Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tapahtuipa kerran bussissa, osa 2

"Jälleen kerran bussissa tapahtuu."
Suurenna näkymä
Tapahtuipa kerran bussissa, osa 2
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 33 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +645 (739 ääntä)
   Helmin tilanteessa ite olisin karjassu ihan vitun lujaa: "Saatana, Väisty!!!"

   Lainaa

  2. Tulos: +754 (758 ääntä)
   Huoh. Melkein samanlaisessa tilanteessa olen itsekin ollut, vieressäni istunut vanha mummo ilmoitti, ettei "nouse ennen hänen omaa pysäkkiään". Lopulta melkein kiipesin hänen ylitseen... ja oma pysäkki oli (totta kai) jo mennyt. Eikä muuten kukaan kanssamatkustajakaan puuttunut tilanteeseen. Eli sympatiat Helmille.

   Lainaa

  3. Tulos: +1044 (1054 ääntä)
   Ite oon myös ollu vastaavanlaisessa tilanteessa bussissa: viereinen keski-ikäinen naishenkilö ilmoitti, että hänellä ei ole mitään mielenkiintoa ryhtyä mihinkään ylösnousemisjumppaan (kun oli juuri vasta istahtanut kyseiselle istuimelle muutama pysäkki sitten) kun kauniisti hymyillen pahoittelin ja pyysin nousemaan jotta voin jäädä pysäkilläni. Hetken hölmönä tuijotin, ja totesin, että naisen ilmeestä päätellen tämä ei ollut vitsi. Niinpä istutin koko ~100kg ruhoni rouvan sylin, siirsin kaikessa rauhassa jalkani käytävän puolelle ja nousin istumasta rouvan sylistä, kiitin kauniisti ja poistuin bussista pysäkilläni. Jostain syystä rouva oli hyvin tuohtunut...

   Lainaa

  4. Tulos: +384 (396 ääntä)
   Suomalaiset bussissa

   Lainaa

  5. Tulos: -121 (255 ääntä)
   Kyllä ne naiset ajattelee alapäällään ku tommosia "vahingossa" bussissa ehottelee!

   Lainaa

  6. Tulos: +251 (261 ääntä)
   Manjaana. Oon itte tehny saman tempun, ja toimii aina.

   Lainaa

  7. Tulos: +422 (426 ääntä)
   Tuntuu siltä, etteivät kaikki ole sisäistäneet bussin ideaa, kun täytyy toisia estellä pääsemästä omalle pysäkilleen. Mutta toisaalta, ainahan on sitäkin ihmislajia, joista on ihanaa kiusata toisia. Jos omalle kohdalleni sattuu tuollainen matkustaja, niin taidan rääkäistä sen "SAATANA VÄISTÄ!":

   Lainaa

  8. Tulos: +263 (271 ääntä)
   Ihme touhua kun annetaan idioottien noin pompotella itseään. Kyllä mä olisin vähintäänkin kiivennyt tyypin yli, että pääsen omalla pysäkillä pois.

   Lainaa

  9. Tulos: +227 (241 ääntä)
   Suomalaiset ja joukkoliikenne... Normaalia suomalaista keski-ikäistä ei ole vain luotu olemaan vieraiden ihmisten kanssa missään tekemistä... Tullut todettua joka kerta, kun sattuu käyttämään bussia tai junaa.

   Lainaa

  10. Tulos: +306 (312 ääntä)
   Siis oikeasti? Onko Suomessa bussissa matkustaminen todellakin tällaista: "keski-ikäinen naishenkilö ilmoitti, että hänellä ei ole mitään mielenkiintoa ryhtyä mihinkään ylösnousemisjumppaan" "vieressäni istunut vanha mummo ilmoitti, ettei “nouse ennen hänen omaa pysäkkiään”... Ei jumalauta sentään... Onneksi itsellä ei ole tällaista tullut kohdalle, vaikka päivittäin bussia käytänkin... Kaikki pisteet kirjoittajille siitä että ovat itse olleet kohteliaita, yleisin suomalainen tapahan on painaa pysäytysnappia ja alkaa pyöriä siinä pelkillä levottomasti tai vaihtoehtoisesti vain nousta ja lähteä ryysiin kohti käytävää ja ulko-ovia, tämä kaikki siis sanomatta sanaakaan... Sinänsä lämmittää mieltä että nämä molemmat "väistämisvelvolliset" olivat vanhempia ihmisiä, ehkä kun sukupolvet vaihtuu helpottuu tämä bussilla matkustaminenkin...

   Lainaa

  11. Tulos: +252 (252 ääntä)
   Ei jumalauta millasia ihmisiä päästetään liikenteeseen. Jos joku itseään täynnä oleva mamma ei voisi sitä persettään nostaa pariksi sekunniksi, että pääsisin bussista ulos, niin varmaan itsekin kiipeisin tyynesti sen yli. Ja niin että elopaino varmasti tuntuu.

   Lainaa

  12. Tulos: -149 (167 ääntä)
   Nojee: Manjaana. Oon itte tehny saman tempun, ja toimii aina.
   ei semmost oo ees olemas ??

   Lainaa

  13. Tulos: +112 (114 ääntä)
   Tuliskohan joku pahoinpitely syyte jos vaa tönäsis sellasen keski-ikäsen kurpan pois tieltä, tietysti sen jälkeen kun on kauniisti pyytänyt nostamaan sen hanurinsa penkistä ylös ;) Pitää muistaa jos joskus tolleen tapahtuu niin istua vaan syliin :D

   Lainaa

  14. Yli öpistö hörhö 4.10.2012 13:39
   Tulos: -8 (80 ääntä)
   Eipä nyt kannata kuitenkaan yleistää että "suomessa bussilla kulkeminen on tämmöistä ja tämmöistä". Kuulostaa aika harvinaisilta tapahtumilta kuitenkin. Vai sattuuko sitä useammankin kerran viikossa? Mulle ei ole koskaan käynyt niin.

   Lainaa

  15. Tulos: +103 (109 ääntä)
   Jos itse olisin Helmi niin olisin rynninyt norsun voimalla ohi siitä. Tai "Eiks ollu hyvä läppä?" -kohdassa kävellyt yli ja pyyhkinyt vielä kengätkin tähän sankariin. D:

   Lainaa

  16. Tulos: +189 (193 ääntä)
   Minä vaan: Siis oikeasti? Onko Suomessa bussissa matkustaminen todellakin tällaista: “keski-ikäinen naishenkilö ilmoitti, että hänellä ei ole mitään mielenkiintoa ryhtyä mihinkään ylösnousemisjumppaan” “vieressäni istunut vanha mummo ilmoitti, ettei “nouse ennen hänen omaa pysäkkiään”
   Jotenkin sitä kuvittelisi, että noinkin arvovaltaisina itseään pitävät henkilöt liikkuisivat sitten jollain rahvaanomaista bussimatkustamista arvokkaammalla tavalla. Limusiinilla tai yksityishelikopterilla nyt vaikka ensihätään.

   Lainaa

  17. Tulos: +190 (206 ääntä)
   Ja sitten ne samat mummot itkee sitä, ettei nuoret anna tilaa bussissa, vaan istuvat käytäväpaikalle ja valtaavat ikkunapaikan laukullaan, olisikohan tässä se syy? Tuuppaisin kyllä vieruskaverin käytävälle, jos ei väistäisi suosiolla. On se kumma kun kaikesta pitää tehdä niin vaikeaa.

   Lainaa

  18. Tulos: +156 (160 ääntä)
   Jos joku ei suostu väistymään, niin kannattaa vaan ärsyttävän kohteliaasti todeta että "No ei siinä sitten mitään, minä käytän ketterästi toimivaa kehoani ja kiipeän tuolta takakautta. " Siinä sitten pyytelee vielä anteeksi kovaan ääneen jos siellä takana istuu joku: "Anteeksi, mutten millään tohtinut velvoittaa vieressä istuvaa arvokasta rouvaa väistämään, joten joudun hieman häiritsemään teitä." Lopuksi toivottaa vielä oikeen hyvää päivänjatkoa koko linja-auton väelle. Tämä ärsyttää varmasti kyseistä paskapäätä enemmän, kuin mikään "Väisty saatana"-kommentti. Vaikka se varmaan ekana tekiskin mieli huutaa.

   Lainaa

  19. Tulos: +74 (84 ääntä)
   Jessica: ei semmost oo ees olemas ??
   itku pääsee ton jessican kanssa :(

   Lainaa

  20. Tulos: +45 (55 ääntä)
   Jessica: ei semmost oo ees olemas ??
   Wtf? O_o

   Lainaa

  21. Tulos: -12 (26 ääntä)
   Kyllä varmaan herralle Heta kelepas! :)

   Lainaa

  22. Tulos: +3 (31 ääntä)
   yksi syistä miksen kulje bussilla jollei ihan pakko oo... täällä big cityssä nyt vajaa pari vuotta asuneena oon ehkä pari, kolme kertaa joutunu tohon paikallisliikenteen kyytiin ja eipä oo naurattanu kertaaka.. :@

   Lainaa

  23. Tulos: +34 (38 ääntä)
   Manjaana: Ite oon myös ollu vastaavanlaisessa tilanteessa bussissa: viereinen keski-ikäinen naishenkilö ilmoitti, että hänellä ei ole mitään mielenkiintoa ryhtyä mihinkään ylösnousemisjumppaan Tuossa tilanteessa tuuppaisin rouvan käytävälle vaikka väkisin.

   Lainaa

  24. Tulos: +22 (32 ääntä)
   kyllä oli mun mielestä aika hyvä läppä :DDD mut ei ehkä tossa tilanteessa naurattais... tai no oma kotipysäkki ja seuraava pysäkki on aika lyhyen matkan päässä toisistaan, että ei haittais vaikka en pääsiskään heti omalla pysäkillä jäämään. mut tollasta en tosiaankaan ymmärrä, että ei suostuta sen vertaa nousemaan että toinen pääsee pois bussista. mitä hittoa :DD ei mulla oo ikinä käyny noin. sitä on kyllä käynyt että joku siitä mun vierestä ikkunapaikalta haluaa jäädä pois, ja alkaa tunkemaan siitä sanomatta yhtään mitään että "anteeksi mutta väistäisitkö". ite ku oon bussissa usein hyvinkin koomainen ja kuuntelen musiikkia enkä tajua ulkomaailmasta mitään nii en todellakaan osaa ottaa vaaria niistä laukun hermostuneista hipelöinneistä tai hanskojen käsiin vetämisestä.

   Lainaa

  25. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Ohhoh, kylläpä osaa olla töykeää väkeä busseissa! Silmät pyöreinä näitä juttuja luin. Itse en onneksi ole tällaisiin tapauksiin törmännyt (kovin paljoa en bussilla kyllä liikukaan), koska 'sitä saa mitä tilaa', ja saisivat mummot/papat taas jälkikäteen purnata, kun "on nämä nuoremmat niin huonokäytöksisiä" ja "ei minkäänlaista kunnioitusta vanhempia ihmisiä kohtaan"...

   Lainaa

  26. Tulos: +2 (54 ääntä)
   Mua eniten ärsyttää nää lissut mitkä ei voi istua bussissa KOSKAAN niin, että niillä ois käytävän mentävä rako. Ruuhkabussissa tullaa silleen melkeen vittuilemaan "Voisitsä vaihtaa paikkaa, kun me halutaan istuu vierekkäin?!" Kertaakaan en ole vastannut mitään, koska ei mun tarvitse tommosta käskyä kuunnella.. Eikä kukaan päätä toisen puolesta minne istuu. Sitten kun ei sano mitään ne alkaa puhumaan siinä "Siis ' mikä on niin vaikeeta siinä, et siirtyis en niiku voi ymmärtää.. Tosi typerää silleen, ettei voida istuu vierekkäin." Osa pariskunnista tekee samaa. Kans kuullu sellasen kommentin, et "Toihan on tossa istuu vaan yksin niin miksei se voi istuu tässä, kun eihän sillä oo ketään seurassa joka istuis sen vieressä." Voi luoja näitä ääliöitä. Viel en oo jaksanu kuulokkeita korvilta ottaa ja sanoa jotain nasevaa, kun porukka on ollut sellaista että varmaan riitelisi kunnes itse tai paikan ruinaajat jää pois. Siinä vois jonkun herkemmän ihmisen päiväkin mennä pilalle kun riitaa kuuntelee. Joskus kans keski-ikäiset ns ylemmän luokan ihmiset saattaa olla silleen bussissa, kun istun kytävä paikalla. "Väistä! Mee sinne päin! Tee tilaa" Vaikka bussi on tyhmä. Yleensä oon seivannu itteni tilanteesta esittämällä etten kuule muka mitään samalla, kun kuuntelen musaa.. Tulevaisuudessa kyllä taidan jotain sanoa, kun tuo tilanne on sellainen, et välillä siihen törmää jatkuvasti ja välillä siitä on taas taukoa. Jos mulle tulee käymään joskus niin, etten pääse jäämään pois niin kun kampeen yli tai hyppään edess olevan penkin kautta pois haistata oikeesti kyseiselle ihmiselle ennen kun jään. Miettikään, jos sun tilalla istuu ihminen jolla on oikeesti esim. polvi sellaisessa kunnossa ettei sillä vaan kiipeillä ja toinen on tyyliin kyydissä pääte pysäkkiin asti kyydissä. Mä oon joidenkin vanhusten kanssa ihan tehnyt niin, että vaihdetaan paikat niin että kumpi jää ensin istuu käytävällä ettei rouvan tarvii heti perään taas antaa mulle tilaa.

   Lainaa

  27. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Minulle kävi niin, että nappia painettuani bussikuski jatkoi pysäkin ohi ja pysäkillä jokunen vielä huitoi bussia pysähtymään. Aloin sitten huutaa, että "Anteeksi, olisin jäänyt tuossa pysäkillä, voisitko jättää tähän?", luulin tietysti, ettei kuski ollut huomannut napin painamista/huitovia ihmisiä. "Ei siinä ollut pysäkkiä!", vastaa kuski äkeästi. Väitän vastaan, että kyllä on ja on ollut viimeiset kahdeksan vuotta, jotka olen bussilla kulkenut. Kuski suostui jättämään vasta seuraavalle. Kyllä ketutti, mukana oli kolme kauppakassia ja täpötäysi reppu, oma pysäkkini olisi ollut taloni ovella. :P HKL vastasi palautteeseeni vain pahoittelemalla ja toteamalla, että kouluttavat kuskit tunnistamaan pysäkit vastedes paremmin. Ei lohduttanut erityisemmin.

   Lainaa

  28. Tulos: -70 (76 ääntä)
   Lol joku bussi, ootteko tummaihoisia?

   Lainaa

  29. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Jos käytävänpuoleinen idiootti ei tajua väistää vaikka asiasta huomauttaa, niin silloin mennään läpi kyselemättä.

   Lainaa

  30. Tulos: +54 (54 ääntä)
   Olen kokenut saman. Totesin vanhemmalle naishenkilölle että "Nouseppa nyt vaan tai mä nostan sut siitä." Katto mua pitkään ja sanoi "Onkos tuo nyt kohteliasta?" No, minä sitten, astetta vahvempana naisena, siirsin naisen olemusta käytävälle päin sen verran että hän huomasi minun olevan tosissani. Kun hän sitten kiireellä otti jalat tukevasti maahan ettei perseelleen olisi lentänyt, sanoin "Hienostihan se rouva siirtyy. Kiitos!" ja jatkoin matkaa. Muutaman katseen saimme, mutta onneksi ei ollut ihan täys bussi...

   Lainaa

  31. Topparoikka 27.11.2012 15:58
   Tulos: -33 (35 ääntä)
   Toi Hetan juttu on keksitty. Ei oo sanonut tolleen.

   Lainaa

  32. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Ehkä se vanhempi herrasmies nimenomaa ois halunnu, että tyttö istuu syliin, kun yrittää ohi.........

   Lainaa

  33. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Vittu. Tommosen takia jos joku on tulossa viereen, kysyn missä jää pois.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bussi, stop, pysäkki, nappula, nappi