Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuolemasi ei sovi aikatauluuni

"Joku urpo jättäyty junan alle"
VAROITUS: Tämä julkaisu käsittelee järkyttävää tapaturmaa, eikä välttämättä sovi herkimmille lukijoille. Päivitys: Olemme saaneet tästä paljon negatiivista palautetta. Poistettu.

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 83 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +174 (200 ääntä)
      no enpä kyllä tiijjä.

      Lainaa

    2. Tulos: +540 (560 ääntä)
      mitä helvettiä.

      Lainaa

    3. Tulos: +232 (286 ääntä)
      siis.... mitä tässä nyt tapahtu? hamsteri kuoli? OH MY? johtuneeko minusta vai miks tää nyt tuntuu jotenki iha selittämättömältä jutulta. häh.

      Lainaa

    4. Tulos: +302 (312 ääntä)
      jaseli: siis…. mitä tässä nyt tapahtu? hamsteri kuoli? OH MY? johtuneeko minusta vai miks tää nyt tuntuu jotenki iha selittämättömältä jutulta. häh.
      Ymmärsin niin, että Jaana oli menossa Myyrmäkeen, mutta joku (ihminen) oli jäänyt junan alle ja vuoro peruttu. Jaana veti pultit. Ehkäpä Jaana oli menossa toimittamaan jo kuolleen hamsterinsa häkkiä ja muita varusteita uudelle omistajalle ja kiukuttelee nyt siitä, kun ei päässyt menemään ja joutuu tuijotella niitä yksin kotona.

      Lainaa

    5. Tulos: +280 (294 ääntä)
      Kuolleen läheiset tuskin ainakaan kiittävät tämän jälkeen.

      Lainaa

    6. Tulos: -61 (245 ääntä)
      mä en toivo et tuo jäis junan alle ( tiiän miltä tuntuu olla läheinen jolta on jääny rakas junan alle) vaan toivon tolle PASKAA loppuelämää toivottavasti kädettömänä, jalattomana ja tuntis kaiken kivun, muttei voi tehä sille mitään. ja lopulta se vaan HALUIS kuolla siihen kipuun. kiitos ei mulla muuta.

      Lainaa

    7. Tulos: +125 (137 ääntä)
      Ehkäpä Jaana oli menossa toimittamaan jo kuolleen hamsterinsa häkkiä ja muita varusteita uudelle omistajalle ja kiukuttelee nyt siitä, kun ei päässyt menemään ja joutuu tuijotella niitä yksin kotona.
      kiitos. nyt voin mennä nukkumaan ilman että joku kuollut hamsteri kummittelee mun takaraivossa.

      Lainaa

    8. Tulos: +85 (91 ääntä)
      http://lolsnaps.com/news/27454/0/ tuli vain mieleen.

      Lainaa

    9. Tulos: +198 (220 ääntä)
      Nyt meni ohi ja lujaa. Mut miten kukaan voi ees leikillään sanoa kenestäkään noin?

      Lainaa

    10. Tulos: +72 (80 ääntä)
      mitä helvettiä

      Lainaa

    11. Tulos: +112 (124 ääntä)
      hoitoon ja äkkiä!

      Lainaa

    12. Tulos: +161 (169 ääntä)
      Meitä on moneen junaan...

      Lainaa

    13. Tulos: +143 (161 ääntä)
      Jaanalle itselleen vaan kaikkea sitä hyvää, mitä toivotti junan alle jääneelle.

      Lainaa

    14. Tulos: +41 (67 ääntä)
      toivon, että sinä kärsit.

      Lainaa

    15. Tulos: +65 (75 ääntä)
      siinä on taas vaihteeksi niin täysjärkinen muija että huhhuh.

      Lainaa

    16. Tulos: +67 (83 ääntä)
      Ole feikki - jooko?

      Lainaa

    17. Tulos: +28 (44 ääntä)
      Ei niinkö jumalauta mikä ihminen..

      Lainaa

    18. Tulos: +34 (44 ääntä)
      sick.........

      Lainaa

    19. Tulos: +71 (87 ääntä)
      Huh, ja 25-vuotias.. Eipä uskoisi. Varmaankaan ei oman elämän aikana ole joutunut hautaamaan läheistä ihmistä, kun pystyy noin sanoa. PÖYRISTYTTÄVÄÄ.

      Lainaa

    20. Tulos: +88 (104 ääntä)
      tämä ei oikeasti voi olla todellista... En kyllä pahemmin ole pääkaupunkiseudulla liikkunut, mutta tietääkseeni välimatkat ei ole järkyttävän suuret. Luulisi, että sen helvetin 1-10 kilsan matkan vois taittaa apostolinkyydillä/pyörällä, jos kerran niin hirveä hätä on päästä jonnekkin. Minä suren ihmiskunnan puolesta, että näinkin kusipäisiä olentoja kuin Jaana on olemassa.

      Lainaa

    21. juhlarusakko 19.7.2012 1:47
      Tulos: +96 (124 ääntä)
      Mun äiti oli kuulemma ollu helsingin rautatieasemalla sillon ja oli kuulutettu että junat myöhästyy kun tällainen juttu on sattunut. Sitten monet siellä oli vaan asemalla päivitelly et hohhoijaa kiva kiva nyt myöhästytään sieltä ja sieltä... Hienoja ihmisiä sitä on.

      Lainaa

    22. Lopputulos 19.7.2012 2:13
      Tulos: +59 (67 ääntä)
      Mutku ei päässy Myyrmäkeen, ni piti alkaa kiukutella

      Lainaa

    23. Vielä kerran 19.7.2012 2:19
      Tulos: +7 (19 ääntä)
      Huh huh...

      Lainaa

    24. Tulos: +154 (162 ääntä)
      juhlarusakko: Mun äiti oli kuulemma ollu helsingin rautatieasemalla sillon ja oli kuulutettu että junat myöhästyy kun tällainen juttu on sattunut. Sitten monet siellä oli vaan asemalla päivitelly et hohhoijaa kiva kiva nyt myöhästytään sieltä ja sieltä… Hienoja ihmisiä sitä on.
      Totta. Ihmiset on tullu kuuroiksi, ku lehdissä valitetaan ja valitetaan vr:ärrästä. Ne kuulee sanan "myöhässä", niin alkaa kiukuttelee ja haukkumaan. Ei ajatella et voi, nyt niil menee aikaa siel jossain, keskellä ei mitään, roudata ne ruumiin osat pois. Lehdet vois vaihteeks vaikkapa haastatella veturikuskeja, jotka kertois kui kivaa on ku ihminen hajoaa palasiks sun silmien edessä.

      Lainaa

    25. Tulos: +53 (67 ääntä)
      Hmm... Täysin empatiakykyä vailla... Ei minkäänlaista ymmärrystä... Oikeesti aivan sairas akka, melkein vois psykopaatiks kutsua. Mistä tälläsiä sikiää?!

      Lainaa

    26. Tulos: +114 (120 ääntä)
      Joskus kattonu kaupassa ku vartija elvyttäny jotaki, joku asiakas tuumannu, "kuoleehan nuita ihmisiä täällä, mun pitäis saada maitopurkki ostaa". Ambulanssi henkilökunta tullu paikalle ja jatkanu.elvytystä, niin tämä asiakas on jo alkanu hermostuun kun ei oo maitopurkkia saanu ostaa. Jotkut ihmiset järkyttuy nuin asioista, jatketaan normaalia toimintaa, mutta illalla saatetaan tajuta asiat.

      Lainaa

    27. Tulos: +55 (63 ääntä)
      Taitaa tältä Jaanalta puuttua kyky empatiaan täysin. Käsittämätöntä että 25 vuotias päästää tuollaisia aivopieruja.

      Lainaa

    28. Tulos: -92 (122 ääntä)
      Jos joku ihminen haluaa päivänsä päättää menemällä junan alle niin toivon sille neliraajahalvausta + loppuelämän tuskat mitkä ei lääkkeillä lähde.

      Lainaa

    29. Ministeri Nieminen 19.7.2012 5:20
      Tulos: +19 (73 ääntä)
      Renmiri: tämä ei oikeasti voi olla todellista… En kyllä pahemmin ole pääkaupunkiseudulla liikkunut, mutta tietääkseeni välimatkat ei ole järkyttävän suuret. Luulisi, että sen helvetin 1-10 kilsan matkan vois taittaa apostolinkyydillä/pyörällä, jos kerran niin hirveä hätä on päästä jonnekkin.
      Huomaa kyllä. ettet pahemmin tunne pääkaupunkiseutua. Tuo kusipäinen Jaana oli menossa Myyrmäkeen. Sinne on Pasilastakin kyllä aika paljon yli "1-10 kilsaa", eikä tarina kerro mistä Jaana lähti liikkeelle - tiedä vaikka olisi lähtenyt vaikkapa Vuosaaresta. Yleisillä kulkuvälineillä pääsee kyllä täällä pitkiäkin matkoja suht. kätevästi, edellyttäen ettei tule mutkia matkaan. Siksi Jaana ei lähtenyt liftaamaan eikä varsinkaan pyöräilemään tuollaista matkaa. Mitenkään en tuolla yllä olevalla halua puolustella Jaanaa, joka on kuin onkin ainakin tuon kirjoittamansa mukaan sairas ihminen. BTW, jonnekin, ei jonnekkin.

      Lainaa

    30. Tulos: +36 (84 ääntä)
      Ösmökä: Jos joku ihminen haluaa päivänsä päättää menemällä junan alle niin toivon sille neliraajahalvausta + loppuelämän tuskat mitkä ei lääkkeillä lähde.
      En nyt ehkä tätä sentään toivo mutta ösmökä on kyllä oikeilla raiteilla (no pun intended). Junan alle ei noin vain jäädä, lähes aina kyseessä on itsemurhayritys. Ja tän takii ei mullakaan paljoo empatiaa heru vainajaa kohtaan, on nimittäin yks itsekkäimmistä tavoista päättää päivänsä. Näitä tapauksia on enemmän ku arvaattekaan, ei läheskään kaikki päädy uutisotsikoihin.

      Lainaa

    31. Tulos: +70 (78 ääntä)
      S: Meitä on moneen junaan…
      ja jotkut jää asemillekin. ...oh snap!

      Lainaa

    32. Tulos: +53 (73 ääntä)
      hhhhh: mä en toivo et tuo jäis junan alle ( tiiän miltä tuntuu olla läheinen jolta on jääny rakas junan alle) vaan toivon tolle PASKAA loppuelämää toivottavasti kädettömänä, jalattomana ja tuntis kaiken kivun, muttei voi tehä sille mitään. ja lopulta se vaan HALUIS kuolla siihen kipuun. kiitos ei mulla muuta.
      Syyllistyit juuri samaan kuin typerys jolle haluaisit noin käyvän. onnea

      Lainaa

    33. Tulos: -8 (36 ääntä)
      En tiedä onko tämä nainen enää muokiteltavissa ihmiseksi.. En tiedä, saattaa olla että nykyihmiset on mitä on. Tosin ainahan ihmiset on olleet välinpitämättömiä, ja tärkeintä on että se oma maitopurkli tulee ostettua, ei siitä tarvitse välittää jota elvytetään kaupan lattialla. Kuunnelkaa muuten Kakkahätä 77 :n biisi Yritän katsoa huomiseen. Tuli vaan tästä jutusta mieleen.

      Lainaa

    34. No just haloo 19.7.2012 10:32
      Tulos: +37 (73 ääntä)
      kekko nen: En nyt ehkä tätä sentään toivo mutta ösmökä on kyllä oikeilla raiteilla (no pun intended). Junan alle ei noin vain jäädä, lähes aina kyseessä on itsemurhayritys. Ja tän takii ei mullakaan paljoo empatiaa heru vainajaa kohtaan, on nimittäin yks itsekkäimmistä tavoista päättää päivänsä. Näitä tapauksia on enemmän ku arvaattekaan, ei läheskään kaikki päädy uutisotsikoihin.
      Minä jo ehdin pelästyä, että olen ainoa joka ajattelee tällä tavalla. Itse Itä-Helsingissä asuvana ja metrosta todella riippuvaisena minulta ei myöskään heru ihan hirveästi sympatiaa junien eteen juokseville. Sellaista tapausta olen päässyt myös itse kerran todistamaan. Kyllä, "mokaajalla" menee asia todella paljon enemmän yli kuin keskivertotallaajalta mutta ymmärrän myös että oma lemmikki (oli se kuinka pieni ja muiden mielestä kuinka vähäpätöinen tahansa ja jonka kuolemasta on oletettavasti vain vähän aikaa, koska henkilöllä on vielä kamppeetkin jäljellä ja reagoi niihin niin voimakkaasti) painaa henkilökohtaisessa vaakakupissa enemmän kuin ventovieras, joka on vieläpä itse sinne raiteille mennyt, itsemurhatarkoituksessa tai ei. Ei se juna sinne laiturille tule kenenkään päälle ajelemaan ja luulisi, että ihmiselle olisi selvää se, että sinne raiteille ei mennä juoksentelemaan koskaan, milloinkaan eikä missään tilanteessa. Huomataan nyt, että purkaukseen liittyy myös selkeästi enemmän kuin tämä yksi matka: Ei kukaan "sekoa kotiin" yhden kesken jääneen matkan takia. Jos on vieläpä niin, kuten Ministeri Nieminen ehtikin jo epäilemään, että henkilö tosiaankin tulee pidemmän matkan takaa, niin siinähän on sitten valmis paketti kenelle tahansa kutsuttavaksi psykopaatiksi. Todella vahvaa ylireagointia mielestäni kyllä ja vieläpä aikuiselle ihmiselle todella mautonta käytöstä, mutta esillä olevista merkeistä varmasti selviää, että myöskään pohja tämmöisen tilanteen vastaanottamiseksi ei ole ollut vahva. Lopuksi vielä yksi kysymys jota olen pyöritellyt pidempäänkin: Onko oikein kutsua "järkijärkkynyttä" ihmistä hulluksi ja psykopaatiksi mutta olla esimerkiksi kehitysvammaisten pilkkaamista ja vaikkapa "vajokki" ja "kehari" nimityksiä vastaan? Kummatkaan näistä ihmisryhmistä tuskin ovat pyytäneet vaivaansa saati itse aiheuttaneet sitä.

      Lainaa

    35. Tulos: +35 (97 ääntä)
      Itsekin ymmärrän aivan hyvin närkästyksen tällaisessa tilanteessa. Olen itsekin ollut metrossa jonka alle joku päätti päivänsä. Se on harvinaisen itsekäs tapa a) kuljettajan kannalta, joka voi saada pahat traumat ja jopa jäädä työkyvyttömyyseläkkeelle, ja b) matkustajien kannalta, jotka saattavat myöhästyä erittäin tärkeistä menoista tuntemattoman ihmisen ajattelemattomuuden vuoksi. Te kauhistelijat toki itse tirauttaisitte muistokyyneleen jokaiselle random spurgulle, joka päättää kurjan taipaleensa juuri sen junan alle, jolla itse olette matkalla pääsykokeisiin tai lentoasemalle, ja jonka vuoksi joudut miettimään omat suunnitelmasi uusiksi.

      Lainaa

    36. Tulos: +88 (104 ääntä)
      Hämmentävää. Hyvin hämmentävää. Allekirjoitan junaitsemurhien itsekkyyden, erityisesti kuljettajan kannalta. Vähemmästäkin jää traumat, kun näkee ihmisen raiteilla, mutta on liian myöhäistä enää tehdä mitään. Sen sijaan junamatkustajien myöhästyminen siksi, kun joku päättää olla hölmö ja itsekäs... Huhhei. Me taidetaan ihan oikeasti elää maassa, jossa itkevä ihminen bussipysäkillä on lähinnä noloa ja kiusallista, kenellekään ei tule enää mieleenkään kysyä: onko kaikki hyvin, oletko sä kunnossa? Tässä maassa se koetaan korkeintaan tuppautumiseksi toisen asioihin... Ja minust se on melko kylmäävää. Edellisiin viitaten, kyllä mie näen ihan ne kaikki spurgut saman arvoisina, ja sellaisina, että jos ei muka ole aikaa auttaa, tilanteessa missä tahansa, niin arvot on ehkä vähän vinksallaan. Myös itse suosittelisin itsemurhavaihtoehdoksi jotain ihan muuta kuin junaraiteita, mutta toisaalta nähnyt myös sen puolen: ei niitä vaihtoehtoja punnita yhtä pitkään ja hartaasti kuin vaikka seuraavaa lomakohdetta... Kun ihminen on tarpeeksi sekaisin ja hukassa (enkä nyt edes tarkoita aineita, sekaisin voi olla ihan "luonnostaankin"), niin sitä tekee harkitsemattomia asioita. Itkuvirsiä tuskin kannattaa jokaisesta järkyttävästä tapahtumasta veisata, mutta ihmisten empatiakyvyn kutistuminen on silti melko hirvittävää. Ehkä siksi, kun sille on myös toinen sana. Ihmisten itsekkyys on hirvittävää.

      Lainaa

    37. Yli öpistö hörhö 19.7.2012 12:22
      Tulos: +3 (11 ääntä)
      Just.

      Lainaa

    38. Tulos: -2 (26 ääntä)
      onks tollasii ihmisii ihan oikeesti olemassa?? nyt se lääkitys sit kuntoon!

      Lainaa

    39. Tulos: -25 (53 ääntä)
      kekko nen: En nyt ehkä tätä sentään toivo mutta ösmökä on kyllä oikeilla raiteilla (no pun intended). Junan alle ei noin vain jäädä, lähes aina kyseessä on itsemurhayritys. Ja tän takii ei mullakaan paljoo empatiaa heru vainajaa kohtaan, on nimittäin yks itsekkäimmistä tavoista päättää päivänsä. Näitä tapauksia on enemmän ku arvaattekaan, ei läheskään kaikki päädy uutisotsikoihin.
      näköjään tiiät paljon asiasta? on varmaan kokemusta? kerro sitten miks mun sukulainen jäi junan alle, eikä todellakaan ollu itsemurha. pidä turpas kiinni ku et näköjään mistään mitään tiiä!

      Lainaa

    40. Tulos: +16 (30 ääntä)
      Tekis mieli läimäyttää tuota Jaanaa.

      Lainaa

    41. Tulos: +23 (27 ääntä)
      Hmm… Täysin empatiakykyä vailla… Ei minkäänlaista ymmärrystä… Oikeesti aivan sairas akka, melkein vois psykopaatiks kutsua. Mistä tälläsiä sikiää?!
      Ei, kun ihan vaan tavallinen idiootti. Miksi ihmisten pitää heti olla kutsumassa psykopaatiksi, narsistiksi ja vaikka miksi, kun joku käyttäytyy typerästi? Ne eivät ole mitään haukkumasanoja. Mutta kyllä, Jaana on harvinaisen ajattelemattoman ja itsekkään oloinen ihminen.

      Lainaa

    42. Tulos: +6 (20 ääntä)
      Ministeri Nieminen: Huomaa kyllä. ettet pahemmin tunne pääkaupunkiseutua. Tuo kusipäinen Jaana oli menossa Myyrmäkeen. Sinne on Pasilastakin kyllä aika paljon yli “1-10 kilsaa”, eikä tarina kerro mistä Jaana lähti liikkeelle – tiedä vaikka olisi lähtenyt vaikkapa Vuosaaresta. Yleisillä kulkuvälineillä pääsee kyllä täällä pitkiäkin matkoja suht. kätevästi, edellyttäen ettei tule mutkia matkaan. Siksi Jaana ei lähtenyt liftaamaan eikä varsinkaan pyöräilemään tuollaista matkaa.
      Itseasiassa reittiopas.fi:n mukaan pyörämatka Pasilasta Myyrmäkeen on 9,9 kilometriä. Mutta joo, PKS:n välimatkat ovat kyllä pidempiä, mitä ulkopaikkakuntalaiset kuvittelevat. Lisäksi matkaa lisää esim. kehätiet ja motarit, niitä kun ei pääse jalan/pyörällä ylittämään ihan mistä kohtaa tahansa. Itse kun lähden ydinkeskustaan, niin kuljen yleensä junalla melkein koko matkan, silti kävelyä tulee n. 4 km per suunta (toki tuossa voisi kulkea bussilla välissä).

      Lainaa

    43. Tulos: -21 (59 ääntä)
      On taas netin jeesukset vauhdissa täällä... Sinne junan alle jää tasan kahdesta syystä, tyhmyyttään tai sit itsekkyyttään (itsemurha). Miks pitäs jotai ihme sympatioita tuntee tollasten idioottie takia en oikei ymmärrä. Ja ku noita tapauksia sattuu nyt about joka päivä, niin eihä täs muuta pystyis tekemään ku olee pahoillaan tuntemattomien ihmisten puolesta jos näistä oikeesti rupeis välittämään... Ihmisiä kuolee pelkästää suomessa yli sata päivässä ja ykskää niistä ei liikuta mua (eikä kyl varmasti ketää muutakaa) jossei se lähipiirissä tapahdu, et jättäkää nyt se jeesustelu jo vähä vähemmälle.

      Lainaa

    44. Tulos: -4 (10 ääntä)
      Kyllä tälläisiä idootteja mahtuu joka junaan valitettavasti....

      Lainaa

    45. Kukkahattutäti300 19.7.2012 16:13
      Tulos: +59 (61 ääntä)
      Ihmisiä kuolee pelkästää suomessa yli sata päivässä ja ykskää niistä ei liikuta mua (eikä kyl varmasti ketää muutakaa) jossei se lähipiirissä tapahdu, et jättäkää nyt se jeesustelu jo vähä vähemmälle.
      Onnea sinulle yawn, jos ei kenenkään muun kuin läheisesi kuolema liikuta tippaakaan. Minulle ainakin tulee paha mieli joskus pelkkien uutisten lukemisesta (esim. perhesurmat, etc). En minäkään kaikkia kuolevia sure, mutta silloin kun kuolema tai onnettomuus sivuaa elämänpolkuani ei ensimmäinen ajatukseni ole ryhtyä herjaamaan uhreja. Siksi Jaanan käytös herättää halun jeesustella. Todella typerää junan/rekan/minkä tahansa kulkuneuvon alle tahallaan jääminen on, mutta tuohon päätökseen tultuaan tuskin kukaan kulkee ihan täysillä koneilla ja ajattelee järkevästi.

      Lainaa

    46. Tulos: -7 (17 ääntä)
      DG: Sen sijaan junamatkustajien myöhästyminen siksi, kun joku päättää olla hölmö ja itsekäs… Huhhei. Me taidetaan ihan oikeasti elää maassa, jossa itkevä ihminen bussipysäkillä on lähinnä noloa ja kiusallista, kenellekään ei tule enää mieleenkään kysyä: onko kaikki hyvin, oletko sä kunnossa? Tässä maassa se koetaan korkeintaan tuppautumiseksi toisen asioihin… Ja minust se on melko kylmäävää. Edellisiin viitaten, kyllä mie näen ihan ne kaikki spurgut saman arvoisina, ja sellaisina, että jos ei muka ole aikaa auttaa, tilanteessa missä tahansa, niin arvot on ehkä vähän vinksallaan.
      Luulen että tuohon auttamisintoon vaikuttaa myös se, että ikinä ei tiedä millaisen hepulin se itkevä tyyppi voi vetää, kenties se on aineissa. Riippuu vähän tyypin muusta ulkonäöstä, mutta itse voisin pelätä jotain raivokohtausta toisen asioihin puuttumisesta. Mielestäni tässä jutussa on "hieman" itsekkyyttä ilmassa, ei minuakaan jonkun satunnaisen ihmisen kuolema sen kummemmin kosketa (siis vastaavanlaisessa tapauksessa, kun ei itse joudu todistajaksi), mutta ei siitä silti voi noin valittaa.

      Lainaa

    47. どどーん! 19.7.2012 18:13
      Tulos: +22 (28 ääntä)
      kekko nen: En nyt ehkä tätä sentään toivo mutta ösmökä on kyllä oikeilla raiteilla (no pun intended). Junan alle ei noin vain jäädä, lähes aina kyseessä on itsemurhayritys. Ja tän takii ei mullakaan paljoo empatiaa heru vainajaa kohtaan, on nimittäin yks itsekkäimmistä tavoista päättää päivänsä. Näitä tapauksia on enemmän ku arvaattekaan, ei läheskään kaikki päädy uutisotsikoihin.
      Olen samaa mieltä siitä, että yksikään junankuljettaja ei ansaitsisi niitä traumoja, mutta jos miettii itsemurhantekijöiden mielentilaa, niin usein silloin toivotaan huomiota, ja saattaa tehdä mielikin rangaista niitä, jotka vaan suuttuvat myöhästyneistä menoista kun juna ajaa ihmisen yli. Silloin on meinaan masennus aika kova kun tommoisia ajattelee, ja ihmiskunta ja oma ite voi näyttää aika kamalalta.

      Lainaa

    48. Tulos: 0 (22 ääntä)
      On neiti kyllä aika narsisti, kun mielummin tappaisi jonkun kuin jättäisi jonkun matkan väliin..

      Lainaa

    49. Olli Hästy 19.7.2012 19:18
      Tulos: -5 (9 ääntä)
      Finowa (Frans Aalto) reagoi samanlaiseen tapahtumaan paljon paremmin. On sekin kyllä ihan kaikessa muita parempi.

      Lainaa

    50. Tulos: -3 (17 ääntä)
      yawn: On taas netin jeesukset vauhdissa täällä… Sinne junan alle jää tasan kahdesta syystä, tyhmyyttään tai sit itsekkyyttään (itsemurha). Miks pitäs jotai ihme sympatioita tuntee tollasten idioottie takia en oikei ymmärrä. Ja ku noita tapauksia sattuu nyt about joka päivä, niin eihä täs muuta pystyis tekemään ku olee pahoillaan tuntemattomien ihmisten puolesta jos näistä oikeesti rupeis välittämään… Ihmisiä kuolee pelkästää suomessa yli sata päivässä ja ykskää niistä ei liikuta mua (eikä kyl varmasti ketää muutakaa) jossei se lähipiirissä tapahdu, et jättäkää nyt se jeesustelu jo vähä vähemmälle.
      entäs jos se on tuttu? nii. että ole hiljaa.

      Lainaa

    51. Tulos: -17 (33 ääntä)
      Enkö mä aika selvästi kirjottanu et "jossei se lähipiirissä tapahdu"? Et oleppa vaa ite hiljaa enneku oot lukemaan oppinu...

      Lainaa

    52. Tulos: +9 (23 ääntä)
      Renmiri: tämä ei oikeasti voi olla todellista… En kyllä pahemmin ole pääkaupunkiseudulla liikkunut, mutta tietääkseeni välimatkat ei ole järkyttävän suuret.
      Huomaa, ettet ole etkä ymmärrä alueen kokoa tai sitä, että matka on linnuntietä ihan eri asia kuin itseasiallista tietä pitkin. Esim. eilen käväisin Itä-Vantaalta Helsingissä, matkan pituus n. 42 kilometriä. YHTEEN suuntaan. Jaanana olisin ottanut Reittioppaan auki ja mennyt bussilla jos oli niin kovin kiire.

      Lainaa

    53. Tulos: -7 (7 ääntä)
      DIAF

      Lainaa

    54. Tulos: +9 (19 ääntä)
      Toivottavasti Jaana lukee näitä kommentteja, siinä sille ees vähän noottia että mitä kannattaa kirjotella ja mitä ei. Uskon kyllä vahvasti, et on ollu vitutuksen hetki päällä Jaanalla kun on noita kirjotellu eli en ihan hulluks leimaa, mutta vaikka kuinka ketuttais niin en menis ite huuteleen tollasia. Paheksumme syvästi.

      Lainaa

    55. Tulos: +11 (27 ääntä)
      どどーん!: Olen samaa mieltä siitä, että yksikään junankuljettaja ei ansaitsisi niitä traumoja, mutta jos miettii itsemurhantekijöiden mielentilaa, niin usein silloin toivotaan huomiota, ja saattaa tehdä mielikin rangaista niitä, jotka vaan suuttuvat myöhästyneistä menoista kun juna ajaa ihmisen yli. Silloin on meinaan masennus aika kova kun tommoisia ajattelee, ja ihmiskunta ja oma ite voi näyttää aika kamalalta.
      "Usein sillä toivotaan huomiota"? Itsemurhallako? Mitä se tyyppi sillä huomiolla enää haudassa tekee?

      Lainaa

    56. Tulos: -11 (53 ääntä)
      Onko itsekkäämpää tapaa tehdä itsemurha, kun jättäytyä junan alle? Itsemurha on muutenkin itsekkyyden perikuva, miksi se pitää vielä tehdä itsekkäimmällä mahdollisella tavalla. Myrkyllisiä aineita saat vaikka mistä, kippaat niistä itelles värikkään drinkin, kirjotat pahoittelukirjeen läheisille ja soitat poliisille, että tulkaa hakemaan mut osoitteesta se ja se, juot kuolemanlitkus ja nukut kivasti pois (vaihtoehtoisesti hirttäytyminenkin on aika nopea ja varma tapa, eipähän ainakaan tuu oksennettua niitä myrkkylitkuja, jonkunhan se oksennuskin on siivottava). Ilman, että kenenkään tarvii ajaa sun päältä, ettiä sua joesta, läheisten miettiä että oliko tapahtuma onnettomuus, tai viranomaisten kerätä sun aivoja seinältä.

      Lainaa

    57. Tulos: -1 (23 ääntä)
      Wääk: Onko itsekkäämpää tapaa tehdä itsemurha, kun jättäytyä junan alle? Itsemurha on muutenkin itsekkyyden perikuva, miksi se pitää vielä tehdä itsekkäimmällä mahdollisella tavalla. Myrkyllisiä aineita saat vaikka mistä, kippaat niistä itelles värikkään drinkin, kirjotat pahoittelukirjeen läheisille ja soitat poliisille, että tulkaa hakemaan mut osoitteesta se ja se, juot kuolemanlitkus ja nukut kivasti pois (vaihtoehtoisesti hirttäytyminenkin on aika nopea ja varma tapa, eipähän ainakaan tuu oksennettua niitä myrkkylitkuja, jonkunhan se oksennuskin on siivottava). Ilman, että kenenkään tarvii ajaa sun päältä, ettiä sua joesta, läheisten miettiä että oliko tapahtuma onnettomuus, tai viranomaisten kerätä sun aivoja seinältä.
      "Myrkyllisiä aineita saa vaikka mistä" No kerroppa mistä saa? T. 16v

      Lainaa

    58. Tulos: +21 (29 ääntä)
      Jepjep on kyl wääkil vähä ajatukset jääny nyt puolitiehen. Ensinnäki joku vois pitää jotain itsemurhapommitusta vähä enempi itsekkäänä kun jotai junan eteen heittäytymistä (ja näitähä riittäis) ;d Toiseksee itsemyrkytyksessä pitäs tietää noi pitoisuudet suht hyvin ja siinä on jonkitasonen mahdollisuus oksentaa ne myrkyt pois enneku sitä tarpeeks imeytyy (sen lisäks jos tän lähet jollai kotitalouskemikaaleilla tekemään, on se aika perkelee tuskallista). Mut jos pienet kivut ei haittaa ni ei ku kilo suolaa naamaa ni kyl se silläki hoituu. Hirttäytymisessä on taas se vaara ettei solmut/kiinnitykset pidä ja jäät henkii tai sit onnistut joteki totaalisesti kämmää ja niska vaa murtuu ja elät vihanneksena sit monet vuodet eteenpäin. Tän takia ihmiset tätä junan eteen heittäytymistä tai rekan kans kolarointia oikeestaa käyttää, kun se on sen verra nopea ja suhteellisen varma keino hengestään päästä eroon. Ja tän takia pitäs jotai dignitaksen tapaisia klinikoita saada suomeenki. Kuka perkele sitä on sanomaa ihmiselle, ettet ees ittees saa tappaa, jos oikeesti ei halua elää. Ainaki halukkaat sais sen sit tehdä siististi ja kivuttomasti valvotussa tilassa ilman ettei sivullisten tartte siitä "traumatisoitua". Sen lisäks seo iha sama miten sen itsemurha teet ni ei se nyt mitää siistiä touhua oo siltikää siinä vaiheessa kun suolen ja virtsarakon kontrolli häviää ja kaikki tulee pihalle.

      Lainaa

    59. valivalivalivali 20.7.2012 0:18
      Tulos: -3 (25 ääntä)
      hih: Totta. Ihmiset on tullu kuuroiksi, ku lehdissä valitetaan ja valitetaan vr:ärrästä. Ne kuulee sanan “myöhässä”, niin alkaa kiukuttelee ja haukkumaan. Ei ajatella et voi, nyt niil menee aikaa siel jossain, keskellä ei mitään, roudata ne ruumiin osat pois. Lehdet vois vaihteeks vaikkapa haastatella veturikuskeja, jotka kertois kui kivaa on ku ihminen hajoaa palasiks sun silmien edessä.
      Toisaalta, varmaan kuulostan kusipäältä tätä sanoessa, useimmat jotka sinne junan alle jää on jotain itsemurhakandidaatteja, sekopäisiä, murhanhimoisia isoisiä tai muuta sekopäistä kansaa. Harvemmin kukaan täysjärkinen VAHINGOSSA sinne junan alle jää. Ja tämä mielessä pitäen, ketuttaa aivan järkyttävästi kun oma juna jää väliin Vaasasta tullessa, töihin mennessä.... Siinä tosin ihan samaa mieltä.. että kuka helevetin idiootti kirjoittaa FB:hen noin....

      Lainaa

    60. Hämmästelevä 20.7.2012 0:34
      Tulos: -9 (33 ääntä)
      Miten olette mielestänne yhtään sen parempia kuin tuo Jaana? Miten voitte väittää, että teillä ei viiraisi samanlailla, tai vielä enemmän päässänne, kun levittelette tällaisia juttuja ja vielä kommenttoittekin? Mielestäni tuo on vielä huonompaa käytöstä, kuin tuon Jaanan. En vain voi ymmärtää. Minunkaan mielestäni ei ole mitään sen itsekkäämpää tapaa tehdä itsemurha, kuin jäämällä mm. junan alle. Niin, että siitä koituu harmia matkustajille ja ennen kaikkea junaa ajavalle kuskille. Itse ainakin joutuisin jäädä loppuelämäni kestävälle sairauslomalle, enkä kyllä taitaisi uskaltaa enään koskaan mennä junaan matkustajaksikaan.

      Lainaa

    61. Tulos: +21 (21 ääntä)
      yawn: Jepjep on kyl wääkil vähä ajatukset jääny nyt puolitiehen. Ensinnäki joku vois pitää jotain itsemurhapommitusta vähä enempi itsekkäänä kun jotai junan eteen heittäytymistä (ja näitähä riittäis) ;d Toiseksee itsemyrkytyksessä pitäs tietää noi pitoisuudet suht hyvin ja siinä on jonkitasonen mahdollisuus oksentaa ne myrkyt pois enneku sitä tarpeeks imeytyy (sen lisäks jos tän lähet jollai kotitalouskemikaaleilla tekemään, on se aika perkelee tuskallista). Mut jos pienet kivut ei haittaa ni ei ku kilo suolaa naamaa ni kyl se silläki hoituu. Hirttäytymisessä on taas se vaara ettei solmut/kiinnitykset pidä ja jäät henkii tai sit onnistut joteki totaalisesti kämmää ja niska vaa murtuu ja elät vihanneksena sit monet vuodet eteenpäin. Tän takia ihmiset tätä junan eteen heittäytymistä tai rekan kans kolarointia oikeestaa käyttää, kun se on sen verra nopea ja suhteellisen varma keino hengestään päästä eroon. Ja tän takia pitäs jotai dignitaksen tapaisia klinikoita saada suomeenki. Kuka perkele sitä on sanomaa ihmiselle, ettet ees ittees saa tappaa, jos oikeesti ei halua elää. Ainaki halukkaat sais sen sit tehdä siististi ja kivuttomasti valvotussa tilassa ilman ettei sivullisten tartte siitä “traumatisoitua”. Sen lisäks seo iha sama miten sen itsemurha teet ni ei se nyt mitää siistiä touhua oo siltikää siinä vaiheessa kun suolen ja virtsarakon kontrolli häviää ja kaikki tulee pihalle.
      No siinä on asiallisin kommentti kaikista!

      Lainaa

    62. Tulos: +26 (26 ääntä)
      Itse valitettavasti tunnen kyseisen Jaanan. Tässä on pari päivää tullut itsekkin pohdittua millaisen ihmisen kanssa on tekemisissä.. Heitin kaverini kanssa itseasiassa läppää että pitäisköhän heittää nämä raget feissarimokiin, sitä en kuitenkaan tehnyt. Itse kyllä säälin kyseistä ihmistä erittäin paljon, kyseisen henkilön lääkitys kun ei ole täysin kohdallaan, käsistäkin löytyy ainakin itseäni karmivia arpia. Joskus Jaana laittoi myös kuvia VAIN käsistään kun oli joutunut jossain niitä käymään tikkaamassa.. Tämän kyseisen henkilön hamsterin piikille vieminen taisi olla näköjään hieman liikaa, kun sen jälkeen alkoivat nämä aivan suunnattomat vihat kaikkea ja kaikkia kohtaan.

      Lainaa

    63. Tulos: +7 (21 ääntä)
      Itsemurha on sad juttu joo ja sellasia ei pitäis tapahtua, mut ite en käsitä yhtään niitä, jotka tekee sen just esim hyppäämällä metron/junan/muun kulkuvälineen alle. Siinä voi kuljettaja pahimmassa tapauksesas traumatisoitua niin että joutuu jäämään töistä pois. Puhumattakaan metron alle jättäytyvistä; laiturilla olevat ihmiset ei varmasti oo kauheen iloissaan siitä ku näkee suolenpätkien lentävän pitkin seiniä. Siivoojat sitte joutuu raaputtelee niitä jäänteitä irti metron ikkunasta ja kuuraamaan laiturit verestä. Varmasti näkee kauniita unia yöllä! Tuli vaa mieleen aiheesta... :) Enkä myöskään arvosta Jaanan kaltasia ihmisiä. Tollaset mölyt voi iha hyvin pitää itellään.

      Lainaa

    64. Ohikulkija 20.7.2012 3:34
      Tulos: +39 (39 ääntä)
      Eiköhän tässäkin tapauksessa ole enemmänkin monta näkökulmaa kuin yksi totuus josta pitäisi kiistellä. Tuokin tapaus päässyt uutisiin koska "junaliikenne pysähtyi hetkeksi koko Helsingissä." Koko ajanhan näitä tapahtuu, mutta harvemmin uutisoidaan. Ymmärrän kyllä matkustajien tuskan; VR tuppaa muutenkin nostamaan hintoja palveluista jotka hädin tuskin toimivat tai ovat ajallaan, ja sitten tulee vielä hidastuksia kuten tämä joita VR ei pystyisi ennaltaehkäisemään vaikka kuinka koneisto pelittäisi. Kun yksi ihminen aiheuttaa hallaa monille eikä tule anteeksi pyytämään mikäli aikeissaan onnistuu. Kuollut on jo kuollut mutta elävillä on menoja joihin pitäisi ehtiä ja jäävät kärsimään seurauksista jos myöhästyvät, onko sekään reilua? Oma isäni teki itsemurhan hyppäämällä junan eteen. Muutama vuosi myöhemmin ollessani pienessä liikkeessä töissä, junaradan vieressä, oli joku tehnyt samoin. Asiakas tuli innoissaan sisälle selostamaan kuinka näki palomiehen nostavan irtonaisen pään ja kuinka raide oli suolien ja sisälmysten peitossa. En oikein tiennyt olisiko siinä pitänyt itkeä vai nauraa. Luulisin, että junan eteen hyppäämisessä houkuttelee sen helppous. Eipä sielläkään ollut ensimmäinen tai viimeinen joka oli "loikannut". Sijainti on helppo, rata kulkee tasaisella maalla tehdasalueen läpi eli löytyy monta rakennusta jonka takaa voi vain astua junan eteen ilman että kuljettaja ehtii paljoa reagoimaan. Jos sen tekee oikein, loppu tulee nopeammin kuin ehtii ajatellakaan ja kipua tuskin ehtii tuntemaan. Ruumis menee täysin hakkelukseksi, isäni tunnistettiin jäljelle jääneistä tavaroista ja vaatteen paloista, hautajaisissa arkkua ei _saanut_ pitää auki. Jopa yleiset yliannostus, hirttäytyminen, viiltely yms. vaativat enemmän tai vähemmän välineitä ja tietämystä. Ainahan sitä voi kiskoa purkillisen valkaisuainetta mutta se ei takaa nopeutta ja kivuttomuutta. Jos mietin omaa asuinpaikkaani, olisi junarata varmin ja nopein vaihtoehto ja urbaaneilla alueilla vieläpä lähellä. Löytyyhän tuosta järvikin, eikös hukkumisen pitäisi olla euforista kun taju alkaa mennä, mutta moniko on jäänyt kertomaan miltä se tuntuu ennen sitä? Olen samaa mieltä siitä, että saisivat tehdä juttua myös junan- ja rekankuljettajista joita tällaiset itsemurhat jäävät omaisten lisäksi eniten vaivaamaan. Tarjotaanko heille kriisiapua? Isäni kyllä tiesi rekkakuskin, jonka auralla varustettua rekkaa päin oli eräs "jumalainen tuuli" ajanut henkilöautollaan tuijottaen kuskia suoraan silmiin. Hän myös tiesi miten tapaus oli järkyttänyt kuskia pitkän aikaa, joten olisin luullut ymmärtävän mitä seurauksia muillekin kertyy. Mutta jos henkilö on niin huonossa jamassa että hän päätyy ratkaisemaan asiat itsemurhalla, välittääkö hän todella myöhästyykö muutama henkilö yhtenä päivänä töistä tai koulusta?

      Lainaa

    65. Tulos: -8 (26 ääntä)
      Sanokaa mua nyt sitten vaikka kusipääksi mutta jos mun pitäs tehä itsari (olen yrittänyt aikanaan, hyvä että kusas) kattosin jonkun tavan mikä haittaa eniten muita koska loppujen lopuksi muut ihmiset (paitsi perhe) on kohdellu mua vaan ja ainoastaan paskasti, koska nykypäivänä ihiset on sydämmettömiä.

      Lainaa

    66. Kokemusta on 20.7.2012 20:27
      Tulos: +5 (13 ääntä)
      Jay: onks tollasii ihmisii ihan oikeesti olemassa?? nyt se lääkitys sit kuntoon!
      KUN EI NIITÄ OIKEITA LÄÄKKEITÄ ANNETA! Ku lääkäri muka tietää paremmin, aina ne luulee väärinkäyttöö ja sen takii pilaa toisen elämän.

      Lainaa

    67. Tulos: +13 (19 ääntä)
      foo: “Usein sillä toivotaan huomiota”? Itsemurhallako? Mitä se tyyppi sillä huomiolla enää haudassa tekee?
      Odotatko loogisuutta itsemurhakandidaateilta? "Sittenpä ainakin surevat", ja siihen suuntaan; ja jotkut uskovat kuolemanjälkeiseen elämään. Tuo sanottuna, voi kun ihmisten ei tarvitsisi ajautua sellaiseen mielentilaan. Ihan oikeasti, en lähde mukaan kiistelyyn siitä, mikä olis paras tapa tehdä itsemurha. On kamalan surullista, että sellaista tapahtuu. :''(

      Lainaa

    68. Tulos: +14 (18 ääntä)
      Tämä keskustelu näyttää nakkaavan aika paljon samaa lausetta "itsemurha on itsekäs teko". Kyllä, tietyllä tavalla se onkin, kun haluaa tehdä ITSELLEEN ns. mieluisan teon, eli lopettaa elämisen. On myös niitä, jotka haluavat pois etteivät voi pilata/tuhota/turmella tms. muiden elämiä, ja tappavat itsensä siksi. Kuuluin aikoinaan jälkimmäiseen ryhmään, halusin pelastaa muut itseltäni sillä pidin itseäni syyllisenä kaikkeen pahaan. Toinen asia onkin sitten junan/rekan alle jättäytymisen vääryys. Kuulkaas, se on aika lailla varma tapa päättää päivänsä, eikä se niin monen ihmisen päivää tuhoa (töistä myöhästyminen jne.). Eri asia sitten kuskit, jotka voivat traumoittua. Siitä en tiedä, kuinka hyvin junakuskit näkevät, mutta henk. koht. pidän autolla ajettua/auton alle hyppäämistä pahempana kuin junan alle jättäytymistä. Autopelleilyllä kun satuttaa sivullisia todennäköisemmin...

      Lainaa

    69. Tulos: -3 (13 ääntä)
      ... Jumalauta tahtoisin kuristaa tuon naisen, pitäisi edes omassa päässään moisen setin.

      Lainaa

    70. Ilmeisesi ainoa fiksu tällä sivustolla 21.7.2012 12:32
      Tulos: +7 (19 ääntä)
      Satuin lukemaan ohimennen Seuralehtieä, joka sattui kävenulottuville, ja sieltä löytyikin yksi erittäin hyvä kohta. 'Olen lukemattomia kertoja kuullut lemmikkinsä menettäneen toteavan, ettei pois nukkunut ollut "vain koira" vaan "jotain niin paljon enemmän." Miksi sanomme näin, miten niin "vaan koira"? Eikö koira juuri sellaisenaan ole arvokas ja riittävä?' Toisinsanoen, onko tullut mieleen, että alkuperäisen ihmisen hamsteri on voinut olla koko maailma, yhtä tärkeä kuin koko muu perhe. Kuollut ehkä juuri sinä päivänä, kun piti päästä liikenteeseen. Uskon 200% varmuudella, että teilläkin palaisi pinna tässä kohtaa. Tosin ehkä olette yksinäisiä, tai omaa napaanne tuijottavia, ettekä pysty tajuamaan henkilön itse kannalta. En vaan voi ymmärtää sivun ylläpitäjää, tai ketjun kommentoijia. Oliskin mukava tietää, että millähän mielillä itse olisitte tilanteessa ollut. Uskot, että ei teiltä ihan hirveesti olis sillä hetkellä sympatiaa riittänyt. Ja toisekseen, kun ei se ihminen edes kuollut.

      Lainaa

    71. Tulos: +8 (10 ääntä)
      skdjg: Itse valitettavasti tunnen kyseisen Jaanan. Tässä on pari päivää tullut itsekkin pohdittua millaisen ihmisen kanssa on tekemisissä.. Heitin kaverini kanssa itseasiassa läppää että pitäisköhän heittää nämä raget feissarimokiin, sitä en kuitenkaan tehnyt. Itse kyllä säälin kyseistä ihmistä erittäin paljon, kyseisen henkilön lääkitys kun ei ole täysin kohdallaan, käsistäkin löytyy ainakin itseäni karmivia arpia. Joskus Jaana laittoi myös kuvia VAIN käsistään kun oli joutunut jossain niitä käymään tikkaamassa.. Tämän kyseisen henkilön hamsterin piikille vieminen taisi olla näköjään hieman liikaa, kun sen jälkeen alkoivat nämä aivan suunnattomat vihat kaikkea ja kaikkia kohtaan.
      Miksi olet tekemisissä hänen kanssaan, jos itsekin sitä ihmettelet?

      Lainaa

    72. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Srunner: Itsekin ymmärrän aivan hyvin närkästyksen tällaisessa tilanteessa. Olen itsekin ollut metrossa jonka alle joku päätti päivänsä. Se on harvinaisen itsekäs tapa a) kuljettajan kannalta, joka voi saada pahat traumat ja jopa jäädä työkyvyttömyyseläkkeelle, ja b) matkustajien kannalta, jotka saattavat myöhästyä erittäin tärkeistä menoista tuntemattoman ihmisen ajattelemattomuuden vuoksi. Te kauhistelijat toki itse tirauttaisitte muistokyyneleen jokaiselle random spurgulle, joka päättää kurjan taipaleensa juuri sen junan alle, jolla itse olette matkalla pääsykokeisiin tai lentoasemalle, ja jonka vuoksi joudut miettimään omat suunnitelmasi uusiksi.
      Onhan tuo ikävä tapa lähtea (sotkea veturinkuljettajia, rekkakuskeja yms siihen), mutta miettikää nyt hetki millaista elämää ihminen elää, jos hän päivänsä haluaa päättää. Haluaisitteko olla itse siinä pisteessä? Luultavammin ette. Ja itse ottaisin kyllä taksin, jos olisi tuollainen tilanne. Jos on loppuelämä tms kyseessä, niin varmaan siitä ihan ilolla muutaman kympin enemmän maksaa, vai? ;)

      Lainaa

    73. Tulos: +12 (16 ääntä)
      yawn: Jepjep on kyl wääkil vähä ajatukset jääny nyt puolitiehen. Ensinnäki joku vois pitää jotain itsemurhapommitusta vähä enempi itsekkäänä kun jotai junan eteen heittäytymistä (ja näitähä riittäis) ;d Toiseksee itsemyrkytyksessä pitäs tietää noi pitoisuudet suht hyvin ja siinä on jonkitasonen mahdollisuus oksentaa ne myrkyt pois enneku sitä tarpeeks imeytyy (sen lisäks jos tän lähet jollai kotitalouskemikaaleilla tekemään, on se aika perkelee tuskallista). Mut jos pienet kivut ei haittaa ni ei ku kilo suolaa naamaa ni kyl se silläki hoituu. Hirttäytymisessä on taas se vaara ettei solmut/kiinnitykset pidä ja jäät henkii tai sit onnistut joteki totaalisesti kämmää ja niska vaa murtuu ja elät vihanneksena sit monet vuodet eteenpäin. Tän takia ihmiset tätä junan eteen heittäytymistä tai rekan kans kolarointia oikeestaa käyttää, kun se on sen verra nopea ja suhteellisen varma keino hengestään päästä eroon. Ja tän takia pitäs jotai dignitaksen tapaisia klinikoita saada suomeenki. Kuka perkele sitä on sanomaa ihmiselle, ettet ees ittees saa tappaa, jos oikeesti ei halua elää. Ainaki halukkaat sais sen sit tehdä siististi ja kivuttomasti valvotussa tilassa ilman ettei sivullisten tartte siitä “traumatisoitua”. Sen lisäks seo iha sama miten sen itsemurha teet ni ei se nyt mitää siistiä touhua oo siltikää siinä vaiheessa kun suolen ja virtsarakon kontrolli häviää ja kaikki tulee pihalle.
      Totta, en oo ihan kamalasti näitä itsemurhia suunnitellut, niin ei tullut kaikki yksityiskohdat mieleen. Mutta tosiaan, jokaisessa tavassa on jotain ikävää ja hankalaa, eikä toki junan alle jättäytyminen ole se kaikista itsekkäin teko, mutta järkyttävän itsekäs silti. Aihe koskettaa itseäni kovasti, koska isäni on veturinkuljettaja. Hän on kertonut, että monta kertaa pelottaa, kun nämä ns. junabongarit seisoo radan vierellä tuijottaen junaa, ei siinä tiedä onko ko. henkilö hyppäämässä alle, vai kirjaamassa ylös junan numeroa, tuulilasin sotkuisuutta, kuljettajan ilmettä ja vilkutustapaa. Ei kuljettajilla ole lupaa pysähdellä, 'musta tuntuu'- fiiliksellä. Siitähän ne bongarit innostuis ja seisoskelis lähes radalla, ehtii kirjata enemmän juttuja ylös kun se ah niin mielenkiintoinen ja ihana juna hidastaa sun kohdalla. Vaikka pidän itsemurhaa itsekkäänä tekona, niin mielestäni ihmisillä on siihen oikeus. Tommonen 'itsemurhalaitos'/eutanasia olisi hieno homma, mutta siinäkin on ongelmansa. Kuka siellä määrittelee, kuka saa kuolla ja kuka ei? Kuka tekee eutanasiat? Millä menetelmillä? Onko menetelmät varmoja? Kerrotaanko sukulaisille? Miten sukulaiset reagoi? Entä jos eutanasian tehneen lääkärin nimi paljastuu sukulaisille? Eikö eutanasialääkärille ole vaaraa vihaisista, syyttävistö ja surullisista sukulaisista? Entä jos nuori, peruskouluikäinen tahtoo tehdä itsemurhan koulukiusaamisen takia? Vanhempien luvalla?? Kuka suostuu tekemään hänelle eutanasian? Jne. Ja vielä tuohon loppuun, itsemurhissa ehkä pienin ongelma on tuo eritteiden pidätyskyvyn katoaminen. Kusta ja paskaa on jokainen nähnyt, entä irronneita päitä ja litroittain verta? ABCDEFG "Siitä en tiedä, kuinka hyvin junakuskit näkevät" Katso ensi kerralla junan nähdessäsi veturin tuulilasia. Se on valtava. Kuljettajan istuin on lähellä tuulilasia ja korkealla, paikalta näkee ihan muutaman metrin päähän junan eteen. Jos mutkan takaa näet, että joku seisoo raiteilla, niin ei siinä ole mitään tehtävissä. Junan jarrutusmatkat on järkyttäviä, ei se vekotin hetkessä pysähdy. Varmaan pahinta siinä on nimenomaan se 'odotus'. Näet, että raiteilla seisoo ihminen, jättäytymässä junan alle. Lyöt hätäjarrut pohjaan, soitat torvea, viitot ja toivot, että henkilö siirtyy. Paskanmarjat, miksi siirtyisi, kun hän tahtoo kuolla? Mitä siinä on kuljettajalla tehtävissä, silmät kiinni ja odottaa jysäystä. Ei kuljettajat välttämättä näe verta ja suolenpätkiä, mutta syntyy ne traumat helpomminkin. Toki näiden alle heittäytyjien kohdalla se veri ja suolenpätkät on varmaan se pahin juttu. Hankala asia, täytyy vain toivoa, ettei isukki koskaan joudu kokemaan junan alle jättäytyjää. Tuntuu niin turhalta, että veturinkuljettajat syyttävät itseään tapahtumista, he tekevät vaan työtään, ei ne noille tapahtumille mitään voi. Ja mitä veturinkuljettajat saa lohdutukseksi traumoistaan? Vihaisia matkustajia, jotka vinkuu kun aina on junat myöhässä. (oikeasti kuski saa pakkolomaa ja kriisiapua, eivät pääse töihin pitkään aikaan, vaikka haluaisivat)

      Lainaa

    74. Tulos: +3 (13 ääntä)
      DG: Sen sijaan junamatkustajien myöhästyminen siksi, kun joku päättää olla hölmö ja itsekäs… Huhhei. Me taidetaan ihan oikeasti elää maassa, jossa itkevä ihminen bussipysäkillä on lähinnä noloa ja kiusallista, kenellekään ei tule enää mieleenkään kysyä: onko kaikki hyvin, oletko sä kunnossa? Tässä maassa se koetaan korkeintaan tuppautumiseksi toisen asioihin… Ja minust se on melko kylmäävää. Edellisiin viitaten, kyllä mie näen ihan ne kaikki spurgut saman arvoisina, ja sellaisina, että jos ei muka ole aikaa auttaa, tilanteessa missä tahansa, niin arvot on ehkä vähän vinksallaan.
      Entä jos joku itkee bussipysäkillä myöhästyttyään jostain tärkeästä tapahtumasta (kuten esimerkiksi koulun päättäjäiset, pääsykokeet, työhaastattelut näin esimerkiksi), koska junaliikenne seisoi itsemurhan tehneen takia? :3

      Lainaa

    75. Tulos: +5 (7 ääntä)
      http://yle.fi/uutiset/miksi_sen_oli_tultava_junani_alle/5853346 Itsekästähän se on, mutta toisaalta itsemurhantekevä ei välttämättä tajua sitä. Osa on niin syvällä siinä omassa pahassa olossaan, ettei tajua kuolemansa merkitsevän jollekin jotain, kuin ei eläessäänkään merkinnyt kellekään mitään. Jotkut tietysti haluavat itsemurhan tehdessään purkaa sen pahan olonsa jonkinlaiseen julkiseen kostoon, kun tuntuu että kaikki muut ihimiset ovat pahoja ja välinpitämättömiä, jopa syyllisiä omaan pahaan oloon. Ja jotkut eivät vain keksi parempaa tapaa päättää päiviään.

      Lainaa

    76. Tulos: +1 (9 ääntä)
      Pantsu: Entä jos joku itkee bussipysäkillä myöhästyttyään jostain tärkeästä tapahtumasta (kuten esimerkiksi koulun päättäjäiset, pääsykokeet, työhaastattelut näin esimerkiksi), koska junaliikenne seisoi itsemurhan tehneen takia? :3
      No sitä nyt on turha vollottaa. Pyydätte todistusta vaikka konduktööriltä, et juna myöhästyi. Pitäisi kelvata et saa esim. pääsykokeen uusittua.

      Lainaa

    77. Tulos: +14 (16 ääntä)
      hih: No sitä nyt on turha vollottaa. Pyydätte todistusta vaikka konduktööriltä, et juna myöhästyi. Pitäisi kelvata et saa esim. pääsykokeen uusittua.
      Hah, tuo onnistuu korkeintaan jossain peruskoulussa tai lukiossa. Jos myöhästyy oikeiden koulujen (Yliopisto, AMK) pääsykokeista, niin se on seuraavana vuonna uudestaan. Toki aivojaan käyttävä tuleva opiskelija varmistaa, ettei myöhästy pääsykokeista, vaikka muutama juna myöhästyisikin.

      Lainaa

    78. fugbabylon420666 27.11.2012 13:27
      Tulos: -14 (18 ääntä)
      Älkää luulko olevanne mitenkään parempia ihmisiä, joka päivä n.50 000 lasta kuolee nälkään eikä teitä todellisuudessa kiinnosta he ollenkaan. Se, että tämä henkilö ei välitä jonkun tuntemattoman kuolemasta ei ole mitenkään teidän moraali arvojen vastaista, hän vain tuo sen esille facebookissa ja kaikkien "mooralisten" ihmisten pimpit repeävät. Katsokaa tekopyhät peiliin, pelkkä 2 euronen punaisen ristin lippaaseen ei tee teistä pyhimystä.

      Lainaa

    79. Tulos: -3 (3 ääntä)
      Teksti poistettu. Olisiko jollakin saatavilla?

      Lainaa

    80. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Joonas: Teksti poistettu. Olisiko jollakin saatavilla?
      Klikkaa tuota linkkiä, missä lukee "Poistettu".

      Lainaa

    81. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Luu: ja jotkut jää asemillekin. …oh snap!
      Ja toiset junan alle... :-D

      Lainaa

    82. Tulos: +3 (3 ääntä)
      ...Nykyään kun junat myöhästelee niin ensimmäisenä tulee mieleen "Onko joku taas hypännyt junan alle?". >_> Tuli vähän kuunneltua kuulutuksia pari talvea sitten Vantaan radalla. Oli nimittäin vähän yleistä, taisi kaksi tai kolme tyyppiä hypätä muutaman kuukauden sisään. Ellei siellä siis ollut joku joka vahingossa liukastui sinne junaradalle. Kivistössä on ainakin helvetin liukas lattia talvella.

      Lainaa

    83. Vesisateeton papukaija 14.6.2021 15:30
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Ihme juttu kun kukaan ei kommentoinut negatiivisesti yhden mun kaverin päivitystä, jossa hän kans kirjoitti tyyliin: ”Voi ny vittujen vittu, myöhästytään lennolta sen takia että joku saatanan kusipää hyppäsi just tän junan alle. Nyt tää juna seisoo vaan tässä eikä pääse jatkamaan matkaa, ja meidän lento lähtee parin tunnin päästä”. Olivat siis matkalla Hki-Vantaalle jostain Tampereelta ja aikataulu laskettu sen mukaan että junat on aikataulussa. Lennolta jäivät ja Lontoon matka typistyi muistaakseni kahdella päivällä kun joutuivat ostamaan uudet lennot parin päivän päähän.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: juna, junaonnettomuus, aikataulu

  • Uusimmat

  • Kategoriat