Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kissaihmiset, osa 13

Kuollut kissa tulee takaisin.
Kissaihmiset, osa 13

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 57 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Mustalaisnaamio 26.6.2018 0:37
      Tulos: +570 (616 ääntä)
      Kaarina saavutti hulluksi kissamummoksi muuttumisessa tason 2.

      Lainaa

    2. Mustalaisnaamio 26.6.2018 0:41
      Tulos: +297 (321 ääntä)
      Isälle kävi sama kuin Annelle. Kissa löytyi liiskaantuneena tien poskesta. Isä kävi sen sieltä hakemassa ja hautasi laatikossa nättiin paikkaan. No, kotiin tullessa kissa oli ovella vastassa ihan terveenä. (nykyisin vanhempien kissat on sisäkissoja)

      Lainaa

    3. Kim Naukki 26.6.2018 0:55
      Tulos: +21 (233 ääntä)
      Pitääkö heti arvostella jos noin lämpimän tarinan kertoo?

      Lainaa

    4. Tulos: +45 (69 ääntä)
      Ettei olis ollut keittäjä-Kaarina kyseessä?

      Lainaa

    5. Mökkiseurue tallensi pörröisen uimarin videolle 26.6.2018 1:10
      Tulos: +277 (301 ääntä)
      Annen takapiha jotain intiaanien pyhää maata?

      Lainaa

    6. Tulos: -56 (142 ääntä)
      Hitto ku mullekin käy aina noin että kun löydän kuolleen elukan niin ensin menen sen hautaamaan omaan pihaan ennenkuin varmistuisin että se on oma eläin.

      Lainaa

    7. Tulos: +39 (79 ääntä)
      Ihana tarina mun mielest oli!

      Lainaa

    8. Tulos: +129 (147 ääntä)
      uinu, uinu lemmikkini..

      Lainaa

    9. Tulos: +33 (49 ääntä)
      Mökkiseurue tallensi pörröisen uimarin videolle: Uusimmat
      Mietin ihan samaa, että nyt on kyllä erehdytty hautauspaikasta tai sitten on katottu/luettu liikaa Stephen Kingin tarinoita.

      Lainaa

    10. purppurakruunu 26.6.2018 1:35
      Tulos: +235 (257 ääntä)
      dudetus: Hitto ku mullekin käy aina noin että kun löydän kuolleen elukan niin ensin menen sen hautaamaan omaan pihaan ennenkuin varmistuisin että se on oma eläin.
      Milläs tarkistat, jos ulkonäkö on sama (tai niin sama, kuin auton alle jääneestä voi katsoa)? Kutsut nimellä?

      Lainaa

    11. Justforcats 26.6.2018 1:57
      Tulos: +97 (105 ääntä)
      Ajattelin, että jostain syystä Kaarina etsi valkoisia munakuppeja kissalleen ja kertoi siksi tarinan kissaryhmässä.

      Lainaa

    12. Tulos: +100 (122 ääntä)
      Voi jestas että ärsytti lukea tuota Annen tekstiä kun kirjoitti noi t-kirjaimet tuplana.

      Lainaa

    13. Tulos: +28 (88 ääntä)
      purppurakruunu: Milläs tarkistat, jos ulkonäkö on sama (tai niin sama, kuin auton alle jääneestä voi katsoa)? Kutsut nimellä?
      Sirutus on aika halpa ja varma keino...

      Lainaa

    14. Tulos: +110 (134 ääntä)
      Joopajoo: Sirutus on aika halpa ja varma keino…
      Sitä onkin kiva lähtee kuskaamaan eläinlääkärille veristä kissämöykkyä.

      Lainaa

    15. Tulos: +35 (53 ääntä)
      Joopajoo: Sirutus on aika halpa ja varma keino…
      En kyllä itse yleensä lähde tarkistuttamaan auton alle jäänyttä jämää, jos se ei olekaan oma. Luku ei tietääkseni vie toimi esim. puhelimella.

      Lainaa

    16. Tulos: +80 (118 ääntä)
      Ei tulisi haudanneeksi muiden kissoja jos kaikki pitäisi kissansa kiinni. Näinhän sen lain mukaan kuuluu olla. Ja koirien kans, lain sallimin poikkeuksin.

      Lainaa

    17. Tulos: -33 (35 ääntä)
      omg: uinu, uinu lemmikkini..
      Tuskinpa, ellei sitten sattunut olemaan brittiläinen lyhytkarva kuten elokuvan Churchill-kissakin.

      Lainaa

    18. Tulos: -33 (83 ääntä)
      Mitä: Ei tulisi haudanneeksi muiden kissoja jos kaikki pitäisi kissansa kiinni. Näinhän sen lain mukaan kuuluu olla. Ja koirien kans, lain sallimin poikkeuksin.
      Omalla tontilla pidän AINA leikattua tyttökissaani vapaana. Naapurien mielestä asia on OK, eli asiat voi myös sopia keskenään. Naapureilla on myös pieniä koiria vapaana, ei haittaa ja kaikki tulevat keskenään toimeen.

      Lainaa

    19. Tulos: +76 (80 ääntä)
      Hetkinen. Oon lukenut tän saman tarinan samoilta sivuilta, mutta siinä myyjän antama kulho päättyi kissalle syömäastiaksi. Mysteeriksi jää onko tästä tarinasta leikattu osa pois, vai onko kertoja myöhemmin päivännyt tarinansa kissaryhmään paremmin sopivaksi.

      Lainaa

    20. Tulos: -54 (76 ääntä)
      Jorkku: Sitä onkin kiva lähtee kuskaamaan eläinlääkärille veristä kissämöykkyä.
      Kukaan ole puhunut mistään verisestä kissamöykystä. Ja jos se sen verran kiinteässä kunnossa on, että voi ryhtyä itse hautaamaankin, niin hyvin voi viedä ell.
      Shorrr: En kyllä itse yleensä lähde tarkistuttamaan auton alle jäänyttä jämää, jos se ei olekaan oma. Luku ei tietääkseni vie toimi esim. puhelimella.
      Perus minäminäminä -ajattelutapa taas. Toivottavasti ei tule myöskään koskaan toimimaan...

      Lainaa

    21. Hööpölööpö 26.6.2018 10:50
      Tulos: +17 (77 ääntä)
      Harmi, että kissan elämä on päättynyt ennenaikaisesti, mutta omistajia ei käy sääliksi, kun ovat kissan kerran itse ulos päästäneet lainvastaisesti.

      Lainaa

    22. Tulos: -46 (84 ääntä)
      Mitäs täällä laittomuudesta höpistään? Ei ole laitonta pitää kissaa irti (tosin tyhmää se on, mutta mikää laki sitä ei kiellä) koiria ei saa lainkaan mulaan päästää olemaan vapaana.

      Lainaa

    23. Tulos: -9 (15 ääntä)
      Tuli mieleen uinu, uinu lemmikkini...

      Lainaa

    24. yli opisto hörhö 26.6.2018 12:20
      Tulos: +27 (63 ääntä)
      Skk: Mitäs täällä laittomuudesta höpistään? Ei ole laitonta pitää kissaa irti (tosin tyhmää se on, mutta mikää laki sitä ei kiellä) koiria ei saa lainkaan mulaan päästää olemaan vapaana.
      Sama laki koskee koiraa ja kissaa. On pidettävä huolta että kissasi ei pääse yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikoille tai kuntopoluille koska näissä on ehdoton kissakielto. Jos asut jossain maalla missä lähimmät tällaiset on useiden kilometrien päässä niin sitten nou hätä (vaikka toisaalta myös kaikki Suomessa pesivät linnut ovat lailla rauhoitettua pesimäaikaan, huhtikuusta heinä- tai elokuuhun eli omistaja on vastuussa kissojensa tekemistä tuhoista), mutta jos asut kaupungissa ja päästät kissat vapaaksi pihalle ilman valvontaa niin rikot lakia ja sinusta voidaan tehdä eläinsuojeluun ilmoitus. Henkilökohtaisesti itse teen aina ilmoituksen kun tapaan ihmisiä jotka eivät välitä eläimistään sen vertaa että viitsisivät pitää niitä sisällä ja ulkoiluttaa vain valjaissa, mikä olisi kaikkein turvallisinta kissalle itselleenkin.

      Lainaa

    25. Kissat kiinni 26.6.2018 12:44
      Tulos: +36 (52 ääntä)
      Skk: Mitäs täällä laittomuudesta höpistään? Ei ole laitonta pitää kissaa irti (tosin tyhmää se on, mutta mikää laki sitä ei kiellä) koiria ei saa lainkaan mulaan päästää olemaan vapaana.
      "Taajamissa (liikennemerkki) koiraa tai kissaa ei saa pitää irti muualla kuin siihen erityisesti varatuilla alueilla kuten koirapuistoissa. Kissa ei saa kulkea vapaana taajamassa ilman valvontaa." https://www.sll.fi/keski-suomi/luonto/lajit/muut-lajit/koirat-kissat507

      Lainaa

    26. fakta homma 26.6.2018 12:52
      Tulos: -44 (76 ääntä)
      Kissat kiinni: “Taajamissa (liikennemerkki) koiraa tai kissaa ei saa pitää irti muualla kuin siihen erityisesti varatuilla alueilla kuten koirapuistoissa. Kissa ei saa kulkea vapaana taajamassa ilman valvontaa.” https://www.sll.fi/keski-suomi/luonto/lajit/muut-lajit/koirat-kissat507
      Älä valehtele. Kissaa saa pitää vapaana myös taajamassa, mikäli lähellä ei ole vilkasta autotietä tai yleistä uimarantaa/ puistoa. Lain mukaan siis. Lähiöpoliisien omat säännöt, jotka on laadittu asukastoimikunnan kellarikokouksessa kostomielessä kissanomistajien päänmenoksi, on ihan eri asia kuin Suomen laki.

      Lainaa

    27. King Arthur 26.6.2018 13:18
      Tulos: +23 (49 ääntä)
      * lämmin tarina * Sääntö-Suomi: Ei tää tänne kuulu! Nii-i.

      Lainaa

    28. Tulos: +18 (28 ääntä)
      Näin: Omalla tontilla pidän AINA leikattua tyttökissaani vapaana. Naapurien mielestä asia on OK, eli asiat voi myös sopia keskenään. Naapureilla on myös pieniä koiria vapaana, ei haittaa ja kaikki tulevat keskenään toimeen.
      Riippunee vähän missä/miten asut. Jos vilkasliikenteisen tien vieressä, saatatte kohta pitää oman kissanne hautajaiset. Koirat nyt yleensä on koulutettuja pysymään siellä missä pitääkin, mutta eivät nekään aina vaistoilleen mitään voi.

      Lainaa

    29. Tulos: +18 (22 ääntä)
      Antaa kaikkien kuppien kuppia.

      Lainaa

    30. Tulos: +9 (19 ääntä)
      Näin: Omalla tontilla pidän AINA leikattua tyttökissaani vapaana. Naapurien mielestä asia on OK, eli asiat voi myös sopia keskenään. Naapureilla on myös pieniä koiria vapaana, ei haittaa ja kaikki tulevat keskenään toimeen.
      Ja omalla pihallahan se tuskin jää autonkaan alle. Kunhan ei häiritse luontoon kuuluvien eläinten pesintää ja elämää, ja pysyy todelka pihassa. Plus on leikattu ja sirutettu:)

      Lainaa

    31. Tulos: +15 (31 ääntä)
      Kissanhan saa päästää irti, mutta sitä ei saa päästää irti juoksuradalla, uimarannalla, toisten pihoilla, torilla, puistossa tai muulla "ihmiselle pyhitetyllä" alueella. Tässä kohtaa laki on vähän ristiriitainen mutta käytännössä se tarkoittaa sitä, että kissan saa päästää ulos. Sitä ei vaan saa päästää irti valjaista kyseisillä alueilla. Vapaasti ulkoilemaan päästetty kissa voi silti luikkia noihin paikkoihin omistajan tietämättä, mitä ei voi estää kouluttamalla. Omistaja ei kuitenkaan silloin riko lakia eikä poliisi voi puuttua asiaan, vaikka koko pitäjä soittelisi. Toisin sanoen ketään ei sakoteta siitä, että kodin ulko-ovesta ulos luikkinut kisu lähtee metsästämään lähimetsikön oravia, sontimaan lähimmän leikkipuiston hiekkalaatikkoon tai seikkailemaan autotielle, kunnes se tulee yliajetuksi. Olisi kuitenkin hyvä (ainakin em. riskeistä johtuen), että vapaasti kulkevassa kissassa olisi aina siru ja yhteystiedot kaulapannassa. Vielä parempi olisi pitää kissa aina valjaissa sitä ulkoiluttaessa, kuten poliisi ja eläintensuojelu suosittelee.

      Lainaa

    32. Tulos: +3 (17 ääntä)
      Mitenköhän vinssa mun maailman pitäis olla että haluaisin ostaa munakuppeja...

      Lainaa

    33. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Justforcats: Ajattelin, että jostain syystä Kaarina etsi valkoisia munakuppeja kissalleen ja kertoi siksi tarinan kissaryhmässä.
      Joo en muista siitä, mutta ainakin kyseiset kauniit löydetyt kupit on kissan herkkukuppeina. Moka on lähetetty tänne ennen päivityksen editointia.

      Lainaa

    34. Tulos: -4 (4 ääntä)
      Hajosin pahasti Markun kommentille

      Lainaa

    35. Tulos: +25 (25 ääntä)
      Hmm: Hetkinen. Oon lukenut tän saman tarinan samoilta sivuilta, mutta siinä myyjän antama kulho päättyi kissalle syömäastiaksi. Mysteeriksi jää onko tästä tarinasta leikattu osa pois, vai onko kertoja myöhemmin päivännyt tarinansa kissaryhmään paremmin sopivaksi.
      Haa, tää kommentti oli jäänyt näkemättä kun kommentoin itse. Oot oikeassa. Tässä on siis käynyt niin, että aloittaja oli tehnyt tuon päivityksen niinkuin täällä mokissa on, mutta myöhemmin ihmettelyjen myötä editoinut sitä. Eli editoitu versio on se mikä me ollaan nähty, ja joku on ennen sitä tämän alkuperäisen mennyt ja lähettänyt tänne.

      Lainaa

    36. Tulos: -7 (25 ääntä)
      En malta odottaa laskea munani Kaarinan puhtaanvalkoisiin kuppeihin.

      Lainaa

    37. GogitoErgoSum 26.6.2018 23:50
      Tulos: -6 (20 ääntä)
      Hm... Haiskahtaa alitajuiselle korviketoiminnolle. Kun aviomies ottaa eron, niin sitten mennään etsimään puhtaan valkeita munakuppeja.

      Lainaa

    38. GogitoErgoSum 26.6.2018 23:52
      Tulos: +39 (41 ääntä)
      King Arthur: * lämmin tarina * Sääntö-Suomi: Ei tää tänne kuulu! Nii-i.
      Kuvittelepa kun luotaisiin "lämpimät tarinat"-ryhmä, niin mitä nillitystä siellä olisi. "Ei tää nyt ollut niin kovin lämmin tarina"

      Lainaa

    39. Prööt sanoi aivopieru 27.6.2018 8:49
      Tulos: +14 (18 ääntä)
      Hihi: Kissanhan saa päästää irti, mutta sitä ei saa päästää irti juoksuradalla, uimarannalla, toisten pihoilla, torilla, puistossa tai muulla “ihmiselle pyhitetyllä” alueella.
      Ei, vaan on varmistettava ettei kissa irti ollessaan mene tuollaiselle alueelle. Koska kissa tuppaa vapaana ollessaan liikkumaan aika laajalla alueella, laki tarkoittaa käytännössä sitä, ettei kissaa saa pitää taajamassa irti ilman valvontaa. Tuolla on käsitelty asiaa muidenkin pykälien kuin pelkän järjestyslain kannalta: https://www.sll.fi/keski-suomi/luonto/lajit/muut-lajit/poliisi_kissojen_vapaanapidosta

      Lainaa

    40. Tulos: +9 (17 ääntä)
      nytt nytt näkynytt jå nytt on markkinatt tollasen kirjotusasun kanss

      Lainaa

    41. Tulos: +3 (15 ääntä)
      Prööt sanoi aivopieru: Ei, vaan on varmistettava ettei kissa irti ollessaan mene tuollaiselle alueelle. Koska kissa tuppaa vapaana ollessaan liikkumaan aika laajalla alueella, laki tarkoittaa käytännössä sitä, ettei kissaa saa pitää taajamassa irti ilman valvontaa.
      Kissojen reviiri on itse asiassa melkoisen pieni. Useimmat kissat kulkevat max. 100 metrin säteellä kotoaan. Tämä on kyetty selvittämään paikanninlaittein ja kameroilla.

      Lainaa

    42. Tulos: +12 (20 ääntä)
      Näin: Omalla tontilla pidän AINA leikattua tyttökissaani vapaana. Naapurien mielestä asia on OK, eli asiat voi myös sopia keskenään. Naapureilla on myös pieniä koiria vapaana, ei haittaa ja kaikki tulevat keskenään toimeen.
      Juu, omalla tontilla saa pitää vapaana, eikä siihen tarvita edes naapurin lupaa. Varmasti myös aina kissan ulkoillessa olet itse ulkona ja varmistat että kissa pysyy omalla tontilla. Samalla pystyt hyvin vahtimaan, ettei kissa tapa uhanalaisia pieneläimiä, tai ettei mikään peto lähimetsästä tule syömään kissaasi.

      Lainaa

    43. Tulos: +20 (22 ääntä)
      fakta homma: Älä valehtele. Kissaa saa pitää vapaana myös taajamassa, mikäli lähellä ei ole vilkasta autotietä tai yleistä uimarantaa/ puistoa. Lain mukaan siis. Lähiöpoliisien omat säännöt, jotka on laadittu asukastoimikunnan kellarikokouksessa kostomielessä kissanomistajien päänmenoksi, on ihan eri asia kuin Suomen laki.
      ei mikään eläintenpitoa koskeva laki ota kantaa tien tai uimarannan läheisyyteen. Sen sijaan järjestyslaki on yksiselitteinen siinä, ettei eläimiä saa niille päästää, ja vapaana kulkevan kissan touhuja on melko vaikea kotisohvalta kontrolloida. Toinen asia on sitten eläinsuojelulaki, jonka mukaan eläimen pitopaikan on oltava turvallinen ja sellainen, ettei se vahingoita eläintä eikä vaaranna eläimen terveyttä. Milläs takaat sen turvallisuuden, jos kissa huitelee vapaana missä lienee. Vastuunsa tunteva kissanomistaja ei todellakaan pidä näitä lakeja "kostomielessä" laadittuina, vaan noudattaisi hyvää kissanpitoa ilman mitään lakejakin. Kissan vapaana pitäminen on kissan oman turvallisuuden, ympäristön ja Suomen lakien kannalta väärin. Yhtään pätevää perustelua kissan vapaana pitämisen puolesta en ole vielä kuullut.

      Lainaa

    44. Tulos: -4 (8 ääntä)
      Prööt sanoi aivopieru: Ei, vaan on varmistettava ettei kissa irti ollessaan mene tuollaiselle alueelle. Koska kissa tuppaa vapaana ollessaan liikkumaan aika laajalla alueella, laki tarkoittaa käytännössä sitä, ettei kissaa saa pitää taajamassa irti ilman valvontaa. Tuolla on käsitelty asiaa muidenkin pykälien kuin pelkän järjestyslain kannalta: https://www.sll.fi/keski-suomi/luonto/lajit/muut-lajit/poliisi_kissojen_vapaanapidosta
      Kun kissaa saa pitää vapaana omalla pihalla/tontilla, käytännössä laki tarkoittaa sitä, että kissan voi päästää vapaana ulos (omalle alueelle), josta se saattaa lähteä ties minne, mistä omistajaa on hankalaa asettaa mihinkään juridiseen vastuuseen, koska kissaa ei voi kouluttaa pysymään tietyllä rajatulla alueella. Vaikka omistajan vastuu on estää se, ei epäonnistumisesta saa rangaistusta. Tuossa SLL:n vastauksessakaan ei eritellä sen erityisemmin, mitä kaikkea "kissan suora valvonta" taajamassa voi käsittää. Vaikka kissa olisi valvonnan alaisena muttei hihnan päässä, eikä tarkoituksena olisikaan antaa sen lähteä, niin voi kuitenkin käydä sattumalta. Laki velvoittaa omistajaa huolehtimaan, ettei niin kävisi, mutta siitä on periaatteessa mahdotonta antaa sanktioita. Voisi korkeintaan vedota heitteille jättämiseen, josta voidaan sakottaa metsästyslain nojalla, mutta olisi oma lukunsa saada moinen väite läpi. Eli käytännössä kissan voi päästää ulkoilemaan, jolloin se voi päätyä ties minne, eikä omistajalle tai kissalle pitäisi koitua siitä mitään. Laki velvoittaa omistajaa ehkäisemään moista käymästä, mutta on aivan eri asia, käykö niin. Tähän artikkeliin vastanneet ylikomisario ja eläinsuojeluneuvoja antavat melko suppean tulkinnan laista (painottaen kuitenkin kissan kytkemisen tärkeyttä): https://lansi-savo.fi/uutiset/lahella/f0c300df-72bb-44f7-8fd3-3573e7bb6f84

      Lainaa

    45. fakta homma 27.6.2018 15:07
      Tulos: -22 (30 ääntä)
      tiril: Juu, omalla tontilla saa pitää vapaana, eikä siihen tarvita edes naapurin lupaa. Varmasti myös aina kissan ulkoillessa olet itse ulkona ja varmistat että kissa pysyy omalla tontilla. Samalla pystyt hyvin vahtimaan, ettei kissa tapa uhanalaisia pieneläimiä, tai ettei mikään peto lähimetsästä tule syömään kissaasi.
      Vai "uhanalaisia pieneläimiä". :D Niitä oravia, jotka syö poikasia pikkilintujen pesästä? Vai niitä rastaita, joita kuolee tuhansittain rekan keulaan, marjaverkkoihin sekä minunkin naapurini kiväärinluoteihin? Vai hiiriä? Laki ei kiellä pitämästä kissaa vapaana, vaan sallii sen. Kissan ulkona kirmailu ei ole luonnotonta tai vaarallista muulle luonnolle. Kissan EI tarvitse pysyä sen omistajan omalla tontilla. Mikäli kajoat naapurisi kotikissaan, olet rikosoikeudellisesti vastuussa teostasi. Ohessa HeSyn tiedote, jonka tarkoitus on rauhoittaa kotikissat. Eläinsuojeluyhdistys pyrkii hoitamaan uhan- ja vaaranlaisia eläimiä, kotikissajahti rasittaa turhaan yhdistyksen voimavaroja, kun motiivitkin ovat yleensä kyseenalaisia. https://www.hesy.fi/arkisto/info/tiedote300508.htm

      Lainaa

    46. Tulos: -11 (27 ääntä)
      Maalla oli tapana loukuttaa ylimääräiset kissat joita välillä oli paljonkin, kiitos vastuuttomien kissaihmisten. Jos joskus oli panta, vietiin löytöeläimiin jossa yleensä kai piikittivät pois ne parin viikon päästä, pannattomat ammuttiin suorilta villikissoina. Vieraslajeilla ei ole, eikä tulisikaan olla, oikeusturvaa.

      Lainaa

    47. Just kidding 27.6.2018 20:22
      Tulos: +29 (37 ääntä)
      Hautasin kerran mieheni, kun sattui pieni räjähdys autotallissa, mutta hän tulikin kohta kotiin, oli kuulemma käynyt vain kaupassa. En ole tänä päivänäkään uskaltanut kertoa kellekään takapihalleni haudatusta ruumiista...

      Lainaa

    48. dazedconfused 28.6.2018 7:55
      Tulos: +20 (28 ääntä)
      Nyt kävi niin, että ammuin mielestäni ihan normaalisti anopin, ja hautasin takapihan ruumismonttuun. Tunnin päästä anoppi perkele tulla paukahti kahville. Eli nyt jos jollain on anoppi hukassa, niin sen voi käydä tuolta montusta kaivamassa, jos tulee tarve.

      Lainaa

    49. Tulos: +15 (23 ääntä)
      yli opisto hörhö:Suomessa pesivät linnut ovat lailla rauhoitettua pesimäaikaan, huhtikuusta heinä- tai elokuuhun
      Lähes kaikki Suomen linnut ja jyrsijät ovat ympärivuotisesti rauhoitettuja lukuunottamatta kourallista lajeja. Niitä ei siis saa tappaa koskaan, ja on myös (lain mukaan) pyrittävä estämään, ettei ihmisen omaisuus (kissa tai koira) sitä tee. Pesimäaika on lisäsuoja, joka rauhoittaa myös muutoin rauhoittamattomat eläimet ja vaatii lisäksi suojaa häirinnältä, mm. kehottamalla välttämään pesintäalueilla kulkua ja koiran ulkoilutusta. Näistä on säädetty sakkorangaistus. Asia erikseen, kiinnostaako se ketään. Lain noudattaminen on moraalista riippuva asia, ja kokemuksen mukaan hälyttävän moni kokee oikeudekseen viitata tälle kintaalla.
      Hihi: Vapaasti ulkoilemaan päästetty kissa voi silti luikkia noihin paikkoihin omistajan tietämättä, mitä ei voi estää kouluttamalla. Omistaja ei kuitenkaan silloin riko lakia eikä poliisi voi puuttua asiaan, vaikka koko pitäjä soittelisi. Toisin sanoen ketään ei sakoteta siitä, että kodin ulko-ovesta ulos luikkinut kisu
      Sakkorangaistus voitaisiin kyllä antaa, mikäli ongelmaa ei pidettäisi mitättömänä. Monet poliisit eivät edes tiedä tai välitä olevansa eläinsuojeluviranomaisia. Eläinsuojelutyön toimijat sen sijaan saavat ihan luvan kanssa kerätä kuvauksenlaisia eläimiä muualta kuin kotitonttinsa ulkopuolelta ja pyytää niiden palauttamisesta maksua. Nähdään, että tämä on riittävä rangaistus.
      fakta homma: Vai “uhanalaisia pieneläimiä”. Niitä oravia, jotka syö poikasia pikkilintujen pesästä? Vai niitä rastaita, joita kuolee tuhansittain rekan keulaan, marjaverkkoihin sekä minunkin naapurini kiväärinluoteihin?
      Whataboutismia. Oravan luontainen ruoka on mitä on, lemmikkikissan luontainen ruoka on liha kupista tarjoiltuna ja omistajan lainmukaisin keinoin hankkimana. Oravat, linnut ja jopa ne vihatut hiiret ovat luonnonsuojelulaein suojeltuja, pidettiin siitä mitä hyvänsä. Niinikään on lain mukaan omistajan tehtävä huolehtia, ettei hoidossa olevalle eläimelle syötetä elävää eläintä. Luonnoneläin, kuten vaikkapa orava, saa vaikka kaivaa sisuskalut elävältä linnulta suoraan pesästä ja syödä ne. Kissalle ei saa edes kotioloissa antaa syötäväksi elävää ravintoa, koska kissalla on omistaja eli joku on laillisessa vastuussa. Huom: tsekkaa moraali. Kissa on listattu Suomessa yhdeksi vaarallisimmista vieraslajeista, ja on tutkittua näyttöä sen negatiivisesta vaikutuksesta alkuperäiselle luonnolle. Se, ettet sinä tykkää asiasta ei muuta sitä mitenkään. Kissa on esine ja sellaisenaan verrattavissa siihen, että pitäisit naapurin pihaa varastona roinallesi. Naapurin tavarat saa omalta tontilta siirtää tai toimittaa löytötavaratoimistoon. Naapurin kissaankin saa kaikin mokomin kajota, jos se tulee omalle tontille. Tappaa tai kaltoinkohdella ei toki saa, mutta eläinsuojaan toimittaminen on täysin lain sallima keino huolehtia, ettei kutsumaton vieras jää huudeille pörräämään ja aiheuta omaisuusvahinkoja.

      Lainaa

    50. pinkki puudeli 28.6.2018 13:24
      Tulos: -15 (21 ääntä)
      BGB: Eläinsuojelutyön toimijat saavat kerätä eläimiä muualta kuin kotitonttinsa ulkopuolelta ja pyytää niiden palauttamisesta maksua. Nähdään, että tämä on riittävä rrangaistus. Kissa on listattu Suomessa yhdeksi vaarallisimmista vieraslajeista. Se, ettet sinä tykkää asiasta ei muuta sitä. Kissa on esine ja sellaisenaan verrattavissa siihen, että pitäisit naapurin pihaa varastona roinallesi. Naapurin tavarat saa omalta tontilta siirtää tai toimittaa löytötavaratoimistoon. Naapurin kissaankin saa kaikin mokomin kajota, jos se tulee omalle tontille. Tappaa tai kaltoinkohdella ei toki saa, mutta eläinsuojaan toimittaminen on täysin lain sallima keino huolehtia, ettei kutsumaton vieras jää huudeille pörräämään ja aiheuta omaisuusvahinkoja.
      Nyt tulee kyllä niin paksua tuubaa että pakko vastata. Se että sinä et tykkää kissoista, jotka saavat ulkoilla, ei vaikuta Suomen lakiin. Vuonna 2003 voimaantulleen Suomen järjestyslain mukaan kissa saa ulkoilla vapaasti, eikä ulkona yksin tavattavaan kissaan saa kajota, sitä ei saa tappaa, eikä kuljettaa mihinkään, vaikka se liikkuisi vieraalla tontilla. Tämä on siis ihan nykyinen voimassaoleva laki, eikä mikään mielipide. https://www.hesy.fi/arkisto/info/tiedote300508.htm

      Lainaa

    51. Tulos: +14 (14 ääntä)
      pinkki puudeli: Nyt tulee kyllä niin paksua tuubaa että pakko vastata. Se että sinä et tykkää kissoista, jotka saavat ulkoilla, ei vaikuta Suomen lakiin. Vuonna 2003 voimaantulleen Suomen järjestyslain mukaan kissa saa ulkoilla vapaasti, eikä ulkona yksin tavattavaan kissaan saa kajota, sitä ei saa tappaa, eikä kuljettaa mihinkään, vaikka se liikkuisi vieraalla tontilla. Tämä on siis ihan nykyinen voimassaoleva laki, eikä mikään mielipide. https://www.hesy.fi/arkisto/info/tiedote300508.htm
      Hesyn tulkinta on outo. Miten voit, etenkin taajamissa, muuten kuin pitämällä kytkettyinä, estää kissoja menemästä "kielletyille" paikoille? Tämä on monen (m.m. jonkun poliisin) tulkinta. Kissan, joka on irti, saa "luukuttaa". Sitä ei (herran kiitos) saa tappaa. Sen voi sen jälkeen viedä eläinsuojeluyhdistykselle, joka ottaa maksun kun/jos sen hakee. Mikäli kissa on häiriöksi (kuseksii tavaroihisi) tämä on ihan ok tapa vinkata "etkö pitäisi kiinni".

      Lainaa

    52. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Tässä yksinäkemys kissojen irtipidosta: https://lansi-savo.fi/uutiset/lahella/f0c300df-72bb-44f7-8fd3-3573e7bb6f84 Toivottavasti uusi eläinsuojelulaki poistaa edes pahimmat epämääräisyydet.

      Lainaa

    53. Vieraslajeihin kuuluva 2.7.2018 8:54
      Tulos: +5 (11 ääntä)
      Näin: Omalla tontilla pidän AINA leikattua tyttökissaani vapaana. Naapurien mielestä asia on OK, eli asiat voi myös sopia keskenään. Naapureilla on myös pieniä koiria vapaana, ei haittaa ja kaikki tulevat keskenään toimeen.
      Jätän kaikista töistäni verot ilmoittamatta ja nostan kelarahaa samalla. Naapurien mielestä asia OK, eli asiat voi myös sopia keskenään. Naapureilla on myös alkoholiongelmia ja rikosrekisteri.

      Lainaa

    54. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Näin: Omalla tontilla pidän AINA leikattua tyttökissaani vapaana. Naapurien mielestä asia on OK, eli asiat voi myös sopia keskenään. Naapureilla on myös pieniä koiria vapaana, ei haittaa ja kaikki tulevat keskenään toimeen.
      Ei se kissa tiedä keiden naapureiden kanssa asiasta olet sopinut joten vähän ontuva sopimus...

      Lainaa

    55. fakta homma 2.7.2018 15:12
      Tulos: -11 (13 ääntä)
      Väsynyt: Hesyn tulkinta on outo. Miten voit muuten kuin pitämällä kytkettyinä, estää kissoja menemästä “kielletyille” paikoille? Tämä on monen (m.m. jonkun poliisin) tulkinta. Kissan, joka on irti, saa “luukuttaa”. Sen voi sen jälkeen viedä eläinsuojeluyhdistykselle, joka ottaa maksun kun/jos sen hakee. Mikäli kissa on häiriöksi (kuseksii tavaroihisi) tämä on ihan ok tapa vinkata “etkö pitäisi kiinni”.
      Ei tuo ole "Hesyn tulkinta", se on ihan Suomen järjestyslaki. :D Kissaa saa Suomen lakien mukaan pitää vapaana, ja jos sinä ilkivaltaisesti loukutat(en tiedä mitä luukutus tarkoittaa, josta sinä puhut) toisen ihmisen omistaman kissan, saat siitä sakon. Laki on laki - ei mikään mielipideasia.

      Lainaa

    56. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Pitäkää ne perkeleen kissanne kiinni tai niistä tehdään rukkaset.

      Lainaa

    57. Harmaa ilonpilaaja 3.5.2022 19:03
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      kun lukee näitä pari vuotta myöhässä, ei tuu niin kiinnitettyä huomiota millo mikäkin on julkaistu. Niinpä luin Kaarinan juttua ja oletin että joskus joulun aikoihin kirjoitettu. Kommenttien "näin juhannuksen alla" oli paras punchline hetkeen

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kissat, kuollut, väärä, joulu, villeroy & boch, astiat, munakupit, ilmainen