Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luulin pienenä

"Siis miks mie oon aina kuvitellu..."
luulin pienenä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 44 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -158 (234 ääntä)
   Siis voi jestas.. Hyvin ollaan taas asioista perillä. :D Luulisi, että netistä/tv:stä/lehdistä on niin paljon noita asioita pakkosyötetty, ettei voisi olla enää kenellekään epäselvää. Ja Diana kuoli jo vuonna 1997... Tietysti jos on syntynyt vasta sen jälkeen, niin tuon voi ehkä jotenkin ymmärtää.. Toivottavasti kyseessä ei ole aikuinen tai sitten tämä on vaan joku vitsillä heitetty juttu. :)

   Lainaa

  2. Patriankka 1.5.2011 12:45
   Tulos: +194 (214 ääntä)
   ^ I'm with an idiot.

   Lainaa

  3. Tulos: -228 (354 ääntä)
   Miks nää idiootit on ain naispuolisii?

   Lainaa

  4. Tulos: +240 (256 ääntä)
   :D kaikkihan meistä on kakarana luullu vaikka mitä, eihän se nyt anna syytä leimata ketään idiootiksi. tässähän nää kertoo vaan et mitä ne on pienenä luullu. okei päivityksen laittaja on ehkä eläny vähän kiven alla ku on luullu kuninkaallisia ruotsalaisiks, mut ei toi nyt mikää maailman pahin moka oo :D lighten up people ;)

   Lainaa

  5. Tulos: +87 (91 ääntä)
   No eipä toi nyt niin vakava moka ollut. Ei noi häät muutenkaan jaksa kiinnostaa. :)

   Lainaa

  6. Tulos: +365 (373 ääntä)
   Sukupuoli: [ ] Mies [ ] Nainen [x] Mummo

   Lainaa

  7. Tulos: +51 (79 ääntä)
   Mä pienenä luulin että Madonna on suomalainen ja petyin ku kuulin ettei ollukkaan :(

   Lainaa

  8. Tulos: -44 (64 ääntä)
   feissarimokatmokat.com ^

   Lainaa

  9. Tulos: +86 (96 ääntä)
   Itsehän luulin pienenä, että Lontoo on Suomessa :D joskus ekalla luokalla opettaja kysyy "Mikä L-kirjaimella alkava iso kaupunki on Etelä-Suomessa?", minä viittasin ja vastasin Lontoo :D

   Lainaa

  10. Tulos: +39 (67 ääntä)
   ^ ja oikea vastaushan on tietysti Lahti

   Lainaa

  11. Tulos: +59 (71 ääntä)
   Ehkä kyseinen henkilö on jotenkin alitajuisesti muistellut koko ajan viimekesänä vietettyjä Victorian häitä, ja saanut siitä mielleyhtymän Ruotsiin, ja asiaan sen enempää kiinnittämättä huomiota assosioinut nämä häät ruotsalaisiksi. Itse esim. voin elää juuri niin uutispimennossa kuin huvittaa, sillä ei ole telkkaria, en tilaa lehtiä ja radiota kuuntelen harvemmin. Eli en todellakaan tiedä kuka nai kenet tai ketä, jos en väen väkisin ala ottaa selvää. Ja kakarana sitä tuleekin väärinkäsityksiä helposti. Itse luulin Fidel Castron kuuluvan kolmeen baritoniin.

   Lainaa

  12. Tulos: +83 (89 ääntä)
   mä luulin pienenä, että käärmeet osaa muuttua puunjuuriks. siks niitä ei nää niin hyvin mettässä :D

   Lainaa

  13. Tulos: +132 (138 ääntä)
   Itsehän luulin ekalla luokalla, että joululoma kestää seuraavaan syksyyn saakka. Voitte kuvitella sen pettymyksen määrän......

   Lainaa

  14. Tulos: -3 (107 ääntä)
   Sukupuolia on kyllä enemmän kuin kaksi, juridisestikin jopa, jos vähän kauemmas kotoa lähtee. En kylläkään ole koskaan kuullut kenenkään mainitsevan sukupuoli-identiteettinsä olevan mummo. Voihan sekin toki olla mahdollista, vaikka sana 'mummo' sisältääkin oletuksen naissukupuolesta...

   Lainaa

  15. Tulos: +56 (66 ääntä)
   ittehän luulin pienenä, et jos ei syö kunnolla nii voi napa jäädä kiinni selkärankaan.. Ehkä siks musta tuli nii fädäri.

   Lainaa

  16. Randomtalker 2.5.2011 17:49
   Tulos: +18 (26 ääntä)
   Kyllä miekin joskus pienenä olin jostain saanut sen käsityksen, että juuri nämä Diana sun muut on ruotsalaisia... mistä lie tullut moinen. Hauska juttu kyllä tuo "mies, nainen ja mummo" :D

   Lainaa

  17. Tulos: -31 (93 ääntä)
   Sukupuolia vaan kaks... herääs ny

   Lainaa

  18. seppo sukukaksipuolinen 3.5.2011 8:49
   Tulos: -64 (126 ääntä)
   Olkaas hiljaa huutelijat, edelleenkin sukupuoli on vain kaksi. Muut ovat suoraan (ilkeästi) sanottuna mutantteja, jos siis puhutte näistä jotka syntyy kaksin värkein. Jos taas puhutte jostain henkisestä ongelmasta että on syntynyt väärään sukupuoleen, niin se ei silti lisää niitä sukupuolia yhtään. Saa toki selittää tarkemmin jos nyt alatte tähän vastaan huutamaan, eikä vaan mitään "herätkää nyt, ei ole vain kags, niinq!!1"-kommentteja. Taas tätä nykyajan sukupuoletonta, hajutonta, mautonta -hommaa. Mikään vanha ei voi enää pitää paikkaansa. Ollaanhan jo 2010-luvulla, niin kuin eräät "fiksut" ovat maininneet..

   Lainaa

  19. Tulos: +56 (92 ääntä)
   Seppo, toki intersukupuoliset, eli fyysisesti epäselvään sukupuoleen syntyneet, ovat aika poikkeava ilmiö (vaikkei niin harvinainen, kuin mitä kuvitellaan), mutta minä viittasin lähinnä henkiseen puoleen. Toki useimmiten transsukupuoliset identifioituvat siihen ns. "vastakkaiseen" sukupuoleen, mutta on paljon myös sellaisia ihmisiä, jotka identifioituvat täysin binaarisen jaon ulkopuolelle, gender queer jne. Ja he ovat kyllä olemassa, vaikka suurin osa ihmisistä ei olisi heistä kuullutkaan tai pitäisi heitä hulluina.

   Lainaa

  20. Tulos: +39 (75 ääntä)
   Pöh, olisin vastannut saman minkä sinä tähän kommentointiosioon, mutta veit tosiaan jalat suustani. Sukupuolia on tosiaan enemmän kuin kaksi, ja sitähän ei sepon ynnä muiden pihalla olevien kommentit muuksi muuta.

   Lainaa

  21. seppo supaklaan 3.5.2011 12:07
   Tulos: -36 (86 ääntä)
   No millä tutkimuksilla tai perusteilla te nyt niitä useampia sukupuoli perustelette? Tähän tuli nyt tähän mennessä juuri sellaisia vastauksia mitä jo ensimmäisessä kommentissa ajattelinkin. Edelleenkin sukupuoli-käsitys on se yksi ja sama mikä se on aina ollut, se on ihan sama mitä te kaiken hyväksyvät, "vanha tieto ei voi pitää 2010-luvulla-paikkaansa"-ihmiset sanotte. Katsellaan sitten uudestaan kun tuo teidän juttunne saa jostain muuta perusteita kuin jonkun oman identifikoitumisen ja henkisen kuuluvuuden tai kuulumattomuuden. Pöh: Sukupuolia on kaksi ja sitä eivät ainakaan teidän perustelemattomat kommentit muuksi muuta, olin minä pihalla eli en. Näen kuitenkin enemmän teillä olevan ns. taakka osoittaa väitteenne siksi mitä sanotte, sillä itse pohjaan väitteeni ihan yleistiedon lisäksi peruskoulun oppeihin (näiden vastustukseen ei edelleen riitä se että millä luvulla tai missä vuodessa ollaan milloinkin menossa) ja näille tuskin tarvitsee linkittää erillistä lähdettä.

   Lainaa

  22. seppo suuripienisitäjatätä 3.5.2011 12:14
   Tulos: -11 (57 ääntä)
   Enkä ole muuten missään väittänyt että näitä teidän mainitsemia perinteisiin kahteen sukupuoleen kuulumattomia ei olisi olemassa tai pitäisin heitä hulluina, tai väheksynyt heitä mitenkään (ainakaan tarkoituksellisesti), vaan halunnut vain tähdentää että itse sukupuolia on edelleen se kaksi. Hyvin yksinkertainen pointti voikin saada tuollaisen reaktion aikaiseksi :p

   Lainaa

  23. Tulos: +16 (62 ääntä)
   Olen todella avoin ja kaikenlaiset identiteetit hyväksyvä ihminen, mutta sukupuolia kyllä on todella vain kaksi... (tietenkin poisluettuna erittäin harvinaiset ns. mutaatioina syntyneet kaksisukupuoliset) Identiteettejä toki on monia muitakin kuin mies ja nainen :) Mutta näitä ajatusvirheitähän sattuu, minulle selvisi pitkälle päälle kaksikymppisenä, ettei Juri Gagarin ole mäkihyppääjä :) Mutta miksi olin näin kuvitellut oli se, että Nykäsen Matista laulettiin samalla sävelmällä kuin hänestä. Ja myönnän, kyllä hävetti!

   Lainaa

  24. Tulos: +18 (32 ääntä)
   Pöh tosiaan kommentoi näin: "Sukupuolia on kyllä enemmän kuin kaksi, juridisestikin jopa, jos vähän kauemmas kotoa lähtee." Ja osittain hän on ihan oikeassa. Suomessa lainsäädäntö ymmärtää vain kaksi sukupuolta, mutta näin ei toki ole kaikkialla. Mm. Taimaassa lain mieltämiä sukupuolia on 3 ja voisin veikata, että monessa muussa maassa niitä saattaa olla enemmänkin. Mutta koska olemme Suomessa, niin täällä lainsäädäntö ei tunne kuin 2 sukupuolta.

   Lainaa

  25. Tulos: +45 (55 ääntä)
   No höh, on näköjään nyt ihan sanan ymmärtämisestä kysymys tässä. Ongelma on siinä, että suomessa ei ole erikseen sanaa fyysiselle ja psyykkiselle sukupuolelle (vrt. englannin sex ja gender). Fyysinen on useimmiten helppo luokitella - tässä poikkeuksen muodostavat juuri intersukupuoliset ja jotkin kulttuurisidonnaiset ilmiöt, kuten katoyt tai hijrat, joilla tosin usein se suuren yleisön mieltämä "sukupuoli" on usein määriteltävissä heidän henkilökohtaista historiaansa tarkastelemalla. Psyykkinen on sitten eri asia. Psyykkinen sukupuoli, eli sukupuoli-identiteetti, on minun mielestäni täysin validi ja huomioon otettava asia ihmisen sukupuolta määritettäessä, ja mielelläni näkisin sen fyysisiä ominaisuuksia merkittävämpänä tekijänä. Sitä vain harvemmin ottavat huomioon sellaiset, joilla ei ole henkilökohtaista kokemusta omasta tai läheisen sukupuoliristiriidasta tai sukupuolen varioinnista sinänsä. Perustan käsitykseni sukupuolesta henkilökohtaisiin kokemuksiini. En koe olevani oikeutettu määrittämään, että tuttavani ovat jotain muuta sukupuolta, kuin mitä he itse kokevat olevansa, enkä myöskään väittämään, että heidän sukupuoliaan ei ole olemassa, koska juridisesti niitä on vain kaksi. Minun maailmankuvani ei kaadu siitä, että sukupuoli ei olekaan jyrkän binaarinen järjestelmä, pidän oikeastaan sitä aika toissijaisena ominaisuutena ihmisessä.

   Lainaa

  26. seppo suolasilakka 3.5.2011 21:05
   Tulos: -21 (53 ääntä)
   Suoraan sanottuna en enää tiedä mitä sanoisin. Ei kukaan voi itse määritellä sukupuoltansa, siis sitä fyysistä. Ihminen syntyy joko mieheksi tai naiseksi ja nekin jotka syntyvät joksikin muuksi, ovat yleensä jompaa kumpaa fyysisesti enemmän. Tässä on ollut koko ajan kyse siitä fyysisestä puolesta eikä henkisestä. Saahan sitä jokainen olla omasta mielestään vaikka muumipeikko tai mummo kuten itse jutussa, mutta ei se muuta sitä seikkaa että kun lapsi syntyy, sille ruksataan lappuihin/tietoihin joko tyttö/poika, ainakin "normaalin" lapsen tapauksessa. Millaisia muita henkisiä sukupuolia sitten on kuin nainen/mies? Tuntuu jotenkin oudolta että joku keksii jonkun olemattoman sukupuolen ja vaikkapa leikkauksen kautta sen toteuttaa. Sitten pitäisi muiden alkaa ajattelemaan että "jahas, niimpäs onkin useampi sukupuoli kuin 2". Ja jos ei toteuta leikkausta, niin tämä olematon sukupuoli jää (muille) olemattomaksi ja fyysinen on yhä virallinen sukupuoli. Esimerkkien kautta: jos kissa syntyy viisijalkaisena, onko se uusi rotu? Tai jos nyt itse päättäisin etten halua olla mies enkä naiseksikaan ryhtyisi, niin voin varmaan sitten jotain omaa keksiä ja muiden pitää se hyväksyä. Näinkö? Miksi nykyään tuntuu siltä että kaikki ihmisten mieleen tulevat hullutukset pitää nykyään hyväksyä, ilman että niitä saa kyseenalaistaa? Identiteetin etsintä oli ennen tyylin vaihtoa ja nykyään vaihdetaan sukupuolta virossa tms.. Täytyy ihmetellä.

   Lainaa

  27. Tuomas Tähti 3.5.2011 23:31
   Tulos: -3 (27 ääntä)
   J-P kirjoitti: "Mm. Taimaassa lain mieltämiä sukupuolia on 3 ja voisin veikata, että monessa muussa maassa niitä saattaa olla enemmänkin."
   Voisitko mainita edes pari esimerkkiä näistä "monista muista maista"?

   Lainaa

  28. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Uskoakseni Intiassa yleisesti tunnustetaan hijra/hejira erillisenä sukupuolena. Amerikan alkuperäiskansoista monilla oli myös vastaava, tosin kulttuurit taitavat olla sen verran hyvin sulautuneet jenkkilän eurooppalaislähtöiseen valtakulttuuriin että käsitettä ei enää paljoa tunneta.

   Lainaa

  29. Tulos: +23 (31 ääntä)
   Minä luulin pienenä, että jos on pariskunta, mies ja nainen, että se nainen ei voi kuolla ennen sitä miestä. Ja että kaikki kuolee vasta mummona tai pappana :o Lisäksi luulin, että jos koulu alkaa 9.00, sinne pitää lähteä kotoa vasta 9.00 käppäilemään. Äiti joutu sit piirtämään mulle paperille miten viisarit on kun pitää lähteä kotoa... :D

   Lainaa

  30. Facebookkaaja 4.5.2011 21:17
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Sukupuoli mummo, kyl kyl :D

   Lainaa

  31. Tulos: +9 (9 ääntä)
   "Hää immeiset". Voi aikoja, voi tapoja.

   Lainaa

  32. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Muistan kun olin lapsi ja mummu kertoi, että "pienenä tyttönä hän..". Minä ratkesin nauramaan ja sanoin, että ei mummu oo voinu olla mikään tyttö!! Kysyin mummulta myös, että oliko silloin dinosauruksia kun se oli pieni :D Tähdennän, että olin ihan tosissani :D

   Lainaa

  33. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Ei silleen minusta ees nolo.. ketäpä nuo häät kiinnostaa oikeesti? Hyvinki voi mennä sekasin et millon on minkäki victorian häät menossa :D

   Lainaa

  34. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Itse luulin pienenä että esim. dobermannit on aina poika-puolisia ja jotkut kiltin näköset esmes villakoirat on aina tyttöjä :D

   Lainaa

  35. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Ja minä luulin että Laihia on maa. En olisi ajatellutkaan että suomalaisista heitetään tuollaista vitsiä

   Lainaa

  36. Tulos: -33 (39 ääntä)
   helou: Miks nää idiootit on ain naispuolisii?
   You just answered your own question. Naiset on idiootteja. Pari poikkeustakin on tietty olemassa.

   Lainaa

  37. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Pumppu: Muistan kun olin lapsi ja mummu kertoi, että “pienenä tyttönä hän..”. Minä ratkesin nauramaan ja sanoin, että ei mummu oo voinu olla mikään tyttö!! Kysyin mummulta myös, että oliko silloin dinosauruksia kun se oli pieni Tähdennän, että olin ihan tosissani
   voi apua! :DD itellä käyny vastaavanlainen moka joskus 3-4 -vuotiaana vaarin kanssa. onneks huumorintaju kulkee meidän suvussa :)

   Lainaa

  38. Tulos: +26 (26 ääntä)
   seppo supaklaan: No millä tutkimuksilla tai perusteilla te nyt niitä useampia sukupuoli perustelette? Tähän tuli nyt tähän mennessä juuri sellaisia vastauksia mitä jo ensimmäisessä kommentissa ajattelinkin. Edelleenkin sukupuoli-käsitys on se yksi ja sama mikä se on aina ollut, se on ihan sama mitä te kaiken hyväksyvät, “vanha tieto ei voi pitää 2010-luvulla-paikkaansa”-ihmiset sanotte. Katsellaan sitten uudestaan kun tuo teidän juttunne saa jostain muuta perusteita kuin jonkun oman identifikoitumisen ja henkisen kuuluvuuden tai kuulumattomuuden. Pöh: Sukupuolia on kaksi ja sitä eivät ainakaan teidän perustelemattomat kommentit muuksi muuta, olin minä pihalla eli en. Näen kuitenkin enemmän teillä olevan ns. taakka osoittaa väitteenne siksi mitä sanotte, sillä itse pohjaan väitteeni ihan yleistiedon lisäksi peruskoulun oppeihin (näiden vastustukseen ei edelleen riitä se että millä luvulla tai missä vuodessa ollaan milloinkin menossa) ja näille tuskin tarvitsee linkittää erillistä lähdettä.
   Vastasyntyneen syntymätodistuksessa on kolme kohtaa sukupuolelle: tyttö, poika ja epäselvä. Epäselvä saattaa osoittautua lääkärin tutkimuksissa inter-sukupuolisuudeksi, jolloin henkilölläon kummankin sukupuolen genitaalit. Tärkein sukupuolta määrittävä asia on kuitenkin aivoissa: sukupuoli-identiteettiä määrittävän aivojen osan koko ja muoto vaihtelee yksilöstä toiseen huomattavasti ja osoittaa, että sukupuolen käsite on liukuva aivan kuten yksilön pituus tai silmien tai hiusten väri. Mitään on/off -kytkintä (mies/nainen) sukupuolisuudelle ei ole olemassa. Takavuosien bilsankirja on melko paljon jäljessä nykyisestä aivotutkimuksesta mutta myös sukupuolitutkimuksesta.

   Lainaa

  39. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Pienenä luulin, että kaikki koirat ovat poikia ja kissat tyttöjä. Kun tiikerit ovat kissaeläimiä, niin leijonien täytyi tietysti olla koiraeläimiä. Olin ihmeissäni, kun totuus valkeni minulle :-).

   Lainaa

  40. Tulos: -8 (12 ääntä)
   Sukupuolia on tosiaan neljä vähän erilaisen luokittelun mukaan

   Lainaa

  41. Tulos: 0 (20 ääntä)
   Sukupuoliahan siis on enemmän kuin 2 ja vaikka se ei tähän nyt oikein liitykään, niin itsekin kuulun kolmanteen sukupuoleen :)

   Lainaa

  42. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Biologisia sukupuolia on sinänsä vain kaksi, mutta aivoissa voi olla poikkeavuuksia. Esim. Trans-sukupuolisuus tarkottaa basicly että sulla on toisen sukupuolen vehkeet ja toisen aivot. Ja tähän väliin ja näiden ulkopuolelle sitten muodostuu sukupuoli-identiteettejä, JOTKA suurimmaksi osaksi pyörivät kuitenkin näiden KAHDEN biologisen sukupuolen ympärillä. Tietenkin sukupuoli voi olla epäselvä tai inter, mutta nekin jokseenkin liittyvät näihin kahteen biologiseen sukupuoleen.

   Lainaa

  43. Tulos: -6 (20 ääntä)
   Terveisiä tulevaisuudesta. Nykyään feminismi on mennyt niin pitkälle, että sukupuolia on ilmeisesti satoja. Islam on tullut Eurooppaan ja vielä vähän aikaa eteenpäin niin noudatammekin kaikessa suvaitsevaisuudessamme sharia lakia. Länsimaissa on alkanut kehittymään äärivasemmistolaisia ryhmiä, jotka paskovat kaupunkeja soliridaarisuuden nimissä. Vasemmisto on kussut nykyään lähes kaikki normaalit eurooppalaiset arvot ja Eurooppa on tulessa.

   Lainaa

  44. Harras nuija 25.3.2023 16:37
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Roosan postaus pääsi hölmönä fm-mokiin vuonna 2011, no katsokaapa nykymenoa...

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: häät, ruotsi, Lontoo, Diana, kuninkaalliset, sulkava, suomi, mummo, sukupuoli