Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lääkkeiden ihmeellinen maailma

Poikaystävä taisi nyt kärähtää muillekin kuin poliisille.
Lääkkeiden ihmeellinen maailma

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 44 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -615 (789 ääntä)
      Kuka voi olla niin tyhmä, että olettaa ton olleen joku ihmistesti? Miten olis vaikka lopputulos kaikista tiedetyistä yliannoksen ottaneiden ihmisten lopputuloksesta? Vähän jotain järkee päähän.

      Lainaa

    2. purppurakruunu 27.7.2017 2:13
      Tulos: +621 (637 ääntä)
      158 tunnettua kuolintapausta, joista 25 kuoli muutamassa tunnissa. Tai näin ainakin toivon...

      Lainaa

    3. Tulos: +422 (468 ääntä)
      Nyt kyllä jäi kiinnostamaan tämä tutkimusasetelma itseänikin

      Lainaa

    4. Tulos: +427 (439 ääntä)
      Olen tylsä ja veikkaan että on otettu case study -tutkimuksia 158 kpl joihin on liittynyt Norflexin vaikuttavan aineen yliannostus, katsottu mitkä annokset ovat olleet, kuinka kauan kuolemaan on kestänyt, kuinka moni on selvinnyt ja sen pohjalta laadittu tieto pakkausselosteeseen. Äkkiseltään ei tule mieleen oikein muuta järkevää keinoa tutkia tuota kuin yksittäisistä tutkimuksista tehty meta-analyysi.

      Lainaa

    5. Tulos: -21 (99 ääntä)
      Taitaa noita opioideja saada helpomminkin kuin lääkäriltä. Etsikäähän mitä kaikkea oikeat kukkakauppiaat myyvät :) PS. En ikinä kokeillutkaan, tiedän vain.

      Lainaa

    6. Tulos: -78 (196 ääntä)
      Jee, näin koiran! Mut hyi onpa ällöttävä lyttynaama, miks noita raukkoja jalostetaan...

      Lainaa

    7. Tulos: +175 (233 ääntä)
      J.R: Kuka voi olla niin tyhmä, että olettaa ton olleen joku ihmistesti? Miten olis vaikka lopputulos kaikista tiedetyistä yliannoksen ottaneiden ihmisten lopputuloksesta? Vähän jotain järkee päähän.
      Lääke on 40-luvulta, on voitu testata kehitysvammaisilla tai vaikka juutalaisilla.

      Lainaa

    8. Tulos: +398 (418 ääntä)
      Loput kuoli myöhemmmin. Mielenkiintoinen tieto, kas kun jokainenhan kuolee joskus. Tänään, tai myöhemmin.

      Lainaa

    9. Tulos: +230 (246 ääntä)
      Jahas, CIA Naisten olohuone pääsi tänne :D. Tuo säälitty tyty ei muuten sitten enää vastannut kun huomautettiin, että parasetamoli ei ole opiaatti ja oisko muuta mennyt kurkusta.

      Lainaa

    10. Tulos: -22 (108 ääntä)
      Pikatesteissä voi aika herkästi tulla vääriä positiivisia. 2016 uutisoitiin että 5% tuloksista on virheellisiä.

      Lainaa

    11. Tulos: -188 (194 ääntä)
      Tuskin on just tota kuvan lääkettä ostanut ilman reseptiä, eiks särkylääkkeissä oo 400mg maksimi mitä saa ostettua ilman? Saattoi tietty tarkottaa vaan lääkkeen merkkiä...

      Lainaa

    12. Tulos: +156 (162 ääntä)
      M: Tuskin on just tota kuvan lääkettä ostanut ilman reseptiä, eiks särkylääkkeissä oo 400mg maksimi mitä saa ostettua ilman? Saattoi tietty tarkottaa vaan lääkkeen merkkiä…
      Koskee ibuprofeenia, ei parasetamolia.

      Lainaa

    13. Tulos: +140 (148 ääntä)
      Keke: Pikatesteissä voi aika herkästi tulla vääriä positiivisia. 2016 uutisoitiin että 5% tuloksista on virheellisiä.
      ...ja monet masennuslääkkeet ym. antavat vääriä positiivisia tuloksia opiaattipikatesteissä, jolloin reseptilääkkeen käytöstä mainitaan ja testi uusitaan verikokeena. Näin luin antidepressanttien pakkausselosteista.

      Lainaa

    14. Tulos: +94 (96 ääntä)
      M: Tuskin on just tota kuvan lääkettä ostanut ilman reseptiä, eiks särkylääkkeissä oo 400mg maksimi mitä saa ostettua ilman? Saattoi tietty tarkottaa vaan lääkkeen merkkiä…
      Kyllä parasetamolia sisältäviä lääkkeitä saa 1g vahvuisena, ibuprofeenissa lienee tuo 400mg yläraja.

      Lainaa

    15. Tulos: +143 (145 ääntä)
      Ja: …ja monet masennuslääkkeet ym. antavat vääriä positiivisia tuloksia opiaattipikatesteissä, jolloin reseptilääkkeen käytöstä mainitaan ja testi uusitaan verikokeena. Näin luin antidepressanttien pakkausselosteista.
      Luulisi, että poikaystävä silloin mainitsisi ne, eikä särkylääkkeen syypääksi. Jos kerran ei _mitään muuta_ muka ole ottanut.

      Lainaa

    16. Tulos: -126 (160 ääntä)
      Oksennus: Jee, näin koiran! Mut hyi onpa ällöttävä lyttynaama, miks noita raukkoja jalostetaan…
      Kaikki koirat on jalostettuja, jos ei ois ne olis susia. Ja jos koira on terve ja onnellinen niin mitä väliä paljonko sitä on jalostettu? Kellään mitään "aitoa" jalostamatonta koiraa edes ole.

      Lainaa

    17. Tulos: +54 (56 ääntä)
      Keke: Pikatesteissä voi aika herkästi tulla vääriä positiivisia. 2016 uutisoitiin että 5% tuloksista on virheellisiä.
      Riippuu kovasti pikatestistä ja niitä on satoja tuhansia, mitaten tuhansia eri asioita. Testistä riippuen virheellisiä tuloksia voi olla paljon enemmänkin ja joskus testit, käyttötarkoituksen mukaan, kalibroidaan tuottamaan enemmän vääriä positiivisia (jotta saadaan minimoitua väärät negatiiviset) ja joskus vääriä negatiivisia (jotta saadaan minimoitua väärät positiiviset). Tuottajat koittavat tietysti tehdä testeistään mahdollisimman tarkkoja, mutta 100 % tarkkaa testiä ei ole olemassakaan, eikä varsinkaan pikatesteissä, joiden kanssa lisäksi käyttäjien koulutustaso vaihtelee huomattavasti. (Suurin osa kaikista mittausvirheistä johtuu huonosta esivalmistelusta, huonosta näytteen keräämisestä ja huonosta mittausvälineen käytöstä, ei niinkään mittausvälineestä itsestään. Tämä on yksi iso, joskaan ei ainoa, syy miksi pikatestit eivät koskaan ole täysin luotettavia.) Kaikkien pikatestien tuloksia tulisi pitää vain suuntaa antavina ja tärkeissä tapauksissa hakeutua laboratoriotesteihin, joissa tulokset varmistetaan. Jos tähän ei rahkeet riitä niin ainakin testaa useammalla pikatesterillä, jotka tulevat eri valmistajilta (jolloin niissä on hyvällä tuurilla eri heikkoudet, jotka sitten sulkevat toisensa pois tuloksia vertaillessa, tai antavat niin ristiriitaisia tuloksia että huomataan pikatestien olevan riittämättömän tarkkoja ko. tapauksessa.)

      Lainaa

    18. yli opisto hörhö 27.7.2017 11:19
      Tulos: +32 (40 ääntä)
      M: Tuskin on just tota kuvan lääkettä ostanut ilman reseptiä, eiks särkylääkkeissä oo 400mg maksimi mitä saa ostettua ilman? Saattoi tietty tarkottaa vaan lääkkeen merkkiä…
      Ihan hyvin itse olen saanut 1g parasetamolia ostettua :D Ibuprofeeni eli vaikka buranat on eri asia kun se vaikuttava aine on eri.

      Lainaa

    19. yli opisto hörhö 27.7.2017 11:25
      Tulos: +155 (165 ääntä)
      Btw: Kaikki koirat on jalostettuja, jos ei ois ne olis susia. Ja jos koira on terve ja onnellinen niin mitä väliä paljonko sitä on jalostettu? Kellään mitään “aitoa” jalostamatonta koiraa edes ole.
      On hieman eri asia jalostaa koiraa vaikka metsästys- tai muuhun hyötykäyttöön, kuin ihan vain "söpömmän näköiseksi" kuten esim mopseja. Mopsit ei ole terveitä, mutta mitäs se haittaa kun ne on niiiiiiin söpöjä vai mitä? Ihan sama vaikka ne elää koko elämänsä voimatta hengittää kunnolla, voihan ne silti olla onnellisia! Eläinrääkkäystä "hyväksytyssä mittakaavassa".

      Lainaa

    20. Tulos: +63 (73 ääntä)
      Ja: …ja monet masennuslääkkeet ym. antavat vääriä positiivisia tuloksia opiaattipikatesteissä, jolloin reseptilääkkeen käytöstä mainitaan ja testi uusitaan verikokeena. Näin luin antidepressanttien pakkausselosteista.
      Olen saanut sen käsityksen että opiaattitesteissä outoja tuloksia voi tulla vaikka unikonsiementen syönnistä, ja niitähän on sämpylöissä. Eli siis ongelma on se että jos pelkkään pikatestiin luotetaan vaikkapa koulussa niin siinä on testattavan oikeusturva heikoilla -sanotaan että otetaan käyttöön huumetestit koska varmaan jokseenkin kaikki ovat samaa mieltä että lasten ei pidä käyttää huumeita, jonkun tulos sotketaan ja lapsi joutuu koulukotiin. Vaikka sitten myöhemmin ilmeneekin että kyseessä oli virhe, niin on eettisesti hiukan erikoista jos huumetestaus voi tehdä sosiaalista haittaa siinä kuin huume...

      Lainaa

    21. Tulos: +46 (56 ääntä)
      Ettei olis vanha kunnon jekku-ukkelimme Mengele ollu tutkimuksen takana PS. Ymmärrättehän että tämä oli pilaa huonolla maulla

      Lainaa

    22. Tulos: -62 (76 ääntä)
      yli opisto hörhö: On hieman eri asia jalostaa koiraa vaikka metsästys- tai muuhun hyötykäyttöön, kuin ihan vain “söpömmän näköiseksi” kuten esim mopseja. Mopsit ei ole terveitä, mutta mitäs se haittaa kun ne on niiiiiiin söpöjä vai mitä? Ihan sama vaikka ne elää koko elämänsä voimatta hengittää kunnolla, voihan ne silti olla onnellisia! Eläinrääkkäystä “hyväksytyssä mittakaavassa”.
      Niin? "Kunhan ne on _terveitä_ ja onnellisia." Tiedostan kyllä että on rotuja joissa menty niin yli ettei koiraa voi enää sanoa terveeksi enkä kyllä väittänyt missään että tuo kosmeettinen jalostus on ok koska söpöjä. Miten voi lukea noin ohi rivien ja keksiä omia juttuja ?

      Lainaa

    23. Lukekaa koko kuva 27.7.2017 17:27
      Tulos: +10 (36 ääntä)
      EVVK: Koskee ibuprofeenia, ei parasetamolia.
      Parasetamolia saa apteekista ilman reseptiä. Sitä myydään paketeissa ja paketissa on aina moniaita tabletteja, joiden vahvuus on joko 500mg ja 1g eli 1000mg. Ei kuitenkaan sekaisin, paketissa on aina samanvahvuisia tabletteja. Opiaatteja ei myydä ilman reseptiä. PanaCodissa on toisena vaikuttavana aineena kodeiini, joka muuttuu morfiiniksi elimistössä. Se on opiaatti. Panacodia ei saa ilman reseptiä. Parasetamolia ei sitten ikinä saa ottaa enempää kuin 4g vuorokaudessa. Enemmästä tuhoutuu maksa ja kokee kurjan kuoleman.

      Lainaa

    24. Tulos: -19 (35 ääntä)
      Itselläni näkyi pikatestissä subutex positiivisena, olin ottanut edellispäivänä panadolin.

      Lainaa

    25. Tulos: +30 (68 ääntä)
      "Letaali toksisuus" on kyllä harvinaisen kamala anglismi.

      Lainaa

    26. Ihmettelijä 28.7.2017 0:19
      Tulos: +51 (51 ääntä)
      Lukekaa koko kuva: Parasetamolia ei sitten ikinä saa ottaa enempää kuin 4g vuorokaudessa. Enemmästä tuhoutuu maksa ja kokee kurjan kuoleman.
      Mä jaksan aina ihmetellä,miten paracetamolista ei varotella enemmän. Oikealla annostuksella tosi siedetty ja vähähaittainen lääke. Ja varmaan monilla on mielikuva turvallisesta lääkkeestä. Mutta yliannostuksen raja tuleekin äkkiä ja sitten se on maksalle tosi paha. Toisaalta en kyllä ole kauheasti törmännyt uutisiin, että ihmisillä olisi maksat pettäneet paracetamolin takia,niin ehkä tämä on sitten ihmisille selvä...

      Lainaa

    27. Tulos: +39 (63 ääntä)
      Sargee: Lääke on 40-luvulta, on voitu testata kehitysvammaisilla tai vaikka juutalaisilla.
      J.R: Kuka voi olla niin tyhmä, että olettaa ton olleen joku ihmistesti? Miten olis vaikka lopputulos kaikista tiedetyistä yliannoksen ottaneiden ihmisten lopputuloksesta? Vähän jotain järkee päähän.
      Kun puhutaan henkilöistä niin kyllä siinä on ihmisistä kyse. Ja kyllä vain, ihmisilläkin tehdään kokeita. Osasta maksetaan hyvätkin rahat, jolloin kokeisiin osallistuvat vapaaehtoiset jotka allekirjoittavat vastuun vapauttamislomakkeen. Ja yleensä vaitiolosopimuksen, mutta aina joskus joku paljastaa totuuksia maailmalle. Kehitysmaissa tehdään ihmisille kokeita ilman heidän sitä tietämättään ja ilman heidän virallista suostumustaan. Myös tiettyjen maiden vankiloissa suoritetaan ihmiskokeita. Että semmonen maailma.

      Lainaa

    28. Tulos: +10 (14 ääntä)
      Lethali: Taitaa noita opioideja saada helpomminkin kuin lääkäriltä. Etsikäähän mitä kaikkea oikeat kukkakauppiaat myyvät PS. En ikinä kokeillutkaan, tiedän vain.
      Joopa joo :D

      Lainaa

    29. Uniikkiunikko 28.7.2017 14:11
      Tulos: +17 (21 ääntä)
      Unikonsiemenet voivat aiheuttaa väärän positiivisen tuloksen opiaateille.

      Lainaa

    30. pihlajantarja 28.7.2017 17:08
      Tulos: +14 (24 ääntä)
      E: “Letaali toksisuus” on kyllä harvinaisen kamala anglismi.
      Sallikaa asiantuntijoiden käyttää termejään :D

      Lainaa

    31. Viinikälli 31.7.2017 7:03
      Tulos: +14 (22 ääntä)
      M: Tuskin on just tota kuvan lääkettä ostanut ilman reseptiä, eiks särkylääkkeissä oo 400mg maksimi mitä saa ostettua ilman? Saattoi tietty tarkottaa vaan lääkkeen merkkiä…
      Kyllä tonnista parasetamolia saa apteekista ihan reseptivapaasti. Poikkis vaan yrittää salata Hannalta huumeiden tai lääkkeiden väärinkäyttöä.

      Lainaa

    32. Tulos: -25 (27 ääntä)
      kyllä ibuprofeenia saa isommissakin annoksissa. espanjassakin saa 600:ia ilman reseptiä...

      Lainaa

    33. Tulos: +19 (19 ääntä)
      blöblö: kyllä ibuprofeenia saa isommissakin annoksissa. espanjassakin saa 600:ia ilman reseptiä…
      Ei kai kukaan sanonu ettei sais? Kommenteissa on puhuttu siitä, mikä on suurin ilman reseptiä saatava vahvuus. Suomessa se on ibuprofeenissa 400mg ja reseptillä saa sit 600mg ja 800mg.

      Lainaa

    34. Viimeksi keväällä 2017 1.8.2017 2:21
      Tulos: +17 (21 ääntä)
      Ihmettelijä: Mä jaksan aina ihmetellä,miten paracetamolista ei varotella enemmän. Oikealla annostuksella tosi siedetty ja vähähaittainen lääke. Ja varmaan monilla on mielikuva turvallisesta lääkkeestä. Mutta yliannostuksen raja tuleekin äkkiä ja sitten se on maksalle tosi paha. Toisaalta en kyllä ole kauheasti törmännyt uutisiin, että ihmisillä olisi maksat pettäneet paracetamolin takia,niin ehkä tämä on sitten ihmisille selvä…
      Näitä tapahtuu, näistä on uutisoitu, mutta koskas tieto kaikki paukapäät tavoittaisi ja se on parasetamoli suomeksi.

      Lainaa

    35. Tulos: +16 (20 ääntä)
      M: Tuskin on just tota kuvan lääkettä ostanut ilman reseptiä, eiks särkylääkkeissä oo 400mg maksimi mitä saa ostettua ilman? Saattoi tietty tarkottaa vaan lääkkeen merkkiä…
      Sehän oiski hauskaa ku kaikkia lääkkeitä myytäis vaan 400mg ilman reseptiä. Kaikki psyykelääkkeet yms. Kaikki joiden annos on nykyisin 25mg tms. Eihän sillä mitään väliä ole mikä lääke se on, alaraja on oltava sama.

      Lainaa

    36. Tulos: -1 (13 ääntä)
      Woodrow: Riippuu kovasti pikatestistä ja niitä on satoja tuhansia, mitaten tuhansia eri asioita. Testistä riippuen virheellisiä tuloksia voi olla paljon enemmänkin ja joskus testit, käyttötarkoituksen mukaan, kalibroidaan tuottamaan enemmän vääriä positiivisia (jotta saadaan minimoitua väärät negatiiviset) ja joskus vääriä negatiivisia (jotta saadaan minimoitua väärät positiiviset). Tuottajat koittavat tietysti tehdä testeistään mahdollisimman tarkkoja, mutta 100 % tarkkaa testiä ei ole olemassakaan, eikä varsinkaan pikatesteissä, joiden kanssa lisäksi käyttäjien koulutustaso vaihtelee huomattavasti. (Suurin osa kaikista mittausvirheistä johtuu huonosta esivalmistelusta, huonosta näytteen keräämisestä ja huonosta mittausvälineen käytöstä, ei niinkään mittausvälineestä itsestään. Tämä on yksi iso, joskaan ei ainoa, syy miksi pikatestit eivät koskaan ole täysin luotettavia.) Kaikkien pikatestien tuloksia tulisi pitää vain suuntaa antavina ja tärkeissä tapauksissa hakeutua laboratoriotesteihin, joissa tulokset varmistetaan. Jos tähän ei rahkeet riitä niin ainakin testaa useammalla pikatesterillä, jotka tulevat eri valmistajilta (jolloin niissä on hyvällä tuurilla eri heikkoudet, jotka sitten sulkevat toisensa pois tuloksia vertaillessa, tai antavat niin ristiriitaisia tuloksia että huomataan pikatestien olevan riittämättömän tarkkoja ko. tapauksessa.)
      Nyt puhuttiin huumepikatesteistä. Taidat digata suluista.

      Lainaa

    37. Ihmettelijä 1.8.2017 8:26
      Tulos: +19 (19 ääntä)
      Viimeksi keväällä 2017: Näitä tapahtuu, näistä on uutisoitu, mutta koskas tieto kaikki paukapäät tavoittaisi ja se on parasetamoli suomeksi.
      Oletan, että tarkoitit paukapäällä muita kuin minua. En jaksa muistaa kaikkia ihmisten toilailuista, joista olen lukenut :D Ellei tuo kirjoitusvirhe tee paukapääksi. En tiedä, miksi kirjoitin c-kirjaimella. Pahoittelen aiheuttamaani mielipahaa.

      Lainaa

    38. Tulos: +4 (10 ääntä)
      J.R: Kuka voi olla niin tyhmä, että olettaa ton olleen joku ihmistesti? Miten olis vaikka lopputulos kaikista tiedetyistä yliannoksen ottaneiden ihmisten lopputuloksesta? Vähän jotain järkee päähän.
      No henkilöistähän tuossa puhuttiin, ääliö.

      Lainaa

    39. Tulos: +24 (32 ääntä)
      E: “Letaali toksisuus” on kyllä harvinaisen kamala anglismi.
      Eikä ole. Nuo ovat latinankielisiä termejä.

      Lainaa

    40. Tulos: +21 (21 ääntä)
      Sarjassa hauska tietää: ripulilääke Imodium (loperamidi) on opioidi, mutta se ei imeydy suolesta eikä pääse aivoihin aivo-veriesteen yli. Opioidien yksi sivuvaikutushan on ummetus.

      Lainaa

    41. Tulos: -2 (4 ääntä)
      Virosta saa ostettua ilman reseptiä särkylääkettä, jossa on parasetamolia sekä kodeiinia. Kodeiinia on tabletissa muistaakseeni 8 mg ja siitä en kyllä osaa sanoa näkyykö se testeissä vai ei.

      Lainaa

    42. Tulos: +11 (11 ääntä)
      Feissarimokat tukee mulla kyllä hyvin masennuslääkkeiden vaikutusta

      Lainaa

    43. bananaforscale 12.6.2018 11:07
      Tulos: -3 (3 ääntä)
      Lethali: Taitaa noita opioideja saada helpomminkin kuin lääkäriltä. Etsikäähän mitä kaikkea oikeat kukkakauppiaat myyvät PS. En ikinä kokeilIutkaan, tiedän vain.
      Kukkakauppiaat myy kannabista, ei oppareita. :)

      Lainaa

    44. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Btw: Niin? "Kunhan ne on _terveitä_ ja onnellisia." Tiedostan kyllä että on rotuja joissa menty niin yli ettei koiraa voi enää sanoa terveeksi enkä kyllä väittänyt missään että tuo kosmeettinen jalostus on ok koska söpöjä. Miten voi lukea noin ohi rivien ja keksiä omia juttuja ?
      Lue joskus tutkimuksia noista lyttykuonoroduista. Suurin osa omistajista ei ole raportoinut koirilla mitään terveysongelmia ja ovat luultavasti sitä mieltä että juuri se heidän lyttykuonoinen rekku on "terve ja onnellinen", mutta tutkimuksissa sitten todetaankin että koiralla on sairaalloisen lyhyt kuono, ties mitä geenivirheitä, väärät jalat jne.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: lääkkeet, lääketiede, opioidit, parasetamoli, särkylääke, tutkimus, toksisuus