Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Perheparkki yhdelle

Kieltääkö laki perheparkin käytön yksin?
Perheparkki yhdelle

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 107 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Terveydeksi! 2.8.2016 0:38
      Tulos: +1100 (1232 ääntä)
      Joskus aikoja sitten kiersi netissä tarina että aina kun näkee että joku parkkeeraa perheparkkiin ilman lapsia niin pitäisi pillit soiden ja ilmapallosateen saattelemana mennä paikalle ojentamaan kahden metrin lahjakortti tuhannennelle perheasiakkaalle. Kun heppu siinä sitten seisookin yksin niin pitäisi dramaattisesti viedä kaikki rekvisiitta pois ja puhkoa vihaisesti ilmapallot.

      Lainaa

    2. totuudensana 2.8.2016 1:20
      Tulos: +1327 (1345 ääntä)
      >Merja _neljäkymmentäviisi_ vuotta (+) >"äitis oli ku sua teki!" Luulin et tota käyttää tosissaan vaan pikkulapset :DD

      Lainaa

    3. Tulos: +649 (689 ääntä)
      Virpin kommenttia olisin halunnut peukuttaa. Ainoa aikuiselta kuulostava kommentoija. Merjan sanavalinnat ja ajatusmaailma saavat ajattelemaan esiteini-ikäisiä, Juhalla taas on hyvä näkökulma, mutta sama ongelma sanavalintojensa kanssa kuin Merjalla.

      Lainaa

    4. Tulos: -64 (254 ääntä)
      Minäpä olen aina sanonut perheparkkiin parkkeeraaville yksinäisille tai kaksinaisille ilman lapsia, että on varmasti aika hienoa kun sisälukutaito lähenee Mensan pääsyrajaa ja pokannut kauniisti perään.

      Lainaa

    5. Eero Tikka 2.8.2016 2:21
      Tulos: +35 (409 ääntä)
      Vanhuksilla on kyllä ihan yhtä lailla perusteet parkkeerata perheparkkiin, jos on kovin huonokuntoinen. Ei sitä halua reistailevilla jaloilla lähteä pitkää matkaa kävelemään. Se on sitten eri asia kun nuoret parkkeeraavat niihin.

      Lainaa

    6. Tulos: +267 (473 ääntä)
      Eero, oletkos ikinä kuullut sellaisesta kuin vammaisen pysäköintilupa? Tai jos on niin huonokuntoinen ja vanha, ettei kykene tavan parkkipaikalta kävelemään, niin liekö enää kykenevä auton rattiin ollenkaan.

      Lainaa

    7. Perheparkki 2.8.2016 2:55
      Tulos: -337 (545 ääntä)
      Minusta perheparkit on ihan turhia. Ilman kolhuja tai ongelmia on ainakin meidän suvussa saatu lapset autoon ja pois sukupolvien ajan. Jos ne on vapaana niin siihen parkkeeraan ja jos joku nillittää että se on perheille niin totean että kyllä kyllä koko perhe mukana... eli minä. En ainakaan vielä ole nähnyt parkkia missä tähdennetään että se on vain lapsiperheille.

      Lainaa

    8. Tulos: -43 (57 ääntä)
      http://aijaa.com/tN7Z6f

      Lainaa

    9. Tulos: -32 (50 ääntä)
      Kannattaa myös tutustua tähän: http://www.iltalehti.fi/autot/2016040521368919_au.shtml

      Lainaa

    10. Tulos: -62 (198 ääntä)
      Perheparkki: Minusta perheparkit on ihan turhia. Ilman kolhuja tai ongelmia on ainakin meidän suvussa saatu lapset autoon ja pois sukupolvien ajan. Jos ne on vapaana niin siihen parkkeeraan ja jos joku nillittää että se on perheille niin totean että kyllä kyllä koko perhe mukana… eli minä. En ainakaan vielä ole nähnyt parkkia missä tähdennetään että se on vain lapsiperheille.
      Älä sitten ihmettele jos autosi maalipinnalla on kengän kokoinen lommo tai maalipinta hilseilee jostakin kohdin.

      Lainaa

    11. jukkapalmu 2.8.2016 3:48
      Tulos: -152 (240 ääntä)
      Terveydeksi!: Joskus aikoja sitten kiersi netissä tarina että aina kun näkee että joku parkkeeraa perheparkkiin ilman lapsia niin pitäisi pillit soiden ja ilmapallosateen saattelemana mennä paikalle ojentamaan kahden metrin lahjakortti tuhannennelle perheasiakkaalle. Kun heppu siinä sitten seisookin yksin niin pitäisi dramaattisesti viedä kaikki rekvisiitta pois ja puhkoa vihaisesti ilmapallot.
      olipa tyhmä vitsi.

      Lainaa

    12. Tulos: +155 (185 ääntä)
      Laura: Minäpä olen aina sanonut perheparkkiin parkkeeraaville yksinäisille tai kaksinaisille ilman lapsia, että on varmasti aika hienoa kun sisälukutaito lähenee Mensan pääsyrajaa ja pokannut kauniisti perään.
      Sisälukutaidolla ei ole mitään tekemistä mensan pääsyrajan kanssa.

      Lainaa

    13. Tulos: +309 (359 ääntä)
      Lapsiparkithan ei ole laissa säädetty, mutta järkeä saa, ja on suositeltavaa käyttää. Ne ovat tärkeitä, ne turvaavat meidän kaikkien asioinnin ja varsinkin liikehdinnän parkkialueella. Ei tarttee niinkään pelätä että se palosammutinta pienenpi lapsi rynnii jostain auton takaa alle. Merjalla on paha asennevamma.

      Lainaa

    14. Tulos: +243 (295 ääntä)
      Merja tuossa mainitsi ettei ole lapsia, eikä myöskään tule. Ehkä parempikin niin kun tuo käytös on tuollaista. Itse käytin myös lapsiparkkeja siihen asti kunnes mukulat pääsivät kaukaloista eroon. Joku voi myös vedota siihen ettei meidän lapsuudessa noita parkkeja tarvittu. No ei tarvittu ei, mutta ihmisten käyttäytyminen ja toisten huomioon ottaminen oli myös hieman eri luokkaa.

      Lainaa

    15. Tulos: +213 (227 ääntä)
      Toi oli hyvä, kun juuri Merja kehui että hänelle jää toiseksi sanasodassa. Seuraavalla kommentillaan sivalsikin jo voiton itselleen! Äitis oli kun sua teki. :)

      Lainaa

    16. Tulos: +113 (125 ääntä)
      Laura: Eero, oletkos ikinä kuullut sellaisesta kuin vammaisen pysäköintilupa? Tai jos on niin huonokuntoinen ja vanha, ettei kykene tavan parkkipaikalta kävelemään, niin liekö enää kykenevä auton rattiin ollenkaan.
      Jalat voi olla huonot, vaikka muuten olisi ihan terävä. Invalupaa taas ei sen perusteella pelkästään saa. Mitä kolhuihin tulee, itse näen, että parempi kun ne perheet ovat siellä omissa parkeissaan. Ei se itsestä ole kiinni, tuleeko niitä. Meillä on parkkipaikalla tullut peini kolhu auton ovessa ja itsellä on kyllä auto ollut ihan keskellä ruutua kun se on tullut, sillä aikaa kun itse olemme olleet kaupassa. Jos joku toinen parkkeeraa liian lähelle ja kopauttaa ovella, minkäs sille mahtaa. Toisin paikoin parkkiruudut on niin ahtaat, ettei sinne meinaa edes normaalipainoinen päästä. Itse parkkeeraan hyvällä kelillä kauas. Hyväkuntoisena jaksan kävellä kyllä, ostostenkin kanssa. Eikä sinne kauimmaisiin ruutuihin tule ihmiset liian lähelle, jos ei ole ruuhka-aika. Sieltä pääsee myös nopeasti lähtemään, koska harvemmin on väistettäviä lapsia juoksemassa jaloissa. Osaan kyllä parkkeerata vaikeaankin paikkaan, siitä ei ole kiinni.

      Lainaa

    17. Tulos: -170 (340 ääntä)
      kukaan ei pakota tekemään lapsia :--) ei vanhuksillekkaan ole omia parkkiruutuja. Turha ulista jos joku lapseton ajaa perheruutuun, ehkä hän tietää missä ehkäisy on kaupassa. Myös yksinäinen henkilö on perhe.

      Lainaa

    18. Tulos: +71 (117 ääntä)
      Luojan kiitos Merjalla ei ole lapsia, eikä tule.

      Lainaa

    19. Tulos: -149 (351 ääntä)
      Minä taas pysäköin aina perheparkkiruutuun ihan periaatteen vuoksi. 1) minulla on perhe. 2) perheellisyys ei ole mikään vamma minkä perusteella mitään etuoikeuksia tuossa asiassa tarvisi saada ja 3) mikä helvetin pakko se on tulla sinne kauppaan päiväretkelle koko porukan kanssa? meidän perheessä ainakin osataan yksinkin käydä kaupassa toisen ollessa kotona.

      Lainaa

    20. Mother of Vile Excrement 2.8.2016 7:31
      Tulos: +198 (246 ääntä)
      pekka: Minä taas pysäköin aina perheparkkiruutuun ihan periaatteen vuoksi. (--) 2) perheellisyys ei ole mikään vamma minkä perusteella mitään etuoikeuksia tuossa asiassa tarvisi saada (--)
      Minkä periaatteen? Eikö tuo ole vähän ristiriitainen lausuma? Parkkeeraat erikoisryhmäruutuun, vaikka ei halua mitään erityiskohtelua, mutta silti otat siitä hyödyn? Öö, mitä?

      Lainaa

    21. Tulos: +37 (57 ääntä)
      Sandman: Merja tuossa mainitsi ettei ole lapsia, eikä myöskään tule. Ehkä parempikin niin kun tuo käytös on tuollaista. Itse käytin myös lapsiparkkeja siihen asti kunnes mukulat pääsivät kaukaloista eroon. Joku voi myös vedota siihen ettei meidän lapsuudessa noita parkkeja tarvittu. No ei tarvittu ei, mutta ihmisten käyttäytyminen ja toisten huomioon ottaminen oli myös hieman eri luokkaa.
      No onkohan nyt sit kuitenkaan näin, että se käytös oli NIIIIN paljon parempaa, ainakaan kaupungissa ja 80-90-luvuilla. Taitaa aika kullata muistoja...

      Lainaa

    22. dolan dug 2.8.2016 7:35
      Tulos: +196 (318 ääntä)
      pekka: Minä taas pysäköin aina perheparkkiruutuun ihan periaatteen vuoksi. 1) minulla on perhe. 2) perheellisyys ei ole mikään vamma minkä perusteella mitään etuoikeuksia tuossa asiassa tarvisi saada ja 3) mikä helvetin pakko se on tulla sinne kauppaan päiväretkelle koko porukan kanssa? meidän perheessä ainakin osataan yksinkin käydä kaupassa toisen ollessa kotona.
      4) olet mulkku

      Lainaa

    23. Juveliina 2.8.2016 7:35
      Tulos: +122 (168 ääntä)
      Ne perheparkit on asetettu niin, että matka kauppaan lasten kanssa olisi mahdollisimman turvallinen. Ne ei siis välttämättä ole lähimpiä paikkoja vaan saattavat sijaita esim. Pitkällä, mutta suoralla reitillä kauppaan. Mielestäni vanhan ihmisen kanssa voi jättää hyvin auton perheparkkiin jos vanhuksen kulku on huonoa. Tilaa noustessa varmasti tarvitsee ja turvallinen kulku on myös heille hyvä, kun kaikki on jo alkanut vähän hidastumaan. Jos vanhus on kuitenkin itse ajokuntoinen niin ei ole mielestäni oikeutettu käyttämään perheparkkia, koska jos voi ajaa niin kyllä pitäisi voida kulkea pidemmältäkin. Ei sitä autoakaan voi ajaa jos ne jalat tai pää on niin huonossa kunnossa.

      Lainaa

    24. Vartia / lukijon käyny 2.8.2016 7:53
      Tulos: -2 (140 ääntä)
      MoniQ: Lapsiparkithan ei ole laissa säädetty, mutta järkeä saa, ja on suositeltavaa käyttää.
      Tämähän monilta unohtuu, että perheparkkipaikka on vain suositus, siihen saa pysäköidä kuka tahansa. Mustalaiset tietää tuon varsin hyvin. Siksi ruostemersut on niissä parkissa kun leiffit ja bricillat käy myymälävarkaissa.

      Lainaa

    25. Tulos: +6 (24 ääntä)
      Merja ja Juha yhteen soppii..

      Lainaa

    26. Tulos: -112 (280 ääntä)
      Mullakin on auto usein perheparkissa. Perhe eli kissani harvoin tosin käyvät kaupassa kanssani. Joskus on joku kysynyt missä lapseni ovat. Siihen kun vastaa että paloiteltuna takakontissa niin yleensä se kysyjä vaikenee aika nopeasti. Ei ole tähän mennessä kukaan jäänyt vinkumaan perään.

      Lainaa

    27. Blomsterhattatantta 2.8.2016 8:18
      Tulos: +70 (104 ääntä)
      Naapuri: Virpin kommenttia olisin halunnut peukuttaa. Ainoa aikuiselta kuulostava kommentoija. Merjan sanavalinnat ja ajatusmaailma saavat ajattelemaan esiteini-ikäisiä, Juhalla taas on hyvä näkökulma, mutta sama ongelma sanavalintojensa kanssa kuin Merjalla.
      On pelkästään hieno asia, etteivät tuollaiset ihmiset hanki jälkeläisiä. Pelkästään hieno, kiitettävä ja evolutiivinen asia. Kyseiset normaalia leveämmät ja sisäänkäyntien lähellä sijaitsevat paikat pitäisi nimetä SEKÄ invapaikoiksi ETTÄ perhepaikoiksi. En käsitä väen hinkua mennä "nolaamaan" ne, jotka epähuomiossa tai vammaistunnuksella noille paikoille pysäköivät. Mieluummin jotkut sitten ylpeyttään siirtävät autonsa kuin kaivavat sen nolona pitämänsä vammaispysäköintitunnuksen esille, vaikka jälkimmäinen olisi fiksumpaa. Tiedättehän, että ennenvanhaan vammoja ja sairauksia hävettiin.Nykyään ei hävetä edes veemäistä luonnetta, vaikka se on vammoista pahin. Perhepaikkojen käyttäminen on vammaispysäköintiluvan käyttäjille sallittua, sillä sellaisen plakaatin kanssa voi tilapäisesti pysäköidä vaikka pysäköintikieltopaikalle tai jalkakäytävälle tunnuksen haltijan kyytiin ottamista tai jättämistä varten. Eikä liikkumista haittaava vamma välttämättä näy hyvinä päivinä ohikulkijan silmään lainkaan. Sen diagnosoi erikoislääkäri ja luvan myöntää lääkärinlausunnon perusteella poliisi. Meillä sivullisilla ei ole pätevyyttä eikä oikeutta sen luvan myöntämiseen tai kiistämiseen. Tarve nolata kertoo enemmän nolaajasta kuin mistään muusta. Heikolla itsetunnolla varustettu sosiopaatti sellaista harrastaa. Viittaan väitteeseeni veemäisestä luonteesta.

      Lainaa

    28. Vääränvärinen 2.8.2016 8:19
      Tulos: +5 (31 ääntä)
      Yhdyn Merjan viimeiseen kommenttiin sataprosenttisesti. Kiteyttää koko keskustelun kivan napakasti :)

      Lainaa

    29. Tulos: +110 (148 ääntä)
      pekka: Minä taas pysäköin aina perheparkkiruutuun ihan periaatteen vuoksi. 1) minulla on perhe. 2) perheellisyys ei ole mikään vamma minkä perusteella mitään etuoikeuksia tuossa asiassa tarvisi saada ja 3) mikä helvetin pakko se on tulla sinne kauppaan päiväretkelle koko porukan kanssa? meidän perheessä ainakin osataan yksinkin käydä kaupassa toisen ollessa kotona.
      4. Mitä jos tehdään vaikka vuorotyötä ja esimerkiksi viikkoon ei ole sellaista päivää, että molemmat aikuiset olisivat kotona ja lisäksi olisi aikaa mennä kauppaan? Ei saa mennä kauppaan, lapset yksin kotiin vai autoon?

      Lainaa

    30. Tulos: +56 (64 ääntä)
      Ihan oikeasti, aikuiset ihmiset... :O

      Lainaa

    31. Perheparkki 2.8.2016 8:28
      Tulos: -18 (120 ääntä)
      Laura: Älä sitten ihmettele jos autosi maalipinnalla on kengän kokoinen lommo tai maalipinta hilseilee jostakin kohdin.
      Toisen auton vahingoittaminen taas kertoo enemmän vahingoittajasta kun parkkeeraajasta. Lisäksi kaikki pullistelee puheilla mutta kukaan ei uskalla tehdä mitään. Perus suomalaisia uhittelijoita. Jatkan perheparkkiin parkkeeraamista. Ehkä sinun pitäisi laittaa se kukkahattu naulaan.

      Lainaa

    32. Tulos: +45 (55 ääntä)
      Kohta paljastuu, että ovat naimisisa ja istuivat vierekkäin sohvala molemmat omat läppärit sylisä yrmyttäen..

      Lainaa

    33. Tulos: +2 (38 ääntä)
      Vartia / lukijon käyny: Tämähän monilta unohtuu, että perheparkkipaikka on vain suositus, siihen saa pysäköidä kuka tahansa. Mustalaiset tietää tuon varsin hyvin. Siksi ruostemersut on niissä parkissa kun leiffit ja bricillat käy myymälävarkaissa.
      Paitsi jos invapaikat ovat vielä lähempänä pääovea...

      Lainaa

    34. me kaikki ollaan joskus vanhuksia 2.8.2016 9:34
      Tulos: +75 (99 ääntä)
      Laura: Tai jos on niin huonokuntoinen ja vanha, ettei kykene tavan parkkipaikalta kävelemään, niin liekö enää kykenevä auton rattiin ollenkaan.
      Eiköhän se autolla ajaminen ole kuitenkin kevyempää ja helpompaa kuin käveleminen. Siksi kai ihmiset ylipäänsä autolla ajavat sen sijaan että ottaisivat jalat alleen. Minusta vanhuksilla on oikeus ajaa autoa niin kauan kuin suinkin turvallisesti kykenevät, ja samoin heillä on oikeus pysäköidä perheparkkiin jos se on heidän liikkumisensa kannalta helpompaa. Kyllä niitä koteihinsa vangittuja vanhuksia on ihan tarpeeksi muutenkin, niin että jos parin perheparkkiruudun "uhraamisella" mahdollistetaan heidän kaupassa- ja asioillakäyntinsä, niin ei pitäisi olla liikaa.

      Lainaa

    35. Tulos: +57 (125 ääntä)
      pikkis: kukaan ei pakota tekemään lapsia :–) ei vanhuksillekkaan ole omia parkkiruutuja. Turha ulista jos joku lapseton ajaa perheruutuun, ehkä hän tietää missä ehkäisy on kaupassa. Myös yksinäinen henkilö on perhe.
      No erittäin hyvä, ettei sulla ole lapsia, mutta olen myös helvetin tyytyväinen, että kaikki ei ole samanlaisia kuin sinä. Nyt vaan haluaisin tietää, oletko 15-vuotias poika, vai helvetin idiootti ja itsekäs "aikuinen". Ja ei, et yksinäsi ole perhe, korkeintaan skitso.

      Lainaa

    36. Tulos: -49 (125 ääntä)
      Parkkeeraan tarvittaessa perheparkkiin, vaikka ei jälkikasvua olekaan. Perheparkkimerkki kun ei ole mikään virallinen merkki.

      Lainaa

    37. Tulos: +113 (135 ääntä)
      Ja sitten ihmiset inisee holhousyhteiskunnasta, kun tulee kaikkia turhia lakeja ja säädöksiä. Tämä, hyvät naiset ja herrat, on se syy. Tarviiko joitain asioita tehdä vaikkei se olisikaan lailla kiellettyä? Vihaan tällaista 'minäminäminä' ajattelua.

      Lainaa

    38. Tulos: -65 (117 ääntä)
      Jokuihme: Mullakin on auto usein perheparkissa. Perhe eli kissani harvoin tosin käyvät kaupassa kanssani. Joskus on joku kysynyt missä lapseni ovat. Siihen kun vastaa että paloiteltuna takakontissa niin yleensä se kysyjä vaikenee aika nopeasti. Ei ole tähän mennessä kukaan jäänyt vinkumaan perään.
      Haha, tää on hyvä! Taidan käyttää sitä. Itselle ei ole kukaan vielä tullut kititsemään, mutta olen ajatellut että jos joku sanoo jotakin, pillahdan itkuun ja rääkyen alan selittämään että kun haluaisin laspia, mutta lääkäri sanoo etten voi saada jne. Ts. järjestän kohtauksen. Eih, tuo on helpompi tapa :)

      Lainaa

    39. kansanviisaus 2.8.2016 10:58
      Tulos: +34 (44 ääntä)
      Kun alat väitellä idiootin kanssa, varaudu siihen että hän tekee samoin.

      Lainaa

    40. kansanviisaus 2.8.2016 10:59
      Tulos: +12 (42 ääntä)
      Lapsi vanhempansa kasvattaa. Merja on jäänyt henkisesti teiniksi.

      Lainaa

    41. Tulos: +49 (91 ääntä)
      pikkis: kukaan ei pakota tekemään lapsia :–) ei vanhuksillekkaan ole omia parkkiruutuja. Turha ulista jos joku lapseton ajaa perheruutuun, ehkä hän tietää missä ehkäisy on kaupassa. Myös yksinäinen henkilö on perhe.
      Eli sinun logiikalla voi kuka vain niihin parkkeerata? Ja jos on pariskunta eikä puoliso mukana niin ei saa käyttää perheparkkia kun ei ole koko perhe mukana? Vinkki: Perheparkki on yhtä kuin lapsiparkki. Voit nyt itse päättää, oletko lapsi vai aikuinen.

      Lainaa

    42. Tulos: +105 (125 ääntä)
      pekka: Minä taas pysäköin aina perheparkkiruutuun ihan periaatteen vuoksi. 1) minulla on perhe. 2) perheellisyys ei ole mikään vamma minkä perusteella mitään etuoikeuksia tuossa asiassa tarvisi saada ja 3) mikä helvetin pakko se on tulla sinne kauppaan päiväretkelle koko porukan kanssa? meidän perheessä ainakin osataan yksinkin käydä kaupassa toisen ollessa kotona.
      Kaikilla ei ole puolisoa kotona silloin, kun pitäisi käydä kaupassa. Kaikilla ei ole puolisoa ollenkaan. Hienoa, jos sinun tilanteessasi joku voi jäädä kotiin lasten kanssa, mutta monilla ei ole edes ketään tuttavaa auttamassa. Olet onnekas, mutta älä yleistä.

      Lainaa

    43. Tulos: -28 (98 ääntä)
      Vartia / lukijon käyny: Tämähän monilta unohtuu, että perheparkkipaikka on vain suositus, siihen saa pysäköidä kuka tahansa...
      Näin se on. Turha ulista kun se ei ole laitonta. Perheparkeissa ajatus on kaunis, mutta laitonta niihin pysäköiminen ei ole. Muutenkin lakien valvonta tulee jättää viranomaisten tehtäväksi. Se on sentään laissa määritelty. Ihan turha alkaa häiriköimään ketään sen takia, että on perheparkissa ilman perhettä, se saattaa mennä laittomuuksien puolelle. Kaiken maailman kotipoliisitkin osaavat olla melko rasittavia. Btw. minulla ei ole autoa lainkaan, joten en voi parkkeerata olematonta kaaraani mihinkään. Edes perheparkkiin :)

      Lainaa

    44. Tulos: -21 (41 ääntä)
      Eero Tikka: Vanhuksilla on kyllä ihan yhtä lailla perusteet parkkeerata perheparkkiin, jos on kovin huonokuntoinen. Ei sitä halua reistailevilla jaloilla lähteä pitkää matkaa kävelemään. Se on sitten eri asia kun nuoret parkkeeraavat niihin.
      Sitä varten on invaparkit

      Lainaa

    45. Tulos: +47 (55 ääntä)
      Parempi vaan, että on olemassa perheparkit, eipähän kakarat kolhi ovia.

      Lainaa

    46. Vierailija 2.8.2016 12:05
      Tulos: +86 (106 ääntä)
      Niinkun tuli jo ilmi, perheparkit on A) sijoitettu turvallisen kulkumatkan päähän kaupan ovista B) sen verran leveitä, että ei haittaa vaikka lapsi pamauttaa oven täysillä auki - ei osu viereiseen autoon C) samoista syistä vauvan kaukalon saa helpommin ulos Ja lisäksi, kaupassa on pakko ajoittain käydä. Lapset(kin!) tarvii ruokaa! Aina ei pääse yksin. Sekin jo on perusteltu täällä.

      Lainaa

    47. väärinkäyttäjä 2.8.2016 12:35
      Tulos: +78 (118 ääntä)
      Ite tokasin eräälle miehelle joka oli kaupasta poistumassa lapsiparkissa olevaan autoonsa, että hei sulta unohtu lapset kauppaan.

      Lainaa

    48. Tulos: -29 (49 ääntä)
      Kurko: Sisälukutaidolla ei ole mitään tekemistä mensan pääsyrajan kanssa.
      Sarkasmia eivät kaikki ymmärrä !!

      Lainaa

    49. Tulos: +63 (67 ääntä)
      Laura: Eero, oletkos ikinä kuullut sellaisesta kuin vammaisen pysäköintilupa? Tai jos on niin huonokuntoinen ja vanha, ettei kykene tavan parkkipaikalta kävelemään, niin liekö enää kykenevä auton rattiin ollenkaan.
      Niinno, ei esim. mun mummolla mitään vammaiskortteja ole, kun ainoa vika on kankeat nivelet. Liikkuminen on vähän hidasta ja se ovi pitää saada sepposen selälleen, että sieltä autosta pääsee pois. On kuitenkin sen verran skarppi ihminen, että haluaa ostaa oman ruokansa ja käydä mökin ulkopuolla, joten aina toisinaan häntä kyyditellään erinäisiin paikkoihin. Joten mennään perhepaikalla jos vain mahdollista. Ihme parkkipoliiseilua taas.

      Lainaa

    50. Tulos: +12 (24 ääntä)
      totuudensana: >Merja _neljäkymmentäviisi_ vuotta (+) >”äitis oli ku sua teki!” Luulin et tota käyttää tosissaan vaan pikkulapset :DD
      Fyysiseltään iältään pikkulapsi tai henkiseltä iältään pikkulapsi. Joskus ne menee noissa pikkulapsissa vähän sekaisin...

      Lainaa

    51. Tulos: +36 (48 ääntä)
      JoJo: Niinno, ei esim. mun mummolla mitään vammaiskortteja ole, kun ainoa vika on kankeat nivelet. Liikkuminen on vähän hidasta ja se ovi pitää saada sepposen selälleen, että sieltä autosta pääsee pois. On kuitenkin sen verran skarppi ihminen, että haluaa ostaa oman ruokansa ja käydä mökin ulkopuolla, joten aina toisinaan häntä kyyditellään erinäisiin paikkoihin. Joten mennään perhepaikalla jos vain mahdollista. Ihme parkkipoliiseilua taas.
      Me ollaan tehty mummelien kanssa silleen, että autetaan mummeli kaupan edessä autosta ulos ja pyydetään mummelia odottamaan siinä kun itse viemme automme tavalliseen parkkiruutuun. Tämä on toiminut varsin hyvin vuodesta ja ihmisistä toiseen. Suosittelen !!

      Lainaa

    52. Tulos: +3 (41 ääntä)
      Eero Tikka: Vanhuksilla on kyllä ihan yhtä lailla perusteet parkkeerata perheparkkiin, jos on kovin huonokuntoinen. Ei sitä halua reistailevilla jaloilla lähteä pitkää matkaa kävelemään. Se on sitten eri asia kun nuoret parkkeeraavat niihin.
      Sitä varten saa invaparkkiluvan lääkäristä. Mummollanikin on. Pääsee lähemmäs ovea kuin perheparkista.

      Lainaa

    53. Tulos: +17 (47 ääntä)
      Vierailija: Niinkun tuli jo ilmi, perheparkit on A) sijoitettu turvallisen kulkumatkan päähän kaupan ovista B) sen verran leveitä, että ei haittaa vaikka lapsi pamauttaa oven täysillä auki – ei osu viereiseen autoon C) samoista syistä vauvan kaukalon saa helpommin ulos Ja lisäksi, kaupassa on pakko ajoittain käydä. Lapset(kin!) tarvii ruokaa! Aina ei pääse yksin. Sekin jo on perusteltu täällä.
      Siihen nähden että meillä on jo huoltosuhde persiillään ja maahanmuuttajat pelottavat poloisia, on Suomi kumman lapsivihamielinen yhteiskunta.

      Lainaa

    54. "Vammaisen" kaveri 2.8.2016 14:01
      Tulos: +23 (43 ääntä)
      Laura: Eero, oletkos ikinä kuullut sellaisesta kuin vammaisen pysäköintilupa? Tai jos on niin huonokuntoinen ja vanha, ettei kykene tavan parkkipaikalta kävelemään, niin liekö enää kykenevä auton rattiin ollenkaan.
      Oletkos sinä kuullut että sitä pysäköintilupaa ei niin vain saakaan? Eräs ystäväni ei saa pysäköintilupaa mitenkään eikä hän polviensa takia pääse normiruudussa autosta ulos. En tosin tiedä että kuinka kovasti hän on sitä lupaa koittanut itselleen hommata sillä onhan se melko 'noloa' kun alle 25-vuotias vetäs vammaispaikalle luvan kanssa.

      Lainaa

    55. Tulos: +94 (134 ääntä)
      Tämä kommenttiosio kyllä taas kerran pursuilee näitä järjenjättiläisiä. Suhtaudutaan niin perusteellisen vihamielisesti niin lapsiperheisiin kuin ylipäänsä muihin ihmisiin, koska minäminäminäminä. Juuri minulla on oikeus parkkeerata autoni just sinne, mihin tahdon, ja jos joku sen kyseenalaistaa, hiljennän sen sivaltamalla nokkelasti paloitelluista lapsista takakontissa. Minäminäminä. Ja koska se ei ole laitonta. Ja toisaalla minäminäminä valitan suu vaahdoten normiyhteiskunnasta ja byrokraateista. Hei oikeesti tyypit...

      Lainaa

    56. Tulos: +19 (29 ääntä)
      Laura: Minäpä olen aina sanonut perheparkkiin parkkeeraaville yksinäisille tai kaksinaisille ilman lapsia, että on varmasti aika hienoa kun sisälukutaito lähenee Mensan pääsyrajaa ja pokannut kauniisti perään.
      Sisälukutaito ei vain taida olla mikään pistemäärä...

      Lainaa

    57. Tulos: +51 (73 ääntä)
      Olen kerran joutunut pyytämään kauppaa kuuluttamaan viereisen auton kuskia siirtämään autonsa, kun oli parkkeerattu niin lähelle meidän autoa, että en saanut turvakaukaloa ovesta sisään. Tuli se sieltä autonsa aikanaan siirtämään, kovasti vihaisena kun häntä juoksutetaan. Niin, olisikohan ollut helpompaa, jos olisin saanut auton sinne perheparkkiin... Vähemmän vaivaa kaikille.

      Lainaa

    58. Prööt sanoi aivopieru 2.8.2016 16:33
      Tulos: +18 (48 ääntä)
      Täytyy myöntää että olen kerran parkkeerannut yksinäni perheruutuun. Oli sillä kertaa ainoa jäljellä oleva vapaa paikka. Jos jonkun mielestä toimin tuossa tilanteessa väärin, niin se on voi voi.

      Lainaa

    59. Jalopuutoukka 2.8.2016 18:22
      Tulos: -48 (66 ääntä)
      NipaMan: 4. Mitä jos tehdään vaikka vuorotyötä ja esimerkiksi viikkoon ei ole sellaista päivää, että molemmat aikuiset olisivat kotona ja lisäksi olisi aikaa mennä kauppaan? Ei saa mennä kauppaan, lapset yksin kotiin vai autoon?
      Miksei aamuvuorosta tuleva puoliso voisi kotimatkallaan käydä kaupassa? Isovanhemmat yleensä mielellään kaitsevat lapsia myöskin, jos eivät ole kaukana tai maan alla. Älkää olko niin helvetin tyhmiä aina. Eihän se perheparkki-kyltti ole missään suhteessa lainvoimainen, mutta keneltä se on pois, jos kiinteistön omistaja haluaa huomioida perheelliset? Osaavat kuljettajatkin valpastua perheruutujen kohdalla, että sieltä välistä saattaa pieni pellavapää juosta tielle yhtäkkiä.

      Lainaa

    60. Prööt sanoi aivopieru 2.8.2016 19:34
      Tulos: -18 (66 ääntä)
      Viktoria: Olen kerran joutunut pyytämään kauppaa kuuluttamaan viereisen auton kuskia siirtämään autonsa, kun oli parkkeerattu niin lähelle meidän autoa, että en saanut turvakaukaloa ovesta sisään. Tuli se sieltä autonsa aikanaan siirtämään, kovasti vihaisena kun häntä juoksutetaan. Niin, olisikohan ollut helpompaa, jos olisin saanut auton sinne perheparkkiin… Vähemmän vaivaa kaikille.
      Olisikohan ollut helpompaa peruuttaa omaa autoa ruudusta sen verran ulos, että oven saa auki?

      Lainaa

    61. Tulos: +35 (39 ääntä)
      Kolhukeskustelussa ei nähdä metsää puilta. Perusongelma on, että normaalit parkkiruudut ovat liian ahtaita.

      Lainaa

    62. Kiivas taisto 2.8.2016 20:19
      Tulos: +54 (54 ääntä)
      Merja: "kadut sen jälkeen syntymääsi" "äitis oli kun sua teki" "ne on tyhjät tynnyrit kun kolisee" Juha: "minä aina nolaan sellaisen pellen" "vituttaa kaikki laiskat paskat" "vannon etten jää toiseksi, voi itku tulla" "enään" "ei se johda vähä-älyisen kanssa mihinkään" "olet kyllä surkea maho lehmä" "ei ole terve ainakaan päästään" Molemmat tosi älykkäästi pysyivät asiassa, hieno juttu. En kyllä haluaisi päätyä erimieliseen keskusteluun kummankaan kanssa.

      Lainaa

    63. Tulos: +55 (71 ääntä)
      pekka: Minä taas pysäköin aina perheparkkiruutuun ihan periaatteen vuoksi. 1) minulla on perhe. 2) perheellisyys ei ole mikään vamma minkä perusteella mitään etuoikeuksia tuossa asiassa tarvisi saada ja 3) mikä helvetin pakko se on tulla sinne kauppaan päiväretkelle koko porukan kanssa? meidän perheessä ainakin osataan yksinkin käydä kaupassa toisen ollessa kotona.
      Jos lapset eivät koskaan ole kaupassa mukana, niin miten oletat, että oppivat asioimaan siellä?!

      Lainaa

    64. Tulos: +32 (44 ääntä)
      väärinkäyttäjä: Ite tokasin eräälle miehelle joka oli kaupasta poistumassa lapsiparkissa olevaan autoonsa, että hei sulta unohtu lapset kauppaan.
      Minulla on kolme lasta. Kerran menin kauppaan yksin, ja parkkeerasin autoni tuttuun tapaan perheparkkiin. Lähdin siitä kaupalle päin ja johan siihen tuli yksi eukko vinkumaan virheellisestä pysäköinnistä. En vastannut hänelle mitään, mutta hetken päästä palattuani autolle oli tätin ilme näkemisen arvoinen: mukanani oli kolme omaa lastani, jotka olivat äitini kanssa olleet kaupassa, kuten olimme sopineet. Oliko minun luvallista pysäköidä perheparkkiin?

      Lainaa

    65. King Arthur 2.8.2016 21:59
      Tulos: +50 (82 ääntä)
      Prööt sanoi aivopieru: Olisikohan ollut helpompaa peruuttaa omaa autoa ruudusta sen verran ulos, että oven saa auki?
      Ja vauva auton katolle, vai kenties peräkonttiin? Ilman turvaistuinta ei vauvan kanssa ajeta metriäkään.

      Lainaa

    66. Tulos: +52 (56 ääntä)
      Perheparkit on käteviä, saa lapset autoon ilman että pitää pelätä kolhuja naapuriauroihin ja pääsee laittamaan vyöt kiinni. Ei niiden tarvi olla lähimpiä, kunhan on turvallista kävellä kauppaan. Vaikka ne ei ole laissa säädetty, on ne tarpeeseen tehty.

      Lainaa

    67. Tulos: +69 (77 ääntä)
      Liimis: Näin se on. Turha ulista kun se ei ole laitonta. Perheparkeissa ajatus on kaunis, mutta laitonta niihin pysäköiminen ei ole. Muutenkin lakien valvonta tulee jättää viranomaisten tehtäväksi. Se on sentään laissa määritelty. Ihan turha alkaa häiriköimään ketään sen takia, että on perheparkissa ilman perhettä, se saattaa mennä laittomuuksien puolelle. Kaiken maailman kotipoliisitkin osaavat olla melko rasittavia. Btw. minulla ei ole autoa lainkaan, joten en voi parkkeerata olematonta kaaraani mihinkään. Edes perheparkkiin
      Olen samaa mieltä sen nimimerkin kanssa joka huomautti että ei ihme että kaikki on kielletty kun ihmiset eivät osaa olla. Itse en omaa lasta enkä autoa joten kysymys on täysin akateeminen, mutta kaikilla on kivempaa jos muut ihmiset otetaan vähän huomioon. Itse keräsin kaljakellunnassa käytyäni sekä omani että muutaman kymmenen metrin säteeltä myös muiden roskat, ja join senverran kohtuudella ettei mitään metsäpissejä tarvittu, koska kun ihmiset sikailevat ja sekoilevat niin kaikki kiva kielletään, ja valitettavasti ihan aiheesta. Itkekää sitten kun se perheparkki täytyy kirjoittaa lakiin, ja et voi sitä käyttää vaikka syy (esim joku täysin mahdottoman kokoinen roudattava) olisi hyväkin. Tai sitten kun ette saa bussissa paikkaa vaikka jalka on poikki, kun invapaikat ovat jo täynnä, ja kenenkään tervejalkaisenhan ei ole mikään pakko antaa teille paikkaa. Mikä ihmeen ilo on siinä että ankeutetaan maailmaa jossa kaikki, *myös te itse*, joudutte elämään?

      Lainaa

    68. Tulos: +6 (18 ääntä)
      Keski-ikäiset usein taantuu sinne 8-15 vuotiaan tasolle. Mistähän sekin johtuu.

      Lainaa

    69. Tulos: +42 (60 ääntä)
      Prööt sanoi aivopieru: Olisikohan ollut helpompaa peruuttaa omaa autoa ruudusta sen verran ulos, että oven saa auki?
      Minne se vauva olisi sillä välin laitettu? Viereisen auton konepellille?

      Lainaa

    70. King Arthur 3.8.2016 0:59
      Tulos: +29 (31 ääntä)
      y.ö.h: Keski-ikäiset usein taantuu sinne 8-15 vuotiaan tasolle. Mistähän sekin johtuu.
      Ihmisen nenä ja korvat jatkavat kasvamista läpi elämän. Keski-iässä niillä on jo sen verran kokoa että pölhökeijut - hammaskeijun vieraantuneet sukulaiset - tukkivat pään täyteen sahanpuruja. Ja pitää yhtyä edelläpuhujiin. Miksi on vaikeaa ymmärtää että jos itse törttöilet, se tarkoittaa sitä että maailmassa on törttö jolle kaivataan sääntöjä. Tässäkin ketjussa on monta tapausta joita aina oli joka koululuokassa yksi tai useampi. Se tyyppi joka ei ymmärrä ajoissa lopettaa ja koko luokka saa rapsut.

      Lainaa

    71. Tulos: -20 (32 ääntä)
      tyttö: Sisälukutaito ei vain taida olla mikään pistemäärä…
      Mutta sarkasmin ymmärtäminen on. :)

      Lainaa

    72. Tulos: +20 (20 ääntä)
      Viktoria: Olen kerran joutunut pyytämään kauppaa kuuluttamaan viereisen auton kuskia siirtämään autonsa, kun oli parkkeerattu niin lähelle meidän autoa, että en saanut turvakaukaloa ovesta sisään. Tuli se sieltä autonsa aikanaan siirtämään, kovasti vihaisena kun häntä juoksutetaan. Niin, olisikohan ollut helpompaa, jos olisin saanut auton sinne perheparkkiin… Vähemmän vaivaa kaikille.
      Itselläni on käynyt kerran noin myös. Ja oli muuten tosi kyrsiintyneen oloinen se se kuski joka tuli autonsa siirtämään. Mutta kun oli näemmä ihan pakko laittaa auto kiinni toiseen. Edes minä en olisi kunnolla mahtunut autooni.

      Lainaa

    73. Tulos: +48 (66 ääntä)
      Ihme lapsivihaajia täällä kommenteissa. Huolestuttavaa, että niin monen mielestä lapsiperheiden pitäisi vaan pysyä neljän seinän sisällä kotona. Perheparkit on hyvä juttu. Ihmisten laiskuus/itsekkyys huipussaan, jos ilman oikeeta syytä niihin ajaa.. T:Lapseton

      Lainaa

    74. Tulos: +39 (43 ääntä)
      Syöjä: Ja sitten ihmiset inisee holhousyhteiskunnasta, kun tulee kaikkia turhia lakeja ja säädöksiä. Tämä, hyvät naiset ja herrat, on se syy. Tarviiko joitain asioita tehdä vaikkei se olisikaan lailla kiellettyä? Vihaan tällaista ‘minäminäminä’ ajattelua.
      Nimenomaan! Mitä helkkaria liikkuu päässä aikuisella ihmisellä joka tahallaan tekee kiusaa muille? Ei mitään? Pissaa?

      Lainaa

    75. Prööt sanoi aivopieru 3.8.2016 12:05
      Tulos: -38 (68 ääntä)
      King Arthur: Ja vauva auton katolle, vai kenties peräkonttiin? Ilman turvaistuinta ei vauvan kanssa ajeta metriäkään.
      Miten olis auton viereen maahan? Vai tapahtuuko joku katastrofi jos vauvan kaukalosta laskee irti 15 sekunniksi?

      Lainaa

    76. Tulos: -11 (19 ääntä)
      me kaikki ollaan joskus vanhuksia: Eiköhän se autolla ajaminen ole kuitenkin kevyempää ja helpompaa kuin käveleminen. Siksi kai ihmiset ylipäänsä autolla ajavat sen sijaan että ottaisivat jalat alleen.
      Ja sen kyllä huomaa: Yli puolet aikuisista on vähintään ylipainoisia (painoindeksi vähintään 25 kg/m2), ja joka viides voidaan luokitella lihavaksi (painoindeksi vähintään 30 kg/m2).
      me kaikki ollaan joskus vanhuksia: Eiköhän se autolla ajaminen ole kuitenkin kevyempää ja helpompaa kuin käveleminen. Siksi kai ihmiset ylipäänsä autolla ajavat sen sijaan että ottaisivat jalat alleen.
      Ja sen kyllä huomaa. Yli puolet aikuisista on vähintään ylipainoisia (painoindeksi vähintään 25 kg/m2), ja joka viides voidaan luokitella lihavaksi (painoindeksi vähintään 30 kg/m2). Lähde: https://www.thl.fi/fi/tutkimus-ja-asiantuntijatyo/hankkeet-ja-ohjelmat/kansallinen-lihavuusohjelma-20122015/lihavuus-lukuina/lihavuuden-yleisyys-suomessa

      Lainaa

    77. Prööt sanoi aivopieru 3.8.2016 12:06
      Tulos: -23 (57 ääntä)
      Viktoria: Minne se vauva olisi sillä välin laitettu? Viereisen auton konepellille?
      Eiköhän siitä muutaman metrin säteeltä sen verran turvallinen paikka löydy, että kaukalo voi nököttää siinä sen 15 sekuntia, jonka auton siirtäminen vie.

      Lainaa

    78. Tulos: +27 (45 ääntä)
      Prööt sanoi aivopieru: Eiköhän siitä muutaman metrin säteeltä sen verran turvallinen paikka löydy, että kaukalo voi nököttää siinä sen 15 sekuntia, jonka auton siirtäminen vie.
      En tiedä kauanko kaukalon kiinnittämiseen penkkiin menee, mutta varmaankin ihan tarpeeksi kauan, eikä kukaan muu ei sitten pääsisi siitä ohitse -parkkialueet ovat ahtaita, joten mitä ihmeen hyötyä siitä että joku ottaa perhekokoisen autonsa, ajaa sen käytävälle, ja sitten alkaa säätää siinä? Nyt kaikki ovat jumissa jotka haluaisivat ajaa ulos. Kyllä kai senkin voi tehdä. On eri asia onko *muiden* ihmisten kannalta kiva että niin on pakko tehdä. Mitä jos itse olet se joka juuttuu sen keskellä käytävää sijaitsevan valta-tai pallomerikokoisen kapineen taakse? Oliko sitten sen arvoista todeta että lällällää mutta ei se laitonta ole?

      Lainaa

    79. Prööt sanoi aivopieru 3.8.2016 16:25
      Tulos: -16 (34 ääntä)
      Sannni: En tiedä kauanko kaukalon kiinnittämiseen penkkiin menee, mutta varmaankin ihan tarpeeksi kauan, eikä kukaan muu ei sitten pääsisi siitä ohitse -parkkialueet ovat ahtaita, joten mitä ihmeen hyötyä siitä että joku ottaa perhekokoisen autonsa, ajaa sen käytävälle, ja sitten alkaa säätää siinä? Nyt kaikki ovat jumissa jotka haluaisivat ajaa ulos. Kyllä kai senkin voi tehdä. On eri asia onko *muiden* ihmisten kannalta kiva että niin on pakko tehdä. Mitä jos itse olet se joka juuttuu sen keskellä käytävää sijaitsevan valta-tai pallomerikokoisen kapineen taakse? Oliko sitten sen arvoista todeta että lällällää mutta ei se laitonta ole?
      Aika harvassa ovat niin ahtaat parkit, että ne vallan tukkeutuvat jos auto on sen verran ruudun ulkopuolella että takaovi aukeaa kunnolla. Totta kai pitää toimia tilanteen mukaan. Jos ei kertakaikkiaan kykene ratkaisemaan ongelmaa itse, niin sitten ei auta kuin kuulutella viereiseen ruutuun pysäköinyt apuun. Ei kuitenkaan tarvitse ihmetellä jos hän ei ole siitä kovin tyytyväinen. Hänhän ei ole toiminut mitenkään väärin mikäli hänen autonsa on asianmukaisesti pysäköity. Silti pitäisi jättää pakasteet kärryyn sulamaan ja sännätä ulos kesken kaiken. Jossain Siwassa tuo ei vielä suuri vaiva ole, mutta jossain kauppakeskuksessa parkkipaikalla ei yleensä niin vain kipaistakaan. Silloinhan vasta mielenkiintoinen tilanne syntyykin, jos se paikalle kuulutettu saapuu myös paikalle parin lapsen kanssa.

      Lainaa

    80. Tulos: +28 (46 ääntä)
      Prööt sanoi aivopieru: Miten olis auton viereen maahan? Vai tapahtuuko joku katastrofi jos vauvan kaukalosta laskee irti 15 sekunniksi?
      Koska kaukaloa ei mahdu laittamaan autoon, lähtökohtana oletan, että kummallakin puolella on joko lähelle pysäköity auto tai sitten seinä. Vaihtoehdoiksi kaukalon jättöpaikaksi jäävät siis auton taka- tai etupuoli - eli siis joko pysäköintipaikoille käytettävä ajotie, tai se kävelytie jota pitkin autoille kuljetaan, jos sellainen on. Eli jättäisikö vauvan yksinään jalkakäytävälle josta sen kuka vaan voi ottaa mukaan, vai ajotielle, johon joku voi vahingossa peruuttaa.. Vaikea valinta.

      Lainaa

    81. King Arthur 3.8.2016 20:53
      Tulos: +37 (51 ääntä)
      Prööt sanoi aivopieru: Miten olis auton viereen maahan? Vai tapahtuuko joku katastrofi jos vauvan kaukalosta laskee irti 15 sekunniksi?
      Niin että kaukalo ei mahdu ovesta mutta mahtuu kuitenkin auton *viereen*? Tosiasiassa ehdotat että vauva ajotielle, itse hyppäät koslaan ja teet ristinmerkin, sillä Pyhä Henki on siinä kohtaa ainoa joka tietää miten vauvalle käy. Ja arvaapa kun joku on todistamassa tilannetta jossa sinä nökötät neljän oven sisässä autossa ja vauva keskellä tietä. Tulisiko seuraamuksia? Lisäksi kaikki lastenistuimet eivät mene vain takapenkkiin.
      Jos ei kertakaikkiaan kykene ratkaisemaan ongelmaa itse, niin sitten ei auta kuin kuulutella viereiseen ruutuun pysäköinyt apuun. Ei kuitenkaan tarvitse ihmetellä jos hän ei ole siitä kovin tyytyväinen. Hänhän ei ole toiminut mitenkään väärin mikäli hänen autonsa on asianmukaisesti pysäköity. Silti pitäisi jättää pakasteet kärryyn sulamaan ja sännätä ulos kesken kaiken. Jossain Siwassa tuo ei vielä suuri vaiva ole, mutta jossain kauppakeskuksessa parkkipaikalla ei yleensä niin vain kipaistakaan.
      Niin, siksi kannattaakin olla PERHEPARKKI.

      Lainaa

    82. Tulos: -11 (23 ääntä)
      Kaukaloa tuskin kannattaa jättää siksi aikaa siihen parkkipaikalle, vaan ennemmin vaikka sitten sen auton konepellille, joka alunperin on liian lähelle ajanut. Ja jos mahdollista, jos toisella puolella sitä omaa parkkia on yhtään tilaa, voi ajaa takas parkkiin lähemmäs sitä viereistä autoa/seinää asentamaan kaukaloa sisään autoon. Muuten voi toimia nopeasti. Liian lähelle parkkeeranneen auton omistajalle voi jättää heippalapun, tyyliin sulla saattaa olla naarmuja konepellissä lapseni kaukalon jäljiltä, jota en saanut sun takia autoon, voi kattoa peiliin ja luvata itselleen parantaa parkkeeraustaitojaan ehkäistäkseen vastaavat tulevaisuudessa t. Kikki Hiiri

      Lainaa

    83. Prööt sanoi aivopieru 3.8.2016 21:44
      Tulos: -20 (42 ääntä)
      Nipo: Koska kaukaloa ei mahdu laittamaan autoon, lähtökohtana oletan, että kummallakin puolella on joko lähelle pysäköity auto tai sitten seinä. Vaihtoehdoiksi kaukalon jättöpaikaksi jäävät siis auton taka- tai etupuoli – eli siis joko pysäköintipaikoille käytettävä ajotie, tai se kävelytie jota pitkin autoille kuljetaan, jos sellainen on. Eli jättäisikö vauvan yksinään jalkakäytävälle josta sen kuka vaan voi ottaa mukaan, vai ajotielle, johon joku voi vahingossa peruuttaa.. Vaikea valinta.
      No jos se tenava napataan hetkessä silmien alta siitä kävelytieltä, niin miten sitä uskaltaa ylipäätään kauppaan tuoda? Samalla tavalla se voidaan ryöstää suoraan kädestä.

      Lainaa

    84. Prööt sanoi aivopieru 3.8.2016 21:52
      Tulos: -21 (43 ääntä)
      King Arthur: Niin että kaukalo ei mahdu ovesta mutta mahtuu kuitenkin auton *viereen*? Tosiasiassa ehdotat että vauva ajotielle, itse hyppäät koslaan ja teet ristinmerkin, sillä Pyhä Henki on siinä kohtaa ainoa joka tietää miten vauvalle käy. Ja arvaapa kun joku on todistamassa tilannetta jossa sinä nökötät neljän oven sisässä autossa ja vauva keskellä tietä. Tulisiko seuraamuksia? Lisäksi kaikki lastenistuimet eivät mene vain takapenkkiin. Niin, siksi kannattaakin olla PERHEPARKKI.
      Missä kohtaa sanoin että vauva jätetään keskelle ajotietä? Lopeta rivien välistä lukeminen. Se ei selvästikään kuulu vahvuuksiisi. Jos on noin hysteerinen niin sitten varmaan kannattaa asioida vain liikkeissä joista se vapaa perheparkki löytyy. Normaalit parkkiruudut ovat nykyautoille ahtaita ja istuimien kanssa voi olla hankalaa vaikka ne viereiset autot olisivat kauniisti ruutujensa sisällä. Sen varaan on turha laskea, että aina voi pyytää viereisen auton kuljettajan siirtämään koslaansa. Hän saattaa vaikka olla seuraavat kaksi tuntia elokuvissa.

      Lainaa

    85. Tulos: +20 (26 ääntä)
      pikkis: kukaan ei pakota tekemään lapsia :–) ei vanhuksillekkaan ole omia parkkiruutuja. Turha ulista jos joku lapseton ajaa perheruutuun, ehkä hän tietää missä ehkäisy on kaupassa. Myös yksinäinen henkilö on perhe.
      Taidat olla aika torvelo. Perheparkit on ihan syystä olemassa, mutta mistäpä sä sen ymmärtäisit kun kerran tiedät mistä ehkäisyvälineet löytyy. Muista vaan käyttää niitä joka kerta ettei sulle vaan tuu vastaavanlaista ongelmaa.

      Lainaa

    86. muikkulilli 4.8.2016 17:03
      Tulos: +24 (34 ääntä)
      Ei herranen aika, tää menee jo vähän noloksi kun feissarimokista opin jotain. :O Ihan siinä uskossa olen ollut ettei kukaan kunnioita perheparkkeja, invalidipaikat on aivan eri asia. Invalidipaikalle kun joku parkkeeraa turhaan, niin menen kellon kanssa viereen huutamaan Shame, shame, mutta perheparkit on omassa mielessä olleet aina turhaa pullamössösukupolven passaamista. Anteeksi kaikille, tunnustan olleeni väärässä ja parkkeeraan vastedes aina kiltisti lapsettomien parkkiin.

      Lainaa

    87. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Eero Tikka: Vanhuksilla on kyllä ihan yhtä lailla perusteet parkkeerata perheparkkiin, jos on kovin huonokuntoinen. Ei sitä halua reistailevilla jaloilla lähteä pitkää matkaa kävelemään. Se on sitten eri asia kun nuoret parkkeeraavat niihin.
      sitä varten voi sitten hankkia inva tunnuksen niin pääsee vielä lähemmäs. mä en tiedä miten muualla, mut mein kaupas perhepaikat ei oo ihan ovella, vaan siin on hyvä matka välis ja inva ruudut ens. 7 inva ruutua ja 4 perheruutua.. hmm.. ikinä ei oo tainnu olla ku yhes invaruudus auto ja perhepaikat aina täynnä..

      Lainaa

    88. Tulos: +16 (28 ääntä)
      Ei tsiisus te itsekeskeiset ihmiset! Minäminäminäminäminä. Herätkää! Noinko teidät on kasvatettu? Maailma on hyvä paikka, kunhan vaan ajattelee itseään ja omia tarpeitaan? Ja koska selkeästi suurin osa täällä lapsettomia, niin ei edes kannata yrittää ymmärtää lapsiperheellisiä/ erilaisia tarpeita, koska minäminäminäminä ja minun valinnat.

      Lainaa

    89. St. Vitus Dance 5.8.2016 9:28
      Tulos: +18 (18 ääntä)
      Blomsterhattatantta: On pelkästään hieno asia, etteivät tuollaiset ihmiset hanki jälkeläisiä. Pelkästään hieno, kiitettävä ja evolutiivinen asia. Kyseiset normaalia leveämmät ja sisäänkäyntien lähellä sijaitsevat paikat pitäisi nimetä SEKÄ invapaikoiksi ETTÄ perhepaikoiksi. En käsitä väen hinkua mennä “nolaamaan” ne, jotka epähuomiossa tai vammaistunnuksella noille paikoille pysäköivät. Mieluummin jotkut sitten ylpeyttään siirtävät autonsa kuin kaivavat sen nolona pitämänsä vammaispysäköintitunnuksen esille, vaikka jälkimmäinen olisi fiksumpaa. Tiedättehän, että ennenvanhaan vammoja ja sairauksia hävettiin.Nykyään ei hävetä edes veemäistä luonnetta, vaikka se on vammoista pahin. Perhepaikkojen käyttäminen on vammaispysäköintiluvan käyttäjille sallittua, sillä sellaisen plakaatin kanssa voi tilapäisesti pysäköidä vaikka pysäköintikieltopaikalle tai jalkakäytävälle tunnuksen haltijan kyytiin ottamista tai jättämistä varten. Eikä liikkumista haittaava vamma välttämättä näy hyvinä päivinä ohikulkijan silmään lainkaan. Sen diagnosoi erikoislääkäri ja luvan myöntää lääkärinlausunnon perusteella poliisi. Meillä sivullisilla ei ole pätevyyttä eikä oikeutta sen luvan myöntämiseen tai kiistämiseen. Tarve nolata kertoo enemmän nolaajasta kuin mistään muusta. Heikolla itsetunnolla varustettu sosiopaatti sellaista harrastaa. Viittaan väitteeseeni veemäisestä luonteesta.
      Meiltä löytyy tuo pysäköintilupa autistisen lapsen vuoksi. On siitä vähän tullut katseita ja kerran urputusta. Ihmiset vaan on joskus vitun tyhmiä.

      Lainaa

    90. Insinörtti 5.8.2016 12:01
      Tulos: -21 (49 ääntä)
      Lapsiperheet sitä, lapsiperheet tätä. Ei ketään kiinnosta mitä niitten vahinkoäpärienne kanssa teette tai jätätte tekemättä. Perhe-elämä on täysin yliarvostettua, ihankuin se olis jokin kummosempikin saavutus lisääntyä. Raskaana olevat naiset on etovia, jaloissa kitisevät kakarat raivostuttavia, ja vaikka noista edellä mainituista joku saiskin tyhjään elämäänsä sisältöä niin itseä lähinnä vaan naurattaa aina kun kaupoilla yms näkee perheitä joiden vanhemmat näyttää siltä että tekis mieli suudella haulikon piippua. Itseppä ootte helvettinne tehny.

      Lainaa

    91. Tulos: +1 (7 ääntä)
      Nipo: Koska kaukaloa ei mahdu laittamaan autoon, lähtökohtana oletan, että kummallakin puolella on joko lähelle pysäköity auto tai sitten seinä. Vaihtoehdoiksi kaukalon jättöpaikaksi jäävät siis auton taka- tai etupuoli – eli siis joko pysäköintipaikoille käytettävä ajotie, tai se kävelytie jota pitkin autoille kuljetaan, jos sellainen on. Eli jättäisikö vauvan yksinään jalkakäytävälle josta sen kuka vaan voi ottaa mukaan, vai ajotielle, johon joku voi vahingossa peruuttaa.. Vaikea valinta.
      Jos kyseessä on parkkihalli, on täysin mahdollista, että auton etupuolella ei kulje mitään kävelyväylää eli ainoa vaihtoehto olisi jättää lapsi ajotielle. Hyvässä lykyssä auton sivulla olisi kuitenkin sen verran tilaa, että vaikka kaukaloa ei mahdu laittamaan ovesta, sen pystyisi jättämään auton viereen ja peruuttamaan toivoen, että ei itse mokaa ja käännä lapsen päälle. Itse kyllä yrittäisin pakittaa, jos mitenkään mahdollista.

      Lainaa

    92. Tulos: +25 (33 ääntä)
      Kommenteissa toitotettiin "On sitä ennenkin ilman semmosia pärjätty!" Sitten? Tarkoittaako se, että jos joskus johonkin ei ollut mahdollisuutta, sellaista ei saisi nytkään olla? Tarpeeseen, helpottamaan, jopa ihan huviksi? Muistakaa tämä niitten kännyköiden, puudutusten, autojen, kipulääkkeiden ynnä muiden kanssa. Kauhea vineeminen jostain perheparkin olemassaolosta! Se on ihan hyvä keksintö, joka on voitu toteuttaa, eikä ole keltään pois o.O

      Lainaa

    93. Tulos: +20 (28 ääntä)
      Luuleeko nää edellä mainitut vinkujat, etteikö lapsiperheet muka _pärjäisi_ ilman niitä ruutuja? Tai että niitä puolustellaan siksi, koska lapsiperheet olettavat saavansa kaikkea ja mitä tahansa vain koska ovat lapsiperheitä? Että lapsettomien ei yksinkertaisesti vaan haluta antaa käyttää niitä ihan vaan vittumaisuuttaan, vailla mitään perusteita? Kamoon.

      Lainaa

    94. Kullijooseppi 6.8.2016 10:45
      Tulos: -5 (21 ääntä)
      Jumalauti miten kyrsi aikanaan ku oli pienet penskat ja mannet, mummot ja papat parkkeeras näihin lapsiruutuihin. Edelleenkin jään kytikselle ku nään jonkun nousevan autosta näistä ruuduista ilman lapsia ja räin kuskin puoleiseen ikkunaan. Koiranpaskaa oven kahvaan oon suunnitellu..mutta vasta suunnitellut.

      Lainaa

    95. hohhoijaa... 10.8.2016 1:57
      Tulos: -4 (10 ääntä)
      Perheparkki: Toisen auton vahingoittaminen taas kertoo enemmän vahingoittajasta kun parkkeeraajasta. Lisäksi kaikki pullistelee puheilla mutta kukaan ei uskalla tehdä mitään. Perus suomalaisia uhittelijoita. Jatkan perheparkkiin parkkeeraamista. Ehkä sinun pitäisi laittaa se kukkahattu naulaan.
      Niin, ei tullut mieleen että kukaan ei varmasti tahallaan kolhi. Itsellä on 4v. muksu joka mielellään avaisi itse auton oven, jolloin jos ei ehdi tai muista muistuttaa parkkihallissa että ÄLÄ avaa itse ovea, Se voi osua viereiseen autoon,niin kolhun mahdollisuus on aika iso... Itse en ehdoin tahdoin parkkeeraisi turvaistuimella varustetun auton viereen jos on muitakin vapaita paikkoja, koska ikinä ei voi tietää. Tähän mennessä on vielä vahingoilta vältytty, mutta pelkään että joku päivä koittaa Se hetki kun lapsi on minua nopeampi ja kolauttaa johonkin autoon sen oven innoissaan siitä että hän osaa jo itse avata oven.

      Lainaa

    96. Tulos: -16 (22 ääntä)
      Minä pysäköin aina perheparkkiruutuun, ihan vaan siksi koska siihen on helpompi ajaa. Autokin on isohko, ja inhoan peruuttamista.

      Lainaa

    97. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Vierailija: Niinkun tuli jo ilmi, perheparkit on A) sijoitettu turvallisen kulkumatkan päähän kaupan ovista B) sen verran leveitä, että ei haittaa vaikka lapsi pamauttaa oven täysillä auki – ei osu viereiseen autoon C) samoista syistä vauvan kaukalon saa helpommin ulos Ja lisäksi, kaupassa on pakko ajoittain käydä. Lapset(kin!) tarvii ruokaa! Aina ei pääse yksin. Sekin jo on perusteltu täällä.
      Itse käytän perheettömänä perheparkkia silloin, jos ostan ruokaa isommalle porukalle (esim. töihin), koska kärryjen kanssa pääsee siihen viereen tai muutoin on jokin isompi ostos, jonka vuoksi ovet pitää saada isommin auki (esim. uusi mikro tai olohuoneenmatto). En aja farkkua, joten takakontissa ei aina tila riitä.

      Lainaa

    98. Apinakapina 21.8.2016 17:08
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      pekka: Minä taas pysäköin aina perheparkkiruutuun ihan periaatteen vuoksi. 1) minulla on perhe. 2) perheellisyys ei ole mikään vamma minkä perusteella mitään etuoikeuksia tuossa asiassa tarvisi saada ja 3) mikä helvetin pakko se on tulla sinne kauppaan päiväretkelle koko porukan kanssa? meidän perheessä ainakin osataan yksinkin käydä kaupassa toisen ollessa kotona.
      Että toinen vanhempi on töissä ja toisen pitäisi tehdä ostoksia, niin mitä? Kuvitellaan vanhempi vaikka kolmen pienen lapsen kanssa, joku hypermarketin parkkipaikka, ehkä rattaat tai se turvakaukalo, mahdollisesti vesisade, loskaa tai jäinen maa.. Ja mitä lie. kyllähän on häpeä että perheellisiä mitenkään autettaisi.. Mut hei hyvä et sä kävit mukavasti ja sujuvasti shoppaileen.

      Lainaa

    99. Apinakapina 21.8.2016 17:16
      Tulos: +7 (17 ääntä)
      Insinörtti: Lapsiperheet sitä, lapsiperheet tätä. Ei ketään kiinnosta mitä niitten vahinkoäpärienne kanssa teette tai jätätte tekemättä. Perhe-elämä on täysin yliarvostettua, ihankuin se olis jokin kummosempikin saavutus lisääntyä. Raskaana olevat naiset on etovia, jaloissa kitisevät kakarat raivostuttavia, ja vaikka noista edellä mainituista joku saiskin tyhjään elämäänsä sisältöä niin itseä lähinnä vaan naurattaa aina kun kaupoilla yms näkee perheitä joiden vanhemmat näyttää siltä että tekis mieli suudella haulikon piippua. Itseppä ootte helvettinne tehny.
      Ettei olis mm. tällanen asenne mikä tekee elämästä hankalampaa. Jos et arvosta perhe-elämää, ei ole tarvetta mollata ja melskata siitä että koku muu niin tekee. Katso muualle? On myös kulttuureja joissa päinvastoin todella arvostetaan ja kunnioitetaan lapsiperheitä, eikä kenellekkään tulisi mieleenkään vinkua vaikka ravintolassa tai kaupassa muksut vähän melskaa. Miksi vinkua? Ne on elämää, eikä me eletä hautausmaalla. Loppujen lopuksi, miten ajattelit että maailmanmeno ja mukava elämä sinunlaisillekaan jatkuisi jos niitä lapsiperheitä ei olisi? Tollo.

      Lainaa

    100. Prööt sanoi aivopieru 23.8.2016 9:41
      Tulos: +7 (11 ääntä)
      hohhoijaa…: Niin, ei tullut mieleen että kukaan ei varmasti tahallaan kolhi. Itsellä on 4v. muksu joka mielellään avaisi itse auton oven, jolloin jos ei ehdi tai muista muistuttaa parkkihallissa että ÄLÄ avaa itse ovea, Se voi osua viereiseen autoon,niin kolhun mahdollisuus on aika iso… Itse en ehdoin tahdoin parkkeeraisi turvaistuimella varustetun auton viereen jos on muitakin vapaita paikkoja, koska ikinä ei voi tietää. Tähän mennessä on vielä vahingoilta vältytty, mutta pelkään että joku päivä koittaa Se hetki kun lapsi on minua nopeampi ja kolauttaa johonkin autoon sen oven innoissaan siitä että hän osaa jo itse avata oven.
      Kannattaisi varmaan pistää oven lapsilukko päälle.

      Lainaa

    101. Tulos: -11 (13 ääntä)
      Terveydeksi!: Joskus aikoja sitten kiersi netissä tarina että aina kun näkee että joku parkkeeraa perheparkkiin ilman lapsia niin pitäisi pillit soiden ja ilmapallosateen saattelemana mennä paikalle ojentamaan kahden metrin lahjakortti tuhannennelle perheasiakkaalle. Kun heppu siinä sitten seisookin yksin niin pitäisi dramaattisesti viedä kaikki rekvisiitta pois ja puhkoa vihaisesti ilmapallot.
      Mä ajan perheruutuun jos on vapaana. Eipähän kateelliset köyhät kolhi niin helposti mun autoa. Toin on sama kun invavessan käyttö. Saa sinne muutkin mennä ja menenkin jos sellainen on. Vittu se on vaan tilavampi ja siellä on pöntössä kaiteet että pääsee punnertamaan ittensä sinne ja pois. Valittakaa sitten samalla jos joku kävelee pyörätuoliluiskia pitkin eikä mee rappuja.

      Lainaa

    102. Tulos: +5 (5 ääntä)
      pekka: Minä taas pysäköin aina perheparkkiruutuun ihan periaatteen vuoksi. 1) minulla on perhe. 2) perheellisyys ei ole mikään vamma minkä perusteella mitään etuoikeuksia tuossa asiassa tarvisi saada ja 3) mikä helvetin pakko se on tulla sinne kauppaan päiväretkelle koko porukan kanssa? meidän perheessä ainakin osataan yksinkin käydä kaupassa toisen ollessa kotona.
      Jos olet liikkeellä yksin, ei sinun tulisi käyttää perheparkkiruutua, vaikka kotona odottaisi satamäärin pikkulapsia.

      Lainaa

    103. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Lainaus: "Tai jos on niin huonokuntoinen ja vanha, ettei kykene tavan parkkipaikalta kävelemään, niin liekö enää kykenevä auton rattiin ollenkaan." Parkkeeraan tyynen rauhallisesti invaparkkiin vaikka olen niin nuori ja notkea kun voi toivoa (autossa on invamerkit). En omista autoa -mitä sillä tekisin kun omat tassut toimivat -mutta kuskailen äitiäni hänen autollaan kun hänestä ei tosiaankaan enää rattiin ole, hyvä jos kävelemäänkään. Joten tulee aika lailla sanomista kun loikkaan autosta ulos, sanominen hiljenee suht pian kun kokoan äitini rollaattorin ja nostan hänet ulos. Kaikki ei ole sitä miltä se näyttää.

      Lainaa

    104. Kerrankin pääsen sanomaan 11.3.2019 22:15
      Tulos: -2 (4 ääntä)
      Eipä kiinnosta yhtään vaikka parkkeeraisitten ne koslanne päällekkäin ja latoisitte limittäin. Ei tule perhettä, lastenistuimia, autoa, saati ajokorttia. Lällällää

      Lainaa

    105. Tulos: -1 (1 ääni)
      Missä sanotaan, että perheparkkiin saa parkkeerata vain sellainen jolla on lapsia? Perheitä sitä on muillakin ja muitakin syitä miksi pitää saada tilaa aukaista ovet kunnolla auki. MM. vanhat ihmiset varmasti yksi näistä ryhmistä ja olenpa itsekkin myöhään illalla parkkeerannut joskus perheparkkiin, kun ajattelin, että toivottavasti kukaan ei lapsia raahaa siihen aikaan enää kauppaan. Jos vaikka on koiria takapenkillä, niin ihan kiva on niidenkin kanssa olla tilaa poistua autosta ilman että naarmuttaa muita autoja vahingossa.

      Lainaa

    106. Tulos: -2 (4 ääntä)
      MoniQ: Lapsiparkithan ei ole laissa säädetty, mutta järkeä saa, ja on suositeltavaa käyttää. Ne ovat tärkeitä, ne turvaavat meidän kaikkien asioinnin ja varsinkin liikehdinnän parkkialueella. Ei tarttee niinkään pelätä että se palosammutinta pienenpi lapsi rynnii jostain auton takaa alle. Merjalla on paha asennevamma.
      Miten perheparkki estää lasta rynnimmästä parkkialueella autojen alle? Eihän vain ole liian suuret luulot siitä perheparkin suojelevuudesta, nimittäin jos noin ajattelee, niin taitaa perheparkilla olla turvallisuuteen aivan päinvastainen vaikutus.

      Lainaa

    107. Tulos: -2 (2 ääntä)
      Nolaa semmosen joka parkkeeraa siihen ilman lasta? Miten se nolaa? Itseö ainakaan kiinnosta ja parkkeeraan aina semmoseen. Ja mistä ne tietää ootko hakemassa lasta jostain? Nainen on turvakaukaloineen jossain ku mies tulee hakemaan? Asiat ei ole niin mustavalkosia. Ja en ymmärtäny tuota ethän itke ku kolahtaa? Pitäähän niiden kakaroiden varoa muitakin perheellisiä autoja siinä eikä kolhia?

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: perheparkki, parkkipaikka, parkkiruutu, parkkihalli, parkkeerata, parkkeeraus, parkki, auto