Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Juttuja joukkoliikenteestä, osa 26

Sipsisota!
Juttuja joukkoliikenteestä, osa 26

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 36 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +408 (626 ääntä)
      Tässä syy miksi ajan omalla autolla. :D

      Lainaa

    2. Tulos: -27 (219 ääntä)
      Joukkoliikennettä välillä käyttävänä törmää mitä eriskummallisimpiin tapauksiin, mut niinku yleisesti ottaen menen mieluusti omalla autolla.. Nothing personal.. :D

      Lainaa

    3. Tulos: +498 (536 ääntä)
      No se mieshän oli ihan selvästi ihastunu Satuun. Raasu.

      Lainaa

    4. Tulos: +180 (204 ääntä)
      Näitä juustopallo tai mistä vaan höpisijöitä on metro tulvillaan

      Lainaa

    5. Tulos: -60 (96 ääntä)
      Selittäkää minulle Samin tarina.

      Lainaa

    6. Tulos: +335 (345 ääntä)
      Oikeest: Selittäkää minulle Samin tarina.
      Hän on epänormaali suomalainen ja ihmettelee, miksi joku ei istu hänen viereensä linja-autossa.

      Lainaa

    7. Tulos: -121 (247 ääntä)
      "Dösä" :D Huvittava sana!

      Lainaa

    8. Afinogenov 11.4.2014 9:50
      Tulos: +130 (212 ääntä)
      Suomessa kannattaa oll ylpeä siitä ettei kukaan istu bussissa viereen. Täällä uskalletaan istua vain ulkonällisesti omaa tasoa alempana olevien poikien ja tyttöjen viereen. Miksi?

      Lainaa

    9. Tulos: -42 (70 ääntä)
      Oikeest: Selittäkää minulle Samin tarina.
      Uskoisin että sami mietti miksei kukaan istu hänen viereensä. Samalla hän mietti miksi bussissa aina väsyttää eikä meinaa pysyä hereillä jolloin samalla seisoo? Loppu teksti oli hieman oudosti muotoiltu, mutta näin ymmärsin. Ainakin hauska tarina jos mie nyt osasin "suomentaa" tuon oikein.

      Lainaa

    10. Hörhöjä kaikkialla 11.4.2014 10:20
      Tulos: -25 (77 ääntä)
      Sekopäiden takia on onni, että on oma auto.

      Lainaa

    11. (T)reissaaja 11.4.2014 10:22
      Tulos: +169 (185 ääntä)
      Tuo kyllä välillä ihmetyttää minuakin, kun kukaan ei istu viereen bussissa. Tuntee jotenkin olonsa syrjityksi siinä, kun istumapaikkaa valitseva ajattelee, että "en mä ton viereen haluu istua."

      Lainaa

    12. Tulos: +161 (167 ääntä)
      Joo, paha väsymys ja tärisevä bussi saa toisinaan tuollaista aikaan. Erektio on ihmeelinen asia ja iskee joskus aivan odottamatta. Mutta eipä tuo paljoa haittaa, kunhan iskee myös silloin kun tarvitaan.

      Lainaa

    13. Seppo Saviniemi 11.4.2014 11:57
      Tulos: +144 (148 ääntä)
      Oman kokemuksen mukaan Suomessa ei istuta toisen viereen paitsi jos yhtään tyhjää riviä ei ole saatavilla. Tai jos on humalassa.

      Lainaa

    14. Tulos: +65 (93 ääntä)
      (T)reissaaja: Tuo kyllä välillä ihmetyttää minuakin, kun kukaan ei istu viereen bussissa. Tuntee jotenkin olonsa syrjityksi siinä, kun istumapaikkaa valitseva ajattelee, että “en mä ton viereen haluu istua.”
      Joo ja varsinkin silloin kun joku on istunut vieressä, mutta vaihtaa paikkaa heti kun vapautuu paikka jossa saa istua yksin, törkeää.

      Lainaa

    15. Tulos: +109 (109 ääntä)
      Kyllä sitä mielellään istuu itekseen bussissa jos ei ketään kaveria ole seurana, eipähän tarvi huolehtia siitä ettei istu turhan leveästi tms.

      Lainaa

    16. Tulos: +29 (51 ääntä)
      Muutin viime syksynä pikkukaupungista isoon ja rupesin käyttämään bussia päivittäin ekaa kertaa elämässäni. En tiedä johtuuko se mun kokemattomuudestani vai mistä mutta mä kyllä istun tasan sille vapaalle paikalle mihin haluan, riippumatta siitä minkälainen ihminen siinä istuu vieressä. Kaatokännissä olevat on poikkeus.

      Lainaa

    17. Tulos: +155 (157 ääntä)
      Kemiassakin oli "suomalainen bussisääntö" et atomiorbitaalit täyttyt niin, että sitten vasta menee kaks vierekkäin kun kaikki on täynnä. Kuten penkit bussissa.

      Lainaa

    18. Tulos: +121 (123 ääntä)
      Oikeest: Selittäkää minulle Samin tarina.
      Se istuu bussissa puoliunessa teltta pystyssä?

      Lainaa

    19. Tulos: +41 (47 ääntä)
      (T)reissaaja: Tuo kyllä välillä ihmetyttää minuakin, kun kukaan ei istu viereen bussissa. Tuntee jotenkin olonsa syrjityksi siinä, kun istumapaikkaa valitseva ajattelee, että “en mä ton viereen haluu istua.”
      No joo, mutta muistapa, että poika- ja tyttöbakteereja on taas liikkeellä, joten eri sukupuolta edustavan viereen ei ainakaan voi istua.

      Lainaa

    20. Tulos: +112 (112 ääntä)
      Itsekin välillä mietin miksi juuri se mun viereinen paikka siellä bussissa menee viimeiseksi. En haise, pukeudu oudosti, istu leveästi tai täytä viereistä paikkaa tavaroillani. Tuijotan myös usein ikkunasta ulos poissaolevan näköisenä, joten vaaraa mahdollisesta sosiaalisesta toiminnasta on paikkaa valitsevan kanssasuomalaisen turha pelätä. Joskus porukka valitsee mieluummin seisomisen kuin mun viereeni istumisen. No jaa, toisinaan parempi vaan näin.

      Lainaa

    21. Keski-Eurooppa vs. Suomi 0-6 11.4.2014 15:14
      Tulos: +154 (160 ääntä)
      Seppo Saviniemi: Oman kokemuksen mukaan Suomessa ei istuta toisen viereen paitsi jos yhtään tyhjää riviä ei ole saatavilla. Tai jos on humalassa.
      Voitin itseasiassa tämän meidän suomalaisten bussikäyttäytymisen ansiosta erään pitkään käynnissä olleen väittelyn itseni ja aviomieheni välillä! Hänen mielestään on kohteliasta mennä toisen viereen bussissa ja jutella. Kehtasi vielä sanoa, että suomalaiset ovat epäkohteliaita valitessaan tyhjän penkkirivin vaikka jossain istuisi yksinäinen kanssamatkustaja. Onneksi kuitenkin löysin erään suomalaiseen kulttuuriin ja sielunmaailmaan perehtyneen tutkimuksen, jossa todettiin suomalaisten jättävän kanssamatkustajiensa viereisen paikan tyhjäksi aina kun se vain suinkin on mahdollista nimenomaan kohteliaisuudesta! Sillä mikään ei ole maanantaina aamulla klo 5 bussissa työmatkalla mukavampaa kuin olla täysin rauhassa, mahdollisimman leveästi ja puhumatta sanaakaan. Tuon ilon kanssamatkustajalle suominen on kohteliaisuus eikä suinkaan se että istut hänen viereensä, niin että hän joutuu laittamaan kädessään olleen sanomalehden syrjään, jottei tökkisi sinua kyynärpäällään ja tuon lukutuokion sijasta joutuukin kuuntelemaan sinun kissasi viikonlopun kohelluksia. Onneksi tämä selitys upposi mieheni paksuun kalloon ja nykyään hänkin jättää ihmiset busseissa rauhaan ihan vain kohteliaisuudesta!

      Lainaa

    22. Tulos: +50 (54 ääntä)
      Työ voitte ottaa mun vieressäistujat jotka niitä kaipaatte, olkaa hyvät

      Lainaa

    23. Tulos: +69 (71 ääntä)
      Afinogenov: Suomessa kannattaa oll ylpeä siitä ettei kukaan istu bussissa viereen. Täällä uskalletaan istua vain ulkonällisesti omaa tasoa alempana olevien poikien ja tyttöjen viereen. Miksi?
      Mun viereen istuu bussissa aina joku, vaikka vapaita paikkoja muidenkin vieressä riittäisi. Mut ne on yleensä mummoja. Onko mummot mua siis ylempänä? :D

      Lainaa

    24. Tulos: +121 (121 ääntä)
      Keski-Eurooppa vs. Suomi 0-6: Voitin itseasiassa tämän meidän suomalaisten bussikäyttäytymisen ansiosta erään pitkään käynnissä olleen väittelyn itseni ja aviomieheni välillä! Hänen mielestään on kohteliasta mennä toisen viereen bussissa ja jutella. Kehtasi vielä sanoa, että suomalaiset ovat epäkohteliaita valitessaan tyhjän penkkirivin vaikka jossain istuisi yksinäinen kanssamatkustaja. Onneksi kuitenkin löysin erään suomalaiseen kulttuuriin ja sielunmaailmaan perehtyneen tutkimuksen...
      Heh, mieheni on sitten ilmeisesti salasuomalainen (myös keskieuroopasta). Hän tuli tässä männäpäivänä kotiin ja tajusi unohtaneensa juuston kauppaan (siis sen jo maksettuaan). Ensin noitui vähäsen ettei kukaan viitsinyt sanoa että juusto oli hihnalla eikä kassissa, mutta lopulta totesi "toisaalta täällä saa aina olla rauhassa, kukaan ei koskaan sano mitään, bussissakaan eivät höpötä... on se yhden juuston arvoista".

      Lainaa

    25. Tulos: +128 (130 ääntä)
      kipale: Joo ja varsinkin silloin kun joku on istunut vieressä, mutta vaihtaa paikkaa heti kun vapautuu paikka jossa saa istua yksin, törkeää.
      Itse saatan vaihtaa paikkaa, koska ajattelen, että se kenen viereen olen istunut haluaisi ehkä mieluummin istua rauhassa (eikä ne bussin penkit kauheen tilaviakaan ole). Mietin kyllä aina kohtuuttoman pitkään kehtaanko vaihtaa paikkaa, vai luuleeko se vieruskaveri että haluan siitä eroon. :D Hankalaa on.

      Lainaa

    26. Tulos: +126 (130 ääntä)
      Luin joskus mahtavan vinkin rauhassa istumiseen joukkoliikenteessä: kun joku lähestyy selvästi istumisaikeissa penkkejäsi, hymyile leveästi ja taputa vieressä olevaa tyhjää istuinta rohkaisevasti katsekontaktin säilyessä koko ajan. Kuljin pienoisessa kankkusessa junalla Riihimäeltä Kouvolaan, lähijunassa numeroimattomilla paikoilla ja päätin kokeilla toimiiko tämä taktiikka. Lahdesta vaunu tuli aika täyteen, mutta yksikään ihminen ei istunut viereeni "kutsustani" huolimatta. Vanhempi rouva jopa vaihtoi vaunua kokonaan toljotettuaan minua hetken epäluuloisesti. Toisaalta olin jopa hieman pettynyt, olisi ollut mahtavaa jos viereeni olisi istahtanut joku rempseä henkilö ja jäänyt juttelemaan. Lisätään tähän että olen 22-vuotias ns normaalin näköinen nainen.

      Lainaa

    27. Tulos: +6 (14 ääntä)
      jtk: Se istuu bussissa puoliunessa teltta pystyssä?
      Eikä yhtään huono ajatus, sikäli jos julkisilla kulkee. Jos ei muuten noin spontaanisti jöpötä, niin vaikka joku täytetty sukka housuihin, ja jalat reteästi levälleen :) Se nyt on muuten ihan normaalia että jokseenkin unessa teltta on kyllä pystyssä ihan muutenkin.

      Lainaa

    28. rauhaa kiitos! 12.4.2014 3:03
      Tulos: +76 (78 ääntä)
      Minäkin olen aina pitänyt kohteliaana sitä, että tarjoaa bussissa ihmisille oman rauhan mikäli se vain on mahdollista. Ne penkit ovat ahtaita, ja on ihanaa esim. työmatkalla, kaupungin kiireen keskellä päästä hetkeksi istahtamaan omaan rauhaan, omiin mietteisiin uppoutuneena ja maisemia katsellen. Mutta mitä tulee tähän penkin vaihtamiseen, se on kinkkisempi juttu. Jos itse joudun ruuhkaisessa bussissa istumaan jonkun ikkunapenkkiläisen viereen, ja jossain vaiheessa kyytiä tilaa vapautuisi sen verran että pääsisin vaihtamaan paikkaa omaan yksityisyyteen, jään aina kamppailemaan itseni kanssa. "Olenko epäkohtelias jos vaihdan paikkaa? Luuleeko vierustoverini että haluan kauas hänestä? Mutta tahtoisin kovasti lukea lehteäni enkä kehtaa tässä sitä levittää...." ja aina päädyn pysymään siinä tuntemattoman ihmisen vieressä, kiroten mielessäni etten kehtaa hakea omaa tilaani, kun vierustoverikin varmasti tahtoisi istua leveämmin.

      Lainaa

    29. Tulos: +43 (45 ääntä)
      Jos ja kun joku viereen istuu, niin varmasti sitten pysäkkiä tai maksimissaan kahta ennen kuin olet itse jäämässä pois...

      Lainaa

    30. Tulos: +20 (30 ääntä)
      Rakkaudesta se sekava mieskin cheeseballsseja heittelee ;)

      Lainaa

    31. Tulos: +10 (14 ääntä)
      Mä istuisin kyllä Samin viereen, vaikka tyhjässä dösässä! :P

      Lainaa

    32. Tulos: +20 (30 ääntä)
      istuisin Samin syliin.

      Lainaa

    33. Tulos: -15 (17 ääntä)
      riesa: No se mieshän oli ihan selvästi ihastunu Satuun. Raasu.
      Plot twist: hän olikin homo.

      Lainaa

    34. Tulos: +6 (14 ääntä)
      Istuisin Samin syliin vaikka tyhjässä bussissa.

      Lainaa

    35. Ulla Taalasmaa 29.10.2014 16:59
      Tulos: +13 (15 ääntä)
      Kuukuna: Istuisin Samin syliin vaikka tyhjässä bussissa.
      Voin välittää kommentin kyseiselle Samille, satun tuntemaan henkilön ;)

      Lainaa

    36. triangelight 5.12.2016 1:12
      Tulos: +12 (12 ääntä)
      Mä haluan olla rauhassa ja istuskella yksin bussissa. Ihmettelen niitä, jotka tunkee viereen, vaikka olisi tyhjiäkin rivejä tarjolla. Yleensä siis leikin nukkuvaa :D

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: sipsi, juustopallo, seisoa, bussi, nukkua, väsynyt