Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Menetin taloni, en elintasoani

Tulipalossa kaiken menettänyt pariskunta pyytää apua.
Menetin taloni, en elintasoani

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 143 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Neropatti 7.6.2018 0:16
      Tulos: +960 (974 ääntä)
      On kyllä melkonen katastrofi iskenyt, kun listassa on tiskirätti ja levitettävä sohva. :DD

      Lainaa

    2. Tulos: +733 (823 ääntä)
      En oo varma miksi, mutta tuli tunne, että Vienna itse on tarinan nainen... Käyköhän käytetyt mutta siistit tiskirätit ja esim. roskalavan sohvat?

      Lainaa

    3. Tulos: +500 (514 ääntä)
      Tähän ei nyt ainakaan päde sanonta "Ei se tyhmä ole joka pyytää..." On pokkaa kyllä pyytää tommosta listaa tavaraa ja vielä ilmaiseksi. Antajia varmasti riittääkin jonoksi asti.

      Lainaa

    4. Tulos: +830 (838 ääntä)
      Halutaan korut. Muun muassa kaikki korut. Eikä mitään halpisnikkeliä. Ja miten sitä selviäisikään arjesta ilman aamutohveleita tai taiteellisia naistenkuvia?

      Lainaa

    5. Tulos: +501 (515 ääntä)
      Ei toi voi olla todellista. Eihän. Ripsentaivutin

      Lainaa

    6. Tulos: +866 (888 ääntä)
      "Pariskunta menetti omaisuutensa" ja "naisen akuutit tarpeet" oli mm. maskaraa ja meikkisuteja (käytetty käy jos Lumene), Michael Kors-parfyymi, sisustustyynyt ja koirille hihnat ja kupit. Partakone ei kanssa ole yhtä akuutti kuin sheiverit, ja vaatteitakin tarvitaan vain naisen kokoa? Taitaa ukkoparka toivoa olevansa koira, saisi edes pedin. Voi elämän kevät..

      Lainaa

    7. Tulos: +556 (566 ääntä)
      Ai kauheeta :D en omista noista listatuista tavaroista varmaan puoliakaan vaikka kämppä ei ookkaan palanut. Ja varsin hyvin selviää.

      Lainaa

    8. Perspillu ja hyvät vitut 7.6.2018 0:55
      Tulos: +580 (594 ääntä)
      No ei niiden pankkitilit varmaan palaneet kuitenkaan. Jos he ovat niin varakkaita että heillä on ollut varaa listan tavaroihin niin luulisi että pystyisivät ostamaan edes osan niistä itse.

      Lainaa

    9. Pannu_kakku 7.6.2018 0:55
      Tulos: +517 (533 ääntä)
      Voi hyvä luoja, ekaa kertaa toivon ettei kukaan lahjoita yhtään mitään.

      Lainaa

    10. Perspillu ja hyvät vitut 7.6.2018 0:57
      Tulos: +278 (290 ääntä)
      Ja että kehdataan vielä nirsoillakin. Ei hyvää päivää.

      Lainaa

    11. Tulos: +340 (362 ääntä)
      Matkalaukkuni varastettiin viime vuoden puolella, ja tiedän kyllä omakohtaisesti miten kovasti käy kukkarolle, kun yhtäkkiä joutuu kerralla ostamaan kaiken mahdollisen shampoosta ja hammasharjasta pikkuhousuihin ja vaikka lääkkeisiin. Ei tosin olisi tullut mieleenkään niitä ventovierailta ruinata, jostakin syystä. Varsinkin jos haluaa ne vanhat tutut tuotteet ja munaleikkurit :- )

      Lainaa

    12. Ketsuppijäbä 7.6.2018 1:02
      Tulos: +289 (299 ääntä)
      Ei se oo hullu joka pyytää vaan pylly joka huutaa. Siis vittu huhhuh :D

      Lainaa

    13. Tulos: +540 (548 ääntä)
      Pariskunta tarvii, mutta silti vain naisen "tarpeet" listattu :D Haiskahtaa kyllä melko kusetukselta..

      Lainaa

    14. Tulos: -670 (760 ääntä)
      En ymmärrä mikä siinä on, että näistä pitkistä listoista nousee aina hirvee itku... Helpompaa se on listata itse suoraan lista, että mille on tarve, kuin se et joka toiselle vastaa ”ei kiitos, ei ole tarvetta”. Eihän tossa missään kohtaa lue, että yhdeltä ihmiseltä pitäisi nämä tavarat löytyä... Samaa ulinaa sain aikoinaan, kun muutin täysin ilman mitään huonekaluja tms. uuteen asuntoon ja olin listannut noin 15 eri asiaa, joille olisi tarvetta MIKÄLI jollain löytyy YLIMÄÄRÄISENÄ nurkista pyörimässä. Kehtasinpa vielä esim. verhoille antaa väri- ja kokotoivetta, vaikka olisin tarvittaessa kaiken väriset ottanut vastaan. Kai se on taas se kuuluisa kateus...

      Lainaa

    15. Tulos: +497 (511 ääntä)
      Ei jumalauta, miten joku kehtaa vongata jotain Michael Korsin hajuvesiä ja sisustustyynyjä "akuuttiin tarpeeseen"?!

      Lainaa

    16. Tulos: +435 (443 ääntä)
      Hihi: Halutaan korut. Muun muassa kaikki korut. Eikä mitään halpisnikkeliä.
      Ymmärrän vielä ettei halua nikkeliä koruihin, jos on vaikka allerginen (kuten minä), mutta kuka nyt oikeasti pyytää KORUJA kun talo palaa? "Talo meni, mut ainakin MÄ näytän hyvältä!" Itsellä parhain aarre olis jokin, millä nukkua. Jos joku lahjottaisi edes vaikka patjan tai myisi halvala kämäisen sängyn, olisin varmaan siinä kohtaa rikkain ihminen ikinä.

      Lainaa

    17. Tulos: -299 (493 ääntä)
      Tämäkin päivitys oli väärinkäsitys mitä korjattiin myöhemmin. Kyseisessä listassa palossa tavaransa menettänyt vain kertoi Viennalle mitä meni. Kyseessä ei ollut toivelista tavaroista.

      Lainaa

    18. Tulos: +106 (120 ääntä)
      Kun muutimme perheen kanssa pysyvästi ulkomaille, oli matkalaukullinen tavaraa mukana. Muutamassa päivässä saatiin pienellä budjetilla Ikeasta ja markettikäynneillä kaikki listan tavarat. Tai siis kaikki tarvittavat kotiin, puolet tuolta listalta ja monta kertaa enemmän muuta tärkeää. Vaatteita toki ei heti tarvittu. Onkohan tässä uusavuttomuutta. Jos rahasta ottaa, lähes kaikkea saa myös kirppareilta ja kulutustuotteita joutuisi ostamaan myös ilman onnettomuutta.

      Lainaa

    19. Tulos: -37 (153 ääntä)
      Moi: Tämäkin päivitys oli väärinkäsitys mitä korjattiin myöhemmin. Kyseisessä listassa palossa tavaransa menettänyt vain kertoi Viennalle mitä meni. Kyseessä ei ollut toivelista tavaroista.
      Olen sinänsä helpottunut että kyseessä oli virhe, mutta häpeissäni kuinka olin kirjoittaa vihaisesti. Toivottavasti kaikki tarpeellinen saadaan kasaan ja ehkä myös pari shakeria ja englanti-suomi sanakirja.

      Lainaa

    20. Tulos: +26 (38 ääntä)
      :O Olen sanaton.

      Lainaa

    21. Tulos: +222 (242 ääntä)
      Dara: En oo varma miksi, mutta tuli tunne, että Vienna itse on tarinan nainen… Käyköhän käytetyt mutta siistit tiskirätit ja esim. roskalavan sohvat?
      Minulle tuli sama mieleen. Enkä ole ihan varma, onko edes mitään pariskuntaa tai tulipaloakaan sattunut. Tajuttoman pitkä lista pelkästään naisen kauneudenhoitoon tarvittavia tuotteita? :D Ehkä ne oli naisellinen ja pinnallinen lesbopariskunta, mutta silti. Epäilen.

      Lainaa

    22. Tulos: +364 (388 ääntä)
      Joopajoo: En ymmärrä mikä siinä on, että näistä pitkistä listoista nousee aina hirvee itku… Helpompaa se on listata itse suoraan lista, että mille on tarve, kuin se et joka toiselle vastaa ”ei kiitos, ei ole tarvetta”. Eihän tossa missään kohtaa lue, että yhdeltä ihmiseltä pitäisi nämä tavarat löytyä… Samaa ulinaa sain aikoinaan, kun muutin täysin ilman mitään huonekaluja tms. uuteen asuntoon ja olin listannut noin 15 eri asiaa, joille olisi tarvetta MIKÄLI jollain löytyy YLIMÄÄRÄISENÄ nurkista pyörimässä. Kehtasinpa vielä esim. verhoille antaa väri- ja kokotoivetta, vaikka olisin tarvittaessa kaiken väriset ottanut vastaan. Kai se on taas se kuuluisa kateus…
      Miksi kukaan olisi kateellinen siitä, että joku juntti kehtaa ruinata itselleen ilmaista tavaraa? :D

      Lainaa

    23. Tulos: -162 (256 ääntä)
      Moi: Tämäkin päivitys oli väärinkäsitys mitä korjattiin myöhemmin. Kyseisessä listassa palossa tavaransa menettänyt vain kertoi Viennalle mitä meni. Kyseessä ei ollut toivelista tavaroista.
      Aattelinki että on vaan kertonu mitä kaikkea menetti ja se oli sit käännetty et mitä muka tarvitsis. Ei tarvitse heti, rakkaat kanssaihmiset, tuomita. <3

      Lainaa

    24. Tulos: +115 (129 ääntä)
      PerspⅰIIu ja hyvät vⅰtut: No ei niiden pankkitilit varmaan palaneet kuitenkaan. Jos he ovat niin varakkaita että heillä on ollut varaa listan tavaroihin niin luulisi että pystyisivät ostamaan edes osan niistä itse.
      No mut nyt sais kato nyyhkytarinan varjolla tarpeeks tyhmiltä ihmisiltä ilmaseks. Toivo menny ihmiskuntaan jo aikoja sitten et eiköhän sitä tarpeeks tolppaa porukkaa löydy varustamaan pikkuprinsessalle uus elämä. Kun pariskunnan isäntää tossa ei huomioitu ollenkaan, vissiin ihan oikeessa ulkoruokinnassa tällä kertaa.

      Lainaa

    25. Tulos: -79 (155 ääntä)
      : Minulle tuli sama mieleen. Enkä ole ihan varma, onko edes mitään pariskuntaa tai tulipaloakaan sattunut. Tajuttoman pitkä lista pelkästään naisen kauneudenhoitoon tarvittavia tuotteita? Ehkä ne oli naisellinen ja pinnallinen lesbopariskunta, mutta silti. Epäilen.
      Vienna on ryhmän ylläpitäjä myös ja lista ei ollut hänen omansa. Listan laatija teki myöhemmin selvityksen, että luetteli vain Viennalle mitä puuttuu, ja tämän listan ei pitänyt ikinä oikeasti tulla ilmi...

      Lainaa

    26. Tulos: +647 (657 ääntä)
      Moi: Tämäkin päivitys oli väärinkäsitys mitä korjattiin myöhemmin. Kyseisessä listassa palossa tavaransa menettänyt vain kertoi Viennalle mitä meni. Kyseessä ei ollut toivelista tavaroista.
      Niinköhän? "mekot minimi polveen asti (Ei välttämätön)" "tv on mutta se on pieni, joten iso tv käy" "tv taso on mutta jos löytyy joku kiva ni käy" "korut (nikkeliä ei saa olla)"

      Lainaa

    27. Tulos: -192 (234 ääntä)
      : Miksi kukaan olisi kateellinen siitä, että joku juntti kehtaa ruinata itselleen ilmaista tavaraa?
      Koska eihän se nyt vaan käy päinsä, että joku saisi halvemmalla tai saatika ilmatteeksi saman tavaran, mistä itse on maksanut täyden hinnan!

      Lainaa

    28. Tulos: +186 (210 ääntä)
      Oon ihan satavarma et mitään tulipaloa ei ole edes ollutkaan. Toivottavasti ihmiset edes tarkisti asian, ennenkuin antoi kamojaan Viennalle, koska sehän noi kamat itelleen on kerännyt. Inhottavaa kun ihmiset käyttää hyväkseen toisten auttamishalua. Jotkut ne vaan pystyy nukkumaan yönsä silti hyvin.

      Lainaa

    29. Tulos: +121 (151 ääntä)
      PerspⅰIIu ja hyvät vⅰtut: No ei niiden pankkitilit varmaan palaneet kuitenkaan. Jos he ovat niin varakkaita että heillä on ollut varaa listan tavaroihin niin luulisi että pystyisivät ostamaan edes osan niistä itse.
      Tyypillinen WT ostelee merkkitavaraa kulutusluotolla, eikä tilille jää mitään. Mutta merkkitavaraa pitää olla, vaikka varaa siihen ei olekaan. Ne joilla on varaa, eivät törsää tuolla tavalla.

      Lainaa

    30. Sanompa Vain 7.6.2018 5:09
      Tulos: +30 (72 ääntä)
      Jaa: Matkalaukkuni varastettiin viime vuoden puolella, ja tiedän kyllä omakohtaisesti miten kovasti käy kukkarolle, kun yhtäkkiä joutuu kerralla ostamaan kaiken mahdollisen shampoosta ja hammasharjasta pikkuhousuihin ja vaikka lääkkeisiin. Ei tosin olisi tullut mieleenkään niitä ventovierailta ruinata, jostakin syystä. Varsinkin jos haluaa ne vanhat tutut tuotteet ja munaleikkurit :- )
      Tämän takia niitä erinlaisia vakuutuksia kannattaa ottaa.

      Lainaa

    31. Mikael Korsi 7.6.2018 5:49
      Tulos: +29 (125 ääntä)
      Kai te kaikki ymmärrätte että kyseessä oli kusetus eli huijaus eli valhe? Mitään tulipaloa ei ole ollut, wt yp vain kerää itselleen ja koiralleen ilmaista tavaraa.

      Lainaa

    32. Tulos: +100 (116 ääntä)
      Kun luin tästä tapauksesta vauva.fi niin toivoinkin että saan nähdä jutun täällä :D

      Lainaa

    33. Tulos: +54 (68 ääntä)
      Jos tulis vaikka sota ja suomalaisia lähtisi pakolaisiksi niin aamupuuro olisi ongelmista pienin.

      Lainaa

    34. Määpää 7.6.2018 6:24
      Tulos: +208 (218 ääntä)
      Joopajoo: En ymmärrä mikä siinä on, että näistä pitkistä listoista nousee aina hirvee itku… Helpompaa se on listata itse suoraan lista, että mille on tarve, kuin se et joka toiselle vastaa ”ei kiitos, ei ole tarvetta”. Eihän tossa missään kohtaa lue, että yhdeltä ihmiseltä pitäisi nämä tavarat löytyä… Samaa ulinaa sain aikoinaan, kun muutin täysin ilman mitään huonekaluja tms. uuteen asuntoon ja olin listannut noin 15 eri asiaa, joille olisi tarvetta MIKÄLI jollain löytyy YLIMÄÄRÄISENÄ nurkista pyörimässä. Kehtasinpa vielä esim. verhoille antaa väri- ja kokotoivetta, vaikka olisin tarvittaessa kaiken väriset ottanut vastaan. Kai se on taas se kuuluisa kateus…
      Nykyään on muotia laittaa kateus kommentiksi ihan joka paikkaan. Mistä tässä pitäisi olla kateelinen? Palaneesta kodista vai siitä, että kehtaa pyytää lahjoituksena luksustuotteita?

      Lainaa

    35. Tulos: +72 (76 ääntä)
      Nyt oli aidosti osuvaa otsikointia

      Lainaa

    36. Tulos: +116 (130 ääntä)
      Ei jumalauta. Ihmiset on niin itsekkäitä ja kiittämättömiä. Itse muutin käytännössä tyhjään asuntoon ja pikkuhiljaa lahjoituksena olen saanut tavaraa, eikä olisi käynyt mielessäkään alkaa ruikuttaa että ei kelpaa kun "tää on väärän värinen".

      Lainaa

    37. Tulos: -18 (110 ääntä)
      Jorma: Pariskunta tarvii, mutta silti vain naisen “tarpeet” listattu Haiskahtaa kyllä melko kusetukselta..
      Missä kohtaa tuossa sanottiin, että tuohon pariskuntaan edes kuuluu mies? Olen varmaan puusilmä, kun en nähnyt.

      Lainaa

    38. Jokupoika 7.6.2018 8:11
      Tulos: -59 (141 ääntä)
      Tunnen yhden ihmisen, joka menetti tulipalossa kaiken. On normaalisti "järkevä" ihminen, eikä mikään wt, mutta kun menettää kaiken, siinä tilassa ei oikeasti ajattele järjellä. Jokin täysin turhalta ulkopuolisille kuulostava asia, mikä on ollut arkea, onkin se tärkein. Vienna on varmaan näiden sisustustyynyjen lisäksi käskenyt pyytämään arkisia asioita lisäksi, jolloin lista on tietysti venynyt. En teilaa henkilöä näkemättä, koska en ole itse kokenut tulipaloa.

      Lainaa

    39. fakta homma 7.6.2018 8:34
      Tulos: -227 (301 ääntä)
      Nica: Missä kohtaa tuossa sanottiin, että tuohon pariskuntaan edes kuuluu mies? Olen varmaan puusilmä, kun en nähnyt.
      No vaikka ihan siinä alussa, jossa luki "Tämä lohduton näkymä odotti erästä pariskuntaa, kun he pääsivät asuntoonsa". Yleensähän pariskunta = nainen ja mies.

      Lainaa

    40. Kanilainen 7.6.2018 9:07
      Tulos: +133 (157 ääntä)
      Mikael Korsi: Kai te kaikki ymmärrätte että kyseessä oli kusetus eli huijaus eli valhe? Mitään tulipaloa ei ole ollut, wt yp vain kerää itselleen ja koiralleen ilmaista tavaraa.
      Ei ollut valitettavasti valhe. Tämän pariskunnan miesosapuolelle on keräysryhmä fb:ssä kuvineen ja nimineen. Pienellä paikkakunnalla tapahtunut ja lehdissäkin uutisoitu. Yp ei myöskään ole ker(j)äyksen kohde vaan kyseisen listan laatineen naishenkilön nimi alkaa A:lla. Tän miespuoleisen ihmisen avustusryhmästä sai kattavan kuvan mitä kaikkea olivat saaneet, mies vaikutti ihan jalat maassa olevalta ja kiitolliselta saaduista tavaroista - varmaan kiva lahjoittajille lukea että avopuolison mielestä olivat pelkkää p*skaa. Kotivakuutusta näillä ei vissiin ollut (tai sen tilanne "ei ollut ihan yksinkertainen" vai miten se nyt meni...)

      Lainaa

    41. Tulos: +91 (111 ääntä)
      Joopajoo: En ymmärrä mikä siinä on, että näistä pitkistä listoista nousee aina hirvee itku… Helpompaa se on listata itse suoraan lista, että mille on tarve, kuin se et joka toiselle vastaa ”ei kiitos, ei ole tarvetta”. Eihän tossa missään kohtaa lue, että yhdeltä ihmiseltä pitäisi nämä tavarat löytyä… Samaa ulinaa sain aikoinaan, kun muutin täysin ilman mitään huonekaluja tms. uuteen asuntoon ja olin listannut noin 15 eri asiaa, joille olisi tarvetta MIKÄLI jollain löytyy YLIMÄÄRÄISENÄ nurkista pyörimässä. Kehtasinpa vielä esim. verhoille antaa väri- ja kokotoivetta, vaikka olisin tarvittaessa kaiken väriset ottanut vastaan. Kai se on taas se kuuluisa kateus…
      Oikeesti, tulit sitte tänne jatkamaan...spämmäsit jo av-palstan ketjun tästä aiheesta täyteen tätä samaa settiä. Onko sulla muuta elämää ollenkaan?

      Lainaa

    42. Tulos: +113 (119 ääntä)
      Joopajoo: Koska eihän se nyt vaan käy päinsä, että joku saisi halvemmalla tai saatika ilmatteeksi saman tavaran, mistä itse on maksanut täyden hinnan!
      Eiköhän kyse ole siitä miksi joku yleensäkään kuvittelee saavansa merkkikamaa ilmaiseksi. Röyhkeä? Itsekäs? Pöljä???

      Lainaa

    43. Tulos: +145 (151 ääntä)
      Ei ole Viena juttua keksinyt. Tulipalo on totta ja tapahtui naapurikunnassa. Miehelle on ollut oma Facebook keräys ja itsekin sitä sivua katsoin kun oli julkinen. Miehelle tuntuu kelpaavan kaikki on ollut tosi kiitollinen lahjoituksista. Mutta ilmeisesti siellä lahjoitusten joukossa ei ole ollut näitä hajuvesiä ym. mitä nainen nyt yrittää tätä kautta saada..

      Lainaa

    44. Tulos: +92 (96 ääntä)
      Tuota...miten ne voi tarvita tuollaisen määrän kaikkea? Itselläni ainakin kotivakuutus korvaisi suurimman osan tuosta kaikesta. Vai onko jossain ihmisiä, joilla ei ole kotivakuutusta etenkin kun on tuollainen määrä ilmeisesti ihan hintavaakin rojua nurkissa?

      Lainaa

    45. Jotain tolkkua 7.6.2018 9:34
      Tulos: -32 (92 ääntä)
      Nimesi: Tyypillinen WT ostelee merkkitavaraa kulutusluotolla, eikä tilille jää mitään. Mutta merkkitavaraa pitää olla, vaikka varaa siihen ei olekaan. Ne joilla on varaa, eivät törsää tuolla tavalla.
      No höpö höpö. Korsin hajuvedet ja Lumenen meikit eivät ole kalliita. Niitä voi ostaa ilman kulutusluottoja. Lista on naurettava jos kämppä on palanut, mutta ei sisällä mitään sellaista mihin tavallisella työssäkäyvällä ihmisellä ei olisi varaa. Tuskin se nyt kerralla on 20 eri hajuvettä tai kosteusvoidetta ostanut vaan niitä kertyy ajan myötä kaappiin.

      Lainaa

    46. Tulos: +193 (199 ääntä)
      Leivinpaperi, folio, kelmu. Hae ite kaupasta, ei teidän pankkitilit siinä palossa tuhoutuneet, vitosella saa marketista kuin marketista!

      Lainaa

    47. Tulos: -88 (142 ääntä)
      Tulipalo tapahtui kyllä, se on ihan sata varma juttu ja varmistettu, löytyi myös uutisista jne! Tulipalon henkilö ei ole minä, vaan minulle entuudestaan tuntematon henkilö, jota päätettiin auttaa. Listaus on sikäli väärin käsitetty, koska pointti ilmeisemmin oli se, että "tässä nyt kaikki mitä puuttuu, että jos jollain on niin otetaan vastaan."

      Lainaa

    48. Tulos: -104 (122 ääntä)
      ????: Eiköhän kyse ole siitä miksi joku yleensäkään kuvittelee saavansa merkkikamaa ilmaiseksi. Röyhkeä? Itsekäs? Pöljä???
      Missä kohtaa on vaatinut muka merkkitavaraa?

      Lainaa

    49. Tulos: +17 (31 ääntä)
      : Minulle tuli sama mieleen. Enkä ole ihan varma, onko edes mitään pariskuntaa tai tulipaloakaan sattunut. Tajuttoman pitkä lista pelkästään naisen kauneudenhoitoon tarvittavia tuotteita? Ehkä ne oli naisellinen ja pinnallinen lesbopariskunta, mutta silti. Epäilen.
      Ei ole Vienna kyseinen nainen. Ja palo on ihan oikeasti sattunut, siitä on uutisoitu ja Facebookista löytyy ryhmä nimellä "Avustusta Ossille".

      Lainaa

    50. Enollutminä 7.6.2018 10:00
      Tulos: -37 (59 ääntä)
      Joopajoo: Missä kohtaa on vaatinut muka merkkitavaraa?
      Liitto koko juttua? "Meikit,meikki-tuotteet,poskipuna,meikkivoide (vaalea,vaalein sävy), mascarat, luomivärit (kaikki paitsi pinkki), kulmakynä (keskiruskea/tumma)

      Lainaa

    51. Tulos: +132 (146 ääntä)
      Itse olen myös menettänyt kaiken irtaimiston. Pikkuhiljaa itse hommannut kaiken mitä tarvii. Akuuttiin hätään ei tarvi hajuvesiä, munanleikkuria, kynsilakanpoistoainetta ym. Muuten, pariskunta voi olla kaksi naista tai kaksi miestäkin.

      Lainaa

    52. Tulos: +147 (159 ääntä)
      Mun mielestä ihan höpön höpön höpöä tuo jälkikäteen selittely, siinä on tajuttu jo oma tyhmyys ja koitetaan pelastaa ylpeys tai jotain. Mutta uskon tyhmyyden johtuvan osittain shokista, ettei ehkä osaa ajatella järkevästi, ja just on vaan listannut kaikkea.

      Lainaa

    53. Tulos: -39 (93 ääntä)
      Enollutminä: Liitto koko juttua? “Meikit,meikki-tuotteet,poskipuna,meikkivoide (vaalea,vaalein sävy), mascarat, luomivärit (kaikki paitsi pinkki), kulmakynä (keskiruskea/tumma)
      No, itselle esim. Lumenen tuotteet eivät ole mitään merkkituotteita, vaan ihan marketeista saatavaa laatua. Ja monilla tosiaan on myös kosmetiikkaa ylimääräisenä, joten miten se on teiltä pois, jos joku ylimääräisensä haluaa laittaa kiertämään ihmiselle, jolla on niille tarve? Ihan ymmärrettävää, että kertoo suurin piirtein sävyn meikkivoiteelle, jotta ei taas tarjota turhaan jotain, mille ei ole tarvetta.

      Lainaa

    54. fakta homma 7.6.2018 10:38
      Tulos: +28 (38 ääntä)
      Mikael Korsi: Kai te kaikki ymmärrätte että kyseessä oli kusetus eli huijaus eli valhe? Mitään tulipaloa ei ole ollut, wt yp vain kerää itselleen ja koiralleen ilmaista tavaraa.
      Facessa on ryhmä tämän pariskunnan miehen nimissä nimeltään: Ossille Avustusta. Paikkakunta on Kannus. Naisen etunimi on Anni, eli nyt haukuit väärää puuta. https://www.facebook.com/groups/439375346503352/permalink/439458603161693/

      Lainaa

    55. yli opisto hörhö 7.6.2018 10:42
      Tulos: +154 (166 ääntä)
      Siis joo, vaikka nyt sitten olisi listannut kaiken mitä menetti, niin esimerkiksi tuo "tv jäi mutta on pieni, iso käy" kyllä antaa vähän olettaa että halutaan lahjoituksena isompi telkkari. Ja siitä taas tulee sitten mieleen että halutaan vaan hyötyä ihmisten hyväntahtoisuudella ja auttamisen halulla.

      Lainaa

    56. Tulos: -19 (55 ääntä)
      Myyntiin nuo menee. Poliisille voisi ilmoittaa ensimmäiseksi. Petoksen makua.

      Lainaa

    57. Tulos: +150 (156 ääntä)
      Talo meni, lähettäkää koruja. Timantit mieluiten vähintään 5 karaattia ja ei mitään feikkikultaa. Toimittakaa ovelle klo 3 aamuyöstä matkalaukku täynnä uusia käyttämättömiä 500e seteleitä 30 setelin nipuissa. (Min 300 nippua, enemmänkin saa tuoda, jos jollain lojuu ylimääräisenä nurkissa), sekä uusi käyttämätön puteli valkaisevaa colgate hammastahnaa.

      Lainaa

    58. Tulos: +8 (28 ääntä)
      Ööh: Oon ihan satavarma et mitään tulipaloa ei ole edes olIutkaan. Toivottavasti ihmiset edes tarkisti asian, ennenkuin antoi kamojaan Viennalle, koska sehän noi kamat itelleen on kerännyt. Inhottavaa kun ihmiset käyttää hyväkseen toisten auttamishalua. Jotkut ne vaan pystyy nukkumaan yönsä silti hyvin.
      On tulipalo ollut. Tiedän nuo ihmiset kun olen samalta paikkakunnalta kotoisin. Ja se ei ole tuo Vienna, hän on naistenhuoneen yp joka välitti toivomukset. Ja nuo on toivonukset tavaroista joita saataisiin lahjoituksena.

      Lainaa

    59. Tulos: +151 (157 ääntä)
      Ei ois kyllä ekana munaleikkuri tai sipulipuristin mielessä, jos talo palais. Enemmän itkisin itse valokuvien ja muiden muistojen perään...

      Lainaa

    60. Jotain tolkkua 7.6.2018 11:07
      Tulos: -41 (77 ääntä)
      Joopajoo: No, itselle esim. Lumenen tuotteet eivät ole mitään merkkituotteita, vaan ihan marketeista saatavaa laatua. Ja monilla tosiaan on myös kosmetiikkaa ylimääräisenä, joten miten se on teiltä pois, jos joku ylimääräisensä haluaa laittaa kiertämään ihmiselle, jolla on niille tarve? Ihan ymmärrettävää, että kertoo suurin piirtein sävyn meikkivoiteelle, jotta ei taas tarjota turhaan jotain, mille ei ole tarvetta.
      Näin. Lumene ei todellakaan ole mikään isorikkaiden merkki. Eikä sitä ole Korsin hajuvedetkään. Jotkut nyt vaan käyttää mieluummin 20 euroa kuussa meikkeihin kun kaljalootaan.

      Lainaa

    61. purppurakruunu 7.6.2018 11:14
      Tulos: +136 (140 ääntä)
      Moi: Tämäkin päivitys oli väärinkäsitys mitä korjattiin myöhemmin. Kyseisessä listassa palossa tavaransa menettänyt vain kertoi Viennalle mitä meni. Kyseessä ei ollut toivelista tavaroista.
      Mulla oli hetken epäilys, että tämä olisi saattanut olla suoraan esim. vakuutusyhtiön ilmoituksesta kopioitu, mutta noista huomautuksista ("kaikki paitsi pinkki", "mieluiten LUMENE") kyllä kävi ilmi, että toivelista jollekin toiselle ihmiselle annettavaksi tämä on.

      Lainaa

    62. Tulos: +75 (81 ääntä)
      Repesin valkosipulinpuristimen kohdalla.

      Lainaa

    63. It's a deal 7.6.2018 11:20
      Tulos: +61 (69 ääntä)
      En tiedä, mitä tässä oletetaan ihmisten kadehtivan, mutta Ossi se ei ainakaan ole.

      Lainaa

    64. Tulos: +118 (120 ääntä)
      Joopajoo: En ymmärrä mikä siinä on, että näistä pitkistä listoista nousee aina hirvee itku… Helpompaa se on listata itse suoraan lista, että mille on tarve, kuin se et joka toiselle vastaa ”ei kiitos, ei ole tarvetta”. Eihän tossa missään kohtaa lue, että yhdeltä ihmiseltä pitäisi nämä tavarat löytyä… Samaa ulinaa sain aikoinaan, kun muutin täysin ilman mitään huonekaluja tms. uuteen asuntoon ja olin listannut noin 15 eri asiaa, joille olisi tarvetta MIKÄLI jollain löytyy YLIMÄÄRÄISENÄ nurkista pyörimässä. Kehtasinpa vielä esim. verhoille antaa väri- ja kokotoivetta, vaikka olisin tarvittaessa kaiken väriset ottanut vastaan. Kai se on taas se kuuluisa kateus…
      Kateus? En ole kyllä ennen kuullut, että joku olisi kateellinen ihmiselle jonka koti on palanut poroksi. Ei sitä kateuskorttia tarvitse joka paikassa viljellä.

      Lainaa

    65. Tulos: -155 (179 ääntä)
      Hei pakko tulla puolustamaan nyt vähän. Tulipalo oli todellinen ja lista jonka YP antoi eteenpäin ei ollut lista siitä MITÄ TARVITAAN vaan mitä menetettiin.

      Lainaa

    66. Tulos: +51 (57 ääntä)
      Nipo: “Pariskunta menetti omaisuutensa” ja “naisen akuutit tarpeet” oli mm. maskaraa ja meikkisuteja (käytetty käy jos Lumene), Michael Kors-parfyymi, sisustustyynyt ja koirille hihnat ja kupit. Partakone ei kanssa ole yhtä akuutti kuin sheiverit, ja vaatteitakin tarvitaan vain naisen kokoa? Taitaa ukkoparka toivoa olevansa koira, saisi edes pedin. Voi elämän kevät..
      Ei, ei, kun miehellä on katso oma listansa.

      Lainaa

    67. Tulos: +110 (124 ääntä)
      Joopajoo: No, itselle esim. Lumenen tuotteet eivät ole mitään merkkituotteita, vaan ihan marketeista saatavaa laatua. Ja monilla tosiaan on myös kosmetiikkaa ylimääräisenä, joten miten se on teiltä pois, jos joku ylimääräisensä haluaa laittaa kiertämään ihmiselle, jolla on niille tarve? Ihan ymmärrettävää, että kertoo suurin piirtein sävyn meikkivoiteelle, jotta ei taas tarjota turhaan jotain, mille ei ole tarvetta.
      Escada ja Michael Kors kuulostavat merkeiltä. Nopealla googlettelulla selvisi että Escada halvimmillaan 50 € ja korssi 69 € (naisten). Melko hintavia mielestäni. Ja tosiaan kaupasta voi käydä ostamassa sen meikkivoiteen. Muutenkin outoa että talo palanut ja nuo hajuvedet ja meikit on ne, joita ilman ei voisi elää :D Itse en ainakaan kehtaisi pyytää mitään noin turhaa tuollaisessa tilanteessa, vaan olisin kiitollinen kaikesta saamastani avusta. (Ellen tyyliin saisi koiranpaskaa säkissä)

      Lainaa

    68. Tulos: +203 (209 ääntä)
      Sanni: Hei pakko tulla puolustamaan nyt vähän. Tulipalo oli todellinen ja lista jonka YP antoi eteenpäin ei ollut lista siitä MITÄ TARVITAAN vaan mitä menetettiin.
      Sellaista mitä menetettiin tuskin listattaisi näin: "korut (nikkeliä ei saa olla), mekot (minimi polveen asti), meikinpesu (mieluiten LUMENE), pieni TV on mutta iso TV käy, tv-taso on mutta jos löytyy kiva niin käy". Minusta kuulostaa omien kasvojensa pelastusyritykseltä tuo että 'nämä menetettiin'. Eipä sillä, kovin surullistahan se on että koko omaisuus meni..

      Lainaa

    69. Tulos: +129 (133 ääntä)
      Mites nuo salivaatteet? Ihme ettei salikortti palanut :D Jospa sen kuntosalikortin verran voisi satsata vaikka niihin tiskirätteihin. Vaikea uskoa että tuo lista olisi väärinkäsitys, miten muuten käytetty Lumene kävisi? Oman nahan pelastamista kun tuli vähän negatiivista palautetta...

      Lainaa

    70. Tulos: -141 (189 ääntä)
      : Escada ja Michael Kors kuulostavat merkeiltä. Nopealla googlettelulla selvisi että Escada halvimmillaan 50 € ja korssi 69 € (naisten). Melko hintavia mielestäni. Ja tosiaan kaupasta voi käydä ostamassa sen meikkivoiteen. Muutenkin outoa että talo palanut ja nuo hajuvedet ja meikit on ne, joita ilman ei voisi elää Itse en ainakaan kehtaisi pyytää mitään noin turhaa tuollaisessa tilanteessa, vaan olisin kiitollinen kaikesta saamastani avusta. (Ellen tyyliin saisi koiranpaskaa säkissä)
      Ei ole näköjään sinullekkaan tullut mieleen, että kyseinen nainen saattaa tarvita näitä esimerkiksi työtehtävissään, jossa on vaatimuksena siisti ja huoliteltu ulkonäkö... Kaiken kun on menettänyt ja yks kaks pitäisi yhtäkkiä löytyä rahaa mm. vähintään kosteusrasvaan, kasvojen puhdistusaineeseen, meikkivoiteeseen, puuteriin, kulmakynään, pariin siveltimeen, ripsiväriin, deodoranttiin ja siedettävään hajuveteen, niin se on aikamoinen menoerä. En sitten tiedä, olenko itse niin vajaaälyinen tai ihan vitun tyhmä, mutta listasta löytyneen hajuveden, jonka perässä mainittiin makeat tuoksut + escada ja mk, tajusin MINÄ ITSE asian niin, että kyseiset merkit on annettu vain ESIMERKIKSI, että minkä tyyppistä hajua on toiveissa, eikä vaatimuksia merkin suhteen. Mutta tiedä sitten taas...

      Lainaa

    71. Tulos: +38 (40 ääntä)
      Palovakuutus?

      Lainaa

    72. Tulos: +125 (139 ääntä)
      Joopajoo: Ei ole näköjään sinullekkaan tullut mieleen, että kyseinen nainen saattaa tarvita näitä esimerkiksi työtehtävissään, jossa on vaatimuksena siisti ja huoliteltu ulkonäkö… Kaiken kun on menettänyt ja yks kaks pitäisi yhtäkkiä löytyä rahaa mm. vähintään kosteusrasvaan, kasvojen puhdistusaineeseen, meikkivoiteeseen, puuteriin, kulmakynään, pariin siveltimeen, ripsiväriin, deodoranttiin ja siedettävään hajuveteen, niin se on aikamoinen menoerä. En sitten tiedä, olenko itse niin vajaaälyinen tai ihan vⅰtun tyhmä, mutta listasta löytyneen hajuveden, jonka perässä mainittiin makeat tuoksut + escada ja mk, tajusin MINÄ ITSE asian niin, että kyseiset merkit on annettu vain ESIMERKIKSI, että minkä tyyppistä hajua on toiveissa, eikä vaatimuksia merkin suhteen. Mutta tiedä sitten taas…
      Jos käy töissä, tulisi olla varaa noihin tuotteisiin. Jos rahat on vähissä, pitää tajuta ettei voi enää ostaa sitä kalliimpaa merkkiä. Ja ei kai missään työpaikassa hajuvesi ole välttämätön? Ja mites se kotivakuutus? Hyvä muistutus siitä että kaikilla tulisi olla sellainen.

      Lainaa

    73. Tulos: +148 (152 ääntä)
      Joopajoo: Ei ole näköjään sinullekkaan tullut mieleen, että kyseinen nainen saattaa tarvita näitä esimerkiksi työtehtävissään, jossa on vaatimuksena siisti ja huoliteltu ulkonäkö… Kaiken kun on menettänyt ja yks kaks pitäisi yhtäkkiä löytyä rahaa mm. vähintään kosteusrasvaan, kasvojen puhdistusaineeseen, meikkivoiteeseen, puuteriin, kulmakynään, pariin siveltimeen, ripsiväriin, deodoranttiin ja siedettävään hajuveteen, niin se on aikamoinen menoerä. En sitten tiedä, olenko itse niin vajaaälyinen tai ihan vⅰtun tyhmä, mutta listasta löytyneen hajuveden, jonka perässä mainittiin makeat tuoksut + escada ja mk, tajusin MINÄ ITSE asian niin, että kyseiset merkit on annettu vain ESIMERKIKSI, että minkä tyyppistä hajua on toiveissa, eikä vaatimuksia merkin suhteen. Mutta tiedä sitten taas…
      Lahjoitukset on tarkoitettu siihen, että pystyy pyörittämään jokapäiväistä elämää siihen saakka kun vakuutusrahat tulee. Eli esim. vaatteet, huonekalut ja astiat. Ja ihminen, joka on oikeasti hädässä, ei valita noiden laadusta tai merkeistä (totta kai on törkeää antaa rikkinäistä tavaraa, mutta se on sitten eri asia). Idea on se, että ihminen pärjää avustuksilla akuutista tilanteesta eteenpäin ja ostaa sitten uudet mieleiset kun pääsee jaloilleen. Ja joka ikinen ihminen pärjää hätätilanteessa jonkin aikaa ilman hajuvesiä, sisustustyynyjä ja salikamppeita, sekä markettimeikeillä. On todella törkeää ja noloa pyydellä tuollaisia ja moisilla vaatimuksilla.

      Lainaa

    74. Tulos: +114 (122 ääntä)
      Toi munaleikkuri on kyllä tarpeellisista tarpeellisin.. Veitsellä siivuttamien on niin vaikeeaaaaaa-aaa-aaaa... Not.

      Lainaa

    75. Tulos: +96 (102 ääntä)
      Moi: Tämäkin päivitys oli väärinkäsitys mitä korjattiin myöhemmin. Kyseisessä listassa palossa tavaransa menettänyt vain kertoi Viennalle mitä meni. Kyseessä ei ollut toivelista tavaroista.
      Noenpä tiiä et onko tämäkään totta, miksi tuolla lukis esim. "Meikinpesu (mieluiten Lumene), jos olisi lista menetetyistä asioista, silloinhan siellä lukisi että pääasiassa Lumene tms.

      Lainaa

    76. kirjava musta 7.6.2018 14:54
      Tulos: +68 (102 ääntä)
      fakta homma: No vaikka ihan siinä alussa, jossa luki “Tämä lohduton näkymä odotti erästä pariskuntaa, kun he pääsivät asuntoonsa”. Yleensähän pariskunta = nainen ja mies.
      Kommenteissa kävikin ilmi, että tähän pariskuntaan tosiaan kuuluu nainen ja mies, mutta pakko silti huomauttaa, etteivät kaikki pariskunnat koostu miehestä ja naisesta.

      Lainaa

    77. Tulos: -12 (28 ääntä)
      : Escada ja Michael Kors kuulostavat merkeiltä. Nopealla googlettelulla selvisi että Escada halvimmillaan 50 € ja korssi 69 € (naisten). Melko hintavia mielestäni. Ja tosiaan kaupasta voi käydä ostamassa sen meikkivoiteen. Muutenkin outoa että talo palanut ja nuo hajuvedet ja meikit on ne, joita ilman ei voisi elää Itse en ainakaan kehtaisi pyytää mitään noin turhaa tuollaisessa tilanteessa, vaan olisin kiitollinen kaikesta saamastani avusta. (Ellen tyyliin saisi koiranpaskaa säkissä)
      Nuo vaaditut tuotteet eivät ole mitään luksuskamaa. Minulla on paljon Lumenea ja Korsia kalliimpia tuotteita. Olen ihan tavallinen, työssäkäyvä, alle keskituloinen ihminen. Absurdia ja hauskaa on se, että listalla on paljon asioita joita ilman pärjää ihan hyvin ja että kehtaa valittaa. Mutta ei se, että jollain on noin paljon jotain kosmetiikkaa ja vaatteita. Aika monella on. Joku käyttää rahansa ulkonäköön, joku toinen pelikonsoliin.

      Lainaa

    78. Kukkaruukku 7.6.2018 15:57
      Tulos: +89 (99 ääntä)
      Miten noissa kuvissa, jotka siis miehen lahjoitusryhmästä Facebookissa, ei näytä edes koko talo palaneen? Ja miten ihmeessä kukaan, kukaan kehtaisi laittaa tuollaista listaa tuntemattoman ihmisen puolesta? Ja hammastahna, joka maksaa kaupassa muutaman euron.. Sitäkö nainen jäi kaipaamaan tuon muun roinan ohella? Talo paloi mutta hitto kun olin juuri ostanut käyttämättömän hammastahnan.

      Lainaa

    79. Der Ingenieur 7.6.2018 16:10
      Tulos: +146 (152 ääntä)
      Moi: Tämäkin päivitys oli väärinkäsitys mitä korjattiin myöhemmin. Kyseisessä listassa palossa tavaransa menettänyt vain kertoi Viennalle mitä meni. Kyseessä ei ollut toivelista tavaroista.
      Kummasti listalta löytyy kuitenkin "luomivärit (kaikki paitsi pinkki)"? Selvisikö pinkki väri tulipalosta? Entäs "mieluiten LUMENE"? Korut tuhoutui eikä niissä saa olla nikkeliä. Entäpä nuo "mekot minimi polveen asti (ei välttämätön)", ei siis välttämättä palanut?

      Lainaa

    80. Tulos: -12 (24 ääntä)
      ….: Jos käy töissä, tulisi olla varaa noihin tuotteisiin. Jos rahat on vähissä, pitää tajuta ettei voi enää ostaa sitä kalliimpaa merkkiä. Ja ei kai missään työpaikassa hajuvesi ole välttämätön? Ja mites se kotivakuutus? Hyvä muistutus siitä että kaikilla tulisi olla sellainen.
      Niin, normaalissa tilanteessa elävällä työssäkäyvällä kyllä... Edelleenkin kun se talo on on palanut, niin varmasti on paljon kaikkea muutakin välttämätöntä, joita täytyy ostaa ja jotka myös maksaa rahaa. En tiedä heidän kotivakuutuksen tilanteesta, mutta ei ne rahat sieltäkään tilille samantien tule. Ihan jo pelkästään firmojen välillä on eroja, että milloin ja miten korvauksia maksetaan. Sitä ennen täytyy tottakai tehdä vahinkoilmoitus ja tutkia palon syttymissyy, ennen kuin rahoja voi maksella. Pahimmassa tapauksessa siinä voi kestää jopa vuosia, eikä silloin paljon lohduta tai ilman vaatteita lämmitä, että kotivakuutuksen kautta saa sitten joskus korvauksia.

      Lainaa

    81. Tulos: +37 (55 ääntä)
      Taas yks apina ilman kotivakuutusta. Että voi ihminen olla tyhmä! Vai onko tarkoitus ottaa irtaimisto perinteisesti vakuutuksesta ja myydä sitten eteenpäin nuo keräyksellä saadut tavarat? Kyllä tulipalostakin bisneksen saa...

      Lainaa

    82. purppurakruunu 7.6.2018 16:57
      Tulos: +68 (70 ääntä)
      Niin, ja pitkissä listoissa on sellainen vaara, että vaikka nyt ihmiset ei jostain kumman syystä pitäisikään pinnallisena tai ahneena, jos auttajia löytyykin vaikka vaan pari, ja he ottavat listalta vaikka se Korsin hajuveden, taulut, ja sisustustyynyt*... mitäs sitten tekee? Ihmiset on auttaneet sua yli satasen arvosta, ja edelleenkään ei pysty pesemään hampaita tai laittaa puhtaita vaatteita huomenna päälleen. Siinä kohtaa ei oikein naistenkuvat lämmitä. *Tälläinen lahjoittaja ei ole mitenkään mahdoton, jos he ajattelevat toisen jo saaneen kaikki tärkeimmät, ja haluavat ostaa jotain vähän hienompaa piristämään ko. henkilöä. Tunnen yhden henkilön, jolla myös meni omaisuus tulipalossa, ja kun näin hänet seuraavan kerran, hän omisti vaatekaapillisen kirppisvaatteita (lahjoitettu), astioita, pienen keittiösetin... ja paljon kalliimman läppärin, kuin mikä oli palossa mennyt. Juurikin sukulaisen ostama, niin, että odotusaika tuntuisi vähemmän pitkältä. En tiedä, oliko se ehkä paras tapa kuluttaa rahat, mutta ymmärrän, että se voi ehkä auttaa sitä ihmistä tuntemaan olonsa normaalimmaksi asuessaan toisen ihmisen luona oudoissa vaatteissa, jos ei sillä hetkellä ole mahdollisuutta ottaa vastaan huonekaluja tms.

      Lainaa

    83. Tulos: -74 (110 ääntä)
      Jotekin en ymmärrä mikä kaikkia tässä riivaa? Jos kerran huushollissa oli tuollaiset tavarat niin sitten oli, ja monellakohan meistä on nurkissa ylimääräistä tavaraa? Ja vaikka nuo ovatkin aika halpoja suurimmilta osin, niin mitä maksaisi kaiken ostaminen kerralla? Itse omistan pari avaamatonta hammastahnapurtiloa kun mies ei tykännyt merkistä, varmaan kymmenet pinsetit koska hukkaan ne aina, ostan uudet, sitten kuitenkin löytyvät, ja kaiken maailman sisustushärpäkkää koska vanhempani ovat vakuuttuneita että tarvitsen niitä vaikka inhoan niitä. Ja ihan mielellään saa vaikka meikkivoiteet jotka ostin koska pidin väristä mutta ärsyttivätkin ihoa. Ovat jopa vaaleita! Olisi vain kiva jos joku hakisi pois kaiken nurkissa pyörivän romun -ei sitä viitsi poiskaan heittää koska se on kuitenkin käyttämätöntä/ melkein käyttämätöntä, eikä facekirppiksilläkään jaksa myydä jotain kerran käytettyä meikkivoidetta. Voi saada myös kynsilakan joka näytti purkissa hopeiselta mutta olikin kullanvihreä... tavaraa on kaikilla jotka eivät konmarita aivan roskaksi asti vaikka tavarassa ei olisi mitään vikaa, ja jos joku nämä haluaa ja viitsii laatikossa hakea niin tervetuloa. Vanhat pyyhkeetkin olisi pitänyt viedä eläinsuojeluun koiranpedeiksi mutta vaiva...

      Lainaa

    84. Tulos: +94 (114 ääntä)
      Joopajoo: Ei ole näköjään sinullekkaan tullut mieleen, että kyseinen nainen saattaa tarvita näitä esimerkiksi työtehtävissään, jossa on vaatimuksena siisti ja huoliteltu ulkonäkö… Kaiken kun on menettänyt ja yks kaks pitäisi yhtäkkiä löytyä rahaa mm. vähintään kosteusrasvaan, kasvojen puhdistusaineeseen, meikkivoiteeseen, puuteriin, kulmakynään, pariin siveltimeen, ripsiväriin, deodoranttiin ja siedettävään hajuveteen, niin se on aikamoinen menoerä. En sitten tiedä, olenko itse niin vajaaälyinen tai ihan vⅰtun tyhmä, mutta listasta löytyneen hajuveden, jonka perässä mainittiin makeat tuoksut + escada ja mk, tajusin MINÄ ITSE asian niin, että kyseiset merkit on annettu vain ESIMERKIKSI, että minkä tyyppistä hajua on toiveissa, eikä vaatimuksia merkin suhteen. Mutta tiedä sitten taas…
      No itse en suostuisi toimimaan yhtiössä jossa vaaditaan Michael Corsin ja Escaladen käyttöä ilman että ne tulevat firman puolesta. Joten äkkinäinen johtopäärös kommenttiesi perusteella on että oot ainakin pikkuisen typerä. Vitun tyhmäksi haukkuminen kun on rumaa.

      Lainaa

    85. Arkkienkeli 7.6.2018 18:10
      Tulos: +31 (71 ääntä)
      Pyykkikorin likaisille vaatteille ymmärrän, mutta puhtaille en. Itse ainakin viikkaan puhtaat kaappiin, enkä laita koneesta/kuivurista WC:ssä toiseen koriin.

      Lainaa

    86. Tulos: +70 (88 ääntä)
      Ja palo oli lähteny tupakasta minkä muija oli ite polttanu takapihalla t. Puskaradio

      Lainaa

    87. Ettäsemmosta 7.6.2018 21:31
      Tulos: +76 (82 ääntä)
      Kanilainen: Ei ollut valitettavasti valhe. Tämän pariskunnan miesosapuolelle on keräysryhmä fb:ssä kuvineen ja nimineen. Pienellä paikkakunnalla tapahtunut ja lehdissäkin uutisoitu. Yp ei myöskään ole ker(j)äyksen kohde vaan kyseisen listan laatineen naishenkilön nimi alkaa A:lla. Tän miespuoleisen ihmisen avustusryhmästä sai kattavan kuvan mitä kaikkea olivat saaneet, mies vaikutti ihan jalat maassa olevalta ja kiitolliselta saaduista tavaroista – varmaan kiva lahjoittajille lukea että avopuolison mielestä olivat pelkkää p*skaa. Kotivakuutusta näillä ei vissiin ollut (tai sen tilanne “ei ollut ihan yksinkertainen” vai miten se nyt meni…)
      "Kotivakuutusta näillä ei vissiin ollut (tai sen tilanne “ei ollut ihan yksinkertainen” vai miten se nyt meni…)" - suomeksi: lasku maksamatta. Mahtaa pikkusen ottaa päähän. Tosin, jos naisen omasta tupakasta palo lähti, niin... Listasta sen verran, että "kynttilöitä, sisustusjuttuja..." eivät todellakaan ole tulipalon jälkeen ensimmäisenä mielessä. Parempi olisi, että nuo eivät ikinä sytyttäisi kynttilän kynttilää.

      Lainaa

    88. Kanilainen 7.6.2018 22:09
      Tulos: +105 (107 ääntä)
      Joopajoo: Ei ole näköjään sinullekkaan tullut mieleen, että kyseinen nainen saattaa tarvita näitä esimerkiksi työtehtävissään, jossa on vaatimuksena siisti ja huoliteltu ulkonäkö… Kaiken kun on menettänyt ja yks kaks pitäisi yhtäkkiä löytyä rahaa mm. vähintään kosteusrasvaan, kasvojen puhdistusaineeseen, meikkivoiteeseen, puuteriin, kulmakynään, pariin siveltimeen, ripsiväriin, deodoranttiin ja siedettävään hajuveteen, niin se on aikamoinen menoerä. En sitten tiedä, olenko itse niin vajaaälyinen tai ihan vⅰtun tyhmä, mutta listasta löytyneen hajuveden, jonka perässä mainittiin makeat tuoksut + escada ja mk, tajusin MINÄ ITSE asian niin, että kyseiset merkit on annettu vain ESIMERKIKSI, että minkä tyyppistä hajua on toiveissa, eikä vaatimuksia merkin suhteen. Mutta tiedä sitten taas…
      Nainen on kuorma-autonkuljettaja (tai rekan), siinä työssä ei tosiaankaan vaadita näitä tuötehtävissä. :D

      Lainaa

    89. Tulos: +28 (70 ääntä)
      fakta homma: No vaikka ihan siinä alussa, jossa luki “Tämä lohduton näkymä odotti erästä pariskuntaa, kun he pääsivät asuntoonsa”. Yleensähän pariskunta = nainen ja mies.
      Kovin on rajoittunut maailmankuva sulla. Saattaa tulla nykyaika shokkina, niin parempi ehkä vaan pysyä turvassa siellä tynnyrissä ja ruuvata kansi tiukasti takas kiinni.

      Lainaa

    90. Tulos: +52 (70 ääntä)
      Joopajoo: Ei ole näköjään sinullekkaan tullut mieleen, että kyseinen nainen saattaa tarvita näitä esimerkiksi työtehtävissään, jossa on vaatimuksena siisti ja huoliteltu ulkonäkö… Kaiken kun on menettänyt ja yks kaks pitäisi yhtäkkiä löytyä rahaa mm. vähintään kosteusrasvaan, kasvojen puhdistusaineeseen, meikkivoiteeseen, puuteriin, kulmakynään, pariin siveltimeen, ripsiväriin, deodoranttiin ja siedettävään hajuveteen, niin se on aikamoinen menoerä. En sitten tiedä, olenko itse niin vajaaälyinen tai ihan vⅰtun tyhmä, mutta listasta löytyneen hajuveden, jonka perässä mainittiin makeat tuoksut + escada ja mk, tajusin MINÄ ITSE asian niin, että kyseiset merkit on annettu vain ESIMERKIKSI, että minkä tyyppistä hajua on toiveissa, eikä vaatimuksia merkin suhteen. Mutta tiedä sitten taas… No ei tullut, koska kyseinen emäntä on Linkedl:n mukaan rekkakuski. Ei varmasti ketään sillä alalla kiinnosta onko kulmakarvat hyvin ja tuoksuuko mk-hajuste, tai joku muu makea tuoksu. Ja kyllä, saatat olla hyvin luettelemiasi asioita, koska hajuvesi tai meikit eivät kuulu ihmisen perustarpeisiin, ei mitenkäänpäin, vaikka olis mikä työ.

      Lainaa

    91. Tulos: +35 (43 ääntä)
      Joopajoo: Ei ole näköjään sinullekkaan tullut mieleen, että kyseinen nainen saattaa tarvita näitä esimerkiksi työtehtävissään, jossa on vaatimuksena siisti ja huoliteltu ulkonäkö… Kaiken kun on menettänyt ja yks kaks pitäisi yhtäkkiä löytyä rahaa mm. vähintään kosteusrasvaan, kasvojen puhdistusaineeseen, meikkivoiteeseen, puuteriin, kulmakynään, pariin siveltimeen, ripsiväriin, deodoranttiin ja siedettävään hajuveteen, niin se on aikamoinen menoerä. En sitten tiedä, olenko itse niin vajaaälyinen tai ihan vⅰtun tyhmä, mutta listasta löytyneen hajuveden, jonka perässä mainittiin makeat tuoksut + escada ja mk, tajusin MINÄ ITSE asian niin, että kyseiset merkit on annettu vain ESIMERKIKSI, että minkä tyyppistä hajua on toiveissa, eikä vaatimuksia merkin suhteen. Mutta tiedä sitten taas…
      No ei tullut, koska kyseinen emäntä on Linkedl:n mukaan rekkakuski. Ei varmasti ketään sillä alalla kiinnosta onko kulmakarvat hyvin ja tuoksuuko mk-hajuste, tai joku muu makea tuoksu. Ja kyllä, saatat olla hyvin luettelemiasi asioita, koska hajuvesi tai meikit eivät kuulu ihmisen perustarpeisiin, ei mitenkäänpäin, vaikka olis mikä työ.

      Lainaa

    92. Tulos: +64 (68 ääntä)
      "Akuutit tarpeet". Myönnän että joskus tulee pahalle tuulelle Feissarimokissa esiintyvien ihmisten itsekkyydestä ja kapeakatseisuudesta, mutta nyt vois lievästi sanoa että vittu että kävi vituttamaan.

      Lainaa

    93. Tulos: +32 (42 ääntä)
      fakta homma: Facessa on ryhmä tämän pariskunnan miehen nimissä nimeltään: Ossille Avustusta. Paikkakunta on Kannus. Naisen etunimi on Anni, eli nyt haukuit väärää puuta. https://www.facebook.com/groups/439375346503352/permalink/439458603161693/
      Ossin keräys on paljon fiksumpi. Itse juoksisin Annilta karkuun, jos olisin Ossi.

      Lainaa

    94. Tulos: +21 (37 ääntä)
      Arkkienkeli: Pyykkikorin likaisille vaatteille ymmärrän, mutta puhtaille en. Itse ainakin viikkaan puhtaat kaappiin, enkä laita koneesta/kuivurista WC:ssä toiseen koriin.
      Erikoista että tuo parin euron tavara jäi vaivaamaan sinua noista pyydetyistä asioista. Itsellä särähti enemmän korvaan nuo "meikinpoistoaine, käytetty käy, jos LUMENE"-vaatimukset. Pyykkikori puhtaille pyykeille on kätevä kun siirtää pyykkiä huoneesta toiseen. Tosin saman asian ajaa euron (1 €) maksava ikea-kassi.

      Lainaa

    95. Tulos: +81 (87 ääntä)
      Sanni: Hei pakko tulla puolustamaan nyt vähän. Tulipalo oli todellinen ja lista jonka YP antoi eteenpäin ei ollut lista siitä MITÄ TARVITAAN vaan mitä menetettiin.
      "Pieni tv, mutta voisi olla isompi" eli olisi voinut palaa isompikin tv? Ja nimenomaan "ei mieluiten pinkkiä" tavaraa menetetty?

      Lainaa

    96. Kaikkihetinyt 8.6.2018 2:01
      Tulos: +107 (111 ääntä)
      Voi Jeesus sentään. Jos ikinä talo palaisi itselläni niin ensimmäisenä vaadin ehdottomasti vepsäläisen tämän vuoden kaluston, Pentikin hedelmäkippoa ja lautasta ja siihen päälle vielä Crocsit (ei sinisinä). Tosi asiassa tämä oli mukamas väärinkäsitys. Muiden vika kaikki. Tuskinpa oli kun piti ihan väriskaala nakella näkösälle vaikka oli lista asioista joita palossa menetti. Olihan tämä nainen julkaissut sitemmin viestin missä haukkuu kaikki ihmiset helvettiin kun naureskeltu heidän tapaturmallaan ja ollaan helvetin oksettavia, todennut vielä että haluaa "tuoksua itseltään" ja "näyttää itseltään" mitä oli ennen tulipaloa. Itsekin haluaisin näyttää Kim kardashianilta ja kantaa olalla Louis vuittonin laukkua mutta ilmeisesti nuo saavuttamiseksi pitää polttaa oma talonsa. Mikäli tuo oli rouvan mielestä väärinkäsitys niin en lähtisi kommentoijia haukkumaan oksettaviksi. Nyt perus asiat kuntoon ennen kuin lähtee vonkaamaan michael korssin hujuvesiä ja fiskarssin munasilppureita. Ei herra mun jee.

      Lainaa

    97. Tulos: +54 (64 ääntä)
      Out: Aattelinki että on vaan kertonu mitä kaikkea menetti ja se oli sit käännetty et mitä muka tarvitsis. Ei tarvitse heti, rakkaat kanssaihmiset, tuomita.
      Jos koko talo on palanu, nii siitä vois loogisesti päätellä, että kaikki meni. Miksi pitää jokainen selänraaputin erikseen listata? Omituista kyllä.

      Lainaa

    98. Määpää 8.6.2018 7:14
      Tulos: +67 (73 ääntä)
      Eli nainen, joka on ilmeisesti autokuski, tarvitsee työtehtävissään menettämäänsä televisiota, joka saattoi olla pieni, mutta isompikin käy?

      Lainaa

    99. joojoojoo 8.6.2018 8:35
      Tulos: +32 (42 ääntä)
      Kuinkahan vakuutusyhtiö suhtautuu tällaisiin keräyksiin?

      Lainaa

    100. Tulos: +50 (60 ääntä)
      Moi: Tämäkin päivitys oli väärinkäsitys mitä korjattiin myöhemmin. Kyseisessä listassa palossa tavaransa menettänyt vain kertoi Viennalle mitä meni. Kyseessä ei ollut toivelista tavaroista.
      Jos tämä ei ole toivelista niin miksi tuolla on noita "mieluiten LUMENE" ja "ei välttämätön" ?

      Lainaa

    101. Tulos: +52 (62 ääntä)
      Ei hankita kotivakuutusta, mutta kaiken maailman hajuvesiturhakkeita on voitu hommata kyllä? Tai sitten tällä akalla ei ole koskaan ollutkaan noita merkkitavaroita, vaan ruinaa niitä vain palon varjolla nyt kun kerran saa huomiota, vähän kuin isompaa telkkariakin. :D Ja mies vaikuttaa vielä aika normaalilta tyypiltä... Mä olisin kyllä eronnut, ottanut kiitollisena ne roskalavan väärän väriset eriparihuonekalut vastaan ja jättänyt puolison ulisemaan keskenään mk:n hajuvesien perään tuossa vaiheessa.

      Lainaa

    102. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Dara: En oo varma miksi, mutta tuli tunne, että Vienna itse on tarinan nainen… Käyköhän käytetyt mutta siistit tiskirätit ja esim. roskalavan sohvat?
      Ei ole. Tämä oli Naistenhuoneella ja Vienna on ylläpitäjänä vain viestinvälittäjä mahdollisesti siksi, jos pariskunta/nainen vaikka haluaa pysyä anonyyminä.

      Lainaa

    103. Tulos: +43 (49 ääntä)
      Joku vois lahjoittaa heille kotivakuutuksen.

      Lainaa

    104. Tulos: +14 (26 ääntä)
      joojoojoo: Kuinkahan vakuutusyhtiö suhtautuu tällaisiin keräyksiin?
      Mitä se vakuutusyhtiölle kuuluu? Sen sijaan verottaja voi olla hyvinkin kiinnostunut.

      Lainaa

    105. Tulos: +42 (44 ääntä)
      Ettäsemmosta: “Kotivakuutusta näillä ei vissiin ollut (tai sen tilanne “ei ollut ihan yksinkertainen” vai miten se nyt meni…)” – suomeksi: lasku maksamatta. Mahtaa pikkusen ottaa päähän. Tosin, jos naisen omasta tupakasta palo lähti, niin… Listasta sen verran, että “kynttilöitä, sisustusjuttuja…” eivät todellakaan ole tulipalon jälkeen ensimmäisenä mielessä. Parempi olisi, että nuo eivät ikinä sytyttäisi kynttilän kynttilää.
      Kotivakuutus on voimassa, jos sitä ei ole irtisanottu. Masamaton lasku on suoraan ulosottokelpoinen ja vakuutus voimassa kauden loppuun. Vakuutuksissa on estetty se että vakuutus voitaisiin evätä myöhästyneen maksun vuoksi.

      Lainaa

    106. Tulos: +27 (45 ääntä)
      Muumi: Ei ois kyllä ekana munaleikkuri tai sipulipuristin mielessä, jos talo palais. Enemmän itkisin itse valokuvien ja muiden muistojen perään…
      En kuitenkaan pyytäisi tuntemattomia lähettämään kuvia lapsista ja isovanhemmista ja vanhoista kavereista.

      Lainaa

    107. ameriikkaa 8.6.2018 22:31
      Tulos: +32 (34 ääntä)
      Pluri: No itse en suostuisi toimimaan yhtiössä jossa vaaditaan Michael Corsin ja Escaladen käyttöä ilman että ne tulevat firman puolesta. Joten äkkinäinen johtopäärös kommenttiesi perusteella on että oot ainakin pikkuisen typerä. Vⅰtun tyhmäksi haukkuminen kun on rumaa.
      Niin, tuollaset vaatimukset kuulostaa Amerikalta :D Missä tosiaankin voidaan esim. ravintola-alalla määrätä naisen kenkien koron minimikorkeus, sopivien koruyhdistelmien käyttö, hiusten pituus sekä meikin tyyppi.

      Lainaa

    108. Tulos: -20 (34 ääntä)
      : Minulle tuli sama mieleen. Enkä ole ihan varma, onko edes mitään pariskuntaa tai tulipaloakaan sattunut. Tajuttoman pitkä lista pelkästään naisen kauneudenhoitoon tarvittavia tuotteita? Ehkä ne oli naisellinen ja pinnallinen lesbopariskunta, mutta silti. Epäilen.
      Vitsi, että olenkin ahdasmielinen rasistipaska, kun ei tuo vaihtoehto juolahtanut edes mieleen! Kovin vaan ihmettelin, että eikö se mies tarvi mitään! Taas opin itsestäni jotain uutta.

      Lainaa

    109. Partamuumi 9.6.2018 5:54
      Tulos: -1 (15 ääntä)
      Taaskaan ei tule mokaa näkyviin. :( Löytyykö tähän jotain helppoa tapaa korjata asia, etten ole joka kerta erikseen vaivaamassa ylläpitoa?

      Lainaa

    110. Huano yritys 9.6.2018 7:41
      Tulos: -4 (12 ääntä)
      Dara: En oo varma miksi, mutta tuli tunne, että Vienna itse on tarinan nainen… Käyköhän käytetyt mutta siistit tiskirätit ja esim. roskalavan sohvat?
      Tarinan, sadun... Miten kukakin haluaa asian ilmaista.

      Lainaa

    111. Huano yritys 9.6.2018 7:43
      Tulos: +32 (44 ääntä)
      Varpu: Vitsi, että olenkin ahdasmielinen rasistipaska, kun ei tuo vaihtoehto juolahtanut edes mieleen! Kovin vaan ihmettelin, että eikö se mies tarvi mitään! Taas opin itsestäni jotain uutta.
      Rasisti?? :"D Oletko lapsi vai idiootti?

      Lainaa

    112. Ei ärsytä 9.6.2018 10:47
      Tulos: -23 (63 ääntä)
      En ärsyyntynyt tuosta listasta yhtään. Ei siinä vaadita ketään lahjoittamaan yhtään mitään. Oman kotikaupunkini roskalavaryhmässä porukka pyytää vaikka ja mitä uutta/kallista tarkoilla kriteereilä. Ihan ilman että olisi kotivain palanut. Joskus pyytäjät saavat ja joskus eivät. Jos mä haluaisin uusia vaatteita ihan huvin vuoksi, en pyytäisi mitä tahansa paitoja koossa m. Sit mulla olisi kuusi kassia iselleni turhaa tavaraa ja ongelma päästä niistä eroon. Helpompi on sanoa, että haluaa vaikka mustia toppeja paljeteilla. Toki on hassua sanoa, että tuo lista olisi muka jotain "akuuttiin tarpeeseen", siinähän on vaikka mitä tilpehööriä. Tuollaista tavaraa varmaan menettivät palossa ja ottavat mielellään vastaan JOS jollain nyt sattuu lojumaan tallissa turhana. Mitä jos ne saa kymmenen pahvilootaa täynnä tavaraa, jolla ne ei tee mitään. Kannattaa sillon ilmottaa, että pliis ei enempää turhaa kamaa, jos haluatte jotain antaa niin nää listassa ne tavarat, jotka tarvitaan halutaan. Jos on talo just palanut ja kaikki mennyt, niin on ihan luonnollista listata niitä kamoja ja miettiä että ei vhittu kaikki sisustuskamatkin meni, kaikki meni! Sitten laitat roskalavaryhmään tai vastaavaan ketjun, että tällaisia asioita tarvitsen. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Vai onko toi sana "tarvita" nyt ihmisiä loukannut? Koska kuuluis ottaa vastaan mitä vain ja olla tyytyväinen.. vaikka voisi samalla vaivalla saada jotain sopivaakin, niin ei saa, koska pitää istua tietynlaiseen kiitollisen ja hiljaisen uhrin rooliin. Mulla on avattuja hajuvesiä pari, mutten itse tykkää käyttää. On ylimääräisiä pannuja ja lastoja ja keittiötavaraa. Kenkiä koossa 36 on parit, joita ei tule ikinä käytettyä. Eivät ole roskaa, joten jääneet kaappiin lojumaan. Ei siinä ole mitään ennenkuulumatonta, että joku tarvitsee tai vain haluaa lisää tavaraa. Kyllä mä voisin noi antaa tälle naiselle, en tosin tiedä edes mikä paikkakunta on kyseessä.

      Lainaa

    113. Tulos: +23 (25 ääntä)
      : Minulle tuli sama mieleen. Enkä ole ihan varma, onko edes mitään pariskuntaa tai tulipaloakaan sattunut. Tajuttoman pitkä lista pelkästään naisen kauneudenhoitoon tarvittavia tuotteita? Ehkä ne oli naisellinen ja pinnallinen lesbopariskunta, mutta silti. Epäilen.
      Naistenhuoneella on noita anonyymejä julkaisuja jatkuvasti. Vienna on yks ylläpitäjistä ja ylläpitäjät julkasee noita nimettömästi niiden puolesta jotka ei omalla nimellä kehtaa julkaista. Tosin tässä tapauksessa joku sherlockki selvitti tuon kinuajan oikean nimen.

      Lainaa

    114. Tulos: +9 (15 ääntä)
      Partamuumi: Taaskaan ei tule mokaa näkyviin. Löytyykö tähän jotain helppoa tapaa korjata asia, etten ole joka kerta erikseen vaivaamassa ylläpitoa?
      Vaihda selainta.

      Lainaa

    115. Tulos: +9 (27 ääntä)
      Onhan tossa melkonen lista, eikä varmaan oo ajateltu pahemmin listaa tehdessä millanen haloo tulee. Ja tottakai tollasessa tilanteessa pitäs olla onnellinen kaikestakin vähästä. Mutta kyllä ihan pikkusen ymmärrän tota listan tekijää. Jos jollain nyt sattuis oleen se ylimääränen munaleikkuri niin miks ei vois antaa sitä sellaselle kuka tarttis?

      Lainaa

    116. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Partamuumi: Taaskaan ei tule mokaa näkyviin. Löytyykö tähän jotain helppoa tapaa korjata asia, etten ole joka kerta erikseen vaivaamassa ylläpitoa?
      Valitettavasti syy tähän ei ole tiedossa. https://www.feissarimokat.com/files/2018/06/menetin-taloni-dww.png?eitoimi

      Lainaa

    117. Tulos: +10 (44 ääntä)
      Ei ärsytä: En ärsyyntynyt tuosta listasta yhtään. Ei siinä vaadita ketään lahjoittamaan yhtään mitään. Oman kotikaupunkini roskalavaryhmässä porukka pyytää vaikka ja mitä uutta/kallista tarkoilla kriteereilä. Ihan ilman että olisi kotivain palanut. Joskus pyytäjät saavat ja joskus eivät. Jos mä haluaisin uusia vaatteita ihan huvin vuoksi, en pyytäisi mitä tahansa paitoja koossa m. Sit mulla olisi kuusi kassia iselleni turhaa tavaraa ja ongelma päästä niistä eroon. Helpompi on sanoa, että haluaa vaikka mustia toppeja paljeteilla. Toki on hassua sanoa, että tuo lista olisi muka jotain “akuuttiin tarpeeseen”, siinähän on vaikka mitä tilpehööriä. Tuollaista tavaraa varmaan menettivät palossa ja ottavat mielellään vastaan JOS jollain nyt sattuu lojumaan tallissa turhana. Mitä jos ne saa kymmenen pahvilootaa täynnä tavaraa, jolla ne ei tee mitään. Kannattaa sillon ilmottaa, että pliis ei enempää turhaa kamaa, jos haluatte jotain antaa niin nää listassa ne tavarat, jotka tarvitaan halutaan. Jos on talo just palanut ja kaikki mennyt, niin on ihan luonnollista listata niitä kamoja ja miettiä että ei vhittu kaikki sisustuskamatkin meni, kaikki meni! Sitten laitat roskalavaryhmään tai vastaavaan ketjun, että tällaisia asioita tarvitsen. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Vai onko toi sana “tarvita” nyt ihmisiä loukannut? Koska kuuluis ottaa vastaan mitä vain ja olla tyytyväinen.. vaikka voisi samalla vaivalla saada jotain sopivaakin, niin ei saa, koska pitää istua tietynlaiseen kiitollisen ja hiljaisen uhrin rooliin. Mulla on avattuja hajuvesiä pari, mutten itse tykkää käyttää. On ylimääräisiä pannuja ja lastoja ja keittiötavaraa. Kenkiä koossa 36 on parit, joita ei tule ikinä käytettyä. Eivät ole roskaa, joten jääneet kaappiin lojumaan. Ei siinä ole mitään ennenkuulumatonta, että joku tarvitsee tai vain haluaa lisää tavaraa. Kyllä mä voisin noi antaa tälle naiselle, en tosin tiedä edes mikä paikkakunta on kyseessä.
      Oikeasti sanon tällaista harvoin, mutta teidänlaiset ihmiset pitäisi lähettää Syyriaan sodan keskelle tai jotain. Koska ilmeisesti tulipalokaan ei riitä saamaan teitä arvostamaan sitä, mitä teillä jo on. Kiittämättömyys ja itsekkyys on nykymaailman palkka.

      Lainaa

    118. Tulos: +30 (42 ääntä)
      Ei ärsytä: En ärsyyntynyt tuosta listasta yhtään. Ei siinä vaadita ketään lahjoittamaan yhtään mitään. Oman kotikaupunkini roskalavaryhmässä porukka pyytää vaikka ja mitä uutta/kallista tarkoilla kriteereilä. Ihan ilman että olisi kotivain palanut. Joskus pyytäjät saavat ja joskus eivät. Jos mä haluaisin uusia vaatteita ihan huvin vuoksi, en pyytäisi mitä tahansa paitoja koossa m. Sit mulla olisi kuusi kassia iselleni turhaa tavaraa ja ongelma päästä niistä eroon. Helpompi on sanoa, että haluaa vaikka mustia toppeja paljeteilla. Toki on hassua sanoa, että tuo lista olisi muka jotain “akuuttiin tarpeeseen”, siinähän on vaikka mitä tilpehööriä. Tuollaista tavaraa varmaan menettivät palossa ja ottavat mielellään vastaan JOS jollain nyt sattuu lojumaan tallissa turhana. Mitä jos ne saa kymmenen pahvilootaa täynnä tavaraa, jolla ne ei tee mitään. Kannattaa sillon ilmottaa, että pliis ei enempää turhaa kamaa, jos haluatte jotain antaa niin nää listassa ne tavarat, jotka tarvitaan halutaan. Jos on talo just palanut ja kaikki mennyt, niin on ihan luonnollista listata niitä kamoja ja miettiä että ei vhittu kaikki sisustuskamatkin meni, kaikki meni! Sitten laitat roskalavaryhmään tai vastaavaan ketjun, että tällaisia asioita tarvitsen. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Vai onko toi sana “tarvita” nyt ihmisiä loukannut? Koska kuuluis ottaa vastaan mitä vain ja olla tyytyväinen.. vaikka voisi samalla vaivalla saada jotain sopivaakin, niin ei saa, koska pitää istua tietynlaiseen kiitollisen ja hiljaisen uhrin rooliin. Mulla on avattuja hajuvesiä pari, mutten itse tykkää käyttää. On ylimääräisiä pannuja ja lastoja ja keittiötavaraa. Kenkiä koossa 36 on parit, joita ei tule ikinä käytettyä. Eivät ole roskaa, joten jääneet kaappiin lojumaan. Ei siinä ole mitään ennenkuulumatonta, että joku tarvitsee tai vain haluaa lisää tavaraa. Kyllä mä voisin noi antaa tälle naiselle, en tosin tiedä edes mikä paikkakunta on kyseessä.
      JA on täysin eri asia listata jotain oikeasti akuutteja tarpeita, esim. kattiloita tai kenkiä koossa 36, kuin jotain merkkihajuvesiä. :D ny jotain järkeä tohon touhuun. Itseäni ärsyttää muutenkin facebookin roskalavoilla yms kerjuuviestit, joissa kinutaan jotain täysin turhaa kamaa ja vielä tarkoin kriteerein. Mene kauppaan ostamaan, jos "tarvitset" jotain tiettyä. Mutta et ilmeisesti halua maksaa niistä mitään? Esim. jos ei ole varaa ostaa verhoja, silloin ei myöskään ole varaa vaatia tietyn värisiä tai merkkisiä verhoja. Näin se vaan nykymaailmassa menee.

      Lainaa

    119. Tulos: -9 (55 ääntä)
      Eiköhän oman kodin ja tavaroiden palaminen ole jo itsessään tarpeeksi suuri shokki, ja taakkaa varmasti vähentää edes ihan vähän se, jos saisi lahjoituksena edes joitain niitä asioita, mitä palossa menetti. Elämän korjaaminen vie muutenkin kauan. Eihän tyyppi ole tavaraa kenenkään kotoa tulossa väkipakolla hakemaan. Miksei siis saisi pyytää niitä juttuja, joita itsellä on ollut, ihan siltä varalta että jollain pyörii niitä nurkissa ylimääräisenä? Monella kuitenkin on todella paljon turhaa tavaraa. Kyllä tyyppi varmasti tietää, ettei läheskään kaikkea tuota tule saamaan, mutta parempi jotain kuin ei mitään. On ehkä ajatellut, että jos listaa kaiken mahdollisen mikä mieleen tulee, niin suuremmalla todennäköisyydellä joltain löytyy edes jotain siitä. Toki joo listaa olisi voinut miettiä joiltain osilta hieman tarkemmin, mutta musta aika kohtuutonta moralisoida tulipalossa kotinsa menettänyt ihminen täysin maanrakoon. Ihmiset on erilaisia ja reagoi menetyksiin eri tavoin. Ei kukaan ulkopuolinen - varsinkaan sellainen, joka ei ole samaa kriisiä itse kokenut - voi sanoa, miten toisen pitäisi kriisin keskellä tuntea ja toimia. Tyyppi käy omia tunteitaan läpi ja koittaa helpottaa oloaan kuten parhaaksi kokee.

      Lainaa

    120. Tulos: +11 (11 ääntä)
      https://www.kp24.fi/lehti/keskipohjanmaa/538014/omakotitalon-tulipalon-epaillaan-syttyneen-terassilta-rakennus-tuhoutui-taysin-kannuksessa

      Lainaa

    121. Tulos: -50 (68 ääntä)
      : Ossin keräys on fiksumpi. Itse juoksisin Annilta karkuun, jos olisin Ossi.
      Anna kun arvaan: juokset aina kaikkia naisia karkuun, koska olet seurustelukyvytön luuseri.

      Lainaa

    122. Tulos: +25 (43 ääntä)
      Ruma Elsa: Anna kun arvaan: juokset aina kaikkia naisia karkuun, koska olet seurustelukyvytön luuseri.
      Sinä se sitten et koskaan yllätä. Miesvihaa jaksat pökeltää palstalle väsymättä.

      Lainaa

    123. Tulos: +27 (39 ääntä)
      Ruma Elsa: Anna kun arvaan: juokset aina kaikkia naisia karkuun, koska olet seurustelukyvytön luuseri.
      Väärin arvattu. Onneksi kaikki naiset eivät ole kaltaisiasi pirttihirmuja.

      Lainaa

    124. Tulos: -34 (56 ääntä)
      ….: Väärin arvattu. Onneksi naiset eivät ole kaltaisiasi pirttihirmuja.
      Kiitos mielenkiinnosta, mutta olen onnellisesti aviossa. Minun mieheni ei ikinä piipittäisi "yhyy, naiset on sitten hirmuisen pahoja" missään kommenttipalstoilla. Pirttihirmu oli yleinen luonnehdinta tuossa sotien jälkeen, keksipä jotain uutta, kun ei sinulla ressukalla kuitenkaan muutakaan tekemistä ole.

      Lainaa

    125. Tulos: +30 (40 ääntä)
      Ruma Elsa: Kiitos mielenkiinnosta, mutta olen onnellisesti aviossa. Minun mieheni ei ikinä piipittäisi “yhyy, naiset on sitten hirmuisen pahoja” missään kommenttipalstoilla. Pirttihirmu oli yleinen luonnehdinta tuossa sotien jälkeen, keksipä jotain uutta, kun ei sinulla ressukalla kuitenkaan muutakaan tekemistä ole.
      Enhän minä naisista yleisesti puhunut. Ainoastaan Annin ja sinun kaltaisista justiinoista. Enkä ole tuollaisesta miesten vihaajasta muutenkaan kiinnostunut. Olen itse asiassa onnellisessa seurustelusuhteessa, viitaten aiempaan kyselyysi. :-)

      Lainaa

    126. Partamuumi 12.6.2018 8:50
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Tuppu: Vaihda selainta.
      Olen kokeillut sekä Chromea, että Exploreria (vai mikä se nykyään nimeltään onkaan) sekä puhelimen selainta. Tulos kaikissa sama.

      Lainaa

    127. Partamuumi 12.6.2018 8:51
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      FMteam: Valitettavasti syy tähän ei ole tiedossa. https://www.feissarimokat.com/files/2018/06/menetin-taloni-dww.png?eitoimi
      Kiitos jälleen!

      Lainaa

    128. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Vienna: Tulipalo tapahtui kyllä, se on ihan sata varma juttu ja varmistettu, löytyi myös uutisista jne! Tulipalon henkilö ei ole minä, vaan minulle entuudestaan tuntematon henkilö, jota päätettiin auttaa. Listaus on sikäli väärin käsitetty, koska pointti ilmeisemmin oli se, että “tässä nyt kaikki mitä puuttuu, että jos jollain on niin otetaan vastaan.”
      "Tässä kaikki mitä puuttuu" ? Mitä jos kävis kaupasta itse hakemassa leivinpaperit yms.

      Lainaa

    129. Tulos: +9 (31 ääntä)
      Akvavitix: Kovin on rajoittunut maailmankuva sulla. Saattaa tulla nykyaika shokkina, niin parempi ehkä vaan pysyä turvassa siellä tynnyrissä ja ruuvata kansi tiukasti takas kiinni.
      Niin noh. "18–54-vuotiaista suomalaisista piti itseään homoseksuaalina vuonna 1971 tehdyssä tutkimuksessa 0,8 % ja vuonna 1992 tehdyssä tutkimuksessa 0,6 %" Tilastojen valossa ihan normaalia olettaa että pariskunta on mies ja nainen. Toki toisinkin voi olla, mutta todennäköisyys on pieni.

      Lainaa

    130. Tulos: +14 (32 ääntä)
      ….: Oikeasti sanon tällaista harvoin, mutta teidänlaiset ihmiset pitäisi lähettää Syyriaan sodan keskelle tai jotain. Koska ilmeisesti tulipalokaan ei riitä saamaan teitä arvostamaan sitä, mitä teillä jo on. Kiittämättömyys ja itsekkyys on nykymaailman palkka.
      Mun on vaikea ymmärtää tuollaista asennetta, että "lähetetään Syyriaan" jos pyytää vaikka roskalavalla jotain tavaraa. Miten se tarkoittaa, ettei arvostaisi mitään? Ihmisillähän on jatkuvasti itselleen turhaa tavaraa, lahjaksi saatua kippoa ja kappoa, pieneksi jääneet housut. Miksei niitä voi lahjoittaa eteenpäin? Miksei saisi pyytää sellaisia asioita ja saada ilmaiseksi? Mutta jos sama henkilö ostaa kaupasta niin asia ok, silloin hän sun mielestä siis arvostaa sitä tavaraa? Jotain suurta itsekkyyttä on tuossakin asenteessa, että omastaan ei anna ja ne jotka jotain pyytävät, ovat vaateliaita pahiksia. Ja sitten pitäs mennä sota-alueelle kärsimään rangaistusta, kun ei ole juuri samanlainen ajatusmaailma kuin sinulla. Aika käsittämätöntä. Annan tavaraa roskalavalla, ostan kirppikseltä, pyrin kierrättämään, ostan harvemmin kaupasta uutta tavaraa. Voisin edelleen antaa tälle tulipalossa kaiken menettäneelle ihmisille tavaroita, JOITA MINULLA ON YLIMÄÄRÄISENÄ JA HÄNELLE NE TUOTTAVAT ENEMMÄN ILOA KUIN MINULLE.

      Lainaa

    131. Tulos: +37 (43 ääntä)
      hilipate: Mun on vaikea ymmärtää tuollaista asennetta, että “lähetetään Syyriaan” jos pyytää vaikka roskalavalla jotain tavaraa. Miten se tarkoittaa, ettei arvostaisi mitään? Ihmisillähän on jatkuvasti itselleen turhaa tavaraa, lahjaksi saatua kippoa ja kappoa, pieneksi jääneet housut. Miksei niitä voi lahjoittaa eteenpäin? Miksei saisi pyytää sellaisia asioita ja saada ilmaiseksi? Mutta jos sama henkilö ostaa kaupasta niin asia ok, silloin hän sun mielestä siis arvostaa sitä tavaraa? Jotain suurta itsekkyyttä on tuossakin asenteessa, että omastaan ei anna ja ne jotka jotain pyytävät, ovat vaateliaita pahiksia. Ja sitten pitäs mennä sota-alueelle kärsimään rangaistusta, kun ei ole juuri samanlainen ajatusmaailma kuin sinulla. Aika käsittämätöntä. Annan tavaraa roskalavalla, ostan kirppikseltä, pyrin kierrättämään, ostan harvemmin kaupasta uutta tavaraa. Voisin edelleen antaa tälle tulipalossa kaiken menettäneelle ihmisille tavaroita, JOITA MINULLA ON YLIMÄÄRÄISENÄ JA HÄNELLE NE TUOTTAVAT ENEMMÄN ILOA KUIN MINULLE.
      Lähinnä ärsyttää tuo asenne, jossa ei olla kiitollisia siitä mitä on saatu (siis ilmeisesti sama henkilö valitti aiemmin siitä että sai lahjoituksina pelkkää paskaa jos oikein ymmärsin - en tiedä mitä hän oli saanut mutta tuskin kirjaimellisesti ainakaan paskaa?) Jos on kohdannut (ilmeisesti itse tupakalla aiheutettu!) onnettomuus, pitää hyväksyä se fakta ettei ole enää samaa elintasoa mitä ennen oli eikä kerjätä lapsellisesti täysin turhia merkkihajuvesiä roskalavoilla. On myös ihan eri asia pyytää oikeasti tarpeellisia asioita kuten astioita. Kalliit merkkihajuvedet tai isompi TV eivät sellaisia ole. Osa listan pyydetyistä tavaroista oli järkeviä, suuri osa täysin päättömiä. Sitä paitsi nuo oikeasti välttämättömät asiat hukkuvat tuonne munanleikkurien ja muiden turhakkeiden sekaan. Monet myös lahjoittavat noilla sivuilla hajuvesiä ja meikkiä ylimääräisenä - Anni voi mennä sinne kärkkymään. Ja miksi juuri itse aiheutetun tulipalon "uhrilla" olisi niihin jotenkin enemmän oikeus kuin muilla? Annin pankkitili ei myöskään varmaan palanut, vai? Mutta toiset nyt vain ovat luonnostaan tuollaisia kiittämättömiä pikkuprinsessoja. Ja ei, en tarkoita että pitäisi olla kiitollinen joistain reikäisistä ja luteisista torkkupeitoista, mutta suurin osa lahjoittajista on ihan järkeviä ja hyväntahtoisia ihmisiä eivätkä tuollaista roskaa lahjoita.

      Lainaa

    132. Tulos: +6 (16 ääntä)
      Pannu_kakku: Voi hyvä luoja, ekaa kertaa toivon ettei kukaan lahjoita yhtään mitään.
      paitsi koiran pedit! ne voisin lahjoittaa, en muuta. ja koirille tietty ruokaa.

      Lainaa

    133. Partamuumi 13.6.2018 1:10
      Tulos: +8 (12 ääntä)
      roksu: Niin noh. “18–54-vuotiaista suomalaisista piti itseään homoseksuaalina vuonna 1971 tehdyssä tutkimuksessa 0,8 % ja vuonna 1992 tehdyssä tutkimuksessa 0,6 %” Tilastojen valossa ihan normaalia olettaa että pariskunta on mies ja nainen. Toki toisinkin voi olla, mutta todennäköisyys on pieni.
      Tosin tässä ei ole otettu huomioon biseksuaaleja, jotka voivat yhtälailla olla parisuhteessa saman sukupuolen kanssa, ja näin nostaisivat tätä prosenttia. Toki todennäkoisyys pysyy yhä verrattain pienenä, ajattelin vain mainita.

      Lainaa

    134. Tulos: +18 (22 ääntä)
      Partamuumi: Tosin tässä ei ole otettu huomioon biseksuaaleja, jotka voivat yhtälailla olla parisuhteessa saman sukupuolen kanssa, ja näin nostaisivat tätä prosenttia. Toki todennäkoisyys pysyy yhä verrattain pienenä, ajattelin vain mainita.
      Nuo tutkimukset ovat aika vanhoja, ajalta, jolloin useammat lienevät yrittäneen parhaansa olla massaan sulautuvia heteroita, kun sosiaalinen paine on ollut suurempi kuin nyt. "Miehen aggressiivinen reaktio homomiehiä kohtaan voi kieliä biseksuaalisuudesta. Erittäin homofobinen käyttäytyminen voi siis kertoa siitä, että henkilöllä on homoseksuaalisia tunteita joita hän ei halua myöntää itselleen." "Merkittävimpien tutkimusten mukaan 2–11 %:lla ihmisistä on ollut jonkinlaisia samaan sukupuoleen kohdistuvia seksuaalisia kontakteja elämänsä aikana. Tämä osuus nousee 16–21 %:iin kun raportoidaan joko samaan sukupuoleen kohdistuva kiinnostus tai käyttäytyminen, tai molemmat niistä. Vuonna 2005 tehdyssä tutkimuksessa, 20 % anonyymisti tutkimukseen vastanneista ilmoitti, että heillä on joitain homoseksuaalisia tunteita – tosin vain 2–3 % heistä määritteli itsensä homoseksuaaliksi." Wikipediasta tämäkin, tuossa vähä tuoreemman vuosiluvun tutkimus. Ajattelin mainita minäkin :)

      Lainaa

    135. Tulos: +1 (15 ääntä)
      Jos meikä olis massikeisari nii ostaisin sille vastakohdat kaikista noista asioista mitä on kertonut tarvitsevansa.

      Lainaa

    136. Tulos: +17 (19 ääntä)
      No sentään mekko minimi polviin asti ei ollu välttämätön

      Lainaa

    137. Tulos: -5 (5 ääntä)
      Dara: En oo varma miksi, mutta tuli tunne, että Vienna itse on tarinan nainen… Käyköhän käytetyt mutta siistit tiskirätit ja esim. roskalavan sohvat?
      Joo siis iha selkeesti! Ei kukaa puhelimessa puhuessaan kirjoittais samalla ylös tommosia.

      Lainaa

    138. Tulos: +17 (19 ääntä)
      Moi: Tämäkin päivitys oli väärinkäsitys mitä korjattiin myöhemmin. Kyseisessä listassa palossa tavaransa menettänyt vain kertoi Viennalle mitä meni. Kyseessä ei ollut toivelista tavaroista.
      Siis jos tää oli lista tavaroista mitkä palo, niin miksi tossa lukee sitten mm pieni tv on mutta halutaan isompi, tai huonekalujen ja taulujen väri-ja kuvavaihtoehtoja jotka kelpaa? Luulen että toi väärinkäsitys oli vaan hätävalhe kun ei saatukaan sellaista vastaanottoa kun oltais haluttu

      Lainaa

    139. Tulos: +5 (13 ääntä)
      Pakko olla tuplajoon kanssa samaa mieltä siitä että saa pyytää. Meillä on monilla paljon järjetöntä tavaraa josta haluaisi eroon -itsekin saan vanhemmiltani lahjaksi kaikenlaista roinaa jolla en tee mitään -munanleikkuria nyt ei vielä ole sattunut tulemaan joululahjaksi mutta voi olla että tulee. Niiden raahaaminen kierrätyskeskukseen on vaiva, joten jos joku haluaisi hakea tai maksaa postimaksun niin saisi. (Hint: älkää ostako ihmisille jotain satunnaisia esineitä koska on joku satunnainen päivä. Melkein kaikilla on jo enemmän kuin mihinkään mahtuu ja valkosipulinpuristimen peseminen on paljon hankalampaa kuin kuin veitsen käyttö).

      Lainaa

    140. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Cedes: Siis jos tää oli lista tavaroista mitkä palo, niin miksi tossa lukee sitten mm pieni tv on mutta halutaan isompi, tai huonekalujen ja taulujen väri-ja kuvavaihtoehtoja jotka kelpaa? Luulen että toi väärinkäsitys oli vaan hätävalhe kun ei saatukaan sellaista vastaanottoa kun oltais haluttu
      Varmasti oli hätävalhe, eihän tuossa listauksessa olisi järjen hiventäkään muussa tapauksessa. Nimimerkillä : Tv-taso löytyy, mutta tuossa se on listalla kuitenkin.

      Lainaa

    141. Tulos: -2 (6 ääntä)
      Joopajoo: En ymmärrä mikä siinä on, että näistä pitkistä listoista nousee aina hirvee itku... Helpompaa se on listata itse suoraan lista, että mille on tarve, kuin se et joka toiselle vastaa ”ei kiitos, ei ole tarvetta”. Eihän tossa missään kohtaa lue, että yhdeltä ihmiseltä pitäisi nämä tavarat löytyä... [...]
      Ollaan kaikki kateellisia sun köyhyydelles, ai että kun ois itekkin ihan PA ja lähettelis vaan poikkeuksetta paskoja kommentteja feissarimokiin! Ehkä vielä joskus..

      Lainaa

    142. Päihtynyt hai 8.7.2023 11:44
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Arkkienkeli: Pyykkikorin likaisille vaatteille ymmärrän, mutta puhtaille en. Itse ainakin viikkaan puhtaat kaappiin, enkä laita koneesta/kuivurista WC:ssä toiseen koriin.
      Kiva, että sulla on kuivausrumpu. Me muut emme kuitenkaan viitsi hakea koneesta kahta sukkaa kerrallaan, jotta voidaan ripustaa ne kuivumaan narulle toiseen huoneeseen/ulos/kerrostalon kuivaushuoneeseen, vaan kumotaan koko koneellinen puhtaiden pyykkien pyykkikoriin ja kuljetetaan narun luokse kerralla eikä 30 eri erässä.
      Ihanan kapea maailma sulla! Kaikilla tietenkin on kuivausrumpu ensimmäisenä! Sehän ei olekaan mikään luksustuote, vaan kaikki ostavat sen ennen niitä paistinpannuja joka kotiin. 
      No, meitä, jotka eivät ehkä koskaan omista kuivausrumpua, on satojatuhansia, eikä edes syy ole välttämättä se, ettei olisi varaa vaan se, että on ekologisempaa omistaa muovilaatikko ja pyykinkuivausteline kuin elektroniikkalaite, joka kuluttaa sähköä joka kerta turhaan. 

      Lainaa

    143. Päistärikkö paimen 31.7.2023 5:56
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Näköjään voi loukkaantua mistä vain jopa kuivurista...

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: tulipalo, vahingot, avustus, apu, lahjoitus, irtaimisto, vauriot, vakuutus