Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Laitetaan luotolle

"Miks mun pitää maksaa mun luottokorttimaksu?"
Laitetaan luotolle

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 109 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1411 (1445 ääntä)
   Eih! Ja tälläselle on annettu luottokortti!

   Lainaa

  2. Tulos: +872 (898 ääntä)
   Jos tää Kamilla ei ala pikku hiljaa ymmärtää, mitä tämä "kusetus" todellisuudessa on/miten luotolla maksaminen toimii, on hän pian oikeasti kusessa. Mutta luuliko hän tosiaan, ettei luottokortilla maksettaessa tarvitsisi oikeasti maksaa ostoksia? Olet pankin mielestä luotettava ihminen ja luotto sinuun pelaa, eli ei sun sillon tartte maksaa hankintojasi vaan pankki maksaa puolestasi?? Mitä ihmettä... o_O Meikäläinen maksaa jatkossa kaikki luottokortilla!

   Lainaa

  3. Tulos: +502 (516 ääntä)
   Miten aikuinen ihminen voi olla niin tietämätön ja tyhmä..

   Lainaa

  4. Tulos: +246 (384 ääntä)
   Sitten ihmetellään ku nuoret on velkakierteessä melkein heti -.-

   Lainaa

  5. Tulos: +208 (370 ääntä)
   XR107A35Y: Sitten ihmetellään ku nuoret on velkakierteessä melkein heti -.-
   Vain "hieman" yleistävää..

   Lainaa

  6. Tulos: +569 (601 ääntä)
   This, kids, is an example of a valid argument: "Silti vittu!"

   Lainaa

  7. Tulos: +164 (220 ääntä)
   Just tän takii se kreikkaki on polvillaa.

   Lainaa

  8. Tulos: +311 (325 ääntä)
   No mut ku luvattiin et saa 2000 kuussa ja pitää maksaa vaan minimi! Haha! ;D Kamilla luuli et on hyvä diili ja saa ilmaista rahaa!

   Lainaa

  9. Kaikkea sitä on 13.12.2012 1:37
   Tulos: +137 (169 ääntä)
   a.le: Just tän takii se kreikkaki on polvillaa.
   Hieman monimutkaisempi tapahtuma tuo Kreikan ja muiden valtioiden ajautuminen hankaluuksiin ottamiensa lainojen kanssa, mutta hyvä esimerkki kyllä... Kuitenkaan ei voi kuin ihmetellä Kamilla logiikkaa, että pankki antaisi hänelle jokaista kuukautta kohti 2000€ käytettävää, jos minimilyhennys on maksettu... Onneksi hänellä sentään on tuo luottokortti, ettei ole mennyt pikavippejä hakemaan... Jos luottokortin käytön hahmottamin on hänelle noin vaikeaa, en halua tietää miten hänellä kävisi pikavippien kanssa...

   Lainaa

  10. Tulos: +297 (305 ääntä)
   Kaikkea sitä on: Jos luottokortin käytön hahmottamin on hänelle noin vaikeaa, en halua tietää miten hänellä kävisi pikavippien kanssa…
   "Sanottiin et korko on nolla, pitää vaan maksaa lainan kulut. Lainasin sit 100 euroa ja maksoin lainan kulut 20 euroa ja nyt ne silti väittää et mun pitää maksaa niille viel se 100 eurooki takas?! Siis vittu mikä kusetus! Miks ne sit sanoo et ei oo korkoa, pelkästään kulut, mut silti mun pitää maksaa koko vitun laina ITE?"

   Lainaa

  11. Tulos: +129 (153 ääntä)
   silti vittu!
   Miten näin tyhmille ihmisille edes myönnetään luottokorttia?

   Lainaa

  12. Tulos: +184 (198 ääntä)
   Toivoa kuitenkin on koska on kuukauden osannut olla vinguttamatta.

   Lainaa

  13. Tulos: +142 (148 ääntä)
   Kyllä mäkin haluaisin luottokortin, jonka kuluja ei tartte maksaa :D Siitä vaan Kamilla omaa luottoyhtiötä perustaan, kannattavaa toimintaa olisikin.

   Lainaa

  14. Tulos: +9 (97 ääntä)
   Ei vittu et osaa akka olla idiootti.

   Lainaa

  15. Tulos: -86 (192 ääntä)
   Jotenkin näistä "Ei vittu - mikä idiootti" kommenteista jää sellainen maku, että kommentoija ei ole ymmärtänyt mokaa. Kamillan kohdalla minusta on hienoa, että luottokortin toimintalogiikka avautui parin tonnin kohdalla. Tuon vahingon vielä puolessa vuodessa hoitaa pois.

   Lainaa

  16. Tulos: +82 (96 ääntä)
   Tuleva perintätoimiston prinsessa..

   Lainaa

  17. Tulos: +35 (49 ääntä)
   Ja ikä oli?

   Lainaa

  18. Tulos: +136 (172 ääntä)
   Miten ihminen voi tulla luottokortti-ikään ilman että luottokortin toimintaperiaate ja luottokunnan ansaintalogiikka on jäänyt kokonaan käsittelemättä? Mitä v***ua näille koulussa opetetaan jos tällaiset perusasiat eivät ole hallussa? Voitaisiin ottaa armeijan tilalle 2 kesän mittainen sukupuolineutraali kansalaispalvelus jonka alussa opetettaisiin kädestä pitäen nämäkin elämän perusrealiteetit kun siihen ei näköjään koululaitos pysty.

   Lainaa

  19. Toivo Isänmaa 13.12.2012 7:49
   Tulos: +147 (183 ääntä)
   Nähtävästi suomiräppi -biiseissä ei selitetä luottokortin toimintamallia.

   Lainaa

  20. Tulos: +116 (130 ääntä)
   Luottokuntahan vois lähettää sille sen 1500€:n maksimilaskun niin olis varmaan tyytyväinen.

   Lainaa

  21. Tulos: +183 (187 ääntä)
   Vainiin: Miten näin tyhmille ihmisille edes myönnetään luottokorttia?
   Koska tuollaisista ihmisistä luottokorttiyhtiöt hyötyvät eniten. Käyttävät rahaa holtitottamaksi ja maksavat enemmän korkoja kuin rahankäytön päälle ymmärtävät ihmiset.

   Lainaa

  22. Tulos: +53 (71 ääntä)
   On taas niin tyhmmä ihminen että sanattomaksi vetää.

   Lainaa

  23. Tulos: +78 (84 ääntä)
   eikai kukaan ihminen voi luulla et jos ostaa paril tonnil vaatteita et jotkut vain hyvää hyvyyttään perii vain osan ostosten hinnasta :o

   Lainaa

  24. POIS INTERNETISTÄ 13.12.2012 10:27
   Tulos: -31 (121 ääntä)
   Tässä huokuu tasan se, että joku isin lellikki on irtautunut kovaan maailmaan, saanut töitä luultavasti mäkin kassalta, tai puhelinmyyntifirmasta, ja joku on vinkannut että mikset ota luottokorttia. Näin mistään tietämättömänä juuri vasta itse mikropizzaa lämmittämään opetellut Kamilla-raukka on porhaltanut suoraan pankkiin vaatimaan tätä tai'an omaista muovinpalaa ja pankintyöntekijän aivopesemänä ottanut vielä noinkin suuren kuin 2000e luottorajan itselleen kuulematta keltään luottokorttien todellista luonnetta: Velkakierteen aloittaja.
   Toivo Isänmaa: Nähtävästi suomiräppi -biiseissä ei selitetä luottokortin toimintamallia.
   Sä olet 99% varmasti sama kaveri joka on ennenkin nuorien toilailuita perustellut suomiräpillä (!!!) ja täytyy kysyä, onko joku laukkuhousu hakannut joskus sut niin pahasti että sulle on jäänyt elinikäiset traumat vai minkä takia sun pitää jokapaikassa olla mustamaalaamassa genreä, josta et ilmeisestikkään tiedä tuon taivaallista? Älä tule vastaamaan tähän argumenteilla "se ei ole musiikkia" tai "ne pukeutuu kun neekerit" koska osoitat noilla olevasi henkisesti 5v. Mikäli sulta löytyy joku OIKEA fakta minkätakia suomiräppi turmelee nykynuoret, pliis tule ja kerro se meille kaikille, sen sijaan että lauot noita kliseisiä fraasejasi. Kaikesta päätellen sinä olet oikea isänmaan toivo. Koska ennakkoluulot ennenkaikkea.

   Lainaa

  25. Tulos: -65 (179 ääntä)
   Nuori nainen + luottokortti = katastrofi.

   Lainaa

  26. Tulos: +25 (35 ääntä)
   Ainakin omien opiskelujeni aikana oli käytössä sellainen jännä systeemi, että kun kasaan sai 90 op sai automaattisesti hakea luottokorttia ja sen yleensä myös sai. Ihan siis sillä meriitillä, että oli tuon 90 op suorittanut. Joissakin pankeissa luottokortin saa myös ihan vain sillä, että on heidän täysi-ikäinen asiakkaansa vaikka tuloja ei olisikaan. Itse sain Master Cardin jälkimmäisellä tavalla, Visaa en halunnut hakea vaikka opintopisteet sen mahdollistivatkin. Niin helppoa se vaan kuulkaa on (tai ainakin on ollut).

   Lainaa

  27. Gentle Basifisti 13.12.2012 11:55
   Tulos: +39 (63 ääntä)
   Armeijasta voi siipasta jonkun verran pois ja tilalle alkuun vaikka 4 kk aikuistumisleiri ihan kaikille nuorille missä ne oppis siivoamaan ja hoitamaan asioitaan ja oppis vähän kuria/käyttäytymistä (nykyisen intin alokasajan malliin, eh). Tuolla pitäis pärjätä ilman äitin tai isin apuja. Tai ottais vaikka peruskoulun ysin pois ja järjestäis sen sitten leirinä "uudella lukkarilla" kunhan nuoret on täysi-ikäisiä... Jos asevelvollisuuden haluaa pitää niin tuolta voi sitten suoraan nykäistä perussoltut ja upseerit omiin koulutuksiinsa tai ainakin alokaskautta voi lyhentää kun poppoo olisi jo ehkä vähän oppinut käyttäytymään. Naisille ja sivareille sitten lyhyt "lottakoulutus" tai toki naisetkin voi soltuiksi lähteä.

   Lainaa

  28. Tulos: +64 (74 ääntä)
   iso Hoo: Miten ihminen voi tulla luottokortti-ikään ilman että luottokortin toimintaperiaate ja luottokunnan ansaintalogiikka on jäänyt kokonaan käsittelemättä? Mitä v***ua näille koulussa opetetaan jos tällaiset perusasiat eivät ole hallussa? Voitaisiin ottaa armeijan tilalle 2 kesän mittainen sukupuolineutraali kansalaispalvelus jonka alussa opetettaisiin kädestä pitäen nämäkin elämän perusrealiteetit kun siihen ei näköjään koululaitos pysty.
   En tiedä, mitä nykyään yhteiskuntaopin tunneilla tehdään - varmaan talouden hallintaakin käsitellään - mutta ainakaan omassa nuoruudessani ei puhuttu luottokorttien toimintaperiaatteesta. Onko se edes sellainen asia, joka koulussa pitäisi oppia? (Varmaan on, jos se tarpeeksi monelle jää muuten epäselväksi.) Itselleni on aina ollut harvinaisen selvää, että se minkä käyttää, sen joutuu maksamaan, ja mahdollisesti vielä jotain siihen päälle. Ei tämän ymmärtääkseen tarvitse edes käsittää, miten systeemi tarkalleen toimii.

   Lainaa

  29. Tulos: -45 (127 ääntä)
   Turhake: Nuori nainen + luottokortti = katastrofi.
   Älä yleistä vitun vajakki -.-

   Lainaa

  30. Tulos: +23 (29 ääntä)
   noht: Koska tuollaisista ihmisistä luottokorttiyhtiöt hyötyvät eniten. Käyttävät rahaa holtitottamaksi ja maksavat enemmän korkoja kuin rahankäytön päälle ymmärtävät ihmiset.
   Ja yhtiön johtajan hampaita naurattaa.

   Lainaa

  31. Tulos: -57 (71 ääntä)
   Minya: Miten aikuinen ihminen voi olla niin tietämätön ja tyhmä..
   Missä sanotaan, että kyseessä on aikuinen ihminen? :D

   Lainaa

  32. Tulos: -10 (36 ääntä)
   Ihan normaali suomalainen tietotaso raha-asioista. asuntokuplassa.blogspot.com

   Lainaa

  33. Tulos: +31 (39 ääntä)
   opettaja: En tiedä, mitä nykyään yhteiskuntaopin tunneilla tehdään – varmaan talouden hallintaakin käsitellään – mutta ainakaan omassa nuoruudessani ei puhuttu luottokorttien toimintaperiaatteesta. Onko se edes sellainen asia, joka koulussa pitäisi oppia?
   Kyllä minun nuoruudessani (josta on pari vuosikymmentä) koulussa opetettiin käsitteet antolainaus ja ottolainaus ja niihin liittyvät termit kuten lyhennys, korko, pääoma, luottoraja. Kai nää nyt kuitenkin edelleen on yleisellä tasolla perus kansalaistaitoja.

   Lainaa

  34. Tulos: +26 (44 ääntä)
   lemon: Eih! Ja tälläselle on annettu luottokortti!
   Ja varmasti 200.000e asuntolainaa, kuten maan tapana on taas ollut viimeiset 10v.

   Lainaa

  35. Yli öpistö hörhö 13.12.2012 13:11
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Onnea vaan elämään :D

   Lainaa

  36. Tulos: -73 (115 ääntä)
   Turhake: Nuori nainen + luottokortti = katastrofi.
   Korjaan: Nainen + luottokortti = katastrofi

   Lainaa

  37. Tulos: +45 (67 ääntä)
   Wiljam: Jotenkin näistä “Ei vittu – mikä idiootti” kommenteista jää sellainen maku, että kommentoija ei ole ymmärtänytmokaa. Kamillan kohdallaminusta on hienoa, että luottokortin toimintalogiikka avautui parin tonnin kohdalla.Tuon vahingon vielä puolessa vuodessahoitaa pois.
   Ei kyllä hirveän moni suomalainen pysty 2000€ velkaa + korkoja maksamaan puolessa vuodessa pois...enkä usko, että tällä nuorella naisella on talous kovin vakaalla pohjalla.

   Lainaa

  38. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Ai kamala, tuollaisesta mokasta on kyllä kurjaa herätä todellisuuteen :/

   Lainaa

  39. Tulos: +73 (77 ääntä)
   Hehe... entisaikaan blondi ylitti pankkitilinsä ja pankista kehotettiin maksamaan tilinylitys. Blondi siihen totesi: "Minäpä kirjoitan teille shekin..." ;D Ainahan näitä todellisuusallergikkoja kävelee vastaan....

   Lainaa

  40. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Pakko olla tsoukki.. Ei kukaan ole noin torvi, ei voi vain olla.

   Lainaa

  41. nicole schretzinger 13.12.2012 14:37
   Tulos: +11 (39 ääntä)
   ääliö, miksei luonnonvalinta voi toteutua tällasten kohdalla

   Lainaa

  42. Kaikki velkahan on maksettava... 13.12.2012 14:45
   Tulos: +34 (48 ääntä)
   a.le: Just tän takii se kreikkaki on polvillaa.
   "täytyy maksaa vaan minimi" -niinhän se Kreikkakin tekee. Tarviiko se laina oikeesti maksaa takas? Eihän ne kreikkalaisetkaan oikeesti mitään takas maksa. -Silti vittu-!

   Lainaa

  43. Tulos: -31 (97 ääntä)
   Norsuttaja: Ei kyllä hirveän moni suomalainen pysty 2000€ velkaa + korkoja maksamaan puolessa vuodessa pois…enkä usko, että tällä nuorella naisella on talous kovin vakaalla pohjalla.
   Jos ei 6kk saa 2000€ velkaa kuitattua niin kyllä saa katsoa peiliin ja tarkasti.

   Lainaa

  44. Tulos: +1 (29 ääntä)
   Tuo kannattais maksaa kerralla pois...vaikka pikaVipillä :D

   Lainaa

  45. Tulos: -59 (125 ääntä)
   Turhake: Nuori nainen + luottokortti = katastrofi.
   Kun sanottiin vain että nuori+luottokortti=katastrofi, niin tuli paljon plussia mutta kun joku uskaltaa korjata ja laittaa sanan nainen sinne väliin, niin heti alkaa huuto. Huomaa millainen raivofeministienemmistö täällä on. Mutta totuushan on, että miehet kuluttavat huomattavasti maltillisemmin kuin naiset.

   Lainaa

  46. POIS INTERNETISTÄ 13.12.2012 16:29
   Tulos: +59 (85 ääntä)
   japi: Jos ei 6kk saa 2000€ velkaa kuitattua niin kyllä saa katsoa peiliin ja tarkasti.
   Oho kyllä sitä ollaan niin hyvätuloista niiin hyvätuloista että...

   Lainaa

  47. Tulos: +33 (53 ääntä)
   japi: Jos ei 6kk saa 2000€ velkaa kuitattua niin kyllä saa katsoa peiliin ja tarkasti.
   Hmm, mietitäänpäs, kaikki jotka mie tiedän, saa rahaa keskimääräisesti 1500e verojen jälkeen. Siihen vuokra n.450-550e, useimmilla netti ja hinta pyörii varmaan 10-30e, puhelinlasku lienee keskimääräisesti 20-30e, usealla työssäkäyvällä auto ja siihen tietääkseni kuuluu kulutukseen autovero/vakuutukset, en tiedä näitä hintoja, joten sanotaan nyt leikisti vaikka 100e/kk, halvoilla henkivakuutuksilla jne voi päästä, joten sanotaan siihen nyt 5-15e/kk, töihin liikkuminen autolla tai bussilla päivittäin, on varmasti jokaiselle työssäkäyvälle minimissään se 60e, minkä uskoisin olevan vielä melko halpa hinta esim. bussikortista tai bensan hintaan verrattuna, joillakin matkat tosiaan vielä pidempiä, eivätkä välttämättä edes asu kunnollisten bussilinjojen vieressä. Jos haluaa oikeasti syödä kunnolla ja terveellisesti, niin sanoisin että kuukauden ruokabudjetti pyörii oikeasti siellä 200-300e paikkeilla, ja jokaisella ihmisellä pitäisi olla älyä jättää vielä tilille esim. 100e/kk varmuudeksi, jos tuleekin yllätyskuluja jotka sitten on kykenevä hoitamaan. Suurimmalla osalla on kuitenkin muitakin menoja, kuin pelkästään tässä mainitut, voi olla osaria kun on tilannut jotain joskus, televisio/kännykkä/jne, monet varmaan ostavat vaatteita, ja joillekin saattaa olla mukava mennä edes kerran kuukaudessa kavereiden kanssa ulos, ḱahville, syömään tai muutamalle, ja mielestäni niihin kuuluukin olla oikeus. Kuitenkin, kun aiemmin mainitsemistani kuluista (jotka löytyy omasta lähipiiristä jokaislta) ottaa minimin mukaan pois, jää käteen 345e, periaatteessa toki, velan voi EHKÄ saada kuitattua puolessa vuodessa, ehkä. Laskuja kuitenkin voi tulla enemmän, menoja voi olla enemmän, ja kaikilla ei tosiaan jää laskujen ja elämisen jälkeen yli 300e "ylimääräistä".

   Lainaa

  48. Tulos: +42 (56 ääntä)
   bethos: Kun sanottiin vain että nuori+luottokortti=katastrofi, niin tuli paljon plussia mutta kun joku uskaltaa korjata ja laittaa sanan nainen sinne väliin, niin heti alkaa huuto. Huomaa millainen raivofeministienemmistö täällä on. Mutta totuushan on, että miehet kuluttavat huomattavasti maltillisemmin kuin naiset.
   Riippuu vähän siitä, ketä miehiä ja naisia katsoo.

   Lainaa

  49. Tulos: +37 (55 ääntä)
   japi: Jos ei 6kk saa 2000€ velkaa kuitattua niin kyllä saa katsoa peiliin ja tarkasti.
   Eipä ole kuule kaikille niin itsestäänselvää, vaikka töissäkäyvä ihminen olisikin. Mutta hienoa jos sinun ei tarvitse katsoa peiliin niin kovin tarkasti.

   Lainaa

  50. Tulos: +48 (58 ääntä)
   japi: Jos ei 6kk saa 2000€ velkaa kuitattua niin kyllä saa katsoa peiliin ja tarkasti.
   Toivottavasti kommenttisi oli provo, sillä suurimalla osalla ihmisistä ei kyllä tosiaankaan ole varaa laittaa palkastaan 350€ kuukaudessa sivuun, ja varsinkaan sellaisella nuorella joka esim. mahdollisesti myös opiskelee samalla. Tai jos vaan on työssä jossa ansiot eivät ole niin päätähuimaavat, sellaisiakin töitä kun jotkut joutuvat tekemään..

   Lainaa

  51. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Kaikkea sitä on: Hieman monimutkaisempi tapahtuma tuo Kreikan ja muiden valtioiden ajautuminen hankaluuksiin ottamiensa lainojen kanssa, mutta hyvä esimerkki kyllä…
   Kuitenkaan ei voi kuin ihmetellä Kamilla logiikkaa, että pankki antaisi hänelle jokaista kuukautta kohti 2000€ käytettävää, jos minimilyhennys on maksettu… Onneksi hänellä sentään on tuo luottokortti, ettei ole mennyt pikavippejä hakemaan… Jos luottokortin käytön hahmottamin on hänelle noin vaikeaa, en halua tietää miten hänellä kävisi pikavippien kanssa…

   Lainaa

  52. Tulos: +10 (14 ääntä)
   No kyllähän tässä tapauksessa pikavipit olis ollut paljon parempi vaihtoehto, koska luottotiedot olis jo mennyt ja joku upporikas pikavippifirma olisi kirjannut vain muutaman satasen "tappiot". Mutta tämän palikan velkaantuminen olisi katkaistu. Nyt joku reppana pankki saa tuhansien eurojen ongelman... Mutta silti "vittu".

   Lainaa

  53. Sielun Messu Kuusamossa 13.12.2012 17:45
   Tulos: +43 (55 ääntä)
   Tärkeintä tässä keskustelussa on se, että nuoret naiset yleistetään tyhmiksi tämän satunnaisen surkuhupaisan tapahtuman vuoksi.

   Lainaa

  54. pesservisser 13.12.2012 17:47
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Nyt alan ymmärtää, miksi nuoret ylivelkaantuvat...vanhemmat, opettakaa lapsillenne rahankäyttöä.

   Lainaa

  55. pesservisser 13.12.2012 17:49
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   LeCianne: Toivottavasti kommenttisi oli provo, sillä suurimalla osalla ihmisistä ei kyllä tosiaankaan ole varaa laittaa palkastaan 350€ kuukaudessa sivuun, ja varsinkaan sellaisella nuorella joka esim. mahdollisesti myös opiskelee samalla. Tai jos vaan on työssä jossa ansiot eivät ole niin päätähuimaavat, sellaisiakin töitä kun jotkut joutuvat tekemään..
   Taitaa lainamaansi henkilöä olla noita pappabetalar tyyppejä. Itse en edes ota velkaa, mutta ei meillä normimenojen jälkeen keskipalkasta ihmeitä yli jää. Maksetaan asuntoa sen verran suurta summaa kerralla, että saadaan velka nopeammin pois.

   Lainaa

  56. Tulos: +44 (60 ääntä)
   bethos: Kun sanottiin vain että nuori+luottokortti=katastrofi, niin tuli paljon plussia mutta kun joku uskaltaa korjata ja laittaa sanan nainen sinne väliin, niin heti alkaa huuto. Huomaa millainen raivofeministienemmistö täällä on. Mutta totuushan on, että miehet kuluttavat huomattavasti maltillisemmin kuin naiset.
   Bethos, miks oot täällä niin usein toitottamassa "totuuksia" naisista ja miehistä ja niiden välisistä eroista? Tuleeko sulle hyvä mieli siitä, että saat jauhaa jotain "naiset on tyhmiä ja miehet fiksuja" jossain feissarimokien kommenteissa? Kuulostat vaan jotenkin... katkeralta, ehkä?

   Lainaa

  57. Tulos: +8 (10 ääntä)
   lemon: Eih! Ja tälläselle on annettu luottokortti!
   Tottakai, kaikille annetaan luottokortti ja sitten asuntolainaa ei anneta niille jotka ei saa sitä 10-20 prossaa säästettyä asuessaan vuokralla.. Harvempi nuori aikuinen tai nuori perhe voi asua ilmatteeks missään että vois säästää... Veikkaan että luottokortit, pikavipit yms. tekee niitä taloudellisia ongelmia paljon enemmän kun tulojen mukaan kartoitetut asuntolainat missä pankki tietää missä sen rahat on kiinni. Harvempi tollo pystyy tuhoamaan kämpän arvon niin ettei sitä voi laittaa lainan jäädessä maksamatta myyntiin.

   Lainaa

  58. Tulos: +31 (33 ääntä)
   japi: Jos ei 6kk saa 2000€ velkaa kuitattua niin kyllä saa katsoa peiliin ja tarkasti.
   Joillain on perhe elätettävänä ja laskut maksettavana, siitä ei paljoa käteen jää jos sen peruspalkan tienaa..

   Lainaa

  59. Tulos: -43 (63 ääntä)
   Norsuttaja: Ei kyllä hirveän moni suomalainen pysty 2000€ velkaa + korkoja maksamaan puolessa vuodessa pois
   Vitun köyhä xDDD

   Lainaa

  60. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Ville: Kyllä minun nuoruudessani (josta on pari vuosikymmentä) koulussa opetettiin käsitteet antolainaus ja ottolainaus ja niihin liittyvät termit kuten lyhennys, korko, pääoma, luottoraja. Kai nää nyt kuitenkin edelleen on yleisellä tasolla perus kansalaistaitoja.
   Minun aikana opetettiin yhdeksännen luokan yhteiskuntaopin tunnilla myös yllämainittujen lisäksi erilaiset maksukorttityypit. Tuli kyllä selväksi, mitä luottokortti tarkoittaa, ja mitä sillä voi tehdä. Voi toki olla paikkakuntakohtaista, mutta näin täälläpäin!

   Lainaa

  61. Tulos: +24 (46 ääntä)
   Yleensä idiootteja on ne, joilla on C nimessään, kaikki Nicolet, Jessicat, Janicat yms. Mukavaa vaihtelua tuo Kamilla tähän porukkaan. :)

   Lainaa

  62. Tulos: +7 (13 ääntä)
   EIEIEIEEIEIEIEIEIEIIEIEI

   Lainaa

  63. pesservisser 13.12.2012 20:34
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Minya: Hmm, mietitäänpäs, kaikki jotka mie tiedän, saa rahaa keskimääräisesti 1500e verojen jälkeen. Siihen vuokra n.450-550e, useimmilla netti ja hinta pyörii varmaan 10-30e, puhelinlasku lienee keskimääräisesti 20-30e, usealla työssäkäyvällä auto ja siihen tietääkseni kuuluu kulutukseen autovero/vakuutukset, en tiedä näitä hintoja, joten sanotaan nyt leikisti vaikka 100e/kk, halvoilla henkivakuutuksilla jne voi päästä, joten sanotaan siihen nyt 5-15e/kk, töihin liikkuminen autolla tai bussilla päivittäin, on varmasti jokaiselle työssäkäyvälle minimissään se 60e, minkä uskoisin olevan vielä melko halpa hinta esim. bussikortista tai bensan hintaan verrattuna, joillakin matkat tosiaan vielä pidempiä, eivätkä välttämättä edes asu kunnollisten bussilinjojen vieressä. Jos haluaa oikeasti syödä kunnolla ja terveellisesti, niin sanoisin että kuukauden ruokabudjetti pyörii oikeasti siellä 200-300e paikkeilla, ja jokaisella ihmisellä pitäisi olla älyä jättää vielä tilille esim. 100e/kk varmuudeksi, jos tuleekin yllätyskuluja jotka sitten on kykenevä hoitamaan. Suurimmalla osalla on kuitenkin muitakin menoja, kuin pelkästään tässä mainitut, voi olla osaria kun on tilannut jotain joskus, televisio/kännykkä/jne, monet varmaan ostavat vaatteita, ja joillekin saattaa olla mukava mennä edes kerran kuukaudessa kavereiden kanssa ulos, ḱahville, syömään tai muutamalle, ja mielestäni niihin kuuluukin olla oikeus. Kuitenkin, kun aiemmin mainitsemistani kuluista (jotka löytyy omasta lähipiiristä jokaislta) ottaa minimin mukaan pois, jää käteen 345e, periaatteessa toki, velan voi EHKÄ saada kuitattua puolessa vuodessa, ehkä. Laskuja kuitenkin voi tulla enemmän, menoja voi olla enemmän, ja kaikilla ei tosiaan jää laskujen ja elämisen jälkeen yli 300e “ylimääräistä”.
   Tosin noin edulliset asunnot on harvassa ja siihen päälle tulee myös sähkölasku, vesilasku, ellet laskenut näitä jo vuokraan ja sitten se vasta erittäin harvinaisen edullinen onkin. Jos on vasta omilleen muuttanut nuori, tarvitsee aika paljon hankkia tavaraakin, lakanoista ja luutturäteistä lähtien aina isoihin hankintoihin kuten huonekaluihin saakka. Jos on tottunut saamaan rahat ja tavarat vanhemmilta ilman vastiketta, niin hyvähän se on huudella, ei välttämättä tyypit tiedä mitään mitä nämä maksaa. Astioita ja huonekalujakin on välillä uusittava. Omistusasunnossa ei lainan lyhennykset ole suinkaan ainoa maksu, vaan on asumismuodosta riippuen yhtiövastiketta, tiemaksua tai kiinteistöveroa. Aina on yleensä jotain remontoitavaa, ellei asunto ole tuliterä ja niissäkin on joskus fiksattavaa.

   Lainaa

  64. Tulos: +4 (30 ääntä)
   Pakko pistää lusikkaa soppaan tuossa "onnistuuko 2000€:n lainan maksaminen puolessa vuodessa" -jutussa. Pisti nimittäin silmään tuo: "ei hirveän moni suomalainen pysty maksamaan" -kommentti. Toki esim. lapsiperheillä, joissa toinen on kotona kodinhoidontuella, matalapalkkaisilla aloilla, opiskelijoilla, työttömillä jne tekee tiukkaa/on mahdotonta, mutta kyllä mielestäni Suomessa on ihan mukavasti niitä työssäkäyviä ihmisiäkin (yksin asuvia, pariskuntia, perheitä...), jotka tuollaisen lainan pystyvät hoitamaan tuossa annetussa määräajassa. Kulutustottumuksistahan se myös on pitkälti kiinni. Kuinka usein kokee tarpeelliseksi käydä kahviloissa, ostaa uusia vaatteita, käydä baareissa yms. Ruokaankin nyt voi kuluttaa rahaa ihan laidasta laitaan ja jos tietää, että tuollainen määräaikainen lainanmaksu on kyseessä, niin voihan sitä hetkeksi nipistää niistä ruokakuluistakin yleensä (tämä nyt ihan siihen pohjautuen, että opiskeluaikana yksin asuessa ruokaan meni rahaa 110-140€/kk ja tällä hetkellä kahdestaan miehen kanssa menee varmaan 400-500€/kk [en ole nyt tarkkaa budjettia pitänyt, mutta varmasti tuota luokkaa koska nykyään ei tule hintoja katseltua]). Minyan laskelmatkin tuntuivat kusevan, tai sitten hän on laskenut omiin laskuihinsa mukaan jotain sellaista, mitä ei ole tekstissä luetellut. Itse kun mielenkiinnosta noita rupesin reknaamaan, että onko tosiaan noin tiukilla talous 1500€/kk käteen jäädessä, niin sain noilla Minyan minimiluvuilla niin, että kuussa kuluisi 945€ (jossa siis jo mukana se 100€:n hätävaran jättäminen tilille). "Yli" jäisi siis 555€, josta voisi hyvin maksaa sen 350€/kk lainaa pois. Siltikin jäisi vielä 200€ + se alkuperäisissä laskelmissa oleva 100€/kk liikkumavaraa omiin huvituksiin/säästöön/you name it.

   Lainaa

  65. Tulos: +1 (17 ääntä)
   pesservisser: Tosin noin edulliset asunnot on harvassa ja siihen päälle tulee myös sähkölasku, vesilasku, ellet laskenut näitä jo vuokraan ja sitten se vasta erittäin harvinaisen edullinen onkin. Jos on vasta omilleen muuttanut nuori, tarvitsee aika paljon hankkia tavaraakin, lakanoista ja luutturäteistä lähtien aina isoihin hankintoihin kuten huonekaluihin saakka. Jos on tottunut saamaan rahat ja tavarat vanhemmilta ilman vastiketta,niin hyvähän se on huudella, ei välttämättä tyypit tiedä mitään mitä nämä maksaa. Astioita ja huonekalujakin on välillä uusittava. Omistusasunnossa ei lainan lyhennykset ole suinkaan ainoa maksu, vaan on asumismuodosta riippuen yhtiövastiketta, tiemaksua tai kiinteistöveroa. Aina on yleensä jotain remontoitavaa, ellei asunto ole tuliterä ja niissäkin on joskus fiksattavaa.
   Riippuu varmaan paljon paikkakunnasta, että saako noin halvalla vuokra-asuntoa. Pk-seutua lukuunottamatta kyllä tuolla summalla nyt jonkin sortin yksiö jo pitäisi irrota. Ja jos pariskuntaa ajattelee, niin silloinhan voisi jo vuokrata 900-1100€/kk maksavan asunnon, joka kyllä menee jo sangen luksukseksi (taas poislukien pk-seutu) tai ainakin siihen sisältyy kaikki sähköt/vedet jne. Tahi käyttää tuon summan niihin lainanlyhennyksiin yms. Ja mielestäni on nuorelta ihmiseltä hyvin lyhytkatseista lähteä ns. soitellen sotaan ja täysin valmistautumatta ja varautumatta muuttaa pois kotoa. Itse ainakin noin 15-vuotiaasta lähtien toivoin joulu- ja syntymäpäivälahjoiksi astioita, kippoja, kattiloita, lakanoita, pyyhkeitä yms., jottei ne sitten kerralla tulisi kotoa muuttaessa ostettavaksi. Ja silti toki tuli kivat kustannukset huonekaluista (joita muuten saa halvalla kirppareilta, kierrätyskeskuksista jne!), siivousvälineistä yms. Mutta niihinkin olin vähän ekstraa jo säästänyt kesätyörahoista. Ja ei noita nyt tarvitse mitenkään läheskään joka vuosi vaihdellakaan, ainakaan omasta mielestäni (meillä ainakin on sama 500€ maksanut sohva palvellut jo vuodesta 2006, nyt alkaa olla jo kahden kissan taloudessa sangen kulahtanut). Ps. En kuulu pappa betalar -lellipentuihin. Maajussivanhempien yhteisvuositulot esim. lukioaikanani olivat noin luokkaa 15-17k€, joten en todellakaan ole tottunut saamaan rahaa/tavaroita ilman vastiketta.

   Lainaa

  66. Tulos: +13 (15 ääntä)
   pesservisser: Taitaa lainamaansi henkilöä olla noita pappabetalar tyyppejä. Itse en edes ota velkaa, mutta ei meillä normimenojen jälkeen keskipalkasta ihmeitä yli jää. Maksetaan asuntoa sen verran suurta summaa kerralla, että saadaan velka nopeammin pois.
   Kuulostaa kyllä hyvinkin todennäköiseltä.
   mutta kyllä mielestäni Suomessa on ihan mukavasti niitä työssäkäyviä ihmisiäkin (yksin asuvia, pariskuntia, perheitä…), jotka tuollaisen lainan pystyvät hoitamaan tuossa annetussa määräajassa
   Niin, olet ihan oikeassa, mutta ainakin oma argumenttini kohdistuikin nimenomaan tähän ikäluokkaan joka normaalitilanteessa on oletettavasti vielä opiskelemassa tai vasta aloittamassa työelämää tms. Ja siis lähinnä siksi, että kyseisen 'mokaaja' on melko nuori.
   Ja mielestäni on nuorelta ihmiseltä hyvin lyhytkatseista lähteä ns. soitellen sotaan ja täysin valmistautumatta ja varautumatta muuttaa pois kotoa
   Välillä se on vaan 'pakko' lähteä niin, ainakaan itse en toiveista huolimatta välttämättä ihan saanut näitä asioita lahjoina vaikka olisinkin toivonut jotta olisi ollut helpompaa lähteä kotoolta. Ja muutamalle kaverille kävi niin, että opiskelupaikka on tullut periaatteessa odottamatta (mm. peruutuspaikkoja) jossa kohtaa ei enää paljoa kerkeä miettimään että olikos sitä kaikkea tarvittavaa jo kerättynä jotta pääsee opiskelemaan korkeakouluun haluamaansa alaa. :) Varmaan on epäkohtia kirjoituksessani mutta annan sen itselleni anteeksi järkyttävän väsymyksen piikkiin.

   Lainaa

  67. Tulos: +2 (14 ääntä)
   Minusta tämä Facebook-moka kertoo kaikessa surullisuudessaan tämän kansakunnan tämän päivän tilasta. Velaks vaan, jlauta viime vuonna tuli miljoona uutta luottotietohäiriötä suomaisilta. Tämä on pankkien aikakautta, totta vie...
   Näin: Joillain on perhe elätettävänä ja laskut maksettavana, siitä ei paljoa käteen jää jos sen peruspalkan tienaa..
   Siinäpä se pointti taisi edellisellä kirjoittajalla piilläkin: jos ei jää sivuun palkasta juuri mitään, eli ei jää mitään käteen, ei tule silloin ottaa luottokorttia. Tai voi sen ottaa, mutta sitä pitää käyttää harkiten. 2000e/6kk? Peace of cake, vaikka tienaat mitä. Minä maksoin 2,5 vuodessa 10 000 e ulosottoon ja nettopalkka oli aina alle 2000 e:n.

   Lainaa

  68. Tulos: +24 (32 ääntä)
   Mutta totuushan on, että miehet kuluttavat huomattavasti maltillisemmin kuin naiset.
   Väittäisin, että miehet kuluttavat eri lailla kuin naiset, ei niinkään maltillisemmin. Samaan aikaan kun nuori nainen hamstraa luotolle meikkejä, vaatteita ja hiuslakkaa, nuori kossi ostelee autoja, pelejä ja muuta elektroniikkaa. Romuttaa sen auton ja ostaa uuden. Ehkä näennäisesti naiset yleisesti kuluttavat enemmän, jos miettii kuukausittaisia ostoskertoja, mutta yleensä miehet ostavat sitten paljon kalliimpia asioita. Itse mokassa käy melkein sääliksi tyttöä. Kyllähän noita ihan metsään menneitä väärin ymmärryksiä sattuu. Onhan se aika hurja että joku tosissaan luulee, että joku toinen maksaa ostoksensa, mutta en sinänsä oikeastaan edes ihmettele. Aivopesu toimii monessa mielessä ja vähänkin todellisuudesta vieraantunut niin juu. Nykyään pitäisi vain olla sellaisella asenteella, että pitää tarkistaa monta kertaa, eikä saa uskoa mihinkään mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, koska se ei ole.

   Lainaa

  69. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Unohtui siinä aikaisemmassa viestissä mainita, tuon lainan lyhennyksestä, koska veikkaan että hän on saanut tätä uutta "Tuohi Mastercard" -luottoa. Tässä on tuo minimivähennys sen 15,00€ / kk, jonka jälkeen kuukauden päästä saadessasi uuden laskun on saldosi laskenut 5,00 - 6,00€. Heillä tilinhoitomaksu on 6,50€ / lasku ja korko juoksee normaalisti euriborin mukaan. On henkilökohtaista kokemusta tästä Tuohi -luotosta, vaikka ostinkin vain 50,00€ kokellakseni (Gigantista). Henkilökohtainen mielipide näistä luotolla ja osamaksu jutuista on se, että jos sinulla ei ole suoraan varaa ostaa tuotetta, älä maksa sitä osissa / luotolla, ei se halvemmaksi tule..

   Lainaa

  70. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Anteeksi valehteluni, minimivähennys olikin 13,00€. Eli sen maksettuasi ja tilinhoitojen + korkojen jälkeen olet maksanut velastasi jo huimat 3,00€. Eli tolla minimillä jos meinasi tarinan nainen maksella, niin kerkeää vielä eläkkeestäkin laittaa muutaman euron.

   Lainaa

  71. Tulos: +4 (6 ääntä)
   mie: Kyllä mäkin haluaisin luottokortin, jonka kuluja ei tartte maksaa Siitä vaan Kamilla omaa luottoyhtiötä perustaan, kannattavaa toimintaa olisikin.
   ainakin asiakkaita riittäs ;)

   Lainaa

  72. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Minimilyhennys on riippuvainen luottorajasta, 2000 euron luottorajalla minimilyhennys on isompi kuin 13 eur/kk, muistaakseni taitaa olla 60-70 eur/kk

   Lainaa

  73. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Mikkey: Missä sanotaan, että kyseessä on aikuinen ihminen?
   Niin, voihan se tosiaan olla vaikka 14v. Eihän noissa luottokorteissa mitään ikärajaa ole ;)

   Lainaa

  74. Tulos: +5 (7 ääntä)
   trudi: Niin, voihan se tosiaan olla vaikka 14v. Eihän noissa luottokorteissa mitään ikärajaa ole
   No itse assosioin vähän tähän suuntaan, jotta päivitys olisi nuoren aikuisen tekemä. Kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen luottokortti. Ennen vanhaan luottokunta taisi kysyä vakituista työpaikkaa, en tiedä kysyvätkö enää. Mutta niin tai näin - tollanen parin tonnin vahinko on vielä normaalin ihmisen maksettavissa kohtuudella. Tämän jälkeen oppi pysyy päässä aika pitkään ja elämä jatkuu tuonkin vahingon jälkeen.

   Lainaa

  75. Paremmin tietäjä 14.12.2012 19:15
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Nyt alan vähitellen ymmärtää, miksi nuoret uskaltavat ostaa ylisuuria satojen tuhansien eurojen taloja heti ensiasunnoikseen...ne ottavat lainaan kuukasittaisen kattorajan. Tulevatko ajatelleeksi sitäkään, että lyhennysvapaat kuukaudet pidetävät lainan maksuaikaa yms. Tietääkseni luottokorttia ei alle 18-vuotias saa; en ole varma onko laissa, mutta ei suomalaiset pankit kyllä myönnä. Yleensä pankit vaativat esim. opiskelijoilta, että on tietty opintopistemäärä saavutettu. Rinnakkaiskortteja saatetaan alaikäiselle, mutta huoltaja on kutienkin vastuussa.

   Lainaa

  76. Paremmin tietäjä 14.12.2012 19:17
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Naa: Väittäisin, että miehet kuluttavat eri lailla kuin naiset, ei niinkään maltillisemmin. Samaan aikaan kun nuori nainen hamstraa luotolle meikkejä, vaatteita ja hiuslakkaa, nuori kossi ostelee autoja, pelejä ja muuta elektroniikkaa. Romuttaa sen auton ja ostaa uuden. Ehkä näennäisesti naiset yleisesti kuluttavat enemmän, jos miettii kuukausittaisia ostoskertoja, mutta yleensä miehet ostavat sitten paljon kalliimpia asioita. Itse mokassa käy melkein sääliksi tyttöä. Kyllähän noita ihan metsään menneitä väärin ymmärryksiä sattuu. Onhan se aika hurja että joku tosissaan luulee, että joku toinen maksaa ostoksensa, mutta en sinänsä oikeastaan edes ihmettele. Aivopesu toimii monessa mielessä ja vähänkin todellisuudesta vieraantunut niin juu. Nykyään pitäisi vain olla sellaisella asenteella, että pitää tarkistaa monta kertaa, eikä saa uskoa mihinkään mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, koska se ei ole.
   Kyllä meillä ainakin minun mieheni kalastustarvikkeet ja -matkat sekä elektroniikka maksavat kolme kertaa enemmän kuin minun harrastukseni. Vaatteita ostaa kyllä miehetkin, vaikka monelle ne ostaakin nainen entisten risojen kalsareiden tilalle ja silloinhan ne ovat naisten shoppailua...

   Lainaa

  77. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Ehkä tuossa on myös pointtina se, että jos ei pysty puolessa vuodessa maksamaan 2000€:n velkaa, ei ehkä kannattaisi sitten vinguttaa sitä luottokorttia kuukaudessa sen edestä. Mutta siis, Kamillahan ei tiennyt, että joutuu maksamaan oikeasti kaikista ostoksistaan. Toki hänellä oli varaa se parikymppiä maksaa. Eli rahankäytön suunnittelu oli kohallaan, faktat meni vaan vähän metsään :)

   Lainaa

  78. opiskelija electroninsa kanssa 14.12.2012 22:24
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   iso Hoo: Miten ihminen voi tulla luottokortti-ikään ilman että luottokortin toimintaperiaate ja luottokunnan ansaintalogiikka on jäänyt kokonaan käsittelemättä? Mitä v***ua näille koulussa opetetaan jos tällaiset perusasiat eivät ole hallussa? Voitaisiin ottaa armeijan tilalle 2 kesän mittainen sukupuolineutraali kansalaispalvelus jonka alussa opetettaisiin kädestä pitäen nämäkin elämän perusrealiteetit kun siihen ei näköjään koululaitos pysty.
   Kun yläasteesta ei liian pitkä aika ole takana niin voin kertoa, että kouluissa opetetaan mikä on inflaatio ja miten siihen päädytään, opetetaan että pikavippejä tulee välttää loppuun asti ja mitä seuraa maksuhäiriöstä, keskustellaan käytetäänkö nykyään enemmän sähköistä rahaa ja tuleeko sitä käytettyä huomaamatta enemmän. Mutten ole koulusta oppinut miten luottokortti toimii. Äiti opasti että Visa Electronilla on hyvä pärjätä loppuun asti, sillä kun ei luottoa voi ottaa. Jos ei kotona opeteta tämmösiä perusasioita niin tuho on taattu jos yksi yhteiskuntaopin opettaja unohtaa jotain sanoa.

   Lainaa

  79. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Paremmin tietäjä: Kyllä meillä ainakin minun mieheni kalastustarvikkeet ja -matkat sekä elektroniikka maksavat kolme kertaa enemmän kuin minun harrastukseni. Vaatteita ostaa kyllä miehetkin, vaikka monelle ne ostaakin nainen entisten risojen kalsareiden tilalle ja silloinhan ne ovat naisten shoppailua…
   Tätä vähän tarkoitinkin.

   Lainaa

  80. Tulos: +7 (13 ääntä)
   ääähä hhäää!!! huutonaurua! "pissiksillä luottokortit, valtavasti lainaa..." juma, mitä tolloja!

   Lainaa

  81. Tulos: +12 (14 ääntä)
   "siis vittu!" voi silläkin hoitaa maksut.

   Lainaa

  82. Tulos: -11 (21 ääntä)
   indy: Bethos, miks oot täällä niin usein toitottamassa “totuuksia” naisista ja miehistä ja niiden välisistä eroista? Tuleeko sulle hyvä mieli siitä, että saat jauhaa jotain “naiset on tyhmiä ja miehet fiksuja” jossain feissarimokien kommenteissa? Kuulostat vaan jotenkin… katkeralta, ehkä?
   Minusta on kivaa lukea muiden reaktioita niihin.

   Lainaa

  83. Paremmin tietäjä 15.12.2012 12:32
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Ville: Kyllä minun nuoruudessani (josta on pari vuosikymmentä) koulussa opetettiin käsitteet antolainaus ja ottolainaus ja niihin liittyvät termit kuten lyhennys, korko, pääoma, luottoraja. Kai nää nyt kuitenkin edelleen on yleisellä tasolla perus kansalaistaitoja.
   Ei noita osa kauppaopistossakaan ymmärrä, eikä välttämättä amk:ssakaan, mutta valmistuvat silti. Kas kun ne minimipisteet voi saada opettelemalla ulkoa jotain muuta.

   Lainaa

  84. Paremmin tietäjä 15.12.2012 12:34
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   opiskelija electroninsa kanssa: Kun yläasteesta ei liian pitkä aika ole takana niin voin kertoa, että kouluissa opetetaan mikä on inflaatio ja miten siihen päädytään, opetetaan että pikavippejä tulee välttää loppuun asti ja mitä seuraa maksuhäiriöstä, keskustellaan käytetäänkö nykyään enemmän sähköistä rahaa ja tuleeko sitä käytettyä huomaamatta enemmän. Mutten ole koulusta oppinut miten luottokortti toimii. Äiti opasti että Visa Electronilla on hyvä pärjätä loppuun asti, sillä kun ei luottoa voi ottaa. Jos ei kotona opeteta tämmösiä perusasioita niin tuho on taattu jos yksi yhteiskuntaopin opettaja unohtaa jotain sanoa.
   Mut muista, että Visa Electron ei käy junassa, syynä se, että junassa ei online-yhteydet toimi. Visa Debitissäkään ei ole luottoa, mutta se toimii kuten tavallinen pankkikortti tarvittaessa. Poliisilaitoksella ei käynyt kumpikaan, kun hain passia, eli ei mikään sirukortti viime vuonna. Outoa.

   Lainaa

  85. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Lissuille luottokorttien myöntämisestä pitäisi tulla vankeutta.

   Lainaa

  86. Paremmin tietäjä 15.12.2012 15:15
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Nuo Kamillan kaverit on muuten kyllä aikoja kivoja ihmisiä noitten tekstien perusteella.

   Lainaa

  87. Tulos: -5 (5 ääntä)
   onhan meillä niin luotettava itänaapurikin, että armeijasta pitäisi kokonaan luopua... eiköhän nää taidot pitäs oppia ihan kotona tai koulussa.. haluaisin kuulla sinun toimintamallin myös maailman talouskriisiin..

   Lainaa

  88. Alli Kuuppa 16.12.2012 14:14
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   jaa: Riippuu varmaan paljon paikkakunnasta, että saako noin halvalla vuokra-asuntoa. Pk-seutua lukuunottamatta kyllä tuolla summalla nyt jonkin sortin yksiö jo pitäisi irrota. Ja jos pariskuntaa ajattelee, niin silloinhan voisi jo vuokrata 900-1100€/kk maksavan asunnon, joka kyllä menee jo sangen luksukseksi (taas poislukien pk-seutu) tai ainakin siihen sisältyy kaikki sähköt/vedet jne. Tahi käyttää tuon summan niihin lainanlyhennyksiin yms.
   Tiedän että pääkaupunkiseudulla hinnat ovat korkeampia, mutta esim. Tampereen alueelta saa vallan mainiosti asuntoja yhdelle ihmiselle reilusti alle 500€/kk. Jos taas henkilöitä on 2 niin silloin tulotkin täytyy olla jo suuremmat kuin 1500€/kk. Mutta menoistahan kaikki kiinni on. Toinen elää sillä 1500€/kk herroiksi ja toinen ei saa sillä juustoa leivän päälle...

   Lainaa

  89. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Turhake: Nuori nainen + luottokortti = katastrofi.
   Nuoret miehet ne useammin kusessa rahojensa kanssa on. Pikavipit sekä uhkapelit kovassa käytössä ja niin edelleen. Naisten taloustaidolle on aika 50-lukulaista asettaa jotain yleisiä ennakkoluuloja.

   Lainaa

  90. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Huhhhuh: Ja varmasti 200.000e asuntolainaa, kuten maan tapana on taas ollut viimeiset 10v.
   350000 on ja 45 vuotiaana olen velaton. Nin 200k ei ole ongelma edes normikansalaiselle. Olet juuri niitä ihmisiä jotka "eivät halua olla velkaa kenellekkään" ja asuvat koko ikänsä vuokralla maksaen jonkun toisen ihmisen lainalyhennykset. Järki on lainn ottamisessa oman maksukyvyn mukaan tietysti.

   Lainaa

  91. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Huhhhuh: Ja varmasti 200.000e asuntolainaa, kuten maan tapana on taas ollut viimeiset 10v.
   Asuntolainan saanti vaatii kohtuulliset tulot. Tuolla herneellä pääkopassa ei päästä kuin mäkkärin kassalle tai siivoojaksi ja niillä tuloilla ei tarvitse edes haaveilla asuntolainasta. Asuntolaina on kaikilla, joilla on varaa sellaiseen. Loput louskuttavat leukojaan ja kertovat kuinka eivät koskaan sellaista ottaisi.

   Lainaa

  92. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kyllä minuakin vituttaisi jos olisin idiootti.

   Lainaa

  93. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Eikö tämä tyttöressu ole kuullut ettei elämässä mikään ole ilmaista.........? Alkaa ihan hävettämään nää älynväläykset....

   Lainaa

  94. Paremmin tietäjä 17.12.2012 22:10
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Jormatar: Asuntolainan saanti vaatii kohtuulliset tulot. Tuolla herneellä pääkopassa ei päästä kuin mäkkärin kassalle tai siivoojaksi ja niillä tuloilla ei tarvitse edes haaveilla asuntolainasta. Asuntolaina on kaikilla, joilla on varaa sellaiseen. Loput louskuttavat leukojaan ja kertovat kuinka eivät koskaan sellaista ottaisi.
   höpö höpö. Itse asuttiin pitkään vuokralla, vaikka oli ihan hyvät tulot. Nyt asun taas toistaikseksi vuokralla, koska se on tässä elämäntilanteessa kannattavampaa ja vuokra on halpa - vaikka palkka on uuden työni myötä tähän astisen elämäni paras. Jotkut katsos säästävät ensin. Sitä paitsi lapsi kulta, asuntolainaa ei ole kaikilla, vaikka omistusasunto olisikin. Tai siis niillä on vain omistusasunto, jotka ovat maksaneet asuntonsa pois, loppujen asunnon omistaa pankki.

   Lainaa

  95. Paremmin tietäjä 17.12.2012 22:13
   Tulos: -1 (1 ääni)
   ruinaus: 350000 on ja 45 vuotiaana olen velaton. Nin 200k ei ole ongelma edes normikansalaiselle. Olet juuri niitä ihmisiä jotka “eivät halua olla velkaa kenellekkään” ja asuvat koko ikänsä vuokralla maksaen jonkun toisen ihmisen lainalyhennykset. Järki on lainn ottamisessa oman maksukyvyn mukaan tietysti. Asunnon kulut ei ole pelkkä asuntolaina, vaan asumismuodosta riippumatta on aina muitakin kuluja, joiden laatu vaihtelee sitten asumismuodon mukaan. Siihenkin pitää varautua, että asuntoa pitää kunnostaa välillä, tai jälleenmyyntiarvo laskee. Huonot asunnot eivät mene kaupaksi. Omistusasunto ei ole järkevä vaihtoehto aina, sillä joskus joutuu muuttamaan ja eri kunnissa on asunnot eri arvoisia. Nuorille onkin tyypillistä ottaa asuntolaina äärirajoille ja sitten ei selvitä maksuista, joiden olemassaolosta ei edes tiedetty.

   Lainaa

  96. Keski-ikäinen mies 18.12.2012 10:00
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   iso Hoo: Miten ihminen voi tulla luottokortti-ikään ilman että luottokortin toimintaperiaate ja luottokunnan ansaintalogiikka on jäänyt kokonaan käsittelemättä?
   Tämä oli hyvä, pidetään tuo ansaintalogiikka mielessä. Normaalikäyttäjähän on luottokunnalle tappiollinen. Kortti on toki helppo matkoilla ja muutenkin mukava käyttää - ilmaiseksi. Keiden luulette maksavan meidän muiden ilmaiset luottokuukaudet? Kiitetään yhdessä Dumbass-Kamillaa, joka kustantaa tämän palvelun meille "luotto-osaajille". Toivottavasti jatkossakin riittää niitä, jotka ilahtuvat ja luulevat olevansa "rahatyttöjä" kun saavat postia: "olemme myöntäneet teille valmiiksi uuden luottolimitin". Tämä kirjehän lähetetään vain niille alle keskituloisille, jotka paukuttavat pientä limittiään vasten / joutuvat kesken maksukauden maksamaan saldoa pois. Sitten kun koukku on nielaistu niin näiden heikkotahtoisten shoppaajien saldo lipsahtaa liki automaattisesti palkkaa suuremmaksi ja lipsuu luoton puolelle.... 10% korolla.. Kiitos vielä kerran, kaikki "Kamillat"

   Lainaa

  97. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Minya: Miten aikuinen ihminen voi olla niin tietämätön ja tyhmä..
   Jotenkin tuntuu, ettei kyseessä ole ainakaan henkisesti aikuinen ihminen...

   Lainaa

  98. Tulos: -1 (7 ääntä)
   XR107A35Y: Sitten ihmetellään ku nuoret on velkakierteessä melkein heti -.-
   Minä oon muuten päätelly että valtaosa feissarimokien lukiojoista koostuu 25-35 vuotiaista naisista(jotka eivät koe itseään "nuoriksi" vaan aikuisiksi vaikka molempia ovatkin), sillä nuoria yleistävä ja halventava kommentti saa aina ison määrän plussaa, vaan kun naisista sanotaan yhtään mitää negatiivista(ei siis väliä itse sanoja sukupuolesta), niin se saa POIKKEUKSETTA paljon miinusta. Case closed.

   Lainaa

  99. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Keski-ikäinen mies: Tämä oli hyvä, pidetään tuo ansaintalogiikka mielessä. Normaalikäyttäjähän on luottokunnalle tappiollinen. Kortti on toki helppo matkoilla ja muutenkin mukava käyttää – ilmaiseksi. Keiden luulette maksavan meidän muiden ilmaiset luottokuukaudet? Kiitetään yhdessä Dumbass-Kamillaa, joka kustantaa tämän palvelun meille “luotto-osaajille”. Toivottavasti jatkossakin riittää niitä, jotka ilahtuvat ja luulevat olevansa “rahatyttöjä” kun saavat postia: “olemme myöntäneet teille valmiiksi uuden luottolimitin”. Tämä kirjehän lähetetään vain niille alle keskituloisille, jotka paukuttavat pientä limittiään vasten / joutuvat kesken maksukauden maksamaan saldoa pois. Sitten kun koukku on nielaistu niin näiden heikkotahtoisten shoppaajien saldo lipsahtaa liki automaattisesti palkkaa suuremmaksi ja lipsuu luoton puolelle…. 10% korolla.. Kiitos vielä kerran, kaikki “Kamillat”
   Ilmaiseksi. Kyllä siinä joku korko on meille järkevillekin, vaikka ylimääräistä maksettavaa ei juuri kerry kuten dumbasseilla.

   Lainaa

  100. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Tollo: No kyllähän tässä tapauksessa pikavipit olis ollut paljon parempi vaihtoehto, koska luottotiedot olis jo mennyt ja joku upporikas pikavippifirma olisi kirjannut vain muutaman satasen “tappiot”. Mutta tämän palikan velkaantuminen olisi katkaistu. Nyt joku reppana pankki saa tuhansien eurojen ongelman… Mutta silti “vittu”.
   Trollaathan? Sano pliis että trollaat niin annan respektii, kun oli niin hyvin kätketty muotoilu. a) luotonannon maksukorteille hoitaa Luottokunta. Pankki on siinä asiassa korkeintaan myyntiedustajan roolissa. b) Luottokunta myy vallan jumetun nopeesti rästilaskun sen kummempia ihmettelemättä perintätoimistolle, ja perintätoimistollehan se on core business, että hitaita maksajia muistetaan korottelemalla velkasaatavaa. Ja sitten kun niitä ei enää kiinnosta, niin valtio hoitaa lopulta sitten, ja tilittää perintäfirmalle. Että ehkä siinä ny ei kummassakaan mallissa olis köyhät firmanreppanat kärsiny :D

   Lainaa

  101. Tulos: +1 (1 ääni)
   Paremmin tietäjä: Nyt alan vähitellen ymmärtää, miksi nuoret uskaltavat ostaa ylisuuria satojen tuhansien eurojen taloja heti ensiasunnoikseen…ne ottavat lainaan kuukasittaisen kattorajan. Tulevatko ajatelleeksi sitäkään, että lyhennysvapaat kuukaudet pidetävät lainan maksuaikaa yms.
   Noh, oisko siksi, että sen ne kämpät maksaa. Joko ostat tai et, ei alle kuusinumeroisten summien näiltä leveysateilta kämppää saa. Toisaalta pankit, ja osin jopa opettajat ja proffat, ovat kovin auliita kertomaan, että ei se mitään haittaa, jos laina-aika on pitkä ( "verratkaa vaikka englantilaiseen tapaan" ), kuitenkin sille on tullut arvonnousua kun myytte sen ja vaihdatte isompaan, niin sillähän sitä on taas iso osa lainaa kuitattu. Ehkä aika helppo uskoa kaikenlaiseen, jos kaikki muut ympärillä toitottaa..?

   Lainaa

  102. Tulos: +5 (5 ääntä)
   bethos: Ilmaiseksi. Kyllä siinä joku korko on meille järkevillekin, vaikka ylimääräistä maksettavaa ei juuri kerry kuten dumbasseilla.
   Siis häh, eihän sitä korkoa voi olla jos ei ylimääräistä maksettavaa kerry? Maksuaikakortti luotto-ominaisuudella, kuten Visa tai MasterCard, on juuri sitä mitä nimi väittää. Siinä kortissa voi olla, ja aina ns. tavistason maksukorteissa onkin, joko kuukusittainen tai vuosittainen käyttömaksu. Siis kiinteä hinta sille, että saat käyttää tiettyä palvelua. Ei se mikään "joku korko" ole, vaan palvelun hinta. Luotto-ominaisuus aktivoituu siinä vaiheessa kun maksukauden päätteeksi et ole kuitannut kokonaan kortilla tekemiäsi ostoksia. Siitä toki sitten maksetaan luotosta hintaa.

   Lainaa

  103. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Varmaan kreikkalaiset sukujuuret tällä tytöllä..

   Lainaa

  104. Tulos: -5 (9 ääntä)
   Norsuttaja: Ei kyllä hirveän moni suomalainen pysty 2000€ velkaa + korkoja maksamaan puolessa vuodessa pois…
   Voi olla totta sen joukon osalta, johon sinäkin selvästi kuulut - nuoret aikuiset tai tuilla laiskottelevat sosiaalituen hyväksikäyttäjät. Normaali työssäkäyvä terve ihminen maksaa tuon heti ensimmäisistä kesälomarahoista tai joulubonuksista, jos välttämätön tarve kertalyhennykselle on. Normaali työssäkäyvä terve ihminen, johon suurin osa suomalaisista siis kuuluu, ei tosin luottokortille tuollaisia velkoja kerrytä kuin hätätilassa, yleisin luottokortin käyttötapahan on maksuaikakortti, eli koko luotto maksetaan pois heti seuraavalla laskulla, jolloin korotkaan eivät vielä kerry.

   Lainaa

  105. vierailullavaan 25.2.2013 19:38
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Minä vaan sitä, että miten ihmisillä loppuu huumori kun puhutaan rahasta. Sitten sitä ollaan jossain tiloissa inttämässä ja haukutaan luokkataistelun omaisesti toisia. Huumorisivulla. Vakavissaan kuin kuolleet.

   Lainaa

  106. Minä itte 6.8.2014 8:28
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   2000 euron lyhentämisestä puolessa vuodessa sen verran suhteutusta, että se on todellakin kiinni kulutustottumuksista, varsinkin jos on töissä ja asuu yksin. Itse olen virallisesti köyhä (kahden hengen (aikuinen + lapsi) talouden pyörittämiseen n. 1600 euroa kuukaudessa, josta asuminen (pk- seutu) vie sähkölaskun kanssa reippaat 800 euroa kuussa) ja silti olen maksanut viimeisen 8 kuukauden aikana reilut 2000 e nuoruuden syntejä pois. Kun ei polta, ei juo, ei ole omistusasuntoa tai autoa niin kuluja on loppupeleissä aika vähän. Puoli vuotta nyt selviää aika hyvin ostamatta uusia vaatteita tai muuta suurempaa...

   Lainaa

  107. Tulos: 0 (6 ääntä)
   jemppis: Eipä ole kuule kaikille niin itsestäänselvää, vaikka töissäkäyvä ihminen olisikin. Mutta hienoa jos sinun ei tarvitse katsoa peiliin niin kovin tarkasti.
   kannattaisi siis tehdä enemmän töitä

   Lainaa

  108. Bobby Ewing 26.2.2015 12:02
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Tollasia toopeja mä muutama vuotta puhuin paljon sänkyyn, kun ne oli niin helppoja tapauksia. Lopetin kuitenkin harrastuksen, koska aamut oli ihan kauheita kun ei jaksanut enää panna ja piti kuunnella niitten TODELLA tyhmiä juttuja. En kuitenkaan kehdannut saatella heti ulko-ovelle.

   Lainaa

  109. Tulos: -2 (4 ääntä)
   LeCianne: Toivottavasti kommenttisi oli provo, sillä suurimalla osalla ihmisistä ei kyllä tosiaankaan ole varaa laittaa palkastaan 350€ kuukaudessa sivuun, ja varsinkaan sellaisella nuorella joka esim. mahdollisesti myös opiskelee samalla. Tai jos vaan on työssä jossa ansiot eivät ole niin päätähuimaavat, sellaisiakin töitä kun jotkut joutuvat tekemään..
   Hirveä huuto puolesta vuodesta. Normaali ihminen kuittaa tommosen kuprun kuukaudessa. Jos ei pysty, niin voi tuijottaa peiliin ja miettiä kannattaako velaksi elää.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: luottokortti, lasku, maksu, minimi, minimilyhennys, Visa, minimilasku, luotto