Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 240

Miten toi kaappi voi olla?
Kirpputorin löytöjä, osa 39

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 32 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +397 (417 ääntä)
      Tuommosen Charlotan näkemän kvanttikaapin minäkin tahtoisin.

      Lainaa

    2. Tulos: +1128 (1138 ääntä)
      On kieltämättä kyllä aika paska myyntikuva.

      Lainaa

    3. Tulos: +544 (558 ääntä)
      Minäkin näin tuossa aluksi vain Charlottan mallaaman hökötyksen. Hetki piti miettiä että mitä tuossa kuvassa tapahtuu, tuntuupa nyt tyhmältä...

      Lainaa

    4. Tulos: +276 (282 ääntä)
      Aapeli: Tuommosen Charlotan näkemän kvanttikaapin minäkin tahtoisin.
      Nii ja vielä ku lähtis tuohon hintaan. "Myydään tarpeettomaksi käynyttä kvanttiteknologiaa"

      Lainaa

    5. Tulos: +121 (133 ääntä)
      Kun näin Charlotan laittaman kuvan menin sen jälkeen sekaisin. :D

      Lainaa

    6. Tulos: +469 (485 ääntä)
      Mä en vieläkää ymmärrä tuota kuvaa.

      Lainaa

    7. Tulos: +412 (428 ääntä)
      Mutta huomaatteko, että Charlotta nauraa omalle virheelleen, eikä vedä hernettä nenään ja syytä myyjää huonosta kuvasta.

      Lainaa

    8. Tulos: +98 (106 ääntä)
      Isommalla näytöllä ihan suht selkee kuva, mutta kun alunperin kattelin puhelimella, niin en kyllä ymmärtäny kaappia minäkään.

      Lainaa

    9. Tulos: +56 (66 ääntä)
      Häh? Kaappi, no jos sä nii sanot.

      Lainaa

    10. Tulos: +157 (169 ääntä)
      Selittäkääs nyt joku mikä tuo kaapin idea on kun näen sen tismalleen samalla tavalla kuin Charlotta, enkä mitenkään muuten vaikka miten yrittäisin?

      Lainaa

    11. Tulos: +130 (134 ääntä)
      Immu: Selittäkääs nyt joku mikä tuo kaapin idea on kun näen sen tismalleen samalla tavalla kuin Charlotta, enkä mitenkään muuten vaikka miten yrittäisin?
      Siinä on kromin värinen kaappi ja vaalean värinen joku laatikko. Kromin värinen kaappi on kuvassa etualalla ja vaalean värinen joku laatikko on taka-alalla. Jos molemmat esineet olisivat mattapintaisia, niin ne näyttäisivät kuvassa aivan normaalisti kahdelta peräkkäin sijaitsevalta esineeltä. Kromin värinen kaappi heijastaa kuitenkin niin selkeää peilikuvaa, että vaalean värisen jonkun laatikon varjoisa etuseinä heijastuu kromisen kaapin yläpinnalle vaakatasossa sijaitsevaksi heijastukseksi. Tämä aiheuttaa illuusion siitä, että krominen kaappi olisi ikäänkuin uponnut vaalean laatikon etuseinään. Minäkin näin tämän kuvan tuolla lailla hämmentävästi, kunnes Charlotta selitti, mistä siinä on kyse. Selityksenkin jälkeen se näytti edelleen ihan oudolta, että vaikka aivot tiesivätkin, mistä kuvassa on kyse, niin silmät eivät vain tahtoneet ymmärtää näkemäänsä. Kuvan katsomista hankaloittaa tuo, kun kromin värinen kaappi heijastaa kaikkea ympärillään olevaa, niin sen omaa muotoa on vaikea hahmottaa. Kokeile ensin löytää, mistä tuossa kuvassa on kyse. Käännä katseesi hetkeksi pois kuvasta ja etsi sitten uudestaan, mistä kuvassa on kyse. Kun aivosi joutuvat käsittelemään tuon saman kuvan useaan kertaan, niin ne oppivat siinä nopeammiksi, ja lopulta kuvaa on paljon helpompi katsoa.

      Lainaa

    12. Tulos: +28 (30 ääntä)
      Immu: Selittäkääs nyt joku mikä tuo kaapin idea on kun näen sen tismalleen samalla tavalla kuin Charlotta, enkä mitenkään muuten vaikka miten yrittäisin?
      Kun katsot niin näet että se toinen kaappi on sen ensimmäisen takana. Siinä kaapin yläpinnassa vain näkyy toinen kaappi heijastumana.

      Lainaa

    13. Tulos: +22 (22 ääntä)
      Immu: Selittäkääs nyt joku mikä tuo kaapin idea on kun näen sen tismalleen samalla tavalla kuin Charlotta, enkä mitenkään muuten vaikka miten yrittäisin?
      Kromisen kaapin yläreuna heijastaa kromisen kaapin takana olevaa puista kaappia. Peittää sormella sitä puista kaappia, niin on helpompi hahmottaa

      Lainaa

    14. Tulos: +6 (12 ääntä)
      But does it djent?

      Lainaa

    15. Tulos: +131 (135 ääntä)
      Musta on jotenki hellyttävä kommentti sanoa "En ymmärrä kaappia." sen sijaan että sanoisi vaikka "Miksi ihmeessä sen kaapin läpi tulee toinen kaappi?" tai "Miten nuo kaapit voi olla tolleen yhdessä kiinni?" tai jotain... Mutta: en ymmärrä kaappia. :)

      Lainaa

    16. Tulos: +35 (41 ääntä)
      Mä en ymmärrä vieläkään :D peitin sormella puista kaappia ja kattelin monta kertaa, mut lähinnä puisen kaapin yläreuna hämmentää eniten. Mistä se on peilikuva? Kääg ! Ja jos se ei ole peilikuva niin sit siitä ylänurkasta alaspäin menevä sivu ei mene mihinkään ja ja. Hypin ehkä seinille kohta kun en näe enkä ymmärrä. En näe edes et missä kaikkialla sitä heijastavaa kromikaappia on :D

      Lainaa

    17. Tulos: +96 (96 ääntä)
      Sopuli: Mä en ymmärrä vieläkään peitin sormella puista kaappia ja kattelin monta kertaa, mut lähinnä puisen kaapin yläreuna hämmentää eniten. Mistä se on peilikuva? Kääg ! Ja jos se ei ole peilikuva niin sit siitä ylänurkasta alaspäin menevä sivu ei mene mihinkään ja ja. Hypin ehkä seinille kohta kun en näe enkä ymmärrä. En näe edes et missä kaikkialla sitä heijastavaa kromikaappia on
      Tässä: https://imgur.com/a/2zNTY

      Lainaa

    18. Tulos: +38 (38 ääntä)
      Crosstrainerilla soitettua radiohittiä odotellessa...

      Lainaa

    19. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Woahwoah: Tässä: https://imgur.com/a/2zNTY
      Jostain syystä en tajunnut illuusiota enkä nähnyt kaappeja "väärin" ennen kuin näin tämän kuvan. Nyt on hankaluuksia nähdä kuva taas sellaisena kuin se on.

      Lainaa

    20. Tulos: -25 (37 ääntä)
      Kala: Siinä on kromin värinen kaappi ja vaalean värinen joku laatikko. Kromin värinen kaappi on kuvassa etualalla ja vaalean värinen joku laatikko on taka-alalla. Jos molemmat esineet olisivat mattapintaisia, niin ne näyttäisivät kuvassa aivan normaalisti kahdelta peräkkäin sijaitsevalta esineeltä. Kromin värinen kaappi heijastaa kuitenkin niin selkeää peilikuvaa, että vaalean värisen jonkun laatikon varjoisa etuseinä heijastuu kromisen kaapin yläpinnalle vaakatasossa sijaitsevaksi heijastukseksi. Tämä aiheuttaa illuusion siitä, että krominen kaappi olisi ikäänkuin uponnut vaalean laatikon etuseinään. Minäkin näin tämän kuvan tuolla lailla hämmentävästi, kunnes Charlotta selitti, mistä siinä on kyse. Selityksenkin jälkeen se näytti edelleen ihan oudolta, että vaikka aivot tiesivätkin, mistä kuvassa on kyse, niin silmät eivät vain tahtoneet ymmärtää näkemäänsä. Kuvan katsomista hankaloittaa tuo, kun kromin värinen kaappi heijastaa kaikkea ympärillään olevaa, niin sen omaa muotoa on vaikea hahmottaa. Kokeile ensin löytää, mistä tuossa kuvassa on kyse. Käännä katseesi hetkeksi pois kuvasta ja etsi sitten uudestaan, mistä kuvassa on kyse. Kun aivosi joutuvat käsittelemään tuon saman kuvan useaan kertaan, niin ne oppivat siinä nopeammiksi, ja lopulta kuvaa on paljon helpompi katsoa.
      Tuon olisi voinut selittää aika paljon yksinkertaisemminkin. Esim. kromin värisen kaapin yläosa heijastaa takana olevan kaapin siten, että aiheuttaa illuusion limittäin menevistä kaapeista.

      Lainaa

    21. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Mä aattelin jo et mulla on joku kuvadyslexia ku oli itelläki hankala hahmottaa yhtää mitää tuosta kuvasta. :'D

      Lainaa

    22. näköaistimuksissa jotain hämärää? 6.12.2017 1:05
      Tulos: +10 (14 ääntä)
      Mä nään juttuja kaiken aikaa tuolla tavalla oudosti, tää on ollu lapsesta asti. Esim. joskus sateen jälkeen huimaa, kun maassa on lätäköitä ja näyttää niinku tien hiekkaosan välissä olisi loputtoman syvälle jatkuvia kuoppia (taivaan heijastuma vesilätäköissä). Tai näen puupintaisessa huonekalussa tai puun oksistossa helposti kasvoja, eläinhahmoja jne. Jos olisin uskovainen, varmaan olisin just näitä, jotka näkee jeesuksia paahtoleivissä. Tietysti tiedän, ettei nuo ole oikeita juttuja (ei ole mitään harhanäkyjä tms) mutta yrittämättäkin näen niitä. Harjaannuksen vuoksi osaan "pakottaa" aivot näkemään tän mokan kaltaset hämärämmätkin asiat oikein nopeesti, ja toisaalta osaan hahmottaa asioita myös tarkoituksella eri pinnoista ja kuvioista :D Esim. siinä visuaalsessa illuusiokuviossa näen yhtä helposti kahdet sivulta päin kuvatut kasvot ja maljakon, enkä ymmärrä kuinka muilla kestää kauemmin nähdä jompi kumpi.

      Lainaa

    23. Tulos: +34 (36 ääntä)
      Eieiei ja ei. Edelleen se taaempi kaappi on syömässä sitä edempää

      Lainaa

    24. Tulos: -14 (16 ääntä)
      Ensimmäiswn moka on kielimuuri ja toisen huono myyntikuva ja siihen liittyvä wtf kommentti. Ei etusivulle.

      Lainaa

    25. Tulos: +21 (29 ääntä)
      : Tuon olisi voinut selittää aika paljon yksinkertaisemminkin. Esim. kromin värisen kaapin yläosa heijastaa takana olevan kaapin siten, että aiheuttaa illuusion limittäin menevistä kaapeista.
      Sinunko mielestäsi siis yläpinta = yläosa, uponneisuus = limittäisyys ja laatikon etuseinä = kaappi? Osanottoni sekä äidinkielen- että kuvaamataidonopettajillesi. Jos joku sanoo, ettei ymmärrä kuvaa, niin minusta silloin on ihan ystävällistä selittää niin hyvin kuin vain osaa. Ei sitä tiedä, että mikä nimenomainen tekijä kuvassa estää kutakin katsojaa näkemästä kuvaa oikein, joten sen takia on hyvä selittää kaikki mahdolliset hämmennyksenaiheuttajat. Tuossa kuvassa illuusioita aiheuttavat heijastukset, valaistus ja taustan sekamelska, eli olisi hyvä mainita kaikki nuo, ja koska on hieman hankala hahmottaa, minkä muotoisista ja missä päin sijaitsevista esineistä kuvassa on kyse, niin hyvä avata nuokin seikat kysyvälle.

      Lainaa

    26. Tulos: +20 (20 ääntä)
      Woahwoah: Tässä: https://imgur.com/a/2zNTY
      :D aaaaaaaa nii se krominen on noin pieni ! Juujoo aivan kiitos :D

      Lainaa

    27. Tulos: -5 (13 ääntä)
      "En ymmärrä kaappia" Kielitoimiston mukaan: kaappi 1. tavaroiden säilytykseen tarkoitettu ovellinen huonekalu; vrt. komero. Barokkityylinen kaappi. Varusmiehen kaappi. Astia-, kirja-, lääke-, vaatekaappi. Kuv. Sanoa missä kaappi seisoo, määrätä kaapin paikasta määrätä asioista kodissa, talossa. Kansakunnan kaapin päällä us. iron. ihaillussa, palvotussa asemassa, jalustalla. Tulla ulos kaapista lakata salaamasta jtak, vars. homoseksuaalisuuttaan. 2. yhdyssanojen jälkiosana eril. em. huonekalujen tyyppisistä (säilytys)tiloista t. laitteista. Kassakaappi. Happi-, höyrykaappi. Kuivaus-, jääkaappi. Suihkukaappi. Selventikö?

      Lainaa

    28. Tulos: -1 (7 ääntä)
      Kala: Sinunko mielestäsi siis yläpinta = yläosa, uponneisuus = limittäisyys ja laatikon etuseinä = kaappi? Osanottoni sekä äidinkielen- että kuvaamataidonopettajillesi. Jos joku sanoo, ettei ymmärrä kuvaa, niin minusta silloin on ihan ystävällistä selittää niin hyvin kuin vain osaa. Ei sitä tiedä, että mikä nimenomainen tekijä kuvassa estää kutakin katsojaa näkemästä kuvaa oikein, joten sen takia on hyvä selittää kaikki mahdolliset hämmennyksenaiheuttajat. Tuossa kuvassa illuusioita aiheuttavat heijastukset, valaistus ja taustan sekamelska, eli olisi hyvä mainita kaikki nuo, ja koska on hieman hankala hahmottaa, minkä muotoisista ja missä päin sijaitsevista esineistä kuvassa on kyse, niin hyvä avata nuokin seikat kysyvälle.
      Mikä ihmeen laatikko? Siinä takana on toinen kaappi. Minulla on samanlainen koivupuinen kaappi kotona.

      Lainaa

    29. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Woahwoah: Tässä: https://imgur.com/a/2zNTY
      Kiitos! Ehkä jo ensi yönä saan nukuttua. Vaikka noin periaatteessa ehdin jo ymmärtää, miten sen kuvan täytyy toimia, en vieläkään nähnyt sitä kaappia tuolla tavalla ennen tätä kuvaasi.

      Lainaa

    30. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Woahwoah: Tässä: https://imgur.com/a/2zNTY
      Räjäytit juuri tajuntani. En edelleenkään silti saa alkuperäistä kuvaa näyttämään tuolta, perkeleen aivot!

      Lainaa

    31. Tulos: +11 (11 ääntä)
      Se mikä häiritsi mua on toi auki oleva ovi, en tajunnut sitä oveksi vaan yritin nähdä siinä kaapin jalan, joka jotenkin oudosti menee kohti lattiaa, ja on jotenkin päin vittua kiinni vasemmassa laidassa

      Lainaa

    32. Saastasanomat 11.12.2017 20:50
      Tulos: -8 (16 ääntä)
      Joku: Kun näin Charlotan laittaman kuvan menin sen jälkeen sekaisin.
      Ketä kiinnostaa?

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kirpputori, kirppis, kirppari, kuva, kaappi, heijastus, soitin, crosstraining, illuusio