Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä ihmettä?

"Mulla on joku kohtaus!"
Mitä ihmettä?

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 68 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +637 (653 ääntä)
      Ja seuraavana päivänä Erika oli ylpeä aikaansaannoksestaan

      Lainaa

    2. Tulos: +1019 (1027 ääntä)
      Kädet vapisee ku kuollu ruumispussissa? En haluu ruumishuoneelle töihin jos tollasta tapahtuu...

      Lainaa

    3. Terveisiä Hollannista 11.8.2012 3:35
      Tulos: +321 (439 ääntä)
      Erikan kaltaisten ihmisten taki kannabista ei tulla ikinä laillistamaan suomessa. Tai ainakaan moneen, moneen vuoteen. Terveisiä vapaasta

      Lainaa

    4. Terveisiä Hollannista 11.8.2012 3:37
      Tulos: +88 (168 ääntä)
      maasta siis. ( vapaammasta ainakin )

      Lainaa

    5. Tulos: +220 (366 ääntä)
      ^ Onneksi sinä annoit itsestäsi huomattavasti Erikaa fiksumman kuvan. Huomattavasti.

      Lainaa

    6. Tulos: +128 (140 ääntä)
      Mä haluan nähdä sen videon.

      Lainaa

    7. Mr. Ällö 11.8.2012 4:00
      Tulos: +178 (300 ääntä)
      ^ Googleta "2 Girls 1 Cup". Nam nam.

      Lainaa

    8. sisu ei ole suomalainen keksintö. 11.8.2012 4:13
      Tulos: -118 (300 ääntä)
      Ei terve. "hatun" kaltaisten nimimerkkien takia oikein hävettää olla suomalainen. Hollanti(jossa en koko neljän vuoden opiskelu- ja työhistoriani aikana ole törmännyt pilkunnussimiseen, vaan puujalka vitseihin) on kulttuurihistoriallisesti PALJON merkittävempi maa kuin Suomi. Toinen sentään korjaa virheensä ( ilmeisesti aika heti, syystä bugi tai uusi näppäimistä WHO KNOWS) ja silti tulee valittamista. Suomalaiset, käykää euroopassa niin ymmärrätte, miksi kannabis on laillistettu, miksi ihmiset ovat koko muualla euroopassa paljon sosiaalisempia( johtunee kulttuurihistoriasta, ei siis kannabiksesta). Katsokaa peiliin niin ymmärrätte miksi suomalaiset kuuluvat siihen ryhmään euroopassa joihin ei haluta tutustua lähemmin.

      Lainaa

    9. Tulos: +217 (335 ääntä)
      sisu ei ole suomalainen keksintö.: Ei terve. “hatun” kaltaisten nimimerkkien takia oikein hävettää olla suomalainen. Hollanti(jossa en koko neljän vuoden opiskelu- ja työhistoriani aikana ole törmännyt pilkunnussimiseen, vaan puujalka vitseihin) onkulttuurihistoriallisesti PALJON merkittävempi maa kuin Suomi.Toinen sentään korjaa virheensä ( ilmeisesti aika heti, syystä bugi tai uusi näppäimistä WHO KNOWS) ja silti tulee valittamista. Suomalaiset, käykää euroopassa niin ymmärrätte, miksi kannabis on laillistettu, miksi ihmiset ovat koko muualla euroopassa paljon sosiaalisempia( johtunee kulttuurihistoriasta, ei siis kannabiksesta). Katsokaa peiliin niin ymmärrätte miksi suomalaiset kuuluvat siihen ryhmään euroopassa joihin ei haluta tutustua lähemmin.
      Ja tämän perusteella olet saanut Hollannista: - Kyvyn ottaa kaiken vakavasti - Peppukireyttä - Hiekkaa vaginaan Taidan pysyä Suomessa.

      Lainaa

    10. Tulos: +43 (325 ääntä)
      Kannabista ei tulla laillistamaan Suomessa, koska se on vaarallinen ja riippuvuutta aiheuttava huume, vaikka nykyään tuntuu olevan muotia vähätellä sen haittavaikutuksia vähän samoin kuin nuuskan kanssa.

      Lainaa

    11. Tulos: +75 (197 ääntä)
      ^Ei ole ennenkään vaaralliset ja riippuvuutta aiheuttavat päihteet olleet esteenä laillisuudelle. Kyllä sinä "raitis" suomalainen, tarkoitan juuri sitä sinunkin kaapista löytyvää viini- tai olutpulloa. "Lasisllinen päivässä pitää mielen virkeänä" -huutonaurua.

      Lainaa

    12. Tulos: +143 (209 ääntä)
      On se kumma kuin kannabista paheksutaan, mut väkevien (ja alkoholin yleensä) juontia pidetään jotenki suomalaisena ja vielä maanantaina naureskellaan, mitä kaikkee tyhmää tuli päissään tehtyä ja kuin perseet olalla sitä oltiika. True Finnish.

      Lainaa

    13. Tulos: +93 (107 ääntä)
      Jotta kaikki ei kyllästyisi tähän keskusteluun huumeista, sanon että zoloft on masennuslääkkeistä mahtavin.

      Lainaa

    14. Tulos: +94 (150 ääntä)
      Huoh osallistun taas tähän mukaylevään p*skasotaan mutta kumminkin... Alkoholi ja tupakka ovat laillisia, koska ne ovat iskostuneet kulttuuriimme siinä määrin ettei mistään toimista olisi enää hyötyä. Alkoholilla on vuosisatojen (ellei tuhansien?) perinteet ja tupakkaa mainostettiin vuosikymmeniä terveyttä edistävänä tuotteena. Se, että nämä myrkyt ovat laillisia, ei tarkoita, että niiden kaltaisia pitäisi tuoda Suomeen enää lisää. Voin todeta näin vailla kaksinaismoraalia, koska olen itse päihteetön enkä tupakoi.

      Lainaa

    15. Tulos: +36 (40 ääntä)
      Tää on selvästi (pun intended) nähnyt Ring- leffan ensimmäistä kertaa.

      Lainaa

    16. Tulos: +112 (144 ääntä)
      Tuohon kannabikseen liittyen, odotan henkeä pidätellen (no pun intended) milloin joku läiskäisee porttiteoria- kortin pöytään. Pilviveikot on aika usein suht harmitonta porukkaa eikä verrattavissa esim. piripäihin. Tottakai sillä huonoja sivuvaikutuksia on eikä varsinaisesti helli keuhkoja eikä aivosolujakaan, mut kohtuu kaikessa... En silti muista lukeneeni montaakaan uutista jossa perheen isä polttaa jointin ja pieksee vaimonsa. Uskoisin, et vois joissain tapauksissa korvata monet uni- ja kipulääkkeet. Pidemmän päälle stressikin voi olla terveydelle vaarallisempaa kuin monet kemikaalit. Vainoharhaisille tai ennestään liian hyvästä ruokahalusta kärsiville en lähtis ehkä kannabisreseptiä kirjoittamaan. :) No, eipähän tuo mua henkilökohtaisesti liikuta laillistuuko vai ei. Itse en kuitenkaan satunnaisia savuttelijoita narkkareiks leimaa.

      Lainaa

    17. Tulos: -10 (58 ääntä)
      ei juma, tarviiko tätä 12 vuotiaiden kannabis vs alkoholi vääntöä aina aloittaa :D erikan touhu on noloa

      Lainaa

    18. Tulos: +19 (29 ääntä)
      Mur: Jotta kaikki ei kyllästyisi tähän keskusteluun huumeista, sanon että zoloft on masennuslääkkeistä mahtavin.
      Totta. Mutta varokaa huonoja kopioita!

      Lainaa

    19. Tulos: -23 (35 ääntä)
      Tosi outo tyyppi.. o.o

      Lainaa

    20. Tulos: -17 (67 ääntä)
      Siis mitkä kannabiksen haittavaikutukset? Niitä on aika vähän, verrattuna vaikka viinaan. Mutta ihan totta, niitä haittavaikutuksia nyt ihan konkreettisesti kehiin! kiitos! :D

      Lainaa

    21. Tulos: -11 (31 ääntä)
      Epävakaa persoonallisuushäiriö.

      Lainaa

    22. Tulos: +23 (43 ääntä)
      Voi huoh tuo kannabis vs. alkoholi keskustelu taas. Luuletteko tosiaan, että teidän hyvin perustellut kommentit muuttaa toisen osapuolen mielipidettä suuntaan tai toiseen? Ite kans kuulin et eduskunta saattaa äänestää kannabiksen laillistamisen puolesta, jos enemmistö feissarimokissa on sitä mieltä. Ne polttaa jotka polttaa ja ne ei polta jotka ei polta, kaikki tekee niinkuin itse parhaaksi näkee ja pitää päänsä kiinni..

      Lainaa

    23. Tulos: +31 (103 ääntä)
      raitis: Kannabista ei tulla laillistamaan Suomessa, koska se on vaarallinen ja riippuvuutta aiheuttava huume, vaikka nykyään tuntuu olevan muotia vähätellä sen haittavaikutuksia vähän samoin kuin nuuskan kanssa.
      Nooh se haittavaikutusten vähitteleminen johtuu lähinnä siitä, että kannabis tuhoaa ihmisen persoonan pikkuhiljaa. Joku nuori yläasteelainen tai lukiojonne vähän pössyttelee ja kehuu kaikille että täysin vaaraton huume. Todellisuudessa mikä pahinta, muutosta ei itse huomaa. Tutkijat taas ovat keskittyneet juurikin noihin pitkäaikaisvaikutuksiin ja siksi tämä ristiriita. Faktahan on se, että runsas käyttö passivoittaa mielen kuin mielen, kun taas esimerkiksi reseptilääkkeenä lievittää ihan oikeasti kipuja. Toisinsanoen tämä on niitä asioita, joissa en halua demokraattista päätötä asiasta. Ne jotka asiaa ovat oikeasti tutkineet, niin olisivat ainoastaan päätösvallassa. Ihan huvikseen haluaisin teidän leikkivän pientä ajatusleikkiä: Kannabis sallitaan Suomessa, käyttäjätmäärät ja käytettävä määrä lisääntyvät eksponentiaalisesti. Tiedämme jo pitkäaikaiskäytön haittavaikutuksista. Maailmanhistorian kannalta kuvitelkaa Suomi esimerkiksi 200-vuoden päästä, vaikka se ei teitä kosketa millään tavalla. Vanhemmat ovat sukupolvesta toiseen muuttaneet aivorakennettaan kannabiksen avulla, lapset ovat pienestä pitäen polttaneet.. Tätä oravanpyörää jatkuisi niin pitkään, kunnes kansakunnastamme suuriprosenttinen määrä ihmisistä olisi pelkkiä tyhjiä kuoria.

      Lainaa

    24. Tulos: -40 (102 ääntä)
      sen verran tahtosin tosta pilvestä sanoa että minä (raskaana oleva) sain pari viikkoa sitten mieheltäni aika tehokkaasti turpaan kun hänellä alkoi 'hiisit kolista'. vitutti kuulemma koska hänen kahvikuppi oli likainen. joten on rauhottava aine ja silleen, polttakaa ihmeessä. auttaa teitä ja läheisiänne.

      Lainaa

    25. Tulos: +49 (87 ääntä)
      Ja tollasen ihmisen kans oot sit lapsen päättäny tehä, voi huoh taas...

      Lainaa

    26. Tulos: -12 (22 ääntä)
      tais olla erikan eka kerta..? :D

      Lainaa

    27. Tulos: +2 (12 ääntä)
      yheltä "kaverilta" tulee kans vähän väliä vastaavaa ja yhtä informatiivista settiä. :D

      Lainaa

    28. Tulos: +7 (29 ääntä)
      Erika ja terveisiä Hollannista tekevät parasta mahdollista huumeiden vastaista työtä :D Miksi ei ole laillista...? No miksiköhän :) Juu, juu, "kohtauksen" voi saada viinastakin ja kännissäkin viestien lähettäminen on vaikeaa.

      Lainaa

    29. Tulos: +34 (46 ääntä)
      ilovecock: ei juma, tarviiko tätä 12 vuotiaiden kannabis vs alkoholi vääntöä aina aloittaa erikan touhu on noloa
      Kirjoitustyylistäsi päätellen olet itsekin 12. (Ja sinun nimimerkkisikö ei ole nolo?)

      Lainaa

    30. Tulos: -3 (57 ääntä)
      Tege: Nooh se haittavaikutusten vähitteleminen johtuu lähinnä siitä, että kannabistuhoaa ihmisen persoonan pikkuhiljaa. Joku nuori yläasteelainen tai lukiojonne vähän pössyttelee ja kehuu kaikille että täysin vaaraton huume. Todellisuudessa mikä pahinta, muutosta ei itse huomaa. Tutkijat taas ovat keskittyneet juurikin noihin pitkäaikaisvaikutuksiin ja siksi tämä ristiriita. Faktahan on se, että runsas käyttö passivoittaa mielen kuin mielen, kun taas esimerkiksi reseptilääkkeenä lievittää ihan oikeasti kipuja. Toisinsanoen tämä on niitä asioita, joissa en halua demokraattista päätötä asiasta. Ne jotka asiaa ovat oikeasti tutkineet, niin olisivat ainoastaan päätösvallassa. Ihan huvikseen haluaisin teidän leikkivän pientä ajatusleikkiä: Kannabis sallitaan Suomessa, käyttäjätmäärät ja käytettävä määrä lisääntyvät eksponentiaalisesti. Tiedämme jo pitkäaikaiskäytön haittavaikutuksista. Maailmanhistorian kannalta kuvitelkaa Suomi esimerkiksi 200-vuoden päästä, vaikka se ei teitä kosketa millään tavalla. Vanhemmat ovat sukupolvesta toiseen muuttaneet aivorakennettaan kannabiksen avulla, lapset ovat pienestä pitäen polttaneet.. Tätä oravanpyörää jatkuisi niin pitkään, kunnes kansakunnastamme suuriprosenttinen määrä ihmisistä olisi pelkkiä tyhjiä kuoria.
      Linkkiä tutkimukseen kiitos, tai gtfo.

      Lainaa

    31. Tulos: +53 (71 ääntä)
      Jos mies polteltuaan pieksee naisensa niin siinä on kyllä aivan muut syyt taustalla kuin kannabis. Ihminen kyllä on sellainen olento että mikä tahansa saattaa mennä yli jos ei tunne omia rajojaan. Tunnen myös itse ihmisiä joilla on polttelu mennyt yli mutta näiden henkilöiden osuus on vain murto-osa näistä joilla on alkoholi tai lääkkeet yms. lähtenyt lapasesta. Voin omakohtaisesta kokemuksesta kertoa kannabiksen parantaneen masennukseni ja anoreksiani. Myös porttiteoria kumoutuisi laillistamisen myötä, koska silloin myynti olisi valvottua ja kontrolloitua, ne ovat laittomat diilerit jotka tarjoavat kovemmat aineet ostajalle. Olen puhunut !

      Lainaa

    32. Tulos: +28 (48 ääntä)
      Tege: Maailmanhistorian kannalta kuvitelkaa Suomi esimerkiksi 200-vuoden päästä, vaikka se ei teitä kosketa millään tavalla.
      200 vuoden, ilman väliviivaa. Voit olla 2-vuotias, mutta et käy hammaslääkärillä 2-vuoden välein.

      Lainaa

    33. Tulos: +15 (27 ääntä)
      Eiks tää nyt ole vain se tyypillinen teinitytön sekoilukohtaus kun on vetänyt liikaa sokeria?

      Lainaa

    34. Tulos: +22 (28 ääntä)
      Tämä neiti on selvästi pöllytellyt oreganoa. :D ( Ymmärtämättömille: http://www.feissarimokat.com/2011/12/oreganopollyt/ )

      Lainaa

    35. hölmölandia 11.8.2012 15:42
      Tulos: 0 (26 ääntä)
      Aamulypsy: On se kumma kuin kannabista paheksutaan, mut väkevien (ja alkoholin yleensä) juontia pidetään jotenki suomalaisena ja vielä maanantaina naureskellaan, mitä kaikkee tyhmää tuli päissään tehtyä ja kuin perseet olalla sitä oltiika. True Finnish.
      Se on muuten: Truly Finnish. Ja jotkut osaa kyllä juoda ihan sivistyneestikin.

      Lainaa

    36. Tulos: +15 (49 ääntä)
      Niin kauan kuin Suomessa ei osata käyttää ja hallita edes alkoholia, on tyhmää luoda lisää mahdollisuuksia vetää päätä sekaisin. Me olemme tyhmä kansa, koitamme päästä pakoon ongelmiamme pulloon tai pilveen, mutta se ei ole se lopullinen ratkaisu, koska asiat ei hoidu vaan itsekseen. Olen itse seurannut lähipiirissä pilven polttelua ja viinan vetämistä erikseen ja sekaisin, ja pelkästään sitä sekoilua kattelemalla ei ole tehnyt mieli edes kokeilla. Ärsyttää, kun pitäisi "irroitella" ja joutua ongelmiin, mutta koska olen luonteeltani isovelityyppinen sivustaseuraaja, jolla pitää olla kokoajan kontrolli itsestään ja pitää huolta muista, "irroittelu" on välillä hyvinkin vaikeata.

      Lainaa

    37. Tulos: +14 (28 ääntä)
      cc: sen verran tahtosin tosta pilvestä sanoa että minä (raskaana oleva) sain pari viikkoa sitten mieheltäni aika tehokkaasti turpaan kun hänellä alkoi ‘hiisit kolista’. vitutti kuulemma koska hänen kahvikuppi oli likainen. joten on rauhottava aine ja silleen, polttakaa ihmeessä. auttaa teitä ja läheisiänne.
      Muuten mukava ja hieno mies mutta kun se pössyttely on aiheuttanut luonnevamman? Mä en henkilökohtaisesti usko, että alkoholi kohtuukäytöllä saa ihmisiä tekemään asioita joita ne ei muuten missään nimessä tekis. Se vaan alentaa kynnystä. Vika löytyy jostain muualta kuin päihteestä (ellei nyt ruveta puhumaan LSD:stä yms.). Eli tuskin sun miehen hurmaavaan persoonaan tuo pajauttelukaan on hirveän ratkaisevasti vaikuttanut. On ihmisiä, jotka haluaa pään sekaisin millä tahansa aineella, ja jos kannabis sattuu olemaan yksi niistä aineista, kaikki sen puolustajat näyttää idiooteilta. Vähän sama homma Päivi Räsäsen ja koko kristinuskon kanssa. Joskus silloin tällöin voi käydä vähän kännäilemässä ilman huolta siitä, että mitähän pysyviä, merkittäviä vaurioita aivot ja psyyke on tällä kertaa saanut. Sama homma pilven polttelun kanssa. Mikä tahansa päihde tai lääke jättää jälkensä pidemmällä aikavälillä kun on jatkuvassa käytössä, luulis sen olevan itsestäänselvyys..?
      McKossu: Eiks tää nyt ole vain se tyypillinen teinitytön sekoilukohtaus kun on vetänyt liikaa sokeria?
      Tiedän saman tyyppisiä sekoilijoita, ja sokeri ei oo ainoa nautintoaine jota on vedetty liikaa. Eikä muuten se pilvikään.

      Lainaa

    38. Tulos: -4 (46 ääntä)
      Tege: Nooh se haittavaikutusten vähitteleminen johtuu lähinnä siitä, että kannabistuhoaa ihmisen persoonan pikkuhiljaa. Joku nuori yläasteelainen tai lukiojonne vähän pössyttelee ja kehuu kaikille että täysin vaaraton huume. Todellisuudessa mikä pahinta, muutosta ei itse huomaa. Tutkijat taas ovat keskittyneet juurikin noihin pitkäaikaisvaikutuksiin ja siksi tämä ristiriita. Faktahan on se, että runsas käyttö passivoittaa mielen kuin mielen, kun taas esimerkiksi reseptilääkkeenä lievittää ihan oikeasti kipuja. Toisinsanoen tämä on niitä asioita, joissa en halua demokraattista päätötä asiasta. Ne jotka asiaa ovat oikeasti tutkineet, niin olisivat ainoastaan päätösvallassa. Ihan huvikseen haluaisin teidän leikkivän pientä ajatusleikkiä: Kannabis sallitaan Suomessa, käyttäjätmäärät ja käytettävä määrä lisääntyvät eksponentiaalisesti. Tiedämme jo pitkäaikaiskäytön haittavaikutuksista. Maailmanhistorian kannalta kuvitelkaa Suomi esimerkiksi 200-vuoden päästä, vaikka se ei teitä kosketa millään tavalla. Vanhemmat ovat sukupolvesta toiseen muuttaneet aivorakennettaan kannabiksen avulla, lapset ovat pienestä pitäen polttaneet.. Tätä oravanpyörää jatkuisi niin pitkään, kunnes kansakunnastamme suuriprosenttinen määrä ihmisistä olisi pelkkiä tyhjiä kuoria.
      Eräs, ellei suurin syy siihen että kannabista ei laillisteta on se, että valtiovallat pelkää sitä että kansalaiset alkaa tajuta asioista enemmän. Turrutetaan jengin aivot kaikenmaailman paskaviihteellä, sallitaan niille huumeista (alkoli) ja paheista (tupakka) vaarallisimmat ja koukuttavimmat. Samaan aikaan syötetään propagandaa kannabiksesta ja porttiteorioista. Kyllä te nää jo tiedätte, te jotka ette tiedä elätte aivopestyinä ja pidätte verhot kiinni ihan omasta halustanne. Heitän vielä näin loppuun tämän (http://www.paihdelinkki.fi/pikatieto/?c=Kannabis). Linkki sisältää tietoa kannabiksesta. Kiinnittäkää huomiota etenkin kohtaan kansanterveydellinen merkitys sekä keskeiset riskit, sen jälkeen vertailkaapa sieltä vasemmalta esimerkiksi alkoholiin. :)

      Lainaa

    39. Tulos: +19 (27 ääntä)
      Lisättäköön vielä, että kaikki päihteet kuuluvat pelkästään aikuisille.

      Lainaa

    40. Tulos: +6 (14 ääntä)
      aina tää sama, jos jossain mainitaan jollain tavalla kannabis on semmonne paskamyrksy päällä taas ettei mitään rajaa. tää on vielä aika kevyttä itseasiassa.

      Lainaa

    41. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Tsekatkaa sellanen leffa kuin "The Union" http://www.imdb.com/title/tt1039647/ Voitte sitten miettiä uudestaan mitä mieltä olette pilvenpoltosta! :)

      Lainaa

    42. Tulos: -11 (13 ääntä)
      ei eerika pääse taivaaseen

      Lainaa

    43. Tulos: -10 (14 ääntä)
      ettekö ihmiset tajua että toi heittää vaan paskaa läppää... ihmeen jäykkää porukkaa. en kyllä itte tajua mitä mokaa tossa on. ilmeisesti kommentit jouin noi lauseet vastaa, on poistettu... huoh teitä... nolompaa on syyttää syytöntä jos ei oo aihetta.

      Lainaa

    44. kaktusmies 12.8.2012 1:19
      Tulos: +4 (8 ääntä)
      Daisy: Kädet vapisee ku kuollu ruumispussissa? En haluu ruumishuoneelle töihin jos tollasta tapahtuu…
      päivän nurut :D

      Lainaa

    45. Tulos: +13 (25 ääntä)
      "Runsaan käytön riskit, pitkäaikaishaitat:Nuorena aloitettu säännöllinen käyttö haittaa henkistä kehitystä ja aikuistumisprosessia.Kannabiksen pitkäaikaiskäyttö aiheuttaa kognitiivisten kykyjen rappeutumista, jonka oireita ovat mm. heikko ongelmanratkaisu- ja keskittymiskyvyn heikkeneminen, muistiongelmat, välinpitämättömyys, ärsyyntyminen ja vuorovaikutustaitojen heikentyminen.Tutkimusten mukaan kannabis lisää akuuttia psykoosin riskiä sekä pitkäaikaisempia seurauksia, kuten skitsofreniaa. Kannabiksen käyttö lisää riskiä myös masentuneisuuteen, ahdistuneisuuteen ja mielialahäiriöitä.Kannabiksen polttaminen vaurioittaa hengitysteitä. Suun, kurkunpään ja nielun syöpäriski lisääntyy kannabista polttavilla. Käyttäjillä esiintyy limakalvon tulehduksia, kroonisia keuhkoputken tulehduksia, yskää ja keuhkolaajentumia.Kannabiksen käyttö nostaa pulssia ja verenpainetta, joka altistaa sydän- ja verisuonihäiriöille sekä aivoinfarktille, erityisesti iäkkäämmillä käyttäjillä .Kannabis heikentää oppimiskykyä ja voi heikentää nuorten koulumenestystä sekä aikuisten pärjäämistä työtehtävissä, jotka vaativat älyllistä suorituskykyä." http://www.paihdelinkki.fi/pikatieto/?c=Kannabis Linkit tutkimuksiin löytyy ko. sivulta. Että siitä sitten vaan, mitäs laitetaan? Jos joku pässi tähän nyt kommentoi et ei mulle vaan mitään oo tullu, niin mietippä uudelleen.

      Lainaa

    46. Tulos: -8 (14 ääntä)
      VASTAUKSENA KAIKKIIN EDELLISIIN VIESTEIHIN: Ketä kiinnostaa?

      Lainaa

    47. Perehtyisitte asiaan 12.8.2012 18:13
      Tulos: +4 (26 ääntä)
      raitis: Kannabista ei tulla laillistamaan Suomessa, koska se on vaarallinen ja riippuvuutta aiheuttava huume, vaikka nykyään tuntuu olevan muotia vähätellä sen haittavaikutuksia vähän samoin kuin nuuskan kanssa.
      Se on fakta että kannabis on varmasti vaarattomin ja vähiten riippuvuutta aiheuttava huume. Sitä ei luultavasti laillisteta koska suomalaiset ovat vanhanaikaisia eivätkä jaksa perehtyä asioihin. Jos tietämys nousisi, mari laillistettaisiin. Kannattaa katsoa http://www.youtube.com/watch?v=gnFJYxCx7zk

      Lainaa

    48. Tulos: +7 (21 ääntä)
      Perehtyisitte asiaan: Se on fakta että kannabis on varmasti vaarattomin ja vähiten riippuvuutta aiheuttava huume. Sitä ei luultavasti laillisteta koska suomalaiset ovat vanhanaikaisia eivätkä jaksa perehtyä asioihin. Jos tietämys nousisi, mari laillistettaisiin. Kannattaa katsoa http://www.youtube.com/watch?v=gnFJYxCx7zk
      mutta kannabis voi aiheuttaa paniikkihäiriön. "Kannabis voi aiheuttaa lisäksi väsymystä, masentuneisuutta ja paniikkihäiriöitä. Nuorena aloitettu kannabiksen käyttö lisää riskiä sairastua vakavaan ahdistukseen ja skitsofreniaan." http://www.mll.fi/nuortennetti/paihteet/aikuisen_apua/kannabiksen_haitat/

      Lainaa

    49. Tulos: +6 (16 ääntä)
      Plywood: Huoh osallistun taas tähän mukaylevään p*skasotaan mutta kumminkin…Alkoholi ja tupakka ovat laillisia, koska ne ovat iskostuneet kulttuuriimme siinä määrin ettei mistään toimista olisi enää hyötyä. Alkoholilla on vuosisatojen (ellei tuhansien?) perinteet ja tupakkaa mainostettiin vuosikymmeniä terveyttä edistävänä tuotteena. Se, että nämä myrkyt ovat laillisia, ei tarkoita, että niiden kaltaisia pitäisi tuoda Suomeen enää lisää. Voin todeta näin vailla kaksinaismoraalia, koska olen itse päihteetön enkä tupakoi.
      Siis mitä yrität sanoa? Tupakkaa ei voi siksi kieltää, koska sitä on vuosikymmeniä kaupattu terveyttä edistävänä tuotteena? Kuvitteletko siis, että ihmiset polttavat röökiä luullen, että se edistää heidän terveyttään? Tuskin kukaan on niin urpo. Tupakan vaaroistakin on jauhettu jo vuosikymmeniä, ehkä ihmiset sen jo pikkuhiljaa sisäistävät. "Alkoholi on iskoistunut kulttuuriimme.. mistään toimista ei olisi enää hyötyä". Niinkö? Laskeppas huviksesi paljonko alkoholivero on noussut viimeisen 50 vuoden aikana. Jos se jatkaa nousuaan samaa tahtia, niin minkä hitaista on alkoholi 50 vuoden päästä? Meinaatko, ettei hinnan nousu vaikuta MITENKÄÄN ihmisten alkoholin kulutukseen. Joo varmasti kotikalja kuplii ja niin päin pois, mutta vain murto-osalla ihmisistä. En minä joisi kotiviiniä, kotikaljaa, pirtua enkä kiljua, vaikka alkoholin hinta viisinkertaistuisi. Sitten en vain joisi alkoholia. Myös lähipiirini tulisi luultavasti tekemään näin. Lapseni kasvaisivat alkoholittomassa ympäristössä, eivätkä luultavasti tulisi kuin kokeilemaan alkoholia muutaman kerran teinivuosinaan (jos jostain saavat sitä hankittua). Sukupolvi sukupolvelta alkoholin käyttö vähenisi, vaikka se kuinka olisi ollut aikanaan osa kulttuuria. Osa meidän kulttuuria on myös ollut punainen tupa ja perunamaa, kuinka moni enää haaveilee niistä? En minä ainakaan.

      Lainaa

    50. Tulos: +11 (19 ääntä)
      juujaei: mutta kannabis voi aiheuttaa paniikkihäiriön. “Kannabis voi aiheuttaa lisäksi väsymystä, masentuneisuutta ja paniikkihäiriöitä. Nuorena aloitettu kannabiksen käyttö lisää riskiä sairastua vakavaan ahdistukseen ja skitsofreniaan.” http://www.mll.fi/nuortennetti/paihteet/aikuisen_apua/kannabiksen_haitat/
      Eräälle mun kaverille kävi noin. Pienenä erona tosin se, että kannabis ei aiheuttanut skitsofreniaa. Ainoastaan mahdollisesti auttoi laukaisemaan jotain jota siellä oli kytemässä ennestään. Ei oikeasti sovi kaikille. Kaveri oli nuori ja polttelu oli lähes päivittäistä. Joskus heti aamusta aloitti. Tiesitkö, että liika kahvin juonti aiheuttaa mm. unettomuutta, joka johtaa masennukseen, ahdistumiseen ja miks ei siihen skitsofreniaankin jos on siihen taipumusta entuudestaan? Minkään päihteen tai nautintoaineen jatkuvaa, liiallista käyttöä en suosittelis kenellekään. Mut vaarallinen ja riippuvaisuutta aiheuttava huume, my ass! Siihen ei jää fyysisesti riippuvaiseks kovin herkästi jos ollenkaan. Tapa siitä voi kyllä tulla, mut vieroitusoireet tuskin vastaa esim nikotiinin puutteen aiheuttamia tuskia. Eihän nekään, jotka juo joka lauantai saunan jälkeen pari kaljaa, jää tuosta vaan riippuvaiseks ja muutu alkoholisteiksi vaikka sama rutiini jatkuis vuosikymmeniä. Ihan asiallinen vertaus mun mielestä siks, kun viina on kuitenkin huomattavasti vaarallisempi ja herkemmin riippuvaisuutta aiheuttava "huume". Jos kannabista meinaa käyttää, niin on totta et liian nuorena aloitettuna voi aiheuttaa vaikka mitä. Onhan tupakankin ostoikäraja 18v. Mut edelleen oon sitä mieltä, että oikein käytettynä on varsin harmiton. Sen verran voin omakohtaisista kokemuksistani avautua, että kokemusta on sekä höpöheinästä että liiallisesta ryyppäämisestäkin. Arvatkaa kummasta oli enemmän haittaa? Nykyään en kyllä harrasta laittomuuksia, mut aika varmasti joskus tulevaisuudessa kohtaamme jälleen. Ja tässä vielä asiaan liittyvä linkki. ;) http://fi.wikipedia.org/wiki/Reefer_Madness

      Lainaa

    51. Tulos: +6 (12 ääntä)
      juujaei: mutta kannabis voi aiheuttaa paniikkihäiriön. “Kannabis voi aiheuttaa lisäksi väsymystä, masentuneisuutta ja paniikkihäiriöitä. Nuorena aloitettu kannabiksen käyttö lisää riskiä sairastua vakavaan ahdistukseen ja skitsofreniaan.” http://www.mll.fi/nuortennetti/paihteet/aikuisen_apua/kannabiksen_haitat/
      Itseasiassa se taitaa vain madaltaa kynnystä sairastua jos on jo muutenkin taipuvainen näihin edellämainittuihin. Tietyt lajikkeet saattavat minullekin satunnaisia ahdisteluita aiheuttaa, ei tosin mitään verrattuna alkoholin aiheuttamaan morkkikseen... Siksihän sitä kutsutaan kansankielellä penskasta asti, heheh, ahdistustilaa. Pahenee vanhetessaan, niin volyymi kuin kestokin... Mm. tämän empiirisen tutkimustietoni valossa polttelen mieluummin kuin dokailen. Ja edelleenkin korostan ettei keskenkasvuisten pitäisi aivokemioitaan sekoittaa millään huumaavalla. Tämä ketju on mun osaltani tässä, kiitos ja anteeksi.

      Lainaa

    52. Tulos: +7 (11 ääntä)
      Wääk: Siis mitä yrität sanoa? Tupakkaa ei voi siksi kieltää, koska sitä on vuosikymmeniä kaupattu terveyttä edistävänä tuotteena? Kuvitteletko siis, että ihmiset polttavat röökiä luullen, että se edistää heidän terveyttään? Tuskin kukaan on niin urpo. Tupakan vaaroistakin on jauhettu jo vuosikymmeniä, ehkä ihmiset sen jo pikkuhiljaa sisäistävät. “Alkoholi on iskoistunut kulttuuriimme.. mistään toimista ei olisi enää hyötyä”. Niinkö? Laskeppas huviksesi paljonko alkoholivero on noussut viimeisen 50 vuoden aikana. Jos se jatkaa nousuaan samaa tahtia, niin minkä hitaista on alkoholi 50 vuoden päästä? Meinaatko, ettei hinnan nousu vaikuta MITENKÄÄN ihmisten alkoholin kulutukseen. Joo varmasti kotikalja kuplii ja niin päin pois, mutta vain murto-osalla ihmisistä. En minä joisi kotiviiniä, kotikaljaa, pirtua enkä kiljua, vaikka alkoholin hinta viisinkertaistuisi. Sitten en vain joisi alkoholia. Myös lähipiirini tulisi luultavasti tekemään näin. Lapseni kasvaisivat alkoholittomassa ympäristössä, eivätkä luultavasti tulisi kuin kokeilemaan alkoholia muutaman kerran teinivuosinaan (jos jostain saavat sitä hankittua). Sukupolvi sukupolvelta alkoholin käyttö vähenisi, vaikka se kuinka olisi ollut aikanaan osa kulttuuria. Osa meidän kulttuuria on myös ollut punainen tupa ja perunamaa, kuinka moni enää haaveilee niistä? En minä ainakaan.
      Lähinnä yritin valaista lyhyesti muutamia alkoholin ja tupakan laillisuuden syitä niille, jotka kommentoivat täällä tyyliin " kyl kannabiksen pitäis olla sallittua kun tupakka ja viinakin on" tai "miks kannabis ei oo sallittu vaikka viina ja tupakka on?". En kuvittele, että ihmiset polttavat edistääkseen terveyttään, se oli mainoslause jolla tupakka on tullut tänne pohjolaan ja vuosikymmenien saatossa sille on kehittynyt erilainen, mutta valitettavasti melko vakaa asema kulttuurissamme, ainakin mitä olen päätellyt siitä, että n. 70% tuntemistani aikuisista ihmisistä polttavat (huom. tuntemistani ihmisistä, en tiedä koko väestöä koskevia lukuja). Monet polttavat sosiaalisista syistä, ollakseen coolimpia, mitä ikinä. Kun katson kotikaupunkini pääkadun baarien määrää ja siellä käyviä nuoria ihmisiä, minun on vaikea kuvitella, että alkoholin käyttö olisi kuoleva tai vanhanaikaiseksi koettu kulttuuripiirre, kuten esim. punainen tupa ja perunamaa. Sillä, että mistään toimista ei olisi enää hyötyä, tarkoitan sitä, että jos tupakka ja alkoholi vedettäisiin markkinoilta, ihmiset kyllä löytäisivät keinonsa saada niitä. Tämä koettiin kieltolain aikana. Lisäksi, mikäli en ole aivan käsittänyt väärin, Suomi on aika riippuvainen näistä aineista tulevista verotuloista. En tullut ajatelleeksi, miten valtavaan hinnannousuun reagoitaisiin, koska se ei ollut kirjoitukseni pointti, mutta onhan jo nyt olemassa ihmisiä, jotka laittavat viimeisetkin lainaamansa ruokarahat viinaan. Riippuvuus voittaa usein järjen. Myönnän tosin, että ilmaisuni oli jyrkkä enkä ajatellut aivan loppuun asti yrittäessäni olla ytimekäs ja provosoiva. Alkoholin ja tupakan kitkeminen suomalaisesta (ja ylipäätään länsimaisesta) kulttuurista on vaikeaa, erityisesti koska Sinunlaisiasi idealisteja on niin vähän tällaisiin kurjiin, laiskoihiin kyynikkoihin verrattuna, ja siksi en haluaisikaan, että mikään muu aine, edes niin harmittomana pidetty kannabis, pääsisi samanlaiseen asemaan. Näin kuvallisesti ilmaistuna, home on jo päässyt vilja-aittaan, mutta koetetaan edes pitää rotat ja rutto poissa. Kiitoksia palautteestasi, toivottavasti kantani selkiytyi. Ei tee minullekaan pahaa ajatella enemmän ennen kuin tulen mölisemään johonkin feissarimokien kommentteihin. Idealismisi on ihailtavaa ja toivon todellakin, että kuvailemasi yhteiskunta olisi joskus totta.

      Lainaa

    53. Tulos: +7 (17 ääntä)
      Voi pahus: Heitän vielä näin loppuun tämän (http://www.paihdelinkki.fi/pikatieto/?c=Kannabis). Linkki sisältää tietoa kannabiksesta. Kiinnittäkää huomiota etenkin kohtaan kansanterveydellinen merkitys sekä keskeiset riskit, sen jälkeen vertailkaapa sieltä vasemmalta esimerkiksi alkoholiin. :)
      Kannattaa oikeasti vilkaista, oli sitten puolesta tai vastaan. Tuossa ei tosin ole mainittu hyvistä puolista mitään muuta kuin et "tulee kiva olo", mut silti. Tein vertailua noihin muihinkin kuin pelkkään alkoholiin ja oon entistä varmempi omasta kannastani.
      Nelli: Että siitä sitten vaan, mitäs laitetaan? Jos joku pässi tähän nyt kommentoi et ei mulle vaan mitään oo tullu, niin mietippä uudelleen.
      No perskutarallaa, minäpä mietin! :D Silläkin uhalla et toistan itseäni: puhun kohtuukäytön puolesta, en suosittele nuorille enkä varsinkaan lapsille! Jointti tai vaikkapa "special brownie"silloin tällöin voi tarjota helpotuksen juurikin sinulle, joka kärsit esim. ruokahaluttomuudesta, heikosta libidosta tai ylikireästä piposta. Yliannostukseenkaan ei kuole, toisin kuin alkoholin kanssa läträämiseen. Mainittakoon vielä, että tango deliriumin tanssiminen ryyppyputken jälkeen on pelottavampaa kuin mahd. vainoharhainen paniikkikohtaus liian suuren määrän polttamisen seurauksena. Ja tässä vielä linkkiä lisää. Tää koskeekin nimenomaan lääkkeenä käyttöä, mä sallisin muuhunkin tarkoitukseen : http://www.tohtori.fi/?page=5817524&id=3619613 What would Jesus do? :D http://kannabisuutiset.com/2009/05/24/paransiko-jeesus-kannabiksella/ Hyvät puolet mun kokemuksien mukaan: - totaalinen rentoutuminen - ei enää vituta! - Hyvät ja sikeät yöunet, monesti mielenkiintoisilla unilla. - Jopa TV-shop on kiinnostava, eli ei ole tylsää. - Auttaa särkyihin ja lihaksien kireyteen. - Aistit paranee; värit on hienoja, ruoka maistuu paremmalta ja tuntoaistikin herkistyy, if you know what I mean... -Parhaimmassa tapauksessa saa hysteerisen naurukohtauksen ja voi keksiä hauskoja ideoita (niitä ei tosin hoksaa kirjoittaa ylös mihinkään). Ja ne haitat: - saattaa tunnistaa itsessään stonereiden stereotypioista tuttuja piirteitä. :( - Ruoka maistuu LIIAN hyvin ja on halkeamisen riski. - Ajantaju katoaa. - Antaa itsestään vähä-älyisen vaikutelman selvinpäin olevalle (mut toisaalta, niinhän mä teen selvinpäinkin, synnynnäinen vika). - aiheuttaa uusavuttomuutta, laiskuutta ja kömpelyyttä akuutissa tilassa. - pahimmassa tapauksessa mielikuvitus tekee temput ja alkaa miettiä salaliittoteorioita. jne... Jokainen aikuinen valitkoon itse. Eiköhän mun mielipide tullut jo niin tyhjentävästi selville että tähän on hyvä lopettaa.

      Lainaa

    54. Tulos: -2 (6 ääntä)
      Kannattaa lukea Alibia!

      Lainaa

    55. Tulos: +6 (12 ääntä)
      juujaei: mutta kannabis voi aiheuttaa paniikkihäiriön. “Kannabis voi aiheuttaa lisäksi väsymystä, masentuneisuutta ja paniikkihäiriöitä. Nuorena aloitettu kannabiksen käyttö lisää riskiä sairastua vakavaan ahdistukseen ja skitsofreniaan.” http://www.mll.fi/nuortennetti/paihteet/aikuisen_apua/kannabiksen_haitat/
      Väsymys, masentuneinuus ja paniikkihäiriöt (edelleen pienellä osalla käyttäjistä) ovat pikkujuttuja verrattuna siihen että voit ryypätä itsesi hengiltä niinkuin monet ovat tehneetkin. Todistetusti jopa kahvi aiheuttaa enemmän riippuvutta maailmalla kuin kannabis, eikä ole (eikä tule) YHTÄKÄÄN todistettua kannabiksen polttamisesta aiheutunutta kuolemaa.

      Lainaa

    56. Tulos: +3 (9 ääntä)
      raitis: Kannabista ei tulla laillistamaan Suomessa, koska se on vaarallinen ja riippuvuutta aiheuttava huume, vaikka nykyään tuntuu olevan muotia vähätellä sen haittavaikutuksia vähän samoin kuin nuuskan kanssa.
      Oli sitten haitallista tai ei, niin mitä vähemmän laillisia huumeita (eli päihteitä), sen parempi. ;) Tietysti aina täytyy olla jotain joka piristää ankeaa viikkoa, johon olut käy hyvin eikä ainakaan minulla ole tarvetta koskea kasveihin tai muihin kiinteisiin aineisiin.

      Lainaa

    57. Tulos: +15 (15 ääntä)
      Itse en tuomitse silloin tällöin polttelijoita, joka tarkoittaa pari-kolme-neljä kertaa vuodessa tapahtuvaa polttelua. Oon kuitenkin nähnyt lähietäisyydeltä miten kannabis tuhoaa ihmisen "totaalisesti" ja muuttaa huonompaan suuntaan. Nämä muutokset ei tapahdu sekunnissa vaan pidemmällä aikavälillä ja harvat kannabiksen käyttäjät niitä itse edes huomaa. Samahan se on alkoholinkin kanssa - liika on liikaa. Kumpikin väärin käytettynä ihan yhtä pahasta.

      Lainaa

    58. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Antakaa määkin huudan, mullakin on kokemuksia ja näkemyksiä tästä asiasta!! Äh, antaa olla...

      Lainaa

    59. Tulos: +6 (12 ääntä)
      Arvoisa Plywood. Harvinaisen asiallinen vastaus, et ehkä olekkaan ihan turha jätkä, vailla lievä piilovittuilu haisikin hiukan kitkerälle. Kuten huomaat, en missään vaiheessa tekstiäni sanonut, että haluaisin kannabiksen lailliseksi. Myönnän, että pidän sitä terveellisempänä vaihtoehtona tupakalle ja alkoholille, mutta koska pelkän tupakan ja alkoholin poistaminen kuvioista on niin vaikeaa, en usko että siihen halutaan vielä kolmas pyörä sotkemaan. Vaikkakin uskon, että kansan voisi lahjoa kannabiksella, periaatteella 'kielletään tupakka ja viina, laillistetaan kannabis', en kuitenkaan ota kannabis-aiheeseen enempää kantaa. On aivan totta, että alkoholille ja tupakalle on syynsä. Tupakkakin on osittain terveysvaikutteista, esimerkiksi auttaa stressiin (tosin myös aiheuttaa sitä). En myöskään usko, että alkoholin toivotaan poistuvan kuvioista kokonaan, varmasti kaukana tulevaisuudessakin tarjoillaan ravintoloissa (lue ruokaravintola, ei kaunistelunimi baarille) viinejä. En itsekkään toivo alkoholin poistuvan kuvasta täysin. "minun on vaikea kuvitella, että alkoholin käyttö olisi kuoleva tai vanhanaikaiseksi koettu kulttuuripiirre, kuten esim. punainen tupa ja perunamaa. Sillä, että mistään toimista ei olisi enää hyötyä, tarkoitan sitä, että jos tupakka ja alkoholi vedettäisiin markkinoilta, ihmiset kyllä löytäisivät keinonsa saada niitä." Se, että Sinun on vaikea sitä kuvitella, ei tee sitä mahdottomaksi. Aikanaan miehet pitivät mahdottomana ajatuksena naisten äänioikeutta. Tuntuuko se nyt sinusta mahdottomalta, oudolta tai epäreilulta? Maailma muuttuu pikkuhiljaa, en yritä sanoa, että meidän elinaikana kielletään alkoholi, mutta uskon, että jos mennään neljä sukupolvea eteenpäin on alkoholikulttuuri kovin erilainen. (Hyvässä vai pahassa, sitä en osaa ennustaa. Nythän on kehitelty mm. sellainen idiotimaattori, kuin alkoholisuihke. Se hengitetään suoraan keuhkoihin ja kas, ollaan tuota pikaa tujakassa humalassa. Alkoholin käyttö on minusta täysin väärillä jäljillä, jos ainoa tavoite on saada äkkiä ja halvalla kaatokännit. Toki suihkeessa on hyvätkin puolensa - kun alkoholin käyttö hupenee minimiin ja maksat ei räjähtele - siihen mitä alkoholi tekee keuhkoille, en ota kantaa.) Uskon myös, että jos kieltolaki oltaisiin jätetty voimaan, alkoholi voisi olla (ei olisi, vaan voisi olla) nykyään erittäin pienessä roolissa. Aivan varmasti sitä valmistettaisiin ja myytäisiin pimeänä, mutta kulutus olisi silti murto-osa siitä, mitä se on nyt. Alkoholin valmistus olisi varmaan lähinnä nuorten ja kuvailemiesi mallikansalaisten harrastus: "onhan jo nyt olemassa ihmisiä, jotka laittavat viimeisetkin lainaamansa ruokarahat viinaan" Ei ihmiset rakenna yhteiskuntaa heikoimman lenkkinsä mukaan, vaikka se niin kauniilta sadulta kuulostaisikin. Kehitys lakkaisi tasan siihen. Aina on olemassa mätämunia, aina on olemassa myös ihmisiä, joiden aivotoiminta on käytännössä nolla. Aina on myös ihmisiä, jotka elävät kasveina. Ethän sinä perustele mielipidettäsi liian tiukoista työajoistakaan sillä, että 'hei koomapotilaat vaan makaavat, kai mäkin saan'? "Lisäksi, mikäli en ole aivan käsittänyt väärin, Suomi on aika riippuvainen näistä aineista tulevista verotuloista. " Mutta miksi? Miksi Suomi on riippuvainen näistä verotuloista? Korjatakseen näiden aineiden aiheuttamat haitat. "Lääkäriliiton selvityksen mukaan tupakoinnin yhteiskunnalliset kustannukset nousevat yhteensä noin 750–800 miljoonan euroon vuodessa. Tämä summa on hieman enemmän kuin valtion tupakan verollisesta myynnistä saamat tulot." - http://www.tupakkaverkko.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=0 Sama alkoholista: "Vuonna 2009 kuluttajat käyttivät alkoholiostoihin 4,3 miljardia euroa, joka on noin 2,5 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Asukasta kohden laskettuna alkoholia hankittiin 809 eurolla vuonna 2009. Valtion saamat verotulot arvonlisävero mukaan luettuna olivat 2 miljardia euroa, joka on viisi prosenttia edellisvuotta enemmän. Päihdetilastollisen vuosikirjan mukaan alkoholinkäyttö aiheutti 0,8 - 1,0 miljardin euron välittömät kustannukset ja 3,3 - 6,3 miljardin euron välilliset kustannukset vuonna 2008. Yli kolmannes välittömistä kustannuksista aiheutui järjestyksen ylläpidosta. Terveydenhuollon osuus oli reilu viidennes." - http://www.suomenash.fi/fi/alkoholi/alkoholi+suomessa/ Ps. "Alkoholiverojen korotukset vaikuttivat alkoholin kokonaiskulutukseen, joka väheni vuonna 2010 noin kaksi prosenttia." - www.suomenash.fi

      Lainaa

    60. Tulos: +2 (12 ääntä)
      Mun puolesta kaikki päihteet vois olla laittoimia. Se vaan ei hyödytttäis mitään, niitä käytettäisiin silti. Ja sanotaan vielä, että täysin vaaratonta päihdettä ei olekkaan.

      Lainaa

    61. Tulos: +2 (4 ääntä)
      raitis: Kannabista ei tulla laillistamaan Suomessa, koska se on vaarallinen ja riippuvuutta aiheuttava huume, vaikka nykyään tuntuu olevan muotia vähätellä sen haittavaikutuksia vähän samoin kuin nuuskan kanssa.
      Samaa sanoisin kahvista. Kahvi on huume. Sitä on pakko saada, jäät koukkuun ja päätäsi särkee, kun et saa kahvia. Ja mikä pahinta; sitä myydään ihan kaupoissa. Sanokaa minun sanoneen; kahvi koukuttaa enemmän kuin kannabis. "Oikein" käytettynä kannabis on kuin hieronnan saisi; se rentouttaa. "Väärin" käytettynä sekoilet ja oksentelet. No, kuitenkaan mielestäni kannabista ei pitäisi suomessa laillistaa, koska suomalaiset ottavat sen samalla tavalla kuin ES -jonnet, jotka vissiin yrittävät saada päänsä sekaisin energiajuomilla. Se kertoo vain siitä, että suomalaisista on hauskaa olla ihan vitun sekaisin.

      Lainaa

    62. Tulos: +3 (7 ääntä)
      juujaei: mutta kannabis voi aiheuttaa paniikkihäiriön. “Kannabis voi aiheuttaa lisäksi väsymystä, masentuneisuutta ja paniikkihäiriöitä. Nuorena aloitettu kannabiksen käyttö lisää riskiä sairastua vakavaan ahdistukseen ja skitsofreniaan.” http://www.mll.fi/nuortennetti/paihteet/aikuisen_apua/kannabiksen_haitat/
      aiheuttamisesta en tiedä, etkä tiedä sinäkään tai toistaiseksi kukaan, koska tiedeyhteisössä ei ole yksimielisyyttä siitä missä määrin perimä/sosiaalinen ympäristö/päihteet AIHEUTTAVAT mielenterveyden häiriöitä. LAUKAISTA varmasti voi, mutta niin voi stressikin, tai suuri suru, kuten läheisen kuolema. mutta mitäs teet, estät ihmisiä kuolemasta? itselläni on paniikkihäiriö, ja suhteellisen vähäisistä polttelu-kerroistani voin muodostaa yhtälön että jonkinasteinen paniikki/ahdistus -kohtaus tulee 90% varmuudella jos polttelen ilman että on pari olutta tms. alla, kun alkuun syke nousee ja olen hieman kardiofobinen. itseäni kannabis ei koukuttanut millään tavalla, viina taas vei immeistä mäessä pitkän aikaa. jokaiselle vaikuttaa eri aineet eri tavoin. tästä huolimatta että tiedän päihteillä olevan liikakäytössä negatiivisia vaikutuksia ja joillekin ei jokin aine sovi yhtään, en lähtisi rajoittamaan yksilönvapautta mitä päihteisiin tulee, mutta ei se tarkoita että pitää tyhmäksi heittäytyä, mutta jos heittäytyy ja tekee tyhmyyksiä niin kantaa siitä sitten vastuun. fiksuintahan se olisi varmuuden vuoksi pysyä erossa kaikista päihteistä ja kaikesta vaarallisesta, mutta sitten katoaisi myös inhimillisyys. kokeilunhalu kuuluu ihmisenä olemiseen ja jokainen arvottaa oman elämänsä, mittaako sen onnistumista laadussa, kestossa tai jotain siltä väliltä. mutta se ei ole kenenkään yksittäisen ihmisen tai yhteiskunnankaan päätäntäoikeus. tai paremminkin ei kuuluisi olla. ja mitä sitten jos kannabiksen mainitsemisesta nouseekin aina paskamyrsky? tuleepahan asia käsiteltyä, ja jos ei ole täysi tampio niin sekä vastustajat että puolustajat ottavat vastapuolen jakamasta informaatiosta opiksi, paitsi kaiken maailman jeesus ja mutu -linkeistä. näin se maailma muuttu, paskamyrsky kerrallaan.

      Lainaa

    63. Tulos: +3 (3 ääntä)
      niin ja tosiaan vähän jäi itseltänikin vähemmälle huomiolle tuo "NUORENA aloitettu" :) sekin toki vaikuttaa suuresti. toki päihteiden ei pitäisi kuulua lapsille eikä varhaisnuorille, eikä niitä kannattaisi varmaan käyttää ollenkaan sinä aikana kun aivot "kypsyy", mikä muistaakseni kestää aina n. 25-vuotiaaksi asti. sittenkin toki liikakäytöllä ne voi tuhota. mutta edelleen, as i said above ^

      Lainaa

    64. Vapaamaalari 14.7.2014 14:52
      Tulos: -4 (6 ääntä)
      tepeh: Mun puolesta kaikki päihteet vois olla laittoimia. Se vaan ei hyödytttäis mitään, niitä käytettäisiin silti.Ja sanotaan vielä, että täysin vaaratonta päihdettä ei olekkaan.
      Mun puolesta taas kaikki päihteet vois olla laillisia. Jos joku kerran haluaa tuhota elämänsä vaikkapa heroiinilla niin kyllä ihmisellä pitäis silloin kans olla oikeus siihen! Vittuako se valtiolle kuuluu? Toki siinä tapauksessa pitäisi myös ehdottomasti lopettaa päihteidenkäyttäjien paapominen valtion rahoilla, jos joku kerran itsensä kuseen vartavasten hommaa niin römpiköön omin kustannuksin sitten sieltä pinnallekki tai hukkukoon sinne, prkl!

      Lainaa

    65. Tulos: +2 (6 ääntä)
      Vapaamaalari: Mun puolesta taas kaikki päihteet vois olla laillisia. Jos joku kerran haluaa tuhota elämänsä vaikkapa heroiinilla niin kyllä ihmisellä pitäis silloinkans olla oikeus siihen! Vittuako se valtiolle kuuluu? Toki siinä tapauksessa pitäisi myös ehdottomasti lopettaa päihteidenkäyttäjien paapominen valtion rahoilla, jos joku kerran itsensä kuseen vartavasten hommaa niin römpiköön omin kustannuksin sitten sieltä pinnallekki tai hukkukoon sinne, prkl!
      Olen omituista kyllä osittain samaa mieltä kanssasi. Sillä rajoituksella, että jos joku tahtoo päänsä sotkea, tehköön sen suljetussa tilassa itse viulut etukäteen maksaen. Käytännössä kyseessä on siis itse kustannettu, valtion lukitussa säilytyspaikassa otettu lopetuspiikki. Harvalla haitat jäävät yksityisiksi tai käyttöä kustannetaan itse tienatulla rahalla. Fyffehän varastetaan, huijataan, lainataan muilta ja pöllypäissään satutetaan sivullisia ja telotaan itsensä veronmaksajien rahoilla paikattavaksi! Ehkä sinusta olisi ok. joutua piripään kirurgin leikkauspöydälle tai heroiinissa hilluvan bussikuskin yliajamaksi? Ehkä ei niin haittaa, jos liikaa ainetta ottanut päiväkodin täti raiskaa lapsesi haarukalla tai delirium-naapuri polttaa asuntosi vahingossa omansa ohessa? Yksityisasia?

      Lainaa

    66. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Se tunne kun huomiohuoraa eikä ketään kiinnosta

      Lainaa

    67. Tulos: +3 (5 ääntä)
      =): Olen omituista kyllä osittain samaa mieltä kanssasi. Sillä rajoituksella, että jos joku tahtoo päänsä sotkea, tehköön sen suljetussa tilassa itse viulut etukäteen maksaen. Käytännössä kyseessä on siis itse kustannettu, valtion lukitussa säilytyspaikassa otettu lopetuspiikki. Harvalla haitat jäävät yksityisiksi tai käyttöä kustannetaan itse tienatulla rahalla. Fyffehän varastetaan, huijataan, lainataan muilta ja pöllypäissään satutetaan sivullisia ja telotaan itsensä veronmaksajien rahoilla paikattavaksi! Ehkä sinusta olisi ok. joutua piripään kirurgin leikkauspöydälle tai heroiinissa hilluvan bussikuskin yliajamaksi? Ehkä ei niin haittaa, jos liikaa ainetta ottanut päiväkodin täti raiskaa lapsesi haarukalla tai delirium-naapuri polttaa asuntosi vahingossa omansa ohessa? Yksityisasia?
      Ai koska "tavalliset", työssäkäyvät, kunnolliset/ylipäätään vastuulliset ihmiset ei voi satunnaisesti käyttää huumeita, vaan automaattisesti niitä käytetään työaikana, ne rahoitetaan rikoksella ja muutenkin satutetaan kaikkia mahdollisia? Saako kirurgit kännissä ja läpällä operoida, auton kuljettaja humalassa ajaa, tai päiväkotihoitajat maistissa olla lasten kanssa jne. jne.? Ihme porttiteoria kai tämäkin. Se, jos joku omassa yksityisasunnossaan ihmettelee maailmaa pilvessä/sienissä/tms. niin siinähän ihmettelee. Vahingon aiheuttaminen sivullisille on aina vahingon aiheuttamista sivullisille, jolla on omat seurauksensa. Eihän kännikään poista syyllisyyttä. Minkä IHMEEN takia tällainen sallittaisiin ns. varsinaisille huumausaineille?

      Lainaa

    68. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Narkkarit taas vinkumassa "kyllä ganjabis pitää laillistaa! Ei mulla oo mitään ongelmia." Ja tyypit on täysin aivokuolleita ameeboja.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kohtaus, vapina, Zoloft, kannabis

  • Uusimmat

  • Kategoriat