Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranmyrkyttäjän ilmianto

Tämä henkilö myrkyttää koiria. Uskokaa minua ja tappakaa hänet.
Koiranmyrkyttäjän ilmianto

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 92 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1156 (1470 ääntä)
      Miksi ihmiset eivät ymmärrä sitä että on edesvastuutonta pitää kissoja vapaana ulkona? Se luetaan heitteillejätöksi. Sitten nyyhkitään kun misse on jäänyt auton alle.

      Lainaa

    2. Minä olen asiallinen 2.4.2015 1:12
      Tulos: -164 (826 ääntä)
      Tosi asiallisesti joo. Vitun huora!

      Lainaa

    3. Tulos: +977 (1023 ääntä)
      "Asia on minun puoleltani hoidettu asiallisesti :)" juu... Ainoa jonka mielestä ei?

      Lainaa

    4. Tulos: -57 (393 ääntä)
      Minä olen asiallinen: Tosi asiallisesti joo. Vitun huora!
      Silti asiallisempi kuin Heidi.

      Lainaa

    5. Tulos: +306 (358 ääntä)
      Heidistä olisi kansanedustajaksi :)

      Lainaa

    6. Tulos: +752 (768 ääntä)
      Juuri tämän takia ei kannata lähteä mukaan kaiken maailman ilmiantojen levittelyyn Facebookissa. Monelta viattomalta valitettavasti mennyt maine ja leimattu milloin miksikin näiden huhumyllyjen takia. :( Osa saattaa tietenkin pitää paikkansa, mutta ilman todisteita ei saa lynkata ketään.

      Lainaa

    7. Tulos: +74 (296 ääntä)
      Moka oli tuo "enääN". Jotkut apinat eivät vaan osaa kirjoittaa.

      Lainaa

    8. Tulos: +278 (300 ääntä)
      Heidiltä irtosi kuitenkin iloinen hymy-hymiö loppuun. Idiootti mutta iloinen sellainen siis.

      Lainaa

    9. sillälailla 2.4.2015 2:30
      Tulos: -315 (529 ääntä)
      kaigo: Miksi ihmiset eivät ymmärrä sitä että on edesvastuutonta pitää kissoja vapaana ulkona? Se luetaan heitteillejätöksi. Sitten nyyhkitään kun misse on jäänyt auton alle.
      Heitteillejättö? Eikös se kissa ole "villipeto" ja vähintään kohtuullista päästää se seikkailemaan? Välillä voi hassusti käydä, mutta se riski on otettava

      Lainaa

    10. Tulos: +334 (406 ääntä)
      Minä olen asiallinen: Tosi asiallisesti joo. Vitun huora!
      Minulta jäi nyt vähän epäselväksi, että missä kohtaa kyseinen ihminen ilmaisi myyvänsä seksiä.

      Lainaa

    11. Tulos: +114 (126 ääntä)
      juoma: Juuri tämän takia ei kannata lähteä mukaan kaiken maailman ilmiantojen levittelyyn Facebookissa. Monelta viattomalta valitettavasti mennyt maine ja leimattu milloin miksikin näiden huhumyllyjen takia. Osa saattaa tietenkin pitää paikkansa, mutta ilman todisteita ei saa lynkata ketään.
      Kunnianloukkaushan se yleensä on ainakin.

      Lainaa

    12. Tulos: +246 (270 ääntä)
      Ei vaan pysty ymmärtämään miten vaikeaa ihmisten on noudattaa yhteisiä pelisääntöjä noiden vapaana ulkoilemaan päästettävien kissojen suhteen. Tosin, jos tätä asiaa alkaa laajemmin ihmetellä, kehittyy tänne koirankakka-keskustelun tapainen ikiliikkuja siitä, kuuluuko kissan ulkoilla vapaana vai ei. Joten yskäisen vaan sanat "lain mukaan" ja katoan rapsuttelemaan omaa mirriä.

      Lainaa

    13. papeapepea 2.4.2015 6:48
      Tulos: +295 (321 ääntä)
      Niin, kyllähän niitä kissoja voi turvallisesti valjaissa viedä.Kyllä ne kissat maatilalla on vapaana kulkenut, kun autotiellekin on pitkä matka ja karttavat sitä. Saalistamassa käyvät. Kerrostalo ja kaupunkialueella, ei tulis mieleenkään päästää kissoja yksin ulos.

      Lainaa

    14. Egologinen akateemikko 2.4.2015 7:43
      Tulos: -225 (279 ääntä)
      Tämä maailma ei ole pelkästään ihmisten. Kyllä kissoilla on ihan yhtä oikeus olla täällä. Ärsyttää nuo oman edun tavoittelut. Niitä on Suomessa liikaa. Onneks pääsen tästä junttimaasta eroon pian enään 2 kk

      Lainaa

    15. Tulos: +159 (209 ääntä)
      sillälailla: Heitteillejättö? Eikös se kissa ole “villipeto” ja vähintään kohtuullista päästää se seikkailemaan? Välillä voi hassusti käydä, mutta se riski on otettava
      Tällä logiikalla jokaikinen lemmikki/hyötyeläin tms pitäisi päästää välillä vapaaksi. Kannattaa ehkä tarkistaa lemmikin ja villieläimen ero. Lemmikkien kanssa ei oteta riskejä, sillä niiden omistaja on vastuussa eläimen hyvinvoinnista. Jos siihen ei pysty, niin kannattaa jättää lemmikki hankkimatta. Huvittavaa näissä kommenteissa on se, että samat ihmiset todennäköisesti kannattavat turkistarhausta ja syövät vankeudessa kasvatettujen eläimien lihaa. P.S Meidän kissat seikkailevat metsässä, valjaissa.

      Lainaa

    16. Tulos: -162 (202 ääntä)
      Koirien myrkyttäminen on paha juttu, mutta kissojen ei? Voi kai tuon asian muutenkin hoitaa, kuin eläimen tappaminen äärimmäisen julmalla tavalla.

      Lainaa

    17. Tulos: +43 (111 ääntä)
      "Miksi ihmiset eivät ymmärrä sitä että on edesvastuutonta pitää kissoja vapaana ulkona? Se luetaan heitteillejätöksi. Sitten nyyhkitään kun misse on jäänyt auton alle" Usko tai älä, mutta Espoossa näkee enemmän vapaana koiria kuin kissoja. Se kissa ei sentään pysty ihmistä pahasti vahingoittamaan saati sitten tappamaan. Ja ei, itse en koskaan laske kissojani vapaaksi, en edes taajama-alueilla, mutta ymmärrän niitä ihmisiä jotka niin tekevät. Kaupungissa taasen KAIKKI lemmikit tulisi pitää aina kiinni, oli kyseessä sitten kissa, koira tai vaikka marsu.

      Lainaa

    18. Tulos: -12 (102 ääntä)
      "Niin, kyllähän niitä kissoja voi turvallisesti valjaissa viedä" Nyt tulee hyvä kysymys, missä? Kun on yrittänyt niin aina joku älykäs tuo koiransa lähelle ja sitten parutaan jos kissa peloissaan huitasee.

      Lainaa

    19. Tulos: +25 (87 ääntä)
      "Joten yskäisen vaan sanat “lain mukaan” ja katoan rapsuttelemaan omaa mirriä" Jep, lain mukaan koiran jätökset on siivottava, mutta harvapa niin näyttää tekevän.

      Lainaa

    20. Tulos: -141 (185 ääntä)
      No kyllä Timolla nyt taisi olla harmistus kissan ulkoilusta. Eikä ikinä muita perusteluita kuin ne lasten hiekkalaatikot, mihin kissat kuvitteellisesti kakkivat. Olisi kiva joskus kuulla joku oikea syy miksi kissoista on haittaa. Eipä tulisi niitä rottiakaan kun olisi muutama katti hoitamassa asiaa.

      Lainaa

    21. Tulos: +110 (112 ääntä)
      Luin tuon alkuperäisenkin keskustelun ja siellä oli puolipitäjää valmiina lynkkausjoukkoihin. Toivottavasti sekä asianomaiset että sivusta lukeneet oppivat tuosta jotain, mutta... taitaa olla aika turha toivo.

      Lainaa

    22. Tulos: +101 (129 ääntä)
      Toi Heidin 'Asia on minun puoleltani hoidettu asiallisesti' tarkotti varmaan sitä (muutamalle ylemmälle kommentoijalle) että neito on käynyt sopiin asian naapurinsa kanssa eikä ongelmaa enää ole. Tuskin tarkoitti alkup. postaustaan. Toinen juttu. Täällä tuntuu kissanomistajilla olevan pääsyynä siihen, ettei kissaa pidetä vapaana, kissan turvallisuus. Siitä voi olla huolissaan, mutta ei sitä siksi ole kielletty. Tämä hiekkalaatikoille paskominen on yksi juttu, mutta varsinkin kevään mittaan ne teidän Whiskassilla ruokitut pikku pedot käy huvikseen tappamassa poikasia muilta olennoilta.

      Lainaa

    23. Tulos: +112 (152 ääntä)
      sillälailla: Heitteillejättö? Eikös se kissa ole “villipeto” ja vähintään kohtuullista päästää se seikkailemaan? Välillä voi hassusti käydä, mutta se riski on otettava
      Just ton takia kissoja ei saa lainkaan päästää ulos. Ne on yksi pahimmista lintukantojen vähentäjistä. "ai ku se miisu oli taas niin hauska ku se pyydysti lehtokurpan poikasen tuolta mettästä ja raahasi sen tähän meidän kuistille". Ainoo paikka missä kissaa vois pitää vapaana ulkona on maatila jossa on tarpeeksi hiiriä. Just sun kaltaiset ei ymmärrä luonnosta mitään ku kehotetaan pitää tuholaisia vapaana.

      Lainaa

    24. Tulos: +90 (138 ääntä)
      kaigo: Miksi ihmiset eivät ymmärrä sitä että on edesvastuutonta pitää kissoja vapaana ulkona? Se luetaan heitteillejätöksi. Sitten nyyhkitään kun misse on jäänyt auton alle.
      Täsmälleen näin. Meidän Misset kulkevat ulkona valjaissa ja talutettuna ja tykkäävät siitä. On outoa, että kissan voi ottaa (yleensä ilmaiseksi) ja pitää kuinka olemattomalla hoidolla vain ja silti kuvitella olevansa vastuullinen ja rakastava lemmikinomistaja. No ei tod! Kissa pitää leikata, siruttaa, rokotuttaa vuosittain ja käyttää hammaslääkärissä, eikä panna ovesta (toisten) pihalle heti kun se inahtaa. Jos ei tähän ole valmis, ei pidä kissaa eikä edes akvaariota hankkia, koska on ihmisenä täysi paska. Väitän, ettei kissoja vihaisi kukaan, jos niiden omistajilla olisi päässään toimivat aivot.

      Lainaa

    25. Asennevamma 2.4.2015 10:40
      Tulos: +97 (109 ääntä)
      kaigo: Miksi ihmiset eivät ymmärrä sitä että on edesvastuutonta pitää kissoja vapaana ulkona? Se luetaan heitteillejätöksi. Sitten nyyhkitään kun misse on jäänyt auton alle.
      Täällä meillä päin tuntuu olevan jopa yleisempää se, että kohautetaan olkapäitä ja hankitaan uusi kissa tilalle. Eräskin melko lähellä asuva mies, joka asuu aivan tien vieressä (rajoitus 60km/h mutta useat ajavat kovempaa, tämä on sellainen suora pitkä pätkä jonka rajoitus muuttuu alle kilometrin päässä 80km/h), ja kerran syystä X kertoi minulle että heiltä on jo useampi kissa siinä tiellä kuollut kun on auto hurauttanut yli. Mutta onneksi kuulemma kissoja saa ilmaiseksi joltakin tutulta. Teki mieli sanoa erittäin hyvin rumasti, ja ehkä olisi pitänytkin, koska tuntuu että mokoma loukkaantui vaikka yritin sanoa nätisti. Niin kun joku täällä väitti, ei ole todellakaan kohtuullista altistaa lemmikkieläintä vaaroille vain siksi että se on "petoeläin". Kotikissa ei ole petoeläin kuten esimerkiksi susi eikä sitä tavata (eläimistöön alkuperäisenä kuuluvana) villinä luonnossa missään maailmalla. Myöhemmin villiintyneet kotikissat ovat ottaneet paikkansa joissakin paikoissa, mutta alkuperäinen ja sinne kuuluva se ei missään nimessä ole. Joo joo petojahan ne on, mutta kotikissan kuuluu toteuttaa saalistusviettiään esimerkiksi vinkuvia leluhiiriä metsästämällä tai korkeintaan maatilalla tuholaisjyrsijöitä metsästäen. Pakko sanoa, että olen itsekin todella eläinrakas ja minusta kissat ovat ihania, mutta en voi väittää nauttivani siitä kun naapurin kisumirrit käy kuseksimassa auton renkaille, portaille ja jopa pyykeille jos ne jostain syystä sattuvat putoamaan narulta.

      Lainaa

    26. yli opisto hörho 2.4.2015 11:02
      Tulos: +70 (84 ääntä)
      sillälailla: Heitteillejättö? Eikös se kissa ole “villipeto” ja vähintään kohtuullista päästää se seikkailemaan? Välillä voi hassusti käydä, mutta se riski on otettava
      Villipeto? :D Eikös ne koiratkin ole sitten "villipetoja" ja näin ollen saa laskea vapaalle temmeltämään? Vakavasti puhuen, kotikissoilla on vähän sellainen ikävä tapa että vapaalle päästyään yrittävät tappaa kaiken mahdollisen liikkuvan ja "saaliiksi" kelpaavan. Siinä määrin lajin jalostus ei ole vielä viety loppuun, ettei metsästysviettiä ole saatu kitkettyä. Aiheuttaa aika ikävää tuhoa varsinkin keväisin kun linnuilla ja muilla pikkueläimillä on poikasia. Ymmärrän tietysti senkin, että jos kisua ei ole pennusta asti pidetty sisäkissana niin voi tuntua julmalta kahlita otus sisälle loppuelämäkseen, mutta ei sekään nyt ole kivaa että se käy sitten paskomassa vaikkapa lasten hiekkalaatikkoon.

      Lainaa

    27. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Asia kun asia ni tahtoo sit taustalta löytyy kaikenklaista sontaa mut mikä ei välttämäti ikinä tule esille.

      Lainaa

    28. Tulos: -35 (91 ääntä)
      No jo on kissojen omistajat kukkahattuineen taas liikenteessä. Ihmettelen ihan miten joltain, joka omistaa kissan, tulee tollaisia kommentteja. Meidän kissa saa mökillä ollessa olla vapaana, kotosalla (taajamassa) pysyy taas visusti sisäkissana, satunaista karkailua lukuun ottamatta. Naurettavaa kissaihmiseltä väittää että jos päästät kissasi vapaaksi luontoon niin olet paha ihminen, etkä välitä kissastasi.

      Lainaa

    29. Tulos: +30 (78 ääntä)
      M: Huvittavaa näissä kommenteissa on se, että samat ihmiset todennäköisesti kannattavat turkistarhausta ja syövät vankeudessa kasvatettujen eläimien lihaa.
      Anteeksi, saisinko ystävällisesti kysyä että mitä vittua? Ainoa huvittava asia näissä kommenteissa on sinun käsittämätön ajatuksenjuoksusi. Se, että joku on asunut ikänsä maalla ja että siellä kissat ovat saaneet liikkua miten haluavat, ei tarkoita sitä, etteikö välittäisi eläimistä ollenkaan. Jos joku ei ole täsmälleen samaa mieltä kanssasi, ei kyseinen henkilö varmastikaan ole automaattisesti kaikin tavoin kamala ihmisperse. Nyt joku roti näiden yltiöpäisten yleistysten ja rinnastusten kanssa.

      Lainaa

    30. Tulos: +68 (70 ääntä)
      selma: Koirien myrkyttäminen on paha juttu, mutta kissojen ei? Voi kai tuon asian muutenkin hoitaa, kuin eläimen tappaminen äärimmäisen julmalla tavalla.
      Luetunymmärtäminen hallussa! :D

      Lainaa

    31. Tulos: +43 (59 ääntä)
      Vanhemmat asuvat maalla ja kissat on aina kulkeneet siellä vapaasti, ja tähän asti kaikki ovat kuolleet onnellisesti vanhuuteen. Itse asun helsingissä, joten kissa kulkee valjaissa.

      Lainaa

    32. Tulos: +13 (21 ääntä)
      juoma: Juuri tämän takia ei kannata lähteä mukaan kaiken maailman ilmiantojen levittelyyn Facebookissa. Monelta viattomalta valitettavasti mennyt maine ja leimattu milloin miksikin näiden huhumyllyjen takia. Osa saattaa tietenkin pitää paikkansa, mutta ilman todisteita ei saa lynkata ketään.
      Tässä tapauksessa kyseessä on perätön ilmianto, jossa tekijä on tunnistettavissa, ja josta mätkähtää max. 120 päiväsakkoa ja minimissään 6kk ehdollista.

      Lainaa

    33. sillälailla 2.4.2015 12:27
      Tulos: -31 (69 ääntä)
      M: Tällä logiikalla jokaikinen lemmikki/hyötyeläin tms pitäisi päästää välillä vapaaksi. Kannattaa ehkä tarkistaa lemmikin ja villieläimen ero. Lemmikkien kanssa ei oteta riskejä, sillä niiden omistaja on vastuussa eläimen hyvinvoinnista. Jos siihen ei pysty, niin kannattaa jättää lemmikki hankkimatta. Huvittavaa näissä kommenteissa on se, että samat ihmiset todennäköisesti kannattavat turkistarhausta ja syövät vankeudessa kasvatettujen eläimien lihaa. P.S Meidän kissat seikkailevat metsässä, valjaissa.
      Turkistarhausta en kannata, mutta lihaa syön. Mitä asiaan tulee niin kissan kuuluu päästä ulos! Oli se sitten itsekseen tai valjaissa. Ei niitä ole neljän seinän sisään luotu.

      Lainaa

    34. Tulos: +48 (84 ääntä)
      Kissat tappaa pikkulintuja, sisiliskoja ym huvikseen, eli EI SAA pitää kissoja vapaana. Ne hävittävät luontoa todella tehokkaasti, ja lisäksi levittävät tauteja vapaana liikkuessaan. Lisäksi leikkaamaton kissa on alta aikayksikön tiineenä, ja sitten taas heitellään pentuja muovipusseissa roskiin tai hukutetaan (jossain päin suomea näin oikeasti toimitaan, koska sterilointi olisi "liian kallista")

      Lainaa

    35. Tulos: -47 (91 ääntä)
      kaigo: Miksi ihmiset eivät ymmärrä sitä että on edesvastuutonta pitää kissoja vapaana ulkona? Se luetaan heitteillejätöksi. Sitten nyyhkitään kun misse on jäänyt auton alle.
      Meijä mirri on juossut pihalla vapaasti jo 8 vuotta, osaa itse selvästi varoa tien ylityksissä. Eihän se voi mikään heitteillejättö olla. :DD

      Lainaa

    36. Tulos: +95 (101 ääntä)
      Kyllä, kun kohteliaasti varoittaa naapuria, niin saa paskaa niskaansa. Timonkaan ei olisi ollut pakko sanoa mitään alunperin, koska ei ole hänen vastuullaan jos joku harhaileva eläin tulee hänen aidattuun pihaansa ja vähän popsii myrkkyjä. Vapaana kulkeva kissa on vain omistajan vastuulla, koska sille voi tapahtua mitä vain valvomattomana. Ja Heidillä on erittäin hämärtynyt käsitys asiallisesta.

      Lainaa

    37. Presidentti 2.4.2015 13:13
      Tulos: +30 (38 ääntä)
      kaigo: Miksi ihmiset eivät ymmärrä sitä että on edesvastuutonta pitää kissoja vapaana ulkona? Se luetaan heitteillejätöksi. Sitten nyyhkitään kun misse on jäänyt auton alle.
      mun kaverin kissalle kävi juuri niinkuin sanoit, kissa oli vapaana ja auto oli kiihdyttänyt päälle. Nyt on ollaan niin murtuneita ettei uutta kissaa voi hankkia..

      Lainaa

    38. Tulos: +35 (37 ääntä)
      örmy: No kyllä Timolla nyt taisi olla harmistus kissan ulkoilusta. Eikä ikinä muita perusteluita kuin ne lasten hiekkalaatikot, mihin kissat kuvitteellisesti kakkivat. Olisi kiva joskus kuulla joku oikea syy miksi kissoista on haittaa. Eipä tulisi niitä rottiakaan kun olisi muutama katti hoitamassa asiaa.
      Itse voisin heittää esimerkiksi tapauksen, kun naapurin kissa kusaisi portaillemme, oven eteen. Katti kiinni itse teosta ja luikki karkuun. Haju ei meinannut lähteä, ei sitten millään.

      Lainaa

    39. Hyvin vedetty 2.4.2015 13:48
      Tulos: +5 (9 ääntä)
      Että noin meni noin niin kuin Heidin omasta mielestä... http://www.gocomics.com/pearlsbeforeswine/2003/11/18#.U2XYHq2SzXw

      Lainaa

    40. Tulos: +29 (41 ääntä)
      Muuttakaa maalle jos haluutte pitää kissojanne vapaana. Jos lemmikkikissansa pienestä pitäen pitäis sisäkissana ei se kaipailiskaan ulos. nimim. sisäkissan omistava joka saa heparit aina kun vanhemmille mennään käymään valjaissa :D (busseissa ja autoissa ryökäle menee nätisti, kaikki mikä on "sisällä" on mukavaa :D) Ja kyllä oon yrittäny sitä ulkoiluttaa valjaissa aina sään salliessa pienestä pitäen, mut se ei koskaan siihen innostunu. Pupu toisaalta on ihan kikseissä kun se pääsee valjailemaan ^^

      Lainaa

    41. Tulos: +60 (88 ääntä)
      Kyllä: No jo on kissojen omistajat kukkahattuineen taas liikenteessä. Ihmettelen ihan miten joltain, joka omistaa kissan, tulee tollaisia kommentteja. Meidän kissa saa mökillä ollessa olla vapaana, kotosalla (taajamassa)pysyy taas visusti sisäkissana, satunaista karkailua lukuun ottamatta. Naurettavaa kissaihmiseltä väittää että jos päästät kissasi vapaaksi luontoon niin olet paha ihminen, etkä välitä kissastasi.
      Kuten moneen hengenvetoon tässäkin kommenttiosiossa jo toitotettu: kissa on petoeläin, joka saalistaa kaikkea itseään pienempää, mukaanlukien iso liuta uhanalaisia lintulajikkeita ja muita pieneläimiä. Kissa voi myös syödä päästäisiä tai härkkiä käärmeitä/ampiaispesiä. Ei hyvä lopputulos kummankaan kannalta. Kissa myös merkkailee ja saattaa käyttäytyä aggressiivisesti esim. pieniä uteliaita lapsia kohtaan tuntiessaan olonsa uhatuksi. Autotiet, suuremmat petoeläimet (mm. ilvekset, huuhkajat, sudet, ymsymsymsyms), FIV, rabies, punkit, kissarutto, klamydia, leukoosivirus, myrkkynakkien kylväjät, myrkylliset kasvit ja sitten ihan vaan kivat mökkinaapurit, jotka voivat silkkaa vittumaisuuttaan ampua pihalleen tulevan eläimen, koska heillä on siihen "oikeus" (oikeasti lain mukaan selvästi lemmikkieläimeksi tunnistettavaa kissaa ei saa ampua, vaikka se olisikin naapurin omalla pihalla, vaikka tällainen harhaluulo monella maalaisella yhä on). Mutta helvetin HIENOA, että sinun misseäsi ei _yksikään_ noista asioista koske! :) Ja sinä pystyt pitämään huolen siitä, että yksin liikkuessaan kissaasi ei mikään vaara uhkaa ja kissasi ei aiheuta tuhoa mökkiympäristölle. Tämä naurettava kissaihminen päästää kissat kesäisin suljettuun ulkotarhaan ulkoilemaan ja välillä valjaissa lenkittelee ja talvella pitää huolen, että sisätiloissa on tarpeeksi virikettä ja seurustelee kissojensa kanssa mielummin kuin nakkaa ne ulos "viihdyttämään itse itseään". Vittu jos niistä eläimistä ei jaksa tai osaa pitää huolta, niin ehkä parempi tyytyä seurustelemaan pehmolelujen kanssa. Niitä ei tarvitse hoitaa kuin just silloin kuin itselleen sopii.

      Lainaa

    42. Tulos: +56 (74 ääntä)
      Ja ylempään lisätäkseni: koko ikäni olen maalla asunut. Jaksoin vouhottaa "kissan kuuluu saada olla vapaa" -matraa kunnes aloin kyllästyä omien ja naapurien kissojen hautaamisiin. Nyt en voi kuin jälkiviisaana surkutella, että olisinpa tajunnut aiemmin jo pitää kissat sisällä. Monta sydänsurua olisi vältetty ja omat kissat eivät olisi käyneet holtittomasti lisääntymässä naapureiden aitoilla. Monta pentua meidänkin naapuri heittänyt muovipussissa jorpakkoon (näistä minä en tietysti lapsena tiennyt, vasta aikuisiällä sain kuulla). Nykyiset sisäkissani ovat siis myös leikattu ja rokotukset ovat kondiksessa. Koska vahinkokarkaamisen sattuessa haluan minimoida vahingot. Nää "kissa kuuluu Suomen luontoon" -vajakit valitettavasti ovat usein myös niitä, jotka eivät rokota, eivät siruta eivätkä leikkaa kissojaan. :( Toivon että sirutuspakko oikeasti tulee voimaan. Saattaisi laannuttaa muutaman aivovamman haluja heittää kissoja ulos oman onnensa nojaan, kun uutta kissaa ei enää joskus tulevaisuudessa toivottavasti saisi ilmaiseksi. Ei jumalauta kukaan mökillä laske 5000 euron Chihuahuaakaan vapaaksi metsään. Kissan henki on halpa.

      Lainaa

    43. Tulos: +45 (59 ääntä)
      Lakihan sanoo, että kissat on pidettävä kiinni taajama-alueella. Ja asiasta lisää tässä: http://www.sll.fi/keski-suomi/luonto/lajit/muut-lajit/koirat-kissat507 Eilen aamulla postinhakureissu alkoi verilöylyn jäljillä, kun naapuruston joku kisumisu oli päästänyt ilmeisesti linnun päiviltään meidän terassilla. Ihan kiva. Menee terassin matto kaatopaikalle ja mukavaa on putsata myös seinät veriroiskeista. Laki on laki, sitä ei voi tulkita. Nyt on vielä lintujen pesimäaika, joten suosittelen pitämään ne mirrit näköpiirissä. Vastuuntuntoiset kissanomistajat kuljettavat kissoja valjaissa tai rakentavat ulkoilua varten katollisen häkin.

      Lainaa

    44. Prööt sanoi aivopieru 2.4.2015 15:06
      Tulos: +44 (66 ääntä)
      hekomopo: Meijä mirri on juossut pihalla vapaasti jo 8 vuotta, osaa itse selvästi varoa tien ylityksissä. Eihän se voi mikään heitteillejättö olla. :DD
      Montakos rauhoitettua eläintä se on noiden 8 vuoden aikana tappanut?

      Lainaa

    45. Tulos: +63 (75 ääntä)
      örmy: No kyllä Timolla nyt taisi olla harmistus kissan ulkoilusta. Eikä ikinä muita perusteluita kuin ne lasten hiekkalaatikot, mihin kissat kuvitteellisesti kakkivat. Olisi kiva joskus kuulla joku oikea syy miksi kissoista on haittaa. Eipä tulisi niitä rottiakaan kun olisi muutama katti hoitamassa asiaa.
      Täällä olikin listattu jo suuri määrä 'oikeita syitä', niistä saa valita vapaasti. Kissa ei kuulu Suomen luontoon (eikä alkuperäisesti kuivan alueen eläimenä mihinkään vastaavaan ympäristöön). Ihan tutkitustikin jo muutaman kymmenen vapaasti ulkoilevan kissan joukko aiheuttaa merkittävää vahinkoa ekosysteemille alueellaan ja kykenee tehokkaasti hävittämään ruoaksi kelpaavan alkuperäiseläimistön oli laji kuinka uhanalainen tahansa - kissaa ei nimittäin kiinnosta. Kissan metsästysvaistoa ei ole tarkoituksenmukaisesti edes pyritty poistamaan tai muokkaamaan, koska kyseinen vaisto on itsessään koettu hyödylliseksi. Tämä vaisto löytyy jokaisen kissan selkärangasta vastaväitteistä riippumatta. Tapaan jatkuvasti kissoja, joiden omistajat kertovat ettei heidän kissa osaa/ole kiinnostunut leikkimisestä tai metsästyksestä. Tähän mennessä tämä on ollut joka kerta vale, ja vika löytyy laiskasta omistajasta. Kissa on siinä määrin vaistomaisesti peto, että metsästyksen jalo taito opitaan jo emolta sisarusten kanssa harjoitellen ennen minimiluovutusikää (12 viikkoa kehityksellisistä syistä). Tutkimusten mukaan jopa kissa, jota ruokitaan säännöllisesti kotona, jättää valmisruoan syönnin kesken tappaakseen saaliin, jota sillä ei ole pienintäkään kiinnostusta tai aikomusta syödä. On siis turha kuvitella, että ei meidän Misse. Kyllä vaan Misse ja kaikki Missen kaverit, oli saaliina siili, hiiri, liito-orava tai hedelmälepakko. Nykypäivänä pitäisi kuitenkin kyetä ymmärtämään, että kissan käyttö tuhoeläintorjunassa vapaasti ulkoillen ja kissan hengellä leikkien on äärettömän epäinhimillistä. Kissaa ei nimittäin myöskään kiinnosta ovatko tuhoeläimet kotivintiltä vai naapurin Jampan navetasta. Naapurin Jamppa voi hyvinkin tykätä hoitaa tuholaisensa rotanmyrkyllä. Tai Jampalla (tai miksei itselläsikin) saattaa löytyä avoimen tallin tai varaston nurkasta avonainen tai vuotava purnukka jäähdytysnestettä ( http://www.katiska.info/terveys/myrkyt-terveys/jaahdytysneste-tappaa/ ), jota kissa maistelee mielellään ja kuolee tuskiinsa. Tässä vaiheessa totean että kyllä vain - jos lemmikkisi liikkuu valvomatta ulkona, kyseessä on heittellejättö. Miksi? Siksi ettet ole valvomassa, ettei se altistu vaaroille tai loukkaa itseään. Tämän ei pitäisi olla rakettitiedettä, mutta.. Maalla ongelmana ovat myös muut isommat petoeläimet ja joskus myös agressiiviset, suuremmat linnut. Taajama-alueiden reunoilla ja ulkopuolella vapaan ulkoilun mentaliteetti on yleensä tiiviimpää, ja rokottamattomat, siruttamattomat ja leikkaamattomat kissat sikiävät ristiin ja tartuttavat tauteja toisilleen. Jotkin näistä kissoille ominaisista, jopa hengenvaarallisista taudeista ovat sen verran sitkeitä, että sinä ihmisenä voit kuljettaa sen kengänpohjissasi tai käsissäsi toisesta kissasta kotiin, tai omasta ihanan vapaasta ulkoilijasta naapuriin, tuttavalle, löytöeläintaloon.. Löytöeläinkodit ratkeavat liitoksistaan kissoista joita kukaan ei kaipaa. Vakavien eläinsuojelullisten toimenpiteiden tuloksena löytölöihin päätyy jo ihan tarpeeksi kissoja ilman välinpitämättömiä uunoja, jotka ottavat lemmikkejä heppoisin perustein, hylkäävät ne luontoon tai vain yksinkertaisesti ajattelevat, että onpa kivaa kun kissa pääsee ulos toteuttamaan itseään eikä minun edes tarvitse nähdä oven avaamista suurempaa vaivaa. Kyllä, olen ehdottomasti sitä mieltä että vapaan ulkoilun puoltajilla ei ole realiteetit hallussa. Ajattelutapa on myös mielestäni äärettömän hypokriittinen. Kissalle voi ja on täysin mahdollista tarjota lajityypillistä käyttäytymistä vastaavaa tekemistä turvallisessa ympäristössä sisätiloissa. Jos ei viitsi, ei varmaan kannata hankkia kissaa tai ainakaan puoltaa vapaata pennutusta tai ulkoilua. En yleensäkään voi ymmärtää, miten kukaan eläinrakkaaksi itsensä lukeva tai eläinhuoltajaksi vapaasta tahdostaan ryhtyvä kykenee tämän luokan välinpitämättömyyteen tai systemaattisesti pyrkii eläinsuojelulain nojalla menemään siitä, mistä aita on matalin.

      Lainaa

    46. Tulos: +43 (47 ääntä)
      selma: Koirien myrkyttäminen on paha juttu, mutta kissojen ei? Voi kai tuon asian muutenkin hoitaa, kuin eläimen tappaminen äärimmäisen julmalla tavalla.
      Taisi olla kyse tuholaistorjunnasta, eli rottia oltiin myrkyttämässä. Sehän on erittäin asiallista ilmoittaa lemmikinomistajille kun tuholaistorjuntaa tehdään, ettei (kiinni oleva) eläin kieri jossain ruohossa tai vastaavassa mille on myrkkyä levitetty, ja sairastu. (Pidän kissani kiinni, nyt kun vielä pitäisitte ne koiranne kiinni ja keräisitte niiden jätökset niin kiva olisi. En voi laskea kertoja kun yleisessä puistossa sekä minä ja kisu, että myös muut ihmiset lastensa kanssa, ovat saaneet lähteä menemään aika haipakkaa kun jonkun "sehän on vaan pentu ja leikkii!" hiton dobermanni tai muu susikoira tulee päälle. Teidän eläimenne huono käytös, ei toki omienikaan, EI OLE kenenkään muun mielestä lutuisan ihqua).

      Lainaa

    47. murrehirmu 2.4.2015 15:31
      Tulos: +50 (50 ääntä)
      Veikkaan villisti että oli pyytänyt kissoja pitämään sisällä rotanmyrkyn takia ainakin ensi yrittämältä jottei ne misset sitä myrkkyä söisi. Palaisi itseltäkin käämi jos asia paisuteltaisiin niin että onkin ykskaks myrkkymakkaroiden tms levittelijä.
      örmy: No kyllä Timolla nyt taisi olla harmistus kissan ulkoilusta. Eikä ikinä muita perusteluita kuin ne lasten hiekkalaatikot, mihin kissat kuvitteellisesti kakkivat. Olisi kiva joskus kuulla joku oikea syy miksi kissoista on haittaa. Eipä tulisi niitä rottiakaan kun olisi muutama katti hoitamassa asiaa.

      Lainaa

    48. maalaisjuntti 2.4.2015 15:40
      Tulos: -18 (56 ääntä)
      M: Tällä logiikalla jokaikinen lemmikki/hyötyeläin tms pitäisi päästää välillä vapaaksi. Kannattaa ehkä tarkistaa lemmikin ja villieläimen ero. Lemmikkien kanssa ei oteta riskejä, sillä niiden omistaja on vastuussa eläimen hyvinvoinnista. Jos siihen ei pysty, niin kannattaa jättää lemmikki hankkimatta. Huvittavaa näissä kommenteissa on se, että samat ihmiset todennäköisesti kannattavat turkistarhausta ja syövät vankeudessa kasvatettujen eläimien lihaa. P.S Meidän kissat seikkailevat metsässä, valjaissa.
      Eiköhän maalla ole ihan ok kissaa pitää maalla ulkona. Meidän kissa ainakin eli ptkän hyvän elämän juoksentelemalla metsissä vapaana, saalistamalla hiiriä yms. Aina palasi kotiin takaisin. 14-vuotiaana ei enää kunto kestänyt ja pian sen jälkeen olikin lopetettava. Kaupunkialueella asia nyt on selvästi eri. Eihän se silloin sovi. Tilanteen mukaan siis. Itsekin juoksutan koiraa vapaana, tosin vain metsässä. Kiltti ja hyvinkasvatettu kun on, ei ole ikinä karannut. Onnellisimmalts kuitenkin näyttää kun pääsee hetkeksi irti hihnan päästä.

      Lainaa

    49. Tulos: +32 (34 ääntä)
      Egologinen akateemikko: Tämä maailma ei ole pelkästään ihmisten.Kyllä kissoilla on ihan yhtä oikeus olla täällä. Ärsyttää nuo oman edun tavoittelut. Niitä on Suomessa liikaa.Onneks pääsen tästä junttimaasta eroon pian enään 2 kk
      Eli siis 2 kk:n päästä siirryt Suomi nimisestä junttimaasta toiseen junttimaahan. Kun on niitä samanlaisia kusipäitä mitä täällä on, myös muualla maailmaa.

      Lainaa

    50. Tulos: -24 (50 ääntä)
      No huhhuh: pääsee valjailemaan
      Ei kieli toimi noin. Kuinka kujaileva pitää olla, että flatustaa mielivaltaisesta substantiivista verbin. Aivottaa. Pitääpä kauppalapustaa, että muistan kaupasta ostoskassitella palottomia palkokasveja. Pampulat voisin herneillä. Tai säästöpossutella oleellisenpaa kiukkupuuskittelua varten. Jos vielä aaton (perjantai) kunniaksi flatustelisin vanhan vitsin: Mistä tietää, että oli pääsiäinen? Muistat hirmuisessa mämmissäsi jahdanneesi tipuja, mutta heräätkin munat maalattuna noidan vierestä. Mistä voi tietoilla, että olet pääsiäisteillyt? Muistelistelit mämmistellessäsi tipustelleesi, mutta aamusängystellesäsi huomaat tulleesi munastelluksi ja kenties noidastelluksi.

      Lainaa

    51. Tulos: +27 (29 ääntä)
      selma: Koirien myrkyttäminen on paha juttu, mutta kissojen ei? Voi kai tuon asian muutenkin hoitaa, kuin eläimen tappaminen äärimmäisen julmalla tavalla.
      Miten sä onnistuit tuon jutun noin ymmärtämään?

      Lainaa

    52. Tulos: +26 (32 ääntä)
      Huhhuh, mäkin oon varmaan vaarallinen ja häiriintyny naapuri tolla logiikalla, kun pihalta on ollu pakko hävittää jättiputkee. Ties miten monta kissaa ja muuta eläintä oon vaarantanu! Heidin kannattas ehkä pitää kissansa hihnassa. Nii meillä ainakin tehtii, kissa oli narussa sitäpaitsi turvassa, eikä aiheuttanu haittaa kenellekkää

      Lainaa

    53. Tulos: -22 (66 ääntä)
      Jokseenkin naurettavaa tuo kissojen syyttäminen lintukantojen heikkenemisestä. On olemassa taitavia saalistajia (etenkin narttukissat), jotka saattavat saada muutamankin linnun viikon sisällä kiinni. Toisaalta lintu taas on suhteellisen vaikea saalis kissalle, ottaen huomioon että niitä suomessa vuosittain majailee n. miljardi yksilöä (muistan jostain luvun lukeneeni jopa). Myös koirien ulkoiluttajat, usein myös tietämättään, verottavat lintujen pesintämenoja. Suomessa kun monikin lintulaji pesii maassa. Monesti pesimäkauden aikaan olen nähnyt koirien juoksevan metsissä vapaana. Koirien säikäytettyä maassa pesivä emokana lentoon, ovat varikset, korpin ym. äkkiä pesien kimpussa. Ihmisten vaikutuksesta lintukantoihin on varmasti turha lähteä edes puhumaan. Niiden vaikutuksesta luulisi tietävän hölmömmänkin. Joka tapauksessa, koirien ja kissojen yhteemsä tappamien lintujen määrä on häviävän pieni murto-osa tuosta lukemasta. Ja kyllä. Olen täysin vastuuton ja välinpitämätön pösilö, koska kissani eivät näe ulos ainoastaan ikkunasta. Ja kyllä siihenkin, luonto on myös korjannut 30 vuoden aikana neljäkin kissaa haltuunsa. Näistä tapauksista on kauan, mutta kaipaan heitä vieläkin. Siltikään en ole koskaan potenut syyllisyyttä, koska joskus vain elämän laatu korvaa sen pituuden.

      Lainaa

    54. Tulos: -8 (22 ääntä)
      Kerubi: Ei kieli toimi noin. Kuinka kujaileva pitää olla, että flatustaa mielivaltaisesta substantiivista verbin. Aivottaa. Pitääpä kauppalapustaa, että muistan kaupasta ostoskassitella palottomia palkokasveja. Pampulat voisin herneillä. Tai säästöpossutella oleellisenpaa kiukkupuuskittelua varten. Jos vielä aaton (perjantai) kunniaksi flatustelisin vanhan vitsin: Mistä tietää, että oli pääsiäinen? Muistat hirmuisessa mämmissäsi jahdanneesi tipuja, mutta heräätkin munat maalattuna noidan vierestä. Mistä voi tietoilla, että olet pääsiäisteillyt? Muistelistelit mämmistellessäsi tipustelleesi, mutta aamusängystellesäsi huomaat tulleesi munastelluksi ja kenties noidastelluksi.
      mitä oot vetäny? en saanu mitään selvää...

      Lainaa

    55. Tulos: -35 (63 ääntä)
      Minun mielestäni kissan tulee päästä ulos! En ymmärrä tuota, kissat kyllä tappavat sisiliskoja ja yms. mutta silläkö perusteella ne pitäisi lukita sisällä? Tolla logiikalla ei sais kohta mitään päästää ulos. Ei kissat tätä maailmaa tuhoa. Itse asun aika maalla ja oma kissani on 12 vuotta saanut vapaana kulkea, ei ole ongelmia tullut ja osaa varoa autotietä. En kyllä ottaisi edes kissaa, jos vilkkaalle kaupunkialueelle muuttaisin, mutta jos joku välttämättä kissan sinne haluaa, tulisi hänen ulkoiluttaa kissaa valjaissa. Vapautta kisuille,miu ;D

      Lainaa

    56. Tulos: +27 (41 ääntä)
      Apina: Minun mielestäni kissan tulee päästä ulos! En ymmärrä tuota, kissat kyllä tappavat sisiliskoja ja yms. mutta silläkö perusteella ne pitäisi lukita sisällä? Tolla logiikalla ei sais kohta mitään päästää ulos. Ei kissat tätä maailmaa tuhoa.
      Noh, villiintyneet keskykissat ovat aiheuttaneet mm. 33 eri lintulajin sukupuuton. Ei ne maailmaa tuhoa, mutta aiheuttaa kyllä suuria hävikkejä luontaiselle faunalle. http://www.scilogs.com/allotrope/domestic-cats-are-mass-killers/

      Lainaa

    57. Tulos: +20 (26 ääntä)
      Lisäisin vielä edelliseen, että laki koirien kiinnipitovelvollisuudesta koskee myös kissaa, eli jos pidät kissaa vapaana tuona aikana, rikot lakia.

      Lainaa

    58. Tulos: +19 (21 ääntä)
      Egologinen akateemikko: Tämä maailma ei ole pelkästään ihmisten.Kyllä kissoilla on ihan yhtä oikeus olla täällä. Ärsyttää nuo oman edun tavoittelut. Niitä on Suomessa liikaa.Onneks pääsen tästä junttimaasta eroon pian enään 2 kk
      Koska muissa maissa kissoja ei pidetä lemmikkeinä? Selvä juttu, Hermanni.

      Lainaa

    59. Tulos: +5 (21 ääntä)
      Jaa: “Miksi ihmiset eivät ymmärrä sitä että on edesvastuutonta pitää kissoja vapaana ulkona? Se luetaan heitteillejätöksi. Sitten nyyhkitään kun misse on jäänyt auton alle” Usko tai älä, mutta Espoossa näkee enemmän vapaana koiria kuin kissoja. Se kissa ei sentään pysty ihmistä pahasti vahingoittamaan saati sitten tappamaan. Ja ei, itse en koskaan laske kissojani vapaaksi, en edes taajama-alueilla, mutta ymmärrän niitä ihmisiä jotka niin tekevät. Kaupungissa taasen KAIKKI lemmikit tulisi pitää aina kiinni, oli kyseessä sitten kissa, koira tai vaikka marsu.
      Kissa ei pysty tappamaan? No, ehkä ei suoraan, mutta kissan raapaisusta voi tulla esim. jäykkäkouristus.

      Lainaa

    60. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Egologinen akateemikko: Tämä maailma ei ole pelkästään ihmisten.Kyllä kissoilla on ihan yhtä oikeus olla täällä. Ärsyttää nuo oman edun tavoittelut. Niitä on Suomessa liikaa.Onneks pääsen tästä junttimaasta eroon pian enään 2 kk
      Omanedun tavoittelu, eGologinen akateemikko? Really? Ei mulla muuta

      Lainaa

    61. järkimenee 3.4.2015 9:03
      Tulos: +18 (20 ääntä)
      Sannni: Taisi olla kyse tuholaistorjunnasta, eli rottia oltiin myrkyttämässä. Sehän on erittäin asiallista ilmoittaa lemmikinomistajille kun tuholaistorjuntaa tehdään, ettei (kiinni oleva) eläin kieri jossain ruohossa tai vastaavassa mille on myrkkyä levitetty, ja sairastu. (Pidän kissani kiinni, nyt kun vielä pitäisitte ne koiranne kiinni ja keräisitte niiden jätökset niin kiva olisi. En voi laskea kertoja kun yleisessä puistossa sekä minä ja kisu, että myös muut ihmiset lastensa kanssa, ovat saaneet lähteä menemään aika haipakkaa kun jonkun “sehän on vaan pentu ja leikkii!” hiton dobermanni tai muu susikoira tulee päälle. Teidän eläimenne huono käytös, ei toki omienikaan, EI OLE kenenkään muun mielestä lutuisan ihqua).
      Niin lemmikkiä ei kuulu ottaa jos siitä ei ole valmis huolehtimaan, siis kaikista siihen liittyvästä esim niistä koiran kakoista. Miks ne on niin vaikea kerätä? Ei pidä ottaa koiraa jos ei jaksa niiden jälkiä siivota ja kouluttaa kunnolla. Mulla on itsellä koira ja kerään kakat aina! Ja koira ei mee hyppii tuntemattomien ihmisten päälle, eikä juokse vapaana, ku vaan sellasissa paikoissa missä ei muita oo ja koirapuistossa. Alkaa todella ärsyttää, ku aina ulkoilun jälkeen pitää pestä koiran tassut, ku se on kävelly tienpientareella toisten jättämien koiranpaskojen päällä..

      Lainaa

    62. Tulos: +23 (41 ääntä)
      Typerää pitää kissaa vapaana missään yksinään, en näe yhtäkään hyvää syytä sille. "Kissa kuuluu luontoon" - eikä kuulu, kuten se täällä on monta kertaa sanottukin. Kotikissa nimenomaan EI kuulu ainakaan Suomen luontoon, ja kaikki alkuperäisesti luontoon kuulumaton tunnetusti uhkaa ekosysteemejä aika tavalla. Kumma, jos on tällainen mennyt koulun biologian tunneilta ohi korvien. "Kissalla on saalistusvietti, se on petoeläin, kyllä sen pitää päästä vapaaksi ulos!" - Onhan sillä saalistusvietti, ja sekin on täällä todettu, että juuri sen saalistusvietin takia monet luonnon eläinten poikaset ja muut eläimet kärsivät. Toisekseen, myös koira on petoeläin, eikös tällä logiikalla koirienkin pidä päästä vapaana temmeltämään - ja myös muiden lemmikeiden, kaikkihan loppujen lopuksi polveutuvat jostain villieläimestä? Äly hoi! "Kyllä meidän Misse osaa varoa autoja." No ihan varmasti 'osasivat' ne kaikki muutkin sadat Misset, joita on hiljaisillakin autoteillä tullut nähtyä turkki veressä, luut murskana ja sisukset pellolla. Ja nämäkin "Kissa kuuluu ulos" -ihmiset sitten itkevät kun kissa todellakin jää auton alle tai valittavat kovaan ääneen, kun heidän kissansa otetaan ulkoa kiinni ja kiikutetaan löytöeläintalolle. En tosiaan päästäisi kissaa ulos, kuten en koiraanikaan, kumpikin saa metsästää kotona sisällä leluhiiriä ja pehmoleluja. Terveisin: koiran- ja kissanomistaja, joka kerää koiransa jätökset ja huolehtii, ettei lemmikeistään ole haittaa/vaaraa muille tai lemmikeille itselleen. :) Voisi moni muukin harkita.

      Lainaa

    63. Tulos: +7 (19 ääntä)
      sillälailla: Heitteillejättö? Eikös se kissa ole “villipeto” ja vähintään kohtuullista päästää se seikkailemaan? Välillä voi hassusti käydä, mutta se riski on otettava
      Hmm.. Kissa o yhtä paljo villipeto ku koiraki eli ei yhtään. Mut jos aatellaan nuin nii päästetää kaikki eläimet eläintarhoistaki seikkailemaan mettiin/kaupunkeihin ko neki o villipetoja ^^ Kuinkakoha moni uskaltais liikkuu siin vaihees ulkona :'D Josko vaa pietettäs lemmikit lemmikkeinä ja villipedot villipetoina eikä sekotettas niitä? Lemmikkejä EI saa piettää irti ulkona joten myös kissat kuuluu olla kytkettyinä.

      Lainaa

    64. Tommi Salo 3.4.2015 13:11
      Tulos: -33 (49 ääntä)
      tomtom: Toi Heidin ‘Asia on minun puoleltani hoidettu asiallisesti’ tarkotti varmaan sitä (muutamalle ylemmälle kommentoijalle) että neito on käynyt sopiin asian naapurinsa kanssa eikä ongelmaa enää ole. Tuskin tarkoitti alkup. postaustaan. Toinen juttu. Täällä tuntuu kissanomistajilla olevan pääsyynä siihen, ettei kissaa pidetä vapaana, kissan turvallisuus. Siitä voi olla huolissaan, mutta ei sitä siksi ole kielletty. Tämä hiekkalaatikoille paskominen on yksi juttu, mutta varsinkin kevään mittaan ne teidän Whiskassilla ruokitut pikku pedot käy huvikseen tappamassa poikasia muilta olennoilta.
      Sehän se on just hyvä. Tappavat hiiriä, rottia, myyriä ja muita paskiaisia pois maailmaa pilaamasta. Lintujen tappaminen harmittaa muakin, mut toisaalta vahva lintu lentää pakoon ja joku laiska läskivarpunen jää uhriksi, näinhän sen on evoluutio suunnitellu. Itse pidän kissaa vapaana alueella jossa rivitaloja ja takana metsä, eikä oo vielä tullut valituksia. Kehuja sen sijaan on pariltakin naapurilta, juurikin sen hiirien pyydystämisen takia. Jos mietitään sitä hiekkalaatikolle paskomista niin kyllä ne ihmisen pennut aiheuttaa tuhoa ja sotkua paljon enemmän. Mun mielestä lapset ois pidettävä kytkettynä ja mieluiten pois julkisilta paikoilta koska se suunnaton meteli ja idioottikäytös tuottaa vitutusta ja mielenterveysongelmia ihmisille.

      Lainaa

    65. Tulos: +32 (36 ääntä)
      Täällä tapellaan sisä- ja ulkokissoista, enkä ainakaan huomannut, että täällä kommenteissa olisi ruvettu pohtimaan sitä ainoaa asiaa, joka minua jäi tässä jutussa vaivaamaan :( Jos Timo sanoo: "Hei, nyt kannattaa estää kissaasi pääsemästä pihalleni, sillä aion laittaa rotanmyrkkyä kasvimaalleni ja se voi olla kissalle vaaraksi", niin miten IHMEESSÄ se vääntyy Heidin päässä tällaiseksi: "Kuules nyt kun uhkaan laittaa julkisille alueille myrkytettyjä nakkeja"? Arvauksia?

      Lainaa

    66. Tulos: +8 (18 ääntä)
      selma: Koirien myrkyttäminen on paha juttu, mutta kissojen ei? Voi kai tuon asian muutenkin hoitaa, kuin eläimen tappaminen äärimmäisen julmalla tavalla.
      beikkaampa, et takotus ei ollu myrkyttää lemmikkejä vaan tuhoeläimiä ja myrkyttäjä varoitti asiasta kissan omistajaa, ettei tämä päästäisi kissaansa ulos, ettei sr vain päädy myrkytettyksi...

      Lainaa

    67. Tulos: -34 (40 ääntä)
      Selvä: “Asia on minun puoleltani hoidettu asiallisesti :)” juu… Ainoa jonka mielestä ei?
      Siis mitä vittua, toinen uhkaa myrkyttää lemmikkejä ja ekojen kommentoijien mielestä Heidi on toiminut tässä asiattomasti ja ansaitsee moitteet ja huorittelun?

      Lainaa

    68. Tulos: +29 (31 ääntä)
      Epo: Siis mitä vittua, toinen uhkaa myrkyttää lemmikkejä ja ekojen kommentoijien mielestä Heidi on toiminut tässä asiattomasti ja ansaitsee moitteet ja huorittelun?
      Koska omaan puutarhaan kasvimyrkkyjen laittaminen (joka on siis sun omaa maata), ja siitä varoittaminen (ettei idiootit päästäisi lemmikeitä sinne), on myrkytyksellä uhkailua? Onko siis niin, että jos ampuisin ilmakiväärillä omalla pihallani pilkkaa ja varoittaisin naapuria siitä, niin se olisi sama kuin uhkaisisin ampua naapurini? Ainakin sinun logiikkasi mukaan.

      Lainaa

    69. Tulos: +21 (23 ääntä)
      Muistui mieleen eräällä palstalla riehuva teini, jonka kissa oli kaksi päivää kateissa. Kissa oli pujahtanut kissattoman naapurin aittaan, jossa naapuri säilytti antiikkia. Tietty se kissa oli kussu kaiken pilalle ja naapuri kun meni aitaansa siihen hajuun, läh4ien heti palauttamaan kissaa, ilmoittaen samalla omistajalle (tässä tapauksessa huoltajalle) tuhot ja laskun, niin tää pikkuteini alko uikuttaan, että ollu hirveen huolissaan kisustaan ja että aikoo kieltää maksamasta, koska naapuri ei ollut kertonut pitävänsä kissaa vankina, vaikka tiesi kenen kisu on. Kyllä siinä oli vähä pokassa pitämistä ja tuli sanottua, että naapuri on oikeutettu korvauksiin, koska siltäkin olisi vältytty jos tyttö olis rakkaastaan huolehtinut. Ei sitä ihminen, jolla eio lemmikkei, ehkä hoksaa huhuilla naapurin mahdollisii lemmikkei pois omista nurkistaan. Tässä oli kuitenkin naapurn isäntä ajattelevainen fiksu toisen lemmikkiä ajatellen.

      Lainaa

    70. Cat_LoVeR_89 4.4.2015 17:06
      Tulos: +10 (22 ääntä)
      Eikös kissojen pitäminen vapaana ole ihan laissakin kiellettyä, jos ollaan taajama-alueella? Aikoinaan, kun meillä oli kissa, pidettiin sitä valjaissa takapihalla siten, että nyörin pää oli sidottu esim. tuolin jalkaan. Siellä se kaiveli myyriä maasta ja sai joskus pikkulintujakin kaapattua, eli ei valjaat estä kissoja metsästämästä, jos ympäristö on hyvä. On edesvastuutonta päästää kissa vapaaksi tuhoamaan linnunpesiä ja kuseksimaan lasten leikkipaikkoihin.

      Lainaa

    71. Muumipylly 4.4.2015 23:50
      Tulos: -29 (35 ääntä)
      Kissaa saa pitää vapaana ulkona,mutta sitä ei saa päästää julkiselle hiihtoladulle tai lasten leikkipaikalle ilman valvontaa. Muuten kissalla on täydet oikeudet kulkea vapaana ja sitä ei saa ampua tai muutoin mitenkään vahingoittaa.Asia on tarkastettu poliisilta ja lakimieheltä.

      Lainaa

    72. Muumipylly 4.4.2015 23:52
      Tulos: -26 (40 ääntä)
      Tommi Salo: Sehän se on just hyvä. Tappavat hiiriä, rottia, myyriä ja muita paskiaisia pois maailmaa pilaamasta. Lintujen tappaminen harmittaa muakin, mut toisaalta vahva lintu lentää pakoon ja joku laiska läskivarpunen jää uhriksi, näinhän sen on evoluutio suunnitellu. Itse pidän kissaa vapaana alueella jossa rivitaloja ja takana metsä, eikä oo vielä tullut valituksia. Kehuja sen sijaan on pariltakin naapurilta, juurikin sen hiirien pyydystämisen takia. Jos mietitään sitä hiekkalaatikolle paskomista niin kyllä ne ihmisen pennut aiheuttaa tuhoa ja sotkua paljon enemmän. Mun mielestä lapset ois pidettävä kytkettynä ja mieluiten pois julkisilta paikoilta koska se suunnaton meteli ja idioottikäytös tuottaa vitutusta ja mielenterveysongelmia ihmisille.
      AAMEN!!! Ensimmäinen järkevä ihminen kommentoimassa koskaan feissarimokissa!

      Lainaa

    73. Tulos: -26 (36 ääntä)
      Tommi Salo: Sehän se on just hyvä. Tappavat hiiriä, rottia, myyriä ja muita paskiaisia pois maailmaa pilaamasta. Lintujen tappaminen harmittaa muakin, mut toisaalta vahva lintu lentää pakoon ja joku laiska läskivarpunen jää uhriksi, näinhän sen on evoluutio suunnitellu. Itse pidän kissaa vapaana alueella jossa rivitaloja ja takana metsä, eikä oo vielä tullut valituksia. Kehuja sen sijaan on pariltakin naapurilta, juurikin sen hiirien pyydystämisen takia. Jos mietitään sitä hiekkalaatikolle paskomista niin kyllä ne ihmisen pennut aiheuttaa tuhoa ja sotkua paljon enemmän. Mun mielestä lapset ois pidettävä kytkettynä ja mieluiten pois julkisilta paikoilta koska se suunnaton meteli ja idioottikäytös tuottaa vitutusta ja mielenterveysongelmia ihmisille.
      Kiitos Tommi Salo! Asiathan on juurikin näin. Hienoa että joku muukin tämän ymmärtää!

      Lainaa

    74. ihmiset on syöpäläisä 5.4.2015 17:02
      Tulos: +19 (21 ääntä)
      Jos asutte taajamassa, ette päästä kissojanne, koirianne, muitakaan kusipaskojanne temmeltämään vapaasti. Suomessa on kyllä tilaa taajamien ulkopuolella, menkää vittu sinne.

      Lainaa

    75. Tulos: -9 (17 ääntä)
      Eikö kissoille ole niitä tiukupantojakin? Jos siis haluaa pitää kissoja ulkona eikä ole tarvetta pitää esim. hiirien lukumäärää kurissa. Ja tuohon mitä eräs kommentoi ihmisistä, jotka väittävät että heillä on kissoja, joita ei saalistus kiinnosta, niin voin kertoa että vanhemmillani on kissa, joka ei saalista. Kissan kiinnostuksesta en osaa kertoa, mutta se on kamalan kömpelö "liikavarpaineen" ja ei saa mitään kiinni. Ja huolimatta siitä että kissa asuu maalla ja pääsee ulos, se viettää suurimman osan ajasta sisätiloissa. :)

      Lainaa

    76. Tulos: -12 (26 ääntä)
      Minä pidän kattejani vapaana pihalla juuri siitä syystä, että ne ovat petoja. Muuten menee meinaan järki, kun rotat menevät sementin läpi kellariin ja möyrivät vintillä. Kesällä ei tarvis haaveilla istuttavansa mitään, jos ei olisi kissoja pitämässä nuo peijakkaan myyrät kurissa. Olen kuullut kanssa sata kertaa tuon virren, että kissoja ei saa pitää vapaana. Niin, taajamassa. Minä en asu taajamassa. Olen nyt varmaan sitte kauhea paha ihminen ja kissojen kiduttaja, mutta en ymmärrä miten se myrkky on tässä kohtaa jollain lailla inhimillisempi ratkaisu. Yhtä lailla siihen kuolee niitä rauhotettuja eläimiä. Vai laitanko kyltin siihen viereen, että "rauhoitetut eläimet, älkää nyt vaan te tätä syökö, vain osalle hiiristä, kaikille rotille ja myyrille (paitsi ei kontiaiselle)"? Ja sit olis kiva nassuttaa sitä porkkanaa, kun tietää että on ihmisellekin vaarallista myrkkyä ollut siinä parin metrin päässä, nam nam. Helppo on kerrostaloista huudella kaikenlaista ja olla niin tietävinään. Sinä hetkenä kun rottapesue hipsii vintille, alkaa luonnonystävilläkin jossain vaiheessa kuppi läikkyä yli. Eikä sitte mitää loukkuja, viaton utelias pulu lykkää päänsä uteliaisuuksissaan siihen!

      Lainaa

    77. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Sprinkles: Ja ylempään lisätäkseni: koko ikäni olen maalla asunut. Jaksoin vouhottaa “kissan kuuluu saada olla vapaa” -matraa kunnes aloin kyllästyä omien ja naapurien kissojen hautaamisiin. Nyt en voi kuin jälkiviisaana surkutella, että olisinpa tajunnut aiemmin jo pitää kissat sisällä. Monta sydänsurua olisi vältetty ja omat kissat eivät olisi käyneet holtittomasti lisääntymässä naapureiden aitoilla. Monta pentua meidänkin naapuri heittänyt muovipussissa jorpakkoon (näistä minä en tietysti lapsena tiennyt, vasta aikuisiällä sain kuulla). Nykyiset sisäkissani ovat siis myös leikattu ja rokotukset ovat kondiksessa. Koska vahinkokarkaamisen sattuessa haluan minimoida vahingot. Nää “kissa kuuluu Suomen luontoon” -vajakit valitettavasti ovat usein myös niitä, jotka eivät rokota, eivät siruta eivätkä leikkaa kissojaan. Toivon että sirutuspakko oikeasti tulee voimaan. Saattaisi laannuttaa muutaman aivovamman haluja heittää kissoja ulos oman onnensa nojaan, kun uutta kissaa ei enää joskus tulevaisuudessa toivottavasti saisi ilmaiseksi. Ei jumalauta kukaan mökillä laske 5000 euron Chihuahuaakaan vapaaksi metsään. Kissan henki on halpa.
      Se muuten on idiotismin huippu, että pidetään kissa vapaana EIKÄ leikata sitä. Pistää kyllä vihaksi. En siis syytä sinua, tuli vain mieleen tuosta kommentista. Minäkin elin lapsuuteni maalla, ja siellä kissat saivat olla vapaana. Yllätys yllätys kaikki kissat katosivat, päätyivät varmaankin alueella eläneen ilveksen hampaisiin. Vanhin selvisi 7-vuotiaaksi. Naapurilla taas oli joka vuosi (navettakissojen) pentuja ylimääräisenä, kun kissoja ei voitu leikata. Nykyään onneksi leikkaavat yhtä lukuunottamatta kaiki naaraat, sille yhdelle taas syöttävät e-pillereitä silloin, kun pentuja ei haluta.

      Lainaa

    78. Tulos: +5 (11 ääntä)
      E: Anteeksi, saisinko ystävällisesti kysyä että mitä vittua? Ainoa huvittava asia näissä kommenteissa on sinun käsittämätön ajatuksenjuoksusi. Se, että joku on asunut ikänsä maalla ja että siellä kissat ovat saaneet liikkua miten haluavat, ei tarkoita sitä, etteikö välittäisi eläimistä ollenkaan. Jos joku ei ole täsmälleen samaa mieltä kanssasi, ei kyseinen henkilö varmastikaan ole automaattisesti kaikin tavoin kamala ihmisperse. Nyt joku roti näiden yltiöpäisten yleistysten ja rinnastusten kanssa.
      Taisi pilkka osua omaan nilkkaan? Tuo ei ollut mikään älytön rinnastus - millä perusteella esimerkiksi ruuaksi kasvatettavan sian pitäisi viettää koko elämänsä vankina, jos kotikissan pitää päästä ulkoilemaan vapaasti? Kuten ylemmässä kommentissa kirjoitin, niin minäkin olen kasvanut maalla ja meillä on ollut vapaana ulkoilevia kissoja. Kissat eivät kuulu siltikään luontoon eivätkä ulkoilemaan vapaasti, ellei omistaja voi taata niiden turvallisuutta ja tietää, mitä kissat tekevät ja missä ne liikkuvat - tässä argumentissa voin vedota lakiin, toisin kuin sinä.

      Lainaa

    79. Tulos: +6 (6 ääntä)
      M: Taisi pilkka osua omaan nilkkaan? Tuo ei ollut mikään älytön rinnastus – millä perusteella esimerkiksi ruuaksi kasvatettavan sian pitäisi viettää koko elämänsä vankina, jos kotikissan pitää päästä ulkoilemaan vapaasti? Kuten ylemmässä kommentissa kirjoitin, niin minäkin olen kasvanut maalla ja meillä on ollut vapaana ulkoilevia kissoja. Kissat eivät kuulu siltikään luontoon eivätkä ulkoilemaan vapaasti, ellei omistaja voi taata niiden turvallisuutta ja tietää, mitä kissat tekevät ja missä ne liikkuvat – tässä argumentissa voin vedota lakiin, toisin kuin sinä.
      Väitinkö missään vaiheessa, että minun mielestäni kissojen/minkä tahansa muiden lemmikkieläinten nimenomaan pitäisi päästä juoksemaan ulos milloin ja miten vain? "Se, että joku on asunut ikänsä maalla ja että siellä kissat ovat saaneet liikkua miten haluavat, ..." En viittaa itseeni tai omaan kantaani. Minulla ei ole minkäänlaista lemmikkieläintä, ja jos olisikin, en sitä itsekseen ulos päästäisi. Minä en kannata turkistarhausta, mutta en myöskään hyväksy niiden kettutyttöjen toimia, jotka huvikseen niitä turkiseläimiä vapauttavat. Minulla ei myöskään valitettavasti ole varaa päättää, millaisissa oloissa se syömäni tuotantoeläin on elänyt. Luultavasti suurin osa "ulkokissan" omistajista rikkookin lakia tietämättään tai välinpitämättömyyttään, tai ihan vain sen takia, että "näin on aina ollut tapana". Selkeästi siis kaksinaismoralistisia hurskastelijoita koko sakki.

      Lainaa

    80. ........... 9.4.2015 6:48
      Tulos: +6 (8 ääntä)
      sillälailla: Heitteillejättö? Eikös se kissa ole “villipeto” ja vähintään kohtuullista päästää se seikkailemaan? Välillä voi hassusti käydä, mutta se riski on otettava
      Maalla / pienessä kaupungissa/kylässä, juu siitä vaan.. Isommassa mestassa? Totta kai jos haluat sen kuolevan. Ja btw, jos menee toisen maille kuokkimaan tai käy jonkun pihalla jonkun lemmikin kimppuun saa muuten niitata muiden katit. Että kannattaa pitää ihan sisällä vaan kissanne.

      Lainaa

    81. Tulos: -1 (7 ääntä)
      "Kotikissa ei ole petoeläin kuten esimerkiksi susi eikä sitä tavata (eläimistöön alkuperäisenä kuuluvana) villinä luonnossa missään maailmalla. Myöhemmin villiintyneet kotikissat ovat ottaneet paikkansa joissakin paikoissa, mutta alkuperäinen ja sinne kuuluva se ei missään nimessä ole." Nyt en jouda kaikkia vastauksia lukemaan, toivottavasti joku huomasi jo aikaisemmin, mutta siis ^tuohan ei pidä mitenkään paikkaansa. Luuleekohan kirjoittaja, että kissa on vaan poksahtanut ihmiskotiin tyhjästä, vai mikähän tässä oli pointtina? Ei tavata luonnossa, ihminen loi? http://fi.wikipedia.org/wiki/Villikissa

      Lainaa

    82. Tulos: +15 (15 ääntä)
      Pablo: "Jokseenkin naurettavaa tuo kissojen syyttäminen lintukantojen heikkenemisestä. On olemassa taitavia saalistajia (etenkin narttukissat), jotka saattavat saada muutamankin linnun viikon sisällä kiinni. Toisaalta lintu taas on suhteellisen vaikea saalis kissalle, ottaen huomioon että niitä suomessa vuosittain majailee n. miljardi yksilöä (muistan jostain luvun lukeneeni jopa)." Kissojen vaikutusta alkuperäiseläimistöön ei pidä missään nimessä vähätellä. "Lukuisten tutkimusten mukaan yksi kaupunkikissa tappaa vuosittain noin 28 saaliseläintä. Maatilojen kissoilla määrä on paljon suurempi, kuten Temple ja Coleman havaitsivat. He vertasivat omia tuloksiaan kaikkeen saatavilla olevaan tutkimustietoon ja arvioivat sen pohjalta, että Wisconsinin maaseudulla vapaina elelevät noin kaksi miljoonaa kissaa tappavat vuosittain vähintään 7,8 miljoonaa, mutta todennäköisesti jopa 219 miljoonaa lintua. Siis yksinomaan Wisconsinin maaseudulla. Koko maan tasolla puhutaan todennäköisesti jo miljardeista linnuista."

      Lainaa

    83. Tulos: +12 (12 ääntä)
      Ja: "Suomessa suhde kissaan on luonnonsuojelullekin niin arka, kissan kannatus väestössä niin suuri, että siitä vaietaan. Ja kuitenkin kissan merkitys luonnossa on aivan keskeinen, se on maan ylivoimaisesti runsaslukuisin petoeläin, jonka uhrit pelkästään lintumaailmassa voidaan arvioida miljoonissa joka vuosi. Eläinsuojelijan, joka hyökkää kiivaasti metsästystä vastaan, olisi hyvä tajuta, että kissa saattaa Suomessa tappaa yhtä paljon lintuja kuin koko maan metsästäjät, ja nisäkkäitä se tappaa monta vertaa enemmän."

      Lainaa

    84. Tulos: -1 (11 ääntä)
      "Minulla ei myöskään valitettavasti ole varaa päättää, millaisissa oloissa se syömäni tuotantoeläin on elänyt." Kaikilla on varaa/mahdollisuus päättää.

      Lainaa

    85. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Lähtökohtaisesti kaupunkialueilla pitäisi kieltää kaikki sellaiset lemmikkieläimet joita ei voi pitää sisällä 24/7/365. Jos on pakko olla kissa tai koira tai alligaattori, mene landelle sen kanssa.

      Lainaa

    86. rva Jestasson 7.7.2015 18:53
      Tulos: -6 (16 ääntä)
      Truth: Lakihan sanoo, että kissat on pidettävä kiinni taajama-alueella. Ja asiasta lisää tässä: http://www.sll.fi/keski-suomi/luonto/lajit/muut-lajit/koirat-kissat507 Eilen aamulla postinhakureissu alkoi verilöylyn jäljillä, kun naapuruston joku kisumisu oli päästänyt ilmeisesti linnun päiviltään meidän terassilla. Ihan kiva. Menee terassin matto kaatopaikalle ja mukavaa on putsata myös seinät veriroiskeista. Laki on laki, sitä ei voi tulkita. Nyt on vielä lintujen pesimäaika, joten suosittelen pitämään ne mirrit näköpiirissä. Vastuuntuntoiset kissanomistajat kuljettavat kissoja valjaissa tai rakentavat ulkoilua varten katollisen häkin.
      Olenko ainoa joka ihmettelee, ovatko kaikki Suomen pikkulinnut kuolemassa sukupuuttoon? Onko tuo "kissa syö kaikki linnut" ihan realistinen uhkakuva? Kissavihaa ilmassa... Haluaisin minäkin tietää, mikä ihan oikeasti on takana siinä raivossa, jos kissa on vapaana taajama-alueella? (ei kaupungin keskustassa, vaan taajaman reuna-alueilla vähän harvemminrakennetuilla alueilla) Meidän kissa on täällä kaupungin keskustassa ulkona vain valjaissa, mutta mökillä se on vapaana. On miellyttävä, siisti ja kaunis hiirenpyytäjä, toisin kuin koirat, jotka aiheuttavat melusaastetta (räksytys) ja potevat helposti aggressioita (murina, ihmisen päälle hyökkäily ja pureminen).

      Lainaa

    87. Tulos: -6 (10 ääntä)
      Lain mukaan kissoja saa pitää vapaana, pitää vain huolehtia ettei ne pääse lasten leikkipaikoille eikä urheilukentille.

      Lainaa

    88. Tulos: +1 (3 ääntä)
      ''asia on minun puoleltani hoidettu asiallisesti''? XD

      Lainaa

    89. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Epo: Siis mitä vittua, toinen uhkaa myrkyttää lemmikkejä ja ekojen kommentoijien mielestä Heidi on toiminut tässä asiattomasti ja ansaitsee moitteet ja huorittelun?
      Luitko edes koko juttua? Timo ei uhannut myrkyttää kenenkään lemmikkejä. Hän on myrkyttämässä rottia *omalla pihamaallaan*, ei julkisella paikalla. Hän nimen omaan varoitti Heidiä tästä asiasta jotta Heidin lemmikit eivät vahingossa mene syömään rotanmyrkkyä.

      Lainaa

    90. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Häirittee toi "enään"

      Lainaa

    91. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Egologinen akateemikko: Tämä maailma ei ole pelkästään ihmisten. Kyllä kissoilla on ihan yhtä oikeus olla täällä. Ärsyttää nuo oman edun tavoittelut. Niitä on Suomessa liikaa. Onneks pääsen tästä junttimaasta eroon pian enään 2 kk
      Tyhmyys ärsyttää vielä enemmän.

      Lainaa

    92. Tulos: +3 (3 ääntä)
      sillälailla: Heitteillejättö? Eikös se kissa ole "villipeto" ja vähintään kohtuullista päästää se seikkailemaan? Välillä voi hassusti käydä, mutta se riski on otettava
      Ethän ole tosissasi?
      Kaltaisellasi ymmärtämättömällä ei toivottavasti ole lemmikkejä lainkaan.
      Voit aloittaa itsesi sivistämisen esim lukemalla lakia kyseisestä aiheesta.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: myrkky, rotanmyrkky, myrkyttäjä, myrkytys, myrkyttää, kissat, koirat, lemmikit, lemmikki, huhu, ilmiantaa, ilmianto, poliisit