Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Huippukokki haussa, osa 30: Kakkutikkari

Täysi amatööri tyrii jopa valmistaikinan.
Huippukokki haussa, osa 30: Kakkutikkari

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 34 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +61 (435 ääntä)
      Joka onnistuu suklaan polttamaan mikrossa, tyytyköön valmistamaan keitettyä vettä. Siinä on vaikea mokata.

      Lainaa

    2. Tulos: +285 (373 ääntä)
      Argh... Suklaan sulattaminen mikrossa on kyllä oikeasti sellaista etten suosittele, palaa niin helposti. Nimim. Vesihauteessa sulattaja.

      Lainaa

    3. gyllene tider ´90-luku 3.3.2015 1:55
      Tulos: -4 (76 ääntä)
      Tästä sai kyllä herttaiset naurut =) Voe..

      Lainaa

    4. maalaisjärki 3.3.2015 2:12
      Tulos: +316 (342 ääntä)
      Ei, valmistaikinaa ei tarvi paistaa. Se paistuu itsekseen pöydällä. Jos syö nopeasti, se paistuu sitä maistaneen mahassa.

      Lainaa

    5. S. aivartelija 3.3.2015 6:06
      Tulos: +103 (141 ääntä)
      Mutsis: Joka onnistuu suklaan polttamaan mikrossa, tyytyköön valmistamaan keitettyä vettä. Siinä on vaikea mokata.
      Vesi on helppo "polttaa pohjaan". Unohtaa vaan veden kiehumaan hellalle ja itse touhuaa jotain muuta - onnistuu muuten helposti kokeneeltakin kokilta/leipurilta. Nimimerkillä kokemusta on.

      Lainaa

    6. Tulos: +251 (269 ääntä)
      Pitikö paketti avatakin? Ohje ei kertonut.

      Lainaa

    7. Tulos: +56 (144 ääntä)
      Katri: Argh… Suklaan sulattaminen mikrossa on kyllä oikeasti sellaista etten suosittele, palaa niin helposti. Nimim. Vesihauteessa sulattaja.
      Nimim. Vesihauteessa sulattaja. Ei perkele ole!!!! Katri tuossa nimen kohdalla lukee.

      Lainaa

    8. Tulos: +90 (102 ääntä)
      ei se ohjeen vika ole jos itse on aivan paska kokki

      Lainaa

    9. Tulos: +11 (23 ääntä)
      Cake popsit saattaa valua, vaikka olisi paistettukin tai vaikka sen massan tekisi paistetusta kakusta. Kököt vaan muffinssivuokaan ja siitä on helppo tunkea suuhun... Suklaa kannattaa sulattaa pienellä lämmöllä kulhossa vesikattilan päällä, eikä haittaa vaikka vähän unohtuisikin levylle.

      Lainaa

    10. Tulos: +46 (52 ääntä)
      En ole kyllä vielä onnistunut suklaata polttamaan mikrossa, vaikka useimmiten sen siellä sulatankin. Tärkeätä on tietysti sulattaa lyhyissä pätkissä ja sekottaa välillä... Ei oo niin vaikeata. Ja onhan niitä "cookie dough" -juttujakin, joissa on raakaa taikinaa, että ehkä noi cake popsitkin vois vielä mennä :D

      Lainaa

    11. Tulos: +14 (26 ääntä)
      No onhan noita jälkkäreitä, mitä ei tarvii paistaa. Esim meitsin lempi juustokakku, ainekset vuokaan ja vuoka jääkaappiin yön yli. Mutta että joku ei tajua, että raakaa taikinaa ei varmaan kuulu syödä? :D

      Lainaa

    12. Tulos: +39 (43 ääntä)
      Mutsis: Joka onnistuu suklaan polttamaan mikrossa, tyytyköön valmistamaan keitettyä vettä. Siinä on vaikea mokata.
      -"Mikä täällä löyhkää?" -"Nuuh, nuuh... Haisee ihan pohjaanpalaneelta vedeltä."

      Lainaa

    13. Tulos: +61 (77 ääntä)
      Lopun ajat ovat käsillä. Taivaalta sataa tulta ja tulikiveä, vanhat muinaiset heräävät, helvetin portit avautuvat, sieltä astuu ulos Master-Chef-Perkele ja huutaa "MITEN VTUSSA SUN RIISIS VOI OLLA VIELÄ RAAKAA??!??"

      Lainaa

    14. Tulos: -73 (95 ääntä)
      Lähes kaikki nuoret (20-25v) naiset joita tunnen on totaalisen avuttomia keittiössä. Yksi ei osaa keittää kaurapuuroa ja toinen jättää kastikkeet suurustamatta. :D Miten tähän on tultu, onko peruskoulun opetussuunnitelmasta poistettu kotitaloustunnit mun huomaamatta?

      Lainaa

    15. Tulos: +109 (121 ääntä)
      Ode-: Lähes kaikki nuoret (20-25v) naiset joita tunnen on totaalisen avuttomia keittiössä. Yksi ei osaa keittää kaurapuuroa ja toinen jättää kastikkeet suurustamatta. Miten tähän on tultu, onko peruskoulun opetussuunnitelmasta poistettu kotitaloustunnit mun huomaamatta?
      Kai ne kaikki sun tuntemat nuoret (20-25v) miehet sentään osaa laittaa hyvää ruokaa ja leipoa herkkuja?

      Lainaa

    16. Tulos: -37 (51 ääntä)
      Widdu mikä dumbass! Miten ton suklaan sulattamisen pystyy mokaamaan? Maailman yksinkertaisin asia!?! Ja eikö nyt järki jo sano jotain tosta taikinan käsittelystä. "Ohje ei kertonut" - niin, ehkä ohjeen tekijä oletti, että kaikki täyspäiset ymmärtävät KYPSENTÄÄ raa´an taikinan. Ei herra isä anna mun kaikki taas kestää! Ehkä ton Minnihiiren on syytä pysyä pois keittiöstä jos ei tollasia haltsaa... Varmaan joku 16 v. blondi pissis taas asialla!

      Lainaa

    17. Tulos: -30 (46 ääntä)
      Daisy: Kai ne kaikki sun tuntemat nuoret (20-25v) miehet sentään osaa laittaa hyvää ruokaa ja leipoa herkkuja?
      No ei, mutta vähemmän ihan täysiä tunareita löytyy. Perinteisestihän se on kuitenkin mennyt niin, että nuoret (poika)miehet on vielä hyvän aikaa mamman helmoista lähdettyään pikaruoan ja einessafkojen varassa. Roolit näyttää vähän vaihtuneen.

      Lainaa

    18. Tulos: +37 (41 ääntä)
      Ode-: Lähes kaikki nuoret (20-25v) naiset joita tunnen on totaalisen avuttomia keittiössä. Yksi ei osaa keittää kaurapuuroa ja toinen jättää kastikkeet suurustamatta. Miten tähän on tultu, onko peruskoulun opetussuunnitelmasta poistettu kotitaloustunnit mun huomaamatta?
      Tunnet vain avuttomia yksilöitä.

      Lainaa

    19. Tulos: +35 (39 ääntä)
      Mutsis: Joka onnistuu suklaan polttamaan mikrossa, tyytyköön valmistamaan keitettyä vettä. Siinä on vaikea mokata.
      Täysin päin vastoin! Joka onnistuu suklaan mikrossa sulattamaan tasaiseksi yhtään polttamatta, saa tulla mulle kertomaan että miten hitolla sen teki. Maksan matkat.

      Lainaa

    20. Tulos: +21 (27 ääntä)
      Luumu: Widdu mikä dumbass! Miten ton suklaan sulattamisen pystyy mokaamaan? Maailman yksinkertaisin asia!?! Ja eikö nyt järki jo sano jotain tosta taikinan käsittelystä. “Ohje ei kertonut” – niin, ehkä ohjeen tekijä oletti, että kaikki täyspäiset ymmärtävät KYPSENTÄÄ raa´an taikinan. Ei herra isä anna mun kaikki taas kestää! Ehkä ton Minnihiiren on syytä pysyä pois keittiöstä jos ei tollasia haltsaa… Varmaan joku 16 v. blondi pissis taas asialla!
      Selvästikään et ole itse koskaan kokeillut. Itse oon joitain kertoja sulattanut, ja hävikki on ollu kaikkiaan jotain 70 prosentin luokkaa. Joka kerta toki vähemmän, mutta ei tuo nyt tosiaan ole niin helppoa kuin itsekin ennakkoon kuvittelin.

      Lainaa

    21. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Mää ainaki nauroin:D

      Lainaa

    22. Tulos: +21 (23 ääntä)
      Jotenkin aina ihmettelen sitä miten tietyt ihmiset eivät pysty tekemään edes yksinkertaisimpia ruokia. Juu, eihän jokaisella ole taipumuksia (jos yhtään kenelläkään, taipumuksien puutteeseen vetoaminen on vättömäistä etenkin jossain tällaisessa) tai aikaa opetella mutkikkaita reseptejä, mutta nykyään löytyy paljon ihan hyviä keittokirjoja ja nettireseptejäkin, joita ihan vain tarkasti seuraamalla pitäisi tulla ainakin syötävää. En tunnista itsestänikään mitään taipumuksia tai jotakin mystistä kokin merkkiä, ja ennen 20. ikävuotta kokkaaminen rajoittui kaurapuuroon ja kananmuniin, mutta omille muutettuani aloin vain kokeilla helppoja perusreseptejä ja noudatin vain visusti niitä. Paista tämä aika, lisää tämän verran tätä ja tätä, sekoita hämmennä ja kärvistele sipuleita leikatessasi. Ihmeen nopeasti siinä hahmottaa perusasiat kun vain viitsii katsoa mitä tekee.

      Lainaa

    23. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Tunnen tasan yhden samanlaisen naispuolisen sankarin keittiössä, jos hänellä olisi fabo, niin päivitykset olisivat varmaan samanlaisia... Eiköhän perusruoanlaitto onnistu 90% ihmisistä, ei kai kotiruoan tarvitse olla gourmet-tasoa (ellei itse halua). Minusta on hauskaa, että miehetkin nykyään kokkailevat enemmän, tosin kynnys huudella konditoria-harrastuksista voi olla vieläkin aika korkea..

      Lainaa

    24. Tulos: +21 (39 ääntä)
      Kannattaisi hommata ukko joka on kokki. Siis oikea KOKKI eikä mikään keittäjä vaan KOKKI, joka tekee vain parasta, eikä mitään halpaa.

      Lainaa

    25. purppurapiru 4.3.2015 11:17
      Tulos: +10 (16 ääntä)
      Ei cake popseja tehdä raa'asta taikinasta. Massa sotketaan murskatusta valmiista kakusta johon sekoitetaan tuorejuustoa ja tomusokeria ym kosteuttavia ja muotoilua helpottavia aineita. Ei voi olla vaikeaa. Kuorrutetaan sulatetulla suklaalla. Suklaan käsittely on vaikeaa mutta ei kyllä noin.

      Lainaa

    26. Tulos: +20 (20 ääntä)
      Mutsis: Joka onnistuu suklaan polttamaan mikrossa, tyytyköön valmistamaan keitettyä vettä. Siinä on vaikea mokata.
      Vaikeaa, vaan ei mahdotonta. Olen ollut todistamassa nimittäin tällaista tapausta. Kyseisene henkilön kattilasta irtosi myös pohja tämän seurauksena.

      Lainaa

    27. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Jätän tämän vain tähän. http://omituinenruokablogi.gains.fi/totuus-popseista/

      Lainaa

    28. Tulos: +16 (16 ääntä)
      Tarttee tietää, että valkosuklaa palaa paljon helpommin kuin maitosuklaa tai tumma. Ite en koskaan sulata mitään suklaita mikrossa, vaan liedellä kattilassa, tai vesihauteessa, mikä on vieläkin "turvallisempi" tapa. Näkeepähän sen suklaan koko ajan ja voi sekoitella.

      Lainaa

    29. Tulos: +9 (19 ääntä)
      En ymmärrä, mikä siinä suklaan mikrossa sulattamisessa on muka niin vaikeaa. Laita suklaa sisään, ota kupu pois, ettei haihtuva kosteus tipu takaisin suklaaseen, ota suklaa 10-20 s välein mikrosta ulos ja sekoita. Helppoa kuin mikä. Ehkä sitten omistan jonkin taianomaisen suklaasulatusmikron?

      Lainaa

    30. Tulos: +1 (3 ääntä)
      "pisin"

      Lainaa

    31. dumbääs2kai sitten 5.3.2015 20:19
      Tulos: 0 (8 ääntä)
      Luumu: Widdu mikä dumbass! Miten ton suklaan sulattamisen pystyy mokaamaan? Maailman yksinkertaisin asia!?! Ja eikö nyt järki jo sano jotain tosta taikinan käsittelystä. “Ohje ei kertonut” – niin, ehkä ohjeen tekijä oletti, että kaikki täyspäiset ymmärtävät KYPSENTÄÄ raa´an taikinan. Ei herra isä anna mun kaikki taas kestää! Ehkä ton Minnihiiren on syytä pysyä pois keittiöstä jos ei tollasia haltsaa… Varmaan joku 16 v. blondi pissis taas asialla!
      Anteeksi jos poksautan allergiaasi mutta kyseinen päivitys on kirjoitettu vähän huumorimielessä :)

      Lainaa

    32. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Kaikki jotka ihmettelevät miten muka voi olla cake piparien teko vaikeaa, eivät selvästikään ole itse ikinä yrittäneet. Mieluummin heittäydyn jyrkänteeltä kuin kokeilen uudestaan.

      Lainaa

    33. Tulos: +15 (15 ääntä)
      bob: Täysin päin vastoin! Joka onnistuu suklaan mikrossa sulattamaan tasaiseksi yhtään polttamatta, saa tulla mulle kertomaan että miten hitolla sen teki. Maksan matkat.
      Suklaa pieninä paloina kuppiin, joka on täysin puhdas ja kuiva. Pisarakin vettä tai joku epäpuhtaus siellä seassa polttaa suklaan heti. Teho alle 500W. 20s välein sekoitus. Paloitellessa ja sekoittaessa myös tarkkana kuin porkkana, ettei vettä tai epäpuhtauksia joudu sekaan. Kun sula massa on lämmintä ja seassa enää vähän sulamatonta suklaata, älä laita enää mikroon, vaan sekoittele kunnes loppukin suklaa sulaa seokseen. Ylimääräisenä vinkkinä: sulata vain yhtä suklaalaatua kerrallaan. Jos sekoitat valko- ja tummaa suklaata, palaa sekoitus mikrossa helposti.

      Lainaa

    34. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Rakastan itse TÄYSIN ruuanlaittoa ja leivontaa, vaik en oo vielä mikää ammattilaine :D, aijon pyrkii uralle (olen 14), helpon tapa on sulattaa suklaa vesihauteessa, ja jotkut cake pops taikinat paistetaan ja jotkut hyydytetään, itelläni on paistettavat mokkapala popsit, ja suklaata voi käyttää "liimana" tikun päässä ja sitteen vaan vaikka styroksiin tai vastaavaan :) ja helpoin tapa paistaa on ostaa siihen tarkoitettu kaksiosainen kuminen vuoka.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: tikkari, kakku, kakkutikkari, cake pops, kuva, suklaa, valkosuklaa, taikina, paistaa, raaka, leipoa, mikro, sulattaa, pakaste

  • Uusimmat

  • Kategoriat