Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pop vs. hevi

"Kuunnelkaapa Jennifer Lopez – On The Floor"
Taustatietoja: Jyri on Mediablogin päätoimittaja ja seikkailee myös tällä videolla: Pop vs. hevi Keskustelu kokonaisuudessaan »

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 54 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +155 (173 ääntä)
      Näin ensimmäisenä voin luvata, että tämän mokan kommenteissa syntyy vielä synkkä ja myrskyisä tappelu siitä, mikäs sitä oikeaa musiikkia onkaan. Itse en siihen ota nyt kantaa.

      Lainaa

    2. Tulos: +191 (207 ääntä)
      Siis kaikki mistä mä tykkään on OIKEAA musiikkia, kaikki muu on paskaa ja ette ymmärrä mistää mitää jos kuuntelette jotain muuta!!!!!!1

      Lainaa

    3. Tulos: +31 (65 ääntä)
      Niin miten se menikään että makuasioista ei voi kiistellä?

      Lainaa

    4. Tulos: +12 (36 ääntä)
      Iha taustamateriaali itsessään pitäisi riittää etusivulle pääsemiseen :D

      Lainaa

    5. Tulos: +18 (34 ääntä)
      Minusta tuo video oli paljon kiinnostavampi kuin tuo keskustelu. En ole itse onnistunut koskaan suututtamaan spurgua tuolla tavalla. Yleensä he haluavat vain ryypätä rauhassa.

      Lainaa

    6. Tulos: +6 (24 ääntä)
      Oli pakko käydä ensin nuo mainitut biisit läpi, ennenkö pystyin jatkamaan tarinan lukemista. :D

      Lainaa

    7. Tulos: -3 (27 ääntä)
      Eihän tota jaksanut loppuun asti lukea.

      Lainaa

    8. Tulos: +12 (28 ääntä)
      http://www.iltalehti.fi/mieli/2011040613499954_md.shtml

      Lainaa

    9. Tulos: +1 (37 ääntä)
      jyri ei taia tykätä tytöistä

      Lainaa

    10. Tulos: +19 (33 ääntä)
      Jyri yrittää olla vähän kovempi jätkä facebookissa, mutta voi helvetti millanen se oikeesti on. NYT HILJAA TAI LÄHTEE 112 POLIISISOITTO NONII MEE SINNE ITE HELVETTII ;DDD ULIULIULI

      Lainaa

    11. Tulos: +24 (30 ääntä)
      Pakko tähän on vain sanoa, että jokainen musiikki sopii eri tilanteisiin ja antaa ihmisten kuunnella mitä kuuntelee. Itse nautin melkein kaikesta musiikista ja jokaisella genrellä on omat kannattajansa ja paikkansa. Jossain klubilla kuuntelen paljon mieluummin The Prodigyä kuin Anthraxia. (Harvemmin käyn klubeilla, mutta silti pointti on selvä) Tähän on sama ku ihmettelisin, että mikä vittu niitä ihmisiä vaivaa jotka lukee Aku Ankkaa eikä Dostojevskin mestariteoksia. Jotkut eivät ota musiikkia niin vakavasti kuin jotkut. Ja toi musiikki menestyy sen takia, koska ihmiset sitä kuuntelee. Vika on kuluttajassa, ei tekijässä.

      Lainaa

    12. Tulos: -13 (27 ääntä)
      Roni, 22v, on kyllä hieman vajukki, jos ei tajua että kyllä ne levy-yhtiöt niistä biisien lainaus- ja interpolointioikeuksista maksaa. Maailmassahan olisi satoja tai tuhansiakin tekijänoikeuskorvausjuttuja (ilm. niitä ns. paskamyrskyjä) käynnissä jos kukaan ei niin tekisi.

      Lainaa

    13. Tulos: +8 (16 ääntä)
      Nyt lähtee 112

      Lainaa

    14. Ainoa oikea 29.4.2011 13:33
      Tulos: -11 (29 ääntä)
      DUBSTEP.

      Lainaa

    15. Tulos: +17 (39 ääntä)
      Eiköhän Roni tuossa pohtinut ääneen sitä kun esimerkiksi JLo:n uusi biisi on ihan samanlainen ja silti kerää satoja miljoonia kuuntelukertoja ja ylistyksiä youtubessa, vaikka tämä on jo niin nähty... se mitä ihmiset näissä biiseissä näkevät kertovat miten mainstreamiin rajoittunutta kansan musan kuuntelu on kun samaa paskaa myydään vuodesta toiseen eikä edes tajuta että kyseessä on jo aikaisemmin tehty hitti...

      Lainaa

    16. Tulos: +17 (29 ääntä)
      Minusta musiikki ei voi olla paskaa, vaikka en minä siitä pitäisikään. Joku siitä pitää joten ei se paskaa ole.

      Lainaa

    17. Korville joille kelpaa vain paras 29.4.2011 15:56
      Tulos: -31 (39 ääntä)
      Mainstream-musiikki on paras, kuunnelkaa ton blogistin soittolistoja, laajoja - ei verrattavissa radioon. http://hpguru.net/suosiota-ja-skandaaleja/ hyvä kirjoitus. Paras kanava katosi kuin tuhka tuuleen.. harmittaa.

      Lainaa

    18. Tulos: +27 (35 ääntä)
      Erittäin ärsyttävä jotenkin tuo Jyri...tuo kaiken mainstreamin ulkopuolella olevan haukkuminen, heavyn kuuntelijoiden haukkuminen "junteiksi" yms.

      Lainaa

    19. Korville joille kelpaa vain paras 29.4.2011 17:42
      Tulos: -18 (30 ääntä)
      Toiset eri tiedä mitä provoilu on? Hän on ammattilainen siinä. :)

      Lainaa

    20. Tulos: +36 (46 ääntä)
      Kaikki nuo vain yhtä musiikkilajia ihannoivat pellet(, jotka haukkuvat muut lajit lyttyyn) ovat kyllä rasittavia. Mun koko elämä koostuu musiikista, ja oon tottunu kaikenlaiseen musiikkiin (kuuntelen kaikkea, kunhan kuulostaa hyvältä omalle korvalle). Jokaisesta lajista löytyy jotain hyvää; yleensä mainstream-musassa on menevä melodia, ja sitten näissä vähemmistölajeissa taas sanoitukset ovat hyviä. Jyri ei muuten taida tietää, että klassisessa musiikissa se OIKEA basso eli matalat äänet on! Mainstream on lähinnä tollasta "amisbassojumputusta". Pitää olla vain kunnon kaiuttimet, että saa musiikista kaiken irti (myös sen klassisen musiikin alataajuudet).

      Lainaa

    21. Tulos: +13 (25 ääntä)
      Tuo Jyrin ihkubiisi Mikä kesä. Nopeutettu versio Led Zeppelinin D'yer Mak'erista. Mutta eihän sillä oo väliä kun se on sitä parempaa musiikkia.

      Lainaa

    22. Tulos: +26 (36 ääntä)
      "Hevipaska on niille, joilla menee huonosti, ahdistaa..." ei helvetti mitä paskapuhetta :D aika monella menisi huonosti jos tuon pöntön horinat pitäisi kutinsa... Ja itse en tue mitään mainstreampaskaa! :)

      Lainaa

    23. Tulos: +14 (22 ääntä)
      Tähän voisi siteerata vähän muokaten Pöystiä; Ymmärrän kyllä hyvän musiikin (taiteen) määrittelemisen ikiaikaisen dilemman mutta kyllä paskan aina tunnistaa. Ja mainstream on juuri sitä ihtiään. Jyri-parka se vaikuttaa kovin häiriintyneeltä ja ahdistuneelta, mutta tuollaisiapa ne trollit tykkää olla.

      Lainaa

    24. Randomtalker 29.4.2011 20:15
      Tulos: 0 (22 ääntä)
      Mainstreamia ei tueta. Vain hyvää musiikkia.

      Lainaa

    25. Tulos: +11 (23 ääntä)
      Hmm. mietin aivan samaa. Eiköhän tästä aikamoinen tappelu tule tännekin. On vaan se ihme, ettei ihmiset voi hyväksyä, että kaikki musiikki on hyvää ja jokaisella on oikeus kuunnella ihan mitä vain. Mikään musa ei oikeasti ole paskempaaa kuin joku toinen.Niin kauan mikä tahansa musiikki on hyvää, kun sille löytyy kuuntelijoita. Vaikka itse esim. en voi sietää Antti Tuiskua, niin jollekin sen musiikki on maailman parasta. Ja mikä kukeaan on tuomitsemaan kenenkään makuasiaa? Noh, tulipa sittenkin otettua kantaa. ;)

      Lainaa

    26. Zirpszizirp 29.4.2011 21:23
      Tulos: +27 (31 ääntä)
      Minä olen ainoa joka tietää musiikista, sinulla ei saa olla omia mielipiteitä. Jos kuvitelet niin joudut helvettiin. Vain minun sanani on totta. Et saa pitää mistään mistä minä en pidä. Olen AINA oikeassa.Kuolet jos ajatteletkin muuta!

      Lainaa

    27. Roni Rolle Laukkarinen 29.4.2011 21:37
      Tulos: -1 (25 ääntä)
      Mukavaa, että aihe on herättänyt keskustelua. Omaan musiikkimakuuni voi tutustua osoitteessa http://www.last.fm/user/rolle-/

      Lainaa

    28. Tulos: +25 (29 ääntä)
      Jyrihän on selvästi musiikin asiantuntija kun tietää ettei klassisessa musiikissa käytetä bassoa! Ei luoja.. Turhauttaa kun nykyään ei tarvitse osata soittaa mitään, sillä on tietokone sun muut laitteet tekemässä meille kappaleet valmiiksi. Laulutaitokaan ei ole välttämätöntä, sillä epäpuhtaudetkin on helposti korjattavissa. Tämä nyt on vain minun mielipiteeni, kaikki saavat puolestani kuunnella mitä haluavat mutta itseäni rasittaa tämä nykyinen pop ja RnB (tms.) musiikki juuri noiden yllämainittujen asioiden takia ja kun se kaikki kuulostaa ihan samalta. Itselleni on musiikissa tärkeää sävel- ja soitinrikkaus. Tietty sitä itsekin tulee kuunneltua jotain kevyempää (en siis kuuntele raskasta musiikkia) mutta se kaikki arvostus menee jonnekin ihan muualle.

      Lainaa

    29. Tulos: -8 (24 ääntä)
      Hahaha ... koomisempaa lukea ihmisten kommentteja täällä , kuin itse juttu . Kauheeta rageemista :D

      Lainaa

    30. Tulos: +8 (18 ääntä)
      no ois tää maailma aika perseestä jos kaikki ihmiset ois samanlaisii ja kuuntelis samanlaista musiikkia? onneks näin ei ole, vaan kaikilla on omat mielipiteet ja musiikkimieltymykset :)

      Lainaa

    31. Tulos: +3 (9 ääntä)
      Mut sitä en kyllä vieläkään ymmärtänyt minkä tuossa keskustelussa piti olla hauskaa millään lailla. Lailailai.

      Lainaa

    32. nettimustakari 30.4.2011 12:42
      Tulos: +13 (19 ääntä)
      "tuntematon musiikki on täyttä paskaa" Melko järjenvastainen kommentti :) Onhan se mainstream musiikkikin joskus ollut tuntematonta. PS: tuolle Eetulle voisin avautua tuosta ketään-sanan väärinkäytöstä niin pahasti kuin anonyymi kaikkitietävä nettikommentoija yhdys sana virheineen vaan voi...mutta enpä taida jaksaa.

      Lainaa

    33. Tulos: +10 (18 ääntä)
      makuasioita, mutta mikään muu ei ärsytä yhtään enempää ku tollaset pellet jotka ei osaa ajatella itsenäisesti edes sen vertaa, että ei voi kuunnella muutakun "meinstriimii!!!!!!111111" vaan siks että itte olis niin "khuul" ja menee sitten henkilökohtasuuksiin, stereotypioihin ja yleistämiseen haukkuessaan muiden tyylilajien faneja. -.- äly hoi!

      Lainaa

    34. Korville joille kelpaa vain paras 30.4.2011 19:59
      Tulos: -12 (20 ääntä)
      Äly hoi myös niille, jotka ottaa kaiken tän tosissaan. Hahahahahahhahahahahah!

      Lainaa

    35. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Kuuntelin nämä kappaleet, myös FMteamin ilmoittaman "alkuperäisen". JLon biisin kertosäe on näköjään lainattu tämän kyseisen Los Kjarkas- nimisen yhtyeen kappaleesta. Edward Mayan ja Akcentin kappaleet eivät mielestäni kuitenkaan liity tähän kappaleeseen merkittävästi, mutta selvästi muistuttavat keskenään toisiaan. Mutta kyllähän se niin taitaa nykyään mennä, että yksi yhtye lainaa vanhaa kappaletta, jonka jälkeen toinen yhtye lainaa vanhan kappaleen uutta versiota ja niin edelleen.

      Lainaa

    36. Tulos: -6 (16 ääntä)
      Liian pitkä, en lukenu.

      Lainaa

    37. Tulos: +14 (16 ääntä)
      ehkäpä ton jyrin pitäs poistua sieltä tynnyristä jos ei oo vielä 22 ikään mennessä löytänyt bassokkaita biisejä esimerkiksi dubstepin / brostepin / happyhardcore / hard nrg / tai lukuisten muiden genrejen joukokosta jotka eivät todellakaan ole mainstreamia. Toinen seikka mikä ärsyttää itseäni on että mainstream haukutaan suoraan paskaksi on outoa, koska lähes jokainen artisti sinne pyrkii kuitenkin.

      Lainaa

    38. Ebin troll -kortti vedetty 1.5.2011 13:29
      Tulos: +10 (14 ääntä)
      Nimim. "Korville joille kelpaa vain paras" taitaa olla Jyri. Aina vedotaan lopulta siihen että "sainpas taas provottua JA LISÄÄ KÄVIJÖITÄ SIVUILLENI ehehehe" ja olipas hyvä trolli, mutta jätkä on tuota mieltä muutenkin, syö vaan sanojaan jatkuvasti mitä on vähän seuraillut ....

      Lainaa

    39. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Uskomattoman huvittava toi Jyrin "mä saan kuunnella mitä haluun" - öö ja silti haukkuu maanrakoon muiden mielipiteet ja musamaut :DDDD

      Lainaa

    40. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Kysymyshän oli, miksi isoilla artisteilla on omat säännöt? vai onko? Jostain syystä tämä kysymys siittää keskustelua hyvästä ja huonosta musiikista. Ei ymmärrä. Jyrin maailman kuvan on aikoinaan hyvin suomeksi kirjoittanut ja laulaa luikattaunut tanssi ja soitinyhtye Hassisen kone kappaleessaan Rajat.

      Lainaa

    41. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Jostain aikanaan tarttunut muistiin musiikkimausta tällainen: "Musiikkimaku on kuin perse. Jokaisella omansa, josta pitää huolta." :D

      Lainaa

    42. Tulos: +2 (10 ääntä)
      Nyt harmittaa kunnen Jyriltä päässy kysäseen että mikä bändi ja mikä gendre toi Suomelle taannoin euroviisuvoiton? Ei tainnu olla Tea:n tytöt tykkää. Suomalaisia bändejä mitkä tunnetaan maailmalla? Hmm Lordi, Nightwish, HIM.... jaa... koko eurooppa valitsi lordin voittajaksi, joten eivät kaikki kuuntele "hittimusiikkia" itse pidän kyllä valvomon mikä kesä biisistä. se on jotenkin suloisen iloinen. http://www.youtube.com/watch?v=vWWNp9wHodw toi tuli mieleen ihan tosta tytöt tykkää biisistä. itse kuuntelen jonkun verran sitä "mikä on in" koska oikeastaan en kuuntele musiikkia lähestulkoon ollenkaan. kuuntelen automatkoilla radiota ja sitä mitä sieltä tulee, mutta harvemmin kotona. omiin suosikkeihini kuuluu indica, ainoa bändi jonka levyä en ole heittänyt mäkeen. ja nightwish, irina, apulanta ja viime aikoina on tullut kuunneltua myös jenni vartiaistakin vaikka alussa olin kovin häntä vastaan. jos itse alkuperäistä ajatusta lähden kommentoimaan niin en voi sanoa kuin no shit roni! nytkö vastra huomasit etta biisit alkaa olla toistensa kopioita... itse olen huomannut tätä pidemmän aikaan ja jos ei kopioida toisilta niin sitten tehdään yhdestä omasta kappaleesta viisi muuta vaihtamalla pari sointua ja sanat. tämän huomaa monien artistien kohdalla, mutta ei se tarkoita, että biisit on huonoja ja joku yllä jo varmaan mainitsikin, että kysynnän ja tarjonna laki. mitä kansa suostuu kuuntelemaan, sitä kansa saa.

      Lainaa

    43. Roni Rolle Laukkarinen 12.5.2011 0:00
      Tulos: -5 (11 ääntä)
      Elyna, Kyllähän tuo on tullut todettua jo monta kertaa. http://www.youtube.com/watch?v=DW3tROTJKYs

      Lainaa

    44. Tulos: +1 (9 ääntä)
      Aina tekisi mieli olla fiksu ja sanoa, että kumpikin on ihan tolloja. Nyt on kumminkin melkein pakko olla Ronin puolella, joka NÄYTTÄISI pitävän myös tästä mainstream-musiikista eikä inhoavan sitä vain jostain epämääräisestä periaatteesta. Ei ole olemassa genreä, jota voisi sydämensä pohjasta vihata. Jos todella sortuu siihen yleistykseen, että esim. kaikki jazz on paskaa, ansaitseekin tulla kutsutuksi tittelillä JUNTTI.

      Lainaa

    45. Tulos: 0 (20 ääntä)
      Jotenki tuntuu että Jyri on aika VITUN tyhmä ku luulee että kaikki hevi on örinää -.- Ja ilman rockia ei olis poppia josta taas tuli nuo Jyrin paskat että kiittää ihan sitä bluessia josta tuli rockia (+Heviä) ja siitä poppia josta tuli hip hopia ja siitä technoa. Ja jos Jyri bassoista tykkää niin kuuntelisi sitten Black Sabbathin N.I.B.:n. Siinä on kovemmat bassot kuin kaikissa homo techno biiseissä yhteensä. Että haistakoon Jyri pitkän paskan tuolla asian tuntemuksellaan

      Lainaa

    46. Asiantuntemus on yhdysana 5.6.2011 20:02
      Tulos: +2 (10 ääntä)
      Niin tosiaan, jospa opettaisit ensin kirjoittamaan?

      Lainaa

    47. Asiantuntemus on yhdyssana 5.6.2011 20:03
      Tulos: -2 (12 ääntä)
      Opettele kirjoittamaan?

      Lainaa

    48. Tulos: -4 (4 ääntä)
      112 poliisisoitto video Vimeossa http://vimeo.com/38250579

      Lainaa

    49. Tulos: -5 (5 ääntä)
      Asiantuntemus on yhdysana: Niin tosiaan, jospa opettaisit ensin kirjoittamaan?
      Etköhän se ole sinä jonka pitäs opetella kirjottamaan?

      Lainaa

    50. herkuleshuora569 16.8.2012 12:32
      Tulos: -5 (7 ääntä)
      Toivottavasti Jyri saa vielä joku päivä erittäin lujaa turpaan, sen verran ärsyttävältä jätkältä kuulostaa.

      Lainaa

    51. Tulos: +1 (13 ääntä)
      "Hevi" on jo itsessään mielestäni erittäin alentava nimitys metallimusiikille. Kaikkea metallia ei voi klassifioida heavymetalliksi. Ei taida ikinä mennä ihmisille tajuntaan että ei ole hyviä tai huonoja mielipiteitä. Erilaista musiikkia on juurikin sen takia että on erilaisia ihmisiä. Ei kaikki kestä kuunnella sitä nykypoppia. Jos meikäläiseltä kysytään niin popmusiikki on mielikuvituksettomille lampaille, jotka eivät tiedä minkälaisesta musiikista oikeasti tykkäävät ja tarvitsevat jotain helppoa kuunneltavaa, ja näinollen tyytyvät siihen mitä radiosta tuputtavat.

      Lainaa

    52. Tulos: -4 (10 ääntä)
      Jyrin kaltaisia pitäisi lyödä

      Lainaa

    53. Tulos: -3 (3 ääntä)
      Voi ei kun oma mielipide on vain ainoa ja oikea.. Ja BASSOA pitää olla!

      Lainaa

    54. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Jyri on kyllä aika töykeä tyyppi... miusta Hevimusiikki on todella syvällistä, älykästä ja monipuolista. Pop ja mainstream- musiikki on yleensä hyvin yksiselitteistä ja samankaltaista muun musiikin kanssa. Kyllähän niitä hyviäkin seasta löytyy kuten esimerkiksi uuden tuotannon Antti tuisku ja muutamat muut. Hevimusiikista löytyy monia tekijöitä joiden musiikki ja sanat ovat moniselitteisiä, monimutkaisia ja musiikki tarkoin harkittua sekä pitkäjänteistä, esimerkiksi Stam1nan ja Viikatteen sanoitukset ovat pidemmän päälle hyvin moniselitteisiä ja niiden purkamisessa voi kulua monta päivää.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: Jennifer Lopez, lambada, kaoma, On the Floor, Voice, NRJ, YleX, Akcent, stereo love, musiikki, radio