Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Omatunto kolkuttaa

Ihmisillä on erikoinen kyky ajautua mitä oudoimpiin ongelmiin.
Omatunto kolkuttaa

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 53 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +220 (404 ääntä)
      Milläslailla toi jälkimmäinen oli moka muuten kuin kirjoitusasunsa puolesta? Sian haima? Terveisin ei-ristiriitaisissa fiiliksissä oleva ykköstyypin diabeetikko.

      Lainaa

    2. Tulos: -74 (172 ääntä)
      Savannah: Milläslailla toi jälkimmäinen oli moka muuten kuin kirjoitusasunsa puolesta? Sian haima? Terveisin ei-ristiriitaisissa fiiliksissä oleva ykköstyypin diabeetikko.
      Eläinkokeet.

      Lainaa

    3. töttöröö 13.1.2015 2:18
      Tulos: +300 (306 ääntä)
      Elämä on joskus vähän semmosta

      Lainaa

    4. Tulos: -164 (276 ääntä)
      Helena luulee et sen jokaisen insuliinipiikin takia tapetaan yks eläin lisää?

      Lainaa

    5. Tulos: +302 (352 ääntä)
      tuoreliha: Helena luulee et sen jokaisen insuliinipiikin takia tapetaan yks eläin lisää?
      No itseasiassa ei kyllä taida luulla? Menikö mokan pointti ohi?

      Lainaa

    6. Tulos: +279 (305 ääntä)
      tuoreliha: Helena luulee et sen jokaisen insuliinipiikin takia tapetaan yks eläin lisää?
      No eikä luule, mikä käy tekstistäkin ilmi. Mokaa en näe, kaikennäköisiä asioita joutuu välillä funtsimaan.

      Lainaa

    7. S. aivartelija 13.1.2015 6:56
      Tulos: +116 (162 ääntä)
      En minäkään tajua mokaa toisessa. Oliko olevinaan se muka tuo sian haima? Googlella löytyy helposti, että pitää paikkansa, insuliinia tehtiin sian haimasta 80-luvun puoliväliin saakka, joten se kohta ei ainakaan ole moka.

      Lainaa

    8. Tulos: -113 (191 ääntä)
      helenan jutussa moka on helenan päässä,. vaikka toisaalta hän käsittää, että ilman eläinkokeita hänelle ei olisi synteettistä insuliinia, silti hän saa aikaiseksi kehittää kokeista ongelman. jos hän lopettaisi insuliinin oton, hänellä olisi päässä vikaa, muutenhan tuo on vain suloista höperyytttä.

      Lainaa

    9. Tulos: -67 (189 ääntä)
      Rovaniemi ainoa paikka jonka tietää nimeltä. Mitäh???

      Lainaa

    10. perse-erkki 13.1.2015 7:26
      Tulos: +158 (208 ääntä)
      Mä luulin, että tuon ensimmäisen kaltaisia tilanteita syntyy vain pirun noloissa ja huonosti kirjoitetuissa sitcom-sarjoissa. Tuon toisen osalta en tiedä mikä aivovamma sitä vaivaa. Todella raskasta lukea, kun joka lauseessa kymmeniä pisteitä.

      Lainaa

    11. Tulos: +144 (200 ääntä)
      Helenaa ei olisi olemassa, mikäli esi-isät eivät olisi tappaneet eläimiä saadakseen ruokaa ja suojaa. Tosin silloin elukasta käytettiin hyväksi kaikki osat eli voisi olla hyväksyttävämpää touhua. No, käytetään kyllä kaikki nykyäänkin, huonommat osat löytyvät eineslihapullista. ( Silmäniskuhymiö)

      Lainaa

    12. Tulos: +118 (164 ääntä)
      Niin, ja mä en olisi varmaan olemassa jos jotain esiäitiä joskus ihmisen historian aikana ei oltaisi raiskattu tai toinen ei olisi syönyt toista ihmistä. Miksi näitä miettiä?

      Lainaa

    13. Puolikiero_savolainen 13.1.2015 8:21
      Tulos: +18 (120 ääntä)
      Tiina, yksi vaihtoehto olisi pukeutua neljän tuulen hattuun, jänkhäläispukuun, ottaa tuhdit huikat viinaa ja mennä morjestamaan päiväkotitätiä. Muistat vaan lisätä h:n jokaiseen väliin, esim. "pherkele" tai "mhissä".

      Lainaa

    14. Tulos: +61 (117 ääntä)
      En ihmettele, että Helena on ristiriitaisissa tunnelmissa, jos sattuu vastustamaan eläinkokeita ja ajattelee samalla insuliinia. Muistaakseni nousi haloo, kun PETAn vara-presidentti käyttää insuliiniä, mikä varmana on vastoin PETAn periaatteita. Toisaalta PETA on PETA ja saamarin hypokriittistä sakkia.

      Lainaa

    15. Tulos: -20 (56 ääntä)
      jnz: No eikä luule, mikä käy tekstistäkin ilmi. Mokaa en näe, kaikennäköisiä asioita joutuu välillä funtsimaan.
      Useimmat funtsivat päässään, eivätkä jätä todisteita hetkellisestä (tai kroonisesta) höperyydestä.

      Lainaa

    16. Tulos: +89 (93 ääntä)
      Tiina voi varmaan seuraavan kerran tarhatädille sanoa, että mummu kuoli. Tämän jälkeen lapsen puheet mummusta ilmenevät sinä mitä ovat: satuiluna, joka on normaalia.

      Lainaa

    17. Tulos: +131 (133 ääntä)
      Tiinan puolesta toivotaan ainakin ensimmäisenä, ettei kerhotäti lue feissarimokia.

      Lainaa

    18. Tulos: +147 (169 ääntä)
      Aissu: En ihmettele, että Helena on ristiriitaisissa tunnelmissa, jos sattuu vastustamaan eläinkokeita ja ajattelee samalla insuliinia. Muistaakseni nousi haloo, kun PETAn vara-presidentti käyttää insuliiniä, mikä varmana on vastoin PETAn periaatteita. Toisaalta PETA on PETA ja saamarin hypokriittistä sakkia.
      Hypokriittistä? Mitä tarkoittaa "hypokriittinen"? Enkun kielen sana "hypocrite" ei käänny tai väänny mitenkään muotoon "hypokriittinen". Sille löytyy ihan pätevä suomennoskin, joka on "tekopyhä".

      Lainaa

    19. itsekin diabeetikko 13.1.2015 10:40
      Tulos: -126 (142 ääntä)
      En nyt ymmärrä yhtään miksi pitäisi olla ristiriidassa. Jos ei halua kannattaa eläinkokeita, insuliinia ei todellakaan ole pakko käyttää. Jos haluaa käyttää niin sitten käyttää ja tukee eläinkokeita. Mikä on ongelma? Ei ristiriitaa.

      Lainaa

    20. Tulos: +100 (120 ääntä)
      Mitään mokaahan tuossa Helenan viestissä ei ollut pisteiden liikakäytön lisäksi. Kyllähän eläinkokeiden eettisyyden pohtiminen on ihan peruskauraa moraalifilosofian kentälläkin. Ja Helenahan päätyy tässä siihen ainoaan järkevään lopputulokseen: eläinkokeet ovat välttämätön "paha". Se, ettei aihe paina jonkun muun arvomaailmassa, ei tee mielipiteestä automaattisesti mokaa.

      Lainaa

    21. Tulos: +82 (82 ääntä)
      Tiina, ei sun tartte enää mitään tehdä. Hoitotäti kun lukee tämän Feissarimokista, niin se oli siinä! :D

      Lainaa

    22. Tulos: +136 (140 ääntä)
      itsekin diabeetikko: En nyt ymmärrä yhtään miksi pitäisi olla ristiriidassa. Jos ei halua kannattaa eläinkokeita, insuliinia ei todellakaan ole pakko käyttää. Jos haluaa käyttää niin sitten käyttää ja tukee eläinkokeita. Mikä on ongelma? Ei ristiriitaa.
      Ykköstyypin diabeetikot nimenomaan tarvitsevat insuliinia, koska keho ei itse tuota insuliinia ja insuliini on elintoiminnoille välttämätöntä. Siinä kun ei ole valinnanvaraa.

      Lainaa

    23. Tulos: +134 (136 ääntä)
      Sentään tehtiin olennaisia kokeita eikä testattu jotain meikkejä tai saippuaa.

      Lainaa

    24. yli opisto hörho 13.1.2015 12:01
      Tulos: +6 (16 ääntä)
      Voi että

      Lainaa

    25. Tulos: +102 (116 ääntä)
      Puolikiero_savolainen: Muistat vaan lisätä h:n jokaiseen väliin, esim. “pherkele” tai “mhissä”.
      Ihan vääriin väleihin laitoit.

      Lainaa

    26. Tulos: +110 (110 ääntä)
      Auri: Useimmat funtsivat päässään, eivätkä jätä todisteita hetkellisestä (tai kroonisesta) höperyydestä.
      Minusta on kivempaa lukea ihmisten outojakin pohdintoja, koska se todistaa, että he oikeasti ajattelevat asioita ja välittävät.. Miksi se on höperyyttä?

      Lainaa

    27. Tulos: +12 (36 ääntä)
      perse-erkki: Mä luulin, että tuon ensimmäisen kaltaisia tilanteita syntyy vain pirun noloissa ja huonosti kirjoitetuissa sitcom-sarjoissa. Tuon toisen osalta en tiedä mikä aivovamma sitä vaivaa. Todella raskasta lukea, kun joka lauseessa kymmeniä pisteitä.
      Jaa, minun elämssäni tuon ensimmäisen mokan kaltaiset tilanteet toistuvat turhan usein..

      Lainaa

    28. Tulos: +38 (50 ääntä)
      Auri: Tiina voi varmaan seuraavan kerran tarhatädille sanoa, että mummu kuoli. Tämän jälkeen lapsen puheet mummusta ilmenevät sinä mitä ovat: satuiluna, joka on normaalia.
      Ja kestää häpeää, kun hoitotäti surkuttelee olemattoman mummon poismenoa ja esittää surunvalitteluja? Eikö tuo vaan pahenna tilannetta?

      Lainaa

    29. Tulos: +84 (84 ääntä)
      Kyllä se Tommi-poika pitää nyt laittaa johonkin toiseen kerhoon, ei tuosta muuten kunnialla selviä.

      Lainaa

    30. Tulos: +6 (54 ääntä)
      Mun mielestä eläinkokeet lääketieteen/kosmetiikan vuoksi on kaksi täysin eri asiaa, en ymmärrä miksi kukaan haluaisi vastustaa eläinkokeita joita tehdään lääketieteen hyväksi. Kyllähän ne eläimet siinäkin kärsii, mutta siitä on ihmislajille aivan konkreettinen hyöty. Kuka lähtisi vapaaehtoisesti testaamaan lääkettä jota ei ole koskaan mihinkään testattu?

      Lainaa

    31. Tulos: +37 (41 ääntä)
      Haha Tiina! Aikuinen ihminen..? Hyvin jatkettu juttua, ei tullu mieleen laittaa todenmukaisesti lapsen mielikuvituksen piikkiin =)

      Lainaa

    32. Tulos: -6 (34 ääntä)
      Helenaa siis itkettää että hän on hyötynyt eläinkokeista?

      Lainaa

    33. Tulos: +18 (36 ääntä)
      Aissu: Ykköstyypin diabeetikot nimenomaan tarvitsevat insuliinia, koska keho ei itse tuota insuliinia ja insuliini on elintoiminnoille välttämätöntä. Siinä kun ei ole valinnanvaraa.
      Kyllä siinä on, siitä toisesta valinnasta vain joutuu maksamaan hieman suuremman hinnan kuin eettisestä dilemmasta kärsimisen. Aina on vaihtoehtoja, ne vain eivät kaikki ole yhtä hyviä lopputulokseltaan. Terv. vielä yksi diabeetikko Itseasiassa on joskus tullut käytyä keskustelua aiheesta hihhuleitten kanssa. Olen tullut siihen loppupäätelmään, että ihmiset voivat vastustaa henkeen ja vereen eläinkokeita myös lääketeollisuudessa tasan niin kauan kun se ei kosketa tosissaan itseä. Siinä vaiheessa kun elämäsi (tai mahdollisesti lapsesi/rakkaimpasi elämä) on konkreettisesti riippuvaista jostain, jota on tutkittu ja/tai edelleen tutkitaan eläinkokein, laajenee näkökenttä ja mustavalkoisen lisäksi alkaa näkymään myös harmaan eri sävyjä. Osa osaa suhteuttaa näkemyksensä muuttuvan tilanteen mukaan, osa taas kokee vain itsensä ja oman tilanteensa poikkeuksena säännöstä...

      Lainaa

    34. Tulos: +10 (46 ääntä)
      Mutta onko se eläinKOE, jos siasta on saatu insuliinia? Eihän sitä insuliinia ole sillon sillä sialla testattu! Tais mennä Helenalla käsitteet sekasi. Eihän esim. nahkakengät tai jauhelihakaan ole eläinkokeita...

      Lainaa

    35. Tulos: +22 (38 ääntä)
      Eläinkokeet mistä tahansa syystä ovat julmia ja epäeettisiä, MUTTA... Lääketieteelliset eläinkokeet on helpompi perustella eettisesti, varsinkin jos asettaa ihmisten edun muiden eläinten edun edelle. Henkilökohtaisesti tämä on minusta ihan asiallinen eettinen kysymys, jota voidaan pohtia, vaikka loppupäätelmä olisikin, että me ollaan kamalia ihmisiä mutta näillä mennään, koska vaihtoehdot on... hankalia. Tätä mielipidettä tuskin tarvitsee pohjustaa sillä, että minä ja kaikki läheiseni ollaan nautittu eläinkokeiden tuomista eduista runsain mitoin, niin kuin me kaikki kommentoijat täällä, jos ei muuten, niin rokotusten muodossa. Jotain mun piti kommentoida asiaakin, mutta meni nyt paasaamiseksi. Menköön.

      Lainaa

    36. Tulos: +10 (26 ääntä)
      Helenan asia koskee vähän samaa asia kuin jehova kieltäytyisi verensiirrosta. Kuvitellaanpa tapahtuma,jossa ainut keino selviytyä sairaudesta/vammasta, olisi verensiirto. Jos tapaukseen on olemassa ratkaisu, missä on ihmishenki kyseessä, olisi varsin tyhmää kieltäytyä. Varsinkin jos vanhempi päättää asiasta lapsen puolesta. Tuollainen ylimalkainen uskovaisuus, se vasta sairasta onkin.

      Lainaa

    37. Tulos: +32 (34 ääntä)
      gintonic: Mutta onko se eläinKOE, jos siasta on saatu insuliinia? Eihän sitä insuliinia ole sillon sillä sialla testattu! Tais mennä Helenalla käsitteet sekasi. Eihän esim. nahkakengät tai jauhelihakaan ole eläinkokeita…
      Hoitokeino diabetekseen löydettiin sattumalta eläinkokeen kautta. Koe-eläimenä oli muistaakseni koira.

      Lainaa

    38. Tulos: +8 (28 ääntä)
      Aissu: En ihmettele, että Helena on ristiriitaisissa tunnelmissa, jos sattuu vastustamaan eläinkokeita ja ajattelee samalla insuliinia. Muistaakseni nousi haloo, kun PETAn vara-presidentti käyttää insuliiniä, mikä varmana on vastoin PETAn periaatteita. Toisaalta PETA on PETA ja saamarin hypokriittistä sakkia.
      Tosiaan, hypocrite = tekopyhä. Mutta mielenkiintonen juttu, kiitos. Todella naurettavaa ja järkyttävää, jos näin tosiaan kävi. Eläinrakkaan ihmisenkö pitäis mieluummin kuolla kuin käyttää (elintärkeää) lääkettä, jonka kehittämisessä on joskus aikoinaan hyödynnetty eläimiä? Vittu mitä paskaa. Huomaako nää fanaatikot, että antavat eläimille KORKEAMMAN arvon kuin ihmiselle? Tasa-arvon sijaan. Ihmisen pitäis mieluummin kuolla hoidettavissa olevaan sairauteen kuin että yhtään eläintä kuolee (tai hyödynnetään). Pelottavaa ja eettisesti arveluttavaa fanatismia. Jehovan todistajat: "Mieluummin kuolema kuin verensiirto! Se olisi syntiä! Tämä ihminen pääsee paratiisiin!" PETA-fanaatikot: "Mieluummin monen ihmisen kuolema kuin yhdenkään eläimen kuolema tai hyödyntäminen! Se olisi väärin! Eläinten oikeudet toteutuvat, jee!" Ihmisen oikeuksista ja ihmisarvosta viis.

      Lainaa

    39. Tulos: +7 (13 ääntä)
      P.S. Sykkeessä käsiteltiin aika hienosti JT:ien verensiirtokieltoa sekä myöskin liiallista uskomushoitohörhöilyä, harhaluuloisuutta lääketiedettä kohtaan ja vanhemman oikeutta lapsensa hoitoon diabetekseen liittyen. Kannattaa katsoa molemmat ko. jaksot, Areenasta löytyy, en tiiä onko jo esitetty tv:ssä. Liikutusvaroitus tosin verensiirtojakson kohdalla...

      Lainaa

    40. Tulos: +50 (50 ääntä)
      Helenan kannattaisi ehkä muistaa, että menneitä ei voi muuttaa. Se ei auta ketään, jos rupeaa murehtimaan kymmenen tai sata tai tuhat vuotta sitten tapahtuneita. Jos lääke on jo kehitetty, riippumatta siihen käytetyistä keinoista, ainoa moraalisesti oikea ratkaisu on hyödyntää sitä. Jos sitä ei käytä, kaikki sitä varten tehty menee hukkaan, eikä yhtäkään piirua kärsimystä vähennetä.

      Lainaa

    41. Tulos: +19 (19 ääntä)
      Helena on suurten kysymysten äärellä. Voidaanko tehdä tällaisia tekoja suuremman hyvän puolesta?

      Lainaa

    42. Itsekin diabeetikko 14.1.2015 10:40
      Tulos: -7 (33 ääntä)
      Lobo: Kyllä siinä on, siitä toisesta valinnasta vain joutuu maksamaan hieman suuremman hinnan kuin eettisestä dilemmasta kärsimisen. Aina on vaihtoehtoja, ne vain eivät kaikki ole yhtä hyviä lopputulokseltaan. Terv. vielä yksi diabeetikko Itseasiassa on joskus tullut käytyä keskustelua aiheesta hihhuleitten kanssa. Olen tullut siihen loppupäätelmään, että ihmiset voivat vastustaa henkeen ja vereen eläinkokeita myös lääketeollisuudessa tasan niin kauan kun se ei kosketa tosissaan itseä. Siinä vaiheessa kun elämäsi (tai mahdollisesti lapsesi/rakkaimpasi elämä) on konkreettisesti riippuvaista jostain, jota on tutkittu ja/tai edelleen tutkitaan eläinkokein, laajenee näkökenttä ja mustavalkoisen lisäksi alkaa näkymään myös harmaan eri sävyjä. Osa osaa suhteuttaa näkemyksensä muuttuvan tilanteen mukaan, osa taas kokee vain itsensä ja oman tilanteensa poikkeuksena säännöstä…
      Nimenomaan näin. Kukaan ei pakolla sitä insuliinia kehenkään pistä. Jos vastustaa eläinkokein tuotettua lääkettä, on olemassa vaihtoehto. Olla käyttämättä sitä. Jokaisen oma valinta. Itse vastustan eläinkokeita, myös lääkkeiden suhteen ja oma arvomaailmani antaisi heikkojen kuolla pois alta, ihan niinkuin eläinmaailmassakin. Myönnän kuitenkin täysin olevani tekopyhä koska käytän insuliinia ja muitakin lääkkeitä, joita on eläinkokein testattu. Sen vuoksi en koskaan vinkuisi missään julkisesti että yhyy mitä vääryyttä on käyttää eläinkokein tuotettua lääkettä, teen niin tosin itsekin mutta yhyy tämä on väärin. Mun arvoni ei salli minkään eläimen kärsivän ihmisen terveyden vuoksi. Ei se ole eläimen ongelma jos ihmisen haima ei toimi. Mutta en ole koskaan väittänytkään eläväni arvojeni mukaisesti.

      Lainaa

    43. Saarekesolu 14.1.2015 15:58
      Tulos: +14 (16 ääntä)
      itsekin diabeetikko: En nyt ymmärrä yhtään miksi pitäisi olla ristiriidassa. Jos ei halua kannattaa eläinkokeita, insuliinia ei todellakaan ole pakko käyttää. Jos haluaa käyttää niin sitten käyttää ja tukee eläinkokeita. Mikä on ongelma? Ei ristiriitaa.
      Ei olekaan, harmi vain että ykkötyypin diabeetikko kuolee ennepitkään mikäli ei käytä insuliinia. Jos kyse olisi jotkakin vähemmän elintärkeästä lääkkeestä (vaikka joku aknelääke tai päänsärkylääke) olisi valinta ehkä helpompi, koska lääkkeen käyttämättä jättämisestä ei seuraisi sokerien jatkuvaa nousemista ja ennenpitkään kuolemaa. Ennen insuliinin keksimistähän diabetes oli kuolemantuomio. Toki on vaihtoehtona myös yrittää hakeutua haimansaarekesolusiirron saajaksi, kyseinen operaatio on kuitenkin erittäin harvinainen luovutettujen beetasolujen vaikean saatavuuden vuoksi, ja lisäksi on olemassa riski että keho tuhoaa ajanmittaan myös luovutetut solut. Lisäksi kyseinen operaatio on myöskin kehitetty eläinkokeita apuna käyttäen.

      Lainaa

    44. Saarekesolu 14.1.2015 15:59
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      Tämän vuoksi insuliinin eettinen dilemma vaivaa joitakin. Ihmisellä on (yleensä) luontainen halu elää, ja sen vuoksi harva (ainakaan 1. tyypin) diabeetikko haluaa edes aattensa vuoksi jättää käyttämättä insuliinia.

      Lainaa

    45. Opettele ensin sanhoon Mynthon 14.1.2015 23:05
      Tulos: +25 (25 ääntä)
      Puolikiero_savolainen: Tiina, yksi vaihtoehto olisi pukeutua neljän tuulen hattuun, jänkhäläispukuun, ottaa tuhdit huikat viinaa ja mennä morjestamaan päiväkotitätiä. Muistat vaan lisätä h:n jokaiseen väliin, esim. “pherkele” tai “mhissä”.
      Ei sitä hootakhaan jokapaikhaan panna, vaikka monheen paikhaan panhaanki.

      Lainaa

    46. Tulos: -4 (14 ääntä)
      Itsekin diabeetikko: Nimenomaan näin. Kukaan ei pakolla sitä insuliinia kehenkään pistä. Jos vastustaa eläinkokein tuotettua lääkettä, on olemassa vaihtoehto. Olla käyttämättä sitä. Jokaisen oma valinta. Itse vastustan eläinkokeita, myös lääkkeiden suhteen ja oma arvomaailmani antaisi heikkojen kuolla pois alta, ihan niinkuin eläinmaailmassakin. Myönnän kuitenkin täysin olevani tekopyhä koska käytän insuliinia ja muitakin lääkkeitä, joita on eläinkokein testattu. Sen vuoksi en koskaan vinkuisi missään julkisesti että yhyy mitä vääryyttä on käyttää eläinkokein tuotettua lääkettä, teen niin tosin itsekin mutta yhyy tämä on väärin. Mun arvoni ei salli minkään eläimen kärsivän ihmisen terveyden vuoksi. Ei se ole eläimen ongelma jos ihmisen haima ei toimi. Mutta en ole koskaan väittänytkään eläväni arvojeni mukaisesti.
      Oletko ajatellut mitä tapahtuisi, jos kieltäytyisit käyttämästä insuliinia? Sokerit nousisivat nousemistaan ja ennenpitkään vaipuisit koomaan. Joku soittaisi ambulanssin/veisi sinut sairaalaan. Olisit tiedottomassa tilassa. Mitä henkilökunta tekisi? Laittaisi sinuun insuliinia. Kysymättä mitään. Sinun ei tarvitsisi tehdä sitä, koska henkilökunta laittaisi sen sinulle.

      Lainaa

    47. Tulos: +2 (10 ääntä)
      Kooma: Oletko ajatellut mitä tapahtuisi, jos kieltäytyisit käyttämästä insuliinia? Sokerit nousisivat nousemistaan ja ennenpitkään vaipuisit koomaan. Joku soittaisi ambulanssin/veisi sinut sairaalaan. Olisit tiedottomassa tilassa. Mitä henkilökunta tekisi? Laittaisi sinuun insuliinia. Kysymättä mitään. Sinun ei tarvitsisi tehdä sitä, koska henkilökunta laittaisi sen sinulle.
      Siis eihän diabeetikko varmastikaan voi tuollaista asiaa sairaudestaan tietää ;) Joskus muuten kannattaa koittaa lukea vähän rivien välistäkin, vaikka se monesti onkin hieman foliohattuhommaa. Voi toki olla, että nämä tämän tyyppiset ajatukset ja heitot aukenevat lähinnä vain niille, joita asia koskettaa eli siis toisille diabeetikoille jotka ovat sinut sairautensa kanssa. Eli kun et kerran tajunnut niin sama juttu vielä kerran eri sanoillai; Me kaikki 1. tyypin diabeetikot pistetään insuliinia, myös nimimerkki "itsekin diabeetikko". Hän, kuten myös minä ja moni muukin valistuneen nykyajan diabeetikko on myös pohtinut samoja asioita, kuin mokan tehnyt Helena. Me kaikki tiedämme, mitkä vaihtoehdot ovat, joko et pistä insuliinia ja maksat siitä sen kalleimman hinnan ja olet olevinasil "sielultasi puhdas". Tai sitten teet niinkuin kaikki muutkin järjelliset diabeetikot ja käytät sitä insuliinia. Vaikka sitä onkin joskus kerätty eläinten haimoista ja diabetes- ja lääketutkimuksiin käytetään eläimiä vielä nykypäivänäkin. Sen lisäksi jotkut näemmä valitsevat facebookin keinokseen käsitellä moraalista ongelmaansa. Ihan hemmetin lapsellinenhan tuo päivitys oli, siitä ei pääse mihinkään. Itse näen asian juurikin niin, että turhaa sitä itkee niitä menneitä eläinkokeita. Ne on tehty jo ja paras kun hyödyntää sitten niistä saadun tietämyksen etteivät ihan turhaa kituneet nekään elukat. Helenan kannattaakin siis jatkossa pysytellä vanhakantaisemmissa insuliinihoidon muodoissa, sillä niitä varten ei tarvitse niin paljoa uusia kokeita tehdä, vahinko on pääasiassa tapahtunut jo eikä sitä voi muuttaa enää. Ei vaikka itsensä sitten tappaisi hoitamattomuudellaan. Me muut, jotka olemme jo vähän enemmän paatuneita ongelman suhteen, voimme sitten sitä syntiä kantaa niskassamme ja käyttää uudempia menetelmiä.

      Lainaa

    48. Tulos: +3 (7 ääntä)
      Tiinan tapauksessa ei auta muuta kuin vaihtaa paikkakuntaa. Kerhon vaihto ei riitä, koska voi silti törmätä häneen, tai tämä ihminen voi vaihtaa työpaikkaakin.

      Lainaa

    49. Tulos: +12 (14 ääntä)
      Itse hyväksyn eläinkokeet lääkkeiden yms testaukseen en kosmetiikan. Mihin liittyen, joskus saatu lahjaksi jotain juppi koirien shampoota missä teksti: "Tested on humans first" :)

      Lainaa

    50. Arthur Brown 18.1.2015 18:42
      Tulos: -5 (17 ääntä)
      hoppipolla: Eläinkokeet mistä tahansa syystä ovat julmia ja epäeettisiä...
      Mistä päättelet noin? Oletko kenties kysynyt eläinkoe-eläimiltä niiden tuntemuksia? Vastaava yleistys olisi vaikkapa sellainen, että lemmikkieläimenä pitäminen on julmaa ja epäeettistä, koska se rajoittaa eläimen luonnollista vapautta. Tai entäs joku esteettinen rotujalostus? Kuinka moni hankkiikaan vain koiran, eikä vaikkapa bulldoggia tai beagleä?

      Lainaa

    51. Tulos: +2 (16 ääntä)
      Meidän ympärillä koko ajan eläimet tappaa muita eläimiä elääkseen. Ihminen tekee juuri samaa lääketutkimuksessa, menetelmä on vaan hiukan erilainen kuin noissa luonnossa tapahtuvissa eloonjäämismittelöissä.

      Lainaa

    52. insuliiniriippuvainen 7.2.2015 17:48
      Tulos: -4 (14 ääntä)
      Jos minun teini-iässäni olisi ollut facebook, olisin varmasti postaillut vastaavankaltaisia juttuja, ehkä vähän toisin muotoiltuna. Anteeksi, en tiedä minkä ikäinen Helena on mutta jotenkin kirjoitustavasta ja tällaisten kysymysten äärellä olemisesta veikkaisin, että vielä melko nuori. Minä en näe siinä juurikaan mitään hauskaa, ettei Helena ole (vielä) ymmärtänyt että maailmassa tapahtuu/on tapahtunut paljon kamalampiakin asioita tieteen nimissä kuin lääkkeiden testaaminen eläinkokein. Sehän tässä nyt se vitsi vissiin on, ei vain kovin naurettava.

      Lainaa

    53. Tulos: -3 (5 ääntä)
      Itsekin diabeetikko: Nimenomaan näin. Kukaan ei pakolla sitä insuliinia kehenkään pistä. Jos vastustaa eläinkokein tuotettua lääkettä, on olemassa vaihtoehto. Olla käyttämättä sitä. Jokaisen oma valinta. Itse vastustan eläinkokeita, myös lääkkeiden suhteen ja oma arvomaailmani antaisi heikkojen kuolla pois alta, ihan niinkuin eläinmaailmassakin. Myönnän kuitenkin täysin olevani tekopyhä koska käytän insuliinia ja muitakin lääkkeitä, joita on eläinkokein testattu. Sen vuoksi en koskaan vinkuisi missään julkisesti että yhyy mitä vääryyttä on käyttää eläinkokein tuotettua lääkettä, teen niin tosin itsekin mutta yhyy tämä on väärin. Mun arvoni ei salli minkään eläimen kärsivän ihmisen terveyden vuoksi. Ei se ole eläimen ongelma jos ihmisen haima ei toimi. Mutta en ole koskaan väittänytkään eläväni arvojeni mukaisesti.
      Ööö selevä!

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kerho, päiväkoti, Lappi, Rovaniemi, diabetes, insuliini, eläinkoe, eläinkokeet, lääke, isoäiti, mummi, valehdella, lapsi