Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lapset kassalla

"Hyvä nuori asiakas..."
lapset kassalla Lähettänyt: Punakynä

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 86 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Ohikulkija 17.4.2011 8:24
      Tulos: +326 (342 ääntä)
      "Eli tätä teoriaa soveltaen, uhmaikäistä lasta ei siis voi viedä päiväkotiinkaan ..."
      Ei kauppaa voi verrata päiväkotiin tuossa tilanteessa. Kaupassa on kaikenlaisia ihmisiä ja perheitä joiden täytyy ostoksineen suoriutua kassan ohi - harvemmalla lapsia, vanhempia lapsiperheitä tai ihmisiä joita ei yksinkertaisesti kiinnosta katsella huutavia kersoja - ja työntekijäkin koulutettu käsittelemään lähinnä koneita. Päiväkodissa sentään on (tai pitäisi olla) nimenomaan lapsiin erikoistunutta henkilökuntaa jolla on tietotaitoa ja AIKAA pureutua lapsen kiukkupuuskiin. Enkä yhtään ihmettele kassatyöntekijän avautumista, olen sen verran nähnyt kurittomia kakaroita ostoksilla ollessani (tulivat mm. kurkkimaan sovituskoppiin, meinasin potkaista naamaan kunnes huomasin että on lapsi), mutta eihän se tarkoita että kaikki kakarat ovat sellaisia ja sen luulisi YH-äipänkin ymmärtävän ennen kuin ottaisi sen henkilökohtaisena loukkauksena (tai ehkä hän on epävarma oman lapsensa uhmaiän kanssa ja kokee siksi tarvetta puolustautua).

      Lainaa

    2. Tulos: +106 (120 ääntä)
      Mä en kestä.

      Lainaa

    3. Tulos: -493 (567 ääntä)
      Ärsyttävä näsäviisastelija, siis tuo kassaneiti.

      Lainaa

    4. Tulos: -54 (220 ääntä)
      Nyt oli kyllä liian pitkä, ei jaksanut lukea kaikkea.

      Lainaa

    5. Tulos: +185 (225 ääntä)
      Mutta toi alkuperäinen tilapäivitys kyllä on ihan aiheellinen, ostettiin sitten tupakkaa, alkoholia, nikotiinivalmisteita, asiakkaan tarvii kysyttäessä todistaa oma ikänsä tai tuotteet jää kauppaan. Se kuuluu myyjän työhön ja nykyisin siitä voi joutua myyjäkin edesvastuuseen jos on alaikäiselle myynyt K18-tuotteita. Sama juttu koskee myös peliautomaatteja, koneet menee kiinni jos sopivaa henk.tod. ei löydy. Muuten näiden kahden kinastelu meni kyllä överiksi.

      Lainaa

    6. Sympatiat kassalle 17.4.2011 10:24
      Tulos: +254 (272 ääntä)
      Lyhyesti : Kassatyöntekijätkin ovat ihmisiä, ja he joutuvat kestämään näitä "väsyneitä vanhempia" lähes jokainen päivä. Jos he kerran jaksavat jostain vaarallisesta tilanteesta huomauttaa, on se heidän tiedostamansa riski olemassa (eli on voinut sattua joskus oikeastikkin). Tässä tapauksessa kassatyöntekijä puhuu vain ihan oikeata asiaa, eikä ole mikään näsäviisastelija. Hieman hämmennyin itsekkin että jaksoin tosin lukea, olin jo lähellä tekstin alussa tilannetta "Too long! Didn't read!"

      Lainaa

    7. Tulos: -300 (352 ääntä)
      Miettikää asia vaikka näin päin: opettaja hermostuu oppilaaseen, ja avautuu facebookissa oppilaansa "kukkivasta aknesta ja rumista amisviiksistä". Saisiko hänkin sympatiat puolelleen? Jokainen on ammattinsa valinnut, jos asiakkaat tympäisee noin paljon, niin sitten voi vaihtaa alaa. Sitäpaitsi jos olisin tuon akan työnanataja, antaisit tuollaisen näsäviisastelijan avautumisen jälkeen hyvin äkkiä potkut.

      Lainaa

    8. Tulos: +225 (255 ääntä)
      Yh tais repiä pelihousunsa vähän turhan takia. Osui vissiin arkaan paikkaan.

      Lainaa

    9. Tulos: +121 (141 ääntä)
      Eiköhän jokaisella ole päiviä, kun kaikki vaan ärsyttää töissä. Sitäpaitsi tuossa ei ollut mitään sellaista, minkä takia saisi potkut antaa. Että varo vaan, tuollaisella asenteella olisi liiton tädit kimpussa melko äkkiä :D

      Lainaa

    10. Tulos: -64 (86 ääntä)
      Liian tylsä, en jaksanu lukea :/

      Lainaa

    11. Tippakaveri 17.4.2011 11:45
      Tulos: -50 (70 ääntä)
      Vittumainen työpäivä?

      Lainaa

    12. Tulos: +202 (214 ääntä)
      Tuo YH-äiti otti selvästi koko jutun aivan liian henkilökohtaisesti.

      Lainaa

    13. Tulos: +135 (179 ääntä)
      Tyypillinen YH tai ylipäätään tyypillinen nuori vanhempi. Ottaa heti nokkiinsa.

      Lainaa

    14. Tulos: +164 (168 ääntä)
      Jepjep... Kyllä kai kaikki ymmärtävät, että lapset joskus saavat raivareita kaupassa ym., eikä minua aspana ota päähän sellainen. Mutta sen sijaan minua ottaa päähän se, kun mukulat juoksentelevat tiskin taakse ja keittiön puolelle, kiipeilevät pöydille ja leikkivät hippaa pitkin ravintolaa häiriten muita asiakkaita ja henkilökuntaa vanhempien puuttumatta asiaan. Hyväkäytöksinen/hyvin kasvatettu lapsikin voi välillä saada raivarin ja heittäytyä lattialle huutamaan.

      Lainaa

    15. Jeesssssssssss 17.4.2011 13:49
      Tulos: -66 (86 ääntä)
      En ota muuten kantaa, mutta viikset ovat kauniit (varsinkin jos samaan aikaan leuassa ja kaulassa on partaa).

      Lainaa

    16. Tulos: +81 (103 ääntä)
      keltanen muija oli turha, violetti oikeessa :D

      Lainaa

    17. Tulos: +156 (164 ääntä)
      Tän takia mulla on kissoja. Ne ei tule kauppaan mukaan.

      Lainaa

    18. Tulos: +133 (147 ääntä)
      Kassaneidin puolella...

      Lainaa

    19. Tulos: +106 (150 ääntä)
      Kassaneiti on täysin oikeassa! Jos ei sitä pikkupaskiaista saa tottelemaan voi sen jättää pois kauppa reissulta ja hieman tuktkistella kasvatus menetelmiään!

      Lainaa

    20. Tulos: -182 (208 ääntä)
      Toivottavasti violetti muija ei tule ikinä saamaan lapsia.

      Lainaa

    21. Tulos: +100 (126 ääntä)
      jes! kassatyöntekijänä mä niin ymmärrän tätä kassaneitiä! täysin hänen puolellaan! nimim. nähnyt jo liikaakiin "yhyy ostaostaostaostamikseiBYÄÄÄH"-ipanoita

      Lainaa

    22. Tulos: +170 (178 ääntä)
      Eiköhän suurinosa asiakaspalvelutyössä töissä olevat pysty samaistumaan kassaneidin turhautumiseen. Liian monta kertaa itsekin olen joutunut vieraiden lapsia "kaitsemaan" töissä. Siinä sitä yrität estää, ettei mukula saa niskaansa lautasellista kuumaa ruokaa kun juoksentelee päättömästi ympäri ravintolaa. Yrität kohteliaasti sanoa vanhemmille, että katsoisivat vähän perään, ettei käy huonosti, mutta vastaukseksi saat vain vihaisia mulkaisuja tai puolustuskannalle hypänneen vanhemman sanaryöpyn. Kerran kiireessä työkaverille kävi jopa niin hullusti, ettei nähnyt tiskin takana keittiön puolelle eksynyttä natiaista ja kaatoi tämän vahingossa kumoon. Lapsi löi päänsä ja vanhemmat tulivat tietysti huutamaan naama punaisena työkaverille kun tämä oli "pahoinpidellyt" heidän enkelinsä. Palautettakin laittoivat perään ja siinä sitten mietin hyvän tovin miten sanot vanhemmille nätisti, että heidän olisi pitänyt vahtia lastaan sen verran, että tämä ei keittiön puolelle mene, koska sinne ei lapsilla todellakaan asiaa ole ihan oman turvallisuuden vuoksi. Jostain syystä monet vanhemmat unohtavat, että myös ravintoloissa ja kaupoissa täytyy katsoa lapsensa perään. Asiakaspalvelijat eivät ole lapsenvahteja, joten heidän tehtävänään ei ole vahtia asiakkaiden lapsia. On myös paljon ihania ihmisiä, jotka ymmärtävät miten lasten kanssa tulee ravintoloissa ja kaupoissa käyttäytyä. En tuomitse huutavaa lasta jos näen, että vanhemmat edes yrittävät pienentää tästä muille asiakkaille aiheutuvaa häiriötä. Joskus lapset vain huutavat se on fakta, mutta sitä en sulata kun vanhemmat eivät julkisella paikalla reagoi asiaan millään tavalla! Kotona voi antaa huutaa, mutta muiden ihmisten keskellä täytyy edes yrittää rauhoittaa lastaan. Jaksamisia kaikille aspoille jotka saman asian kanssa ovat painineet!:)

      Lainaa

    23. Tulos: -29 (71 ääntä)
      Peukku ylös jos painoit "lisää" neljännen kommentin kohdalla.

      Lainaa

    24. Tulos: +39 (55 ääntä)
      SE että aletaan ruotimaan näitä anonyymejä henkilöitä, voisimme vedota siihen, että nämä räkänokkakaverit joilla on uhma tai ei, tuottavat paljon vaikeuksia tulevaisuudessa. Mitä luulette millainen ihminen tälläisestä lellitystä kersasta tulee? "Ei se meiän erkki mitään ole tehnyt.. " Ai eikö? Kokeilkaa ihmeessä pientä tutustumisreissua päiväkotiin/kouluun.. Huh huhu. Heidän kanssaan joudutte tulevaisuudessa työskentelemään, heidän kanssaan joudutte olemaan sosiaalisissa suhteissa, heitä te ehkä elätätte, heidän hoitokustannuksia te ehkä tulette maksamaan, kun elämä kävi heille liian vaikeaksi.. jatkanko vielä?

      Lainaa

    25. Tulos: +87 (99 ääntä)
      Kassaneidin puolella pakko olla.

      Lainaa

    26. hummutteleee 17.4.2011 23:38
      Tulos: +135 (147 ääntä)
      Onkohan toi Yh-äiti vastaikään itse tajunnut, mikä on uhmaikä, kun sitä kokoajan käskee googlettamaan. Kuinka idioottina se kassaneitiä pitää, kun se ei muka tietäisi mikä uhmaikäinen on? Kassaneidin puolella. 19v. Yh-äidillä otti hieman liian arkaan paikkaan. Lapsikin on taidettu tehdä hieman liian aikaisin.

      Lainaa

    27. Tulos: +109 (117 ääntä)
      Kassa hoitaa työnsä hyvin, kun jaksaa kaiken kestämänsä paskan jälkeen vielä huolehtia väsyneiden vanhempien lasten turvallisuudesta. Vähän surettaa ton YH19 puolesta. Onko uhmaikä joku hyvä peruste sille, ettei viitsi sen vertaa katsoa muksunsa perään, ettei sillä murskaannu sormet hihnojen väliin? Kassa heitti tosi asiallisesti joitain hienoja esimerkkejä, miten lasta sais motivoitua kaupassa. 'ei toimi'. Eikä ole YH ilmeisesti etsinyt mitään vaihtoehtoistakaan ratkaisua. Ja sit kiukutellaan kassatyöntekijälle, kun se on turhautunu (sori provo:) paskojen vanhempien piittamattomuuteen. Musta on todella vastuutonta ajatella niin, ettei uhmaikäiselle auta mikään nuhtelu/ohjeistus ja siksi annetaan niiden riehua ja koheltaa vapaasti ja olla pahimmassa tapauksessa vaaraksi itselleen ja muille. KAs kun eivät päästä yksin autotielle juoksemaan! 'ku ei tuohon meidän lullapullaan auta komentaminen'. Siinähän sit itkee kun lapsi jää tämän tyyppisen asenteen takia auton alle. Jos näin 'vähän' kärjistetään. Vanhemman tulee ottaa se rooli, johon on ryhtynyt, eikä vikistä avuttomuuttaan jollekin kassatädille. Niin monta surullista tapausta tulee päivittäin vastaan, et ihan ihmettelen, miksi ko ihmiset tyleensä lapsia tekee, kun valmius kasvattamiseen on tällä tasolla...

      Lainaa

    28. Tulos: +94 (100 ääntä)
      Ai että miten uhmaikäisen saa tottelemaan kaupan kassalla, ettei laita sormia hihnalle? Helposti, istuttaa sen rattaisiin. Jos se huutaa, niin huutakoon. Jos ei pysy kaupan rattaissa, niin omat rattaat mukaan jossa on turvavyö, josta ei lapsi omin avuin pääse irti. Autoissakin lapset istuvat tiukasti vyötettynä, ja hyvin ne siihen tottuvat. Oikeasti ongelman muodostavat nämä vanhemmat, jotka eivät uskalla kieltää lapselta mitään tai asettaa mitään rajoja, ja kaikkien muiden pitäisi huolehtia siitä että lapset eivät vahingossa tapa itseään. Seuraavaksi keltainen varmaankin vaatii, että kassahihnat on poistettava, koska ne ovat vaarallisia lapsille jotka työntävät sormensa hihnan väliin.

      Lainaa

    29. Tulos: +106 (110 ääntä)
      Kassaneidin puolella ollaan, vaikka kyllä hiukan ymmärrän YH:nkin näkökantaa. Itselleni on leffateatterin kassalla työskennellessä tullut tämän suuntainen tapaus pari kertaa, että... -Terve, ostaisin kolme lippua tuohon lasten... ÄITI! ÄITI! ÄITI! MÄÄ HALUUN KALKKIA! ...kröhöm, leffaan Onhan teillä istuinkorokkeita? -On, ja värikkäitä tyynyjä. Haluatteko paikat edempää vai taaempaa? -Pari riviä puolestavälistä alas... PELKELEÄITIMÄÄHALUUNTITÄKALKKIA! NYT TAATANA!... kultapieni, ei äiti osta karkkia jos sä huudat noin. Pieni popcorn, karkkipussi ja pillimehu. Myin sanotut tuotteet ja katsoin kun appeet jäivät rauhallisesti mukana seuraavalle tytölle. Siitäkös vinkuna alkoi ja poika potki tiskiä, äitiä, siskoa, mainospystejä ja salin ovea huutaen että MÄÄ HALUUN KALKKIA TAATANA! ja näin päin pois. Sitä metakkaa kesti salissa viisi minuuttia, menin sanomaan, että näytöksen alkaessa pitää sitten olla hiljaista, mihin äiti tokaisi että kyllä tämä hoituu. Varttia myöhemmin oli aloitusaika eikä ollut poika väsynyt huutamiseen. Sanoin, että minun on varmaan parasta antaa heille rahat takaisin ja lähettää kotiin, koska muut asiakkaat hermostuvat. Tässä vaiheessa tuo äiti olisi ilmeestään päätellen varmaan tappanut minut jos se olisi ollut laillista, lähti nuppi tutisten pihalle ja huusi että pitäkää paskan rahat, me ei tulla takaisin. Tyttö alkoi poraamaan vasta kun valkeni ettei hän näekään A.A. Milnen legendaarisia metsäneläimiä. Ketutti aika syvään, eritoten sen tytön vuoksi, mutta minkäs mahtoi. Ei ole sitä eikä sitä toista vastaavaa seuruetta näkynyt toista kertaa, ja varmaan jäi muutama muukin seurue tulematta, mutta toisaalta, muut paikalla olleet asiakkaat näyttivät arvostavan ratkaisua. Tarinan poika oli sen verran iso, että ällä- ja ättävikaan olisi pitänyt puuttua jo vuosia sitten, ja paljon aikaisemmin olisi pitänyt jättää aloittamatta pojan lahjominen karkilla hiljaiseksi. Käsistä kerran lähtenyttä mopoa on vaikea ottaa kiinni. Ai niin, ei ole vaimoa, lapsia tai lemmikkieläimiä mulla, mutta ehkä ne ovat siis säästyneet meikäläiseltä. Olen kyllä seurannut aika läheltä erään sukulaisen kasvua, sellainen pieni aikuinen ja iso lapsi samoissa kuorissa. Tiedän, että se on huoltajalle tosi uuvuttavaa.

      Lainaa

    30. Tulos: +71 (75 ääntä)
      Mä en ymmärrä miten nää äidit katsoo et lapsella on joku erityisoikeus huutaa menemään jokapaikassa. Mites ku vauva on just saatu nukkumaan ja siihen tulee joku huutamaan viereen? Takuulla asiasta sanotaan. Omalle lapselle ei vaan saa sanoa mitään. Kasvatuksen puutetta jos oman muksun huutoa tarvii puolustella kommentein "kun ei sille mitään voi..."...

      Lainaa

    31. Tulos: +106 (108 ääntä)
      Vaikka olenkin kahden lapsen äiti niin voin sanoa että kassaneiti puhuu järkeä!!!! Joillakin äideillä menee vaan yli tuo vouhotus lasten kanssa..

      Lainaa

    32. Tulos: -114 (138 ääntä)
      Te olette kaikki tosi kummallisia. Kukaan ei tunnu huomaavan, että kassaneiti puhuu asiakkaistaan, eli tulojensa lähteensä, todella ilkeään sävyyn. Varsinkin nuo ulkonäköseikat, akne ym, menee pahasti yli. Minusta tuo on vaan tosi kuvottava ja lapsellinen asenne työntekoon.

      Lainaa

    33. Tulos: +5 (45 ääntä)
      Tuolta osin Kaukonen puhut vähän mutta asiaa. Onhan kokonaissävy "hieman" ylimielinen hänellä, itse en lähtisi arvostelemaan kenenkään ulkonäköä kun ei omassanikaan ole kehumista, ja tuon lastenkasvatusasian kohdalla alkoi jo vähän saippua vaahdota... silti tuo YH veti herneet nenään hieman turhaan, kun ei selvästikään ollut hänelle eritoten osoitettu tämä ketju. Mutta totta se on, että harvan perheen pikku kullannunpulle saa sanoa mitään jos tämä meinaa hajottaa piakat ja/tai teloa itsensä, mutta kun varsinkin jälkimmäinen tapahtuu, on se tottakai henkilökunnan vika.

      Lainaa

    34. kohta valmistuva 18.4.2011 11:48
      Tulos: -47 (57 ääntä)
      itse nyt valmistun kohta lastenhoitajaksi ja jos jotain olen oppinut tämän koulutuksen aikana (eikä tähän ehkä koulutusta tarttekkaan) että murrosikäinen nuori ja uhmaikäinen lapsi ovat hiukkasen eri asia. nuorten kehitysvaiheen uhmakkuus on hieman eri sfääreissä kuin 3-4 vuotiaalla lapsella. itsekin työskentelen asiakaspalvelutyössä jossa nuoret haistattavat vittua mutta ei tulisi mieleen siitä missään naamakirjassa huuella.. halolla päähän!

      Lainaa

    35. Tulos: +52 (62 ääntä)
      On vaan jääny tuolla yh-äipällä ehkäisy hoitamatta aikanaan...

      Lainaa

    36. Tulos: +58 (62 ääntä)
      Jatkuvasti pelottaa että täälläkin aletaan kallistumaan suuntaan joka on jo nähty muissa maissa eli vastuu lapsen kasvatuksesta siirretään muille: esim. jos lapsi ei menesty koulussa, se on koulun vika. Koulussa kuuluu ensimmäiseksi opettaa eikä kasvattaa ja miten voisikaan kasvattaa jos ei saa kurittaa (enkä tarkoita tällä nyt tukasta repimistä ym. ääripää rankaisuja)? Nykyään vanhemmat eivät itsekään uskalla kurittaa lapsiaan, nehän voi saada siitä traumoja jos sanoo ettei nyt saakaan siitä uutta prätsiä tai omaisuuden maksavaa mopoautoa. Luotetaan sokeasti ja selitellään ettei "meidän ____ vaan sellaista ole tehnyt" (itse ainakin kersana kokeilin rajoja vaikka oli säännöt selvitetty, kyllä valehtelustakin jäi kiinni koska vanhemmat epäilivät ja tarkistivat faktat, rangaistushan siitä tuli ja kyllä oppi ettei tee toiste). Minkäs teet jos näet vaikka lapsen yksinään kaupan käytävällä heittelemässä tuotteita hyllystä alas, tottahan toki sille sanotaan että noin ei saa tehdä, mutta nykypäivänä voikin tulla vanhempi siihen viereen huutamaan ettei meidän lasta saa komentaa. Sekin riippuu niin vanhemmista miten suhtautuvat, ei se tarkoita että heidän kykyään kasvattaa ja komentaa epäillään jos joku kassahenkilö välillä sanookin ettei niitä sormia kannata iskee hihnan alle mikäli ne tahtoo säilyttää myös aikuisiälle. Kun tulevaisuutta niin ennemmin sitä lasta varoittaa kun antaa vahingon tapahtua. Saipas sitä taas pienestä asiasta paljon tekstiä, huoh.

      Lainaa

    37. Tulos: +101 (105 ääntä)
      Kassaneiti puhuu yleisellä tasolla; myös viittaus akneen ja amisviiksiin on täysin yleisentason kommentti, stereotypia. Kassaneiti käyttää viittausta selventääkseen, miksi ihminen hänen mielestään näyttää alle 23-vuotiaalta, jolloin hänen tulee henkkareita kysyä. ulkonäön perusteellahan hän sitä ikää arvioi? Kyllä mun mielestä on syytä olettaa, että nuorelta näyttävä henkilö on nuori. if it looks like a duck, if it walks like a duck... well, it's a duck. ei siinä sen kummemmasta mielestäni ole kyse. turha vetää hernettä nekkuun, höpsökkäät. kaukosella sen sijaan on puurot ja vellit sekasin, mielestäni. vaikka kassaneidin palkan palveluammatissa palveltavat asiakkaat -tietyllä tavalla- maksavatkin, ei se edellytä kassahenkilöä omaksumaan kynnysmaton roolia - hänen ei tarvitse nöyristellä, kumarrella eikä pyydellä anteeksi olemassaoloaan. kassan on täysin oikeutettua odottaa ihmisarvoista kohtelua, ammatistaan huolimatta. (tai ehkä juuri siitä johtuen)? entinen mieheni oli töissä kaupassa, häntä eräs joulukaljattomaksi jäänyt känni-ääliö (humalainen tyhmyri, jos käyttämäni termi loukkaa) heitti joulukalalla päähän... itsekin olen työskennellyt palvelualalla, hampurilaisketjun kassana ja yhtä ja toista on siis nähty. mm taistelu siitä, miksi pankkikortissa pitää olla kortinhaltijan allekirjoitus sille varatulla paikalla.. mutta se on toinen tarina se. Mielestäni on kohtuullista olettaa, että kaupassa mukana olevat lapset osaavat "olla ihmisiksi", siellä kaupassa kun asioi muitakin ihmisiä. kyllä sen kalle-brooken voi jättää autoon vaikka lukemaan kirjaa siksi aikaa, kun kaupassa asioi. ovet lukkoon, tottakai. ei karkaa auto, eikä lapset. ja ennenkuin joku kommentoi, toivoen, etten koskaan lapsia maailmaan tuottaisi... olen 4-lapsisesta perheestä.... eipä ole traumoja jäänyt vaikka olen autossa odottanut.

      Lainaa

    38. Tulos: +58 (62 ääntä)
      Tuntuu että nyt on menny saitti jo aasiakas.netin puolelle.. Kahden lapsen isänä (ja asiakaspalvelijana) olen täysin samaa mieltä violetin kanssa, järki käteen vanhemmat.

      Lainaa

    39. Tulos: +56 (64 ääntä)
      onko mitään ärsyttävämpää kuin uhmaikäiset, lapselliset ja kaikentietävät teiniäidit? :)

      Lainaa

    40. Tulos: -95 (107 ääntä)
      onko mitään ärsyttävämpää, kuin viisastelevat, muita stereotypisoivat ja itseään ylentävät muka-hauskat kassamuijat? ;)

      Lainaa

    41. Tulos: +47 (51 ääntä)
      voi kaukonen.. aniharva täällä provosoituu toivomallasi tavalla. :)

      Lainaa

    42. ex-kassaneiti, nykynen parturi-kampaaja ja pienen lapsen äiti 19.4.2011 11:28
      Tulos: +50 (52 ääntä)
      mikä tolla yh-mammalla oikein oli ongelmana tossa? kassaneiti ei missään vaiheessa syyttänyt häntä huonokäytöksisestä lapsesta, vaan puhui yleisesti ja syytti lapsien vanhempia jotka eivät pidä lastaan kurissa. valitettavan usein sitä näkee kun jonkun kakara juoksentelee kaupassa ja häiriköi muita asiakkaita ja vanhempi/vanhemmat eivät asialle tee YHTÄÄN MITÄÄN ! ja näihin tilanteisiin törmää kyllä muuallakin.. esim. kun lapsi tulee hiustenleikkuuseen ja kiinnostaisi kaikki muut asiat kuin tuolissa hetken aikaa istuminen niin jotkut vanhemmat kyllä tulevat siihen avuksi ja selittävät nätisti lapselle tilanteen että hetken aikaa pitää istua paikoillaan (ja meillä on töissä mahdollisuus että laitamme piirrettyjä pyörimään siksi aikaa), jotkut vanhemmat jättävät lapsensa heti ovelle ja huikkaavat että tulevat "hetken" päästä takaisin, mutta kaikista pahimpia ovat ne jotka vain istuvat siinä ja lukevat jotain lehteä kun itse yrittää taistella lapsen kanssa ja samalla leikata hiuksia.. ja minulla itselläni ON lapsi, joten voin aivan hyvin sanoa tämän asian, hänellekkin tulee kiukun puuskia mutta ainakin YRITÄN rauhoitella häntä ja kaupassa ei todellakaan juoksennella ympäriinsä saati häiritä muita asiakkaita/kaupan henkilökuntaa.

      Lainaa

    43. Tulos: +38 (44 ääntä)
      Kaukosella on varmasti takana usean vuoden kokemus asiakaspalvelusta kun näyttää ymmärtävän niin hyvin mistä siinä on kysymys... Se, että "olet itse ammattisi valinnut" ei tarkoita käsittääkseni sitä, että asiakkaat saavat heittää niskaasi ihan mitä vaan. Itsellä raja kulkee henkilökohtaisuuksissa. Jos olen "huora" niin aivan turha odottaa minulta palvelua. Ja kyllä olen itsekin provosoitunut asiakkaan ulkonäöstä. Jostain syystä vaan ei mene kaaliin kun itse reippaasta ylipainosta kärsivät vanhemmat syöttävät lapsilleen sellaista "paskaa" että kymmenvuotias muistuttaa jo rantapalloa. Lapsi kun on vielä niin pieni ymmärtämään mikä hänelle on parasta ja vanhemmat vain kannustavat samoihin huonoihin elintapoihin kun itse ovat tottuneet. Sitten ihmetellään kun lasta kiusataan koulussa ja ei ole kavereita. Eksyin vähän aiheesta näköjään. Ottaa vaan päähän kun näkee mitä siitäkin tulee kun lapselta ei kiellä mitään. Kun lapsena ei ole oppinut kuulemaan sanaa "EI" niin miten siihen enää aikuisenakaan tottuu? Että sellainen karhunpalvelus...

      Lainaa

    44. Tulos: -32 (36 ääntä)
      Missä moka? Missä hauskuus?

      Lainaa

    45. Tulos: +35 (41 ääntä)
      Joo menee kyl sympatiat kassatädin puolelle... Itseänikin vituttaa aivan suunnattomasti huutavat ja riehuvat mukulat kaupassa tmv.. ja vanhempia ei kiinnosta yhtään ohjeistaa lapsiaan, vapaa kasvatus tainnut niilläkin olla kotona...

      Lainaa

    46. Tulos: +21 (23 ääntä)
      > Missä moka? Missä hauskuus? Öö tuota, tuo keltainen ilmeisesti on sama henkilö kuin YH 19V, ja tykkäsi alkuperäisestä viestistä ensin, mutta alkoi sitten negatiiviseen sävyyn peräämään ohjeita miten uhamikäinen lapsi saadaan kuriin. Hän myös otti asiakseen vetää vielä myöhemmin lisää hernerokkaa keuhkoon asiasta jota ei ollut häne pukeutumiseensa, ulkonäköönsä tai lapsensa kasvattamiseen kohdistettu.

      Lainaa

    47. Tulos: +21 (25 ääntä)
      ensinnäkin mä olen helvetin tyytyväinen jos multa kysytään paperit mut olenki jo 26v patu :D ja toiseks toi vitun yh vois nuolla itteensä jos ei ole mitään järkevää sanottavaa sen voi olla sanomatta.

      Lainaa

    48. Tulos: -43 (55 ääntä)
      Hellurei: ei ole kokemusta varsinaisesti asiakaspalvelusta, mutta siivoustyöstä, kehitysvammaisten ohjaajana olemisesta, ja opettajan työstä kylläkin. Yläasteikäisten erityisoppilaiden opena sain kuulla olevani lehmä ja paska ope ym. Ei olisi tullut mieleenikään mennä huutelemaan niistä facebookiin, mutta kukin tyylillään!

      Lainaa

    49. Tulos: +39 (43 ääntä)
      Kaukonen: lapset ja nuoret nyt ovat ihan oma lukunsa. Opettajat saavat valitettavasti aika lailla "paskaa" niskaansa oppilailtaan. Vaikka oletkin sitä mieltä, että itse ammattinsa valitsee niin ei tämäkään ole oikein. Niin kuin ei ole oikein kaataa omia ongelmiaan asiakaspalvelijan niskaan. Ammatin valinnasta vielä sen verran, että ymmärrän kyllä mikseivät opettajat "huutele" näistä asioista facebookissa, mutta ei se tarkoita sitä, etteikö jossain muussa ammatissa sitä voisi tehdä. En lähtisi siis vertailemaan opettaja-erityisoppilas ja asiakaspalvelija-asiakas suhteita, sillä molemmat ovat ihan oma lukunsa. Itse en edes harkitsisi antavani potkuja työtekijälleni joka purkaa asiakkaista johtuvaa turhautumista facebookissa. Kunhan puhutaan yleisesti asiakkaista eikä esim. mainita jotain tiettyä asiakasta nimeltä. Parempi niin, että saavat purettua oloaan jotain muuta kanavaa kautta, ettei tarvitse sitä töissä tehdä suoraan asiakkaalle. Minulle riittää kun töissä käyttäytyy asiakkaiden edessä hyvin, kotona saa sitten tehdä mitä täytyy, että jaksaa taas seuraavana päivänä hymyillä kassalla myös näille vähän hankalimmille tapauksille. Kaukonen voisi mennä pariksi kuukaudeksi vaikka jonkun Hessun kassalle töihin niin johan näkemys asiakaspalvelualasta muuttuisi.

      Lainaa

    50. Tulos: -41 (49 ääntä)
      Hellurei: Mielelläni menisin, mutta taidan olla ns. ylikoulutettu Hessun kassalle. Mielestäni tässä on kuitenkin kyse siitä, kuinka sinut on itsensä kanssa - ei kaikkia asiakkaiden taholta tulevia törkeyksiä tarvitse ottaa niin henkilökohtaisesti. Ja olen sitä mieltä, että tuo muiden ulkonäön arvostelu on vaan tosi ala-arvoista ja kertoo vaan henkilöstä itsestään aika paljon! Uskokaa tai älkää, mutta kyllä se voi työnantajaakin kiinnostaa, jos työntekijä haukkuu julkisesti asiakkaidensa amisviiksiä ja aknenaamoja. Ne jupinat voi jakaa vaikka ystävien kesken tai kirjottaa esim. päiväkirjaan, miksi kaikki pitää nykyään tuoda muutenkin nettiin muiden silmille, sitä en voi ymmärtää. Olinpa muuten kerran puhelinmyyjänäkin pari kuukautta ja siellä vasta sai kuulla vaikka minkälaista haistattelua. Lähinnä vaan nauratti sellaiset tapaukset :)

      Lainaa

    51. Täti Orjatyö 20.4.2011 0:03
      Tulos: -20 (28 ääntä)
      haha väärässä ammatissa...

      Lainaa

    52. Tulos: +39 (41 ääntä)
      uteliaisuudesta, kaukonen, mitä teet työkses? onko se työ joka päivä oikeesti niin kivaa ja ihanaa? Mikään ei koskaan ärsytä, eikä mene pieleen? jos niin on, hyvä. :) Mua hämmentää se, että pidät toisen ulkonäön arvostelua julkisesti -aloittajan puhuen edelleen vain stereotypisesta esimerkistä- ala-arvoisena ja ITSE kuitenkin sitten epäilet kassaneidin älyä/moraalia/etiikkaa -arvostelemalla häntä sen osan perusteella, jonka hänestä näet. samalla annat ymmärtää, että asiakaspalveluammateissa -kauppa, hessun kassa yms- olevat henkilöt olisivat jollakin tavalla alempaa ihmisryhmää, olethan itse "ylikoulutettu" moisiin pikku tehtäviin. Et voi aloittajan koulutuksesta -se kun tuntuu olevan kovin tärkeää- tietää mitään tämän kirjoituksen perusteella, et voi tietää, onko hän töissä kaupassa lääkäriopintojaan rahoittaakseen, esimerkiksi. eikä sillä ole edes merkitystä, vaikka kassaneiti olisikin "vain" kassaneiti. hän saa sitä olla, hänen elämässään luultavasti on muuta sisältöä, kuin työnteko. mielestäni kirjoittaja on myös erittäin sinut itsensä kanssa, eihän hän asiakkaisiin pura turhautumistaan. "ei kaikkia asiakkaiden taholta tulevia törkeyksiä tarvitse ottaa niin henkilökohtaisesti"... eihän tässä siitä olekaan kyse. kassaneitiä vain ärsyttää toistuvasti, päivästä toiseen katsoa aikuisten ihmisten perään -vahtia heidän lapsiaan, jotteivat satuttaisi itseään. en minäkään halua tehdä kuin työt, joihin olen lupautunut. asiakaspalveluala on aliarvostettu, alipalkattu ala -harvalle tulee mieleen, että jos sinne kauppaan ei kukaan suostu töihin menemään, koska kaikki on ylikoulutettuja, meillä on 6 miljoonaa lääkäriä --- ja tyhjät jääkaapit. voihan sitä toki sillekin maailmansa rakentaa. henkilökohtaisesti ajattelen, että kaikki työt ovat yhtä tärkeitä ja kaikki työt on tehtävä. itse en käsitä, miksi pitäisi sietää asiakkaiden taholta tulevia törkeyksiä sanomatta mitään? en käsitä, mikä oikeus asiakkaalla edes on kohdella asiakaspalvelijaa kuin 2. luokan kansalaista? asiakas ei ole jumala, asiakas on ihminen, yhdenkään ihmisen ei tarvitse nöyristellä toista. no eipä kai muuta. :)

      Lainaa

    53. Tulos: -36 (42 ääntä)
      facepalm: niin älyttömältä kuin se kuulostaakin, jotkut voivat tosiaan olla ylikoulutettuja tiettyyn tehtäviin, eikä heitä siksi palkata. Kai siinä työnantaja pelkää, että pitää maksaa enemmän palkkaa sille, joka on korkeammin koulutettu, tai että korkeastikoulutettu tietää vain teoriassa asioista, muttei osaa mitään käytännössä. Itse opiskelen ja valmistun pian aineenopettajaksi, ja olen ihan samaa mieltä siitä, että kaikki ns. laillinen työ on kunnioitettavaa, eikä mikään ala ole toista vähempi arvoisempi. Ja kun tosissaan arvostaa omaa työtään, oli sitten ope, lääkäri tai kaupan kassa, niin jättää ne älyvapaat toisten ulkonäön haukkumiset kirjottamatta facebookiin.

      Lainaa

    54. Tulos: -32 (38 ääntä)
      Sitä paitsi pitäähän tällaisen tulevan kansankynttilän päästä välillä vähän jeesustelemaan!

      Lainaa

    55. Tulos: +41 (45 ääntä)
      Kaukonen: Hesen kassasta en tiedä, mutta itse työskentelen erään toisen saman alan ketjun kassalla ja olen itsekin pian valmistumassa maisteriksi, eli tuskin sinä meille olisit liian ylikoulutettu, kyllä meillä ihan valmiitakin maistereita sun muita vielä "jumittaa". ;) Ja minäkin väitän, että asiakaspalvelijoiden avautumisia ym. ymmärtää kunnolla vain, jos on itse kokeillut kyseistä duunia. Ja meillä ainakin pomot ymmärtävät hyvin työn ärsyttävät puolet. Takahuoneessa ja henkilökunnan pippaloissa naureskellaan, haukutaan ja ruoditaan hölmöjä, rumia ja ilkeitä asiakkaita työkavereiden JA pomojen kanssa. Ja ravintolapäällikkö kertoo usein mehukkaimmat jutut, koska on ollut alalla pisinpään ja joutuu asemansa vuoksi välillä kohtaamaan ne kaikkein sitkeimmät valittajat ja sekopäät. Minä kyllä tykkään työstäni ja teen sitä hyvällä mielellä, varsinkin kun saan vapaasti avautua niistä vaikeista asiakkaista, joko sitten yleisellä tasolla facebookissa tai heti tauolla työkaverille. :)

      Lainaa

    56. Tulos: +17 (23 ääntä)
      Lapselle pitää antaa kuria, muuten siitä tulee onneton lätisijä, joka huutelee ja pätee koulussa opettajille, kuinka kusipäitä he ovat siitä mitä he tekevät. Eivät kaikki tietenkään, mutta kuriton lapsi ei tule olemaan kovin hyvä ystävä monelle. Ja kuten sanottu, kassaneitikin on ihminen. Heidän täytyy avautua asioista, kuten kaikki muutkin. Omasta mielestäni Facebookiin paasaaminen ei ole kovinkaan paha, kun katsoo muuta settiä mitä siellä on. Omalla vastuulla niitä kirjottelee ja lukee. Eikä hän nimennyt ketään, joten YH:n on turha alkaa siitä mitään sanomaan tai kenenkään muunkaan. Itse en ole ollut paljoa asiakaspalvelijana, muuta kuin ravintolassa tarjoilijana, joten henkilökohtaista kokemusta ei ole paljoa, mutta tiedän kuinka hankalia asiakkaat voivat olla. Jotkut luulevat olevansa niin kuninkaallista ja luulevat olevansa aina oikeassa. Olen samaa mieltä myös daan kanssa; vaikeista asioista saa avautua, ihan kuten muutkin ihmiset saavat valittaa opettajistaan, perheesään, naapureistaan, oppilaistaan, jne. Ihminen ei jaksa pitää sisällään kaikkea paskaa ja se pitää päästää ulos, oli kenestä tahansa kyse.

      Lainaa

    57. Tulos: +29 (33 ääntä)
      "Uskokaa tai älkää, mutta kyllä se voi työnantajaakin kiinnostaa, jos työntekijä haukkuu julkisesti asiakkaidensa amisviiksiä ja aknenaamoja. Ne jupinat voi jakaa vaikka ystävien kesken tai kirjottaa esim. päiväkirjaan, miksi kaikki pitää nykyään tuoda muutenkin nettiin muiden silmille, sitä en voi ymmärtää." Oma titteli sattuu olemaan ravintolapäällikkö ja usko tai älä Kaukonen niin ei edelleenkään kiinnosta ellei tosiaankaan ruveta puhumaan jostain tietystä asiakkaasta ja mainita nimeltä. Jupinat voi jakaa ystävien kesken? Niinhän tämä kassaneiti tekikin, jakoi turhautumistaan facebook ystävilleen. Ei ole hänen vikansa, että joku meni ja julkaisi tekstin täällä, vai onko? Mistä sitä tietää millaiset asetukset kassaneidin facebook-profiilissa on, joten tekstin ei varmasti ikinä ollut tarkoitus päätyä näin suuren yleisön luettavaksi. Arvostan omaa työtäni, mutta en kyllä todellakaan arvosta kaikkia asiakkaita. Minun arvostus täytyy ansaita se ei ole itsestään selvyys ja käyttäytymällä asiattomasti sitä ei saa. daa: Täysin samaa mieltä kanssasi. Olen ollut aikoinaan Hesellä töissä ja meiltä löytyi koulutukseltaan mm. opettajia, asianajajia, tuomareita, lääkäreitä ja tulkkeja. Ja kyllä meilläkin porukalla "tylytetään" niitä inhottavia asiakkaita eikä mielestäni siinä ole mitään väärää. Työkaveri jos joku ymmärtää parhaiten mitä sitä joutuu kestämään töissä.

      Lainaa

    58. Tulos: -38 (46 ääntä)
      Hellurei: se, että sinua ei haittaisi, että alaisesi haukkuu asiakkaitaan facebookissa julkisesti (julkinen siksi, että otaksun että kassaneidillä on vähintään 100 'ystävää' facebook-sivullaan, joista aina joku tuntee jonkun jne), ei tarkoita sitä, että kaikki työnantajat suhtautuisivat yhtä huumorimielellä tällaiseen touhuun. Tunnen muutamia johtavassa asemassa olevia ihmisiä, jotka ovat vähemmästäkin antaneet huomautuksia ym. työntekijöilleen. Olen edelleen sitä mieltä, että tämä koko kommentti facebookissa kassaneidin taholta on ollut lapsellista huomionhakua. Tunteiden purkamisen voi hoitaa muuallakin kuin naamakirjassa, varsinkin sellaisten jotka oikeasti voivat loukata jotain tai joilla voi vaarantaa jopa oman työpaikkansa. Kuka tietää vaikka hän olisi itse lähettänyt tämän "mokan" feissarimokiin, luullessaan olevansa hirvittävän hauska.

      Lainaa

    59. Tulos: +36 (40 ääntä)
      Kaukonen: ei taida olla ihan laillinen peruste huomautukselle tämä. Luottamusmiehellä voisi olla jotain vastaan sanottavaa. Työntekijällä on oikeuksia ilmaista omaa mielipidettään myös julkisesti. Teksti ei millään tavalla loukkaa työnantajaa tai aiheuta työnantajalle ansiomenetyksiä. Työnantajaa ei edes kyseisessä tekstissä mainita eikä myöskään sitä, että tilanteet ovat kaikki omia kokemuksia eivätkä vain hypoteettisia tilanteita. En ymmärrä millaista huomiota kassaneiti mielestäsi tällä statuspäivityksellään haki. Luultavaisimmin kuitenkin asia on niin, että tytöllä ollut rankka päivä töissä ja halusi vähän tuulettaa tuntojaan. Varmasti toivoi myös kannustavia viestejä ystäviltään asian suhteen, jotta saisi asian käsiteltyä ja näin ollen pystyy seuraavana päivänä taas jatkamaan töitään paremmalla mielellä. Tälläinen "avautuminen" on uskomattoman terapeuttista ja kätevin väline tähän sattui olemaan tällä kertaa facebook. Kuka tästä tekstistä voi loukkaantua? Ketään ei mainita edelleenkään nimeltä. Jos olet sitä mieltä, että saat oman lapsesi käyttäytymään kaupassa kunnolla niin miksi suuttua tästä? Tekstissä ei ole mitään henkilökohtaista ketään tiettyä ihmistä kohtaan vaan puhutaan yleisesti. Täytyy olla aika urpo, jos vetää tästä herneen nenäänsä. Tytön henkilökohtainen mielipide oli, että amisviikset ovat rumat. Samaan voivat varmasti yhtyä tuhannet muut ympäri Suomen maata. Itse myös täysin samoilla linjoilla, mutta eipähän ole vielä tullut tilannetta vastaan, että olisin "saanut" asiaa facebookissa "mainostaa". Ehkä jonain päivänä... Tämä "moka" ei ole hauska. Ja epäilen suunnattomasti, että kassaneiti olisi ollut tätä mieltä ja itse lähettänyt tämän feissarimokiin. Aika hakoteillä olet mikäli tätä mieltä olet! Selkeästi et pysty käsittämään mitä asiakaspalvelijat joutuvat kokemaan päivittäin. Eihän se sinun vikasi ole, olethan siihen tehtävään "ylikoulutettu". Okei okei sanotaan sitten että ihan narttu ämmä kun haukkuu toisia tuolla tavalla julkisessa foorumissa. Kassaneitihän on ärsyttävän näsäviisas joka antaitsee potkut tai tulisi vaihtaa alaa. Lisäksi hän on kummallinen ja kuvottavan lapsellinen viisastelija joka stereotypisoi muita. Tämä itseään ylentävä muka-hauska älyvapaa ihminen on vain niin lapsellisen huomionhaluinen. Menikö oikein? Ja tätä ei siis voi tulkita toisen haukkumiseksi julkisessa foorumissa kuten feissamokien kommenteissa? I know, too long! Pääsin vaan vauhtiin ni oli vaikee enää lopettaa:D

      Lainaa

    60. Tulos: -16 (20 ääntä)
      Hellurei: olet oikeassa, tämä 'moka' ei ollut yhtään hauska, LOL.

      Lainaa

    61. Tulos: +28 (32 ääntä)
      mun on pakko sanoa, että toivon syvästi tulevan aineenopettaja-kaukosen opettavan mitä tahansa ainetta, jossa ei tarvitse minkäänlaista logiikkaa. :) tajuan kyllä, että sekä minä että hellurei annetaan tässä nyt tarpeetonta huomiota ko ihmiselle. huomionperässähän hän tuntuu nyt kulkevan. yritän vain ymmärtää, miten ihmeessä kaukonen asian näkee. mutten vaan voi käsittää, millä logiikalla hänen mielestään kassaneiti käyttäytyy hänen määrittelemällään tavalla sopimattomasti? jos minulle tuodaan eteen se amisviiksinen aknenaama, tarinan tietty henkilö, josta tässä puhutaan, niin hyvä on... mutta kukaan meistä ei voi mistään arvata kenestä kassaneiti puhuu. kassaneidin määritelmä sopii aivan varmasti yli 100 000 ihmiseen suomessa - siksi se onkin stereotypia. ihan niinkuin sekin että blondit ovat tyhmiä, ferrari on peniksen jatke, miehet on sikoja, latinorakastaja on tulinen, tontut on pieniä ja punalakkisia, jne jne... en myöskään ymmärrä, millä logiikalla kaukonen itse kokee voivansa puhua kassaneidistä tuohon sävyyn. oletan, ettei hän kassaneitiä henkilökohtaisesti tunne. ja jos tuntee, niin se on eri asia. kommentit eivät enää nytkään yleisellä tasolla liiku vaan nyt "haukutaan" tätä tiettyä ihmistä, kaukosen toimesta. toisin kuin kassaneiti, hänen kommenttinsa edelleenkään eivät ketään henkilökohtaisesti kosketa. ja mitä tulee johtoportaantuntemukseesi, hyvä kaukonen... kyllä varmaan jokainen tuntee jonkun, joka on johtajana jossain. mutta.... johtajia on montaa sorttia. huonoja ja hyviä. se, ettei sinun tuntemillasi johtajilla riitä ymmärrys alaisten ajoittaiseen työketutukseen ei tee heistä ainakaan hyviä johtajia. oletatko, ettei heitä koskaan ota päähän työssään? en tiedä yhtä ainutta työpaikkaa tai ihmistä, joka olisi niin unelmaduunissa, ettei koskaan ottaisi päähän paikka, josta elantonsa hankkii. en myöskään näe ongelmana purkaa tuntojaan yleisellä tasolla facebookissa. tämän tarinan hauskuus mielestäni oli siitä hermostuneessa yh-äidissä. turhasta herneentyminen on jotenkin hassua. :P hänellekin kassaneiti perusteli kantaansa hienosti. pitäsköhän tässä nyt antaa oikein tietoisku kaikille mitä tahansa palvelua käyttävälle kanssaihmiselle -- jos olet kassalla idiootti, sinusta varmasti syntyy puhetta. sekä henkilökunnan että tilanteen nähneiden kanssa-asiakkaiden kesken. suosittelisinkin miettimään, miten siinä kassalla asioi.

      Lainaa

    62. Tulos: +12 (22 ääntä)
      Kaukonen ja muut, antakaa jo olla.

      Lainaa

    63. Tulos: -27 (33 ääntä)
      Vastahan tämä alkoi mennä mielenkiintoiseksi! :D Facepalm: en tiedä onko siinä logiikkaa vai ei, mutta näin kiteytettynä; en tule ainakaan opettajana hyväksymään epäsuoraa tai suoraa toisten syrjimistä tai yleistä muiden parjaamista. Asiat kun voidaan ilmaista, myös oman harmistumisen, toisia haukkumatta ja stereotypisoimatta. Ja joo joo justhan itse sanoin kassaneitiä näsäviisaaksi ja mitä kaikkea kauheeta sanoinkaan. Mutta tässähän ei ole nyt kyse minusta eikä minun työpaikasta, buhaha.

      Lainaa

    64. Tulos: +16 (22 ääntä)
      "Kukaan ei tunnu huomaavan, että kassaneiti puhuu asiakkaistaan, eli tulojensa lähteensä, todella ilkeään sävyyn."
      ---> Asiakas ei maksa kassaneidin palkkaa. Itse työskentelin opiskeluaikoina tavaratalon kassalla, ja sain useammin kuin kerran kuulla kommentin, jossa asiakas käski minua siirtymään kassapaikalle, jossa saisin enemmän asiakkaita ja näin ollen enemmän rahaa :D
      "En lähtisi siis vertailemaan opettaja-erityisoppilas ja asiakaspalvelija-asiakas suhteita, sillä molemmat ovat ihan oma lukunsa"
      ---> Niinpä! Opettajalla on myös vaitiolovelvollisuus, jota kassatyöntekijällä ei ole. Itseään ja ammattiaan/työtään kunnioittavan kassatyöntekijän ei kuitenkaan mielestäni pitäisi avautua työasioistaan Facebookissa. Asia, johon itse kiinnitin huomion... Ovatko nämä kaksi ihmistä todella "kavereita" Facebookissa. Hehän keskustelevat asioista niin kuin eivät edes tuntisi toisiaan! Ilmeisesti siis lisätty kaveriksi joku kissankumminkaima.

      Lainaa

    65. Tulos: -23 (27 ääntä)
      Kerropas Kaisa, nokkelana tyttönä, mistä ne rahat oikein saadaan kaupan työntekijöiden palkkoja varten? Meinaatko, että palkanlaskijoilla on joku ehtymätön taikarahakirstu, mistä sitä rahaa vaan jaellaan menemään?

      Lainaa

    66. Tulos: +25 (27 ääntä)
      Sen verran nokkela olen, että tiedän mistä rahat tulevat. Kommentillani tarkoitin vain sitä, että kassatyöntekijä saa saman palkan oli hän sitten ystävällinen tai ilkeä asiakkaita kohtaan. Ilkeilemällä ei välttämättä pitkälle pötkitä uralla, ja eihän pomokaan katso hyvällä tympeää työntekijää. Mutta tiedän useammankin tapauksen, jossa kassatyöntekijä tekee työtään vuodesta toiseen naaman norsunv***lla ja saa silti saman palkan kuin hymyileväinen ja avulias kollegansa.

      Lainaa

    67. Ihmisrakas 24.4.2011 0:31
      Tulos: +19 (25 ääntä)
      Itteä kyllä nakertaa lujasti kaupassa vapaana juoksevat, huutavat ja ihmisiin törmäilevät kakarat jotka räpeltää elintarvikkeita limaisilla näpeillään. Jos itse olisin kassahenkilön roolissa niin varmaan kuristaisin kuvaillun kaltaiset kakarat tai antaisin niille käydä kipeää. Tästä syystä en palveluammatissa koskaan ollut enkä tule olemaankaan. Mutta kyllä vanhemmilla pitäisi katsoa niiden pikku räkänokkien perään prkl, vituttaahan ne.

      Lainaa

    68. Tulos: -36 (44 ääntä)
      Kaisa, olen positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin osasit perustella kommenttisi. Mitä tulee noihin kaupan työntekijöihin, niin ennemmin olen törmännyt noihin naama norsun v***lla työskenteleviin kassatoimihenkilöihin, kuin hankaliin asiakkaisiin. Mutta mitäs minä muka mistään tiedän. Olen vain tuikitavallinen juuri 23 vuotta täyttänyt aknenaamainen amisviiksi.

      Lainaa

    69. Tulos: +37 (41 ääntä)
      Niin... Harvemmin sitä tuleekaan törmättyä niihin hankaliin asiakkaisiin jos ei asiakaspalvelualalla työskentele. Monesti ne norsun veet on sinne naamaan saatu juuri niiden asiakkaiden kautta, mutta mitäs minä muka mistään tiedän kun vain koko ikäni olen palvelualalla työskennellyt. Huoh.. Ei taideta päästä puusta pidemmälle jos sinnekään. Lähekkö facepalm bisselle niin jätetään tuo yksi tänne ihmettelemään elämää?

      Lainaa

    70. Tulos: +38 (42 ääntä)
      Kaukonen: Oletko ikinä ottanut huomioo vaihtoehtoa, ettäolet kenties itse jonkin sorttinen vaikea asiakas, kun kerran v*ttuuntuneita myyjiä tulee useammin vastaan kuin hankalia asiakkaita..? ;) Oikeasti, minä kohtaan hyvin harvoin niitä paljon puhuttuja nyrpeitä kassaneitejä. Ehkä siihen vaikuttaa se, että yritän kohdella heitä kuten toivon asiakkaiden itseäni kohtelevan omassa työssäni. Eli ystävällinen hymy naamalle ja reipas tervehdys, vaikka kuinka väsyttäisi tai suututtaisi. Ja jos edellinen asiakas on rähisevä aasiakas, voi kassalle myös tokaista jotain rohkaisevaa, tai edes tyyliin "olipas sillä huono päivä". Niitä aasiakkaita olen kyllä kaupassa nähnyt aika usein, vaikka ihan asiakkaan roolissa liikunkin...

      Lainaa

    71. Eijumalauta.... 27.4.2011 10:01
      Tulos: +32 (36 ääntä)
      Kaukonen....ei...ei...ei... tuleva kansankynttilä on tosiaan harvinaisen kuiva ja tekopyhä tapaus. Hermostut sitten ihailtavasti täysin tuntemattoman ihmisen yleisestä mielipiteestä amisviiksiä kohtaan, ja itse puutut kassojen ilmeisiin. Hienoa. Todella hienoa.

      Lainaa

    72. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Voi jeesus tota yh-mamaa.

      Lainaa

    73. Tulos: -20 (28 ääntä)
      "jätä lapsi autoon" .... eiku tollee ne lapset kasvatetaan. tai kotiin minnelie venailee. enpä jättäis 2v poikaani yksinään mihinkään. kaikki raivoo välillä. kyl muaki vitutti ku cafe picnicis ei enää myydä savulohinuudelisalaattii ja siksi murisin myyjälle. sehän on tietysti helpompi jättää oma lapsi isän/äidin hoiviin ku menee kauppaan, jos molemmat vanhemmat mukulalla on. ei oo helppoa yh-mamman aina soittaa jollekkin että "tulisitko katsomaan kultamukulaani että pääsen kauppaan" ja hermot menee äidilläkin jatkuvaan kitinään. ei siinä muu auta kuin sitten antaa lapsen huutaa. siitähän sota syntyisi jos äidin hermot palaa muksuun kaupassa ja hän kertoo sen kovaan ääneen, eli rupeaa vaikka huutamaan lapselle kaupassa. sitten vasta tämä 19v teiniyksinhuoltajaäiti olisikin perseestä. ja kyllä, ymmärrän että myyjää vituttaa. mutta tossa nyt vähän mielestäni aiheesta eksyttiin.

      Lainaa

    74. Äidit, myöntäkää virheenne joskus. 31.5.2011 9:43
      Tulos: +24 (28 ääntä)
      Kassaneiti on oikeassa. Liian moni äiti loukkaantuu, jos hänen pikku kullannupulleen joku jotain tokaisee. Itse olisin vastaavassa tilanteessa vain kiitollinen, että joku välittää ja huomaa lapseni vaaratilanteen. Eihän sitä 24/7 äitinä pysty mitenkään olemaan koko ajan varuillaan ja joka paikassa. Päähän siinä räjähtää :D Myös liian moni äiti pätee lapsen kasvatuksestaan joka pikku asiassa. Äidit luulevat olevansa 100% oikeassa, että heidän muksunsa toimivat oikein ja että lapset saavat olla kaupassa kuin leikkipuistossa. Äitinä (myös minä olen), täytyy ymmärtää heitä, joilla niitä mukuloita ei ole. Ennemmin kuuntelen kohteliasta kassaneitiä kuin lastenvihaajaa, joka tulee naama punaisena huutamaan (on tämäkin koettu). Kassaneidin tehtävä on inhimillinen ja saa huolestua, jos lapsella on havaittavissa vaaratilanne tai, että muut asiakkaat häiriintyvät huutavasta lapsesta. Miettikää, jos lapsenne sormet jäisivät hihnan väliin? Vetäisittekö kaupan oikeuteen, kun itse ette ole vain asiaa huomanneet.

      Lainaa

    75. Tulos: -12 (20 ääntä)
      Jos lapsen kasvattaa oikein hyvin, niin ei sille tuu uhmaikää. Se on ihan kasvatuksesta kii.

      Lainaa

    76. nimim. kokemusta on 31.7.2011 15:01
      Tulos: +15 (17 ääntä)
      Ei ne pienet riiviötkään ole niitä kamalimpia asiakkaita vaan itse asiassa juuri tollaset YH-äidit.

      Lainaa

    77. Tulos: -11 (23 ääntä)
      Ihan vain pieni kommentti tähän väliin, "kassaneiti" joka tämän keskustelun mitä luultavammin tänne on laittanut, on unohtanut muutaman kommentin välistä. Sikälimikäli ette lukeneet kunnolla, puolustin muitakin äitejä/isiä. Kyllä se uhmaikäisen lapsen huuto täydellisen äidin/isänkin pinnan kireälle vetää, mutta mitä tuumaisitte siitä jos me osoittaisimme mielemme kaupassa lapsellemme. Sitä olisi sossut ovelle, kun toi kauhee äiti huus lapselleen. Toki meilläkin pidetään kuria, mutta kuinka paljon 1 vuotiaskaan lapsi sitä kuria ja kieltoa tottelee? Amalia, uhmaikä on normaali kehitysvaihe, jos tätä kehitysvaihetta ei tule, se vasta tuottaakin ongelmia tulevaisuudessa enemmän, kuin se että lapsella on ollut uhmaikä. Uhmaikä on rajojensa hakemista, äidin ja isän kärsivällisyyden testaamista ja OMIEN tunteiden näyttämistä. Kai sinäkin näytät tunteesi edes joskus? Miksei lapsella saisi olla oikeutta kitistä ja näyttää tunteensa? Minäkin sattumoisin olen asiakaspalveluammattissa, enkä ole vielä kertaakaan naamakirjaan kirjoittanut, kuinka ottaa päähän, kun selvästi alaikäisen näköiseltä kysyn paperit, ja tämä kyseinen henkilö haistattelee minulle päin naamaa? Tai kun ruoan tekemisessä kestää (hellepäivinä voi olla puolenkin tunnin jonoa) ja asikas tulee haistattamaan kokille paskat, koska on niin hidas? Se on normaalia elämää, ja siitä keskustellaan mielellään työntekijöiden kesken takahuoneessa, kiukut jää sinne ja elämä jatkuu.

      Lainaa

    78. yh-mude+ent.kassa.. 4.8.2011 0:25
      Tulos: +7 (17 ääntä)
      Lapsien ei niitä lapsia pitäs tehdä! Ei ole kassan vika jos et ole osannu uhmakasta lasta kasvattaa. On tainnu sunki kasvatus mennä kieroon ja jos et tajunnu ni KVG =D

      Lainaa

    79. Satunnainen 8.8.2011 9:42
      Tulos: +13 (17 ääntä)
      Yhäiti, mistä tiedät, että "kassaneiti" on laittanut tuon keskustelun itse tänne? Milläs todistat? Oletko tullut harkinneeksi, että "puolustaessasi" Suomen äitejä ja isiä annat itsestäsi vain sellaisen kuvan, että olet turhaan keuhkoava vaahtosuu, sellainen mammamafian jäsen? Anna muiden hoitaa omat asiansa, jooko? Ei kassaneiti varmaan tahallaan halunnut ketään loukata, mitä nyt oli nuupallaan ehkä tavallista huonomman päivän jälkeen? Ja miten minusta tuntuu, että Suomessa lapsiperheiden kritisointi on muutenkin tabu? Jos kassaneiti olisi sanonut jotain vaikka hassuista mummoista tai seonneista keski-ikäisistä tai vaikka avohoitopotilaista, niin kukaan ei olisi sanonut mitään. Hymisseet vain, että 'näin on'...

      Lainaa

    80. Tulos: +9 (9 ääntä)
      siinä näkyis se lukko, jos kassaneiti olis lähettäny. nii.

      Lainaa

    81. Tulos: +21 (23 ääntä)
      Olen kassaneidin puolella tässä asiassa. Ei ole yksi, eikä kaksi kertaa kun olen joutunut lapsiani kaupassa ojentamaan milloin mistäkin pelleilystä kassan läheisyydessä. Olen myös kaupassa joutunut osani lasten kanssa kestämään. Uhma tai ei, lapseni eivät kauppareissulla tai kotona määräile... Ja idiootinkin pitäisi tajuta, että lapsen paikka ei ole ostoskärryn tavaratilassa... Kassaneidille pisteet kotiin. nykyään toki on jo vähän helpompi käydä kaupassa, kun kaikki muksut on jo pahimman uhma ohittaneet...Teiniangsteja odotellessa...:) Luottakaa vanhemmat itseenne kaupassa, uskaltakaa sanoa lapsillenne tarvittaessa ei... Rauhaa

      Lainaa

    82. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Kaukonen: "Miettikää asia vaikka näin päin: opettaja hermostuu oppilaaseen, ja avautuu facebookissa oppilaansa “kukkivasta aknesta ja rumista amisviiksistä”. Saisiko hänkin sympatiat puolelleen? Jokainen on ammattinsa valinnut, jos asiakkaat tympäisee noin paljon, niin sitten voi vaihtaa alaa. Sitäpaitsi jos olisin tuon akan työnanataja, antaisit tuollaisen näsäviisastelijan avautumisen jälkeen hyvin äkkiä potkut." Onneksi et ole kenenkään pomo, sillä tuo ei ole mikää pätevä syy antaa potkuja. Joutuisit maksamaan 3-12 kk palkan tälle työntekijällesi. Kyseisellä kassatyöntekijällä ja opettajalla on se ero että opettajaksi opiskellaan, kassatyöntekijä taas yleensä on opiskelija, joka opiskelee johonkin ammattiin ja vain rahaa saadakseen ja elääkseen on kassalla töissä.

      Lainaa

    83. Tulos: +3 (3 ääntä)
      "Otto-Marjatta" :D ainoo hauska tässä koko jutussa..

      Lainaa

    84. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Tintta: Mutta toi alkuperäinen tilapäivitys kyllä on ihan aiheellinen, ostettiin sitten tupakkaa, alkoholia, nikotiinivalmisteita, asiakkaan tarvii kysyttäessä todistaa oma ikänsä tai tuotteet jää kauppaan. Se kuuluu myyjän työhön ja nykyisin siitä voi joutua myyjäkin edesvastuuseen jos on alaikäiselle myynyt K18-tuotteita. Sama juttu koskee myös peliautomaatteja, koneet menee kiinni jos sopivaa henk.tod. ei löydy. Muuten näiden kahden kinastelu meni kyllä överiksi.
      oot niin oikeessa, ja kiitti kun muistutit siitä ekasta jutusta ku oli jo unohtunut tän toisen draaman takia.

      Lainaa

    85. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Ihan kaikille ei vanhemmuus sovi..

      Lainaa

    86. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Kaikentietävä kassaneiti, ihminen jolla on noin paljon kykyä neuvoa käytännössä kaikkia muita ihmisiä, jos tuosta avautumisen määrästä voi jotain päätellä, on heitetty hukkaan siinä kmarketin kassalla.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kauppa, kassa, uhmaikä, lapsi, lahjonta, liukuhihna