Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Äitienpäiväpettymys

Lapseni tekivät ruman kortin, äitienpäivä pilalla.
Äitienpäiväpettymys

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 123 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +710 (958 ääntä)
      Jennalla ja Hilkalla taitaa olla vaihdevuodet tai jotain..

      Lainaa

    2. Tulos: +1853 (1927 ääntä)
      Mitähän nämä rouva valittajat ovat tehneet itse isänpäivänä? Järjestäneet lapset hoitoon, varanneet kaupungin kalleimman ravintolan, varanneet yksityisen orkesterin, palvoneet koko päivän miestään jne? Tuskinpa. Minä ainakin olisin todella kiitollinen jo ruusupuskasta.

      Lainaa

    3. Tulos: +816 (900 ääntä)
      näissä tiivistyy miksi haluankaan pysyä sinkkuna ja lapsettomana...

      Lainaa

    4. Tulos: +1414 (1434 ääntä)
      Johan on kumma, ettei 4-5 vuotiaat lapset ole osannut itse kirjoittaa runoja.

      Lainaa

    5. ........... 12.5.2015 2:25
      Tulos: +939 (1001 ääntä)
      Ei saatana mitä pilalle hemmoteltuja ämmiä...

      Lainaa

    6. Tulos: +831 (847 ääntä)
      Voi herrajumala mitä marttyyrejä taas vauhdissa. Ja noilla on lapsia? Millasia ihmisiä noin passiivis-aggressiiviset yksilöt tulee kasvattamaan, huh huh.

      Lainaa

    7. toyota-masa 12.5.2015 2:27
      Tulos: -292 (848 ääntä)
      Vittu naiset on tyhmiä

      Lainaa

    8. miinaharava 12.5.2015 2:35
      Tulos: +495 (527 ääntä)
      Onneks mun äiti ei oo tällanen marttyyri tai mielensäpahoittaja tässä asiassa, päin vastoin se on monta kertaa todennu, että nää tällaset päivät on yhtä rahastusta ja teennäistä paskaa. Ja oli ihan tyytyväinen jo siihen, että kävin hetken näyttämässä naamaani kotona. =)

      Lainaa

    9. Tulos: +60 (342 ääntä)
      Aion mököttää seuraavat 15 sekuntia. Mietin kuinka naiset on kamalia. Pääsen asiasta yli. Rakastan naisia. Miksi miesten palkat eivät riitä mihinkään? -Koska taloustutkimusten mukaan naiset saavat 2/3 miesten palkoista.

      Lainaa

    10. Voi nyt hyvää päivää 12.5.2015 2:42
      Tulos: +316 (330 ääntä)
      Åsa: Lapset askartelivat kortin äitienpäivän kunniaksi. Kyllä se päivä on nyt pilalla. Koko äitienpäivä on nyt pilalla, kun lapset muistivat kortilla, jonka askartelivat itse... Huoh. Toiset taas ovat tyytyväisiä, että lapsi edes muistaa toivottaa hyvää äitienpäivää. Toisien täytyy saada samanlaiset juhlat kuin Jenkkien 16v synttärit. Itsekin muistin äitiäni lähettämällä tälle viestin "hyvää äitienpäivää." ja juhlitaan sitä sitten myöhemmin paremmalla ajalla kun sopii koko perheelle. (muuttanut pois kotoaan)

      Lainaa

    11. Tulos: +108 (308 ääntä)
      Entä sitten kun on miesten päivä? Steak & blowjob päivä? Hampaat kolisee värkissä ja pihvinä on kanafile?

      Lainaa

    12. Tulos: +451 (483 ääntä)
      Jenna ja Hilkka tulevat pettymään elämässään kymmeniä kertoja, kun eivät vieläkään ole ymmärtäneet, että nykyaikainen nainen ostaa lahjansa ihan itse, ja järjestää hemmottelupäivänsä ihan itse. Näin nainen saa mitä haluaa, eikä parisuhde perustu miehen ajatustenlukutaitojen varaan.

      Lainaa

    13. Tulos: +276 (338 ääntä)
      Todiste, kun mikään ei riitä. Näiden nautojen miehet muistavat omaa äitiään, eivät vaimoaan. Uskomatonta käytöstä.

      Lainaa

    14. Tulos: +319 (365 ääntä)
      Tuota Åsan juttua kun katsoo, niin näyttäis Åsa olevan pettynyt siihen toimintaan, mitä siellä päiväkodissa tapahtuu. "Ja mikä pahinta: Lapsi itse ei ole saanut edes nimeään kirjoittaa." Kertoisi vähän siitä, että päiväkodin tätiin siellä ollaan petytty eikä omiin lapsiin. Mutta tulkintansa kullakin.

      Lainaa

    15. Tulos: +188 (198 ääntä)
      Tassu ylös se äiti, joka oikeasti teeskentelee nukkuvaa odottaessaan äitienpäiväherätystä kuin ruotsalainen synttäriherätystään. Minä yllätin äitini hänen syntymäpäivänään, ollessani 6 tai jotain, omasta aloitteestani aamiaistarjottimella. En tosin osannut leikata tai voidella leipää, joten otin näkkärin ja päällystin jollain leikkeleellä ja kirsikkatomaatilla. Enkä osannut keittää kahvia, joten täytin hienoimman löytämäni kupin vedellä. Mutta lauloin. Siitä on kuva. Hävettää vähän, vaikka ehkä vanhempien vika etteivät opettaneet edes tekemään leipää. Ainoa lapsi...

      Lainaa

    16. Tulos: +184 (284 ääntä)
      Mitä helvettiä. Kyseessä äitienpäivä, ei naistenpäivä. Minkä ihmeen takia poikaystävän/puolison pitäisi onnitella? Mikäli ex-puolisoni kanssa meillä olisi ollut jälkikasvua, niin miksi minä häntä olisin äitienpäivänä onnitellut? Tapana onnitella äitienpäivänä mutsia ja mummoa, ei muita. Tyttöystävät/puolisot saa sitten naistenpäivänä ja ystävänpäivänä kyllä sitä huomiota.

      Lainaa

    17. Tulos: +123 (141 ääntä)
      Lisätäkseni tuohon vielä, oma äitini on sen verran vaatimaton, että hyvin on jo pidemmän aikaa onnittelusoitto riittänyt syntymä- ja äitienpäivänä. Joku lahja vielä siihen päälle kun sattuu seuraavan kerran näkemään, niin tulee se perinteinen "no ei sun olis tarvinnut". Täysin toisesta ääripäästä kuin nuo alemman jutun nirppanokat.

      Lainaa

    18. Tulos: +204 (248 ääntä)
      Åsa on hyvä ja etsii jonkin yksityisen taidepäiväkodin, jossa pienet da Vincit piirtävät ja maalaavat korttejaan kokonaisen vuoden, ettei äiti vain pety. Ja Jenna ja Hilkka, oletteko miestenne äitejä?

      Lainaa

    19. lastenohjaaja 12.5.2015 6:41
      Tulos: +66 (224 ääntä)
      Kyllä itsekin ymmärsin Åsan päivityksen juuri niin, että on pettynyt päiväkodin tätien aikuislähtöisyyteen.. Tuo on harvinaisen surullista katsottavaa seurata vierestä elämäänsä leipääntyneitä tätejä käskemässä lapsille samaväriset kortit, joissa samanlaiset sydämmet valmiiksi rutattuna, tod. näk. tätien valmiiksi repimät silkkipaperit, valmiiksi kirjoitetut, tulostetut, leikatut runot. Lapsen annetaan rytätä paperit ja liimata ne sydämen ympärille ja äidin kuuluisi vielä ilahtua tästä ihanasta "lastensa" valmistamasta kortista..

      Lainaa

    20. Tulos: -13 (71 ääntä)
      Voi herranjestas, mistä näitä tällaisia oikein tulee? Äitienpäivä on naisten juhla, monet miehet eivät edes muista omaa äitiään millään, mutta ei siitä kannata itseensä ottaa. Järjestäkää itsellenne iso juhla, pyytäkää lapset kylään tai menkää yhdessä syömään, mutta älkää odottako valmista.

      Lainaa

    21. Tulos: +160 (180 ääntä)
      V*ttu mitä itseään täynnä olevia voi jotkut olla. Minä en palvonut vaimoa äitienpäivänä. Ainnoin kukkia, halasin, suukotin, keitin kahvit ja tein voileivät. Nämä akat olisivat varmaan siitä heittäneet herneet nenään. Voin kyllä viedä hänet ravintolaillalliselle, mutta en äitienpäivänä. Vaan ihan muuten vaan.

      Lainaa

    22. Tulos: -28 (86 ääntä)
      Mä vietin ensimmäistä kertaa elämässäni äitienpäivää, sain onnittelut kolmen vuoden takaiselta exältä, pitkällä ulkomaanreissulla olevalta nyxältä, miespuolisilta kavereilta, mutta en lapseni isältä :D Isänpäivänä meillä heräs krapulainen isä tuoreeseen

      Lainaa

    23. Tulos: -17 (73 ääntä)
      ......petiin tuotuun kahviin, vastaleivottuun leipään, sai askarrellun kortin ja ajatuksella valitun käytännöllisen lahjan. Aina ei mee tasan nää jaot :D

      Lainaa

    24. juha perttula 12.5.2015 7:43
      Tulos: +87 (107 ääntä)
      Käy sääliks noitte miehiä.

      Lainaa

    25. Hämillään 12.5.2015 7:52
      Tulos: +113 (147 ääntä)
      Mistä lähtien äitienpäivänä on ollut tapana "palvoa" kaikkia maailman äitejä? Luulin että vain omia äitejä ja mummoja. Minkä ihmeen takia vaimot odottaa miehiltään palvovaa käytöstä, se että ne passaa ja nalkuttaa niinku äidit, ei vielä tee heistä miestensä äitejä. Sitä palvontaa on luvassa kyllä sitten ku omat muksut on tarpeeks vanhoja sitä antamaan! Sama koskee isänpäivää. Terveisin nainen ja äiti myöskin.

      Lainaa

    26. SpedePasanen 12.5.2015 8:11
      Tulos: -40 (122 ääntä)
      Vittu mitä ämmiä. Olisi avokämmenelle hommia!

      Lainaa

    27. Tulos: +173 (175 ääntä)
      Jenna ja Hilkka (ja myös heidän miehensä) on taas unohtanut yhden parisuhteen kulmakivistä: keskustelun. Jos itsellä on jotain toiveita ja odotuksia, niin kyllä niistä pitää jutella puolison kanssa eikä odottaa, että toinen tietää mitä toinen haluaa.

      Lainaa

    28. Tulos: +89 (107 ääntä)
      Kyllä äitienpäivä on minulle kaikkien äitien päivä. Erityisesti oman äidin ja omien lasten äidin päivä. Annan vaimolleni äitienpäivälahjan, josta on sovittu yhdessä lastemme kanssa. Äidille hankitaan lahja yleensä yhdessä sisarusten kanssa.

      Lainaa

    29. Tulos: +107 (111 ääntä)
      JJ: Jenna ja Hilkka (ja myös heidän miehensä) on taas unohtanut yhden parisuhteen kulmakivistä: keskustelun. Jos itsellä on jotain toiveita ja odotuksia, niin kyllä niistä pitää jutella puolison kanssa eikä odottaa, että toinen tietää mitä toinen haluaa.
      Hieno kommentti! Ajatustenlukutaito on verrattain harvinainen taito, joten on aika hämmentävää, miten moni olettaa puolisollaan sen olevan. Etenkin, kun tämä puoliso ei varmaankaan missään vaiheessa suhteen aikana ole tunnustanut olevansa ajatustelukija.

      Lainaa

    30. Tulos: +85 (99 ääntä)
      Minä myös tajusin Åsan jutun niin että oli pettynyt siihen ettei lapset saaneet itse askarrella korttiaan, eikä edes kirjoittaa nimeään alle.

      Lainaa

    31. Tulos: -32 (80 ääntä)
      Naiset...

      Lainaa

    32. Tulos: +18 (136 ääntä)
      Jenna ja Hilkka lienevät juuri niitä "feministejä", jotka vaativat suureen ääneen parempaa palkkausta ja taloudellista tasa-arvoa naisille, mutta sitten vetävät herneen nenään, jos joutuvatkin maksamaan treffeillä omat kahvinsa itse.

      Lainaa

    33. Tulos: +65 (85 ääntä)
      Voivoi taidan olla ihan paska lapsi kun vein äitille vain pienen kimpun valkovuokkoja. Olisi pitänyt tajuta, että kimpun täytyy olla isompi kuin mutsi ja sen täytyisi maksaa puolen kuun palkan verran. Toivottavasti äiti ei nyt ihan perinnöttömäksi jätä moisen mokan takia!

      Lainaa

    34. Tulos: +101 (109 ääntä)
      Kiva, etten ollut ainoa, joka ymmärsi Åsan jutun noin. Itsekin katsoin tuota korttia vähän kerhotoimintaa miettien, koska tuossa on selkeästi lasten tekemää vain nuo silkkipaperien liimailut. Tulee mieleen, kun kaveri oli opettajakoulutuksessa ja piti tehdä koristelumiukkoja: oppilaat (yli 20-vuotiaat) eivät saaneet itse päättää lumiukkojen kaulaliinan väriä. Äitien- ja isänpäiväkorttien tärkein tehtävä olisi kuitenkin parin vuoden kuluttua muistuttaa, millaisia lapset olivat pieninä, tarkoitti tämä sitten kämmenenkuvaa, haparoivaa nimikirjoitusta tai dinosaurus-äitienpäiväkorttia.

      Lainaa

    35. Tulos: +81 (121 ääntä)
      Ei kai äitienpäivästä mikää vaimojenpäivä ole tullut? Minä lähdin äitienpäivänä moikkaamaan mun omaa äitiä. Vaimo jäi lasten kanssa kotiin. Katoin kyllä etukäteen että olivat puuhastelleet sille jotain mukavaa ja pistin kahvin valmiiksi kun lapset ei osaa sitä tehdä. Kaikki olivat tyytyväisiä, varsinkin oma äitini. Ei kai kukaan vaimo niin itsekäs ole että olettaa että ukko laittaa hänet oman äitinsä edelle, varsinkaan äitienpäivänä ?

      Lainaa

    36. shinychild 12.5.2015 9:54
      Tulos: +17 (21 ääntä)
      Tulee iha mieleen se ohjelma, kätevän emännän juhlat-äitiys.

      Lainaa

    37. Tulos: +116 (136 ääntä)
      Minäkin kyllä ymmärrän Åsaa, ainakin sen perusteella minkä käsitin hänen äänensävynsä tässä olevan. Oma äitini on työskennellyt päiväkodissa, ja kertoi minulle joskus, miten siellä oli 'askarreltu' isäinpäiväkortteja. Lapsille oli annettu valkoinen paperi, värikäs kartonki ja maaleja. Tarkoitus oli painaa oman käden kuva valkoiselle paperille ja liimata se värilliselle kartongille. Kun joku parivuotias oli sitten alkanut maalata väreillä kuvaa, niin päiväkotitätitanttamummeli oli tullut, repinyt lapsen maalauksen siekaleiksi, heittänyt sen roskiin, sutinut lapsen käden maaliin, omin käsin painanut lapsen kädenjäljen paperille ja tehnyt kortin valmiiksi, "kun ei tuo lapsi nyt itse osannut". Kummastahan useammat isät ilahtuisivat enemmän, lapsen tekemästä kortista jonka lapsi haluaa antaa, vai oikeanlaisesta kortista, joka lapsi pakotetaan antamaan? Onhan se kiva, että kortteja tehdään päiväkodissa, mutta jos lapset pakotetaan tekemään tietyn mallin mukaan eikä kortin teossa saa ollenkaan käyttää omaa luovuutta, näkemystä ja ilmaisun halua, niin mitä se ketään ilahduttaa? Lapset harmistuvat, kun heidän 'väärin menneet' korttinsa heitetään pois ja työ pitää tehdä uudestaan, vanhemmat eivät saa nähdä lastensa näkemystä heidän vanhemmuudestaan ja päiväkodintädit harmistuvat, kun pitää vahtia ettei yksikään lapsi nyt vahingossakaan kirjoita korttiin "T: Anni". Minusta olisi kaikille mukavampaa, jos tädit itse askartelisivat muutamia esimerkkikortteja, joista lapset sitten halutessaan saisivat ottaa mallia ja ideoita.

      Lainaa

    38. Tulos: +41 (63 ääntä)
      noh: näissä tiivistyy miksi haluankaan pysyä sinkkuna ja lapsettomana…
      Ja minä lapsettomana hyvässä parisuhteessa. Äitiys näyttää katkeroittavan pahasti joitakin naisia. Aika surullista.

      Lainaa

    39. Tulos: +82 (82 ääntä)
      Jäi vielä ihmetyttämään, että miksi ei ne ruusut kelvanneet?! Ihme valittajia! Vien äidille joka äitienpäivä ruusuja ja hän sentään arvostaa.

      Lainaa

    40. Tulos: +93 (141 ääntä)
      Turhake: Mitä helvettiä. Kyseessä äitienpäivä, ei naistenpäivä. Minkä ihmeen takia poikaystävän/puolison pitäisi onnitella? Mikäli ex-puolisoni kanssa meillä olisi ollut jälkikasvua, niin miksi minä häntä olisin äitienpäivänä onnitellut? Tapana onnitella äitienpäivänä mutsia ja mummoa, ei muita. Tyttöystävät/puolisot saa sitten naistenpäivänä ja ystävänpäivänä kyllä sitä huomiota.
      Miksi olisit puolisona onnitellut lastesi äitiä? Ehkä siksi, että lastesi äiti kantoi jälkikasvuasi 9 kuukautta, jonka jälkeen suoritti melko kivuliaan ja usein pitkän synnytyksen. Minusta se on arvostamisen arvoinen suoritus ja äitienpäivänä muistamalla sen voi osottaa. Mutta ei sen minustakaan tarvisi olla mikään prinsessa-päivä, pienet asiat ne on tärkeimpiä.

      Lainaa

    41. Tulos: -69 (111 ääntä)
      Parisuhteet toimisi huomattavan paljon paremmin jos naiset ottais suuhun silloin kun ei huvita kontillaan olla

      Lainaa

    42. Tulos: -18 (32 ääntä)
      Siinä meni viimeset haaveet iloisesta vaimosta.

      Lainaa

    43. äitienpäivä töissä. 12.5.2015 11:00
      Tulos: +83 (85 ääntä)
      Itse jouduin olee töissä äitienpäivän kun työ on katkeamatonta 3-vuoro työtä, mut silti vaimo ilahtui kun ruusupuskan kannoin kotiin ja toivotin äitienpäivät vaikka hän ollut kokopäivän meidän 2v pojan kanssa. Samalla toimitin myös anopille kukka lähetyksen kortin kera joka piristi hänen mieltään, vaikka vuoteessa joutuikin makaamaan flunssan vuoksi. Omalle äidille kukka-asetelman kortin kera kävin jättämässä pöydälle silläaikaa kun mutsi oli reissussa. Eikä ketään näistä haitannut se etteivät päässeet ulos syömään tai sen erityisemmin hemmoteltu. Pääasia on muistaminen ja se että pienetkin asiat voi ilahduttaa, varsinkin ikä ihmisiä.

      Lainaa

    44. Tulos: +59 (69 ääntä)
      Toi Åsan kommentti taitaa olla suunnattu päiväkotiin päin eikä lapsille, ja viestinä on, että lasten tulisi itse saada tehdä ja suunnitella omat korttinsa. Tai siis onhan tuo tulostettu runo ja oman nimen puute nyt aika, no, kylmää. Itse saan ainakin mielummin itse tehdyn, "ruman" kortin kuin jonkun kaupasta ostetun tai tulostimella netistä saadun...

      Lainaa

    45. Äiti jokaisena päivänä 12.5.2015 11:12
      Tulos: +35 (53 ääntä)
      Itse olen viettänyt ihan joka päivä äitienpäivää ilman vaatimuksia siitä päivästä lähtien, kun ensimmäinen lapseni syntyi. Lapset olivat niin suuri lahja että saan olla kiitollinen että he antoivat minulle tämän kauniin tittelin. Äitienpäivä on kaupallinen hömppäpäivä, joka aiheuttaa toisissa suuria odotuksia ja pahoja pettymyksiä. Nauttikaa äitiydestä ja isyydestä, kaikilla ei ole tähänkään mahdollisuuksia.

      Lainaa

    46. Äiti myös 12.5.2015 11:23
      Tulos: +5 (15 ääntä)
      mitähän veetä nyt taas

      Lainaa

    47. Tulos: +55 (59 ääntä)
      JJ: Jenna ja Hilkka (ja myös heidän miehensä) on taas unohtanut yhden parisuhteen kulmakivistä: keskustelun. Jos itsellä on jotain toiveita ja odotuksia, niin kyllä niistä pitää jutella puolison kanssa eikä odottaa, että toinen tietää mitä toinen haluaa.
      Aivan samaa mieltä. Raivostuttavin ja sietämättömin mahdollinen luonteenpiirre ihmisessä on puhumaton riitely jossa mökötetään riidan aiheen lisäksi myös, tai jopa ennen kaikkea, siitä että toinen ei pysty arvaamaan missä helvetissä vika nyt tällä kertaa on. Kauhistuttaa että nainen joka on tarpeeksi vanha saadakseen lapsia vielä ryhtyy sellaiseen.

      Lainaa

    48. Tulos: +53 (65 ääntä)
      Hahaa!! Meillä oli vauvauinti äitienpäivän aamuna klo 8.00. Yleensä olemme menneet sinne koko perhe, mutta raskaan työviikon päälle annoin mieheni jäädä nukkumaan ja lähdin viettämään kahdenkeskistä laatuaikaa 6-kuisen vauvani kanssa. Kun palasimme kotiin, mies nukkui edelleen. Siivosin, tein aamupalan ja menin herättelemään ukkoseni uuteen päivään. Sainhan minä siinä sitten myöhemmin lahjan ja kortin, jonka olivat yhdessä vauvan kanssa tehneet. Parisuhde on vastavuoroista kunnioitusta ja arvostusta. Äitienpäivänä (kuten kaikkina muinakin päivinä) olin kiitollinen lapsestani, myös ilman lahjoja tai muuta erityistä "palvontaa"

      Lainaa

    49. Tulos: +37 (57 ääntä)
      toyota-masa: Vittu naiset on tyhmiä Ja oma äitisi erityisesti?

      Lainaa

    50. No jo on taas paha mieli toisilla... 12.5.2015 12:59
      Tulos: +6 (26 ääntä)
      Hilkka ja Jenna ovat jonain päivänä ilman miehiään.. ovatko lie itse tehneet mitään palvovaa miehilleen isänpäivänä? Ja pettyykö joku lapsensa korttiin... huhhuh pinnallista ja iljettävää. Hyhhyh.

      Lainaa

    51. Tulos: -22 (40 ääntä)
      nonii: Aion mököttää seuraavat 15 sekuntia. Mietin kuinka naiset on kamalia. Pääsen asiasta yli. Rakastan naisia. Miksi miesten palkat eivät riitä mihinkään? -Koska taloustutkimusten mukaan naiset saavat 2/3 miesten palkoista.
      Ei pidä paikkaansa. Monta vuotta on ollut keskustelua siitä, että miehen euro on naisen 80 centtiä.

      Lainaa

    52. Tulos: +23 (41 ääntä)
      En sitten millään ymmärrä että pitäisi äitien- ja isienpäivänä vanhempien hemmotella toisiaan kun nimenomaan se on lasten tehtävä :D

      Lainaa

    53. Tulos: -16 (34 ääntä)
      Ja sitten kun Åsan lapsista ei tulekaan menestyviä, rikkaita ja kauniita vaan ihan tavallisia kansalaisia, niin sekin on päiväkodin syy. Kaikille sitä lapsia suodaan.

      Lainaa

    54. yli opisto hörho 12.5.2015 13:47
      Tulos: +26 (32 ääntä)
      Toivon totisesti että rouvilla oli vain huono päivä. Ei liene älyttömän hyvä ja terve parisuhde jos oletetaan että mies palvoo naista koko päivän, tuhlaa kuukauden palkan lahjoihin ja hemmotteluun. Ellei tämä sitten ole ollut perinne, joka toteutetaan myös isänpäivänä vastavuoroisesti kumppanille? Enpä tiedä, näitä kun lukee niin sitä miettii että ehkä se on ihan hyvä olla vaan lapsettomana sinkkuna.

      Lainaa

    55. kiikiiconfused 12.5.2015 14:09
      Tulos: +16 (24 ääntä)
      Hittolainen, mun äidille riitti et minä ja sisko mentiin käymään siellä :D ei ollu korttei, lahjaki oli jotain mikä oltii ostettu ku oli pyytäny (sisko osti, mulla ei ole mitään hajua mitä me annettiin). Äidille riitti että molemmat mentiin käymää ja vietettii iltaa yhdessä.

      Lainaa

    56. Kuusmetrinenkaulahuivi 12.5.2015 14:49
      Tulos: +40 (42 ääntä)
      Åsan pointti tais olla munmielestä se että kortti oli käytännössä valmiiksi tehty päiväkodintätien toimesta, eikä lapset oo saanu käyttää omaa luovuutta tai käsiään juuri yhtään, edes siihen että saisivat kirjottaa oman allekirjotuksensa siihen. Muistan kyllä tosin ittekki vanhempieni valittaneen toisilleen ku eivät jaksais enää näitä turhia kouluaskarteluäitienpäivä/isänpäiväsysteemejä ku ne vie vaan tilaa eikä niitä oikeen roskiinkaa voi heittää. :D

      Lainaa

    57. Tulos: +11 (41 ääntä)
      Hetkinen, pitääkö siis aviomiesten tuoda lahjoja yms. vaimoilleen äitienpäivänä? Ei taida kyllä mennä niin...

      Lainaa

    58. Tulos: +22 (38 ääntä)
      Telecaster: Hetkinen, pitääkö siis aviomiesten tuoda lahjoja yms. vaimoilleen äitienpäivänä? Ei taida kyllä mennä niin…
      Eikö? Hittolainen, olen vuosien saatossa hankkinut ihan turhia ruusupuskia ja jalkahoitolahjakortteja. Mihin voin reklamoida että saan rahani takaisin?

      Lainaa

    59. Tulos: +51 (53 ääntä)
      ensimmäinen valitus pikemminkin ehkä sitä päiväkotia kohtaan. ei tietenkään lapsille pidä valittaa vaan pitää olla iloinen että ei paha mieli tule :). Mutta varhaiskasvattajana tässä itse sitä mieltä, että siellä on ollut laiskat tarhatädit jos ei lapsi saa ite mitään tehdä. Pitää olla kaikilla samanlaiset kortit, jos jormairmeli on halunnut liimata ne silkkutupot vaikka sydämen alapuolelle niin sehän ei tarhatädille käy. Itse kun olen lapsien kanssa askarrelut niin on painotettu hyvin vahvasti sitä lapsen omaa näkemystä. Eräänä vuonna tehtiin pääsiäiskuppeja, tipuja sun muita. Eräs lapsi halusi tehdä pääsiäisisän, ja se lapsi sai tehdä sen. Toinen liimasi silmät ja nokan eripuolille. Ja miksi ei saisi? voin sanoa, että vanhempien reaktio näihin lapsen oman näkösiin töihin on ihana. Ja lapsi pääsee itse luomaan ja saa tunteen, että hänen työtä ja näkemystä arvostetaan. Nyt on tuolla ollut lapsilähtöisyys hyvin hukassa.

      Lainaa

    60. Tulos: -15 (51 ääntä)
      Vaimoni ei ole äitini. Hän on lapsieni äiti. Lapset varmasti hemmottelee sitten kun ovat sen ikäisiä että kykenevät. Vanhemmuus on oma valinta.

      Lainaa

    61. Tulos: +18 (32 ääntä)
      Pitäs vissii listiä toi mies, kun IHAN ITSE jouduin kahvini aamulla keittämään. Mies kun karkas kaupoille ostamaan kukkapuskaa! Perhana. Yhtään kunnioita! Ruuanki tein ite :(

      Lainaa

    62. Tulos: +27 (31 ääntä)
      ihaa: Pitäs vissii listiä toi mies, kun IHAN ITSE jouduin kahvini aamulla keittämään. Mies kun karkas kaupoille ostamaan kukkapuskaa! Perhana. Yhtään kunnioita! Ruuanki tein ite
      Älä nyt hiilly. Otat ihan rauhallisesti ja laitat avioeropaperit menemään. Oppii olemaan!

      Lainaa

    63. Tulos: +21 (33 ääntä)
      Joopa joo. Olisin onneni kukkuloilla, jos saisin jonain vuonna viettää äitienpäivän äitinä. Siinäpä olisi lahjaa kyllikseen.

      Lainaa

    64. Tulos: -6 (42 ääntä)
      Sputnik: Ei pidä paikkaansa. Monta vuotta on ollut keskustelua siitä, että miehen euro on naisen 80 centtiä.
      Eikä pidä paikkaansa. Mm. pidemmästä elinajasta johtuen naiset saavat kauemmin eläkettä. Paljon enemmän kuin ovat maksaneet kassaan. Tämän lisäksi he kuluttavat terveyspalveluita kolmella miljardilla enemmän kuin miehet. Monesta muustakin syystä mitkä kannattaa googlettaa naisen euro on yli 1,05 miehen euroa.

      Lainaa

    65. Nillittäjä 12.5.2015 17:29
      Tulos: +16 (20 ääntä)
      Tossa Åsan saamassa kortissa lapsi on kyllä käyttänyt hulluna aikaa, kun sydän on pistelytekniikalla "leikattu". Se ei ihan nopsasti käy.

      Lainaa

    66. Rampe&Naukkis 12.5.2015 17:30
      Tulos: -2 (2 ääntä)
      Alkoi heti soimaan päässä. https://www.youtube.com/watch?v=_PbWsF-8aJU

      Lainaa

    67. Tulos: +23 (33 ääntä)
      Toivottavasti en ikinä menetä järkeäni ja ala tuollaiseksi nalkuttavaksi mielensäpahoittajaksi poikaystävääni kohtaan. Rouvat voisivat nyt hetkeksi unohtaa sen oman erinomaisuutensa ja miettiä vähän, onko nyt asiat todella noin vakavia. Toivottavasti myös muistavat välistä hemmotella miestäänkin, mikäli vaativat sitä itselleen.

      Lainaa

    68. Tulos: +8 (16 ääntä)
      Joo o... päiväkotiryhmät on niin isoja nykyään että alusta loppuun ei kortteja keretä askarrella. Kyllä tää toinen on oikein kakara... jos synttäreillä, ystävänpäivänä, äitienpäivänä, jouluna, naistenpäivänä, tapaamisen, kk, viikkopäivänä, juhannuksena yms... haluaa kylpylää, hemmottelua jne.. sukaikoon suole... ei kai kalenteri ole se minkä sen sanelee koska on sen aika.. kai sekin pitää ansaita muuten kun mököttämällä sängysä.. :D

      Lainaa

    69. Tulos: +18 (18 ääntä)
      Kala: Minäkin kyllä ymmärrän Åsaa, ainakin sen perusteella minkä käsitin hänen äänensävynsä tässä olevan. Oma äitini on työskennellyt päiväkodissa, ja kertoi minulle joskus, miten siellä oli ‘askarreltu’ isäinpäiväkortteja. Lapsille oli annettu valkoinen paperi, värikäs kartonki ja maaleja. Tarkoitus oli painaa oman käden kuva valkoiselle paperille ja liimata se värilliselle kartongille. Kun joku parivuotias oli sitten alkanut maalata väreillä kuvaa, niin päiväkotitätitanttamummeli oli tullut, repinyt lapsen maalauksen siekaleiksi, heittänyt sen roskiin, sutinut lapsen käden maaliin, omin käsin painanut lapsen kädenjäljen paperille ja tehnyt kortin valmiiksi, “kun ei tuo lapsi nyt itse osannut”. Kummastahan useammat isät ilahtuisivat enemmän, lapsen tekemästä kortista jonka lapsi haluaa antaa, vai oikeanlaisesta kortista, joka lapsi pakotetaan antamaan? Onhan se kiva, että kortteja tehdään päiväkodissa, mutta jos lapset pakotetaan tekemään tietyn mallin mukaan eikä kortin teossa saa ollenkaan käyttää omaa luovuutta, näkemystä ja ilmaisun halua, niin mitä se ketään ilahduttaa? Lapset harmistuvat, kun heidän ‘väärin menneet’ korttinsa heitetään pois ja työ pitää tehdä uudestaan, vanhemmat eivät saa nähdä lastensa näkemystä heidän vanhemmuudestaan ja päiväkodintädit harmistuvat, kun pitää vahtia ettei yksikään lapsi nyt vahingossakaan kirjoita korttiin “T: Anni”. Minusta olisi kaikille mukavampaa, jos tädit itse askartelisivat muutamia esimerkkikortteja, joista lapset sitten halutessaan saisivat ottaa mallia ja ideoita.
      meillä tehtiin kerhossa sellaiset kortit mihin lapset itse maalasivat vesiväreillä haluamansa kuvion, johon piirrettiin itse piirtämä sydän (ilman mitään malleja) ja itse kirjoitettiin myös runo, joka oli kirjoitettu malliksi. vaikka kaikki vaiheet oli ohjeistettuja, sai lapsi tehdä sen näköisen minkä kukakin sai aikaan. joku teki monta pientä sydäntä, joku yhden ison.

      Lainaa

    70. Tulos: +14 (18 ääntä)
      Illu: Eikö? Hittolainen, olen vuosien saatossa hankkinut ihan turhia ruusupuskia ja jalkahoitolahjakortteja. Mihin voin reklamoida että saan rahani takaisin?
      feissarimokan kommenttiosio on siihen ihan pätevä! :)

      Lainaa

    71. Tulos: +34 (58 ääntä)
      jaa: Eikä pidä paikkaansa. Mm. pidemmästä elinajasta johtuen naiset saavat kauemmin eläkettä. Paljon enemmän kuin ovat maksaneet kassaan. Tämän lisäksi he kuluttavat terveyspalveluita kolmella miljardilla enemmän kuin miehet. Monesta muustakin syystä mitkä kannattaa googlettaa naisen euro on yli 1,05 miehen euroa.
      Perustatko tämän nyt siihen yhteen Taloussanomissa uutisoituun höpöhöpötutkimukseen, jossa setä oli vertaillut toisiinsa nähden vertailukelvottomia rekisteriaineistoja iloisesti keskenään, ja oli selvästi päättänyt "tutkimustuloksensa" jo etukäteen? Kyllä mustastakin saa valkoista kun oikein syvältä kaivaa. Taloustieteessä sen sijaan tiedostetaan oikein hyvin naisten kokema ns. äitiyssakko, jonka vuoksi äitien ja siten naisten keskiarvon palkat jäävät alhaisemmaksi kuin miesten keskiarvon. Edelleen naiset maksavat suuremman hinnan perheen perustamisesta kuin miehet, ja yleensä se on nimenomaan nainen joka jää vanhempainvapaalle/ kotihoidontuelle ja hoitaa lopulta työnsä lisäksi myös leijonanosan kotitöistä. Lisäksi kannattaa ehkä hetki miettiä tykönään, miksi naisvaltaisia aloja (siivoojat, sairaanhoitajat) arvostetaan vähemmän kuin miesvaltaisia aloja (sähkömiehet, paperimiehet tms.) ja siten niissä palkkataso jää alhaisemmaksi. Ja siihen elinaikaan voi jokainen itse vaikuttaa. Miesten ja naisten elinajanodotteiden erosta noin puolet johtuu tupakoinnin ja alkoholinkäytön eroista. Myös muu terveyskäyttäytyminen vaikuttaa. Eikä kukaan ole kieltänyt miehiä käyttämästä terveyspalveluita - te uljaat urokset vain miellätte sen feminiiniseksi käyttäytymiseksi, johon ei kannata alentua.

      Lainaa

    72. Tulos: -24 (46 ääntä)
      Miks ihmeessä äitienpäivää pitäis jotenkin juhlia tai äitejä muistaa jotenkin erityisesti? Kukaan ei ole siihen hommaan pakottanut, vaan ihan vapaaehtoisesti se pulla on sieltä uunista ulos puserrettu. Jos siitä pitää saada joku huomionosoitus tai juhlanaihe kerran vuodessa niin ei hyvin mene! Tuntuu kun lukee näiden äitien juttuja, että suurimmalla osalla jäi myös puolet aivoista siihen synnärin pöydälle samalla kun se torttukasakin siihen ponnistusten yhteydessä väänettiin.

      Lainaa

    73. Tulos: +10 (12 ääntä)
      voin sanoa että joka ikisessä päiväkodissa keretään askarrella kunnolla jos vaan jaksetaan. Oon ollut töissä yhdessä kaupungin suurimmassa päiväkodissa ja jopa siellä sai itse tehdä. Ja kyllä, nimenomaan neulapistelyllä tehtiin kuvio, seuraavana päivänä muuta. Tarpeen tullessa jatkettiin pitemmälle. Ihan harhaluuloa, että ei kerkeäisi muka tehdä. Ei niitä tarvii samalle päivälle tunkea joka toimintaa, jakaa useammalle. Jos ryhmässä on lain määräämä määrä aikuisia niin kyllä pitäisi keretä. Tähän mennessä joka paikassa keretty tekemään, eikä tosiaan kyse mistään pienistä päiväkodeista. Ikinä koskaan ei saisi hoitajien kiireellisyys/huono ajankäyttö mennä sen lapsen edun edelle. Lapsen yksi tärkeistä asioista on saada luoda. Kaikki on loppujen lopuksi kiinni siitä miten toiminta on suunniteltu :) Onneksi nykyään jo koulutuksessa korostetaan näitä asioita. Ainakin meillä

      Lainaa

    74. Tulos: -17 (31 ääntä)
      tege: Entä sitten kun on miesten päivä? Steak & blowjob päivä? Hampaat kolisee värkissä ja pihvinä on kanafile?
      Naisten sukupuolielintä kutsutaan värkiksi. Miesten sukupuolielin on puolestaan vehje. Jos nainen ottaa mieheltä suihin, miten hampaat voi silloin kolista värkissä?!

      Lainaa

    75. Tulos: -10 (20 ääntä)
      Niidenhän pitäis palvoa omia äitejään/isiään. Naistenpäivä ja ilmeisesti vielä epävirallinen(?) stake&blowjob päivä ovat asia erikseen.

      Lainaa

    76. Tulos: -15 (31 ääntä)
      tässä hyvin tiivistettynä se, mikä monissa naisissa vialla.

      Lainaa

    77. Tulos: +2 (12 ääntä)
      Joanna: tege
      Oletko kuullut murrealueista? Eri sanat tarkoittaa eri asiaa eripuolilla Suomea. Esimerkiksi tuima suolaus tarkoittaa toisella puolella Suomea vahvaa suolausta ja toisella puolella heikkoa suolausta (ruuanlaitossa tai esim kalan suolaamisessa)

      Lainaa

    78. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Herregud. Poistun Aasiakas.net-sivustolle....

      Lainaa

    79. Tulos: +23 (23 ääntä)
      Jorma: Johan on kumma, ettei 4-5 vuotiaat lapset ole osannut itse kirjoittaa runoja.
      Itse käsitin kyllä niin että Åsa kritisoi päiväkotia, ja sen henkilökunnan luovuuden puutetta, ei lapsiensa runoilu- tai askartelutaitoja.

      Lainaa

    80. Tulos: -5 (9 ääntä)
      Lapset on lapsia, jos aikuiset reagoi tohon malliin, ni ei lapsilla ole hyvä aikuisten mallia mistään asiasta, eikä ton tyyliset äidit tarvii mitään eikä miehen ostaa lahjoja, jos mies ostaa ,ni hän ei uskalla olla ostamatta ,jos muija on tollanen.ei hyvä. Lapset tarvii lahjoja eikä aikuiset.

      Lainaa

    81. Tulos: +14 (16 ääntä)
      Ei hyvää päivää! Kuinka kiittämätön ihminen voi olla! Mä en saanut "muuta kuin" leivät, kahvin ja jäätelöä sänkyyn + tyttäreni TEKEMÄN IHANAN kortin, joka oli tehty "vaan" piirrustuspaperille puolihuolimattomasti. Sisällä luki Hyvää äitienpäivää rakas äiti, ja joo, oikeinkirjoitus ei ollut täydellistä. Mä olin tästä muistamisesta ihan äärettömän onnellinen! Mun mielestäni äitienpäivä on myös lastenkin päivä ja on ihana nähdä lapsen reaktio, kun hän saa antaa itse loihtimansa kortin tai lahjan. Eikös ajatus ja asian muistaminen, vaikka sitten "vaan" kukkapuskalla, ole tärkeintä?

      Lainaa

    82. Tulos: 0 (20 ääntä)
      merci: Perustatko tämän nyt siihen yhteen Taloussanomissa uutisoituun höpöhöpötutkimukseen, jossa setä oli vertaillut toisiinsa nähden vertailukelvottomia rekisteriaineistoja iloisesti keskenään, ja oli selvästi päättänyt “tutkimustuloksensa” jo etukäteen? Kyllä mustastakin saa valkoista kun oikein syvältä kaivaa. Taloustieteessä sen sijaan tiedostetaan oikein hyvin naisten kokema ns. äitiyssakko, jonka vuoksi äitien ja siten naisten keskiarvon palkat jäävät alhaisemmaksi kuin miesten keskiarvon. Edelleen naiset maksavat suuremman hinnan perheen perustamisesta kuin miehet, ja yleensä se on nimenomaan nainen joka jää vanhempainvapaalle/ kotihoidontuelle ja hoitaa lopulta työnsä lisäksi myös leijonanosan kotitöistä. Lisäksi kannattaa ehkä hetki miettiä tykönään, miksi naisvaltaisia aloja (siivoojat, sairaanhoitajat) arvostetaan vähemmän kuin miesvaltaisia aloja (sähkömiehet, paperimiehet tms.) ja siten niissä palkkataso jää alhaisemmaksi. Ja siihen elinaikaan voi jokainen itse vaikuttaa. Miesten ja naisten elinajanodotteiden erosta noin puolet johtuu tupakoinnin ja alkoholinkäytön eroista. Myös muu terveyskäyttäytyminen vaikuttaa. Eikä kukaan ole kieltänyt miehiä käyttämästä terveyspalveluita – te uljaat urokset vain miellätte sen feminiiniseksi käyttäytymiseksi, johon ei kannata alentua.
      Asiaa on tutkittu paljon enemmän kuin vain sen yhden Talouselämän artikkelin verran. Tässä keskustelussa kun on monta puolta, joista voidaan mainita mm. että: - miehillä on pakollinen asevelvollisuus, josta aiheutuu minimissään 6-12kk tulomenetys sekä lyhentynyt eläkekertymä - miehet tekevät keskimäärin naisia enemmän työtunteja - samoilla aloilla työskentelevien miesten ja naisten palkkaerot eivät ole yleensä lähelläkään maagista 20% - miehet työskentelevät useimmiten työturvallisuuden puolesta vaarallisimmilla aloilla - vanhemmuusvapaat voitaisiin jakaa tasaisemmin vanhempien kesken. Perheet eivät tätä vain halua Kun nämä ja kymmenet muut tekijät otetaan huomioon, niin on ihan yhtä väärin väittää naisen euron olevan 0,8 kuin 1,05:kin euroa.

      Lainaa

    83. Herranen aika 13.5.2015 12:49
      Tulos: +6 (18 ääntä)
      Mieheni ei ole minun isäni enkä minä ole mieheni äiti, joten ollaan sovittu, ettei osteta toisillemme äitienpäivä/isänpäivälahjaa...

      Lainaa

    84. Tulos: +5 (21 ääntä)
      Äitienpäivänä muistetaan äitiä, ei vaimoa tai tyttöystävää...

      Lainaa

    85. Säälittävää 13.5.2015 13:34
      Tulos: +10 (22 ääntä)
      Noniin ja sitten juuri tuollaisten harppujen takia moni mies elää siinä luulossa että kaikki naiset on tuollaisia kotkia.. Elämä kulutetaan tommoseen saakelin tyhjästä itkemiseen (sain vain kukkia yhy yhy) ja sitten mökötetään tuntikausia tai päiväkausia.. tommonen on ihan sairaan säälittävää ja kuluttavaa kaikille osapuolille. Ei ihme kun noitten miehet vitsailee kaveriporukassa "pirttihirmuista" ja keski-iänkriisissään vaihtavat toiseen. En minäkään jaksais tollasen tyhjästävinkujan kanssa.

      Lainaa

    86. Tulos: -10 (20 ääntä)
      Jouko: Jennalla ja Hilkalla taitaa olla vaihdevuodet tai jotain..
      miten tää mun hiekka pillussa kommentti osuu molempiin näihin äitien päivä mokiin niin hyvin. Tollaset saatanan kiittämättömät kantturat mitään parempaa ansaitsekkaan.Ens vuonna tarvis sitä kahviikaan

      Lainaa

    87. Tulos: +5 (19 ääntä)
      Itse en ymmärrä Åsan kommenttia. Vaikka olisi päiväkodille suunnattu kritiikki, niin lapsien tekemiä korttejahan ne silti ovat ja aika tökeröä ja inhottavaa sanoa, että on pettynyt niihin. Olisikin sitten jonkun mallin mukaan tehty, niin onko se sitten väärin antaa välineet ja opettaa korttien teko- ja askartelutekniikoita? Kivaa askartelua se lapsille varmaan joka tapauksessa on. Ei kai ole välttämättä kysymys siitä, ettei lapsoset olisi saaneet kirjoittaa nimiään, vaan ehkä he eivät osanneet! Minä en päikäkoti-ikäisenä vielä osannut kirjoitta – edes omaa nimeäni. Koulussa vasta opeteltiin. Tai sitten heille ei tullut mieleen kirjoittaa kortteihin nimiä. Tai eivät vain halunneet kirjoittaa. Sen verran rosoisen näköinen tuo sydän, että olisiko kuitenkin lapsien tekemiä? Aikaisemmissa viestiessä mainittukin pistelytekniikka. Tai ehkä tarjolla oli monia erilaisia korttipohjia, joista valita. Ehkä kortin olisi saanut vaikka kokonaan peittää silkkipaperi-palleroilla tai ihan mitä vain, mutta tämä lapsi halusi vain ympyröidä sydämen. Jos tuo vihreä juttu käden alla on toinen kortti, niin siinä on ainakin erilainen asettelu paperimytyissä ja niiden värit on myös erit. Myös itse korttien värissä on ollut valinnanvaraa. Runoa ei yksinkertaisesti vielä 4-5 vuotias osaa kirjoittaa. Tai noh, osaisivat toki varmasti pulputtaa oman runonsa, mutta päiväkodin tädeillä ei varmaan ole aikaa kirjoittaa kaikkia lapsien saneluja puhtaaksi kortteihin. Onhan tuo valmiiksi tulostettu vähän pliisu, myönnetään. Ehkä runoa ei ollut pakko liimata, mutta sai jos halusi. Ehkä lapsi sai itse sen valita monesta lausutuista runoista. Ehkä kortteihin olisi saanut ylipäätään piirtää ja sutata täyteen ihan kaikkea, mutta nämä vaan eivät halunneet.

      Lainaa

    88. Tulos: -11 (19 ääntä)
      nonii: Koska taloustutkimusten mukaan naiset saavat 2/3 miesten palkoista.
      "Taloustutkimuksen mukaan" Tuossa on siis verrattu miesten ja naisten palkkoja suoraan toisiinsa.. Tietenkin eri duunista saa eri palkkaa. Jo se, että miehet tekevät viidesosan enemmän töitä vuosittain selittää tuon "epätasa-arvoisen" palkkatilaston. Naisten euro on pelkkä myytti, sori vaan. Joo ja tähän ei käy vastaukseksi ad hominem tai vastaava.

      Lainaa

    89. Tulos: +31 (43 ääntä)
      Miten ihmeessä te valitatte, että lasten isän kuuluu onnitella vain omaa äitiään? Aika kylmä isä, jos yhtään ei omia lapsiaan auta äitienpäivänä. Todella kylmä. Huono isö suorastaan. Sanooko tuollainen tunteeton isä kaksivuotiaalle, että "vittu tee ihan itse se aamupala ja leivo kakku, Iskä leipoo vaan mummille. Koita nyt pärjätä. Saatana Hyi hitto, että halveksin ihmisiä, jotka omia lapsiansa vihaavat niin paljon, että eivät auta heitä äitienpäiväyllätysten tekemisessä! Kuules mies: se nainen on TEIDÄN PERHEEN ÄITI ja kyllä siinä sinullakin on jotain kiitollisuuden aihetta. Hyvin äkkiä voit yksiössäsi ihan rauhassa onnitella vain omaa äitiäsi ja miettiä, olisiko oman perheen jäseniä kannattanut kunnioittaa, kun tilaisuus oli.

      Lainaa

    90. Tulos: -9 (19 ääntä)
      Miksi nuo Jenna ja Hilkka odottavat miehiltänsä lahjoja? Eihä ne ole miehiensä äitejä...

      Lainaa

    91. Tulos: +2 (12 ääntä)
      Kummaa porukkaa. Itse en edes odota mitään erikoista. Sain ihanat kortit lapsilta. 2v sanoi töherryksen esittävän äitiä ja tippahan siinä tuli linssiin. Koko päivä meni kotia siivotessa, kukkien multia vaihtelemassa ja pihakukkien ostoa ja istutusta. Kakkuakin oli. Hyvä päivä.

      Lainaa

    92. Tulos: +1 (17 ääntä)
      Hormonit olleet taas tarjouksessa, ilmeisesti.

      Lainaa

    93. BATMANIN KISSA CATMAN 13.5.2015 18:40
      Tulos: -1 (7 ääntä)
      Jos ikinä tulen itse äidiksi, niin ainoa mitä äitienpäiväksi toivoisin olisi kukkakimppu. Kukat ovat ihania (ja suklaa)

      Lainaa

    94. Tulos: +22 (26 ääntä)
      Joo jos lapset on nii pieniä ettei ite vielä osaa järkätä lahjoja ym niin onhan se kiva jos iskä auttaa, mutta toi romantiikka, ravintolaillat ym? Äitienpäivä ei juhlista parisuhdetta, vaan äitiyttä. Tulee noista akoista sellanen vaikutelma että oottavat nimenomaan kahenkeskistä romanttista iltaal, lapsista viis. Ja tiedän useemmankin naisen jotka itkee kun miehensä eivät koko äitienpäivää liehakoi ympärillä, mutta en oo koskaan kuullu miehestä joka käyttäytys isänpäivänä samoin. Ja Jennaki tosi aikuismaisesti pilas ite äitienpäivänsä mököttämällä lapsellisesti sen sijaan että ois ollu niitten lapsiensa kaa. Ja Hilkka.... kenenkään ihmisen tehtävä täällä ei oo palvoo toista. Oksettava asenne.

      Lainaa

    95. Tulos: -18 (20 ääntä)
      Cae: Todiste, kun mikään ei riitä. Näiden nautojen miehet muistavat omaa äitiään, eivät vaimoaan. Uskomatonta käytöstä.
      No on kytlä tosi nolo jos aikuinen ihmninen vielöä äitiäämn muistaa!! 18 vuotta on ehdoton raja jonka jälkeen saa tulla toineen omillaan ja pitää antaa kaikki huomio vaimnolle!!!

      Lainaa

    96. Tulos: +1 (7 ääntä)
      Mulle kyllä tuli aamupala sänkyyn (isoin muksu toi), isäntä kokkaili ja teki kakun ennen töihin lähtöä. Jonkun kerran on jotain lahjojakin tullu. Exäkin lähetti äitienpäivä onnittelut. Eli vissiin keskivertoa paremmin käyttäytyviä miehiä osunu? Isänpäivänä luonnollisesti pitkät unet, aamupalat ja yleensä pihvit, jos talous sallii ukkien kaa ravintolaan. Isi ei halua kortteja, joten paras tapa ilahduttaa on jotain, jossa lukee bosch (omalehmäojassa). Kerran harmistuin kun en saanut imuria, se tuli vasta hääpäivänä. Eli suomeksi naiset, ei ne miehet osaa jos niille ei kerro mitä odottaa. joillekkin toiset asiat on toisia tärkeempiä ja niistä kannattaa ottaa selvää etukäteen. En vois elää ihmisen kaa joka juhlis isosti kaikkea, joulukrääsäkin vituttaa, mutta äitien ja isienpäivät, valmistujaiset, synttärit ja häät/kastajaiset on tärkeitä. Joku taas ei siedä tätä meijen tyyliä olla huomioimatta mitään pääsiäisiä ja ystävänpäiviä.

      Lainaa

    97. Tulos: +8 (14 ääntä)
      Joku saattais olla onnellinen jo siitä, että on saanu lapsia..

      Lainaa

    98. Se parempi isä 14.5.2015 14:24
      Tulos: +21 (21 ääntä)
      Noitakyy: Miten ihmeessä te valitatte, että lasten isän kuuluu onnitella vain omaa äitiään? Aika kylmä isä, jos yhtään ei omia lapsiaan auta äitienpäivänä. Todella kylmä. Huono isö suorastaan. Sanooko tuollainen tunteeton isä kaksivuotiaalle, että “vittu tee ihan itse se aamupala ja leivo kakku, Iskä leipoo vaan mummille. Koita nyt pärjätä. Saatana Hyi hitto, että halveksin ihmisiä, jotka omia lapsiansa vihaavat niin paljon, että eivät auta heitä äitienpäiväyllätysten tekemisessä! Kuules mies: se nainen on TEIDÄN PERHEEN ÄITI ja kyllä siinä sinullakin on jotain kiitollisuuden aihetta. Hyvin äkkiä voit yksiössäsi ihan rauhassa onnitella vain omaa äitiäsi ja miettiä, olisiko oman perheen jäseniä kannattanut kunnioittaa, kun tilaisuus oli.
      Olen kanssasi samaa mieltä, vaikka sinulla selkeästi kuohahti ihan pikkaisen tunteet pintaan. Itse olen kymmenen vuotta tehnyt lasten kanssa herkkuaamupalat ja lähettänyt lapset takapihan metsästä keräämään valkovuokkoja, jotka sitten viedään päiväkodissa/koulussa tehtyjen korttien kanssa nukkuvaa esittävälle äidille sänkyyn. Äitienpäivälounas on varattu ravintolasta ja siellä tapaamme molempien isovanhemmat ja meidän vanhempien (vielä) lapsettomat siskot. Lapset ovat tehneet kotona myös mummille ja mummolle kortit ja heillekin käydään valkovuokkokimput keräämässä. Yleensä aina vaimon kanssa edellisenä päivänä ostetaan perinteiset äitienpäiväkukat äideillemme ja vaimo haluaa samalla valita mieleisensä kukan tms. ihan itse. Minä maksan ;-) Loppupäivä menee keväisissä pihatöissä tai kukin tekee mitä lystää. (Tosin vaimo voi pilke silmäkulmassa pyytää lapsilta/minulta vähän enemmän apuja, kun on kerta äitienpäivä.)

      Lainaa

    99. 3 lapsen äiti 14.5.2015 17:21
      Tulos: -2 (20 ääntä)
      Mulla on 3 lasta, enkä ymmärrä miksi heidän isän pitäis mua hemmotella äitienpäivänä. En muista synnyttäneeni häntä. Hemmotelkoot omaa äitiään.

      Lainaa

    100. Tulos: +11 (21 ääntä)
      Siis mä en vaan voi käsittää niitä naisia jotka oikeasti odottavat miehiltään niin helvetin paljon tiettyinä päivinä. Itse olen hihkunut melkein riemusta joka kerta kun mieheni on tuonut mulle ruusuja, se on mun mielestä romanttisin ele, vaikkakin olisikin yksinkertainen, mutta ajatus on edelleenkin se tärkein. Ja olisivat nyt herranjestas ilosia siitä että heillä edes on miehet, vaatii vissiin aika paljon kärsivällisyyttä elää tollasten mielensäpahottajien kanssa.

      Lainaa

    101. Juusopuuro 15.5.2015 7:19
      Tulos: +2 (22 ääntä)
      3 lapsen äiti: Mulla on 3 lasta, enkä ymmärrä miksi heidän isän pitäis mua hemmotella äitienpäivänä. En muista synnyttäneeni häntä. Hemmotelkoot omaa äitiään.
      Eli jouduit vuosia odottamaan, että lapset kasvoivat niin isoksi, että sinua pystyivät onnittelemaan? Voi katkeraa raukkaa. Tyhmä isä lapsillasi. Mahtoi olla pettymys elämäsi ensimmäisenä äitienpäivänä.

      Lainaa

    102. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Kermapersemammoilla on rankkaa. Lapseni toi tarhasta juuri samalla tavalla koristellun kortin ja minusta se on ainakin maailman hienoin. Kun huomioi, että kolmevuotias on sydänverellään sen vääntänyt äidille ylpeänä niin tulee kummasti sitä näkökulmaa. Tämän lisäksi sain upean muovihelmistä ihan melkein itse pujotellun rannekorun ja se on ollut joka päivä kädessä ja tenava on ihan onnesta soikeana kun äidistä se on niin hieno. Että voi nyyh kun annetaan lasten tehdä omia kykyjä vastaavia kortteja ja lahjoja. Siis aivan kamalaa! Niin, kahvia ei tarjoiltu sänkyyn eikä ravintolaillallisiakaan tippunut. Mitä siitä?

      Lainaa

    103. Tulos: +14 (20 ääntä)
      Mun mielestä äitienpäivänä onnitellaan myös oman jälkikasvun äitiä, mutta joku ruusukimppukin on siihen jo enemmän kuin tarpeeksi. Ennemmin ajattelisin että äitien ja isien päivissä pääasia on se ajan viettäminen perheen kesken, omat vanhemmat tietysti mukaanlukien. Ihmetyttää kyllä jos jonkun äitylin mielestä äitienpäivä onkin "hemmottele vaimoasi" -päivä. Varmastihan se olis kiva viettää romanttinen päivä kahden kesken, mutta mua ainakin hävettäs äitienpäivänä jättää mummolakäynnit ja lasten kanssa oleminen sen takia.

      Lainaa

    104. Tulos: -6 (14 ääntä)
      Inksu: Voi herrajumala mitä marttyyrejä taas vauhdissa. Ja noilla on lapsia? Millasia ihmisiä noin passiivis-aggressiiviset yksilöt tulee kasvattamaan, huh huh.
      Samanlaisia passiivis-agressivisia hiekkapilluja

      Lainaa

    105. Tulos: -1 (9 ääntä)
      Miten mä oon sinkku...

      Lainaa

    106. Tulos: +2 (12 ääntä)
      : Miten mä oon sinkku…
      Vastaus löytyy joko peilikuvastasi, luonteestasi tai käyttäytymisestäsi, mahdollisesti myös kaikista edellä mainituista. Onko lisää kysymyksiä, joihin tarviit vastauksen?

      Lainaa

    107. Tulos: +12 (32 ääntä)
      Todella käsittämätöntä nämä kommentit, joiden mukaan miehen ei tulisi OMAN LAPSENSA äitiä muistaa mitenkään. Niin, eihän tuo vaimoke ole kuin kärsinyt 9kk raskausvaivoista ja lopulta isolla työllä synnyttänyt TEIDÄN YHTEISEN lapsen. Ja siinä ei ole teistä mitään aihetta edes kukkakimppuun tai kahvikupposeen äitienpäivänä? Kuinka juntti täytyy olla omatakseen tuollaisen ajatusmaailman?

      Lainaa

    108. Tulos: +19 (23 ääntä)
      J: Todella käsittämätöntä nämä kommentit, joiden mukaan miehen ei tulisi OMAN LAPSENSA äitiä muistaa mitenkään. Niin, eihän tuo vaimoke ole kuin kärsinyt 9kk raskausvaivoista ja lopulta isolla työllä synnyttänyt TEIDÄN YHTEISEN lapsen. Ja siinä ei ole teistä mitään aihetta edes kukkakimppuun tai kahvikupposeen äitienpäivänä? Kuinka juntti täytyy olla omatakseen tuollaisen ajatusmaailman?
      Mun mielestä ehdottomasti pitäisi oman lapsen äitiä muistaa, kuten myös isänpäivänä sitä oman lapsen isääkin.

      Lainaa

    109. Tulos: -16 (22 ääntä)
      riesa: Miksi olisit puolisona onnitellut lastesi äitiä? Ehkä siksi, että lastesi äiti kantoi jälkikasvuasi 9 kuukautta, jonka jälkeen suoritti melko kivuliaan ja usein pitkän synnytyksen. Minusta se on arvostamisen arvoinen suoritus ja äitienpäivänä muistamalla sen voi osottaa. Mutta ei sen minustakaan tarvisi olla mikään prinsessa-päivä, pienet asiat ne on tärkeimpiä.
      Sinunko mielestä kaikkia naisia, myös niitä jotka eivät ole lapsia saaneet, pitäisi juhlistaa äiteinä? En ihan tuota sinun logiikkaa tajua. Toki omien lasten äitiä voi ja kuuluukin vähän onnitella/hemmotella äitienpäivänä juuri listaamistasi syistä johtuen mutta äitienpäivä on ÄITIENpäivä.

      Lainaa

    110. Tulos: +13 (19 ääntä)
      viiva: Sinunko mielestä kaikkia naisia, myös niitä jotka eivät ole lapsia saaneet, pitäisi juhlistaa äiteinä? En ihan tuota sinun logiikkaa tajua. Toki omien lasten äitiä voi ja kuuluukin vähän onnitella/hemmotella äitienpäivänä juuri listaamistasi syistä johtuen mutta äitienpäivä on ÄITIENpäivä.
      Lainasitko väärän kommentin? Jos et niin lueppa se uudestaan.

      Lainaa

    111. Tulos: +10 (14 ääntä)
      Kyllä se on kiva jos lasten isäkin muistaa, mutta ite en käsitä äitienpäivänä muistamista ja tollasta aivotonta palvontaa jota kyseiset mammat vaatii mitenkää samana asiana. ja vaikka se hemmottelu onki mukavaa ei se oo kenenkää elinehto, eronneet ja lesketkin selviää äitienpäivästä ilman hiekkapimppirageja... Ja kummassaki näistä tapauksista mies muisti kahveilla tai kukilla eli lievää ylireagointia..

      Lainaa

    112. Tulos: +5 (9 ääntä)
      Jenna ja Hilkka lienevät lähitulevaisuudessa yksinhuoltajia.

      Lainaa

    113. Tulos: +1 (11 ääntä)
      Jenna, sinä et ole miehesi äiti...toivottavasti.

      Lainaa

    114. Tulos: -3 (9 ääntä)
      noh: näissä tiivistyy miksi haluankaan pysyä sinkkuna ja lapsettomana…
      Tiedät siis jo valmiiksi, ett oot katkera ja muutenkin elämään vittuuntunut?

      Lainaa

    115. Tulos: +1 (7 ääntä)
      Olen kolmen aikuisen äiti ja kuuden pienen mummi. Tänä vuonna sain yhden tekstarin ja yhden kukan, ja kaikki hyvin. Olisi kamalaa, jos nuoret perheet käyttäisivät äitienpäivän vanhempaa ikäpolvea palvomalla. Mielelläni toivon nuorille, pienten lasten äideille juhlapäivää ilman sukukierrosta. Olen äiti ja mummi 365 päivää vuodessa, en yhtä. Koko vuoden teot painavat enemmän kuin ylisanat yhtenä päivänä!

      Lainaa

    116. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Musta tuntuu että Åsan päivitys on todella väärinymmärretty, itse ainakin käsitin sen niin että hän on pettynyt lähinnä tarhantäteihin eikä lapsiinsa, siihen kuinka vähän ne tädit on viitsineet panostaa korttien idean keksimiseen ja tekemiseen vaan on menty sieltä mistä aita on matalin ja outoahan se on ettei lasten anneta itse tuhrustaa kortteihin mitään että niistä tulisi vähän persoonallisempia ja henkilökohtaisempia

      Lainaa

    117. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Lapseni entisessä päiväkodissa oli kunnon natsitädit, yksityinen pk jonka johtajalla oli sarvihattu päässä ja naama norsunveellä koko ajan. Lapset joutui olemaan pois tieltä kun tädit askarteli ja maalasi, sitten tädit oli vihaisia ellei vanhemmat ostaneet näitä 'taideteoksia' myyjäisistä. Lapsia karkaili ja ei-suosikkien lapset voivat tosi huonosti, mutta tädit ehti sekä tapella että askarrella tosi paljon... Itse haluaisin lapsen itse askartelevan hyvin kevyesti ohjattuna, ihan sama mikä kortti kunhan lapsen oma kädenjälki näkyy.

      Lainaa

    118. Tulos: -5 (13 ääntä)
      Voi jumalauta. Naista en kyllä enää tulevaisuudessa taida kelpuuttaa ennen "työ"-haastattelua. Pitää tiedustella kuinka tärkeä tarkalleen ottaen on äitienpäivä. Jos haastateltava arvioi sen olevan vähänkään tärkeä, pitänee siirtyä haastateltavissa eteenpäin.

      Lainaa

    119. Ajattelija 2.7.2015 7:33
      Tulos: 0 (10 ääntä)
      Eikös se nimenomaan ole ÄITIENpäivä? Koska puolisosta on tullut äiti? Muutoin voi huomioida kumppaniaan mutta jos ÄITIEN päivästä pitää nostaa haloo niin jossain muussakin kenties vikaa?

      Lainaa

    120. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Vähän jäi toi viiminen mietityttää. Onks nyt niin kauheeta, jos joutuu tyytyy "vaan" ruusupuskaa? Ite oisin ainaki tosi kiitollinen ees yhest ruusust. Tai ihan vaa vaik siit, et kuulen jonkun sanovan mulle "Hyvää äitienpäivää". Ja sit kans toi valitus tost kortist. Voi herranjumala sentää. Lapset rakkaudel askarrellu äidillee ihanat kortit ja yks vaa valittaa.

      Lainaa

    121. True story 3.8.2019 8:15
      Tulos: +4 (6 ääntä)
      Nimesi: Jenna ja Hilkka tulevat pettymään elämässään kymmeniä kertoja, kun eivät vieläkään ole ymmärtäneet, että nykyaikainen nainen ostaa lahjansa ihan itse, ja järjestää hemmottelupäivänsä ihan itse. Näin nainen saa mitä haluaa, eikä parisuhde perustu miehen ajatustenlukutaitojen varaan.
      Juuri näin. Koska newsflash: MIEHET EIVÄT OSAA LUKEA AJATUKSIA. KUKAAN EI OSAA. Edes me naiset, vaikka me niin luullaan. Me voidaan arvata, epäillä ja olettaa, mutta me ei osata lukea ajatuksia.

      Lainaa

    122. Tulos: 0 (0 ääntä)
      3 lapsen äiti: Mulla on 3 lasta, enkä ymmärrä miksi heidän isän pitäis mua hemmotella äitienpäivänä. En muista synnyttäneeni häntä. Hemmotelkoot omaa äitiään.
      *hemmotelkoon

      Lainaa

    123. Kirpeä Ahven 24.2.2023 14:00
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Voi nyt hyvää päivää: Åsa: Lapset askartelivat kortin äitienpäivän kunniaksi. Kyllä se päivä on nyt pilalla. Koko äitienpäivä on nyt pilalla, kun lapset muistivat kortilla, jonka askartelivat itse... Huoh. Toiset taas ovat tyytyväisiä, että lapsi edes muistaa toivottaa hyvää äitienpäivää. Toisien täytyy saada [...]
      Täytyy kyllä sanoa että ehkä tuo Åsan (ruotsinkielinen?) teksti ymmärrettiin väärin. Hänhän valitti siitä miten lapsi ei itse ole saanut käyttää yhtään omaa luovuuttaan, vaan ohjeen mukaan tehty sydämen muotoinen reikä, liimalla kreppipaperia ympärille ja opettajan tulostama runo liimattu keskelle. Tuskinpa lapselle samoin valittanut, ja tuskin olisi facebuukissakaan, jos olisi lapsi saanut itse tehdä muutakin kuin liimata pari valmista palaa toisiinsa kiinni. Ymmärrä kyseenalaistamisen tässä tapauksessa.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: äitienpäivä, äidit, kuva, kortti, askarrella, askartelu, lapset, miehet, mies, päiväkoti