Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Reseptilääke

Näillä vinkeillä reseptilääkkeitä olisi helpompi ostaa. Ehkä.
Reseptilääke

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 81 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +922 (1064 ääntä)
      Nyt on menny kyllä jokin kasvatuksessa pieleen...

      Lainaa

    2. Tulos: +382 (460 ääntä)
      ja ikää on 18v.. tulipa muuten uudet mokat myöhään tänään

      Lainaa

    3. Tulos: +395 (461 ääntä)
      Ja niin, hyvät ystävät, yksi yhteiskunnan riemuvoitoista on jälleen todistanut älykkyytensä Facebookissa :) Muistakaa joskus kun tulee oikeen tyhmä olo nii kertokaa se Facebookissa, mekin saamme osan ilosta :)

      Lainaa

    4. Tulos: +167 (213 ääntä)
      nyt vittu OIKEESTI!! :DDDDD

      Lainaa

    5. Tulos: +164 (194 ääntä)
      Oliko tää todellisesta elämästä.

      Lainaa

    6. Tulos: +223 (259 ääntä)
      Vajavaisuus ei aina ole perinnöllistä, mutta siihen ei ole olemassa lääkettä.

      Lainaa

    7. Tulos: +188 (240 ääntä)
      Pakko myöntää että lapsena luulin kanssa lääkkeiden reseptin olevan tollanen :D

      Lainaa

    8. Tulos: +393 (411 ääntä)
      Tiedän että tää ei ollut jutun pointti, mutta ihmetyttääkö ketään muuta se, että aftalääkkeeseen tarttisi oikeeisti reseptin?

      Lainaa

    9. apteekkari 16.7.2013 7:00
      Tulos: +336 (344 ääntä)
      Aftabiin ei tarvitse reseptiä.

      Lainaa

    10. Toinen tietämätön 16.7.2013 7:12
      Tulos: +417 (431 ääntä)
      Eikö lääkkeet oo alunperin sekotettu apteekissa, reseptejä noudattaen. Siitä kai se nimi tuleeki.

      Lainaa

    11. Tulos: +221 (223 ääntä)
      Nykyäänhän se paperinen on nimeltään lääkemääräys, vaikkakin reseptiä käytetään puhekielessä - ja uudessa sähköisessä versiossa. Nykyäänkin muuten lääkäri voi kirjoittaa ohjeen valmistettavasta lääkkeestä, ainakin voiteita sekoittavat joissain apteekissa.

      Lainaa

    12. Tulos: -42 (70 ääntä)
      En ole tuota aftabia oikein sisäistänyt. Jos afta on sellaisessa paikassa, että se tosissaan haittaa elämää, sinne ei taatusti saa ujutettua minkäänlaista laastaria. Viimeksi minulla oli sellainen uvulassa, se haittasi nielemistä. Nyt tuntuu olevan vasemman alakulmahampaan kohdalla alahuulessa. Ei haittaa niin paljoa ellei jatkuvasti vääntele naamaansa. Suolavedellä huuhtelu on perinteinen hyvä konsti. Ostin kokeeksi aftex-geeliä, kaipa siitä on jotain psykosomaattista apua.

      Lainaa

    13. Tulos: +17 (73 ääntä)
      Ei jumalauta. Ei helvetti.

      Lainaa

    14. Tulos: -18 (38 ääntä)
      Miten mä arvasin jo otsikosta että tässä on jotain tämän tapaista.

      Lainaa

    15. Tulos: -19 (79 ääntä)
      ööh.. mä olen nelikymppinen enkä oikeasti tiedä mikä on afta? okei, menen googleen:).

      Lainaa

    16. Tulos: +19 (23 ääntä)
      http://en.wikipedia.org/wiki/Medical_prescription#History

      Lainaa

    17. Tulos: +16 (32 ääntä)
      Herman: ja ikää on 18v.. tulipa muuten uudet mokat myöhään tänään
      "Vasta" viiden aikaan aamulla?

      Lainaa

    18. Tulos: +51 (75 ääntä)
      Ei.... Mä en kohta enää lue näitä! En kestä nähdä todisteita siitä että ihmiset on noin tyhmiä. -__-

      Lainaa

    19. Proviisori Karhu 16.7.2013 11:02
      Tulos: +105 (115 ääntä)
      Paperinen lääkemääräyshän alkaa edelleen lyhenteellä Rec. = Recipe (lat.) = Ota! Sen jälkeen on ohjeistettu apteekkia, mitä pitää ottaa ja missä määrissä, ja sen jälkeen mitä sille on tehtävä. Nykyään yleisin on D.S. eli Da Signa (lat.) = Anna ja Kirjaa, eli varusta käyttöohjeella, joka seuraa sitten perästä. Mitenkään tavatonta ei tosiaan edelleenkään ole, että lääkäri on listannut voiteen ainesosat ja toimintaohje on M.D.S, Misce Da Signa (lat.) = Sekoita, Anna ja Kirjaa. Tavallaan siis ymmärrettävä väärinkäsitys, mutta siitä huolimatta vähän outoa päästä täysi-ikäiseksi ymmärtämättä mikä ero on lääkemääräyksellä ja ruokaohjeella. Aftab on parhaimmillaan pienelle aftalle poskessa, huulessa tai kielessä.

      Lainaa

    20. Tulos: +21 (55 ääntä)
      Eihan Riikka ihan väärässä ole, ehkä hieman jäljessä, mutta ei väärässä. Ennen nämä reseptit oli juuri niin kuin Riikka sanoi. Lääkäri kirjoitti reseptiin mitä ja kauinka paljon. Sitten apteekissa ne sekotti sulle oikeen lääkkeen. Eliisa on oikeassa, sillä nykyään tätä ei enää tehdä.

      Lainaa

    21. Tulos: -88 (100 ääntä)
      Sen pitäs olla lääkelupa tai joku, ei lääkemääräys. Ei kukaan sua määrää niitä ostamaan eikä pakota! Mulla on pariki kertaa käyny niin, että en oo hakenu lääkärin "määräämää" lääkettä, vaan laittanu sen RESEPTIN (:D) suoraan roskiin..

      Lainaa

    22. Tulos: +76 (80 ääntä)
      heh: Tiedän että tää ei ollut jutun pointti, mutta ihmetyttääkö ketään muuta se, että aftalääkkeeseen tarttisi oikeeisti reseptin?
      Ei siihen tarvita reseptiä. Se on suuhun tarkoitettu pikku laastari, jossa on aavistuksen verran puuduttavaa ainetta (samantapaista ja -tasoista kuin Bafucin-imeskelytableteissa.) Reijittäjän reijän kokoinen tuppula, joka tarttuu suun limakalvoon ja pysyy siellä tunteja. Miksi nämä kysymykset esitetään FB:ssä tai Suomi24:ssä, miksi henkilöt eivät ikinä googlaa "aftan hoito" ja saa ensimmäiseksi tulosta, jossa kerrotaan Aftab-valmisteesta ja siitä, että sen saa ihan ilman reseptiä kuten laastarin polveen. Pahin näkemäni terveysmoka on ollut, kun kysellään netissä hoitoa "vauvan keltaisuuteen". Se on billirubiinimyrkytys ja hengenvaarallinen, aivovauriolle altistava tila. Suomi24 ei ole oikea foorumi tuollaisille kysymyksille. Tuosta keltaisuudestakin on neuvolassa ja synnytyssairaalassa mainittu, mutta kaikki eivät ole synnytyksen jälkeen saati ennen sitä täysissä järjissään.

      Lainaa

    23. Tulos: -29 (57 ääntä)
      Tyhmiä naisia kummatkin. Aftoihin saa useampaakin lääkettä apteekista ilman reseptiä, esimerkiksi OralMedic, joka muuten on paljon tehokkaampi kuin tuo Aftab. Nimim. kokemusta on.

      Lainaa

    24. Tulos: +26 (32 ääntä)
      Kotimies: En ole tuota aftabia oikein sisäistänyt. Jos afta on sellaisessa paikassa, että se tosissaan haittaa elämää, sinne ei taatusti saa ujutettua minkäänlaista laastaria. Viimeksi minulla oli sellainen uvulassa, se haittasi nielemistä. Nyt tuntuu olevan vasemman alakulmahampaan kohdalla alahuulessa. Ei haittaa niin paljoa ellei jatkuvasti vääntele naamaansa. Suolavedellä huuhtelu on perinteinen hyvä konsti. Ostin kokeeksi aftex-geeliä, kaipa siitä on jotain psykosomaattista apua.
      Miehellä on ollu nielussa afta kaksi kertaa, oli todella kipeä, eikä sinne tosiaan mitään laastaria laiteta. Mutta sitä varten mennään sinne lääkäriin, että ne kertoo meille maallikoille jotain mitä ei tiedetä; sai siis suihkutettavaa puudutetta, joka mahdollisti mukavamman olemisen ja aftahan lähti kyllä itsestään pois.

      Lainaa

    25. Tulos: -3 (15 ääntä)
      Ja kuinka kauan sitten nämä monitaitoiset apteekkarit ovat "kuolleet sukupuuttoon"? Toki, joitain lääkkeitä edelleen sekoitetaan apteekissa, mutta harvassa nekin.

      Lainaa

    26. Tulos: -26 (58 ääntä)
      prescript= määrätä prescription= resepti löydä yhteys.

      Lainaa

    27. tiedonantaja 16.7.2013 12:51
      Tulos: +11 (25 ääntä)
      Miss K.: Miehellä on ollu nielussa afta kaksi kertaa, oli todella kipeä, eikä sinne tosiaan mitään laastaria laiteta. Mutta sitä varten mennään sinne lääkäriin, että ne kertoo meille maallikoille jotain mitä ei tiedetä; sai siis suihkutettavaa puudutetta, joka mahdollisti mukavamman olemisen ja aftahan lähti kyllä itsestään pois.
      Vaihtakaa hammastahnamerkkiä, pääsette aftoista helpommalla ja pysyvästi.

      Lainaa

    28. Tulos: +20 (34 ääntä)
      Suomalaiselle asian ymmärtämistä saattaa haitata homonymia eli se, että suomen kielessä sana "resepti" tarkoittaa sekä ruokaohjetta että lääkemääräystä. Useimmissa muissa kielissä sekaannus on mahdoton, koska sanat eivät ole homonyymeja. Esimerkiksi ranskassa lääkärin kirjoittama lääkemääräys on "préscription médicale" tai "ordonnance", kun taas ruokaohje on "recette", eikä näillä sanoilla ole todellakaan yhtään mitään tekemistä toistensa kanssa.

      Lainaa

    29. Proviisori Karhu 16.7.2013 13:25
      Tulos: +71 (75 ääntä)
      murrehirmu: Ja kuinka kauan sitten nämä monitaitoiset apteekkarit ovat “kuolleet sukupuuttoon”? Toki, joitain lääkkeitä edelleen sekoitetaan apteekissa, mutta harvassa nekin.
      Lääkkeenvalmistus on edelleen jonkinmoinen siivu farmaseutin opintoja, vaikka taitoja ei oikeastaan monessa apteekissa tarvitakaan. Toisaalta itsekin olen sekoittanut annosjauheita ja tehnyt voiteita lääkärin ohjeen mukaan. Moni apteekki tekee edelleen vaikkapa kapseleita lääkärin määräämällä sisällöllä ja tukkukauppa myy lääkeaineita ihan vaan jauheena purkissa juuri tätä varten. Niistä ajoista sen sijaan on tultu (onneksi) kauas, että apteekista jalkauduttiin kesällä keräämään yrttejä lääkkeiden valmistusta varten. Kemianteollisuus on paljon tehokkaampaa.

      Lainaa

    30. juhlarusakko 16.7.2013 13:39
      Tulos: +12 (16 ääntä)
      Miten tätä on jo nyt jaettu facebookissa 1,7 tuhatta kertaa? o.O

      Lainaa

    31. Urpoiluvaara 16.7.2013 13:44
      Tulos: +17 (41 ääntä)
      Jestas mikä riemuidiootti, Alkaiskohan se seurustelemaan mun kanssa?

      Lainaa

    32. Tulos: -7 (17 ääntä)
      Nyt jäädyin ja pahasti. Mihin helvettiin me ollaan menossa :S

      Lainaa

    33. Tulos: +5 (19 ääntä)
      eikö tuotakin keskustelua olisi voinu hoitaa vaikka Skype-puhelussa

      Lainaa

    34. Tulos: +56 (62 ääntä)
      jukkapalmu: prescript= määrätä prescription= resepti löydä yhteys.
      Muuten hyvä, paitsi että se verbi on prescribe eikä prescript.

      Lainaa

    35. tupu, hupu & lupu 16.7.2013 14:34
      Tulos: +68 (74 ääntä)
      angst: Sen pitäs olla lääkelupa tai joku, ei lääkemääräys. Ei kukaan sua määrää niitä ostamaan eikä pakota! Mulla on pariki kertaa käyny niin, että en oo hakenu lääkärin “määräämää” lääkettä, vaan laittanu sen RESEPTIN (:D) suoraan roskiin..
      kannattaisko kuitenkin harkita niiden lääkkeiden hakemista?

      Lainaa

    36. Tulos: +10 (30 ääntä)
      Aftabia saa kyllä apteekista ilman reseptiä. Ja kuka pälli oikeasti jaksaa/viitsii/kehtaa lähteä jonottelemaan ja ruuhkauttelemaan polia pienen suun haavaumnan takia?!

      Lainaa

    37. Tulos: -22 (38 ääntä)
      Riikka keittiöön mars, yleissivistys kadoksissa.

      Lainaa

    38. Duck of doom 16.7.2013 16:06
      Tulos: +12 (18 ääntä)
      Yleensä pyörittelen silmiä tän tapaselle tyhmyydelle mutta tämä kyllä nauratti. :D

      Lainaa

    39. Tulos: +45 (51 ääntä)
      angst: Sen pitäs olla lääkelupa tai joku, ei lääkemääräys. Ei kukaan sua määrää niitä ostamaan eikä pakota! Mulla on pariki kertaa käyny niin, että en oo hakenu lääkärin “määräämää” lääkettä, vaan laittanu sen RESEPTIN (:D) suoraan roskiin..
      Kannattas tosissaan hakea ne lääkkeet, viestistäs päätellen.

      Lainaa

    40. Tulos: +41 (47 ääntä)
      Eliisalta kyllä hienosti oivallettu selittää tuo "omenapiirakka" resepti selitys. En varmaan ite olis päässy kiinni Riikan ajatuksenkulusta vielä tuossa vaiheessa keskustelua.

      Lainaa

    41. Tulos: +12 (26 ääntä)
      Jos käsikauppalääkkeeseen kirjoitetaan resepti, niin sen saa apteekista yleensä halvemmalla.

      Lainaa

    42. Tulos: -19 (33 ääntä)
      Siis ei voi olla ees mahollista??? Totta tää on vitsi? :D Varmaa etelänhetelmä,

      Lainaa

    43. Tulos: -4 (20 ääntä)
      En siis oo ainut kuka on luullu näi, huh :D

      Lainaa

    44. Tulos: -29 (41 ääntä)
      Nojoo, ulkomailla saa lääkkeitä pienemmällä byrokratialla kuin Suomessa. Esim. Turkissa saatiin antibiootteja suoraan apteekista ja samoihin antibiootteihin olisi Suomessa tarvinnut lääkärin määräämän reseptin.

      Lainaa

    45. Tulos: -9 (25 ääntä)
      Riikan on pakko olla hyvännäköinen.

      Lainaa

    46. Tulos: 0 (16 ääntä)
      ite pienenä ihmettelin ku telkkarista tuli mainos että: "nyt ilman reseptiä" mä mietin että ompa tyhmää, jos joku haluu ostaa mitäliesuuvettä, ni se joutuu menee lääkäriin sen takii. siis luulin just että jos ei oo sitä reseptii, ni joutuu mennä sit lääkäriin. tai jotain.

      Lainaa

    47. Tulos: -9 (25 ääntä)
      tupu, hupu & lupu: kannattaisko kuitenkin harkita niiden lääkkeiden hakemista? Ei... sairaat käyttävät lääkkeitä. Kun ei käytä lääkkeitä, on terve.

      Lainaa

    48. Tulos: 0 (10 ääntä)
      Ja ylivilkas kommenttilomake teki sen jälleen.

      Lainaa

    49. Tulos: +101 (103 ääntä)
      !!!!!: Nojoo, ulkomailla saa lääkkeitä pienemmällä byrokratialla kuin Suomessa. Esim. Turkissa saatiin antibiootteja suoraan apteekista ja samoihin antibiootteihin olisi Suomessa tarvinnut lääkärin määräämän reseptin.
      Ja tämän vuoksi resistentit bakteerikannat. Niiden hoidosta seuraa valtavat kulut yhteiskunnalle ja myös etenevissä määrin bakteeritauteja, joita ei kyetä hoitamaan. Mistä muuten tiesit Turkissa, että a, sinulla on bakteeritauti b, kyseessä on juuri tämä bakteeri c, tähän bakteeriin tehoaa juuri tämä antibioottityyppi ja d, tämä kyseinen bakteeri ei ole resistentti siihen normaalisti tehoavaan antibioottiin. Antibiootit ovat syystäkin lääkäreiden takana.

      Lainaa

    50. Tulos: +15 (17 ääntä)
      Onnittelut sille, joka ei tiedä mikä on afta! On yksi maailman ärsyttävimmistä vaivoista, kun tulee usein ja kestää useita päiviä kerralla.

      Lainaa

    51. Tulos: +3 (3 ääntä)
      tosi hämäävää.

      Lainaa

    52. Tulos: +7 (17 ääntä)
      Live: Ei siihen tarvita reseptiä. Se on suuhun tarkoitettu pikku laastari, jossa on aavistuksen verran puuduttavaa ainetta (samantapaista ja -tasoista kuin Bafucin-imeskelytableteissa.) Reijittäjän reijän kokoinen tuppula, joka tarttuu suun limakalvoon ja pysyy siellä tunteja. Miksi nämä kysymykset esitetään FB:ssä tai Suomi24:ssä, miksi henkilöt eivät ikinä googlaa “aftan hoito” ja saa ensimmäiseksi tulosta, jossa kerrotaan Aftab-valmisteesta ja siitä, että sen saa ihan ilman reseptiä kuten laastarin polveen. Pahin näkemäni terveysmoka on ollut, kun kysellään netissä hoitoa “vauvan keltaisuuteen”. Se on billirubiinimyrkytys ja hengenvaarallinen, aivovauriolle altistava tila. Suomi24 ei ole oikea foorumi tuollaisille kysymyksille. Tuosta keltaisuudestakin on neuvolassa ja synnytyssairaalassa mainittu, mutta kaikki eivät ole synnytyksen jälkeen saati ennen sitä täysissä järjissään.
      Mikä ihmeen billirubiinimyrkytys? Joo, googletin muttei löytynyt mitään. Paitsi tämä Feissarimokien kommenttiosio.

      Lainaa

    53. Tulos: +16 (30 ääntä)
      Huvittavintahan tässä jutussa on ihmiset jotka ovat olevinaan viisaita ja älykkäitä ja naureskelevat tytölle, vaikkeivät edes tiedä apteekin historiaa.. Naurakaa vaan tyhmälle tytölle.. ;)

      Lainaa

    54. Tulos: -1 (17 ääntä)
      no siis kyl mäki luulin nii ?

      Lainaa

    55. Eero Tikka 17.7.2013 2:43
      Tulos: +33 (33 ääntä)
      Hyvä kun kuitenkin myönsi virheensä eikä ruvennut vänkäämään vastaan. Ihan ymmärrettävä erhe jos ei ole koskaan reseptilääkitystä tarvinnut. Ja sanokaapa, miksi Riikka olisi googlettanut (tai mitä hakukonetta nyt käyttääkään), jos hän kerran luuli tietävänsä mitä lääkeresepti tarkoittaa? Mutta nyt hän tietää sen opittuaan erehdyksen kautta, ja on jälleen hieman viisaampi.

      Lainaa

    56. Mitä vittua 17.7.2013 7:07
      Tulos: +3 (11 ääntä)
      Huoh. Melkein kerkesin toivoa Jessican kadonneen, mutta olihan sen kommentti tuol -_-

      Lainaa

    57. Tulos: +21 (21 ääntä)
      Höö: googlaapa bilirubiini. Yhdellä ällällä.

      Lainaa

    58. Tulos: +2 (6 ääntä)
      Äly hoi älä jätä! Koskee niin tätä Riikkaa kuin myös montaa teistä kommentoijista.

      Lainaa

    59. Tulos: +14 (18 ääntä)
      On nää kyllä... jaksaa aina välillä jopa yllättää tyhmyydellään ihmiset. Aftoista vinkkiä sen verran, että emäntä pääsi niistä eroon, kun (apteekkarin suosituksesta) vaihtoi hammastahanaan, jossa ei ole sodium lauryl sulfatea. Eli sitä, jolla saadaan tahna vaahtoamaan paremmin suussa. Toinen vinkki, joka emännällä noihin aftoihin auttoi; puolukka- tai karpalomehu. Puolukka toimi paremmin, mutta aina ei löytynyt kaupasta, jolloin Vitalin Karpalomehu sai kelvata.

      Lainaa

    60. Tulos: +5 (13 ääntä)
      Pitää kyllä olla aika uuno jos ei tiedä mikä on lääkeresepti.:-D Mutta jos ei tiedä tarviiko lääkkeeseen sellaisen,sitähän voi apoteekista kysyä.

      Lainaa

    61. Tulos: +36 (38 ääntä)
      Minähän lueskelin joskus pienenä maitopurkin kyljestä ravintosisältöluetteloa ja luulin sitä maidon reseptiksi. Mietin, että miksi maitoa pitää lypsää ja myydä kaupassa, jos sitä saisi itsekin tehtyä sekoittamalla oikean määrän energiaa, proteiinia, hiilihydraattia...

      Lainaa

    62. Tulos: -3 (23 ääntä)
      Riikkaa suurempaa tyhmyyttähän tässä osoittavat Riikkaa dissaavat jonnet jotka eivät tajua että tosiaan niitä lääkkeitä ennen sekoitettiin siellä apteekissa. Haloo!

      Lainaa

    63. Tulos: +2 (16 ääntä)
      Monet ystäväni pyytävät minua jakamaan sedatiivieni reseptin. Niin hyviä on kuulemma. ;)

      Lainaa

    64. Tulos: +9 (9 ääntä)
      No en kyllä edes hämmästy, että tuollainen sekaannus on käynyt (ja kun se on feissarimokissa..) Ajatellutkin että kuinkahan yleistä se on.

      Lainaa

    65. Tulos: +34 (44 ääntä)
      Hohhoijaa: Riikkaa suurempaa tyhmyyttähän tässä osoittavat Riikkaa dissaavat jonnet jotka eivät tajua että tosiaan niitä lääkkeitä ennen sekoitettiin siellä apteekissa. Haloo!
      No voi herranen aika. Kyllä kai kaikki täysjärkiset tietävät, että apteekissa on valmistettu paljon lääkkeitä ja valmistetaan yhä edelleen joitakin. Kuitenkin, täysjärkisen tulisi myös tietää, että NYKYpäivänä lähes missään reseptissä ei kerrota miten lääke on valmistettava. Onko Riikka muka nyt oikeassa kun tietää "apteekin historian" ja elää yhä siinä edelleen vuonna 2013? "Haloo!"

      Lainaa

    66. Tulos: +31 (35 ääntä)
      Eliisalle propsit siitä, että osasi selittää asian niin että tyhmä kaverinsakin ymmärsi.

      Lainaa

    67. Tulos: 0 (12 ääntä)
      höö: Mikä ihmeen billirubiinimyrkytys? Joo, googletin muttei löytynyt mitään. Paitsi tämä Feissarimokien kommenttiosio.
      Kokeile sellaista kun keltatauti. Sillä luulisi löytyvän vastaus.

      Lainaa

    68. Tulos: +13 (19 ääntä)
      Hohhoijaa: Riikkaa suurempaa tyhmyyttähän tässä osoittavat Riikkaa dissaavat jonnet jotka eivät tajua että tosiaan niitä lääkkeitä ennen sekoitettiin siellä apteekissa. Haloo!
      Nykyään eivät enää sekoita apteekissa lääkkeitä (paitsi vahingossa) niin asiakkaat joutuu sekoittamaan lääkkeet ihan itse ja sit niitä haukutaan sekakäyttäjiksi.

      Lainaa

    69. Tulos: +1 (13 ääntä)
      Voi herranen aika XD XD No ajatellaan positiivisesti: Neidin ei ole ainakaan usein tarvinnu lääkäris käydä, eli vissiin on perusterveys TOSI hyvä :D Repesin XD Anteeksi!!! Buahhaa :D

      Lainaa

    70. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Rahtusen menee nyt asiasta kolmanteen, mutta meikäläisellä aftat katosivat kun hankin sellaisen hammasharjan, missä on toisella puolella se kielen ja poskien puhdistin.

      Lainaa

    71. Tulos: +7 (11 ääntä)
      Niin minäkin luulin ennen, toki olin silloin 5-vuotias.

      Lainaa

    72. Tulos: -6 (16 ääntä)
      Frysil: Nyt on menny kyllä jokin kasvatuksessa pieleen…
      Jep. Siittäminen.

      Lainaa

    73. joku-vaa-ei-kuulu-sull 21.7.2013 22:13
      Tulos: +4 (8 ääntä)
      kkyh: Pakko myöntää että lapsena luulin kanssa lääkkeiden reseptin olevan tollanen
      niin lapsena, ja se on ymmärrettävää mutta 18 vuotias ... :D onneksi sulle edes kerrottiin ajoissa.

      Lainaa

    74. Tulos: -6 (8 ääntä)
      This post gave me cancer

      Lainaa

    75. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Ilmeisesti tämä tyttö on ollut aftoja lukuun ottamatta hyvin hyvin terve.

      Lainaa

    76. Tulos: -11 (17 ääntä)
      Hirvittää ajatella, että kyseinen pissis ei oo tullu ajatelleeksi edes e-pillereiden hankkimista, jossa yhteydessä olis tämänkin asian oppinu.

      Lainaa

    77. Simo Suominen 23.9.2014 9:43
      Tulos: +7 (11 ääntä)
      Jos ihan tarkkoja ollaan, niin juuri tuohon tapaan respetit ennen vanhaan toimivat. Sen takia niitä nykyään kutsutaan resepteiksi. Riikka ei ole siis täysin hakoteillä. Mutta joo, eikö Riikka ole käynyt apteekissa viimeisen sadan vuoden aikana vai mikä tää juttu on?

      Lainaa

    78. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Siinä meni taas yksi otsasuoni -.-

      Lainaa

    79. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Senpä takia siellä antibioottiresistentit superbakteerit leviävätkin.
      !!!!!: Nojoo, ulkomailla saa lääkkeitä pienemmällä byrokratialla kuin Suomessa. Esim. Turkissa saatiin antibiootteja suoraan apteekista ja samoihin antibiootteihin olisi Suomessa tarvinnut lääkärin määräämän reseptin.

      Lainaa

    80. Nerokas kissa 26.11.2020 17:50
      Tulos: +3 (3 ääntä)
      Minäkin kuvittelin lapsena, että reseptilääkkeet tehtiin apteekissa. Mutta se oli lapsena. Toisaalta Riikka on osittain oikeassa - Sairaala-apteekeissa välillä tarpeen vaatiessa sekoitellaan lääkkeitä erikoisempiin coctaileihin.

      Lainaa

    81. Tulos: -1 (1 ääni)
      Frysil: Nyt on menny kyllä jokin kasvatuksessa pieleen...
      Ei kyllä kyseessä on ihan normaali nuorinainen. Näitä riittää ja mikä pahinta nämä ovat aina kovimpaan ääneen kertomassa mielipiteitään niin livenä, kuin netissäkin.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: resepti, lääke, afta, Aftab, apteekki, reseptilääke, lääkäri