Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Parisuhdeterapiaa, osa 27

Jättäisittekö miehen, joka teki jouluna näin?
Parisuhdeterapiaa, osa 27

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 167 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tiivis raadonsyöjä 11.1.2024 0:14
      Tulos: +178 (190 ääntä)
      Saattaa kai se seksi heikentää urheilusuoritusta jos siihen käyttää energiaa. Jos itse on passiivinen niin ei kai sitten. Toki mielikin voi pian rentoutua ja testotasot laskea kun on kassit tyhjennetty 😁.

      Lainaa

    2. Kaikkein paras ahven 11.1.2024 0:19
      Tulos: +664 (684 ääntä)
      Vihreä nimetön vaikuttaa olevan varsinainen draamakuningatar. 1,5 tuntia myöhässä koska äitinsä palannut juuri sairaalasta ei kaada kenenkään joulua. Ja sen voi kyllä sanoa, se on erittäin hyvä oikea syy kertoa jopa omalle äidille. Ei tarvitse keksiä mitään hevonkakkaa. Niin kuin Riikka tossa totesi niin lapset kyllä ymmärtää jos käväisee mummon luona. Klo 16 jälkeen on joulua vielä reilusti jäljellä: koko aattoilta ja seuraavat kaksi päivää.

      Lainaa

    3. Huvittava vuohi 11.1.2024 0:30
      Tulos: +443 (467 ääntä)
      Vihreä nimetön on kyllä viimeisen päälle itsekäs ihminen. En kyllä henkilökohtaisesti sietäisi tuollaista käytöstä hetkeäkään.

      Lainaa

    4. Metsästetty kalkkuna 11.1.2024 0:32
      Tulos: +68 (90 ääntä)
      Jotkut miehet väittävät, että pelkkä itsetyydytys saa aikaan sen, että kuntosalilla ei meinaa jaksaa niin hyvin. Tästä kiistellään kovasti, mutta puolesta eikä vastaan ole taidettu tehdä mitään kunnon tutkimuksia. Itse huomannut samansuuntaista vaikutusta. Mutta saattaa olla placeboakin.

      Lainaa

    5. Huvittava vuohi 11.1.2024 0:45
      Tulos: +430 (444 ääntä)
      Metsästetty kalkkuna: Jotkut miehet väittävät, että pelkkä itsetyydytys saa aikaan sen, että kuntosalilla ei meinaa jaksaa niin hyvin. Tästä kiistellään kovasti, mutta puolesta eikä vastaan ole taidettu tehdä mitään kunnon tutkimuksia. Itse huomannut samansuuntaista vaikutusta. Mutta saattaa olla placeboakin.
      Joo ja viehän se vähän keskittymistäni treenistä jos kuntosalilla vetelee käteen. Ja saattaa siitä joku pahoittaa miehensäkin.

      Lainaa

    6. Tukala gaselli 11.1.2024 0:52
      Tulos: +128 (152 ääntä)
      Huvittava vuohi: Joo ja viehän se vähän keskittymistäni treenistä jos kuntosalilla vetelee käteen. Ja saattaa siitä joku pahoittaa mielensäkin.
      Eiss, repesin 😂. Tää kommentti tuli ihan puun takaa.

      Lainaa

    7. Raivoisa viikinki 11.1.2024 0:56
      Tulos: +473 (479 ääntä)
      No huhhuh… Mies käy tapaamassa sairaalasta kotiutunutta äitiään = huitelee kylillä Ihan hyvä, että kävi tapaamassa äitiään ja varmisti kaiken olevan kunnossa siellä. Ihmetyttää vaan tuo vaimon logiikka, että mies pilasi joulun tuolla teolla. Ja miksi ihmeessä oli valehdeltava miehen auton hajoamisesta? Luulisi naisen äidin ainakin ymmärtävän, että sairaalasta edellispäivänä kotiutunutta käydään katsomassa.

      Lainaa

    8. Nuhaton maito 11.1.2024 0:58
      Tulos: +186 (228 ääntä)
      Kaikkein paras ahven: Vihreä nimetön vaikuttaa olevan varsinainen draamakuningatar. 1,5 tuntia myöhässä koska äitinsä palannut juuri sairaalasta ei kaada kenenkään joulua. Ja sen voi kyllä sanoa, se on erittäin hyvä oikea syy kertoa jopa omalle äidille. Ei tarvitse keksiä mitään hevonkakkaa. Niin kuin Riikka tossa totesi niin lapset kyllä [...]
      Kyseinen ihminen on selvästi persoonallisuushäiriöinen, jolta puuttuu tavanomainen kyky olla "normaali". Tästä syystä elämä on käsikirjoitettava tarkasti, jotta vaikuttaisi "normaalilta" perheen äidiltä, vaikkei sitä ole. Sitten pienetkin poikkeamat käsikirjoituksessa aiheuttavat hänen päässään ylitsepääsemättömiä vaikeuksia.

      Lainaa

    9. Tulos: +256 (382 ääntä)
      "Mies ehdotti kihlautumista" Ei siis pyytänyt vaimokseen, eikä silloin olla myöskään kihloissa. 20-vuotias työkaveri vastikään esitteli kihlasormustaan. Onnittelin ja kysyin milloin häät on, kattoi mua hölmistyneenä ja naurahti, että eihän tässä mitään naimisiin olla menossa vaan kihloihin mentiin! Velipoikakin on on ollut "kihloissa" 11 vuotta, joskin tyttöystävä ilmoitti silloin suoraan, että hän ei todellakaan ole mihkään naimisiin menossa. Ja näitähän riittää... Miten ihmiset ei tiedä, mitä kihlautuminen tarkoittaa?

      Lainaa

    10. Tulos: +61 (123 ääntä)
      "Hmmm... ostanko sormuksen vai pamautanko rahaa taivaalle..?" 🤔 Molemmat täysin turhaa rahan tuhlausta. Varsinkin tässä maailman tilanteessa. Eli lapikasta kihla-äijälle.

      Lainaa

    11. Hapanimelä vesinokkaeläin 11.1.2024 2:42
      Tulos: -33 (183 ääntä)
      Kyllä hetken miettisin kihlautumista ja parisuhteen jatkamista, jos toisella ei oikeasti ei ole varaa ostaa samaan aikaan 135€ hintaista sormusta, sekä raketteja vaikka 100€:lla. Tuo suhde ei tiedä muuta kuin rahaongelmia ja köyhyyttä kummallekin. Etenkin kun lapset on mukana yhtälössä. Silti toisaalta ei sormuksen maksaminen varsinaisesti ole kosijan tehtävä. Pinkki voisi hyvin maksaa sormuksen hinnasta vaikka 2/3:n. Tai kustantaa raketit lapsille. Tulisihan hänestä mahdollisesti lasten äitipuoli.

      Lainaa

    12. Reseptivapaa satuhahmo 11.1.2024 2:46
      Tulos: +41 (63 ääntä)
      Huvittava vuohi: Joo ja viehän se vähän keskittymistäni treenistä jos kuntosalilla vetelee käteen. Ja saattaa siitä joku pahoittaa miehensäkin.
      Mä en kestä…🤣 no niin, rauhoitutaan, pyyhitään vedet silmistä ja mennään nukkumaan. Huomenna on töitä.

      Lainaa

    13. Veikeä kani 11.1.2024 3:04
      Tulos: -48 (100 ääntä)
      Marsu: "Hmmm... ostanko sormuksen vai pamautanko rahaa taivaalle..?" 🤔 Molemmat täysin turhaa rahan tuhlausta. Varsinkin tässä maailman tilanteessa. Eli lapikasta kihla-äijälle.
      Miten tämä maailmantilanne vaikuttaa sormuksen tai ilotulitteiden ostamiseen? On ilotulitteet paljon järkevämpi tuhlauskohde kuin vaikka alkoholi, johon moni uudenvuodenaattona rahaa tuhlaa.

      Lainaa

    14. Metsästetty kalkkuna 11.1.2024 3:32
      Tulos: +86 (106 ääntä)
      Hapanimelä vesinokkaeläin: Kyllä hetken miettisin kihlautumista ja parisuhteen jatkamista, jos toisella ei oikeasti ei ole varaa ostaa samaan aikaan 135€ hintaista sormusta, sekä raketteja vaikka 100€:lla. Tuo suhde ei tiedä muuta kuin rahaongelmia ja köyhyyttä kummallekin. Etenkin kun lapset on mukana yhtälössä. Silti toisaalta ei sormuksen [...]
      Mitä tekemistä toisen varallisuudella on sen kanssa, että rakastaa toista?
      Ei itsellänikään parisuhde kariutunut, vaikka yli vuoden työttömyys- ja rahattomuusjakso siihen mahtui.

      Lainaa

    15. Huvipuistohullu 11.1.2024 4:35
      Tulos: +6 (32 ääntä)
      Ei kiitos tännekin näitä vauva.fi -tasoisia trollauksia 😅 "mieheni sitä ja tätä, mitä olette mieltä?" 😂

      Lainaa

    16. Tulos: -5 (35 ääntä)
      Veikeä kani: Miten tämä maailmantilanne vaikuttaa sormuksen tai ilotulitteiden ostamiseen? On ilotulitteet paljon järkevämpi tuhlauskohde kuin vaikka alkoholi, johon moni uudenvuodenaattona rahaa tuhlaa.
      Juu, niin varmaan. Kaikenlaista haittaa on kummastakin. Hyötyjä ei lainkaan.
      Nykyään kihlauskaan ei tarkoita enää mitään. Ei ole aikeita naimisiinmenosta, mutta kihlat on saatava 🤷🏼‍♀️ Lapikasta molemmille.

      Lainaa

    17. Halukas patsas 11.1.2024 5:09
      Tulos: +24 (56 ääntä)
      Hapanimelä vesinokkaeläin: Kyllä hetken miettisin kihlautumista ja parisuhteen jatkamista, jos toisella ei oikeasti ei ole varaa ostaa samaan aikaan 135€ hintaista sormusta, sekä raketteja vaikka 100€:lla. Tuo suhde ei tiedä muuta kuin rahaongelmia ja köyhyyttä kummallekin. Etenkin kun lapset on mukana yhtälössä. Silti toisaalta ei sormuksen [...]
      Kylla se on kosijan asia hoitaa sormus (joskin jos talous on jo yhteinen, niin ei silla tietysti oikeastaan ole valia). Ja olen samaa mielta yllakirjoittaneen kanssa siita, etta aikuisilla kihlaus on sopimus naimisiinmenosta. Kun mieheni kosi, tiesimme etta kumpikin oli ollut kihloissa ennenkin -teinina, kun naimisiin meno ei olisi ollut mahdollistakaan. Olimme liikuttavan yksimielisia siita, etta aikuiselle ei moinen teinix sovi, ja kihlaus kestaa tasan niin kauan kuin menee aikaa haiden jarjestamiseen, ei kauemmin. (Voi jarjestaa puolessa vuodessa, jos heittaytyy tarmokkaaksi eika prinsessaile liiaksi).
        Tuollaisen "mennaan naimisiin ei kun ei mennakaan" miehen pistaisin pihalle. Kylla noinkin tarkea asia pitaisi tietaa varmasti. 
        Enemman ihmettelisin miesta, joka -ei- kavisi sairaan aitinsa luona, varsinkin jouluna, siita valittaja on seonnut.

      Lainaa

    18. Loistelias kesyhanhi 11.1.2024 6:38
      Tulos: +27 (39 ääntä)
      Nuhaton maito: Kyseinen ihminen on selvästi persoonallisuushäiriöinen, jolta puuttuu tavanomainen kyky olla "normaali". Tästä syystä elämä on käsikirjoitettava tarkasti, jotta vaikuttaisi "normaalilta" perheen äidiltä, vaikkei sitä ole. Sitten pienetkin poikkeamat käsikirjoituksessa aiheuttavat hänen päässään ylitsepääsemättömiä vaikeuksia.
      Just mietin, että taidan huokaista helpotuksesta ja ajatella itseni olevan täysjärkinen nainen. Moni fb-moka saa ikäviä tunteita aikaan miesten puolesta, kun heillä on niin sekopäisiä puolisoita.
      Miten he jaksavat tuollaista draamaa ja syyllistämistä?

      Lainaa

    19. Maistettu greippi 11.1.2024 6:46
      Tulos: -21 (69 ääntä)
      Akrasia: "Mies ehdotti kihlautumista" Ei siis pyytänyt vaimokseen, eikä silloin olla myöskään kihloissa. 20-vuotias työkaveri vastikään esitteli kihlasormustaan. Onnittelin ja kysyin milloin häät on, kattoi mua hölmistyneenä ja naurahti, että eihän tässä mitään naimisiin olla menossa vaan kihloihin [...]
      Niin just! Wikipedian mukaan: "Kihlaus on muinainen tapa, joka juontaa juurensa Raamatun ajoilta, jolloin vanhemmat tai huoltajat järjestivät avioliitot. Keskiajalla järjestettyjä kihlajaisia käytettiin kuninkaallisten dynastioiden vahvistamiseksi, diplomaattisten liittoutumien solmimiseksi sekä omaisuuden kartuttamiseksi." Ja tuostahan ei jousteta, sitä ei muuteta, eikä se tapa saa kehittyä!! Vai kuinka?

      Lainaa

    20. Puhuttu dinosaurus 11.1.2024 6:59
      Tulos: -77 (97 ääntä)
      Metsästetty kalkkuna: Ei itsellänikään parisuhde kariutunut, vaikka yli vuoden työttömyys- ja rahattomuusjakso siihen mahtui.
      Tätä kysyttiin.

      Lainaa

    21. Ääkkönen 11.1.2024 7:17
      Tulos: +92 (94 ääntä)
      Kyllähän seksistä tulee usein raukea olo ja jos samana päivänä on tarkoitus kilpaurheilla, voi se kyllä viedä terävyyttä suorituksesta.

      Lainaa

    22. Kouluttamaton muurahainen 11.1.2024 7:19
      Tulos: +85 (99 ääntä)
      Akrasia: "Mies ehdotti kihlautumista" Ei siis pyytänyt vaimokseen, eikä silloin olla myöskään kihloissa. 20-vuotias työkaveri vastikään esitteli kihlasormustaan. Onnittelin ja kysyin milloin häät on, kattoi mua hölmistyneenä ja naurahti, että eihän tässä mitään naimisiin olla menossa vaan kihloihin [...]
      Minun mielestäni kihlautumisen ehdottaminen on nimenomaan sama asia kuin vaimoksi pyytäminen. Ja juurikin syystä, jonka perustelit. Tässä tapauksessa ilmeisesti sormuksen lahjoittamista toiselle kutsuttiin virheellisesti kihlaukseksi, koska kihlautuminenhan ei edellytä sormusta tai määritä kumman se sormus pitää maksaa. Hyvin voidaan mennä kihloihin ja jättää sormus ostamatta tai ostaa se sitten joskus, kun ei ole raketteja saatavilla.

      Lainaa

    23. Tulos: +114 (116 ääntä)
      Palauttaisin kyllä sormuksen, mutta selkeästi rahanhallintataidot on miehellä sitäluokkaa, että taitaa olla parempi, että hän harjoittelee sitä vielä ilman minun läsnäoloani. Isojen hankintojen (omaan talouteensa nähden) äärellä tulee osata miettiä muutama viikko eteenpäin sitä, riittääkö varallisuus tähän. Jos kumppani priorisoi raketit minulle tehdyn lupauksen edelle, voin näyttää miten minäkin ampaisen taivaan tuuliin ja katoan~

      Lainaa

    24. Toivoton kultakala 11.1.2024 8:20
      Tulos: -144 (176 ääntä)
      No on toi nyt vähän perheestä tulla aattona kotiin vasta illalla. Ei ole mitään pahaa käydä äidin luona, mutta sitten voisi kasvattaa pallit ja kertoa asioista kunnolla. Mennä sitten koko voimin äidille joulun aikaan ja viedä sinne kaikki ruuat ym. Mieslapsi. Vaimonsa ja öitinsä armoilla.

      Lainaa

    25. Tyyni tonttu 11.1.2024 8:21
      Tulos: -63 (107 ääntä)
      Akrasia: "Mies ehdotti kihlautumista" Ei siis pyytänyt vaimokseen, eikä silloin olla myöskään kihloissa. 20-vuotias työkaveri vastikään esitteli kihlasormustaan. Onnittelin ja kysyin milloin häät on, kattoi mua hölmistyneenä ja naurahti, että eihän tässä mitään naimisiin olla menossa vaan kihloihin [...]
      Ite oon ainakin kasvanu perheessä, jossa vanhemmat eivät olleet naimisissa, mutta olivat kihloissa. Sama juttu tyttöystävän kohdalla. 
      Eipä ole koskaan tullut mieleen, että kihlautuminen tarkottaisi, että hääaikataulukin olisi jo tehty. :o

      Lainaa

    26. Vaivaton krokotiili 11.1.2024 8:22
      Tulos: -93 (157 ääntä)
      Ymmärrän joulusta mielensä pahoittanutta. Meilläkin jouluperinteet liittyvät vahvasti aattoon. Mies olisi meidän joulunvietosta missannut joulun aamusaunan ja herkkuaamiaisen, kuusen koristelun sekä joulurauhanjulistuksen ja olisimme juuri alkaneet syödä mutta hänpä ei olisikaan ilmestynyt paikalle. Siinä olisi ruuat jäähtyneet ja lapset olisivat käyneet kierroksilla, kun tietävät, että pukki tulee ruuan jälkeen. Miehen olisi pitänyt ilmoittaa, että menee myöhään, jotta muu perhe olisi saanut viettää joulua, eikä vain odottaa. Joulupäivään meillä ei liity enää juhlintaa, joten meilläkään se ei olisi korvannut aaton pilaamista. Ymmärrän kirjoittajaa, mutta enpä sentään olisi kirjoittanut fb asiasta.

      Lainaa

    27. Tulos: +10 (22 ääntä)
      Huvittava vuohi: Joo ja viehän se vähän keskittymistäni treenistä jos kuntosalilla vetelee käteen. Ja saattaa siitä joku pahoittaa miehensäkin.
      Toisaalta siinä on se yhteisöllinen puoli mikä voimauttaa. Yksinäistä puuhaa jos vaan kotona vetelee kun kuntosalilla voi löytyä muitakin asian harrastajia. Jaettu ilo on moninkertainen ilo.

      Lainaa

    28. Rivo metso 11.1.2024 8:28
      Tulos: +78 (80 ääntä)
      Jouluna tulikin kätevä emäntä joulujakso. Siinä oli tämä sketsi, missä vaimo suuttui kaikesta, kun ei joulu mennyt ihan niin kuin hän halusi ja joulu meni pilalle monta kertaa jo ennen jouluakin. Tuli vain mieleen tuosta nimettömän kirjoituksen lopusta.

      Lainaa

    29. Tulos: +14 (22 ääntä)
      Tiivis raadonsyöjä: Saattaa kai se seksi heikentää urheilusuoritusta jos siihen käyttää energiaa. Jos itse on passiivinen niin ei kai sitten. Toki mielikin voi pian rentoutua ja testotasot laskea kun on kassit tyhjennetty 😁.
      Toisaalta se myös nostaa testosteronitasoja. Ei välttämättä kannata juuri ennen urheilusuoritusta, mutta kyllä siitä nyt pitäisi enintään muutaman tunnin aikana palautua normaalitilanteessa.

      Lainaa

    30. Tulos: +108 (118 ääntä)
      Akrasia: "Mies ehdotti kihlautumista" Ei siis pyytänyt vaimokseen, eikä silloin olla myöskään kihloissa. 20-vuotias työkaveri vastikään esitteli kihlasormustaan. Onnittelin ja kysyin milloin häät on, kattoi mua hölmistyneenä ja naurahti, että eihän tässä mitään naimisiin olla menossa vaan kihloihin [...]
      Kihlaushan on nimenomaan lupaus mennä naimisiin. Tämä lupaus on kirjaimellisesti ainoa asia mikä erottaa kihlauksen tavallisesta avosuhteesta.  Johan tuo asia lukee ihan laissa asti: Avioliittolaki 2. Luku; Kihlaus; 6§ Mies ja nainen, jotka ovat sopineet avioliittoon menemisestä toistensa kanssa, ovat kihlautuneet.

      Lainaa

    31. Tulos: +117 (121 ääntä)
      Vaivaton krokotiili: Ymmärrän joulusta mielensä pahoittanutta. Meilläkin jouluperinteet liittyvät vahvasti aattoon. Mies olisi meidän joulunvietosta missannut joulun aamusaunan ja herkkuaamiaisen, kuusen koristelun sekä joulurauhanjulistuksen ja olisimme juuri alkaneet syödä mutta hänpä ei olisikaan ilmestynyt [...]
      Ja samalla vaivalla olisit soittanut miehen työnantajalle, että ei se nyt voi tulla töihin kun meillä on aamusauna ja herkkuaamiainen ja joulu pilalla. Ei välttämättä ole täydellinen ratkaisu ilmoittaa aikataulupoikkeamasta vasta töistä lähtiessään, mutta mieluummin puoliso, joka käy tunnin ajan katsomassa sairaalasta kotiutunutta äitiään/joka ymmärtää vastaavan seikan mahdollisesti vaikuttavan niihin joulutraditioihinkin kuin tyrannimainen jouluaikatauluttaja.

      Lainaa

    32. Peitettävä albatrossi 11.1.2024 8:53
      Tulos: +14 (30 ääntä)
      Metsästetty kalkkuna: Mitä tekemistä toisen varallisuudella on sen kanssa, että rakastaa toista?Ei itsellänikään parisuhde kariutunut, vaikka yli vuoden työttömyys- ja rahattomuusjakso siihen mahtui.
      " Rakkaus lähtee ikkunasta kun köyhyys saapuu ovesta. " - vanha kansakin sen jo tiesi.

      Lainaa

    33. Paha rotta 11.1.2024 9:06
      Tulos: +94 (94 ääntä)
      Vaivaton krokotiili: Ymmärrän joulusta mielensä pahoittanutta. Meilläkin jouluperinteet liittyvät vahvasti aattoon. Mies olisi meidän joulunvietosta missannut joulun aamusaunan ja herkkuaamiaisen, kuusen koristelun sekä joulurauhanjulistuksen ja olisimme juuri alkaneet syödä mutta hänpä ei olisikaan ilmestynyt [...]
      Vuorotöissä olevilla ei hirveästi ole vaihtoehtoja. Kummasti vaan pystyy perinteitä sen verran rukkaamaan että saapi tärkeimmät asiat hoidettua, jos vuorotyöläinen sen 8 tunnin vuoron jossain kohti päivää tekee. Ja kyllä yhdelläkin vanhemmalla pystyy tuon 8 tuntia hoitamaan ja lapset kyllä ymmärtää. Ennen ja jälkeen työvuoron tehdä ne mihin ehtii. Seuraavana vuonna saattaa olla sitten vuorotyöläinen vapaalla ja voi olla taas normaalisti. En tiedä mutta tuntuu että tosta joulusta jotkut ihmiset ottaa hirvittävät paineet että kaiken pitää mennä niin kuin Strömsössä. Pelkääkö ne että lapset traumatisoituu ikuisesti jos perinteet yhtään muuttuu? Vai onko itsellä oma joulu lapsena mennyt pilalle ja siitä pakkomielle tuottaa täydellistä omille lapsille?

      Lainaa

    34. Riittämätön koira 11.1.2024 9:07
      Tulos: +64 (74 ääntä)
      Metsästetty kalkkuna: Mitä tekemistä toisen varallisuudella on sen kanssa, että rakastaa toista?Ei itsellänikään parisuhde kariutunut, vaikka yli vuoden työttömyys- ja rahattomuusjakso siihen mahtui.
      Itse lähinnä kyseenalaistaisin miehen harkintakykyä, jos ei osaa ennakoida asioita. Uusivuosi on ollut tiedossa, kun on kihlauduttu. Jos onkin tullut jotain yllättävää, niin siitä huolimatta satanen ja hilut päälle on sen verran pieni raha, että jos budjetti noin isoihin asioihin on noin tiukalla, niin ei kannattaisi ostaa sormusta eikä raketteja.

      Lainaa

    35. Maksettu lammas 11.1.2024 9:39
      Tulos: +28 (30 ääntä)
      Tukala gaselli: Eiss, repesin 😂. Tää kommentti tuli ihan puun takaa.
      Sama. Aamuyöllä vessalukemisena FM aiheutti räkänaurut, hyvä ettei koko talo herännyt. Pääsi yllättämään tämä twist tarinassa. Nuo on hyviä kommenteja eikä mitään turhaa vänkäämistä.

      Lainaa

    36. Lakaistu taikuri 11.1.2024 9:43
      Tulos: +107 (111 ääntä)
      Toivoton kultakala: No on toi nyt vähän perheestä tulla aattona kotiin vasta illalla. Ei ole mitään pahaa käydä äidin luona, mutta sitten voisi kasvattaa pallit ja kertoa asioista kunnolla. Mennä sitten koko voimin äidille joulun aikaan ja viedä sinne kaikki ruuat ym. Mieslapsi. Vaimonsa ja öitinsä armoilla.
      Vasta illalla? Normaalisti olisi ollut kotona noin 14:30 mutta nyt meni lähes klo 16:00 asti. Miehellähän oli pallit ja teki niin kuin on oikein. Rouva tässä teki draamaa syyttä suotta.

      Lainaa

    37. Tulos: +83 (85 ääntä)
      Jos on varta vasten sovittu, että lähdetään kylään joulupäivälliselle 14:30 (vai tuliko vihreän äiti heille? Tätä en ihan tajunnut äidin tekstailuista ja syömisistä) niin silloin olisi kyllä hassua ilmoittaa ex tempore että lähtee käymään ensin muualla. Mutta tästä ei kyllä saa vaikutelmaa että siitäkään olisi kyse.... Ilmeisesti vain hatarasti sovittu, että joulu vietetään kotona, sillä tätä vihreä toistelee. Puolitoista tuntia pois siitä äitiä tapaamassa ei tosiaan ole "perheen hylkäämistä", eikä mies olisi voinut aavistaa että tässä olisi ongelma, jos etukäteen ei selvästi ole sovittu että aloitetaan heti töiden jälkeen syömään.

      Lainaa

    38. Huvittava vuohi 11.1.2024 9:57
      Tulos: +33 (33 ääntä)
      Huvittava vuohi: Joo ja viehän se vähän keskittymistäni treenistä jos kuntosalilla vetelee käteen. Ja saattaa siitä joku pahoittaa miehensäkin.
      Jaa, se päätti autocorrect pistää mukaan oman mausteensa. No eipä siitä miesystäväkään tykkää jos noin toimii.

      Lainaa

    39. Tulos: +32 (34 ääntä)
      Toj Karin: Toisaalta se myös nostaa testosteronitasoja. Ei välttämättä kannata juuri ennen urheilusuoritusta, mutta kyllä siitä nyt pitäisi enintään muutaman tunnin aikana palautua normaalitilanteessa.
      No ainakin on olemassa uskomus, että seksi ennen kisaa tms. heikentää suoritusta. Tämähän on yleinen juonenpätkä esim. nyrkkeilyleffoissa, joissa päähenkilö tapaa ihanan naisen, mutta valmentaja kieltää seksin ennen tärkeää ottelua.  Tuskin tästä on kovin kattavaa tutkimusta, koska mutuilisin asian olevan hyvin henkilökohtainen. Kuitenkin maksimisuoritusta hakiessa henkinen puoli on erittäin tärkeä ja jos oikeasti uskoo, että seksi ennen kisaa tai vaikka väärän väriset sukat heikentävät suoritusta, se todennäköisesti heikentääkin. Ei siksi, että sukkien värillä olisi oikeasti väliä, vaan siksi, että se heikentää itseluottamusta.

      Lainaa

    40. Tärkeähkö kenguru 11.1.2024 10:14
      Tulos: +69 (75 ääntä)
      Riikka on melko kohtuuton tuossa. Jos miehen äiti on juuri päässyt sairaalasta, niin on oikein, että käy tervehtimässä. Kunnon poika. Se että Riikka omalla nimellään valittaa asiasta netissä, on hyvin kökkö tapa käsitellä asiaa. Toisaalta tämä tapa osoittaa, missä ongelma oikeasti on.

      Lainaa

    41. Sotaisa vihannes 11.1.2024 10:26
      Tulos: -25 (27 ääntä)
      Nimettömien jäsenten syötit on kyllä nielty painoineen ja kohoineen. Mutta on kyllä ankeaa elo, jos noin kehnolla trollailu tuo siihen mieluisaa sisältöä

      Lainaa

    42. Itseasiassa 11.1.2024 10:33
      Tulos: +46 (54 ääntä)
      Nuhaton maito: Kyseinen ihminen on selvästi persoonallisuushäiriöinen, jolta puuttuu tavanomainen kyky olla "normaali". Tästä syystä elämä on käsikirjoitettava tarkasti, jotta vaikuttaisi "normaalilta" perheen äidiltä, vaikkei sitä ole. Sitten pienetkin poikkeamat käsikirjoituksessa aiheuttavat hänen päässään ylitsepääsemättömiä vaikeuksia.
      Tää on ihan hyvä selitys. Varsinkaan en ymmärrä miten tuon kirjoittajan eri osoitteessa olevan äidin syöminen liittyy koko tapaukseen? Jos olisi pitänyt tulla kmheilke syömään, niin kai se olisi jo ollut paikalla. Vai halusiko syödä samaan aikaan eri osoitteessa olevan äitinsä kanssa?

      Lainaa

    43. Itseasiassa 11.1.2024 10:44
      Tulos: +12 (30 ääntä)
      Akrasia: "Mies ehdotti kihlautumista" Ei siis pyytänyt vaimokseen, eikä silloin olla myöskään kihloissa. 20-vuotias työkaveri vastikään esitteli kihlasormustaan. Onnittelin ja kysyin milloin häät on, kattoi mua hölmistyneenä ja naurahti, että eihän tässä mitään naimisiin olla menossa vaan kihloihin [...]
      Juuri näin. Kihlauksen merkitys tosiaan löytyy laista, me mentiin puolison kanssa niin että tiedettiin molemmat menevämme sitten naimisiin. Kai se joillekin kuitenkin on vain seurustelua sormusten kanssa. Samalla saa itse huomiota kantamalla sitä JA merkittyä sen toisen osapuolen. Vaikkei kaikkia sormukset kiinnosta, jos on vaikka hyppäämässä vieraaseen petiin, olen ihmisiltä ymmärtänyt että joitakin kiinnostavat juuri sormukselliset. Jotkut saavat kiksinsä varatuista.

      Lainaa

    44. Tulos: +48 (48 ääntä)
      Vaivaton krokotiili: Ymmärrän joulusta mielensä pahoittanutta. Meilläkin jouluperinteet liittyvät vahvasti aattoon. Mies olisi meidän joulunvietosta missannut joulun aamusaunan ja herkkuaamiaisen, kuusen koristelun sekä joulurauhanjulistuksen ja olisimme juuri alkaneet syödä mutta hänpä ei olisikaan ilmestynyt [...]
      Onneksi meillä ei oo tuommoista minuutti-aikataulua, ihan rennosti vaan tekee fiiliksen mukaan ilman suorittamista.

      Lainaa

    45. Sukkahousuton timantti 11.1.2024 10:58
      Tulos: +70 (70 ääntä)
      Vaivaton krokotiili: Ymmärrän joulusta mielensä pahoittanutta. Meilläkin jouluperinteet liittyvät vahvasti aattoon. Mies olisi meidän joulunvietosta missannut joulun aamusaunan ja herkkuaamiaisen, kuusen koristelun sekä joulurauhanjulistuksen ja olisimme juuri alkaneet syödä mutta hänpä ei olisikaan ilmestynyt [...]
      Lapset ei käy kierroksilla, jos niitä ei etukäteen valele ylettömällä odotuksilla aikataulujen suhteen. 
      Voin kuvitella, että tuollaisessa perheessä vanhemmat on ihan yhtä kiihkeinä sen aikataulun kanssa, ja totta kai sitten lapsetkin kiihtyy. 

      Lainaa

    46. Tulos: +59 (61 ääntä)
      Puhuttu dinosaurus: Tätä kysyttiin.
        Älä ole ikävä. Tästä koko keskustelupalstasta -joka on mokien paras osa -ei tulisi mitään, jos kukin ei voisi esittää omaa käsitystään asiasta, oli se sitten mikä vain. Mokien alkuperäispostittajat luultavasti eivät koskaan mielipiteitämme näe, ja jos näkisivätkin, ei se heitä kiinnostaisi. 
        Miten omassa elämässäsi keskustelu sujuu, jos ei koskaan saa sanoa mitään ellei joku ensin kysy? Koska ei muuten sinultakaan mitään kysytty. 
        Mitä tuohon minuuttiaikatauluun tulee, olisin tosi järkyttynyt jos mieheni _ei_ haluaisi viettää aikaa äitinsä kanssa, meni sitten joululounas tunnilla sinne tai tänne. Lapsille kyllä riittää niin paljon tähtitorttuja ettei heillä mene pahemmin hermot, tai voihan sitä tarjota riisipuuroa useammankin annoksen. Uutisia: jos jonkun äiti ei ole täyshirviö ja luonut rikkonaisra/ lasista lapsuutta, niin about paras tapa päästä huonoihin väleihin kenen tahansa kanssa -puolisosta nyt puhumattakaan -on kritisoida heidän äitiään. Ei tulisi pieneen mieleenikään sanoa poikkipuolisesti mieheni äidistä -ei sillä, että olisi syytäkään, kiva täti ja urheakin -mutta en sanoisi jos olisi. Kaikesta muusta kyllä sanon jos aihetta on, että kynnysmattoilusta ei ole kyse, mutta ihmisen äidistä kettuilu on yleensä ihan vakavissaan huono idea. "Päätin sitten nalkuttaa mieheni _sairaasta_ äidistä _jouluna_" on suunnilleen hakea avioeroa viitsimättä täyttää papereita. 

      Lainaa

    47. Suolaton sotilas 11.1.2024 11:15
      Tulos: +45 (47 ääntä)
      Ehkä todellinen syy kihlauksen näkyikin tuossa: "olen ihan pyöristynyt". Käy tapaamassa vanhempiaan = "huitelee kylillä"?

      Lainaa

    48. Tulos: +83 (85 ääntä)
      Minäkin ymmärrän vihreää siinä mielessä, että itsellekin tekee pahaa jos aikataulu ei mene sovitunlaisesti, MUTTA kriittinen ajattelukykyni kykenee ymmärtämään, että käy katsomassa sairaalasta kotiutunutta äitiään jouluaattona. Tässä olisi tosiaan riittänyt tekstari "Ok, sano terkkuja, me alotellaan jo!" ja sitten aloittaa joulunviettoa niitten lasten kanssa. Lapset varmasti ymmärtää "isi käy katsomassa mummoa niin tulee vähän myöhemmin" konseptina. Jos isi ei sitten kerkeä joulupöytään, niin lämmittää itselleen annoksen samalla kun availlaan lahjoja tms. muuta aktiviteettia. Myöhemmin voi sitten sanoa "mulla on vähän paha mieli kun sä et kerenny joulupöytään meidän kanssa", jos asia jää kaivelemaan ja käydä sitten rakentavan keskustelun asiasta puolisonsa kanssa. Ei mitään tämmösiä ihmeen "vedin itkupotkuraivarit, jätänkö miehen?" naistenhuoneelle. Sannan kanssa samaa mieltä.

      Lainaa

    49. Työtätekevä norsu 11.1.2024 11:27
      Tulos: +18 (32 ääntä)
      Mikäköhän olisi ollut vihreän nimettömän suhtautuminen, jos mies olisi "huidellut kylillä" ostamassa rouvalle täydellistä joululahjaa 🤔

      Lainaa

    50. Ymmärtämätön nauta 11.1.2024 11:33
      Tulos: +61 (61 ääntä)
      Kaikkein paras ahven: Vihreä nimetön vaikuttaa olevan varsinainen draamakuningatar. 1,5 tuntia myöhässä koska äitinsä palannut juuri sairaalasta ei kaada kenenkään joulua. Ja sen voi kyllä sanoa, se on erittäin hyvä oikea syy kertoa jopa omalle äidille. Ei tarvitse keksiä mitään hevonkakkaa. Niin kuin Riikka tossa totesi niin lapset kyllä [...]
      Itse kanssa ajattelisin että toi on tosi hyvä syy kertoa. Jotenkin ihana, että lapsi haluaa käydä katsomassa sairaalasta kotiutunutta vanhempaansa. Sehän ei ole mikään itsestäänselvyys. Enemmän olisin vain iloinen siitä. Varsinkin kun visiitti on ollut nopea ja puoliso palannut kotiin nopealla aikataululla.

      Lainaa

    51. Meluisa aprikoosi 11.1.2024 11:42
      Tulos: +48 (56 ääntä)
      Äityli pelastui, pakene ja kiitä luojaasi ettet joutunut kihloihin. Et halua naimisiin ihmisen kanssa jolla on tuollainen taloudenhallinta. jos on yli 18-vuotias ja pitää myydä mitä tahansa, minkä olet juuri ostanut, että saat raketteja tai mitä tahansa yhtä tärkeää, niin ei ole mitään toivoa että pääsisi eroon köyhyydestä ilman että tekee töitä sen eteen asenniotuminen rahankäyttöön muuttuu aivan täysin.

      Lainaa

    52. rottanpää 11.1.2024 11:55
      Tulos: +38 (42 ääntä)
      Nuhaton maito: Kyseinen ihminen on selvästi persoonallisuushäiriöinen, jolta puuttuu tavanomainen kyky olla "normaali". Tästä syystä elämä on käsikirjoitettava tarkasti, jotta vaikuttaisi "normaalilta" perheen äidiltä, vaikkei sitä ole. Sitten pienetkin poikkeamat käsikirjoituksessa aiheuttavat hänen päässään ylitsepääsemättömiä vaikeuksia.
      Ei kellään ole "selvästi" yhtään mitään yhden somepostauksen perusteella. Tai no, ehkä joissain aivan erityisissä tilanteissa niin voi jollakin, jos postauksessa vaikka kuvaillaan tarpeeksi joitain hyvin tunnisomaisia oireita. Mutta tämä postaus ei ole sellainen.
      Ihmisillä on kaikenlaisia ajattelu-, käytös ja asennekieroitumia ihan oikeasti ilman mitään persoonallisuushäiriöitäkin.

      Lainaa

    53. Idearikas noppa 11.1.2024 12:03
      Tulos: +1 (23 ääntä)
      Frendeissä: Monica: Hey, are we still on for tonight? Pete: Yeah. Monica: Okay, good, ‘cause umm, well maybe we could have a little workout of our own... Hoshi: No! No boom-boom before big fight! Monica: How ‘bout just a boom? Hoshikin on sitä mieltä, että kannattaa säästellä itseään kilpailuun.

      Lainaa

    54. Kaunis poro 11.1.2024 12:43
      Tulos: -78 (86 ääntä)
      135€ kihlasormus? Miksi naiset suostuu noin halpoihin koruihin? Kyllä pitäisi kihlauksen olla niin tärkeä että siihen ostetaan kunnon sormus. Kinder-sormus, huoh.

      Lainaa

    55. Kouluttamaton muurahainen 11.1.2024 13:17
      Tulos: +49 (61 ääntä)
      Tyyni tonttu: Ite oon ainakin kasvanu perheessä, jossa vanhemmat eivät olleet naimisissa, mutta olivat kihloissa. Sama juttu tyttöystävän kohdalla.  Eipä ole koskaan tullut mieleen, että kihlautuminen tarkottaisi, että hääaikataulukin olisi jo tehty. :o
      Ihan uteliaisuuttani, mitä sinun mielestäsi kihlautuminen tarkoittaa? Mikä on sen merkitys?

      Lainaa

    56. Tohlo näätä 11.1.2024 13:55
      Tulos: +56 (58 ääntä)
      Kaunis poro: 135€ kihlasormus? Miksi naiset suostuu noin halpoihin koruihin? Kyllä pitäisi kihlauksen olla niin tärkeä että siihen ostetaan kunnon sormus. Kinder-sormus, huoh.
      Haha, mä taas oon aina sanonut että kun joskus mennään kihloihin ja naimisiin, niin mun sormuksen ihan maximibudjetti on 200€, vaikka mies maksaa. Syynä se, että hukkaan tavaroita vähän väliä, joten harmittaisihan se hukkuminen enemmän jos on hirveän kallis. Ja itseäkin stressaisi että hukkaan jos on joku yli 500€ sormus.
      Eikä muutenkaan mielestäni se hinta ole tärkein, vaan se että on omaan silmään sopiva ja kaunis. Mitä ihmettä nyt 😂

      Lainaa

    57. Valtionhoitaja 11.1.2024 14:20
      Tulos: +52 (52 ääntä)
      Kaunis poro: 135€ kihlasormus? Miksi naiset suostuu noin halpoihin koruihin? Kyllä pitäisi kihlauksen olla niin tärkeä että siihen ostetaan kunnon sormus. Kinder-sormus, huoh.
      Itselläni on 15€ kihlasormus. Miksi haluaisin, että mies kuluttaa rahoja yli varojensa? Miten sen sormuksen arvo mihinkään liittyy? 
      -Tulisitko vaimokseni?
      -Näytäs ensin sitä sormuksen ostokuittia, niin sanon sitten. 
      (Paperin rapinaa)
      -En tule, ennen kuin ostat 400€ kalliimman sormuksen, vaikka pidänkin tätä sormusta paljon kauniimpana. 
      Mitä väliä minkään korun arvolla muutenkaan on? Harva niitä päivittäin kaikkia päällänsä pitää tai esittelee ostokuitteja kaikkialla.
      Vihkisormukseni on iso panostus (miehellä samanlainen), eikä niitä voi pitää samaan aikaan. Valitsen jomman kumman sormeeni. Olen tyytyväinen, enkä koe "suostuneeni" mihinkään koruun vaan avioliittoon mieheni kanssa. 

      Lainaa

    58. Tulos: +1 (33 ääntä)
      Siis mua järkytti tässä tarinassa eniten miehen anoppi joka oli niin vitun nälkänen että oli syönyt jouluruokansa jo klo 16!!!!!

      Lainaa

    59. Itämainen jänis 11.1.2024 14:27
      Tulos: +52 (52 ääntä)
      Kaunis poro: 135€ kihlasormus? Miksi naiset suostuu noin halpoihin koruihin? Kyllä pitäisi kihlauksen olla niin tärkeä että siihen ostetaan kunnon sormus. Kinder-sormus, huoh.
      80€ sormuksella kihloihin, suunnilleen saman hintaisella naimisiin (koko hääbudjetti pukuineen ja ruokineen oli reilusti alle tonnin 😆) ja yhteiseloa (järjettömän onnellista sellaista!) takana pian 27 vuotta. Ei se koruihin laitettu rahamäärä mitään takaa. 
      Tiedän melkoisen määrän kaatuneita liittoja joissa suurin osa panostuksesta pistettiin ulkoisiin asioihin, kuten juuri vaikkapa kalliisiin sormuksiin. Oikeasta rakkaudesta ei niissä näytelmäliitoissa ollut sitten tietoakaan. 

      Lainaa

    60. Lymfoidi harakka 11.1.2024 14:57
      Tulos: +26 (34 ääntä)
      Akrasia: "Mies ehdotti kihlautumista" Ei siis pyytänyt vaimokseen, eikä silloin olla myöskään kihloissa. 20-vuotias työkaveri vastikään esitteli kihlasormustaan. Onnittelin ja kysyin milloin häät on, kattoi mua hölmistyneenä ja naurahti, että eihän tässä mitään naimisiin olla menossa vaan kihloihin [...]
      Kihlautuminen on "lupaus avioliitosta", mutta ei missään sanota että sun on pakko just silloin tietää milloin menette naimisiin. Ei siinä ole mitään aikarajaa miten kauan kihlaus saa olla voimassa. Menet kihloihin tänä vuonna ja naimisiin 20v päästä, who the fuck cares.

      Lainaa

    61. Pähee noita 11.1.2024 15:00
      Tulos: +33 (39 ääntä)
      Jos minun mies peruisi häät ja naimisiinmenon rakettien takia (ja myisi minun omaisuutta!), niin se olisi kyllä eron paikka. Kertoo ihan tarpeeksi prioriteeteista: ei halua yhteistä elämää. Sitähän se mieskin varmaan haluaa, kun tuollaisen tempun teki.

      Lainaa

    62. Kaksoiskupera noita 11.1.2024 16:09
      Tulos: +35 (35 ääntä)
      Vihreä nimetön saisi varmaan kohtauksen meidän perheen joulunvietosta. Mieheni on töissä ravintola-alalla, joten yleensä hän on töissä jouluaattona ja joulun pyhinä joko aamu- tai iltavuorossa. Etenkään iltavuorossa ei pysty sanomaan varmaa töiden päättymisaikaa, sillä tietyt työtehtävät täytyy vain tehdä seuraavaa päivää varten, kuten astiahuolto ja kattauksen valmistelu. Minä ja lapset vietämme joulua kotona ja mies osallistuu silloin, kun ei ole töissä. Kyllä mä silti olen sitä mieltä, että hänkin viettää joulua kotona ja meidän joulut ovat aina olleet kivoja. Eikä me koskaan aikatauluteta joulua mitenkään. Lasten mielestä on ihan luonnollista, että iskä on töissä viikonloppuina ja pyhäpäivinä ja luulenpa, että niin se on monen muunkin lapsen elämässä.

      Lainaa

    63. Mielekäs kultakala 11.1.2024 16:24
      Tulos: +49 (51 ääntä)
      Raivoisa viikinki: No huhhuh… Mies käy tapaamassa sairaalasta kotiutunutta äitiään = huitelee kylillä
      Ihan niin kuin olisi baarissa ja/tai huorissa käynyt! Semmoiseen tuo rouvan reaktio voisikin olla kohtuullinen että "pilasi joulun, ei kehtaa äidille ja lapsille sanoa ja on itketty."
      Että "jossain määrin" ylireagoitu äidin luona käymiseen.

      Lainaa

    64. Toivoton kultakala 11.1.2024 16:32
      Tulos: -14 (20 ääntä)
      Lakaistu taikuri: Vasta illalla? Normaalisti olisi ollut kotona noin 14:30 mutta nyt meni lähes klo 16:00 asti. Miehellähän oli pallit ja teki niin kuin on oikein. Rouva tässä teki draamaa syyttä suotta.
      No joo, aamuhöplässä (kuten hienot typoni kertovat) luin, että tuli vasta kello 18. Se ei olisi ollut pikainen poikkeama äidin luona ja olisi ollut typerää olla ilmoittamatta. Kello 16 menee vielä matkojen kanssa.
      Parhainta on tietysti suunnitella yhdessä asiat. Sain miinusta, mutta edelleen olisin nähnyt sairaalasta päässeen äidin huolehtimisen olevan joulun aikaan vähän muuta kuin pikavisiitti.

      Lainaa

    65. Tulos: +10 (20 ääntä)
      Kouluttamaton muurahainen: Ihan uteliaisuuttani, mitä sinun mielestäsi kihlautuminen tarkoittaa? Mikä on sen merkitys?
        Minäkin haluaisin tietää. Itse olen kerran ollut kihloissa kihlojen takia, mieheni samaten, koska olimme niin nuoria ettei avioliitto tullut kysymykseen. Aikuisina totesimme että tuo sopii vain teineille, joiden täytyy keksiä joku syy olla niin sitoutunut kuin voi, ja kun täysikasvuiset menevät kihloihin, kyse on avioliittolupauksesta. Kihlat kestävät tasan niin kauan kuin saa häät aikaiseksi (alle vuoden). 
       Sormus on kullekin oma juttu; itse halusin palladiumia safiirein, koska ajattelin käyttää tätä loppuikäni, ja kun pitää tiskata, korjata pyörää, ja mitä nyt on, niin tarvitaan kovimpia mahdollisimpia materiaaleja ettei mene rikki. Mikään helmikulta tai näkyvä timantti ei toimi, tarttuisi johonkin kiinni vaan tai naarmuuntuisi. Safiirit ovat pienenpieniä ja sisäänpäin käännettävissä, että sormus näyttää halvalta eikä lue "hei ryöstä minut!", mutta en kokenut olevani ihan morsian ilman pientä jalokiveä. Mutta tosiaan se on tasan jokaisen parin oma asia; mieheni ymmärsi että kun ajattelin mennä naimisiin vain kerran, halusin sellaisen pienen morsianblingin. Häistä en sitten niin välittänyt, sukulaiset välittivät -päivänhän ne vain kestävät -mutta tämä sormus on kiinni kuin liimattu, joten halusin vähän jokapäivän ihanuutta :). Ihastelen kyllä sitä joka aamu vieläkin, nyt reippaasti yli vuosikymmen liittoa takana, joten ei hukkaan mennyt? (Miehelle hankittiin vastaava, ilman kiviä tosin, mutta hän ei hehkuttele sitä kuten minä. Ei väliä, hänkin hehkuttelee miten kiva on olla naimisissa, ja sehän on pääasia). 

      Lainaa

    66. Tulos: +53 (55 ääntä)
      Nyt kyllä, wau. Miehen piti olla kotona 14.30, saapui 15.50 - joulu pilalla, itkua, valehtelua lapsille ja omalle äidille, ja asia vaivaa viikkoja joulun jälkeenkin. En uskalla kuvitellakaan millaista on elää kirjoittajan kanssa.

      Lainaa

    67. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 11.1.2024 18:23
      Tulos: +37 (37 ääntä)
      Toivoton kultakala: No joo, aamuhöplässä (kuten hienot typoni kertovat) luin, että tuli vasta kello 18. Se ei olisi ollut pikainen poikkeama äidin luona ja olisi ollut typerää olla ilmoittamatta. Kello 16 menee vielä matkojen kanssa. Parhainta on tietysti suunnitella yhdessä asiat. Sain miinusta, mutta edelleen olisin nähnyt sairaalasta [...]
      Luulen että tuossa parisuhteessa vaimo päättää asiat oman mielen mukaan eikä niistä keskustella. Luultavasti mies tiesi, että töiden jälkeen on käytävä mikäli haluaa sairasta/toipuvaa äitiään joulun pyhinä nähdä.
       Meidän perheessä, ja luulen että aika monessa perheessä, oltaisiin menty yhdessä viettämään aattoa mummolaan miehen päästyä töistä tai kutsuttu isovanhemmat valmiiseen pöytään, kun oletettavasti anoppi ei ole ehtinyt omaa jouluaan sairaalasta käsin valmistella. Lapsilla harvoin on mitään toiveita "viettää joulua omalla perheellä" käsittäen pelkän isän ja äidin, saati että traumatisoituisivat jos äiti kertoisi isän vierailevan mummin luona.
      Selkeästi välimatka on olematon, pikaista yhteistä vierailua ajatellen, jos mies ehtii töistä päästyään vierailla anopilla ja perille kotiin 1 ½ h aikana. Tällä puolisolla lienee omia käsittelemättömiä traumoja, mitä purkaa tässä ahdistellessaan viikkoja myöhemmin täysin inhimillisestä asiasta. 

      Lainaa

    68. Korea seepra 11.1.2024 18:29
      Tulos: +27 (29 ääntä)
      Kaunis poro: 135€ kihlasormus? Miksi naiset suostuu noin halpoihin koruihin? Kyllä pitäisi kihlauksen olla niin tärkeä että siihen ostetaan kunnon sormus. Kinder-sormus, huoh.
      No se oli sitä aikaa, kun nainen joutui pulaan, jos tuli hylätyksi kihlauksen jälkeen, milloin naisen sormuksen piti olla arvoltaan miehen kuukausipalkan verran. 
      Saisi kai sillä tietysti nykyäänkin vähän peliaikaa, mutta itse suosin toisenlaisia turvakeinoja. 

      Lainaa

    69. Kirpeä ahven 11.1.2024 18:43
      Tulos: +4 (8 ääntä)
      Nuhaton maito: Kyseinen ihminen on selvästi persoonallisuushäiriöinen, jolta puuttuu tavanomainen kyky olla "normaali". Tästä syystä elämä on käsikirjoitettava tarkasti, jotta vaikuttaisi "normaalilta" perheen äidiltä, vaikkei sitä ole. Sitten pienetkin poikkeamat käsikirjoituksessa aiheuttavat hänen päässään ylitsepääsemättömiä vaikeuksia.
      Onko se että käyttäytyy ns. normaalisti erilaisissa tilanteissa tavanomainen kyky? Itse olen ajatellut sen aina niin, että ihmiset vain oppivat käyttäytymään tietyllä tavalla tietyissä sosiaalisissa tilanteissa. Se on aina tietynlaista "esitystä".

      Lainaa

    70. Tulos: +19 (19 ääntä)
      Vaivaton krokotiili: Ymmärrän joulusta mielensä pahoittanutta. Meilläkin jouluperinteet liittyvät vahvasti aattoon. Mies olisi meidän joulunvietosta missannut joulun aamusaunan ja herkkuaamiaisen, kuusen koristelun sekä joulurauhanjulistuksen ja olisimme juuri alkaneet syödä mutta hänpä ei olisikaan ilmestynyt [...]
      Aika nopea tahti teillä, jos 1,5 tunnissa teette nuo kaikki 🤔 aamu(??)sauna, aamupala(aika myöhään syötte aamupalan), kuusen koristelu, joulurauhan julistus(ei oo nii siistiä kyl jälkikäteen).

      Lainaa

    71. Karmea hedelmä 11.1.2024 19:45
      Tulos: +20 (34 ääntä)
      Maistettu greippi: Niin just! Wikipedian mukaan:
      "Kihlaus on muinainen tapa, joka juontaa juurensa Raamatun ajoilta, jolloin vanhemmat tai huoltajat järjestivät avioliitot. Keskiajalla järjestettyjä kihlajaisia käytettiin kuninkaallisten dynastioiden vahvistamiseksi, diplomaattisten liittoutumien solmimiseksi sekä omaisuuden kartuttamiseksi."
      Ja tuostahan ei jousteta, sitä ei muuteta, eikä se tapa saa kehittyä!!
      Vai kuinka?
      Mitä ihmettä nyt taas. Kihlaus kirjaimellisesti tarkoittaa päätöstä siitä, että tullaan menemään naimisiin.
      Varaatko sinä lääkäriinkin ajan ilman aikomusta mennä lääkäriin, ihan vain ajanvaraamisen ilosta ja lääkäriasiointia modernisoidaksesi?
      Vai luuletko, että nykysuomalaiset kihlautuvat vahvistaakseen kuninkaallisia dynastioitaan? Sekö tässä oli ongelmana, että sinua ahdistaa diplomaattivanhempiesi järjestämä pakkokihlaus ja haluat taistella tällaisia käytäntöjä vastaan? Olen pahoillani, että joudut elämään tuollaisessa tilanteessa, mutta useimmat ihmiset menevät nykyään kyllä naimisiin omasta, vapaasta tahdostaan, koska tavat OVAT jo kehittyneet.
      Kihlaus tarkoittaa siitä huolimatta naimisiinmenopäätöstä ihan samalla tavalla kuin "aurinko" tarkoittaa planeettamme kiertämää tähteä. Millä tavalla haluaisit muuttaa ja kehittää auringon nimeä?

      Lainaa

    72. Synkkä eläin 11.1.2024 20:50
      Tulos: +32 (32 ääntä)
      Myönnän, etten ole koskaan oikein ymmärtänyt ilotulittamisen viehätystä, mutta onko raketit joku välttämättömyyshankinta? Eikö niillä enemmänkin kerrota, että on tässä ylimääräistä rahaa räjäyttää taivaalle ja jos ei ole niin voisi katsella muiden raketteja? Onko niille lapsillekaan väliä, että on just isin ampumat raketit (kun eihän niitä lapsille saa antaa)? Eri juttu, jos olisi vaikka talvivaatteita pitänyt lapsille hankkia, kun tuli pakkasta. Ja voisihan sitä kihloissa pysyä ja hankkia sormuksen sitten myöhemmin. Mekin mentiin naimisiin (ja kihloihinkin) ilman sormuksia. Tarkoitus oli, että hankitaan sitten jos alkaa tuntua tarpeelliselta. Vielä ei ole tuntunut, 15 vuotta myöhemmin. Turhia ongelmia taas ihmisillä.

      Lainaa

    73. Toivoton kultakala 11.1.2024 21:22
      Tulos: -19 (21 ääntä)
      Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Luulen että tuossa parisuhteessa vaimo päättää asiat oman mielen mukaan eikä niistä keskustella. Luultavasti mies tiesi, että töiden jälkeen on käytävä mikäli haluaa sairasta/toipuvaa äitiään joulun pyhinä nähdä.  Meidän perheessä, ja luulen että aika monessa perheessä, oltaisiin menty yhdessä viettämään aattoa [...]
      Niin, tossukkamies, kuten sanoin.

      Lainaa

    74. Nurja päärynä 11.1.2024 21:57
      Tulos: +3 (9 ääntä)
      Ääkkönen: Kyllähän seksistä tulee usein raukea olo ja jos samana päivänä on tarkoitus kilpaurheilla, voi se kyllä viedä terävyyttä suorituksesta.
      Jep, monessa huippufudisjengissä on jopa ihan sääntönä, ettei mitään seksiä tai itsetyydystä pelipäivinä.

      Lainaa

    75. Lepsu sammakko 11.1.2024 21:58
      Tulos: +26 (36 ääntä)
      Akrasia: "Mies ehdotti kihlautumista" Ei siis pyytänyt vaimokseen, eikä silloin olla myöskään kihloissa. 20-vuotias työkaveri vastikään esitteli kihlasormustaan. Onnittelin ja kysyin milloin häät on, kattoi mua hölmistyneenä ja naurahti, että eihän tässä mitään naimisiin olla menossa vaan kihloihin [...]
      Tämä! Kihlautuminen tarkoittaa kirjaimellisesti aietta mennä naimisiin. Mulla on myös tuttuja, jotka omasta mielestään olivat menneet suoraan naimisiin menemättä ensin kihloihin, mutta kun ei se niin mene. Samalla hetkellä kun sovitaan että mennään naimisiin ollaan itseasiassa kihloissa.

      Lainaa

    76. Nuutunut kivi 11.1.2024 22:00
      Tulos: -3 (7 ääntä)
      JSS kaikille!

      Lainaa

    77. Nesteytetty lisko 11.1.2024 22:12
      Tulos: -7 (29 ääntä)
      Akrasia: "Mies ehdotti kihlautumista" Ei siis pyytänyt vaimokseen, eikä silloin olla myöskään kihloissa. 20-vuotias työkaveri vastikään esitteli kihlasormustaan. Onnittelin ja kysyin milloin häät on, kattoi mua hölmistyneenä ja naurahti, että eihän tässä mitään naimisiin olla menossa vaan kihloihin [...]
      Allekirjoittaneen porukat on kihloissa jo kolmattakymmenettä vuotta, eikä avioliitto oo niillä suunnitelmissa, vaikka molemmat jo toinen jalka haudassa.😄 Ei se kaikille meinaa sitä, että pitäs naimisiin mennä. Ite ehkö korvaisin kihlat lupaussormuksilla ko avioliitto ei itelläkään oo life goal.

      Lainaa

    78. Tulos: -16 (26 ääntä)
      Tiivis raadonsyöjä: Saattaa kai se seksi heikentää urheilusuoritusta jos siihen käyttää energiaa. Jos itse on passiivinen niin ei kai sitten. Toki mielikin voi pian rentoutua ja testotasot laskea kun on kassit tyhjennetty 😁.
      Ei pidä olettaa että miehellä on kassit tänäpäivänä

      Lainaa

    79. Tyyni tonttu 12.1.2024 1:52
      Tulos: -10 (18 ääntä)
      Kouluttamaton muurahainen: Ihan uteliaisuuttani, mitä sinun mielestäsi kihlautuminen tarkoittaa? Mikä on sen merkitys?
      En ole tuotakaan koskaan sen tarkemmin miettinyt, joku tunne-elämän tapa ja parisuhteiden muodollisuus.

      Lainaa

    80. Tulos: +15 (21 ääntä)
      Korea seepra: No se oli sitä aikaa, kun nainen joutui pulaan, jos tuli hylätyksi kihlauksen jälkeen, milloin naisen sormuksen piti olla arvoltaan miehen kuukausipalkan verran.  Saisi kai sillä tietysti nykyäänkin vähän peliaikaa, mutta itse suosin toisenlaisia turvakeinoja. 
        Se jalokiviliike joka teki sormukseni -tai siis sen omistaja -tosiaan avautui, että haluan kalliimman, isommat jalokivet ainakin -koska kuulemma hänen ex-vaimonsa sai tosi kalliin sormuksen, ja sitten kun avioero tuli, sai sormuksen myynnillä maksettua pankille tarpeeksi, että sai omalle talolleen lainan. (Mitä nyt "down payment" sitten onkaan suomeksi, se kuitenkin). 
        Selitimme miehen kanssa, että asia oli ajateltu jo, ja sen pitää olla juuri tällainen (eli korkealaatuinen mutta vaatimattoman näköinen), enkä halua kanniskella hirveää määrää rahaa sormessani, ei se kuitenkaan taattua ole, etten sitä hukkaa, ja isot, näkyvät kivet ovat joissain paikoissa ryöstön kerjäämistä. Ja jokapäiväisessä elämässä tiellä. 
        Onnistuimme selittämään sen ihan vakavin kasvoin, ja hajosimme vasta päivän asioiden hoitamisen oltua ohi ja päästyämme pubiin, Oikeasti, kuka ihme neropatti selittää tuoreelle kihlaparille joka on ihan täpinöissään kihlauksestaan ja häistään, että sitten kun avioero tulee, haluat kyllä myydä sormuksesi, että lypsä mieheltä rahat nyt kun se on rakastunut vielä? Vieläpä koko parille: "Ole nyt reilu morsiantasi kohtaan, anna sille mahdollisuus kun jätät sen kuitenkin". Emme edes loukkaantuneet kun tilanne oli niin pöhkö. 

      Lainaa

    81. Laatuisa oliivi 12.1.2024 7:04
      Tulos: -26 (34 ääntä)
      Lepsu sammakko: Tämä! Kihlautuminen tarkoittaa kirjaimellisesti aietta mennä naimisiin.  Samalla hetkellä kun sovitaan että mennään naimisiin ollaan itseasiassa kihloissa.
      Höpö höpö.

      Lainaa

    82. Epäpätevä muovipussi 12.1.2024 7:08
      Tulos: -29 (39 ääntä)
      Karmea hedelmä: Mitä ihmettä nyt taas. Kihlaus kirjaimellisesti tarkoittaa päätöstä siitä, että tullaan menemään naimisiin. Varaatko sinä lääkäriinkin ajan ilman aikomusta mennä lääkäriin, ihan vain ajanvaraamisen ilosta ja lääkäriasiointia modernisoidaksesi? Vai luuletko, että nykysuomalaiset kihlautuvat vahvistaakseen [...]
      Missasit pointin aika lailla täydellisesti. Hieno saavutus, joskaan ei yllättävä kun lukee kommenttisi. Kun se pointti nimenomaan oli, että kihlauksen tarkoitus on muuttunut. Kihlaus tarkoittaa että mennään kihloihin. Joillekin se voi tarkoittaa avioliittolupausta tai ihan mitä tahansa, mutta sitähän sinä et tiedä, etkä päätä. Sun lääkäriaika- ja aurinkosekoilut eivät nyt tähän asiaan kuulu eivätkä liity mitenkään.

      Lainaa

    83. Tulos: +23 (37 ääntä)
      Epäpätevä muovipussi: Missasit pointin aika lailla täydellisesti. Hieno saavutus, joskaan ei yllättävä kun lukee kommenttisi. Kun se pointti nimenomaan oli, että kihlauksen tarkoitus on muuttunut. Kihlaus tarkoittaa että mennään kihloihin. Joillekin se voi tarkoittaa avioliittolupausta tai ihan mitä tahansa, mutta sitähän sinä et tiedä, [...]
        Sori, mutta edellinen kyllä oli oikeassa. Hakekaa jostain vaikka sanakirja jos muuten ei kelpaa. "Lupaussormukset" on keksitty, jos haluaa luvata muttei sopia avioliitosta -muuten ainut tapa mennä naimisiin menemättä kihloihin on ensitreffit alttarilla. Keskustelu on järjetöntä yleensäkään, jos mikä tahansa sana tarkoittaa mitä ikinä keksit, sitten voidaan olla ihan hiljaa vain. Höögle öögle böö.

      Lainaa

    84. Tulos: +22 (22 ääntä)
      ohho "rikkoo lupauksen ja huitelee kylillä" ja vain kävi katsomassa omia vanhempiaan voi kristus sentään, onnea tämän vaimon miehelle, sitä kyllä tarvitsee.

      Lainaa

    85. Tulos: +10 (16 ääntä)
      -x-x-: No ainakin on olemassa uskomus, että seksi ennen kisaa tms. heikentää suoritusta. Tämähän on yleinen juonenpätkä esim. nyrkkeilyleffoissa, joissa päähenkilö tapaa ihanan naisen, mutta valmentaja kieltää seksin ennen tärkeää ottelua.  Tuskin tästä on kovin kattavaa tutkimusta, koska mutuilisin asian olevan hyvin [...]
      Seksi sikseen, mutta onkohan siitä tehty mitään tutkimusta miten yleisiä erilaiset taikauskot ovat urheilussa? Populaarikulttuurissa se on todella yleinen klisee, mutta haluaisin tietää kuinka yleisiä ne on todellisuudessa. 
      Vaikka itse uskomuksen kohteena olevalla asialla ei olisikaan mitään tekemistä suorituskyvyn kanssa, olet ehdottoman oikeassa siinä että asiaan liittyvällä psykologialla on.

      Lainaa

    86. Karmea hedelmä 12.1.2024 13:43
      Tulos: +11 (29 ääntä)
      Epäpätevä muovipussi: Missasit pointin aika lailla täydellisesti. Hieno saavutus, joskaan ei yllättävä kun lukee kommenttisi. Kun se pointti nimenomaan oli, että kihlauksen tarkoitus on muuttunut. Kihlaus tarkoittaa että mennään kihloihin. Joillekin se voi tarkoittaa avioliittolupausta tai ihan mitä tahansa, mutta sitähän sinä et tiedä, [...]
      Se on tismalleen samanlainen asia, kuin ajanvarauksen tekeminen lääkäriin.
      Ajanvarauksen tekeminen tarkoittaa sitä, että lupaudutaan saapumaan paikkaan X aikana Y.
      Kihloihin meneminen tarkoittaa sitä, että lupaudutaan solmimaan avioliitto.
      Se, että jotkut ihmiset pelleilevät kihlausten kanssa tai haluavat keksiä sanalle omia merkityksiään muuttaa sanan tarkoitusta yhtä paljon, kuin ohareiden tekeminen muuttaa sanan "ajanvaraus" merkitystä. "Kihlaus tarkoittaa että mennään kihloihin", no vittu daa, niin ajanvarauksenkin tekeminen tarkoittaa sitä että tehdään ajanvaraus 🙄 Mikä puolestaan tarkoittaa sitä, että sitten sinne sovitulle ajalle kuuluu mennä paikalle.
      Kihlauksen nimeksi pitäisi muuttaa "avioliittolupaus", sehän sille olisi kuvaava synonyymi. Olisi selkeämpää kielitaidoltaan rappeutuneelle kansalle. Ennen ihmiset lukivat suomenkielisiä julkaisuja, ja aikana ennen sitä he puhuivat toisilleen. Nykyään kun ihmiset eivät enää puhu toisilleen, eivätkä lue muuta kuin netin huonoa englantia, heille on vaikea ymmärtää sellaisia sanoja, joita ei suoraan tunnista yksinkertaisempien sanojen johdannaisiksi.

      Lainaa

    87. Arvaamaton stalkkeri 12.1.2024 14:52
      Tulos: +11 (25 ääntä)
      Maistettu greippi: Niin just! Wikipedian mukaan:
      "Kihlaus on muinainen tapa, joka juontaa juurensa Raamatun ajoilta, jolloin vanhemmat tai huoltajat järjestivät avioliitot. Keskiajalla järjestettyjä kihlajaisia käytettiin kuninkaallisten dynastioiden vahvistamiseksi, diplomaattisten liittoutumien solmimiseksi sekä omaisuuden kartuttamiseksi."
      Ja tuostahan ei jousteta, sitä ei muuteta, eikä se tapa saa kehittyä!!
      Vai kuinka?
      Kun pidät tuota Wikipedia-artikkelia luotettavana lähteenä, niin luetaanpa sitä pidemmälle.
      "Kihlaus määritellään Suomen laissa tilanteeksi, jossa pariskunta ”sopii menevänsä avioliittoon keskenään”."
      "Avioliittolakiin on jätetty vain kihlauksen määritelmä: ”Nainen ja mies, jotka ovat sopineet menevänsä avioliittoon keskenään, ovat kihlautuneet”. Vuoden 2017 maaliskuussa voimaan astunut lainmuutos muutti tämän muotoon ”Kaksi henkilöä, jotka ovat sopineet...”."
      "Kihlautumista pidetään sitovana lupauksena avioliitosta, vaikka siitä ei tehdä ilmoitusta viranomaisille."
      Ymmärrätkö nyt viimein, miten asia on, vai aiotko vielä vähän ruikuti ruikuti vänkyti vänkyti?

      Lainaa

    88. Paistettu lihapulla 12.1.2024 14:56
      Tulos: +10 (26 ääntä)
      Epäpätevä muovipussi: Kun se pointti nimenomaan oli, että kihlauksen tarkoitus on muuttunut. Kihlaus tarkoittaa että mennään kihloihin. Joillekin se voi tarkoittaa avioliittolupausta tai ihan mitä tahansa, mutta sitähän sinä et tiedä, etkä päätä.
      Voitko jakaa lähteen väitteelle, että kihlauksen tarkoitus on muuttunut?
      Ja miksi sinä saat päättää kihlauksen merkityksestä, mutta toiset eivät? Miksi sinulla on tällainen erityisoikeus?

      Lainaa

    89. Patamusta kotka 12.1.2024 15:21
      Tulos: -13 (15 ääntä)
      Paistettu lihapulla: Voitko jakaa lähteen väitteelle, että kihlauksen tarkoitus on muuttunut?
      "Kihlaus on muinainen tapa, joka juontaa juurensa Raamatun ajoilta, jolloin vanhemmat tai huoltajat järjestivät avioliitot. Keskiajalla järjestettyjä kihlajaisia käytettiin kuninkaallisten dynastioiden vahvistamiseksi, diplomaattisten liittoutumien solmimiseksi sekä omaisuuden kartuttamiseksi." - wikipedia -

      Lainaa

    90. Patamusta kotka 12.1.2024 15:21
      Tulos: -21 (29 ääntä)
      Karmea hedelmä:   Kihloihin meneminen tarkoittaa sitä, että lupaudutaan solmimaan avioliitto.
      Ei tarkoita.

      Lainaa

    91. Paistettu lihapulla 12.1.2024 15:36
      Tulos: +12 (26 ääntä)
      Patamusta kotka: "Kihlaus on muinainen tapa, joka juontaa juurensa Raamatun ajoilta, jolloin vanhemmat tai huoltajat järjestivät avioliitot. Keskiajalla järjestettyjä kihlajaisia käytettiin kuninkaallisten dynastioiden vahvistamiseksi, diplomaattisten liittoutumien solmimiseksi sekä omaisuuden kartuttamiseksi." - wikipedia -
      Anteeksi, en tajunnut muotoilla kysymystä niin, että sen ymmärtäisi älykkyysosamäärällä 55. Kokeillaan uudestaan: onko lähdettä sille väitteelle, että kihlaus ei enää tarkottaisi sopimusta avioliiton solmimisesta?
      Kaikki minun löytämäni lähteet sanovat, että kihlaus on se kun on sovittu mennä naimisiin. Näin lukee Suomen laissa. Sinun kannattaa ottaa yhteyttä lakitoimistoon ja ilmoittaa heille, että Suomen laissa on virhe siinä kohtaa, missä kihlaus on virallisesti määritelty.

      Lainaa

    92. Napapiirin suurin metso 12.1.2024 18:19
      Tulos: +8 (14 ääntä)
      Patamusta kotka: "Kihlaus on muinainen tapa, joka juontaa juurensa Raamatun ajoilta, jolloin vanhemmat tai huoltajat järjestivät avioliitot. Keskiajalla järjestettyjä kihlajaisia käytettiin kuninkaallisten dynastioiden vahvistamiseksi, diplomaattisten liittoutumien solmimiseksi sekä omaisuuden kartuttamiseksi." - wikipedia -
      "Kihlaus määritellään Suomen laissa tilanteeksi, jossa pariskunta ”sopii menevänsä avioliittoon keskenään”."
      "Avioliittolakiin on jätetty vain kihlauksen määritelmä: ”Nainen ja mies, jotka ovat sopineet menevänsä avioliittoon keskenään, ovat kihlautuneet”. Vuoden 2017 maaliskuussa voimaan astunut lainmuutos muutti tämän muotoon ”Kaksi henkilöä, jotka ovat sopineet...”."
      "Kihlautumista pidetään sitovana lupauksena avioliitosta, vaikka siitä ei tehdä ilmoitusta viranomaisille."
      -wikipedia-

      Lainaa

    93. Istuva delfiini 12.1.2024 19:08
      Tulos: -18 (26 ääntä)
      Paistettu lihapulla: Anteeksi, en tajunnut muotoilla kysymystä niin, että sen ymmärtäisi älykkyysosamäärällä 55. Kokeillaan uudestaan: onko lähdettä sille väitteelle, että kihlaus ei enää tarkottaisi sopimusta avioliiton solmimisesta?
      Kihlaus voi tarkoittaa sitäkin, mutta ei se missään ole määritelty sen tarkemmin. Jotkut menevät kihloihin koska haluavat olla kihloissa, jollekin toiselle se voi olla lupaus avioliitosta. Ei PITÄISI olla niin kovin vaikeaa ymmärtää, mutta näyttää olevan.

      Lainaa

    94. Neuvoihin kyllästynyt keiju 12.1.2024 19:09
      Tulos: -14 (16 ääntä)
      Napapiirin suurin metso: "Kihlaus määritellään Suomen laissa tilanteeksi, jossa pariskunta ”sopii menevänsä avioliittoon keskenään”." "Avioliittolakiin on jätetty vain kihlauksen määritelmä: ”Nainen ja mies, jotka ovat sopineet menevänsä avioliittoon keskenään, ovat kihlautuneet”. Vuoden 2017 maaliskuussa voimaan astunut lainmuutos muutti [...]
      Paino sanalla "pidetään". Se vesittääkin kivasti kaikki väitteesi, vaikka tuskin sinä sitä ymmärrät.

      Lainaa

    95. Estoton pussieläin 12.1.2024 19:29
      Tulos: -8 (14 ääntä)
      Kivi:   Sori, mutta edellinen kyllä oli oikeassa. Hakekaa jostain vaikka sanakirja jos muuten ei kelpaa. "Lupaussormukset" on keksitty, jos haluaa luvata muttei sopia avioliitosta -muuten ainut tapa mennä naimisiin menemättä kihloihin on ensitreffit alttarilla. Keskustelu on järjetöntä yleensäkään, jos mikä tahansa sana [...]
      Miten nämä lupaussormukset tai muutkaan sormukset tähän liittyy? Kuvitteletko että kihlautuminen tarkoittaa tai edellyttää sormuksia ja että tämä asia jotenkin muuttuu, kun ostaa sormukset jotka myydään eri "tuotenimellä"?

      Lainaa

    96. Napapiirin suurin metso 12.1.2024 19:51
      Tulos: +18 (26 ääntä)
      Istuva delfiini: Kihlaus voi tarkoittaa sitäkin, mutta ei se missään ole määritelty sen tarkemmin. Jotkut menevät kihloihin koska haluavat olla kihloissa, jollekin toiselle se voi olla lupaus avioliitosta. Ei PITÄISI olla niin kovin vaikeaa ymmärtää, mutta näyttää olevan.
      "MÄÄRITELLÄÄN SUOMEN LAISSA". Niin kuin lukee tuolla itse esille vetämässäsi wikiartikkelissa.
      Se, että jotkut ovat tarpeeksi vähä-älyisiä kirjoittaakseen "enään" tai "yhdys sana" ei muuta nouta vaihtoehtoisiksi oikeinkirjoituksen muodoiksi.
      Samoin se, että jotkut eivät tiedä sanan "kihlaus" todellista merkitystä ei tarkoita, että heidän väärinkäsityksensä olisi vaihtoehtoinen määritelmä.

      Lainaa

    97. Napapiirin suurin metso 12.1.2024 19:51
      Tulos: +13 (17 ääntä)
      Neuvoihin kyllästynyt keiju: Paino sanalla "pidetään". Se vesittääkin kivasti kaikki väitteesi, vaikka tuskin sinä sitä ymmärrät.
      Paino sanoilla "määritellään Suomen laissa".

      Lainaa

    98. Yötön vaatekappale 12.1.2024 22:21
      Tulos: +1 (23 ääntä)
      Onpas jotenkin vähän hassua tämä keskustelu täällä. Kihlaushan on paitsi sana, jonka merkityksestä kannattaa toki tapella, myös kulttuurinen tapa. Ja tavat tuppaavat ajan saatossa muuttua. Käytännössä: koska on jo olemassa, tästäkin keskustelusta päätellen, aika paljonkin ihmisiä, jotka sanovat olevansa kihloissa vaikkeivät häitä suunnittelekaan, tarkoittaa se sitä, että tuo kulttuurinen tapa on alkanut jo muuttua. Vaikka erilaiset Avioliiton Arvostajat siitä ahdistuisikin. Eikö nyt herran vuonna 2024 ihmiset saa järjestää suhteensa ja kutsua niitä miten tykkäävät? Mekin ollaan kumppanin kanssa oltu yhdessä 12 vuotta, ja epäilemättä jos yhdeltä kysyisi, olisi se sitä mieltä että olemme hulluja kun emme ole jo naimissa, ja toinen varmasti tuumaisi, että me emme ole yhtä sitoutuneet yhdessäoloon, kun emme naimisissa ole. Joka tapauksessa olemme päättäneet elämämme yhdessä viettää – emme vain usko sellaiseen vanhanaikaiseen instituutioon kuin avioliitto. Minulle on myös aivan loputtoman yhdentekevää, katsovatko ihmiset olevansa kihloissa, vaikkeivät häitä suunnittelisikaan. Epäilemättä sadan vuoden päästä tämä asia ei ole enää edes keskustelun arvoinen, mitä nyt varmaan silloinkin vielä joku vanha änkyrä mussuttaa, että ”vanhoina hyvinä aikoina.” Kulttuuriset tavat vaan yksinkertaisesti muuttuvat – helpommalla pääsee kun ei ahdistu siitä niin kovasti. Kihlauksen merkityshän on meidän puolella palloa jo historian saatossa muuttunut, kun järjestetyt avioliitot ovat menneet muodista. Ja muuttuu vastakin. Kommentoidaan nyt mokiakin sen verran, että vihreä nimetön vaikuttaa raskaalta ihmiseltä minustakin.

      Lainaa

    99. Juonitteleva luumu 13.1.2024 0:17
      Tulos: 0 (20 ääntä)
      Estoton pussieläin: Miten nämä lupaussormukset tai muutkaan sormukset tähän liittyy? Kuvitteletko että kihlautuminen tarkoittaa tai edellyttää sormuksia ja että tämä asia jotenkin muuttuu, kun ostaa sormukset jotka myydään eri "tuotenimellä"?
      Vittu että olet oikein oksettavan tyhmä.
      Jos haluaa ilmaista sitoutumisensa parisuhteeseen ilman avioliittoa -> lupaussormus ja rakkauslätinää.
      Jos haluaa mennä naimisiin -> kihlautuminen.
      Kaksi täysin eri asiaa. Siksi niillä on eri nimet. Sinä olet ehkä kuvitellut, että kihloihin meneminen tarkoittaa "rakastan sinua ihan super tosi paljon ja haluan näyttää sen", mutta olet luullut väärin. Kihlauksella on oikea, juridisesti määritelty merkityksensä, joka sinulle on nyt selitetty niin, että kaikki paitsi kenties kaltaisesi puoliksi abortoidut paskavänkyttäjät ymmärtävät.

      Lainaa

    100. Tulos: +9 (13 ääntä)
      Estoton pussieläin: Miten nämä lupaussormukset tai muutkaan sormukset tähän liittyy? Kuvitteletko että kihlautuminen tarkoittaa tai edellyttää sormuksia ja että tämä asia jotenkin muuttuu, kun ostaa sormukset jotka myydään eri "tuotenimellä"?
        Ei. Ei edellytä. Vastustan edellisen kirjoittajan alatyylistä kielenkäyttöä, mutta muuten hän on oikeassa. Kaikenlainen rakkauspössötyshössötys = voi hankkia lupaussormukset (mitä siinä sitten luvataan, en tiedä, kaiketi riippuu parista). Mutta sellaiset ovat oikein hyvä idea jos haluaa sitoutua johonkin, vaan ei naimisiin menoon, koska kihlaus. edelleenkin. tarkoittaa. lupausta. avioliitosta. Ei sormuksia, ei possupupulässytystä, vain sopimusta siitä, että avioliitto on tulossa. Teinillä ymmärrän sekaannuksen, sattui itsellenikin -olin tosiaan menossa sen miehen kanssa naimisiin *jonain*päivänä*, mutta se jokin päivä oli aika kaukana tulevaisuudessa, koska piti ensin saada opinnot valmiiksi ja olla edes lain edessä oikean ikäinen. Tarkoitus kyllä oli, mutta teinin on aika vaikea saada suunnitelmia kasaan jotka voisi toteuttaa vasta vuosikymmenen päästä. 
        Kuitenkin, on hassua aikuisen mennä kihloihin jos ei ole konkreettista aviosuunnitelmaa. En mitenkään vastusta sitä jos joku ei halua naimisiin, avioliitto on aika vanhanaikainen juttu, ja jos ei tekisi omaa elämääni merkittävästi helpommaksi, olisin itsekin ehkä jättänyt väliin. Elämänikäinen suhde on elämänikäinen, ei sitä tarvitse maistraatilta kysyä, kyllä sen itse tietää. Muistan, kun tasa-arvoinen avioliitto ei vielä ollut juttu, ja homo sukulaiseni joutui kirjoittamaaan aivan järkyttävän kasan paperia ja palkkaaman asianajajan vielä lisäksi, saadakseen defacto kumppaninsa lähimmäksi sukulaisekseen jne. -avioliitto on aika pitkälti laillinen juttu, ei tunnejuttu.Jos ei ole sellaisessa tilanteessa että lailla on pahemmin väliä, voi sen väliinkin jättää, ei suhde siitä halpene. 
        En tosiaankaan katso asiakseni arvostella muiden ihmisten tapaa hoitaa suhteitaan; katson asiakseni äidinkieleni. Jos sanot enään niin lyön sinua nenään, ja kihlaus on piruvie sopimus avioliitosta. (Itsekin sain kihlasormukseni vasta myöhemmin, koska mieheni tiesi että aion sitä pitää -uudelleenkäytin sen vihkisormuksena, pidän sitä aina, joten mielipidettäni piti kysyä sen suhteen). 
        Jos ei halua avioliittoon, niin voi juhlallisesti luvata jotain muuta?

      Lainaa

    101. Lahjakas bataatti 13.1.2024 7:54
      Tulos: 0 (12 ääntä)
      Meneehän tuo joulureagointi vähän yli, mutta kun oon itse suurperheellisenä vääntänyt muutamat joulut ihan yksin puolison töiden takia, niin on siinä aika herkillä. Onnekkaita ovat ne, jotka eivät tiedä, millaista on olla niin kovilla tavallisen arjen, saatika joulupyhien pyörittämisessä, että parituntinen voi tuntua ikuisuudelta. Jos on vaikka useita alle kouluikäisiä lapsia ja oot niitä hoitaen vääntänyt joulun taiat kaikille niin varmaan se pari tuntia voi tuntua siltä, ettei panosta arvosteta. Etenkin, jos puoliso toistuvasti on viikonloppuja ja juhlapyhiä töissä. Eihän sille mitään voi, mutta lapsilauma + lapsille tärkeät juhlapyhät + yksinäisyys ja/tai yksinäisyyden tunne = surullinen vanhempi. On hienoa, että mummia visiteeraava isä saa ansaitsemaansa ymmärrystä, mutta vähän armoa perheenäidillekin, joka perhejouluaatonaamuna ja -päivänä kaipasi puolisoaan ja lasten isää kotiin.

      Lainaa

    102. Unohtumaton mato 13.1.2024 10:52
      Tulos: +15 (21 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Onpas jotenkin vähän hassua tämä keskustelu täällä. Kihlaushan on paitsi sana, jonka merkityksestä kannattaa toki tapella, myös kulttuurinen tapa. Ja tavat tuppaavat ajan saatossa muuttua. Käytännössä: koska on jo olemassa, tästäkin keskustelusta päätellen, aika paljonkin ihmisiä, jotka sanovat olevansa kihloissa [...]
      Kyse ei ole tavoista eikä kulttuurista, vaan äidinkielestä. Minua ei voisi vähempää kiinnostaa toisten parisuhdevalinnat, jos 60 vuoden seurustelusuhde tekee jonkun onnelliseksi niin kiva heille. Ei kukaan pakota avioon.
      Mutta kihlaus tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että sovitaan avioliitosta. Jos joku sanoo olevansa kihloissa ilman aikomusta mennä naimisiin, se on oksymoron.
      Ne ihmiset, jotka ovat kuvitelleet kihlauksen olevan synonyymi vakavalle seurustelusuhteelle, haiskahtavat ahdistuneen täällä oikein toden teolla. Hirveät defenssit heti pystyssä, että "kyllähän meillä on oikeus olla menemättä naimisiin, tosi vanhanaikaista vaatia avioitumista". Ei kukaan ole paheksunut naimisiin menemättömyyttä. Teille on vain selitetty, että sana "kihlaus" ei tarkoita sitä, mitä luulette.
      Voihan toki kuka tahansa sanoa, että on kihloissa ilman aikomusta mennä naimisiin. Mutta se on sama kuin housuunsa kakannut taapero sanoisi, että ei ole kakka housussa. Se, että niin sanoo, ei tee siitä totta. Jos ei ole menossa naimisiin, ei ole kihloissa, koska kihlautuminen tarkoittaa yksinomaan sitä, että kaksi ihmistä ovat päättäneet mennä keskenään naimisiin.

      Lainaa

    103. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Lahjakas bataatti: Meneehän tuo joulureagointi vähän yli, mutta kun oon itse suurperheellisenä vääntänyt muutamat joulut ihan yksin puolison töiden takia, niin on siinä aika herkillä. Onnekkaita ovat ne, jotka eivät tiedä, millaista on olla niin kovilla tavallisen arjen, saatika joulupyhien pyörittämisessä, [...]
        Oletan, että äiti on täysikasvuinen, tai muuten meillä on todella pahempiakin ongelmia. Eli hän voisi vaikkapa avata suunsa ja sanoa jos jotain ei kestä. Kyllä meilläkin joskus riidellään, en esitä että pyhä avioliitto olisi ihan niin pyhä ettei siinä olisi ihmiset osallisina kuitenkin, Mutta netissä valittaminen avioliitosta jonka asioista kukaan muu ei voi tietää on aina perustavanlaatuisesti sekoilua. Haluatko kalliin sormuksen? Pitääkö joulurauha julistaa yhdessä? Voiko eksän kanssa olla kaveri? Mistä helvetistä minä tietäisin, mitä jos pystyisi sille kalliille rakkaimmalle puhumaan edes?

      Lainaa

    104. Arvoliberaali lokki 13.1.2024 10:56
      Tulos: +1 (5 ääntä)
      Akrasia: "Mies ehdotti kihlautumista" Ei siis pyytänyt vaimokseen, eikä silloin olla myöskään kihloissa. 20-vuotias työkaveri vastikään esitteli kihlasormustaan. Onnittelin ja kysyin milloin häät on, kattoi mua hölmistyneenä ja naurahti, että eihän tässä mitään naimisiin olla menossa vaan kihloihin [...]
      Me ei edes kihlauduttu vaimon kanssa. Tuumattiin kuuden vuoden yhdessäolon jälkeen, että vois avioitua.

      Lainaa

    105. Arvoliberaali lokki 13.1.2024 10:57
      Tulos: +6 (8 ääntä)
      Lahjakas bataatti: Meneehän tuo joulureagointi vähän yli, mutta kun oon itse suurperheellisenä vääntänyt muutamat joulut ihan yksin puolison töiden takia, niin on siinä aika herkillä. Onnekkaita ovat ne, jotka eivät tiedä, millaista on olla niin kovilla tavallisen arjen, saatika joulupyhien pyörittämisessä, [...]
      Miksi pitää tehdä jostain joulusta niin iso asia? Ei ole koskaan ollu mitään stressiä joulusta, päivä siinä missä muutkin.

      Lainaa

    106. Tulos: +10 (20 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Onpas jotenkin vähän hassua tämä keskustelu täällä. Kihlaushan on paitsi sana, jonka merkityksestä kannattaa toki tapella, myös kulttuurinen tapa. Ja tavat tuppaavat ajan saatossa muuttua. Käytännössä: koska on jo olemassa, tästäkin keskustelusta päätellen, aika paljonkin ihmisiä, jotka sanovat olevansa kihloissa [...]
      Tämä kommenttikenttä selittää paljon.
      Ihmettelin, kun naapurini päivitti somessa käyneensä juuri 10 kilometrin lenkillä, vaikka pihalla hääräillessäni näin ikkunasta, että hän istui koko päivän sohvalla syömässä sipsejä. Nyt ymmärrän, että lenkkeilytavat ovat muuttuneet ja lenkillä käydäkseen ei välttämättä enää tarvitse mennä ulos tai nousta ylös.
      Viime viikolla ihmettelin myös, kun työkaverini sanoi aloittaneensa elämäntaparemontin ja lopettaneensa kaikkien nautintoaineiden käytön, mutta kahvitauolla hän menikin ihan normaalisti vessaan vetämään lasinpesunestettä ja heroiinia. Mutta terveyskäsityksethän ovat tietysti muuttuneet! Sehän olisikin tosi vanhanaikaista juuttua 100 vuoden takaisiin käsityksiin terveellisyydestä. Tosi kiva, että työkaverini jaksaa huolehtia terveydestään noin innokkaasti, keho on temppeli, todella inspiroivaa 🙏
      Minäkin voisin nyt mennä ostamaan Googlen, pelastamaan uhanalaisen eläinlajin ja vastaanottamaan kaikki Nobel-palkinnot. Käytännössä siis ajattelin juoda olutta ja piereskellä, mutta tavat ja niiden määritelmät ovat muuttuneet. Jos ette tästedes tunnusta minua eläinten sankariksi, Googlen omistavaksi viisinkertaiseksi nobelistiksi, niin olette vanhanaikaisia ja syrjiviä. Ei kannata ahdistua siitä että olen nyt näin menestyvä. Se on kaikki kovan työn tulosta, kun vain uudelleenmääritellään "kova työ".

      Lainaa

    107. Kauhia gerbiili 13.1.2024 12:29
      Tulos: +11 (19 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Eikö nyt herran vuonna 2024 ihmiset saa järjestää suhteensa ja kutsua niitä miten tykkäävät?
      Tuo on sama kuin sanoisi, että kotisimaa on saatava kutsua shampanjaksi, koska väestön juomatavat ovat muuttuneet.

      Lainaa

    108. Vauhdikas aasi 13.1.2024 12:31
      Tulos: -19 (23 ääntä)
      Selvästi sanojen merkitys on muuttunut aikojen saatossa. Oma isoveli ollut kihloissa kohta 7 vuotta, ja ei heillä ole juurikaan mitään aikomusta naimisiin asti. Ainakin täällä kihlaaminen tarkoittaa puhtaasti syvän seurustelusuhteen vakavoimista entisestään. Vasta näistä kommenteista täällä sain kuulla, että kihlaaminen olisi lupaus naimisiinmenosta.

      Lainaa

    109. Vauhdikas aasi 13.1.2024 12:36
      Tulos: -11 (19 ääntä)
      Napapiirin suurin metso: "MÄÄRITELLÄÄN SUOMEN LAISSA". Niin kuin lukee tuolla itse esille vetämässäsi wikiartikkelissa. Se, että jotkut ovat tarpeeksi vähä-älyisiä kirjoittaakseen "enään" tai "yhdys sana" ei muuta nouta vaihtoehtoisiksi oikeinkirjoituksen muodoiksi. Samoin se, että jotkut eivät tiedä sanan "kihlaus" todellista merkitystä ei tarkoita, että heidän väärinkäsityksensä olisi vaihtoehtoinen määritelmä.
      Tässä olet väärässä. Kielet ovat jatkuvassa kehityksessä, ja jos tarpeeksi moni käyttää tiettyä sanaa vakiintuneesti väärin, niin siitä tulee ihan virallinen sana ajansaatossa.
      Eli "enään" saattaa olla kieliopillisesti oikein 20 vuoden kuluttua.
      Tässä on hieman samanlaista kaikua, kun aikoinaan Suomessa väännettiin, ovatko eräät taruolennot "haltioita vai haltijoita"
      Kielikeskus päätti tämän tappelun, linjaamalla, että molemmat sanat tarkoittavat samaa. Vaikka aiemmin vain toinen oli virallinen nimi kyseiselle taruolennolle.
      -> kieli kehittyi

      Lainaa

    110. Intiimi peura 13.1.2024 12:43
      Tulos: +1 (5 ääntä)
      Voipi olla että se olisi miehelle palvelus tulla jätetyksi tuossa tilanteessa.

      Lainaa

    111. Intiimi peura 13.1.2024 12:46
      Tulos: +1 (7 ääntä)
      Hapanimelä vesinokkaeläin: Kyllä hetken miettisin kihlautumista ja parisuhteen jatkamista, jos toisella ei oikeasti ei ole varaa ostaa samaan aikaan 135€ hintaista sormusta, sekä raketteja vaikka 100€:lla. Tuo suhde ei tiedä muuta kuin rahaongelmia ja köyhyyttä kummallekin. Etenkin kun lapset on mukana yhtälössä. Silti toisaalta ei sormuksen [...]
      Kullankaivaja.

      Lainaa

    112. Kuolematon rätti 13.1.2024 12:59
      Tulos: +12 (22 ääntä)
      Vauhdikas aasi: Tässä olet väärässä. Kielet ovat jatkuvassa kehityksessä, ja jos tarpeeksi moni käyttää tiettyä sanaa vakiintuneesti väärin, niin siitä tulee ihan virallinen sana ajansaatossa.Eli "enään" saattaa olla kieliopillisesti oikein 20 vuoden kuluttua. Tässä on hieman samanlaista kaikua, kun aikoinaan Suomessa väännettiin, [...]
      Eli sanoillako ei saa olla mitään tiettyä merkitystä, koska joskus tulevaisuudessa se voi tulla muuttumaan? Eli nytkinkö täytyy hyväksyä "enään" oikein kirjoitetuksi, koska joskus se ehkä saatetaan linjata hyväksytyksi kirjoitusasuksi? Ja nyt eletään tietysti Cannan kanssa vuotta 2567, koska joskushan se 2567 sinne kalenteriin tupsahtaa.
      Kihlaus on määritelty Suomen laissa. Nyt täytyy muuttaa Suomen laki siksi, koska ihmiset ovat liian heikkoja kestääkseen sitä mielipahaa, kun heille selviää, että ovat ymmärtäneet sanan merkityksen väärin.

      Lainaa

    113. Tulos: +7 (15 ääntä)
      Lahjakas bataatti: Meneehän tuo joulureagointi vähän yli, mutta kun oon itse suurperheellisenä vääntänyt muutamat joulut ihan yksin puolison töiden takia, niin on siinä aika herkillä. Onnekkaita ovat ne, jotka eivät tiedä, millaista on olla niin kovilla tavallisen arjen, saatika joulupyhien pyörittämisessä, [...]
      Mä ymmärrän ihan hyvin pettymyksen silloin aattona, mutta en tota ”jätänkö miehen” meininkiä (joka ehkä kertoo, että taustalla on oikeasti paljon muuta). 
      Koko tilannetta on vaikea nähdä tämän päivityksen perusteella. Kuinka sairas äiti oli? (Päästä pois sairaalasta voi tarkoittaa, että tuli suunnitellusta pienestä toimenpiteestä tai jotain ihan muuta). 
      Oliko asiasta keskusteltu etukäteen mitään, olisiko äiti ja lapset voineet myös käydä moikkaamassa mummoa? Onko miehellä usein tapana sopia yhtä ja ilmoittaa viime hetkellä, että tekeekin toisin?
      Mitä joulusta oli tarkkaan ottaen sovittu? Oliko vaan puhuttu, että työt loppuu x ja sit aloitellaan joulun vietto vai esim. suunniteltu ja lapsille lupailtu ruokien valmistus ja lämmitys just siihen 14.30 paikkeille kun oletetusti nälkäinen puoliso tulee töistä?  Sit puoliso tuleekin ehkä syöneenä (ainakin torttuja jne) 1,5 tuntia myöhemmin. Se on pitkä aika odottaa ruoka valmiina epätietoisuudessa toisen aikataulusta, jos mies on vielä sanonut vain ihan nopeasti käyvänsä toivottamassa hyvää joulua (joulun toivotus voi hyvin olla myös kukan antaminen ja kuulumisten vaihto ovella, jolloin se lisäisi ehkä vain 15 min). 

      Lainaa

    114. Huikea ämpäri 13.1.2024 13:14
      Tulos: -2 (20 ääntä)
      Vauhdikas aasi: Tässä olet väärässä. Kielet ovat jatkuvassa kehityksessä, ja jos tarpeeksi moni käyttää tiettyä sanaa vakiintuneesti väärin, niin siitä tulee ihan virallinen sana ajansaatossa.Eli "enään" saattaa olla kieliopillisesti oikein 20 vuoden kuluttua. Tässä on hieman samanlaista kaikua, kun aikoinaan Suomessa väännettiin, [...]
      Ei vaan sinä olet väärässä. Tulevaisuudessa Venäjä saattaa valloittaa Suomen, ja sen jälkeen Venäjä saattaa kieltää suomen kielen, ja sitten Venäjä voi linjata, että mitään Suomea tai suomalaisia ei koskaan ollut olemassakaan, vaan tosiasiassa olimme aina venäläisiä. Siksi sinä teet nyt väärin kun puhut kiellettyä suomen kieltä. Voi ei, minäkin teen väärin. Nyt täytyy elää loppuelämä peläten, että joskus ehkä tapahtuu jotain.

      Lainaa

    115. Tulos: -2 (4 ääntä)
      Intiimi peura: Kullankaivaja.
        Kullankaivaja, joka olettaa, että aikuisen ihmisen pitäisi tietää, mitä tekee? En olisi yhtään huolissani, jos olisin saanut kympin sormuksen, on vain oikeamielistä olla kuluttamatta rahaa jota ei ole. Myötä- ja vastoinkäymisissä, jos on vastoinkäyminen niin sitten on, olen mukana, ja olen sitä mieltä, että jos on lapsia, heidän tarpeensa pitää ajatella ensiksi, muunlainen puoliso olisi vastuuton. (Jos raketit on luvattu ne voivat olla tarve, lapsille ei saa sanoa yhtä ja tehdä toista). Mutta olisi tosi huolestuttavaa harkitakaan taloutensa yhdistämistä jonkun kanssa, joka on omistakin raha-asioistaan täysin pihalla.

      Lainaa

    116. Urhea ankerias 14.1.2024 5:06
      Tulos: +14 (22 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Onpas jotenkin vähän hassua tämä keskustelu täällä. Kihlaushan on paitsi sana, jonka merkityksestä kannattaa toki tapella, myös kulttuurinen tapa. Ja tavat tuppaavat ajan saatossa muuttua. Käytännössä: koska on jo olemassa, tästäkin keskustelusta päätellen, aika paljonkin ihmisiä, jotka sanovat olevansa kihloissa [...]
      Osa ihmisistä ei vain ymmärrä, mitä kihlat tarkoittavat, ja tuntevat nyt olonsa uhatuksi kun ovat pitkään virheellisesti kuvitelleet olevansa kihloissa.
      Kihlaus ei ole mikään oma juttunsa. Se ei ole "rakkaussitoutuminen, vaihtoehto yksi", jonka voi tehdä yksin tai yhdessä avioliiton kautta. Kihlaus määritellään ainoastaan avioliiton kautta, se on avioliittoprosessin ensimmäinen askel. Jos sanoo kumppanilleen haluavansa kihloihin, mutta ei oikeasti aio mennä naimisiin, se on petos (josta ei toki yleensä Suomessa tule juridisia seuraamuksia).
      Kiva että puolustat seurustelusuhteiden muotovapautta, mutta sille ei nyt ollut tarvetta. Olit vain ymmärtänyt sanan merkityksen väärin. Kukaan ei paheksu sitä, ettet halua naimisiin.

      Lainaa

    117. Arvoliberaali lokki 14.1.2024 9:51
      Tulos: -2 (8 ääntä)
      Tove: Mä ymmärrän ihan hyvin pettymyksen silloin aattona, mutta en tota ”jätänkö miehen” meininkiä (joka ehkä kertoo, että taustalla on oikeasti paljon muuta). Koko tilannetta on vaikea nähdä tämän päivityksen perusteella. Kuinka sairas äiti oli? (Päästä pois sairaalasta voi tarkoittaa, että tuli suunnitellusta pienestä [...]
      Miksi siitä yhdestä päivästä pitää tehdä numero? Aivan tavallinen päivä muiden joukossa.

      Lainaa

    118. Työtön kiivi 14.1.2024 12:16
      Tulos: -1 (7 ääntä)
      Tove: Mä ymmärrän ihan hyvin pettymyksen silloin aattona, mutta en tota ”jätänkö miehen” meininkiä (joka ehkä kertoo, että taustalla on oikeasti paljon muuta). Koko tilannetta on vaikea nähdä tämän päivityksen perusteella. Kuinka sairas äiti oli? (Päästä pois sairaalasta voi tarkoittaa, että tuli suunnitellusta pienestä [...]
      Tässä on kuultu vain tarinan toinen puoli, eli kertojan näkökulma, jossa miehestä yritetään maalata tarinan pahista. Jos se jo näyttää kertojan kannalta huonolta, niin yleensä kolikon toinen puoli vain vahvistaa käsitystä.

      Lainaa

    119. Työteliäs flamingo 14.1.2024 13:00
      Tulos: 0 (8 ääntä)
      Tiivis raadonsyöjä: Saattaa kai se seksi heikentää urheilusuoritusta jos siihen käyttää energiaa. Jos itse on passiivinen niin ei kai sitten. Toki mielikin voi pian rentoutua ja testotasot laskea kun on kassit tyhjennetty 😁.
      Ei heikennä, päin vastoin. Lisää elimistön omia opiaatteja, jotka mm. nostavat kipukynnystä. Sietää paremmin maitohappojumeja.
      Typeriin muinaismyytteihin ei kannata uskoa kun on seksiä tarjolla ihan vonkumatta.

      Lainaa

    120. Intiimi peura 14.1.2024 20:49
      Tulos: -1 (3 ääntä)
      Kivi:   Kullankaivaja, joka olettaa, että aikuisen ihmisen pitäisi tietää, mitä tekee? En olisi yhtään huolissani, jos olisin saanut kympin sormuksen, on vain oikeamielistä olla kuluttamatta rahaa jota ei ole. Myötä- ja vastoinkäymisissä, jos on vastoinkäyminen niin sitten on, olen mukana, ja olen sitä mieltä, että jos on [...]
      Kokeile vaikka lukea uudestaan se kommentti johon vastasin. Ja ihan ajatuksen kanssa.

      Lainaa

    121. Pieru Pylly 15.1.2024 3:09
      Tulos: -4 (12 ääntä)
      Työteliäs flamingo: Ei heikennä, päin vastoin. Lisää elimistön omia opiaatteja, jotka mm. nostavat kipukynnystä. Sietää paremmin maitohappojumeja.Typeriin muinaismyytteihin ei kannata uskoa kun on seksiä tarjolla ihan vonkumatta.
      Ei normaali mies aina jaksa vaikka tyrkytettäs. Varsinkaan jos tyrkytetään liian usein.

      Lainaa

    122. Lahjaton mato 15.1.2024 7:57
      Tulos: -15 (23 ääntä)
      Urhea ankerias: Osa ihmisistä ei vain ymmärrä, mitä kihlat tarkoittavat, ja tuntevat nyt olonsa uhatuksi kun ovat pitkään virheellisesti kuvitelleet olevansa kihloissa. Kihlaus ei ole mikään oma juttunsa. Se ei ole "rakkaussitoutuminen, vaihtoehto yksi", jonka voi tehdä yksin tai yhdessä avioliiton kautta. Kihlaus määritellään [...]
      Höpö höpö. Tuntuu olevan muutamalle vanhoillisille uskovaisella vaikeaa käsittää että asioiden merkitys muuttuu ja on muuttunut tähänkin saakka.

      Lainaa

    123. Päheä roska 15.1.2024 16:02
      Tulos: +22 (26 ääntä)
      Lahjaton mato: Höpö höpö. Tuntuu olevan muutamalle vanhoillisille uskovaisella vaikeaa käsittää että asioiden merkitys muuttuu ja on muuttunut tähänkin saakka.
      Eihän täällä mitään ole puhuttu uskonnosta, vaan äidinkielestä. Kihlauksen määritelmä ei ole muuttunut, se on edelleen määritelty Suomen laissa juuri niin kuin täällä on moneen kertaan selitetty.
      Kihlaus on aina tarkoittanut sanana sitä, että ollaan menossa naimisiin. Avioliiton tavat ovat muuttuneet, mutta se ei muuta kihlauksen määritelmää, koska riippumatta siitä, mitä avioliitto tarkoittaa, kihlaus on edelleen nimi sille, että ollaan sovittu avioliittoon menemisestä. Kyse ei ole siitä, että ilkeät uskovaiset haluaisivat kieltää kihlaukset ilman avioliittoa. Peruskoulun äidinkielessä pärjänneet vaan kertovat, että kihloissa ei ole määritelmällisesti mahdollista olla, jos ei aio mennä naimisiin.
      Ethän sinä voi väittää olevasi astronauttikaan, jos ei sinulla ole siihen liittyen voimassaolevaa työsopimusta ja koulutusta. Ja päin vastoin: jos sinulla on sinne voimassaoleva työsopimus, niin olisi väärin väittää, ettet olisi astronautti. Kyse ei ole siitä, että kiusaajat kieltävät sinua identifioitumasta astronautiksi, vaan astronauttius on ulkoisten tekijöiden määrittelemä fakta, joka joko pitää tai ei pidä paikkansa. Aivan kuin kihlaus, joka on voimassa jos avioliitosta on sovittu, ja ei ole voimassa, jos siitä ei ole sovittu.
      Tuolla aiemmin on hyvät, ajantasaiset lainaukset siitä, miten Suomen laki määrittelee kihlauksen. Niin kauan kun lakiin ei tule muutoksia, kihlaus määritellään ajaksi ennen tulossa olevaa avioliittoa. On varmasti ikävää, jos olet pikkulapsena väärinymmärtänyt sanan "kihlaus" tarkoituksen, kukaan ei ole koskaan korjannut sinua, ja nyt olet pitkään kuvitellut olevasi kihloissa, mikä tarkoittaa sinulle jotain tärkeää. Ja nyt sinulle kerrotaan, että oikeasti kihlaus tarkoittaakin jotain ihan muuta ja oikeasti et ole koskaan ollut kihloissa. Mutta nyt sinulle on monen ihmisen toimesta selitetty, mitä se oikeasti tarkoittaa, joten jos vielä jatkat väittämistä kihloissa olemisesta, niin sitten väärinkäsityksesi muuttuu valehteluksi.

      Lainaa

    124. Aito Tunkkaaja 15.1.2024 16:15
      Tulos: +5 (13 ääntä)
      "Jättäisinkö miehen joka..." Kyllä, jätä se sika. Ei väliä mikä syy.

      Lainaa

    125. Päivettynyt luumu 15.1.2024 17:03
      Tulos: -27 (29 ääntä)
      Päheä roska: Eihän täällä mitään ole puhuttu uskonnosta, vaan äidinkielestä. Kihlauksen määritelmä ei ole muuttunut, se on edelleen määritelty Suomen laissa juuri niin kuin täällä on moneen kertaan selitetty. Kihlaus on aina tarkoittanut sanana sitä, että ollaan menossa naimisiin. Avioliiton tavat ovat muuttuneet, mutta se ei [...]
      Olet yksinkertaisesti täysin väärässä. Se miten kihlaus määritellään Suomen laissa, ei todellakaan ole mikään universaali totuus, vaikka sinun pienessä maailmassa ei ilmeisesti muuta olekaan. Sitten kun kurkistat sieltä tynnyristäsi joskus ulos, saatat yllättyä. Ikävä tuottaa vielä yksi pettymys: sinä et todellakaan ole se taho, joka määrittelee minun kihloissa olemisiani. Eikä Suomen laki. Astronauttisekoilusi ja -satuilusi ei liity siihen yhtään sen enempää kuin aiemmat fantasiointisikaan.

      Lainaa

    126. Penaalin terävin ämpäri 15.1.2024 18:11
      Tulos: +19 (23 ääntä)
      Päivettynyt luumu: Olet yksinkertaisesti täysin väärässä. Se miten kihlaus määritellään Suomen laissa, ei todellakaan ole mikään universaali totuus, vaikka sinun pienessä maailmassa ei ilmeisesti muuta olekaan. Sitten kun kurkistat sieltä tynnyristäsi joskus ulos, saatat yllättyä. Ikävä tuottaa vielä yksi pettymys: sinä et todellakaan [...]
      Sinähän se tässä olet väärässä. Kihlauksen määritelmä on sama kuin se on aina ollut, ja se on luettavissa Suomen laissa. Tuo on se määritelmä, joka on tällä hetkellä voimassa Suomessa. Ei universaalisti koko maailmankaikkeudessa, mutta Suomen juridisella alueella ja suomen kielessä. Sinä voit väittää olevasi kihloissa, tai astronautti, tai hehkulampun keksijä, tai Alko oy:n omistaja, mutta se ei tee sinusta mitään noista väittämistäsi asioista, vaan pelkän valehtelijan. Onhan Suomessa toki paljon teitä, joita laki ei heidän omasta mielestään koske. Kuten Milan Jaff, Michael Penttilä, Touko Tarkki... Sitä en ymmärrä, miksi haluat yhdistää itsesi tuommoiseen "lain yläpuolella" olevaan roskasakkiin.

      Lainaa

    127. Päheä roska 15.1.2024 18:22
      Tulos: +16 (18 ääntä)
      Päivettynyt luumu: Olet yksinkertaisesti täysin väärässä. Se miten kihlaus määritellään Suomen laissa, ei todellakaan ole mikään universaali totuus, vaikka sinun pienessä maailmassa ei ilmeisesti muuta olekaan. Sitten kun kurkistat sieltä tynnyristäsi joskus ulos, saatat yllättyä. Ikävä tuottaa vielä yksi pettymys: sinä et todellakaan [...]
      Hyvä luoja että tuo paskamässyttäjä jaksaa. Vai että ei Suomen laki päde sinuun 🙄

      Lainaa

    128. Suomennettu sohvaperuna 15.1.2024 18:56
      Tulos: +11 (15 ääntä)
      Päivettynyt luumu: Olet yksinkertaisesti täysin väärässä. Se miten kihlaus määritellään Suomen laissa, ei todellakaan ole mikään universaali totuus, vaikka sinun pienessä maailmassa ei ilmeisesti muuta olekaan. Sitten kun kurkistat sieltä tynnyristäsi joskus ulos, saatat yllättyä. Ikävä tuottaa vielä yksi pettymys: sinä et todellakaan [...]
      Olenko ainoa, jota kiinnostaa tietää, miten meidän pitäisi käytännössä kurkistaa täältä lain rajoittamasta tynnyristämme ulos? :D Pitääkö mennä myymään heroiinia lapsille? Vai minkälainen kurkistus lain ulkopuolelle tekisi sinut iloiseksi? Jotenkin aavistan, että tuo ei kylläkään tulisi yllättämään ketään, vaan tuollaisen typeröinnin lopputulos tulisi olemaan juuri sitä, mitä voi odottaakin.

      Lainaa

    129. Pesunkestävä rotta 15.1.2024 19:05
      Tulos: +12 (14 ääntä)
      Lahjaton mato: Höpö höpö. Tuntuu olevan muutamalle vanhoillisille uskovaisella vaikeaa käsittää että asioiden merkitys muuttuu ja on muuttunut tähänkin saakka.
      Keskustelun perusteella olisin arvannut sinun olevan joku uskontohihhuli. Kaikki toiset ovat ihan että "menköön naimisiin tai seurustelkoon ikuisesti, mikä tekee kenetkin onnelliseksi", mutta sinulla on tuommoinen ihmeen pakkomielle siihen, että seurustelu ei riitä, vaan on PAKKOpakkopakko sanoa olevansa kihloissa, vaikka siitä sitten täytyisi valehdella.

      Lainaa

    130. Rapea ylioppilas 15.1.2024 19:37
      Tulos: +11 (15 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Onpas jotenkin vähän hassua tämä keskustelu täällä. Kihlaushan on paitsi sana, jonka merkityksestä kannattaa toki tapella, myös kulttuurinen tapa. Ja tavat tuppaavat ajan saatossa muuttua. Käytännössä: koska on jo olemassa, tästäkin keskustelusta päätellen, aika paljonkin ihmisiä, jotka sanovat olevansa kihloissa [...]
      Hassua on vain se, miten Wikipedia kelpaa sinulle lähteeksi silloin kun se käsittelee kihlauksen historiaa, mutta ei enää silloin kun se käsittelee kihlauksen nykymääritelmää. Vaikka se on yksi ja sama artikkeli. Tuo on muuten juridisesti vähän arveluttavaa, että valehtelee olevansa kihloissa. Kihlaushan on ainoa parisuhteeseen sitoutumisen muoto, jota ei virallisesti rekisteröidä minnekään, mutta joka voi kuolemantapauksessa vaikuttaa perinnönjakoon, ja joka vapauttaa pariskunnan todistamasta toisiaan vastaan oikeudessa. Siksihän se onkin ollut... sanoisinko että "tietynlaisille" ihmisille suosittu temppu, että seurustelukumppanin menehtyessä tai kiinni jäädessä väitetään, että oltiinkin mukamas kihloissa. Jotkut oikein kierot tyypit voivat pohjustaa valhetta jo etukäteen, yhteisenä sopimuksena siitä että väittävät kaikille olevansa kihloissa siltä varalta jos joskus kävisi huonosti. Sinun tapauksessasi tuskin kuitenkaan on väärinkäytöksen onnistumisen vaaraa. Jos yrität hyväksikäyttää tuota systeemiä, niin totuus paljastuu heti kun kumminkin menet kiihkoissasi lipsauttamaan, että ei teillä oikeasti ollutkaan tarkoituksena mennä naimisiin, ja sinulle tuomitaan kusetusyrityksestä sopiva seuraamus. Ihan sen "rajoittavan, vanhoillisen, uskovaisen" lain mukaisesti ;) Terveisin yliopisto-opiskelija Alivieskan yläasteelta, koska mikään tyhmä paperi tai oppilaitoshan ei määrittele sitä, minkä asteen opiskelija minä olen.

      Lainaa

    131. Särkymätön sonni 15.1.2024 20:49
      Tulos: +9 (13 ääntä)
      Lahjaton mato: Höpö höpö. Tuntuu olevan muutamalle vanhoillisille uskovaisella vaikeaa käsittää että asioiden merkitys muuttuu ja on muuttunut tähänkin saakka.
      Olen huomannut, että monilla älykkyydeltään vähempiarvoisilla ihmisillä on tapana sanoa "höpö höpö" aina silloin, kun huomaavat olevansa väärässä, mutteivät vähäisen älykkyytensä vuoksi kykene omaksumaan uutta tietoa. En ole tainnut koskaan kuulla "höpö höpöä" ja järkevää asiaa saman puheenvuoron aikana. Erikoisesti poissulkevat toisensa 🤔

      Lainaa

    132. Kylän kaunein etana 16.1.2024 3:18
      Tulos: +4 (12 ääntä)
      Päivettynyt luumu: Ikävä tuottaa vielä yksi pettymys: sinä et todellakaan ole se taho, joka määrittelee minun kihloissa olemisiani. Eikä Suomen laki.
      Minä aion pakottaa sinut seksiin ja sitten puukottaa sinua kunnes aivosi sammuvat. Mutta en ole mikään raiskaaja enkä murhaaja! Sinähän et sitä määrittele, eikä määrittele mikään vanhanaikainen lakikaan.

      Lainaa

    133. Suppea panda 16.1.2024 6:49
      Tulos: -10 (12 ääntä)
      Suomennettu sohvaperuna: Olenko ainoa, jota kiinnostaa tietää, miten meidän pitäisi käytännössä kurkistaa täältä lain rajoittamasta tynnyristämme ulos? 😁 Pitääkö mennä myymään heroiinia lapsille? Vai minkälainen kurkistus lain ulkopuolelle tekisi sinut iloiseksi? Jotenkin aavistan, että tuo ei kylläkään tulisi yllättämään ketään, vaan tuollaisen typeröinnin lopputulos tulisi olemaan juuri sitä, mitä voi odottaakin.
      Onpa "yllättävää" ettet ymmärtänyt lainaamaasi tekstiä.

      Lainaa

    134. Trendikäs ankka 16.1.2024 6:58
      Tulos: +8 (12 ääntä)
      Päivettynyt luumu: Olet yksinkertaisesti täysin väärässä. Se miten kihlaus määritellään Suomen laissa, ei todellakaan ole mikään universaali totuus, vaikka sinun pienessä maailmassa ei ilmeisesti muuta olekaan. Sitten kun kurkistat sieltä tynnyristäsi joskus ulos, saatat yllättyä. Ikävä tuottaa vielä yksi pettymys: sinä et todellakaan [...]
      Tänne asti haistaa, miten kiukuttelu on kirjoitettu raivon kyynelten läpi, sormet vihasta väristen 😁 Ei hyvä ihminen voi tehdä noin kipeää saada tietää olleensa väärässä.

      Lainaa

    135. Harmiton papaija 16.1.2024 11:37
      Tulos: +8 (12 ääntä)
      Akrasia: "Mies ehdotti kihlautumista" Ei siis pyytänyt vaimokseen, eikä silloin olla myöskään kihloissa. 20-vuotias työkaveri vastikään esitteli kihlasormustaan. Onnittelin ja kysyin milloin häät on, kattoi mua hölmistyneenä ja naurahti, että eihän tässä mitään naimisiin olla menossa vaan kihloihin [...]
      Tätä olen itsekin ihmetellyt. En tiennyt, miten yleistä tämä oli ennen kuin joku tuttava sanoi että "minulla on sellainen periaate, etten mene kihloihin ellei ole aikomusta mennä naimisiin". Ajattelin, että mitä ihmettä, miten se on erikseen periaate että käyttää sanoja niiden oikeassa merkityksessä? Minun korvaani se kuulostaa samalta kuin periaate, ettei mene ravintolaan ellei ole tarkoitus syödä ja/tai juoda.

      Lainaa

    136. Tahdikas varis 16.1.2024 13:33
      Tulos: +11 (13 ääntä)
      Harmiton papaija: Tätä olen itsekin ihmetellyt. En tiennyt, miten yleistä tämä oli ennen kuin joku tuttava sanoi että "minulla on sellainen periaate, etten mene kihloihin ellei ole aikomusta mennä naimisiin". Ajattelin, että mitä ihmettä, miten se on erikseen periaate että käyttää sanoja niiden oikeassa merkityksessä? Minun korvaani se kuulostaa samalta kuin periaate, ettei mene ravintolaan ellei ole tarkoitus syödä ja/tai juoda. 
      Ravintolaan voi kyllä mennä, vaikkei olisi tarkoitus syödä eikä juoda siellä. Sinne voi mennä vaikka töihin, korjaamaan vesivahingon, tekemään Oiva-tarkastuksen, turvaan pelottavaa kadulla seuraajaa...
      Täysin osuva vertaus on tuo ennakkovaraus, esim. lääkärin ajanvaraus tai ravintolan pöytävaraus. Siis ennen kuin pääsee paikalle, on tehtävä varaus, mutta varausta ei tehdä pelkästä varaamisen ilosta. Yleensä varaus ja kihlaus tehdään niin, että tositarkoituksella ollaan menossa sinne paikalle ja naimisiin. Joskus voi tulla este, jonka vuoksi paikalle ja naimisiin meno ei suunnitelmasta huolimatta toteudukaan. Ja jotkut voivat ihan kiusallaan tehdä varauksen tehdäkseen oharit, tai väittää haluavansa naimisiin vaikka oikeasti heillä ei ole aikomustakaan sitä oikeasti toteuttaa, mutta näin tekevät tietenkin vain täydellisen häiriintyneet ja yhteiskuntakelvottomat lurjukset.

      Lainaa

    137. Uhkaava hai 16.1.2024 13:39
      Tulos: +9 (13 ääntä)
      Trendikäs ankka: Tänne asti haistaa, miten kiukuttelu on kirjoitettu raivon kyynelten läpi, sormet vihasta väristen 😁 Ei hyvä ihminen voi tehdä noin kipeää saada tietää olleensa väärässä.
      Tuo nyyhkyttää, ulvoo ja rääkyy tuolla niin raa'alla voimalla, että paskat valuvat lahkeesta.
      Harmi, ettei palleanpohjarääkyminen muuta tosiasioita 🤷‍♂️ Kihlaus on lupaus avioliitosta.

      Lainaa

    138. Loputon herkkuruoka 16.1.2024 18:14
      Tulos: +11 (13 ääntä)
      Mitähän tuo naurettava idiootti seuraavaksi keksii 😂 Otetaanpa jo tiivistelmää siitä, mitä se on tähän mennessä sössöttänyt. - Kihlaus ei johda avioliittoon, koska Wikipedian ensimmäisessä virkkeessä lukee jotain avioliiton historiasta, ja historia meni jo. - Wikipedia ei olekaan luotettava lähde, koska heti seuraava virke (minne asti ei jaksanut lukea) todistaakin minun luuloni vääräksi. - Kihlausta ei ole määritelty missään tarkasti, joten siksi jokainen voi keksiä sille oman merkityksensä. - TAJUSITTEKO ÄÄLIÖT, KIHLOJA EI OLE MISSÄÄN MÄÄRITELTY!!!1 LAKATKAA SITEERAAMASTA LAKIA JA VIRALLISIA MÄÄRITELMIÄ!!!!!!!!! - Voi hupsista pupsista miten tämä keskustelu onkin näin hupsun hassuilua pikku nöpönassuli kultapienet ☺️ Eihän teidän ole mitään syytä suuttua noin, minähän vain puolustan rakkautta pahalta uskonnolta! Minä olen tässä se hyvis! Minä olen edistyksellinen ja kaikki, jotka ovat kanssani eri mieltä, ovat pahoja jeesusmummoja. - Kaikki paitsi minä ovat rajoittuneita jeesustelijoita, nih! - Ei ei ei, höpö höpö, olette kaikki väärässä sormet koviin laa laa laa! - suOmEn LaKi eI kOskE miNuA!

      Lainaa

    139. Puolueeton asiantuntija 16.1.2024 18:45
      Tulos: +11 (15 ääntä)
      Oliko täällä joku hämmentynyt kihlauksen määritelmästä? "Kaksi henkilöä, jotka ovat sopineet menevänsä avioliittoon keskenään, ovat kihlautuneet." Finlex, avioliittolaki, https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290234 "kihlaus kahden henkilön välinen sopimus avioliittoon menemisestä; myös vastaavanlaisesta rekisteröidyn parisuhteen solmimista koskevasta sopimuksesta." Kotimaisten kielten keskus, kielitoimiston sanakirja, https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/#/kihlaus?searchMode=all "Kihlaus Määritelmä kahden ihmisen välinen sopimus siitä, että he vastaisuudessa solmivat avioliiton keskenään" Tieteen termipankki, https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kihlaus "KIHLAUS ON AVIOLIITTOLUPAUS Kihlaus on kahden ihmisen yhdessä tekemä sopimus aikeesta avioitua." Häät.fi, https://www.haat.fi/artikkeli/kihlaus-on-avioliittolupaus "kihlaus kahden henkilön välinen sopimus aikomuksesta keskinäiseen avioliittoon" Suomisanakirja, https://www.suomisanakirja.fi/kihlaus "kihlaus kahden henkilön välinen sopimus aikomuksesta keskinäiseen avioliittoon" Wiktionary, https://fi.wiktionary.org/wiki/kihlaus (kyllä, Wiktionary käyttää sanalleen samaa määritelmää kuin Suomisanakirja). "Kihlaus on kahden ihmisen keskenään tekemä sopimus avioitumisesta. - - Nykyään moni pari menee kihloihin sopimatta tulevien häiden ajankohtaa, päättäen ajankohdaksi ‘sitten joskus’ tai jotkut menevät vain kihloihin aikomattakaan avioitua koskaan. Viimeisessä tapauksessa pari haluaa näyttää kenties olevansa ‘vakavammin’ yhdessä kuin vain seurustellen, mutta eivät kuitenkaan halua/uskalla avioliittoa solmia. Tälläinen ‘kihlautuminen’ ei kuitenkaan tiukasti ottaen ole kihlautuminen lainkaan, sillä kihlautumisen koko idea on juuri sopiminen avioliittoon menemisestä tulevaisuudessa." naimisiin.info, https://www.naimisiin.info/haaopas/kihlaus.html Jospa tämä vähän selventäisi :)

      Lainaa

    140. Siro piimä 17.1.2024 6:40
      Tulos: +5 (5 ääntä)
      Puolueeton asiantuntija: Oliko täällä joku hämmentynyt kihlauksen määritelmästä? "Kaksi henkilöä, jotka ovat sopineet menevänsä avioliittoon keskenään, ovat kihlautuneet." Finlex, avioliittolaki
      Voi miten noloa 🤭 Mukamas kihlattu aloitti itse lähteiden siteeraamisen lainaamalla wikipediaa väärin, ja sitten KAIKKI luotettavat, viralliset lähteet todistivatkin hänen olevan väärässä. Ei sitten yhtään pitemmälle halunnut lukea, no ei tietenkään kun sieltä se totuus olisi paljastunut. Raukka valehteli että wikipedia mukamas puoltaisi häntä ja toivoi peloissaan, ettei kukaan kävisi tarkastamassa luotettavia lähteitä.

      Lainaa

    141. Tulos: -4 (6 ääntä)
      Veikeä kani: Miten tämä maailmantilanne vaikuttaa sormuksen tai ilotulitteiden ostamiseen? On ilotulitteet paljon järkevämpi tuhlauskohde kuin vaikka alkoholi, johon moni uudenvuodenaattona rahaa tuhlaa.
      En kyllä ole samaa mieltä järkevyydestä,   jos ryyppäät rauhassa kotona et häiritse muita mutta rakettien paukuttelu HÄIRITSEE ,  pelottaa koiria ja ahdistaa herkkäaistisia  jne. sanomattakaan että rakettien paukuttelu ihan lapsellista teini-pellehommaa

      Lainaa

    142. Aseistettu robotti 17.1.2024 18:51
      Tulos: +7 (9 ääntä)
      Päivettynyt luumu: Ikävä tuottaa vielä yksi pettymys: sinä et todellakaan ole se taho, joka määrittelee minun kihloissa olemisiani. Eikä Suomen laki.
      Taitaa olla yksi ja sama trolli kun palaa aina uudestaan esittämään täyttä typerystä. Tämä kihlaidioottihan on ihan samanlainen kuin se läski-idiootti, jonka mielestä diabeetikot pitäisi murhata kansanterveyden kohentamiseksi. Tosi halventavaa kehitysvammaisia kohtaan, että tulet tänne esiintymään heidän laisenaan ja sitten vedät homman tuollaiseksi pelleilyksi 👎
      Vai että "voi olla kihloissa vaikkei olisi menossa naimisiin", mitä seuraavaksi? Tuulivoimalat pitää kieltää kun homot puhaltavat niillä homosumua ihmisten koteihin? Kissaa voi pitää vegaaniruokavaliolla kun on tosi söpöä että koko perhe on yhdessä vegaaneita? Kyllä sinä saat lyödä lapsiasi koska sinunkin vanhempasi löivät sinua ja se oli mielestäsi tosi opettavaista?

      Lainaa

    143. Yötön vaatekappale 18.1.2024 17:39
      Tulos: -7 (7 ääntä)
      Urhea ankerias: Osa ihmisistä ei vain ymmärrä, mitä kihlat tarkoittavat, ja tuntevat nyt olonsa uhatuksi kun ovat pitkään virheellisesti kuvitelleet olevansa kihloissa. Kihlaus ei ole mikään oma juttunsa. Se ei ole "rakkaussitoutuminen, vaihtoehto yksi", jonka voi tehdä yksin tai yhdessä avioliiton kautta. Kihlaus määritellään [...]
      Rapea ylioppilas: Hassua on vain se, miten Wikipedia kelpaa sinulle lähteeksi silloin kun se käsittelee kihlauksen historiaa, mutta ei enää silloin kun se käsittelee kihlauksen nykymääritelmää. Vaikka se on yksi ja sama artikkeli. Tuo on muuten juridisesti vähän arveluttavaa, että valehtelee olevansa kihloissa. Kihlaushan on ainoa [...]
      Tässä on nyt selvästi tullut väärinymmärrys siitä, että itse sanoisin olevani kihloissa. En sano koska en ole, liitän sen ihan samaan vanhoilliseen perinteeseen avioliiton kanssa. 
      Ja lisäselvityksenä myös se, että tiedän varsin hyvin kihlauksen suhteen avioliittoon. Se ei tullut tämän keskustelun myötä mitenkään uutena. Se sen sijaan tuli uutena, kuinka kiihkolla ihmiset tähän asiaan suhtautuvat. Siksi päätän omalta osaltani tähän, tämä ei ole minulle niin merkityksellinen asia kun selvästi monelle. 
      Joka tapauksessa niin kieli kuin tavatkin muuttuvat. Selvästi muuttuvat paraikaa. 

      Lainaa

    144. ApinaKapina 19.1.2024 6:55
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      Haluan myydä kihlasormuksen että saan raketteja. Ai ei? vähän oot lapsellinen.. siis mitä hittoa? XDDD

      Lainaa

    145. ApinaKapina 19.1.2024 7:06
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      Suolaton sotilas: Ehkä todellinen syy kihlauksen näkyikin tuossa: "olen ihan pyöristynyt". Käy tapaamassa vanhempiaan = "huitelee kylillä"?
      ootas.. eli kihlasormus pitäis voida myydä, jotta saa raketteja, muuten muija on ihan dingdong?

      Lainaa

    146. Siro sankari 19.1.2024 7:51
      Tulos: +10 (12 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Tässä on nyt selvästi tullut väärinymmärrys siitä, että itse sanoisin olevani kihloissa. En sano koska en ole, liitän sen ihan samaan vanhoilliseen perinteeseen avioliiton kanssa. Ja lisäselvityksenä myös se, että tiedän varsin hyvin kihlauksen suhteen avioliittoon. Se ei tullut tämän keskustelun myötä mitenkään [...]
      Ei tarvitse keksiä hätävalheita, ei sinua poliisi tule hakemaan siksi koska valehtelet anonyyminä netissä olevasi kihloissa. Kyse ei edelleenkään ole vanhoillisuudesta, vaan kieliopista. Et sinä voi vain ottaa sanoja ja keksiä niille uusia merkityksiä, että tästä lähtien sana "koira" tarkoittaakin kilpikonnaa, koska suhteemme lemmikkieläimiin on ajan saatossa muuttunut. Kihlatavat voivat muuttua, esim. että hankitaanko sormuksia ja pidetäänkö kihlajaisjuhlia, mutta konkreettisesta toteutustavastaan huolimatta kihlaus käsitteenä tarkoittaa edelleenkin lupausta avioliitosta, kuten kymmenet ihmiset ovat sinulle nyt selittäneet ja aukottomasti todistaneet. Eikä mikään ihme, että sinun naamaasi nyt hierotaan sitä, että olit väärässä, kun noin koppavan ylimielisesti kehuskellen jankutit tietäväsi Suomen lakia paremmin, mitä kihlajaiset muka tarkoittavat, vaikka normaalista väestöstä jo ala-asteen oppilaat tietävät totuuden. Kiva, että viimein ymmärsit olevasi väärässä ja luovutit puheenvuoron niille, jotka tietävät sinua paremmin, vaikka tietysti häpeissäsi ilmaisetkin asian niin päin, että itse mukamas valitset jättää keskustelun tähän, kun se ei sinua kiinnostakaan kovin paljoa.

      Lainaa

    147. Yötön vaatekappale 22.1.2024 5:11
      Tulos: -10 (10 ääntä)
      Siro sankari: Ei tarvitse keksiä hätävalheita, ei sinua poliisi tule hakemaan siksi koska valehtelet anonyyminä netissä olevasi kihloissa. Kyse ei edelleenkään ole vanhoillisuudesta, vaan kieliopista. Et sinä voi vain ottaa sanoja ja keksiä niille uusia merkityksiä, että tästä lähtien sana "koira" tarkoittaakin kilpikonnaa, koska [...]
      Siis mistä mä nyt hätävalheen keksin? Siitäkö että en ole kihloissa vai siitä etten olisi tiennyt kihlauksen perinteistä merkitystä? No, sama sen väliä, jos haluat uskoa mun jommasta kummasta valehdelleen niin olkoon sitten niin. 
      Tuo koira-vertaus ei vaan silleen toimi, kun koiruus tai kilpikonnuus ei ole kulttuurisia tapoja kumpikaan. Yritin tässä sanoa sitä, että vaikka kihlat nykyään merkitsevät lupausta avioliitosta, (tosin ei tämänkään keskustelun perusteella selvästikään kaikille), ei se tarkoita sitä, etteikö sen merkitys voisi ajassa muuttua ja etteikö se selvästi jossain määrin olisi muuttunut jo, kun selvästi niin moni ihminen kokee olevansa kihloissa ilman suunnitelmaa avioliitosta.
      Eli yritin sellaista näkemystä tässä puoltaa, että kihlauksen merkitys voi hyvinkin ajan saatossa muuttua, niinkuin sekä kieli että tavat ajan saatossa tuppaavat muuttumaan. 
      Mutta voidaan toki palata tähän keskusteluun joskus viidenkymmenen vuoden päästä ja katsoa mikä tilanne silloin on, jos se on niin tärkeää saada selville kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Oma tarkoitukseni ei missään kohtaa ollut kuitenkaan väittää jotenkin tietäväni muita paremmin jonkun sanan merkityksen, vaan nimenomaan esittää pointin siitä, että kieli ja tavat kehittyvät, ja siksi tämä vääntö täällä on tavallaan turhaa, koska kaikki voivat olla ihan yhtä oikeassa samaan aikaan. 
      Btw. Esimerkiksi nuorisokieli toimii nimenomaan niin, että olemassaoleville sanoille keksitään uusia merkityksiä. Aluksi niitä sanoja uusilla merkityksillä käyttää vaan teinarit, mutta niiden teinien kasvaessa aikuiseksi osa sanojen uusista merkityksistä yleistyy laajempaan käyttöön. Sillä tavoin kieli kehittyy. 

      Lainaa

    148. Yötön vaatekappale 22.1.2024 5:29
      Tulos: -9 (9 ääntä)
      Sanon nyt vielä senkin, että pyrkimykseni ei ollut olla mitenkään koppava tai ylimielinen, vaan esittää pointti siitä, että kaikki keskustelijat voivat tavallaan olla oikeassa. Ilmeisesti kuitenkin epäonnistuin viestinnässäni ja olin koppava ja ylimielinen, kun koit tarpeelliseksi vastata noin vihamielisesti. Joka tapauksessa siitä nyt ei päästä mihinkään, että laki määrittää sanalle yhden merkityksen, mutta ainakin tämän keskustelun perusteella kohtuullisen isohko määrä ihmisiä antaa tuolle tavalle ja sanalle toisen merkityksen. En siis koe mitenkään ylimieliseksi esittää väitettä, että tuon tavan ja sanan merkitys on murroksessa – ja siksi myös erimieliset keskustelijat voivat kaikki olla tavallaan oikeassa.

      Lainaa

    149. Kiistaton nektariini 23.1.2024 15:43
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Mutta voidaan toki palata tähän keskusteluun joskus viidenkymmenen vuoden päästä ja katsoa mikä tilanne silloin on, jos se on niin tärkeää saada selville kuka on oikeassa ja kuka väärässä.
      Emme ole keskustelleet siitä, mitä ennakoimme sanojen tarkoittavan 50 vuoden kuluttua. Olemme keskustelleet siitä, mitä sanat tarkoittavat nyt. Siihen on olemassa faktavastaukset, ja jokainen, joka on faktoista eri mieltä, on yksiselitteisesti väärässä.
      Sinä jankutat tapojen muuttumisesta ymmärtämättä, että tapojen muuttuminen ei muuta kihlauksen määritelmää, koska kihlaus on määritelty avioliiton kautta. Avioliiton määritelmä voi muuttua ja on muuttunut. Mutta vaikka avioliitto käsitteenä muuttuisi tarkoittamaan sitä, että "kaksi henkilöä ampuvat yhdessä zombeja", niin kihlaus tarkoittaisi edelleen lupausta siitä, että kaksi henkilöä ovat menossa keskenään avioliittoon, vaikka se, mihin konkreettiseen tekoon he lupautuvat, olisikin avioliiton uudelleenmäärittelyn myötä aivan eri asia, kuin mitä se on aiemmin ollut. Jos avioliitto poistetaan määritelmästä, niin kihlaus käsitteenä ei muutu, vaan lakkaa olemasta.
      Kihlauksen määritelmän yksityiskohtia on tietysti mahdollista muuttaa, jos kihlauksen määritelmään lisää yksityiskohtia muutettavaksi. Näin se on muuttunut esim. muodosta "kaksi henkilöä, joiden vanhemmat ovat luvanneet heidät avioliittoon keskenään" muotoon "kaksi henkilöä, jotka ovat keskenään sopineet menevänsä avioliittoon". Mutta kihlauksen pääasia, lupaus avioliitosta, ei muutu miksikään.
      Ja meidän käsityksemmehän on muuttunut sekä koirista että kilpikonnista. Koirarodut on kirjaimellisesti kehitetty erilaisiksi sinä aikana, kun olemme kutsuneet niitä nimellä "koira", ja kilpikonnista olemme oppineet paljon uutta tietoa sinä aikana, kun olemme kutsuneet niitä kilpikonniksi. Sinulle on annettu täällä lukuisia, täydellisen osuvia vertauksia tästä aiheesta, mutta sinä se vaan omahyväisen koppavasti kiistät kaikki vertaukset mukamas aiheeseen liittymättöminä, koska olet liian tyhmä ymmärtääksesi, että kaikissa esimerkeissä on kyse tismalleen samasta asiasta. Sinun vänkytyksesi siitä, että seurustelua täytyy ruveta kutsumaan kihlaukseksi, on tismalleen sama asia ja aivan yhtä typerää, kuin jos joku vaatisi sanan "koira" muuttamista sanaksi "kilpikonna" siksi, koska nuo eläimet ja meidän suhteemme niihin on ajan saatossa muuttunut.

      Lainaa

    150. Rakastettu persoona 23.1.2024 17:39
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Joka tapauksessa siitä nyt ei päästä mihinkään, että laki määrittää sanalle yhden merkityksen, mutta ainakin tämän keskustelun perusteella kohtuullisen isohko määrä ihmisiä antaa tuolle tavalle ja sanalle toisen merkityksen. En siis koe mitenkään ylimieliseksi esittää väitettä, että tuon tavan ja sanan merkitys on murroksessa – ja siksi myös erimieliset keskustelijat voivat kaikki olla tavallaan oikeassa.
      Natsitkin olivat tavallaan oikeassa, koska vaikka nykylaki tuomitseekin heidän toimintansa ja aatemaailmansa, niin heitähän oli kuitenkin tosi iso joukko, jotka yhdessä mursivat niitä hupsun höpsösti rajoittavia määritelmiä ja vanhanaikaisia tapoja ☺️

      Lainaa

    151. Pilkuntarkka peruna 23.1.2024 21:16
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Eli yritin sellaista näkemystä tässä puoltaa, että kihlauksen merkitys voi hyvinkin ajan saatossa muuttua, niinkuin sekä kieli että tavat ajan saatossa tuppaavat muuttumaan.
      Montako kymmentä kertaa ajattelit vielä kertoa meille, että tavat ovat muuttuneet ja kieli on kehittynyt? :) Kiitos, että opetat meitä näin. Sinä olet maailman ainoa ihminen, joka ymmärtää, että tavat muuttuvat, tavat ovat muuttuneet, tavat tuppaavat muuttumaan, kulttuuri ja sen tavat muuttuvat ajan saatossa, tavoilla on tapana muuttua, tavat tulevat aina muuttumaan, tavat eivät ole muuttumattomia, ja tavat eivät tule aina pysymään samanlaisina. Kukaan muu ihminen ei voi mahdollisesti oivaltaa noin syvällistä ymmärtämystä ilman Sinun apuasi. Toivottavasti kerrot tuon asian meille vielä vähintään 20 kertaa, että varmasti opimme! Niin, siinäs kuulitte, kaikki muut! Tavat muuttuvat! Siksi kihlaus täytyy nyt määritellä niin, että kun aikuinen seurustelee yhtä aikaa 6 eri lapsen kanssa, niin se on kihlaus, mutta vain jos nämä seurustelusuhteet eivät ole vielä johtaneet raskauksiin, ja kunhan yhdeltäkään osapuolelta ei puutu sormia (ylimääräisiä sormia saa olla). Ja ennen kuin tuomitsette vanhoillisesti, että tämä olisi mukamas humpuukia, niin tiedoksenne, että naapurin Make on tästä kanssani samaa mieltä! Tämän tapamuutoksen takana on siis enemmän kuin yksi ihminen, ja siksi me voimme olla omalla tavallamme oikeassa, kun identifioidumme oikeassa oleviksi :)

      Lainaa

    152. Yötön vaatekappale 24.1.2024 17:28
      Tulos: -8 (8 ääntä)
      Kiistaton nektariini: Emme ole keskustelleet siitä, mitä ennakoimme sanojen tarkoittavan 50 vuoden kuluttua. Olemme keskustelleet siitä, mitä sanat tarkoittavat nyt. Siihen on olemassa faktavastaukset, ja jokainen, joka on faktoista eri mieltä, on yksiselitteisesti väärässä. Sinä jankutat tapojen muuttumisesta ymmärtämättä, että tapojen [...]
      Rakastettu persoona: Natsitkin olivat tavallaan oikeassa, koska vaikka nykylaki tuomitseekin heidän toimintansa ja aatemaailmansa, niin heitähän oli kuitenkin tosi iso joukko, jotka yhdessä mursivat niitä hupsun höpsösti rajoittavia määritelmiä ja vanhanaikaisia tapoja ☺️
      Pilkuntarkka peruna: Montako kymmentä kertaa ajattelit vielä kertoa meille, että tavat ovat muuttuneet ja kieli on kehittynyt? 😊 Kiitos, että opetat meitä näin. Sinä olet maailman ainoa ihminen, joka ymmärtää, että tavat muuttuvat, tavat ovat muuttuneet, tavat tuppaavat muuttumaan, kulttuuri ja sen tavat muuttuvat ajan saatossa, [...]
      Miten te oikein olette tästä asiasta näin vihaisia? Tää on varmaan hämmentävin keskustelu johon olen osallistunut koskaan. En tokikaan enää argumentoi näkemykseni puolesta kun se ilmeisesti on ylimielistä ja koppavaa ja mitä vielä. 
      Kihlat on nyt määritelty avioliiton kautta, mutta näin ei välttämättä tule olemaan jatkossa, kerta ihmisten käsitys asiasta on muuttunut jo. Eli en ihan ymmärrä miksi avioliiton merkityksen muuttuminen hyväksytään, mutta kihlojen ei. Mutta se johtunee siitä että olen tyhmä, kuten täällä on oivallisesti ilmaistu. 
      Voisin vielä sanoa joitain asioita, mutta jätän sanomatta etten olisi koppava ja ylimielinen. Kaikille kuitenkin pisteet asiallisesta keskustelukulttuurista. 

      Lainaa

    153. Sammutettu kavioeläin 24.1.2024 18:25
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Kihlat on nyt määritelty avioliiton kautta, mutta näin ei välttämättä tule olemaan jatkossa, kerta ihmisten käsitys asiasta on muuttunut jo. Eli en ihan ymmärrä miksi avioliiton merkityksen muuttuminen hyväksytään, mutta kihlojen ei. Mutta se johtunee siitä että olen tyhmä, kuten täällä on oivallisesti ilmaistu. 
      Se johtuu juuri siitä että olet tyhmä, siksi tätä onkin niin turhauttavaa joutua selittämään yhdelle ja samalle ihmiselle uudestaan ja uudestaan, kun hänelle ei vain uppoa aivoon. Siksi kukaan ei jaksa sinua.
      Miten voi olla, ettet vieläkään ymmärrä? Jatkat vain Cannamaista elämistä vuodessa 2070 ja pohjaat koko maailmankuvasi niille mahdollisuuksille, miten asiat saattavat tulla olemaan silloin. Ja sitten käytät noita omia tulevaisuuden arvailuitasi vasta-argumenttina nykyhetken faktoille.
      Auttaisiko sinua ymmärtämään, jos ajattelisit avioliittoa talona, ja kihlausta sen eteisenä? Tuo asetelma kuvaa sitä, miten kihlaus on OIKEASTI määritelty laissa ja kulttuurissa NYKYHETKELLÄ. Talon määritelmä voi muuttua: se voi olla ensin postitoimisto, sitten kampaamo, sitten se voidaan ottaa käyttöön omakotitaloksi... Mutta se eteinen pysyy aina sen saman rakennuksen eteisenä riippumatta siitä, mihin kyseistä rakennusta käytetään. Jos rakennusta käytetään postitoimistona, niin silloin sen eteistä ei voi uudelleenmääritellä rivitaloksi. Riippumatta siitä, miten kyseinen talo kulloinkin määritellään, sen eteinen pysyy aina sen eteisenä.

      Lainaa

    154. Yötön vaatekappale 24.1.2024 18:35
      Tulos: -8 (8 ääntä)
      Sammutettu kavioeläin: Se johtuu juuri siitä että olet tyhmä, siksi tätä onkin niin turhauttavaa joutua selittämään yhdelle ja samalle ihmiselle uudestaan ja uudestaan, kun hänelle ei vain uppoa aivoon. Siksi kukaan ei jaksa sinua. Miten voi olla, ettet vieläkään ymmärrä? Jatkat vain Cannamaista elämistä vuodessa 2070 ja pohjaat koko [...]
      Mähän olen sanonut jo monta kertaa että tiedän kyllä kihlojen suhteen avioliittoon! Ei sitä tarvitse mulle tavuttaa. En vaan ymmärrä miksi on niin väärin spekuloida sillä, että sen merkitys olisi _jo_ _nykymaailmassa_ muuttumassa.

      Lainaa

    155. Yötön vaatekappale 24.1.2024 18:38
      Tulos: -8 (8 ääntä)
      Musta siitä tapojen ja kielen murroksesta ja muuttumisesta, asian pyörittelystä ja spekuloinnista, olisi voinut saada varsin mielenkiintoisen keskustelun, ellei kaikki täällä niin raivolla selvittäis mulle asiaa jonka aivan hyvin tiedän.

      Lainaa

    156. Yötön vaatekappale 24.1.2024 18:42
      Tulos: -8 (8 ääntä)
      Ja sitä en tiedä mitä nuo innokkaasti käyttämänne ad hominem -argumentit tuo tähän keskusteluun. En minä siitä miksikään mene, että tyhmäksi haukutaan, mutta ei se ainakaan teitä millään tavalla argumentoijina kohota.

      Lainaa

    157. Sammutettu kavioeläin 24.1.2024 18:59
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Mähän olen sanonut jo monta kertaa että tiedän kyllä kihlojen suhteen avioliittoon! Ei sitä tarvitse mulle tavuttaa. En vaan ymmärrä miksi on niin väärin spekuloida sillä, että sen merkitys olisi _jo_ _nykymaailmassa_ muuttumassa.
      Sekin on sinulle jo selitetty. Se, että jotkut ihmiset ovat ymmärtäneet asian väärin, ei muuta mitään. Ei opettajakaan anna koulussa kaikille oppilaille kaikista kokeista kymppejä siksi, koska "kaikki vastaukset ovat tavallaan oikein" ja "niin moni oppilas kirjoitti yhdyssanakokeen otsikoksi 'yhdys sana koe', että yhdyssanojen määritelmä on varmasti muuttunut".
      Olet nyt varmaan 20 kertaa jankuttanut, että tapojen muuttumisesta ja kehityksestä, että olisiko viimein aika lukea myös, mitä toiset sanovat asiasta. Koska sinulle on sen samat 20 kertaa selitetty, että miksi tapojen muuttumisella ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä.

      Lainaa

    158. Kelpo rotta 24.1.2024 19:17
      Tulos: +2 (6 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Ja sitä en tiedä mitä nuo innokkaasti käyttämänne ad hominem -argumentit tuo tähän keskusteluun. En minä siitä miksikään mene, että tyhmäksi haukutaan, mutta ei se ainakaan teitä millään tavalla argumentoijina kohota.
      Minä voin selittää 🥰 Se johtuu siitä koska tavat ovat muuttuneet. Kun näin monet ihmiset keskustelevat tällä tavalla, niin se tarkoittaa, että tällainen keskusteleminen on nyt muuttumassa ihan yleisesti hyväksytyksi ja normaaliksi. Ethän yritä vanhoillisesti jarruttaa kehityksen kelkkaa!

      Lainaa

    159. Vankkumaton kissa 24.1.2024 21:07
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Mähän olen sanonut jo monta kertaa että tiedän kyllä kihlojen suhteen avioliittoon! Ei sitä tarvitse mulle tavuttaa. En vaan ymmärrä miksi on niin väärin spekuloida sillä, että sen merkitys olisi _jo_ _nykymaailmassa_ muuttumassa.
      Kyllä se näköjään tarvitsee tavuttaa ja kahteen kertaan 🙄 Sinulle JUURI selitettiin oikein hyvällä talo-eteinen-esimerkillä, miksi kihlauksen määritelmä ei voi muuttua, vaan vain lakata olemasta. Ei voi olla noin vaikeaa.

      Lainaa

    160. Voittoisa haltija 24.1.2024 22:14
      Tulos: +9 (9 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Mähän olen sanonut jo monta kertaa että tiedän kyllä kihlojen suhteen avioliittoon! Ei sitä tarvitse mulle tavuttaa. En vaan ymmärrä miksi on niin väärin spekuloida sillä, että sen merkitys olisi _jo_ _nykymaailmassa_ muuttumassa.
      Koska kihlauksen merkitys ei voi muuttua samalla tavalla kuin monien muiden sanojen merkitys.
      "Talon" merkitys voi muuttua, koska talot itsessään muuttuvat, ja muutoksesta huolimatta ne kuitenkin tunnistaa taloiksi, koska ne ovat riittävän samankaltaisia muiden talojen kanssa. Tällä tavalla sanan merkitys laajenee kattamaan uudenlaiset talot.
      Tuolla oli hyvä esimerkki koirista ja kilpikonnista. Kuvitellaan, että vuonna 2025 astuisi voimaan uudistus, jonka mukaisesti kilpikonnia aletaan kutsua sanalla "koira". Vuoden 2025 "koirilla" ei silloin olisi enää mitään tekemistä vuoden 2024 koirien kanssa, vaan sana olisi menettänyt merkityksensä. Silloin sana "koira" ei olisi kehittynyt, vaan yhtäällä se olisi lopettanut olemassaolon, ja toisaalla tuo sama kirjainyhdistelmä olisi aloittanut olemassaolon. Tällöin vuoden 2024 ja 2025 koira-sanat eivät olisi enää sama sana, koska niiden määritelmissä ei olisi enää lainkaan päällekkäisyyttä, vaan ne olisivat keskenään homonyymejä.
      Sama pätee kihlaukseen. Kihlauksen määritelmä on yksiselitteisyydessään poissulkeva: lupaus avioliitosta. Jos asiaa muutettaisiin niin, että "kihlaus" tarkoittaisikin seurustelua ilman lupausta avioliitosta, niin sitten se ei enää tarkoittaisi lupausta avioliitosta. Sana menettäisi merkityksensä, kun sen määritelmä kumottaisiin, ja kyseinen sana lakkaisi olemasta. Samaan aikaan astuisi voimaan vanhan kihlaus-sanan homonyymi, jolla ei käytännössä olisi enää mitään tekemistä aikaisemman sanan kanssa, koska sanojen määritelmissä ei olisi enää mitään samaa.
      Voi kuulostaa tyhmältä, että sama kirjainyhdistelmä ei enää olisikaan sama sana, mutta totta se on. Kuvittele vaikka mielessäsi, mikä on luuta. Pitkä varsi, hapsuja päässä, pöly pöllyää ja noita-akat lentelevät...  Ei kun sittenkin koira kaluaa luuta. Luuta ja luuta. Kaksi eri lekseemiä.
      Se on sitten oma keskustelunsa, halutaanko kihlauksista ja/tai avioliitoista luopua kokonaan niin, että noista sanoista olisi varaa luopua.

      Lainaa

    161. Halpa pingviini 25.1.2024 6:59
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Miten te oikein olette tästä asiasta näin vihaisia? Tää on varmaan hämmentävin keskustelu johon olen osallistunut koskaan.
      Pärähdä paikalle provosoimaan toisia esittämällä yksinkertaista ja vänkäämällä vastaan itsestäänselvyyksistä.
      "Miksi toiset provosoituvat :o"

      Lainaa

    162. Yötön vaatekappale 25.1.2024 15:23
      Tulos: -7 (7 ääntä)
      Halpa pingviini: Pärähdä paikalle provosoimaan toisia esittämällä yksinkertaista ja vänkäämällä vastaan itsestäänselvyyksistä. "Miksi toiset provosoituvat :o"
      Missään vaiheessa en ole ketään pyrkinyt provosoimaan, ainoastaan ilmaissut oman näkemykseni. Mutta koska näkemykseni selvästi niin paljon ihmisiä provosoi, niin olkoon. En näe syytä tätä keskustelua jatkaa, ei tää selvästikään etene mihinkään. Asiallisille keskustelijoille kiitos, muille voimia valitsemallaan polulla.

      Lainaa

    163. Letittämätön kyyhky 25.1.2024 22:47
      Tulos: +3 (3 ääntä)
      Itseasiassa: Tää on ihan hyvä selitys. Varsinkaan en ymmärrä miten tuon kirjoittajan eri osoitteessa olevan äidin syöminen liittyy koko tapaukseen? Jos olisi pitänyt tulla kmheilke syömään, niin kai se olisi jo ollut paikalla. Vai halusiko syödä samaan aikaan eri osoitteessa olevan äitinsä kanssa?
      Vai viittasiko siihen, että kellokin jo niin paljon. On äitinsäkin (eri osoitteessa) ehtinyt jo jouluruuan syödä, eikä meillä edes mies ole kotona! Oli miten oli, niin en ymmärrä. Joulun pitäisi olla rentoa yhdessäoloa, ei tiukkaa aikatauluttamista ja stressailua. Olisi vaikka tehnyt sen ajan lasten kanssa pipareita tai käynyt pulkkamäessä.

      Lainaa

    164. Hurmaava nuija 29.1.2024 10:20
      Tulos: +6 (6 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Tässä on nyt selvästi tullut väärinymmärrys siitä, että itse sanoisin olevani kihloissa. En sano koska en ole, liitän sen ihan samaan vanhoilliseen perinteeseen avioliiton kanssa. Ja lisäselvityksenä myös se, että tiedän varsin hyvin kihlauksen suhteen avioliittoon. Se ei tullut tämän keskustelun myötä mitenkään uutena. Se sen sijaan tuli uutena, kuinka kiihkolla ihmiset tähän asiaan suhtautuvat. Siksi päätän omalta osaltani tähän, tämä ei ole minulle niin merkityksellinen asia kun selvästi monelle. 
      Joka tapauksessa niin kieli kuin tavatkin muuttuvat. Selvästi muuttuvat paraikaa. 
      Se, että ihmiset käyttävät sanoja väärin, ei yksin riitä muuttamaan niiden merkitystä. "Lopetan nyt" tai "päätän omalta osaltani tähän" ei tarkoita, että "kirjoitan vielä 7 uutta viestiä tämän jälkeen", vaikka sinä itse kirjoititkin vielä 7 uutta viestiä sen jälkeen, kun sanoit jättäväsi keskustelun omalta osaltasi tähän. Ihmisillä kun katsos tuppaa olla tapana erehtyä ja valehdella.

      Lainaa

    165. Epätavallinen herkkuruoka 31.1.2024 20:02
      Tulos: +5 (5 ääntä)
      Yötön vaatekappale: Missään vaiheessa en ole ketään pyrkinyt provosoimaan, ainoastaan ilmaissut oman näkemykseni. Mutta koska näkemykseni selvästi niin paljon ihmisiä provosoi, niin olkoon. En näe syytä tätä keskustelua jatkaa, ei tää selvästikään etene mihinkään. Asiallisille keskustelijoille kiitos, muille voimia valitsemallaan polulla.
      Sinä jankutijankutijankutat tuota omaa "näkemystäsi", joka on faktuaalisesti väärin. Mikään selitys asian todellisesta laidasta ei sinulle kelpaa, vaadit toisia kuuntelemaan itseäsi vaikket itse kuuntele ketään muuta, ja vaadit että väärässä oleminen hyväksytään oikeassa olemiseksi siksi, koska "kehitys".
      Jouduin aiemmin kuuntelemaan tyyppiä, joka nauroi että ilmaston lämpeneminen ei voi olla todellinen asia, kun nyt on niin kylmä talvi. Faktat ovat kuulemma höpöhöpöä, kun kaikki maailman tieteilijät ovat niin tyhmiä, etteivät osaa katsoa lämpömittarista, että tänään on kylmempää kuin eilen. Sinun kuunteleminen satuttaa minun aivoista samaa mutkaa kuin tuon pölvästin kuunteleminen.

      Lainaa

    166. Häiritsevä kilpikonna 3.2.2024 20:14
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Kaunis poro: 135€ kihlasormus? Miksi naiset suostuu noin halpoihin koruihin? Kyllä pitäisi kihlauksen olla niin tärkeä että siihen ostetaan kunnon sormus. Kinder-sormus, huoh.
      Vitsivitsi? Me juostiin miehen ja vauvan kanssa edellisenä iltana paikalliselle Stockalle ja ostettiin muutamalla kympillä joku ystävänpäivän kaksi yhden hinnalla -kihlasormuspaketti ennen kuin lennettiin yölennolla Suomeen maistraattiin ja siitä häälounaalle. Nähtiin sormukset kun vihkijä ne meille antoi ja hetki pähkäiltiin että kumpi saa kumman😄 Mutta ei se kihlautumattomuus ennen aviota tai huokeat sormukset mitenkään ole meidän kahdesta yhteisestä lapsesta, 13 vuoden yhteiselosta ja asuntolainasta mitenkään vähemmän tärkeitä tehneet. Ja nykyään olen sitä paitsi tosi kiintynyt sormukseen ja muistan hääpäivän ja puolison nimen vaikkei niitä olekaan siihen kaiverrettu:)

      Lainaa

    167. Valtionhoitaja 4.2.2024 0:55
      Tulos: +5 (5 ääntä)
      Jokainen Suomessa vihitty pari on kihloissa ensin ainakin viikon, alkaen viimeistään siitä päivästä, kun haetaan maistraatista esteiden tutkintaa, mikä on pakollinen avioliittoa edeltävä toimi. Kun sitä haetaan, on siis sovittu avioliitosta eli ollaan kihloissa. Myös ne ensitreffit alttarilla -parit ovat kihloissa esteiden tutkinnan hakemisesta alkaen, eivät vain itse tiedä, kenen kanssa. Naimisiin on siis mahdotonta Suomessa mennä kihlautumatta. Las Vegas on asia erikseen. Kihlapuolison ei tarvitse todistaa oikeudessa kihlattuaan vastaan. Sillä, onko kihloissa oikeasti vai valehteleeko vain olevansa, voi olla siis jopa väliä. Kun kihlautuu, sitä ei kuitenkaan tarvitse ilmoittaa mihinkään. Viimeistään vihkijää varatessa ja esteiden tutkintaa hakiessa se selviää parille muullekin ihmiselle. Jos sovitaan naimisiin menosta, ollaan automaattisesti kihloissa, ajatteli sitä tai ei ja osti sitä varten sormusta tai ei.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: ilotulitus, joulu, jouluaatto, kieltäytyä, kihlaus, myöhässä, puoliso, raketit, sairaala, sormus, urheilu, uusivuosi, äiti