Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 77

Suurenna näkymä

30 kommenttia

 1. noni kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +666 (706 ääntä)

  Olin vissiin liian kauan kaupan kassana kun en osaa enää edes sanoa että heittääkö toi Sisko läppää vai onko se tosissaan =_=

    Lainaa

 2. Matokioski kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +579 (609 ääntä)

  No kyllähän siinä itsepalvelukassallakin on asiakaspalvelija neuvomassa.

    Lainaa

 3. Juukelispuukelis kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +137 (189 ääntä)

  Siskon tapauksessa sopisi sanoa nyt ne kuuluisat sanat peiliin katsomisesta.

    Lainaa

 4. King Arthur kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +365 (391 ääntä)

  Itsepalvelukassoilla on aina myyjä paikalla. Eli kyllä sieltä palvelua saa jos itsepalvelun laatu on heikko.

    Lainaa

 5. Folio kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +110 (116 ääntä)

  Ja kyllä se myyjän palvelualttius ja -nopeus korostuu, kun itsepalvelu lukittuu ikärajallisten ostosten tai liian painavan oman kassin takia.

    Lainaa

 6. ... kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +59 (67 ääntä)

  Asun Briteissä ja täällä itsepalvelukassat on ollut jo kauan ihan peruskauraa. Se virheiden määrä kassalla (väärä paino tuotteessa jne.) ja avun saaminen niihin on välillä ihan sukuhupaisaa, kun niitä laitteille määrättyjä työntekijöitä ei yleensä kiinnosta pätkääkään. Alkoholia ei meinanneet kerran myydä, kun kaupassa kävi henkilötodistuksesta muka vain brittipassi

    Lainaa

 7. Kirjautuminen epäonnistui kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -29 (49 ääntä)

  Matokioski:
  No kyllähän siinä itsepalvelukassallakin on asiakaspalvelija neuvomassa.

  Ei ole aina! En ikinä ole nähnyt ketään auttamassa tuolla meidän S-marketin itsepalvelukassojen liepeillä. (Varmaan toki saisi, jos neuvontaa tarvitsisi.)

    Lainaa

 8. KooPee kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +70 (118 ääntä)

  Ei kai nyt kukaan irtoseteleitä palauttele, ellei ole sattunut näkemään keneltä putosi?

    Lainaa

 9. Alaikäisille olutta kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +123 (127 ääntä)

  Kirjautuminen epäonnistui: Ei ole aina! En ikinä ole nähnyt ketään auttamassa tuolla meidän S-marketin itsepalvelukassojen liepeillä. (Varmaan toki saisi, jos neuvontaa tarvitsisi.)

  Pakkohan siellä on olla juuri esim. alkoholiostosten takia.

    Lainaa

 10. Sd kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -60 (70 ääntä)

  Alaikäisille olutta: Pakkohan siellä on olla juuri esim. alkoholiostosten takia.

  Ei niillä käsittääkseni voi ostaa alkoa? Ainakin juuri cittarissa yksi mies käännytettiin pois sanoen, ettei tupakkatuotteita voi ostaa ip-kassalta. En nähnyt mitä hän oli ostamassa, mutta jäin käsitykseen ettei k18 tuotteita voi niistä ostaa.

    Lainaa

 11. Pera kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +8 (78 ääntä)

  Alaikäisille olutta: Pakkohan siellä on olla juuri esim. alkoholiostosten takia.

  Tästä tulikin pienen aasinsillan kautta mieleen yksi asia, joka noissa itsepalvelukassoissa vⅰtuttaa. Ymmärrän kyllä että alkoholijuomien kohdalla pyydetään todistamaan ikä, mutta ainakin Prismoissa se heittää tuota samaa herjaa myös alkoholittomien oluiden kohdalla. Tästä kun mainitsin että “nyt taitaa olla vähän vikaohjelmointi tässä teidän vehkeessä. Tää on nimittäin alkoholiton olut”, niin vastauksena oli jotain että “ehkä siinä on vähän alkoholia, niin sitä ei saa myydä alaikäisille.”

  Joo.. no kyllähän siinä taitaa jotain 0,025% olla mutta mikään laki ei kyllä kiellä sitä alaikäisille myymästä.

    Lainaa

 12. Bans kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +69 (69 ääntä)

  Itsepalvelukassoilla on aina henkilökuntaa paikalla juuri kuittaamassa noita alkoholi- sun muita ikärajaostoksia sekä kattomassa ettei kukaan kävele siitä läpi kassi täynnä tavaraa. Myyjä saattaa kyllä liikuskella kassojen läheisyydessä, varsinkin jos on vähän asiakkaita, meidän myymälässä esimerkiksi hiljaisina aikoina kerää koreja tai lähistön hyllyiltä asiakkaiden jättämiä tavaroita tai esimerkiksi opastaa asiakasta löytämään tuotteen.

    Lainaa

 13. y.ö.h kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +79 (79 ääntä)

  Sd: Ei niillä käsittääkseni voi ostaa alkoa? Ainakin juuri cittarissa yksi mies käännytettiin pois sanoen, ettei tupakkatuotteita voi ostaa ip-kassalta. En nähnyt mitä hän oli ostamassa, mutta jäin käsitykseen ettei k18 tuotteita voi niistä ostaa.

  Tupakkaa saa vain kassoilta kun ne on siellä koneen sisällä piilossa, ip-kassoilla ei niitä koneita ole. Sen takia sitä ei voi sieltä ostaakaan. Kaikki muu k-18 materiaali kyllä onnistuu.

    Lainaa

 14. Kukkanukke kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +23 (29 ääntä)

  Itsepalvelukassoilla on pakko olla henkilökuntaa, ei edes läheisyydessä, vaan Itsepalvelukassa-alueella. Alkoholilupatarkastaja tarkistaa käydessään myös tämän asian, joten välittömässä läheisyydessä ei kelpaa.
  Vⅰtuttaa kun sooloillaan, kaikki kaupat (ketjut varsinkin) joutuvat erityis syyniin jos joku pelleilee…

  Ja tupakkatuotteita näiltä kassoilta ei myydä lainkaan, niille ei edes myönnetä lupia.

    Lainaa

 15. hmm kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +27 (41 ääntä)

  Pera: Tästä tulikin pienen aasinsillan kautta mieleen yksi asia, joka noissa itsepalvelukassoissa vⅰtuttaa. Ymmärrän kyllä että alkoholijuomien kohdalla pyydetään todistamaan ikä, mutta ainakin Prismoissa se heittää tuota samaa herjaa myös alkoholittomien oluiden kohdalla. Tästä kun mainitsin että “nyt taitaa olla vähän vikaohjelmointi tässä teidän vehkeessä. Tää on nimittäin alkoholiton olut”, niin vastauksena oli jotain että “ehkä siinä on vähän alkoholia, niin sitä ei saa myydä alaikäisille.”

  Joo.. no kyllähän siinä taitaa jotain 0,025% olla mutta mikään laki ei kyllä kiellä sitä alaikäisille myymästä.

  Ongelmana on se, että kassajärjestelmä “kehoittaa” myyjää tarkastamaan jokaisen ostajan iän jos tuote hälyttää kassalla jostain k-18 jutusta. Vaikka sitä olisi kuinka vähän.

  Toki tietyissä tilanteissa voisi kuvitella, että myyjältä voisi löytyä järkeä sen verran, ettei nyt jokaisesta hälytyksestä aleta passia pyytämään. Mutta ongelmana onkin se, että jos kyseinen asiakas on tarkastaja tai kaupankäynnin näkee tarkastaja onkin seuraukset myyjälle ja kaupalle vähän turhan kovqat. Joten myyjät joutuu menemään aina tarkasti vaikka nyt potkujen pelosta.

    Lainaa

 16. Keijukeiju kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: -18 (44 ääntä)

  hmm: Ongelmana on se, että kassajärjestelmä “kehoittaa” myyjää tarkastamaan jokaisen ostajan iän jos tuote hälyttää kassalla jostain k-18 jutusta. Vaikka sitä olisi kuinka vähän.

  Toki tietyissä tilanteissa voisi kuvitella, että myyjältä voisi löytyä järkeä sen verran, ettei nyt jokaisesta hälytyksestä aleta passia pyytämään. Mutta ongelmana onkin se, että jos kyseinen asiakas on tarkastaja tai kaupankäynnin näkee tarkastaja onkin seuraukset myyjälle ja kaupalle vähän turhan kovqat. Joten myyjät joutuu menemään aina tarkasti vaikka nyt potkujen pelosta.

  No en usko. Meillä on apuhenkilö vaan kuitannut jollain avainkortilla Teerenpelin siiderit, eikä se mitään ikää tarkistanut. Kyllä myyjät sentään yli nelkyt vuotiaat tunnistaa ilman ajokortin näyttöäkin. Voi teitä nuoria…(“jokaisesta hälytyksestä aleta PASSIA pyytämää…) LOL

    Lainaa

 17. purppurakruunu kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +45 (49 ääntä)

  hmm: Ongelmana on se, että kassajärjestelmä “kehoittaa” myyjää tarkastamaan jokaisen ostajan iän jos tuote hälyttää kassalla jostain k-18 jutusta. Vaikka sitä olisi kuinka vähän.

  Toki tietyissä tilanteissa voisi kuvitella, että myyjältä voisi löytyä järkeä sen verran, ettei nyt jokaisesta hälytyksestä aleta passia pyytämään. Mutta ongelmana onkin se, että jos kyseinen asiakas on tarkastaja tai kaupankäynnin näkee tarkastaja onkin seuraukset myyjälle ja kaupalle vähän turhan kovqat. Joten myyjät joutuu menemään aina tarkasti vaikka nyt potkujen pelosta.

  Joo, se, että ei saa tutullekaan myydä ilman papereita on ihan ymmärrettävää teoriassa, niin myyjien (pomo tai viranomainen näkee) kuin alkoholiviranomaistenkin (“noku mä tunnen ton tyypin ja se on mulle sanonu olevansa 18!”) näkökulmasta, vaikka se käytännössä tuntuu vähän oudolta.
  Olin mutsini kanssa kaupassa, ja äiti pyysi röökipaketin samalla kun mä ohitin kassan päästäkseni pakkaamaan meidän muita ostoksia. Kassa pyytää meiltä molemmilta paperit. Kassalla oleva tyyppi on mun tuttava, joka tietää, että a) mä olen 20, b) mä en tupakoi, ja c) päihteettömän ja autottoman elämäntyylin takia mulla ei ole melkein ikinä henkkarit mukana.
  Pyyteli sitten myöhemmin anteeksi, että joutui olemaan myymättä, mutta ko. kaupassa oli just joku kärähtänyt toistuvasta myynnistä tunnetulle välittäjälle, eikä halunnut jäädä pomon hampaisiin siksi, että ulkopuoliselle se olisi näyttänyt siltä, että mutsi olisi niitä tupakoita alaikäisen näköiselle ostanut.
  Niinkuin sanoin, toi säädäntö on täysin ymmärrettävä teoriassa, mutta just sen tarkkuuden takia käy sit näitä outouksia.

    Lainaa

 18. nonii kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +9 (17 ääntä)

  Ei kyllä suurimmassa osassa kaupoista myydä alaikäisille alkoholittomia siideri- tai oluttuitteita. Tai ainakaan sillä perusteella ettei yhdessäkään niistä kaupoista joissa olen ollut töissä.

    Lainaa

 19. Vähähiivaa kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +14 (26 ääntä)

  Pera: Tästä tulikin pienen aasinsillan kautta mieleen yksi asia, joka noissa itsepalvelukassoissa vⅰtuttaa. Ymmärrän kyllä että alkoholijuomien kohdalla pyydetään todistamaan ikä, mutta ainakin Prismoissa se heittää tuota samaa herjaa myös alkoholittomien oluiden kohdalla. Tästä kun mainitsin että “nyt taitaa olla vähän vikaohjelmointi tässä teidän vehkeessä. Tää on nimittäin alkoholiton olut”, niin vastauksena oli jotain että “ehkä siinä on vähän alkoholia, niin sitä ei saa myydä alaikäisille.”

  Joo.. no kyllähän siinä taitaa jotain 0,025% olla mutta mikään laki ei kyllä kiellä sitä alaikäisille myymästä.

  Kaikki tuotteet misä mainitaan esim. sana OLUT on k18 kamaa vaikkei se alkoholia sisältäiskään. Näihinki kuuluis näyttää henkkarit kassalla

    Lainaa

 20. Deebolzx kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +15 (29 ääntä)

  Itsepalvelukassoja en suostu käyttämään, pidetään ihmiset töissä.

    Lainaa

 21. Sargee kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +35 (35 ääntä)

  Vähähiivaa: Kaikki tuotteet misä mainitaan esim. sana OLUT on k18 kamaa vaikkei se alkoholia sisältäiskään. Näihinki kuuluis näyttää henkkarit kassalla

  Olutmakkara?

    Lainaa

 22. amt kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +20 (22 ääntä)

  hmm: Pera: Tästä tulikin pienen aasinsillan kautta mieleen yksi asia, joka noissa itsepalvelukassoissa vⅰtuttaa. Ymmärrän kyllä että alkoholijuomien kohdalla pyydetään todistamaan ikä, mutta ainakin Prismoissa se heittää tuota samaa herjaa myös alkoholittomien oluiden kohdalla. Tästä kun mainitsin että “nyt taitaa olla vähän vikaohjelmointi tässä teidän vehkeessä. Tää on nimittäin alkoholiton olut”, niin vastauksena oli jotain että “ehkä siinä on vähän alkoholia, niin sitä ei saa myydä alaikäisille.”

  Joo.. no kyllähän siinä taitaa jotain 0,025% olla mutta mikään laki ei kyllä kiellä sitä alaikäisille myymästä.

  Ongelmana on se, että kassajärjestelmä “kehoittaa” myyjää tarkastamaan jokaisen ostajan iän jos tuote hälyttää kassalla jostain k-18 jutusta. Vaikka sitä olisi kuinka vähän.

  Multa ei ole koskaan pyydetty itsepalvelukassalla papereita, siis ei kertaakaan. Se kassajärjestelmä hälyttää myyjän ja myyjä kuittaa sen sillä läpyskällään ja siinä se, mitään papereita ei ole tarvinnut näyttää. Aivan sama systeemi kuin tavallisella kassalla – jos näytät nuorelta niin sulta kysytään henkkareita, jos taas olet ulkonäkösi puolesta selkeästi vanhempi niin ei kysytä.

  Jotain hyvää näköjään siinäkin että on tällainen vanha kurppa. ;)

    Lainaa

 23. Kirjautuminen epäonnistui kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +19 (19 ääntä)

  Sargee: Olutmakkara?

  Tai Simple Solution -siivousaine?

    Lainaa

 24. Cittarin kassa kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +17 (19 ääntä)

  Lähtökohta on nimensä mukaisesti itsepalvelu, toki ongelmatilanteita ja muutenkin auttamassa sielä se myyjä on, mutta toimenkuva ei tosiaan ole sama kuin normikassalla. Henkilökohtaista “kädestä pitäen” on vaikeaa ruuhka-aikana järjestää ja palvelua ei ole sitä varten tarkoitettukkaan. Voi sitten ainakin varautua, että myyjä on “poissaoleva” auttaessaan, kun samalla pitää tosiaan vahtia muita Ip-kassoja. Ja ihan oikesti siis vahtia, jotkut käyttävät myyjän selänkäännön hyväksi ja varastavat tavarat. Jos haluaa henkilökohtaista palvelua niin itsepalvelu on väärä osoite.

    Lainaa

 25. Sillä lailla, kritiikki osui kerrankin kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +8 (10 ääntä)

  Kyllä oli itsepalvelukassalla paska tyyppi…

    Lainaa

 26. foo kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +7 (7 ääntä)

  Pera: Tästä tulikin pienen aasinsillan kautta mieleen yksi asia, joka noissa itsepalvelukassoissa vⅰtuttaa. Ymmärrän kyllä että alkoholijuomien kohdalla pyydetään todistamaan ikä, mutta ainakin Prismoissa se heittää tuota samaa herjaa myös alkoholittomien oluiden kohdalla. Tästä kun mainitsin että “nyt taitaa olla vähän vikaohjelmointi tässä teidän vehkeessä. Tää on nimittäin alkoholiton olut”, niin vastauksena oli jotain että “ehkä siinä on vähän alkoholia, niin sitä ei saa myydä alaikäisille.”

  Joo.. no kyllähän siinä taitaa jotain 0,025% olla mutta mikään laki ei kyllä kiellä sitä alaikäisille myymästä.

  Useimmissa kaupoissa ei myydä Magnum Marc de Champagne -jäätelöä alaikäisille koska siinä on alkoholia 0,5%:
  http://www.ingman.fi/Products/ProductDetail.aspx?pid=762190
  http://www.is.fi/ruokala/uutiset/art-2000000737229.html
  http://jaatelonviemaa.blogspot.fi/2014/04/magnum-marc-de-champagne.html
  Kyseinen jäätelö painaa 86 g, joten alkoholia siinä on 0,43 g. Vertailun vuoksi peruskeskarituoppi painaa 500 g, ja alkoholia siinä on 4,7% eli koko tuopissa 23,5 g. Pitäisi siis vetää 55 Magnum Marc de Champagne -puikkoa peräjälkeen tullakseen samaan humalaan kuin yhdestä keskarituopista.

    Lainaa

 27. Keijo kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +13 (15 ääntä)

  “…se seteli on nyt Tammelan ärrän kassalla odottamassa omistajaansa.” Voi kuinka herttaisen naiivia. Todennäköisestihän seteli sujahti samantien kassapojan taskuun.

    Lainaa

 28. Kauppakassi kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +1 (3 ääntä)

  Pera: Tästä tulikin pienen aasinsillan kautta mieleen yksi asia, joka noissa itsepalvelukassoissa vⅰtuttaa. Ymmärrän kyllä että alkoholijuomien kohdalla pyydetään todistamaan ikä, mutta ainakin Prismoissa se heittää tuota samaa herjaa myös alkoholittomien oluiden kohdalla. Tästä kun mainitsin että “nyt taitaa olla vähän vikaohjelmointi tässä teidän vehkeessä. Tää on nimittäin alkoholiton olut”, niin vastauksena oli jotain että “ehkä siinä on vähän alkoholia, niin sitä ei saa myydä alaikäisille.”

  Joo.. no kyllähän siinä taitaa jotain 0,025% olla mutta mikään laki ei kyllä kiellä sitä alaikäisille myymästä.

  Monelle tuntuu tulevan yllätyksenä kaupoilla se, että kaupoilla kuten muillakin yrityksillä on omat sääntönsä ja ohjeensa, miten missäkin tilanteessa toimitaan. Mistä ihmeestä tulee oletus, että laissa olisi ohjesäännöt kaikelle kaupanalalla, lähtien lakupiipuista pieniin muovikasseihin?
  Ei ole myöskään laissa kielletty katsoa netflixiä töissä, silti valitettavasti en voi sitä tehdä.

    Lainaa

 29. Sargee kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: +2 (2 ääntä)

  Kauppakassi: Monelle tuntuu tulevan yllätyksenä kaupoilla se, että kaupoilla kuten muillakin yrityksillä on omat sääntönsä ja ohjeensa, miten missäkin tilanteessa toimitaan. Mistä ihmeestä tulee oletus, että laissa olisi ohjesäännöt kaikelle kaupanalalla, lähtien lakupiipuista pieniin muovikasseihin?
  Ei ole myöskään laissa kielletty katsoa netflixiä töissä, silti valitettavasti en voi sitä tehdä.

  Mutta se olis sit kans kiva, jos ne säännöt olis johdonmukaisia. Lasolia myydään kyllä alaikäisille, vaikka siitä on yli 90% alkoholia. Samoin esim. Soijakastiketta ja muitakin fermentoituja elintarvikkeita myydään alaikäisille, vaikka ne siaältävät alkoholia.

    Lainaa

 30. Sonofhades kirjoitti:
  VA:F [1.9.7_1111]
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kuinka moni olisi hymyssä suin katsomassa kuinka kone vie työpaikkasi?

    Lainaa

 31. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

Kommentoi

Avatar

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Avainsanat: , , , , , , ,