Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kummalliset kilarit

"Lopeta äitisi rääkkäys!"
Taustatietoja: "Meri on enoni vaimo ja tämä on suurin piirtein ainoa kerta, kun olen hänen kanssaan keskustellut." Kummalliset kilarit

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 128 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +424 (490 ääntä)
   http://images.wikia.com/dragonage/images/2/2a/Anchorman-well-that-escalated-quickly.jpg

   Lainaa

  2. Tulos: +1639 (1665 ääntä)
   Ei ole todellista... Kaikenlaisia ihmisiä sitä löytyykin "Vitun laiska ämmä oikeesti!" :DD:D:D:D:DD:DD:DD

   Lainaa

  3. Tulos: +1978 (2000 ääntä)
   paha mielihän tästä tuli, kamalan epäkohteliasta.

   Lainaa

  4. Tulos: -162 (302 ääntä)
   yhdys sanat

   Lainaa

  5. Tulos: +785 (793 ääntä)
   ...mitä helvettiä oikeesti :0

   Lainaa

  6. Tulos: +708 (736 ääntä)
   Apua :D Monesti täällä feissarimokissa on tullu ahistunu olo ihmisten tyhmyydestä, nyt tuli tavallisuudesta poiketen jotenki aika hyvä mieli! Ehkä johtuu siitä, että Henna sai Merille niin hyvin "jauhot suuhun".

   Lainaa

  7. Tulos: +502 (518 ääntä)
   Eihän tässä edes... ???... ei jumalauta...

   Lainaa

  8. pseudoavatar 27.10.2012 3:38
   Tulos: +534 (546 ääntä)
   Ei vittu mikä ämmä, oikeesti! :o

   Lainaa

  9. Tulos: +554 (630 ääntä)
   Ei oo vissiin eno antanut vähään aikaan...

   Lainaa

  10. Tulos: +247 (261 ääntä)
   olen sanaton... :O

   Lainaa

  11. Pinkkihinkki 27.10.2012 4:09
   Tulos: +543 (557 ääntä)
   Eipä kyllä mummoksi uskoisi. Onneksi minun mummoni eivät ole tuollaisia!

   Lainaa

  12. Tulos: +913 (925 ääntä)
   Meri ei tiedä, että hänen miehensä sisko on kuollut? Just.

   Lainaa

  13. Tulos: +584 (588 ääntä)
   Ei voinut sitten Meri myöntää olleensa väärässä tuossa viimeisessä viestissään, ei siihen paljon aivoja tarvita Hennan viestin ymmärtämiseen.

   Lainaa

  14. Ministeri Nieminen 27.10.2012 7:27
   Tulos: -354 (438 ääntä)
   Lampinen: Meri ei tiedä, että hänen miehensä sisko on kuollut? Just.
   Yritin hetken verran miettiä, josko se oikeasti on noin, mutta huomasin aika pian tämän olevan niin monimutkainen asia, etten ainakaan tässä vaiheessa lauantaiaamua edes aio yrittää. Rispektiä sulle jos hallitset nuo sukulaisuussuhteet noin sujuvasti!

   Lainaa

  15. Tulos: +379 (435 ääntä)
   Ministeri Nieminen: Yritin hetken verran miettiä, josko se oikeasti on noin, mutta huomasin aika pian tämän olevan niin monimutkainen asia, etten ainakaan tässä vaiheessa lauantaiaamua edes aio yrittää. Rispektiä sulle jos hallitset nuo sukulaisuussuhteet noin sujuvasti!
   Mitä? Sehän sanoo tossa suoraan että enon vaimo? Mikä vaikeaa ymmärtää? Urpo.

   Lainaa

  16. Tulos: +312 (316 ääntä)
   Siis mitä helkkaria?! Ei ole kyllä minkäälaista järkeä siunaantunut Merille :D Ja minäkin komppaan: ei tiedä, että miehensä sisko on kuollut? NIinku whatta fuck?

   Lainaa

  17. Tulos: +388 (402 ääntä)
   Melkein rupesin itkemään herkkyyttäni... Olisin varmaan itkenytkin Hennan osassa. Kuinka VOI olla niin ajattelemattomia ja töykeitä ihmisiä? Surullista.

   Lainaa

  18. voi jeesus... 27.10.2012 9:25
   Tulos: +359 (365 ääntä)
   Hävettää kyllä niin tuon Merin puolesta. Luulisi tuon ikäisen ämmän jo osaavan myöntää virheensä ja pyytää anteeksi.

   Lainaa

  19. Tulos: -3 (127 ääntä)
   Jotenkin tuo huutaa kännitekstiä.

   Lainaa

  20. Tulos: +367 (371 ääntä)
   "Anteeksi, väärinkäsitys" on näköjään vaikee sanoa, kenties liikaa vokaaleja? Vai tajusko Meri edelleenkään että se ei oo mikään äitivainaan haamu joka siellä ikkunat pesee? Jestas mitä touhua taas :D

   Lainaa

  21. Tulos: +331 (335 ääntä)
   Törkeetä käytöstä kerta kaikkiaan. Mut onneks voidaan olettaa, et jos tää on palttiarallaata eka kerta ku Henna ja Meri juttelee, ni ei varmaan joudu kasvotusten kohtaamaan. Ehkä kyseessä on tosi löyhästi yhtä pitävä suku. Tai ehkä Meri on uusiovaimo, ei ollut suvussa kun kuolema tapahtui. Tai on kännisssä. Tai tyhmä.

   Lainaa

  22. Tulos: +45 (133 ääntä)
   Jos kerran eivät ole aikaisemmin juuri tekemisissä olleet, niin ehkä Meri ei tarkalleen ottaen tiedä/tiedosta kuka Henna on? Facebookiin kun on tapana lisätä kaikki mahdolliset kissan koiran kaimat. Elikkä varmaankin tietää miehensä siskon kuolleen, mutta ei älynnyt Hennan yhteyttä siihen.

   Lainaa

  23. Tulos: +288 (294 ääntä)
   Rispektit Hennalle, kun osasi selittää tilanteen oikean laidan niin että tuollaisen vatupassinkin luulisi ymmärtävän. Sääli, ettei onnistunut.

   Lainaa

  24. Tulos: +82 (120 ääntä)
   Olis taas kirveellä töitä...

   Lainaa

  25. Tulos: +191 (193 ääntä)
   Erittäin paheksuttavaa käytöstä aikuiselta ihmiseltä, käsittämätöntä.

   Lainaa

  26. Tulos: +82 (84 ääntä)
   NO HUHHUH!!

   Lainaa

  27. Tulos: +280 (290 ääntä)
   Ainoa selitys, jonka keksin sille, että Meri ei tiedä, että hänen miehensä sisko on kuollut, on se, että Meri ei ehkä muista, kuka on Hennan äiti. Jos tällä miehellä on useampiakin siskoja, joilla on lapsia, ei niitä välttämättä muista, kuka oli kenenkin lapsi. Varsinkin, jos on uusi suvussa. Mutta tekstin perusteella Meri kyllä vaikuttaa hirveältä ihmiseltä, jota ei ole kyllä älyllä siunattu. Toivottavasti lukisi nämä kommentit käytöksestään ja ottaisi opikseen.

   Lainaa

  28. Tulos: +89 (189 ääntä)
   Meillä on jotain yhteistä Hennan kanssa. Saan aina jotain sairasta tyydytystä siitä kun joku sanoo jotain mun äidistä ja saan sanoa takaisin että mun äiti on kuollut. Se ilme niiden ihmisten kasvoilla kun ne kalpenee.<3

   Lainaa

  29. Tulos: +104 (112 ääntä)
   Vittu mikä kusipää.

   Lainaa

  30. Tulos: -59 (87 ääntä)
   Joo tai sit Meri voi olla uus vaimo, tyyliin vuoden ollut kuvioissa. Ei välttis tiiä/kiinnosta tietää kaikista sukuasioista..

   Lainaa

  31. Tulos: -70 (104 ääntä)
   oonn sen takii taas myöhäs ko nää ei näkyny mul aikasemmmmi :'D

   Lainaa

  32. Tulos: +214 (216 ääntä)
   Kaisa: Joo tai sit Meri voi olla uus vaimo, tyyliin vuoden ollut kuvioissa. Ei välttis tiiä/kiinnosta tietää kaikista sukuasioista..
   Se selittääkin tuon viimeisen "vitun laiska ämmä oikeesti" viestin.

   Lainaa

  33. Tulos: +213 (219 ääntä)
   + Jos tämä Meri sanoo ihan itse, että on jo pidemmän aikaa katsonut tuota touhua niin eikö siinä pidemmän katsomisen aikana tulisi jo vähäsen tietoa itse henkilön historiasta, mm. äidistä yms?

   Lainaa

  34. Tulos: +157 (157 ääntä)
   Mikä oli Merin tekosyy puuttua koko asiaan ?

   Lainaa

  35. Tulos: +161 (177 ääntä)
   Minä sanoisin että tämä epämukava Meri on lukenut niin monta päivitystä jossa lukee "...nyt äiti täytyy siivoa!" eikä ole ymmärtänyt että "äiti" on lapsen äiti, eikä äidin äiti, ja saanut väärä kuva tästä ihmisestä. Häpeä on varmaan suuri jos hän nyt vihdoin ymmärsi... Vaikka viimeinen sana oli psyykkinen suojamekanismi. "No joojoo, äitisi on kuollut, eli koko minun argumentti kuoli, mutta kyllä sinä silti olet vitun laiska!"

   Lainaa

  36. Tulos: +158 (172 ääntä)
   Tulee elävästi mieleen parin päivän takainen kokemukseni. Olen joutunut aivan sietämättömään tilanteeseen, sillä minulle on antisiunaantunut kämppäkaveri from Hell. Muutama päivä sitten pidimme palaverin vanhempiemme ja muutamien koulujemme työntekijöiden kanssa. Kämppäkaverin äiti: "Sinä olet niin saastainen ihminen, aina on tiskit levällään ja saa toiset olla sinun sotkujasi siivoamassa!" (kukaan muu ei ole siivonnut minun perässäni). Minä: "No kyllähän minä muuten voisin siivota, mutta otathan huomioon, etten ole voinut viimeviikkoina poistua omasta huoneestani mm. syömään, käymään vessassa tai pesulla tai siivotakseni, sillä sinun tyttäresi on uhkaillut minua fyysisellä väkivallalla, on sanonut olleensa halukas ja kykenevä tappamaan minut ja saattaa yhtäkkiä saada täysin selittämättömiä rääkymis- ja paiskomisraivareita. En ole uskaltanut poistua huoneestani, ja silloin kun tyttäresi on ollut poissa kotoa, niin en ole monesti voinut tiskata sillä hän on jättänyt omat tiskinsä levälleen niin, ettei minulla ole ollut tilaa tiskaamiseen. Mutta olisit nähnyt millaista asunnossa oli kesällä, kun asuin siellä yksin ja pystyin siivoamaan, silloin siellä oli ihan siistiä." Kämppäkaverin äiti: "No sinä olet pelännyt ihan väärästä syystä, ei minun tyttäreni ole väkivaltainen." (huomatkaa, että vasta tuon keskustelun aikana sain varmuuden siitä, että minulla ei kotonani ole hengenvaaraa) "Mutta SINÄ ET OLE SIIVONNUT!!! SINÄ olet niin SOTTAINEN, kyllä MINÄ tiedän millaista siellä asunnossa on kesällä ollut, harmi ettei otettu valokuvia.." (he kävivät asunnossa ensimmäisen kerran viikkoa ennen koulujen alkua). Kaikki asiat ovat ihan oikeasti sanottuja juttuja, en liioittele enkä valehtele.

   Lainaa

  37. Tulos: +71 (71 ääntä)
   mut siis täähä oli paras "moka" tästä joukosta :D täytyisi varmaan merin kasvaa aikuiseksi, vaikka onkin jo 55. ikähän on vain numeroita, ainakin tässä tapauksessa.

   Lainaa

  38. Tulos: +102 (112 ääntä)
   "Lopeta se äitisi rääkkäys" "Äidillä tarkoitan kyllä itseäni" hahahaa

   Lainaa

  39. Tulos: +93 (101 ääntä)
   Jos yhtään voin omien kokemuksieni perusteella veikata niin Meri on riipassut vähemmän kevyet kännit ja ollut niin tuhdissa humalassa, että vaikka Henna on selittänyt asian hyvin selkeästi, ei kyseinen henkilö ole sitä ymmärtänyt. Aamulla varmaankin tajunnut virheensä, mutta ollut liian ylpeä ja idiootti pahoitellakseen. Tai sitten on niin hyvä valehtelemaan itselleen että näkee edelleen toimineensa tilanteessa oikein. Kyseessä siis hyvin mahdollisesti ylpeä, idiootti juoppo.

   Lainaa

  40. Tulos: +182 (186 ääntä)
   Eikä tajua tuo vanha kurppa vissiin edes hävetä. Jos olisin Henna ja minulla olisi enooni hyvät välit niin näyttäisin tämän keskustelun enolleni välittömästi. Saisi sekin miettiä minkä kusipään kanssa onkaan mennyt naimisiin.

   Lainaa

  41. Tulos: +109 (129 ääntä)
   Hiekkaa pillussa, level 88

   Lainaa

  42. Tulos: +52 (60 ääntä)
   Siis mitä vittua nyt taas Meri?!

   Lainaa

  43. Tulos: +194 (194 ääntä)
   Ääliö. Voin vielä ymmärtää, että kaikille ei ehkä ole selvää vanhempien (varsinkin ihan pienten lasten/vauvojen) tapa viitata itseensä kolmannessa persoonassa, mutta se on jo aika surullista kun aikuinen ihminen ei pysty myöntämään virhettään. Vieläpä kun noin härskisti lopuksi puolustelee omaa perusteetonta väitettään. Ja sanoisin, että vauvan äiti, joka jaksaa päikkäreiden aikaan pestä ikkunoita, on kyllä kaukana laiskasta :)

   Lainaa

  44. Tulos: +99 (103 ääntä)
   pompom: paha mielihän tästä tuli, kamalan epäkohteliasta.
   Täytyy joo ihmetellä noit "vanhempia rouvia"... Minne katosi ne sympaattiset herttaset mummut? :(

   Lainaa

  45. Tulos: +125 (125 ääntä)
   Toivottavasti Henna linkkaa tän julkastun mogan sekä omalle seinälleen että tuon Merin seinälle. Ja oikeestaan vielä enollekin, jotta tämä huomaisi millasen sekopään kanssa on naimisissa ennenku käy jotain vakavaa...

   Lainaa

  46. Tulos: -113 (215 ääntä)
   Jep, Meri on pissipää. Mutta miksi ihmeessä itestään tarttee jatkuvasti puhua kolmannessa persoonassa, jos on lapsia? Onhan sen jo todettu olevan haitaksi lapsen kielen kehityksellekin, kun ei opita ensimmäisen persoonan käyttöä porukoilta. Onko vanhemmaksi muuttuminen todellakin niin reiästä, että sitä on pakko piiloutua jonkun persoonattoman "äiti"-hahmon taakse, ja erottaa äitiys niin omasta minuudestaan?

   Lainaa

  47. Sanni-setä 27.10.2012 14:05
   Tulos: +73 (83 ääntä)
   Meri varmastikin Aikuisena Naisena kokee olevansa asiassa kuin asiassa oikeassa. Aina. Ja ikuisesti.

   Lainaa

  48. Yli öpistö hörhö 27.10.2012 14:12
   Tulos: +60 (66 ääntä)
   Voi luoja mikä kusipää

   Lainaa

  49. Tulos: +60 (60 ääntä)
   Ei hel...mikä idiootti tuo Meri.

   Lainaa

  50. Tulos: -1 (79 ääntä)
   Merille semmoset terveiset että ei vittu mikä kuppanen huoramummo :DD Miten voi olla noin pihalla. Säälittävää, toi kusinen ämmä ei ensinnäkään varmaan lukenu koko tekstiä, senku loukkaantu asiasta mikä ei hänelle kuulu ja mitä hän ei ymmärrä, niinku ammattikseen mielensäpahoittajat tekee :DD

   Lainaa

  51. Tulos: +89 (91 ääntä)
   Ei hitto tuli paha mieli Hennan puolesta...

   Lainaa

  52. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Säälittävä ihminen, eiköhän sen jokainen muu kuin henkilö itse tajua. Varttunut ihminen ja tuollaista tekstiä tulee - kyllä pistää miettimään, millainen ihminen itse on...

   Lainaa

  53. Tulos: +108 (108 ääntä)
   Hei nyt on pakko saada tietää, mitä Hennan eno sanoi tähän asiaan? Tai tuliko Meriltä selitystä? Harvoin olen jäänyt yhtä sanattomaksi, kuin tämän luettuani...

   Lainaa

  54. Tulos: +12 (20 ääntä)
   Mitä tämä on en edes...?

   Lainaa

  55. Tulos: -95 (111 ääntä)
   55 ja mummo? Kuin nuorena se on lapsia saanu

   Lainaa

  56. Tulos: +79 (85 ääntä)
   Kyllähh, mitähän erikoista on, jos vaikka Meri olisi saanut lapsen siinä 25 vuotiaana ja oma lapsensa tullut isäksi/äidiksi vaikka 25 vuotiaana? Tällöin vielä 5 v pelivaraa. Ihan normaali ikä tulla mummoksi. Äitini, 64 v, on 13-vuotiaan lapsen mummo. Ei siinä ole mitään erikoista. Eikä tässä ole kyse edes teiniäideistä... :P

   Lainaa

  57. Tulos: -56 (130 ääntä)
   Elina: Jep, Meri on pissipää. Mutta miksi ihmeessä itestään tarttee jatkuvasti puhua kolmannessa persoonassa, jos on lapsia? Onhan sen jo todettu olevan haitaksi lapsen kielen kehityksellekin, kun ei opita ensimmäisen persoonan käyttöä porukoilta. Onko vanhemmaksi muuttuminen todellakin niin reiästä, että sitä on pakko piiloutua jonkun persoonattoman “äiti”-hahmon taakse, ja erottaa äitiys niin omasta minuudestaan?
   Ymmärtänet asioita hieman eri tavalla kun joskus aikanaan saat lapsia. Siihen asti sun lapsia/kasvatusta/vanhemmuutta koskevilla mielipiteillä ei oikein ole mitään väliä.

   Lainaa

  58. Kaikkea sitä on 27.10.2012 22:31
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Kyllähh: 55 ja mummo? Kuin nuorena se on lapsia saanu
   Ei se nyt kovin ihmeellistä ole, jos on 55 vuotias ja mummo... Voin ottaa vaikka itseni esimerkiksi... Minulla on 6 vuotias pikkutyttö ( lapsi ), itse olen 27 ( isä ), äitini on 45 ( isänäiti - mummo ), ja äitini äiti on 63 ( isänäidinäiti -isomummo )... Kyllähän se on pakko myöntää, että jokainen pienin pieni tapahtuma on pakko kirjoittaa ja julkaista FB:hen, ja lopulta se aina ärsyttää jotakuta... Tosin tämäkin on helppo hoitaa poistamalla kyseinen henkilö seurannasta... Tämä ei silti mitenkään oikeuta Meriä alkamaan arvostelemaan toisten asioita, etenkään kun ei tunnu niistä mitään tietävän... Olisi mieluummin vaikka ensin miehelleen sanonut asiasta, niin ei olisi mennyt munaamaan itseään totaalisesti... Ja taitaapa olla suvulla mukavia perhejuhlia tiedossa tämän asian tiimoilta...

   Lainaa

  59. Pallosalama 27.10.2012 23:02
   Tulos: +37 (41 ääntä)
   Vaikea uskoa 55 vuotiaaksi

   Lainaa

  60. LakuPastilli 27.10.2012 23:32
   Tulos: -61 (69 ääntä)
   Päästiin taas kavereiden kanssa kiljumaan: "SERVAUS!!!" :D Ja pienoiset hajoamiset päälle.

   Lainaa

  61. Tulos: -130 (136 ääntä)
   Dea: Kyllähh, mitähän erikoista on, jos vaikka Meri olisi saanut lapsen siinä 25 vuotiaana ja oma lapsensa tullut isäksi/äidiksi vaikka 25 vuotiaana? Tällöin vielä 5 v pelivaraa. Ihan normaali ikä tulla mummoksi. Äitini, 64 v, on 13-vuotiaan lapsen mummo. Ei siinä ole mitään erikoista. Eikä tässä ole kyse edes teiniäideistä…
   päde pois vaan

   Lainaa

  62. Tulos: +112 (118 ääntä)
   Kyllähh: päde pois vaan
   Mitä pätemistä tuossa oli jos toinen kertoi ihan tosi jutun.

   Lainaa

  63. Tulos: +38 (44 ääntä)
   Kyllähh: 55 ja mummo? Kuin nuorena se on lapsia saanu
   Hölmö, eihän tuossa ole mitään outoa eikä Meri ole välttämättä saanut lapsia edes nuorena. Mun mummo on 57, ja itse täytän kuitenkin jo 19 parin viikon päästä. Silti mummoni on kuitenkin ollut "jo" 21 kun on ensimmäisen lapsensa saanut, eli ei mitenkään erityisen nuori :)

   Lainaa

  64. Tulos: +70 (94 ääntä)
   Rapu: Ymmärtänet asioita hieman eri tavalla kun joskus aikanaan saat lapsia. Siihen asti sun lapsia/kasvatusta/vanhemmuutta koskevilla mielipiteillä ei oikein ole mitään väliä.
   Kai ymmärrät että viestisi on käytännössä täysin sisällötön ja saa sinut näyttämään siltä, että et itsekkään osaa perustella toimintatapojasi? "Kyl sä sit joskus ymmärrät, en kerro jos et ite jo tiedä".

   Lainaa

  65. Tulos: +12 (24 ääntä)
   Kyllähh: 55 ja mummo? Kuin nuorena se on lapsia saanu
   mun äiti on 43v ja kahden mummu.. et ei ny varmaan niin kovi nuoren..

   Lainaa

  66. Tulos: -7 (21 ääntä)
   siis yli 25 vuotiaita idiootteja löytyy myös fm:n postauksista.

   Lainaa

  67. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Nyt Meri kiehuu!

   Lainaa

  68. Tulos: -2 (26 ääntä)
   ….: Siis mitä vittua nyt taas Meri?!
   painoin vahingos peukkua alas, ku piti painaa ylös ::o on nimittäi useesti käyny näin. pystyyhän fabossaki korjata, jos vahingos paino Tykkää.

   Lainaa

  69. Tulos: -8 (24 ääntä)
   Ei vittu tol Muijal(meri) ei oo kyl kaikki kotona.. vitun idiootti! mummona voin sannoo:D haahaahaa vittu mikä spede:D

   Lainaa

  70. Tulos: +2 (76 ääntä)
   Elina: Jep, Meri on pissipää. Mutta miksi ihmeessä itestään tarttee jatkuvasti puhua kolmannessa persoonassa, jos on lapsia? Onhan sen jo todettu olevan haitaksi lapsen kielen kehityksellekin, kun ei opita ensimmäisen persoonan käyttöä porukoilta. Onko vanhemmaksi muuttuminen todellakin niin reiästä, että sitä on pakko piiloutua jonkun persoonattoman “äiti”-hahmon taakse, ja erottaa äitiys niin omasta minuudestaan?
   Sinulla ei ole hajuakaan mistä puhut. Älä tule pätemään "muka-faktoilla" jos asiasta ei mitään todellista tietoa ole. Itse voin kolmen lapsen isänä kertoa että lapset puhuvat muutaman vuoden iässä itsestään kolmannessa persoonassa ja se katoaa itsekseen kun oppivat minä-käsitteen. "persoonaton äiti-hahmo" on paljon parempi lapselle kun "mä" tai oma nimi.

   Lainaa

  71. Tulos: +11 (49 ääntä)
   Daddy:Itse voin kolmen lapsen isänä kertoa että lapset puhuvat muutaman vuoden iässä itsestään kolmannessa persoonassa ja se katoaa itsekseen kun oppivat minä-käsitteen.
   No puuhuhan ne, jos ovat vanhemmiltaan niin oppineet. Serkun lapset oppivat puhumaan suoraan oikein persoonapronominein, kun vanhemmat eivät käyttäneet vain sitä yksikön kolmatta persoonaa.

   Lainaa

  72. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Mitähän kummaa olen nyt sitt
   Kyllähh: Dea: Kyllähh, mitähän erikoista on, jos vaikka Meri olisi saanut lapsen siinä 25 vuotiaana ja oma lapsensa tullut isäksi/äidiksi vaikka 25 vuotiaana? Tällöin vielä 5 v pelivaraa. Ihan normaali ikä tulla mummoksi. Äitini, 64 v, on 13-vuotiaan lapsen mummo. Ei siinä ole mitään erikoista. Eikä tässä ole kyse edes teiniäideistä… päde pois vaan Lainaa
   Nyt en kyllä ymmärtänyt ollenkaan....

   Lainaa

  73. Tulos: +51 (65 ääntä)
   ^Kuitenkin kummasti on ihan suositeltua, että äiti puhuu itsestään lapselle "äiti tekee nyt sitäjatätä". Jos se olisi pahasta kielen kehitykselle siitä sanottaisiin neuvolassa koska siellä kuitenkin terveydenhoitajien ja lääkärien hommana olisi auttaa vanhempia auttamaan lasta kehittymään normaalisti. Pieni lapsi ei muuten todellakaan osaa erottaa itseään muista ihmisistä. Tämä on ihan kehityspsykologinen fakta.

   Lainaa

  74. Ällön Fani -95 29.10.2012 2:45
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Todella ilkeää :(

   Lainaa

  75. Tulos: +9 (25 ääntä)
   Toivon mukaan enon ja hänen vaimosa äpärälapset tulevat tarvitsemaan äitiä hamaan loppuun saakka ja rouva itse kuolee liikarasitukseen lattian pesussa.

   Lainaa

  76. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Siis mitä!?!?!?

   Lainaa

  77. Tulos: +16 (16 ääntä)
   nyt meinas tippua silmät päästä oikeesti D:

   Lainaa

  78. Tulos: +14 (24 ääntä)
   fjonga: Ei oo vissiin eno antanut vähään aikaan…
   En mäkään tollaselle lörpölle mitään antais, kun suu tai saatika sitten edes sormet pysy kurissa.

   Lainaa

  79. Tulos: +21 (21 ääntä)
   tantta: Eikä tajua tuo vanha kurppa vissiin edes hävetä. Jos olisin Henna ja minulla olisi enooni hyvät välit niin näyttäisin tämän keskustelun enolleni välittömästi. Saisi sekin miettiä minkä kusipään kanssa onkaan mennyt naimisiin.
   Eiköhän eno sen jo tiedä, jos kerran naimisissa on.

   Lainaa

  80. Tulos: +1 (29 ääntä)
   aod: No puuhuhan ne, jos ovat vanhemmiltaan niin oppineet. Serkun lapset oppivat puhumaan suoraan oikein persoonapronominein, kun vanhemmat eivät käyttäneet vain sitä yksikön kolmatta persoonaa.
   Mikä ei ole suositeltavaa.

   Lainaa

  81. Tulos: +44 (44 ääntä)
   Toi Meri kuulostaa ihan mun tädiltä! Siltä tulee jatkuvasti vastaavaa settiä mulle ja mun sisaruksille ja muille sukulaisille. Aina arvostelemassa jostain ihan käsittämättömistä jutuista vaikka ei tietäis niistä yhtään mitään. Ja kun pistää faktaa pöytään niin sivuuttaa sen täysin niin kuin ei ymmärtäisi puhetta tai edes lukisi vastauksia ja jatkaa haukkumistaan. Aikani sitä meininkiä kateltuani sain tarpeekseni ja poistin tyypin mun fb-kavereista. Nyt ei enää tarvii pelätä että syttyy sota jostain ihan tavallisista fb-päivityksistä. Ja toisin kuin tämä Meri, niin mun täti laitto haukkumisensa useimmiten ihan siihen kaikkien nähtäväksi eikä yksityisviestinä. Tosin ittensä se siinä aina nolas. Vaikkei sitä varmaan koskaan ees tajunnu, luuli varmaan aina loppuun asti olleensa oikeassa. Harmi etten koskaan tajunnu lähettää niitä juttuja tänne. :(

   Lainaa

  82. Tulos: +59 (61 ääntä)
   Minä itte: ↑Kuitenkin kummasti on ihan suositeltua, että äiti puhuu itsestään lapselle “äiti tekee nyt sitäjatätä”. Jos se olisi pahasta kielen kehitykselle siitä sanottaisiin neuvolassa koska siellä kuitenkin terveydenhoitajien ja lääkärien hommana olisi auttaa vanhempia auttamaan lasta kehittymään normaalisti. Pieni lapsi ei muuten todellakaan osaa erottaa itseään muista ihmisistä. Tämä on ihan kehityspsykologinen fakta.
   Kaikesta sitä jaksetaankin huolta kantaa. Onko joskus muka käynyt niin, että ihminen ei ole oppinut persoonapronominien käyttöä, koska hänen äitinsä on viitannut itseensä sanalla "äiti".

   Lainaa

  83. Tulos: +33 (55 ääntä)
   Rapu: Ymmärtänet asioita hieman eri tavalla kun joskus aikanaan saat lapsia. Siihen asti sun lapsia/kasvatusta/vanhemmuutta koskevilla mielipiteillä ei oikein ole mitään väliä.
   voi huoh. ensinnäkin "jos" eikä "kun" saat lapsia. ja toisekseen, lasten kasvatuksesta, kuten mistä tahansa muustakin inhimillisestä toiminnasta voi kertoa mielipiteensä ilman että on kyseistä asiaa itse kokenut. minun esimerkiksi ei tarvitse olla mies tai kuusikymmentävuotias tai amerikkalainen jotta voisin teoretisoida sitä, millaista tuollainen elämä voisi olla ja tarjota mielipiteeni siitä. käsittääkseni kommentissa kritisoitiin sitä, miksi äitimyytin taakse on tosiaan helppo hävittää itsensä ja joidenkin tahojen mukaan naisen pitäisi hävittää itsensä siihen, miksei nainen voi olla muutakin kuin äiti, ja puhua itsestään minämuodossa? miksei hän voisi sanoa tekevänsä jotain itse, olevansa jotain itse, ilman että hän on äiti?

   Lainaa

  84. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Kaikkia s__tanan avohoitotapauksia sitä jengi ottaa "ystäväksi". Lortolle kenkää ja mieluiten eilen.

   Lainaa

  85. Tulos: +18 (32 ääntä)
   Aa: voi huoh. ensinnäkin “jos” eikä “kun” saat lapsia. ja toisekseen, lasten kasvatuksesta, kuten mistä tahansa muustakin inhimillisestä toiminnasta voi kertoa mielipiteensä ilman että on kyseistä asiaa itse kokenut. minun esimerkiksi ei tarvitse olla mies tai kuusikymmentävuotias tai amerikkalainen jotta voisin teoretisoida sitä, millaista tuollainen elämä voisi olla ja tarjota mielipiteeni siitä. käsittääkseni kommentissa kritisoitiin sitä, miksi äitimyytin taakse on tosiaan helppo hävittää itsensä ja joidenkin tahojenmukaan naisen pitäisi hävittää itsensä siihen, miksei nainen voi olla muutakin kuin äiti, ja puhua itsestään minämuodossa? miksei hän voisi sanoa tekevänsä jotain itse, olevansa jotain itse, ilman että hän on äiti?
   Kiitos - nimenomaan tätä tarkoitin! Asioista keskusteluun liittyen voisi kysyä eikö esim. itsemurhistakaan voi puhua ennen kuin on itse tehnyt? Samalla tavoin koen, että lapsiakaan ei onneksi tarvitse hankkia keskustellakseen lingvistinä lapsen kielellisestä kehityksestä. Kasvatukseenhan en puuttunutkaan; sen alan opinnot puuttuvat CV:stä. Mutta, heh, tämä on toki väärä foorumi vakavansuuntaiselle keskustelulle, vaikka asiantuntijoita tuntuukin riittävän. :D

   Lainaa

  86. Tulos: -12 (14 ääntä)
   Ettei ois kuitenkin feissireipattu tuon Merin sivu. Jos ei ole, niin aika outoa. Tarttis ehkä lisävaloitusta tämä(kin) tarina. Omituisia ihmisiä maailmaan mahtuu.

   Lainaa

  87. Tulos: +39 (59 ääntä)
   Rapu: Ymmärtänet asioita hieman eri tavalla kun joskus aikanaan saat lapsia. Siihen asti sun lapsia/kasvatusta/vanhemmuutta koskevilla mielipiteillä ei oikein ole mitään väliä.
   Maailman kulunein ja ärsyttävin argumentti. Kun kaikki EI niitä lapsia halua eikä aio hankkia! Vanhemmuus ei myöskään tee kenestäkään automaattisesti kasvatuksen tai minkään muunkaan alan asiantuntijaa. Olen tästä ennenkin täällä ragennut, mutta ottaa pannuun, että varsinkin naisten oletetaan haluavan vaan syytää hemmetisti penskoja tähän maailmaan. Mulla on parempaakin tekemistä kuin synnyttäminen ja lastenhoito.

   Lainaa

  88. Tulos: -101 (119 ääntä)
   leenu: Maailman kulunein ja ärsyttävin argumentti. Kun kaikki EI niitä lapsia halua eikä aio hankkia! Vanhemmuus ei myöskään tee kenestäkään automaattisesti kasvatuksen tai minkään muunkaan alan asiantuntijaa. Olen tästä ennenkin täällä ragennut, mutta ottaa pannuun, että varsinkin naisten oletetaan haluavan vaan syytää hemmetisti penskoja tähän maailmaan. Mulla on parempaakin tekemistä kuin synnyttäminen ja lastenhoito.
   Heh, tyttökulta, kasva nyt vaan vielä muutama vuosi niin saat huomata kuinka muuttuu mieli ;)

   Lainaa

  89. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Ei kukaan sattuis tietämään miten tarina jatkuu? Olis kylla hieno kuulla jos Meri olis vaikka saanut nenilleen? Tosin vaikuttaa niin sekopäiseltä naiselta että ei järkipuhe välttämättä mene kaaliin saakka.

   Lainaa

  90. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Voisko enää enempää kusipää olla

   Lainaa

  91. Tulos: -39 (51 ääntä)
   Täytyy kyllä teidän kaikkien kommentteihin sanoa, että eihän me tiedetä koko totuutta. Tässä on voi olla vain pieni läpileikkaus. Jos Henna onkin se oikea kiusantekijä ja Merillä vain keittänyt tällä kertaa yli. Tämänhän on lähettänyt ilmeisesti Henna tänne feissarimokiin, eikä mikään kolmas osapuoli. Ihan vaan, koska asioilla tuppaa aina olemaan kaksi puolta.

   Lainaa

  92. Tulos: +47 (53 ääntä)
   Rapu: Ymmärtänet asioita hieman eri tavalla kun joskus aikanaan saat lapsia. Siihen asti sun lapsia/kasvatusta/vanhemmuutta koskevilla mielipiteillä ei oikein ole mitään väliä.
   täysin typerä kommentti. tuolla perusteella huumeiden käytöstä saisi olla mielipide vasta, kun niitä on kokeillut. ei toimi yhteiskunnassa sellainen argumentointi että ainoastaan omakohtaisella kokemuksella on merkitystä.

   Lainaa

  93. Tulos: +12 (26 ääntä)
   Rapu: Heh, tyttökulta, kasva nyt vaan vielä muutama vuosi niin saat huomata kuinka muuttuu mieli
   voi elämä teidän kanssanne. rapu on ihan oikeassa siinä, että sitä ymmärtää paremmin jos/kun saa itse lapsia. mutta leenu, ei sun oo silti pakko hankkia niitä lapsia... mitä itse asiaan tulee, oon aivan monttu auki tuosta enon vaimosta! toivon todella, että meri käy lukemassa nämä kommentit!

   Lainaa

  94. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Melkoinen vatipää tuo meri :D Ja kommenteista tuli elävästi mieleen sanonta "Aseisiin tarvitaan lupa mutta lapsia saa tehdä kuka vain"...

   Lainaa

  95. pesservisser 31.10.2012 18:25
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   Jos on suuri suku ei välttämättä muista kuka on kenenkin äiti. Itse olen puolison suuren suvun kautta täti 23 lapselle ja isotäti niin monelle, etten edes tarkkaa lukumäärää tiedä ja noiden lasten puolisoista en tiedä edes kaikkien nimiä. Mutta viimeinen kommentti - olisi ollut fiksumpaa vaan myöntää olleensa väärässä. Sukulaisuus ei mulla kyllä riitä facebook-kaveruuteen; olen hyväksynyt puolisoni sukulaisista vain ne, joiden kanssa olen tekemisisissä.

   Lainaa

  96. Tulos: +44 (54 ääntä)
   Rapu: Heh, tyttökulta, kasva nyt vaan vielä muutama vuosi niin saat huomata kuinka muuttuu mieli
   Heh, odota vielä muutama vuosi niin kadut lastentekoa koko loppuelämäsi <3 (No et ehkä kadu, halusin vaan näyttää, kuinka helposti nää "kyllä sitten mieli muuttuu" -argumentit saa käännettyä ympäri.) Ja btw, oon ihan kyllä täysi-ikäinen ja hedelmällisimmät vuodet taitaa olla just menossa, jos biologiasta mitään ymmärrän. Eikä ole mieli nyt ihan äkkiä muuttumassa. Että joo, nyt meni lässytys vähän väärään osoitteeseen. Ja syy, miksi tästä nyt täällä avaudun on se, että tota "kyllä lapset on ihania ja kaikki niitä joskus haluaa" -scheissea kuulee ihan joka tuutista.

   Lainaa

  97. pesservisser 31.10.2012 22:41
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Joku piti 55-vuotiasta nuorena mummona. Matikkapää? Kesimääräinen lapsensaanti-ikä on 27-28 vuiden välillä, vähän noussut viime aikoina. Eli 55 vuotta on suurinpiirtein keskimääräinen ikä tulla mummoksi. Yli kolmekymppisiä pidettiin vielä pari vuosikymmentä sitten vanhoina ensisynnyttäjinä. Kun itse olin aikoinaan koulussa eka luokalla, olin ainoa, jonka äiti oli täyttänyt 40 ja minulle sanottiin, että onpa mulla vanha äiti. .

   Lainaa

  98. Tulos: +33 (45 ääntä)
   Rapu: Heh, tyttökulta, kasva nyt vaan vielä muutama vuosi niin saat huomata kuinka muuttuu mieli
   Menisitkö ystävällisesti muualle holhoamaan? Ei todellakaan tarvitse olla äiti tai vanhempi että tietää jotain lastenkasvatuksesta. Miksi ihmiset muuten tunkisivat yliopistoihin lukemaan kasvatustieteitä tai kasvatuspsykologiaa varhaisaikuisuudessa kun omien lasten hankkiminen ei vielä todennäköisesti edes kiinnosta? Fun fact: telkkarin Supernannyllä, sillä tosi tehokkaalla lastenhoitajalla ja kasvattajalla ei ole yhtään omaa lasta!

   Lainaa

  99. Tulos: -75 (91 ääntä)
   Morjes: Menisitkö ystävällisesti muualle holhoamaan? Ei todellakaan tarvitse olla äiti tai vanhempi että tietää jotain lastenkasvatuksesta. Miksi ihmiset muuten tunkisivat yliopistoihin lukemaan kasvatustieteitä tai kasvatuspsykologiaa varhaisaikuisuudessa kun omien lasten hankkiminen ei vielä todennäköisesti edes kiinnosta? Fun fact: telkkarin Supernannyllä, sillä tosi tehokkaalla lastenhoitajalla ja kasvattajalla ei ole yhtään omaa lasta!
   Heh, sulle ihan samat sanat kuin sille toisellekin tyttöselle; ootappa vaan. Lapseton ei koskaan voi ymmärtää asioita samalla tavalla, oli mikä koulutus tahtojaan, sorry ;) Moni nuori tyttö on samaa mieltä, mä en ainakaan hanki niitä kakaroita, mutta kun se elämä siitä vakiintuu ja järki päässä lisääntyy niin se mieli muuttuu. Huomaatte kyllä. Huvittavaa lukea näitä juttujanne, pusuja! ;)

   Lainaa

  100. Tulos: +1 (1 ääni)
   Kylläpäs on äkäinen tantta, kun ei edes selityksiä tajua ymmärtää.

   Lainaa

  101. pesservisser 1.11.2012 6:49
   Tulos: +6 (20 ääntä)
   Rapu: Heh, sulle ihan samat sanat kuin sille toisellekin tyttöselle; ootappa vaan. Lapseton ei koskaan voi ymmärtää asioita samalla tavalla, oli mikä koulutus tahtojaan, sorry Moni nuori tyttö on samaa mieltä, mä en ainakaan hanki niitä kakaroita, mutta kun se elämä siitä vakiintuu ja järki päässä lisääntyy niin se mieli muuttuu. Huomaatte kyllä. Huvittavaa lukea näitä juttujanne, pusuja!
   Kirjatieto ei korvaa käytännön tietoa koskaan missään asiassa, näin se vain on. Lasten sairaudet ja vammat kun eivät esimerkiksi näy päälle päin. Eikä sittenkään voi neuivoa toisen lapsen kasvatuksessa, vaikka on omia, sillä lapset ovat yksilöitä ja erilaisia. Äitini sanoikin, että jos kaikki lapset olisivat olleet kuten minä, kilttejä, tottelevaisia ja suht. nopeta oppimaan, hän tietäisi lasten kasvatuksesta kaiken. Mutta kun veljeni on ollut sairautensa vuoksi haastava, hän tietää miten vähän tietää kun osa on vielä haastavampia. Yksi tuttukin saa kasvatusneuvoja ulkopuolisilta, kun hänellä on autistinen lapsi joka ei juurikaan reagoi puheeseen (luultiin alkuun kuuroksi). Mutta kun aika harva normi lapsen sääntö pätee tähän lapseen.

   Lainaa

  102. pesservisser 1.11.2012 6:51
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   Morjes: Menisitkö ystävällisesti muualle holhoamaan? Ei todellakaan tarvitse olla äiti tai vanhempi että tietää jotain lastenkasvatuksesta. Miksi ihmiset muuten tunkisivat yliopistoihin lukemaan kasvatustieteitä tai kasvatuspsykologiaa varhaisaikuisuudessa kun omien lasten hankkiminen ei vielä todennäköisesti edes kiinnosta? Fun fact: telkkarin Supernannyllä, sillä tosi tehokkaalla lastenhoitajalla ja kasvattajalla ei ole yhtään omaa lasta!
   Hänellä on käytännön kokemusta, mutta montako kertaa hän ollut opastamassa esimerkiksi vammaisen lapsen kasvatuksessa. Kerran taisi olla ADHD-lapsi ja kyllä hänkin oli silloin helisemässä.

   Lainaa

  103. ei järkeä 1.11.2012 11:27
   Tulos: +24 (36 ääntä)
   Rapu: Heh, sulle ihan samat sanat kuin sille toisellekin tyttöselle; ootappa vaan. Lapseton ei koskaan voi ymmärtää asioita samalla tavalla, oli mikä koulutus tahtojaan, sorry Moni nuori tyttö on samaa mieltä, mä en ainakaan hanki niitä kakaroita, mutta kun se elämä siitä vakiintuu ja järki päässä lisääntyy niin se mieli muuttuu. Huomaatte kyllä. Huvittavaa lukea näitä juttujanne, pusuja!
   Minä en ikinä aio hommata kersoja. Hyi helvetti. Aurinkoisin terveisin nainen 30v.

   Lainaa

  104. Tulos: +35 (43 ääntä)
   "Moni nuori tyttö on samaa mieltä, mä en ainakaan hanki niitä kakaroita, mutta kun se elämä siitä vakiintuu ja järki päässä lisääntyy niin se mieli muuttuu. Huomaatte kyllä." Turhaan sössötät, minäkään en mieltäni pentujen suhteen muuta. Miten järjen käyttö liittyy lasten vääntämiseen? Sitähän minäkin.

   Lainaa

  105. Tulos: +35 (39 ääntä)
   Rapu: Heh, tyttökulta, kasva nyt vaan vielä muutama vuosi niin saat huomata kuinka muuttuu mieli
   Tähän vielä sen verran, että oletko tietoinen, että moni mieskään ei halua lapsia? Heiltä vaan ei kaikki naiset asiaa kysy. Oma mies on ikionnellinen kun en halua lapsia.

   Lainaa

  106. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Todellakin toivon, että toi merilehmä ei äänestänyt näissä vaaleissa. Ei ihan heti näytä se hissi menevän sinne ylimpiin kerroksiin. Enolle vaan pikku vinkki, että olisko sen akan vaihto mitään.

   Lainaa

  107. Tulos: -7 (31 ääntä)
   pesservisser: Jos on suuri suku ei välttämättä muista kuka on kenenkin äiti. Itse olen puolison suuren suvun kauttatäti 23 lapselle ja isotäti niin monelle, etten edes tarkkaa lukumäärää tiedä ja noiden lasten puolisoista en tiedä edes kaikkien nimiä. Mutta viimeinen kommentti – olisi ollut fiksumpaa vaan myöntää olleensa väärässä. Sukulaisuus ei mulla kyllä riitä facebook-kaveruuteen; olen hyväksynyt puolisoni sukulaisista vain ne, joiden kanssa olen tekemisisissä.
   Siis miten sä oot PUOLISON suvun kautta täti yhtään kellekään?

   Lainaa

  108. Tulos: +50 (56 ääntä)
   Näille superäideille tiedoksi, olen 43v eikä yhtäkään lasta tähän talouteen tulossa. Ystäväpiiriin kuuluu myös useampia muita saman ikäisiä vapaaehtoisesti lapsettomia (kuin myös äitejä, joiden lapsia hoidan silloin tällöin). Olin varma jo teinityttönä, että en lapsia halua. Niin sitä minullekin näpäytettiin aina sopivan tilaisuuden tullen, että kyllä se mieli muuttuu. Että ei se mieli kaikilla muutu, jotkut löytävät elämäänsä muuta sisältöä, joka ehkä menee lastenteon edelle. Tai sitten ei vain pidä lapsista, yksinkertaisesti. Meitä ihmisiä kun on erilaisia, jota ette selvästikään ymmärrä.

   Lainaa

  109. Tulos: +24 (32 ääntä)
   Kaikilla on oikeus tehdä tai olla tekemättä lapsia, kumpikaan valinta ei tee sinusta sen huonompaa tai parempaa ihmistä. Mutta ihan taatusti ne jotka on saanut lapsia tietää yleisesti ottaen enemmän lastenkasvatuksesta. Ei kirjoja lukemalla tulla äidiksi tai isäksi. Vanhemmuuteen kasvetaan raskauden myötä, esikoisen kehityksen myötä sekä jokaisen seuraavan lapsen mukaan joka päivä enemmän. Jopa silloin kun lapset ovat jo aikuisia, jokainen päivä opettaa uutta. Vanhemmuus on elinikäinen "projekti" ja sen kyllä ymmärtää jokainen joka on lapsia saanut. Lapsen ja vanhemman välinen side on ainutlaatuinen.. Ja mitä siihen äitiyteen tulee.. Kyllä jokainen äiti on myös nainen, vaikka nauttisi äitiydestä ei se tarkoita sitä että piiloutui sen taakse. Minä ainakin haluan että lapseni kutsuvat minua äidiksi koska olen heidän äitinsä joten myös kutsun itseäni äidiksi. Siinä ei todellakaan ole mitään väärää tai pahaa. Varmasti jokainen lapsi oppii oikeat persoonat vaikka äiti olisi itseään äidiksi kutsunut.

   Lainaa

  110. Tulos: -20 (20 ääntä)
   Vastuutonta noin vanha hankkii lapsia?

   Lainaa

  111. Tulos: +17 (35 ääntä)
   Äitykkä: Mutta ihan taatusti ne jotka on saanut lapsia tietää yleisesti ottaen enemmän lastenkasvatuksesta.
   Voi kun olisikin niin!! Tiedän useita tapauksia, joissa aiheeseen liittyvä kirjaoppineisuus olisi pelastanut monelta ongelmalta..mutta kun ei, kyllähän sitä äiti/isä tietää parhaiten-ei tarvii kysyä asiantuntijoilta, eikä varsinkaan lapselta. Sitten mietitään, miksi lapsi oireilee..

   Lainaa

  112. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Nooni: Voi kun olisikin niin!! Tiedän useita tapauksia, joissa aiheeseen liittyvä kirjaoppineisuus olisi pelastanut monelta ongelmalta..mutta kun ei, kyllähän sitä äiti/isä tietää parhaiten-ei tarvii kysyä asiantuntijoilta, eikä varsinkaan lapselta. Sitten mietitään, miksi lapsi oireilee..
   Siksi sanoin yleisesti ottaen.. En tarkoittanut jokaista tapausta yksitellen..

   Lainaa

  113. Samppaliini 3.11.2012 19:43
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   LAISKA, kun meni kuolemaan.

   Lainaa

  114. LakuPastilli 3.11.2012 23:09
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Mä oikeesti toivon et Meri ite näkee tän ja nuo kommentit :D Saattais ehkä ruveta hävettämään.

   Lainaa

  115. Tulos: +12 (20 ääntä)
   Nooni: Voi kun olisikin niin!! Tiedän useita tapauksia, joissa aiheeseen liittyvä kirjaoppineisuus olisi pelastanut monelta ongelmalta..mutta kun ei, kyllähän sitä äiti/isä tietää parhaiten-ei tarvii kysyä asiantuntijoilta, eikä varsinkaan lapselta. Sitten mietitään, miksi lapsi oireilee..
   Niin kyllä vanhemmat tarvitsevat tukea ulkopuolisilta ihmisiltä välillä lasten kanssa. Eri asia on tulla vierestä katsomaan että lapsella on ongelma esimerkiksi läheisriippuvaisuus ja auttaa tämä yhden ongelman ylitse kuin kasvattaa sitä lapsta aikuisuuteen asti. Jokainen ihminen tarvitsee iästä huolimatta joskus apua fyysisissä ja henkisissä ongelmissa. Aikaisemmin viitattiin siihen että huumeistakin voi olla mielipide vaikka ei ole niitä käyttänyt. Mutta et sä voi tietää millaista on käyttää huumeita ennen kuin olet sen tehnyt. Kuten sä et voi tietää millaista on kasvattaa lapsi ennen kuin sä olet sen itse kokenut. Mielipide on aivan eri asia kuin kokemus. En mäkään voi olla lääkäri ilman että olen käynyt lääkkistä. En voi olla asianajaja jos en ole käynyt oikkista. En voi olla mies jos olen nainen (yleensä). En voi tietää millaista on tappaa joku jos en ole sitä tehnyt (enkä toki ikinä tekisikään tämä on vain esimerkki). En voi myöskään olla vanhempi jos minulla ei ole lapsi. Kaikista näistä voi olla erittäin vahva mielipide, mutta mielipide on eriasia kuin kokemus. Ja sä et voi tietää paremmin lapsettomana millasista on olla vanhempi ja kasvattaa se lapsi vaikka sä olisitkin lukenut tuha kirjaa. Ne kirjat perustuvat muiden kokemuksille ei sun omille. Joo ja kaikki tekee virheitä välillä vanhemmatkin, mutta ei niitä kukaan tee tahallaan. Vanhemmuus on oppimista siinä missä kaikki muukin tässä maailmassa.

   Lainaa

  116. Tulos: +22 (38 ääntä)
   Voisko nää täällä lapsista juupas/eipäs -vänkääjät nyt ottaa ja suksia vaikka kaksplussaan taikka demiin besserwisseröimään, mitä, häh?

   Lainaa

  117. Tulos: +3 (19 ääntä)
   .: Voisko nää täällä lapsista juupas/eipäs -vänkääjät nyt ottaa ja suksia vaikka kaksplussaan taikka demiin besserwisseröimään, mitä, häh?
   Eiks tässä mokassa ollut osaksi nimen omaa kyse siitä itsensä äitittelystä joka aiheutti koko sopan ja nimenomaa siitä alkoi koko vanhempien ja ei vanhempien eipäs joopas? Ei oo pakko lukee kommentteja jos ahdistaa :D

   Lainaa

  118. Tulos: +4 (34 ääntä)
   Rapu: Heh, sulle ihan samat sanat kuin sille toisellekin tyttöselle; ootappa vaan. Lapseton ei koskaan voi ymmärtää asioita samalla tavalla, oli mikä koulutus tahtojaan, sorry Moni nuori tyttö on samaa mieltä, mä en ainakaan hanki niitä kakaroita, mutta kun se elämä siitä vakiintuu ja järki päässä lisääntyy niin se mieli muuttuu. Huomaatte kyllä. Huvittavaa lukea näitä juttujanne, pusuja!
   Kuvitteletko todellakin että jokaisen ihmisen pitäisi olla vain vauvantekokone? Vai mahtuuko äitiyshormonien pehmentämään päähäsi ollenkaan ymmärtämystä ihmisiä kohtaan jotka eivät oikeasti, mitenkään, ollenkaan halua lapsia? Koskaan? Lapset on kuvottavia kirkuvia paskakasoja ja raivostuttavan typeriä rääpäleitä. Synnytys hirvittää ja pelottaa ja imetys etoo ja oksettaa. Ainoa mikä lastensaannissa kiinnostaa on se päivä kun lapsi pakkaa tavaransa ja muuttaa helvettiin mun kattoni alta. Että puhutaan lastenhankkimisesta sitten kun olen päässyt yli yökkimisrefleksistäni joka laukeaa aina kun joudun koskemaan alle kymmenvuotiaisiin. Jep, mä ihan hirveesti haluun saada oman sellasen. Lapset on niin ihkui ja hormonit jyllää, öhhöhöö.

   Lainaa

  119. Tulos: +17 (29 ääntä)
   Ei kaikkien tarvitse hankkia lapsia, kukin päättäkööt siitä itse. Mutta sinun tapauksessa voisin kyllä todeta että erittäin hyvä ettet niitä lapsia halua. Sinäkin olet joskus ollut lapsi kuvittele jos oma äitisi olisi ajatellut sinusta noin mitä itse kuvailit. En kyllä ymmärrä mitä pitää tapahtua että noin paljon on vihaa varsinkin viattomia lapsia kohtaan. Oletko kuullut että elämästä voi nauttia ja olla onnellinen (lapsien kanssa tai ilman) mutta yleensä sen onnen eteen pitää tehdä jotain. Esimerkiksi lopettaa tuollainen inhoaminen.
   Pantsu: Kuvitteletko todellakin että jokaisen ihmisen pitäisi olla vain vauvantekokone? Vai mahtuuko äitiyshormonien pehmentämään päähäsi ollenkaan ymmärtämystä ihmisiä kohtaan jotka eivät oikeasti, mitenkään, ollenkaan halua lapsia? Koskaan? Lapset on kuvottavia kirkuvia paskakasoja ja raivostuttavan typeriä rääpäleitä. Synnytys hirvittää ja pelottaa ja imetys etoo ja oksettaa. Ainoa mikä lastensaannissa kiinnostaa on se päivä kun lapsi pakkaa tavaransa ja muuttaa helvettiin mun kattoni alta. Että puhutaan lastenhankkimisesta sitten kun olen päässyt yli yökkimisrefleksistäni joka laukeaa aina kun joudun koskemaan alle kymmenvuotiaisiin. Jep, mä ihan hirveesti haluun saada oman sellasen. Lapset on niin ihkui ja hormonit jyllää, öhhöhöö.

   Lainaa

  120. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Elina: Jep, Meri on pissipää. Mutta miksi ihmeessä itestään tarttee jatkuvasti puhua kolmannessa persoonassa, jos on lapsia? Onhan sen jo todettu olevan haitaksi lapsen kielen kehityksellekin, kun ei opita ensimmäisen persoonan käyttöä porukoilta. Onko vanhemmaksi muuttuminen todellakin niin reiästä, että sitä on pakko piiloutua jonkun persoonattoman “äiti”-hahmon taakse, ja erottaa äitiys niin omasta minuudestaan?
   ehkäpä syy ''kolmanteen persoonaan'' on se, että vauva tajuaa kuka äiti on.. mikä on _aika_ tärkeää siinä alkuaikoina, etenkin kunnes lapsi alkaa puhumaan.

   Lainaa

  121. Tulos: +1 (1 ääni)
   Alfirin: Törkeetä käytöstä kerta kaikkiaan. Mut onneks voidaan olettaa, et jos tää on palttiarallaata eka kerta ku Henna ja Meri juttelee, ni ei varmaan joudu kasvotusten kohtaamaan. Ehkä kyseessä on tosi löyhästi yhtä pitävä suku. Tai ehkä Meri on uusiovaimo, ei ollut suvussa kun kuolema tapahtui. Tai on kännisssä. Tai tyhmä. tai noita kaikkia kolmea....

   Lainaa

  122. Ratiritiralla 27.11.2012 21:26
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Huomaa kyllä että on mummo.

   Lainaa

  123. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Mulla meni varmaan ohi jotain mutta eiköhän joku pätijä tule senkin sitten kertomaan. Mitenkään ottamatta kantaa siihen millä persoonalla kellekin tulee puhua, niin tarkoittaako se, että päivittää fb:ssä päivityksen itsestään äitipersoonana sitä että puhuu vauvalleen samallailla.

   Lainaa

  124. Muttarassikka 11.1.2013 4:29
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   oscar: + Jos tämä Meri sanoo ihan itse, että on jo pidemmän aikaa katsonut tuota touhua niin eikö siinä pidemmän katsomisen aikana tulisi jo vähäsen tietoa itse henkilön historiasta, mm. äidistä yms?
   Niin varmaan on seurannut hänen touhuaan, luultavasti Facebookista. ;)

   Lainaa

  125. RäiväPäsinen 11.1.2013 4:47
   Tulos: +12 (24 ääntä)
   Rapu: Heh, sulle ihan samat sanat kuin sille toisellekin tyttöselle; ootappa vaan. Lapseton ei koskaan voi ymmärtää asioita samalla tavalla, oli mikä koulutus tahtojaan, sorry Moni nuori tyttö on samaa mieltä, mä en ainakaan hanki niitä kakaroita, mutta kun se elämä siitä vakiintuu ja järki päässä lisääntyy niin se mieli muuttuu. Huomaatte kyllä. Huvittavaa lukea näitä juttujanne, pusuja!
   Voi luoja, taitanet kuulua erääseen nimeltämainitsemattomaan 'lahkoon' jossa täytyy pullauttaa vähintäänkin se 12 lasta per vaimo, Niiden vaimojen elämäntehtävä, -ja oikeastaankin -työ on se että Jumalan nimissä työnnetään ulos mahdollisimman monta penskaa täyttämään maata ja nostamaan lapsilisää ja valittamaan miten alkoholia myydään kaupoisa!

   Lainaa

  126. Asdf Asdfsson 28.1.2013 13:12
   Tulos: -24 (28 ääntä)
   55-vuotias mummo... Smells like trailer trash!

   Lainaa

  127. Mickey Mouse 8.8.2013 22:51
   Tulos: 0 (14 ääntä)
   Tekis mieli hirttää tommoset Merin kaltaset ämmät jotka ei ensinnäkään tajua mitään ja kun heille asian selittää, aletaan vittuilemaan entistä kovempaa ja pysytään omien sanojen takana. Vielä toisen äidin ollessa vainaja...törkeää käytöstä Meri! Ilmottaudu vanhainkotiin.

   Lainaa

  128. Ruma Elsa 9.3.2018 8:44
   Tulos: 0 (14 ääntä)
   Nooni: Tiedän useita tapauksia, joissa kirjaoppineisuus olisi pelastanut monelta ongelmalta... mutta kun ei, kyllähän sitä äiti/isä tietää parhaiten-ei tarvii kysyä asiantuntijoilta. Sitten mietitään, miksi lapsi oireilee..
   Klassinen. Lapseton pitää vanhemmille puhetta siitä, miten näiden lapset kuuluisi kasvattaa. Kiinnostaisi sen psyykkisen tarpeen nimi, mikä saa "vapaaehtoisesti ja onnellisesti" lapsettomat ylipäänsä kiinnostumaan niin kiihkeästi lastenhoitokeskusteluista. Olisiko syynä vaikeus sietää lasten olemassaoloa ympäristössä/ koko maailmassa? Vai salattu kiinnostus ja kateus niitä "huonoja" äitejä ja isiä kohtaan? Happamia, sanoi kettu...

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: viesti, yksityisviesti, riita, lapsi, äiti, vauva