Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 114

Teinikarkottimella on päinvastainen vaikutus aikuisiin.
Vanhempainilta, osa 114

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 55 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tuulenpitävä hevonen 20.6.2023 0:35
      Tulos: +235 (239 ääntä)
      Kyllähän se Wagnerin Valkyyrioiden ratsastus saattaa innoittaa helikopterihyökkäykseen rannalla :D

      Lainaa

    2. Nihkeä maito 20.6.2023 0:41
      Tulos: +273 (317 ääntä)
      Isolla osalla vauvoja ei oo juuri hiuksia ja jos on, niin ne helposti kuluu pois. Vasta myöhemmin alkaa tulla tiukemmin pysyviä. Että turha itkeä. 3 vuotiaana sillä taaperolla on niin pitkä tukka että se on pakko leikata ja siistiä lyhyemmäksi. Jotku lapset voi olla lähes kaljuja vuodenkin. Kehtaa sitä lasta silti näyttää.

      Lainaa

    3. Tulos: +125 (193 ääntä)
      Pauli, your mother should have swallowed you.

      Lainaa

    4. Heilahteleva kana 20.6.2023 1:09
      Tulos: +239 (265 ääntä)
      Miten voi olla, että noin hieno mies kuin Pauli joutuu elämään vastentahtoisessa selibaatissa. Kyllä on naiset nirsoja nykyään. O tempora, o mores!

      Lainaa

    5. Tulos: +255 (273 ääntä)
      Mulla ei ollu vauvana ollenkaan tukkaa, alko kasvaa kunnolla vasta reilun vuoden ikäsenä. Vähänkö hävettää kyllä nyt, mun vanhemmat on vaan vieny mua ympäri kyliä ja esitelly ties missä. Miten ne on kehdannu kaljua vauvaa näyttää!

      Lainaa

    6. Tulos: +46 (136 ääntä)
      Kyllä mäkin olisin tirauttanut kyyneleen tai useamman jos mies olisi mennyt ajelemaan meidän keskimmäisen lapsen hiukset. Meinaan, oli jo syntyessään hiusta sen verran että olisi saanut laitettua pinnin jos toisenkin hiuksiin. Kaksi muuta muksua perikin sitten meikän puolelta blondit ja todella harvat hiukset, eroa ei varmaan olisi edes huomannut vaikka olisi ajeltu.

      Lainaa

    7. Vikuri ahven 20.6.2023 2:21
      Tulos: +333 (385 ääntä)
      Nii mut siis kellä vanhemmalla tulee pieneen mieleenkään leikata kuukauden ikäiseltä pään kaljuksi?? Siis mikä ajatus?? Kuulostaa kännisekoilulta

      Lainaa

    8. Piparjuuri 20.6.2023 2:57
      Tulos: +123 (127 ääntä)
      Tuota klassisen musiikin soittoa teinien karkotukseen käytettiin jo silloin kun itse olin teini 2000-luvun alkupuolella. En tosin tajunnut silloin että sen tarkoitus oli karkottaa, ihmettelin vain miksi ostoskeskuksen ovilla soi musiikki ihmeen kovalla volyymilla.

      Lainaa

    9. Tukintolvana 20.6.2023 5:08
      Tulos: +67 (81 ääntä)
      Pauli, tuu tälle vuosisadalle.

      Lainaa

    10. Tulos: +111 (125 ääntä)
      Tukintolvana: Pauli, tuu tälle vuosisadalle.
      ...tai mene pois internetistä.

      Lainaa

    11. Sateenkaareva kirahvi 20.6.2023 6:06
      Tulos: +151 (169 ääntä)
      Joo, ei oikeasti mitään väliä onko se vauva kalju vai ei, en tajua kumpaakaan.. miks hävettää kulkea kaljun vauvan kanssa, kun suurin osa niistä lähes kaljuja on joka tapauksessa ja miks sitä pientä vauvaa piti kiusata jollain pään ajamisella, kun ei ne hiukset varmasti mitenkään tiellä ollut tai häiriöksi?

      Lainaa

    12. Tulos: -60 (90 ääntä)
      Vikuri ahven: Nii mut siis kellä vanhemmalla tulee pieneen mieleenkään leikata kuukauden ikäiseltä pään kaljuksi?? Siis mikä ajatus?? Kuulostaa kännisekoilulta
      Tuossahan oli kerrottu syyksi ajatus, että kasvaa tuuheampana takaisin. Sama kuin pensaita leikataan ja ne tuuheutuvat. :)

      Lainaa

    13. Kommentoin 20.6.2023 6:42
      Tulos: +39 (45 ääntä)
      Vikuri ahven: Nii mut siis kellä vanhemmalla tulee pieneen mieleenkään leikata kuukauden ikäiseltä pään kaljuksi?? Siis mikä ajatus?? Kuulostaa kännisekoilulta
      Olikohan intiassa tai jossain justiinsa sama ajatus, että 1kk ikäiseltä ajetaan hiukset pois juurikin siitä syystä, että ne kasvais vahvempana takaisin.
      Itselläkin olisi ollut vauvan ajeltuun päähän tottuminen, kaikki 3 olleet 1kk iässä sellaisia suloisia peikkoja, kun tukkaa ollut tosi paljon jo syntymästä asti.

      Lainaa

    14. Kilokalori 20.6.2023 7:04
      Tulos: +82 (88 ääntä)
      Piparjuuri: Tuota klassisen musiikin soittoa teinien karkotukseen käytettiin jo silloin kun itse olin teini 2000-luvun alkupuolella. En tosin tajunnut silloin että sen tarkoitus oli karkottaa, ihmettelin vain miksi ostoskeskuksen ovilla soi musiikki ihmeen kovalla volyymilla.
      Muistan kanssa tämän uutisen, Lahdesta. Tai se meni vielä niin, että ensin se ostoskeskus oli koettanut soittaa "ärsyttävää korkeaa ininää jonka vain teinit kuulevat", mikä johti ilmeisesti myös vauvatarvikeliikkeiden ja ruokakauppojen asiakkaiden katoamiseen, harva jaksaa kauaa itkevän tenavan kanssa etsiä uusia potkupukuja tai perunamuusiaineksia. Käytiin silloin Lahdessa ja sen ininän kyllä kuuli jo aikuisikäisetkin kadulle asti. Asian ideoinut toimitusjohtaja sai potkut ja tilalle tuli uusi toimitusjohtaja ja klassinen musiikki.

      Lainaa

    15. Tulos: +39 (47 ääntä)
      Vikuri ahven: Nii mut siis kellä vanhemmalla tulee pieneen mieleenkään leikata kuukauden ikäiseltä pään kaljuksi?? Siis mikä ajatus?? Kuulostaa kännisekoilulta
      Joissain kulttuureissa on tapana ajaa vauvan ensimmäiset hiukset pois, tarkoituksena on, että uudet hiukset on sitten tuuheammat. Mitään tietoa minulla ei ole, pitääkö paikkansa

      Lainaa

    16. Puli paarma 20.6.2023 7:32
      Tulos: +94 (98 ääntä)
      pauli on löytäny kuvalaudat, ja jatkaa somessa tajuamatta ettei olekaan enää jossain ylilaudalla.

      Lainaa

    17. Kilokalori 20.6.2023 7:39
      Tulos: +48 (50 ääntä)
      Kilokalori: Muistan kanssa tämän uutisen, Lahdesta. Tai se meni vielä niin, että ensin se ostoskeskus oli koettanut soittaa "ärsyttävää korkeaa ininää jonka vain teinit kuulevat", mikä johti ilmeisesti myös vauvatarvikeliikkeiden ja ruokakauppojen asiakkaiden katoamiseen, harva jaksaa kauaa itkevän tenavan kanssa etsiä uusia [...]
      Asiasta löytyy edelleen uutiset netistä:
      12.11.2009 Teinikarkoitinta kokeillaan (on kokeiltu uutisessa jo viikkojen ajan)
      24.11. Karkotin vinkuna vaihdetaan klassiseen musiikkiin koska tullut valituksia asiakkailta
      11.11. Trion toimitusjohtaja jättää toimensa ja alkaa konsultiksi.

      Lainaa

    18. Impotentti kurkku 20.6.2023 7:45
      Tulos: -47 (57 ääntä)
      Kuvitelkaapa olevanne klassinen sellisti. Karkottaa myös aikuiset.

      Lainaa

    19. Tulos: -25 (95 ääntä)
      Kyllä muakin nauratti ensin tuo tukkapäivitys. Mutta sitten tajusin. Vaikka mun lapsella olis saatana kolme hiusta, niin kukaan vittu ei niihin koskisi, ei edes sen oma isä. En tiedä mikä vitun ajatus on leikata lapselta tukka pois. Mitä vittua.

      Lainaa

    20. Itseasiassa 20.6.2023 8:24
      Tulos: +32 (42 ääntä)
      Nihkeä maito: Isolla osalla vauvoja ei oo juuri hiuksia ja jos on, niin ne helposti kuluu pois. Vasta myöhemmin alkaa tulla tiukemmin pysyviä. Että turha itkeä. 3 vuotiaana sillä taaperolla on niin pitkä tukka että se on pakko leikata ja siistiä lyhyemmäksi. Jotku lapset voi olla lähes kaljuja vuodenkin. Kehtaa sitä lasta silti näyttää.
      Mä ainakin oon yksvuotiaskuvassa ihan klani ilman leikkuutakin. Ei sitten tiedä millainen hurmuriletti tuolla vauvalla on ollut, mutta epäilen.
      Mutta jos vain tytöt ovat lapsia, niin saako tätäkään poikaa kutsua vauvaksi? 

      Lainaa

    21. Itseasiassa 20.6.2023 8:26
      Tulos: +28 (32 ääntä)
      Kilokalori: Muistan kanssa tämän uutisen, Lahdesta. Tai se meni vielä niin, että ensin se ostoskeskus oli koettanut soittaa "ärsyttävää korkeaa ininää jonka vain teinit kuulevat", mikä johti ilmeisesti myös vauvatarvikeliikkeiden ja ruokakauppojen asiakkaiden katoamiseen, harva jaksaa kauaa itkevän tenavan kanssa etsiä uusia [...]
      Meillä on näköjään vuosituhannen vaihteessa eletty ihan kivikaudella, kun meitä kävi kauppakeskuksessa hätistelemässä ainoastaan vartija. En ole kyllä varma, olisiko klassinen auttanut, kun joskus kuuntelin sitä kun yritin keskittyä lukemiseen.

      Lainaa

    22. Tulos: +53 (69 ääntä)
      Jos muistan oikein, tuo äiti selvensi kommenteissa että ongelmana ei ollut esitellä kaljua vauvaa, vaan vauvaa jonka hiukset on leikattu kaljuksi.

      Lainaa

    23. Tulos: +41 (71 ääntä)
      Tosiaan kuukauden ikäinen vauva voi olla kalju kaikessa rauhassa, eikä siinä ole mitään hävettävää. Pitänee tässä tilanteessa muistaa konteksti; Keltainen nimetön jäsen on ollut kuukauden verran vasta äiti (jos ei kerta tiedä miten nopeasti vauvan hiukset kasvaa), ja siinä vaiheessa on äidin keho varmasti univajeinen ja koetuksella sen lisäksi, että se oma vauva on varmaan maailman napa hälle just nyt. Väsynyt ihminen helposti ylireagoi tunteellisesti asioihin, jotka eivät järjellä ajateltuna ole sitten oikeasti niin justiinsa. Jos minä univajeisena ja rankan työpäivän jälkeen tulisin kotia ja joku olisi "kajonnut" minulle tärkeimpään asiaan, aivan varmasti tulisi itku vaikka asian saisikin korjattua. Toki minustakin on moka vuodattaa tätä asiaa naistenhuoneelle. Vaikka miehen päähänpistos ja logiikka ovatkin typeriä, ystävä olisi ehkä ollut se sopiva avautumisen kohde. Sen jälkeen rakentava keskustelu kumppanin kanssa kun molemmat ovat rauhallisia. Toivottavasti vauva ei ole liian närkästynyt kun ensin toinen vanhempi ajelee pään ja seuraava pitää pipoa päässä kesällä.

      Lainaa

    24. Kilokalori 20.6.2023 9:19
      Tulos: -7 (61 ääntä)
      Äänekäs undulaatti: Ketään ei kiinnosta sun linkkis, mee töihin.
      Olen jo. Olen vaan tällaisessa hyväpalkkaisessa konsulttihommassa, missä teams-kokouksen ohessa ehtii roikkua myös netissä ja palkka sen kun juoksee. Nauti sinäkin niistä verorahoista, joita koko ajan kerryttelen.

      Lainaa

    25. Kunniakas pulu 20.6.2023 9:31
      Tulos: +5 (13 ääntä)
      Ja näin syntyy uusia pauleja.

      Lainaa

    26. Tulos: +70 (78 ääntä)
      Mun pikkusisko oli tosi pitkään kalju, ja kun sille vihdoin kasvoi ensimmäiset hiustupsut niin näppäränä isosiskona leikkasin ne askartelusaksilla pois. Olin sillon ehkä 2-vuotias, en tiedä miksi aikuinen ihminen tekis saman

      Lainaa

    27. Moitteeton henkilö 20.6.2023 10:04
      Tulos: +44 (62 ääntä)
      En halua tietää millä välineellä ne hiukset on ajeltu. Itse en veisi partakonetta tai höylää lähellekään vauvan päätä.

      Lainaa

    28. Tulos: +59 (85 ääntä)
      Ois se mies voinu vaikka keskustella äipän kans ennen ku kajoaa niitten vauvan hiuksiin. Meiän tylleröllä oli nii sievä (ja on vieläki) tukka että en uskaltanu ees karstoja rapsutella kunnolla ku hirvitti että lähtee kaikki hiukset irti. En tajuu mitä väärää toi äiti on tehny ettei sitä ymmärretä tääl kommenteissa. Oli niitä hiuksia vähän tai paljo, mun mielestä mies ei oo paljoa aatellu ku menny ominpäin tekee tolleen. Varsinki ku sillä on nii iso merkitys toiselle

      Lainaa

    29. Pehmyt sankari 20.6.2023 10:40
      Tulos: +4 (40 ääntä)
      Apina: Jos muistan oikein, tuo äiti selvensi kommenteissa että ongelmana ei ollut esitellä kaljua vauvaa, vaan vauvaa jonka hiukset on leikattu kaljuksi.
      Mistä kukaan tietää onko vauva vain kalju vai onko sen hiukset leikattu? Onhan se ärsyttävää että tuollaista menee tekemään, tarkoitus oli varmasti hyvä mutta ei ne hiukset tai muutkaan karvat kasva yhtään sen nopeammin tai tuuheammin mitä useammin ne leikataan. Kyllä mullekin joskus teininä sanottiin että "alat vaan ajamaan partaa niin se kasvaa nopeammin" mutta ei sillä ole mitään merkitystä. Parta alkoi kasvamaan kunnolla vasta joskus 25v. 
      Mutta tuo "en kehtaa näyttää sen kaljua päätä" on kyllä todella typerää sekin.

      Lainaa

    30. Tulos: +16 (42 ääntä)
      En usko että kukaan edes huomaisi vaikka vauvan pää on ajeltu. Varsinkin jos on neljä viikkoa sitten syntynyt, eikö valtaosa ole kaljuja silloin?

      Lainaa

    31. Tulos: +73 (79 ääntä)
      Pauli ei vaikuta pelkästään todella vittumaiselta, vaan myös harvinaisen tyhmältä ihmiseltä. Ihmettelen oikeasti miten helvetissä ihmisestä voi tulla niin saatanan tyhmä että kyvittelee "lapsen" tarkoittavan vain tyttölapsia.

      Lainaa

    32. Risteytetty pähkinä 20.6.2023 13:07
      Tulos: +55 (59 ääntä)
      Vaakku: Joissain kulttuureissa on tapana ajaa vauvan ensimmäiset hiukset pois, tarkoituksena on, että uudet hiukset on sitten tuuheammat. Mitään tietoa minulla ei ole, pitääkö paikkansa
      Ei pidä. Minkään karvojen leikkely tai pois ajelu ei tee niistä paksumpia. Se vain tuntuu alkuun siltä, koska leikkauskohta on tylppä.

      Lainaa

    33. Tyylikäs herukka 20.6.2023 13:19
      Tulos: +39 (55 ääntä)
      Eikös täällä ollut jo aiemmin moka, missä mies oli mennyt leikkaamaan lapsen hiukset (aivan päin vittua) ihan ilman asiasta keskustelematta äidin kanssa tai ylipäätään hiustenleikkuuta osaamatta? Onko tää joku yleinenkin juttu miehillä, vai onko tässä nyt vaan kaksi erityisen kommunikointikyvytöntä yksilöä kyseessä..? 🤔

      Lainaa

    34. Tulos: +58 (58 ääntä)
      Vaakku: Joissain kulttuureissa on tapana ajaa vauvan ensimmäiset hiukset pois, tarkoituksena on, että uudet hiukset on sitten tuuheammat. Mitään tietoa minulla ei ole, pitääkö paikkansa
      En ole mikään hiusasiantuntija, mutta sen verran tiedän, että hius kasvaa juuresta. Jotenkin vaikea uskoa, että hiuksen juureen vaikuttaa yhtään mitenkään se, mitä hiuksen latvassa tapahtuu. Kasveja voi kyllä tuuheuttaa leikkaamalla, mutta kun hiukset eivät ole kasveja.

      Lainaa

    35. riki sorsan veli 20.6.2023 14:01
      Tulos: -17 (25 ääntä)
      Heilahteleva kana: Miten voi olla, että noin hieno mies kuin Pauli joutuu elämään vastentahtoisessa selibaatissa. Kyllä on naiset nirsoja nykyään. O tempora, o mores!
      Pauli on panomies.

      Lainaa

    36. Nuutunut kivi 20.6.2023 17:11
      Tulos: +23 (35 ääntä)
      Tuulenpitävä hevonen: Kyllähän se Wagnerin Valkyyrioiden ratsastus saattaa innoittaa helikopterihyökkäykseen rannalla 😁
      Helikopteri vai 'helikopteri'?

      Lainaa

    37. ivylasangrienta 20.6.2023 17:38
      Tulos: +22 (22 ääntä)
      Nihkeä maito: Isolla osalla vauvoja ei oo juuri hiuksia ja jos on, niin ne helposti kuluu pois. Vasta myöhemmin alkaa tulla tiukemmin pysyviä. Että turha itkeä. 3 vuotiaana sillä taaperolla on niin pitkä tukka että se on pakko leikata ja siistiä lyhyemmäksi. Jotku lapset voi olla lähes kaljuja vuodenkin. Kehtaa sitä lasta silti näyttää.
      Ei oo pakko leikata jos ei halua...

      Lainaa

    38. Rikas menninkäinen 20.6.2023 17:59
      Tulos: +19 (19 ääntä)
      Vikuri ahven: Nii mut siis kellä vanhemmalla tulee pieneen mieleenkään leikata kuukauden ikäiseltä pään kaljuksi?? Siis mikä ajatus?? Kuulostaa kännisekoilulta
      No siis meidän poitsu synty semmosen pehkon kans, et varmaan just kuukauden iässä jouduin leikkaan ekaa kertaa, ku meni silmille. En kylläkään kaljuksi 😁

      Lainaa

    39. Tahmainen kotka 20.6.2023 19:17
      Tulos: +28 (28 ääntä)
      Nuutunut kivi: Helikopteri vai 'helikopteri'?
      Ha, tuohan sisältää siis todellisen vaaran rannalle :D

      Lainaa

    40. Aidattu kettu 20.6.2023 19:19
      Tulos: +9 (11 ääntä)
      Apina: Jos muistan oikein, tuo äiti selvensi kommenteissa että ongelmana ei ollut esitellä kaljua vauvaa, vaan vauvaa jonka hiukset on leikattu kaljuksi.
      Eli enempi hävetti miehen tekoset kuin itse kalju vauva?

      Lainaa

    41. Sakea bataatti 20.6.2023 20:31
      Tulos: +7 (25 ääntä)
      Oon muutamissa vauvaryhmissä kuullut näistä ihme hyypiöistä, jotka ajelee vauvan hiuksia. Tosin joissain tietyissä kulttuureissakin tätä tehdään, mutta ihan älytöntä se on. Eihän se lapsi siihen tietysti kuole, mutta epämukava se ajeltu pää on jokatapauksessa ja lisäksi täysin tarpeetonta. Ja ei, se tukka ei edes kasva tuuheampana. En näe tätä mitenkään muuten mokana, kuin että miten oot tehnyt lapsen miehen kanssa, joka menisi ajelemaan lapsen pään kysymättä äidiltä.

      Lainaa

    42. Häävi gerbiili 20.6.2023 21:30
      Tulos: +12 (24 ääntä)
      Taitaa tulla ero sitten kun mies kaljuuntuu kun ei sitä kehtaa enää mihinkään viedä

      Lainaa

    43. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 20.6.2023 21:42
      Tulos: +15 (25 ääntä)
      Minä, äiti-ihminen, olin "niin ihme hyypiö", että leikkasin vauvalta jo parin kk iässä ekat haivenet sentin terällä lyhyiksi. Osa päästä oli kaljuna, kuten yleensä käy kun vauva makoilee paljon takaraivollaan, ja osassa oli jo pitempää hiusta. Luulin että lapsi sairasti korvatulehdusta, koska raappasi korviaan jatkuvasti, mutta pain tajuttiin että niitä kutisi! Niinpä puolison kanssa päätettiin leikata hiukset eikä me lupia keltään kysytty eikä olla pyydetty anteeksi, vaikka kuultiin kyllä että "eka hiustenleikkuu tehdään kaksi vuotiaana"?! No, lapsi sai monet hiustenleikkuut ennen kaksivuotispäiväänsä, vaikka ei se hiuspehko ollut mikään tuuhea silloinkaan. Kun se hius sai kasvaa saman mittaisena, se alkoi taittua enemmän korvan taakse eikä lyhyet karvat enää kutittanut samalla lailla. Tämä hiusten leikkaamattomuus on ihan samalla lailla suomalaisen kulttuurin tapa kuin tapa leikata hiukset, ja kun se hiusten leikkuu ei edes vahingoita lasta niin tärkeintä on, että perheen sisällä muistetaan keskustellla asiasta ennen toimia. Syöpäpotilaillekin kerrotaan, että se sytostaatin tuhoaman hiuksen uudelleenkasvu on sellaista vauvanhiusmaista haituvaa ja jos sen kertaalleen ajaa, se *vaikuttaa* olevan jo lyhyenä paksumpi ja pääsee ehkä nopeammin eroon peruukista, kun tosi monelle se lyhyt hiusmalli jopa sopii kauniisti. Ei siis mikään pakko, eikä välttämätöntä, eikä oikeasti kasvata paksumpaa hiusta, joten kaikki saa tehdä miten haluaa.

      Lainaa

    44. Timmi makkara 20.6.2023 22:15
      Tulos: +44 (44 ääntä)
      Epäilen, että vauva oli hävinnyt jonkun vedon.

      Lainaa

    45. Kunnon näätä 20.6.2023 23:47
      Tulos: +13 (13 ääntä)
      Kilokalori: Muistan kanssa tämän uutisen, Lahdesta. Tai se meni vielä niin, että ensin se ostoskeskus oli koettanut soittaa "ärsyttävää korkeaa ininää jonka vain teinit kuulevat", mikä johti ilmeisesti myös vauvatarvikeliikkeiden ja ruokakauppojen asiakkaiden katoamiseen, harva jaksaa kauaa itkevän tenavan kanssa etsiä uusia [...]
      Ei tuo klassisen musiikin soittaminen ollut mikään yksittäinen uutinen vaan ihan yleisesti käytetty keino. Esim Tampereen Koskikeskuksen takapihalla oli alue johon usein teinit kerääntyi roikkumaan, siinä soitettiin klassista musiikkia. Ei siitä sen kummemmin uutisoitu ja liekö edes myönnettiin että se oli teinien karkottamiseen, kunhan soitettiin musiikkia kaiuttimista.

      Lainaa

    46. Kurja pomelo 21.6.2023 10:54
      Tulos: +42 (42 ääntä)
      Pojat on poikia ja tytöt on lapsia on kyllä taas aivan idiootti-mielipide. Siinä onnistutaan kivasti sekä vähättelemään tyttöjä että rajoittamaan poikia. Jospa annettaisiin vaan kaikkien lapsien olla lapsia ihan vapaasti.

      Lainaa

    47. Uneton meduusa 21.6.2023 13:58
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      Kunnon näätä: Ei tuo klassisen musiikin soittaminen ollut mikään yksittäinen uutinen vaan ihan yleisesti käytetty keino. Esim Tampereen Koskikeskuksen takapihalla oli alue johon usein teinit kerääntyi roikkumaan, siinä soitettiin klassista musiikkia. Ei siitä sen kummemmin uutisoitu ja liekö edes myönnettiin että se oli teinien karkottamiseen, kunhan soitettiin musiikkia kaiuttimista.
      Joo toki. Turun Hansakorttelin sisäänkäynneillä soittavat myös klassista. Sisäpuolella taas bossa novaa, houkuttaneeko se sitten ostamaan enemmän.

      Lainaa

    48. Uneton meduusa 21.6.2023 14:38
      Tulos: +30 (30 ääntä)
      Sitaatti mokan uutisesta: "Onhan tässä riskinä, että rannalle saapuu pari tuhatta senioria viettämään koulujen loppua, mutta olemme valmiit ottamaan sen riskin."

      Lainaa

    49. Ahnas harakka 21.6.2023 20:51
      Tulos: -24 (24 ääntä)
      foo: En ole mikään hiusasiantuntija, mutta sen verran tiedän, että hius kasvaa juuresta. Jotenkin vaikea uskoa, että hiuksen juureen vaikuttaa yhtään mitenkään se, mitä hiuksen latvassa tapahtuu. Kasveja voi kyllä tuuheuttaa leikkaamalla, mutta kun hiukset eivät ole kasveja.
      Et tosiaan. Kyllä se hiuksen leikkaaminen tosiaan jotain tekee. 
      Vaaleat suorat hiukset leikattu kaljuksi ja tilalle kasvaa tummanruskeat kiharat. Ja on valokuvatodisteita lapsesta vanhempien kertomuksen tueksi. 
      Kokeile itse leikata 1-vuotiaan ohuenohuet vauvahiukset pois ja ihaile sitä uutta paksua, joka kasvaa tilalle. Ja on tuuhea yhä pitempänä, ei ole mikään siiliharha.

      Lainaa

    50. Tulos: +1 (11 ääntä)
      Tyylikäs herukka: Eikös täällä ollut jo aiemmin moka, missä mies oli mennyt leikkaamaan lapsen hiukset (aivan päin vittua) ihan ilman asiasta keskustelematta äidin kanssa tai ylipäätään hiustenleikkuuta osaamatta? Onko tää joku yleinenkin juttu miehillä, vai onko tässä nyt vaan kaksi erityisen kommunikointikyvytöntä yksilöä kyseessä..? 🤔
      Mutta äiti kyllä saa päättää lapsen asioista kysymättä isältä koska onhan se nyt enemmän äitinsä lapsi? Vaatetuksesta vaikka nyt näin esimerkkinä usein äiti päättää kun isät ei vaan ymmärrä. Ja sitten ihmetellään miksi isät ei osallistu lapsen hoitoon tai osoita kiinnostusta siihen. Anteeksi yleistys ja tosiaan näin ei todellakaan ole aina mutta ikävä kyllä olen edellä kuvattua skenaariota todistanut monesti. Isä jää välillä vähän yksin tällaisessa tilanteessa kun se lapsi on muutenkin niin kiinni äidissään ja sitä on surullista ollut seurata kun isä yrittää luoda yhteyttä lapseen mutta saa vain kuraa niskaan kun on oltu puistossa ja vaatteet ovat olleet eripari värisiä ja tukka huonosti. Tiedän että miinusta satelee mutta toivottavasti edes joku saa kiinni siitä mitä yritän, huonosti kylläkin, tällä sanoa.

      Lainaa

    51. Sakea bataatti 25.6.2023 20:10
      Tulos: +8 (10 ääntä)
      Tyylikäs herukka: Eikös täällä ollut jo aiemmin moka, missä mies oli mennyt leikkaamaan lapsen hiukset (aivan päin vittua) ihan ilman asiasta keskustelematta äidin kanssa tai ylipäätään hiustenleikkuuta osaamatta? Onko tää joku yleinenkin juttu miehillä, vai onko tässä nyt vaan kaksi erityisen kommunikointikyvytöntä yksilöä kyseessä..? 🤔
      Oon itse ihan tutuiltakin kuullut useampia tapauksia ja nähnyt kuvia, joissa joko isä tai anoppi on kysymättä joko leikannut tai vienyt parturiin, jossa leikattu joku ihme pottatukka, kiharat kokonaan pois tmv. En pysty ymmärtämään, sellaista ei tehdä ilman toisenkin vanhemman lupaa ja yhteisymmärrystä.

      Lainaa

    52. Särötön hedelmä 27.6.2023 9:15
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      Vikuri ahven: Nii mut siis kellä vanhemmalla tulee pieneen mieleenkään leikata kuukauden ikäiseltä pään kaljuksi?? Siis mikä ajatus?? Kuulostaa kännisekoilulta
      Ainakin minun lapsuudessa (70-luvulla) on vauvojen ja taaperoiden päitä ajettu kaljuksi juuri siitä syystä, että on ollut sellainen kuvitelma, että sen jälkeen hiukset ovat paksummat. Mikä ei valitettavasti pidä paikkaansa kun se hiuksen paksuus on geeneissä niin se on mitä on. Minutkin ajettiin muistaakseni kolmevuotiaana kaljuksi. Aika myöhään siis. Pari kaveriani oli vedetty kaljuksi myös.

      Lainaa

    53. Lasinuudeli 27.6.2023 11:42
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Oma äiti parturoi pääni kun olin vauva ihan samalla ajatuksella. Kyllä ne sitten myöhemmin vyötärölle asti kasvoivat.

      Lainaa

    54. Tulos: -1 (1 ääni)
      Anitan ongelmaan ratkaisu: Koira hiiteen.

      Lainaa

    55. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Pipo koko ajan vauvalla päässä? Se ei kyllä ainakaan auta hiustenkasvua... todennäköisesti vauvalle kasvaa sieniä hiusten sijasta. ...En ymmärrä tuota Paulin viimeistä viestiä ollenkaan. Olisikohan harvinaisen paskaa huumoria?

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: hiukset, kalju, klassinen musiikki, kuva, lapsi, lelu, musiikki, poliisit, rikki, teinikarkotin, teinit, vauva