Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Teinin sanavarasto

"Pikkusiskon englannin kirja: ---"
sylimikro

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 18 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +215 (257 ääntä)
      Ei varmaan moni enää tiedä, että tietokoneita on aikoinaan kutsuttu mikrotietokoneiksi (kun nehän on jo niin pieniä). Sylimikro on siis jo tosi vanhentunut termi eikä sitä pitäisi englanninkielen oppimateriaaleista enää löytyä. Valitettavasti totuus on jotain ihan muuta.

      Lainaa

    2. Tulos: +280 (292 ääntä)
      Kaverin 7-vuotias tytär ei tajunnut sanaa puhelin kun aina oli ollut vain kännykkä. Niin se kieli muuttuu.

      Lainaa

    3. Tulos: +51 (57 ääntä)
      Niin, kyllä ne kotona olevat pönttökoneet on ihan edelleenkin mikrotietokoneita kokoluokittelunsa puolesta. Minitietokoneen kun on nähnyt niin on aika eri kokoa.

      Lainaa

    4. Tulos: +77 (99 ääntä)
      On kyllä mikro-sanan käyttö aivan menneiden aikojen juttuja. Vaikka toki tiedän termin monimerkityksellisyyden, minulle se tulee silti aina tarkoittamaan mikroaaltouunia :P

      Lainaa

    5. Tulos: +49 (69 ääntä)
      Siis se nimihän tulee oikeasti siitä, että siellä sisällä on mikroprosessori. Mutta nykyään, kun mikroprosessori on jo joissain kahvinkeittimissä, niin sana mikrotietokone on menettänyt merkityksensä.. Sillä sanalla oli ehkä jotain merkitystä ajalla, jolloin Nokia valmisti Mikro-Mikko -merkkisiä tietokoneita. Nykyään, kun kysyy keneltä tahansa n. 18-vuotiaalta, niin he eivät edes tiedä, että Nokia on valmistanut tietokoneita.

      Lainaa

    6. Tulos: +31 (51 ääntä)
      Oh, mä en tienny et nokia on valmistanu tietokoneita ja oon jo kohta 25 :D mutta oikeestaan ihan sama ei toi tieto mun elämää mitenkään hyödytä :P

      Lainaa

    7. 17v jätkä 30.1.2011 3:26
      Tulos: +22 (44 ääntä)
      Ite oon 17v ja surffaan tälläki hetkel Nokia Booklet läppärillä. Ostin uutena vuosi sitte. Niin mitä mä en tiiä :D?

      Lainaa

    8. Tulos: -17 (71 ääntä)
      Eli siis kääntäkää lap top paremmin? Sylinpäällinen? Kyllä taitaa tuo sylimikro olla ainoa suora käännös, josta tietää mitä tarkoitetaan. Ei voi olla sanakirjassa mikään lap top= läppäri tai kannettava... sanakirjaan ei kuulu puhekieli.

      Lainaa

    9. Tulos: +89 (97 ääntä)
      Jeps:lle, että miten niin ei voi sanakirjassa lukea vaikka "kannettava tietokone"? Mielestäni tuo olisi juuri paras suomennos.

      Lainaa

    10. Tulos: +34 (36 ääntä)
      Mikrotietokoneen nimitys ei tule mikroprosessorista. Se on kehitetty aikana, jolloin suuret huoneen täyttävät keskustietokoneet olivat oikeita tietokoneita ja minitietokoneet olivat pienempiä esim. yhden toimiston keskustietokoneita. Mikrotietokone tarkoitti siis alunperin erittäin pientä, yhden käyttäjän tietokonetta. Myöhemmin ns. IBM -yhteensopivien koneiden vallattua markkinat alettiin niistä yleisesti käyttää nimitystä PC (=Personal Computer).

      Lainaa

    11. Tulos: +9 (11 ääntä)
      toi on totisinta totta... löytyy internetin ihmeellisestä maailmasta ja myös peruskirjoista , tieto , että Laptop = sylimikro = läppäri = tietokone :D

      Lainaa

    12. Tulos: +9 (23 ääntä)
      No on kyllä hölmö suomennos; eihän kukaan sano kannettavaa sylimikroks (yleistys; jee ). Ite suomentasin laptopin kyl kannettavaks tietokoneeks.

      Lainaa

    13. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Ananias: Yhdyn kommenttisi. Ja mikrohan eli µ tarkoittaa miljoonasosaa, joka on todella pieni (esim. µm). Sinänsä huvittavaa tietokoneiden yhteydessä tuo mikron määritelmä :) Mielestani nykyisin voisi puhua nano- ellei piko-luokan tietokoneista.

      Lainaa

    14. Tulos: +9 (13 ääntä)
      No eipä tosta suoraan käy ilmi, ettei aloittaja tiedä, mikä sylimikro on. Saattais yhtä hyvin kyseenalaistaa tän suomennoksenkin,että "vai sylimikro, wtf"

      Lainaa

    15. Tulos: +4 (20 ääntä)
      -mite mä pääsen täl sylimikrol nettiin, kysy teinihoro mikroaaltouuni sylissään.

      Lainaa

    16. Tulos: +10 (14 ääntä)
      Siinä mielessä sylimikro on kyllä loistava nimitys läppärille että läppäri usein kuumenee ihan älyttömästi sylissä. kyllä se mikrosta kävis vaikka sana ei alkuperäisesti ihan sitä tarkoitakkaan :D

      Lainaa

    17. Tulos: -6 (6 ääntä)
      sylimikro?????

      Lainaa

    18. Tupakoimaton marsu 23.1.2021 23:26
      Tulos: +1 (1 ääni)
      17v jätkä: Ite oon 17v ja surffaan tälläki hetkel Nokia Booklet läppärillä. Ostin uutena vuosi sitte. Niin mitä mä en tiiä :D?
      Sitä että Nokia on valmistanut pöytäkoneita. :D

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: laptop, läppäri, englanti, sylimikro

  • Uusimmat

  • Kategoriat