Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pohdittavaa muotimammoille

Voiko lapselle antaa käytettyjä vaatteita?
Pohdittavaa muotimammoille

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 85 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +2303 (2359 ääntä)
      En tiedä nostaisiko sitä äidille vai pojalle hattua? Noh, nostetaan molemmille! :)

      Lainaa

    2. Tulos: -314 (512 ääntä)
      Tota loppukaneettia lukuunottamatta (vähän veikkaan et ON valitellu...) hieno juttu ja juuri näin!

      Lainaa

    3. Tulos: +698 (790 ääntä)
      Dee: Tota loppukaneettia lukuunottamatta (vähän veikkaan et ON valitellu…) hieno juttu ja juuri näin!
      Kaikki ei tosiaan muuten valita siitä... Jotkut ymmärtävät että rahaa ei ole jossain taikakirstussa rajattomasti. Jos olisi niin toki opintoraha olisi isompi, sen luulisi tajuavan jos on opiskelemaan päässyt.

      Lainaa

    4. Tulos: +513 (535 ääntä)
      joo, tää kertakäyttö yhteiskunta on käsittämätöntä. Vaatteet vasrinki lapsilla on käytännössä uusia kun antaa vaan eteenpäin.. jos mietittää isommassa mittakaavassa niin nämä jotka kokevat sen epäimieluisaksi käyttää vaatteita jotka toinen on päällän pitänyt kokevat viimestää armeijassa(ne ketä käy) turhaksi. Sielä jos jossakin samoi vaatteit käyttää tuhannet tyypit jo ennen sua ja sun jälkees..ja kaikilel kelpaa.

      Lainaa

    5. Tulos: -898 (920 ääntä)
      Varmaan tosi hienot vaatteet joo XD

      Lainaa

    6. Tulos: -282 (356 ääntä)
      Olipahan mokien moka.

      Lainaa

    7. Tulos: +778 (782 ääntä)
      Christ: Varmaan tosi hienot vaatteet joo
      Käytetyt vaatteethan ei missään nimessä voi olla hienoja.

      Lainaa

    8. S. aivartelija 8.1.2015 6:42
      Tulos: +283 (349 ääntä)
      Pojat eivät aina ole niin tarkkoja. Mutta todennäköisesti kyse on joululahjaryhmistä, joihin ei toivota käytettyä tavaraa. Syy on se, että niihin on usein tuotu kaatopaikkakelpoista, rikkinäistä tavaraa ja porukat ovat sitten joutuneet omalla kustannuksellaan viemään niitä kaatopaikalle isoja kuormia.

      Lainaa

    9. Tulos: +255 (271 ääntä)
      Mä niin haluaisin tykätä tuosta päivityksestä !

      Lainaa

    10. Tulos: +295 (301 ääntä)
      Tuolla asenteella säästää pitkän pennin.

      Lainaa

    11. Ryhmän jäsen 8.1.2015 7:36
      Tulos: +293 (299 ääntä)
      Kyse oli juurikin sellaisesta, tosta asiasta käytiin pitkät keskustelunkin ryhmässä. Ja ilmeisesti osa vie sinne myös ajatuksella "kyllä tää on vielä ihan hyvö, köyhän ei oo vara valittaa" likaisia ja rikkinäisiä/nuhjaantuneita vaatteita..
      S. aivartelija: Pojat eivät aina ole niin tarkkoja. Mutta todennäköisesti kyse on joululahjaryhmistä, joihin ei toivota käytettyä tavaraa. Syy on se, että niihin on usein tuotu kaatopaikkakelpoista, rikkinäistä tavaraa ja porukat ovat sitten joutuneet omalla kustannuksellaan viemään niitä kaatopaikalle isoja kuormia.

      Lainaa

    12. Tulos: -89 (289 ääntä)
      "Mitä väliä sillä on, jos joku on niitä vaatteita pitänyt. Etkös sinä pese nekin samalla kertaa kuin minun vanhat vaatteet? Mennään äiti toiseen kauppaan!" Paskapuhetta mutta uskon. Hieman värikynää tarinassa on käytetty.

      Lainaa

    13. perse-erkki 8.1.2015 7:52
      Tulos: +88 (326 ääntä)
      Pitääkö olla noin vitun hipsteri, ettei voi vain käyttää sanaa kirpputori?? Second hand shop...voi pyhä perse!

      Lainaa

    14. Tietoinen 8.1.2015 8:57
      Tulos: +274 (292 ääntä)
      perse-erkki: Pitääkö olla noin vitun hipsteri, ettei voi vain käyttää sanaa kirpputori?? Second hand shop…voi pyhä perse!
      Second hand shop on liikkeen nimi, ei kirpputori. (Tosin myy käytettyä tavaraa)

      Lainaa

    15. Tulos: +122 (156 ääntä)
      perse-erkki: Pitääkö olla noin vitun hipsteri, ettei voi vain käyttää sanaa kirpputori?? Second hand shop…voi pyhä perse!
      On niissä ehkä pieni merkitysero. Second hand shop on mun käsittääkseni esim. Fidan tyyppinen liike, jossa liikkeen pitäjä myy lahjoituksena saatua tai halvalla ostettua käytettyä tavaraa liikkeessään, eli tavaran (entisen) omistajan ja lopullisen ostajan välissä on ns. second hand eli välikäsi. Kirpputori taas on enemmän semmoinen yleistermi joka voi tarkoittaa sekä perinteistä kirpparia (eli kirpparikojuja, joissa ollaan itse paikalla myymässä), itsepalvelukirpparia että second handia.

      Lainaa

    16. Tulos: +173 (181 ääntä)
      Tulipa mukava fiilis tähän harmaaseen aamuun ku luin tuon jutun. Kyseinen äiti puhui vain ja ainoastaan asiaa ja onnistuneesti oli ajatuksensa siirtänyt jälkikasvulleen,hienoa toimintaa kertakaikkiaan.

      Lainaa

    17. sama maku 8.1.2015 9:45
      Tulos: -87 (147 ääntä)
      L: On niissä ehkä pieni merkitysero. Second hand shop on mun käsittääkseni esim. Fidan tyyppinen liike, jossa liikkeen pitäjä myy lahjoituksena saatua tai halvalla ostettua käytettyä tavaraa liikkeessään, eli tavaran (entisen) omistajan ja lopullisen ostajan välissä on ns. second hand eli välikäsi. Kirpputori taas on enemmän semmoinen yleistermi joka voi tarkoittaa sekä perinteistä kirpparia (eli kirpparikojuja, joissa ollaan itse paikalla myymässä), itsepalvelukirpparia että second handia.
      Turhanpäiväistä hiustenhalkomista, kirppari on kirppari on kirppari. Tuota logiikkaa soveltaen, kutsuukohan Oili esmes Siwaa convinience storeksi sinne lähtiessä, ettei ihan varmasti tuu väärinkäsityksiä sanasta "kauppa"?

      Lainaa

    18. Tulos: +66 (80 ääntä)
      L: On niissä ehkä pieni merkitysero. Second hand shop on mun käsittääkseni esim. Fidan tyyppinen liike, jossa liikkeen pitäjä myy lahjoituksena saatua tai halvalla ostettua käytettyä tavaraa liikkeessään, eli tavaran (entisen) omistajan ja lopullisen ostajan välissä on ns. second hand eli välikäsi. Kirpputori taas on enemmän semmoinen yleistermi joka voi tarkoittaa sekä perinteistä kirpparia (eli kirpparikojuja, joissa ollaan itse paikalla myymässä), itsepalvelukirpparia että second handia.
      Kiitti,oon kelaillu asiaa ja toi kyl kuullostaa järkevältä selitykseltä.

      Lainaa

    19. Tulos: +158 (162 ääntä)
      sama maku: Turhanpäiväistä hiustenhalkomista, kirppari on kirppari on kirppari. Tuota logiikkaa soveltaen, kutsuukohan Oili esmes Siwaa convinience storeksi sinne lähtiessä, ettei ihan varmasti tuu väärinkäsityksiä sanasta “kauppa”?
      No joo, suomen kielessä sillä ei pahemmin ole merkitystä mitä nimitystä käyttää. Mutta jos ulkomailla liikkuu niin second hand shop ja flea market ovat aika lailla eri asioita.

      Lainaa

    20. Tulos: +39 (49 ääntä)
      Tällänen teksti piristi päivää! :)

      Lainaa

    21. pikku hitleri 8.1.2015 11:08
      Tulos: +89 (93 ääntä)
      Second hand shopit valikoivat mitä myyvät. Eivät siis ota mitä vain myyntiin. Yleensä vain mekkikamaa, ja todella hyväkuntoista. Ja siis kauppias ottaa itselleen hiukan välistä joka tuotteesta minkä jonkun toisen puolesta myy.

      Lainaa

    22. JaakkoTeppo 8.1.2015 12:01
      Tulos: +122 (134 ääntä)
      Hienoa , että Oilin kaltaisia ihmisiä on olemassa. Ihmiskunta sai yhden pisteen. Ihmiskunnalla on nyt yhteensä yksi piste.

      Lainaa

    23. superior species 8.1.2015 12:02
      Tulos: +100 (106 ääntä)
      Mauno: Tuolla asenteella säästää pitkän pennin.
      Ja ennenkaikkea säästää maapalloa!

      Lainaa

    24. Tulos: +108 (118 ääntä)
      Yläasteella saatu reppu toimii vielä tänä päivänäkin vallan mainiosti salikamojen kuskaamisessa vaikka kantajalla ikää on mittarissa 30 ja repustakin vetoketju reistailee näin viidentoista vuoden jälkeen. Samalla periaatteella mennään kaikissa vaatteissa, jos hieman niskasta tai kainalosta repsahtaa niin mökille halkohommia varten tai lenkkeilypaidaksi, risat farkut hallille hitsaushousuiksi, jne. Uusia tilalle ensisijasesti kirppareilta, tms ja viimesenä vaihtoehtona sitten vaatekauppaan uusia hakemaan. Kauluspaidat, yms hienommat kamat joilla muutenkin pärjää sen 30 vuotta tekevät tietysti poikkeuksen. Säästää todellakin pitkän pennin :)

      Lainaa

    25. Tulos: +138 (142 ääntä)
      Christ: Varmaan tosi hienot vaatteet joo
      Mitä hienoista vaatteista jos pää toimii. Tyhmä on tyhmä Balenciagan puvussakin eikä järkeä saa kaupasta.

      Lainaa

    26. Tulos: +64 (76 ääntä)
      Eräs turkulainen teinityttö perusti jonkin aikaa sitten faceen ryhmän:"edes yhtenä päivänä maailman tärkein" ja kun tämä ei riittänyt niin hänen äitinsä perusti turkuun hätäapu-kahvi-ryhmän. No, yhtä keskustelua seurasin siellä, kun eräs äiti halusi antaa tyttärelleen pieneksi jääneen, pikkutytön mekon sitä tarvitsevalle ja muutama innokas ilmestyi ketjuun mekosta kiinnostuttuaan. Kaikki oli hyvin siihen asti, että av:n tehnyt pyysi kuvaa mekosta jolloin tämä "enkeli-hyväntekijä-teini" (ja on muuten kaikkea muuta kuin enkeli, mun näkökulmasta oikein kunnon mean girl, joka kiusaa muita ja kun jää siitä kiinni niin enkelin äiti laukkaa paikalle uhkailemaan tyyliin FBI:lla, kun hänen tyttöään erehdyttiin arvostelemaan) sitten meni aukomaan. Hänen mielestään mekon alustavasti varanneella ei ole mitään oikeutta mennä kyselemään kuvaa mekosta, koska hänen mielestään pitäisi olla kiitollinen jos joku tarjoaa vaatetta ilmaiseksi ja kaikki ilmaiset vaatteet pitää ottaa vastaan, jos ei ole varaa ostaa niin silloin ei voi alkaa ronkeliksi... Niin...tällä "enkelitytöllä" ei tietenkään ole omia lapsia (17v) ja hänen äitinsä on esimerkillään tehnyt tästä tytöstä todella epämiellyttävän yksilön. Äiti rientää aina paikalle pelastamaan, jos tyttö on joutunut lipalle töksäytyksistään. näin oma antaa esimerkillään oikeutuksen käyttäytyä huonosti ja puhua mitä sylki suuhun tuo kun "äiti kuitenkin pelastaa pinteestä" No eniveis. Tämä mekkojuttu jatkui niin, että av:n tekijä oli pyytänyt kuvan yhteydessä myös mittoja (tietenkin arvioidakseen mahtuuko mekko lapselle vai ei) niin siitä sitten nousi hirveä älämöly jossa tämä enkelityttö suoraan syytti kiittämättömyydestä ja ahneudesta, kun on poisannettavasta vaatteesta kyse. Paikalle ilmestyi sitten useampi äiti-ihminen jotka kaikki yrittivät selittää aluksi nätisti, että vaatteiden kanssa toimitaan aina näin, oli ne uusia tai ei ja oliko ne ilmaisia vai ei. Mutta eihän sille likalle mikään mene perille ja kun alkoi jäädä alakynteen selittelynsä kanssa niin ei menny kauaa kun äiti paukkasi paikalle pelastamaan tyttärensä joka taas kerran oli aiheuttanut pahaa mieltä ja eripuraa ja vielä kaikenlisäksi asiassa joka ei hänelle milläänlailla kuulunut, koska ei ollut mekon perässä eikä hänellä niitä lapsiakaan ole.

      Lainaa

    27. Tulos: -8 (42 ääntä)
      xoxo: “Mitä väliä sillä on, jos joku on niitä vaatteita pitänyt. Etkös sinä pese nekin samalla kertaa kuin minun vanhat vaatteet? Mennään äiti toiseen kauppaan!” Paskapuhetta mutta uskon. Hieman värikynää tarinassa on käytetty.
      Uskot paskapuhetta? Johan oot herkkäuskoinen. En ymmärrä.

      Lainaa

    28. Lettipää 8.1.2015 14:11
      Tulos: -63 (125 ääntä)
      Minä ainakin ostan niin lapsilleni kuin itselleni uusia vaatteita. Siitä tulee minulle hyvä mieli, ja joku ne vaatteet uutena kuitenkin ostaa, lahjoitan kyllä lasteni pieneksi jääneet (tai muuten sellaiset jotka eivät ole enää käytössä) vähävaraisille/Fidaan tai kierrätän pieneksi jääneet vaatteet isommilta pienemmille. Aina nämä kirpparien hipsterimammat ovat moralisoimassa toisia, jotka ostavat vaatteet uusina. Mistäköhän kuvittelevat saavansa käytetyt vaatteensa, jos joku ei ole niitä uutena ostanut. Aina joku ostaa ne jossain vaiheessa uutena, tai tekee itse kankaista jotka ovat ainakin jossakin vaiheessa olleet uusia. Ja kyllä se pää voi toimia vaikka olisi hienot vaatteet. Ja Fida ainakin omilla sivullaan esitetään hyväntekeväisyyskirpputoriketjuna, eikä second hand shoppina, eli se on kirpputori. Tyhmää puhua Suomessa englanninkielisillä nimillä, kun paikalle on ihan suomenkielinenkin nimi, voi puhua ihan suoraan kirpputorista tai jos se sana kauhistuttaa niin vaikka käytettyjen vaatteiden myymälästä.

      Lainaa

    29. Lettipää 8.1.2015 14:12
      Tulos: -76 (94 ääntä)
      Sitäpaitsi mitä mokaa tässäkin oli? Sekö ettei oli voinut puhua suoraan kirpparista vaan piti olla hipsteriä ja maailmankansalaisena puhua secon handista.

      Lainaa

    30. Lettipää 8.1.2015 14:14
      Tulos: -72 (120 ääntä)
      Ja ihme kusetusta, varmaan ei se lapsi alkanut valittamaan siitä että vaate on liian kallis :D ihan kuin vasta koulun aloittava ymmärtäisi raha-asiat niin hyvin että osaa säästää ja arvioida mikä on kallis vaate.

      Lainaa

    31. minä itte 8.1.2015 15:06
      Tulos: +100 (102 ääntä)
      Sain lapsena aina serkun ja kummitädin lapsen vanhoja vaatteita. Olin hienoa saada niin paljon "uusia" vaatteita kerralla.

      Lainaa

    32. Tulos: +137 (147 ääntä)
      Lettipää: Ja ihme kusetusta, varmaan ei se lapsi alkanut valittamaan siitä että vaate on liian kallis ihan kuin vasta koulun aloittava ymmärtäisi raha-asiat niin hyvin että osaa säästää ja arvioida mikä on kallis vaate.
      Kyllä jos lapsi mitään numeroista ymmärtää, osaa päätellä, että 20 on suurempi kuin 2. Ja jos paljon on äitin mukana kiertänyt kirppareita ja vaikka saanut joskus itse antaa rahat myyjälle (äiti antaa vitosen käteen), niin ei ole ollenkaan mahdotonta, että on ihmetellyt kun näissä on hintalapuissa näin paljon isompi numero. Täällä aika usein aliarvioidaan lasten älykkyyttä ja kykeneväisyyttä. Olitteko te itse ihan täysiä ääliöitä mukuloina vai mistä kiikastaa? Mä ainakin sain ihan ala-asteikäisenä jo rahaa käteen, että sain hakea itselle lauantaina karkkipussin, ja sitä kautta opin ymmärtämään rahan päälle. En hyvin, mutta riittävästi, että tiesin monellako markalla saa mitäkin, ja kuinka paljoon vaikka 10 markkaa riittää.

      Lainaa

    33. Tulos: +47 (55 ääntä)
      sama maku: Turhanpäiväistä hiustenhalkomista, kirppari on kirppari on kirppari. Tuota logiikkaa soveltaen, kutsuukohan Oili esmes Siwaa convinience storeksi sinne lähtiessä, ettei ihan varmasti tuu väärinkäsityksiä sanasta “kauppa”?
      Second hand shopissa myyjiä on vain yksi, kauppa itse. Käsitykseni mukaan kirpparit ei osta jokaista tuotetta ennen kun ne tulee pöytiin myyntiin.

      Lainaa

    34. Tulos: -19 (57 ääntä)
      Jarkko: Second hand shopissa myyjiä on vain yksi, kauppa itse. Käsitykseni mukaan kirpparit ei osta jokaista tuotetta ennen kun ne tulee pöytiin myyntiin.
      Ja tällähän on tarinan kannalta hirveästi merkitystä. Kirppari: Myy käytettyä kamaa Second Hand Shop: Myy käytettyä kamaa Vaikka turhaahan tähänkin porukka takertui.

      Lainaa

    35. Tulos: +76 (78 ääntä)
      Lettipää: Ja ihme kusetusta, varmaan ei se lapsi alkanut valittamaan siitä että vaate on liian kallis ihan kuin vasta koulun aloittava ymmärtäisi raha-asiat niin hyvin että osaa säästää ja arvioida mikä on kallis vaate.
      No varmaankin osaa jos siihen on kotona kasvatettu. Itse ainakin ymmärsin jo alakouluikäisenä ettei kaikkea voi ostaa, ja että tuhlaus johonkin on jostain muusta pois, sen ymmärtää kolmen markan viikkorahallakin liikkeellä oleva. Eikä kyse ole siitä ettei koskaan voi ostaa mitään uutena, ostan itsekin jos vastaan tulee juuri sellainen mekko jonka aina olen halunnut. Mutta kyllä se on mielestäni aika tyhmä joka hankkii kalliilla sellaisen minkä halvallakin saisi.

      Lainaa

    36. yli opisto hörho 8.1.2015 17:58
      Tulos: +25 (43 ääntä)
      sama maku: Ja tällähän on tarinan kannalta hirveästi merkitystä. Kirppari: Myy käytettyä kamaa Second Hand Shop: Myy käytettyä kamaa Vaikka turhaahan tähänkin porukka takertui.
      Et vaan suostu myöntämään että olit väärässä.

      Lainaa

    37. Tulos: -29 (53 ääntä)
      yli opisto hörho: Et vaan suostu myöntämään että olit väärässä.
      Väärässä minkä suhteen? Totesin asian olevan turhaa hiustenhalkomista. Kama on käytettynä ostettua, käsittääkseni koko asian ydin. Tarkennus siitä, että kyseessä oli "Second Hand Shop" kirpparin sijaan ei tee ketään hullua hurskaammaksi. Kai sillä oli jotain seksuaalista merkitystä kirjoittajalle, mutta lukijan kannalta ei muuta asian pointtia.

      Lainaa

    38. Tulos: -45 (77 ääntä)
      En ymmärrä miksi tämä on "feissariMOKAT" sivulla, eihän tässä kirjoituksessa ole mitään hävettävää, vai olenko väärinkäsittänyt feissarimokat sivun tarkoituksen.

      Lainaa

    39. Lettipää 8.1.2015 19:26
      Tulos: -91 (115 ääntä)
      dollyboy: Kyllä jos lapsi mitään numeroista ymmärtää, osaa päätellä, että 20 on suurempi kuin 2. Ja jos paljon on äitin mukana kiertänyt kirppareita ja vaikka saanut joskus itse antaa rahat myyjälle (äiti antaa vitosen käteen), niin ei ole ollenkaan mahdotonta, että on ihmetellyt kun näissä on hintalapuissa näin paljon isompi numero. Täällä aika usein aliarvioidaan lasten älykkyyttä ja kykeneväisyyttä. Olitteko te itse ihan täysiä ääliöitä mukuloina vai mistä kiikastaa? Mä ainakin sain ihan ala-asteikäisenä jo rahaa käteen, että sain hakea itselle lauantaina karkkipussin, ja sitä kautta opin ymmärtämään rahan päälle. En hyvin, mutta riittävästi, että tiesin monellako markalla saa mitäkin, ja kuinka paljoon vaikka 10 markkaa riittää.
      Ei, en ainakaan muista olleeni "täysi ääliö mukulana", mutta perheemme ei ollut vähävarainen eikä meillä käytetty käytettyjä tavaroita, olimme niitä jotka ostavat ne vaatteet uutena ja lahjoittavat sitten eteenpäin. Koska edelleen, joku ne aina ostaa uutena. Kyllä minäkin tiesin millä rahalla saa karkkipussin, tikkarin tai gogoja, mutten tiennyt mikä on normaali hinta vaatteelle, koska en tienannut rahojani itse saati ostanut vaatteitani itse alle kouluikäisenä vaan vanhempani ostivat minulle vaatteet. En myöskään lapsena huolehtinut perheemme rahatilanteesta, joten en ollut erityisen kiinnostunut omieni, vanhempien tai sisarusteni vaatteiden hinnoista. Lapsena minä haaveilin koiranpennuista ja mietin kenen kanssa leikkiä, en sitä onko perheelläni rahaa vaatteisiin ja minkä hintaisia vaatteisiin on varaa. Tosin, en edelleenkään ole koskaan elänyt sossun tai KELAN rahoilla, vaan yrittäjäperheen lapsena olen nuoresta pitäen työskennellyt vanhempieni yrityksessä opintojen ohella (valmistuttuani muualla omalla alallani), jos en ole pystynyt, vanhempani ovat avustaneet minua, äitiyslomalla toki mies maksaa elämisen :)

      Lainaa

    40. Lettipää 8.1.2015 19:29
      Tulos: -65 (75 ääntä)
      Viitaten siis opintorahaan, jota en ole koskaan saanut (edes yliopistoaikanani) sen vuoksi että työskentelin aktiivisesti vanhempieni yrityksessä opintojen ohessa.

      Lainaa

    41. Lettipää 8.1.2015 19:32
      Tulos: -135 (143 ääntä)
      Muutenkin koko kirjoitus jonkun köyhän katkeraa louskutusta, kun ei ollut ikinä varaa ostaa vaatteita uutena. Älä välitä Oili, säästä vaan niin saat joku päivä ostettua vaatteita uutena :) ja onneksi on ihmisiä, jotka ostavat uutena ja laittavat vaatteet niitä näytettyään kiertämään :)

      Lainaa

    42. Lettipää 8.1.2015 19:33
      Tulos: -73 (75 ääntä)
      Korjaan siis automaattisen tekstisyötön aiheuttamaa virhettä: käytettyään* toki myös näytettyään :D

      Lainaa

    43. Tulos: +45 (53 ääntä)
      Itsellä sama pipo jo 15v ja sama takki 10v. Miksipä vaihtaa jos kestävät.

      Lainaa

    44. Tulos: +101 (115 ääntä)
      Lettipää: Korjaan siis automaattisen tekstisyötön aiheuttamaa virhettä: käytettyään* toki myös näytettyään
      kuulostat sellaselta kermaperseeltä joka saa kaiken pyytämällä ja ripsiä räpäyttämällä. itekkin oon varakkaasta perheestä, ja oon pienestä asti tehny kotitöitä ja ansainnu rahat. ei meille sitä ilmasiks annettu, vaikka ois ollu vara. ja kirppareita käytän nykyisinkin, ihan vaan senki takia, että siellä on persoonallisempia vaatteita ku vaatekaupoissa, missä on kymmenet samanlaiset ja samantyyliset vaatteet.

      Lainaa

    45. Tulos: +30 (30 ääntä)
      oho, tuli väärä lainaus, mutta oikeelta henkilöktä kuitenki :)

      Lainaa

    46. Tulos: +54 (56 ääntä)
      Syy siihen on ihan puhtaasti se, että noihin keräyksiin, myös uffille, lahjoitetaan ihan silkkaa roskaa. On rikkinäistä, erittäin kulunutta, tahraista jne. ja lahjoittaja kiillottaa sädekehäänsä. "Jos ei ole mitään, tämäkin kelpaa!" Sitä se lappu tarkoittaa. Vaatteet eivät ole mitään harvinaisia timantteja, joita ei koskaan tule uusia, vaan jopa käyttämätöntä vaatetta kannetaan selkä vääränä sinne uffin laatikkoon.

      Lainaa

    47. Tulos: -24 (52 ääntä)
      Mikähän tässä oli se varsinainen moka?

      Lainaa

    48. Tulos: +18 (66 ääntä)
      enpähä kyllä ite pitäis samoja rytkyjä yliopistoiässä, kuin mitä yläasteella. ei siksi, etteikö ne kenties olisi kestäny, vaan siksi, että ne yksinkertaisesti ovat aivan saatanan rumia.

      Lainaa

    49. lettipää 8.1.2015 23:01
      Tulos: -104 (114 ääntä)
      lol: kuulostat sellaselta kermaperseeltä joka saa kaiken pyytämällä ja ripsiä räpäyttämällä. itekkin oon varakkaasta perheestä, ja oon pienestä asti tehny kotitöitä ja ansainnu rahat. ei meille sitä ilmasiks annettu, vaikka ois ollu vara. ja kirppareita käytän nykyisinkin, ihan vaan senki takia, että siellä on persoonallisempia vaatteita ku vaatekaupoissa, missä on kymmenet samanlaiset ja samantyyliset vaatteet.
      Ja mistäköhän ompelimoilta kuvittelet kirppaririepujesi olevan ostettu? Samoista ketjukaupoista suurin osa kirpputorien rievuista on ostettu, kuin mistä teinipissikset ostavat heruttelurättinsä. Toki jos käyt vain vintege-kirpputoreila niin siellä on myynnissä vaatteita, joita ei ole tuotettu enää vähään aikaan. Itse hankin oikeasti yksilölliset vaatteeni teettämällä ne toiveideni mukaan (toki voi myös itse ommella jos osaa, itse en osaa). Ja ehei, kerroinhan työskennelleeni koko opiskeluaikani (lukuunottamatta harjoittelujaksoja) vanhempieni yhdellä konttoreista, itseasiassa jouduin vieläpä olemaan osa-aikaisen sihteerinä (toki olisin voinut heittäytyä sossupummiksi, mutta en todellakaan olisi pärjännyt niillä muutamalla satasella jotka sossusta olisi saanut) vaikka itse homma ei minua kiinnostanut. Vanhempanihan olisivat voineet kustantaa elämäni ilman, että teen heille töitä, mutta he halusivat opettaa minua tekemään töitä rahani eteen. Toki auton, vaatteet ja muut isommat jutut vanhempani kustansivat, koska olen tottunut suht korkeaan elintasoon, eikä sihteerin palkka olisi niihin riittänyt muun elämisen lisäksi. Toiskseen, lapsena meillä oli siivooja jolle oli maksettu vain siitä, että hän hoitaa suuremmat työt, itse jouduin korjaamaan rojut jne. Jokatapauksessa, vaikka olisinkin huonosti kasvattu ja piloille hemmoteltu, minua ärsyttää se että tuollaiset hipsterimammat moralisoivat meitä jotka tahdomme ostaa itsellemme ja lapsillemme uusia vaatteita. Yhtälaillahan ne menevät kiertoon, kun minä ne lahjoitan eteenpäin. Itse nyt vain en ole koskaan käyttänyt käytettyjä vaatteita, ja minua puistattaa ajatus käytetyistä vaatteista itsellän tai lapsillani. Ja sen harvan kerran kun olen kirpputorilla kierrellyt, en edes ole löytänyt yhtään laaadukasta teetettyä vaatetta tai merkkituotetta, pelkkiä halpakauppojen rättejä. Sitäpaitsi minulla ei ole aikaa tonkia siellä usein jopa pesemättömiä, korkeintaan martoille matonkuteiksi kelpaavia rättejä siinä toivossa että eteen sattuisi yksi kelvollinen tuote. Minusta on mukavaa ostella uutena kauniita vaatteita sekä satunnaisesti teettää vaatteita, enkä voi ymmärtää mitä se on toisilta pois, niin että pitää tuollaisia maailmanparaanustekstejä laatia. Hyvähän se teille on, että kaltaiseni ihmiset shoppailevat paljon, ja sitten lahjoittavat tuotteitaan eteenpäin jolloin sinulla (vaikka et ole köyhä) ja köyhillä on mahdolllisuus saada uudehkoja, kauniita vaatteita sitten lahjoituksena tai ostaa esim. Fidasta tai Uffista.

      Lainaa

    50. Tulos: -46 (54 ääntä)
      Missä tässä oli se moka ? Nauroinko mä? koinko myötähäpeää? No V&%¤# en ! nyt joku taso näihin

      Lainaa

    51. Sekä uusia että käytettyjä ostava kermaperse 9.1.2015 9:07
      Tulos: +31 (43 ääntä)
      Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Pitää näköjään hyvin paikkansa. ;D

      Lainaa

    52. Tulos: +82 (94 ääntä)
      Voi huokaus! Siis luuletteko te oikeasti olevanne jotain suuriakin hyväntekijöitä tuolla "jokuhan ne teidänkin käytetyt vaatteet uutena ostaa" argumentilla? Mulle on ihan yks hailee, että mistä ostatte vaatteenne, mut toi saa teidät näyttämään ihan täysiltä idiooteilta :D Onko teillä mitään, yhtään mitään hajua, paljonko niitä vaatteita tässäkin maassa pyörii? Käykääpähän kierrätyskeskuksessa/uffilla/tms. kysymässä paljonko sitä rättiä sinne roudataan viikottain. Se teidän yksi villapaita ei siinä paljoa painaa, mitä vaan tukee tätä kulutusyhteiskuntaa ja edistää siitä seuraavia ongelmia. Myöntäkää vaan, että ihan itseänne varten niitä vaatteita ostatte, älkääkä koittako asettaa itseänne jotenkin ylempään asemaan sen vuoksi.

      Lainaa

    53. lettipää 9.1.2015 14:12
      Tulos: -43 (63 ääntä)
      liftari: Voi huokaus! Siis luuletteko te oikeasti olevanne jotain suuriakin hyväntekijöitä tuolla “jokuhan ne teidänkin käytetyt vaatteet uutena ostaa” argumentilla? Mulle on ihan yks hailee, että mistä ostatte vaatteenne, mut toi saa teidät näyttämään ihan täysiltä idiooteilta Onko teillä mitään, yhtään mitään hajua, paljonko niitä vaatteita tässäkin maassa pyörii? Käykääpähän kierrätyskeskuksessa/uffilla/tms. kysymässä paljonko sitä rättiä sinne roudataan viikottain. Se teidän yksi villapaita ei siinä paljoa painaa, mitä vaan tukee tätä kulutusyhteiskuntaa ja edistää siitä seuraavia ongelmia. Myöntäkäävaan, että ihan itseänne varten niitä vaatteita ostatte, älkääkä koittako asettaa itseänne jotenkin ylempään asemaan sen vuoksi.
      En asettanut itseäni ylempään asemaan, vaan kerroin oman näkemykseni asiasta, kun tämä maailmanparantajamamma asetti kirppareilta vaatteensa ostavat ylempään asemaan kuin me jotka ostamme vaatteemme uutena, ja oma näkemykseni on se ettei vaatteiden uutena ostamisessa ole mitään pahaa. Toki on suotavaa ja hyvä jos ne kierrättää, eihän hyvää vaatetta pois kannata heittää vaan sen voi antaa jollekin tarvitsevalle tai vaikka myydä. Ja myönsin kyllä, että pääsyy siihen että en kirpputoreja käytä on se, että minua puistattaa ajatus käytetyistä vaatteista minulla tai lapsillani. Myönsin siis että syy on oma mieltymykseni, mutta en siltikään näe siltä pahana ja lisäksi voin vaatteineni tehdä jopa hyvää lahjoittamalla ne eteenpäin näin ilahduttamalla jotakuta vähävaraista tai tukea hyväntekeväisyystyötä.

      Lainaa

    54. lettipää 9.1.2015 14:14
      Tulos: -43 (59 ääntä)
      Sekä uusia että käytettyjä ostava kermaperse: Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Pitää näköjään hyvin paikkansa. ;D
      Totta, minua loukkasi se että kirppareilta vaatteensaostavat tulevat moralisoimaan niitä jotka tahtovat ostaa vaatteensa uutena.

      Lainaa

    55. Tulos: +69 (73 ääntä)
      Lettipää: "Vanhempanihan olisivat voineet kustantaa elämäni ilman, että teen heille töitä, mutta he halusivat opettaa minua tekemään töitä rahani eteen. Toki auton, vaatteet ja muut isommat jutut vanhempani kustansivat." Hmm.... :D Älä nyt loukkaannu, mutta kai itsekin ymmärrät että on aika turha vinkua, jos joku haukkuu neitiä kermaperseeksi (ei sillä että kermaperseys ihmisarvoa vähentäisi. ^^) Olen saanut itsekin ihan mukavat lähtökohdat tälle elämälle enkä koe tästä huolimatta olevani mikään vähävaraisia ylenkatsova kusipää. Joo sorry, meni vähän offtopic.

      Lainaa

    56. pikkusisko 9.1.2015 14:46
      Tulos: +41 (43 ääntä)
      Meillä on ainakin toiminut mainiosti käytäntö, että vanhat/pieneksi jääneet/nurkissa turhaan pyörivät vaatteet annetaan eteenpäin joko sisaruksille, kavereille, kavereiden kavereille tai heidän sukulaisille. Kaikki meistä ostaa myös uusia vaatteita kaupasta. Omasta mielestä moinen kierrätys ei ole mitään köyhien touhua, vaan järkevää toimintaa kaiken kaikkiaan. Toiselle "arvoton rätti" voi olla toiselle aarre :) ja ainakin itse tykkään päivittää vaatekaappiani 'vanhoillakin' vaatteilla :) ja siis vanhalla vaatteella en tarkoita mitään puhki kulutettua perunasäkkiä, vaan esimerkiksi vuoden jollakin toisella käytössä ollutta, hyvässä kunnossa olevaa tekstiiliä.

      Lainaa

    57. Tulos: +6 (18 ääntä)
      lettipää: Totta, minua loukkasi se että kirppareilta vaatteensaostavat tulevat moralisoimaan niitä jotka tahtovat ostaa vaatteensa uutena.
      Niinpäniin. Välillä melkein masentaa kuinka kiihkouskovaista porukkaa sitä löytyykään, oli sitten kyse ravinnosta, lasten kasvatuksesta, lähes mistä tahansa :) Kaikenlainen mustavalkoisuus on vaan niin saatanan _typerää_.

      Lainaa

    58. Tulos: +45 (47 ääntä)
      Vaatteiden (ja muidenkin tavaroiden kierrätys) tuskin on niinkään paljon nykyisin kiinni varakkuudesta kuin maailmankatsomuksesta. Kierrätys säästää yksinkertaisesti luontoa. Uutena ostaminen on toki hyväksyttävää, mutta mielestäni siinäkin voisi miettiä, että satsaa mieluummin kalliiseen ja kestävään, kuin parin euron kertakäyttötuotteeseen.

      Lainaa

    59. Tulos: +62 (64 ääntä)
      Lettipää: nnn
      Kas, erikoista, itsekin tulen yrittäjäperheestä josta myöhemmin tuli kohtuullisen varakas. Luulin että juuri siksi kotona opetettiin rahan arvo niin perusteellisesti; sen eteen on tehty töitä ja käytän sen asioihin joita todella haluan, en suinkaan turhaan ostelemiseen jota sopii näyttää naapureille. Sellainen "kaikki uutena" meininki on mielestäni juuri ihmisen merkki joka luulee että raha jotenkin tulee jostain, eikä sitä tarvitse ansaita. Ja sitten vielä sekin ettei maapallo oikein kestä tätä nykymenoa.

      Lainaa

    60. Positiivinen 9.1.2015 17:15
      Tulos: +44 (46 ääntä)
      Itse rakastan kirpputoreilla shoppailua ja kiertelyä, sillä sieltä tekee tosi hyviä löytöjä. Olen varmaa suurimman osan vaatteista ostanut kirpputorilta tai huutonetistä. En kuitenkaan ole mikään köyhä spurgu tai pukeudu rumasti, eikä kukaan edes arvaisi että mistä vaatteet on ostettu, sillä saan pukeutumisestani kehuja. Tykkään myös ostella paljon vaatteita. 30 eurolla saa kaupasta yhden paidan, mutta kirpputorilla sillä saa jo 6 paitaa, eikä kukaan tiedä mistä on ostettu. Moni sanoo, sinulla on uusi paita wow! Tietenkin on jotakin mitä en menisi ostamaan kirpputoreilta kuten alusvaatteita tai sukkia tms. Kengätkin on sellaiset mitkä ostan kaupasta. Mutta takkeja, housuja, paitoja, laukkuja yms. tekee hyviä löytöjä ja merkkivaatteitakin löytyy, jos niitä tykkää käyttää.

      Lainaa

    61. Tulos: +80 (82 ääntä)
      Lettipää ja muut samanmieliset. Teillä on ihan täysi oikeus ostaa kaikki vaatteet uusina ja kieriä rahassa sekä kuluttaa kaikessa rauhassa. Mutta siihen teillä ei ole oikeutta, että verhoatte sen johonkin eettisesti ylevään verhoon. Pelkästään Suomessa vaatetta päätyy kaatopaikoille 120 miljoonaa kiloa. MILJOONAA KILOA. Kaatopaikoille. Uuden vaatteen kirpputorille vienti on pieni parannus siihen, että on mennyt ja ostanut sen vaatteen. Paras teko olisi käyttää sitä vaatetta monta vuotta ja sitten ostaa tilalle kierrätetty. Uuden ostaminen vaatii aina lisää raaka-ainetta, eikä se, että sen kierrättää, vielä maailmaa tai yhtään ketään pelasta. Ei edes niitä, jotka haluaa ostaa kierrätysvaatteita, koska vaatteita olisi enemmän kuin tarpeeksi, vaikka muut ihmiset ostaisivat niitä puolet vähemmän. (tässä uutinen aiheesta : http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kaatopaikoille-matetaan-kymmenia-miljoonia-kiloja-vaatejatetta/1874114 ) Lettipää, sinulla on oikeus elämääsi, mielipiteisiisi, mutta ei faktoihin. Niin kauan kun kaatopaikalle menee 100, 50, 20, 10 tai edes 1 miljoona kilo vaatetta vuodessa, niin sun rytkyjä ei varsinaisesti kaipaa kukaan. Ja minua ihan oikeasti kiinnostaa, että minkälaisessa maailmassa lapseni tai lapsenlapseni tulee elämään. Kaikki muut sukupolvet ovat jättäneet maailman vähän parempana paikkana, me olemme jättämässä sitä yhä vaan huonompana. Jos luulet että rajalliset resurssit muuttuu rajattomiksi kunhan uuden pistää aina eteenpäin, niin fine. Jotain on mennyt kotikasvatuksessa sitten kuitenkin vikaan. Luulisi yrittäjän tytön ymmärtävän raaka-aineiden ja resurssien päälle? Jos ei, niin ole sitten edes hiljaa, äläkä yritä esittää että sulla on jotain annettavaa. Lähde vaikka ostamaan jotain seuraavan kerran kun tekee mieli avautua, kyllä se siitä unohtuu.

      Lainaa

    62. Helvetin ituhippi 10.1.2015 1:33
      Tulos: +54 (56 ääntä)
      Mäkin tulen hyvin toimeentulevasta lääkäriperheestä. Ei ole rahasta kiinni, mulla vaan ei nuoruuden kiihkossa moraali enää anna periksi ostaa lapsityövoimalla tuotettua, luonnonvaroja kuluttavaa ja kerskakulutusta tukevaa ketjukamaa. Ostan lähes kaiken kirpputoreilta ja sielä löytyy oikesti hyvää tavaraa. Aitoa villaa, nahkaa ja muita luonnonmateriaaleja. Kannattaa ihan oikeasti käydä vilkasemassa. Esimerkiks mä löysin Fidalta uudenveroisen, monen sadan euron arvosen italialaisen villakangastakin kympillä. Järjetöntä, mutta niin niitä löytöjä aina tulee vastaan. Liputan kirpparien puolesta!

      Lainaa

    63. Tulos: -46 (48 ääntä)
      -.-.-: Lettipää: “Vanhempanihan olisivat voineet kustantaa elämäni ilman, että teen heille töitä, mutta he halusivat opettaa minua tekemään töitä rahani eteen. Toki auton, vaatteet ja muut isommat jutut vanhempani kustansivat.” Hmm…. Älä nyt loukkaannu, mutta kai itsekin ymmärrät että on aika turha vinkua, jos joku haukkuu neitiä kermaperseeksi (ei sillä että kermaperseys ihmisarvoa vähentäisi. ↑↑) Olen saanut itsekin ihan mukavat lähtökohdat tälle elämälle enkä koe tästä huolimatta olevani mikään vähävaraisia ylenkatsova kusipää. Joo sorry, meni vähän offtopic.
      En minäkään toisia ylenkatso, vaan kerroin että minusta siinä ei ole mitään pahaa että haluan ostaa lasteni sekä omat vaatteeni uutena.

      Lainaa

    64. Tulos: -27 (35 ääntä)
      Helvetin ituhippi: Mäkin tulen hyvin toimeentulevasta lääkäriperheestä. Ei ole rahasta kiinni, mulla vaan ei nuoruuden kiihkossa moraali enää anna periksi ostaa lapsityövoimalla tuotettua, luonnonvaroja kuluttavaa ja kerskakulutusta tukevaa ketjukamaa. Ostan lähes kaiken kirpputoreilta ja sielä löytyy oikesti hyvää tavaraa. Aitoa villaa, nahkaa ja muita luonnonmateriaaleja. Kannattaa ihan oikeasti käydä vilkasemassa. Esimerkiks mä löysin Fidalta uudenveroisen, monen sadan euron arvosen italialaisen villakangastakin kympillä. Järjetöntä, mutta niin niitä löytöjä aina tulee vastaan. Liputan kirpparien puolesta!
      Varmaan löytyy löytöjä, mutta siihen saattaa kyllä mennä vaikka miten kauan aikaa. En näe mitään syytä kierrellä kirppareilla, kun en niistä pidä ja voin ostaa vaatteeni myös uutena ja kierrättää ne sitten. Ja itse suosin suomalaista, mieluusti käsityötä. Silloin on helppo ottaa selvää myös esimerkiksi materiaalien alkuperästä ja Suomessa työntekijöillä on pääsääntöisesti aika hyvät olot, samalla tulen tukeneeksi myös Suomalaisia yrittäjiä, jotka tarjoavat työpaikkoja suomalaisille. Toki kaikkea ei suomalaisena saa, ainakaan kaikkea mitä minä haluan, mutta ulkomaistenkin ketjujen eettisyydestä olen ottanut selvää, sen minkä olen osannut, enkä käytä sellaisia merkkejä joiden tiedän olevan eettisesti arveluttavia. Suuri osa kirpputoreilla myyvistä ihmisistä kuitenkin käyttää ihan noita suurimpia halpoja vaatekauppaketjuja, joiden tuotteet useimmiten ovat keinokuitua tai puuvillasekoitetta, ja näinollen siellä on paljon myynnissä myös sellaisia vaatteita. Kuten sanottu, itselleni ei ole löytöjä niinä parina kertana kun olen kirpparilla kierrellyt tullut vastaan. Toki joillekin kirpparit ovat mukava harrastus, mutta minua ne lähinnä ahdistavat, koska tavaraa on niin paljon ja sitten pitäisi vielä kaivella ja koluta löytääkseen jotakin

      Lainaa

    65. Tulos: +51 (53 ääntä)
      Lettipää oli sihteerin apulaisena sen sijaan että olisi sossupummiksi ryhtynyt mutta toki vanhemmat nyt sentään "autot sun muut" kustansi vielä päälle kun eihän sihteerin palkka niihin olisi riittäny ... :D siis ei siinä mitään väärää ole että porukat kustantaa, kerta on varaa, mutta älä ihmettele jos et näillä kommenteilla saa välttämättä ihan kaikkien kunnioitusta working class herona. Kommentin perusteella kuulostaa siltä ettet ymmärrä sitä, että se duunarin pari tonnia ei ole shoppailuraha vaan elämisraha, eli kuulostaa vähän naurettavalta että rinnastat itsesi muihin tavallisen työn puurtajiin jos kuitenkin tommoset huomattavat menoerät hoitaa edelleen joku muu. Minusta et ole sossupummi, koska sinun luontaisavustuksesi annetaan sinulle vapaaehtoisesti (veronmaksajat kun eivät vapaaehtoisesti välttämättä elätä niitä jotka omasta valinnastaan ovat sossupummeja) mutta yhtä löysäperseinen saatat kyllä olla.

      Lainaa

    66. Tulos: +24 (28 ääntä)
      lettipää: Ja mistäköhän ompelimoilta kuvittelet kirppaririepujesi olevan ostettu? Samoista ketjukaupoista suurin osa kirpputorien rievuista on ostettu, kuin mistä teinipissikset ostavat heruttelurättinsä.
      Entäs sitten vaikka alunperin olisikin? Pointtihan on, että ostamalla vaatteet käytettyinä kirpparilta et anna rahaa riistofirmoille etkä tue turhaa kulutushysteriaa.

      Lainaa

    67. Tulos: +24 (26 ääntä)
      Auskinen:
      Lettipää: Sitäpaitsi mitä mokaa tässäkin oli? Sekö ettei oli voinut puhua suoraan kirpparista vaan piti olla hipsteriä ja maailmankansalaisena puhua secon handista.
      Selina: MOKA
      Camilla: moka
      alffa: moka
      moka
      Sivuston bannerissahan siis lukee alatekstinä että "sosiaalisen median helmet", eli kaikkien tänne postattujen juttujen ei tarvitse välttämättä olla varsinaisia mokia. Tämäkin sivusto on todennäköisesti alkanut mokien postaamisella, mutta kuten sivuston yläbannerissa sanotaan, sisältö ei rajoitu pelkkiin mokiin.

      Lainaa

    68. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Ja näköjään tämä sivu kusaisi kommenttien lainauksen jotenkin ihmeellisesti, pahoittelen häiriötä.

      Lainaa

    69. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Minulla on 2 vanhempaa veljeä, joten tulee aivan uutena tietona että vaatteita tai tavaroita voisi uudelleenkäyttää.

      Lainaa

    70. Tulos: +37 (39 ääntä)
      Olen 23- vuotias, ja kaikki kasi-ysiluokilla ostetut vaatteet, jotka on suht ehjiä ja mahtuu päälle, on edelleen käytössä... Koska, öö miksi vitussa ei?

      Lainaa

    71. Tulos: +20 (22 ääntä)
      Christ: Varmaan tosi hienot vaatteet joo
      En tiedä, kertooko sinulle merkki Juicy Couture mitään (parempi olisi, vaikutat kermapepulta) mutta omani olen kyllä ihan second handina hankkinut täysin uuden veroisena. Oli vielä muovitkin vetoketjujen päällä ja hintaa veskalla 1/10 oikeasta hinnasta. Kaveri oli kyseisen veskan myös nähnyt, muttei voinut sitä ostaa, kun oli "kierrätyskamaa." Minulla tuo veska on ollut nyt käytössä kolmisen vuotta, kaveri odottelee edelleen omaansa, jos joskus saisi rahaa niin paljon.

      Lainaa

    72. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Sais vanhemmat enemmänkin opettaa lapsilleen tätä, että käytetty tavara on tosi OK juttu ja aina ei tartte välttämättä ostaa uutta. Itellä on kaverin vanha läppäri, toisen kaverin vanha telkkari ja puhelimenkin oon saanut kaverilta. Kaikki ne maksoi mulle yhteensä 350€ ja televisio on kuitenki 48 tuumainen. PS2 on myös ostettu huutonetistä käytettynä. Ainoa, mikä on ihan oma on iPod, jonka sain joululahjaksi joskus 7 vuotta sitten ja toimii edelleen täydellisesti. Itelle ei elekrtoniikka merkitse ihan niin hirveesti niin voin hyvin käyttää vanhoja juttuja, kunhan toimii. Jää sitten rahaa esim matkustamiseen. Matkustelen joka vuosi 3-4 eri maahan ja joskus kuukaudenkin ajaksi.

      Lainaa

    73. että tämmöstä 17.1.2015 20:01
      Tulos: +29 (31 ääntä)
      Lettipää: Muutenkin koko kirjoitus jonkun köyhän katkeraa louskutusta, kun ei ollut ikinä varaa ostaa vaatteita uutena. Älä välitä Oili, säästä vaan niin saat joku päivä ostettua vaatteita uutena ja onneksi on ihmisiä, jotka ostavat uutena ja laittavat vaatteet niitä näytettyään kiertämään
      Eihän tuollanen siivellä eläjä mitään köyhyydestä voi tietääkään, jos on pennusta asti ollut kulta lusikka suussa: "äitiyslomalla mies elätti". Itsehän elätin itseni ja kaksi muuta äitiyslomalla. Ja elätän nytkin 4 ihmistä kun toisella ei ole töitä.

      Lainaa

    74. plikunviilaaja 18.1.2015 0:36
      Tulos: +11 (13 ääntä)
      Lettipää: Minä ainakin ostan niin lapsilleni kuin itselleni uusia vaatteita. Siitä tulee minulle hyvä mieli, ja joku ne vaatteet uutena kuitenkin ostaa, lahjoitan kyllä lasteni pieneksi jääneet (tai muuten sellaiset jotka eivät ole enää käytössä) vähävaraisille/Fidaan tai kierrätän pieneksi jääneet vaatteet isommilta pienemmille. Aina nämä kirpparien hipsterimammat ovat moralisoimassa toisia, jotka ostavat vaatteet uusina. Mistäköhän kuvittelevat saavansa käytetyt vaatteensa, jos joku ei ole niitä uutena ostanut. Aina joku ostaa ne jossain vaiheessa uutena, tai tekee itse kankaista jotka ovat ainakin jossakin vaiheessa olleet uusia. Ja kyllä se pää voi toimia vaikka olisi hienot vaatteet. Ja Fida ainakin omilla sivullaan esitetään hyväntekeväisyyskirpputoriketjuna, eikä second hand shoppina, eli se on kirpputori. Tyhmää puhua Suomessa englanninkielisillä nimillä, kun paikalle on ihan suomenkielinenkin nimi, voi puhua ihan suoraan kirpputorista tai jos se sana kauhistuttaa niin vaikka käytettyjen vaatteiden myymälästä.
      Itse asiassa Fida käyttää itsestään nimeä lähetystori. Kirpputorista ei ole sanallakaan mainintaa kyseisillä sivuilla.

      Lainaa

    75. Musulmaani 19.1.2015 0:25
      Tulos: +26 (28 ääntä)
      Joko Lettipää on trolli, tai sitten pahimman luokan ihmisperse. Veikkaan vahvasti jälkimmäistä.

      Lainaa

    76. Helvetin ituhippi 21.1.2015 21:03
      Tulos: +10 (14 ääntä)
      Hei lettipää ja muut jotka luulette ostavanne eettisesti tuotettua suomalaista kamaa. En tiiä mistä ostatte vaatteenne ja mitä kautta olette tarkistanu kestävyyden, mutta luotettava tieto on aika kiven silmässä. Ei esim Marimekkoakkaan kaikkea suomessa tuota. Suosittelen kattomaan Veren tahrimat vaatteet -dokkarin. Se on ytimekäs ja herättää aattelemaan, miten vähän isot yhtiöt piittaa työoloista.

      Lainaa

    77. Tulos: -7 (13 ääntä)
      Kuinka vitun pieni se poika yliopistos oli jos sille vielä sillonki mahtu takki joka on hankittu sille yläasteella

      Lainaa

    78. Tulos: +2 (10 ääntä)
      Ei ole poika kasvanut, kun sama takki yläasteella, lukiossa ja vielä yliopistossa :D

      Lainaa

    79. Töllöttäjä 9.7.2017 17:59
      Tulos: -6 (12 ääntä)
      xoxo: “Mitä väliä sillä on, jos joku on niitä vaatteita pitänyt. Etkös sinä pese nekin samalla kertaa kuin minun vanhat vaatteet? Mennään äiti toiseen kauppaan!” Paskapuhetta mutta uskon. Hieman värikynää tarinassa on käytetty.
      Vanhahan tää moka on mutta pakko kommentoida kuitenkin, että luulempa myös värikynän viuhuneen tarinaa kirjoittaessa. 7-vuotias lapsi on kuitenkin kohtalaisen itsekkäässä iässä ja onhan hän voinut haluta käytettyjä vaatteita ostaa jos äiti on luvannut ostaa halvan hinnan vuoksi myös jotain muuta mutta vaikeaa uskoa lapsen ajatelleen noin Laura Ingallsmaiseen tyyliin...

      Lainaa

    80. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Kale: Eräs turkulainen teinityttö perusti jonkin aikaa sitten faceen ryhmän:”edes yhtenä päivänä maailman tärkein” ja kun tämä ei riittänyt niin hänen äitinsä perusti turkuun hätäapu-kahvi-ryhmän. No, yhtä keskustelua seurasin siellä, kun eräs äiti halusi antaa tyttärelleen pieneksi jääneen, pikkutytön mekon sitä tarvitsevalle ja muutama innokas ilmestyi ketjuun mekosta kiinnostuttuaan. Kaikki oli hyvin siihen asti, että av:n tehnyt pyysi kuvaa mekosta jolloin tämä “enkeli-hyväntekijä-teini” (ja on muuten kaikkea muuta kuin enkeli, mun näkökulmasta oikein kunnon mean girl, joka kiusaa muita ja kun jää siitä kiinni niin enkelin äiti laukkaa paikalle uhkailemaan tyyliin FBI:lla, kun hänen tyttöään erehdyttiin arvostelemaan) sitten meni aukomaan. Hänen mielestään mekon alustavasti varanneella ei ole mitään oikeutta mennä kyselemään kuvaa mekosta, koska hänen mielestään pitäisi olla kiitollinen jos joku tarjoaa vaatetta ilmaiseksi ja kaikki ilmaiset vaatteet pitää ottaa vastaan, jos ei ole varaa ostaa niin silloin ei voi alkaa ronkeliksi… Niin…tällä “enkelitytöllä” ei tietenkään ole omia lapsia (17v) ja hänen äitinsä on esimerkillään tehnyt tästä tytöstä todella epämiellyttävän yksilön. Äiti rientää aina paikalle pelastamaan, jos tyttö on joutunut lipalle töksäytyksistään. näin oma antaa esimerkillään oikeutuksen käyttäytyä huonosti ja puhua mitä sylki suuhun tuo kun “äiti kuitenkin pelastaa pinteestä” No eniveis. Tämä mekkojuttu jatkui niin, että av:n tekijä oli pyytänyt kuvan yhteydessä myös mittoja (tietenkin arvioidakseen mahtuuko mekko lapselle vai ei) niin siitä sitten nousi hirveä älämöly jossa tämä enkelityttö suoraan syytti kiittämättömyydestä ja ahneudesta, kun on poisannettavasta vaatteesta kyse. Paikalle ilmestyi sitten useampi äiti-ihminen jotka kaikki yrittivät selittää aluksi nätisti, että vaatteiden kanssa toimitaan aina näin, oli ne uusia tai ei ja oliko ne ilmaisia vai ei. Mutta eihän sille likalle mikään mene perille ja kun alkoi jäädä alakynteen selittelynsä kanssa niin ei menny kauaa kun äiti paukkasi paikalle pelastamaan tyttärensä joka taas kerran oli aiheuttanut pahaa mieltä ja eripuraa ja vielä kaikenlisäksi asiassa joka ei hänelle milläänlailla kuulunut, koska ei ollut mekon perässä eikä hänellä niitä lapsiakaan ole.
      Kappalejako olisi kiva asia.

      Lainaa

    81. Tulos: -5 (5 ääntä)
      Niin, noissa on ideana, että sais edes joskus (!) jotain ihan uuttakin.

      Lainaa

    82. Tulos: -1 (7 ääntä)
      Auskinen: Olipahan mokien moka.
      Joo, aika outoa, että poika heti kouluun mennessään (7v) sattuu huomaamaan kirpparitarran, ja sillä samalla hetkellä ymmärtää rahan arvosta sen verran, että hoksaa kyseenalaistaa eri kauppojen eri tekstiilien hintoja. Epäilen pahasti, että tässä "mokassa" on ollut vain äiti äänessä...
      Mauno: Tuolla asenteella säästää pitkän pennin.
      Ai tästä, kun äitisi puhuisi puolestasi kun olet 7-vuotias? Tuskin kukaan 7-vuotias oikesti tajuaa, että onko vaate kirpputorilta, vai liikkeestä ostettu. Ja vaikka tämän tajuaisikin, niin ei hän nyt siitä lähtisi tivaamaan... Ihme hommaa, kuin menee vanhempien heittämät kommentit läpi lapsien heittäminä...

      Lainaa

    83. Tulos: -4 (4 ääntä)
      Tuli kahesti, mutta kai joidenkin pitää sisäistääkkin asioita välillä...

      Lainaa

    84. Tulos: 0 (2 ääntä)
      tyyppi: Kiitti,oon kelaillu asiaa ja toi kyl kuullostaa järkevältä selitykseltä.
      Paitsi että se ei pidä paikkaansa. Second hand tarkoittaa nimen omaan käytettyä tavaraa. Ei sillä ole mitään tekemistä minkään välikäsien kanssa. 

      Lainaa

    85. Liikahteleva banaani 29.5.2022 5:45
      Tulos: -1 (1 ääni)
      mkk: joo, tää kertakäyttö yhteiskunta on käsittämätöntä. Vaatteet vasrinki lapsilla on käytännössä uusia kun antaa vaan eteenpäin.. jos mietittää isommassa mittakaavassa niin nämä jotka kokevat sen epäimieluisaksi käyttää vaatteita jotka toinen on päällän pitänyt kokevat viimestää armeijassa(ne ketä käy) [...]
      Meillä ainakin lapsen vaatteet kuluvat puhki käytössä tai housut ainakin.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: vaatteet, muoti, lapset, kierrättää, kierrätys, käytetty, lasten vaatteet