, niin mistä poliisit teitää että se ajokortti on vanhalle “virtaselle”, eikä sille miehen “virtaselle” myönnetty? Ja jos kaikki asiakirjat päivittää, mutta vahingossa jää yks päivittämättä, niin mistä sen voi esim. vuoden epäästä huomata, että tuo lappu on “tyttönimellä virtanen”, eikä rouva “virtanen”. Suvi on kyllä nyt asian ytimessä nyt.” Voi jestas että ihmiset on ääliöitä. Sitähän voi vaikka ajatella ettei koko nimeä ole muuttanut, kun se on edelleen sama. Sitten jos jossain lukee neiti SE vaihdetaan rouvaan ja sukunimi pysyy samana. Koska sehän ON sama. (anteeksi tää palikkalaimaus mutta puhelimella ei toimi näköjään oikea)
      Ootko oikeasti tyhmä vai oliko tuo sunKI kommentti vitsi?

      Lainaa

    29. Tulos: +61 (83 ääntä)
      Playa playa: Oisko se, että nimi ei vaihdu jos se sukunimi on sama. En suosita riskejä aamulypsy
      Ihmiset rakkaat. Vaikka kuinka olisi sama sukunimi, pitää silti valita, pitääkö omansa vai ottaako puolison sukunimen. Jos pitää omansa, on kaikkialla Maija Meikäläinen, jos taas ottaa puolison sukunimen, tulee virallisiin papereihin ja mm. hautakiveen Maija Meikäläinen os. Meikäläinen.

      Lainaa

    30. Tulos: +89 (103 ääntä)
      Kyllä Suvi on ihan oikeassa, ei tuo itsestäänselvää ole. Jos Suvi Mäkinen vaikka menee naimisiin Pekka Mäkisen kanssa, niin Suvistahan tulee silloin Rouva Pekka Mäkinen. Eli Suvi, sun täytyy silloin vaihtaa nimesi Pekaksi.

      Lainaa

    31. Tulos: +13 (21 ääntä)
      Jos sun nimi on virtanen et sitä voi muuttaa virtaseksi, koska se ei muutu.

      Lainaa

    32. Tulos: +57 (69 ääntä)
      skörä: Ihmiset rakkaat. Vaikka kuinka olisi sama sukunimi, pitää silti valita, pitääkö omansa vai ottaako puolison sukunimen. Jos pitää omansa, on kaikkialla Maija Meikäläinen, jos taas ottaa puolison sukunimen, tulee virallisiin papereihin ja mm. hautakiveen Maija Meikäläinen os. Meikäläinen.
      Tää kuulostaa ensimmäiseltä järkevältä kommentilta - pistää vaan miettimään, että miks kukaan vaihtaisi sukunimensä tässä tapauksessa? Eli musta Suvin alkuperäinen kysymys oli vähän pöhkö, koska en näe kauheesti perusteita nimenmuutokselle "Et mä kuuluisin sukuun?" Öö? PS. "Täti":lle tiedoksi, Wikipedian Sukunimilaki-artikkeli ei kertonut mitään tästä aiheesta.

      Lainaa

    33. Tulos: +3 (17 ääntä)
      No kuka haluaa vaihtaa sukunimensä, jos se on sen jälkeen sama? Onko järkeä tilata uusi ajokortti, jos entisen maija virtasen tilalle tulee maija virtanen? Jne...

      Lainaa

    34. Tulos: +47 (65 ääntä)
      Mä ymmärrän kyllä tota. Byrokratia on joskus niin kaukana maalaisjärjestä että ei oli mikään ihme, että nimenmuutos pitäisi tehdä ihan koska esim. "Järjestelmä vaatii sen"

      Lainaa

    35. Tulos: +52 (66 ääntä)
      miks tällasissa statuksissa pitää aina alkaa kommentoida tollasta "facepalm" "ei vittu oot vajaa" jnejne settiä, kun ihan samalla vaivalla vois asiallisesti ja mukavasti vaikka antaa vastauksia tilapäivityksen kirjoittajan ihmettelyille. vaikka tollaset asiat on useimmille itsestäänselvyyksiä, niin ei ne kaikille oo. tollanen huutelu ei mun mielestä ikinä oo kauheen hauskaa luettavaa.

      Lainaa

    36. Tulos: +34 (40 ääntä)
      bethos: Tai joskus voisi käyttää myös omia aivoja ja katsoa josko sieltä löytys jotain. Harmi vaan että tämänkertainenkin moka osoittaa ettei kaikilta aivoja löydy.
      Toisaalta kun nykyaikana kaikki googletetaan, niin sillon nimenomaan mitään ei enää ajatella itse. Googlettaminenkin tyhmentää, kun aivojen ei tartte enää työskennellä vaan vastaukset tulee murto-osasekunnissa näytölle.

      Lainaa

    37. Tulos: +74 (88 ääntä)
      Mun kaverin molempien vanhempien oma sukunimi on Hänninen, vaikka he eivät ole sukua keskenään. Kyllä heidän ainakin piti naimisiin mennessä valita (eli ruksata johonkin kaavakkeeseen) pitävätkö oman nimen vai vaihtavatko. Kumpikin piti oman Hännisensä. Vieläkin vitsailevat toisilleen siitä, kuinka "mun Hänninen ei kelvannut sulle". Tosin kaverin vanhempien häistä on varmaan sellanen parisenkymmentä vuotta aikaa, että en tiedä mitä laki nykyään sanoo. Mutta ihmettelen kyllä, miksi melkein kaikki pitävät Suvia tyhmänä, kun kukaan täälläkään ei tunnu olevan varma oikeasta vastauksesta...?

      Lainaa

    38. Tulos: +7 (19 ääntä)
      donitsimestari: Lääketieteellinen skuuppi; “…elänyt jo 24-vuotiaaksi ilman aivoja.”
      Tila on varsin yleinen FB:n käyttäjäkunnassa. Ettei vain peräti johtuisi koukuttumisesta tähän typerään välineeseen.

      Lainaa

    39. Tulos: +15 (25 ääntä)
      K. Aro: Mun kaverin molempien vanhempien oma sukunimi on Hänninen, vaikka he eivät ole sukua keskenään. Kyllä heidän ainakin piti naimisiin mennessä valita (eli ruksata johonkin kaavakkeeseen) pitävätkö oman nimen vai vaihtavatko. Kumpikin piti oman Hännisensä. Vieläkin vitsailevat toisilleen siitä, kuinka “mun Hänninen ei kelvannut sulle”. Tosin kaverin vanhempien häistä on varmaan sellanen parisenkymmentä vuottaaikaa, että en tiedä mitä laki nykyään sanoo. Mutta ihmettelen kyllä, miksi melkein kaikki pitävät Suvia tyhmänä, kun kukaan täälläkään ei tunnu olevan varma oikeasta vastauksesta…?
      Varma vastaus ihmiseltä, joka tietää, että sukunimilaki uusittiin viimeksi 1980-luvulla: kumpikin voi pitää oman nimensä, tai kumpikin voi valita toisen nimen, kunhan eivät vaihda ristiin vaan ottavat yhteisen. Sukunimilaki löytyy Finlex.fi:stä, kuten muukin ajantasainen lainsäädäntö. Suosittelen kaivamaan sieltä sen sijaan, että kyselee aivovaurioisilta Suomi24:stä. Ja lämpimästi suosittelen myös hakukoneiden käytön opettelua, eihän tästä värkistä ole muuten kuin verkon painoksi. TIETOKONE on tarkoitettu tiedon hakuun ja käsittelyyn, hyvät rakkaat natiaiset.

      Lainaa

    40. Tulos: +12 (18 ääntä)
      H: Varma vastaus ihmiseltä, joka tietää, että sukunimilaki uusittiin viimeksi 1980-luvulla: kumpikin voi pitää oman nimensä, tai kumpikin voi valita toisen nimen, kunhan eivät vaihda ristiin vaan ottavat yhteisen. Sukunimilaki löytyy Finlex.fi:stä, kuten muukin ajantasainen lainsäädäntö. Suosittelen kaivamaan sieltä sen sijaan, että kyselee aivovaurioisilta Suomi24:stä. Ja lämpimästi suosittelen myös hakukoneiden käytön opettelua, eihän tästä värkistä ole muuten kuin verkon painoksi. TIETOKONE on tarkoitettu tiedon hakuun ja käsittelyyn, hyvät rakkaat natiaiset.
      Unohtui, että toinen voi myös ottaa yhdysnimen, jossa oma nimi on ensin ja puolison nimi sitten ja väliin tulee väliviiva tyyliin Virtanen-Koskinen.

      Lainaa

    41. Tulos: +23 (33 ääntä)
      hääm: Jos sun nimi on virtanen et sitä voi muuttaa virtaseksi, koska se ei muutu.
      Hää ei selkeesti nyt funderaa tätä dilemmaa tarpeeksi, kun et tunnu pääsevän vauhtiin =) Aatteles nyt - neiti Virtanen menee naimisiin herra Virtasen kanssa ajattelemattomuuttaan rustaa ruksin siihen kohtaan, että pidän oman sukunimeni. Maanantaiaamuna väsynyt virkailija kuitenkin syöttää tiedon rankan viikonlopun väsyttämänä väärin järjestelmään ja Rouvasta tuleekin järjestelmässä Rouva Virtanen os. Virtanen. Siinä voi mennä useampi vuosi, ennen kuin yhteiskunta nappaa sut kiinni väärän henkilöllisyystodistuksen / passin käytöstä - etkä ite oo edes tiennyt olevasi rikollinen. Sitä voi saada toisen krapula-aamun takia helposti sakot viranomasen harhauttamisesta tai jos tosi kusisisesti menee, linnaakin voi kilahtaa. Ihan vaan sen takia, että olit väärä Virtanen tietämättäs =) Kyllä tällaisista asioista pitäis olla isot varotukset ja enemmän julkisesti puhua 7 päivää lehdessä. Mitä riskejä ottaa, jos menee naimisiin saman sukunimen omaavan henkilön kanssa.

      Lainaa

    42. Tulos: +4 (16 ääntä)
      H: Unohtui, että toinen voi myös ottaa yhdysnimen, jossa oma nimi on ensin ja puolison nimi sitten ja väliin tulee väliviiva tyyliin Virtanen-Koskinen.
      virtanen-koskinen-papunen-lajunen... Kerää koko sarja:D

      Lainaa

    43. Tulos: +23 (29 ääntä)
      K. Aro: Mun kaverin molempien vanhempien oma sukunimi on Hänninen, vaikka he eivät ole sukua keskenään. Kyllä heidän ainakin piti naimisiin mennessä valita (eli ruksata johonkin kaavakkeeseen) pitävätkö oman nimen vai vaihtavatko. Kumpikin piti oman Hännisensä. Vieläkin vitsailevat toisilleen siitä, kuinka “mun Hänninen ei kelvannut sulle”. Tosin kaverin vanhempien häistä on varmaan sellanen parisenkymmentä vuottaaikaa, että en tiedä mitä laki nykyään sanoo. Mutta ihmettelen kyllä, miksi melkein kaikki pitävät Suvia tyhmänä, kun kukaan täälläkään ei tunnu olevan varma oikeasta vastauksesta…?
      Eiköhän sitä kaikille lyödä eteen se sama kaavake jossa noita pitää ruksittaa, ei siellä kukaan katso että ohoh, editoidaampa näille oma kaavake, kun ovat valmiiksi samannimisiä.

      Lainaa

    44. Tulos: -13 (13 ääntä)
      jos suvin sukunimisi olisi vaikka suvi karhu nii voishanhän vaikka naimisiin mentyä laittaa nimekseen suvi karhu os karhu :D?

      Lainaa

    45. Tulos: -10 (10 ääntä)
      siis facebookissa... :D

      Lainaa

    46. Tulos: +11 (11 ääntä)
      m: Yhdistelmäsukunimi Virtanen-Virtanen on ratkaisu.
      Juurikin näin :D

      Lainaa

    47. Tulos: +27 (39 ääntä)
      Avoliitossa asuvien ystävieni postiluukussa kuitenkin lukee kaksi sukunimeä, vaikka ne ovatkin samat. Olen myös itse miettinyt tuota asiaa, vaikka korvieni välistä löytyy muutakin kuin tuulitunneli. En kyllä edes muista mihin lopputulemaan tulin.. kyllä tässä mokassa varsinainen mokaaja on kommentoija eikä kysyjä.

      Lainaa

    48. Aurinkomies 6.12.2012 1:28
      Tulos: +1 (13 ääntä)
      jemppis: Avoliitossa asuvien ystävieni postiluukussa kuitenkin lukee kaksi sukunimeä, vaikka ne ovatkin samat. Olen myös itse miettinyt tuota asiaa, vaikka korvieni välistä löytyy muutakin kuin tuulitunneli. En kyllä edes muista mihin lopputulemaan tulin.. kyllä tässä mokassa varsinainen mokaaja on kommentoija eikä kysyjä.
      Mitä v..?

      Lainaa

    49. Tulos: -1 (5 ääntä)
      No nykyäänhän saa ottaa joko puolison sukunimen, pitää oman nimen tai sitten ottaa kaksiosaisen nimen. Eli jos on itse vaikka Horttanainen ja menee naimisiin jonkun toisen Horttanaisen kanssa niin sukunimeksi voi valita myös Horttanainen-Horttanainen.

      Lainaa

    50. Tulos: -3 (9 ääntä)
      Oisko satakunnasta päin vai käytetäänkö sanaa "roti" muuallakin?

      Lainaa

    51. Tulos: +6 (10 ääntä)
      esanssi: Naiset ja Internet
      Älä yleistä tai ole sovinisti. Ärsyttää tommoset ihmiset. Kyllä monikin nainen osaa käyttää nettiä, jos et ole sattumoisin huomannut.

      Lainaa

    52. Tulos: +5 (5 ääntä)
      juujaei: Oisko satakunnasta päin vai käytetäänkö sanaa “roti” muuallakin?
      "Joku roti sentään" on käytetty Savossakin kauheuksia tehtaessä..

      Lainaa

    53. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Entä Courtney Taylor-Taylor?

      Lainaa

    54. Tulos: +22 (24 ääntä)
      No nykyäänhän saa ottaa joko puolison sukunimen, pitää oman nimen tai sitten ottaa kaksiosaisen nimen. Eli jos on itse vaikka Horttanainen ja menee naimisiin jonkun toisen Horttanaisen kanssa niin sukunimeksi voi valita myös Horttanainen-Horttanainen.
      Lukeeko postiluukussa sitten Horttanainen Horttanainen-Horttanainen?

      Lainaa

    55. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Feissarimokien lukeminen on nykyisin vähän niin kuin seuraisi Big Brotheria, eli tyhmyys saa liikaa valtaa.

      Lainaa

    56. Tulos: -1 (1 ääni)
      Aatteles nyt – neiti Virtanen menee naimisiin herra Virtasen kanssa ajattelemattomuuttaan rustaa ruksin siihen kohtaan, että pidän oman sukunimeni. Maanantaiaamuna väsynyt virkailija kuitenkin syöttää tiedon rankan viikonlopun väsyttämänä väärin järjestelmään ja Rouvasta tuleekin järjestelmässä Rouva Virtanen os. Virtanen. Siinä voi mennä useampi vuosi, ennen kuin yhteiskunta nappaa sut kiinni väärän henkilöllisyystodistuksen / passin käytöstä – etkä ite oo edes tiennyt olevasi rikollinen. Sitä voi saada toisen krapula-aamun takia helposti sakot viranomasen harhauttamisesta tai jos tosi kusisisesti menee, linnaakin voi kilahtaa. Ihan vaan sen takia, että olit väärä Virtanen tietämättäs =)
      Tai ihan vaan se, että jos esim. anoppi Virtanen ehdottomasti haluaa että se rasti laitetaan siihen kaavakkeeseen kohtaan "otan puolisoni nimen" ja juurikin siitä syystä, että se on älytöntä vaihtaa nimeä Virtanen Virtaseksi henkkareissa ja passeissa, teoriassa käytät väärää henkkaria/passia. Muistaako kukaan, ilmoitetaanko poliisille henkkari/passihakemuksessa entiset nimet.... koska sittenhän tuo ilmoitus ja papereiden haku olis ihan oikeesti tehtävä...

      Lainaa

    57. Tulos: +13 (15 ääntä)
      Ensimmäisenä tulee mieleen,että Suvi luulee että kun menee naimisiin niin TÄYTYY ottaa miehen sukunimi omaksi nimekseen.

      Lainaa

    58. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Muistelen parinkymmenen vuoden takaisista opinnoista tulkinnan olevan, että jos saman sukunimiset avioituvat, molemmat pitävät oman nimensä ja tällöin yhdistelmänimeä ei hyväksytä. Henkilö ei siis voi olla Virtanen-Virtanen. Nyt en googlella löytänyt asiasta äkkiä mitään.

      Lainaa

    59. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Meidän täyttämässä kaavakkeessa (reilu vuosi sitten), oli tämä kuitattu sekä morsiamen, että sulhasen osalta kahdella kohdalla: morsiamen/sulhasen nimi ennen avioliittoa ja morsiamen/sulhasen nimi avioliiton solmimisen jälkeen.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: nimi, sukunimi, nimenmuutos, nimenvaihto