Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Oppivat olemaan

"V*ttu ku oon taas ilonen, kiitos mummi!"
oppivat olemaan

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 81 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +694 (776 ääntä)
      Kyllä mummot nää osaa:)

      Lainaa

    2. Tulos: +937 (1065 ääntä)
      Ihan oikein, parempi eläin on lopettaa kun kiduttaa sitä jossain paskasessa häkissä. Pisteet Pirjolle.

      Lainaa

    3. Mr. Ällö 5.11.2011 8:10
      Tulos: +387 (701 ääntä)
      Korkeasaari voisi julkaista oman version Niksi-Pirkasta. Nam nam.

      Lainaa

    4. Tulos: -81 (303 ääntä)
      Nyt ei kyllä Ällön juttu mennyt meikäläisellä ihan perille, mutta sama se. Mä en tiedä, pitäiskö mun hurrata vai huutaa tätä juttua lukiessa. Sinänsä onhan se ihan kilttiä "ajatella eläimen parasta" mutta jos mummi tappoi ilman omistajan lupaa nuo hiiret... tosin, sitten tulee taas se, että entäs jos ne eläimet oikeasti voi huonosti häkissä?

      Lainaa

    5. Tulos: +176 (196 ääntä)
      Dents: Nyt ei kyllä Ällön juttu mennyt meikäläisellä ihan perille, mutta sama se. Mä en tiedä, pitäiskö mun hurrata vai huutaa tätä juttua lukiessa. Sinänsä onhan se ihan kilttiä “ajatella eläimen parasta” mutta jos mummi tappoi ilman omistajan lupaa nuo hiiret… tosin, sitten tulee taas se, että entäs jos ne eläimet oikeasti voi huonosti häkissä?
      Olisiko omistaja alaikäinen huollettava, kun hiiret oli mummi luona ainakin? Kai se on tyttöä varoittanut.

      Lainaa

    6. Tulos: +283 (521 ääntä)
      Täh? No mitä jos vaikka luovuttaisi hiiret parempaan kotiin eikä hakkaisi niitä kuoliaaksi parvekkeen kaidetta vasten. Mistä ihmiset on saaneet päähänsä että muita eläimiä saa kohdella miten vain haluaa, pitää ahtaissa oloissa paskansa keskellä kunnes ei jakseta enää huolehtia/halutaan syödä ne/halutaan repiä niiltä turkit.

      Lainaa

    7. Tulos: +197 (231 ääntä)
      olipa jäätävä tuo viimeinen kommentti

      Lainaa

    8. Tulos: -221 (299 ääntä)
      Saatana pitäs kyllä ihmiset lopettaa jokka jaksaa pittää jotaki perhanan tuhoeläimiä lemmikkeinä.

      Lainaa

    9. Tulos: +237 (287 ääntä)
      Ihmiset tääl taitaa kumminki pahimpia tuhoeläimiä olla, J-J :D

      Lainaa

    10. Tulos: +158 (202 ääntä)
      Ilmeisesti vaatis enemmän energiaa etsiä uusi koti kuin lyödä nirri pois. Tosin "hiiriähän ne vaan on", eikä tainnut sen puoleen omistajalla kuin mummillakaan olla minkäänlaista kiintymystä näihin otuksiin. Miksihän nää hiiret on ees hankittu?

      Lainaa

    11. Tulos: +46 (114 ääntä)
      Hmm, mun kissa olisi myös voinut auttaa mummia pääsemään eroon hiiristä.

      Lainaa

    12. Hiirulainen 5.11.2011 13:05
      Tulos: +123 (147 ääntä)
      Meillä oli joskus kolme hiirtä. Kun olivat jo vanhoja, vein hiirulaiset eläinlääkärille lopetettavaksi. Lopetuspiikki oli kalliimpi kuin itse hiiret. =/

      Lainaa

    13. Tulos: +66 (152 ääntä)
      Voin sanoa että se on lopettajalle kovempi pala kuin hiirulaisten omistajalle. Itse olen lopettanut vanhemman sisarukseni lemmikin joskus (maalaisena sen kyllä osaa, tavat on monet) eikä isänikään pysty lopettamaan eläintä koska pitää niistä kuten kaikki muutkin. Eli älkää sanoko mummoa tunteettomaksi, vaan eläimen kannalta ajattelijaksi.

      Lainaa

    14. Tulos: +54 (138 ääntä)
      Maalainen: Voin sanoa että se on lopettajalle kovempi pala kuin hiirulaisten omistajalle. Itse olen lopettanut vanhemman sisarukseni lemmikin joskus (maalaisena sen kyllä osaa, tavat on monet) eikä isänikään pysty lopettamaan eläintä koska pitää niistä kuten kaikki muutkin. Eli älkää sanoko mummoa tunteettomaksi, vaan eläimen kannalta ajattelijaksi.
      Sairaan, kituvan eläimen eutanasia on täysin eri asia kuin tämän mummon tapaus. Maalta olen minäkin, enkä silti ymmärrä. : (

      Lainaa

    15. Tulos: +40 (110 ääntä)
      Maalainen: Voin sanoa että se on lopettajalle kovempi pala kuin hiirulaisten omistajalle. Itse olen lopettanut vanhemman sisarukseni lemmikin joskus (maalaisena sen kyllä osaa, tavat on monet) eikä isänikään pysty lopettamaan eläintä koska pitää niistä kuten kaikki muutkin. Eli älkää sanoko mummoa tunteettomaksi, vaan eläimen kannalta ajattelijaksi.
      "Tavat on monet" eli hukuttamalla, kuristamalla, hengiltä lyömällä, kaasulla tai ampumalla? Vain viimeisessä on edes jotain inhimillistä, muut ovat vain kiduttamista, ja silti olen noita kaikkia kuullut maalaisten käyttäneen mukamas inhimillisinä keinoina.

      Lainaa

    16. Tulos: +4 (84 ääntä)
      Lieköhän on laillinen tapa lopettaa hiiri?

      Lainaa

    17. Yli öpistö hörhö 5.11.2011 14:37
      Tulos: +53 (129 ääntä)
      Hosuli: Täh? No mitä jos vaikka luovuttaisi hiiret parempaan kotiin eikä hakkaisi niitä kuoliaaksi parvekkeen kaidetta vasten. Mistä ihmiset on saaneet päähänsä että muita eläimiä saa kohdella miten vain haluaa, pitää ahtaissa oloissa paskansa keskellä kunnes ei jakseta enää huolehtia/halutaan syödä ne/halutaan repiä niiltä turkit.
      No jos omistaja ei pysty huolehtimaan otuksistaan sen vertaa että ne on tähän mennessä ihan paskasissa oloissa asustelleet ja paskaisia otuksia muutenkin, niin kuka niitä lähtee enää kiikuttamaan minnekään eläinlääkärille lopetettavaksi? Jtn hiiriä? Jos mummeli on ollut korkeasaaressa töissä (se eläintarha, you know) niin eiköhän se tiedä vähän paremmin miten näiden kanssa toimitaan kuin joku random feissarimokien lukija. Ok ehkä vähän epäreilua ettei kysytä lapselta mitään, mutta toisaalta tosta tekstistä kävi kyllä ilmi että lapsen mielestä elukat on kivoja mut niistä ei hänen itsensä tarvitse huolehtia.

      Lainaa

    18. Yli öpistö hörhö 5.11.2011 14:42
      Tulos: +41 (77 ääntä)
      raivo: Lieköhän on laillinen tapa lopettaa hiiri?
      Veikkaisin että on. Oon lukenut jostain joskus. Miten muuten sä hiiren tapat yhdellä iskulla kuin ottamalla hännästä ja läimäyttämällä pään kovaa vasten niin että niska katkeaa? Kuulostaa aika brutaalilta, varsinkin kun nyt ihan kirjoitin koko operaation tähän, mutta uskoisin että ei ole oikein muita keinoja tehdä sitä ilman että elukka kärsii.

      Lainaa

    19. Tulos: +56 (114 ääntä)
      Eniten vituttaa se, että joku kehtaa kutsua hiirtä "tuhoeläimeksi". Mitäköhän ihmiset sitten monen muun lajin näkökulmasta ovat? Tai jopa omastaan.

      Lainaa

    20. Tulos: +22 (66 ääntä)
      Hiirulainen: Meillä oli joskus kolme hiirtä. Kun olivat jo vanhoja, vein hiirulaiset eläinlääkärille lopetettavaksi. Lopetuspiikki oli kalliimpi kuin itse hiiret. =/
      Miksi lopettaa vanhat eläimet, oliko niillä edes mitään sairautta tms? Tuohan on ihan älytöntä. Hiiret elää muutenkin muutaman vuoden niin sitten viedä ne vanhoina piikille.. Ei ummarra...

      Lainaa

    21. Tulos: +30 (70 ääntä)
      Yli öpistö hörhö: No jos omistaja ei pysty huolehtimaan otuksistaan sen vertaa että ne on tähän mennessä ihan paskasissa oloissa asustelleet ja paskaisia otuksia muutenkin, niin kuka niitä lähtee enää kiikuttamaan minnekään eläinlääkärille lopetettavaksi? Jtn hiiriä? Jos mummeli on ollut korkeasaaressa töissä (se eläintarha, you know) niin eiköhän se tiedä vähän paremmin miten näiden kanssa toimitaan kuin joku random feissarimokien lukija.Ok ehkä vähän epäreilua ettei kysytä lapselta mitään, mutta toisaalta tosta tekstistä kävi kyllä ilmi että lapsen mielestä elukat on kivoja mut niistä ei hänen itsensä tarvitse huolehtia.
      Puhuin parempaan kotiin kiikuttamisesta, keskustelussa ei mainittu eläimillä olevan mitään muuta vialla kuin se, että niitä ei hoidettu kunnolla. Miksi hiiren elämä olisi vähemmän arvokas, kuin jonkun muun olennon elämä? Ymmärrän kyllä tosiaan että hiiret on otettu tältä lapselta pois mitään kysymättä, mutta minusta tässä onkin juuri hiiriä kohtaan toimittu aivan väärin. (ja Korkeasaaressa nyt ei kuulemieni asioiden perusteella olekkaan ihan kaikki kunnossa... muttajoo itse en ole siellä käynyt kuin aivan pienenä joten en siihen sen enempää.)

      Lainaa

    22. Tulos: +25 (33 ääntä)
      En ole juurikaan lopettanut hyttystä kummempia eläimiä, mutta luulisi hiiren olevan sen verran hintelää tekoa, että niskat taittuisivat ihan paljan käsinkin? Juu oli kyllä vähän karu yllätys mummilta...

      Lainaa

    23. Tulos: +32 (46 ääntä)
      Hosuli: Sairaan, kituvan eläimen eutanasia on täysin eri asia kuin tämän mummon tapaus. Maalta olen minäkin, enkä silti ymmärrä. : (
      Kituvia ne on jos joutuu sotkuisessa häkissä asumaan hoitamatta kunnolla.

      Lainaa

    24. Tulos: +21 (31 ääntä)
      Pfs: “Tavat on monet” eli hukuttamalla, kuristamalla, hengiltä lyömällä, kaasulla tai ampumalla? Vain viimeisessä on edes jotain inhimillistä, muut ovat vain kiduttamista, ja silti olen noita kaikkia kuullut maalaisten käyttäneen mukamas inhimillisinä keinoina.
      Itse sanoisin että vain lailliset eli pien eläimellä kova isku päähän tai nappi kalloon ovat inhimillisiä. Tappavat kerralla,

      Lainaa

    25. Tulos: +20 (58 ääntä)
      Joko lemmikkejä hoidetaan hyvin tai sitten ne tapetaan? Eikö tää nyt ole vähän yksioikoista.

      Lainaa

    26. eläinrakas 5.11.2011 18:51
      Tulos: +10 (46 ääntä)
      Parempi varmaan tuokin tapa lopettaa kuin eläinlääkärin piikki. Sattuu piikin laitto siellä ihan tuntemattomassa paikassa tuntemattoman ihmisen kanssa. Ja sitten vielä joutuu odottamaan hitaasti että myrkky leviää.

      Lainaa

    27. Tulos: +33 (43 ääntä)
      raivo: Lieköhän on laillinen tapa lopettaa hiiri?
      Juuri tuo on se oikea tapa lopettaa hiiri ja noin se suositellaan tehtäväksi joka paikassa. Nimim. eläinrakas. Ei se hiiri kovin kauaa jouhu "odottelemaan että myrkky leviää". Tiedätkö kuinka monta kertaa minuutissa hiiren sydän lyö? Kyllä se aika nopsaa veri virtaa hiirellä kehon läpi. Ja luuletko, että se hiiri tajuaa että no, nyt tässä sitten odotellaan kuolemaa. Muut pointit oli fiksuja.

      Lainaa

    28. Tulos: +49 (51 ääntä)
      eläinrakas: Parempi varmaan tuokin tapa lopettaa kuin eläinlääkärin piikki. Sattuu piikin laitto siellä ihan tuntemattomassa paikassa tuntemattoman ihmisen kanssa. Ja sitten vielä joutuu odottamaan hitaasti että myrkky leviää.
      En halua millään tavalla mainostaa tässä piikille viemistä, mutta haluan sanoa kun todistin tässä juuri vähän aikaa sitten ensimmäistä elämässäni kertaa tällaista eläinlääkärin suorittamaa eutanasiaa, että tapahtuma oli mielestäni erittäin rauhallinen ja lempeä. Aluksi annettiin rauhoittavaa ja puuduttavaa lääkettä, jonka vaikutettua annettiin toista ainetta, joka pysäyttää sydämen aika nopeasti. Omistajat saivat olla jatkuvasti läsnä ja silitellä.

      Lainaa

    29. Tulos: +135 (155 ääntä)
      toivottavast tuo likka peseytyy tarpeeks usein, ettei mummo vedä sitäkin kylmäks ku alkaa haisee... :D

      Lainaa

    30. Tulos: +70 (102 ääntä)
      Näin hiiriharrastajana täytyy sanoa, että "paskainen asumus" ja "haisevat hiiret" on usein (muttei välttämätä) kaksi eri asiaa. Joo-o, hiirten kusi nyt tuppaa haisemaan ja varsinkin tavishavupuupurukuivituksella, puru kun jo itsessään haisee todella pahalle, kusesta kastuessaan vielä pahemmin. Eli ei välttämättä ole edes olleet kidutettuja eläimiä vaan liian herkkänenäinen mummo. Varsinkin jos hiiret on asuneet häkissä ja kuseksineet pinnoja kiipeillessään (kuten niiden tapana on), ni haju maksimoituu. Jos asumus sattuu vielä olemaan asunnossa kaukana poistoilmaventtileistä, haju kulkeutuu todella tehokkaasti ympäriinsä. Ja vaikka kyseessä olisi kolmen hiirinaaraan lauma, niin kyllä nekin osaa oikeasti haista... Voi toki ollakin ettei siivottu tarpeeksi usein mutta esim. viikon siivousväli ei ole ollenkaan liian pitkä, vaikka sitä hajua ehtii siinä ajassa tulla. Hiirten lopetus hännästä-kiinni-ja-seinään-paiskaus -tyylillä on laitonta, jos kyseessä ei ole esim. tapaus jalka poikki. Hätälopetus ei ole sama asia kuin paskaisissa (tai sitten ei) oloissa elävän hiiren lopetus. Sallittuja keinoja ovat hiilidioksidi (ei -monoksidi) ja eläinlääkärin tekemä lopetus nukutusaineilla. Joka tätä epäilee voipi käydä kysäisemässä asiaa vaikkapa osoitteesta hiirifoorumi.net.

      Lainaa

    31. Tulos: -6 (52 ääntä)
      Se on erittäin nopeaa, kun hiiren lopettaa murtamalla niskat OIKEALLA tavalla. Tapoja on monia, pääasia että hiiri kärsii mahdollisimman vähän. Jos on "taitava käsistään", voi hiiren napauttaa sopivalta etäisyydeltä esim pöydän reunaan, jolloin niska murtuu. Mummi teki ihan oikein. Ehkä toi kuulostaa vähän brutaalilta, että "vedinpäs hiiret tohon parvekkeen kaiteeseen", mut ihan oikein teki.

      Lainaa

    32. Tulos: +55 (67 ääntä)
      Taidan tuntea tapauksen, ja ei kyllä tainnu tulla yllätyksenä tuo hiirien lopetus tytölle. Useaan otteeseen on kyseinen mummi sanonut että jos se häkin siivoaminen ei ala tulla tavaksi niin hiiriltä lähtee nirri, mutta tyttöä ei ole juuri tämä kiinnostanut, välinpitämätön kun on.

      Lainaa

    33. Tulos: -9 (75 ääntä)
      Ei todellakaan ole laillinen tapa lopettaa, eikä inhimillinen. Etenkin maalla on vallallaan kaikenlaisia todella raakoja käytäntöjä. Miksi maksaa eläinlääkärille kun rääkkäämälläkin saa eläimen hengiltä? Todella vastuutonta käytöstä ja näistä pitäisi tehdä aina eläintensuojeluilmotus ja rangaistuksena saisi tulla eläintenpitokielto (pysyvä) paljon nykyistä helpommin. On tainnut mummo oppia kikan joskus viime vuosisadan alkupuolella ja silloinkin hätälopetuskeinona.

      Lainaa

    34. Tulos: -7 (45 ääntä)
      Miten etsitään uusi koti joillekin hiirille? Kovakin kysyntä? Eikö ole vaara, että jos ne antaa jonnekin tuntemattomalle ilmaiseksi niin hoito voi olla uudessa kodissa vieläkin huonompaa ja siellä ei osata hiiriä sitten edes lopettaakaan oikein. (Laillisuuteen en ota kantaa mutta kuulosti siltä että tässä tapauksessa ne eivät ainakaan kituneet) Vai milläs hinnalla vanhoja hiiriä voi alkaa myydä jotta turhat ottajat edes vähän karsiutuisi, kun ei kai ne edes elä pitkään ja kaupasta saa ostamalla vähän nuorempiakin?

      Lainaa

    35. Tulos: -2 (52 ääntä)
      Hirveä poru täällä jostain hiiristä, vaikka emmehän me tiedä, olivatko he (!) jo kuinka kärsineet. Huvittaa hieman. Sitä en kyllä ymmärrä, kuinka stressaava kuskaaminen eläinlääkärille, vieraat hajut, piikitykset yms olisi nopeampi ja inhimillisempi tapa lopettaa pikkuelikko kuin parin sekunnin tehokas operaatio.

      Lainaa

    36. Tulos: +35 (51 ääntä)
      Me ihmiset olemme paljon velkaa hiirille, rotille ja muille "tuhoeläimille". Kumpiakin ollaan kätetty muun muassa lääketestauksessa, geenitutkimuksessa, sosiaalisuuden ja älykkyyden tutkimuksissa ja eläinkokeissa yleensäkin. Meillä ei olisi monia rokotteita ja lääkkeitä ilman pieniä jyrsiöitä. http://planeetanihmeet.wordpress.com/2011/10/05/empaattinen-naurava-uneksiva-rotta/ Ihminen se on pahin tuhoeläin. Emme tyydy vain nakertamaan hampaitamme pöydällä olevaan juustoon, vaan hotkimme pöydän juustoineen, ja koko talon ja maan sen ympäriltä.

      Lainaa

    37. Tulos: -5 (15 ääntä)
      Jos lahjonta, kiristys ja uhkailu ei auta, niin...

      Lainaa

    38. Tulos: +2 (52 ääntä)
      Mummi teki oikein.

      Lainaa

    39. Tulos: -6 (48 ääntä)
      Muru: Taidan tuntea tapauksen, ja ei kyllä tainnu tulla yllätyksenä tuo hiirien lopetus tytölle. Useaan otteeseen on kyseinen mummi sanonut että jos se häkin siivoaminen ei ala tulla tavaksi niin hiiriltä lähtee nirri, mutta tyttöä ei ole juuri tämä kiinnostanut, välinpitämätön kun on.
      Nyt haluaisin kysyä semmosta että jos kerran tunnet tapauksen eli minut ni sit vissiinkin voisit itsekin kertoa itsestäsi jotain ensinnäkin mä en ollut välin pitämätön siivosin ne hiiret edellisenä päivä, mutta mummi ei uskonut sitä ja päätti sitten tehdä noin että ärsyttää tollaset kommentit jos et asiasta edes tiedä !

      Lainaa

    40. Tulos: +21 (37 ääntä)
      Jotenkin vähän ärsyttää kun niin usein kun on eläinten tappamisesta kyse niin se on "eläimelle parhaaksi". Kyllä ihmiset tietää aina paremmin. Silloin kun on ihmisten vika, että on otettu eläin jota ei sitten jaksetakaan hoitaa on parempi vain antaa se kuolla kuin vaikka etsiä sille uusi koti. Koska onhan se 'eläimelle parasta'. Niin stressaavaa ynnä muuta olisi kodinvaihtaminenkin. Useimmiten todellisuudessa taitaa olla vain omaa itsekkyyttä ja laiskuutta ettei jaksa toimia ja sitten uskottellaan tällä eläimelle armeilainta juttua. Jos kysyttäisiin siltä elukalta itse tuskin se kuolla haluaisi... (ja tiedän että ei voida kysyä) En tietenkään väitä että aina missä tilanteessa tahansa olisi parempi pitää väkisin hengissä, mutta en usko sen "eläimelle parasta" jutun olevan aina oikeasti sitä.

      Lainaa

    41. Tulos: +9 (11 ääntä)
      http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1995/19951086 Siinä on teille finlexiiii ni ei tarviii mutulla miettiä että mikä on laillista ja mikä ei.

      Lainaa

    42. Turnipsitonttu 7.11.2011 8:21
      Tulos: -8 (40 ääntä)
      ooh, täällä ollaan nyt niin hiirujen puolella, mutta käsi ylös ja sanokaa HEP kuka syö lihaa. No joo, mä alan olla niin kyyninen, että on parempi kaivaa kuoppa ja kiskaista kivi päälle. Ei lemmikkejä niille jotka evät niitä osaa hoitaa, eikä niiden ulottuville jotka eivät osaa niitä käsitellä.

      Lainaa

    43. Tulos: -15 (33 ääntä)
      Jopas on kaikennäköisiä piipertäjiä liikenteessä. Olisikos hiiret joutaneet sitten pistää haulikon ruoaksi? Parempi katsoa kuin katua.. eli suoraan vaan pötkö vanhaa kunnon miittia teipillä selkään, niin eipähän jää kitumaan. Siinäpä sitä kustannustehokuutta.
      Pfs: “Tavat on monet” eli hukuttamalla, kuristamalla, hengiltä lyömällä, kaasulla tai ampumalla? Vain viimeisessä on edes jotain inhimillistä, muut ovat vain kiduttamista, ja silti olen noita kaikkia kuullut maalaisten käyttäneen mukamas inhimillisinä keinoina.
      Kuulopuheet on kuulopuheita, eikä niistä mihinkään pääse. Mutta jos vaikka tulisit itse ottamaan täältä "maalaisten" keskuudesta silmäyksen oikeaoppiseen eläinten lopetukseen. Mukavana ihmissieluna annan sinulle kuitenkin tämän intrawebin/interwebsin/intervallin -vai miksikäs sivistyneet kaupunkilaiset tätä kutsuvatkaan- kautta lyhyen oppimäärän aiheesta; esim. neliraaja-amputoinnilla kuiviin vuodattaminen on yleinen, erittäin hidas ja hyväksi todettu. Toinen ikivihreä klassikko (ja myös henk.koht. suosikkini) on nk. "raketilla taivaaseen." Ps. Alkaa taas olla sesonkiajat käsillä, eli pitänee vähitellen ruveta jakelemaan Puteille synninpäästöjä..

      Lainaa

    44. Tulos: 0 (28 ääntä)
      Turnipsitonttu: ooh, täällä ollaan nyt niin hiirujen puolella, mutta käsi ylös ja sanokaa HEP kuka syö lihaa. No joo, mä alan olla niin kyyninen, että on parempi kaivaa kuoppa ja kiskaista kivi päälle. Ei lemmikkejä niille jotka evät niitä osaa hoitaa, eikä niiden ulottuville jotka eivät osaa niitä käsitellä.
      HEP syön lihaa. Miten se tähän liittyy? Tappamisen motiivit on vähän toiset lemmikkien ja ruuaksi menevien elikoiden kanssa.

      Lainaa

    45. Tulos: +11 (31 ääntä)
      Turnipsitonttu: ooh, täällä ollaan nyt niin hiirujen puolella, mutta käsi ylös ja sanokaa HEP kuka syö lihaa. No joo, mä alan olla niin kyyninen, että on parempi kaivaa kuoppa ja kiskaista kivi päälle. Ei lemmikkejä niille jotka evät niitä osaa hoitaa, eikä niiden ulottuville jotka eivät osaa niitä käsitellä.
      En syö lihaa ja tuntisin oloni varmasti aika kaksinaamaiseksi jos kitisisin täällä hiirten murhasta tehotuotetut possut mahassa. Tulee vaan aina niin paha mieli kun lukee tällaisia juttuja jotka itse koen aivan vääräksi eläimen kohteluksi :/

      Lainaa

    46. Joopajoo... 7.11.2011 21:57
      Tulos: +21 (31 ääntä)
      Maalainen: Kituvia ne on jos joutuu sotkuisessa häkissä asumaan hoitamatta kunnolla.
      Likainen häkki tuskin haittaa hiiriä itseään niin paljoa että siitä kituisi, onhan rottiakin ym kaatopaikoilla ja muilla likaisilla paikoilla, ei tod.ole mikään hyvä syy tappaa hiiriä. Olisi antanut uuteen kotiin.

      Lainaa

    47. Tulos: +7 (15 ääntä)
      Joopajoo…: Likainen häkki tuskin haittaa hiiriä itseään niin paljoa että siitä kituisi, onhan rottiakin ym kaatopaikoilla ja muilla likaisilla paikoilla, ei tod.ole mikään hyvä syy tappaa hiiriä. Olisi antanut uuteen kotiin.
      Kaatopaikkakama on rottien ruokaa eikä mitään likaa niille. Tuskinpa rotatkaan kumminkaan omissa ulosteissaan pyörii ja pesäänsä paskoo jos voi valita, vai kuinka?

      Lainaa

    48. Tulos: +11 (15 ääntä)
      Samalla tavallahan ne korkeasaaren paviaanit lopetettiin. Hännästä kiinni ja kaiteeseen kovaa.

      Lainaa

    49. Tulos: +32 (40 ääntä)
      Hiiristi: Näin hiiriharrastajana täytyy sanoa, että “paskainen asumus” ja “haisevat hiiret” on usein (muttei välttämätä) kaksi eri asiaa. Joo-o, hiirten kusi nyt tuppaa haisemaan ja varsinkin tavishavupuupurukuivituksella, puru kun jo itsessään haisee todella pahalle, kusesta kastuessaan vielä pahemmin. Eli ei välttämättä ole edes olleet kidutettuja eläimiä vaan liian herkkänenäinen mummo. Varsinkin jos hiiret on asuneet häkissä ja kuseksineet pinnoja kiipeillessään (kuten niiden tapana on), ni haju maksimoituu. Jos asumus sattuu vielä olemaan asunnossa kaukana poistoilmaventtileistä, haju kulkeutuu todella tehokkaasti ympäriinsä. Ja vaikka kyseessä olisi kolmen hiirinaaraan lauma, niin kyllä nekin osaa oikeasti haista… Voi toki ollakin ettei siivottu tarpeeksi usein mutta esim. viikon siivousväli ei ole ollenkaan liian pitkä, vaikka sitä hajua ehtii siinä ajassa tulla. Hiirten lopetus hännästä-kiinni-ja-seinään-paiskaus -tyylillä on laitonta, jos kyseessä ei ole esim. tapaus jalka poikki. Hätälopetus ei ole sama asia kuin paskaisissa (tai sitten ei) oloissa elävän hiiren lopetus. Sallittuja keinoja ovat hiilidioksidi (ei -monoksidi) ja eläinlääkärin tekemä lopetus nukutusaineilla. Joka tätä epäilee voipi käydä kysäisemässä asiaa vaikkapa osoitteesta hiirifoorumi.net.
      Aivan totta, hyvä teksti Hiiristi! Itsekin olen hiiriharrastaja, ja on tosiasia että hiiret ovat hyvin voimakastuoksuisia jyrsijöitä, eikä tällä ole välttämättä mitään tekemistä häkin puhtauden kanssa. Jo kolme hiirtä pissailevat melkoisesti, ja häkki alkaa haista nopeasti. Kova haju voi myös johtua esimerkiksi puisista tai keraamisista nukkumakopeista/tikkaista yms. joihin pissaa on päässyt imeytymään. Olen myös pannut merkille että monesti ihmiset panevat hiirten häkin kummasti merkille vasta silloin kun siivouspäivä lähestyy ja häkki jo vähän tuoksahtaa. Mielestäni tapauksen mummo toimi todella törkeästi. Vaikka tyttö olisikin laiminlyönyt hiiriensä hoidon, niin missään nimessä mummolla ei ole mielestäni oikeutta tytön tietämättä lopettaa hänen lemmikkejään. Asiasta olisi voinut keskustella, ja mummo olisi voinut esimerkiksi sopia tytön kanssa että jos tyttö ei ala hoitaa hiiriään paremmin, hän saa ryhtyä toimenpiteisiin. Silloinkaan mielestäni ei ole oikein täysin terveitä ja hyväkuntoisia hiiriä lopettaa turhaan, eikä ainakaan kaiteeseen lyömällä, vaan hiiruloille olisi voinut etsiä uuden kodin tai vähintäänkin hoitaa lopettaminen oikeaoppisesti. Jos oma mummoni tekisi tällä tavoin minulle, voisin harkita jopa välien katkaisemista. Mielestäni on jo sen verran k*sipäinen homma.

      Lainaa

    50. Mitä helvettiä?!?! 8.11.2011 18:12
      Tulos: -3 (39 ääntä)
      VITUN SAIRAS PASKA TUO MUMMO!!!!!!!!!!!!!!!

      Lainaa

    51. hiiren tappaa diflucan 8.11.2011 21:02
      Tulos: -42 (46 ääntä)
      Dents: Nyt ei kyllä Ällön juttu mennyt meikäläisellä ihan perille, mutta sama se. Mä en tiedä, pitäiskö mun hurrata vai huutaa tätä juttua lukiessa. Sinänsä onhan se ihan kilttiä “ajatella eläimen parasta” mutta jos mummi tappoi ilman omistajan lupaa nuo hiiret… tosin, sitten tulee taas se, että entäs jos ne eläimet oikeasti voi huonosti häkissä?
      Älä rupee vinkumaan rottien hyvinvoinnista. Tai eläimien hyvinvoinnista yleensäkkää. Paitsi oikeiden lemmikkien hyvinvoinnnista. Joka rotta ei ole.

      Lainaa

    52. Tulos: +24 (32 ääntä)
      ^Määrittele oikea lemmikki?

      Lainaa

    53. Tulos: +14 (22 ääntä)
      Hiirten lopetus hännästä-kiinni-ja-seinään-paiskaus -tyylillä on laitonta, jos kyseessä ei ole esim. tapaus jalka poikki. Hätälopetus ei ole sama asia kuin paskaisissa (tai sitten ei) oloissa elävän hiiren lopetus. Sallittuja keinoja ovat hiilidioksidi (ei -monoksidi) ja eläinlääkärin tekemä lopetus nukutusaineilla. Joka tätä epäilee voipi käydä kysäisemässä asiaa vaikkapa osoitteesta hiirifoorumi.net.
      Joo, hiirenloukut on täysin laittomia vehkeitä, ihan samaa mieltä oon kanssasi, nti Hiiruli.

      Lainaa

    54. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Kuten joku jo tuolla aiempana totesi, kyllä se häkki haiskahtaa vaikkei paskanen olisikaan. Ei niin hiiristä kokemusta, mutta hamstereilla ainakin alkoi haista pistävältä (ihmisen nenään, ehkä ne itse tykkää) jo päivä siivouksen jälkeen, pojat varsinkin tykkää hajuttaa ja merkkailla ;D

      Lainaa

    55. Tulos: -21 (27 ääntä)
      no huhhuh XD Nimenomaan toisille Hiri on tuholainen ja se pyritään tappamaan keinoja kaihtamatta ja onkin pirun sitkee otus ei ilman kissaa kyl maalla pärjäis ;) kissahan sitten leikkii elävällä hiirellä jota heittelee mielensä mukaan ja antaa juosta pakoonki välillä. Jännää katsottavaa kuinka kissa kidutaa. Toisille näyttää tämä sama riiviö olevan elämän tärkein asia ja läheinen lemmikki jota ei saa lopettaa missään nimessä muutakun eläinlääkärillä :P gimme break oikeesti. Toi linkki eläimen lopetuksesta jo ihan laissakin ja silti hiirimyrkkyjä ja loukkuja myydään ihan laillisesti mikä ei nyt ihan menny putkeen :P

      Lainaa

    56. Tulos: -11 (17 ääntä)
      niin ja se vielä et kai kaikki sitten muistaa myydessään hiiriään käydä uuden ostajan kodissa ettei mene käärmeen ruuaksi ;)

      Lainaa

    57. Tulos: +10 (20 ääntä)
      Jos maalla tajuttaisiin, miten rakennukset tehdään hiirenkestäviksi, kaikki muu olis tarpeetonta. Kun jyrsijät ei pääse rakennuksiin eikä varsinkaan löydä sieltä ruokaa/vettä, eivät hakeudu sinne. Tämä on vielä monelta maalaiselta oppimatta.

      Lainaa

    58. Tulos: +13 (17 ääntä)
      Rotta (ja lievästi myös hiiri)-harrastajan voin kertoa näistä laillisista ja laittomista keinoista sekä niiden etiikasta. Miltei jokaisella vastuullisella rottia/hiiriä (muista jyrsijöistä en ole varma, oletettavasti heilläkin) on nk "hiilidioksidipönttö." Käytännössä siis eläin laitetaan pönttöön johon on päästetty hiilidioksidia (hiilidioksidi laskeutuu pohjalle, eläin sinne ja muutamissa sekunneissa eläin on tajuton). Tämän jälkeen päästetään lisää kaasua pönttöön, ja vaikka krampit kehossa näyttävät hurjilta, eläin on kuollut nopeammin kuin niin ihanalla ja levollisella eläinlääkärin piikkilopetuksella. Itselläni on molemmista kokemusta, piikkilopetus oli stressaava, ilmeisen kivulias, hidas ja ennenkaikkea aivan liian kallis lopetustapa. Eihän hinnalla saisi olla merkitystä, mutta kun se 80 euroa on tosi tosi iso raha. Tällä tyylillä itselläni on lopetettu kaksi rottaa ja kolme hamsteria. Rotista selkeämmät muistikuvat. Puollan tätä kaikille jyrsijäharrastajille, toki kahden rotan omistajan ei tarvitse itse tällaista laitosta rakentaa, vaan esimerkiksi skeyn tai hiirifoorumin kautta etsiä joku pöntön omistava harrastaja. Niskantaitosta yms iskulopetuksista sen verran, että ne ovat laillisia keinoja kun kyseessä on alle kolmen vuorokauden ikäinen eläin TAI hätälopetus, tarkoittaen tässä tapauksessa tapausta jossa ei pääse eläinlääkäriin tai sitä ei voida lopettaa kaasulla. Toki henk-koht kannatan osaavan ja kokeneen henkilön tekemää niskojen nopeaa taittoa, enemmän kuin piikkilopetusta. Hiiret eivät noin nopeasta lopetuksesta kärsi, siihen en sitten puutu oliko lopetus aiheellinen.

      Lainaa

    59. Tulos: -12 (20 ääntä)
      eikö teillä todellakaa oo muuta tekemistä ku pohtia täällä toisten hiiren tappo asioita, mitä vittua ?

      Lainaa

    60. Tulos: +7 (9 ääntä)
      iipset: Jopas on kaikennäköisiä piipertäjiä liikenteessä. Olisikos hiiret joutaneet sitten pistää haulikon ruoaksi? Parempi katsoa kuin katua.. eli suoraan vaan pötkö vanhaa kunnon miittia teipillä selkään, niin eipähän jää kitumaan. Siinäpä sitä kustannustehokuutta. Kuulopuheet on kuulopuheita, eikä niistä mihinkään pääse. Mutta jos vaikka tulisit itse ottamaan täältä “maalaisten” keskuudesta silmäyksen oikeaoppiseen eläinten lopetukseen. Mukavana ihmissieluna annan sinulle kuitenkin tämän intrawebin/interwebsin/intervallin -vai miksikäs sivistyneet kaupunkilaiset tätä kutsuvatkaan- kautta lyhyen oppimäärän aiheesta; esim. neliraaja-amputoinnilla kuiviin vuodattaminen on yleinen, erittäin hidas ja hyväksi todettu. Toinen ikivihreä klassikko (ja myös henk.koht. suosikkini) on nk. “raketilla taivaaseen.” Ps. Alkaa taas olla sesonkiajat käsillä, eli pitänee vähitellen ruveta jakelemaan Puteille synninpäästöjä..
      Olen itse maalta, tosin en niin syvältä, että siellä enää juurikaan maatiloja olisi. Viittaukseni maalaisiin perustui siihen lainaamaani viestiin, jossa kerskuttiin about sillä, miten hienosti maalaiset tietää nämä lopetuskeinot, kerroin vain miten inhimillisiä keinoja olen kuullut porukoiden siellä käyttäneen. Eli ei, en ole kaupunkilainen, sori nyt vaan.

      Lainaa

    61. Tulos: -21 (25 ääntä)
      Hahahahahahaha! Näköjään kaikki kaupunkilaistollot tietää siis paremmin siitäkin, miten maalla pitäis kaikki tehä ja miten täällä toimitaan, vaikkeivät ole mitään muita eläimiä nähny ku ne mitkä on ala-asteen bilsan kirjassa ja ne, mitkä siellä eläinkauppojen terraarioissa vipeltää :'D Voi maailma taas vaihteeksi.

      Lainaa

    62. Tulos: +2 (20 ääntä)
      Että osaa taas olla naurettavaa. Kuinka moni teistä on käyttänyt hiirenloukkua tai sallinut muiden käyttää niitä? Sekö on yhtään sen mukavampi tapa kuolla? Miksi se eläin ansaitsee niin paljon enemmän lemmikkinä, kuin sen ollessa luonnoneläin tai tuotantoeläin. Aika paljon se hirvikin kärsii kun sitä ensin ajetaan monta tuntia, ammutaan hutilaukaus olkapäähän, se juoksee rampana ja kauhuissaan ihmisiä ja koiria pakoon ja saa lopuksi kuulan kalloonsa. Todella miellyttävä tapa kuolla, mutta mitä väliä kun ei se ollut kenenkään lemmikki. Säälitään mielummin niitä hiiriä, jotka ei edes ehtineet kuulla jysäystä ennen, kun niiden pää oli murskana. http://www.vastavalo.fi/hiiri-metsahiiri-apodemus-onnellinen-loppu-185419.html Tuossa kuvassa on hiirellä todella "onnellinen loppu", kun loukku on pamahtanut vyötärölle. Varmasti todella nopea ja kivuton kuolema eikö, kuvitelkaapa omalle kohdalle.

      Lainaa

    63. Tulos: +29 (33 ääntä)
      ONNITTELUT!!! jaksoit lukea kommentteja tänne asti! Mua ainakin puudutti. :D

      Lainaa

    64. Tulos: +12 (16 ääntä)
      Kuinka sattukin, mun muori on tehny ihan samoin.. Tosin, se vaan inhosi niitä hiiriä, häkki putsattiin ihan säännöllisesti. Kamala muori.

      Lainaa

    65. Tulos: +3 (13 ääntä)
      Wääk: Että osaa taas olla naurettavaa. Kuinka moni teistä on käyttänyt hiirenloukkua tai sallinut muiden käyttää niitä? Sekö on yhtään sen mukavampi tapa kuolla? Miksi se eläin ansaitsee niin paljon enemmän lemmikkinä, kuin sen ollessa luonnoneläin tai tuotantoeläin. Aika paljon se hirvikin kärsii kun sitä ensin ajetaan monta tuntia, ammutaan hutilaukaus olkapäähän, se juoksee rampana ja kauhuissaan ihmisiä ja koiria pakoon ja saa lopuksi kuulan kalloonsa. Todella miellyttävä tapa kuolla, mutta mitä väliä kun ei se ollut kenenkään lemmikki. Säälitään mielummin niitä hiiriä, jotka ei edes ehtineet kuulla jysäystä ennen, kun niiden pää oli murskana. http://www.vastavalo.fi/hiiri-metsahiiri-apodemus-onnellinen-loppu-185419.html Tuossa kuvassa on hiirellä todella “onnellinen loppu”, kun loukku on pamahtanut vyötärölle. Varmasti todella nopea ja kivuton kuolema eikö, kuvitelkaapa omalle kohdalle.
      Turha saarna. Jos omassa kämpässäsi tulee koskaan olemaan hiiri-ongelmaa, niin tahtoisinpa tietää, miten sen hoitaisit. On vähän tyhmää sääliä nakitettavia hiiriä. Ne kuule tapetaan siitä syystä, että ne pirulaiset halutaan pois talosta paskomasta hattuhyllyille ja syömästä jauhoja ruokakaapista. Loukku on sitäpaitsi kätevä tapa tappaa, ne ei jää paljon kärsimään. Myrkyttääkö pitäisi, vai hankkia kissa? Mikä tapa olisi tarpeeksi inhimillinen? Säälitkö muuten myös taloon tunkevia ötökkäressukoita, joita kuolee sadoittain julmien ihmisten käsissä joka vuosi?

      Lainaa

    66. Tulos: -1 (5 ääntä)
      Ja ajettavien hirvien tappaminen. Eikö ole myös vähän tekopyhää murehtia oliko hirvirassun kuolema nyt mahdollisimman miellyttävä, kun elikko kuitenkin tapettiin, jotta se pistettäisiin lihoiksi ja pakkaseen? Millainen on mielestäsi muuten se hyvä ja miellyttävä tapa kuolla?

      Lainaa

    67. Tulos: +15 (33 ääntä)
      Että on vitun ärsyttävä mummo.. Jos toi olis mun mummo, ja olis jotain mun elukoille tehnyt, ilmiantaisin välittömästi poliiseille, kertoisin kaikille millainen idiootti se on ja katkaisisin välit kys ihmiseen. En usko, että se hiirien terra hais oikeesti. Ja ihmisten on turha paasata että jonkun muun eläimellä olis enempi väliä - sillä eläimen koolla tai eliniällä ei ole oikeasti mitään väliä siihen, kuinka paljon se tyttö lemmikkejään rakasti, ja kuinka paljon ne hiiretkin siitä tytöstä välitti. Jos tilat hiirillä ois oikeesti ollu huonot, ni ois se mummo voinu soittaa eläinsuojeluyhdistykseen.. Jos vanhemmat ei esim. ei osaa hoitaa lapsiaan, niin toki mummolla on oikeus käydä lapsi tappamassa kun sitä ei hoideta. Ai eikö? No ei sit kyllä olis oikeutta käydä hiiriäkään listimässä.

      Lainaa

    68. Tulos: -13 (23 ääntä)
      Kohtuullisen tekopyhää porukkaa. Kyllä lihaa syödään, välittämättä sen alkuperästä ja eläinten tehotuotanto on ihan ok. Mutta varo jos joku tappaa muutaman kaltoinkohdeltun lemmikkihiiren, jotka joutuvat elämään kärsimyksessä toisen välinpitämättömyyden takia. Hyvää työtä yhteiskunta, olet luonut pahan alun. :)

      Lainaa

    69. Tulos: +13 (23 ääntä)
      ^Minähän en tuohon porukkaan lukeudu, kun kasvissyöjänä oon ollut kolmisen vuotta. Ja edelleen, jos eläimillä on huonot olot, soittakoot eläinsuojelyhdistykseen. Tais olla vaa mummon ''vähä hais hyi, en pidä hiiristä, tapetaan vaikka kun Suomen laki on niin paska että siitä ei taitais rankaista''

      Lainaa

    70. Tulos: -15 (21 ääntä)
      Ihme kitinää joistain helvetin hiiristä. Tuo on juuri oikea tapa toimia ja mitään mokaa ei ole tapahtunut vaan kyse on kasvatuksesta: jos lapsi ei pidä huolta lemmikeistä, lemmikit tapetaan. Ja sitten sanotaan että katsopas mitä panit meidät tekemään.

      Lainaa

    71. Tulos: +2 (18 ääntä)
      Kamalaa. Ei toisten eläintä voi tappaa ilman lupaa eikä saa tappaa omaakaan eläintä ilman lupaa... jos on järkee yhtää. Jos toi ois ollu mun mummo, tappaisin sen, ei noin voi tehä. Kuka on noin tunteeton?

      Lainaa

    72. Tulos: +13 (19 ääntä)
      Maalainen: Voin sanoa että se on lopettajalle kovempi pala kuin hiirulaisten omistajalle. Itse olen lopettanut vanhemman sisarukseni lemmikin joskus (maalaisena sen kyllä osaa, tavat on monet) eikä isänikään pysty lopettamaan eläintä koska pitää niistä kuten kaikki muutkin. Eli älkää sanoko mummoa tunteettomaksi, vaan eläimen kannalta ajattelijaksi.
      Eli sun mielestä on mummolta oikein mennä luvatta tappamaan lapsenlapsensa lemmikit..?

      Lainaa

    73. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Zends: Kamalaa. Ei toisten eläintä voi tappaa ilman lupaa eikä saa tappaa omaakaan eläintä ilman lupaa… jos on järkee yhtää.Jos toi ois ollu mun mummo, tappaisin sen, ei noin voi tehä. Kuka on noin tunteeton?
      Ensin sanot että ihminen on tunteeton kun tappaa hiiren, sitten sanot että jos toi olisi sun mummos tappaisit sen? Hmm.

      Lainaa

    74. aasipalvelija 10.12.2012 2:16
      Tulos: -1 (11 ääntä)
      Käsitin, että hiiret asuivat ilmeisesti mummon luona, vaikka olikin lapsenlapsen hoidettavana (miksi se muuten mummoa kiinnostaisi)? Kaipa mummo nyt huomaa, jos hiiriä ei hoideta ja todennäköisesti on asiasta aikaisemmin sanonut ja varoittanut mahdollisesta tulevasta? Tuollahan Emilia ilmeisesti jo puolusti itseään, mutta en oikeasti usko, että hän olisi sitä häkkiä puhdistanut kunnolla. Ymmättän täysin mummoa ja hänen tekoaan. Jos mummoa ei kiinnostanut hiirien hoito, eikä niitä esimerkiksi enää iän puolesta kannattanut antaa eteenpäin, niin niskat vain poikki. Ja jos homman osaa hoitaa, niin miksi pitäisi viedä piikille? Entä jos ei ollut kuullut hiilidioksidipöntöstä? Oikeasti on ihan eri asia lopettaa vaikka vuoden vanha hiiri, kuin vuoden vanha kissa. Toisella kun eliniänodote nyt vain sattuu olemaan 15-30 vuotta korkeampi (arvatkaa kummalla).

      Lainaa

    75. Tulos: 0 (10 ääntä)
      lada: Turha saarna. Jos omassa kämpässäsi tulee koskaan olemaan hiiri-ongelmaa, niin tahtoisinpa tietää, miten sen hoitaisit. On vähän tyhmää sääliä nakitettavia hiiriä. Ne kuule tapetaan siitä syystä, että ne pirulaiset halutaan pois talosta paskomasta hattuhyllyille ja syömästä jauhoja ruokakaapista. Loukku on sitäpaitsi kätevä tapa tappaa, ne ei jää paljon kärsimään. Myrkyttääkö pitäisi, vai hankkia kissa? Mikä tapa olisi tarpeeksi inhimillinen? Säälitkö muuten myös taloon tunkevia ötökkäressukoita, joita kuolee sadoittain julmien ihmisten käsissä joka vuosi?
      Niinno, tuolla vertauksellahan minä nimenomaan tarkoitin, että on äärimmäisen naurettavaa, ettei lemmikkihiirtä muka saisi tappaa lyömällä sen pään johonkin kulmaan. Hiirenloukut on ok, vaikka on hiukan surullista, etteivät ne aina pelitä oikein ja siksi aiheuttavat turhaa kärsimystä. Kissa hiirenloukkuna on silkkaa idiotiaa, irtokissa aiheuttaa ihan hirvittävästi haittaa ja hiirikantaan sillä on lähinnä positiivinen vaikutus. Läski, kissanruokaa syövä, maatiaiskissa ei todellakaan ole mikään hiirentappokone, vaan se nappaa yhden tai kaksi hiirtä päivässä, aktiivisella vaanimisellaan. Kissa on onneton ottamaan hiiriä kiinni, siksi se saa kiinni vain vanhat, sairaat ja vialliset yksilöt (Mitkä yleensä ovat niitä eniten matoja kuhisevia kavereita, mikä taas on kissalle erittäin hyväksi. Ulkokissojen kahdesti vuodessa madottaminen on naurettavaa, kun esimerkiksi aktiiviset nly-koirat madotetaan muutaman kuukauden välein.). Näiden huonojen yksilöiden karsiminen hiiripopulaatiosta taas parantaa kantaa, kun vain parhaat yksilöt lisääntyvät. Todella näppärä hiirentappokone tuo kissa! Mutta siis. Haittahiirten loukuttaminen on minulle ihan yhtä ok, kuin lemmikkihiiren kotilopetus. Turha tappaminen on turhaa, mutta jos lopetukselle on jokin syy, on minun puolesta asia ok. Ei eläin tiedä kuolevasa, joten se ei siitä kärsi. Lisäksi tuolla oli joku sanonut, että tuo lopetustapa on epäinhimillinen, ampuminen olisi parempi tapa. En käsitä mitä ihmeen eroa siinä on. Voisihan hiiren tappaa kivuttomasti vaikkapa liiskaamalla sen monolla. Lopetustavalla ei ole mitään väliä, kunhan eläin ei siitä kärsi. Todennäköisemmin luoti menee huti, kuin mono.

      Lainaa

    76. Mickey Mouse 2.6.2013 11:32
      Tulos: 0 (10 ääntä)
      Nyt mummot meni kyllä lian pitkälle! Toivottavasti Emilia soiti eläinsuojeluun, minun lajitovereita kun ei noin vaan tapeta! :(

      Lainaa

    77. Tulos: +6 (10 ääntä)
      Just: Ilmeisesti vaatis enemmän energiaa etsiä uusi koti kuin lyödä nirri pois. Tosin “hiiriähän ne vaan on”, eikä tainnut sen puoleen omistajalla kuin mummillakaan olla minkäänlaista kiintymystä näihin otuksiin. Miksihän nää hiiret on ees hankittu?
      Mietin ihan samaa! Minun mielestä on väärin tappaa noin kovakouraisesti eläimiä. Vaikka olivakin vain lemmikkihiiriä. Musta tää on vaan niin väärin. Pahanmielen vain sain kun tämän luin.

      Lainaa

    78. Tulos: -6 (8 ääntä)
      Hosuli: Täh? No mitä jos vaikka luovuttaisi hiiret parempaan kotiin eikä hakkaisi niitä kuoliaaksi parvekkeen kaidetta vasten. Mistä ihmiset on saaneet päähänsä että muita eläimiä saa kohdella miten vain haluaa, pitää ahtaissa oloissa paskansa keskellä kunnes ei jakseta enää huolehtia/halutaan syödä ne/halutaan repiä niiltä turkit.
      Menes nyt syömään salaattisi lapsonen.

      Lainaa

    79. Tulos: -5 (5 ääntä)
      Hosuli: Täh? No mitä jos vaikka luovuttaisi hiiret parempaan kotiin eikä hakkaisi niitä kuoliaaksi parvekkeen kaidetta vasten. Mistä ihmiset on saaneet päähänsä että muita eläimiä saa kohdella miten vain haluaa, pitää ahtaissa oloissa paskansa keskellä kunnes ei jakseta enää huolehtia/halutaan syödä ne/halutaan repiä niiltä turkit.
      Pari hiirtä oikeasti.

      Lainaa

    80. Kloorattu kenguru 22.12.2020 11:26
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Pirjo vaikuttaa aivan käsittämättömän hirveältä ja tunteettomalta ihmiseltä. Olisi vaikka itse siivonnut häkin. Toivon todella, että tästä ihmisestä tehtiin jonkinlainen ilmoitus, toivottavasti rikosilmoitus. Kuvaa hyvin ihmisen kylmyyttä ja tunteettomuutta, että pienen vaivannäön sijasta päättää tappaa. Tappaa elävän olennon. Mitäköhän tämä tappaja tekee, jos joku sukulainen alkaa vituttaa?

      Lainaa

    81. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Tästä tuli mieleen yks entinen naapuri, semmoinen noin 70 v, aina pahalla päällä oleva nipottaja. Joskus tää mummeli kertoi pihassa, että kun sen koira sai ei-toivottuja pentuja, niin se tappoi ne hakkaamalla päätä parvekkeen kaidetta vasten. Yhtään en epäillyt etteikö olisi moiseen kyennyt.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: hiiri, hiiret, Korkeasaari, mummi, mummo, tappaa