Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mu isamaa

"Mun väestörekisterissä lukee: Syntymävaltio: Neuvostoliitto"
Suurenna näkymä
Taustatietoja: Ragnar Orav on tuttu Big Brotherista. Ragnar Orav

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +365 (405 ääntä)
   Naamapalmu

   Lainaa

  2. Tulos: +444 (484 ääntä)
   ja tässä taas nähään et millaasii älyn jättilääsii pääsee BB:hen -.-

   Lainaa

  3. Otto Fredrikson - tai ainakin melkein 14.6.2011 4:34
   Tulos: +88 (146 ääntä)
   No huhhuh... Netti- ja tietokonemokat voi vielä jotenkin ymmärtää, mutta ei tätä...

   Lainaa

  4. Tulos: -179 (313 ääntä)
   En minäkään olisi tiennyt tätä?

   Lainaa

  5. Tulos: +138 (184 ääntä)
   Miten joku yksinkertaisesti pystyy olemaan noin pihalla alkeellisestakin yleissivistyksestä?

   Lainaa

  6. Ulla Bürger 14.6.2011 8:54
   Tulos: +109 (179 ääntä)
   Well... Se että asiaa ei tiedä on tietty noloa, mutta aikoinaan Eestissä on ollut jakautuma erittäin vahva Eestiläisten ja Venäläisten välillä. Sellaista käsitettä missä olisi itse ollut Neuvostoliittolainen ei ollut. joko olit eestiläinen taikka sitten venäläinen. Piste. itse tultuani Suomeen kymmenvuotiaana olin ihan hämmentynyt suomalaisten näkökulmasta Viron suuntaan. "Ensinnäkin siis mikä Viro? sellaista ei ole olemassa. On vain Eesti!" ja toisekseen "Siis miten niin osa Neuvostoliittoa! En oo mikään venäläinen. olen eestiläinen!" Lapset on tietysti kasvaneet eestiläisten ajatusmallin mukaisesti. tämä tapa ajatella oli jälkikäteen ajateltuna ainut tapa olla itsenäinen. Ja myös mahdollisti loppujen lopuksi ns. Helpon kertarepäisyllä itsenäistymisen. Eli ymmärrän tavallaan Ragnarin ihmettelyn. erityisesti jos asiaa ei ole koskaan senlähemmin ajatellut, mikä on sinänsä yleistä tuonikäisten kundien keskuudessa.. ;D

   Lainaa

  7. Tulos: +118 (126 ääntä)
   Olen kyllä kuullut tuosta, että virolaiset pahastuvat, mikäli heitä sanotaan virolaisiksi eikä eestiläisiksi. Itselläni tuo vain karahtaa korvaan, koska on vain päätetty, että Eestin suomenkielinen vastine on Viro. Ihan yhtä lailla kuin Ruotsi on suomeksi Ruotsi eikä Sverige.

   Lainaa

  8. Tulos: +98 (112 ääntä)
   oli se eesti tai viro, niin mikään ei vie pois sitä seikkaa että ragnar ei taida ymmärtää mikä ero on olla neuvostoliittolainen ja venäläinen. erohan on kuin yöllä ja päivällä

   Lainaa

  9. Tulos: -31 (99 ääntä)
   AHHHAHHAH. Vitun urpo. Ei sillä, että aiemminkaan olisin kyseistä henkilöä mitenkään edes ihmisentasoisena pitäny

   Lainaa

  10. Tulos: +45 (63 ääntä)
   Isä ja äiti syntyny kummatkin Tallinnassa 70-luvulla... äidin tiedoissa lukee synnyinmaa: Eesti ja Isän synnyinmaa: Neuvostoliitto. Äidin vanhemmat virolaisia. Isän isä suomalainen ja isän äiti venäläinen..... Vielä nolompaa oon kuullu monen suomalaisen luulleen et Viro ja Tallinna on sama asia ja Eesti ois niiku se maa :DD

   Lainaa

  11. Tulos: +28 (40 ääntä)
   No, sijaitseehan Virossa (tai Eestissä, kummin haluaa sanoa) maakunta nimeltä Viru. :) Vastaavasti voi päättää kutsuuko Alankomaita Hollanniksi vai Alankomaiksi. Alankomaat tekee kunniaa alkuperäiselle Nederlanden-nimelle, mutta molemmat toki käyvät.

   Lainaa

  12. Tulos: +80 (114 ääntä)
   Ihmetyttää, että virolaiset jaksavat aina repiä pelihousujaan siitä, että suomen kielessä sattuu olemaan heidän maalleen kaksi nimitystä... Eiväthän suomalaisetkaan käy lahden takana raivoamassa, että "Se on Suomi eikä mikään Soome!!!". Puhumattakaan siitä, että useimmissa kielissä Suomen nimi juontuu Finlandiasta, joka historiallisesti viittaa vain pieneen alueeseen Suomessa (samoin kuin muuten nimitys Suomi alun perin). Emme silti käy itkemässä Euroopassa sitä, että Finlandia-peräisiä nimiä ei saisi käyttää, kun silloin tarkoitetaan vain pientä aluetta Suomesta... Virolaiset, kasvakaa jo aikuisiksi!

   Lainaa

  13. Tulos: +58 (72 ääntä)
   "Ihmetyttää, että virolaiset jaksavat aina repiä pelihousujaan siitä, että suomen kielessä sattuu olemaan heidän maalleen kaksi nimitystä…"
   Ei kai suomen kielessä ole kahta nimitystä Virolle. Eesti nimitys on viron kieltä, vaikka suomalaisetkin joskus sitä kyseisestä maasta käyttävät (kielet on niin lähekkäisiä, että Eesti on myös suomalaiselle helppo lausua). Eesti on suomeksi Viro ihan niin kuin Sverige on suomeksi Ruotsi.

   Lainaa

  14. Tulos: -52 (70 ääntä)
   siis mikä tää juttu nyt oikein oli? eikö viro ja venäjä oo kuitenkin kaks eri asiaa?

   Lainaa

  15. Tulos: +38 (46 ääntä)
   Yleissivistys on kyllä niin paska joillakin ihmisillä, että ei tiedä että pitäskö itkeä vai nauraa. Hermot menee kuitenkin.

   Lainaa

  16. Tulos: +11 (15 ääntä)
   on nykyään 2 eri asiaa. mut 91 kun neuvostoliitto hajosi itsenäistyi moni maa kuten myös viro

   Lainaa

  17. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Viro, Venäjä ja Neuvostoliitto on kaikki eri asioita, mutta liittyvät erinäisissä asioissa toisiinsa. Googlaa vaikka, jos historian ja nykyisyyden tietämys on noin heikkoa. Vielä enemmän ihmettelen, jos em. asiat on vieraita ihmiselle, joka on syntyperältään virolainen!

   Lainaa

  18. Tulos: -21 (57 ääntä)
   Kysynpähän vaan, että millä perusteella "julkkisten" (jos jostain BB-pyrkyristä julkkis -nimeä voi edes käyttää, itse en tunnistaisi) kuvat ja koko nimet näytetään täällä, kun taas tavisten ei? Julkkisten yksityisyys jotenkin alempiarvoinen kuin muiden? Joojoo "itsepähän ovat itsensä medialle myyneet", mutta silti, vähän hassu jako miun mielestä. Mutta itse mokaan, ei toi miusta nyt niiiin paha ollu, hää on kuitenki eläny koko elinikänsä mitä siitä muistaa, itsenäisessä Virossa eikä ole ehkä asiaa sen kummemmin miettinyt..

   Lainaa

  19. Tulos: +23 (31 ääntä)
   Voihan sen nyt vielä jotenkin ymmärtää, ettei tuon ikänen noista asioista tiedä, mutta kun kyseessä on oma synnyinmaa ja oma historia, luulisi vähän kiinnostavan ja ottavan selvää mistä on tullut.

   Lainaa

  20. Tulos: -30 (62 ääntä)
   HAHA todella polja mies ei muista oma maasta itsenaistymisvuosia todella tyhma ihminen mina olen ainakin todella ylpea missa synnyn ja somalia on hieno ja kaunis maa mutta en tykkaan siita kun tulin suomiin niin taalla vain minua haukutaan aina kuulee kun ihminen sanoo hei sina ''mokkapala'' ''raiskkaja'' ''kasipallo'' .!!! miksi te haukkua kun minakin olen pelkka ihminen ..!!!

   Lainaa

  21. Tulos: +27 (35 ääntä)
   Jhaa; sillä perusteella että ihan virallisestikaan julkisuuden henkilöillä ei vaan ole samanlaista yksityisyyden suojaa kuin "tavallisilla" ihmisillä. He ovat tehneet itse päätöksensä mennä julkisuuteen työnsä tai muun asian kautta ja siihen julkisuuteen kuuluu julkisuus, hyvässä ja pahassa. Ja jos ei oman synnyinmaansa historiaa tiedä edes 20 viime vuoden ajalta niin sietääkin tulla julkisesti nöyryytetyksi...

   Lainaa

  22. Tulos: +34 (38 ääntä)
   Löytyy varmasti myös suomaisia, jotka eivät muista Suomen itsenäistymisvuotta..

   Lainaa

  23. Tulos: +29 (31 ääntä)
   niin löytyy.muun muassa useampi missiehdokas

   Lainaa

  24. Tulos: -6 (22 ääntä)
   Sovitaanko, että ollaan kaikki yhtä typeriä?

   Lainaa

  25. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Mäki oon syntynyt Jorvissa, eli niinku Espoossa... Bembölessä... melkein Granissa. Mutta silti mun syntymäkunta on Vantaa? Onks niin että Espoo ei ollu vielä itsenäistyny 1982 vai miks oon vantaalainen?

   Lainaa

  26. Tulos: -7 (17 ääntä)
   Mä oon sen verran typerämpi, että oon aina luullu että Viro itsenäistyi 1918. Ei kyllä liity mihinkään mitenkään.

   Lainaa

  27. Tulos: +11 (17 ääntä)
   peikko: kysynpähän vielä, että miten määritellään julkisuuden henkilö? Onko ö-luokan BB-tyrkky julkisuuden henkilö? Entäs naapurin Anelma, joka pääsi paikallisuutisiin löydettyään pihaltaan neliapilan?

   Lainaa

  28. Tulos: +48 (50 ääntä)
   Naapurin Anelma ei ole julkkis, mutta henkilö, joka on omasta tahdostaan mennyt koko kansan eteen kuvattavaksi taloon, jossa kamerat pyörivät 24/7, jopa suihkussa, täyttää mielestämme julkisuuden henkilön kriteerit. Ragnar on myös ennen BB:tä (kuten myös sen jälkeen) esiintynyt avoimesti eri medioissa. Oli miten oli, Ragnarin Facebook on kaikille avoin ja hän otti asian huumorilla linkittäen tähän juttuun seinältään.

   Lainaa

  29. tietämätönkö 15.6.2011 21:02
   Tulos: -33 (39 ääntä)
   eiks viro oli enneku se itsenäisty ni eesti???

   Lainaa

  30. Tulos: +5 (17 ääntä)
   Eesti se on vieläkin.

   Lainaa

  31. Tulos: -12 (26 ääntä)
   Ehkä pointti on se, että kuka tahansa reikäpää tietää, missä maassa on syntynyt. Mutta ei homopornoa tehnyt bb-tyrkky.

   Lainaa

  32. Tulos: -2 (16 ääntä)
   "HAHA todella polja mies ei muista oma maasta itsenaistymisvuosia todella tyhma ihminen mina olen ainakin todella ylpea missa synnyn ja somalia on hieno ja kaunis maa mutta en tykkaan siita kun tulin suomiin niin taalla vain minua haukutaan aina kuulee kun ihminen sanoo hei sina ”mokkapala” ”raiskkaja” ”kasipallo” .!!! miksi te haukkua kun minakin olen pelkka ihminen ..!!!"
   Ei sulla taida olla kaikki muumit laaksossa? Raivoat samoista asioista joka paikassa, rauhoitu jo!

   Lainaa

  33. Tulos: +11 (13 ääntä)
   jhaa: Ehkä sen takia, että henkilöiden Facebook-profiilit ovat julkisia. Esimerkiksi tämän Ragnarin Facebook-seinä on avoimesti kaikkien luettavissa. Useimpien yksityshenkilöiden Facebook-sivuja ei sitä vastoin pääse lukemaan, ellei ole heidän kaverinsa.

   Lainaa

  34. Viron on Viro 16.6.2011 15:24
   Tulos: +19 (35 ääntä)
   Hyvät ihmiset. Älkää käyttäkö Eesti sanaa, sillä se on vironkielinen sana Viron valtiolle. Erkki Lyytikäinen Helsingin yliopiston suomen kielen laitoksen amanuenssi kirjoittaa näin: ” Suomen kielenhuolto vierastaa Eesti-nimeä siksi, että se on turha raakalaina. Saman periaatteen mukaan Ruotsista pitäisi käyttää nimeä Sverige, Saksasta Deutschland ja Venäjästä Rossija. Eesti-nimi poikkeaa edellisistä vain sikäli, että suomalaisen on se helppo ääntää. Vaikka äkkiä ajatellen naapurikansan nimen (Eesti) lainaaminen ja käyttäminen on kohteliasta, omaperäisen nimen (Viro) käyttö on vielä kohteliaampaa”

   Lainaa

  35. Tulos: -1 (5 ääntä)
   hehheh hee....!

   Lainaa

  36. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Oivoivoivoi... Kyllä nyt perustiedot omasta syntymäpaikastaan pitäis tietää..

   Lainaa

  37. Tulos: -7 (7 ääntä)
   se on kyl - "92 jäi neuvostoliitto" :D

   Lainaa

  38. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Eikös Eesti ole ihan samalla tavalla suomeksi Viro niinkuin on Swerige suomeksi Ruotsi =)

   Lainaa

  39. Tulos: 0 (2 ääntä)
   "Vastaavasti voi päättää kutsuuko Alankomaita Hollanniksi vai Alankomaiksi. Alankomaat tekee kunniaa alkuperäiselle Nederlanden-nimelle, mutta molemmat toki käyvät."
   Väääriiin. http://www.archimon.nl/general/holland.html

   Lainaa

  40. Hassuja olette 21.8.2011 15:19
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Ihan sama asia tulee vastaan kun joku syntyy paikkakunnalla, joka myöhemmin yhdistyy johonkin toiseen paikkakuntaan. Syntymäpaikka ei muutu, vaikka kunnan nimi onkin välillä muuttunut.

   Lainaa

  41. Asperger-potilas 10.9.2011 14:14
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Suomi taisi sanoa Viron itsenäistymisen yhteydessä, että maata ei tunnustettu aiemmin koska joskus 20-luvulla annettu tunnustus riitti. Täten Ragnarin tiedoissa pitäisi lukea Viro eikä Neuvostoliitto. Käsittääkseni suurin osa länsimaista ei tunnustanut Baltian maiden liittäämistä Neuvostoliittoon, joten ne kai olivat nimellisesti itsenäisiä ainakin länsimaiden näkökulmasta? Neuvostoliiton kansalaisuus Ragnarilla silti ilmeisesti oli ensimmäisen elinvuotensa aikana myös Suomen mielestä. Hankalia juttuja.

   Lainaa

  42. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Masaimies: Mäki oon syntynyt Jorvissa, eli niinku Espoossa… Bembölessä… melkein Granissa. Mutta silti mun syntymäkunta on Vantaa? Onks niin että Espoo ei ollu vielä itsenäistyny 1982 vai miks oon vantaalainen?
   En tiedä lukeeko näitä vanhojen juttujen kommentteja enää kukaan, mutta tuo oli taas jotain niin yksinkertaista logiikkaa, että pakko puuttua. Siis synnyinpaikkakuntahan määräytyy sen mukaan missä vanhempasi (tai äitisi, mikäli isäsi on kuvioista poissa) ovat kirjoilla silloin kun synnyt. Jos äitisi olisi sattunut olemaan lomalla vaikka Somaliassa syntymähetkelläsi, ei kai se tee sinusta somalia? Synnäreitä kun nyt vaan ei joka paikkakunnalla ole, toisinaan ne voivat olla täynnäkin, äitien on toisinaan pakko käydä poksahtamassa naapurikunnassa. Kiitos, sain sanottua.

   Lainaa

  43. Syntymäpaikka Kätilöopisto 1.11.2011 17:08
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Olen aika monta kertaa todistanut, kuinka joku tuttu ilmoittaa syntymäpaikakseen esimerkiksi Helsingin tai Espoon, koska on käynyt lähikunnasta syntymässä Kättärillä tai Jorvissa... Luulevatko nämä ihmiset, että viranomaiset todella tekevät jotakin tiedolla sen rakennuksen sijainnista, jossa on ensi parkaisunsa päästänyt? :D

   Lainaa

  44. Tulos: +1 (1 ääni)
   hihi, julkkiksia ei sensuroida, mut on se kumma kun "stephanie" on kuitenkin BB-STEFFI

   Lainaa

  45. Tulos: +1 (1 ääni)
   Itsekin mietin tätä aluksi, mutta enhän tiennyt tämän Ragnarin syntymävuotta. Heti sen luettuani tajusin.

   Lainaa

  46. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Ajattelin että tässä mokassa oli facepalmia kerrakseen, mutta jotkut näistä kommenteista täällä feissarimokissa on vielä mielenkiintoisempia. Kuten luulo, että Virolla on suomen kielessä kaksi nimeä, tai että valtion nimi olisi muuttunut Virosta Eestiksi vai miten siinä yhdessä viestissä luultiinkaan. En ymmärrä.. miksi puhutaan "eestiläisistä"? Kuka senkin on keksinyt? Munkin yks kaveri on sverigeläinen. Alankomaita/Hollantia on turha yrittää tähän littää.. (Jos joku ei tiedä, Hollanti on alue (tai oikeammin kaksi maakuntaa, Pohjois-Hollanti ja Etelä-Hollanti) Alankomaissa, joten tavallaan pitäisi sanoa Alankomaat. Toisaalta taas ei, koska Kotimaisten kielten tutkimuskeskus on ottanut sen kannan, että saa sanoa kummin vaan.)

   Lainaa

  47. Tulos: -3 (9 ääntä)
   iodjvs: En minäkään olisi tiennyt tätä?
   Ota ny huomioon et se on kuitenki syntyny siel ja ei näköjään ole yhtään hajuakaan oman maansa historiasta. et on se aika noloo kun tämmönen 18 suomalainen nuori tietää tuon ja sitten tuo joka on syntynyt siellä ei tiedä mistää hevonvittua! raivotuttavaa.

   Lainaa

  48. Tulos: +3 (13 ääntä)
   jos ei oo ollu kiinnostunu historiasta, nii ei välttämättä tiedä kaikkee tällasta ;)

   Lainaa

  49. Tulos: +8 (8 ääntä)
   : D: ja tässä taas nähään et millaasii älyn jättilääsii pääsee BB:hen -.-
   Eipä sinne kukaan fiksu menis

   Lainaa

  50. Tulos: -6 (8 ääntä)
   Ja jälleen "nätin" naaman takaa ei löydy aivoja.

   Lainaa

  51. Tulos: +7 (15 ääntä)
   maamaa: Ihmetyttää, että virolaiset jaksavat aina repiä pelihousujaan siitä, että suomen kielessä sattuu olemaan heidän maalleen kaksi nimitystä… Eiväthän suomalaisetkaan käy lahden takana raivoamassa, että “Se on Suomi eikä mikään Soome!!!”. Puhumattakaan siitä, että useimmissa kielissä Suomen nimi juontuu Finlandiasta, joka historiallisesti viittaa vain pieneen alueeseen Suomessa (samoin kuin muuten nimitys Suomi alun perin). Emme silti käy itkemässä Euroopassa sitä, että Finlandia-peräisiä nimiä ei saisi käyttää, kun silloin tarkoitetaan vain pientä aluetta Suomesta… Virolaiset, kasvakaa jo aikuisiksi!
   Oot hakoteillä tuon Finlandia- ja Suomi-nimien alkuperän suhteen. Finlandia perustuu samaan latinalaiseen sanaan kuin finaali. Merkitsee kaiken loppua. Latinalaisen käsityksen mukaan maailma loppuu Pohjoiseen Jäämereen. Siitä perintönä on Norjan pohjoisosasta käytetty nimi Finnmark. Alunperin Fennia/Finlandia on ollut Suomenlahden ja Jäämeren välinen alue, ja Skandinavia taas on käsittänyt vain Ruotsin ja Norjan eteläiset osat. Yhdessä niistä muodostui Fennoskandia. Myös Kuolan niemimaa lukeutuu vanhoissa kartoissa Fennoskandian, ja samalla Finlandian alueeseen. Kuolan niemimaa onkin saamelaiskielilllä Murmas, joka suora käännös sanasta Finnmark. Suomi on vanha nimitys Suomenlahden pohjoisrannikolle. Nimitys joka alunperin viittasi saamenmaahan periytyy slaavilaisesta tai balttilaisesta alkukielestä. Kun Suomen alkuperäisasutus (saamelaiset) pakeni mamuja pohjoiseen, sanan Suomi-merkitys laajeni käsittämään koko nykyisen Suomen.

   Lainaa

  52. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Konjak: No, sijaitseehan Virossa (tai Eestissä, kummin haluaa sanoa) maakunta nimeltä Viru. Vastaavasti voi päättää kutsuuko Alankomaita Hollanniksi vai Alankomaiksi. Alankomaat tekee kunniaa alkuperäiselle Nederlanden-nimelle, mutta molemmat toki käyvät.
   Hollanti on alue Alankomaissa, vaikka jopa alankomaalaiset itse kutsuvat usein maataan Hollanniksi. Olen pätenyt.

   Lainaa

  53. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Joku toinen olikin jo pätenyt ennemmin :D

   Lainaa

  54. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Harvinaisen fiksuja naisia, tätä täytyy tutkia tarkemmin

   Lainaa

  55. Tulos: -15 (15 ääntä)
   Ette oikeesti ota tota itteenne paskapäät???!!!! Miks aina pitää valittaa suomen tulevisuudesta jne??!?!?!? Ihmiset on mitä on ja te ette niihi voi vaikuttaa jos te vaa kirjotatte joittenki FEISSARIMOKIEN kommentteihin tollasta paskaa! VOI VITTU MÄ VAAN SANON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KAIKKI JOTKA TÄHÄ MOKAAN ON KIRJOTTANU JUST JTN ET "Suomen nykytulevaisuus facepalm!!!" NI HANKKIKAA ELÄMÄ JÁ IMEKÄÄ MUNAA TAI TUSSUA!!!!!!!!!!!!!

   Lainaa

  56. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Raksuuu häpeeeeeeeee

   Lainaa

  57. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Deminshia: jos ei oo ollu kiinnostunu historiasta, nii ei välttämättä tiedä kaikkee tällasta
   Vaikkei olisikaan kiinnostunut historiasta noin muuten, niin silti alkeisjutut omasta maasta pitää tietää.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: väestörekisteri, viro, venäjä, Neuvostoliitto, Big Brother, BB, ragnar orav, eesti