Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tarzanin voimat

"Jos Tarzanilla on seitsemän miehen voimat..."
Tarzanin voimat

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 37 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -19 (219 ääntä)
      Tarzan on paras. http://tinyurl.com/tarzaaaaan Nam nam.

      Lainaa

    2. Tulos: +61 (87 ääntä)
      Mulla on just samaan aikaan toisessa välilehdessä auki uutinen Cheetan kuolemasta :( http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011122815009409_ul.shtml En kyllä tiennyt, että se oli vielä elossa tai että apinat elävät kasikymppisiksi!

      Lainaa

    3. Tulos: +20 (66 ääntä)
      kolme: Mulla on just samaan aikaan toisessa välilehdessä auki uutinen Cheetan kuolemasta http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011122815009409_ul.shtml En kyllä tiennyt, että se oli vielä elossa tai että apinat elävät kasikymppisiksi!
      99% varma et tuo uutinen ei pidä paikkaansa.

      Lainaa

    4. Tulos: -116 (156 ääntä)
      No lisataan vetta myllyyn: Jos ekalla on se 7 ja toisella on 4, niin alemmalle sukupolvelle jaa kuitenkin 57% vanhempien voimista. Eli silla pojalla on 2.3:n ihmisen voimat. (57% neljasta.) Etta terveisia Tuomakselle vaan.

      Lainaa

    5. Satunnainen 29.12.2011 11:02
      Tulos: +96 (100 ääntä)
      Nämäkin syvälliset mietteet kopioitu Viivi ja Wagner-sarjakuvastripistä.

      Lainaa

    6. Tulos: +19 (31 ääntä)
      Olipa ontuva konstruointi geometriselle sarjalle. Kaiken lisäksi jäsenet suppenee kohti nollaa, eli se siitä lohdusta.

      Lainaa

    7. Tulos: +76 (88 ääntä)
      Minun teki mieli tykätä Teresian viimeisestä kommentista.

      Lainaa

    8. Tulos: +97 (125 ääntä)
      Teresia valittaa kuinka hänen hyvä vitsinsä pilattiin. Vitsinhän oli täysin paska ennen Tuomaksen panosta siihen.

      Lainaa

    9. Tulos: +79 (99 ääntä)
      No lisataan vetta myllyyn: Jos ekalla on se 7 ja toisella on 4, niin alemmalle sukupolvelle jaa kuitenkin 57% vanhempien voimista. Eli silla pojalla on 2.3:n ihmisen voimat. (57% neljasta.) Etta terveisia Tuomakselle vaan.
      4/7 on 0,571428571428571428571..., joka on 2,28571428.. neljästä. Ihan oikein on Tuomas laskenut. Sinä taas et tajua pyöristämisestä mitään.

      Lainaa

    10. Tulos: +21 (47 ääntä)
      Tykkäsin myös eniten Teresian viimeisestä kommentista. Kuten Feissarimokissakin saa huomata (mm. tämän mokan kommenteissa), besserwisserismi joutaisi kriminalisoiduksi toiminnaksi.

      Lainaa

    11. Tulos: +37 (47 ääntä)
      Silli: 4/7 on 0,571428571428571428571…, joka on 2,28571428.. neljästä. Ihan oikein on Tuomas laskenut. Sinä taas et tajua pyöristämisestä mitään.
      Tuomashan se väärin pyöristi jos nyt haluat välttämättä saivarrella. 2,28571428.. ei millään systeemillä ole pyöristettynä 2,28 mutta kahteen merkitsevään numeroon pyöristettynä se on 2,3.

      Lainaa

    12. Tsuga 29.12.2011 13:52
      Tulos: +27 (37 ääntä)
      Rasputinilla on kaikkien miestin voimat. Hillopurkissa.

      Lainaa

    13. Tulos: +14 (20 ääntä)
      Tuomas on mun idoli

      Lainaa

    14. Tulos: +10 (16 ääntä)
      Haters gonna hate ;)

      Lainaa

    15. Tulos: +20 (24 ääntä)
      Toi vitsihän juuri parani, kiitos Tuomaksen.

      Lainaa

    16. どどーん! 29.12.2011 22:53
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      ssss: 99% varma et tuo uutinen ei pidä paikkaansa.
      http://www.hs.fi/ulkomaat/Tarzan-elokuvien+simpanssit%C3%A4hden+v%C3%A4itet%C3%A4%C3%A4n+kuolleen/a1305552222914

      Lainaa

    17. Tulos: +36 (46 ääntä)
      Mistä Tuomas päätteli, että kyseessä on geometrinen jono (ja tosiaankin jono eikä sarja)? Jono voi olla myös lineaarinen, jolloin differenssi on 3 ja pojanpojalla on yhden miehen voima, tai oikeastaan minkälainen tahansa, sillä kahden jäsenen perusteella ei voida päätellä mitään jonon luonteesta. Besserwisserismi on hyvä harrastus, mutta se kannattaa jättää vain asiansa osaaville.

      Lainaa

    18. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Teresa on väärässä. Se ei ollut hyvä vitsi. :D

      Lainaa

    19. Tulos: +22 (26 ääntä)
      höpöli: Mistä Tuomas päätteli, että kyseessä on geometrinen jono (ja tosiaankin jono eikä sarja)? Jono voi olla myös lineaarinen, jolloin differenssi on 3 ja pojanpojalla on yhden miehen voima, tai oikeastaan minkälainen tahansa, sillä kahden jäsenen perusteella ei voida päätellä mitään jonon luonteesta. Besserwisserismi on hyvä harrastus, mutta se kannattaa jättää vain asiansa osaaville.
      Toisaalta jos oletetaan, että Tarzanin pojanpoikakin on vielä lisääntymiskykyinen, niin lineaarisella jonolla saataisiin, että Tarzanin pojanpojanpojalla olisi sitten -2 miehen voimat. Voinee siis perustellusti olettaa, että kyseessä on kuitenkin geometrinen jono.

      Lainaa

    20. Tulos: +43 (47 ääntä)
      lolx: Toisaalta jos oletetaan, että Tarzanin pojanpoikakin on vielä lisääntymiskykyinen, niin lineaarisella jonolla saataisiin, että Tarzanin pojanpojanpojalla olisi sitten -2 miehen voimat. Voinee siis perustellusti olettaa, että kyseessä on kuitenkin geometrinen jono.
      En näköjään ilmaissut tarpeeksi selvästi, että se voi olla ihan minkälainen lukujono tahansa, ei pelkästään geometrinen tai lineaarinen. Vaikkapa a_n = 1 + 6/n, jossa n = 1, 2, 3.... Tämä jono puolestaan suppenee kohti ykköstä, joten kaikki Tarzanin rintaperilliset ovat vahvempia kuin mies (joka on pakko olettaa vakiovoimaksi, vaikka se todellisuudessa ei ole). Miksei -2 miehen voima kelpaa? Lineaarisen jonon tapauksessa Tarzanin pojanpojanpoika olisi sellainen, että jos sen kanssa aikoo tapella, saa heti kahden miehen voimat lisää. Jos pysytään kuitenkin positiivisissa voimissa, lineaarisesta jonosta saadaan konstruoitua itseisarvojono a_n = Abs(a_1 - 3(n-1)), jossa n = 1, 2, 3... ja a_1 = 7. Tässä tapauksessa a_4=2, a_5=5 jne. Voima siis ensin vähenee ja sitten kasvaa alempaan sukupolveen siirryttäessä. Mutta jonoja todellakin voidaan keksiä äärettömän monta. On syytä myös pohtia käytetyn miesvoiman suuruutta. Mitä jos kyseinen mies onkin hyvin heiveröinen ja kaikki muut miehet ovat häntä vahvempia? Hevosvoimakin on varsin pieni yksikkö, sillä vahvalla hevosella voi olla monta hevosvoimaa. Tarzan ja hänen perillisensä eivät siis välttämättä pärjää kenellekään. Olemme huomanneet, että Tarzanin voimat ovat periytyviä. Jos Tarzan ei lisäänny partenogeneettisesti (se olisi aikamoinen ihme; kloonaus voidaan jättää huomiotta, koska silloin jälkeläiset olisivat identtisiä), puolet jälkeläisen genomista tulee äidiltä. On siis merkityksellistä, kenen kanssa Tarzan lisääntyy. Jopa silloin, kun voimat riippuisivat yhdestä dominoivasta geenistä ja Tarzan olisi sen suhteen homotsygootti, pojanpojalla ei välttämättä olisi kyseistä geeniä, jos Tarzanin puolisolla sitä ei ole. En tunne kyseistä Tarzan-viittausta, mutta veikkaan, että pojan voimalla kuitenkin tarkoitetaan aikaa, jolloin hän oli lapsi, ja hän kasvaa yhtä vahvaksi kuin Tarzan itse. Tässäkin tapauksessa pitää ottaa huomioon perinnöllisyysseikat. Mutta nyt klooniteoria päteekin, koska voi olla, että poika on isän klooni. Toisaalta silloin ei voitaisi puhua pojasta ja isästä, mutta laitetaan se kaunokirjallisuuden yksinkertaistusten piikkiin. Onko siis varmaa, että Tarzanin poika syntyi naisesta (siitä Janestako?), vai olisiko hän voinut syntyä koeputkessa? Jos Janen synnyttäminen on todistettu tapahtuma, voi tietenkin olla, että kloonattu Tarzan siirrettiin Janen kohtuun. Siihen aikaan ihmisten kloonaus oli vielä laillistakin. Tämä on oikeasti mielenkiintoista, vaadin vastauksen! Kirjailija on tainnut kuolla jo, mutta onkohan hänellä salaisia muistiinpanoja?

      Lainaa

    21. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Silli: 4/7 on 0,571428571428571428571…, joka on 2,28571428.. neljästä. Ihan oikein on Tuomas laskenut. Sinä taas et tajua pyöristämisestä mitään.
      En jaksanut lukea kommentteja ton enempää, oli vaan pakko sanoa että Tuomas on pyöristänyt väärin, sillä kolmenkin numeron tarkkuudella oikea pyöristys olisi 2,29 ;) ja kahden numeron tarkkuudella 2,3.

      Lainaa

    22. Tulos: +13 (13 ääntä)
      höpöli: En näköjään ilmaissut tarpeeksi selvästi, että se voi olla ihan minkälainen lukujono tahansa, ei pelkästään geometrinen tai... Kirjailija on tainnut kuolla jo, mutta onkohan hänellä salaisia muistiinpanoja?
      Hieno vastaus! Kun ajattelin negatiivista voimaa, mielsin miehen voiman enemmän tehokkuuden (kuten hevosvoimien) tapaiseksi, joka kertoisi kuinka paljon mies voi tehdä työtä tiettyä aikaa kohden. Tämä sillä oletuksella, että ajateltaisiin aina miehen tuottama voima positiiviseksi (mielestäni järkevää, koska miehelle voiman tuottaminen vie aina energiaa). Tällä tavalla ajateltuna negatiivinen miesvoima ei mielestäni käy järkeen; se vastaisi sitä, että mieheen kohdistettu voima muuntuisi kehossa ravinnon kautta saatua energiaa vastaavaksi, jonka voisi myöhemmin käyttää. Alkuperäisessä läpässä ei tietenkään sanottu, mitä miehen voima tarkoittaa. Saattaisihan se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että yksi miehen voima tarkoittaa kykyä uida vastavirtaan nopeudella 2km/h, ja monta miesvoimaa vastaisi silloin tämän arvon kertomista. Tällä määritelmällä negatiivinen miesvoima kävisi täysin järkeen. En tiedä, onko olemassa mitään lisääntymisprosesseja, jotka muistavat tämän Tarzanin tarinan mukaisesti ominaisuuksia. Jotta Tarzanin jälkeläisillä voisi olla aina jonkin kaavan mukaisesti muuttujasta n riippuva miehen voima, Tarzanilla pitäisi olla geeni tai geenejä, jotka jokaisella sukupolvella vaihtuvat kyseisen kaavan mukaisesti. Tälläistä geenien siirtymää ei taida esiintyä missään luonnossa? Voisi siis olettaa, että nämä geenit toimivat siten, että niiden kantaja mukauttaa omaa miesvoimakkuuttaan (alitajuntaisesti ehkä?) isähahmonsa mukaan. Tällöin Tarzanin suvun miesvoimakkuuden jonon olisi oltava sellainen, että jokainen jonon jäsen (ensimmäistä lukuunottamatta, se olkoon syntynyt jonkin mutaation kautta) on ilmaistavissa edellisen jonon jäsenen avulla. Tällöin Tarzanin genomista olisi mahdollista teoriassa löytää tämä kaava. Olisi ehkä myös mahdollista, että Tarzan tietoisesti kasvattaa poikansa tiettyyn miesvoimakkuuteen, ja antaa hänelle tiedon siitä, kuinka mones Tarzan-suvun poika hän on, ja että millä kaavalla hänen pitää kasvattaa poikansa. Kolmas vaihtoehto olisi myös, että nämä miehuuden geenit antavat myös Tarzanille ikuisen elämän, jolloin uusi suvun poika tietäisi kaavan, jonka mukaan hänen miehuutensa syntyy, ja hän voisi elossaolevien isiensä määrästä (Tarzaniin asti) laskea, kuinka mones jonon jäsen hän on. Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla lisää ajatuksia tästä!

      Lainaa

    23. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Itse asiassa hetken vielä asiaa pyöriteltyäni huomasin, että riittää, että funktio, joka kuvaa Tarzanin suvun jäsenen indeksin miehuuden määrälle on injektio. Tällöin tietämällä kaavan ja isänsä miehuuden, poika voi aina laskea oman miehuutensa. Jos alunperin antamasi jonot tulkitaan näin, nekin ovat injektioita (tarkistin itseisarvojononkin tapauksessa). Kysymys "geenin muistista" on silti avoin.

      Lainaa

    24. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Mua jäi enemmänkin kiinnostaan että mistä tiedetään että tarzanin pojalla on 4 miehen voimat? Onko tästäkin olemassa joku sarjakuva tms?

      Lainaa

    25. Tulos: +15 (17 ääntä)
      Hyviä pointteja, lolx! Jäin vielä pohtimaan Tarzanin isää. Tarzanin vahvuuden syntyminen mutaation kautta on ihan tylsää, on pakko olla muu selitys! Ominaisuushan voisi myös olla resessiivinen ja tullut puoliksi Tarzanin isältä ja äidiltä, mutta koska olemme olettaneet lukujonon äärettömäksi ja jälkeläiset voivat pariutua kenen kanssa tahansa, voitaneen sanoa, että naisella ei ole mitään merkitystä. Sitten asiaan. Mitä jos Tarzan ei ollutkaan lukujonon ensimmäinen jäsen? Mitä jos hänen isänsä oli samaa lukujonoa ja hänellä oli jonosta riippuen esimerkiksi 10 tai 12,25 miehen voimat? En vieläkään tiedä paljoa Tarzanin tarinasta, mutta veikkaan, että vanhemmat ovat hylänneet hänet metsään susien syötäväksi. Hylkääminen on surullinen päätös, mutta sille oli varmasti hyvä syy. Jospa isä tiesi sukuaan vainoavasta ongelmasta: suvun miehet olivat hyvin vahvoja, mutta nuorempi polvi oli aina heikompi, ja lopulta he eivät pärjää kenellekään. Olettaen, että isä tiesi lukujonon luonteen, voidaan päätyä esimerkiksi geometriseen jonoon (jota käytän vastaisuudessa). Vanhemmille siis sattui vahinkolapsi, ja he halusivat päästä siitä eroon, koska muuten suku menettäisi maineensa heikkojen jäsenten takia. Aikojen saatossa jäsenten lukumäärä tietenkin on kasvanut eksponentiaalisesti, mutta oletetaan, että jokainen pari on hankkinut vain yhden lapsen, jolloin vanhemmilla oli mahdollisuus päättää koko suku. Mutta hepä olivat hellämielisiä eivätkä kehdanneet murhata poikaansa itse, joten suunnitelma epäonnistui. Tarzanin vanhemmat eivät kertoneet hänelle lukujonosta, joten hän eli onnellisena ja lisääntyi. Vanhemmat taas luulivat onnistuneensa murhassa ja kuolivat jonkin ajan kuluttua (ikuinen elämä on toki mielenkiintoinen idea, mutta ei olisi reilua olla kahta supervoimaa), ja salaisuus hävisi heidän mukanaan. Tähän päivään mennessä oltaneen saavutettu Tarzanin pojanpojanpojanpoika, jolla on alle yhden miehen voima. Tämä lapsiraukka lienee kuollut tiikerin kynsiin, jolloin suku on hävinnyt lopullisesti. Toisaalta koska kukaan ei ole tuntenut häntä, suku on säilyttänyt maineensa ja Tarzanin vanhemmat onnistuivat. Paitsi että paljastin juuri suuren salaisuuden, voi kauhistus! Siirrytäänpä sitten lukujonon alkuun ja hylätään edelleen tylsä mutaatioidea. Geometrisessa jonossa (0 < q < 1) nollaa positiiviselta puolesta lähestyttäessä voima lähestyy ääretöntä. Se on kuitenkin vähän hankalaa, koska luonto ei tykkää äärettömästä. Mitä jos ensimmäinen jäsen oli niin vahva (muttei äärettömän vahva), ettei kukaan uskaltanut tapella hänen kanssaan, joten vahvuutta ei voitu mitata ja se merkittiin äärettömäksi? En kuitenkaan keksinyt, mistä ensimmäinen jäsen olisi voinut olla peräisin. Mutta eihän alkuräjähdyksen alkuperääkään tiedetä, joten taidanpa vain pitää tätä tieteen ratkaisemattomissa olevana mysteerinä ja mennä syömään pullaa.

      Lainaa

    26. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Tarzanin iskä oli ihan tavallinen mies, jolle tapahtui jotain ja Tarzan jäi apinoiden kasvatiksi. Se on niin vahva todennäköisesti siksi, että ei olisi järkevää kertoa apinoiden kuninkaasta, joka on heikko kuin ihmislapsi. Se poika oli Tarzanin ja Janen, itsekään en muista kenenkään kertoneen hänen omaavan neljän miehen voimat. Enempiin asioihin en voi vastata, mutta kiitos silti asian hienosta matematisoinnista, joka sai mut ihan sekaisin ja alkoi tehdä mieli katsoa Tarzan-elokuva. ;D

      Lainaa

    27. Tulos: +27 (27 ääntä)
      :'D Helkutti, matematiikka olis ollut paljon mielenkiintoisempaa, jos me oltais laskettukin Tarzanin suvun periytyviä voimia, kuten täällä kommenteissa on tehty!

      Lainaa

    28. Tulos: -4 (4 ääntä)
      harvemmin tietysti lapsi on aikuista muutenkaa vahvempi, paitsi kunhan siitä kasvaa ja vahvistuu jolloin voi olla silläki 7 miehen voimat... vittu

      Lainaa

    29. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Pah. Vasta älykäs ja suorastaan tieteellinen lähestymistapa voi edes teoriassa tehdä vitsistä hauskan, ellei se sitten perustu brutaaliin väkivaltaan.

      Lainaa

    30. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Mä haluan tykätä Eekoon viimeisimmästä kommentista enemmän kuin yhden kerran :DD Nauroin ääneen.

      Lainaa

    31. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Miksi Tarzanin apinakaverin nimi on Cheeta, kun Cheeta tarkoittaa leopardia (ainakin gormanganien kielellä)?

      Lainaa

    32. Tulos: 0 (0 ääntä)
      No mitä älykästä tuossa ny oli? häh...

      Lainaa

    33. Tulos: +1 (1 ääni)
      Aivan sama Chuck Norris hakkaa ne kaikki :D

      Lainaa

    34. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Hienoa teoretisointia täällä :D

      Lainaa

    35. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Hmm.. Mietin tuossa vain, että eikös lisääntyessä naisella ole oletusarvoisesti voimaluku 1 (käytän nimitystä voima luku kertomaan, kuinka monen ihmisen voimat henkilöllä on). Tarzanilla on voimaluku 7. Heidän lisääntyessään voimaluvuksi muodostuu näiden kahden keskiarvo, joka on juurikin kyseinen pojan voimaluku 4. Tästä jos jatketaan pidemmälle Tarzanin pojanpojalla on voimaluku 2,5 ((4+1)/2=2,5) jne. Näin ollen Tarzanin jälkeläiset lähestyvät jatkuvasti normaali vahvuista ihmistä, mutta ovat aina voimakkaampia kuin 1 mies.

      Lainaa

    36. Tulos: -10 (10 ääntä)
      "liian älykäs" Siis jos tajuaa että luku ei koskaan mene täysin nollaksi tai sen alle (<=0) jos sitä jaetaan. selvä... naiset.

      Lainaa

    37. Lymfoidi hai 21.12.2020 5:07
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Ei se matematiikalla lesoilu kenestäkään älykästä tee, Teresa hyvä.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: Tarzan, voima, poika, pojanpoika