Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tietoturvavinkki

OP:lta päivää. Haluatko lahjoittaa kaikki rahasi Nigeriaan?
Tietoturvavinkki

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 37 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1576 (1594 ääntä)
      Voiko oikeasti vielä nykyaikana joku uskoa tähän huijaukseen, vaikka pankit ja poliisi sun muut vähän päästä muistuttaa, ettei viralliset tahot ikinä kysele tietoja sähköpostilla.

      Lainaa

    2. Tulos: +776 (788 ääntä)
      En oikein ymmärrä kuinka joillekin vastaavanlaiset kusetukset menee täydestä. Jos ei jo maalaisjärki saa kyseenalaistamaan tämmöisiä, niin luulisi että tuttavapiirin tai netin kautta olisi saanut tietoonsa, että ihan kaikkialle ei sitä tunnuslukua kannata jaella.

      Lainaa

    3. Tyhmyydestäsakotetaan 20.10.2015 1:08
      Tulos: +227 (477 ääntä)
      Jos on NOIN HALVATUN TYHMÄ, niin sietääkin tulla kusetetuksi. Ei olisi enää vuosiin luullut, että kukaan on niin idiootti, että luovuttaa tunnuslukujaan kenellekään. Jessus sentään. Mistä näitä taliaivoja tulee??? Tuollasille ei pitäs antaa edes pankkitunnuksia. Huoh.

      Lainaa

    4. Tulos: +492 (518 ääntä)
      Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä: avaruus ja ihmisen typeryys

      Lainaa

    5. Tulos: +515 (573 ääntä)
      Öhöm... No onhan tuo Matti minunkin mielestäni vähän yksinkertainen, mutta loppujen lopuksi se tarkoittaa vain sitä, että kyseinen henkilö on yksinkertainen. Hänen kykynsä suojella itseään on huolestuttavan matala, mutta se ei tarkoita sitä, että hän tai kukaan muukaan ANSAITSEE tulla huijatuksi ja ryöstetyksi.

      Lainaa

    6. Tulos: +315 (327 ääntä)
      No nyt oli mehevä moka. Hyvin silti jaksaa huumorilla suhtautua. Ite häpeäisin nurkassa silmät päästäni.

      Lainaa

    7. Tulos: +157 (161 ääntä)
      Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis... ja näköjään tilikin.

      Lainaa

    8. Tulos: -42 (140 ääntä)
      Kuten Canada Bill Jones sanoi aikoinaan: "On moraalitonta antaa tyhmien ihmisten pitää rahansa"

      Lainaa

    9. Tulos: +66 (68 ääntä)
      No jos kuitenkin ryssit asiasi, joku tulee todennäköisesti siitä sulle ilmoittamaan.

      Lainaa

    10. Tulos: +171 (183 ääntä)
      Juu ei ansaitse kukaan tulla ryöstetyksi vaikka kuinka ois älyllisesti rajoittunut, mut oikeasti tuosta jankutetaan jatkuvasti joka paikassa että ÄLÄ ANNA TUNNUKSIA ja pankki ei niitä sähköpostilla tai puhelimitse kysele. Silti näitä "tampioita" aina löytyy jotka siihen ansaan menee :(

      Lainaa

    11. Tulos: -18 (42 ääntä)
      tumpelo....pahemman luokan vajaaälyisyys kyseessä.

      Lainaa

    12. Tulos: +169 (171 ääntä)
      Silloin joskus nuorena kun nämä spostihuijaukset eivät vielä olleet edes muotia, nettisivuilla oli aina "onko luottokorttitietosi varastettu?! Täytä tähän luottokorttisi tiedot, niin me tarkistamme asian!"-mainoksia. Kerran jo täytin puolet tiedoista kun yhtäkkiä tuli stoppi, että niiiiiiin, joo, hetkinenhetkinen. :D Vieläkin kyllä kaivelee, että jos olisin tietoni lähettänyt, olisiko vastauksena tullut jotain "ei ollut, mutta nyt kyllä on!"

      Lainaa

    13. Tulos: +64 (66 ääntä)
      RiverSong: Voiko oikeasti vielä nykyaikana joku uskoa tähän huijaukseen, vaikka pankit ja poliisi sun muut vähän päästä muistuttaa, ettei viralliset tahot ikinä kysele tietoja sähköpostilla.
      No ei typeryys ole millään tavoin vähenemässä väestössä. Sehän on viime vuodet ollut peräti muotia, mitä ilmiötä tämäkin sivusto iloisesti hyödyntää.

      Lainaa

    14. Tulos: +58 (58 ääntä)
      Joke: Juu ei ansaitse kukaan tulla ryöstetyksi vaikka kuinka ois älyllisesti rajoittunut, mut oikeasti tuosta jankutetaan jatkuvasti joka paikassa että ÄLÄ ANNA TUNNUKSIA ja pankki ei niitä sähköpostilla tai puhelimitse kysele. Silti näitä “tampioita” aina löytyy jotka siihen ansaan menee
      Ei tarvitse edes jankuttaa, asia kerrotaan jo siinä kirjallisessa sopimuksessa, jonka henkilö on pankin kanssa verkkopankkitunnusten käytöstä tehnyt ja allekirjoittanut. Voisi ihan lukea paperit ennenkuin allekirjoittaa, ja jos ei tekstiä ymmärrä, niin kysyä.

      Lainaa

    15. Tulos: +48 (70 ääntä)
      Mäkin olin aina ihmetellyt, kuka raukka noihin huijauksiin uskoo, varsinkin, kun niistä ahkerasti varoitellaan, kunnes olin itse joutua mokomaan ansaan. Sähköpostiin tuli viesti, että tilillä on jotain häikkää ja viestissä linkki, joka johti pankin kirjautumissivulle. Olin jo täyttämässä kirjautumistietoja, kun vilkaisin sivun osoiteriviä, joka ei todellakaan ollut pankin osoite. Sähköpostiviestin lähettäjänimenäkin oli pankki, mutta osoite jotain muuta. Ihan aidon näköisen sivun olivat vääntäneet, ja sillä varmasti jotakuta huijanneetkin antamaan kirjautumistietonsa.

      Lainaa

    16. Tulos: +59 (61 ääntä)
      Itellä tuli Nordealta huijausviesti kaapatuista tunnuksista huonolla suomella. Ja itsellä siis Osuuspankki.

      Lainaa

    17. yli opisto hörho 20.10.2015 11:32
      Tulos: -2 (10 ääntä)
      Voi hyvä elämä

      Lainaa

    18. Tulos: +54 (56 ääntä)
      Lilja: Mäkin olin aina ihmetellyt, kuka raukka noihin huijauksiin uskoo, varsinkin, kun niistä ahkerasti varoitellaan, kunnes olin itse joutua mokomaan ansaan. Sähköpostiin tuli viesti, että tilillä on jotain häikkää ja viestissä linkki, joka johti pankin kirjautumissivulle. Olin jo täyttämässä kirjautumistietoja, kun vilkaisin sivun osoiteriviä, joka ei todellakaan ollut pankin osoite. Sähköpostiviestin lähettäjänimenäkin oli pankki, mutta osoite jotain muuta. Ihan aidon näköisen sivun olivat vääntäneet, ja sillä varmasti jotakuta huijanneetkin antamaan kirjautumistietonsa.
      Miljoonasta löytyy aina se joku ja sen takia noita viestejä lähetetään.

      Lainaa

    19. Tulos: -48 (74 ääntä)
      ky noi pässei ihmisiä on oikeesti olemassa. itekin jo 10 vuotta ihmisiä huijannut joten tiedän kokemuksesta. :)

      Lainaa

    20. Tulos: +102 (102 ääntä)
      Tyhmä on sellainen, joka ei tajua tulleensa huijatuksi, eikä kykene oppimaan virheistään. Hyväuskoinen on sellainen, jota voidaan huijata, mutta joka ei toiste samaan lankaan enää mene. Voisin väittää, että lähes jokainen ihminen lankeaisi johonkin huijaukseen, jota muut pitävät täysin itsestäänselvinä huijauksina.

      Lainaa

    21. Tulos: -58 (60 ääntä)
      Siinä on saatu ihan sitä mitä ansaittiin. Noin huimasta typeryydestä sietäisi saada vielä selkäänsä rahojen kaikottua.

      Lainaa

    22. Tulos: +74 (74 ääntä)
      Kyllä näiden huijausten tekijät tietävät, että 99,99% kohteista ei mene lankaan. Sen lopun 00,01% huijaaminen on kuitenkin niin tuottoisaa, että sen takia näitä harrastetaan yhä.

      Lainaa

    23. Tulos: +16 (28 ääntä)
      Aliiine: Öhöm… No onhan tuo Matti minunkin mielestäni vähän yksinkertainen, mutta loppujen lopuksi se tarkoittaa vain sitä, että kyseinen henkilö on yksinkertainen. Hänen kykynsä suojella itseään on huolestuttavan matala, mutta se ei tarkoita sitä, että hän tai kukaan muukaan ANSAITSEE tulla huijatuksi ja ryöstetyksi.
      Rakastuin.

      Lainaa

    24. Tulos: -32 (46 ääntä)
      No jos nyt kuitenkin mokasit niin älä nyt HYVÄ IHMINEN kerro sitä facebookkiin ja tee itsestäsi julkista pelleä.

      Lainaa

    25. Tulos: +6 (12 ääntä)
      Kuinka tumpelo ihminen voi olla? Ilmeisesti näitä Matteja riittää koska kuvatunlaisia vedätyksiä edelleen joku viitsii harrastaa.

      Lainaa

    26. Tulos: +23 (23 ääntä)
      kylläh: Itellä tuli Nordealta huijausviesti kaapatuista tunnuksista huonolla suomella. Ja itsellä siis Osuuspankki.
      Mulle tuli kolmesta eri "pankista" vastavaa viesti samaan sähköpostiin, vielä olivat sievästi saapuneet muutaman minuutin välein.

      Lainaa

    27. Luomuteurastaja 21.10.2015 1:43
      Tulos: +50 (52 ääntä)
      Tyhmyydestäsakotetaan: Jos on NOIN HALVATUN TYHMÄ, niin sietääkin tulla kusetetuksi. Ei olisi enää vuosiin luullut, että kukaan on niin idiootti, että luovuttaa tunnuslukujaan kenellekään. Jessus sentään. Mistä näitä taliaivoja tulee??? Tuollasille ei pitäs antaa edes pankkitunnuksia. Huoh.
      Samalla logiikalla; jos olet niin heikko, ettet pysty itseäsi puolustamaan, ansaitset saada turpaasi. Virtaa päälle.

      Lainaa

    28. Tulos: -9 (13 ääntä)
      Jeps: Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä: avaruus ja ihmisen typeryys
      Avaruus ei kylläkään ole.

      Lainaa

    29. Tulos: +37 (37 ääntä)
      Tyhmyydestäsakotetaan: Jos on NOIN HALVATUN TYHMÄ, niin sietääkin tulla kusetetuksi. Ei olisi enää vuosiin luullut, että kukaan on niin idiootti, että luovuttaa tunnuslukujaan kenellekään. Jessus sentään. Mistä näitä taliaivoja tulee??? Tuollasille ei pitäs antaa edes pankkitunnuksia. Huoh.
      Onhan se aika hiton typerää mennä tuollaiseen halpaan ja antaa tunnuslukunsa. Mutta että "sietäisi tulla kusetetuksi"? Okei, eli kaikki sinisilmäiset kiltit hölmöt ansaitsevatkin tulla huijatuksi? Entäpä jos itse joskus mokaat jollain tavalla? Olisi varmaan kovinkin hauskaa jos silloin tulee joku sulle ilkkumaan että koska olet tyhmä niin ansaitsetkin mokasi. Kyllä mulla ainakin lähinnä herää sympatiaa uhria kohtaan, ei suinkaan vahingoniloa tai pilkkaa.

      Lainaa

    30. Tulos: +33 (33 ääntä)
      tantta: No jos nyt kuitenkin mokasit niin älä nyt HYVÄ IHMINEN kerro sitä facebookkiin ja tee itsestäsi julkista pelleä.
      Ehkä jokainen kuitenkin kirjoittaa alunperin Facebookiin vain kaverilistalla olevien nähden, ei suinkaan Feissarimokiin suoraan? Ja mun mielestä toi kuvastaa vaan suurta rohkeutta kun uskaltaa kirjoittaa noinkin suuresta mokasta, sen lisäksi aina vaan parempi mitä useammin tuosta ilmoitetaan jossain että ne viimeisimmätkin tynnyrissä elelleet saavat sen tiedon nuista huijauksista.

      Lainaa

    31. Tulos: +19 (19 ääntä)
      Jiusonium: Siinä on saatu ihan sitä mitä ansaittiin. Noin huimasta typeryydestä sietäisi saada vielä selkäänsä rahojen kaikottua.
      Sä et taida olla päästäsi ihan terve.

      Lainaa

    32. Tulos: -2 (8 ääntä)
      koskaan ei saa puhelimessa kertoa tuollaisia tietoja, minulta saa ne kysyessä vain sisällä fyysisessä pankissa virkailijan kanssa naamakain

      Lainaa

    33. Vapaamaalari 23.10.2015 8:20
      Tulos: +16 (16 ääntä)
      Ainakaan nämä feissarimokien kommentoijat eivät IKINÄ lankeaisi MIHINKÄÄN huijaukseen. Nämä ovat nimittäin selvästikin ylivoimaisen älykkäitä ja aivan täydellisiä ihmisiä jotka eivät ole ikinä tehneet yhtään virhettä koko elämässään.
      Liimis: Tyhmä on sellainen, joka ei tajua tulleensa huijatuksi, eikä kykene oppimaan virheistään. Hyväuskoinen on sellainen, jota voidaan huijata, mutta joka ei toiste samaan lankaan enää mene. Voisin väittää, että lähes jokainen ihminen lankeaisi johonkin huijaukseen, jota muut pitävät täysin itsestäänselvinä huijauksina.

      Lainaa

    34. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Jeps: Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä: avaruus ja ihmisen typeryys
      Avaruuden äärettömyydestä ei olla aivan varmoja...

      Lainaa

    35. Kylläpä Kyllä 30.10.2015 7:46
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Jeps: Uusimmat
      Kyllä se ihmis lapsi osaakin olla tyhmä, ei muuta lisättävää.

      Lainaa

    36. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Argento: No ei typeryys ole millään tavoin vähenemässä väestössä. Sehän on viime vuodet ollut peräti muotia, mitä ilmiötä tämäkin sivusto iloisesti hyödyntää.
      Kyllä mä luulen että internetin myötä on entistä helpompaa käyttäytyä tyhmästi. Virheet on jo tehty ennen ku kerkee miettimään loppuun asti.

      Lainaa

    37. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Tyhmyydestäsakotetaan: Jos on NOIN HALVATUN TYHMÄ, niin sietääkin tulla kusetetuksi. Ei olisi enää vuosiin luullut, että kukaan on niin idiootti, että luovuttaa tunnuslukujaan kenellekään. Jessus sentään. Mistä näitä taliaivoja tulee??? Tuollasille ei pitäs antaa edes pankkitunnuksia. Huoh.
      Joo... oon samaa mieltä osittain, mutta täytyy muistaa, että esimerkiksi vanhukset et tämmösiä juttuja välttämättä ajattele/tiedä :)

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: huijaus, pankki, OP, verkkopankki, puhelu, tietoturva, tunnukset, sähköposti