Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puhelinmyyjät, osa 2

"Hetkinen, miten tämä on mahdollista?!"
Puhelinmyyjät, osa 2

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 49 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +361 (693 ääntä)
      parhaaksi todettu keino vastata puhelinmyyjälle: myyjä:"Ville tässä höpöhöpö firmasta hei, olisko hetki aikaa kun meillä olis nyt tää uus höpöhöpö lehti?" Minä:"öö itseasiassa ei oo, annatko OMAN numeros niin soitan sulle illemmalla?" myyjä:"no tota...." Minä:" Ainiin, sä et haluu että ihmiset soittaa sulle kotiin vapaa-ajallas vai? :)" myyjä:" joo nii just!" minä:" No nyt tiiät miltä musta tuntuu:)" *TUUT TUUT TUUT*

      Lainaa

    2. oåekfdss 7.7.2012 3:19
      Tulos: +320 (358 ääntä)
      haha go ville! mr. ällö on tainnut ruveta puhelinmyyjäksi?

      Lainaa

    3. Tulos: +378 (450 ääntä)
      jabba: parhaaksi todettu keino vastata puhelinmyyjälle: myyjä:”Ville tässä höpöhöpö firmasta hei, olisko hetki aikaa kun meillä olis nyt tää uus höpöhöpö lehti?” Minä:”öö itseasiassa ei oo, annatko OMAN numeros niin soitan sulle illemmalla?” myyjä:”no tota….” Minä:” Ainiin, sä et haluu että ihmiset soittaa sulle kotiin vapaa-ajallas vai? ” myyjä:” joo nii just!” minä:” No nyt tiiät miltä musta tuntuu:)” *TUUT TUUT TUUT*
      Tää on ihan hauska mutta toisaalta lehtimyyjäthä vaa tekee työtää ja on niillekki varmaa joskus joku toine lehtimyyjä soittanu joten kyllä ne sen varmaa ennestää ties..

      Lainaa

    4. Tulos: +255 (257 ääntä)
      Joo mun vanhalle äidillekin, joka ei ole eläissään internetissä käynyt oli puhelinmyyjä käyttänyt avausreplana tota "Olitte osallistuneet netissä tällaiseen kilpailuun...". Tosi hyvän ja luottamusta herättävän kuvan antaa firmasta kun alusta alkaen pitää yrittää kusettaa. Mäkn oisin saanut kerran "alennusta" lehtitilauksesta kiitoksena pitkästä asiakkuudesta - ikinä en ole mitään lehteä tilannut...

      Lainaa

    5. Tulos: -87 (197 ääntä)
      toisaalta, onhan pakko jonkun sitäkin työtä tehdä

      Lainaa

    6. Tulos: +353 (415 ääntä)
      ^ eihän ole.

      Lainaa

    7. Tulos: +100 (108 ääntä)
      On se jännä kuinka on tullut osallistuttua kaikenlaisiin kyselyihin ja voittanut mahtavia palkintoja. "Oot osallistunut tähän meidän järjestämään kyselyyn, muistatko?" "No en muistaakseni ole." "Ööööö... ai, no kyllä sä nyt oot. MUTTA, sä olet voittanut ilmaiset Cosmot puoleksi vuodeksi, maksat vain rahdin viiskymppiä!" Tai sitten Aku Ankkoja myyvä, todennäköisesti ekaa päivää töissä oleva: "Meillä olis tällanen Aku Ankka-tarjous bla bla bla" "Juu no mä oon jo vähän kasvanut ohi tuosta Aku Ankka-vaiheesta." "No... Mä en oikeestaan sais tehdä tätä, mutta mä laitan sulle vielä Roope-sedät kolmeksi kuukaudeksi kaupan päälle!"

      Lainaa

    8. Tulos: +69 (123 ääntä)
      jabba: parhaaksi todettu keino vastata puhelinmyyjälle: myyjä:”Ville tässä höpöhöpö firmasta hei, olisko hetki aikaa kun meillä olis nyt tää uus höpöhöpö lehti?” Minä:”öö itseasiassa ei oo, annatko OMAN numeros niin soitan sulle illemmalla?” myyjä:”no tota….” Minä:” Ainiin, sä et haluu että ihmiset soittaa sulle kotiin vapaa-ajallas vai? ” myyjä:” joo nii just!” minä:” No nyt tiiät miltä musta tuntuu:)” *TUUT TUUT TUUT*
      Minä en ymmärrä, mikä tässä on niin hyvä tapa puhelinmyyjiä kohtaan. Itse olen tehnyt puhelinmyyntiä ja voin sanoa, että tämä tapa ei toimi lainkaan. Ainoa paikka, missä olen nähnyt sen toimivan on Seinfeld-sarjassa ja ainoastaan, koska se on käsikirjoitettu niin. Puhelinmyyjät voivat ottaa sen oman puhelimensa mukaansa kotiin ja jos jollain ei löydy tavallisesti aikaa, niin toki siihen voi soittaa illemmalla. Lisäksi sähköposti on keksitty ja sillä voi hyvin ottaa yhteyttä huonompaankin aikaan.

      Lainaa

    9. Tulos: +116 (122 ääntä)
      Jabba on Seinfeldinsä katsonut.

      Lainaa

    10. Postitäti 7.7.2012 10:11
      Tulos: +70 (74 ääntä)
      Itse yleensä vain totean (totuudenmukaisestikin, päiväaikaan kun soittavat) että sori, olen töissä ja ei ole aikaa. Yleensä toteavat soittavansa myöhemmin mutta harvoin niin tekevät.

      Lainaa

    11. Tulos: +78 (92 ääntä)
      jabba: Minä:” Ainiin, sä et haluu että ihmiset soittaa sulle kotiin vapaa-ajallas vai? ”
      Taidat olla aika yksinäinen ihminen: kuvittelepa niitä kavereita, jotka haluaisivat soittaa sinulle vapaa-ajallasi, varsinkin kun olet kotona. :(

      Lainaa

    12. Fauntleroy 7.7.2012 11:45
      Tulos: +94 (168 ääntä)
      Miksi se on niin vaikeaa kuunnella hetki mitä heillä on sanottavaa ja jos ei halua tilata mitään niin kohteliaasti sanoo "kiitos ei".

      Lainaa

    13. Tulos: +70 (126 ääntä)
      Paras tapa toimia lehtimyyjien kanssa, heti puhelun alkuun sano seuraava: "EI, EI, EI". Lehtimyyjät eivät saa tarjota tuotteitaan jos asiakas on kieltäytynyt jo kolmesti.

      Lainaa

    14. Tulos: +176 (182 ääntä)
      Fauntleroy: Miksi se on niin vaikeaa kuunnella hetki mitä heillä on sanottavaa ja jos ei halua tilata mitään niin kohteliaasti sanoo “kiitos ei”.
      Itse yritän aina olla kohtelias puhelinmyyjille, sillä hekin tekevät vain työtään. Pari kertaa olen joutunut laittamaan luurin korvaan tai sanomaan vähän epäkohteliaasti, sillä jotkut ovat niin hemmetin sitkeitä. Ärsyttää, kun ei haluaisi olla ilkeä, mutta jos joillekkin heistä ei riitä "ei kiitos, en nyt tilaa mitään", niin on vähän pakkokin olla.

      Lainaa

    15. Tulos: +117 (117 ääntä)
      Itse myös puhelinmyyjänä olleena muistan vanha ukon :"No olin just alkamassa panemaa", " aijaa no voidaa soitella joskus toiste", "no kerro nyt ku kerran alotit"... Ja toinen duunikaverille tullu "No paskalla tässä just oon", "No hyvä! Mitäs te luette?"

      Lainaa

    16. Tulos: +58 (68 ääntä)
      Fauntleroy: Miksi se on niin vaikeaa kuunnella hetki mitä heillä on sanottavaa ja jos ei halua tilata mitään niin kohteliaasti sanoo “kiitos ei”.
      Luu: Paras tapa toimia lehtimyyjien kanssa, heti puhelun alkuun sano seuraava: “EI, EI, EI”. Lehtimyyjät eivät saa tarjota tuotteitaan jos asiakas on kieltäytynyt jo kolmesti.
      Mun sukulainen oli kerran lehtimyyjä.. Sen pomo oli sanonu sille että pitää kuunnella vähintään 4 ei:tä ennenkuin luovuttaa.

      Lainaa

    17. Tulos: -28 (48 ääntä)
      Tajusin just et osaan puhelinmyyyjien replat ulkoo :O

      Lainaa

    18. Örveltäjä 7.7.2012 16:43
      Tulos: +65 (73 ääntä)
      Eka oli loistava. :D Mun mielestäni paras tapa lopettaa epämiellyttävä puhelu lyhyeen on katkaista puhelu kesken oman lauseen.

      Lainaa

    19. Tulos: +37 (83 ääntä)
      kolme: ↑ eihän ole.
      Valitettavasti mä en ainakaan elä pyhällä hengellä. Pakko jotain töitä tehdä ja puhelinmyyjäks otetaan melkein kuka vaan.

      Lainaa

    20. Tulos: -20 (72 ääntä)
      Jos on vaan aikaa niin lehtimyyjien kanssa pitää ruveta juttusille ja kysyä lehdestä kaikki maan ja taivaan väliltä ja esittää, että onkin jo tilaamassa, mutta viimeisenä kysyy, että "tuleehan tämä lehti sitten pistekirjotuksena" :D

      Lainaa

    21. Tulos: +51 (55 ääntä)
      Itse sain helmikuussa 2011 ensimmäisen kerran puhelun, jonka mukaan olin osallistunut kyselyyn ja siitä oli niin paljon hyötyä, että saan 14 kk Aku Ankat ilmaiseksi kotiin (mutta posti- ja käsittelykulut tietysti pitää maksaa). Silloin en suostunut. Pari kuukautta myöhemmin tuli sama puhelu sanasta sanaan, tosin eri ihminen myyjänä. Tällä kertaa kaupan päälle tullut kovakantinen akkarikirja kiinnosti sen verran, että päätin suostua. Tämän jälkeen olen saanut saman puhelun vielä 4 kertaa. Viimeisin oli aika hämmentynyt, kun tiesin jo valmiiksi mitä etuja olin saamassa, ennen kuin hän ehti niitä minulle kertoa.

      Lainaa

    22. Tulos: +37 (53 ääntä)
      Luu: Tai sitten Aku Ankkoja myyvä, todennäköisesti ekaa päivää töissä oleva: “Meillä olis tällanen Aku Ankka-tarjous bla bla bla” “Juu no mä oon jo vähän kasvanut ohi tuosta Aku Ankka-vaiheesta.” “No… Mä en oikeestaan sais tehdä tätä, mutta mä laitan sulle vielä Roope-sedät kolmeksi kuukaudeksi kaupan päälle!”
      Itseasiassa ei välttämättä ollut edes mikään uusi myyjä saati kusetus, monissa firmoissa (ainakin Aku Ankan kanssa) saatetaan käyttää myyntiargumenttina nimenomaan tuollaista että "tän kerran näin meidän kesken pistetään vielä parit Roope Ankat mukaan". Todellisuudessahan se kuuluu tarjoukseen ja on tilaaja etu, sitä vain ei kerrota aluksi - vasta sitten kun henkilö kieltäytyy, ja sen avulla yritetään saada ko henkilöä kiinnostumaan ja kauppoja syntymään.
      "Paras tapa toimia lehtimyyjien kanssa, heti puhelun alkuun sano seuraava: “EI, EI, EI”. Lehtimyyjät eivät saa tarjota tuotteitaan jos asiakas on kieltäytynyt jo kolmesti."
      Mistä näin lukenut/kuullut? Ei ole totta. Monissa firmoissa on nyrkkisääntönä, että kahdeksan kertaa kun asiakas sanoo "ei", niin voi luovuttaa. Mutta se ei tarkoita sitä että sanot kahdeksan kertaa sen peräjälkeen, vaan sitä että heitetään myyntiargumentteja, kerrotaan tuotteesta, _tehdään kaupanehdotus_ ja asiakas kieltäytyy. Eli jos ehdotat kauppaa kahdeksan kertaa ja asiakas kieltäytyy edelleen niin on viimeistään syytä vetäytyä. .. Ja jabban neuvo ei toimi. Hyvä puhelinmyyjä on sanavalmis ja huumorintajuinen eikä mene lukkoon tuollaisesta. Tietysti on näitäkin jotka vain vetävät spiikin mukaan, ja jos vähänkin poiketaan aiheesta niin mennään hiljaiseksi ja aletaan änkyttämään. Mutta harvemmin sitä silloin edes saakaan kauppaa jos ei osaa heittää huumoria kehiin, olla rentona ja jutella asiakkaan kanssa muutakin kuin mitä paperilla lukee.

      Lainaa

    23. Tulos: +77 (81 ääntä)
      Fauntleroy: Miksi se on niin vaikeaa kuunnella hetki mitä heillä on sanottavaa ja jos ei halua tilata mitään niin kohteliaasti sanoo “kiitos ei”.
      Puhelinmyynti on sitä että joku yhtäkkiä kesken töiden tai vapaa-ajan vieton täysin pyytämättä pakottaa kuuntelemaan huonoa mainosta. En minä tykkää katsoa mainoksia edes telkkarista, joten en varmasti halua niitä myös keskelle muuta elämääni. Periaatteessa kyllä olen samaa mieltä kanssasi siitä, että kohtelias voi olla, työtään tekeviä ihmisiä puhelinmyyjätkin ovat, ja vaikka muiden onkin helppo sivusta huudella ettei sitä kenenkään tarvitse tehdä, niin no, he nyt sentään jotain tekevät. Minun näkökulmastani sekin on parempi kuin ei tehdä mitään, jos ei vaan yksinkertaisesti muuta ole - ja kuten työttömyystilastot osoittavat, kaikille ei ole. MUTTA kyllä se minunkin kohteliaisuus loppuu siinä vaiheessa kun myyjästä ei pääse kieltäytymällä eroon. Ei oikeasti ole yksityishenkilön tehtävä joutua väittelemään siitä haluaako ostaa jotain. Toiset puhelinmyyjät uskovat ihan siitä peruskohteliaasta "kiitos, mutta en osta mitään" -fraasista, toiset taas jankuttaisivat maailmanloppuun asti. PS. Jos joku tietyn suomalaisen puhelinoperaattorin puhelinmyyjä sattuu lukemaan, ei ole kohteliasta tivata tuntemattomien ihmisten raha-asioista.

      Lainaa

    24. Tulos: +9 (17 ääntä)
      Mulle on puhelinmyyjä soittanu tasan yhen kerran elämäni aikana :D Ja siitäki on vuosia...

      Lainaa

    25. Tulos: +15 (17 ääntä)
      Jos teillä on android puhelin niin siihen kun lataa callerinfo ohjelman niin tulee oudon numeron soittaessa näkyviin soittajan nimi tai tieto siitä, että kyseessä on puhelinmyyjä. Vaatii enrion tunnukset (jotka saa helposti netistä) mutta parantaa elämänlaatua huomattavasti.

      Lainaa

    26. Tulos: -47 (57 ääntä)
      Lehtimyyjän saa helposti lopettamaan hyväksymällä ensin kaiken ja sitten loppupuolella kysymällä, että ovathan lehdet pistekirjoituksella, koska olen sokea.

      Lainaa

    27. Tulos: +48 (52 ääntä)
      Ite sanon aina puhelinmyyjille, että olen kohta muuttamassa ulkomaille töiden perässä, niin ei nyt kyllä kannate mitään lehteä tilata tai puhelinliittymää vaihtaa. Tuskin kovinkaan monet tota selitystä uskoo, mutta kaikki aina vain toivottavat hyvää päivänjatkoa ku ei tohon oikein voi alkaa väittämään vastaankaan. Vieläki kyllä ootan, että jollaki ois pokkaa sanoa jotai tyyliin "ja et muuten varmasti muuta ulkomaille, nyt tilaat tän Aku Ankan!!" :D

      Lainaa

    28. Tulos: -67 (143 ääntä)
      Työtä ne puhelinmyyjätki tekevät. Ja ei toi pistekirjotus homma toimi, kun koneelta nähdään, että hänelle on tullu lehtiä aiemmi ja edellinen tilaus päättynyt vaikka toukokuussa. Siinä ajassa jos joku olisi sokeutunut ei olisi ehtinyt opettelemaan pistekirjoitusta. Ja sokeat eivät ole tyhmiä, eli tietävät kyllä että normaali lehteä ei saa pistekirjoituksella, tästä myös puhelinmyyjät arvaavat et kyseessä on huijaus. Ei puhelinmyyjät mitää tyhmiä ole ;) Ainakaan jos on työtä on jo vähän kauemmin tehnyt. Itse en lue paperista ja isken samalla mitalla takasin ja joskus jopa asiakas jäätyny ;) Esim Asiakas: Plaaplaaplaa myytsä jotain !?? Minä : Itteeni O.o 30 sec hiljaisuus . Puhelinmyyjä 1 Asiakas 0 ***** Asiakas: Kuule, MÄ oon nyt töissä Minä: Voi kuule, niin oon kyllä minäkin. 30 sec hiljaisuus. Puhelinmyyjä 2 Asiakas 0 ***** Minä: plaaplaa Asiakas: plaaplaa mä en osaa lukea Minä: Kyllä sä vielä toukokuussa osasit (näkyi tiedoista että silloin tullu joku lehti) jännää miten se taito voi kadota, laitetaan lehti tulee ni opit taas lukee Asiakas:*sopperrusta* Puhelinmyyjä 3 Asiakas 0 Ja näitä riittää.. tässähän ihan jo odottaa maanantaita, että pääsee duuni

      Lainaa

    29. Tulos: +33 (35 ääntä)
      Fauntleroy: Miksi se on niin vaikeaa kuunnella hetki mitä heillä on sanottavaa ja jos ei halua tilata mitään niin kohteliaasti sanoo “kiitos ei”.
      Täytyy kyl sanoo, et ei toikaan ihan toimi. Ite olen aina ollut ihan suht ystävällinen lehtimyyjille , mutta pari kuukautta sitten sellainen nainen alkoi soittelemaan ja kauppaamaan Cosmoa yms yms lehtiä ja sanoin sille moneen otteeseen et oon töissä nyt ja en ehi juttelemaan. Sitten sillä kerralla ku olin oikeasti töissä, sama nainen soitti jälleen. En päässyt siitä millään valheella tai ilveellä eroon ja loppujen lopuksi mun oli lyötävä sille luurit. Ymmärrän niitä nuoria, vanhoja mitälie, ketkä on siellä töissä, mutta joku raja johonkin täytyy vetää. Jos asiakas sanoo että ei kiinnosta niin se pitäs uskoo!

      Lainaa

    30. Tulos: +50 (56 ääntä)
      Tein jonkin aikaa puhelinmyyntiduunia, ja en ite ikinä jaksanu alkaa jankuttamaan ja tuputtamaan jos joku kieltäytyi. Sanoin vain aina, että "selvä juttu, ei tässä ketään pakoteta, hyvät päivänjatkot!". Puhelinmyyntifirmat ei varmana arvostaisi sitä, että luovutin jo ensimmäisen ei:n jälkeen. Varsinki sillon kun puhelimeen vastas opiskelijat jotka sano, ettei niillä oikeasti ole rahaa niin myötätunnot lähti heti sinnepäin, koska tiiän että se ei oo vaan mikään tekosyy päästä puhelinmyyjästä eroon vaan ihan faktaa. Oon vaan huomannu sen, että viha puhelinmyyjiä kohtaan on aivan liian korkea ja kaikki puhelinmyyjät stereotypisoidaan kusipäiksi, enkä halunnu lietsoa tätä vielä enemmän joten siksi en tuputtanut. Ehkä jonkun mieli muuttu puhelinmyyjistä. Ehkä en myyny paljoa mitään läpysköitä ja ehkä paransin hieman puhelinmyyjien työtä sillä, että niille tuli pari vihasta asiakasta vähemmän. Ehkä olin liian lepsu mutta multahan se oli vaan pois ja puhelinmyynti on oikeasti aivan paskaduunia. Onhan se parempi kun ei duunia ollenkaan mutta ei sillä elä ellei oo aivan helvetin hyvä siinä. Ja harva on. Mutta muistelkaahan oikeasti ihmiset, että puhelinmyynti on duunia siinä missä omannekin (jos teillä sellasta on. Jos ei, niin suosittelen puhelinmyyntiä: ottavat melkeimpä ketä vain) ja tekin saatte varmasti aina silloin tällöin duunissanne paskaa niskaanne, joten osaatte samaistua myös "alhaisiin huijareihin ja kotirauhan rikkojiin" eli puhelinmyyjiin. Terv. puhelinmyynnistä parempiin töihin päässyt, jes! (Anteeksi kiroilu jos sitä oli liikaa. En taida sensuroinnin jaloa taitoa.)

      Lainaa

    31. Vapaavarsi Franklin 8.7.2012 16:25
      Tulos: -98 (124 ääntä)
      Lyhyehköllä (eikä niin menestyksekkäällä) puhelinmyyjäurallani valitsin lehtitalon vanhoilta asiakaslistoilta uhreiksini lähinnä mummonimillä paiskattuja puolidementtejä rollaattorin puskijoita. Puhelu meni yleensä jotakuinkin näin: - Ehtoota Martta, mulla on teille vanhoille, meinaan tosi vanhoille tilaajille tarjous, josta ei voi kieltäytyä... - Mun nimi on Pirkko... - Eipäs Martta keskytetä, luulis tohon ikään vittu vähän käytöstapoja ehtineen opetella. Mihinkäs osoitteeseen lehteä pannaan tulemaan? - Öö, mitä lehteä? - Johan mä sen sulle Martta pariin kertaan sanoin ja kaupatkin lyötiin jo lukkoon. Kaihileikkauksen, sukankutimet ja ilmaisen palsamoinninkin lupasin kaupanpäällisiksi. Nyt sitä saatanan osoitetta kiitos. Aika on rahaa eikä tässä kaikilla ole miljoonaeläkkeitä, joiden varassa vetää lonkkaa...

      Lainaa

    32. Tulos: +4 (14 ääntä)
      Törkeä 'vitsi' Villeltä -.-

      Lainaa

    33. Tulos: +49 (57 ääntä)
      m: On se jännä kuinka on tullut osallistuttua kaikenlaisiin kyselyihin ja voittanut mahtavia palkintoja. “Oot osallistunut tähän meidän järjestämään kyselyyn, muistatko?” “No en muistaakseni ole.” “Ööööö… ai, no kyllä sä nyt oot. MUTTA, sä olet voittanut ilmaiset Cosmot puoleksi vuodeksi, maksat vain rahdin viiskymppiä!” Tai sitten Aku Ankkoja myyvä, todennäköisesti ekaa päivää töissä oleva: “Meillä olis tällanen Aku Ankka-tarjous bla bla bla” “Juu no mä oon jo vähän kasvanut ohi tuosta Aku Ankka-vaiheesta.” “No… Mä en oikeestaan sais tehdä tätä, mutta mä laitan sulle vielä Roope-sedät kolmeksi kuukaudeksi kaupan päälle!”
      Kasavanut ohi Aku Ankka- vaiheesta? Parasta viihdettä aikuisiälläkin! Minä ainakin tunnen monia aikuisia, jotka lukevat Aku Ankkaa enkä itsekkään ole kyllä lopettamassa :)

      Lainaa

    34. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Vaikuttaa siltä, että nykyisen ohjesäännön mukaan puhelinmyyjä luovuttaa vasta sitten kun "asiakas" on sanonut kahdeksan kertaa suoramyyntikiellosta. Senkin jälkeen vielä jupisee, ettei hänen koneella kyllä sellaista näy ollenkaan.

      Lainaa

    35. Hairysteed 9.7.2012 14:34
      Tulos: -9 (11 ääntä)
      trits: toisaalta, onhan pakko jonkun sitäkin työtä tehdä
      Varkaidenkinko?

      Lainaa

    36. surkuhupaisaa 9.7.2012 14:55
      Tulos: +63 (65 ääntä)
      Gheh: [jaadijaadijaa] Puhelinmyyjä 3 Asiakas 0
      Ei ole varmaan "asiakkaalle" mitään väliä sun surullisella pisteidenlaskullasi. Jos käyt röyhkeäksi, ei heillekään tule huonoa mieltä iskeä luuria korvaan. Puhelinmyyjälle nollatulos; Asiakas voittaa aikaa.

      Lainaa

    37. Tulos: -46 (60 ääntä)
      surkuhupaisaa: Ei ole varmaan “asiakkaalle” mitään väliä sun surullisella pisteidenlaskullasi. Jos käyt röyhkeäksi, ei heillekään tule huonoa mieltä iskeä luuria korvaan. Puhelinmyyjälle nollatulos; Asiakas voittaa aikaa.
      Oon asiakkalle mukava ja laittelen ilmaisnumeroitaki lehistä jos he ovat mulle mukavia, mutta jos ne on mulle röyhkeit miks nöyrtyisin ja oisin hiljaa :D Tähän lisään, tänään sattui taas hassu tapaus Asiakas: Mä joudun laittaa sulle kohta luurin korvaa. Minä: Ai kohtaa? Mä laitan nyt ; )

      Lainaa

    38. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Muaha: Vaikuttaa siltä, että nykyisen ohjesäännön mukaan puhelinmyyjä luovuttaa vasta sitten kun “asiakas” on sanonut kahdeksan kertaa suoramyyntikiellosta. Senkin jälkeen vielä jupisee, ettei hänen koneella kyllä sellaista näy ollenkaan.
      Silloin kun ite tein puh.myyntihommia niin niitä suoramarkkinointiekieltoja ei oikeastikaan näkynyt, tosin jos asiakas sanoi heti että suoramarkkinointikielto niin pahoittelin ja toivotin päivänjatkoja.

      Lainaa

    39. Tulos: +33 (33 ääntä)
      Tää menee hieman aiheen vierestä, mutta tuli mieleen tapaus, kun olin eräässä vakuutusyhtiössä käymässä tapaamisella, jolla yrittivät saada minua vaihtamaan loputkin vakuutukset kyseisen yhtiön vakuutuksiin. Mieshenkilö yritti kaupata minulle vakuutuksia vedoten mm. niiden edullisuuteen. Itselläni ei (muiden mielestä) kovin isot tulot ole, mutta pärjään niillä vallan mainiosti. Vakuutusneuvottelija: - Sulla ei varmaankaan hirveästi jää aina kuun lopussa rahaa käteen. Minä: - No itseasiassa mulla jää joka kuukausi ihan kivasti säästöön. Vakuutusneuvottelija: - Ahaa, no teillä varmaan tämä sinun puolisosi maksaa kaikki yhteiset laskut jne. Minä: - Niin no, se olen kyllä minä, joka meillä suurimman osan laskuista maksaa. Kuten arvata saattaa, eivät saaneet minusta asiakasta kyseiselle vakuutusyhtiölle. Jäi vähän sellainen kuva tästä tapaamisesta, että asiakasta ei kunnioitettu - oli sellainen kaikkitietävä ja mitätöivä asenne. Ja välillä tuntuu että puhelinmyyjilläkin on tällainen suhtautumistapa asiakkaaseen, ei tietystikään kaikilla. Mutta ei ne pienet tulot, vaan ne pienet menot/miten ne tulonsa käyttää.

      Lainaa

    40. pesservisser 10.7.2012 17:12
      Tulos: +17 (27 ääntä)
      trits: toisaalta, onhan pakko jonkun sitäkin työtä tehdä
      Ei ole. Mitä tahansa puhelimitse myytävää tuotetta on useitakin eri tapoja hankkia ilman että kotiin soitellaan. Tilaa netistä, tilaa kupongilla tai käy paikan päällä tilaamassa esimerkiksi. Maailmassa ei mikään pysähdy, jos puhelinmyynti kielletään. Eikä puhelinmyyjillä todellakaan ole parhaat tarjoukset, vaikka itse koettavat niin kovasti väittää. Parhaat tarjoukset on messuilla ja netin kampanjoissa.

      Lainaa

    41. Tulos: +4 (14 ääntä)
      Dydy: *snip* Oon vaan huomannu sen, että viha puhelinmyyjiä kohtaan on aivan liian korkea ja kaikki puhelinmyyjät stereotypisoidaan kusipäiksi, enkä halunnu lietsoa tätä vielä enemmän joten siksi en tuputtanut. Ehkä jonkun mieli muuttu puhelinmyyjistä. Ehkä en myyny paljoa mitään läpysköitä ja ehkä paransin hieman puhelinmyyjien työtä sillä, että niille tuli pari vihasta asiakasta vähemmän. Ehkä olin liian lepsu mutta multahan se oli vaan pois ja puhelinmyynti on oikeasti aivan paskaduunia. Onhan se parempi kun ei duunia ollenkaan mutta ei sillä elä ellei oo aivan helvetin hyvä siinä. Ja harva on.
      Näinhän se menee. Itse olen eräällä nimeltämainitsemattomalla operaattorilla puhelinmyyjänä enkä myöskään ala tuputtaa asiakkaille liittymää, jos heillä todella on parempi liittymä jo käytössä (oli se sitten halvempi tai mitä lie). Silloin sanon vaan että loistavan ratkasun olet kyllä tehny ja että siitä kannattee myös pitää kiinni! Ja kun heittää vähän huumoria peliin ja saa asiakkaan nauramaan, niin on jo päivän hyvä työ tehty - ja ehkä yksi ihminen vähemmän, joka vihaa puhelinmyyjiä. Jos taas löytyy kampanjoista oikeasti parempi ja halvempi liittymä, niin silloin pitää vähän tuputtaa, että saa itsellekin vähän sitä provisiota nostettua... :P Eräänkin vihaisen (entisen) asiakkaan sain lepyteltyä, kun en tuputtanut mitään liittymä vaan kuuntelin mitä kaveri kiroilikaan, sitten siinä puhuttiin säästä ja puhelinmyynnistä yleensä, yllättäen kaveri olikin lopulta ihan mukavaa juttuseuraa. Totesi jopa, että jos hän joskus minulta ostaa liittymän, niin tarjoaa myöskin pullakahvit: "Hyvästä työstä." :D
      Mary:PS. Jos joku tietyn suomalaisen puhelinoperaattorin puhelinmyyjä sattuu lukemaan, ei ole kohteliasta tivata tuntemattomien ihmisten raha-asioista.
      Ikävä kyllä meiän on melkolailla pakko siitä kysäistä, jotta saadaan tietoon paljonko asiakas ylipäänsä käyttää sitä puhelinta. Näin saadaan siis kuva siitä millaista liittymää hänelle tulisi tarjota. Ei me kuitenkaan voida lähteä sikaa säkissä tarjoamaan, jota yllättävän monetkaan eivät tunnu käsittävän. A: "No kerroppa mitä sulla on tarjouksessa!" M: "No mitä ihmettä minä voin sinulle tarjota, kun en tiedä millainen puhelimenkäyttäjä olet, en ole mikään meedio! Kerropa tarkka minuutti-/tekstiviestimäärä paljonko käytät puhelinta kuukaudessa, niin voin tarjota teille parasta liittymää. Ai, et tiedä/osaa sanoa? No siihen sitä laskua tarvitaan, jotta saadaan käyttömäärä tietoon!"

      Lainaa

    42. Tulos: +55 (55 ääntä)
      Gheh: Esim Asiakas: Plaaplaaplaa myytsä jotain !?? Minä : Itteeni O.o 30 sec hiljaisuus . Puhelinmyyjä1 Asiakas 0 ***** Asiakas: Kuule, MÄ oon nyt töissä Minä: Voi kuule, niin oon kyllä minäkin. 30 sec hiljaisuus. Puhelinmyyjä 2 Asiakas 0 ***** Minä: plaaplaa Asiakas: plaaplaa mä en osaa lukea Minä: Kyllä sä vielä toukokuussa osasit (näkyi tiedoista että silloin tullu joku lehti) jännää miten se taito voi kadota, laitetaan lehti tulee ni opit taas lukee Asiakas:*sopperrusta* Puhelinmyyjä 3 Asiakas 0 Ja näitä riittää.. tässähän ihan jo odottaa maanantaita, että pääsee duuni
      Jätät asiakkaille hienon kuvan firmasta, jolle työskentelet. Jatka samaan malliin.

      Lainaa

    43. Tulos: +28 (28 ääntä)
      Mun mielestä paras tapa lopettaa puhelinmyyjän kanssa juttelu, on todeta kiitos ei ja laittaa saman tien luuri kii. Säästää sekä asiakkaan että myyjän aikaa.

      Lainaa

    44. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Näin helppoa se on: http://www.asml.fi/rajoituspalvelut/kuluttajille/puhelintarjonnan_rajoituspalvelu/

      Lainaa

    45. telemarketer 11.7.2012 23:22
      Tulos: +11 (13 ääntä)
      weteäf: Mun mielestä paras tapa lopettaa puhelinmyyjän kanssa juttelu, on todeta kiitos ei ja laittaa saman tien luuri kii. Säästää sekä asiakkaan että myyjän aikaa.
      Nyt kaikki kynät ja paperit esille, tän voi laitta ihan ylös ja joka ilta ennen nukkumaanmenoa lukasta. Voisi vaikka oppia vähän jotain normaalista ihmisten välisestä kanssakäymisestä. Jos puhelinmyyjä sattuu tulemaan kuitenkin aggressivisesti päälle (kuten työnkuvaan kuuluu), niin aina voi keskeyttä ja kertoa kantansa. Jos jää aina kuuntelemaan puhelinmyyjien tai telemarkkinoitsijoiden juttuja vaikkei asia yhtään kiinnosta, voi hermojensa menettämisestä syyttää vain itseään. Kukaan työkseen ihmisille soitteleva ei ainakaan toivottavasti loukkaannu, jos asiakas vähän puhuu päälle.

      Lainaa

    46. Tulos: -5 (7 ääntä)
      tunnen ton villen :D:D

      Lainaa

    47. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Itselleni kävi muutama vuosi näin. Myyjä: oletko kyllästynyt puhelinmyyjiin ja et haluaisi tuhlata aikaasi minä: en toki. Niitten kanssa on oikeen mukava jutella myyjä:.......... *muminaa* CLICK!

      Lainaa

    48. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Aina ku telemarkkinointi kiusaa sanon niille et mulla on luottotiedot siinä kunnossa et jos mulle myyt mitään laskulla ni pomos saa hepulin, ja kas kummaa ne ei enää halua myydä mitään

      Lainaa

    49. Tulos: -2 (4 ääntä)
      jabba: parhaaksi todettu keino vastata puhelinmyyjälle: myyjä:”Ville tässä höpöhöpö firmasta hei, olisko hetki aikaa kun meillä olis nyt tää uus höpöhöpö lehti?” Minä:”öö itseasiassa ei oo, annatko OMAN numeros niin soitan sulle illemmalla?” myyjä:”no tota….” Minä:” Ainiin, sä et haluu että ihmiset soittaa sulle kotiin vapaa-ajallas vai? :)” myyjä:” joo nii just!” minä:” No nyt tiiät miltä musta tuntuu:)” *TUUT TUUT TUUT*
      No mutta työtäänhän lehtimyyjät vaan tekee, vaikka joskus hermot meneekin..

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: puhelinmyyjä, DNA, puhelinmyynti