Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tikuista asiaa

Iso riita isoista kirjaimista.
Tikuista asiaa

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 59 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Luomuteurastaja 30.7.2015 1:06
      Tulos: +853 (921 ääntä)
      Tässä mokassa ei nyt ollut yhtään voittajaa mukana.

      Lainaa

    2. purppurakruunu 30.7.2015 1:07
      Tulos: +399 (461 ääntä)
      SORI. ogay, real talk: onhan sitä vähän hankala lukea, kun pelkillä capsilla kirjoittaa (tulee mieleen tuntemamme ripsiteknikon kaltaiset varoitushuutelijat), mutta tässä meni kyllä vähän yli. Pelkkä "hei, tulevaisuutta varten, caps lock pohjassa kirjoittaminen tuo viestiisi vähän negatiivisen sävyn, mutta kiva kun [jotain positiivista viestiin liittyen]" olisi varmaan riittänyt.

      Lainaa

    3. Tulos: +310 (386 ääntä)
      Mitä epäselvää on kuvassa, jossa tekstin "CAPS LOCK" päälle on vedetty punainen viiva?

      Lainaa

    4. Tulos: +199 (235 ääntä)
      On se facebook niin vakava paikka. Niin vakava.

      Lainaa

    5. Örvelsson 30.7.2015 1:48
      Tulos: +148 (280 ääntä)
      KERRASSAAN HUPAISA MOKA, PIRISTI PÄIVÄÄNI KOVASTI!

      Lainaa

    6. Tulos: +163 (233 ääntä)
      Täytyy kyllä sanoa etten kyllä tajua miksi sitä caps lockia noin piti käyttää, ei se mielestäni helpota lukemista... Ja että tämä "puolustus" caps lockin käytöstä oli ehkä liiankin hyökkäävä. Jos oli hyvät tarkotukset niin kiva, mutta ne voi sanoa heti alussa eikä alkamaan tekemään itsestä uhria.

      Lainaa

    7. Tulos: +401 (443 ääntä)
      Nuo traagiset nyyhkytarinat lukihäiriöisistä kirjoittajista ovat toki koskettavia, mutta eivät poista sitä faktaa ETTÄ CAPS LOCKILLA KIRJOITETTUA TEKSTIÄ LUKEE VÄKISINKIN MIELESSÄÄN HUUTAEN ja sekös jos mikä on ärsyttävää.

      Lainaa

    8. Tulos: +191 (199 ääntä)
      Pakko myöntää että luin mielessäni noi isolla kirjotetut huutaen :D Mut toi edellä kommentoitu: “hei, tulevaisuutta varten, caps lock pohjassa kirjoittaminen tuo viestiisi vähän negatiivisen sävyn, mutta kiva kun [jotain positiivista viestiin liittyen]” olis ollut kyllä parempi tapa kertoa asiasta x)

      Lainaa

    9. Tulos: +155 (173 ääntä)
      Komppaan ylläolevaa, minun ainakin on oikeasti mahdotonta lukea caps lock päällä kirjoitettua tekstiä "HUUTAMATTA" pääni sisällä :(

      Lainaa

    10. Tulos: -62 (130 ääntä)
      No eipä ole koskaan kummemmin capseilla kirjoitettu teksti häirinnit, pystyn lukemaan sitä yhtä helposti kuin normitekstiä. Ehkä en ole niin rajoittunut koska kirjoitan itse kynällä pääasiassa capiteelia.

      Lainaa

    11. Pilkkujen ystävä 30.7.2015 4:57
      Tulos: +104 (134 ääntä)
      EN KÄYTTÄNYT TÄMÄN VIESTIN KIRJOITTAMISEEN CAPS LOCK -NÄPPÄINTÄ OLLENKAAN!

      Lainaa

    12. Tulos: -60 (214 ääntä)
      Voi herran jestas. Ehkäpä ei kannattaisi viettää niin paljon aikaa koneen ääressä jos Capsilla kirjoitetut viestit pistävät pikkarit solmuun.

      Lainaa

    13. Tulos: -69 (103 ääntä)
      hurrr hurr netiketti *astmapiippuhitit*

      Lainaa

    14. Tulos: +127 (173 ääntä)
      No nyt kyllä tehtiin pikkusen liian iso numero jostain hiton caps lockista. Ymmärrän pointin, mutta jossain vaiheessa vois antaa jo asian olla ettei mee turhaksi jankutukseksi. Ja edes joku olis voinut kohteliaasti kommentoida Kirstin viestin sisältöä, varsinkin kun se oli niin positiivinen ja hyväntahtonen. Harmittaa Kirstin puolesta.

      Lainaa

    15. Tulos: +46 (56 ääntä)
      Ihana toi vika kommentti ! :3

      Lainaa

    16. Tulos: +20 (100 ääntä)
      En ymmärrä näitä kirjoituskyvyttömiä ihmisiä. Ensin mokataan itse ja kirjoitetaan väärin. Kun joku neuvoo, suututaan tolkuttomasti ja haukutaan ties miksi. Eikö olisi kohteliaampaa vain kiittää neuvosta ja ottaa opikseen?

      Lainaa

    17. Tulos: +45 (107 ääntä)
      Huvittavaa nähdä, kuinka Caps Lockin käyttö saa noinkin monet ihmiset näkemään punaista. Kirjoittajan ikää en tiedä, mutta usein nämä vanhemman sukupolven ihmiset eivät välttämättä ymmärrä näitä kaikkia Tuukkan mainitsemia etiketin mukaisia asioita. Samaan muottiin vaan kaikki, erilaisuus ei ole hyväksyttävää!

      Lainaa

    18. Tulos: -4 (62 ääntä)
      mä en jostain syystä lue "huutamalla", jos teksti on kokonaan kirjoitettu capseillä, ainoastaan yksittäiset sanat ja lauseet. joskus huvittaa ajatus, että joku reppana on yrittänyt korostaa mielestään tärkeää sanaa tai painottaa jotain asiaa ja meikäläisen päässä kuuluu huutoa. lukeekohan joku mun tekstin muuten kuiskaamalla? kun en käytä capseja ollenkaan. tää tapa tuli opittua, kun tietokone oli aikoinaan muksujen huoneen vieressä, enkä viitsinyt iltaisin pitää valoja päällä, jotta lapset saisivat nukkua. kaikki muut näppäimet löytyivät ulkomuistista, mutta capslock oli niin hankala, että lopulta luovutin sen suhteen ja päätin mieluummin ottaa haukut vastaan. :D

      Lainaa

    19. Tulos: -29 (119 ääntä)
      HYVÄ KIRSI! JOS JOTAIN HARMITTAA CAPS LOCKIN KÄYTTÖ NIIN PALJON, ETTÄ OIKEIN TÄYTYY KOMMENTOIDA, NIIN EHKÄ KANNATTAISI POHTIA ONKO ELÄMÄSSÄ KAIKKI IHAN KUNNOSSA.

      Lainaa

    20. Tulos: +63 (129 ääntä)
      CAPSLOKKI: HYVÄ KIRSI! JOS JOTAIN HARMITTAA CAPS LOCKIN KÄYTTÖ NIIN PALJON, ETTÄ OIKEIN TÄYTYY KOMMENTOIDA, NIIN EHKÄ KANNATTAISI POHTIA ONKO ELÄMÄSSÄ KAIKKI IHAN KUNNOSSA.
      Jos jonkun täytyy kirjoittaa caps lock pohjassa (=huutaen), niin ehkä kannattaisi pohtia, onko elämässä kaikki ihan kunnossa.

      Lainaa

    21. Tulos: -27 (87 ääntä)
      ON PALJON ASIOITA MITÄ EN YMMÄRRÄ. TUUKKAA ÄRSYTTÄÄ KUN KIRSTI KIRJOITTAA CAPS-LOGKS-ONN-ASENNOSSA ETTÄ KIRSTIN SOHVA ON PUHDAS. MIKSI TUUKKA A) LUKEE KO. PÄIVITYKSEN JA B) KOMMENTOI ? MINUN ELÄMÄ ON TUNTUNUT AJOITTAIN TARPEETTOMALTA. MILTÄHÄN MAHTAA TUNTUA MEERIN, JOUNIN JA TUUKAN ELÄMÄ KUN JOUTUVAT VALITTAMAAN SIITÄ ETTÄ KIRSI KIRJOITTI ISOJA KIRJAIMIA KÄYTTÄEN SOHVANSA TULLEEN PUHTAAKSI.

      Lainaa

    22. Sähköpostiosoite 30.7.2015 11:33
      Tulos: +56 (62 ääntä)
      Seuraavaksi sitten Suomi24 ja Vauva -palstoille kokeilemaan mitä tapahtuu kun kirjoittaa capsi pohjassa

      Lainaa

    23. Käyttäjä 30.7.2015 11:50
      Tulos: +86 (112 ääntä)
      Kun luin Kirstin päivitystä, niin ensiksi kyllä tuli mieleen että siivoojassa tosiaan oli jotan valittamista ja kehuminen oli sarkastista, tyyliin "NO OLIPA TOSI KIVA HEI!!!!" Vasta koko viestin luettuani selkeytyi, että ihan hyvällä ja tosissaan oli kirjoitettu. Tosiaan, miksipä se siis piti huutaa? Onko kavereissa tosiaan tiedetysti ihmisiä, jotka osaavat lukea vain tikkukirjaimia?

      Lainaa

    24. Tulos: -18 (62 ääntä)
      Pulutossu: Nuo traagiset nyyhkytarinat lukihäiriöisistä kirjoittajista ovat toki koskettavia, mutta eivät poista sitä faktaa ETTÄ CAPS LOCKILLA KIRJOITETTUA TEKSTIÄ LUKEE VÄKISINKIN MIELESSÄÄN HUUTAEN ja sekös jos mikä on ärsyttävää.
      jaa en minä ainakaan lue

      Lainaa

    25. Tulos: -17 (69 ääntä)
      Timppa: En ymmärrä näitä kirjoituskyvyttömiä ihmisiä. Ensin mokataan itse ja kirjoitetaan väärin. Kun joku neuvoo, suututaan tolkuttomasti ja haukutaan ties miksi. Eikö olisi kohteliaampaa vain kiittää neuvosta ja ottaa opikseen?
      Kirjoitti VÄÄRIN??? Eipä näistä mitään lakia ole miten pitää kirjoittaa. Jaksan aina ihmetellä tollasia ihmisiä jotka ottaa noin tyhjänpäiväiset asiat niin kovin vakavasti, ja keksii sääntöjä muillekin. Mahtaa maailma olla kurja paikka elää?

      Lainaa

    26. Tulos: +47 (57 ääntä)
      Minäkin kuulen mielessäni capsilla kirjoitetut huutona, ja se tosiaan antaa negatiivisen sävyn sille mitä ikinä sanotaankin. Toinen vaihtoehto on se että kuvittelen käyttäjän olevan niin taidoton tietokoneiden kanssa että ei osaa laittaa capsia pois päältä. Ihalle vaan tiedoksi että eiköhän normaalilla fonttikoolla kirjoitetut tekstit lueta ihan normaalisti, vaikka ei isoja alkukirjaimia olisikaan. Sen sijaan jos joku kirjoittaisi (huomattavasti) pienemmällä fonttikoolla, sen saattaisin lukea mielessäni hiljaisemmalla äänellä. Oli miten oli, mokassa olisi voinut ehkä kivemminkin sanoa tuon ohjeistuksensa...

      Lainaa

    27. Tulos: +68 (70 ääntä)
      "internetissä on epäkohteliasta huutaa" :D

      Lainaa

    28. Tulos: +71 (81 ääntä)
      Vittu että teki eilen neuvolassa pahaa kun se täti kirjoitteli meidän uuden lapsen sisaruksia koneelle. Ensin caps lock päälle tiks, sitten se eka kirjain tiks, sitten caps lock pois tiks ja sitten nimen loput kirjaimet. Ja kun korjasi tekstikenttään niin maalasi tekstin, maal. Sitten leikkasi sen ctrl+x, jonka jälkeen alkoi kirjoittamaan uutta. Meinas pää hajota.

      Lainaa

    29. Tulos: -12 (16 ääntä)
      ...jos joku kirjoittaisi (huomattavasti) pienemmällä fonttikoolla, sen saattaisin lukea mielessäni hiljaisemmalla äänellä.
      tiesinhän minä tuon, mutta olin unohtanut. kun vielä osaisi noita erikoisjuttuja käyttää, saisi tekstistä välillä yhtä elävän, kuin sen mielessään monesti ajattelee. ikäänkuin ilmeet mukaan, ilman hymiöitä. sanojen korostaminen olisi välillä kiva, mutta tuota capslockia on tosiaan todella hankala käyttää enää sen jälkeen, kun opetteli kymmensormijärjestelmän pimeässä.

      Lainaa

    30. Tulos: +45 (53 ääntä)
      Yebs: Mitä epäselvää on kuvassa, jossa tekstin “CAPS LOCK” päälle on vedetty punainen viiva?
      Jos ei ymmärrä capslockin raiskauksen haittapuolia netiketisssä, niin eihän sitä nyt voi mitenkään ymmärtää kieltomerkkiä

      Lainaa

    31. käpsilokki 30.7.2015 14:40
      Tulos: +60 (66 ääntä)
      lha: mä en jostain syystä lue “huutamalla”, jos teksti on kokonaan kirjoitettu capseillä, ainoastaan yksittäiset sanat ja lauseet. joskus huvittaa ajatus, että joku reppana on yrittänyt korostaa mielestään tärkeää sanaa tai painottaa jotain asiaa ja meikäläisen päässä kuuluu huutoa. lukeekohan joku mun tekstin muuten kuiskaamalla? kun en käytä capseja ollenkaan. tää tapa tuli opittua, kun tietokone oli aikoinaan muksujen huoneen vieressä, enkä viitsinyt iltaisin pitää valoja päällä, jotta lapset saisivat nukkua. kaikki muut näppäimet löytyivät ulkomuistista, mutta capslock oli niin hankala, että lopulta luovutin sen suhteen ja päätin mieluummin ottaa haukut vastaan.
      Näppäimistössä on muuten shift, jolla saa kätevästi yksittäisiä isoja kirjaimia esimerkiksi lauseen alkuun.

      Lainaa

    32. Tulos: +21 (29 ääntä)
      focalpro: Ensin caps lock päälle tiks, sitten se eka kirjain tiks, sitten caps lock pois tiks ja sitten nimen loput kirjaimet.
      Tasonäppäin hukassa ? ( Tässä "⇧", joissakin näppäimistöissä "Shift" )
      käpsilokki: Näppäimistössä on muuten shift
      Merkintä vaihtelee.

      Lainaa

    33. Tulos: +30 (38 ääntä)
      focalpro: Vittu että teki eilen neuvolassa pahaa kun se täti kirjoitteli meidän uuden lapsen sisaruksia koneelle. Ensin caps lock päälle tiks, sitten se eka kirjain tiks, sitten caps lock pois tiks ja sitten nimen loput kirjaimet. Ja kun korjasi tekstikenttään niin maalasi tekstin, maal. Sitten leikkasi sen ctrl+x, jonka jälkeen alkoi kirjoittamaan uutta. Meinas pää hajota.
      Naurattaa, kiitos tästä! :D Voin niin kuvitella turhautumisen määrän, otan osaa. :D

      Lainaa

    34. Tulos: +46 (46 ääntä)
      Mutta minäpä olenkin semmoinen sohvapesijä: pesin sohvalla aina kun mahdollista.

      Lainaa

    35. Tulos: +43 (63 ääntä)
      Kyllähä se nyt vaan niin on, että se caps lock merkitsee netissä aika paljon. Voisin kuvitella että kyseinen kirjoittaja on jo päälle 40-vuotias ja ei itse sitä ymmärrä. Ensimmäinen virke antaa olettaa, että Minna olisi mokannut asiat ja ikkunat olisivat aivan perseellään, mutta näin ei kuitenkaan ole. Luin myös tekstin mielessä "huutaen" ja se antaa negatiivisen sävyn. Myös tuon tyylinen kirjoitus on törkeän näköistä ja erittäin rasittavaa.

      Lainaa

    36. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Fkfkfkf: Kyllähä se nyt vaan niin on, että se caps lock merkitsee netissä aika paljon. Voisin kuvitella että kyseinen kirjoittaja on jo päälle 40-vuotias ja ei itse sitä ymmärrä. Ensimmäinen virke antaa olettaa, että Minna olisi mokannut asiat ja ikkunat olisivat aivan perseellään, mutta näin ei kuitenkaan ole. Luin myös tekstin mielessä “huutaen” ja se antaa negatiivisen sävyn. Myös tuon tyylinen kirjoitus on törkeän näköistä ja erittäin rasittavaa.
      Mikäs ikkunanpesijä, kun kyseessä oli kuitenkin sohvanpesijä, anyway pointti pysyy samana.

      Lainaa

    37. mustanaamio 30.7.2015 16:48
      Tulos: -24 (48 ääntä)
      lol joku netiketti :D

      Lainaa

    38. Tulos: +29 (29 ääntä)
      Mitä ikinä tapahtui yksityisviestille. Ennen feissaria ainakin jos jollain oli vessapaperia kengässä, ei sitä toimiston poikki huudettu, vaan pyydettiin syrjään. Oman äitinikin capsinkäyttö, se kuinka paljon pitää jakaa tms hyötyi pienestä netikettiohjauksesta, mutta ei olisi tullut mieleenkään sitä kaikkien edessä jaella.

      Lainaa

    39. Tulos: +26 (32 ääntä)
      Minulle tuli elävä mielikuva innostuneesta, tasajalkaa pomppivasta Kirstistä. Kirsti halusi myös muiden tietävän, kuinka innostunut on. Ei vain osannut hymiöllä sitä ilmoittaa.

      Lainaa

    40. Tulos: +2 (20 ääntä)
      ONSE KUMMA KU ON HANKALA OLLA JOS KÄYTTÄÄ VAAN ISOJA KIRJAIMIA

      Lainaa

    41. juupajaapa 31.7.2015 8:59
      Tulos: +28 (28 ääntä)
      Fkfkfkf: Kyllähä se nyt vaan niin on, että se caps lock merkitsee netissä aika paljon. Voisin kuvitella että kyseinen kirjoittaja on jo päälle 40-vuotias ja ei itse sitä ymmärrä. Ensimmäinen virke antaa olettaa, että Minna olisi mokannut asiat ja ikkunat olisivat aivan perseellään, mutta näin ei kuitenkaan ole. Luin myös tekstin mielessä “huutaen” ja se antaa negatiivisen sävyn. Myös tuon tyylinen kirjoitus on törkeän näköistä ja erittäin rasittavaa.
      "Nelkyt on uus kolkyt". Kyllä nelikymppiset osaa käyttää tietokonetta. ;-)

      Lainaa

    42. Tulos: +19 (27 ääntä)
      kipale: Kirjoitti VÄÄRIN??? Eipä näistä mitään lakia ole miten pitää kirjoittaa. Jaksan aina ihmetellä tollasia ihmisiä jotka ottaa noin tyhjänpäiväiset asiat niin kovin vakavasti, ja keksii sääntöjä muillekin. Mahtaa maailma olla kurja paikka elää?
      En ymmärrä miksi jotkut ottavat siitä niin nokkiinsa, että muiden on hankalaa lukea huonosti kirjoitettua tekstiä. Onneksi facebookissa voi nykyään jättää seuraamatta kaikki, joilla on koko ajan elämää suurempaa HUUDETTAVAA ja jotka toisaalta eivät voi käyttää tekstissään yhtä ainoaa pilkkua pistettä tai muuta välimerkkiä että sitä voisi lukea edes joku mutta heti jos arvostellaan niin ollaan lukihäiriöisiä.

      Lainaa

    43. Tulos: +10 (10 ääntä)
      purppurakruunu: SORI. ogay, real talk: onhan sitä vähän hankala lukea, kun pelkillä capsilla kirjoittaa (tulee mieleen tuntemamme ripsiteknikon kaltaiset varoitushuutelijat), mutta tässä meni kyllä vähän yli. Pelkkä “hei, tulevaisuutta varten, caps lock pohjassa kirjoittaminen tuo viestiisi vähän negatiivisen sävyn, mutta kiva kun [jotain positiivista viestiin liittyen]” olisi varmaan riittänyt.
      se oli HUPIKYSELIJÄ

      Lainaa

    44. rottanpää 31.7.2015 17:14
      Tulos: +9 (21 ääntä)
      Capseilla kirjoitetun tekstin lukeminen todellakin "sattuu" korviin ikävästi. Päässä tuntuu samalta kuin kovassa metelissä, tai kuunnellessa lapsen lakkaamatonta parkua. Yksittäiset sanat ei haittaa mitään, ne luen mielessäni vain korostuksina. Mutta lauseita on kivuliasta lukea.

      Lainaa

    45. rottanpää 31.7.2015 17:30
      Tulos: +10 (16 ääntä)
      Pierutyyny: En ymmärrä miksi jotkut ottavat siitä niin nokkiinsa, että muiden on hankalaa lukea huonosti kirjoitettua tekstiä. Onneksi facebookissa voi nykyään jättää seuraamatta kaikki, joilla on koko ajan elämää suurempaa HUUDETTAVAA ja jotka toisaalta eivät voi käyttää tekstissään yhtä ainoaa pilkkua pistettä tai muuta välimerkkiä että sitä voisi lukea edes joku mutta heti jos arvostellaan niin ollaan lukihäiriöisiä.
      Niin... Ja sitten ON niitä lukihäiriöisiä. (terv. yksi sellainen) Kirjoittajalle tuskin on suurta vaivaa kirjoittaa selkeästi. Lukihäiriöiseltä taas voi mennä aikaa vaikka minuttitolkulla yrittäessään ymmärtää huonosti kirjoitettua tekstiä.

      Lainaa

    46. Tulos: +16 (26 ääntä)
      kipale: Kirjoitti VÄÄRIN??? Eipä näistä mitään lakia ole miten pitää kirjoittaa. Jaksan aina ihmetellä tollasia ihmisiä jotka ottaa noin tyhjänpäiväiset asiat niin kovin vakavasti, ja keksii sääntöjä muillekin. Mahtaa maailma olla kurja paikka elää?
      Voi sinua, väärin voi tehdä, vaikka asiasta ei olisi lakia. Oikeinkirjoitus ja kielioppi eivät ole turhanpäiväisiä asioita. Nykyajan viestintä on hyvin usein kirjallista viestintää. Sen sääntöjen taitaminen on enemmän kuin kaikkien osapuolien etu.

      Lainaa

    47. Tulos: +5 (13 ääntä)
      Tunnen erään, joka puhuu aina hirveän kovaan ääneen. Se johtunee siitä, että hänellä itsellään on hieman huono kuulo. Samantapaiselta kailotukselta vaikuttaa caps lock päällä kirjoittaminen. Jos nyt shiftin käyttö tuntuu syystä tai toisesta hankalalta, niin mieluummin voisi kirjoittaa vaikka kokonaan pienillä kirjaimilla - sellainen teksti on helpompaa lukea.

      Lainaa

    48. Oi, kuinka ihmiset ovatkaan täydellisiä. Ovatko? 31.7.2015 19:50
      Tulos: -2 (24 ääntä)
      hmm: Jos ei ymmärrä capslockin raiskauksen haittapuolia netiketisssä, niin eihän sitä nyt voi mitenkään ymmärtää kieltomerkkiä
      Ja kaikki eivät myöskään osaa englantia ja sentään kai saa käyttää nettiä.Ei minulle ainakaan koskaan kursseilla ole opetettu, että isot kirjaimet tarkoittavat huutamista. Ihmiset ovat myös eri ikäisiä joten, annetaan kaikkien kukkien kukkia.

      Lainaa

    49. Satunnainen randomi 1.8.2015 0:21
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      focalpro: Vittu että teki eilen neuvolassa pahaa kun se täti kirjoitteli meidän uuden lapsen sisaruksia koneelle. Ensin caps lock päälle tiks, sitten se eka kirjain tiks, sitten caps lock pois tiks ja sitten nimen loput kirjaimet. Ja kun korjasi tekstikenttään niin maalasi tekstin, maal. Sitten leikkasi sen ctrl+x, jonka jälkeen alkoi kirjoittamaan uutta. Meinas pää hajota.
      Oliko kirjoittaminen yksisormista noin 30-50 merkkiä sekunnissa ja joutui korjaamaan usein?

      Lainaa

    50. Satunnainen randomi 1.8.2015 0:21
      Tulos: +11 (13 ääntä)
      Satunnainen randomi: Oliko kirjoittaminen yksisormista noin 30-50 merkkiä sekunnissa ja joutui korjaamaan usein?
      Korjaan 30-50 minuutissa.

      Lainaa

    51. Tulos: +6 (12 ääntä)
      Sannni: Mitä ikinä tapahtui yksityisviestille. Ennen feissaria ainakin jos jollain oli vessapaperia kengässä, ei sitä toimiston poikki huudettu, vaan pyydettiin syrjään. Oman äitinikin capsinkäyttö, se kuinka paljon pitää jakaa tms hyötyi pienestä netikettiohjauksesta, mutta ei olisi tullut mieleenkään sitä kaikkien edessä jaella.
      On se kuitenkin hieman eri asia jutella kasvotusten tuttujen kanssa kuin tuhansien randomien kanssa julkisella foorumilla. Itse en ainakaan valita tuntemattomien kanssa lahetella yksityisviesteja huvikseni. Lisaksi noin julkisesti odottaisi ihmisten kayttaytyvan paremmin ja ottavan oppia sen sijaan verrattuna satunnaisen oudon yksityisviestiin. Caps lockin kayttoakin kun on puitu ympari internettia niin nykyaan olettaisi ihmisten tietavan. Meerikin varmaan ajatteli vain ohimennen huomauttaa (niin kuin on muuallakin tapana) eika odottanut keskustelun kiertyvan sen ymparille.. Kirsti taas voisi kylla vahan miettia nokkavaa asennettaan, tuon viimeisen viestinsa kun olisi laittanut heti alkuun niin ei olisi mitaan melua syntynyt.

      Lainaa

    52. Neiti itQpotQ 2.8.2015 23:55
      Tulos: -1 (1 ääni)
      Pilkkujen ystävä:
      NO EN MINÄKÄÄN :D I <3 SHIFT

      Lainaa

    53. Pierutyyny 3.8.2015 10:31
      Tulos: +8 (12 ääntä)
      rottanpää: Niin… Ja sitten ON niitä lukihäiriöisiä. (terv. yksi sellainen) Kirjoittajalle tuskin on suurta vaivaa kirjoittaa selkeästi. Lukihäiriöiseltä taas voi mennä aikaa vaikka minuttitolkulla yrittäessään ymmärtää huonosti kirjoitettua tekstiä.
      Sitäpä minäkin mietin, että aina huudellaan että "mulla on lukihäiriö", jos kirjoittaa miten sattuu. Miettikää asiaa pidemmälle: miten vaikeaa on lukea kun on oikea lukihäiriö, jos lukihäiriötönkin taistelee saadakseen selvää. Think of the childr.. err, lukihäiriöiset!

      Lainaa

    54. purppurakruunu 3.8.2015 15:50
      Tulos: +15 (17 ääntä)
      focalpro: Vittu että teki eilen neuvolassa pahaa kun se täti kirjoitteli meidän uuden lapsen sisaruksia koneelle. Ensin caps lock päälle tiks, sitten se eka kirjain tiks, sitten caps lock pois tiks ja sitten nimen loput kirjaimet. Ja kun korjasi tekstikenttään niin maalasi tekstin, maal. Sitten leikkasi sen ctrl+x, jonka jälkeen alkoi kirjoittamaan uutta. Meinas pää hajota.
      Meitä muuten opetettiin ala-asteella kirjoittamaan isot alkukirjaimet niin, että painaa capsin päälle sen yhden kirjaimen ajaksi. Opejen mielestä se on lapselle liian vaikeaa onnistua painamaan shiftiä ja kirjainta yhtäaikaa. Kukaan ei ollut kertonut, että shiftin voi painaa pohjaan jo ennen kirjaimen painamista ja päästää irti vasta painamisen jälkeen... Myöskään nuolinäppäimien käytöstä korjaustarkoituksiin ei kerrottu. Kun muutin Stadista pienempään (25 tuhatta ihmistä) kuntaan, ala-asteen ATK-tunnit alkoi sisältämään HTML-koodausta ja alkeellista robotiikkaa. Jännästi toimii Suomi välillä.

      Lainaa

    55. Tuukka kans 3.8.2015 17:14
      Tulos: +13 (15 ääntä)
      Tylsimys: ON PALJON ASIOITA MITÄ EN YMMÄRRÄ. TUUKKAA ÄRSYTTÄÄ KUN KIRSTI KIRJOITTAA CAPS-LOGKS-ONN-ASENNOSSA ETTÄ KIRSTIN SOHVA ON PUHDAS. MIKSI TUUKKA A) LUKEE KO. PÄIVITYKSEN JA B) KOMMENTOI ? MINUN ELÄMÄ ON TUNTUNUT AJOITTAIN TARPEETTOMALTA. MILTÄHÄN MAHTAA TUNTUA MEERIN, JOUNIN JA TUUKAN ELÄMÄ KUN JOUTUVAT VALITTAMAAN SIITÄ ETTÄ KIRSI KIRJOITTI ISOJA KIRJAIMIA KÄYTTÄEN SOHVANSA TULLEEN PUHTAAKSI.
      Siis miten tää mun kaimaa nyt on häirinnyt? Sanoi vastanneensa kysymykseen, ei mielestäni valittanut Capsien käytöstä, vaan selitti miksi Capseja ei ole hyvä käyttää. Onko luetun ymmärtäminen jotenkin sulla hukassa?

      Lainaa

    56. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Pou: Huvittavaa nähdä, kuinka Caps Lockin käyttö saa noinkin monet ihmiset näkemään punaista. Kirjoittajan ikää en tiedä, mutta usein nämä vanhemman sukupolven ihmiset eivät välttämättä ymmärrä näitä kaikkia Tuukkan mainitsemia etiketin mukaisia asioita. Samaan muottiin vaan kaikki, erilaisuus ei ole hyväksyttävää!
      Se on muuten Tuukan eikä Tuukkan

      Lainaa

    57. Tulos: +2 (10 ääntä)
      Jaa, enpä minäkään tiennyt että isot kirjaimet herättää näin paljon tunteita ihmisissä.

      Lainaa

    58. Tulos: -1 (11 ääntä)
      iuv: On se kuitenkin hieman eri asia jutella kasvotusten tuttujen kanssa kuin tuhansien randomien kanssa julkisella foorumilla. Itse en ainakaan valita tuntemattomien kanssa lahetella yksityisviesteja huvikseni. Lisaksi noin julkisesti odottaisi ihmisten kayttaytyvan paremmin ja ottavan oppia sen sijaan verrattuna satunnaisen oudon yksityisviestiin. Caps lockin kayttoakin kun on puitu ympari internettia niin nykyaan olettaisi ihmisten tietavan. Meerikin varmaan ajatteli vain ohimennen huomauttaa (niin kuin on muuallakin tapana) eika odottanut keskustelun kiertyvan sen ymparille.. Kirsti taas voisi kylla vahan miettia nokkavaa asennettaan, tuon viimeisen viestinsa kun olisi laittanut heti alkuun niin ei olisi mitaan melua syntynyt.
      On muuten hippasen ärsyttävää lukea tekstiä ilman oikeaoppista Äätä... vaihda asetuksia... rassaa...

      Lainaa

    59. Caps Lock-mies 18.4.2016 17:43
      Tulos: +2 (16 ääntä)
      Tuota noin, täytyy vain sanoa että missään nettiketissä ei lue ettei saa kirjoittaa isoilla kirjaimilla. Se, että pitää isoilla kirjoittamista negatiivisena asiana kuten huutamisena on vain opittu asia, kirjoittaminen isolla ei kuitenkaan korreloi millään tavalla huutamisen kanssa. Kirjoittamalla kun ei voi huutaa eli tuottaa kovaäänisesti ääntä.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: isot kirjaimet, caps lock, tikkukirjaimet, suuraakkoset, versaalit, majuskelit